Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/Mart 2024

Vikipedi, özgür ansiklopedi
2008:
2024:
Önbelleği boşalt


10. Hafta

Good Girl Gone Bad: Reloaded, Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın üçüncü stüdyo albümü Good Girl Gone Bad'in (2007) yeniden yayımıdır. İlk olarak seçili ülkelerde 2 Haziran 2008 tarihinde Def Jam Recordings ve SRP Records tarafından dijital olarak yayımlandı. Asıl albümün çıkışının ilk yıldönümünde yayımlanan Good Girl Gone Bad: Reloaded, üç yeni şarkıya ve Rihanna'nın dünya turnesi Good Girl Gone Bad Tour'un (2007–09) sahne arkası görüntülerini içeren bir DVD'ye yer vermektedir. Yeni şarkılar için Rihanna, daha önce iş birliği yaptığı Ne-Yo, StarGate ve C. "Tricky" Stewart'ın yanı sıra Brian Kennedy, Mark Endert, Mike Elizondo, Mark "Spike" Stent ve Maroon 5 ile çalıştı. Yeni şarkıları övülen Good Girl Gone Bad: Reloaded, müzik eleştirmenlerinden genellikle olumlu tepkiler aldı. Fakat bazı eleştirmenler albümün sadece üç yeni şarkı için yeniden yayıma değmediğini belirtti. Diğer ödül ve başarıların yanında albümün şarkıları, 2009 Grammy Ödülleri'nde iki dalda ödüle aday gösterildi; "Disturbia" En İyi Dans Kaydı ödülüne aday gösterilirken "If I Never See Your Face Again" En İyi Pop Vokal İş Birliği dalında adaylık elde etti. (Devamı...)

görtartışdeğiştirgeçmiş


11. Hafta

Mulholland Çıkmazı (İngilizce özgün adıyla Mulholland Drive, Türkçe anlamı Mulholland Caddesi), yönetmenliğini ve senaristliğini David Lynch'in üstlendiği; psikolojik gerilim, gizem ve dram türlerindeki 2001 çıkışlı bir Amerikan-Fransız filmidir. Başlıca rollerinde Naomi Watts, Laura Elena Harring ve Justin Theroux yer alır. Kara film unsurları, ilgisiz gibi görünen fakat birbirleriyle bağlantılı vinyetler ve gerçeküstü öğeler barındıran film, Los Angeles'a gelip halasının evinde kalırken hafızasını kaybedip aynı evde saklanan Rita ile karşılaşan ve onunla arkadaş olan Betty Elms adlı, gözü yükseklerde bir oyuncunun hikâyesini anlatır. ABC'de yayımlanması düşünülen bir televizyon dizisinin pilot bölümü olarak geliştirilmeye başlanan yapımın büyük bir bölümü 1999 yılında çekildi ve bir dizi bölümü olacağından ötürü sonu açık uçlu bırakıldı. Yapımcıların projeye onay vermemesi üzerine proje sonlandırılsa da, Le Studio Canal+ tarafından projenin yapım haklarının satın alınmasıyla birlikte uzun metrajlı bir film olabilmesi için senaryoya eklemeler yapıldı ve ek çekimler gerçekleştirildi. (Devamı...)

görtartışdeğiştirgeçmiş


12. Hafta

Arda Turan (d. 30 Ocak 1987, İstanbul), sol kanat mevkiinde oynamış Türk eski millî futbolcu ve teknik direktördür. 2006-2017 yılları arasında Türkiye millî futbol takımında forma giydi ve kaptanlık yaptı. 1. Lig takımlarından Eyüpspor'u çalıştırmaktadır. Arda Turan, 30 Ocak 1987'de İstanbul'da dünyaya geldi. Futbola da Bayrampaşa'nın Altıntepsi mahallesindeki Altıntepsi Makelspor'da başladı. 1997'den 2000 yılına kadar bu kulüpte oynadı. 2000 yılında Galatasaray'a transfer oldu. 2005 yılına kadar alt yapıda oynadı. 2005-06 sezonunun ikinci yarısında Manisaspor'a kiralandı. Ankaragücü'ne karşı deplasmanda 2-0 kazandıkları karşılaşmada, hem kulüp kariyerindeki hem de Süper Lig'deki ilk golünü attı. Ayrıca bu maç Manisaspor formasıyla çıktığı ilk resmî karşılaşma oldu. Manisaspor'da yarım sezon forma giyen Turan daha sonra Galatasaray'a döndü. Sarı kırmızılı forma ile ilk resmî maçına, 22 Ocak 2005 tarihinde Bursaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçında çıktı. (Devamı...)

görtartışdeğiştirgeçmiş


13. Hafta

"Talk That Talk", Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın 2011 çıkışlı aynı adlı stüdyo albümünden bir şarkıdır. Rap kısımlarında Rihanna'nın daha önceden 2007'de "Umbrella" ve 2009'da "Run This Town" şarkılarında iş birliği yaptığı Amerikalı hip hop sanatçısı Jay Z konuk olarak yer alır. Ester Dean, Shawn Carter, Christopher Wallace, Anthony Best, Sean Combs, Chucky Thompson ve Mikkel S. Eriksen ile Tor Erik Hermansen'den oluşan Norveçli yapım ikilisi StarGate tarafından yazılıp bestelenmiştir. R&B vuruşları, sert davullar ve ham synthler içeren bir hip hop şarkısı olan "Talk That Talk", 17 Ocak 2012'de Def Jam Recordings tarafından Talk That Talk albümünün üçüncü single'ı olarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki radyolara dağıtılmasının ardından, 26 Mart 2012'de Fransa'da CD single olarak yayımlandı. Şarkı genel anlamda eleştirmenlerden olumlu geri dönüşler aldı. Bazıları Rihanna'nın sesini överken bazıları da Jay Z ile iş birliğine gidilmesini olumlu yönde eleştirdi. 2013 Grammy Ödülleri'nde En İyi Rap/Sung İş Birliği kategorisinde aday gösterilen şarkı, dünya genelinde çeşitli ülkelerin listelerine de giriş yaptı. (Devamı...)

görtartışdeğiştirgeçmiş

2008:
2024: