Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Aralık 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu sayfasında bilgi eksikliği[kaynağı değiştir]

  • Soru Jûpiter ile ilgili keşfedilmeyen şeyler nelerdir lûtfen sôylermisiniz
  • Cevap Cevap Jüpiter maddesine bakabilirsiniz. Orada yazmayan bilgileri ise siz eklemek istemezmisiniz? :) chansey Mesaj 07:13, 16 Nisan 2017 (UTC)
  • SoruVikipedi sayfamda yayınlanmış kitaplar bölümüme iki kitap daha ekletmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

1) II. ABDÜLHAMİD EFSANESİ / Yıldız İstihbarat Teşkilatı TARİH-ARAŞTIRMA İSBN 978-605-9844-87-1 2) Şehzade'nin Şehrazat'ı TARİHİ ROMAN İSBN 978-605-9844-84-4

Mail adresimden iletişim kurabiliriz. MAİL: naksi40@hotmail.com Şükrü Altın (Araştırmacı-Tarihçi Yazar) -176.239.93.13 17:00, 3 Aralık 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap Sayın anonim Şükrü Altın maddesi Vikipedi'de mevcut değildir. Son olarak 8 Aralık'ta silinmiştir. Bilgilerinize sunarım. chansey Mesaj 07:15, 16 Nisan 2017 (UTC)

Papa II. Marcellus ve Papa IV. Pius maddelerinin metinlerinin bulunmaması ve acayip yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

  • Soru Yukarıda ismini verdiğim iki maddeye tıklayınca hatalı acayip sonuç doğmakta ve bu hatalı sonucun değiştirilmesi gerekmektedir. Şöyleki Papalar listesi adlı listede bu iki madde ismi mavi olarak gösterilmiştir; yani bu maddelerin metin içeriği hazırlanmış olarak görülmekte. Ama şu anda bu iki maddedeki papa isimlerine tıklanınca madde metini verilmemekte ve onun yerine "Papalar_listesi#16._y.C3.BCzy.C4.B1l"' şeklinde yönlendirme ortaya çıkmaktadır. Aynı acayip durum III. Julius maddesi ve IV. Paulus maddesi altlarında bulunan "Önce gelen" kutusundaki ve IV. Paulus ve V. Pius maddeleri "Sonra gelen" kutusundaki girilmiş isimler tıklanınca da ortaya çıkmaktadır.

a) Eğer II. Marcellus ve IV. Pius madde metinleri hazırlanmışsa (listede ve kutularda mavi olarak ve bakin bu soruda bile bunlar mavi olarak hazırlanmış olarak gösterilmekte) o zaman bu isimler gösterdiğim yerlerde tıklanırsa bu bir acayip yere yönlendirilmeyip, hazırlanmış metinlere gidilmesini sağlarmısınız.
b) Eğer II. Marcellus ve IV. Pius madde metinleri hazırlanmamışlarsa, liste ve kutularda kırmızı olarak görülmelerini ve bu kırmızı renkli madde isimlerine tıklanınca "madde oluşturunuz" şekilinde bir istek ortaya çıkması gerekmektedir. Eğer bu yapılırsa ben bu maddeler için metin yazmaya hazırım. (Noyder) 11:02, 5 Aralık 2016 (UTC)

  • Soru Verdiğiniz cevap için teşekkürler ama özür diliyorum bu cevap benim yeni maddeler yazabilmem için yeterli değil. Lütfen yukarıdaki ve burada mavi olarak verilen II. Marcellus ve IV. Pius madde isimlerini siz kendiniz tıklayın; bakın ne oluyor. Eğer yönlendirme komutasını bulabilseydim ben kendim onu silerdim. Ama bu "yönlendirme" komutası bulunan maddeyi çok aradım bulamıyorum! Mavi renkli isimler bana sadece yönlendirilen acayip Papalar Listesi'ni vermekte ve burada da "yönlendirme" komutası yok!!! Lütfen, bu "yönlendirme" kumutası bulunabilmesinde ve silinmesinde bana yardımcı olabilir misiniz? Bu maddeleri bulabilen bir idareci bana yardımda bulunabilirse ve bu maddeleri bulup silinmesini sağlarsa çok memnun olacağım. (Noyder) 11:31, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Ben bu vazifeyi üstlenebilirim. Şimdi o yönlendirme sayfalarını lağvediyor bağlantılarını size atıyorum. --II. Niveles 11:44, 6 Aralık 2016 (UTC)
  • Çok teşekkürler. Ben bu maddeleri yazmaya başladım. (Noyder) 22:48, 6 Aralık 2016 (UTC)

YENİ YAZI YAZMA[kaynağı değiştir]

  • Soru: iyi günler muaythai branşı olimpiyatın tanıdığı spor dalları arasına girmiştir resmi spor sayfalarında bu bilgi mevcuttur acaba bunu ne zaman olimpiyatın tanıdığı spor dalları arasına yazılacak — Bu imzasız görüş 88.226.154.232 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap: Bunu kendinizde ekleyebilirsiniz. --II. Niveles 13:16, 7 Aralık 2016 (UTC)

Viki Biçimlendirmesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde başlıklı bir uyarı alıyorum. Ne anlama gelir? Nasıl kurtulurum?--BozalpAlp (mesaj) 13:55, 11 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Başlatmak istediğiniz sayfa sadece düz metinden oluşuyor. Başka sayfalara verilen bağlantılar, alt başlıklar, kalın ya da eğik yazılar da olmalı. Bakınız: Vikipedi:Biçem el kitabı. --Turgut46 14:06, 11 Aralık 2016 (UTC)

Yol gösterir misiniz?[kaynağı değiştir]

  • Soru Luigi Galleani hakkında türkçe kaynak bulamadım. Yardım eder misiniz ?--VEGOR (mesaj) 18:44, 12 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Google aramasında ne web sitesi ne de kitap olarak bulabildim ben de @VEGOR. Yabancı diliniz varsa, bu kaynakları kullanarak ilgili maddeyi oluşturabilirsiniz. Kaynakların dilleri önemli değildir :)--RapsarEfendim? 20:40, 12 Aralık 2016 (UTC)

Extended play[kaynağı değiştir]

  • Soru "Extended play" sözcük öbeğine getirilen bir ek ayrılır mı, ayrılırsa nasıl ayrılır? —CosmosAwaymesaj 15:26, 13 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Türkçede karşılığı olmayan yabancı kelimelere gelen hem yapım hem çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılır ve gelen ek okunuşa göre gelir diye biliyorum. İkincisinden eminim, TDK'da öyle görmüştüm. İlkinin ise yapım eki kısmında %100 emin olmasam da öyle diye aklımda kalmış.--RapsarEfendim? 16:54, 13 Aralık 2016 (UTC)

Yeni sayfa oluşturamama[kaynağı değiştir]

Merhaba, daha önce farklı bir yerde de yazdım ancak neresi tam olarak doğru bilemediğimden. Özetlemek gerekir ise yeni bir Mehmet Türker sayfası oluşturmak istiyorum. Zira sitenizde yer alan Diğer Mehmet Türker çok fazla yanlışlığa sebep veriyor çok uzun zamandır. Kendisi Sözcü yazarı değildir ve Burhan Felek Basın ödülü sahibi de değildir ama bu linklerden kendisine yöndendiriliyor. Ve tüm arama motorlarında benim eklemek istediğim Mehmet Türker hakkında yanlış bilgi sahibi olunmasına sebebiyet veriyor. Çok fazla örneği burada sıralamak istemedim.Yardımcı olmanızı rica ederim. Meltem T.T. 13.12.2016

Tmltm, Mehmet Türker yazdığımda iki sayfa çıkıyor. Bu ve bu. Bahsettiğiniz kişi bunlardan biri mi? Bunlardan biri ve yanlış içerik barındırıyorsa, isterseniz sayfayı tamamen silip kaynaklar ile yeniden yazabilirsiniz. (bkz: Kaynak gösterme) Zira iki sayfa da kaynaksız olarak oluşturulmuş. Hatalı içerik barındırması mümkün. Yok eğer bunlardan biri değil, başka birinden bahsediyorsanız yeni sayfa oluşturabilirsiniz. (bkz: Yeni madde oluşturmak) --Selahattin ilhan (mesaj) 17:24, 13 Aralık 2016 (UTC)

Değişiklik onayı[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba benim izomorfizma konusunda minik bir katkım oldu ama 3 haftadır onaylanmadı acaba bir yanlışlık mı yaptım yardımcı olursanız çok sevineceğim.--Ironman110 (mesaj) 17:52, 14 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba @Ironman110. Bazı değişiklikler, kullanıcı azlığından ötürü bu şekilde uzunca süre beklemede kalabiliyor ne yazık ki. Eninde sonunda onaylanır/geri alınır ama :) İlgili değişiklikleri onayladım, ancak katkılarınızda biraz daha az kişisel yorum, göreceli ifadelerden kaçınıp, kaynak gösterimine dikkat ederseniz daha iyi olacak :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:57, 26 Aralık 2016 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Çok büyük bir değişiklik yapmadım sadece konuyu açıklayan 3 paragraf ekledim.--Ironman110 (mesaj) 17:54, 14 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Vikipedi'de değişiklikler biraz geç onaylandığı için bu tür durumlar normaldir.Beyaz listeye yada değişikliklerinizin onaylanmasını bekleyebilirsiniz.--Yaratmayıcı evet? 17:55, 14 Aralık 2016 (UTC)

Bug bildirimi[kaynağı değiştir]

  • Soru Çeviri yaparak bir sayfayı çevirdiğimde bilgi kutuları işlenmiyor, gözükmüyor. Bu bugu bildirmek istedim. ----Tomasson Evuntiamesaj ♫ 17:44, 23 Aralık 2016 (UTC)
  • Soru Müzik tarzı bilgi kutusu şablonunu düzenlemekteyim. Bigi kutusunu rock müzik maddesinde kullandığımızı varsayalım. Bilgi kutusunun en altında 2024'da rock müzik maddesine bir bağlantı verilecek. Ancak rakamlara getirilen ekler rakamdan rakama değiştiği için ne 'da ne de 'te yazabiliyorum. Bu sorunu nasıl aşacağım? Bir yolu var mı? --CosmosAwaymesaj 17:53, 23 Aralık 2016 (UTC)

Murder-suicide[kaynağı değiştir]

  • Soru Murder-suicide'ı madde adı için nasıl tercüme etsek? "Cinayet ve intihar" uygun mu?--Lemon tart (mesaj) 10:27, 26 Aralık 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap @Lemon tart, cinayet-intihar, literatürde kullanılan bir kavram gibi gözüküyor (arada "ve" anlamı veren tire işaretiyle birlikte). Bunu yanında bazı kaynaklar parantez içinde "ikili ölüm" kavramını da vermiş, ilkini madde adı seçip, giriş kısmını "İntihar-cinayet veya diğer kullanımıyla ikili ölüm" şeklinde yapabilirsiniz gibi gözüküyor.--RapsarEfendim? 10:54, 26 Aralık 2016 (UTC)

İzzet Kehribar[kaynağı değiştir]

Izzet Keribar biyografisinde 1957 yılında Güney Koreye gittiğini belirtmektesiniz.

Ben Jozef Behar Izzat Keribar ile birklikte /7 inci kore tugayında teğmenlik yaptım Bizim gidiş tarihimiz 1956 yılı olup 1957 yılının temmuz ayında döndük Düzeltilmesini rica ederim

Jozef Behar 7 Kore tugayı istihkam böliüğü 3 üncü takım kumandanıBu imzasız yazı 88.237.178.38 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.



2023 2024


2007: