Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Kasım 2016

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Eklediğim Foto Etrafındaki Anlamsız Karakterler[kaynağı değiştir]

  • Soru Muhammet Çakıral (https://tr.wikipedia.org/wiki/Muhammet_%C3%87ak%C4%B1ral) sayfasında son yaptığım değişiklikten sonra fotonun üst ve yan tarafında bir türlü kurtulamadığım "dosya 200px yazan bir kısım oluştu. fotoyu daha önce de yaptığım gibi wikicommonsa yukleyip oradan aldım, ama düzeltemedim gitti, ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler--Korkmazis1979 (mesaj) 08:33, 1 Kasım 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Madde düzenleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, Mehmet Özkan Şüküran sayfasına ek bilgiler ekledim yetkim olmadığı için "bilgi kutusuna ihtiyaç olabilir" kısmını düzeltemedim.. İlgili arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

Kolay gelsin.--Verbalask (mesaj) 15:06, 3 Kasım 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap Merhaba, buradaki şablonlardan uygun olanı ile istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Bunun için ekstra bir yetkiye gerek yok. İyi çalışmalar. --Pragdonmesaj 15:48, 3 Kasım 2016 (UTC)

Sen yazım denetimi gerekir[kaynağı değiştir]

Sen yazım denetimi gerekir: San Cristóbal de La Laguna Piskoposluk bölgeleri.--83.61.154.195 19:49, 3 Kasım 2016 (UTC)

John Barry sayfasının isminin değiştirilmesi hakkında.[kaynağı değiştir]

  • Soru Yazım farklılıklarının tek bir sayfaya yönlendirilmesi tekrarların önlenmesi ve bilgiye ulaşımın kolaylığını arttırılması gerekçesiyle, John Barry sayfasının isminin John Barry (besteci) olarak değiştirilmesini talep ediyorum. --PuCCa (mesaj) 10:55, 7 Kasım 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Selahattin ilhan (mesaj) 16:35, 21 Kasım 2016 (UTC)

İhtar ve Talep[kaynağı değiştir]

  • Soru Sayın Yetkili, dünyada 200' e yakın merkezi bulunan International Law Students Association'ın İstanbul merkezi hakkında oluşturulan ve tüm sistematiğe uyularak, kaynakça belirtilerek ve intihale mahal vermeyecek hassasiyette yazılan sayfa Elmacenderesi tarafından Madde 6: Kayda değer olmayan konuya sahip madde gerekçesiyle silinmiştir. Bu fiil, tüzel kişiliği bulunan ve dünyada 40.000'in üzerinde üyesi bulunan bir organizasyona hakaret niteliğinde olup, manevi zarar vuku bulmuştur. Bahse konu durum hakkında ivedilikle azami hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz.--Law.Canberk (mesaj) 21:09, 8 Kasım 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Sinema filmi hakkında[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba,ben Vikiproje sinema'nın bir üyesiyim.Ben sinemaya şu anda çok yoğunluk veriyorum.Box Office Mojo'dan aldığım verileri ve bilgileri kaynağı ile filme aktarıyorum.Peki telif hakkı olur mu?Değişikliğim geri alınır mı?Herhangi bir cümle yazmadım.Teşekkürler--King EdizS! Efendim? 20:41, 13 Kasım 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Hayır. Bu Vikipedi'de olağan bir şeydir. --Turgut46 20:46, 13 Kasım 2016 (UTC)

marka eklemek[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, bir firmaya ait marka eklemek istiyorum bunu nasıl yapabilirim, örneğin Google Yataş yazıldığında sağ tarafta firma logo ve bilgi içeriği çıkıyor, yardımlarınızı bekliyorum.--Mumince (mesaj) 10:03, 16 Kasım 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap

Merhaba Sayfa oluştuma sıkıntım var[kaynağı değiştir]

Beylerbeyi Bayburdi adında bir sayfa oluşturuyorum ve siliniyor bu kişi önemli ve bilenen bir zat vikipedi sayfası olması gerekmekte sorunun nerde olduğnu anlıyamıyorum

Daha önce silinen "Hazine Kontrolörleri Kurulu" sayfasını oluşturamıyorum.[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, Daha önce 2 kere oluşturulmuş fakat telif hakkı nedeniyle silinmiş olan "Hazine Kontrolörleri Kurulu" sayfasını oluşturmaya çalışıyorum. Ben söz konusu kurul yetkilisi bir personelim ve yazdığım bilgilerde hiçbir telif hakkı ve suistimal söz konusu değildir. Ancak her denememde "Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde " mesajı ile karşılaşıyorum ve sayfayı oluşturamıyorum. Lütfen acilen yardımızını bekliyorum.

Teşekkürler,--Fetcom (mesaj) 13:01, 21 Kasım 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap

Bir Viki sitesinde organize olmuş zararlı hesaplarının engellenmesi[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba. UbuntuViki gönüllü belgelendirme sitesinde geçtiğimiz günlerde organize bir saldırı ile karşılaştık. Önce bir kullanıcı 1000'e yakın maddeden içerik çıkardı ya da sayfaları boşalttı. Bu kullancıyı IP'siyle birlikte engelleyip yaptığı her bir değişiklik için "değişiklikleri geri" düğmesine tıklayarak tek tek geri almaya başladım, devam ederken farkettim ki yeni bir kullanıcı hesabı açılmış ve aynı şekilde zararlı değişiklikler yapmaya devam ediyor. İkinci hesabı da engelledim, saniyeler içinde (en fazla 1 dk) yeni bir hesap açıldı. Bu şekide ben engelledikçe yeni zararlı hesaplar açılarak maddelere zarar verdi, ben engellemeyi bırakana kadar ondan fazla hesap açıldı. Elimizdeki yedek Viki'yi geri yükleyerek sorunu çözdük. Viki'nin teknik işlerini bakan arkadaşlar bu değişiklikliklerin bir makine tarafından değil, bir gurup insan tarafından elle yapılmış olduğunu söylediler. Bu tür bir saldırıyı önlemek için Wikipedia'da ne tür önlemler alınmış durumda, ne yapabiliriz? --Hatas (mesaj) 08:46, 23 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Merhaba Hatas, daha geniş kapsamlı önlemleri bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla ip (ya da ip aralığı) engellemesi yapılıyor veya ilgili sayfalar korumaya alınıyor. --KediÇobanı🐈 09:59, 23 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Vikinizde yeni üye olma özelliği aktif değil ayrıca sayfalarda ip ile değişikliğe de izin verilmiyor, son 30 gündeki değişikliklere baktığımda vandalizm de görmedim. Amacınızı anlamadım.-- Hakan·IST 10:19, 23 Kasım 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum UbuntuViki'de üye olma işlemi önlem amacıyla geçici olarak devre dışı bırakıldı. Yukarıda belirttiğim gibi UbuntuViki’nin yedekleri geri yüklenerek sorun çözüldü, bu yüzden son değişik kayıtlarında herhangi bir vandalizim görünmüyor. @HakanIST yukarıdaki mesajımdan sonra nasıl bir değerlendirmede bulundusyasanız beni engellemişsiniz, daha sonra size e-posta gönderdim yanıt vermediniz, şimdi engellenmem kaldırılmış, bir kullanıcıyı engellemeden önce daha dikkatli olmanızı rica ederim.
UbuntuViki'de aynı sorunu tekrar yaşamamak için nasıl bir önlem alabiliriz diye yukarıdaki soruları sordum. Viki'de üye olma özelliğini açtıktan bir süre sonra aynı saldırı belki kaldığı yerden devam edecek. --Hatas (mesaj) 10:24, 24 Kasım 2016 (UTC)

Firmamızla Alakalı Bilgi İçeren Sayfa Ekleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Cura Danışmanlık LTD. ŞTİ.

Cura Danışmanlık CEMAL ÖZTÜRK tarafından 1990 yılında kurulmuştur. Muhasebe programı ve Gelir İdaresi Başkanlığının geliştirmiş olduğu E-Defter, E-Fatura alanlarında müşterilerine program sağlama ve satış sonrası destek hizmeti vermektedir.Firma binası BAYRAMPAŞA Yenidoğan mahallesindedir. Cura Danışmanlık kurucusu Cemal Öztürk'ün 90 yıllarında kağıt kalem vb. araçlarla icra edilen muhasebe mesleğini bilgisayara yaptırabilen bir programı fark etmesiyle başlayan bir serüvendir. Firma E-Defter E-Fatura yani Elektronik Muhasebe'nin Türkiyedeki yayılma hızına erken adapte olmuş ve çalışmalarına büyüyerek devam etmiştir. Firmanın amacı serüveninin verdiği hizmetlerle birlikte sürdürülebirlirliğini devam ettirmektir.

Çözüm Ortakları Digital Planet Orka Bilgisayar


Cura Danışmanlığı Ziyaret Et

Şeklinde bir sayfa ekliyorum ama hatalar alıyorumkonu ile ilgili yardımınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim--Aslı Topçu (mesaj) 08:02, 25 Kasım 2016 (UTC)

başlık açmama izin vermiyor[kaynağı değiştir]

  • Soru merhaba.

Hüseyin Kutlu başlığı açmak ve özgeçmişinden kısa bilgi eklemek istedim ancak sistem girişimimi zararlı olarak niteliyor ve kaydetmeme izin vermiyor. Özgeçmişi Hüseyin Kutlu'nun biksad.com sitesinden alıntı ve kaynak belirterek yapıyorum ama beceremedim galiba!--Nihatkoc (mesaj) 19:35, 28 Kasım 2016 (UTC)

  • Cevap Cevap



2023 2024


2007: