Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Ağustos 2013

Vikipedi, özgür ansiklopedi

yeni başlıyorum çok karışık[kaynağı değiştir]

Soru biraz yardım eder misiniz.Bu imzasız yazı Pelin ismailoğlu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Cevap Cevap Kullanıcı mesaj sayfanıza bir hoş geldin mesajı yolladım. Bu mesaj içeriğinde Vikipedi'yi tanımanızda etkili olacak birçok yönlendirmeyi bulabilirsiniz. --Garbino ileti 14:53, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Soru Merhaba, internet linkim blacklist olarak gözüküyor. Nedenini ve nasıl kadlrılabileceğini nasıl öğrenebilirim? Bu imzasız yazı Gokmens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap Öncelikle Vikipedi internet sayfanız için bir alan değildir. Bu nedenle lütfen reklamınızı yapmayınız. Ayrıca engellenen siteleri buraya tıklayarak görebilirsiniz. Söz konusu internet siteniz ise Meta-Wiki Spam blacklist'ine alınmıştır. --i.e.msj 00:09, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Soru Teşekkür ederim. Lakin bu bilgilere ulaşmış, bu nedenle sorumu sormuştum. Blacklist'n silinmesi için nasıl bir prosedür güdülmeli?Bu imzasız yazı Gokmens (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap Siteniz Meta-Wiki tarafından listelendiğinden dolayı başvurunuzu buraya yapmalısınız. Çünkü söz konusu site Türkçe Vikipedi'de listelenmemiştir. Kolay gelsin.--i.e.msj 04:59, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Hak ve Eşitlik Partisi sayfası[kaynağı değiştir]

SoruSayın Yetkili, HEPAR sayfasında tarihçe bölümünde, Partimizin Yeni Parti ile birleştiği ibaresi gerçeğe uygun değildir. Bu aşağıdaki satırın kaldırılmasını rica ederiz. Saygılarımızla. R.Bülend Kırmacı Parti Sözcüsü HEPAR "20 Mayıs 2012 tarihinde ise kuruculuğunu Tuncay Özkan'ın yaptığı Yeni Parti ile birleşmiştir.[22]" Bu imzasız yazı 46.197.201.4 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap ifade, kaynaksız olduğu için çıkartıldı. teşekkürler. --kibele 12:57, 11 Ağustos 2013 (UTC)

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Atatürkçü Düşünce Topluluğu Sayfası Hakkında Yardım[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba, Üyesi olduğum İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Atatürkçü Düşünce Topluluğu adına yönetim kurulu kararı sonucu topluluğu tanımlayan bir sayfa açtık. Topluluk logosu(Iyteadtlogo.gif) lisans gerekçesiyle 7 gün içinde silinmeye aday gösteriliyor. Ancak mevcut telif hakları şablonlarından hiç birine uymuyor. Zaten resmi bir telif hakkı da yok. Bunun dışında sayfa kayda değer bulunmadığı için silindi. İkinci kez kaynakçaları ekleyerek tekrar açtım. Bu bir öğrenci topluluğu ve sadece üniversiteye değil İzmir'in geneline de hitap eden etkinlikler düzenliyoruz. Zaten bizim gibi bir öğrenci topluluğu olan Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu'nun da sayfası mevcut. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Atatürkçü Düşünce Topluluğu sayfasının inceleyip ve eksiklerini tamamlamamız konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler iyi çalışmalar. Bu imzasız yazı İyteadt2012 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhaba oluşturmaya çalıştığınız madde Vikipedi'nin Kayda Değerlik politikasına uygun olmadığından dolayı silinmiştir. Sunucuları ABD'de bulunan Vikipedi'de kullanılmayan Adil Kullanım dosyaları da silinmektedir. Bu nedenle söz konusu adil kullanım dosyası da silinmiştir. Adil Kullanım Vikipedi'de mümkün olduğu kadar sıkı tutulmaktadır. Bunun nedeni ise Telif haklarına verilen önem nedeni iledir. Lütfen ansiklopedik olmayan içeriği Vikipedi'ye eklemeyiniz. İyi çalışmalar.--i.e.msj 00:30, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Soru Vikipedi'nin nasıl indirilebilirliğinin iletilmesiyle...

www.youtube.com/user/hakvedogruluk CAMİİ KEBİR MAH. MÜZE SOKAK NO:13 SUR/DİYARBAKIR Bu imzasız yazı Hakvedogruluk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Merhaba, Vikipedi MediaWiki açık kaynak yazılımı ile çalışır. Dilerseniz Vikipedi'yi internet bağlantısı olmadan çevrimdışı bir şekilde kullanılabilmek için ücretsiz bir program olan Kiwix'i deneyebilir veya son olarak 2008 yılında güncellenen veritabanını HTML olarak indirebilirsiniz. Diğer sürümlerini indirmek için http://dumps.wikimedia.org/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz. --i.e.msj 08:17, 12 Ağustos 2013 (UTC)
  • Soru Sayın Vikipedi geliştiricileri, yaklaşık 10 yıldır sitenizi kullanıyorum daima kullandım. çok başarılı bi site olduğunuzun yanı sıra birde ricam olucaktı, wikileaks belgelerinin türkçe çevirilerini sitenize eklerseniz çok memnun olurum.Bu imzasız yazı 46.245.162.140 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Merhaba, WikiLeaks belgeleri bildiğiniz gibi hükumetler ve diğer organizasyonlara ait gizli belgelerdir. Vikipedi'nin belgeler ve kaynaklar için Vikikaynak isimli bir oluşumu bulunmaktadır. Ancak söz konusu belgeler belirttiğim gibi gizli belgeler olduğundan dolayı, bu belgelerin ABD yasaları uyarınca Vikipedi'de bulundurulmasına imkan bulunmamaktadır. Saygılar.--i.e.msj 13:10, 14 Ağustos 2013 (UTC)

İlk defa içerik paylaştım[kaynağı değiştir]

  • Soru İlk defa içerik paylaşımıyla özgür ansiklopediye katkıda bulunmak istedim, ancak araç kullanım yetersizliğinden kategori yapısı kaldırıldığı için engellendiğime dair bir mesaj aldım. Ne yapabilirim?Bu imzasız yazı 78.187.125.11 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Buraya tıklayarak bir kullanıcı adı alabilirsiniz. Böylece sorun kalmayacaktır.--i.e.msj 11:28, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

  • Soru 2011 yılında Pfalz D.III adındaki maddeyi yazmıştım. Başka maddelerde olmadığı halde bu maddede halen "Kontrol edilmemiş" isimli bir etiket görüyorum. Bunun nedeni nedir? Kagan Gulat (mesaj) 12:59, 16 Ağustos 2013 (UTC)
  • Cevap Cevap Merhaba, 2003 yılında hayata geçen Türkçe Vikipedi'de 2011 yılı Şubat ayından itibaren FlaggedRevs eklentisiyle birlikte Sürüm kontrolü uygulaması hayata geçirilmiştir. Sürüm kontrolü sistemi etkinleştirildiği tarihlerde, topluluk tarafından var olan tüm maddelerin doğrulan onaylanarak sürüm kontrolü uygulamasına geçirilmesi kabul görmediğinden dolayı, Vikipedi'de hala onaylanmamış maddeler bulmak mümkündür. Şu anda Sayfa inceleme istatistikleri bölümünde de görebileceğiniz gibi, maddelerin %79,95'i, dosyaların %48.78'i, şablonların %99.74'ü, modüllerin %100'ü, portalların %47,95'i ve yardım sayfalarının tamamı sürüm kontrolü incelemesinden geçmektedir. Sürüm kontrolü Devriyeler ve Beyaz liste üyeleri tarafından yapılabilmektedir. Bu nedenle sayfanız muhtemelen önümüzdeki kısa süre içerisinde onaylanacaktır. (Az önce ben onayladım.) Daha fazla bilgi için aktif deneyimli kullanıcıların mesaj sayfalarında istediğiniz soruları sorabilir veya oldukça geniş olan yardım sayfasındaki bilgileri kurcalayabilirsiniz. Kolay gelsin. --i.e.msj 15:51, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Kendi Özgeçmişimi Yazmak istiyorum[kaynağı değiştir]

"Recep Ali Yılmaz" adında kendim ile ilgili bir biyografi sayfası eklemek istiyorum fakat izin verilmiyor, bu konuda yardımınızı rica ederim.[kaynağı değiştir]

Soru "Recep Ali Yılmaz" adında kendim ile ilgili bir biyografi sayfası eklemek istiyorum fakat izin verilmiyor, bu konuda yardımınızı rica ederim.Bu imzasız yazı ‎Recep ray (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Cevap Cevap Öncelikle Vikipedi'de, kendimiz ile ilgili madde yaratmamızın hoş karşılanmadığını belirtmek isterim. Bunun dışında, eklenen biyografilerin kayda değerlik (kişi) politikamızı karşılamasını beklemekteyiz. Lütfen ilgili bağlantıları inceleyiniz. --Théoden ileti 22:26, 26 Ağustos 2013 (UTC)



2023 2024


2007: