Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Eylül 2007

Vikipedi, özgür ansiklopedi

sayfa düzeni[kaynağı değiştir]

merhaba internet sitenizde yer alan Selçuklu Belediyesi (Konya/Türkiye) sayfasında değişiklik ve eklemeler yapmak istiyorum. Siteyi inceledim, yazım sitilinizi bilmiyorum ekleme yapamadım, düzeltme yapamadım. Bu konularda yardımcı olmanızı istiyorum. Parametreleri bilmiyorum, resim eklemeye çalıştım, çok büyük oldu, onu düzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu imzasız yazı 212.175.167.194 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 21:18, 29 Ağustos 2007

Merhabalar.Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz.Bu konuda Vikipedi:Biçem el kitabından faydalanabilirsiniz.Eğer yeterli olmazsa siz maddeye bilgileri ekleyin gerekli düzenlemeler bir Vikipedist tarafından yapılacaktır.Madde nin en üstüne {{düzenle}} yazısını da eklerseniz madde kısa sürede düzenlenir.Katkıda bulunduğunuz için teşekkürler.

Sağlamcıileti 11:22, 29 Ağustos 2007 (UTC)

sayfa oluşturma[kaynağı değiştir]

sayfa oluşturma nasıl sağlanır iletişimde esas alınan ilkeler ve düzenlemeler. Bu imzasız yazı 212.174.189.2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:33, 1 Eylül 2007

  • Merhaba. Sayfa oluşturmak için ilk önce solda bulunan arama kutusunda maddeyi arayınız. Madde bulunamadıysa "siz başlatabilirsiniz" yazılı kırmızı bağlantıyı tıklayın. Vikipedi'de bir sayfa nasıl yazılır buradan öğrenebilirsiniz. İyi değişiklikler --Pinar 14:59, 31 Ağustos 2007 (UTC)

İyi akşamlar,Vikipedi el kitabını nasıl temin edebilirim.. teşekkürler.. Bu imzasız yazı 212.174.189.2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:40, 1 Eylül 2007

ana sayfa fotoğrafı[kaynağı değiştir]

ana sayfada "günün resmi" başlığı ile fotoğraf yayınlamaktasınız. doğrusu "günün fotoğrafı" olmalıdır. iyi çalışmalar Bu imzasız yazı 88.252.149.253 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 04:25, 1 Eylül 2007

Her zaman fotoğraf olmadığı için bazen harita ve yağlıboya resimler de yer aldığı için bu şekilde klaması daha doğru olur sanırım. yine de ilginiz için teşekkürler.--Erkan 19:29, 31 Ağustos 2007 (UTC)

oturum açma[kaynağı değiştir]

İyi günler,oturum açma sayfa oluşturma hesap edinme işlemlerinin aktifleştirilmesi konusunda gereğini rica ederim.Bu imzasız yazı 212.174.189.2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17:54, 1 Eylül 2007

Vikipedi:Sisteme nasıl girilir? sayfamızdan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.Sağlamcıileti 08:23, 1 Eylül 2007 (UTC)

Yüklenen resim nasıl silinir[kaynağı değiştir]

Mrb, wikiye yüklediğim resmi nasıl silebilirim? Bu imzasız yazı Womenn2007 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 03:29, 2 Eylül 2007

Merhaba hoşgeldiniz, buraya yüklenen resimler ve yazılan maddeler yalnızca yöneticiler tarafından silinebilir bunun için {{sil|Kendi yüklediğim resmimin silinmesini istiyorum}} yazısını aynen resmin değiştir tuşuna bastıktan sonra kopyalarsanız yöneticiler silecektir. Kolay gelsin.--TOBB ETÜ 17:37, 1 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba. Ben iki gün önce vikikaynak' a bir madde ekledim. Bunu kullanıcı sayfamdaki Vikipedi' ye katkılarım bölümüne koymak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Vereceğiniz cevaplar için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Konunun cevabını kullanıcı sayfama mesaj bırakınız. --Cd96 21:05, 1 Eylül 2007 (UTC)

  • [[:s:Madde|Madde]] yazarak bağlantı verebilirsin --Pinar 04:34, 2 Eylül 2007 (UTC)

sayın yönetici dosya eklerken gönderdiğimiz resimler kabul edilmemektadir. Bu resimleri halbuki bizler çekiyoruz. resmi biz çektiğimizi belirtmemize rağmen resim silinmektedir. ne yapmamız gerekmektedir.bilgilerinizi bekliyorum. Bu imzasız yazı Laleli2 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 22:30, 4 Eylül 2007

Hangi resimlerden bahsediyorsunuz acaba? Yüklediğiniz resimlerin isimlerini hatırlıyor musunuz? Vikipedi:Hızlı silme politikasına göre:

  1. Çift kopya resimlerden birisi
  2. Bozuk veya boş resimler
  3. Saldırı içeren resimler
  4. Lisansı uymayan ya da lisans ve kaynak bilgisi eksik olan resimler
  5. Adil kullanımı hatalı belirtilmiş ya da doğru belirtildiği halde kullanılmayan resimler
  6. Özgür lisanslı olmalarına rağmen ansiklopedik değer taşımayan ve (kullanıcı sayfaları da dahil olmak üzere) herhangi bir sayfada kullanılmayan resimler

silinebilir --Pinar 12:53, 4 Eylül 2007 (UTC)

Sayfayı değiştirme[kaynağı değiştir]

Şahsın teki bu http://tr.wikipedia.org/wiki/Alucra%2C_Giresun bu sayfayı devamlı değiştiriyor .Yazılmış olan bilgileri siliyor..biz devamlı geri tarihe mi alıcağız.sayfaya katkı sağlamaktan çok bozan bu kişilere karşı bir önleminiz filan yok mu ?sadece tarihi mi geri alabiliyoz.... Bu imzasız yazı Safex (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Başlangıç seviyesinde kullanıcı olarak yapabileceğiniz budur. Bunun dışında zarar verici davranışta bulunanlar engellenerek Vikipedi'den uzaklaştırılabilir. Zarar verici bir kullanıcı ile karşılaştığınızda durumu Vikipedi:Şikâyet sayfasında belirtebilirsiniz.--Kutu su 19:50, 5 Eylül 2007 (UTC)

İYİ GÜNLER BENİM KARDEŞİM HAVA HARPTA OKUMAKTADIR SAĞLIK KARNESİNİ İSTEMİŞLER BİZDE İSTANBULDAN İZMİRE GÖNDRİCEZ AMA ADRESİ BİLMİYORUZ YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ

  • adres öğrenme olarak google'ı kullanabilirsin, burası sana bu konuda çok yardımcı olmaz flaWless - furKanileti 13:28, 5 Eylül 2007 (UTC)

YENİ SAYFA YAYINI[kaynağı değiştir]

yeni bir sayfa açtım fakat ne googlede arattığımda ne de vikipedinin arama motorunda çıkmıyo acaba belli bir zaman mı geçmesi gerek.Bu imzasız yazı Herm10 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet. Belli bir süre sonra google örümcekleri sayfaları gezerken sizin oluşturduğunuz sayfayıda hafızasına alacaktır. Ancak bu arada sayfanın silinmediğini varsayıyorum.--Kutu su 19:39, 5 Eylül 2007 (UTC)

türkü ariyorum[kaynağı değiştir]

saygi deger site yönetimi ben asik gülabinin gencligimi caldi yillar adli kasetini ariyorum.eger bana yardimci olursaniz sevinirim.simdiden ilginize tesekkür ediyorum

hesap kapama[kaynağı değiştir]

hesabımı nasıl kapatabilirim Özgür ERÇELİK 18:55, 6 Eylül 2007 (UTC)

Durumunuzu tam olarak anlamadım. Ancak sanırım istediğiniz http://meta.wikimedia.org/wiki/Right_to_vanish 'e uygun. İlgili sayfayı okuyun. Gerek olursa maddeye ihtiyaç duyduğunuzu Vikipedi:Köy_çeşmesi_(yönetmelik) sayfasında söyleyerek Türkçe'ye çevrilmesini ya da içeriğinin size açıklanmasını talep edin. Özetle şöyle diyor. "Bu isteğin gerçekleştirilmesi mümkün değildir!" Ancak yine de yapılabilecek bazı şeyler vardır. Durumunuzun aciliyetine göre doğrudan yöneticiler (bkz: Vikipedi:Yöneticiler))ile bağlantıya geçmeyi doğru bulabilirsiniz. --Kutu su 20:03, 6 Eylül 2007 (UTC)

rastgele sayfa[kaynağı değiştir]

iyi gunler ben bu siteye yeni uye oldum ve genelde okumayı seven bir insamın ama konularda benim icin onemlidir bu konuda sormak istedigim sey kendi ilgi alanlarımı secip rastgele sayfa linkine tıkladıgımda seceneklerin benim ilgi alanlarımda ilgili olup olamayacagı konusundadır. yani her seyi degilde belli konularda ilgimi cekecek olan seyleri okumak istiyorum. bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz simdiden tesekkurler...Bu imzasız yazı Denizusta (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

şu sayfalar aracılığı ile ilgilendiğiniz konuları arayabilirsiniz.
Vikipedi:Kategori
Kategorilere göre Vikipedi/Vikipedi Gözat: Kategorilere göre Vikipedi,
Portallara göre Vikipedi --Kutu su 23:03, 6 Eylül 2007 (UTC)

Resmi görünmez[kaynağı değiştir]

Necdet Yaşar'ın İngilizce sayfasıinda resmini görünüyor: http://en.wikipedia.org/wiki/Necdet_Yasar

Türkçe sayfasına aynı resim koymağa çalıştım fakat resmini görünmez, sadece resminin adı gösteriyor: http://tr.wikipedia.org/wiki/Necdet_Ya%C5%9Far Bu imzasız yazı 68.32.116.68 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Resim buraya yüklenmediği için görünmüyor --Pinar 03:00, 9 Eylül 2007 (UTC)

Commons'ta varsa Türkçe Vikipedi'ye yüklemek lüzüm yok, değil mi? http://tr.wikipedia.org/wiki/Yard%C4%B1m:Resim_y%C3%BCkleme#Resmin_maddeye_eklenmesi 68.32.116.68 15:00, 9 Eylül 2007 (UTC).

Evet commonsta var ise aynı isimle burada kullanabilirsiniz. Tekrar yuklemeye gerek yok.--Erkan 06:27, 10 Eylül 2007 (UTC)

tibet sığırı başlıklı sayfada rezalet!!![kaynağı değiştir]

Siteniz sayfanızda 'tibet sığırı' başlıklı konuya gelirseniz tam bir skandal mevcut. Çünkü hayvanın 'özellikleri' ve 'üreme' bölümlerinde saçmalık dolu yazılar var.

Lütfen ilgilenin.

  • madde düzgün bir sürüme geri alındı. bu herkesin değişiklik yapabildiği bir ansiklopedi. bu tür bilerek ya da bilmeyerek yapılan değişiklikleri gördüğünüz yerde siz de düzeltebilirsiniz. teşekkürler. --kibelemesaj 19:53, 9 Eylül 2007 (UTC)

yayın kontrolleri[kaynağı değiştir]

merhabalar. http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C4%B1s%C4%B1r_hiyeroglifleri adresindeki 3. maddeyi gözden geçirirseniz sevinirim. ilginize teşekkürler.

Seda

Orada gördüğünüz sorun tam olarak nedir? Filancaileti 09:07, 10 Eylül 2007 (UTC)

İlginize teşekkürler.Değişiklik geri alınarak düzgün bir sürüm geri getirildi.Vikipedi'de istediğiniz her türlü değişikliği siz kendiniz de yapabilirsiniz.Nasıl yapacağınızı öğrenmek için Vikipedi:Sayfa nasıl değiştirilir sayfasına bakabilirsiniz.Saygılar.Sağlamcıileti 09:08, 10 Eylül 2007 (UTC)

GÜNCELLEMELER[kaynağı değiştir]

Kütahya'da SİMAV İLÇESİNEBAĞLI'Kelemyenice Beldesi'nin Adı 'Gümüşsu' Oldu sayfada bu bilgi KELEMYENİCE OLARAKGEÇMEKTEDİR DÜZELMESİ İÇİN NE YAPMALIYIM

Yardım:Sayfa nasıl yazılır maddesine bakabilirsiniz. Ayrıca hangi sayfadan bahsettiğinizi tam olarak yazsaydınız daha ayrıntılı cevap verilebilirdi. iyi günler.--Kutu su 23:12, 10 Eylül 2007 (UTC)

pardus kurulumu[kaynağı değiştir]

3 farklı iso kaynağından 9 adet cd yaptım yinede pardusu kurmaya muvaffak olamadım bozuk bir cd den kurulum yapıyorsunuz iletisini alıyorum. asus marka cdrom ve nec marka dvd yi kullanıyorum cd boot oluyor ama cd doğruluğunu denetle aşamasını geçemiyorum. usb portları kapatmayı da denedim ama olmadı. yardımcı olursanız sevınırım.

Maalesef vikipedi bunun için uygun bir yer değildir. Bu tür sorularınızı internet üzerinden pardus ile ilgili bilgi paylaşımı yapılan forumlardan edinebilirsiniz sanırım.--Erkan 12:09, 12 Eylül 2007 (UTC)
selam, bilgisayarınız açılırken "del" yada "F2" ye basıp Bios ayarına girn. Oradaki ayarları bir kağıda yazın ve "setup bios defaults" ayrını onaylayıp çıkın ( sadece boot cdrom onaylı ve değişik olsun ). bilgisayarınızdan USB tipi malzemeleri sökün ( anahtar, kamera, ...).grafik kart çözünürlüğünü yüksek seçmeyin ( sonra ayarlarsınız). ve yinede pardus kurulmazsa yeni bir iso indirip infra recorder ile yazılım yapıp deneyin : hemen pes etmeyin Pardus çok güzel bir kurulum.

mevcut yazıların ve girişlerin silinmesi lütfen[kaynağı değiştir]

Merhaba Aslında önce deneme yapmalı idim biliyorum ama tarafımca yapılan işlemleri silebilir misiniz? Düzelteyim derken tekrar tekrar ekleme oldu...Pardon diyorum. Kullanıcı adım : sebsurer Teşekkürlerimle Bu imzasız yazı Sebsurer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Eklediğiniz logo zaten reklam içerikli olduğu gerekçesiyle işaretlenmiş.Bilginize.Ayrıca tartışma sayfalarına eklediğiniz mesajların sonuna dört adet tilde koyarak imza atınız.Saygılar.Sağlamcıileti 18:51, 15 Eylül 2007 (UTC)

Unutmayın lütfen önce Vikipedi ne değildir sayfasını okuyunuz. Cunku Rekalma içerikli ve ansiklopedik olmayan katkılar silinmektedir. Saygılarımla--Erkan 18:53, 15 Eylül 2007 (UTC)

Bilgi için teşekkür ediyorum ve yanlış yapmış olduğum girişlerin site yöneticileri tarafınca düzeltileceğini yani silineceğini düşünüyorum. Fakat bu arada yapmayı düşündüğüm giriş reklam amaçlı değil özellikle sektöre hem teorik hem de güncel bilgi akışı yapan bir siteye ait giriştir. Wikipedia işim ve sosyal paylaşımlarım gereği tarafımca hem Türkçe hem de İngilizce birçok anlamda kullanılan bir ortamdır ve arkadaş ya da tanıdıklarımın dahi burada tanıtımı var ki şahsen tanıtım değil paylaşım için giriş yapmak istemekteyim. Saygı ve SevgilerimleBu imzasız yazı Sebsurer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Vikipedi bildiğiniz gibi bir ansiklopedidir.Bu yüzden bahsettiğiniz gibi burada kimsenin tanıtımı ve ya reklamı bulunamaz.Bulunuyorsa gözden kaçmıştır.Ancak sektörde ve ya piyasada önemli, öncü firmaların ürünlerin ve ya sitelerin bulunması gerekmektedir tabii ki.Girmeye çalıştığınız site logosuyla ilgili bir madde oluştururken lütfen kayda değerlik kriterlerimizi gözönünde bulundurun ki emekleriniz boşa gitmesin.Saygılar.Sağlamcıileti 19:04, 15 Eylül 2007 (UTC)


Anlaştığımıza sevindim.Ben de bir site editörü ve yazar olarak reklam-tanıtım ve öncü ürün ya da faaliyetlerin paylaşımındaki nüansın bilincindeyim ki bu nedenle sizlere gözden kaçanları sıralamayacağım.Hatasız ve doğru etikli bir giriş yapmam için ne yapmam gerektiği hususunda bilgi verirseniz ya da bu konuda sitede nereden bilgi alabileceğimi belirtirseniz sevinirim. Teşekkürlerimle

Öncelikle maddelerinizin telif ihlali içermemesi gerekir.Ayrıca belirli bir biçeme sahip olmalıdır bunu da Vikipedi:Biçem el kitabı'ndan ve Vikipedi:Sayfa nasıl yazılır'dan öğrenebilirsiniz.Ayrıca ekleyeceğiniz maddeler taslak kriterlerini sağlamazsa kısa olduğu için silinebilir.Bu yüzden en az beş cümleden oluşan maddeler oluşturunuz.Ayrıca şu tanıtım olduğunu düşündüğünüz maddeleri de {{sil|reklam}} şablonu ekleyerek işaretleyebilirsiniz.Ya da bana bir örneğini verin ben de bir göreyim.Başka bir sorunuz varsa buradayım.Saygılar.Sağlamcıileti 19:29, 15 Eylül 2007 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkür ederim. --Sebsurer 19:49, 15 Eylül 2007 (UTC)

Summerslam sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Summerslam şovlarını SummerSlam sayfasında mı yazalım yoksa yıllara göre yeni bir madde mi açalım?--Wolfster 14:34, 18 Eylül 2007 (UTC)

SummerSlam sayfasında oluşturulan tabloda görebileceğiniz gibi SummerSlam (1988)) gibi bir isimlendirme yapılmış.Sanırım o doğrultuda çalışma yaparsanız iyi olacak.Saygılar.Sağlamcıileti 14:36, 18 Eylül 2007 (UTC)

Ben Unforgiven sayfasındaki gibi olmasını istiyorum arkadaşım Summerslam sayfasındaki gibi olmasını istiyor.Hangisi daha iyi olur?--Wolfster 14:50, 18 Eylül 2007 (UTC)

İkisi de güzel.Bence bu sizin beğeninizle ilgili.Ancak madde Summerslam'deki gibi başlamış.O şekilde devam ederseniz işiniz daha kolay olur herhalde.Sağlamcıileti 14:52, 18 Eylül 2007 (UTC)

Ansiklopedik bilgi ve Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Yeni kayıt olduğumdan güzel bir giriş yapmak için açtığım başlıklar çok titiz davranmama rağmen telif haklarına ve ansiklopedik bilgi yapısına aykırı cümleler içermiş :( , 1-2 deneme yapmama rağmen bir türlü ayarı tutturamadım, ilgi alanlarım gereği elimde benzer bilgiler mevcut. Şu an için vikipedi formatına uymayı beceremediğimden bir müddet yazamayacağım. Yardımcı olmaya çalışan Kibele arkadaşımıza teşekkür eder ve verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Bu imzasız yazı Misugi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi:Telif hakları sayfasından gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.--Erkan 09:00, 24 Eylül 2007 (UTC)

Vikipedide yeniyim kullanış konusunda yardım istiyorum[kaynağı değiştir]

Bir vikipediste nasıl mesaj atabilirim.Vikipediyi güzel kullanamıyırum.Yönetici ya da bürokrat seçimleri ne zaman?Birisi Vikipedide rehberlik etsin bana Bu imzasız yazı Enver bey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi:Topluluk portalı ve Yardım:İçindekiler sayfalarından aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz. Yine de özel bir sorunuz var ise bize danışabilirsiniz. Hoş geldiniz!--Erkan 08:33, 23 Eylül 2007 (UTC)

GOOGLE ERTH NASIL YÜKLER NASIL KULANIRIM

  • Vikipedi'nin Google Earth maddesine bakabilirsiniz --Pinar 08:31, 24 Eylül 2007 (UTC)

Vikipedi'ye resim ekleme[kaynağı değiştir]

resimleri kendi köyümün bilgilerine nasıl eklerim Bu imzasız yazı Durali (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Konuyla ilgili yardım sayfası burada. Okuduktan sonra açık olmayan hususlar olursa yine burada sorabilirsiniz. Saygılar, Filanca 18:56, 25 Eylül 2007 (UTC)

Aradığım konunun detaylı olarak bulunamaması (acil bilgi istiyorum)[kaynağı değiştir]

Detaylı olarak alfebetik sıra ile geçmişten günümüze kadar olan tüm müzik orkestralarının adlarını(yerli ve yabancı)Topluluk isimlerini içeren bilgilere ulaşmak istiyorum,ama mümkün olmadı.Acil olarak nasıl ulaşabilirim,açıklayıcı bir bilgi verirmisiniz.Saygılarımla.

                                                                       Barbaros Boran

ben hakan tutumlu. afyonda fizik öğretmeniyim.derslerimde kullandığım sunumları sizlerle paylaşmak istiyorum. bu sunumları sitenize nasıl ekleyebilirim.teşekkürler.

Sayın Hakan Bey, vikipedi adı üstünde bir ansiklopedidir. Her türlü bilgiyi gerçek anlamada referansları ve kaynakalrı olmak koşuluyla girmenizde sakınca yok. Yani elinizdeki bilgileri ilgili maddelere ekleyebilir ya da yeni maddeler açabilirsiniz. Ancak bunları yapmadan önce VP:BTT ve Yardım sayfalarını okumaznızda fayda var.--Erkan 20:44, 26 Eylül 2007 (UTC)

BEN YARDIM ISTIYORUM NE OLURSUNUZ BANA YARDIMCA OLUN

yeni bir baslık acılmasını istiyorum[kaynağı değiştir]

merhaba, ben esra köprüceli. arastırma yaparken karşılaştıgım bir sorunu dile getirecegim.bir kişinin arastırmasını yapıtordum.ancak websitenizde arastırma yaptıgım kişi hakkında yeterli bilgi bulamadım.acaba kişi hakkında araştırma yapılması isteğimi dile getireceğim yer burasımı?değilse bu isteğimi nereye bildirmem gerekiyor? ayrıca bana sorumun yanıtını nereden ulastıracagınızı bilmediğim için mail adresimi yazadım.ekopruceli@gmail.com

ilginiz için teşekkür ederim..

Merhaba Esra Hanım. Madde isteklerinizi buradan iletebilirsiniz. Sonucunu kontrol etmek için ara sıra Vikipedi'ye gelip o kişinin adıyla arama yapmanız gerekir. Yalnız hatırlatmak isterim, burası gönüllü bir ansiklopedi olduğu için, isteğinize ne zaman karşılık alacağınızı bilemiyorum (halen çok sayıda biyografi gönüllüler tarafından yazılmayı bekliyor). Saygılarımla, Filanca 15:56, 27 Eylül 2007 (UTC)

İSHAL KONUSUNDA REZİLLİK[kaynağı değiştir]

İSHAL KONUSUNU ARAŞTIRYORDUM .SAYFANIN ARALARINA SERPİŞTİRİLMİŞ KÜFÜRLÜ VE GENEL AHLAK KURALLARINA AYKIRI YAZILAR GÖRDÜM LÜTFEN DÜZELTMELERİ YAPINIZ.ŞİMDİDEN İLGİNİZE TEŞEKKUR EDERİM.MURAT SUCUOĞLUBu imzasız yazı 88.245.99.27 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Murat bey ilginize teşekkürler.Böyle şeyler olabiliyor.Anonim kullanıcı tarafından yapılan değişikliklerdi.Geri aldım.Biliyorsunuz burada herkes değişiklik yapabiliyor.Siz de böyle şeyler gördüğünüzde geri alabilirsiniz.Teşekkürler.Sağlamcıileti 13:33, 27 Eylül 2007 (UTC)

niye gerard way ın orda ölüm=ölümetnik köken=etnik koken yazıyo değiştirmek için ney ayapmalıyız?

Kendisi henüz yaşadığı için şablonda ölüm tarihi bilgisi yer almadığı için böyle görünüyor. Biraz acemice hazırlanmış bir şablon. Etnik kökeni bilgisi de bilinmediği için aynı şekilde yer alıyor. Şablonu düzenlemek ve bilgi yoksa görünmeyecek biçime getirmek gerekiyor. Kolay gelsin--Erkan 16:52, 29 Eylül 2007 (UTC)

Tablo oluşturma konusunda sorun yaşıyorum.[kaynağı değiştir]

6 sütunluk ve bir sürü satırlık bir tablo yapmaya çalışıyorum. Wikitable örneğini alıp kopyaladım. Sütun ve satırları nasıl ekleyeceğimi çözdüm. Fakat sütun genişlikleri aynı olmasın istiyorum. Mesela ilk ve dördüncü sütunların diğerlerinden daha geniş ve arkaplan renginin değişik olmasını istiyorum. Anlatmak yerine göstereyim:


ANA BAŞLIK
Alt başlık1 Alt başlık2 Alt başlık3 Alt başlık4 Alt başlık5 Alt başlık6
xxxxx xxx xxx xxxxx xxx xxx
xxxxx xxx xxx xxxxx xxx xxx
xxxxx xxx xxx xxxxx xxx xxx

Böyle bir tabloda "Alt başlık1" ve "Alt başlık2" sütunlarını genişletmek ve renklerini değiştirmek istiyorum. Örnek alayım diye baktığım mevcut tablolar çok karmaşık geldi, beynim bulandı, algım bitti. Lütfen yardım... Bir de; bu tabloyu nasıl bu paragraf ile bir önceki paragraf arasına yerleştirebilirim? Araya yazmama rağmen ikinci paragraftan sonra çıkıyor tablo. Off. --Hokage 20:45, 29 Eylül 2007 (UTC)

  • Öncelikle width="500" yazmak yerine yüzdelik bir sayı belirtmenizi tavsiye ederim, örneğin width="60%" çünkü herkesin kullandığı ekranın boyutu aynı olmuyor. Sütun boyutunu değiştirmek için style="width:20%" | Alt başlık1 yazabilirsiniz %20'yi örnek olarak verdim. Ayrıca tablo kodu {| ile başlar ve |} ile biter, unutmamak lazım. Yukarıdaki tabloda sonlama kodu unutulduğu için ikinci paragraftan sonra gelmiş ama düzelttim. Daha fazla bilgi için Yardım:Tablo sayfasına bakabilirsiniz --Pinar 03:01, 30 Eylül 2007 (UTC)
ANA BAŞLIK
Alt başlık1 Alt başlık2 Alt başlık3 Alt başlık4 Alt başlık5 Alt başlık6
xxxxx xxx xxx xxxxx xxx xxx
xxxxx xxx xxx xxxxx xxx xxx
xxxxx xxx xxx xxxxx xxx xxx

türk bayrağının doğuş hikayesi ödev olarak yazılacak

  • Vikipedi gönüllülerin çabalarıyla gelişen bir ansiklopedidir. Ödevlerinizi sizin yerinize yazamayız fakat Türk Bayrağı maddesinden bilgi alabilirsiniz --Pinar 14:22, 30 Eylül 2007 (UTC)



2023 2024


2007: