Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Nisan 2008

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yüksek tansiyon[kaynağı değiştir]

yüksek tansiyon için beyin cerrahisine mi gitmek gerekir?

teşekkürler, Bu imzasız yazı 85.105.51.47 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 11:48, 1 Nisan 2008

  • Bu sayfa Vikipedi'nin kullanımı ile ilgili sorular içindir. Ansiklopedik sorular için Vikipedi:Bilge sayfasını kullanmanız gerekiyor. --İnfoCan 15:21, 1 Nisan 2008 (UTC)

Değişikliği güncelleme[kaynağı değiştir]

Köyüm ile ilgili yazı yazdım.Daha sonra yazmış olduğum yazıda bazı değişiklik ve eklentiler yaptım.Daha önce yazdığımın silinmesini ve yenisinin güncellenmesini istiyorum.Bir türlü yapamıyorum.Sayfayı her açtığımda eski yazım ekrana geliyor.Yeni değişiklikleri güncellemek ve eski yazımı silmek istiyorum.Saygılarımla Bu imzasız yazı 85.104.212.72 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 19:36, 1 Nisan 2008

sofri 'nin Türkçe açıklaması nedir ? Bu imzasız yazı 78.167.189.168 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 15:31, 2 Nisan 2008

datem teknolojisi nedir ?

SOFRI NEDİR?

  • Bu sayfa Vikipedi'nin kullanımı ile ilgili sorular içindir. Ansiklopedik sorular için Vikipedi:Bilge sayfasını kullanmanız gerekiyor. --İnfoCan 15:21, 1 Nisan 2008 (UTC)

Resim telif hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba ben bir filatelistim ve pul, pul koleksiyonu, filatelistler ve filateli dernekleri ile ilgili başlıklar hakkında bilgi girmek istiyorum. Resim telif hakları ile ilgili emin olamadığım için sorma ihtiyacı duydum;

1- Osmanlı pullarının telif durumu nedir, 2- TC pullarının telif durumu nedir, 3- Pul Tüccarları tarafından hazırlanan resimli ilk gün zarflarının telif durumu nedir.

Bunların hepsi elimde mevcut bazılarını konuları renklendirmek için tarayıp koymak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler, Cüneyt Gemicioğlu 21:16, 3 Nisan 2008 (UTC)

Osmanlı pullarını kamu malı olarak yani {{KM}} şablonunu kullanarak yükleyebilirsiniz. İkinci durum zamana göre değişen bir durum. Ama eğer adil kullanım kriterlerini karşılıyorsa (hepsini karşılaması gerekir) yükleyebilirsiniz. Üçüncü durum ise birkaç örnek gösterebilirseniz yardımcı olabilirim.--Machiavelli' msj 21:23, 3 Nisan 2008 (UTC)

Bazı örnekleri, aşağıdaki adreslerde


http://sarikonaklar.net/foto/n1.jpg http://sarikonaklar.net/foto/n2.jpg http://sarikonaklar.net/foto/n4.jpg

Cüneyt Gemicioğlu 21:58, 3 Nisan 2008 (UTC)

Bu konuda yani Filateli konusunda pek bilgim olmadığı için söylemesi zor. İlk gün zarflarının maddi bir değeri var mı? Yani üzerindeki pullar dışında ilk gün zarfları fazladan bir maddi değeri oluyor mu? İlk gün zarflarını yapanlar kendi çabalarıyla yeni bir şey mi üretiyorlar? Bir de sanatsal değerleri var mı? Bu sorulara cevap verirseniz yasal olarak değil ama en azından mantıksal bir sonuç çıkartabiliriz.--Machiavelli' msj 00:23, 4 Nisan 2008 (UTC)
Vikipedi'ye ABD'de bulunan sunucular üzerinden erişildiği için ABD telif kanunlarını izliyoruz. ABD telif kurallarına göre bir eserin telif haklarından vazgeçilmemişse veya kamu malı değilse, o halde teliflidir. Temel varsayım her eserin telifli olduğu, aksine dair bir delil olmadıkça. Örneklerini gösterdiğiniz ilk gün zarflarındaki pulların telif hakkı onları yayımlayan T.C. Devleti'ne, zarflar üzerindeki grafikler de her halde onları çizen sanatçıya ait olsa gerek (ancak, grafiği sipariş eden kişi/kurum da eğer sanatçıyla özel bir anlaşma yaptıysa grafiğin telif haklarına elde etmiş olabilir). ABD kanunlarına göre 1923 öncesinde yaratılmış eserler kamu malı sayılıyor. Ayrıca eser sahibinin ölümünden 70 yıl sonra onun eserleri kamu malına dönüşüyor (ondan evvel telif hakları eser sahibinin varislerine ait oluyor).
Vikipedi'de pul resimleri "adil kullanım" ilkesi altında bazı maddeleri resimlendirmek için kullanılabiliyor [1] ve bu tür resimlerin Vikipedi'ye yüklenebilmesi için Posta Pulu şablonunu kullanıyoruz. Ancak maddenin konusu o pul olmak zorunda; puldaki resmin konusu hakkında bir maddede kullanılamıyor. Buradaki mantık, o pul hakkında bilgi vermek için pulun bir resmini kullanılmasının makul bir gereklilik olduğudur. Pulun resmini kullanarak o pulun telif hakkı sahibinin ticari çıkarlarına zarar verilmezse, bilgi verme amaçlı kullanım "adil" sayılıyor. Ticari çıkarlarına zarar verilmemesi için, örneğin sahte pul basmaya olanak sağlamayacak şekilde pulun resminin düşük çözünürlüklü olması şartı aranıyor. Buna karşın pulun konusu (örneğin NATO) hakkında kullanılabilecek pek çok kamu malı resim veya grafik mevcut olduğuna (veya bunlar kolayca yaratılabileceğine) göre, NATO hakkında bir madde için bu pulların kullanımı zorunlu (ve "adil") olmuyor. --İnfoCan 20:28, 4 Nisan 2008 (UTC)

performans ödevi[kaynağı değiştir]

benim kızım ikiye gidiyor öğretmen her işaretle ilgili cümle yazınız diyor bende anlamadıgım için aramadıgım yer kalmadı bana yardım ederseniz sevinirim Bu imzasız yazı 88.253.109.56 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 23:50, 3 Nisan 2008 (UTC)

Lütfen yanıtlarınızın sonuna imza ekleyiniz. Bu sayfa Wikipedia'nın kullanımı ile ilgili sorular içindir. --Hayri Yurdakul 16:57, 4 Nisan 2008 (UTC)

Kalp kapaklari aort ameliyati[kaynağı değiştir]

Mitral kalp kapagi aort birtanesi kapanmis durumda ameliyat olmam lazim.Ameliyatta bijolujik veya mekanik kalpakciklardan takmalari lazimmis,bunlardan hangisini siz tavsiye edersiniz. Ben 1953 Diyarbakir dogumluyum.Oraya gelip ameliyat olursam kac parayla gelmem lazim.Cevap icin tesekürler.

Nef'i şairin açıklaması içine küfür işlenmiş lütfen düzeltiniz[kaynağı değiştir]

Nef'i şairin açıklaması içine küfür işlenmiş lütfen düzeltiniz Bu imzasız yazı 78.176.61.225 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 11:03, 6 Nisan 2008 (UTC)

212.175.149.130 tarafından yapılan vandalism hareketi Manco Capac tarafından geri alınmıştır. İlginiz için teşekkürler. --Hayri Yurdakul 16:16, 6 Nisan 2008 (UTC)

Anasayfada yer her gün yer alan Fotograflarla ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba adım Mert ÇANGA , buradan Vikipedi yönetimine seslenmek istiyorum...

Her gün anasayfada bizimle paylaştığınız görüntüler birer fotograftır.Bildiğiniz üzere fotograf; çekilir, resim; çizilir bu yanlışlığı düzeltmelisiniz...Ben sadece farkettiğim bir durumu sizlerle paylaşmak istedim saygılarımla...Bu imzasız yazı 88.251.53.219 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18:04, 7 Nisan 2008 (UTC)

Günün resmi başlığı altında sadece fotoğraflar değil, ayrıca çeşitli kaynaklardan da (örneğin bilgisayar oyunları) görüntüler kullanılmaktadır. --Hayri Yurdakul 18:35, 7 Nisan 2008 (UTC)

Daha geniş cevap için: Günün resmi konusunda sıkça sorulan sorular --Machiavelli' msj 21:12, 7 Nisan 2008 (UTC)

vikipedi de madde içeriği[kaynağı değiştir]

Acaba maddenin içeriğinde o maddeyle ilgili küçüğk anılar bulunabilir mi?Bu imzasız yazı Azizizgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 20:53, 7 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, demek istediğinizi bir örnek ile anlatabilir misiniz? Ne dedidiğiniz tam olarak anlaşılamadı. --Manco Capac 20:57, 7 Nisan 2008 (UTC)
Wikipedia'nın kişisel değil, evrensel bilginin kaynağı olduğunu varsayarsak kişisel bir bilginin, sağlam kaynaklar ile doğrulanamadığı sürece burada yeri olamaz. --Hayri Yurdakul 13:08, 8 Nisan 2008 (UTC)
Yani kişinin kendi başından geçen olaylar mesela Kanuni Sultan Süleyman'ın bir seferinde yaşadığı bir olay olabilir. Bu imzasız yazı Azizizgi (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Vikipedi rastgele bilgilerin toplandığı bir site değildir, bir ansiklopedi olduğu için sunulan bilgilerin kayda değer olması şartı aranıyor. Eğer düşündüğünüz olay Kanuni'nin özelliklerinden birinin daha iyi anlaşılmasına sağlayacak şekilde bir bağlama oturtabilirseniz öyle bir ekleme yapabilirsiniz, ama maddenin geri kalanına oranla çok yer tutmamalı bence. Kanuni maddesinin tartışma sayfasında bu soruyu daha ayrıntılı sorarsanız, konuyla ilgilenen Vikipedistler size daha iyi cevap verebilirler. --İnfoCan 20:54, 10 Nisan 2008 (UTC)

TULAY BAYDAR ŞU AN NERDE GÖREV YAPIYORBu imzasız yazı 78.174.215.231 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 16:40, 8 Nisan 2008 (UTC)

Bu sayfa Wikipedia'nın kullanımı ile ilgili sorular içindir. --Hayri Yurdakul 18:18, 9 Nisan 2008 (UTC)

türkçe sayfayı nasıl ingilizceye çevireceğiz?

Çoğu Vikipedi sayfasının sol tarafındaki sütunda, "diğer diller" başlığı altında, aynı konunun diğer dillerdeki Wikipedia'lardaki karşılığına bağlantılar verilmiştir. Orada "English" bağlantısına tıklayın. Eğer Türkçe Vikipedi'de bulunan bir maddenin İngilizce Wikipedia'ya çevirilmesini istiyorsanız bir gönüllünün bunu yapması için şuradan rica edebilirsiniz. --İnfoCan 17:39, 8 Nisan 2008 (UTC)

Ben Bu üyelikle wepla oynuyabilirmiyim oynuyamazsam nasıl üyelik alırım?[kaynağı değiştir]

Ben Bu üyelikle wepla oynuyabilirmiyim oynuyamazsam nasıl üyelik alırım?Yardım pls


Adding photos with permission[kaynağı değiştir]

There is an existing Wikipedia article about Ferzan Ozpetek, with no photo. I have a photo of the director, which I'd like to add. The photo is not my own work, but I have contacted both the (amateur) photographer and the subject by e-mail, and they are both happy for me to slap a free licence on the photo and add it. Can I go ahead?

PS:Sorry my turkish is awful yazabilemedim için özürlerim --137.132.250.10 08:42, 9 Nisan 2008 (UTC)

You can go ahead and upload the photo.--Hayri Yurdakul 18:15, 9 Nisan 2008 (UTC)
  • Please have the copyright owner (the photographer) send an email to info-tr@wikimedia.org with their statement that they license this photo under terms of the GFDL (GÖBL in Turkish), then refer to that email in the permissions ("izinler") section of the upload form. Thanks. --İnfoCan 19:56, 9 Nisan 2008 (UTC)

Nikel elementi hakkında detaylı bilgi arıyorum.Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.

TubaBu imzasız yazı 194.27.244.91 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

KARARAN BAHÇELER ADLI ESERİN ÖZETİ[kaynağı değiştir]

EVET BU KİTABIN ÖZETİ ÇOK ÖENMLİ NERDEN BULACAĞIMI ŞAŞIRDIM.Bu imzasız yazı Sonşey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Bu sorunun doğru yeri: Vikipedi:Bilge'dir; fakat yine de belirtelim. Kitapla ilgili özet vb. Türkçe Vikipedi'de henüz bulunmuyor. Yabancı diliniz varsa, daha ayrıntılı bilgiye; İngilizce, İtalyanca, Hollandaca Vikipedi'den ulaşabilirsiniz. Eğer isterseniz, bulduğunuz bilgileri daha sonra Türkçe Vikipedi'ye de ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 13:01, 10 Nisan 2008 (UTC)

her hangi bir wikipedist'e tarafımdan nasıl pm atılabilir? yada atılıyor mu? sunduğu bi safyada yanlış bilgilendirme var bu konu hakkında kendisine mesaj atmayı düşünüyorum.Kendim değiştirmek istemedim çünkü konu tamamen değişecek... Bu imzasız yazı Curtis (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Bir kullanıcıya mesaj yazmak için kullanıcının Tartışma sayfasını açıp, üstteki + işaretine tıklayın, açılan pencereye mesajınızın başlığını, içeriğini yazdıktan sonra kaydedin. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 06:34, 11 Nisan 2008 (UTC)

Yapılan değişikliğin etkin olmaması[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Orhan Türkdoğan'ın kısa bir hayat hikayesi mevcut sitede. Kendisinin eklenmesini istediği uzunca bir biyografisi var. Ekliyorum fakat derhal değiştiriliyor. Sebebini nasıl öğrenebilirim?

Saygılarımla, Bülent Kama

  • Telif haklarıyla ilgili açıklama anonim kullanıcının mesaj sayfasına yapıldı. Levent Abi ileti 06:35, 11 Nisan 2008 (UTC)


anlayamadımmm[kaynağı değiştir]

vikipedide kopyala yapıştır kabul edilmiyorsa bu kadar bilgi nasıl eklenmiş. illa ki aklımızdan mı yazmamız gerek, yoksa başka bir sitedeki bilgileri kopyala yapştır yapmadan elimizle mi yazmamız gerek ??????? lütfen yardım edin bütün yaptıklarım siliniyor...

--@Łĭ® 06:27, 12 Nisan 2008 (UTC)

  • Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız/yapacağınız katkılar için teşekkür ederiz.

Herhangi bir metnin % 10'luk kısmını, ya da telif ihlali yaratmayacak bölümünü kopyalayabilirsiniz. Olabildiğince kendiniz, kendi oluşturduğunuz cümlelerle yazarsanız, katkılarınız silinmez. Gerekli düzeltme ve düzenlemeler vikipedist arkadaşlarımız tarafından yapılabilir. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 06:37, 12 Nisan 2008 (UTC)

bi yeteneğim yok[kaynağı değiştir]

güzel sanatlar fotoğrafçılık istiyorum fakat bana yetenek sınavında ne sorulucağını bılmıyorum ne konuda kendımı geliştimem gerekıyo

  • Burada sadece ansiklopedik bilgiler bulabilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olamayız, üzgünüm. Levent Abi ileti 17:18, 12 Nisan 2008 (UTC)
  • Sorunun doğru yeri: Vikipedi:Bilge'dir; fakat sorunuz hakkında, burada ancak genel çerçeveler çizebiliriz. Eğer Türkiye'deki bir yüksek öğretim kurumunun güzel sanatlar fakültesine girmek istiyorsanız, öncelikle Öğrenci Seçme Sınavı'na girip, baraj puanı aşmalısınız. Bu konuda ayrıntılı bilgi, ÖSYM tarafından verilen başvuru kitapçığında bulabilirsiniz. 2008 ÖSS'nin başvuru süresi geçen hafta dolduğu için; eğer ÖSS'ye başvurmadıysanız, gelecek yılı beklemek zorundasınız. ÖSS'de belirlenen puan barajını aştıktan sonra, gerekli prosedürlerin ardından yetenek sınavına gireceksiniz. Güzel sanatlar fakültesine gitmek için, ÖSS'de barajı aşmak yetmiyor; yetenek sınavında da başarılı olmak zorundasınız. Bu yetenek sınavına girecek olan öğrencilerin pek çoğu, sınav öncesinde hazırlık amacıyla çeşitli kurslara giderek, kitaplar okuyarak, pratik yaparak vb. kendilerini geliştirir. Siz de eğer bir güzel sanatlar fakültesinde okumak istiyorsanız; öncelikle ÖSS'ye girerek puan barajını aşmalı, ardından fakültenin yaptığı özel yetenek sınavını kazanmalısınız. Teşekkürler, başarılar... -- Dsmuratileti 00:00, 13 Nisan 2008 (UTC)

kelime manasıyla ilgili[kaynağı değiştir]

Pemra isminde bir hanımla tanıştım, isminin manasını sordum kendisi de bilmiyor ben araştırdım fakat bulamadım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler dilerim Ayla Bacak

  • Sorunun doğru yeri: Vikipedi:Bilge'dir. Sorunuz hakkında Vikipedi'de bilgi bulunmamakla birlikte, internette yapacağınız bazı aramalar sayesinde, "Pemra" adına ilişkin bazı verilere ulaşabilirsiniz. Bu konuda, Ekşi Sözlük'te farklı kullanıcılar tarafından, bu bağlantıda da görebileceğiniz üzere, "Pemra" adının anlamının "saray bahçesinde yetişen çiçek" ya da "pembe-beyaz renk" olduğu belirtilmiştir. Daha ayrıntılı verileri yazılı kaynaklardan edinebileceğinizi düşünüyorum. -- Dsmuratileti 20:41, 13 Nisan 2008 (UTC)

HASAN ALİ YÜCEL MADDESİ[kaynağı değiştir]

SELAM,HASAN ALİ YÜCEL MADDESİNDE KÜFÜR VAR .AMA BEN NASIL SİLİNECEĞİNİ BİLEMEDİĞİM İÇİN BURAYA YAZIYORUM.İLGİLENİRSENİZ SEVİNİRİM

KÜFRÜ SİLMEK İÇİN DEĞİŞTİR SAYFASINA GİTTİM AMA KÜFÜR GÖRÜNMÜYOR.MADDEYİ AÇINCA GÖRÜNÜYOR.LÜTFEN SİLİN ŞUNU.
Silinmiş. Muhtemelen tam siz değiştirecekken birisi sizden önce değiştirivermiş. --İnfoCan 17:53, 14 Nisan 2008 (UTC)

Hülya Öğretmen[kaynağı değiştir]

YEŞİLDERE KOYUNDE 1986 YILLARINDA ÖGRETMENLIK YAPAN HÜLYA ÖĞRETMEN VARDI İZİNİ KAYBETTIM TANIYAN BILEN VARSA COK SEVINIRIM....TESEKKUR EDERIMM

  • Hülya Hanım'ı Vikipedi aracılığıyla bulabileceğinizi düşünmüyorum; bu amaçla yapılmış pek çok başka site bulunmakta. Kişiler eski arkadaşlarını, tanıdıklarını vb. yıllar sonra bulabilmekte. Ayrıca televizyonda yayınlanan bu tür programlarda da şansınızı deneyebilirsiniz. Aradığınız kişi Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşıyorsa ve bir sabit telefon kullanıyorsa, 11811 nolu telefondan ya da bağlantısından, adını arayabilirsiniz. Cep telefonu kullanıyorsa da 11832, 11842 ya da 11855 nolu telefonlardan, aradığınız kişinin cep telefonuna ulaşabilirsiniz. -- Dsmuratileti 04:17, 15 Nisan 2008 (UTC)

Resim değiştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Said Nursi başlığındaki resmi değiştirmek istedim. Mevcut resim net değil daha net bir görüntüsü http://www.risaleinurenstitusu.org/tr/saidnursi/photos/html/images/1.jpg linkinde mevcuttur. Dosya yükleme yetkim bulunmuyormuş. Bu sorunu nasıl çözerim? Teşekkürler

Resim eklemek istiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz? Üsttekinden ayrı olarak Yeni Asya başlığı için http://www.yeniasya.com.tr/sabitresim/logo.gif linkindeki logoyu upload etmek istiyorum.

son peçenek[kaynağı değiştir]

son peçenek adıyla oturum açmıştım bir kaç gün sonra kayboldu. Bunun sebebi ne olabilir cevaplarsanız sevinirim.

Merhabalar sanırım bahsini ettiğiniz kullanıcıyı görmüştüm , konuyu tam olarak bilmiyorum ama eğer yaptığınız değişiklikler üzere engellenmediyseniz borwserınızı kullanmanız ile alakalı olabilir kaldı ki sorunuz net değil lütfen tüm ayrıntıları ile yazın. Nikbinlik Eu EPISTVLA 00:40, 18 Nisan 2008 (UTC)

MERHABA ÜRGİLSALGUR NEREYE BAĞLI BİR YERLEŞİM YERİDİR BİLEN VARMI ARKADAŞLAR

  • Böyle bir yerleşim yerine Google aramasında rastlanamadı. Levent Abi ileti 22:41, 18 Nisan 2008 (UTC)

silme politikası[kaynağı değiştir]

bir maddeye sil şablonu konduktan ve oylama ne kadar sürer. belli bir limit var mı? yoksa sonsuza kadar kalacak mı? --canosayanmesaj 07:47, 19 Nisan 2008 (UTC)

bir cumhurbaşkanığla nasıl görüşülür bir partiye bağlı olmaksızın bir tarikata bağlı olmaksızın sade bir vatandaş olarak bülent gönüldaş 21.nisan.2008

Resimler Üzerine[kaynağı değiştir]

İnternette bazı resimleri telif haklarından ötürü vikipedi kabul etmiyor peki bu resimler üzerinde bilgisayarda oynarsam hakları bana geçmiş olur mu ? ve bi tabi vikipedi kabul eder mi ? NeimaNick

ABD telif kanunları "türeme eser" (derivative work) kavramını tanımlamış. Bir eseri değiştirip, ona yorum getirip yaratıcı bir katkı yaparak yeni bir esere dönüştürmek "türeme eser" sayılıyor. Ve türeme eser yaratma hakkı eserin telif hakkı sahibine ait oluyor. Konu hakkında ayrıntılı (İngilizce) bilgi Commons:Derivative works sayfasında bulunmakta. Örneğin, bir fotoğrafta sudan bir değişiklik yaparsanız (birkaç pikseli değiştirmek, veya içinde görünen bütün yazıları İngilizceden Türkçeye çevirmek gibi) bu türeme eser olur ve bu değişikliği yapma hakkı sadece eser sahibinindir. Sanatsal amaç için telifli bir eserin büyük çaplı değiştirilmesi ise tartışmalı bir konudur (örneğin bkz. en:Appropriation (art)) ve bu tür durumlarda bir ihlal olup olmadığına genelde mahkemeler karar verir. Mahkemelerin kararlarında esas aldığı ilke, eser sahibinin mali çıkarlarına zarar gelip gelmediğidir. Eğer sadece telif kanunlarının etrafından dolanmak için resmi değiştirdiğiniz aşikar ise bu bir telif ihlali sayılır. Vikipedi, telif hakkı kanunlarına saygılı bir kuruluş olarak, ancak hukuksal statüsü tartışma götürmez resimleri kullanır. --İnfoCan 19:59, 21 Nisan 2008 (UTC)

ders notları[kaynağı değiştir]

inşaat mühendisliği okuyorum. hocamız ders notlarını wikipediden alacaksınız deyip çekti gitti. tahtaya da

civil engineering
constructural engineering

vs bişiler yazıp gitti. ama aramama rağmen hiç bişey bulamadım sınavda yaklaştı yardım edinnnn

kalp çarpıntısı[kaynağı değiştir]

ben 22 yaşındayım sınavlara hazırlanıyorum ara ara kalp çarpıntım oluyor bir anda başlıyor geçen sene bir çok ilaç kullandım ondan beri ara ara oluyor nedeni bunamı bağlı yoksa strestenmi anlamıyorum ne yapmam lazım bir tavsiyeniz varmı doktora gittim kalple ilgili sorunun yok dedi sadece hipotansiyonum varmış bundan dolayıda olabilirmi şimdiden teşekkür ederim cevap yazarsanız sevinirimiyi günler tusel-@hotmail.com

sayın adnan beye özel yazı yazmak istiyorum

  • Danışma masasının amacı Vikipedi ile ilgili soru ve sorunlara cevap bulmaktır.Bu tür sağlık konularında lütfen uzman bir hekime başvurunuz.Teşekkürler.--bora006ileti 11:19, 26 Nisan 2008 (UTC)

muhallebi sahanı[kaynağı değiştir]

Osmanlı Mutfağında muhallebi sunumunda kullanılan kaplara ne ad verilir?

  • Bu sayfa Vikipedi'nin kullanımı ile ilgili sorular içindir. Ansiklopedik sorular için Vikipedi:Bilge sayfasını kullanabilirsiniz. --60.240.112.112 06:00, 29 Nisan 2008 (UTC)
lebeniyye kabı

Kızım da vitiligo rahatsızlığı var.Göz altında ufak ve kollarında ufak şekilde kızım 4 yaşında doktor tarafından verilen krem ile göz altı kapanmaya başladı.Bu hastalıktan tedavi olan var mı? bana yardımcı olablirmi.Birde bitkisel yöntemlerle tedavi olanlar varmış bu şekilde tedavi olan varmı.yardımcı olursanız sevinirim.

Vikipedi tıbbi tavsiyede bulunmaz, burda bulacağınız bilgiler bir doktorun sizi muayene ettikten sonra özel durumunuza yönelik başlatacağı tedavinin yerini alamaz. Burada yazan kişilerin birçoğu iyi niyetli ama doktor olmayan kişiler olduğu için, sizin de burada okuduğunuz her şeye güvenmemeniz gerekir. Burada okuduğunuz bilgiler sonucu başınıza bir zarar gelmesi halinde Vikipedi'nin hiç bir görevlisi veya yazarı bir sorumluluk alamaz. Lütfen Danışma Masası'nda tedavi amaçlı soru sormayınız. --İnfoCan 20:51, 30 Nisan 2008 (UTC)



2023 2024


2007: