Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Mart 2009

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir Vikipedi projesi hakkında soru[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Biz bir grup doktora öğrencisi olarak kendi disiplinimizle ilgili temel kavram ve kuramları Vikipedi'ye girmek istiyoruz. Bu işi daha geniş kapsamlı bir projemizin aşamalarından biri. Proje konusunda çeşitli kurumlardan destek almak için de çalışmalarımız devam ediyor. Acaba bu süreçte Vikipedi adına kiminle temas kurabiliriz? Yani bu tarz işlerin koordinasyonuyla ilgilenen yetkili editörler var mı? Selamlar --Nuri Yeşilyurt 11:25, 2 Mart 2009 (UTC)

  • Merhaba, Vikipedi'ye madde girmek için kimseden izin almanıza gerek yok. Fakat Vikipedi:Özgün araştırmalara yer vermemek adlı yönergemizden de anlaşılacağı üzere özgün çalışmalara yer verememekteyiz. Bu şu demek oluyor ki doktora çalışmanızın yeri burası değildir. Ancak doktora çalışmasını yaparken faydalandığınız kaynaklardan topladığınız bilgileri buraya girebilirsiniz. Ancak doktora çalışmanızı giremezsiniz.

Unutmayın ki Vikipedi'de girilen bilgiler artık sizin olmaktan çıkıp tüm insanlığın bilgisi olmaktadır. Dolayısıyla maddeye yapılacak tüm diğer katkıları da kabul edebilecekseniz giriniz. Ayrıca Vikipedi'de kaynak göstererek ansiklopedik bilgi girmekteyiz. Ancak kaynak göstererek kopyala yapıştır yapmamaktayız. Bu kesinlikle yasaktır. Dolayısıyla girdiğimiz bilgilerin kendi cümlelerimiz ile ama kaynaklı olarak girilmesi zorunludur. Daha detaylı sorularınız için lütfen çekinmeyin. Ayrıca madde girmeden önce Vikipedi'nin işleyişi ile ilgili VP:KY altındaki prosedür ve talimatları okumanız şiddetle tavsiye olunur. --Manco Capac 12:50, 2 Mart 2009 (UTC)

Keçeci Hafız Mehmet Emin Efendi[kaynağı değiştir]

ben büyük büyük dedem Keçeci Hafız Mehmet Emin Efendi hakkında yazı yazmak istiyorum.kendisi balıkesir de kurtuluş savaşı sırasında belediye reissliği yapmış bi zattır.alacamescit toplantılarına katılmış ve birfiil bu toplantılara iştirak ederek kurtuluş mücadelesini desteklemştir.bu konuda bana detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.özellikle ne tür bi yazı yazacağım konusunda yardımınıza ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

timuçin ozan Bu imzasız yazı 194.27.177.93 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:22, 4 Mart 2009

Nahit Hilmi Özeren başlığı ile hazırladığım maddeye ailesinden aldığım bir resmi ilave etmiştim. Derhal silinmeye aday mesajı aldım. Lisans durumunu yenilemek istiyorum. Acaba bu resim için dosya ekleme menusuna nasıl gidebilirim ? Bu arada Wiki de gördüğüm bir yanlış var. Lisans konusunda, Vandalizm konusunda sayfalar dolusu öğüt var. Ama işin nasıl yapılacağımna ilişkin çok az bilgi var. Daha önce de bir resmim silindi.(İçel Sanat Kulübü amblemi) Silindiği bildirilirken, bir zahmet lisans nasıl yenilenir bilgi verilseydi, resmi kuratarabilirdim. Selamlar. Nedim Ardoğa Bu imzasız yazı Nedim Ardoğa (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:25, 6 Mart 2009

  • Yardım:Resim yükleme sayfasında resim yüklemek konusunda bilmeniz gerekenler adım adım anlatılmıştır. Önceden yüklenmiş bir resmin eksik bilgilerini tamamlamak için dosya adını yazarak o sayfaya gidebilirsiniz. Hakkında size mesaj gönderilen resimlerin bağlantısı zaten o mesajlarda bulunmakta. Bunun dışında deneyimli kullanıcılardan da bilgi almanız mümkün. Teşekkürler. --Yabancımsj 16:00, 12 Mart 2009 (UTC)

diyeim ki vikipedi de gezinirken bir yazım hatası gördük örneğin başlık küçük harfle başlamış ya da "kalem" diye yazılması gerekirken "kaalem" diye yazılmış düzeltebilirmiyiz?--Kırmızıbattaniye 18:05, 7 Mart 2009 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhabalar;

Wikipedia'ya Kendi Çekmiş olduğum Resimlerden Eklemek istiyorum. Bununla ilgili Yardım Bölümünü Takip ettiğimde aşağıdaki mesajla karşılaşıyorum ve Bu işlemi yapabilmek için olunması gereken "Otomatik Onaylanmış Kullanıcı", "Hizmetliler" yada "Yükleyiciler" statüsüne nasıl geçilir bilmiyorum. Bilmediğim gibi yol gösterici bir kaynağada ulaşamadım. Yardımcı olabilecek var mıdır? Teşekkürker..

Muscan55

---Mesaj--- İzin hatası Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Yapmak istediğiniz işlem, sadece Otomatik onaylanmış kullanıcılar, Hizmetliler, Yükleyiciler grubundaki kullanıcılardan biri tarafından yapılabilir. Bu imzasız yazı Muscan55 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • "Otomatik onaylanmış kullanıcı" olabilmeniz için üye olduktan sonra 4 gün geçmiş olması gerekir. Bu sürenin bitiminden itibaren resim yükleyebilirsiniz. Teşekkürler. --Yabancımsj 16:19, 11 Mart 2009 (UTC)

AYNI İSİMDEN İKİ ÜNLÜ VAR İSE, İKİNCİ İSİMLE İLGİLİ BİLGİLERİ AYRICA NASIL EKLEYEBİLİRİZ?

İkinci kişi için açacağınız maddenin adını Kişinin Adı (kişinin mesleği) şeklinde yapabilirsiniz.--Gkhn 15:56, 12 Mart 2009 (UTC)

bayazıd camii hakkında bilgi ararken burada Hz. Muhammed (sav) efendimizin isminin "Muhammed" olarak yazıldığını esefle gördüm. lütfen bu ve diğer tüm bilgilerde Hz.Muhammed (sav) şeklinde düzeltilmesi ile ilgili hassasiyetinizi rica ediyorum. çünkü O herhangi biri değil bildiğiniz üzere..

Merhaba bu öneriniz, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı (VP:TBA) politikasına aykırı. Hiç kimse için yüceltici ya da aşağılayıcı unvanlar kullanmıyoruz. Teşekkürler--Gkhn 15:54, 12 Mart 2009 (UTC)

Nasıl profil yaparım?[kaynağı değiştir]

Benim Wikipedi de üyeliğim var.bazı üyelerde gördüm,onların profilleri vardı.Mesala yanda küçük renkli kutucular içinde örn:Bu kullanıcı bir atatürkcüdür.gibi şeyler yazıyor.bende bunlardan vapmak istiyorum.yani bir profil yapmak için ne yapmalıyım?Lütfen bana yardım edin!Aykut97 20:51, 12 Mart 2009 (UTC)

Vikipedi:Tüm Kullanıcı Şablonları Önizleme Sayfasında söz ettiğiniz kullanıcı kutularının listesini bulabilirsiniz. O sayfada değiştire basarak bu şablonların adlarını öğrenmeniz mümkün. Ayrıca şu sayfa da size yardımcı olacaktır: Vikipedi:Babil. Kolay gelsin. --Yabancımsj 21:55, 12 Mart 2009 (UTC)

Kendimi eklemek hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Arama motorlarında adım yazıldığında Vikipedide de adımın çıkması için neyapmalıyım.Yani Mesleki olarak önemli biriki şey başardığımı düşünüyorsam buraya kaydolabilmek için neyapmalıyım.?teşekkürler. Bu imzasız yazı 78.172.211.211 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Vikipedi'de hakkınızda bir madde olabilmesi için sizin, ansiklopedik olmanız, yani Vikipedi terminolojisi ile "kayda değer" olmanız gerekmektedir. Lütfen Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) sayfasında bu konudaki kriterlerimizi gözden geçiriniz. Eğer kriterleri karşıladığınız düşünüyorsanız maddeyi kendiniz girebilirsiniz; bu kriterleri sağlayan özeliklerinizi ve onları doğrulayan kaynakları belirtmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca, başlamadan, Vikipedi:Yaşayan insanların biyografileri hakkındaki politikalarımızı da bir okuyun. Vikipedi'de madde açmak konusunda bilgiye ihtiyacınız varsa Yardım:İçindekiler sayfasında tonla bilgi bulabilirsiniz. --İnfoCan 13:57, 17 Mart 2009 (UTC)

sümer ezgü[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ben Sümer Ezgü için bilgiler girmek istiyorum. Fakat yazdığım her yazı telif hakkı ihlali diyor. bunun için nasıl yazmam geekir. Türk halk müziği kategorisinde onunla ilgili bilgilerin yer alcağı birsayfayı nasıl oluşturacağım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Değiştirme sebebi belirtme[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87ini sayfasında sağdaki resmin açıklamasını düzelttikçe eski haline getiriyorlar. Doğrusu "Milenyum tarzdaki Türk Çinileri". Ama ben yazıkça eski haline "çini tarzında işlenmiş seramikler" olarak getirriyorlar. Ben de oraya değişim notu gibi bir şey ekleyebilir miyim diye merak ettim.

Coğrafya Basınç?[kaynağı değiştir]

Coğrafyada basınç konusu ile bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

  • Bu sayfa Vikipedi kullanımı ile ilgili sorular içindir. Ansiklopedik bilgi danışmak için lütfen Vikipedi:Bilge sayfasını deneyiniz. --İnfoCan 19:32, 26 Mart 2009 (UTC)

vikipediden aldığım bazı bilgileri kullanıyorum.Bunun için ne yapmam lazım?



2023 2024


2007: