Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Kasım 2008

Vikipedi, özgür ansiklopedi

eklemek istediğim sanatçı popüler mi olmalıydı?[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ben sinema ve tiyatro oyuncularını eklemek istiyorum, ilk eklemiş olduğum sanatçı silinmiş, nedenini anlayamadım bu konuda yardım rica ediyorum. Sanatçı eklenmemeli mi? ya da şeklini mi becerememişim? Maddenin silinmesi ile ilgili bir açıklama da göremedim belki de ortamda çok yeni olduğum için açıklama yapılmıştır ama ben bulamadım. Bu konularda bana yol gösterirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. Arzu Serim Bu imzasız yazı Arzuserim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 30/10/08

Merhaba eklediğiniz maddenin adını yazarsanız ne için silindiğini söyleyebiliriz. Madde kaydadeğerlik, taslak kriterlerini karşılamama vb. birçok sebepten dolayı silinmiş olabilir. Mesaj sayfanızdaki uyarıya bakılırsa eklediğiniz madde ansiklopedik bilgi içermediği için silinmiş olabilir. Size gönderilen hoş geldin mesajının içeriğine gözattıktan sonra çekinmeden tekrar denemenizi öneririm. Kolay gelsin --Gökhan 04:48, 30 Ekim 2008 (UTC)

Bir oyuncu hangi koşullarda kayda değer bulunur?[kaynağı değiştir]

Önceki yanıtınız için teşekkürler,

Eklemiş olduğum madde; kendi meslek odası tarafından kabul görmüş, 19 yıldır mesleğini uygulayan bir oyuncu olan Serdar Sönmemiş'ti. Kendisini hatırla sevgilideki derin devlet olarak izlemiş ve çok beğenmiştim, ÇASOD üyesi yıllarca tiyatro yapmış bir sanatçı. İlk olarak hakkında Vikipedi'de araştırma yaptım ne yazık ki yoktu, sonra popüler isimlerin madde olarak yer aldığını ama bu tür sanatçıların olmadığını gördüm. Sinema ve tiyatro aşığı biri olarak bu eksiği(doğal olarak bunun bir eksiklik olduğunu düşünüyorum) gidermeyi düşünüyorum.

Bundan sonra eklemeyi düşündüğüm sanatçı maddeleri için açıklayıcı olması bakımından bir sanatçının vikipedi'de kayda değer olması için hangi kıstaslar gerekmektedir? Bunun için bir açıklama ben bulamadım varsa da gözümden kaçmış olabilir belirtirseniz sevinirim.

Arzu Serim Bu imzasız yazı Arzuserim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 30/10/08

  • Vikipediye göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkürler. Aramıza hoşgeldiniz. Buradan göreceğiniz gibi açtığınız madde bir hizmetli tarafından ansiklopedik olmadığı düşünülerek silinmiş. Bunun detaylı nedenini kendisine sorabilirsiniz. Ancak bir kişinin Kayda değer olup olmamasını o kişi ile ilgili açtığınız madde içindeki kaynaklandırmalar belirlemektedir. Bir kişinin sadece tiyatro veya sinema sanatçısı olması onun ansiklopedik olmasını gerektirmez. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Vikipedi:Kayda değerlik (kişi)'den alabilirsiniz. Yine de anlamadığınız bir nokta var ise bana veya bir diğer deneyimli kullanıcıya danışabilirisiniz. Benim size öncelikli olarak tavsiyem madde açmaya başlamadan önce mutlaka maddeler ile ilgili genel prosedürlerimizi okumanızdır. Hem bu sayede aramıza kalıcı olarak da katılmak üzere bir adım da atmış olabilirsiniz. Bunun için lütfen Yardım sayfamıza göz atınız. Kolay gelsin --Manco Capac 10:10, 30 Ekim 2008 (UTC)

Diğer vikipedilerdeki resimler[kaynağı değiştir]

İngilizce ya da diğer dillerdeki Vikipedilerdeki resimleri Türkçe Vikipedi'de de kullanabilmek için, ilgili resmi Türkçe Vikipedi'ye de yüklemeli miyim? Ya da yapmam gereken başka bir işlem var mı? Krankoloji gd 19:49, 1 Kasım 2008 (UTC)

Wiki commons'a bir göz atın, iyice arayın, commonsta olmadığından emin olun, yüklemek istediğiniz resimler zaten her wiki'nin kullanımına açık olabilir eğer yoksa diğer wikilerden tr:wiki'ye yükleyebilirsiniz. Yapmanız gereken ilave bir işlem yok, ama kaynak belirtirken adresi [1] örneği gibi kullanırsanız sorun olmaz, az önce Sikorsky maddesine en:wikipedia'dan logo resmi yükledim, inceleyebilirsiniz, Başarılar...Vikipedist 10:23, 2 Kasım 2008 (UTC)

nasıl yazı yazcamBu imzasız yazı Ruvenalis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Herşeyden önce Vikipedi:Hakkında sayfasını okumalısınız...Başarılar...Vikipedist 10:14, 2 Kasım 2008 (UTC)

neden herkez amerikayı birdaha keşfetmek ister anlamış deiğilim üretken olma anlamında bi çalışma göremedim herkez hayatta bir yerlere ulaşmak ister isteyenlerle tanışmak isterim birlikte seviyeli bi çalışma isteyenleri yanımda görmek isterim --Zeytinsehrim 13:39, 5 Kasım 2008 (UTC)

ilginç ve uçuk fikri olanlarla tanışmak fizik kimya matematik bilgisi olanlarla tanışmak isterim --Zeytinsehrim 13:40, 5 Kasım 2008 (UTC)

Ahmed Hulusi[kaynağı değiştir]

Merhaba, benim merak ettiğim; neden ansiklopedik bir sayfada bahsi geçen bir şahsın soyismine yer verilmez? Ahmed Hulusi isimli yazarın soyismi yok mu? veya bilinmiyor mu? Ben soyisminin AKTEN olduğunu okumuştum. Ahmed ismi ise nüfusunda yok diye biliyorum.. Yani adı Hulusi Akten

Eğer bu bilgi doğru ise sayfada ""asıl adı Hulusi Akten'dir"" diye belirtilebilir.

Daha önce yazarlık yaptığı gazeteler (Akşam gibi) belirtilebilir.

Ayrıca ilk yayınlanan kitabında isminin önünde ünvan bastırmıştı; Es-Seyyid Ahmed Hulusi

Araştırıp sayfasını geniş bilgiyle donatmanız dileğiyle...Bu imzasız yazı 78.187.19.191 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba bu belirttiğiniz değişiklikleri siz de yapabilirsiniz (bu sayfada yaptığınız gibi). Vikipedi herkesin katkıda bulunabildiği özgür bir ansiklopedidir. Sizi de aramızda görmek dileğiyle, kolay gelsin --Gökhan 01:51, 6 Kasım 2008 (UTC)

Yeni Bir konu[kaynağı değiştir]

İyi Günler

Yeni bir konu baslıgı acmam icin ne gerekiyor?

Tesekkurler

Pınar Uludag

pinar.uludag@kafpartners.comBu imzasız yazı Pinaruludag (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İnsanlara özel alan oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedi'de madde yazarlığı dışında sadece belirli kişiler için grup oluşturmak veya wiki oluşturmak mümkün mü? Blog ya da depo alanı gibi bir şeyden bahsetmiyorum. Örneğin bir dersin ders notlarını buraya metin halinde yazmak ve bunu daha sonra sadece o dersin öğrencileri için kullanıma sunmak (örneğin bir şifreyle) mümkün mü?

İyi Günler

Yeni bir konu başlıgı girmek icin ne yapmam gerekir?

Tesekkurler

İyi Günler

Bİr konuyla ilgili yazı yazmak istiyorum. Kayda degerlik ölcütlerinizide okudum ama daha detaylı beni bilgilendirimisiniz Bu imzasız yazı Pinaruludag (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, yukarıdaki aynı sorunuza cevap verilmişti...Ayrıca Vikipedi:Kayda değerlik'ten istediğiniz konunun uygun olup olmadığını araştırabilirsiniz...Hoşcakalın...Vikipedist 10:47, 9 Kasım 2008 (UTC)

Kaynak Gösterme[kaynağı değiştir]

İyi günler, tarihini tam olarak hatırlamıyorum ama geçen sene babam ve ben burada "Çatköy-Sivas" sayfasını kendi bilgilerimizle yenilemiş daha doğrusu oluşturmuş ve vikipediye sunmuştuk.Tabi ki bilgilerin kaynağı babam olduğu için onun ismini de eklemiştik verilerimizin sonuna kaynak olarak. Benim sorum şu ki, şu an bu sitede aynen bizim girdiğimiz bilgiler ,hatta birebir babamın cümleleri bulunsa da ismi geçmiyor. Vikipedinin kaynak göstermekle ilgili genel politikası bu mudur? Tamamen orijinal ,kendimize ait bir bilgiyi buradan paylaştığımızda o bilgi üzerindeki haklarımızı kayıp mı ediyoruz?

Teşekkür ederim. Ceren Şan

  • Kaynak kısmı maddeyi düzenleyen bir arkadaş tarafından silinmiş. Ben isimi tekrar ekledim. Ancak unutmayın ki Vikipediye eklenen her bilgi ortak paylaşıma açıktır ve ekleyici üzerindeki tüm haktan feragat eder. İyi günler, --Manco Capac 07:33, 11 Kasım 2008 (UTC)

Maddelerin saldırıya uğraması nasıl engellenir ?[kaynağı değiştir]

Açtığımız bir sayfanın sabitlenmesi mümkün mü veya oturum açmadan değiştirilememesi ? Silkroad Online ile ilgili bir madde ekledim ama farklı ip' lerden ve kullanıcı olmayan kişilerden çok fazla saldırı geliyor. Arada gerçekten bir şeyler eklemek isteyen insanlara da engel olunuyor. Bunlar için nasıl önlemleriniz var, bilgilendirebilirseniz sevinirim..Bu imzasız yazı İlkerb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, vandalizmden korunmasını düşündüğünüz maddeyi gerekçesiyle beraber bir hizmetliye bildirebilirsiniz. Uygun görülürse madde en azından bir süre için korumaya ya da yarı korumaya alınabilir. Bu konuda Vikipedi:Koruma politikası ve Vikipedi:Yarı-koruma politikası bölümlerini inceleyiniz...Hoşcakalın...Vikipedist 09:03, 11 Kasım 2008 (UTC)

Vikiyi referans göstermek[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ben yüksek lisans ögrencisiyim.Arastirma ödevlerim için(TICARI BIR MENFAAT IÇIN DEGIL)KAYNAK BELIRTMEK SURETIYLE) bu sayfadan istifade etmeme müsade edebilir misiniz? Iyi günler...

  • Vikipediye gösterdiğiniz ilgi için teşekkürler. Vikipediyi kullanmakta özgürsünüz ve kaynak göstermeniz de bizim için harika olur. Ancak unutmayın ki Vikipedide bulunan bilgilerin geçerliliğinden kullanıcıların kendileri sorumludur. Detay için Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Genel sorumluluk reddi'ye bakabilirsiniz? --Manco - mesaj 13:25, 12 Kasım 2008 (UTC)
Aslında Vikipedi'deki bilgini "özgür" olduğu belirtilidiği zaman kastedilen, buradaki bilgilerin kimsenin tekelinde olmadığı, her isteyenin kullanabildiği; buna ticari kullanım da dahil. Ancak bu bilginin GÖBL lisansına sahip olduğu belirtilmeli, yani herkes alıntının içeriğini değiştirebilir ama kimse onun üzerine "copyright" yazıp kendi mülkiyetine geçiremez. Ayrıca yazıya kaynak gösterirken o yazının oluşmasına katkıda bulunmuş herkesin katkılarının belli olabilmesi gerekiyor. Pratik anlamda Vikipedi'deki maddenin URL'sini (Web adresini) vermeniz bu zorunluluğu karşılıyor). Vikipedi:Telif hakları sayfasında bir örnek verilmiş. --İnfoCan 15:37, 12 Kasım 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Asker%C3%AE_M%C3%BCze

bu sayfanin sonunda "ben berna karpuz hepiniz malsınız İ" yaziyor , her halde sorumlu birisi vardir.

