Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ocak 2008

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'nin amacı ve anlamı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin amacı ve anlamı nedir? Acaba.

Vikipedi, herkesin katkıda bulunabildiği özgür bir ansiklopedidir. Bu sayfada daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Anlamına gelince, bu ansiklopediyi kuran, ona katkıda bulunan ve onu okuyan herkese ona farklı anlamlar yüklemiş olabilir. Ancak bence tartışılmaz ortak amacı sadece iyi bir ansiklopedi olmaktır. Saygılarımla, Filanca 21:13, 1 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Çince ile ilgili internet üzerinden veya Ankara'daki kurslarla ilgili bilgi lazım. Ama ulaşamıyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Lütfen internetteki arama motorlarını kullanınız. Teşekkürler. --Manco Capac 07:41, 4 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar,

Web sayfasına özellikle eklediğim her konu neden siliniyor anlamıyorum ?

Silinme şartlarına bakıyorum ama bulamıyorum.

html kodu eklemem mi ? yada başka neden mi ?

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Nevzat Zengin E.Ticaret Web IT Uzmanı Bu imzasız yazı Nzengin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Telif haklı bilgi girmek vikipedide uygulanmayan bir yöntemdir. VP:Telif sayfasında konuyla ilgili bilgi bulabilirsiniz. Aradığınız tüm bilgilere sol sütundaki Topluluk portalı ya da Yardım bağlantılarını kullanarak ulaşabilirsiniz. --Manco Capac 07:46, 4 Ocak 2008 (UTC)
Size uzun uzun bilgilendirme mesajları üç defa gönderildi. Sebebi onları okuyarak öğrenebilirdiniz. Ben yine de söyleyeyim; VP:HS G9 yani telif ihlali dolayısıyla o içerikler silindi, isterseniz hangi siteden direkt alındığını da söyleyeyim; buradan. Eklediğiniz maddenin telifi ihlal etmemesi için, ilgili maddeyi kendi cümlelerinizle bu ve ya başka sitelerden faydalanarak yazabilirsiniz. Ayrıca VP:BEK'de incelemeniz yerinde olacaktır. Saygılar.Sağlamcıileti 07:48, 4 Ocak 2008 (UTC)

Bu sitede bulunan konuları eğitim amaçlı ders kitaplarında yer verebilir miyiz? Bu imzasız yazı 212.175.115.103 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Aradığınız yanıtı VP:Telif sayfasında bulabilrsiniz. O sayfadaki ilgili alt başlık olan Vikipedi içeriğini kullananların hak ve sorumlulukları başlığına bakınız lütfen. --Manco Capac 11:58, 4 Ocak 2008 (UTC)

selam ben alanyadan cumali erdem kesin tarihini bilmem ama bir zamanlar sizin tvde yayınlanan bir matamatikle ilgili bir program vardı sayılarırın karesini hesap makinesinden önce biliyorlardı bilin altında ezberliyorlardı o programı yapanda yanılmıyorsam ankara da birüniversite hocasıydıkitapları vardı bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ietiyi alanlara selam ve saygılar.

Allah rızası için yardım edin...[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Kaç gündür web sitesine erdem holding sahibi Sayın Zeynel Abidin Erdem in hayatı eklemeye çalışıyorum.

Sürekli olarak o ihlali bu ihlali diye diye inan aklımı yitirmek üzereyim.

7 Yıldırı bilgisayar programcısıyım yani bilgisayardan soğudum.

Sorun nedir ? yani bana şu kelimeyi kullanmayın bunu böyle kullanın diyin düzeltim.

Ama herşeye bir ihlal yazısı çıkıyor ve artık anlamakta güçleşiyorum.

Acil yardımınlarınızı rica ediyorum.

Nevzat Zengin Web IT UZMANI Bu imzasız yazı Nevzatzengin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, mesaj sayfanıza gelen uyarılardan da anlaşılacağı gibi Vikipedi telif ihlallerine karşı çok sıkı politikaları olan bir ansiklopedi projesidir. O nedenle, bir başka sitedeki bilgileri aynen kopyalayıp buraya yapıştırmakla bu önemli kuralı çiğnemiş oluyorsunuz. Yapmanız gereken, benzer biyografilere bakıp, tarafsız bir dille, ve kendi cümlelerinizle kişiye ait bilgileri eklemek. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 17:52, 5 Ocak 2008 (UTC)

Vandalizm hatası[kaynağı değiştir]

Çok yanlış bir yerde olmadı sanırım, Ergenekon konusundan, Ergenekon Kalesine ordanda geri döner diye Ergenekon Ovası linkine tıkladım, otomatik olarak ip'e özel mesaj olarak vandallık yapıyorsunuz mesajı geldi... 88.241.70.28 05:53, 6 Ocak 2008 (UTC)

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI NA 
DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞIN DA  BİZİM SORUNUMUZ İLE İLGİLİ  BİRİM NERESİ DİR?


AİLE BÜYÜĞÜMÜZ OLAN ÖMER LÜTFÜ PAŞA GİRİTTE DOĞMUŞ  MORA İSYANI SONRASI MISIRA YERLEŞMİŞTİR

MISIR DA ÇOK MAL VARLIĞI EDİNMİŞ AYNI ZAMANDA ANTALYADA DA ARAZİLER ALMIŞ. MISIRDA ÖLMEDEN ÖNCDE KENDİ ADINA VAKIF KURMUŞ. KALEME ALDIĞI HALEN MISIRDAKİ VAKFIN DA OLAN VASİYETİN DE AMCA KIZI SALİHA HANIMA MİRASIN DAN PAY VERMİŞTİR. 1955- 1956 YILLARIN DA ANTALYADA ANNEANNEMİZ ANTALYA MAHKEMESİNE AÇTIĞI DAVALA İLE SALİHA HANIM KOLUN DAN GELDİĞİNİ KANITLAMIŞTIR BU DAVA SONUCU DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞIN DA MEVCUTMUŞ. MISIR DA NASR DÖNEMİ BU MİRASI VERMEYE YANAŞMAMIŞŞ. HAKKIMIZ OLAN BU MİRASI ALMAK İÇİN DIŞ İŞLERİN DE HANGİ BİRİM DEN YARDIM ALACAĞIZZ

                                                    HASAN TUNÇSİPER

e mail has.tunc@hotmail.com

trt 1 tvnin yayinlarini duzenli alamiyoruz[kaynağı değiştir]

ben moldovoda ikamet eden bir gurbetciyim trt 1 ayinlari gunortasinda ve aksam saatlerinde kesiliyor yavasliyor yada tamamen goruntu gidiyor buda tam encok beyendigimiz programlar sirasinda oluyor acaba verilerinizden kaynaklaniyor olabilirmi

Madde/Madde İçerisindeki Bölümlerin Silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'de bir yazı yazıyorum. Ve bazen sayfalarda yapılan hataları düzeltmeye veya sayfalara yeni bilgiler ekliyorum. Ancak bazen çoğu maddelerde gözüme Vikipedi'nin Beş Temel Taş'ına uymayan yazılar çarpıyor. Ve bunların silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi hiç birşeyi kendi istediğim gibi silemem veya değiştirmem, kurallara göre yapabilirim ancak :). Sormak istediğim şey, bunların silinmesi için ne yapabilirim? Diğer sorumlu kişilerden de onay almak için... Uygun olmadığı için sildiğim bir yazı yüzüden Vandalizm ile suçlanmak istemiyorum. :)--BlackLizard 13:34, 7 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhaba. Eğer uygun olmadığını düşündüğünüz kısım elden geçirilerek düzeltilebilecek gibiyse, düzeltebilir veya uygun bir şablonla (örneğin tarafsızlığa aykırı ifadeler içeren bir metni {{taraflı}}, üslubu ansiklopedik olmayan bir maddeyi ise {{üslup}} ile) etiketleyebilirsiniz. Gerekli şartların varlığı halinde Vikipedi:Hızlı silme gereğince yöneticilerin maddeleri silmesi için uygun nedeni belirterek hızlı sil şablonlarından birini koyabilir ya da Vikipedi:Silinmeye aday maddeler uyarınca maddeleri silinmeye aday gösterebilir, böylece diğer kullanıcıların da konuyla ilgili fikir belirtmelerini sağlayabilirsiniz. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 09:43, 8 Ocak 2008 (UTC)

yeni yazı ekleyemiyorum

resim görüntü[kaynağı değiştir]

sorunum bılgısayarımda herhangı bır resım görüntulemek ıstedıgım zaman sureklı otomatıkman ınternet sayfası acılıyor.yanı once ınternet arama moduna gırıyor bunun sebebı nedır.resım acıldıktan sonra sankı ınternetdemıs gıbı pencere ortaya cıkıyor.tsk



100 temel eserin sayfa sayılarını da yayınlaya bilirseniz sevinirim

Yüklemiş olduğum bir fotoğrafı,yeni bir fotoğraf ile değiştirmeksizin,tamamen nasıl silebilirim?[kaynağı değiştir]

Yüklemiş olduğum bir fotoğrafı,yeni bir fotoğraf ile değiştirmeksizin,tamamen nasıl silebilirim? Bu imzasız yazı Kumsaatibendenyana (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 00:02, 13 Ocak 2008

Kendi yüklemiş olduğunuz ve silinmesini istediğiniz fotoğrafa {{sil|kullanıcı talebi}} şablonunu eklerseniz bir yönetici tarafından silinecektir. Teşekkürler, kolay gelsin. --Metal Militia ileti 00:08, 12 Ocak 2008 (UTC)


linspire5 hakkinda bilgi?[kaynağı değiştir]

bilgisarimda linspire5 isletim sistemi var ve internete yavas baglaniyor internet uzerinden film izlerken yavas ve duraksayarak gosteriyor sorun linspire5tenmi yoksa bilgisayardanmi bana yardimci olursaniz sevinirim

sayın başkanım ben tokat almus göltepe köyünden ismet gücün benim çocuğumun beyninde tümür var tokat devlet hastanesinde kısmi ameliyet yapıldı benim sosyal güvencem olmadığı için maddi durumumda iyi olmadığı için büyük gelişmiş bir hastaniye götürme imkanım yok bu konuda sizlerin maddi yardımını bekliyorum saygılarımla ismet gücün

sormak istediğim sey sıfırdan bir konu bir baslık altında nasıl acabilirim ?

Merhaba. Sıfırdan bir konu açmak için ara bölümünü kullanın. Örneğin: Reklam , Eğer madde bulamassa bu maddeyi siz oluşturun gibi bir seçenek çıkacak onu tıklayarak Vikipedi'nin kurallarına uygun yazabilirsiniz. Eğer mevcut ise uygun düzenlemeyi yapmakta özgürsünüz. Ummarım yardımım dokunmuştur. O.KaptanTURAN 21:12, 14 Ocak 2008 (UTC)

Katılımcı Sözlükler[kaynağı değiştir]

Net Sözlük başlığını Katılımcı sözlükler kategorisinde elimden geldiği kadar wiki standartlarına uygun olarak açmış olmama rağmen neden sürekli silinmeye aday kategorilerine alınıyor ?

Katılımcı sözlükler kategorisindeki diğer sözlüklerden (ek$i hariç) daha formal bir sayfa olmasına rağmen bu yapılan işlemin mantığı nedir ?

Silinmeye Aday Madde sayfalarında maddenin ansiklopedik değere sahip olup olmadığı tartışılıyor. Net Sözlük kuruluşunun ansiklopedik değere sahip olduğunu ispatlayacak bağımsız ve güvenilir kaynaklardan (örneğin ulusal gazeteler, dergiler, uluslararası siteler, güvenilir kuruluşların yaptıkları araştırmalar) bilgiler eklenmesi durumunda madde SAM statüsünde kalmaz. Khutuckmsj 21:19, 15 Ocak 2008 (UTC)

İyi günler türkiyede yaklaşık 1000 000 tüm dünyada 3 000 000 civarı konuşanı bulunan Adıge dilinde çeviriler yapmak istiyorum... Daha doğrusu wikipedia sözlükte bu dil seçeneğininde bulunmasını istiyorum gerekli desteği( dil konusunda) hem kendim hemde çevremdeki bu dili iyi derecede konuşan okuyup yazabilen arkadaşlarım sayesinde sağlayabilirim...

E-mail adresim : pse_xelhep@hotmail.com

Wikipedia'da bir madde[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İngilizce wikipedia'ya bundan bir süre önce bir madde girmiştim : Rıza Can Berkan Hakia.com'un kurucusu. Bu şahıs ile hiçbir tanışıklığım yok. Hakia'nın kullandığı semantik arama motoru teknolojisi önemli bir buluş, ve bunu bir Türk'ün bulmuş olması beni gururlandırdığı için wikipedia'da bulunması gerektiğini düşündüm. Bugün tesadüfen arattım. Ancak madde silinmiş : http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Special:Log/delete&page=Riza_Berkan Sebep : "blatant copyright infringement." Silen şahıs : "Wizardman" http://en.wikipedia.org/wiki/User:Wizardman Biografi metnini nereden aldığımı hatırlamıyorum ama yaptığımın en azından "blatant" olduğunu zannetmiyorum. Bu neticede bir biografidir. Patentli bir teknolojiyi kopyalamadım veya bir kitabı alıntılamadım.

Neyse... Herhangi bir vandal tarafından silinmeyecek bir Rıza Berkan maddesi koyabilmek için ne yapmam gerekir? Yardım ederseniz sevinirim.

Çok teşekkürler

Bir biyografik konulu madde girmek istiyor iseniz bunu kopyala yapıştır biçiminde değil de kendi cümleleriniz ile yazpınız lütfen. Böylece maddeniz özgün olacak ve silinmeyecektir. Kolay gelsin --Manco Capac 21:44, 22 Ocak 2008 (UTC)

varolan bir şablonu nasıl doldurabilirim?? mesela il şablonu?

Merhabalar bu sayfada şablon kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. İyi çalışmalar, kolay gelsin--Gökhan 21:14, 19 Ocak 2008 (UTC)


E-posta onayı calismiyor.[kaynağı değiştir]

Selamlar, Kayıt yaptırdıktan sonra adresime gelen e-postadaki onay bağlantısı çalışmıyor. 3 sefer denedim ama değişen bir şey olmadı. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ermeni Sorunu Hakkında dış bağlantı sorunu?[kaynağı değiştir]

Açtığım video sitesine trt videoları ekledim.Fakat burada link verdiğimde kaldırılıyor.Maddi bir kazanç sağlamadığım halde ( ki site zaten tam olarak bana ait değil free site ) neden kaldırılıyor ?(TurkGladio)

Bir bilginin Vikipedide yer alması için sadece parasız olması yetrli değildir. Vikipedide bir bilgininyer alamsı için en önemli kıstaslardan biri bilginin tarafasızlığıdır. Eklediğiniz bağlantıların silinmesinin ardındaki neden ya budur ya da o bağlantıların ansiklopedik değer taşımamasıdır. --Manco Capac 08:51, 21 Ocak 2008 (UTC)
Bakın link burada http://tr.wikipedia.org/wiki/Ermeni_soyk%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1_iddialar%C4%B1

Bu linkte Soykırımı inkar eden kategori bölümünde ben bilgiyi verdim. Bunun tarafsızlık ilkesiyle sanırım bir ilgisi yok, eğer olsaydı diğer verilen linklerde kaldırılırdı. Ansiklopedik değerden bahsettiğiniz konu da da şunu söyleyeyim birçok konu da youtube linkleri verilmekte sanırım benim verdiğim bilgi bu yüzden kaldırıldıysa o linklerinde kaldırılması da gerekmekte.Yanlış mı düşünüyorum?Yoksa videolara karşı yeni bir madde mi bulunmakta?

{{}} parantezleri sekmesi[kaynağı değiştir]

Eskiden şablon parantezleri için aşağıda bu parantezlerin toplu olarak yandaki gibi {{}} bir sekmesi vardı, artık yok. Sebebini bilen var mı?--88.239.70.6 22:34, 21 Ocak 2008 (UTC)

Sorun halledildi, teşekkürler.--Machiavelli' msj 00:28, 22 Ocak 2008 (UTC)

telif hakkı[kaynağı değiştir]

bir konunun telif hakkı olduğunu nasıl anlarız?

Konuyu okuduğunuz yayın organındaki telif ile ilgili yazıyı okuyarak. Eğer telif ile ilgili bir açıklama yok ise Vikipedi o yazının telifli olduğunu varsayar. --Manco Capac 21:43, 22 Ocak 2008 (UTC)

"Kerbela" ile ilgili bilgi almak için araştırma yaptığımda karşıma gelen sayfada küfürlü ifadelere rastladım. Lütfen bu bilgileri eklerken daha dikkatli olun...

Hangi küfürlü ifadeler acaba? Kerbela maddesinde küfüre rastlanmadı. --Manco Capac 21:41, 22 Ocak 2008 (UTC)

Schengen Anlaşması[kaynağı değiştir]

Schengen Anlaşmasının yürürlüğe girdiği tarihi lütfen kontrol edin. Avrupa Birliği'nin resmi internet sitesinde 1992 gibi bir tarih yer almamaktadır. 1995 yılı yürürlüğe giriş tarihi olarak belirtilmektedir.

Gerekli düzenleme yapıldı. Uyarı için teşekkürler. Ancak bu tür düzeltmeleri kendiniz de yapabilirsiniz. ilginiz için teşekkürler. --Manco Capac 11:48, 25 Ocak 2008 (UTC)

vikipedi de yazar olmak için[kaynağı değiştir]

yazar olmak için neler yapmalıyız

takyanus denilen paranın bilgileri

uye olamiyorum neden

Kişiyi , Bir Şeyi Veya Bir Yeri Vikipedi Ye Nasıl Ekleyebiliriz ?[kaynağı değiştir]

Sorun Yukarıda genede ben yazıyım ben bazı kişileri kendimde dahil vikipediye eklemek istiyorum.ve daha başka şeylerde benim yapmış oldugum 3d pc oyunları veya icatlarımı onun için ne yapmam gerekli acaba yardım edebilirseniz sevinirim. şimdiden tesekkurler.

26 Ocak 2008 - Abdullah Ilgaz Bu imzasız yazı Whybee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Eğer çalışmalarınız Vikipedi:Kayda değerlik yönergesindeki kriterlere uygunsa haklarında madde açılabilir. Khutuckmsj 17:42, 26 Ocak 2008 (UTC)


yardımınız için teşekkürler peki ben kısaca nasıl yapabilirim 23:00 , 26 Ocak 2008 Bu imzasız yazı Whybee (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Çok öemli bir konu![kaynağı değiştir]

Vikipedi'nin sitesinden bir konuyu araştırdım. Bu konuyu kendi sitemde yayınlamak istiyorum. Yayınlarken de en üste, konuyu aldığım vikipedi sayfasının linkini vereceğim. Yani nerden aldığımı belirteceğim. Böyle yapsam bile konuyu alıp kendi siteme yerleştirmem doğru olur mu?Bu imzasız yazı Araştırmacı kanarya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi adı üzerinde özgür ansiklopedidir. Kaynağın Vikipedi olduğunu belirtirseniz içeriği aynen kullanabilirsiniz. Teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 08:48, 29 Ocak 2008 (UTC)


Yeni vikipedistler[kaynağı değiştir]

Yeni vikipedistlerin olduğu sayfa nerdedir? ---- KüçükYumurcakÖzgür |[[User_t 09:00, 29 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba. Son değişikliklerde yukarıdaki sütunda görebilirsini "Yeni Kullanıcılar" diye. Bu da bağlantısı. Saygılar.Sağlamcıileti 09:03, 29 Ocak 2008 (UTC)

Ermeni Sorunu Hakkında dış bağlantı sorunu?[kaynağı değiştir]

Açtığım video sitesine trt videoları ekledim.Fakat burada link verdiğimde kaldırılıyor.Maddi bir kazanç sağlamadığım halde ( ki site zaten tam olarak bana ait değil free site ) neden kaldırılıyor ?(TurkGladio)

Bir bilginin Vikipedide yer alması için sadece parasız olması yetrli değildir. Vikipedide bir bilgininyer alamsı için en önemli kıstaslardan biri bilginin tarafasızlığıdır. Eklediğiniz bağlantıların silinmesinin ardındaki neden ya budur ya da o bağlantıların ansiklopedik değer taşımamasıdır. --Manco Capac 08:51, 21 Ocak 2008 (UTC) Bakın link burada http://tr.wikipedia.org/wiki/Ermeni_soyk%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1_iddialar%C4%B1 Bu linkte Soykırımı inkar eden kategori bölümünde ben bilgiyi verdim. Bunun tarafsızlık ilkesiyle sanırım bir ilgisi yok, eğer olsaydı diğer verilen linklerde kaldırılırdı. Ansiklopedik değerden bahsettiğiniz o konuda da şunu söyleyeyim birçok konu da youtube linkleri verilmekte sanırım benim verdiğim bilgi bu yüzden kaldırıldıysa o linklerinde kaldırılması gerekmekte.Yanlış mı düşünüyorum?Yoksa videolara karşı yeni bir madde mi bulunmakta?

Hala bir cevap bekliyorum, nedenini net bir şekilde açıklayacak bir yetkili yok mu?


denizyıldızlarının karaya vurma nedenleri ve çözümü

Deniz yıldızlarının karaya vurma nedenleri ve çözümü hakkında Vikipedi'de henüz bilgi yok. İnternet tarayıcınızdan ararsanız bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.
burak ileti 12:31, 30 Ocak 2008 (UTC)

siteye kayıtlı arkadaşların sayfalarına nasıl girebilirim siteye kayıtlı bir arkadaşımı bılmak için. bana bu msn den ulaşırsan sevinirim zirveeverest@hotmail.com Bu imzasız yazı Laedrilaedri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Arkadaşınızı Kullanıcı listesinden arayabilirsiniz. Veya kullanıcı adını biliyorsanız Vikipedi'nin sol tarafındaki ara kısmına Kullanıcı:XXX(yani arkadaşınızın kullanıcı adını) yazarak aratabilirsiniz.
burak ileti 13:33, 31 Ocak 2008 (UTC)

baslattigim bir maddeyi nasil silebilirim?[kaynağı değiştir]

Pauli dizeyleri diye bir madde başlattım, daha sonra aynı içerikli bir maddenin (Pauli matrisleri) olduğunu farkettim. Benim başlattığım Pauli dizeyleri gereksiz, nasıl silecegim yada Pauli dizeyleri madde başlığının (Pauli matrisleri) maddesine nasıl yönelteceğim konusunda bilgi verirmisiniz. Teşekkürler. Srt 16:20, 31 Ocak 2008 (UTC)

  • Konuyla ilgilenildi. Cat msj 16:30, 31 Ocak 2008 (UTC)



2023 2024


2007: