Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Arşiv/Ekim 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 17:18, 27 Ekim 2011 (UTC)

Tong Yabgu Kağan[kaynağı değiştir]

Wikipedia'dan birebir çevirme bir madde. Wikipedia'da mevcut durumda KM zaten, burada da kriterleri sağladığını düşünüyorum. Ancak maddeyi inceleyeceklerden küçük bir isteğim var. Acaba madde içerisinde geçen "Movses'ın aktardıklarına göre Aghvania güçleri öncelikle başkente çekilmiş sonrasında ise Kafkas Dağları'na doğru yönelmiştir. Göktürk ve Hazar birlikleri onları takip etmiş ve yakalayarak çoğunluğunu kılıçtan geçirmiş, bazılarını da esir olarak almışlardır." cümlesini Wikipedia'daki orijinal cümlesi ile sağlayabilir misiniz? Maddeyi çevirirken o kısım biraz kafamı kurcaladı. Diğer cümlelerde bir hata yok. --cobija 01:27, 12 Ağustos 2011 (UTC)

Üzerini çizdiğim cümle hakkında biraz araştırma yaptım Aghvania dediğimiz yer Albanya imiş. Maddede ikilemde kaldığım bir bölüm kalmadı böylece. tertemiz, mis gibi oldu. --cobija 20:42, 29 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek --Gktr 21:51, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddeyi İngilizceden çevirmişsiniz; ama sadece öneri niteliğinde bir şeyler söylemek istiyorum. Türklerle ilgili bir araştırma yaparken öncelikle; eski Türk kaynaklarına gidebiliriz. Bizim bunu yapma olanağımız bir İngiliz'e göre çok fazladır. İngilizce kaynak Tong kelimesinin kaplan anlamına geldiğini söylemiş. Ancak ben İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı'yla çokça meşgul olan biri olarak söylüyorum; bu kelime eski Türkçedeki ton kelimesidir. Karakteri bulamadığımdan yazamadım sondaki n, nazal n'dir. Nazal n'nin fonetik çıkımı da "ng"dir. Açıkça bu kelime İlk Dönem Türkçesinde "dolu, içi boş olmayan" anlamına gelen "ton, yani tong" sözcüğüdür. Bir de nazal n'li olmayan "ton" sözcüğü vardır. Bu sözcüğü biz bugün don olarak kullanıyoruz; o da elbise demektir. Bahsedilen kaplan manalı sözcük "tona" okunuş olarak "tonga veya tunga" sözcüğüdür. Ancak Türkçe hiçbir zaman kelime kökünün sonunda kalan ünlüyü düşürmeyi seven bir dil olmamıştır. Zaten tarihte ünlü bir Türk olan Alper Tunga vardır; İngilizler bu iki ismi birbirine karıştırmışlar. Bu tür araştırmalar yaparken Divan-ı Lûgati't-Türk'ten etimolojik anlamda yararlanmak faydalı olacaktır. Çünkü o zaman kelimelerin gerçek kökünü bulabiliriz. Saygılarımla... Çalıştayileti 01:17, 18 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Bahsedilen harf "ñ" harfi sanırım. Bu konuda uzman değilim, Wikipedia'da ne yazıyorsa aynen çevirdim. Siz bu konuda bayağı bilgilisiniz. Gerekli değişiklikleri yapmanız iyi olacaktır öyleyse. --cobija 22:11, 18 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Birkaç kırmızılık olmasına rağmen KM olabilir.--Anylaiileti katkılar 12:31, 28 Ağustos 2011 (UTC)
  • Şartlı destek -- içerik genişlendirilmeli. Kritik önem taşıyan kırmızı bağlantılar açılmalı. - Nebeviye 16:01, 12 Eylül 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Bu madde İngilizce sürümünden çevrilmiş ve İngilizce sürümü 2007'nin ortalarında SM olmuş, yani eski SM'lerden. Tong Yabgu, Batı Göktürk Kağanlığı'nın en bilinen hükümdarlarındandır. Hakkında birçok kaynak var. Mesela ailesinden maddede bahsedilmemiş. İçerik açısından zayıf olduğunu düşünüyorum. Çalıştay'ın dediği gibi etimoloji konusuna daha fazla ve ayrıntılı şekilde değinilmeli. Konunun uzmanları el atsa iyi olacak. GökçeYörük 18:18, 17 Eylül 2011 (UTC)
Cevap Cevap Dediklerinde haklısın fakat Facebook üzerinde tartışmamızın hemen sonrasında gelip bu adaylığın altına karşı oy atmandan dolayı pek ciddiye alamıyorum. Altını çizerek söyleyeyim: eksiklikleri belirtmenden değil fakat aramızdaki bir tartışmadan sonra hemen gelip buraya karşı oy atmandan rahatsız oldum. Vikipedi kişisel husumetlerin koz olarak kullanıldığı bir mekan değildir. Ayrıca elinde konu ile ilgili kaynaklar olduğunu farz ediyorum yardım edecektim sözünden dolayı. Bu da ayrı bir olay zaten --cobija 22:03, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Yukarıda yaptığım yorumun Facebook'taki konuşmalarla kesinlikle herhangi bir ilgisi yok. Lütfen VP:N ve VP:İNOV'u unutmayın, beni zan altında bırakmayın. Topluluğa yanlış lanse etmeyin. GökçeYörük 14:01, 18 Eylül 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Gökçe Yörük'ün de belirttiği şekilde içeriğinin geliştirilebileceğini düşünüyorum. Utku TanrıvereMesaj 22:50, 26 Ekim 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 17:06, 27 Ekim 2011 (UTC)

2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları[kaynağı değiştir]

30 Temmuz'da tamamlanan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'yla ilgili hazırladığım bir madde; oyunları yakından takip ettiğim için içeriği görsellerle destekleme imkanı da buldum. KM kıstaslarını karşılayabileceğini düşünüyorum. Saygılarımla. Çalıştayileti 21:29, 3 Ağustos 2011 (UTC)

  • Yorum Yorum Öncelikle elinize sağlık. İlk dikkatimi çeken katılımcılar bölümüde İngilizce Vikiyle olan fark oldu. Mesela orada Portekiz, Lüksemburg veya San Marino varken burada yok. Bu konuda bir kaynağa dayalı bir liste hazırlanırsa daha iyi olacağı kanaatindeyim. --82 ~145 ileti 11:33, 7 Ağustos 2011 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Haklısınız, liste eksik kalmış; kaynaklandırarak yeni bir liste oluşturdum.Çalıştayileti 18:42, 7 Ağustos 2011 (UTC)
Yapıcı eleştirileriniz için teşekkür ederim. Eksikleri gidermeye çalışacağım.Çalıştayileti 21:08, 7 Ağustos 2011 (UTC)
Spor dallarının tümü ve ev sahibi ülke olan Türkiye'nin organizasyon dökümü olan maddeleri oluşturdum.Çalıştayileti 17:43, 8 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Elinize sağlık, detaylı bir madde olmuş fakat iki önerim var. Birincisi yarışmalar ve ülkelerin başarı sıralaması başlığında yalnızca ilk on+Türkiye'nin değil madalya alan tüm ülkelerin sıralanması gerekir. İkincisi yarışılan dallar etkinlik takvimi başlığında yer aldığı için yarışmalar ve ülkelerin başarı sıralaması kısmında dalların tekrar edilmesi gereksiz tekrar gibi durmuş. --cobija 10:19, 10 Ağustos 2011 (UTC)
İngilizce Vikide ve bizim diğer çok sporlu etkinlik maddelerimizde de bu şekilde ilk on ülke sıralanıyor. Ancak tabii oyunlardaki madalya sıralamasının tamamını içeren ayrı bir madde açılması iyi olacaktır (örnek; 2010 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları).--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:34, 10 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Önerileri dikkate alarak birtakım değişiklikler ve eklemeler yaptım. Ayrıca fotoğraflardan Commons kategorisi oluşturup, sayfaya ekledim.Çalıştayileti 12:50, 15 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Resmi maskotun tasarımı ve maskot ile ilgili bilgiler/haberler eklense iyi olur kanısındayım. Mimar77 19:13, 24 Ağustos 2011 (UTC)
Kaynaklarda maskotun yarışma ile belirlendiği bilgisi mevcut. Farklı şeyler bulabilirsem ekleyeceğim. Çalıştayileti 21:22, 25 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek -- İçerik; kaynak ve ayrıntılandırılmış içerik bakımından KMS. karşılıyor. - Nebeviye 16:03, 12 Eylül 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir.---- Akhilleus ileti 09:50, 23 Ekim 2011 (UTC)

Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışı[kaynağı değiştir]

4 Mayıs 2009'da Köy Çeşmesi'nde şöyle bir konuşma geçmiş. Nisan 2011'den beri de yazmak aklımdaydı. Daha önceden planladığım maddelerin işi bitince de sıra buna geldi ve geçen sabaha karşı yazdım, bitirdim. KM olabilecek düzeyde sanırım. --cobija 09:17, 10 Ağustos 2011 (UTC)

  • Yorum Yorum Güzel bir madde olmuş. Ellerine sağlık. Şimdilik üç yorumum olacak:
  • Sembolizm/Sonuçları: 19 Mayıs 1919 gününün diğer günlerden farklı sembolik sonuçları vardır. İlk nedeni bu günün cumhuriyet kurulmasından sonra ulusal bayram olarak kutlanmasıdır. İkinci sembolik sonucu Atatürk’ün sembolik doğum günü olmasıdır. Sonuçları diye bir alt başlık açılıp bu olayın Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet kurulması sonrasındaki sonuçları açıklanmalıdır.
  • Yorumlar: Konusunda hakim kişilerin 19 Mayıs 1919 hakkındaki yorumları yazılmalıdır. Her ne kadar maddede VP:MİLLİ’ye aykırı bir husus gözüme çarpmadıysa da farklı görüşlere de yer verilmelidir. (olumlu veya olumsuz) Mesela bazıları padişahın özellikle Mustafa Kemal’i Samsun’a gönderdiğini söylerler. Bu savunma da Yorumlar kısmında yazılmalıdır mesela.
  • Bakınız: Ayrıca bakınız kısmı eklenip, bu madde ile ilgili iki üç Vikipedi maddesine referans gösterilebilir. (Gerçi en alttaki Türk Kurtuluş Savaşı şablonu var ama en azından bu madde ile ilgili olan bir iki madde gösterilebilir. Mesela 19 mayıs bayramı maddesi gibi) Mimar77 19:15, 15 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Tartışmalar ve Önemi diye iki başlık ekledim ve gerekli eklemeleri de yaptım. Ancak bu olaydan sonraki genelgeler, toplantılar gibi diğer başlıklar altında incelenen konulara girmedim. Atatürk ve cumhuriyet açısından yer ettiği önem hakkında yazdım birkaç cümle. Ayrıca, bakınız başlığı eklemeye gerek kaldığını da sanmıyorum. Zira hem altta şablon var hem de zaten metin içinde ilgili maddelere bağlantı verildi. --cobija 21:48, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Güzel bir çalışma olmuş.KM olmayı hak ediyor.---- Akhilleus ileti 08:42, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Destek Destek Bence kaliteli madde olmalı.----MetinMesaj 12:42, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence geliştirilmeli biraz daha.----MetinMesaj 17:01, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Örneğin hangi bilgilerin eklenmesi lazım? --cobija 19:33, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Giriş kısmı biraz daha arttırılmalı. Aycanileti 15:45, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Şu anki özet uygun sanırım. --cobija 16:07, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle emeği geçenleri tebrik ederim, güzel bir çalışma olmuş. Fakat şu an için farkettiğim birkaç şey var: Öncelikle Anadolu'da genel durum başlığında bulunan birkaç kırmızılık giderilmeli, zira bu cemiyetler madde ile doğrudan ilgilidir. Önemi başlığının da biraz genişletilmesi lazım. Saygılarımla. --Berm@nyaİleti 17:12, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Cemiyetleri şimdilik taslak olarak açtım. Önemi kısmını da genişletmeye çalıştım ama birkaç cümle dışında ekleyecek bir şey bulamadım. Bağlantı verilen maddelerdeki içeriğin benzerlerini de eklemek istemiyorum çünkü KM orijinal olmalı. Tıklandığı taktirde geniş bilgi almak mümkün. --cobija 20:27, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı -- tek söz; içerik gelişimi şart. - Nebeviye 10:46, 5 Eylül 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Eğer hangi bilgilerin eklenmesi gerektiğiyle ilgili örnekler verilirse o bilgiler kaynak bulunduğu taktirde eklenir. Hangi bilgiler eklenmeli ya da hangi kısımlara ne şekilde eklemeler yapılmalı? Bunlar belirtilirse daha doğru olur. Zaten maddeye eklenecek bilgiler çok kısıtlı. İki haftalık bir süreci inceliyor bu madde. --cobija 16:39, 5 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek KM için içeriğin yeterli olduğunu düşünüyorum, maddede herhangi bir sorun bulamadım, elinize sağlık. --"Seksen" 19:09, 5 Eylül 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Atatürk'ün Samsun'a çıkışının bilinmişliğinden söz etmeme gerek yok. Bu konuyu ele alan kaç kitap, tez vs. var bilemiyorum. Maddenin içeriği KM olmak için yetersiz. Hangi bilgiler eklenmeli sorusuna cevap veremem. Şu şu eklensin diyemem. Genel olarak geliştirilmeli. Maddeye eklenecek bilgiler hiç de kısıtlı değil. GökçeYörük 19:23, 17 Eylül 2011 (UTC)
Cevap Cevap Dediklerinde haklısın fakat Facebook üzerinde tartışmamızın hemen sonrasında gelip bu adaylığın altına karşı oy atmandan dolayı pek ciddiye alamıyorum. Altını çizerek söyleyeyim: eksiklikleri belirtmenden değil fakat aramızdaki bir tartışmadan sonra hemen gelip buraya karşı oy atmandan rahatsız oldum. Vikipedi kişisel husumetlerin koz olarak kullanıldığı bir mekan değildir. Ayrıca internet üzerinden ulaşabildiğim kaynakları ekledim. Basılı yayım ile ilgili önerileri dikkate alırım. Kolay gele. --cobija 22:07, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Cevap Cevap Yukarıda yaptığım yorumun Facebook'taki konuşmalarla herhangi bir ilgisi yok. Lütfen VP:N ve VP:İNOV'u unutmayın, beni zan altında bırakmayın. Topluluğa yanlış lanse etmeyin. GökçeYörük 22:22, 17 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek KM ile SM arasındaki temel fark bu sanırım. SM'de madde hakkında daha kapsamlı bilgiler yer almalı. Belki sosyal yaşama etkisi gibi bir başlık açılabilir; olayın yaşandığı gün bayram olarak kutlanması, 19 Mayıs ismini alan stadlar, Samsunspor'un logosu, o günü temsilen açılan heykellerden falan bahsedilebilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 06:09, 18 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Rapsar'a katılıyorum. Bir KM'den beklenen, ele aldığı konuyu ayrıntılı bir biçimde açıklamasıdır ve bunun bir sınırı vardır. O sınır aşıldığında ise SM adaylığı söz konusu olur. Bu maddenin KM ölçütlerini karşıladığını düşünüyorum. --Superyetkinileti 16:12, 18 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Benim yukarıda getirdiğim yorumlar doğrultusunda değişikliklerin yapıldığını görüyorum. Bu haliyle KM olmaya uygundur kanımca. Mimar77 20:39, 24 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Uygun olduğunu düşünüyorum. Utku TanrıvereMesaj 20:28, 22 Ekim 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.---- Akhilleus ileti 04:49, 15 Ekim 2011 (UTC)

Lisans Yerleştirme Sınavı[kaynağı değiştir]

  • Madde KM olmaya uygundur. Gerekli görsel, kaynak ve bilgiler gayet tatmin edicidir. Teşekkürler. --Gktr 03:41, 16 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle eline sağlık. Çoook uzun zamandan beri aklımda olan gerekli bir maddeyi geliştirmişsin. Ancak küçük bir detaya dikkat çekmek istiyorum. Malum bu sınava girebilmek için YGS'den belli bir puan almak gerekiyor. Kısaca bahsetmişsin girişte ve alttaki YGS başlığında ama baraj puanları hakkında da bilgi vermen iyi olacaktır. Ayrıca bu konuyu tam bilmiyorum ama tercih yapmak için de belli bir puan gerekiyor olsa gerek. Örneğin YGS'den en az 140 puan aldığında tercih yapma hakkın oluyordu. Bu sınavda da öyle bir tercih barajı var mı? Eğer varsa maddeye eklenmesi iyi olacaktır. Eğer yoksa bu son iki cümlemi görmezden gel lütfen. --cobija 21:57, 16 Ağustos 2011 (UTC)
Sanırım gerekli düzenlemeler yapıldı. Teşekkürler. --Gktr 05:00, 17 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu güzel çalışman için eline sağlık. İngilizce vikipedide baktığımda, ÖSS sınavı LYS'ye döndükten sonra sayfa YGS-LYS'ye yönlendirilmiş. Belki eski sistem hakkında da bilgi verilebilir çünkü İngilizce vikideki interwiki Öğrenci Seçme Sınavı'na gönderiyor. Belki de sayfalar birleştirilmeli ve "eski adları" diye altbaşlıklar altında verilmeli. --Anylaiileti katkılar 10:24, 17 Ağustos 2011 (UTC)
Bence ülkemizde yapılan bir sınav hakkında onlardan daha bilgili olma şansım(ız) mevcuttur. Yani LYS ile YGS farklı şeyler, bende IW bakımından öksüz kalmaması açısından en uygun yere bağlantı verdim. --Gktr 22:12, 17 Ağustos 2011 (UTC)
  • Yorum Yorum Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye yada KKTC'de üniversiteye girmek isteyen (YGS'yi geçmiş olan) adayların girmesi gereken bir sınavdır. Maddede şöyle bir ifade var. Üniversiteye girebilmek için bu sınavın gerekliliğinden söz edilmiş. Şu varki adaylar sadece ygs sınavına girerek de üniversiteye (Önlisans programları) kaydolabilir. Bilginize..--I. Dede 19:48, 23 Ağustos 2011 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Lisans Yerleştirme Sınavı#Notlar --Gktr 21:45, 23 Ağustos 2011 (UTC)
  • Çekimser Çekimser -- Hakkında pek bilgim olmayan bu adaylık için üstte içerik üzerine taraf olmuş kullanıcılarının belirttiği hususlar gözden geçirilmeli. - Nebeviye 10:48, 5 Eylül 2011 (UTC)
Gerekli bilgiler eklendi ve kaynaklar düzenlendi. Ayrıca ÖSYM sitesini incelerseniz sınav sisteminin adının YGS-LYS olmadığını görürsünüz. İkisi birbirinden bir takım bağlantılar dışında tamamen farklı sınavlar. Çünkü birisi baraj sınavı fakat o sınavla bile bir öğretim kurumuna gidilebiliyor. Fakat LYS tamamen öğretim kurumlarına yönelik ve bu adaylar YGS üzerinden tayin ediliyor. --Gktr 12:35, 6 Eylül 2011 (UTC)
  • Destek Destek Madde özenle yazılmış ve içeriği yeterli. --Anylai 13:20, 7 Eylül 2011 (UTC)
  • Karşı Karşı Lisans Yerleştirme Sınavı adında bağımsız bir madde olmasına karşı olduğum için oyum olumsuz olacak. LYS, YGS'den ayrı değerlendirilebilecek bir sınav değil. Bu iki sınava birlikte Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) adı veriliyor. ÖSYM'nin sitesinde bu iki sınavla ilgili duyurular aynı sayfada verilmiş. Sayfanın başlığı da az önce belirttiğim gibi "2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)" şeklinde. ÖSS, YGS ve LYS maddelerinin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi başlığında birleştirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.--Oğuzhan 19:51, 7 Eylül 2011 (UTC)
Sorunu tam olarak anlamadım ama ben sistemin adının ÖSYS olduğunu biliyor ve kabul ediyorum. Bu madde LYS sınavı ile ilgili, ÖSYS'nin alt maddesidir. Nasılsa Simspsonlar'ın bölümlerinin maddeleri varsa, ÖSYS sınavlarının da hepsinin kendi maddesi var. Ve şu anki sisteme göre 2 sınav mevcut. Bence yanlış olan bir şey yok. Ayrıca oyunuzu maddeye göre değilde değindiğim basit bir karışıklık olayı yüzünden vermenizden dolayı ise üzüntü duydum. --Gktr 20:17, 7 Eylül 2011 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.