Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Mayıs 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--ahzaryamedileti 06:12, 30 Mayıs 2012 (UTC)

San Marino millî futbol takımı[kaynağı değiştir]

Maddeyi İngilizce kaliteli madde olan sürümden çevirdim. Futbolculardaki kırmızı bağlantılarla ilgiliyse profesyonel futbolcuları, teknik direktörü ve en çok millî olan futbolcunun maddesini açtım diğerlerinin ise kayda değer olmadığını düşündüğüm için açmadım. Emyilmesaj 19:46, 7 Şubat 2012 (UTC)

  • Yorum Yorum Cümlelerdeki özne San Marino Millî Futbol Takımı ise yüklemin tekil şahıs eki alması gerekmez mi? Merve 14:53, 8 Şubat 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde için ellerinize sağlık öncelikle. Maddenin tamamını inceleyemedim. Ancak gözüme çarpan bazı hususları dile getirmek istiyorum:
  1. Noktalama işareti sonra boşluksız kaynakları yazmak gerekiyor, aradaki boşlukları ve sıra yanlışlıklarını düzeltebilir misiniz?
  2. Bazı kaynak linklerine 2007'de bakılmış gözüküyor. Linklere tekrar bakılıp, verilen bilgiyi içerdikleri teyit edilip, erişim tarihinin güncellenmesi gerekiyor. Vikiler güvenilir kaynaklar değil, devamlı değişime açık. Bu bilgileri bizim teyit etmemiz lazım, çeviri olması yeterli değil.
  3. Girişte hiçbir kaynak yok, kaynaklandırılmalı.
  4. Başlıklar biçem el kitabına uygun hale getirilmeli.
  5. San Marino Futbol Federasyonu gibi bağlantı verilmesi
  6. "San Mairno aldığı sonuçlar nedeniyle dünya futbolunda kötü bir üne sahiptir" gibi son derece subjektif ansiklopedide yer almaması gereken üstelik kaynaksız bilgiler ayıklanmalı. Madde bu yönde tekrar gözden geçirilmeli.
  7. "1993'te Dünya Kupası elemelerinde İngiltere ve Hollanda'yla oynadıkları maçları İtalya'nın Bologna şehirndeki Stadio Renato Dall'Ara'da oynamışlardır gibi bazı cümlelerde bağlantı verilmesi gerektiği halde içbağ verilmemiş yerler var. 1993 Dünya Kupası elemeleri gibi. Yahut aynı şekilde "1986'de Kanada'nın Olimpik millî takımıyla resmi olmayan bir turnuvada ilk maçlarına çıktılar" bilgisindeki hem "Kanada Olimpik millî takımıyla" yazılması gerekiyor, hem de içbağ verilmesi gerekiyor. Bu tarz Türkçe açısından da kontrol edilmesi gereken yerler olabilir.
  8. Madem çeviri o zaman çevrildiği şablon sürüm numarasıyla tartışma sayfasında {{çevrilmiş sayfa}} şablonuyla bu belirtilmeli. Vikinin lisansı gereği bu bir zorunluluk. Orijinal maddede emeği geçenlere hem saygı hem de dediğim gibi lisans nedeniyle zorunlu. Sadece KMA ile ilgili değil, bu tüm çeviri maddelerde yer almalı bu bilgi.
  9. Ayrıca bazı ufak tefek kelime hataları mevcut "şehirndeki", "San Mairno" gibi. Tekrar gözden geçirilmeli bu yönde.
  10. "San Marino Futbol Federasyonu 1931'de kurulsa da 1986'ya kadar bir millî takım oluşturmadılar. 1986'de Kanada'nın Olimpik millî takımıyla resmi olmayan bir turnuvada ilk maçlarına çıktılar." kısmının kaynağı 1 nolu kaynak mı? Değilse kaynaklandırma yapılmalı. Dediğim gibi kaynaklar kontrol edilmeli, bu sırada önünde yer alan ancak kapsamına girmeyen cümlelere kaynak eklemek lazım. Bunu da belirtmek isterim.

İlk gözüme çarpanlar bunlar. Saygılarımla --Merube 89msj 00:47, 10 Şubat 2012 (UTC)

Ek: Kaynaksız, subjektif, ansiklopedide yer almaması gereken ifadelerden biri daha, belirtmek isterim: "1998 FIFA Dünya Kupası elemeleri San Marino standartlarına göre bile kötü geçti." Bu tarz ifadeler yönünden maddenin incelenmesi gerekiyor. Saygılar --Merube 89msj 00:48, 10 Şubat 2012 (UTC)
  • Karşı Karşı Futbol takımı anlatılıyor ama kadronun hemen hemen tamamı kırmızı. Birkaçının maddesi açılmış.--Reality 14:17, 18 Şubat 2012 (UTC)
  • Cevap Cevap @Merube 89 İstek yapıldı Yapıldı. @Reality Hem adaylık gerekçesinde hemde maddede belirtildiği üzere futbolcuların çoğu amatör. Profesyonel olanların ve en çok millî olan futbolcunun maddesini açtım. Diğerlerini ise amatör oldukları için açmadım. İlla açılmalı deniyorsa taslak madde halinde açabilirim. Emyilmesaj 01:26, 19 Şubat 2012 (UTC)
Ondan değil şöyle açıklayayım. Bildiğim kadarıyla İngilizce Vikipedi ile kayda değerlik kriterlerimiz neredeyse aynı. İngilizce Vikipedi'deki maddeye baktım hemen hemen kadrodaki tüm oyuncuları açmışlar. Oradakiler de zaten taslak halinde. Yani burada da açılması faydalı olur. Buna göre tekrardan oyumu değerlendireceğim.--Reality 12:21, 22 Şubat 2012 (UTC)
  • Destek Destek Genel olarak iyi. esc2003 (tartışma) 08:18, 9 Mart 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Reality’nin yorumuna katılıyorum. Kalan kırmızılar da taslak olarak açılırsa destek vereceğim. Mimar77 (mesaj) 19:24, 23 Nisan 2012 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı Kadrodaki ve rekorlar bölümündeki kırmızılar açıldı. --Emyilmesaj 21:35, 1 Mayıs 2012 (UTC)

  • Destek Destek Kaliteli madde olabileceğini düşünüyorum. Mimar77 (mesaj) 20:55, 6 Mayıs 2012 (UTC)
  • Destek Destek Kalitesi çok kaliteli bir madde. ----Safir yüzüklü CekliAltından konuş 12:07, 8 Mayıs 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeği geçenlerin eline sağlık. Aşağıda birkaç noktayı belirtiyorum:
  1. Şöhret kısmı bana ansiklopedik gelmedi. Buradaki veriler uygun bir biçimde tarihçe kısmına dağıtılabilir ve tarihçe kısmında yer alan monotonluktan (şu elemelere katıldı-şu sonuçlarla elendi monotonluğu) kurtulunabilir.
  2. Beraberlik ve galibiyetler kısmı da keza ansiklopedik değil. Hiçbir ülke için böyle bir başlık yokken, San Marino'ya koymak biraz onları "ezmek" gibi olmuş :)
  3. Forma, renkler ve arma hakkında bilgi eklenebilir. Bayrak renkleri dışında formalarda başka renkler kullanılmışsa (Türkiye-turkuaz forma, Japonya ve İtalya formaları misal) belirtilebilir. Yine belli bir forma gelenekleri falan varsa (Peru'nun çapraz şeritli forması, Türkiye'nin bir dönem kullandığı ve göğüs kısmı ay-yıldızlı forma misal) belirtilebilir. Yine forma sponsorları eklenebilir.
  4. Sadece resmî organizasyonlar değil de, katıldığı yerel ve ufak çaplı turnuvalar vardır tahminimce. Varsa eklenebilir bunlar.
  5. Rekabetler varsa (çok fenadır bunların rekabetleri şimdi :) eklenebilir.
  6. Geçmiş teknik direktörler eklenebilir, istatistikleriyle birlikte.--RapsarEfendim? 12:16, 8 Mayıs 2012 (UTC)
  • Yorum Yorum Şöhret kısmı gayet ansiklopediktir, zaten San Marino böyle tanınıyor. Tarihçeye dağıtılmaması ayrı bir başlık olarak ilgi çekmesini sağlıyor. Forma, renkler ve arma hakkında bilgi konusuna katılıyorum, eklenmesi gerekir. Beraberlik ve galibiyetler kısmı da ansiklopedik zira 1987'den beri maç yapan bu ülkenin o zamandan beri sadece 1 galibiyet ve 4 beraberlik elde ettiği maçların bilgisi oldukça kayda değer geliyor. birkaç maç kazandılar mı söz veriyorum kendi ellerimle o başlığı silerim. Çoğu zaman diğer ülkeler dostluk maçı yaparken (şu sıralar olduğu gibi) San Marino genel olarak resmi turnuvalarda maç yapmayı tercih ediyor. Oynadığı 114 maçın sadece 9'u dostluk maçı... Herhangi bir özel turnuvada (ufak çaplı) mücadele etmedi. Bir rekabeti olduğunu duymadım. Geçmiş teknik direktörler bilgilerini istatistiki veriler olarak ekledim. Birkaç saatimi harcasam en çok sarı kart ya da kırmızı kart gören futbolcular sıralamasını bile çıkarabilirim, gerekliyse --вяí¢αи76ileti 22:44, 27 Mayıs 2012 (UTC)
Destek Destek KM olabilir sanırsam.--Reality (mesaj) 11:55, 29 Mayıs 2012 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.