iyi calismalar

 çekle ilgili soru

kullanıcı adımı değiştirmek sityorum nasıl yapıcam ?

Daha detaylı bilgilendirirmisiniz lütfen...

yeni baslik < Thanksgiving > hakkinda[kaynağı değiştir]

Thanksgiving hakkinda, kendi yazdigim bir haberi alinti yaparak, vikipedia Thanksgiving basligi acarak kullandim.Fakat Kerem 233 adli kullanici tarafindan, bu basligin telif hakki icerdigi icin silinmis oldugunu gordum. arastirmama gore yazarin kendisi tarafindan ozel izin alinarak kullanilan bir yazinin telif hakki icermedigi vikipedia telif bolumunde var. bu konudaki fikrinizi yazarsaniz memnun olurum.

ozgur tastan

Micronation ya da Microstate[kaynağı değiştir]

İngilizce, Almanca, Fransızca gibi dillerin Vikipedi'sinde bulunmakta olan Micronation -Türkçeye çevirirsek küçük ülke- maddesinin Türkçe Vikipedi'de, çevrilerek, yer almasını istemekteyim. Tam olarak n'olduğunu anlayamadım çünkü.

İyi günler, sağ olun. Uğurcuk ileti 11:36, 18 Kasım 2008 (UTC)

iyi günler ünv ödevim için bu sayfanın bu sitenin ne zmn nasıl ve kim tafarından kurulduğunu öğrenmem lazım yardımcı olabilirseninz sevinirim şimdiden teşekür ederim

keman ve site[kaynağı değiştir]

iyi günler ünv ödevim için bölümüm olan kemanı arıştırcamda işin garip tarafı bilgi aldığınız sitenin kurucusunu adı sitenin ne zmn nasıl ve ne için yapıldığını belirtmemi istediler yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekür ederim...

Vikipedi:Hakkında sayfasına bakabilirsiniz.--Machiavelli' msj 20:35, 18 Kasım 2008 (UTC)


Aynı Anlamı taşıyan madde başlıklarını yönlendirmek[kaynağı değiştir]

Merhaba aynı anlamdaki madda başlıklarını nasıl yönlendirme yapabiliriz. Mesela yeni eklediğim Azami kalkış ağırlığı maddesi ile aynı anlama gelen "Maksimum kalkiş ağirliği" "Maxsimum Take Off Weight" başlıklarnı yönlendirmek istiyorum. NitroCharger

#REDIRECT [[''hedef sayfa'']] işinizi görür. Konuyla ilgili yardım sayfası da burada. Ayrıca bu tür sorularınızı danışma masasında sormalısınız. iyi çalışmalar.--Gökhan 11:13, 9 Ekim 2008 (UTC)

vikipediden üyelik silinebiliyormu acaba?

wikipedia sayraları içindeki yanlış bilgileri nasıl düzelttirebilirim.?[kaynağı değiştir]

wikipedia sayraları içindeki yanlış bilgileri nasıl düzelttirebiliriz.çünki aşağıda verilen linkteki sayfada tamamen yanlış olan aşağıdaki cümlenin iptal edilmesi gerekir.

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi_tart%C4%B1%C5%9Fma:K%C3%B6y_%C3%A7e%C5%9Fmesi&action=edit&section=new

MD-90'ın en ciddi rakipleri Airbus A320 ve Boeing 737-800 idi.Geçen günlerde düşen "Atlasjet"uçağı bu türdendi.Düştüğü için yasaklandı.(türkiye de) şeklinde yazılmaktadır.

oysa işin doğrusu şöyledir; Düşen Atlasjet uçağı MD-83 tipidir ve yasaklanması gibi bir şey söz konusu olmayıp, halen tüm dünyadaki gibi MD-82/83/88 serisi birçok uçak Türkiye de de emniyetle uçmaktadır.

Bu yanlış bilgiyi nasıl düzelttirebilirim Bu imzasız yazı Airporter (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çok basit bu sayfada yaptığınız gibi ilgili sayfanın da değiştir sekmesine tıklayıp düzeltmeyi yapabilirsiniz. Bu arada yukarıda da belirtildiği gibi bu tür soruların yeri Vikipedi:Danışma masasıdır. İyi çalışmalar --Gökhan 14:15, 21 Kasım 2008 (UTC)

kütle ile ağırlık aynımıdır ?

benim googlearama motorunu konuyu yazıyorum umu urumu yupmıyo listelemiyo

sayfa görüntulenemedi diyo
lütfen yardımcı olun

teşekkürler

ana sayfa değişikliği[kaynağı değiştir]

merhaba işyerimde açılması yasak olmayan ender sitelerden birisi burası ben daha önce üye olmuştum , süreklide okuyorum.gerçekten çok güzel bir ansiklopedi.bende katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyarım tabii önce neyin nasıl yapıldığını iyice öğrenmem gerekli.sanırım bu mesajı bile yanlış yere yazdım ancak bulamadım başka bir yer. kusura bakmayın artık birde iki üç gün öncesine kadar ana sayfa değişikti daha güzeldi yada ben ona alışmıştım . acaba sayfamı yenilendi değilse ben nasıl eski haline getirebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler(umarım cevabınızı yazdığınızda ben onu bulabilirim ,dedim ya sürekli okuyorum ama ilk kez yazıyorum)saygılar .. 24.11.2008 demi..

Merhabalar, Yardım:İçindekiler sayfasında bulunan bağlantıları izleyerek Vikipedi hakkında pek çok şey öğrenebilirsiniz. Ana sayfa ile ilgili sorunuz ise daha önceden klasik Wikipedia Ana sayfası şeklinde isimlendirilen bir Ana sayfa düzenini tutuyorduk, ancak artık kullanıcıların uzun bir süreyde tartışarak, geliştirerek, beğenerek seçtikleri bu yeni Ana sayfa düzenini tercih ediyoruz, eski halinde görebilmeniz maalesef mümkün değil. Saygılar--Machiavelli' msj 13:32, 24 Kasım 2008 (UTC)

ben bir arştırma yapmak istedim ama istediğimi tam olarak elde edemedim bu konu ile ilgili sayfayı ben hazırlamak istiyorum izin verirseniz eğer kabul ederseniz ben bu sayfayı nasıl oluşturabilirimSure 13:33, 24 Kasım 2008 (UTC)

Yardım:Sayfa nasıl yazılır bağlantısında ve sayfanın hemen üstünde bulunan "Yazarlık", "Biçim" gibi bağlantıları tıklayarak bu konuda bilgi alabilirsiniz. Saygılar.--Machiavelli' msj 13:36, 24 Kasım 2008 (UTC)

Kürdistan maddesi !!!1[kaynağı değiştir]

Kürdistan maddesine neden kilit konulduğunu özgür vikipedia açıklayabilirmi ? umarım bu hata kaldırılır ve konu silinir ve umarım sonu youtube gibi olur :@

Madde sürekli saldırıya uğradığı için kilitlendi. Birisi gelip tüm Türkiye'yi kürdistan yapıyor, diğeri küfür yazıyor, mecburen kilit altına aldık. Umarım sansürün saçmalığı bir gün anlaşılır. Khutuckmsj 22:55, 26 Kasım 2008 (UTC)

sayın site sahibi bağbaşı köyü hakındaki bilgileri nerden topladınız ben bu bilgileri dogru olduguna inanmıyorum



2023 2024


2007: