Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Kasım 2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 17:12, 8 Kasım 2013 (UTC)

Britney Spears: In the Zone[kaynağı değiştir]

KM olan İngilizce Vikipedi'deki maddeden çeviri.--B.S.R.F. 💬 15:25, 15 Temmuz 2013 (UTC)

  • Destek Destek Eline sağlık. Maddeyle ilgisi yok ancak bilgi kutusundaki müzik tarzı maddesi de olsa keşke :D - Seyit mesaj 16:28, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler :) Açtım maddeyi umarım güzel olmuştur.--B.S.R.F. 💬 16:48, 15 Temmuz 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Emeğine sağlık. Şarkı listesinde ABC Television Special gibi kısımlar var. ABC Television'dan kasın bu mudur? Yoksa bizim Lost'u yayınlayan ABC mi? :) Bağlantı verilebilir, special kısmı da özel gösterimi(?) gibi Türkçeleştirilebilir. Yine Live on TRL gibi kısımlar da Türkçe olabilir. Bir de listedeki bazı şarkıların yazarı yok mu? Neden boş? Yapımcılar kısmında ansiklopedik olan bazı isimlere de bağlantı verilmemiş, en:Ryan Leslie gibi. Burada ve burada yayımlanma tarihleri, personel ve liste başarı tabloları var, bunlar eklenebilir mi mümkünse?--RapsarEfendim? 22:04, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler :) ABC'ye bağlantı verdim, şarkı listesindeki yerleri Türkçeleştirdim. Yazarları olmayan şarkılar hakkında bir fikrim yok. Yalnız onlar Spears'ın şarkıları değil diye biliyorum. Belki ondan yazarları bilinmiyordur. Ryan Leslie bağlantısını verdim. Yayımlanma tarihleri alt başlığını ekledim ama sadece tek bir tarih var. Onu da Amazon.com'dan aldım ve DVD Region 1 olduğu için ABD/Kanada yazdım. Personel, liste ve sertifikaları de ekledim.--B.S.R.F. 💬 05:20, 16 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek--RapsarEfendim? 20:59, 9 Eylül 2013 (UTC)
  • Destek Destek e.s Lubunya 20:45, 19 Eylül 2013 (UTC)
  • Destek Destek Daha önceden takip ettiğim bir adaylıktı bu. Ancak bir süre ansiklopediye girememiştim ve kaynamış. KM olmayı hakettiğine inanıyorum ve hala adaylık sürecinden olumlu bir sonuçla çıkamamasına şaşırdım.SAİT71 (mesaj) 09:41, 13 Ekim 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum bir iki notum olacak:
  • 'DVD, eleştirmenlerden olumlu tepkiler alırken; bir eleştirmen albüm için "hayranlarına önerilir" ifadesini kullandı.' burada cümlenin ikinci kısmının olumsuz bir eleştiri olduğu anlaşılmıyor. cümle '..hayal kırıklığı yarattığını söyleyerek "hayranlarına önerilir" ifadesini kullandı' diye düzenlenebilir.
  • 'davul örneklerine sahip' davul örneği ne ola ki?
  • 'yazım işlerinin bir kısmını yaptı.' yazım işi?
  • 'DVD'nin önce 23 Mart 2004'te yayımlanması planlanmıştı': 'önce gereksiz, 'DVD'nin 23 Mart 2004'te yayımlanması planlanmıştı' yeterli.
  • 'Karşılama': bunu daha önce konuşmuştuk sanırım ama ne olduydu sonucu hatırlamıyorum. yanlış bir kullanım.
  • olmayan söz yazarlarını ben de merak ettim. kibele 14:18, 14 Ekim 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap
  1. "Hayranlarına önerilir" olumsuz bir değerlendirme değil. O yorumun başı biraz olumsuz ama sonu olumlu. Giriş paragrafında ise sadece sonu kullanılıyor.
  2. Şarkıda davul, bateri vs. sesleri var demek.
  3. Şarkı yazımı.
  4. "Önce" yerine "başlangıçta" kullandım.
  5. Sonucunu ben de bilmiyorum. İki kişiyle konsensüs olmuyor.
  6. Yukarıda da görülebileceği gibi daha önce Rapsar'a açıklamaya çalışmıştım. --B.S.R.F. 💬 18:13, 14 Ekim 2013 (UTC)
'hayranlarına önerilir', 'ya aslında iş yok, çok hayran olan alsın' anlamına gelir genellikle. yorumun tamamını başa almakta yarar var. bu tip maddelerde zaten genel bir olumlu, hayran havası oluyor, tarafsızlığı elden bırakmamak gerekli.
'Şarkıda davul, bateri vs. sesleri var demek' ve 'Şarkı yazımı'nın maddede de anlaşılır hale gelmesi gerekiyor, burada açıklamanın yanısıra.
'karşılama' yanlış, nerede konuşmuştuk bunu, oraya bakalım. konsensüse gerek yok, iyi bir ifade bulunur değiştirilir, daha iyisini bulan gelir onu da değiştirir.
'Yazarları olmayan şarkılar hakkında bir fikrim yok. Yalnız onlar Spears'ın şarkıları değil diye biliyorum. Belki ondan yazarları bilinmiyordur.' demişsin. spears'ın olmayan şarkılaran yazarlarının bilinmemesi ne demek, anlayamadım. kibele 12:21, 15 Ekim 2013 (UTC)
"Karşılama" bence doğru. Ama onun yerine uygun başka bir sözcük aklına geliyorsa maddede onu kullanırız. Yalnız "başarılar", "tepkiler" ya da "eleştiriler" uymuyor. Çünkü aynı başlıkta hem eleştiriler hem liste başarıları var. "Yazım işlerinin" başına şarkı eklemedim çünkü aynı cümlenin başında zaten "şarkının" sözcüğü geçiyor (... şarkının yapımcılığını ... ve ... yazım işlerinin ...). Yazar işini bilmiyorum. DVD elimde mevcut değil. İngilizce Vikipedi'de de yok oradaki kullanıcılar da bilmiyor demek.--B.S.R.F. 💬 15:38, 15 Ekim 2013 (UTC)
sence doğru olması yetmiyor ne yazık ki.. karşılama uzaktan gelene yapılıyor, bir de giresun karşılaması var. :) olumsuz eleştiriyi yazmamakta kararlısın sanırım, ben ekleyeyim bu durumda. çünkü kırparak kullanarak eleştiriyi bağlamından kopartıyorsun. kibele 15:47, 15 Ekim 2013 (UTC)
aslında o cümle tamamen sıkıntılı. 'olumlu eleştiriler aldı' deniyor da aşağıda üç yıldızdan söz ediliyor. kibele 15:50, 15 Ekim 2013 (UTC)
TDK'nin online sözlüğüne "karşılamak" yazınca karşımıza çıkan 6 anlamdan 3.sü bu duruma denk düşüyor fikrimce. Dikkatli okunursa DVD Talk yazarı konser yayınını beğeniyor, sahne arkası görüntülerini ve röportajları yetersiz buluyor. Hayranlarına önerilir diyerek de bunlara rağmen dvd alınası demiş oluyor. Allmusic ise 5 üzerinden 3 yıldız veriyor. Ortalama 2,5 yıldız olunca 3 yıldız olumlu oluyor. Zaten ifadeyi kaldırdın çok da önemli değil artık.--B.S.R.F. 💬 15:59, 15 Ekim 2013 (UTC)
bu tip seçimler sözlüğe bakarak yapılmaz. bu durumda 'karşılama' kullanılan bir tane türkçe kaynak bulamayız. reception'u doğrudan çevirince böyle bir gariplik ortaya çıkmış, iyi bir seçenek bulunabilir. yukarda 'olmaz' dediklerinden ikisi birarada bilekullanılsa bundan iyidir. belki önerisi olanlar olabilir,yanlışta direnmeye gerek yok. eleştiri meselesine gelirsek: bütün bu yorumlar olumluya doğru yontarak yapılabilir ama tersi de mümkün olduğuna göre hiç söylememek daha doğru. kibele 16:08, 15 Ekim 2013 (UTC)
Ana dili Türkçe olanlara bakmayalım, TDK'nin sözlüğüne bakmayalım, neye bakalım? Arama motoruna yazınca birkaç bağlantı buldum.[1][2][3] Bu arada yazarı olmayan şarkılar şarkı bile değilmiş, röportajmış.--B.S.R.F. 💬 16:23, 15 Ekim 2013 (UTC)
:) kelime yazılışı için, karşılıklar için sözlüklere bakarız, ama kullanım yeri söz konusu olduğunda yetersiz kalır. tıpkı verdiğin örneklerde olduğu gibi. 'iyi karşılandı' gibi kullanımlar elbette var. ama 'karşılama' diye kullanılmaz. şarkı yazarları içinse, bak sen şu dvd'nin yaptığına.. neyse, öğrenmiş olduk böylece. kibele 17:09, 15 Ekim 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.--RapsarEfendim? 21:57, 8 Kasım 2013 (UTC)

Türkler[kaynağı değiştir]

KM kriterlerini karşıladığı düşünüyorum. Kaynaksız olan bilgilerin kaynaklarını birinin yardımıyla halledebilirim. Sonrasında madde tamamen KM için hazır olacak diye düşünüyorum. Görkem7 (mesaj) 14:54, 06 Ekim 2013 (UTC)

  • Karşı Karşı Siz de belirtmişsiniz kaynak sıkıntısı olduğunu. Tam olarak hazır olduğunu düşünmediğiniz maddeleri aday göstermeseniz daha iyi olacak.--RapsarEfendim? 18:33, 12 Ekim 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum İlk olarak maddede gördüğüm eksiklikleri yorum olarak yazmak istiyorum. Belli bir süre sonra bu eksikliklerin tamamlanıp tamamlanmadığına bakarakta oyumu kullanacağım:
İçerik Yorum
1. Bununla birlikte Avrupa'ya Türkiye'den göç ederek yerleşmiş olan Türk göçmen toplulukları (özellikle Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Belçika ve Danimarka'da bulunanlar) ile Kuzey Amerika ve Avusturalya'daki Türk göçmenler de Türkler grubuna girmektedirler. Bu tür önemli bir maddenin bir çok yerinin kaynaklandırılması gerekir. Çünkü bir çok iddia mevcut. Bol tarih içerdiği için sağlam kaynaklara ihtiyaç duyulur. Burada ise önemli bir iddia var ve geçerli bir kaynak yok. Bu kısım kaynakla desteklenmelidir.
2. Devletin kurucusu ilk önderi Bumin Kağan'dır. Bumin Kağan'ın kardeşi İstemi Kağanülkenin batı kanadını yönetirdi. Göktürkler komşuları olan Çin, Sasani (İran) ve Bizans İmparatorluğu ile askeri, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurdular Yine bu kısımda kaynaklandırılmalı.
3. Oğuzlar, Oğuz Kağan Destanı'na göre 24 boydan ve Kaşgarlı Mahmud'un Divânü Lügati't-Türk eserine göre 22 boydan oluşan en kalabalık Türk boyu. Günümüzde Türk nüfusunun çoğunluğu Oğuz boyundandır. Osmanlı İmparatorluğu'nu kuran Türk boyu Oğuzlardır. Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz boyları; 24 Oğuz boyunu önce iki kolda (Bozoklar ve Üçoklar) daha sonra Oğuz Han'ın 6 oğluna ve son olarak da onların 4 oğluna ayırmaktadır. Listelerin kaynakları, Kaşgarlı Mahmud ve 14. yüzyılda yaşayan Reşideddin'e dayanmaktadır. Reşidüddin 24, Kaşgarlı Mahmud ise 22 boy saymaktadır. Çok önemli bir bilgi verilmiş. Türk nüfusunun geçmişi hakkında gerçekten ciddi bir bilgi, kaynağı eksik olmasa maddenin önemli kısımlarından olabilir. Kaynak eklenmeli buraya.
4. 10. yüzyılda Orta Asya'dan, çoklukla İran üzerinden Anadolu topraklarına yerleşen Oğuz-Türkmen başta olmak üzere pek çok boy Türk adı altında toplanmıştır. Türk adı Orta Asya'da Türk ırkına mensup ve Türkçe konuşan toplulukların Göktürkler döneminden beri ortak adıdır. Anadolu'da gittikçe azalan yerli nüfus yerini Türklere bırakmaya başlamış ve 10. yüzyılda kurulan Türkmen beylikleri sayesinde tüm Anadolu'da Türkçe konuşan topluluklar egemen toplum olmuştur.Anadolu'ya ilk olarak Hun, Sabir, Hazar gibi Türk kavimleri akın yapmış olsa da bu akınlar genelde askerî amaçlı olmuştur. Ancak 9. ve 10. yüzyılda Karadeniz'in kuzeyinden Balkanlar'a gelen Kıpçak, Peçenek, Uz adlı Türk kavimleri Anadolu'ya Bizans eliyle geçirilmiş ve yerleştirilmiştir. Asıl Anadolu'nun Türk yurdu hâline dönüşmesi, doğudan gelen Oğuz-Türkmen göçleriyle olmuştur. Türk ismiyle ilgili önemli bilgiler verilmiş. Bir iddia içeren bilgilere kaynak eklenmeli.

Anadoluda ilk dönem başlığına kadar okudum. Alt başlıklarada göz attım ancak bir çok bilgi kaynaksız geçilmiş. Hatta uzunca başlıkların içeriğinde tek bir kaynak bile olmayan yerler var. Buraya kadar bir kaç tane yer belirttim. Burdan yola çıkarak, belirttiğim eksik yerler ile beraber benzer kaynaksız kısımlarında kaynaklandırılması lazım. Bunların yapılması gerekiyor. Bu bir kaç maddelik liste yorumum olsun, bir süre sonra inceleyip kesin kararımı belirteceğim. İnşallah bu dediğim yerler ve benzer eksiklikler giderilir ve oyum destek şeklinde olur, ancak zor gibi görünüyor. Kaynak eksikliği bayağı var.Sait71yaz 15:14, 29 Ekim 2013 (UTC)

  • Karşı Karşı Sayfa düzeni kötü, kaynaksız birçok bilgi var. Maddede Türkiye Türkleri anlatılıyor ama genel Türk tarihine gereğinden fazla yer verilmiş. Bu haliyle kaliteli madde olmaktan uzak. -esc2003 (mesaj) 06:08, 30 Ekim 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.--RapsarEfendim? 21:59, 8 Kasım 2013 (UTC)

Greatest Hits: My Prerogative (video)[kaynağı değiştir]

KM olan İngilizce Vikipedi'deki maddeden çeviri.--B.S.R.F. 💬 07:18, 17 Temmuz 2013 (UTC)

  • Destek Destek Eline sağlık. - Seyit mesaj 08:58, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek Emeğine sağlık. Girişte Albüm ayrıca ABD, Arjantin ve Avustralya gibi ülkelerde yerine tamamı yazılsa daha iyi bence. Arjantin gibi nedir? :) Şarkıcının müzik şirketinden ekipler düzenlenmemiş ve görülmemiş görüntüleri, çalgıları ve alternatif müzikleri titizlikle inceledi. kısmında kişisel bir yorum mevcut. Yapım görevlileri başlığı bu maddede de yok.--RapsarEfendim? 10:41, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler :) Girişten gibi ülkeler ifadesini çıkarttım ama tüm ülkeleri yazmadım. Çünkü iki platin sertifika sadece bu üç ülkede verilmiş. Titizlikle inceledi ifadesinde ise titizlikle sözcüğünü çıkarttım. Yapım görevlilerini ekledim.--B.S.R.F. 💬 15:48, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Destek Destek e.s Lubunya 20:46, 19 Eylül 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum eline sağlık.
  1. 'şarkıcının müzik şirketinden ekipler düzenlenmemiş ve görülmemiş görüntüleri, çalgıları ve alternatif müzikleri inceledi.' inceledikleri çalgılar değil, 'instrumentals' yani enstrümantallar.. görülmemiş görüntüler de iyileştirilebilir bir ifade.
  2. 'DVD'de iki menü sunuldu'. menü yerine başka bir tanım olsa.. seçenek?
  3. 'gizlenmiş görüntülere yer verildi' kim gizlemiş, kimden nerede gizlemiş?
  4. 'menünün yeniliklerini övdü' menüye gerek yok, dvd'nin de denebilir.
  5. şu 'karşılama'ya uygun bir karşılık bulalım artık. ya da tümden kaldırıp eleştiriler, başarılar gibi alt başlıklarla yetinelim.
  6. '"Spears'ın yükseklerden uçan 'best of' setinin DVD'si işitsel versiyona ekledikleriyle fiyat açısından az getiri sağlıyor.' düzeltilmesi gereken bir cümle.
  7. şarkı listesi'nde orta sütun biraz sola çekilerek rahatlatılabilir, son iki sütun birbirine girmiş biraz.
  8. alternatif videolar zaten küçük bir liste, gizlenmesine gerek yok. ama üstteki kutuyla arası bir tık açılsa iyi olur.
  9. yapım görevlileri'nin altında 'Kaynak' yazması gerekmiyor
  10. Britney Spears videografisi ve Britney Spears'ın kazandığı ve aday gösterildiği ödüller listesi maddeleri açılsa iyi olur. kibele 10:17, 18 Ekim 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap Teşekkürler.
  1. değiştirdim.
  2. 'seçenek' olarak değiştirdim.
  3. daha açıklayıcı olması için 'gizlenmiş' yerine 'saklı kalmış' kullandım.
  4. değiştirdim.
  5. bu maddede iki ayrı alt başlık olduğu için 'karşılama' ana başlığını kaldırdım.
  6. değiştirdim.
  7. bunun maddeyle ilgisi yok. şablonun değiştirilmesi gerekiyor ki bu konulardan anlamıyorum.
  8. bir tık aşağı kaydırdım ama gizli kalsa daha iyi gibi.
  9. o zaman maddeye kaynaksız bilgi eklemiş olmaz mıyız?
  10. maddede bağlantı olarak yer almıyor bu maddeler ama kısa zaman içinde açarım.--B.S.R.F. 💬 11:11, 18 Ekim 2013 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.