Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Aralık 2012

Vikipedi, özgür ansiklopedi

gerçek türk tipinde mavi göz sarı saç var mı?[kaynağı değiştir]

Merhaba..Ben bir konuda bir arap öğretmenle tartışmaya girdim..bana türklerde sarışın mavi gözlü olmadığını iddaa etti..Ben de M.K li örnek verdim..Bana nerden biliyorsun dedi..Benim yanıma bir daha böyle cahilce gelme elinde belge kaynak getir o zaman sana kulak asarım falan dedi..Bana yardımcı olur musunuz kızıl türk veya sarışın mavi gözlü türklerin olduğuna dair kesin kaynak varsa elinizde bana yardımcı olur musunuz..Kaynak belirtmem lazım..Bazıları çin kaynaklarına bak dedi ama nasıl ulaşacağım bana yardım edin.. Şimdiden çokk teşekkür ederim...Bu imzasız yazı Emregm (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, vikipedi kullanımı ile ilgili bir soru olmadığı için aslında kararsız kaldım cevaplamak adına ancak, bir sorun yaşadığınızı düşündüğümden cevaplamakta sakınca görmüyorum. Kısa bir bakınma sonrası; bu, bu, bu (en altta ki mesaj, (en detaylısı da) bu verileri buldum. İnternet üzerinde biraz araştırma yaparsanız, daha çok bilgiye de ulaşabilirsiniz. Yardımcı olabildiğimi umar, Vikipedi'yi ansiklopedik değişiklikler yapmak içinde kullanmanızı rica ederim.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:01, 5 Aralık 2012 (UTC)

PardusWiki'deki belgelerin Vikipedi'ye taşınmasında lisans mevzusu[kaynağı değiştir]

TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı özgür işletim sistemi Pardus'un geleceği belirsizlikler taşıyor. TÜBİTAK'daki tüm Pardus geliştirme ekibinde hiç kimse kalmadı. Pardus projesiyle beraber PardusWiki belgelendirme merkezinin de geleceği belirisizlikler taşıyor. Bu yüzden orada yer alan uygulama tanıtma maddelerini, olması gereken yere yani Vikipedi'ye taşımayı planlıyoruz. PardusWiki'de 1300 kadar madde var bunların 450 kadarı, çeşitli özgür yazılımlara ilişkin tanıtım maddeleri. Bu maddeler içinde Vikipedi'de yayınlanmaya elverişli içerik barındırdığını düşündüğümüz 250 kadar maddeyi Vikipedi'ye aktarmayı planlıyoruz (bu arada herkesin yardımına açığız). Bu çalışmayı başlatmadan önce bir engelimiz var o da; kaynak belirtme-lisans mevzusu. PardusWiki'deki belgeler GNU FDL 1.2 ile lisanslı, Vikipedi'de içerik ise Creative Commons ile lisanslanıyor. GNU FDL ile lisanslı içerik için kaynak belirtilmesi gerekmiyor diyenler var ancak tam bilmiyoruz, belge taşırken kaynak belirtme konusunda nasıl bir yol izlemeliyiz? Bir de merak ettiğim bir şey var; Vikipedi'nin lisansı da PardusWİki'de olduğu gibi GNU FDL olsaydı bu durumda Vikipedi'ye belge taşırken kaynak beliritmeye gerek olur muyudu acaba? --Wikiler1 (mesaj) 12:32, 9 Aralık 2012 (UTC)

Darülacze hakkındaki bilginin düzeltilmesi...[kaynağı değiştir]

Merhabalar sayın wikipedia yetkilisi

Wikipediada; “Darülaceze, 1895 yılında padişah II. Abdülhamit'in fermanı üzerine Sadrazam Halil Rıfat Paşa tarafından Okmeydanı'nda 27.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Bir idare binası, sekiz aceze pavyonu, çocuk yuvası, revir ve hastane, cami, kilise, sinagog, iş ocakları, aş ocağı, fırın, hamam, çamaşırhane, gasilhane, berberhane, hemşire ve bakıcılar için personel lojmanları, rehabilitasyon merkezi, hayvan kesimhanesi, demirbaş eşya deposu, kuru gıda ambarı, yaş sebze ve meyve muhafaza deposu, buzhane gibi üniteleri içine alan 20 binadan oluşmaktadır. Burada yüzyıldan beri din, mezhep, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve sakat insanlarla, sokağa terkedilmiş 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz olarak, her türlü ihtiyaçları karşılanarak barındırılmaktadır. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan kurum, mülhak bütçe ile yönetilmektedir. Darülaceze'nin gelirleri belediye yardımı, hayırseverlerin bağışları, zekat, adak, kurban bağışı, gayrimenkul hibeleri ve bunlardan alınan kiralar ile belediyece tahsil edilen %10 eğlence resminin %10'undan oluşmaktadır.”

Yukarıdaki şekilde bilgi var. Bu bilgi tamamen yanlış bir bilgi. Ve düzeltmeye çalıştım düzeltme olmadı. Lütfen bu bilgiyi aşağıdaki gibi düzeltelim. Saygılarımla… “Darülaceze, 1895 yılında Ulu Hakan II. Abdülhamit Han’ın fermanı üzerine Okmeydanı'nda 27.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Bir idare binası, sekiz aceze pavyonu, çocuk yuvası, revir ve hastane, cami, kilise, sinagog, iş ocakları, aş ocağı, fırın, hamam, çamaşırhane, gasilhane, berberhane, hemşire ve bakıcılar için personel lojmanları, rehabilitasyon merkezi, hayvan kesimhanesi, demirbaş eşya deposu, kuru gıda ambarı, yaş sebze ve meyve muhafaza deposu, buzhane gibi üniteleri içine alan 20 binadan oluşmaktadır. Burada yüzyıldan beri din, mezhep, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve sakat insanlarla, sokağa terkedilmiş 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz olarak, her türlü ihtiyaçları karşılanarak barındırılmaktadır. Bugün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olan kurum, mülhak bütçe ile yönetilmektedir. Darülaceze'nin gelirleri, hayırseverlerin bağışları, zekat, adak, kurban bağışı, gayrimenkul hibeleri ve bunlardan alınan kiralar ile belediyece tahsil edilen %10 eğlence resminin %10'undan oluşmaktadır.”

sözünü ettiğiniz değişiklikler yapıldı. teşekkürler. --kibele 14:18, 13 Aralık 2012 (UTC)

madde tercümesi[kaynağı değiştir]

Ömer Vehbi Hatipoğlu maddesini ingilizceye tercüme etmek istiyorum. Hangi adımları izlemem gerekiyor? Teşekkürler.

madde tercümesi[kaynağı değiştir]

Ömer Vehbi Hatipoğlu maddesini ingilizceye tercüme etmek istiyorum. Hangi adımları izlemem gerekiyor? Teşekkürler. emir seyyah

Oluşturduğum sayfayı silmek istiyorum[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Öncelikle hepinize wikipediadaki emekleriniz için teşekkür etmek istiyorum. Yıllardır çok sık kullanmama rağmen ilk defa bugün ciddi olarak sayfa yenileme ve oluşturmaya başladım. Oluşturduğum bir sayfa uygun olmayan bir isimde oldu. O nedenle başka bir sayfa oluşturdum. Eski sayfayı silmek istiyorum. Bu konuda bir bilgi verebilriseniz çok sevinirim.

Hepinize kolaylıklar dilerim.Bu imzasız yazı Omegaeloy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bahsettiğiniz madde silinmesi adına etiketlenmiştir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 00:01, 16 Aralık 2012 (UTC)

Şablon nasıl oluşturulur ve babil kısayolları...[kaynağı değiştir]

Babil kısayolları ve şablon nasıl oluşturulur? Yardım edebilirmisiniz?Bu imzasız yazı Mertdemİrci (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bu, bu ve bu sayfalar muhtemelen işinize yarayacaktır. İyi çalışmalar... --Garbino ileti 14:14, 23 Aralık 2012 (UTC)

'Kaynaklar' kısmında düzeltme yapıldığında görülmeyen içerik[kaynağı değiştir]

Kaynaklar kısmında düzeltme yapıldığında görülmeyen linkler var, düzeltme imkanım olmuyor, örneğin http://tr.wikipedia.org/wiki/Hark_Adas%C4%B1 başlığında 'Kaynaklar' kısmında 2. ve 3. link kırık, bunun düzeltilmesi veya silinmesi işlemini nasıl gerçekleştirebilirim?Bu imzasız yazı Kamilblog (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, bahsettiğiniz madde de yer alan kırık linkler çıkartıldı. Kaynak gösterme konusunda bu sayfa size yardımcı olacaktır. Mesaj sayfanıza yapılan uyarı çerçevesinde, gerekçesiz kaynak çıkartmamanızı da önemle rica ederim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:09, 23 Aralık 2012 (UTC)

Ben "tr.wikipedia.org " sayfasına üye olmak istiyorum. Ama bi türlü üye olamıyorum... Size bir soru soracağım :

ACABA BU SAYFAYA ÜYE OLUNABİLİYORMU???

Olunabiliyorsa NASIL? Ben bunu size soruyorum lütfen cevap verin... Emin olun ben çok iyi bilgiler biliyorum. Bu sayfaya da o bilgileri ekleyip herkesin bilmesini istiyorum….. --83.66.75.128 15:38, 24 Aralık 2012 (UTC)

Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 16:06, 24 Aralık 2012 (UTC)

Kullanıcı Mesaj sayfası arşivleme nasıl yapılır[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfamdaki 2009 yılından kalma başlıkları arşivleyip taşımak istiyorum, teknik olarak nasıl yapmalıyım? --İnkanyezi (mesaj) 11:26, 29 Aralık 2012 (UTC)

Kullanıcı adınız üzerinden arşiv sayfası oluşturmanız gerekir. Kısaca; "http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı:İnkanyezi/MesajArsivi" şeklinde. Ben sizin için bir arşiv sayfası oluşturup, mesaj sayfasının en üst bölümüne yerleştiriyorum. Siz mesajlarınızı oraya aktarırsınız.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:02, 29 Aralık 2012 (UTC)
Teşekkürler bir sorum daha olacak, silip yeni arşiv sayfasına yapıştırdım fakat, sayfanın üst kısmındaki başlıklara yönlendiren "gizlenip gösterilebilen konu başlıkları kutusu" yok oldu kodunuda bulamadım otomatik mi oluşuyo nasıl olacak, bilgi verirseniz sevinirim iyi çalışmalar. --İnkanyezi (mesaj) 23:45, 29 Aralık 2012 (UTC)
Rica ederim. Sorunuza dönecek olursak; bahsettiğiniz "başlık kutusu" şuan tek bir mesaj bulunduğu için yok oldu. Bundan sonra gelecek mesajlarda ki başlıklar ışığında yeniden belirecektir. Mutlu yıllar.. --Garbino ileti 23:59, 29 Aralık 2012 (UTC)



2023 2024


2007: