Vikipedi:Danışma masası/Arşiv/Kasım 2015

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türkçe Vikipedi üzerinde resmi olmayan ama Vikiveride resmi olan maddeler[kaynağı değiştir]

  • Soru Bu gizli kategori maddelere otomatik olarak mı ekleniyor? Öyle ise bazı taksokutusu bulunan (örneğin; taksokuş, taksomemeli) maddelere neden eklenmemiş? Vikiveride resmi olan ama Türkçe Vikipedide resmi olmayan maddelere resim ekleme işini (diğer birkaç vikiye de bakarak) oldukça kolaylaştırıyordu.--Diyapazon, 08:48, 1 Kasım 2015 (UTC)
Resim aranan sayfalar kategorisi dışında kaldığı için mi? --Diyapazon, 09:04, 1 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap @Diyapazon Bazı bilgi kutularına eklenen bir kod ile bu kategoriler oluşuyor. VikiVeri de resim var ise buraya eklemenden şablon üzerinde küçük bir değişlik ile resmin direk oradan alınması mümkün. --Mavrikantmsj 16:16, 7 Kasım 2015 (UTC)
Mavrikant, direkt oradan alınmasa iyi olur. Bazı resimler çok kötü (çözünürlük açısından). Hiç eklenmese daha iyi diyor insan. Birde bazıları hatalı ve yanlış. --Diyapazon, 16:28, 7 Kasım 2015 (UTC)
Şunu da belirteyim, ayrıntı olarak: Bazı sayfalarda mesela resim olarak kişinin mezarının resmi konmuş. Bunu bilgi kutusuna doğrudan eklemek iyi olmaz diye düşünüyorum. --Diyapazon, 16:31, 7 Kasım 2015 (UTC)

Bir sayfada web adresi değişikliği[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba https://tr.wikipedia.org/wiki/Beypazar%C4%B1 adresindeki sayfayı ben düzenledim. Dış bağlantılarda Beypazarı Haberleri satırının adresinde www.beypazari06.com var ve www.beypazarihabertv.com adresine yönleniyor. Bunun bağlantısını www.beypazarihabertv.com yapmak istiyorum ama değişiklik kabul edilmiyor. Birde google arama kısmına beypazarı yazdığımda sağdaki wikipedi bağlantısındaki fotoğraf o sokağın eski halini yansıtıyor. Farklı daha güzel ve güncel bir fotoğrafı nasıl eklerim?--88.232.137.2 21:39, 1 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap

Küsürat kullanımında teknik sorun[kaynağı değiştir]

Şuradaki küsüratlarda teknik bir sorun var. Türkçede küsüratlar için "virgül" kullanılmakta, bu yüzden o sütuna göre sıralama yaparken hata oluşuyor. Kullanıcı:Mavrikant, Kullanıcı:Superyetkin veya başka bir kullanıcı bakabilir mi?--RapsarEfendim? 16:03, 2 Kasım 2015 (UTC)

Düzeltildi. --Superyetkinileti 18:27, 2 Kasım 2015 (UTC)

Pages with reference errors[kaynağı değiştir]

  • Soru Maddelerin bu kategoride listelenmesinin sebebi ne? Şurada veya şurada listelenmesi gerekmiyor mu? Bazı maddelerde kırmızı kategori bağlantısı olarak bulunuyor.--Diyapazon, 21:06, 3 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap

Değişiklik onaylanmıyor[kaynağı değiştir]

  • Soru Albanian Airlines sayfasında yapmış olduğum değişiklik 1 haftadan daha fazla süre geçmesine rağmen neden onaylanmadı belirli bir süresi mi var?--Tmavy (mesaj) 15:02, 4 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Bir devriyeye değişikliğinizi onaylamasını isteyebilirsiniz. --88.236.91.114 15:24, 4 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap 2 Tmavy İstek yapıldı Yapıldı Yaptığınız değişikliklerde kaynak gösterirseniz değişiklikleriniz daha hızlı onaylanabilir, bilgiyi yazıyorsunuz ama bu bilgileri nereden aldığınız belli değil. --Diyapazon, 15:37, 4 Kasım 2015 (UTC)

Yeni Bir Sayfa Eklemek İstiyorum[kaynağı değiştir]

  • Soru Ben yeni bir maddenin yeniden Wikipedia'da yer almasını istiyorum.Daha öncesinde oylamaya bırakılıp kaldırılmıştı.Fakat ben o zaman da, şu anda da Wikipedia içeriğine uygun olduğuna inanıyorum.Eğer ön başlığa onay verilirse ben detaylıca içerik hazırlamak istiyorum.Bunun için ne yapmalıyım? Bu imzasız yazı DeneyimsizDenek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Sayın @DeneyimsizDenek konu hakkında silinmesinden sonra kayda değerliğini sağlayacak gelişmeler oldu ise tabiki açılabilir. Ama bu şekilde bir gelişme yok ise maddenin silinmesi sözkonusu olacaktır. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 15:59, 7 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap 2 Sakhalinio Türk Hack Team adına bir sayfa hazırlamak istiyoruz.Yayınlanması taraftarıyız.Daha önce kaldırılması da karşıt fikirlilerin oylaması sonucu olmuştu.Kısa bir dönem Wikipedia sayfasına uygun olmadığını söyleyebiliriz.Durgun bir dönemi olmuştu.Fakat son yapılan eylemler bence tekrar bu ansiklopediye girmeye değer.Örneğin eylemlerimizden biri Alman meclisinde konuşuldu.Diğerleri global olarak ses getirdi.Bence bunu hak eden bir platform.Her açıdan gündemi yönlendiren bir platformuz.Reklam bazından bakmıyoruz olaya.Sadece hak ettiğimize inanıyoruz.

incelenip kabul edildiği takdirde Wikipedia ilkelerine uygun olarak, tarafsız bir biçimde içerik hazırlayacağım.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar/Turk_hack_team Bu imzasız yazı DeneyimsizDenek (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Cevap Cevap Sayın @DeneyimsizDenek, bahsettiğiniz olayların kaynakları ile birlikte sayfayı oluşturabilirsiniz. Sayfanın genel durumu ve kaynaklarına göre sayfa onaylanabilir ya da yeniden SAS'a taşınabilir ve orada topluluk karar verir. Saygılarımla, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 02:15, 9 Kasım 2015 (UTC)


yanlis görsel kullanimi[kaynağı değiştir]

Yukardaki maddede yanlis görsel kullanimi tesbit ettim. Halide Edip resminin cikmasi gerekli. Ama cok yeni oldugum icin henüz görsel nasil silinir bilmiyorum. Yardim rica ediyorum.

Ayrica Istanbul Kadin Müzesi ile ilgili bu maddeye ara basliklar koymak istesem nasil bir yol takip etmem gerekli?

Desteginize cok tesekkürler! Adalet Halet Koral.--Adalet Halet Koral (mesaj) 14:59, 8 Kasım 2015 (UTC)

Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru Iyi gunler...Mahmut Tolon adli sayfayi sildiginizi gordum. Dr. Tolon hem tip hem edebiyat konusunda degerli katkilari olan bir bilim adamidir ve Ingilizce wikipedia'da sayfasinin oldugunu goreceksiniz. Silme kararini bir kere daha dusunmenizi rica ederim. Tesekkurler. Yonca Sarigedik ysarigedik@gmail.com--Ysarigedik (mesaj) 18:29, 11 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Kullanıcı:Eldarion Mahmut Tolon sayfasını sen silmişsin. Tekrar kontrol edebilir misin? Enwiki'de sayfa 2007 yılından beri yer alıyor. --Mavrikantmsj 18:36, 11 Kasım 2015 (UTC)

Şifremi unuttum[kaynağı değiştir]

  • Soru Kullanıcı Adım AwuntHu: E-maili kaydetmedim ve şifremi unuttum. Email kaydetmediğim için şifremi değiştiremiyorum. Lütfen Hesabimı geri almak istiyorum yardım edebilirmisiniz. Şimdiden Teşekkürler. Bu imzasız yazı 85.98.111.69 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Cevap Cevap Hiçbir kullanıcı grubu şifre ve mail ekleme gibi yetkilere sahip değildir. Yeni bir hesap açmanız gerekmektedir. Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 02:12, 15 Kasım 2015 (UTC)

Başlık yetersiz[kaynağı değiştir]

Kullanıcı temsilcisi Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0

URL: https://tr.wikipedia.org/wiki/Country?veaction=edit

Konu başlığı için doğru kullanım Country Müziği olmalıdır. Tek başına Country gerekli bilgiyi vermekte yetersiz kalmakta. Diğer müzik türlerinde de aynı sorunlar varsa düzeltilmesi gerekli.

Darkruse12 (mesaj) 00:49, 17 Kasım 2015 (UTC)

yeni konu eklemek[kaynağı değiştir]

Var olmayan şablona verilmiş bağlantılar[kaynağı değiştir]

  • Soru Şunun gibi var olmayan şablonlara verilen bağlantıları daha önce birkaç kere silmiştim. Bu hatalı bir tutum mu? Şablonun ileride oluşturulabileceği göz önünde bulundurulup, silinmemeli mi?--Diyapazon, 14:43, 19 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap Şablonlarda, maddelerde olduğu gibi böyle bir durum söz konusu değil.--RapsarEfendim? 15:06, 19 Kasım 2015 (UTC)

Girdi Biçemsel Hatası[kaynağı değiştir]

  • Soru Yeni Ekonomi Derneği'nin sayfasını oluşturmak istedim ama sürekli biçemsel uyarı alıyorum. Eklenmesi için gerekli yardımı istiyorum. Ayrıca ilgili sayfayı sürekli düzenleyebilmek istiyorum. Girdi şu şekilde:

Yeni Ekonomi Derneği, sanayi ekonomisi sonrası yeni ekonomiye uygun bilgi temelli, hizmet merkezli iş modelleri geliştirmek, mevcut iş modellerinde inovasyon yaparak yeni iş modelleri oluşturmak, uluslararası eğitim ve kamuoyu araştırmaları yapmak üzere Ağustos 2015'te Cihangir/İstanbul'da kurulmuştur.

Derneğin farklı mesleki gruplardan kurul üyeleri bulunmaktadır. Dernek kitleselleşme amacı taşımadan bu kurul üyeleriyle birlikte üretmiş olduklarını reel hayatta uygulamayı hedef edinmiştir.--Mcetr (mesaj) 08:55, 20 Kasım 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap

sayfa onayı.[kaynağı değiştir]

  • Soru merhaba, yeryüzü doktorları türkiye sayfasını düzenlemekteyim, acaba onay süreci ne kadar sürer. acaba sayfa'mda eksik olan durumları bulma konusunda bana yardımcı olur musunuz? teşekkürler,--Yeryüzü Doktorları (mesaj) 21:37, 21 Kasım 2015 (UTC)
  • Cevap Cevap İstek yapıldı Yapıldı --Diyapazon, 20:38, 22 Kasım 2015 (UTC)

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali - Sayfa İsmi Güncellenmesi/Sayfa Taşınması?[kaynağı değiştir]

  • Soru Merhaba,

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0f_%C4%B0stanbul_Uluslararas%C4%B1_Ba%C4%9F%C4%B1ms%C4%B1z_Filmler_Festivali sayfasının taşınmasını ve başlığın '!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali' olarak değiştirilmesini rica ediyorum. Yeni kullanıcı olduğum için ben taşıyamıyorum.Festivalin ismi ünlem işaretiyle yazılır ve 2015 yılında 'Uluslararası' kelimesi festival adından silinmiştir. Ayrıca sayfada bulunan 'Ödüller' kısmına yarışmaların başladığı 2008'den itibaren tüm jüri üyeleri ve ödüllerin girişlerini yapmak istiyorm fakat şablona bunu eklemeyi beceremedim. Bu adreste (http://www.ifistanbul.com/tr/oduller/index.asp) tüm ödül bilgileri bulunuyor. Bunları vikipedi'ye eklemek ya da bana yol göstermek isteyecek bir arkadaştan yardım rica ediyorum. Teşekkürler--Zaferhany (mesaj) 09:18, 25 Kasım 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap


Konu_başlığını_giriniz![kaynağı değiştir]

  • Soru merhabalar kolay gelsin ben bi biyografi eklemek istiyorum bi tiyatro sanatçısı için fakat bir türlü başaramadık Viki biçimlendirmesi içermeyen yeni madde oluşturmaya çalıştığınız için değişikliğiniz engellenmiştir. Lütfen Vikipedi:İlk maddeniz sayfasını okuyunuz.

Eğer başka web sitelerinden kopyala-yapıştır şeklinde içerik ekliyorsanız, bu tür içeriklerin telif ihlali oluşturabileceğini göz önünde bulundurun. Telif hakkı içeren maddeler devriyeler tarafından incelendikten sonra hizmetliler tarafından hızlı silinir. Eğer oluşturduğunuz yeni maddenin telif hakkı ihlali yaratmadığına inanıyorsanız; Yardım:Biçimsel Rehber, Vikipedi:Hızlı rehber sayfalarından Viki biçimlendirmesini öğrenebilirsiniz. diye bir hata alıyoruz ne yaptıysak çözemedik yardımcı olur musunuz?--Omrtrnc (mesaj) 23:35, 26 Kasım 2015 (UTC)

  • Cevap Cevap



2023 2024


2007: