Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Nisan 2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Viki Kullanıcı Adı Değiştirme[kaynağı değiştir]

merhaba öncelikle sizlere kullanıcı adımın Whybee yerine AbdullahIlgaz olarak değiştirmesini talep ediyorum.Daha sonra ise Entegre yazılım adlı firmanın vikipedi sayfasını yaptım.ve düzenliyorum.şuanda kullanıcı sayfamda duruyor.o sayfayı lütfen normal bir sayfa haline getirirmisiniz.

---

whybee ... şimdiden teşekkürler


Wikimedia İncubatordaki Türk dilleri hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşlar Neden İncubatordaki Türk Dilleri anasayfada yok? İncubatordaki Türk dillerini de anasayfaya alsanız ne kadar iyi olur. Onları neden eklemiyorsunuz.Merak eden arkadaşlar rahatça bakabilirler ayrıca katkı yapmak isteyen arkadaşlarda olabilir.Bu dillere teknik destekte lazım çoğunun bir ana sayfası bile yok.Bu konuda bir cevap bekliyorum lütfen.Peçenek Vikipedi ve Kırımçak Vikipedi silindi yakında osmanlı Türkçesi vikipedisi de silinecek.İlgisiz kalmayalım arkadaşlar lütfen onlara da ilgi gösterelim.

Gagavuz Türkçesi Vikipedisi | Hakasça Vikipedi | Güney Altayca Vikipedi | Karaçayca Vikipedi | Tuvaca Vikipedi | Osmanlı Türkçesi Vikipedi | Nogayca Vikipedi | Kumukça Vikipedi | Güney Azerice Vikipedi Salarca Vikipedi |Kaşgayca Vikipedi |Kuzey Altayca Vikipedi |


Sayfa oluşturma[kaynağı değiştir]

Kendimle ilgili tanıtıcı bilgiyi eklemek istiyorum adım ve soyadım google da wikipedi diye arandığında benimle ilgili bilgi alınmasını istiyorum. Bu imzasız yazı hamzatekçe (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Vikipedi'de hakkınızda bir madde olabilmesi için sizin, ansiklopedik olmanız, yani Vikipedi terminolojisi ile "kayda değer" olmanız gerekmektedir. Lütfen Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) sayfasında bu konudaki kriterlerimizi gözden geçiriniz. Eğer kriterleri karşıladığınız düşünüyorsanız maddeyi kendiniz girebilirsiniz; bu kriterleri sağlayan özeliklerinizi ve onları doğrulayan kaynakları belirtmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca, başlamadan, Vikipedi:Otobiyografi ve Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri hakkındaki politikalarımızı da bir okuyun. Vikipedi'de madde açmak konusunda bilgiye ihtiyacınız varsa Yardım:İçindekiler sayfasında tonla bilgi bulabilirsiniz. --İnfoCan 13:37, 31 Mart 2009 (UTC)

DİLLİ KAVAL ÖĞRENİM METODU[kaynağı değiştir]

İTÜ. Türk müziği Devlet konservatuvarı,Üflemeli Çalgılar Anasanat dalından emekli öğretim üyesiyim. eğitim amaçlı kaval öğrenim metodunu yayınlamak istiyorum.Bunun için bana yardımcı oluru musunuz. Bu imzasız yazı Burhantarlabası (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 01/04/2009

  • Merhaba bunun için en uygun yer Vikikitap orada bu konuyla iligli eğitici bilgileri içeren maddeler açabilirsiniz. Nasıl yazacağınızı yardım sayfasından öğrenebilir ya da oradaki yöneticilerden bu konuda yardım alabilirsiniz. İlginiz için teşekkürler. Ayrıca yardım isterseniz lütfen sormaktan çekinmeyiniz. --Manco Capac 06:44, 2 Nisan 2009 (UTC)

Hakkımdaki bir maddenin silinmesi işlemi[kaynağı değiştir]

Hakkımdaki bir maddeyi yayından kaldırmak için yetkili bir yöneticiye nasıl ve nereden başvurmalıyım. Bu imzasız yazı Wap82 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Anladığım kadarıyla sözkonusu maddeye sil şablonu uygulamam konunun hemen silinmesi anlamına gelmiyor. Yanlış bir adım atmadan önce tekrar danışmak istiyorum. Gerekirse email adresimden de konuyu yetkili kişilere iletebilirim. Teşekkürler. Bu imzasız yazı Wap82 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bizim dışardan görüp okuduğumuz şekilde normal bir konu nasıl açılır ?

Vikipepia dan bilimsel terimlerin anlamlarına bakarken malesef Türkçe karşılıklarını bulamıyorum.Yan tarafta Languages kısmında bir sürü dil olmasına ragmen Türkçe yok.Lütfen bu kısma Türkçe de eklensin.Çalışmalarımızda çok büyük katkısı olacak.

  • Türkçe yok, çünkü zaten Türkçe Vikipedi'nin içindesiniz! Eğer aradığınız konuda bir madde yoksa maalesef henüz kimse onu yazmamış demek. Bazı bilimsel terimlerin Türkçe karşılıklarını Türk Dil Kurumunun Bilim ve Sanat Terimleri Ana Sözlüğü'nde [1] bulabilirsiniz. Ayrıca yabancı bir terimin Tükçe karşılığını bulmak için Google aramasını deneyebilirsiniz: bildiğiniz yabancı kelimeyi girin, aramanızı Türkçe sayfalarla sınırlayın, çıkacak sayfalarda bilimsel yayınlara bakın, bazıları hem İngilizce hem Türkçe karşılığını beraberce içerebilirler. --İnfoCan 17:31, 8 Nisan 2009 (UTC)

Anadolujet sayfası değişiklikleri[kaynağı değiştir]

İyi günler,

Bilgilerin herkes tarafından paylaşıldığı, anlamsız ve yanlış ifadelerin yer almadığı böyle bir portal için öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim.

Sizlerden isteğimiz, herhangi bir yanlış anlaşılmanın ve kötü kullanımların önüne geçilmesini sağlamanızdır. Bu sebeple, aşağıdaki paragrafın hangi IP adresinden, hangi kullanıcı tarafından ve hangi tarihte yazıldığı bilgisinin tarafımıza iletilmesidir.

Teşekkür ederim, saygılarımla.

"Fakat gerek dünya ekonomik krizi ve gerekse bir alt marka olarak hedeflenen performansın sağlanamaması sebebiyle Anadolu Jet'in ayrı bir şirket olarak yapılandırılmasından vazgeçilmiştir. Yakın bir gelecekte bu alt markanın THY tarafından tamamen ilga edilmesi beklenmektedir. "

  • Vikipedi'de her değişikliğin kaydı tutulmaktadır ve bu bilgiler tüm kullanıcılar tarafından görülebilir. Anadolujet maddesinin geçmişini görmek için o sayfanın tepesindeki "geçmiş" sekmesini tıklayabilirsiniz. Belirttiğiniz değişiklik 212.175.83.251 IP no'lu birisi tarafından 5 Mart 2009 tarihinde yapılmış görülüyor.
Bu arada kullandığınız ifade, "... sitenizde Anadolujet'in yolcuları ile bilgilerini paylaştığı böyle bir sayfa yer ayırdığınız için...", Vikipedi'nin amacının biraz yanlış anlamış olabileceğinizi bana düşündürdü. Maddenin üslubu halen pek ansiklopedik değil, bilet fiyatları, övücü sıfatlar ("cazip ücretlerle" gibi), sübjektif görüşler kullanımı ile bir pazarlama metnini andırıyor. Bu nedenle maddenin düzenlenmesi gerekmektedir. --İnfoCan 13:55, 9 Nisan 2009 (UTC)


KORUMA POLİTİKASI[kaynağı değiştir]

İyi günler, Sayfanın kötü amaçlarla kullanımını önlemek için tam korunurluluğu nasıl sağlayabiliriz? Teşekkürler.

  • Vikipedi herkesin bilgi girmesine açık bir özgür ansiklopedidir. Bunun kaçınılmaz bir sonucu, bazı değişikliklerin anlamsız, küfürlü veya yanlış olmasıdır. Buna karşı koymanın tek yolu, Vikipedi projesine değer veren herkesin ilgilendikleri maddeleri yakından izleyip yapılan uygunsuz değişiklikleri geri almalarıdır. Bunun için, "İzleme listem" bağlantısını tıklayın, orada listenizde olan maddelerdeki en son değiklikleri görebilirsiniz. İstisnaî durumlarda, maddeleri korumaya aldığımız oluyor, bu konudaki politikamız Vikipedi:Koruma politikası sayfasında belirtilmiştir. --İnfoCan 14:05, 9 Nisan 2009 (UTC)

WIKICOMMONS'TA FOTO KALDIRMAK[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Birkaç yıl önce kullanıcı profilime ekledigim fotografım wikicommons'a taşınmış. Silmek istiyorum, yardımcı olabilecek biri varmı? Şimdiden teşekkürler...

--Fatalityonline 13:14, 10 Nisan 2009 (UTC)


WIKICOMMONS'TA YÜKLENEN DOSYAYI KALDIRMAK[kaynağı değiştir]

İyi günler, Yüklediğim bir dosyayı silmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

fadsf


Mesaj Gönderme

Merhaba,

Bir üyeye nasıl mesaj gönderilir?

Ve Ben birinin sayfasına tıkladığımda GS li bilmem ne rengarenk şeyler çıkıyor o nasıl yapılır?

Cihanyuzgec 19:50, 11 Nisan 2009 (UTC)

Profilime bu üye Galatasaraylı bu üy xxx İlinde yaşıyor gibi etiketleri nerden ekliyebilirim Bu imzasız yazı DS648AS (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi:Tüm Kullanıcı Şablonları Önizleme Sayfasında söz ettiğiniz kullanıcı kutularının listesini bulabilirsiniz. O sayfada değiştire basarak bu şablonların adlarını öğrenmeniz mümkün. Ayrıca şu sayfa da size yardımcı olacaktır: Vikipedi:Babil. Kolay gelsin. --Yabancımsj 10:30, 12 Nisan 2009 (UTC)

düzenlediğim sayfanın biçimii?[kaynağı değiştir]

andrey dmitriyeviç saharov maddesini ingilizce wikipedia kaynağından çevirdim ve değiştirdim fakat biçim sorunu var düzenlemede sorun var yardımcı olabilir misinz?

Merhaba... Evrensel Barış Projesi adlı gönüllü bir çalışmamız var... Proje olarak şu anda türkçe olan websitemizden çalışmalarımızı yürütmekteyiz; www.evrenselbarisprojesi.com

Proje kapsamında, çeşitli iç ve dış karışıklıkların devamlı olarak yaşandığı ülkelerle ilgili raporlar hazırlayıp, bunları sitede, insanları bilgilendirmek amacıyla paylaşmak istiyoruz... Bu bilgilere çeşitli ansiklopedilerden de ulaşmamız mümkün ancak en kısa yoldan ve gerekli bilgilerin burada mevcut olması işimizi kolaylaştıracak... Vikipedi'den alıntı yaparak, bu bilgileri sitemizde yayınlamamızda bir sakınca var mı ya da nasıl bir prosedür uygulanması gerekiyor...

Sevgilerle... Alper Büyükarslan / Proje Genel Sorumlusu alper777alper@hotmail.com

Sayfa sonu şablonu[kaynağı değiştir]

Elektromanyetik Birimler başlıklı bir madde yazmıştım. Maddede birim isimlerini linkle gösteriyordum. Ancak daha sonra sayfa sonu şablonuyla göstermeğe karar verdim.Bir şablon hazırladım. Başarılı oldu. Daha sonra birimlere isim veren bilim adamlarına ilişkin ikinci bir şablon daha hazırladım. O da başarılı oldu. Ama bir sorun çıktı. İki şablonu alt alta koyduğum zaman mutlaka ikincisi ilkinin içine giriyor. Belli ki, şablonda daha sonra gelen her şeyi içine almasını sağlayan bir komut var. Ama ben çözemedim. Şablonlardan ikincisi zorunlu olarak çıkardım. Çıkardığım şablonun adı Şablon: Elektromanyetik birimler (bilim adamları) Diğer bazı maddelerde, iki şablonun üst üste birbirinin içine girmeden, durabildiğini görüyorum. Doğrusunu yapmam için yardımcı olursanız çok memnun olurum. Esenlikler dilerimNedim Ardoğa 14:11, 17 Nisan 2009 (UTC)

Kategoriler altındaki maddelere isim ekleyemiyorum[kaynağı değiştir]

örn:

Kategori-Politika-siyasi görüşlerine göre siyasiler-Ülkücüler-? burada yer alan isimlere ekleme yapamıyorumBu imzasız yazı Mcboyaci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba, bunun için kategori sayfasında değişiklik yapmanız işe yaramaz. İşlemi ilgili maddeye [[Kategori:Ülkücüler]] [[Kategori:Danışma masası arşivleri]] (ya da naddeyi hangi kategoriye eklemek istiyorsanız onu) yazarak halledebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Kategori sayfasını inceleyebilirsiniz. Teşekkürler--Gökhan 20:49, 19 Nisan 2009 (UTC)



2023 2024


2007: