Kullanıcı mesaj:Doktorabi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle: {{KM-Kişisel}} (bunu kopyala yapıştır). "Hakkını helal etmediğin" resimler, telif ihlalinden silinebilir.

Türkiye'nin yerleşim birimleri hakkında nasıl katkıda bulunabileceğini buradan daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Örneğin; maddede kullanabileceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır, doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Öncelikle Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Yaptığınız katkılar için teşekkür ederiz. Vikipedi özgür ansiklopedidir. Hata olduğunu düşündüğünüz maddede gerekli değişikllikleri siz de yapabilirsiniz. Herhangi bir konuda sorunuz olursa; Son değişiklikler kısmında aktif gördüğünüz bir Vikipediste, ya da bana ileti yazarak yardım isteyebilirsiniz. Bütün bilgilerimizle yardıma hazırız. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 08:39, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Bilginiz varsa ALS maddesini de geliştirebilir misiniz? İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:19, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Bronşektazi[kaynağı değiştir]

Hastalık ile ilgili tavsiyelerden neden iki maddeyi kaldırdığınızı ve kaldırma gerekçenizi öğrenebilir miyim? --Arinna'l Messaggio 10:31, 14 Temmuz 2007 (UTC)

Bonşektazi başlığındaki değişiklik[kaynağı değiştir]

Tavsiyelerden her ikisi de nispeten eskiye ait bir bilgidir. Yeni dönemde buz yenmesi yada mutlaka balgam kültürü alınması tavsiye edilmemektedir.--Doktorabi 14:02, 14 Temmuz 2007 (UTC)

  • Evde kanama geçiren bir hasta kısa vadede çözüm elde etmek için buz yiyecektir, kanamayı durduran iğneler hastanede yapılmaktadır. Eğer hastanın kendi kendine uygulayacağı yeni bir yöntem var ise maddeye ekleyiniz. Balgam kültürü alınmasının da tavsiye edilecek ya da edilmeyecek bir şey olduğunu düşünemeyiz, söz gelimi balgam da infeksiyon geçirildiği süre içerisinde bir takım bakteriler üremiştir ve doktorun hastaya bu bakteriler için ilaç yazması gerekir, kültür antibiyogram yapılıp bakterilerin tespit edilmesi gerekir, "yok gerekmez" derseniz uzman doktor olduğunuzu söylediğiniz için soruyorum, nasıl bir yöntemle bakteriler tespit edilmektedir? --Arinna'l Messaggio 14:07, 14 Temmuz 2007 (UTC)
  • Hekim değilim, ancak örnekteki yazıda öneri olmaması genel geçer olduğu anlamına gelmiyor. Kanama geçirildiğinde müdahale edilmemesi gerektiğini ilk defa sizden duyuyorum. Bunun yerine "yeni" diye adlandırabileceğiniz yöntemleri de aktarırsanız sevinirim. --Arinna'l Messaggio 14:22, 14 Temmuz 2007 (UTC)

+[kaynağı değiştir]

Tedavi etmek için herzaman bakterinin ne olduğunu saptamak gerekmez. Çoğu zaman infeksiyona neden olan bakterinin ne olduğu kesin olarak saptanamadan tedavi edilir. Eğer mutlaka etken olan bakteriyi saptamak isterseniz bu balgam kültürü yoluyla değil daha karmaşık bazı yöntemlerle yapılır. Ayrıca kanamanın durdurulması konusunda önceki mesajımda bilgi vardır.--Doktorabi 14:22, 14 Temmuz 2007 (UTC)

  • Bu mesajınızda daha karmaşık bazı yöntemler dediğiniz nedir, bir doktorun daha karışık bazı yöntemler diyerek bilgi aktarması güvensizlik vericidir, bakterinin ne olduğu saptanmadan tedavi yapılamaz, asla yapılmamalıdır da. Bu mesajınızdan sonra karşımda bir doktor olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Hangi hastanede görev yaptığınızı bilemiyorum, ancak cerrahpaşa'da Mustafa Yaman hoca vardır, öyle sanıyorum ki onun uzmanlığındaki bir doktorun bilgilerini çürütmeye çalıştığınızın da bilincindesinizdir. --Arinna'l Messaggio 14:28, 14 Temmuz 2007 (UTC)
  • Öyle bir şey sormayacağım merak etmeyin. Kimsenin bilgilerini çürütmeye çalıştığınızı söylemedim, istem dışı uzman bir doktor bir profesörün bilgilerini çürütmüş oluyor demek istiyorum. Tez verdirmeye çalışmıyorum sadece doktor olduğunuzu söylediğiniz için yaptığınız değişikliklerin mantığını öğrenmeye çalışıyorum. Kolay gelsin. --Arinna'l Messaggio 14:58, 14 Temmuz 2007 (UTC)