Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Kasım 2017

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Film/Dizi Müzikleri - Soundtrack[kaynağı değiştir]

Film - Dizi müzikleri için soundtrack kullanılmakta. Arada kaldığım nokta müzikleri mi yoksa soundtrack mi kullanmam gerektiğidir. Mesela A şarkısı B filmde kullanıldı ve filmin müzik(soundtrack) albümünde yer aldı. Bunu A şarkısı B film soundtrack'in yer aldı mı? yoksa A şarkısı B film müzik albümünde yer aldı" diye mi belirtmem lazım? Doğrusu hangisi? --Hancer i figan (mesaj) 11:22, 20 Ekim 2017 (UTC)

@Hancer i figan, kusura bakmayın cevap biraz geç olmuş ama yine de cevaplayayım dedim. Soundtrack bir albüm türüdür. Film, dizi, tiyatro vs.. bir eserde çalınan müziklerin toplandığı albüm türüne verilen addır tam olarak açıklamak gerekirse. Sonuç olarak ona müzik albümü de deseniz soundtrack de deseniz aynı şey. Bu, şuna benziyor: maymuna maymun mu desek hayvan mı? ~ Z (m) 23:22, 29 Kasım 2017 (UTC)
Tereddütte kaldığım nokta soundtrack kelimesinin karşılığıydı. Bu soruyu sorduğum dönemde Lykke Li sayfası üzerine çalışıyordum. Orada aklıma takılmıştı. Bundan sonra karşılaştığımda hangisi cümle yapısına uygunsa onu kullanırım.--Hancer i figan (mesaj) 05:45, 30 Kasım 2017 (UTC)

Avtozavodskaya Hattı[kaynağı değiştir]

Avtozavodskaya Hattı'daki Line 1 (Nizhny Novgorod Metro) adlı makaleyi yeniden adlandırmak gerekiyor. --AlexTref871 (mesaj) 13:08, 1 Kasım 2017 (UTC)

Merhaba @AlexTref871! Talebinizi bu sayfaya yapabilirsiniz. Kolay gelsin. chanseyMesajYaz 19:30, 7 Kasım 2017 (UTC)
@Chansey Done 08-11-2017 – Line 1 (Nizhny Novgorod Metro) → Avtozavodskaya Hattı --AlexTref871 (mesaj) 13:38, 10 Kasım 2017 (UTC)

Çeviriye nerden başlamalıyım?[kaynağı değiştir]

  • Soru İngilizce Türkçe çeviri yaparak hem İngilizce bilgimi artırmak hem de Vikipedi'ye katkıda bulunmak istiyorum. Nerden nasıl başlamalıyım bilmiyorum. Yönlendirebilir misiniz?--Faruk 04:55, 2 Kasım 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba. İlgi alanınız veya sevdiğiniz konu üzerinden başlayabilirsiniz. Kendi adıma spor organizasyonlarının(Euroleague, Premier League, Basketbol Şampiyonlar Ligi vb.) örnek verebilirim. Elimden geldiğince güncel sezonlarını geliştirmeye çalışıyorum. Bununla birlikte spor tarihine damga vurmuş, ismi skandala karışmış, bir şekilde yolu Türkiye'ye düşmüş, genç yetenekler gibi kriter doğrultusunda basketbolcu veya futbolcuların İngilizce Wikipedia'dan referans baz alıp sayfalarını geliştirmeye çalışıyorum. Ayrıca dinlediğim yabancı şarkıcıların, müzisyenlerin, müzik gruplarında ekleme yapmaya özen gösteriyorum. En başta niyetim siyasi kavramlarını çevirmekti ama ne yapacağımı bilemedim. Sonradan kendiliğinden spora doğru kaydım.--Hancer i figan (mesaj) 08:57, 2 Kasım 2017 (UTC)

Türkçe karşılık önerisi[kaynağı değiştir]

Oyun dünyasında kendinden çok söz ettirmiş iki maddeyi (Dragon Age: Origins ve Pillars of Eternity) Türkçe'ye çevirdim. Ayrıca oynadıkça da farkettiğim ve eksik bulduğum bilgileri de eklemeye devam ediyorum. Şu anda iki madde de VP:KMA içinde. Maddelerin İngilizcesinde 'spiritual successor' terimini gördüm. Çeviriyi 'manevî takipçisi' olarak yapmıştım ancak bazı arkadaşlar farklı bir kullanım olursa iyi olacağını söyledi. Bunun için bir karşılık arıyorum. 'Fikren devamı' ya da tersten giderek bahsedilen oyunlar için 'fikir babası' kullanımı geliyor aklıma. Bu kullanımı başka yerde gören var mıydı? Veya ne olarak kullanabilirim? Teşekkürler şimdiden. Wakeup12 (mesaj) 18:29, 19 Kasım 2017 (UTC)

  • Eğer otoriterler tarafından verilmiş bir Türkçe karşılığı yoksa kelimenin özgün hâlinin kullanılması gerekmektedir. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 18:31, 19 Kasım 2017 (UTC)
  • İlham kaynağı olabilir belki. İngilizce Viki'de maddesi var umarım yardımcı olur. --KediÇobanı🐈 05:57, 20 Kasım 2017 (UTC)

Başlık taşıma isteği[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba,

Mehmet Şerafettin Aykut başlığını Mehmet Şeref Aykut olarak değiştirmek istiyorum ancak hesabım yeni olduğu gerekçesiyle (hesabım neredeyse 10 yıllık) işlemi tamamlayamadım.

TBMM tutanaklarında görüleceği üzere Edirne milletvekinin doğru adı Mehmet Şeref Aykut olmalı.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler!--Berker.peksag (mesaj) 11:37, 23 Kasım 2017 (UTC)

  • Soru Merhaba,

Kullanıcı:Profiajans başlığını Güney Özkılınç olarak değiştirmek istiyorum ancak hesabım yeni olduğu gerekçesiyle işlemi tamamlayamadım. Yardımcı olur musunuz? — Bu imzasız görüş Profiajans (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam @Profiajans, bu sayfadan istekte bulunabilirsiniz. --Hedda Gabler (mesaj) 18:01, 1 Şubat 2018 (UTC)

şablona medya yükleme[kaynağı değiştir]

  • Soru şablona medya nasıl yüklenir ? şimdiden teşekkürker.--TugsataydinKonuş 14:15, 25 Kasım 2017 (UTC)
  • Cevap Cevap Örnek üzerinden izah ederseniz yardımcı olabilirim @Tugsataydin. chanseyMesajYaz 18:41, 25 Kasım 2017 (UTC)
@Chansey örnek Michael Atiyah ancak az önce başka biri eklemiş. ben bilgisayardan yüklemeyi soruyorm teşekkürler --TugsataydinKonuş 20:59, 25 Kasım 2017 (UTC)
Anladım @Tugsataydin. Şöyle; ilgili bilgi kutusundaki | resim_adı = bölümüne fotoğrafın Commons veya Vikipedi'deki adını girmelisiniz. Örneğin bahsettiğiniz sayfada bu Michael Francis Atiyah.jpg. Fotoğrafı kendiniz yükleyecekseniz o iş biraz daha detaylı anlatım gerektiriyor. Bu tip çeviri yapılan maddelerde; çeviri yaptığınız vikideki fotoğrafa tıklarsanız alt kısımda fotoğrafın ismini görebilirsiniz. chanseyMesajYaz 21:05, 25 Kasım 2017 (UTC)

Benim katkılarım otomatik olarak kontrol edinmiyor. Her yaptığım katkıya özel bir inceleme gerekmeli. Sadece taşıma ve inceleme hakları verilmesini rica ediyorum. 2015'den beri burada aktifim. @Rapsar, Kibele, Superyetkin--Drüfft (mesaj) 03:02, 26 Kasım 2017 (UTC)

Meteor sayfasını İngilizce ile bağlayamıyorum[kaynağı değiştir]

Meteor sayfası için dil bağladığımda, wikidata başka bir maddede bağlı olduğunu söylüyor ancak orada da Türkçe Vikipedi için bağlantı göremedim/ekleyemedim. Acaba bakabilir misiniz? --Wakeup12 (mesaj) 11:45, 29 Kasım 2017 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı fakat meteor ile meteorit/gök taşı aynı şeyler değil. Maddede gök taşı mı meteor mu anlatılıyor, ona göre ayarlanmalı. ilk interwikiler meteor sayfası içinken benim eklediğim ise meteorit içindi. --Hedda Gabler (eski) (mesaj) 14:38, 29 Kasım 2017 (UTC)
Teşekkürler --Wakeup12 (mesaj) 08:05, 30 Kasım 2017 (UTC)



2023 2024


2007: