Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mart 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Ү sayfasının isminin Ү (Kiril) olarak değiştirilmesi gerekiyor. Sebebi; Lâtin Y harfiyle karışması. SalahuddinYüceabd Hoş beş et! 18:35, 25 Mart 2017 (UTC)

Adem Kılıçcı sayfası taşıma talebi[kaynağı değiştir]

Adem Kılıççı sayfasını Adem Kılıçcı'ya taşımak istiyorum. Çünkü Boks sayfalarında geçen isim bu http://www.turkboks.gov.tr/apbde-kral-adem-kilicci.aspx, ayrıca twitter fan sayfası da C ile yazıyor. Kavas (mesaj) 08:41, 1 Mart 2017 (UTC)

  • Sayfa taşıma talep sayfasını buldum. Oraya da yazdım. Kavas (mesaj) 08:45, 1 Mart 2017 (UTC)
    • Taşınmıştır. Konu kapandı. Kavas (mesaj) 10:49, 1 Mart 2017 (UTC)

Açılmak istenen madde[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, vikipediye eklemek istediğim bir oyuncu var ve şablon sayfanızdan kopyalayarak onun bilgilerini yazdım ve kaydettim ancak hata verdi. Yardımcı olursanız çok sevinirim.--Aysoli (mesaj) 16:49, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Aysoli! Eminim ki madde sihirbazı bu husustaki sorularınıza yanıt verecektir. Yine aklınıza takılan bir husus olursa buradan veya mesaj sayfamdan yardım talep edebilirsiniz. Kolay gelsin! chansey Mesaj 16:53, 2 Mart 2017 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Peki, Mehmet Ali Gümüş (oyuncu) sayfasının silinmesini iptal eder misiniz? Değişiklik yapacağım--Aysoli (mesaj) 17:14, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Sayın @Aysoli, silme etiketi varken de değişiklik yapabilirsiniz. Bu etiket bir hizmetlinin maddeyi değerlendirmesi içindir. Madde kesinlikle silinecek diye bir şart bulunmamakta. İyi çalışmalar! chansey Mesaj 17:17, 2 Mart 2017 (UTC)

Deneme Tahtasında oluşturduğum sayfa[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, Deneme Tahtasında oluşturmuş olduğum Sezgin Kaymaz biyografi sayfasının yayına alınması için beklemeli miyim? Yoksa eksik bir adım mı var?--Can Anar (mesaj) 20:25, 2 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Can Anar! Deneme tahtasında oluşturduğunuz maddeler yayına alınmaz, adı üzerinde deneme tahtası deneme içindir ve belirli aralıklarla silinir. Ama merak etmeyin deneme tahtası geçmişinden katkılarınızı/oluşturduğunuz maddeyi bulabilirsiniz. (İsminizin yanındaki fark butonuna tıklayınız.) madde sihirbazı madde oluşturmada size yardımcı olacaktır. Kolay gelsin! chansey Mesaj 12:22, 3 Mart 2017 (UTC)

Yönlendirme olmaksızın taşımak[kaynağı değiştir]

  • Soru Bir sayfayı nasıl yönlendirme olmaksızın taşıyabilirim? --CosmosAwaymesaj 08:54, 5 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap @CosmosAway, normal taşıyıp, yönlendirme sayfasını bozarak (örneğin # işaretini kaldırarak) HS etiketleyebilirsiniz -ben böyle yapmıştım-. Doğrudan bir yolu da eminim vardır ama 7 gündür beklediğiniz için en azından cevap vermek istedim:) chansey Mesaj 15:54, 12 Mart 2017 (UTC)

biyografi ekleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Yeni bir biyografi eklemek istedim. Köy çeşmesini katkı olarak yaptım. Doğrumu yaptım nasıl yayın olur ne kadar zaman alır? — Bu imzasız görüş Gulsahk16 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhaba @Gulsahk16, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Yanlış yere yazmışsınız acemilikte olur böyle şeyler :) Size bu konuda madde sihirbazı yardımcı olabilir. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 10:42, 14 Mart 2017 (UTC)

Fuat Ergin başlığındaki bilgi hataları ve eksikleri[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, Fuat Ergin maddesinde yaptığım bazı düzenlemeler yenilenmiyor. Bazı bilgi hataları olduğunu ve ara sıra sayfaya saldırı olduğun belirtmek isterim. Bu maddedeki bilgilerin kanak belirterek düzeltilmesi için bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.--212.252.164.245 10:32, 15 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Değerli anonim hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Ne gibi bir yardıma ihtiyacınız var acaba? Spesifik olarak belirtirseniz yardımcı olabiliriz. İyi vikiler! chansey Mesaj 19:40, 15 Nisan 2017 (UTC)

Küçük ve doğruluğundan emin olunmayan değiştirmeler[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, son değişikliklerde bazen küçük ama etkili bilgi değişiklikleri yapılıyor örneğin M.Ö. 5 silinip M.S. 5 yapılıyor ve açıklama da girilmiyor. Bunun saldırı amaçlı mı yoksa gerçekten yanlış bilgiyi düzeltmek için mi olduğunu nasıl anlayabiliriz. Başka bir örnek bir yerleşim yerinin kuruluş tarihinin değiştirilmesi gibi pek kaynak olmayan bilgiler de olabilir. Kodvizit (mesaj) 21:14, 26 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Kodvizit! Vikipedi'nin temel taşlarından olan VP:D sağlanmadığı sürece katkı geri alınabilir. Her ne kadar Kontrol Edilmiş Revizyonların kesin doğru bilgi verdiğini iddia edemesek te, bahsettiğiniz tür değişiklikler de genelde deneme veya vandalizm maksatlı yapılabilmektedir. İyi vikiler! chansey Mesaj 17:16, 15 Nisan 2017 (UTC)

Moravya-Silezya Bölge başlık değiştirme[kaynağı değiştir]

  • Soru Sorunuzu bu satırın yerine yazınız. 4 tane ~ ile imza eklemenize gerek yok. İmza otomatik ekleniyor.--Warmice01 (mesaj) 08:44, 27 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, Çek Cumhuriyeti'nde bulunan Moravya-Silezya ili BÖLGE olarak başlıkta bulunmaktadır. Başlık değiştirmek için yetkim yoktur, bu değişklik için sizde yardım istiyorum.

Asıl sayfa: https://tr.wikipedia.org/wiki/Moravya-Silezya_B%C3%B6lgesi Moravya-Silezya Bölge yerine Moravya-Silezya ili olacaktir.

Saygılar,

warmice01

  • Cevap Cevap Methaba @Warmice01! İlgili maddenin başlığıyla ilgili önerinizi maddenin tartışma sayfasına yazmanız durumunda konu hakkında yardımcı olunacaktır. Başlıklar belirli kurallara göre konulur. (Not: Başlık değiştirme işlemi taşıma işlemi olarak gerçekleştirilebilir ve buna yetkiniz bulunmakta, ama fikir birliği olmadan başlık taşımak pek uygun görülmemektedir bilginize...) İyi vikiler! chansey Mesaj 19:37, 15 Nisan 2017 (UTC)

Son oluşturduğum milletvekili hayatı[kaynağı değiştir]

yazı formatlarını neye göre dünzeliyoruz örnek kaynakları ref ile belirtiyoruz diğer belirtmeleri nasıl yapmalıyım? ayrıca linklerini verirken girdiğim yazının içeriğinde de görebilirsiniz bazı satırları aşağı kaydırmışım fakat şimdi düzeltemiyorum https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BClay_Yedekci


  • Soru Merhaba, Stolk (İnternet Şovu) sayfasının parantez içi değişikliğinin (supertolkstolk) olarak yapılmasını öneriyorum. Çünkü programın asıl adının yazılması sayfayı daha anlaşılır kılacak, aynı ada sahip şehir sayfasıyla karıştırılmayacaktır.--Semavatevi (mesaj) 12:11, 29 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap merhaba @Semavatevi! Lütfen ilgili sayfanın tartışma sayfasında düşüncenizi belirtiniz. Bu sayede diğer kullanıcılarımız ile bir fikir birliği oluşabilir. İyi vikiler! chansey Mesaj 16:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

SAYFANIN SİLİNMESİNİ İSTİYORUM[kaynağı değiştir]

  • Soru Ramazan Yıldırım Heykeltıraş adına hazırladığım sayfa wikipedia tarafından silinmesine rağmen,

google aramasında wikipedia ilk sırada çıkıyor, altta silinmiş içerikten bir bölümü gözüküyor,

fakat wikipedia ya girince kaldırılmış içerik yazıyor. lütfen gizli içeriği silin.--Ramazan yıldırım (mesaj) 16:46, 29 Mart 2017 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba @Ramazan yıldırım, bahsini ettiğiniz durum Vikipedi'den kaynaklanmamaktadır. Bu durum Google'ın tasarrufundadır. Bahsini ettiğiniz madde vikipediden 3 Mart tarihinde silinmiştir. --Pragdonmesaj 16:52, 29 Mart 2017 (UTC)

Taşı: Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi kapatılıp, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi adında iki fakülte kurulmuştur. Bir taşıma işlemi yapılması gereklidir. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi adında sayfa açılabilir.

http://www.balikesir.edu.tr/index.php/baun/birim/mimarlik_fakultesi--Coşkun Kozakbaş (mesaj) 10:49, 30 Mart 2017 (UTC)

Hesap Ayarları ve Web sitemin linkini paylaşma[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba. Sitenize yeni kayıt oldum ve sitemin linkini de hesabıma kaydetmek istiyorum. Bu mümkün mü?Ayrıca sitenizde yazar nasıl olabilirim ya da nasıl katkıda bulunabilirim? Amacım hem katkıda bulunmak hem de kendi siteme backlink sağlamak. Kolay gelsin!--Yemekta (mesaj) 09:28, 31 Mart 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap VP:KÜRSÜ maddesininin 5. ve 6. maddelerinde Vikipedi'nin reklam amaçlı kullanılamayacağı belirtilmiştir. Ayrıca buraya tıklayarak nasıl katkı sağlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.kodvizit👻 19:29, 5 Nisan 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Vikipedi'ye eklenen linkler "nofollow" olarak işaretlendiği için sitenize backlink olarak katkı sağlamaz. --Mavrikantmsj 21:07, 5 Nisan 2017 (UTC)



2023 2024


2007: