Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mayıs 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mr.Mister grubunun maddesinin vikipedi standartlarına alınması ve Mr.Mister adının düzenlenmesi.[kaynağı değiştir]

  • Soru Mr. Mister maddesinin ismi Mr. Mister (noktadan sonra boşluk) yazılmış. Maddenin eski adı:Mr. Mister yeni adı:Mr.Mister. Ayrıca sayfayı vikipedi standartlarına nasıl getirebilirim bana yardımcı olabilir misiniz acaba ? Bu imzasız yazı Vicenarcotics (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhaba, madde adında yanlışlık olduğunu sanmıyorum çünkü diğer Vikipedi dillerine bakarsanız aynı şekilde boşluklu yazıldığını görüyorsunuz. Ayrıca noktadan sonra boşluk konması dilbilgisi açısından da daha doğru. Vikipedi standartlarına getirebilmek için öncelikle Vikipedi:Vikipedi standartları sayfasından standartlara bakmanız önemli. Sayfadan olan başlıca hatalar kaynaksız olması, bazı imlâ hatalarının bulunması, öznel cümleler içermesi ve okuma kolaylığı açısından alt başlıklara bölünmemiş olması. Bunun haricinde Vikipedi:Hoş geldiniz sayfasından Vikipedi ve sayfa düzenlemek hakkında daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. Hoş geldiniz sayfasında Değişiklik yapma hakkında daha fazla bilgi edinin ve Sayfa nasıl yazılır? sekmelerine tıklarsanız madde düzenleme hakkında o sayfalardaki bağlantı ve bilgilerden daha yararlı bilgiler elde edebilirsiniz. Bu arada mesajınızın sonunu dört tane yanyana ~ işareti ile imzalarsanız bizim için daha yararlı olur. İyi günler. Vikibilim mesaj / katkılar 08:39, 1 Mayıs 2015 (UTC)
  • Soru Merhaba,

AnadoluJet sayfasını son güncel bilgilerin yer alması amacıyla 2 hafta önce üye olarak güncelledim. Hala "incelenmesi için bekliyor" uyarısı yer almakta, inceleme süresi ne kadar sürmektedir? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? İyi çalışmalar dilerim.--Anadolujet ajet (mesaj) 12:11, 8 Mayıs 2015 (UTC)

Terim adının yanlış kullanımından dolayı madde adının değiştirilmesi[kaynağı değiştir]

  • Soru İngilizce adı Gray(grey) matter olan terim, akademik kaynaklarda büyük çoğunlukla 'boz madde' olarak geçmektedir ve daha da önemlisi TDK tarafından boz madde olarak kabul görmüştür. Vikipedi'de yer alan Gri madde karşılığının, motamot ve yalnış bir çevirinin ürünü olduğunu düşünmekteyim. Bu sebepten dolayı "Gri madde" maddesinin adında ve içeriğinde yer alan yanlış kullanımların, doğrusu olan "Boz madde" ile değiştirilmesini yahut var olan sayfanın gerekli şekilde taşınmasını talep ediyorum.--One of Them (mesaj) 11:54, 10 Mayıs 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap One of Them, İstek yapıldı Yapıldı --Diyapazon(Mesaj) 12:53, 10 Mayıs 2015 (UTC)
One of Them, konu hakkında bilgiliyseniz, madde içeriğini geliştirebilir misiniz? --Diyapazon(Mesaj) 13:02, 10 Mayıs 2015 (UTC)
Normalde bu ve bunun gibi pek çok maddeyi gerek bilgi gerekse çeviri yoluyla doldurmak ve yenilemek gibi bir planım var ancak birkaç aylık yoğun bir dönem içinde olduğumdan maddeleri geliştirme işine fırsat bulamıyorum. Yine de şu an için bu maddeyle ilgili temel bilgileri eklemeye çalışacağım. One of Them (mesaj) 17:19, 10 Mayıs 2015 (UTC)

Biyografi ekleme[kaynağı değiştir]

  • Soru Vikipedi, neredeyse her yerinde "Bu site sizin gibi insanlar tarafından hazırlanmaktadır" vurgusunu yapıyor. Ancak, buna karşılık, ünlü bir Türk sinema aktörüne ait yeni bir sayfa oluşturabilmek, belki de şu anda Türkiye internetindeki en zor şey...

Üye olmadan deniyorum, olmuyor. Üye oluyor ve öyle deniyorum, yine olmuyor. Ben sizin çalışma mantığınızı çözemedim. Dışarıdan gelecek her türlü katkıya yönelik bunca sert önlem, bunca engelleme barajı var, ama üstüne hala buranın herkesin kullanımına ve katkısına açık olduğunu ileri sürüyorsunuz.

Sorum çok basit... Resmi temsilciliğini / menajerliğini yaptığımız, ancak Vikipedi'de hala temsil edilmeyen bir dizi kıdemli Türk sinema-TV oyuncusu var. Bunlara ilişkin özgeçmiş maddelerini nasıl oluşturabiliriz? Tertemiz, mükemmel bir özenle yazılmış tarafsız metinleri yapıştırıyoruz, onayla der demez uçup gidiyor.

Bize bir çıkar yol gösterirseniz, "herkesin kullanımı ve katkısına açık" bu siteye bir sürü özenli ve doğru sanatsal özgeçmiş girebiliriz.

Saygılarımla, Bu imzasız yazı 88.232.163.69 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap İçeriği nasıl eklediğiniz önemli. %99,9 ihtimalle, diğer kaynaklardan metin kopyalayarak Vikipedi'ye yapıştıramazsınız. (bkz: Kopyala-yapıştır). Telif ihlaline girer. Ayrıca, bir kişinin Vikipedi'de yer alması için Kayda değerlik kriterlerini sağlaması gerekir. Bununla ilgili olarak da şu sayfayı okuyabilirsiniz: VP:KİŞİ --Diyapazon(Mesaj) 22:33, 10 Mayıs 2015 (UTC)
Eklediğiniz sayfaların silinme nedenlerini belirtirseniz, daha iyi bir şekilde yardımcı olabiliriz. --Diyapazon(Mesaj) 22:39, 10 Mayıs 2015 (UTC)
Sizi daha iyi anlamak için şunu da sorayım: Maddeyi oluşturamıyor musunuz? yoksa oluşturuyorsunuz da siliniyor mu? --Diyapazon(Mesaj) 22:59, 10 Mayıs 2015 (UTC)

wikipedi yazarlığı için yardım eder misiniz[kaynağı değiştir]

Kullanıcı Adı Değiştirme[kaynağı değiştir]

  • Soru Kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum. Galiba metada oluyormuş bu iş. Fakat sayfadan hiçbir şey anlamıyorum. Bu yüzden de kullanıcı adımı değiştiremiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. İyi günler. İtalyakurdu (mesaj) 10:27, 19 Mayıs 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Kullanıcı:Zaitsév ilgilenebilir misin? --Mavrikantmsj 13:42, 19 Mayıs 2015 (UTC)
  • Yorum Yorum Soruma cevap istiyorum. İtalyakurdu (mesaj) 17:43, 19 Mayıs 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap İtalyakurdu, İstek bu sayfaya yapılmalıdır. Nasıl yapılacağı şurada gösterilmiş. Örnek olarak Zaitsév' in başvurusu burada. --Diyapazon, 18:00, 19 Mayıs 2015 (UTC)

Önizleme-yayınlanan sayfa uyuşmuyor[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, yayınlamak istediğim sayfa ön izleme ile uyuşmuyor. yardımcı olur musunuz, sorun nereden kaynaklandı. social cognition dan sosyal biliş isimli sayfaya çeviri yapılmıştır.--Mrvcavusoglu (mesaj) 07:48, 22 Mayıs 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap İlgilenildi. --Mavrikantmsj 20:43, 24 Mayıs 2015 (UTC)

Garanti Filo sayfasının silinmesi (Madde 6: Kayda değer olmayan oluşum)[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar. Garanti Bankası'nın yüzde 100 iştiraki olan Garanti Filo ile ilgili bilgi eklediğim sayfayı hazırlamıştım. https://tr.wikipedia.org/wiki/Garanti_Filo linkinden kontrol ettiğimde "Kayda değer olmayana oluşum" sebebiyle yazının tamamı silinmiş. Garanti Bankası'nın bir iştirak şirketini kayda değer olmayan oluşum olarak görüyorsanız bravo! Sizi önce https://tr.wikipedia.org/wiki/Hedef_Filo_Hizmetleri linkindeki sayfayı bir incelemeye davet ediyorum. Ardından lütfen hazırladığım sayfayı bir daha bir inceleyin. Silinmesi gerekiyorsa da düzgün bir açıklama rica edeceğim.--Bekirakgun (mesaj) 19:18, 24 Mayıs 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap @Kullanıcı:Eldaroin --Mavrikantmsj 20:43, 24 Mayıs 2015 (UTC)

"temel özellikleri"[kaynağı değiştir]

Kullanıcı temsilcisi Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/41.0.2200.0 Iron/41.0.2200.0 Safari/537.36

temel özellikleri kısmında atom ağırlığı ifadesini düzenlemek istedim fakat içeriği düzenlemeye izin verirken ağırlık ifadesini değiştiremedim. atom ağırlığı g/mol cinsinden ifade edilmez. aslında belirtilmek istenen atom kütlesidir. o kısmın "atom kütlesi" olarak düzenlenmesi doğru olacaktır. iyi çalışmalar.

85.96.105.243 19:47, 25 Mayıs 2015 (UTC)

Devriyeci vandalizmi[kaynağı değiştir]

Olmaz oyle bisey demeyin. gizli ozneli fiili belli olmiyan steril cumlelerle sizin da kafanizi agritmis olabilir. Gene saatleri bulan emeklerimin bosa gittigini goruyo ve wikipedianin turkce sekmesinden nefret etmiye basliyom, cunku ayni lisani konustugum bu sekmenin devriyeci insanlari yaptigim katkilari hernasilsa bi turlu beyenemiyolar ve habire geri cekip ozete kendi uydurduklari bahaneleri diziyolar butun diyaloglarim bosa gidiyo ve kendi dediklerini dayatiyolar bu durumda zorlaniyom diger yandan baska wikipedist yok turkce wikipediada insanlar kacirtilmis herkes burokrat yapilmis, cunku ben ugrasirken baska bi wikipedist deyil direkt tek bi devriyeci muhatap oluyo bu ne kadar buyuk noksanlik yani sayfanin gelisimi sadece bi devriyenin beyenilerine kalmis, adam koyun ismini ille de tarih kisminda bahset diye dayatiyo, wikipedia baski ve dayatma yeri deyil. yaptiklari yanina kar mi kalicak? cezai mueyyidesi yok mu ne gerekiyosa yapmiya hazirim, meseleyi üst mercilere tasimak icin de yazi hazirladim zaten. Köy vaktinde Süryani imis, sonra Kürtler oturmuya baslamis, koyun ismi yerelde Hetma halen, devriyeci turk devletinin verdigi boyuncuk ismini yeni asil ismi olani ise eski ismi olarak algiladigi icin önce tarih kisminda, sonra ise kultur kisminda bahsedilmesi gerektigi emrediyo ve dayatiyo. ayni kisi ne kadar enteresandir ki, sofya yakinlarindaki panaguriste icin osmanli devrince gecen otluk isminin ilk cumleden gecmesine amenna diyo. Köy ismi Kürtce olmiyabilir. Köy halkinin resmi isim yerine kendi verdikleri isim asikar. Bilgi kaynaginda oldugu gibi verilmis. Iki sene önce tükaka edilen nisanyanmap simdi wikipedianin bastaci oldu. Oturan asiretin bilgisi dahil komple tum katkilarim sistematik olarak Muratero isimli devriyeci tarafindan geri cekilmekte. Bu yaptiklari yanina kar kalmamali. Devriyecilik beyenilere göre deyil ilmi olmaya göre yapilmalidir. Devriyeci sahis en basindan beri bi cocukmusum gibi degisiklik ozetine bahaneleri siralamakta, ilkinde vandalizm, ikincisinde kaynak yok, ucuncusunde imla, dorduncusunde zart, besinci zurt diye devam edip demoralizasyon planlamakta wikipedistin iradesini kirmayi pasifizasyonu hedefleyip, hatta zorbaliga karsi zorbalik ile sindirmek istemekte ayni bir türk bürokrati gibi davranmaktadir. Devriye vandalizmine son! vermek icin destek vercek wikipedist ariyom. a.nailov (mesaj) 08:22, 27 Mayıs 2015 (UTC)

viki_kodu_hatası![kaynağı değiştir]

  • Soru Merhabalar, çalışıyor olduğum şirket ve yaptığımız iş hakkında bilgi vermek için oluşturmuş olduğum sayfada 'Viki kodu içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir.' uyarısı alıyorum. Websitemiz üzerinden aldığım metnin içeriğinde belli değişiklikler yaptığım ve viki kod'a uygun formata getirdiğim halde hala aynı sorun ile karşılaşmaktayım. Konu ile ilgili yardımlarınızı rica edeceğim.

Teşekkür ederim.--İyzico (mesaj) 13:10, 28 Mayıs 2015 (UTC)

Onay bekleyen sayfa hakkında[kaynağı değiştir]

  • Soru Arkadaşlar merhaba,

çok uzun zamandır şu sayfadaki değişikliklerin onaylanmasını bekliyorum.Konu gerçekten benim açımdan hayati öneme sahip.Yardım edebilecek kimse var mı acaba ? Saygılarımla. https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=%C4%B0rfan_%C5%9Eahin&stable=0&redirect=no--Biyografi (mesaj) 10:40, 29 Mayıs 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap Onaylanmış. --Mavrikantmsj 05:14, 5 Haziran 2015 (UTC)



2023 2024


2007: