Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ağustos 2007

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kelime Yönlendirmesi[kaynağı değiştir]

Mesela yeni açmış olduğum Command & Conquer: Red Alert 2 Makalesine ulaşım için kısaca Red Alert 2 Kelimesinden yönlendirme yapmak istiyorum bunu nasıl yapabiirim acil yardım...

merhaba, Bir metnin giriş bölümünde değişiklik yapmak istiyorum ancak söz konusu bölümde "değiştir" linki yok.Ne yapabilirim?

Portal oluşturmak için nereden,nasıl bilgi edinebilirim?--Düşünenadam 19:46, 13 Aralık 2006 (UTC)

ben nasıl vidipediye yeni konu ekleyebilirim

  • Merhaba, öncelikle vikipediye hoşgeldiniz. Nasıl sayfa girebileceğinizi ve vikipedide nasıl değişiklik yapabileceğiniz ile ilgili tüm bilgileri Yardım sayfasından bulabilirsiniz. Yine de başka sorularınızı yanıtlamak için hazırım.--Erkan 06:18, 25 Nisan 2007 (UTC)

Arama motoru ve vikipedi araması arasındaki fark[kaynağı değiştir]

Merhaba. Benim bir sorum olacak. Bazı konuları Google'da sorgulattığımda Wikipedia'da sayfası geliyor. Ya da Wikipedia'nın kendi aramasında arattığımda %100 isabet olarak geliyor. lakin ben kendi oluşturduğum sayfaları Google'da arattığımda Wikiped,a sayfası gelmiyor. Wiki'de arattığımda ise başka sayfalardan yönlendirmeler geliyor. Bunun nedenini öğrenebilir miyim?Bu imzasız yazı Özgürcan 66 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam bu konuda bir örnek vermen gerek. Böylece nedenini daha iyi tartışabiliriz. Ancak vikipediye yeni girilmiş bir madde hemen google arama motorunda görünmüyor, bir süre sonra görünmeye başlıyor.--Erkan 06:19, 1 Mayıs 2007 (UTC)

E-posta onaylanması[kaynağı değiştir]

ben e-postamı onaylatamıyorum. gelen e-maildeki linki tıklıyorum. vikipedi sayfasında o kodları arıyo. böyle bi terim yok diyo. çok komik. yani onaylamıyo bi türlü. ne yapmam lazım...--maderibeyza 07:41, 31 Ocak 2007 (UTC)kullanıcı:maderibeyza

size gelen e-posta üzerindeki linke tıkladığınızdan emin olunuz eğer link adresi uzun olarak gelmişse bazı e-posta servisleri bu uzun linki kesebiliyor ve iki satır olarak yazıyor. O zman ilgili linki kopyalayıp browseriniza yapıştırarak ilgili adrese gitmeyi deneyin.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

slm ben katogori eklemek istiyorum giriş yapamıyorum ne olur yardımcı olun

Neden yazıklarımın ardından kaydettiğimde ismim görünmüyor?[kaynağı değiştir]

Arkadaslar. Ben Gelen Linki Tikladim Ama Turkce Karektermi Var Bilmiyorum Onun icin Harfler Tam Cikmadi Tikladim Ama Yine de Bir Sey olmadi. Ve Ismim Neden Yazmiyor Notlarimin Sonunda Imza yani ? Tercihlerimden Yaptim Yine Olmadi
  • Notlarinizin sonunda isminizin ya da kullanıcı adınızın cıkması icin yazdiklarinizin sonunu imzalamanız gerekmektedir. Bu da "~~~~" işareti (dört adet dalga) koyularak ya da edit kutusunun üstündeki soldan 10. sıradaki butona basılarak yapılabilir. Ama unutmayin madde girişi ya da değişikliği yaparken imza atmıyoruz. İmzayı sadece mesejlaşmak için yapıyoruz.--Erkan 07:45, 16 Mayıs 2007 (UTC)


Yani Simdi Ben Mesajlasirken sizin Gibi Ismimin Gorunmesi Icin Tiknak Icerisinde mi Yazmaliyim ? 'Arifparis' Boyle mi.

Birde E-posta yi onaylatamiyorum.. Yardimlariniz Icin Tesekurler Bu imzasız yazı Arifparis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 
Hayir mesajinizi yazdiktan sonra, mesajinizin en sonuna dört adet ~~~~ işareti koymanız gerek. Ya da bunun yerine mesajinizin bittigi yerde imleç dururken edit kutusunun üzerindeki soldan 10. butona basmaniz gerekiyor, zaten bu buton 4 adet dalga isaretini otomatik olarak ekliyor.
Emalinize gelen onay linkni tıklayarak onaylatabilirsiniz. Ancak baglanamiyorsaniz gelen linki kopyalayp browserinizin adres cubuguna yapıştırın ve bu yolla gitmeyi deneyin.--Erkan 12:07, 16 Mayıs 2007 (UTC)


Arif Heralde Bu Defa Kolay Oldu :) Tesekurler Arif 14:16, 17 Mayıs 2007 (UTC)Arifparis

Türkçe karakter sorunu[kaynağı değiştir]

ekranımda türkçe karakterleri göremiyorum yardım--1gil 12:49, 20 Ocak 2007 (UTC)

Bu muhtemelen kullandığınız browser (ie ya da firefoıx) ile ilgili bir problemdir. Çzüm için browserinizin karakter encoding seçeneğini türkçe yapmanız gerekiyor.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)


Vikipedi maddelerinde mizah amaçlı girişler[kaynağı değiştir]

Ben daha çok yeni bir üyeyim ve bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.Robert College'de okuyan ünlüler sayfasında birkaç arkadaşımızı ekleyip sadece mizah amaçlı çalışmalar yapmak istiyoruz.Tabi ki bu çalışmalar ve ordaki yorumlar kişiyi incitmeyecek yorumlar olacak .Bu çalışmanın Wikipedia yasalarına aykırı olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Bilinçli Vikipedistlerden yardım istiyorum.Lütfen mesajlarınızı kullanıcı sayfama yollayın.~~Kullanıcı=pokuta

Maalesef vikipedi maddelerinde mizah amaçlı giriş yapılmasi hoş karşılanmayan bir durumdur ve bu girişler Vandallık olarak algılanmaktadır.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Vikipedist olmak için ne yapmalıyım[kaynağı değiştir]

Merhaba vikipedist olabilmek için ne yapmam gerekir?--A.D.A 02:54, 19 Nisan 2006 (UTC)

Vikipedist olmak için özel bir şey yapmanıza gerek yoktur. Vikipedi'ye ister üye olarak ister olmadan maddeler girmek ya da maddeler üzerinde değişiklik yapmak vikipedist olduğunuz anlamına gelir. Nasıl giriş yapacağınız ve diğer konularla ilgili yardım sayfasındna bilgi alabilirsiniz.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Çift asallar hakkında bilgi[kaynağı değiştir]

çift asallar hakkında daha çok bilgi verebilirmisiniz

Bu tür sorularınızı ve isteklerinizi Madde istekleri bölümünde dile getirebilirsiniz--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Mediawiki Türkçe sorunu[kaynağı değiştir]

MediaWiki ile şirket içindeki INTRANET üzerinde bir bilgi paylaşım platformu oluşturdum. Ama menü öğelerini Türkçe haline getiremedim.tr.wikipedia'nın kullandığı Türkçe şablonu ne şekilde elde edebilirim?

Mediawiki ile ilgili sorularınızın yanıtını mediawikinin sayfasından bulabilirsiniz.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)
  • Merhabalar.

wikipedi'yi türkçeleştirmek amacıyla, special pages:all messages sayfasındaki terimleri tek tek düzenliyorum (çeviriyorum); bunun yerine daha kolay bir yol önerebilir misiniz bana ?

http://tr.wikisource.org/w/index.php?title=%C3%96zel:Allmessages&ot=php adresindeki Bu liste MediaWiki'de mevcut olan tüm terimlerin listesidir başlıklı sayfa içeriğini kopyaladıktan sonra bunu hangi isimle ve nereye kaydetmem gerekiyor ?

veya bu türkçeleştirme işini daha başka nasıl yapabilirim ?

yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim...

Volkan Dirikoğlu 20.2.2006 12:00

Mediawiki ile ilgili sorularınızın yanıtını mediawikinin sayfasından bulabilirsiniz.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

İyi Günler. Ben wikipedia Türkçe dil dosyasını internette çok aramama rağmen bulamadım. Eğer yerini bilen biri varsa bir link verirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Koray Altun

Mediawiki ile ilgili sorularınızın yanıtını mediawikinin sayfasından bulabilirsiniz.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)
Vikipedi dil dosyası şu anda tamamlanmış olarak mevcut değil. Yarım hali de aslında burda mevcut. Burda gördüğün çeviriler dil dosyası yüklenerek değil, Özel:Allmessages sayfasından yapılmakta. (o sayfada yüklemek için kullanılabilecel php si de mevcut). Yani biz Wikimedia yazılımı Türkçeleştirmedik. Ama Vikipedi'yi Türkçeleştiriyoruz. Tabiki burdaki bitince ana yazılımın içine aktarılacak. büylece yeni sürümde kullanılabilecek. ----Dbl2010 00:08, 5 Ekim 2005 (UTC)

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Mantığı kısmen algılayabildim fakat Özel:Allmessages sayfasındaki php dosyasını nasıl yükleyipte kendi kurmayı planladığım wikipedia'yı türkçeleştireceğimi tam anlayamadım. Türkçeleştirmek için yapmam gerekenleri adım adım anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler. Koray Altun

LanguageTr.php isimli dosyanın değiştirilmesi ile Türkçe arayüz sağlanır. Kurulumda languages alt dizinde yer almaktadır. Language.php orijinal ingilizce dil dosyası. Oradan bakılıp mantık anlaşılabilir. Bu arada Kısmi tamamlanmış dil dosyasını (LanguageTr.php) yazılımcılara ilettim. Yeni sürümle (1.6) gelecek. Burda gördüğün kadar kısmı Türkçe olacak. Tek yapılması gereken kullanıcının ayarlar menüsünden Türkçe'yi seçmesi. ----Dbl2010


Wikiyi bir sunucudan diğer sunucuya nasıl taşırım[kaynağı değiştir]

Herkese Merhaba.. wiki'yi bir sunucudan başka bir sunucuya nasıl taşıyabiliriz acaba ? Selma Dizgiç

Bir sunucudaki PhpMyAdmin ile veritabanının kopyasını alırsınız. Diğer sunucuya dosyaları kopyalarsınız, yine PhpMyAdmin ile veritabanını tekrardan yüklersiniz. Ya da yeni sunucuda yeni bir kurulum yaparsınız, sadece dağıtımla verilen .sql dosyası yerine yedeklenmiş .sql dosyasını koyarsınız. Siz nerede takılıp kaldınız? --Timurberk 11:29, 20 Şubat 2006 (UTC)


Vikipedide bir konuyu bulamadım nerden bulabilirim[kaynağı değiştir]

Hakkı Yeten için hazırlamış olduğunuz sayfada http://tr.wikipedia.org/wiki/Hakk%C4%B1_Yeten doğum yeri olarak Bulgaristan'ın Vadina kenti demişsiniz. Kendim de Bulgaristan doğumlu olduğumdan bu kenti merak ettim ama nerede olduğunu bulamdaım internetten. Bulgarca sayfalarda "вадина" ve "въдина" olarak iki farklı şekilde aratmama rağmen bir sounca ulaşamadım. Bu kentin nerede olduğu hakkında yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler, iyi çalışmalar!

Vikipedi'de arayıp bulamadığınız konuları Vikipedi:Makale istekleri sayfasında belirtebilirsiniz. Teşekkürler.
"Vodina" olmasın? --Timurberk 11:29, 20 Şubat 2006 (UTC)

Wiki proğramını nerden edinebilir[kaynağı değiştir]

http://wiki.******.gen.tr diye bir sayfa gördüm. Böyle bir wiki paylaşım sayfası açmak için nereye başvurabiliriz? Teşekkürler--Bahad1r 00:11, 1 Mart 2006 (UTC)

Mediawiki ile ilgili sorularınızın yanıtını mediawikinin sayfasından bulabilirsiniz.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Nasıl oturum açabilir ya da hesap edinebilirim[kaynağı değiştir]

oturum aç ya da yeni hesp edin de'edinemiyorum'İmdat.

Bunun için sayfasını kullanınız. --Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Yazılan maddelerin diğer dillere bağlanması[kaynağı değiştir]

yazılan maddelerin diğer dillerle bağlantısını nasıl sağlayabiliriz ör: brazavil isimli başlığı girdim ancak ne bu sayfada ne de yabancı dildeki versiyonlarda birbiriyle bağlantısız durumda. Freischen 14:18, 3 Kasım 2006 (UTC)

Bunu interwiki kullanarak hallediyoruz. Örnek; Brezilya maddesinin içine [[en:Brazil]] yazarsan maddenin sol altında "English" diye bir linkin eklendiğini göreceksin. Aynı şekilde de, fr, it gibi dil kodlarıyla ve örneğini verdiğim formatta interwikileri ekleyebilirsin.--Vito Genovese 14:22, 3 Kasım 2006 (UTC)

hücre ve yapısı ile ilgili bilginin olmasını istiyorum.saygılarımla

en:Brazzaville [[ ]] arasına yazmak da yeterli olabilir..

ingilizce vikipedideki kullanıcı adım Türkçede kabul edilmiyor[kaynağı değiştir]

Merhaba İngilizce Vikipedi'deki kullanıcı adımı Türkçe'dekinde kabul etmiyor, aynı e maille yeni hesap açtırmıyor, yeni şifre istememe rağmen göndermiyor, tamamen farklı hesap açtırmayı denediğimde ise benden kodlamasını istediği resim görünmüyor.Jagatai.

Her projenin (İngilizce, Türkçe...) kullanıcı kayıtları birbirlerinden bağımsız. "Jagatai" isimli kullanıcı 28 Mayıs 2006'da Türkçe Vikipedi'ye kaydolmuş. Bu nedenle şu anda başkasına ait o kullanıcı adını alamazsınız. --Dbl2010 16:27, 20 Kasım 2006 (UTC)

Nasıl madde girişi yapabilirim[kaynağı değiştir]

Selamlar ben siteye yeni üye oldum ama uzun zamandan beri takip ediyordum.İlgilendiğim ve bilgi sahibi olduğum konularda siteye katkıda bulunmak istiyorm. Fakat sorun şu örneğin Korku Filmleri başlığı altında ismi bulunmayan bir film hakkında nasıl yazı yazabilirim? Bu konuda yardım alabilmek için siteyi gezdim ama bir açıklamaya rastlamadım. Yeni film açıklamalarını nasıl girebilirim? Saygılarımla..

Lütfen aradığınız bilgiyi yardım sayfasındna arayınız.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Afiş resimlerini nasıl lisanslıyabilirim[kaynağı değiştir]

Merhaba, siyasi afişler ve film afişlerini hangi lisans altında yükleyeceğim?Onlar için şablonlar var ama commons'a yüklerken hangi seçeneği seçeceğimi bilmiyorum.Bu imzasız yazı Çağatay67 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Afişler çoğu zaman özgür lisanslı olmadıkları için Commons'a yüklenemiyorlar. Onları proje vikilerine ayrı ayrı yüklemek gerekiyor. Vikipedi:Resim telif etiketleri'nda de görebileceğin gibi "Poster-Film" veya "Poster-Politik" işini görecektir sanıyorum. Kaynağı da eklemeyi unutma tabi.--Vito Genovese 09:46, 27 Kasım 2006 (UTC)
Yani özel izin almadan Türk Vikipedisi'nde kullanamıyorum.Siyasi partilerin geçmişte kullandıkları afişler için herhangi vikiprojede bulunmamın veya telif izni almamın imkanı olmadığından onları da kullanamayacağım galiba.--Çağatay67 10:34, 27 Kasım 2006 (UTC)
Yok proje derken Vikipedi'nin kendisini kastediyordum. Zira Commons dediğinde Wikimedia Commons'ı kastettiğini düşündüm (ki hala düşünüyorum). Vikipedi'ye yükleyebilirsin o resimleri rahatlıkla, ancak özgür lisanslı olmadıkları için Commons'a yükleyemezsin. Farkı o. Yoksa Vikiprojelerle alakası yok dediğimin.--Vito Genovese 10:36, 27 Kasım 2006 (UTC)

Tamam, hallettim.Ben sadece Commons'taki resimleri maddeme ekleyebilirm zannediyordum, Vikipedi'nin kendisine yükledim, maddeye koydum.Teşekkürler.--Çağatay67 10:48, 27 Kasım 2006 (UTC)

Türkçe yazı karakterlerini kullanmak[kaynağı değiştir]

  • Türkce yazi karakterleri kullanimi pratik degil... Hazirda bulunan karakterlere (Tablonun hemen altinda bulunan Türkce karakterler) teker teker, harf harf klik yaparak yazmak isi maalesef uzun sürüyor. Karakterler icin uluslararasi standart internet platformu uygulansa daha kolay olacak hersey.

Türkce yazi karakterlerinin kullanimi hakkinda oldukca kompleks aciklamalar var, cok teknik, bu anlamda yazar olarak katkida bulunmak zorlasiyor. Internet gösterim sayfalarinin her ülke / dil / ve kullanicinin sahip oldugu bilgisayarin teknik donanimina göre farkliliklar icerebildigini düsünürsek sorun uzuyor. Kissadan hisse, Vikipedi'n kullanicilari ve veya yazarlari sadece Türkiye'de yasamiyor... Ve sadece Windows yazilim sistemini kullanmiyor. (Mac - Linux...) Tipki su an benim yasadigim sorun gibi. Herseyden önce yeni bir yazar olarak katkida bulunmak isteyenlerin sonrasinda oturum kapatmak, Vikipedi Türkce'nin bilumum yardim sayfalarina ulasmak aslinda sanildigi kadar da aciklayici ve kolay ulasilabilir degil. En azindan ben bu sorunu yasadim ve aktarmak istiyorum. ..umarim bir cözüm bulunur - sanalgezgin -

Bu konuda yapılabilecek en iyi çözüm sizin bir türkçe klavye edinmeniz olacaktır. Ancak bu olası değil ise ve tektek uğraşmak istemiyor iseniz maddeleri türkçe karaktersiz girebilirsiniz, eminim bir vikipedist sizin adınıza o maddeyi daha sonra mutlaka düzenleyecektir.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)


Kullanıcı kutusu yapmak[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'ye kayıt olup kullanıcı sayfama kendi oluşturduğum "kutucuk"ları eklemek istiyorum("Babil" tablosunun altına) bunun için hangi kodu girmem gerekiyor?

Örneğin {{babil | tr | en-2 | de-1}} adlı şablonun hemen altına "bu kullanıcı metal müzik sevmez" diyeceğim ve yanına üzeri çizilmiş bir de elektro gitar resmi ekleyeceğim. bunları yapmak için yukarıdaki kodda ne gibi değişiklikler yapmam gerekiyor? Teşekkürler..

yeni kullanıcı kutusu yaratmak için daha önce yaratılmış bir kullanıcı kutusunu kopyalayıp istediğiniz şekilde değiştirerek yapabileceğiniz gibi bu konuda s,ze yardım etmek isteyebilecek bir yardım gönüllüsünden yardım isteyebilirsiniz.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Kendi yazımın telif ihlali sayılması[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ben siteye yeni katıldım ve bir maddeye katkıda bulundum.Kaynakları detaylı olarak belirttiğim kendi çalışmam bir biyografi yazım kaynağından doğrudan aktarılma şeklinde görülmüş ve telif haklarını ihlal gerekçesiyle silinmiş. Yazımı özgün olarak kabul ediyordum ama daha önce başka sitelerde yayınlanmış ve google'da görünüyordu. Kendinize ait bir yazı daha önce internet ortamında başka yerlerde de yayınlanmışsa bu da telif ihlali mi sayılıyor ? Bu konuda beni aydınlatırmısınız? Memba Tömek

Maalesef bu konu çok hassa bir konu olduğu için kesin çizgilerle belirli bir standart karar almak zor. O yüzden maddeyi girerken size önerim diğer sitelerdekinden farklı bir tarzda yeniden derleyerek girmeniz olacaktır.--Erkan 07:06, 1 Mayıs 2007 (UTC)

Başka bir sitedki resmi görüntüleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Resim upload etmeden başka bir url belirterek resmi bu sayfalarda görüntülemek mümkün mü? Eğer evet ise nasıl? cevaplandırırsanız çok sevinirim. Efe Kıvanç 22:18, 15 Şubat 2007 (UTC)

Hayır mümkün değil.--Erkan 21:00, 20 Mart 2007 (UTC)

Vikipedideki hesabımı sildirmek istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba, vikipedi deki hesabimi sürekli olarak sildirmek istiyorum lütfen sorumlu arkadas hesabimi silsin. tesekürler --Général Bum Bum 15:57, 21 Mart 2007 (UTC)

Merhaba bildiğim kadarıyla vikipedide açılmış bir hesap silinemiyor. Ancak isim değişikliği yapılıp kullanıcı adını değiştirebilirsin. Ya da kendi sayfana ve tartışma sayfanı boşaltıp bir sil etiketi koyabilirsin. Boylece sayfan silinmiş olur. Daha fazla bilgi ve isteğini buraya yazabilirsin. Yoneticilerin dikkatini cekecektir.--Erkan 21:10, 21 Mart 2007 (UTC)

Yazdığım yazı neden silinmiş olabilir?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben büyük bir hevesle üç gün önce üye oldum. İlk gün Vikipedi'de dolaştım ve iki gün önce de, daha önce yazılmamış iki başlık hakkında bilgi yazdım ve kaydettim. Aynı gün içerisinde 3-4 kez baktım, kaydettiklerim duruyordu. Bugün aynı başlıklara baktığımda yazdıklarım çıkmıyor. Neden olabilir--88.249.5.219 07:15, 29 Mart 2007 (UTC)

Vikipedi:Silme politikası sayfasında ve ona bağlı olan Vikipedi:Hızlı silme sayfasında belirtilen nedenlerden dolayı silinmiş olması muhtemeldir. --İnfoCan 09:32, 29 Mart 2007 (UTC)

Sayfaların firma reklam alanına dönüşmesine engel olunması gerekmez mi?[kaynağı değiştir]

İlgili ilgisiz herkesin wikipedia'nın sırtından faydalanarak insanları(okuyucuları) yanıltmasına engel olunması gerektiğini düşünüyorum.Burası bir ansiklopedi değil mi?Kalibrasyon terimi sayfasına bir bakılsın, bunun sonu nereye gidecek?Diğer firmalara da biz haber verelim onlar da web adreslerini eklesinler, olur mu acaba?İlgilileri ne düşünüyor bilmek istiyorum...

Maddelerin sonunda bulunan Dış bağlantılar bölümünde nelerin olmasının uygun olduğu Vikipedi:Dış bağlantılar sayfasında belirtilmiştir. Bu yönergeler doğrultusunda gereken değişiklikleri siz de yapabilirsiniz. Eğer bir anlaşmazlık olursa meseleyi iyi niyet ve Vikipedi:nezaket sınırları çerçevesinde maddenin tartışma sayfasını kullanarak halletmeye çalışın. Düzenleme savaşlarından kaçının. --İnfoCan 19:51, 2 Mayıs 2007 (UTC)

Başka dildeki bir maddeyi birebir çeviri ile buraya yazmam uygunmu??[kaynağı değiştir]

Etik olarak sizce bir mahsuru varmı?? eklenecek veya çıkarılacaklar ufak değişiklikler dışında burayı dediğim yöntemle zenginleştirebilirmiyim??

mahsuru yok seçkin madde yapmak için vb herkez bu yöntemi kullanıyor ama şuna dikkat et.örn ermeni soykırtımı maddesinde ing viki ve tr viki zıt düşüyor birbirine mesela--Uannismsj 08:51, 4 Mayıs 2007 (UTC)
Çevirecek olduğunuz madde telif hakkı ile korunuyorsa, Türkçeye çevirmeniz hâlinde, bu hakkı ihlâl etmiş sayılırısınız. Ancak diğer Vikilerden çeviri yapabilirsiniz. --Danbury ileti 08:58, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Telekomünikasyon Şirketleri ve Türk şirketleri linkinin altında şirket ismimi nasıl görebilirim?[kaynağı değiştir]

Telekomünikasyon Şirketleri altına şirketim Elkotek'i eklemek istedim. Kategorilerde gözüken E harfi altında şirketim nasıl gözükebilir acaba? Değiştir dediğimde kodlardan anlayamıyorum.

Soldaki ara kutusuna "Elkotek" girin, çıkacak sayfada "Başlığı bu olan bir madde bulunamadı. Bu maddenin yazılmasını siz başlatabilirsiniz..." yazacak, kırmızı "siz başlatabilirsiniz" üzerine tıklayın ve girmek istediğiniz metni girin. İhtiyaç duyabileceğiniz bazı yazım kodları şu sayfada. Metnin sonuna [[Kategori:Telekomünikasyon şirketleri]] yazın, böylece Kategori:Telekomünikasyon şirketleri sayfasında görünen diğer maddelerle beraber sizin yarattığınız madde de görülecektir. Yalnız, bir uyarıda bulunayım (çok sık yapılan bir hata da ondan), İnternet'te herhangi bir Web sitesinden (Elkotek sitesi de dahil olmak üzere) kes-yapıştır yoluyla Vikipedi'ye madde giremezsiniz, eger kopyaladığınız sitede metnin tüm telif haklarından vaz geçildiği belirtilmemişse (bkz. Vikipedi:Telif hakları/SSS). Aksi halde girdiğiniz madde silinecektir. Ayrıca gireceğiniz metinde şirketin "kayda değer" özelliklerini belirtmelisiniz. Eğer maddenin konusu olan şirketin yeterince önemli olmadığı düşünülürse silinmeye aday gösterilebilir. İyi çalışmalar, teşekkürler. --İnfoCan 14:59, 8 Mayıs 2007 (UTC)

Yeni Sayfa Eklemek[kaynağı değiştir]

Merhaba benim bir sorum olacak yeni sayfa nasıl açılıyo sitenin Yardım bölümüne baktım sayfa eklemek konusu var ama içinde sayfayı değişrme yer alıyo ben sormak isttediğim yeni konu yeni başlık açmak yardım edin.

  • Bir evvelki sorunun yanıtına bakınız. --İnfoCan 18:15, 12 Mayıs 2007 (UTC)

Şablon görünümü[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bir go terimleri şablonu hazırladım. Bunu Kobayashi fuseki sayfasına koyduğumda sayfanın altına gittiğini gördüm. Bunun sebebi nedir? Ve sayfanın kaynağı (edit) aslında düzgün gözükmesine rağmen (madde) sayfası düzgün gözükmüyor (yani örneğin "go oyununda" olması gereken yer "gooyununda" gözüküyor. Bunun sebebi sayfada az bilgi oluşu mudur?

Bu şablonun eklendiği her sayfada sayfanın en üst ve sağında olmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim? (Eğer zamanınız varsa şablon formülünde bir hata olup olmadığını da kontrol edebilirseniz çok sevinirim.) Teşekkür ederim. --Kadeem 13:34, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Sanırım şimdi düzelmiş gibi bir de siz kontrol edermisiniz?--Erkan 13:56, 16 Mayıs 2007 (UTC)

Yeşil yazı[kaynağı değiştir]

Son değişiklikler sayfasındaki yeşille yazılan +2166 gibi sayılar ne anlama geliyor?

Merhaba. + rakamlar o başlığa kaç karakter ilave edildiğini, - rakamlar da kaç karakter çıkarıldığını gösteriyor. Yani başlıkta ne büyüklükte bir değişiklik yapıldığını anlamamızı sağlıyor... Kadeem 19:08, 18 Mayıs 2007 (UTC)

Kategori ve Maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba ben bir aminoasit olan triptofan maddesini ekledim.Ancak sonra aminoasitler kategorisine baktığımda triptofan maddesini göremedim.Sonra mı ekleniyor yoksa benim yapmam gereken bir şeyler mi var?Hemen yanıtlarsanız çok sevinirim.Kolay gelsin

  • YANIT : bunun için triptofan maddesinin altına [[Kategori:Aminoasitler]] yazmalısınız. yi çalışmalar. --Danbury ileti 19:02, 19 Mayıs 2007 (UTC)

Yazdıklarımız nasıl kontrol ediliyor?Bilimsel incelemeler yapılıyor mu?Yazdıklarımızın silinmemesi için neler yapmalıyız?Neden Türkçe'de madde sayısı az?Çalışma grupları oluşturuluyor mu?Elimden gelen katkıyı yapmak istiyorum.Yardımcı olun.HEDEF 1 MİLYON MADDE olmalı bence.Hemen yanıtlarsanız sevinirim.

Yazdıklarınız öncelikli olarak, Son Değişiklikler'de gönüllü olarak kontrol yapan kullanıcıların kontolünden geçer. Burada, telifli, taraflı, küfürlü vb. şeyler yazılmamışsa bir müdahaleye uğramaz. Yazdıklarınızın silinmemesi için yeteri kadar bigli içermesi, telifsiz, tarafısz olması gerekir. Bunun yanında maddeler ansiklopedik bir biçimde yazılmalıdır. --- Evet Vikipedi'de çalışma grupları vardır. tarih, temizlik, vb. gibi konularda gönüllü Vikipedistler iş birliği içinde çalışırlar. Daha ayrınyılı bilgi isterseniz Yardım:İçindekiler ve Vikipedi:Topluluk portalı sizin için daha yararlı olacaktır. Sevgiler, iyi çalışmalar. --Danbury ileti 19:34, 19 Mayıs 2007 (UTC)

  • bir sayfada bır yorenın cok guzel anlatımları var yanlız ulasım hakkında detaylı bılgı verılmemıs ulasım ve konaklama ımkanlarını içeren bır ılave yapmam sıte kurallarına ne kadar aykırı onu ogrenmek ıstıyorum ozverınız ıcın tesekkurler... Bu imzasız yazı Ozbeyarslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Öncelikle vikipedinin bir ansiklopedi olduğunu unutmayın lütfen. Ayrıca vikipedi kesinlikle bir gezi rehberi de değildir. Yapacağınız eklemeleri bunları gözönüne alarak yapmanızda fayda olacaktır.--Erkan 22:21, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Yazdıklarımız ne zaman silinir[kaynağı değiştir]

Yazdıklarımız (eğer bir hata varsa) en geç ne zaman silinir?Silinmemesi için mutlaka yapılması gerekenler nelerdir?Teşekkürler

YANIT : Sil şablonu ile işaretlenen maddeler Vikipedi:Silinmeye aday maddeler'de görüntülenir ve yöneticiler gördükleri zaman derhal temizliği yaparlar. Maddelerin silinmemesi için, ansiklopeik bir biçimde yazılmış olması, yansız olması, içindeki bilgilerin kanıtlanabilir olması gerekir. Saygılar. --Danbury ileti 11:26, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Wikipedia'ya üye olmak,elimden gelen katkıyı yapmak,projelere katılmak ve madde eklenmesi için görüş belirtmek istiyorum.Ne yapmam gerekir?

YANIT : Üye olmak için Vikipedi sayfasının sağ üst köşesinde oturum aç ya da yeni hesap edin sekmesine tıklamalısınız. --Danbury ileti 11:28, 20 Mayıs 2007 (UTC)

Yazdıklarımızın Kabul Görmesi[kaynağı değiştir]

Yazdıklarımızın kabul görüp görmediğini nasıl anlarız?Son değişikler kısmında bu konuda özel bir işaret konuluyor mu?Soruları hemen yanıtlarsanız sevinirim

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Kendi fotograf makinemle çekmiş olduğum Karamürsel resimlerimi eklemiştim. Bu resimlerimin daha önce telif hakkını almamıştım. Bunun için ne işlem yapmam gerekir.

manavkızı

Bu resimlerin telif hakkını almamıştım diyerek ne demek istediğinizi biraz dha açabilir misiniz?--Erkan 12:37, 28 Mayıs 2007 (UTC)

Yani telif hakkı almammı gerekiyor. Ben gönüllü olarak bu fotografları sergilemk istemistim.Ancak silineceği uyarısı gördüm. Resimlerin orada (Karamürsel sayfasında) kalması için ne yapmam gerekir. Kullanıcı:Manavkızı

  • Vikipedi'de kullanılacak resimlerin genelde özgürce kopyalanabilecek resimler olması gerekiyor ("Adil kullanım" resimleri hariç). Bu yüzden buraya yüklediğiniz resimlerin hukukî statüsünü belirtmeniz gerekiyor, eğer teliflilerse veya statüleri belirtilmemişse siliniyorlar. Kendi çektiğiniz bir resmin Vikipedi'de kullanılabilmesi için izleyebileceğiniz birkaç yol var (ayrıntılar için bkz: Yardım:Resim yükleme). Sizin durumunuzda aşağıda belirtilmiş yollardan birini seçebilirsiniz, resmin sayfasına uygun olan telif etiketini koymayı unutmayın:
  1. Resmin tüm haklarından vazgeçebilir, yani onu kamu malı ilan edebilirsiniz (örnek: Resim:SantaMonica.jpg)
  2. Resmin mülkiyeti resmen kendinizde tutup, herkese onu kullanma hakkını verebilirsiniz. Bunun ilk seçenekten farkı, bu resmi kullananlar veya değiştirenler resmin ilk yaratıcısına ve ilk haline referans vermek zorundalar. Bunun için kullanılan lisansın adı Creative Commons Atıf Lisansıdır. (Örnek: Resim:Babadag panoramik.jpg)
Bu hukuki zorunluluklardan ayrı olarak bir yorum yapacağım, bir yerleşim yeri ile ilgili koyacağınız resimlerin çeşitlilik göstermesi, o yeri tanıtıcı olması aranılan özelliklerdir. Örneğin Karamürsel sayfasındaki büyük resim, şehirden çok Türk bayrağına dikkati çekmesinden dolayı bence uygun değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 18:11, 29 Mayıs 2007 (UTC)

merhabalar ben almanyadan bi ögrenciyim felsefe dersinde neden insanlari gömüyoruz sorusunu isliyoruz suanda hic bir bilgi bulamadim bana yardimci olabilir misiniz neden insanlari yani ölüleri gömüyoruz ????????????? Bu imzasız yazı 84.143.191.253 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İngilizce biliyorsanız Ingilizce Wikipedia'da en:Burial maddesine bakınız. Bilmiyorsanız Google'un İngilizce'den Almanca'ya çeviri servisini [1] kullanarak o sayfada yazılanları anlayabilirsiniz . --İnfoCan 14:20, 30 Mayıs 2007 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Ana sayfada, günün resmi olarak adlandırılan alanın adı "Günün Fotoğrafı", eğer bu alanda sadece fotoğraf değil, görsel herhangi bir öğe bulunuyorsa "Günün Görseli" olarak değiştirmek mümkün müdür acaba? Teşekkür Ederim Barış UZUNHAN End. Müh.

"Resim" sözcüğü hem çizim ve boyamayı içeren el sanatı, hem de fotoğraf anlamını içerir [2]. Bu bakımdan Ana Sayfa'daki kullanımı yerindedir. --İnfoCan 13:53, 4 Haziran 2007 (UTC)

Bandırma Festivali[kaynağı değiştir]

Bir hatayı düzeltmek istiyorum. Bandırma festivali,ilk defa 1985 yılında, Bandırma Rotary kulübü tarafından düzenlenmitir. 1985 de rotary kulübü başkanı olarak Ege Üniversitesi Fen Fak. öğretim üyesi rahmetli Prof.Dr. Remzi Geldiay Bandırmaya davet edilmiş üç ay gibi kısa bir sürede projelendirilerek ,Bandırma rotary kulübü,Ege Üni.Fen Fak. ve Bandırma Belediyesi ile ilk festival düzenlenmiştir. Yoksa Bandırma Eğitim ve kültür vakfı ile hiçbir bağlantısı yoktur. Bu iddilarımı doğrulayacak çok sayıda kitap vesair belgeler bulunmaktadır. Ünver ÇARHACIOĞLU

Vikipedi'nin özelliği herkesin ona bilgi katabilmesi, herkese başkalarının yaptığı hataları düzeltme olanağı sağlamasıdır. Elinizdeki bilgileri (referans vererek) o maddeye eklerseniz Vikipedi'nin gelişmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Lütfen maddenin olduğu sayfaya gidin, sayfanın tepesindeki "değiştir" düğmesine basın ve ne gerekiyorsa yazın. Hata yapmaktan çekinmeyin, hata yaparsanız birisi arkanızdan düzeltir, o kadar. Teşekkürler. --İnfoCan 19:42, 7 Haziran 2007 (UTC)

GÜNEŞİN YÖRÜNGESİ[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar, dünyanın herhangi bir noktasından yılın herhangi bir gününde gûneşin konumunu izleyen yazılım üretebilmek için yörüngeye ilişkin verilere ihtiyacım var. Bunun formülünü veya verilerini bilen varsa çok memnun olacağım. Kuzey yarım kürenin (öncelikle Türkiye) yılın her günü için güneşin doğumundan itibaren batıncaya yörünge, zaman, açı kombinasyonuna ihtiyacım var. Bu bilgiye nasıl ulaşabileceğimi bilen varsa lütfen yardımcı olsun. Teşekkür ederim.

rukomehmet@gmail.com

ŞABLON YAPAMADIM[kaynağı değiştir]

kendime bir babil şablonu yapmak istiyorum fakat nasıl yapılır bilmiyorum?

Nelly Furtado[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nelly_Furtado adresinde dış bağlantılar bölümündeki acayip yazı neden orada duruyor ? Bu imzasız yazı 88.247.222.138 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Gerekli düzenleme yapıldı. teşekkürler--Erkan 08:18, 3 Temmuz 2007 (UTC)

Türkçesini eklediğim bir sayfanın ingilizcesinide eklemek istiyorum[kaynağı değiştir]

ama bu konuyla ilgili bir bilgi bulamadım. Teşekkür ederim.Bu imzasız yazı Srkngtr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Burası Türkçe vikipedi. İngilizce vikipedi için Ana Sayfa daki Sol sütündaki English linkini kullanabilir ya da direkt olarak [[3]] adresinden gitmek istediğiniz dili seçebelirsiniz.--Erkan 07:52, 12 Temmuz 2007 (UTC)

mesajlarımı cevaplayamıyorum[kaynağı değiştir]

Gelen mesajları nasıl cevaplayacağımı bulamadım. Sanırım artık yaşlanıyorum. Birisi basit ama sırayla tarif edebilirmi acaba? Bu imzasız yazı Doktorabi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Size mesaj bırakan kullanıcının sayfasına ya da mesaj sayfasına gidip (bıraktığı mesajdaki imzayı kullanarak yapabilirsiniz) aynı madde girişi yapar gibi değiştir tabına basıp mesajınızı bırakabilirsiniz. --Erkan 06:06, 16 Temmuz 2007 (UTC)


Çeviri yaptığım Wikinin kaynakta belirtilmesi[kaynağı değiştir]

merhaba arkadaşlar.başka bir dilden bir çeviri yaptığımızda konunun herhangi biryerine bunula ilgili belirtici bir şey yapmam gerekiyor mu?tekrar kolay gelsin.Sağlamcı 13:39, 23 Temmuz 2007 (UTC)

{{Başka dilden çevrilmekte}} şablonunu kullanmalısınız. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:42, 23 Temmuz 2007 (UTC)


özür dilerim tam anlatamadım.çevirme esnasında değil daha sonra, çeviriyi yapıp sayfayı tamamen bitirince demek istemiştim.size de iyi çalışmalar.Sağlamcı 13:50, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Eğer sayfayı başka bir dildeki vikipediden çeviriyorsanız maddenin sonunda kaynak bölümünde o dildeki hangi tarihli sürümden çevirdiğinizi yazabilirsiniz. Ayrıca Şablon:Kaynak wiki şablonunu kullanabilirsiniz. Örnek uygulama için Jaguar maddesine bakabilirsiniz. kolay gelsin.--Erkan 16:03, 23 Temmuz 2007 (UTC)

Kategori Eklenmesi[kaynağı değiştir]

Daha önce açılmamış olan "İzometrik bilgisayar oyunları" kategorisi (category) açmak istiyorum. Maddenin altına "Kategori:İzometrik bilgisayar oyunları" ([[]] işaretlerini kullanarak) ekledikten sonra başka bir şey yapmam gerekiyormu? --Teşekkürler--tetulun Bu imzasız yazı Tetulun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddenin altına dediğiniz şekilde yazmanız yeterlidir. <ancak daha sonra eğer açılan yeni kategori kırmızı ise üzerine tıklayıp onun da bir üst kategoriye eklmek için bir kategoriye bağlamanız gerekmektedir. Bu örnekte bunu yeni açtığınız kategoriyi de içine Kategori:Bilgisayar oyunları yazabilirsiniz. Kolay gelsin.--Erkan 15:20, 27 Temmuz 2007 (UTC)


Yönlendirme[kaynağı değiştir]

Selamlar kolay gelsin.Yönlendirmenin nasıl yapıldığıyla ilgili bir bilgi bulamadım.Biri bana anlatırsa sevinirim.:)Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcı 08:36, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba, ilgili bilgiyi ve başklarını Yardım:Biçimsel Rehber sayfasından bulabilirsiniz.--Erkan 10:44, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Nasıl Katkıda bulunabilirim?[kaynağı değiştir]

bu vikipediye nasıl katkı yapabileceğimi bana açık seçik anlatabilirmisiniz. Bir türlü anlamadım çok sinir oluyorum. lütfen yardımcı olun

Lütfen Yardım:İçindekiler sayfasını inceleyiniz. İstediginiz bircok yanıtı orada bulabilirsiniz.--Erkan 10:44, 9 Ağustos 2007 (UTC)

grafik ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Mikroekonomi konularında sözlüğe ve kullanıcılara katkıda bulunmak istiyorum. Ancak açıklamalarıma grafik eklersem daha doyurucu olacağını düşünüyorum. Bir sayfaya grafik nasıl ekleyebilirim? Birde grafiği alıntı yaptığım taktirde bunu belirtmem gerekir mi? Gerekirse nasıl ve nereye belirtmem gerekmektedir? İyi günler. Bu imzasız yazı İtucan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Eklemek istediginiz grafiği resim (jpeg ve benzeri) formata cevirip Dosya yükle bolümünden resim olarak yukleyip, istediğiniz maddeye ekleyebilirsiniz. Ancak sizin olmayan grafikleri yuklerken tıpkı kendi grafiklerinizde olduğu gibi mutlaka kaynak ve lisans bilgisi girilmelidir, aksi taktirde silinirler. Sizin olmayan grafiklerde mutlaka telif ihlali olmadığından emin olun. Kolay gelsin --Erkan 10:49, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı İsmi[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de kullanıcı isimleri değiştirilebilir mi? Değiştirilebilirse nasıl yapılır? --Dr. Drakken 12:53, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Düzeltme[kaynağı değiştir]

Sorumun yanıtını aldım. Yine de teşekkürler.--Dr. Drakken 13:45, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Lisans tezi[kaynağı değiştir]

merhaba lisans tez konusu seçme hakkında bilgi edinebilir miyim???Bu imzasız yazı [[Kullanıcı:Kullanıcı:Sodem|Kullanıcı:Sodem]] ([[Kullanıcı mesaj:Kullanıcı:Sodem|mesaj]]•[[Özel:Contributions/Kullanıcı:Sodem|katkılar]]) tarafından eklenmiştir.

Bu konuda yardımcı olabileceğimizi sanmıyorum.Alanınızla ilgili sayfalarımızı incelerseniz belki bir yanıt bulursunuz.Sağlamcıileti 10:11, 25 Ağustos 2007 (UTC)



2023 2024


2007: