Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Eylül 2011

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Giriş yapmadan düzenleme[kaynağı değiştir]

Shameless konusuna bir kaç düzenleme yaptım fakat giriş yapmayı unutmuşum.Bu nedenle kullanıcı profilimde, geliştirmelerim bölümüne Shameless konusunu eklememde bir sakınca var mı? SRv-5

Siz bilirsiniz, bunun bir sakıncası yok, katkılarınız için elinize sağlık. --Szoszvmesaj 20:54, 5 Eylül 2011 (UTC)

Teşekkür ederim cevabınız için.SRv-5

Yabancı Dilde Vikipedi[kaynağı değiştir]

Yabancı dildeki vikipedi resimlerini Türkçe vikipedide kullanabilir miyim?Resim yükleme koşullarına baktım sanırım kullanamıyorum.Yinede emin olmak istediğim için soruyorum. SRv-5

Commons'taki resimleri de kullanabilirsiniz. Bunun için fazladan bir işlem yapmanıza gerek yok, aynı şekilde resmin adını yazmanız yeterlidir. Nazif İLBEK 07:42, 6 Eylül 2011 (UTC)

Şirket Logosu[kaynağı değiştir]

-Oluşturduğum AgustaWestland Sayfası için şirket logosu yükleyeceğim. en.wikipedia'da aynı konuda şirket logosu yüklenmiş. Commons.wikimedia'da yüklemek istediğimde ise bir sürü sorun ile karşılaşıyorum. Söz konusu sayfa: http://en.wikipedia.org/wiki/AgustaWestland Söz konusu logo: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/3c/AgustaWestland.PNG Söz konusu logoyu söz konusu (http://tr.wikipedia.org/wiki/AgustaWestland) sayfada kullanamıyorum. Söz konusu logoyu kullanmak için ne yapmalıyım? Eğer kullanamıyorsam, yüklerken nasıl bir yol izlemeliyim? Bu imzasız yazı Afterglow21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Şirket logolarının telif hakları saklıdır bu sebeple Commons'a yüklenemezler. Öyle olunca da her viki için tekrar yüklenmesi gerekir. Siz bu logoyu bu linki kullanarak Türkçe Vikipedi'ye yüklemelisiniz. Verdiğim linkteki gerekli kısımları doldurmayı ve lisansı seçmeyi unutmayınız. Çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar dilerim. Nazif İLBEK 08:47, 10 Eylül 2011 (UTC)

-Ne yazıkki onaylanmış kullanıcı olmadığım için verdiğiniz linkteki kısımları doldurup veriyi yükleyemiyorum. "Dosya yükleyebilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir" Bu imzasız yazı Afterglow21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tekrar merhaba. Sizin için yüklediğim resme bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa hiç çekinmeden mesaj sayfamdan bana ulaşabilirsiniz. Nazif İLBEK 08:59, 10 Eylül 2011 (UTC)

Birden çok kategoriye ait sayfaları otomatik listelemek[kaynağı değiştir]

Örnek olarak otomobil modellerinin tanıtıldığı bir wiki sayfasında Kategori:Ford, Kategori:Toyota gibi marka kategorileri mevcut, aynı şekilde Kategori:Dizel ve Kategori:Benzinli gibi kategoriler var. Kullanıcıya Ford ve Dizel kategorilerine eklenmiş bulunan maddeleri otomatik olarak göstermek mümkün müdür? Bu imzasız yazı Alierkanimrek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Ford otomobilleri ve Toyota otomobilleri gibi kategoriler mevcut fakat benzinli veya dizel diye bir kategori ayrımı göremedim. Fakat şu şekilde bir Toyota şablonumuz var. Avaba bahsettiğiniz konu şablonlarla mı alakalı? Bağlantı vererek ve durumu daha iyi açıklayarak anlatırsanız yardımcı olabiliriz. Nazif İLBEK 14:10, 15 Eylül 2011 (UTC)
Merhaba. Verdiğim örnek tamamen hayali idi, onun için bağlantı veremeyeceğim ama örneği biraz daha açayım;
  • Hayali bir otomobil wikisinde otomobilleri ana sayfada kullanıcılara sunmak için sınıflandırılması gerekiyor, bununu için her bir otomobil modeli maddesini kendi markasının kategorisine ekliyoruz.
  • Ayrıca dizel, benzinli adında iki kategori oluşuturup, her bir maddeyi bunlardan kendisine uygun bir tanesine ekliyoruz.
Ancak dizel kategorisi tüm markaların dizel maddelerini listeliyor. Toyota maddesi de benzinli, dizel ayrımı yapmadan tüm Toyota maddelerini listeliyor.
Kullanıcıya Toyota'nın dizel modellerini listeleyecek bir kategori sunmak istiyoruz.
Bunu uzun yoldan Kategori:Toyotanın_dizel_modelleri diye bir kategori ile halledebiliriz ama her bir marka ve dizel, benzinli için düşününce onlarca yeni kategori açılması gerekiyor ve maddelerin kategori listeleri uzuyor. Veya listeler oluşturabiliriz ama onları da her madde eklenmesinde elle düzenlemek gerekiyor, bunu yapmak istemiyoruz.
Sonuçta hem Dizel hem de Toyota kategorilerini taşıyan maddeleri otomatik olarak listeleyen özel bir sayfaya mümkün müdür. --alierkanimrek 17:43, 15 Eylül 2011 (UTC)
Dediğiniz gibi olabilmesi için aklıma bir çözüm gelmiyor. Belki Semantic MediaWiki ile mümkün olabilir, ama o da Vikipedi'de kullanılmıyor.--Szoszvmesaj 18:01, 15 Eylül 2011 (UTC)

konu ismi bulamadım :D[kaynağı değiştir]

[[vikipedi:iş birliği projesi|ibp]] yazıp ya fare'yi getirdiğimde «bu iş birliği projesidir» yazmasını nasıl sağlarım? Ğaaw ☺☽|☾☻ İleti 15:11, 19 Eylül 2011 (UTC)

Bunu yapmanın yolu var fakat gereksiz yönlendirme oluşturmakla mümkün. Böyle bir şeyin de gerekli olduğunu düşünmüyorum. Eğer zorunlu olduğunuz bir durum değilse, uğraşmanıza gerek yok. Nazif İLBEK 15:21, 19 Eylül 2011 (UTC)
Uygulamanın bir örneğini bu sayfadan görebilirsiniz. Gerekli yerleri değiştirerek istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 22:23, 5 Ekim 2011 (UTC)

Tarihte bu gün bölümüne 21 eylül Ayvacık Çanakkale düşman işgalinden kurtuluşu konusunu eklemek istiyorum. yardımcı ola bilimisniz..

caglargorur Bu imzasız yazı Caglargorur (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. İlgili sayfaya şuradan ulaşabilirsiniz: Vikipedi:Tarihte bugün/21 Eylül. Ama şunu da hatırlatmalıyım ki tarihte bugün sayfalarında değişiklik yapmadan önce bu sayfalara bilgi eklerken dikkat edilmesi gereken hususları okumanızı önemle tavsiye ederim. Çünkü o kısımları okursanız bu bilgiyi tarihte bugün sayfasına ekleyemeyeceğimizi anlayacağınızı düşünüyorum. Kolay gelsin. Nazif İLBEK 19:24, 19 Eylül 2011 (UTC)

bilgi ekleme[kaynağı değiştir]

Danish Folkeskole Education başlığının altına vvar olan dillerin yanı sıra türkçe gil eklemek istiyorum ve eklemek zorundayım bu benim projem ama nasıl yapılacağını bilmiyorum eklmeye çalıştım daha önce ama bu başlık altında türkçe dili seçeneiği çımadı katlılarım sayfasından bakınca kontrol edilmemiş diye bi uyarı görünüyor

Eklendi. Bakabilirsiniz. İyi çalışmalar. milesbrokemesaj gönder 22 Eylül 2011

Bilgi amaçlı sayfa eklemek[kaynağı değiştir]

Selamlar..

Biz türkiye tabanlı ancak tüm dünya tarafından tanınan bir elektronik müzik grubuyuz.Grubumuzun Wikipedia'da bilgisi olsun istiyoruz..Bunun için ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor.. Bu imzasız yazı Baran AKIN (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Siz kendiniz bir sayfa oluşturabilir veya başka bir kullanıcının bu sayfayı oluşturmasını bekleyebilirsiniz. Nazif İLBEK 04:57, 30 Eylül 2011 (UTC)

Sayfa başlığını değiştirme[kaynağı değiştir]

Uzun zamandır Being Human (dizi, 2010) sayfasını düzenlemekle meşgulüm. Ancak büyük bir sorun var, dizi 2010 değil, 2011 yapımı. Sayfayı açan kullanıcı, dizinin çekileceği haberi doğrulanır doğrulanmaz geçen temmuz da yaratmış sayfayı. "(dizi, 2010)" yerini "(2011)" olarak değiştirmek mümkün mü? Teşekkürler. --Ata Kınran 09:39, 30 Eylül 2011 (UTC)

Merhabalar. Sayfayı, şimdilik parantez gerekmediği için Being Human sayfasına taşıdım. Gerekli olduğu takdirde diğer arkadaşlar gerekli yönlendirmeleri yapacaktır. Çalışmalarınız ve katkılarınız için teşekkür ederim. Nazif İLBEK 11:22, 30 Eylül 2011 (UTC)

Bilgi Eklemek[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye benimle ilgili bilgi eklenmemiş. Bu bilgiler nasıl ekleniyor? Aşağıda verilen bilgileri nasıl ekleyebilirim? Veya siz ekler misiniz? Yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Sevgi ve dostlukla

Bu imzasız yazı Ali Rıza Kars (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Eklemek istediğiniz metni, aynı şekliyle diğer internet sitelerinde de bulmak mümkün. Bu sebeple telif hakkı ihlali olacağı için eklenemeyeceğini belirtmek isterim. Vikipedi:Biçem el kitabı sayfasının da madde yazmakta size yardımcı olacağını düşünüyorum. Herhangi bir sorunuz olursa hiç çekinmeden Vikipedistlerden yardım isteyebilirsiniz. İyi çalışmalar, kolay gelsin. Nazif İLBEK 11:26, 30 Eylül 2011 (UTC)



2023 2024


2007: