Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ekim 2008

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nasıl üye olacağımı bilemiyorum[kaynağı değiştir]

  • Çok güzel bir ilim sitesi.Ancak nasıl üye olacağımı bilemiyorum.Bana yardım ediniz. Teşekkürler... Bu imzasız yazı 85.102.144.12 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:42, 2 Ekim 2008
  • Bu sayfaya tıklayarak açılan forma istediğiniz bir kullanıcı adı, bir şifre ve isteğe bağlı olarak bir e-posta adresi girerek ve son olarak Yeni hesap aç sekmesine tıklayarak üye olabilir; kayıtlı kullanıcı olarak Vikipedi'nin tadını çıkarabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 23:17, 2 Ekim 2008 (UTC)

Acaba yeni bir konu yazmak için hangi yolları takip etmem gerekiyor..Vikiyi yıllardır takip ediyorum fakat bugün üye olmak kısmet oldu YardımVakti 21:28, 3 Ekim 2008 (UTC)

Yardım:Sayfa nasıl yazılır sayfasından temel bilgileri alabilirsiniz. Ayrıca sol taraftaki yardım bölümü pekçok konuda temel bilgileri vermek adına size yardımcı olacaktır.--Machiavelli' msj 23:44, 3 Ekim 2008 (UTC)

Yeni maddenin yayına giriş süresi[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Vikipedi'de yaklasik iki hafta kadar once Beykoz Lojistik Meslek Yuksekokulu maddesini olusturdum. Ancak madde henuz yayinlanmadi. Iki alternatif var. Ya ben hata yaptim ya da yeni maddelerin yayinlanmasi biraz zaman aliyor. Burada izlenen prosedur/politika nedir? Boyle bir sure var mi yoksa maddeyi yeniden mi olusturayim? Bu imzasız yazı 88.242.160.185 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedide yaptığınız değişiklik anında yayınlanır. Sizin eklediğiniz maddede yayınlanmıştır, ancak bazı kriterlere uymadığı için silinmiş olabilir. Maddenin tam girdiğiniz adıyla yazarsanız kontrol edilebilir.--Machiavelli' msj 12:29, 11 Ekim 2008 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,

10 ekim'de Kutad Alptürkan başlığı ile bir madde ekledim ancak silinmesi gereken sayfalar kategorisine alındığını gördüm. Silinecek sayfalar'la ilgili detayları incelediğimde eklediğim maddenin herhangi uygunsuz tarafını bulamadım. Bu maddenin silinme gerekçesini bana açıklayabilir misiniz? Çünkü bundan sonra eklemek istediğim sayfalar için de yol göstermiş olursunuz. Yalnız gerçekten de yazdığım maddenin ülkemizde kaliteli müzik adına işler yapmaya çalışan bir müzisyenle ilgili internet kullanıcılarını aydınlatmaktan başka bir amacı yoktur.

Teşekkürler. İyi Çalışmalar dilerim. Bu imzasız yazı Ozgeakilli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Öncelikle Vikipediye hoşgeldiniz. Vikipedide maddelerin öncelikle kayda değerlik kriterlerini karşılaması gerekir. Söz konusu madde açısından şu sayfayı incelemenizi öneririm: Vikipedi:Kayda değerlik (müzik). Ayrıca maddeler belli bir düzen içinde yazılmış olmalıdır. Bu konuda da size şu sayfa yardımcı olacaktır: Vikipedi:Biçem el kitabı. Son olarak söyleyebileceğim, belki de maddeler açısından en önemli nokta, her birinin güvenilir kaynaklara dayandırılmasıdır. Madde içinde vereceğiniz her bilginin güvenilir kaynaklarca konu edilmiş olması gerekir. Bu konuda da VP:GÜVEN sayfasından bilgi alabilirsiniz. Bunları okumak biraz vaktinizi alabilir ancak, takdir edersiniz ki size kayda değer olmadığı ya da diğer kurallara uymadığı için silinecek bir maddeye emek vermekten daha az vakit kaybettirecektir. Tekrar hoş geldiniz, kolay gelsin! --Yabancımsj 11:46, 13 Ekim 2008 (UTC)

10.10.2008 tarihinde açtığım bir başlık uygun olmadığı gerekçesiyle (ki gerekçe bana net olarak bildirilmedi.) Bana yazılanlara göre ya uygun olmayan içerik ya da uygun olmayan biçim yüzünden eklediğim maddenin silinecek maddeler kategorisine konduğu. Yalnız ben hangi sebepten olduğunu yine de anlayabilmiş değilim. Geçen sefer sorduğum gibi genel bir cevap verilecekse hiç verilmese daha iyi. Lütfen bu konuda gereçek yetkililer ve tam bilgi alacağımız yetkililer kimse onlardan şurası yanlış. Bunu böyle yaz. Ya da şu bilgiyi doğrulayamıyoruz gibi gerçek bir açıklama getirsinler. aÇTIĞIM Kutad Alptürkan başlıklı yazının bilgileri kaset firmaları ya da gitarcafe ya da odtü etkinlikleri gibi kaynaklardan doğrulanabilir. Bunun araştırmasını kim yapmış da, bunun doğrulanamadığını söylüyor. Burası matrix gibi bi yer..İnsan kendini sıkışmış hissediyor. Yardım almak için binbir türlü yere girmek zorundayiz. Kullanıcılar için daha kolay bir menü yapılırsa daha yararlı olur. Yoksa bu wikipedi.nin ömrü kısa olur. Alternatif çok daha pratik web ansiklopedileri hazırlanacağına eminim. Site ile ilgili daha özenli olunmalı. İşte bunlar şikayetlerim. Yanlış anlaşılmasın daha iyi bir wikipedi istediğim için yazdım bunları İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM. Bu imzasız yazı Ozgeakilli (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Sorun, yazıdaki bilgilerin doğru olmaması değil, söz konusu müzisyenin Vikipedi standartlarınca yeterince meşhur veya önemli (Vikipedi terminolojisi ile "kayda değer") görünmemesi, anladığım kadarıyla. Lütfen Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasında belirtilen kriterleri inceleyiniz, yazdığınız maddenin konusunun bu kriterlerden birini karşıladığını düşünüyorsanız bunu maddenin içeriğinde bariz bir şekilde belirtin: "Türkiyenin başlıca müzik yayımcılarından ___ tarafından __ ve __ adlı albümlerini yayımlandı" veya "__ TV kanalında __ programlarında çıktı" veya "__ dergide hakkında makale yayınlandı" gibi cümleler kullanın, mümkünse referans verin. Eğer o aşamada maddenin kayda değerlik kriterlerini karşıladığı aşikar değilse, Vikipedi kuralları gereğince maddenin Vikipedi:Silinmeye aday maddeler sayfasında listelenmesi, ve orada Vikipedi topluluğu tarafından oylanması gerekir. --İnfoCan 14:59, 14 Ekim 2008 (UTC)

server sorunu[kaynağı değiştir]

irc bağlantısı yapıyorum. fakat freenode server'ine bağlanamıyorum. Server değişti mi acaba? Bu imzasız yazı Madazorka (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Değişip değişmediğini bilemiyorum ancak Vikipedi:IRC kanalı sayfasındaki bilgileri kullanarak girebilirsiniz. Şahsen ben sorunsuz girebiliyorum.--Machiavelli' msj 23:15, 13 Ekim 2008 (UTC)

Altın borsası yazısını okuduğumda gözlerime inanamadım.Böyle bir şey nasıl olabiliyor?VİKİPEDİ'yi ciddiye alıyordum.

  • Durumu bildirdiğiniz için teşekkürler, düzeltildi.Levent Abi ileti 20:15, 15 Ekim 2008 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'ye bilimsel veriler ışığında çok sayıda yardım etmek istiyorum. Yazı yazma, imla gibi konularda donanım eksiğim yok ama maddelere resim ekleyemiyorum. Resim yükleme ve maddeye ekleme nasıl yapılır? Prizrenli 13:18, 19 Ekim 2008 (UTC)

dosya yükle ne zaman tamir olacak.--Riho 15:42, 20 Ekim 2008 (UTC)

Mesaj sayfasının silinmesi[kaynağı değiştir]

Kişisel gizliliğimin korunması açısından mesaj sayfamın silinmesini istiyorum bu mümkün mü? Bu mümkün değilse hesabımı sildiğimde mesaj sayfam da silinir mi? --Lorem Ipsumileti 19:15, 21 Ekim 2008 (UTC)

  • Kişisel bilgileriniz kullanıcı sayfanızda yer aldığı için bir hizmetliden sayfanızı silmenizi isteyebilirsiniz. Ancak hesabınızı silemezsiniz. Çünkü Vikide hesap silimi yoktur. Kolay gelsin, --Manco Capac 06:27, 22 Ekim 2008 (UTC)

Strabismus maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Herkese iyi günler dilerim, Strabismus adlı madde hakkında bazı pürüzlerin olduğunu düşünüyorum ve giderilmesi için lütfen gerekeni yapınız. Maddede şöyle yazılmış: "Organlarımız içinde hareket yönünden en mükemmel özeliklerle donatılmış olanı gözlerimizdir." Bu türden bir metnin konuyla zıtlık teşkil etmesinin yanı sıra bilimsel açıdan yanlıştır.Konu "göz organının bir kusru" olduğu halde gözlerin mükemmelliği üzerinde diretmek "yaratılışçı" görüşü savunan bir aklın ürünür.Vikipedi'da bu zihniyetin yer almaması gerektiği kanısındayım.İnsan gözü mükemmel değildir, sağlıklı insan gözünün bile birçok optik kusru vardır ve bu gözler bir güç tarafından donatılmamış olup uzun bir süreç içinde gelişmiştir. Nautilus20 12:47, 23 Ekim 2008 (UTC)

  • Uyarı için teşekkürler. Haklısınız bu tür iddialı ifadelerin kaynaksız olmaması gerekir. İfadenin bir kaynağı olmadığı ve içerik olarak maddeye bir katkısı olmadığını düşündüğüm için maddeden çıkardım. Unutmayın ki bu tür düzeltmeleri, gerekçenizi belirterek, siz de yapabilirsiniz. Teşekkürler, --Manco Capac 15:02, 23 Ekim 2008 (UTC)



2023 2024


2007: