Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Temmuz 2013-Eylül 2013

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablon:Kullanıcı uk‎[kaynağı değiştir]

Ben ulus renkler şablonda çalıştım. Neden benim işim silindiniz?Bu imzasız yazı AlexusUkr (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Because these colors represent the country, not the language. Which colors should we use for English then? :)--RapsarEfendim? 12:32, 2 Haziran 2013 (UTC)
English was born in Britain - red, blue and white. This colours used on USA`s flag. In Russian and Ukrainian Wikipedia using national colours in this templates. I don`t know as selected colours in turkey templates. --AlexusUkr 13:10, 2 Haziran 2013 (UTC)
But we are in Turkish Wikipedia, and every project has its own rules ;)--RapsarEfendim? 13:12, 2 Haziran 2013 (UTC)

Ölmüş insanlar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Zaten Kategori:2001 yılında ölenler gibi kategoriler, ölmüş insanlar kategorisinin altında. Bir daha bu maddelere "ölmüş insanlar" kategorisini eklemeye gerek yok :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:19, 2 Haziran 2013 (UTC)

Uyarınız üzerine "Ölmüş insanlar" değişikliklerimin incelenmemiş olanlarını geri almaya çalıştım. Teşekkürler. Againagainagain12321 (mesaj) 15:45, 2 Haziran 2013 (UTC)Againagainagain12321

Anlayışınız için ben de teşekkür ederim. Bir sorunuz olursa mesaj atmanız yeterli. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:50, 2 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar :) Umarım iyisindir. SL olarak hazırlamak istediğim bir liste var şurada. Hatta liste kısmını aktardım. Ancak adını tam olarak ne yapacağımı kararlaştıramadığım için şu an beklemede. Ad için senin bir önerin var mı? - Seyit mesaj 20:21, 2 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. "Birleşik Krallık Parlamentosu kamaralarının her ikisine de konuşma yapanlar listesi" uygun gibi geldi. Kullanıcı:Noyder ve Kullanıcı:Ertly'e de danışabilirsin bence.--RapsarEfendim? 20:37, 2 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler :) - Seyit mesaj 20:39, 2 Haziran 2013 (UTC)
  • Giriş cümlesinden anlaşılacağı üzere kamaraların her ikisine birden "aynı anda" seslenen kişilerin listesi bu. "Birleşik Krallık Parlamentosu kamaralarının her ikisine birden seslenen konuşmacılar" olabilir bence bu nedenle. "Birleşik Krallık Parlamentosu kamaralarının her ikisinde birden konuşan konuşmacılar" kulağa daha hoş geliyor ama ayrı zamanlarda seslenilmiş gibi bir anlam yaratıyor maalesef. "Her ikisine konuşan" kullanımı ise -İngilizcenin etkisiyle Türkçeye yavaş yavaş sızmakla birlikte- dilbilgisel anlamda hatalı olur.

NOT: Rapsar haber verdi, balıklama dalmadım yani :) --Abuk Sabuk 21:03, 2 Haziran 2013 (UTC)

Abuk Subuk'un dediği daha uygun, evet. Teşekkürler.--RapsarEfendim? 06:51, 3 Haziran 2013 (UTC)
"Birleşik Krallık Parlamentosu kamaralarının her ikisine birden seslenen konuşmacılar" bence de güzel bir ad. Tekrar teşekkürler. - Seyit mesaj 12:46, 3 Haziran 2013 (UTC)

Cadı ve cadılıcılık[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu ikisi tek başlık altında birleşebilir sanırım. Bu işlerin ustası da sen olduğuna göre haber vereyim dedim :) Bir de mesaj sayfamın altında bir liste adlandırması konusu var, önerin varsa kullanıcıya da mesaj atabilirsen iyi olur. İyi geceler.--RapsarEfendim? 20:39, 2 Haziran 2013 (UTC)

Tamam bakarım, kolay gelsin. --Abuk Sabuk 20:51, 2 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. Bu maddenin seçkin olmamasıyla ilgili nedenlerimi net bir şekilde açıkladığımı düşünmüştüm. Bu maddenin buna rağmen hangi gerekçelerle seçkin seçildiğini bana anlatabilir misin? Çok teşekkürler, iyi günler.

Not: Açıkçası Vikipedi:Seçkin madde adayları/SM UB-14 ve Vikipedi:Seçkin madde adayları/SMS Blücher şu tartışmalarda da ben fikir birliği göremiyorum. Bence bu tartışmaların da yeniden açılması gerekir. -- Güzelonlu (mesaj) 09:12, 3 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Konuyla ilgili olarak buraya bakabilirsin. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:18, 3 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba Tekrar. Bence yukarıda belirttiğim maddeler için uygulamada sorunlar var. Çaka Bey maddesine özel olarak da "Uygun telif hakkı statüsüne ve resimaltı yazısı veya alternatif metnine sahip, konuyla ilgili resimlere sahip olmalı." şartı sağlanmamış bir maddeye seçkin statüsü verilmiş durumda. Resim olmaması durumunda karar tartışılabilir ama yaratılabilecek resimler varken maddeye eklenmemiş durumda. O maddenin kararının tam tersi yönünde olması gerektiğinde ısrarlıyım. Öte yandan detaylarını yeterli çoğunluğun tartışmadığı SM kararları ileride de kötü örnek olacaktır. Mimar77'nin yazdıklarını okudum. Belirli bir çoğunluğun yorum yapması (mesela bir ya da iki kişi olmayan), yapmıyorsa o adaylığın uzamasını ben de destekliyorum. Mevcutta adaylıkların kapanmasında zaten dikkat edilen faktörlerdir diye biliyordum. O yüzden SM kararlarını bir kere daha değerlendirmeni rica ediyorum. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 10:54, 3 Haziran 2013 (UTC)
Genel fikir birliği oluştuğundan o yönde kapatıldı o. Resim yok eklenecek, dolayısıyla yarıda kalmış bir tartışma değil, sonlanmış bir tartışma. Eklenmesi gereken harita eklendi, "tamamen uydurma" bir biçimde hazırlanan Çaka Bey büstlerinin fotoğrafları ise olmadığından eklenemedi. Mevcut sisteme karşı bir öneriniz varsa eğer, tartışılabilir. Ancak şu anki sistem böyle olduğundan bu şekilde hareket etmek gerekiyor. Sadece bu maddelere özgü değil bu, 1, 2, 3, 4, 5 gibi birçok örneği mevcut. Topluluğun ilgi göstermemesi benim suçum değil. Ben gerekli düzenleme önerisini topluluğa sundum, ama az katılım oldu ama çok oldu, kabul edildi. Buna göre de sorumlu olarak bunları sonlandırmak benim görevim, ben de gerekenleri yapıyorum.--RapsarEfendim? 15:37, 3 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba Rapsar. Verdiğiniz örneklerin biri hariç hepsini siz benzer bir mantıkla kapatmışsınız. Birbiri ardına yaptığınız hareketlerin nasıl örnek teşkil ettiğini anlayamadım. Diğerinde ise Ahzaryamed adaylığı başarısız olarak kapatmamış, "fikir birliğine varılamamıştır." diyerek kapatmış ki sizin de yapmanız gereken de bu olmalıydı. Sorumlu olarak göreviniz yeteri kadar oy almamış ve tartışılmamış maddeler adına karar vermek olmamalı. Üzerinde tartışılmış, yorum yapılmış maddelerle ilgili eğer çok gerekiyorsa son kararı vermek olmalı. Yoksa durum SM sorumlusunun kendi değerlendirmesine göre maddelere SM yıldızı koymasına ya da koymamasına döner. Çaka Bey konusunda ise bu kadar net konuşmanız beni şaşırtıyor. Her şeyden önce maddeyi hazırlamış ve aday göstermiş kişi olarak SM olup olmadığına karar veren sorumlu olmanızı Vikipedi etiğine uygun bulmuyorum. Herhangi bir maddenin SM'liğinde bir madde nasıl daha iyi hale getirilebilir diye tartışılır. SM şartlarından biri "Uygun telif hakkı statüsüne ve resimaltı yazısı veya alternatif metnine sahip, konuyla ilgili resimlere sahip olmalı." Bu tartışmada eklenebileceğini söylenen fotoğraflar var. Bu fotoğraflar yaratılabilir durumda mı? Evet. Eklenmiş mi? Hayır. Belirttiğim şart sağlanabileceği halde sağlanıyor mu? Hayır. Bunların asla eklenemeyeceğini yazan Vikipedist kim? Sizsiniz. Bir başka karşı oy verene cevap veren ve söylediklerinin önemli olmadığını söyleyen kim? Gene sizsiniz. Son olarak maddenin seçkin olduğuna karar veren kim? Gene sizsiniz. Yeteri kadar tartışılmamış ve gene sizin hazırladığınız SM UB-14 maddesine de seçkin statüsü vermişsiniz. Bu durumda gerçekten hiçbir terslik görmüyor musunuz? Ben yukarıda örnek olarak gösterdiğiniz tüm seçimler de dahil olmak üzere yanlış bir uygulama içinde olduğunuzu düşünüyorum. SM seçimlerini takip ederim, yıllar içinde hatalı olduğunu düşündüğüm kararlar da oldu ama hiçbirinin yürütmesinde sorun görmemiştim. Oysa burada büyük bir sorun var. Umarım yazdıklarımı dikkate alırsınız. İyi günler, kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 18:36, 3 Haziran 2013 (UTC)
Tamam işte, Ahzaryamed'in yaptığı da doğru. 1 destekle olumlu olarak kapamakla 1 karşıyla olumsuz olarak kapamak aynı şey, onu demek istediğimden o örneği verdim. Ek olarak "fikir birliğine varılamamıştır" zaten şablonun kendisinde olan bir ifade, kendi yorumu değil o (bkz.). Tekrar söylüyorum, ben bunların bu şekilde olması yönünde de topluluğun fikrini aldım zaten. Bu benim kişisel görüşüm değil, bunu sundum ve onay alındı bu konuda tartışmaya katılanlardan. Çaka Bey'e gelirsek, eklenmesi gereken iki resmi söyledin ve bunlardan birisi eklendi. Daha elden bir şey gelmiyor -ki gelebilecek olsa yapardım. Bir madde için İstanbul'daki evimden kalkıp da Çeşme'ye gidip bir fotoğraf çekecek hâlim de yok zaten. Bir de şey unutuluyor, destek demek, ben bu maddeyi okudum ve bir sorun göremedim anlamına geliyor. 10 destek olmasıyla 20 destek olması arasında bir fark yok. 1 karşı dahi olsa, ben sorumlu olarak tartışma bitsin diye bekliyorum, süreyi uzatıyorum, tıkanırsa kullanıcılara mesaj atıyorum (Olimpiyat madalyası kazanan Türk sporcular listesi adaylığına bakın, hatta ben karşıydım buna). İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:30, 3 Haziran 2013 (UTC)
Ben bir kere daha yanlışları sıralamak isterim.
  1. Kendi hazırladığınız bir maddenin hem tartışmacısı, hem diğer yorumların hiçbirinin önemli olmadığını/yapılamayacağını iddia edeni hem de seçicisi olamazsınız. Burada büyük bir etik problemi var.
  2. Önerinizde: "Eğer devam eden tartışma var ise biraz daha süre tanınacak, gerekirse taraflara mesaj atılacak" demişsiniz. Örneğin Çaka Bey'de fotoğraf probleminden ilk kez bahsettiğimde bana zaten cevap vermişsiniz. Ben o cevabı tatmin edici bulmamışım ki tekrar yazmışım. Bana oylamanın kapatılacağı ile ilgili bir mesaj gelmedi. Yani o adaylıkta hem maddenin hazırlayanı, değerlendireni, tartışmanın bittiğine karar vereni ve maddeyi SM seçensiniz. Sizce bu etik bir durum mu?
  3. Gene kendi hazırladığınız tek oy almış bir maddeyi SM seçmeniz etik midir?
  4. Tartışıp kullanıcıların onayını aldım dediğiniz konuda tüm kullanıcıların oy veren sayısının çok düşük olması durumunda sizin karar vermenize onay verdiğini okumadım. Öte yandan halihazırda şu anda size bu uygulamanın sorunlu olduğunu söyleyen iki kullanıcı var.

Bir kere daha sormak istiyorum: Yukarıdaki konularda gerçekten bir sorun görmüyor musunuz? -- Güzelonlu (mesaj) 05:36, 4 Haziran 2013 (UTC)

Ben bir sorun görmüyorum. Topluluğun fikrini almakta özgürsün, benim sorumluluk görevimin kaldırılması için bir tartışma da başlatabilirsin. Ben doğru olduğuna inandığım (ve zamanında tartışmacıların da desteğini aldığım) şeyleri yapmaya devam edeceğim. İyi günler.--RapsarEfendim? 06:25, 4 Haziran 2013 (UTC)
Kendi hazırladığınız maddeleri seçkin seçmekte etik bir sorun görmüyorsunuz? Doğru mu anlıyorum? -- Güzelonlu (mesaj) 07:01, 4 Haziran 2013 (UTC)
Başvuruların tek bir sonucu olması gerek, bunu kimin sonuçlandırdığı önemli değil diye düşünüyorum. Beni yazdığım (daha doğrusu benim aday gösterdiğim) maddeler bunun için bir istisna değil elbette. Ben aday gösterdim diye "torpil geçmiyorum".--RapsarEfendim? 08:05, 4 Haziran 2013 (UTC)
  • Bu arada verdiğim cevaplar, senin tarafından biraz "sert" olarak algılanmış olabilir. Bir şeylere bozulmuştum da, onun etkisi yansımış olabilir. Böyle algılandıysam da özür dilerim.--RapsarEfendim? 14:25, 4 Haziran 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Gerçeküstü Yıldız
İyi çalışmalar. Sadrettin mesaj 19:55, 3 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler. Yıldız ne için tam olarak :)--RapsarEfendim? 19:56, 3 Haziran 2013 (UTC)
Öylesine. Mutlaka iyi katkılar yapmışsındır son zamanlarda. :) --Sadrettin mesaj 19:59, 3 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler :)--RapsarEfendim? 20:01, 3 Haziran 2013 (UTC)

Mehmed Reşid Paşa[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Mehmed Reşid Paşa maddesinin hızlı silinmesi talebinde bulundum. Bu maddede yakın geçmişte bir ad değişikliği yapmış olduğunuz için size hızlı silme talebimin nedenlerini daha geniş olarak açıklamak istiyorum. Bu maddenin 12 Mayıs 2013 tarihine kadar olan şekli Mehmed Reşid Paşa adında asker olarak kariyer yapmış ve müşirliğe kadar yükselmiş bir kişi hakkında. Kullanıcı:Takabeg madde adındaki Paşa kısmını silmiş ve siz benim de hak verdiğim bir şekilde Paşa kısmını geri getirmişsiniz. Ama aslında bu maddedeki sorun bundan da öteye gidiyor. Bu maddedeki şahıs hakkında hiçbir bilgi bulamıyorum. Madde bir anonim kullanıcı tarafından yazılmış. Maddede sözügeçen Çavuşoğulları ailesi ibaresi Kullanıcı:Kumsi'nin kuklalarını andırıyor. Bu vandal şahıs öteden beri vandallık yapmakta ve uyduruk maddeler yaratırken genellikle yazdığı uyduruk özgeçmişlerde o kişinin Çavuşoğulları ailesinden geldiğini belirtmekte. Kendisi süresiz engellendi ama kuklalar veya anonim kullanıcılar aracılığıyla arasıra uyduruk maddeler yaratmaya devam ediyor. 21 Mayıs 2013'te Kullanıcı:CemPirinczade maddeye kaynak eklemiş ama işleri daha da karıştırmış çünkü maddeye eklediği kaynaklar Mehmed Reşid Paşa değil, Mehmed Reşid Bey hakkında. Mehmed Reşid Bey diye bir şahıs gerçekten mevcut ama maddedeki özgeçmişe uymayan bir şahıs. Maddede anlatılan uydurma şahıs 1836 yılında doğmuş bir asker ve general. Kariyerinin büyük bir kısmı Abdülmecit ve Abdülaziz zamanında yani 1850-1875) yılları arasında. Oysa Mehmed Reşid Bey 1873 yılında doğmuş ve İttihad ve Terakki Partisi döneminde 1914-1919 yıllarında valilik yapmış bir şahıs [1]. Kendisi asker değil, askeri okula gitmemiş. Bu açıklamaya gerek duymamın nedeni silme talebimin yanlış anlaşilarak Ermeni Kırımı'na karışmış bir kişi olduğu için sanılmasını istemiyorum. Silme talebimin nedeninin siyasetle hiçbir ilgisi yok. Eğer ayrıca Mehmed Reşid Bey adında bir madde açılırsa ve bu kaynaklar eklenirse ona hiç bir itirazım yok ama bu maddenin bu haliyle silinmesi lazım çünkü elle tutulur bir hali kalmamış. Selamlar. ---Vikiyazar (mesaj) 14:09, 4 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Gayet açık, gayet net bir izah yapmışsınız. İyi niyetinizden zaten zerre kadar şüphem yok :) Dediğiniz gibi Kumsi'nin hareketlerinden biri olması yüksek ihtimal. Yalnız, madde altında yer alan dolaşım şablonunda da bu isim geçiyor, onun sebebi nedir acaba?--RapsarEfendim? 14:28, 4 Haziran 2013 (UTC)
Şurada birkaç isim eklenmiş.--RapsarEfendim? 14:30, 4 Haziran 2013 (UTC)
  • Mehmed Reşid Paşa adında bir müşir var. Sicil-i Osmani'ye göre 1843 yılında müşir olmuş ve 1847 yılında ölmüş (Sicil-i Osmani sayfa: 1381, Mehmed Süreyya, Hazırlayan Nuri Akbayar, 1996). Sanırım dolaşım şablonundaki kişi bu kişi. Ama maddedeki bilgiler Mehmed Reşid Paşa'nın 1919 yılında öldüğünü söylüyor. Bazan Kumsi'nin kuklaları gerçekten mevcut kişiler hakkında uydurma bilgiler içeren maddeler açıyor. Çavuşoğulları ailesi Kumsi'nin imzası gibi bir şey. Ayrıca doğum tarihinin günü gününe verilmiş olması da çok şüpheli. O dönemde doğmuş Osmanlı paşalarının özgeçmişlerine bakarsanız, ben doğum günü ayı ve gününe kadar bilinen hiç kimseye rastlamadım. ---Vikiyazar (mesaj) 14:46, 4 Haziran 2013 (UTC)
Tamamdır. O hâlde Kaşıkçızade Ailesi maddesi de vandalizm eseri sanırım? Ya Damatzade Feyzullah Efendi?--RapsarEfendim? 14:51, 4 Haziran 2013 (UTC)
  • Kaşıkçızade Ailesi gibi maddelerin uydurma olduğunu ispat etmek çok zor oluyor ama en azından bu maddedeki bilgilerin çok iddialı olduğu dikkat çekici. Çok iddialı ve genelde bilinmeyen bilgiler olduğu halde hiç bir kaynak verilmemiş. En azından bu bilgiler orijinal araştırma görüntüsünde. Doğruluğu aşırı derecede kuşkulu. Neyse ki Damatzade Feyzullah Efendi maddesinin uydurma olduğunu çok kolay ispat edebildim. Damatzade Feyzullah Efendi bir şeyhülislam. Bkz. Osmanlı şeyhülislamları listesi. GoogleBooks'ta da bu kişinin şeyhülislamlığıyla ilgili birçok bilgi var. Oysa Damatzade Feyzullah Efendi maddesinde şeyhüslislamlıkla ilgili hiçbir bilgi yok. Demek ki bu iki madde de uydurma olmalı. İyi yakaladınız. ---Vikiyazar (mesaj) 15:08, 4 Haziran 2013 (UTC)
Sizin ilginize bırakıyorum o hâlde bu maddeleri ben :) İzmir Suikastı maddesiyle ilgileniyorum bu aralar, fena olmadı. Eski Ankara Valisi Abdülkadir Bey'in maddesi yokmuş yalnız, yeterli bilgi bulursanız açabilir misiniz? Vakit de varsa tabi. Bir de Albay Rasim Bey (yahut Miralay) maddesi kayda değer mi? Açılması gerekir mi? Sırf albay olduğundan ben bağlantı verdim ama araştırmadım pek kendisini.--RapsarEfendim? 15:11, 4 Haziran 2013 (UTC)
  • İzmir Suikastı maddesi üzerindeki çalışmalarınızı gördüm. Çok güzel hazırlamışsınız. Benim de çok eskiden o madde üzerinde çalışmalarım olmuştu. Ama siz çok ilerletmişsiniz. Maddeye eklenen görsel belgeler de çok güzel. Elimde Ziya Hurşit'i darağacında gösteren bir fotoğrafı içeren Osmanlıca bir gazetenin başsayfasının kopyası var ama kalitesi biraz zayıf. Albay Rasim Beyi ben de bilmiyorum. Bir bakarım. Kolay gelsin.---Vikiyazar (mesaj) 15:24, 4 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler. Ziya Hurşit Bey'in resmi de varmış aslında.--RapsarEfendim? 15:37, 4 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar Sabri. Hazır buralardasın bir fikrini alayım. Nasıl olmuş?--RapsarEfendim? 17:35, 29 Mayıs 2013 (UTC)

Oooo döktürmüşsün. Milliyet arşivinin ve mackolik verilerinin gücü adına demişsin. Takdir ettim. Bir zaman bulup ben de o arşivleri kullanarak Gençlerbirliği'ni SM yapmayı planlıyorum uzak gelecekte --вяí¢αи76ileti 16:35, 4 Haziran 2013 (UTC)

değişiklik geri alma[kaynağı değiştir]

13400282 sayılı, yaptığım değişiklik sizin tarafınızca geri alınmış sebebini öğrenebilir miyim ?Bu imzasız yazı Mehmetberat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Uygun olmayan dosya yüklemişsiniz, bu yüzden geri alındı. Lütfen tekrarlamayınız. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:43, 5 Haziran 2013 (UTC)

kişisel yorum[kaynağı değiştir]

  • merhaba Rapsar. bu değişikliğini geri aldım. bir görüşün önyargı olduğunu söylemek ne zamandır kişisel yorum oluyor? abartmayalım lütfen. --Mskyrider ileti 15:39, 5 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba. Ön yargı benim şahsıma denmiş bir şey olduğundan -ki konuyla alakası yok- kişiseldir. Kendi yorumu olduğu için de bir yorumdur. Geri alabilirsin, sıkıntı yok. Sadece konuyla alakasız yorumların getirilmesine biraz dikkat çekmek istiyorum.--RapsarEfendim? 15:43, 5 Haziran 2013 (UTC)
Rapsar, önyargı şahsına edilmiş bir hakaret değil, kişisel yorum da değil. Yapmış olduğun yorum "eklenen diğer tüm içerikler kişisel yorumlar ve tepkiler olacak, ansiklopedik değerden uzak" demek daha olmamış bir olay hakkında, yapılmamış olan eklemeler hakkında varılan bir peşin yargı olduğu için gayet açık bir şekilde peşin hüküm, ön yargı olmuş. Maddenin silinmesi için varolan hâlini değerlendirdiğinde bu doğru bir yargı olmuş ya da yanlış bir yargı olmuş denirse yine kişisel olarak sana yapılan bir yorum olarak mı algılayacaksın? Lütfen gereksiz yere gündem yaratmaya çalışmayalım. Önyargılarla bir karar almak zaten mümkün olamaz. --Mskyrider ileti 15:48, 5 Haziran 2013 (UTC)
Bu bir gerçek, ön yargı değil. Kişisel yorum, Vikipedi bazında kişisel yorum olarak anlaşıldı sanırım. Şahısların yorumları, kaynaklı olarak eklenecek maddeye -ki bunlar da o şahısların yorumları olacak. Demek istenilen buydu. Gereksiz yere gündem yarattığımı söyleyerek, sen de ön yargıyla yaklaşıyorsun. Neyse, uzatmak istemiyorum bu konuyu.--RapsarEfendim? 15:54, 5 Haziran 2013 (UTC)

Hakimiyet-i Milliye (gazete)[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan. Osmanlıca bildiğinizi varsayarak, Hakimiyet-i Milliye değil de Hâkimiyet-i Millîye yazımının doğru olduğunu düşünüyorum ama?--RapsarEfendim? 09:27, 7 Haziran 2013 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, Osmanlıca bilmeme rağmen bu konularda şahsen çok dikkatli olduğum söylenemez ama bu konudaki TDK kuralına göre, Düzeltme işareti maddesinde açıklandığı gibi, düzeltme işaretinin kullanımı ancak okunuşu ayrı, fakat yazılışı farklı kelimeleri ayırt etmek gerektiği zaman zorunlu. Bu kural doğrusu pek açık bir kural değil. Bazan karışıklıklara yol açabiliyor. Hala (حاله) yani babanın kızkardeşi ve Hâla (حالا) yani şimdi kelimelerinde bir karışıklık sözkonusu ve şapka kullanmak zorunlu. Bunun gibi, Hâkim (حاكم) yani yargıç ve hakim (حكیم) yani hikmet sahibi şeklinde iki değişik kelime var. Bu iki kelimeyi ayırt etmek için de düzeltme işareti gerektiği düşünülebilir. Ama şapkasız hakim kelimesi Türkçe'de artık pek kullanılmadığı için hâkim kelimesindeki şapka işareti unutulduğu zaman pek büyük bir karışıklığa neden olduğu söylenemez. Hele hâkimiyet (حاحمیت) kelimesinde karışıklık hiç yok çünkü şapkasız hakimiyet diye bir kelime mevcut olmadığı için iki farklı kelimenin karışması ihtimali yok. Milliye kelimesinde de benzer bir durum sözkonusu. Belki millî (ملی) yani ulusal ve milli (میلی) yani şişli (gözüne mil çekmek kelimesinde olduğu gibi) kelimelerini ayırt etmek için şapka işareti gerekebilir ama şiş anlamındaki mil kelimesinin milliye olarak kullanılması ihtimali pek olmadığı için millîye kelimesindeki şapka unutulabilir. Kısacası eğer karışıklık ihtimali mevcut olsaydı Hâkimiyet-i Millîye olarak yazılması gerekirdi ama karışıklık ihtimalinin pek olmadığı dikkate alınırsa Hakimiyet-i Milliye şeklinde yazılmasında bir sakınca bulunmuyor. Benim görüşüm bu şekilde. ---Vikiyazar (mesaj) 15:23, 7 Haziran 2013 (UTC)
Ben bu "okunuşu ayrı, fakat yazılışı farklı kelimeleri ayırt etmek gerektiği zaman" kullanıldığını bilmiyordum. Arapça ve/veya Farsça kökenli olup, uzun okunan sesli harflerde de kullanmaktayım bu işareti. Neyse, eski harflerle yazılmış bazı sözcükleri Latin harflerine uyarlarken uzun okunan harflerde kullanılmıyor mu? Dediğin kurala göre bu gazete adı karışmıyor; ancak aynı zamanda bu gazetenin adı eski harflerle yazılan dönemde verilmiş, o yüzden soruyorum. Bu arada bu madde, devamı niteliğindeki Ulus gazetesi maddesiyle birleştirilmesi amacıyla şu an silinmeye aday gösterildi (silinmeyecek, Ulus maddesine aktarılacak).--RapsarEfendim? 17:44, 7 Haziran 2013 (UTC)
  • Sonuç olarak bu tartışmalı bir konu. şurada bu konuda yazılmış bir derleme bulabilirsin. Açıklamamda biraz hata yapmışım. Senin de kafanı karıştırdım, özür dilerim. "Okunuşu ayrı fakat yazılışı farklı" derken hata yapmışım. Demek istediğim "Okunuşu ve anlamı farklı fakat yazılışı aynı" olacaktı. Yani düzeltme işareti, uzatmalar veya inceltmeler dışında aynı harflerle yazılan, fakat anlamları ve seslendirmesi farklı olan iki kelimeyi ayırt etmek için kullanılıyor. Türkçe kökenli kelimelerde bu tür uzatma ve inceltmeler mevcut olmadığı için senin de belirttiğin gibi düzeltme işareti genellikle Arapça veya Farsça kelimelerde kullanılıyor. Bu kelimeler Osmanlıca'da daha kolay ayırt ediliyordu ama Latin alfabesinde bu fark ortadan kalkınca düzeltme işaretine başvuruldu. Ama tabii Osmanlıca da mükemmel değildi. Eski kitaplarda aynı kelimenin Osmanlıca'da birden fazla biçimde yazıldığını çok sık görebilirsin.
  • Düzeltme işaretinin ne zaman zorunlu olduğu nispeten açık ta, zorunlu olmadığı zaman ne yapılacağı pek açık değil. Diyelim ki mülâkat kelimesiyle karışacak başka bir kelime yok. O zaman mülakat yazmak zorunlu mudur, yoksa isteyen istediği gibi yazabilir mi? Benim anladığım kadarıyla öyle durumlarda iki türlü de yazılabiliyor. Ama bu günümüzde sorun yaratabiliyor. Örneğin Vikipedi'de Ara kutusuna mülakat yazacak olsak ve o konudaki tek maddenin başlığı mülâkat ise aradığınız maddeyi bulamıyorsun çünkü a harfiyle â harfinin bilgisayar kodu farklı. Bilgisayarlar bu iki kelimeyi farklı olarak kabul ediyor. Bilmiyorum Vikipedi'nin kendi kurallarında bu konu bir karara bağlandı mı? Bağlandıysa benim haberim yok.
  • Hakimiyet-i Milliye gazetesinin eski harflerin kullanıldığı dönemde yazılmış olması bir fark oluşturmaz diye düşünüyorum. Bu kurallar aslı ne zaman yazılmış olursa olsun günümüzde kağıda ya da ekrana aktarılan her metinde geçerli olmalıdır. ---Vikiyazar (mesaj) 19:13, 7 Haziran 2013 (UTC)
  • Açıklamada sorun varsa da ben anlatmak istediğini anladığımdan o sorunu görmedim zaten :)
  • Vikipedi'de mülakat maddesini mülâkat maddesine yönlendirerek sorun ortadan kaldırılabiliyor. Özellikle Türkçe klavyelerde bulunmayan ć, é gibi harflerin yer aldığı madde adlarında bu sıkça yapılıyor. TDK'nin düzeltme işaretiyle ilgili kurallarının ikincisinde, cins isimlerde ince l'yi göstermek için düzeltme işareti kullanılmaz gibi bir madde var. Okunuş bakımından bakınca mülâkat diye okunsa da bu kurala göre mülakat yazmak doğru olanı. Mesela TDK sözlüğünde de mülakat olarak yazmışlar ve l ince okunur diye not düşmüşler. Ben bu işaretin kullanımına dikkat eden birisiyim, bu kuralı bilmiyordum mesela.
  • Şimdi baktım, TDK sözlüğünde hâkimiyet diye geçiyor bu kelime. Bu da şu kurala dayanıyor: Arapça ve Farsça kökenli sözcüklerde bulunan ince g, k ünsüzlerinden sonra gelen a, u ünlülerinin üzerine düzeltme işareti konur. Bu düzeltme işareti a, u ünlülerinden önce gelen g, k ünsüzlerinin ince okunmasını sağlar. Millî kelimesi de dediğin milli ile karışmaması adına millî olarak geçiyor sözlükte. Bu bağlamda Hâkimiyet-i Millîye doğru olanı sanırım :)--RapsarEfendim? 19:24, 7 Haziran 2013 (UTC)

Haç/hançer[kaynağı değiştir]

Selamlar. Konuyla ilgili olarak şuradaki yazışmaları okuyabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:15, 7 Haziran 2013 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, ne kadar da tipografi de ölümü sembolize etse de Müslüman komutanların yanında kullanılmamalı diye düşünüyorum. Ayrıca yanlış anlaşılmaya sebebiyet verir. Fakat yine de siz bilirsiniz. Teşekkürler. J.M.P]] Jumpeax ye yaz
Evet, verebiliyor. Ancak elden gelen bir şey de yok :) Çatışmada ölüm maddesine konuyla ilgili, kaynaklı bilgiler eklenirse az da olsa bu karışıklığın önüne geçilecektir. Bir de tabi şablon adını Türkçeleştirmek lazım ki kullanırken rahatlık olsun :) Bunu da yapıyorum şimdi ben.--RapsarEfendim? 18:32, 7 Haziran 2013 (UTC)
  • Ben de ilgilenmeye çalışacağım. Şablon Türkçeleştirilip ve kaynaklı bilgi eklenirse sizin de dediğiniz gibi karışıklığın önüne geçilebilir. İyi çalışmalar. J.M.P]] Jumpeax ye yaz

Selamlar Rapsar. Mansur Ark Şablonuna nasıl bir resim ekleyebilirim acaba? AK gerekçesi ile kaldırmışsın özel bir resim mi yüklenmesi gerecek? Sevgiler, iyi çalışmalar. --Fikir Mühendisi (mesaj) 11:22, 9 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Serbest lisanslı bir resim yoksa yükleyemeyiz. Adil kullanım dosyaları yalnızca bir maddeye büyük önem katıyorsa kullanılabilir (kitap, albüm, film kapakları, vefat etmiş kişilerin resimleri, logolar vs).--RapsarEfendim? 11:34, 9 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Sen bu aracı kullansan çok rahat edersin :) İki tıkla bir kategori içerisinden seçtiğin maddeleri başka bir kategoriye taşıyabiliyor, yahut yeni kategori ekleyebiliyorsun.--RapsarEfendim? 20:05, 6 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba, evet geçen bir denedim ama beceremedim galiba. İnceliklerini öğrenmem lazım:) Teşekkürler...Vikiçizer (mesaj) 17:47, 9 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Milletvekili istekleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Yzkoc. İzmir Suikastı maddesinde adı geçen milletvekillerinden Ömer Tarım ile Mustafa Kerem'in maddelerini açmak mümkün müdür (konuyla ilgilendiğinden soruyorum)? Açmak zorunda değilsin elbet :) Bir de eski Ankara Valisi Abdülkadir Bey var, ilgilenirsen. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 19:47, 7 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Ömer Tarım ile Mustafa Kerem maddelerini açtım. Abdülkadir Bey'i araştırmak lazım. Bulunca açarım. Kolay gelsin.(Yzkoc (mesaj) 05:34, 10 Haziran 2013 (UTC))
Çok teşekkür ederim, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 08:03, 10 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba tekrardan. Tekrardan bir şey soracaktım, bu aralar biraz sık oldu ama :) Rahmi Arslan, İzmir Suikastı davasında yer alan eski İzmir Valisi Rahmi Bey değil mi? Maddede hiç bahsi geçmemiş de.--RapsarEfendim? 07:42, 8 Haziran 2013 (UTC)

  • Evet İzmir (Aydın) valisi Rahmi Bey ve Rahmi Arslan aynı kişiler gibi görünüyor. Murat Bardakçı'nın şu yazısı da buna destek. İlginçtir ki Murat Bardakçı İzmir Suikastından hiç bahsetmemiş. ---Vikiyazar (mesaj) 13:39, 10 Haziran 2013 (UTC)

Bir de Hâkimiyet-i Millîye'nin 26-27 Ağustos günlerindeki baskılarında İzmir Suikastı sonrasında Ankara'da yapılan yargılamalarla ilgili haber vardır muhtemelen. İlgili haber başlıklarını göstermen mümkün müdür? Yahut ekran görüntüsü alınıp, Commons'a yüklenebilir. Maddede kullanırsak bunları büyük değer katacaktır.--RapsarEfendim? 11:06, 8 Haziran 2013 (UTC)

Bu tarihler yokmuş, 1927 yılına aitmiş bunlar. Neyse, sağlık olsun.--RapsarEfendim? 11:08, 8 Haziran 2013 (UTC)
  • Hâkimiyet-i Millîyeyi bulamasan bile o zaman yayınlanan başka gazeteler var. Örneğin Milliyet diye bir gazetede (Şimdiki Milliyet'le ilgisi yok) İzmir Suikastıyla işgili haberler görmüştüm. ---Vikiyazar (mesaj) 13:39, 10 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler de ben bilmem eski yazıyı :) Bulabilir misin acaba konuyla ilgili haber yapan bir gazete? Ondan da önemlisi, İzmir Suikastı sonrasında Ankara'da yapılan yargılamalardaki sanıkların tam listesi lazım. Maddede yer alan beraat edenlerin listesinde eksik var muhtemelen.--RapsarEfendim? 16:33, 10 Haziran 2013 (UTC)

Şikayet sayfası.[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Şikayet sayfasında yazdıkğınızla ilgili biraz bakındım. Kuıllanıcı zaten beyaz listede imiş. Buna göre başka bir öneriniz var mı acaba? Teşekkürler şimdiden, iyi çalışmalar. --Veryaz bana 22:46, 10 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Bu taraflı değişikliklerini maddelere de yansıttığı için (yaptığı kişisel saldırı ihlallerine karşı yapılacak uygulamaya ek olarak) beyaz listeden de çıkarılması taraftarıyım orada da belirttiğim gibi. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:48, 10 Haziran 2013 (UTC)
Biraz geri kalmışım Vikipediden. Beyaz liste nedir ne değildir bilemedim. Biraz bakınayım. :) İyi geceler size de.--Veryaz bana 22:52, 10 Haziran 2013 (UTC)
Editörlerin değişiklikleri otomatik olarak onaylanır, editör olmayanlarınkileri de onaylama hakkına sahiptir. Beyaz listedekilerin de değişiklikleri onaylanır; ancak başkalarının değişikliklerini onaylama hakkında sahip değildirler. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:54, 10 Haziran 2013 (UTC)

BL'nin geri alınması[kaynağı değiştir]

  • 1, 2 gibi örnekler ve burası da mevcut ama?.. Yine de sen bilirsin elbet.--RapsarEfendim? 07:14, 11 Haziran 2013 (UTC)
Şunu kabul edemeyeceğimiz açık. --Superyetkinileti 07:21, 11 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, uyarını şimdi gördüm. biraz uğraşmıştım üzüldüm ama haklısın amatör takımların uygun bulunmaması konusuna düşününce hak verdim. Daha fazla üzerinde çalışma yapmadan uyardığın için teşekkür ediyorum. Kolay gelsin.Beyazmavi

Merhaba. Esas ben sana teşekkür ediyorum bu şekilde anlayışlı davrandığın için :) Futbol konusunda bayağı bir katkı yaptım şimdiye kadar. Gerek futbol gerekse başka konular hakkında kafana takılan, yapamadığın bir şeyler olursa mesaj atman yeterli. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 07:08, 11 Haziran 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 07:08, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • merhaba Rapsar, Lubunya aranızdaki bir diyalogu göstererek müdahil olmamı rica etmiş. Öncelikle kendisine cevap yazdım. Sana da görüşlerimi bildirmek istiyorum. Lubunya'ya "Türk Dil Kurumu diye bir kurum vardır, bilirsiniz belki, Türkçe dilinin kurallarını belirler bu kurum" diyerek yaptığınız anımsatmanın çok yakışık aldığını düşünmüyorum. Lubunya ile aranızda anlaşamadığınız açık bir durumda bu nedenle bir müddet ikinizin doğrudan bir diyaloga girmemeniz ve değişikliklerinizi bir süre farklı alanlara kaydırmanız yararlı olur düşüncesindeyim. kolay gelsin --Mskyrider ileti 16:20, 11 Haziran 2013 (UTC)
Merhaba. Kendisi bu tür uygun olmayan davranışlarda zamanında çokça bulunmuştur ve bulunmaya da devam etmektedir (şikayet sayfasına bakınız). Kendisi gördüğüm kadarıyla Türkçeye çok hâkim değil, belki de TDK'nin ne olduğunu bilmiyordur diye düşündüm (ilk ricama gelen cevap üzerine). Değişikliklerini geri alacak mı acaba?--RapsarEfendim? 16:23, 11 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

Merhaba. Ben bu proje ile ilgilenmiyorum, senden rica etsem bana mesaj atmaz mısın? Teşekkürler şimdiden, kolaylıklar dilerim.--RapsarEfendim? 05:19, 12 Haziran 2013 (UTC)

Şunu geri alırmısınız? Ben yapamıyorum. Tşk. 78.179.175.176 05:49, 12 Haziran 2013 (UTC)

İzmir Suikastı sanıkları[kaynağı değiştir]

Teşekkürler de ben bilmem eski yazıyı :) Bulabilir misin acaba konuyla ilgili haber yapan bir gazete? Ondan da önemlisi, İzmir Suikastı sonrasında Ankara'da yapılan yargılamalardaki sanıkların tam listesi lazım. Maddede yer alan beraat edenlerin listesinde eksik var muhtemelen.--RapsarEfendim? 16:33, 10 Haziran 2013 (UTC)
Yahut maddenin son kısmına eklediğim "ek okumalar" başlığındaki kitaplardan herhangi biri mevcut mudur?--RapsarEfendim? 10:22, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Selam Rapsar, maalesef o kitaplar elimde yok. Olsa bile sanıkların tam listesinin bu kitaplarda yer alacağını sanmıyorum. Gene de bir bakmak gerek. Milliyet gazetesi Haziran-Temmuz 1926 tarihlerinde 1 ay boyunca İzmir Suikastiyle ilgili düzenli yayın yapmış. Birçok sanıktan bahseden haberler var. Bazılarının resimleri var. 30 değişik günün sayılarına tek tek bakmadım ama henüz bir liste görmedim. Bazı sayılarda davanın en önemli sanıklarının baş sayfada yayınlanmış fotoğrafları var. Bunlardan birini seçip Commons'a yükleyebilirim. Daha fazlası çok zaman alıcı bir şey. Yazıları okumak çok zaman alıyor. Kopyaları aşınmış, bazan kalite de düşük oluyor. İstanbul Beyazıt Kütüphanesinde ve Yıldız Sarayı IRCICA kütüphanesinde bu gazetelerin asıl nüshaları var ama oraya gitmek lazım. Ben yurtdışındayım. Sen İstanbul'daysan Atatürk Kütüphanesinde "Ek okumalar" başlığındaki kitaplar bulunabilir sanıyorum. ---Vikiyazar (mesaj) 13:55, 12 Haziran 2013 (UTC)
Teşekkürler ilgin için. Tutanakların yer aldığı kitap(lar)ta vardır muhtemelen yargılananların tam isimleri, en azından şunlar beraat etmiştir diye yazılmıştır büyük ihtimal diye düşünüyorum. Suikastın ortaya çıktığı gün, kararın açıklandığı gün gibi kritik günlerin manşetlerini Commons'a yükleyebilirsen çok iyi olacaktır madde için. Ben İstanbul'dayım, ancak bu kütüphanelerin hiçbirine gitmedim (ilgisizlikten değil, bölümüm gereği işim düşmedi). İstanbul Üniversitesi'nde öğrenci olduğumdan Beyazıt Kütüphanesi'ne direkt girebilirim sanırım?--RapsarEfendim? 14:37, 12 Haziran 2013 (UTC)
  • Dosya:Milliyet Newspaper 14 July 1926.jpg Milliyet Gazetesi 14 Temmuz 1926 günkü sayısının baş sayfasını Commons'a yükledim. Sayfanın en üst kısmında siyah kalın bir kutu içinde verilen manşette şunlar yazıyor: "Suikastçılar hakkında tarihi karar: Rüştü Paşa, Şükrü, Canbulat, Halis Turgut, Hafız Mehmet, Abidin, Arif, Rasim, Sarı Efe Edip, Laz İsmail, Ziya Hurşit, Çopur Hilmi, Gürcü Yusuf vicâhen, Kara Kemal ve Abdülkadir gıyâben idama mahmkum edildiler. Hüküm sbaha karşı saat ikide İzmir'de muhtelif mahalde infaz edilmiştir. Diğer Maznunlar beraat etti." (Burada vicâhen şahsen demek oluyor, yani gıyâben'in tersi. Maznun zanlı demek) Başka ilginç bir sayfa bulursam onu da yüklerim. ---Vikiyazar (mesaj) 16:51, 12 Haziran 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim, mükemmel oldu :)--RapsarEfendim? 16:59, 12 Haziran 2013 (UTC)

SMS Scharnhorst[kaynağı değiştir]

  • Selamlar :) En azından buradaki sözlük belki yardımcı olur maddelerde. Umarım bu sıcak havalarda, tatile de girince spor yapmaya başlarsın biraz. Sağlam kafa, sağlam vücut ;) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:43, 13 Haziran 2013 (UTC)
Sağolasın Rapsar. Bilmiyordum ben bu sözlüğü, faydalı cidden. Bu yaz spora vakit ayıramayacağım büyük ihtimalle, malum, seneye YGS-LYS bekliyor beni.. Yazın full dershane çalışması olacak. Bir iki haftalık ara veriliyor, o zamanda da tatile çıkacağız. --bermanya 15:49, 13 Haziran 2013 (UTC)
O yaz dershanesi kadar beni bitiren bir şey yoktur :) O kadar bunaltıcı ki o sıcaklarda çalışmak... Neyse, moralini bozmak gibi olmasın şimdi :) İyi günler sana.--RapsarEfendim? 16:16, 13 Haziran 2013 (UTC)
Sınıflarda klima var gerçi, ama yine de bunalacağım :) Sana da iyi günler, görüşürüz* --bermanya 16:18, 13 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Şablon:Olimpiyatlar bilgi kutusu'ı parametreleri koruyarak düzenledim; ancak eski hâlinde bilgi kutusundaki resimler [[Dosya:xxx]] şeklinde kullanılmış. Şu an sadece dosya adı yazsa yeterli. İkinci olarak Şablon:Olimpiyat-Kış da artık gereksiz, bu şablonun kullanıldığı maddelerde de Olimpiyat-Kış>Olimpiyatlar bilgi kutusu değişikliği ile bunun parametrelerinde resmi slogan>motto değişikliği yapabilir misin?--RapsarEfendim? 14:20, 13 Haziran 2013 (UTC)

Değişiklikleri 2-3 gün içinde yapabilirim. Bu arada, Resmi slogan parametresi Slogan olarak adlandırılacak sanırım. --Superyetkinileti 16:19, 13 Haziran 2013 (UTC)

Tamamdır, teşekkürler. Evet, slogan olması lazım.--RapsarEfendim? 16:20, 13 Haziran 2013 (UTC)
Bir de ısrarla oluşturulan vandalizm amaçlı Tepe Aslanları maddesi ve bu maddeyle ilgilenen kullanıcıyla ilgilenebilir misin? Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 16:23, 13 Haziran 2013 (UTC)

Bilgi/Danışma[kaynağı değiştir]

Selamlar, 21 Haziran 2013 günü Türkiye'de başlayacak olan 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası ile ilgili, 22 Mayıs 2013‎ tarihinden beri hergün düzenli olarak çalışmaktayım. Madde diğer Wikipedia dillerinden daha kapsamlı. SM ve KM konusunda uzman olmadığım için danışmak istedim. SM madde çok zor bir iş tabi. Ancak maddeyi KM statüsünde yapabilmek için, neleri düzeltmeliyim, neleri eklemeli veya neleri çıkarmalıyım?

Madde de Pınar isimli kullanıcının mini bir değişikliği haricinde kimsenin katkısı yok. Dolayısı ile tek başıma yapıyorum herşeyi. Kategori, ana madde, şablon vs. Şuan o konularda eksiği var. Ancak ben genel olarak içerik hakkında bilgi almak istiyorum. Kendi tespitlerim şunlar;

Maddede bulunan Organizasyon Tarihi başlığı gereksiz olabilir veya çok şişirilmiş olabilir. Yorumlar kısmında kararsızım nasıl olmalı veya ne kadar olmalı. Kırmızılıklar önemli değil. Gün gün 2-3 tane kırmızı bağ açıyorum. Onlar halledilecek. Madde, Türkiye'deki bir organizasyon olduğu için daha ayrıntılı olsun istiyorum. Ancak bunu yaparkende gereksiz bilgileri eklemek istemiyorum... Lütfen yardım :) --SAİT71 (mesaj) 19:04, 13 Haziran 2013 (UTC)

Selam. Öncelikle eline sağlık, güzel bir madde olmuş. en:1930 FIFA World Cup maddesi örnek alınabilir bence. Dediğin gibi turnuva tarihinde bu kadar detaya girmeye bence gerek yok. Bunların yeri, turnuvanın genel maddesi olabilir, burası değil. Yani bir kupa tarihinden çok, turnuvanın arka planı olursa çok daha uygun olacak, bence. En güncel organizasyonlardan en:2010 FIFA World Cup ile en:UEFA Euro 2012 maddelerinde de böyle bir kısım yok. Yine bence diğer başlıkları geliştireyim derken çok fazla gereksiz detaya girmiştin (bu özen gösterdiğinin belirtisi :) 17 Mayıs tarihinde Kayseri Sümer Tesisleri'nde düzenlenen 47. Cumhurbaşkanlığı Binicilik Kupası organizasyonunu izleyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası resmi maskotu "Kanki" ile fotoğraf çektirmiştir gibi ifadeler bence ansiklopedik olma niteliğinden uzak. Yorumlar kısmında kararsız kalmışsın, bana göre burası da ansiklopedik değil. Çünkü futbol konuşan çok kişi var, bu turnuva hakkında bir şeyler söyleyen çok kişi var. Bunlar arasında seçim yapmak bence çok zor ve gereksiz. Gazeteler mesela hemen her gün bir şeyler yazıyor, bir de organizasyon sırasında bir ton şey yazacaklar :) Ancak, final maçının kendi maddesi olur, orada takımların teknik direktörlerinin falan görüşlerine yer verilebilir. Bunun dışında kabaca maskot, logo, turnuva şarkısı bir başlıkta toplanabilir gibi. Kırmızı bağlantılar ise, maddenin anlaşılabilirliğini etkilemediği sürece açılmak zorunda değil. Mesela ben bu maddeyi okuyan biri olsam, buradan El Rumi maddesini okumak istemem, daha doğrusu o kişinin maddesini okumak, benim bu turnuva maddesini anlamamda bir katkı sağlamaz (gerçi bu bağlantının olduğu başlık dediğim gibi turnuvanın ana maddesine aktarılsa çok süper olur :) Diğer taraftan katılan takımlar, gerçekleşen elemeler açılmalı -ki açıyorsun da. Turnuva tamamlandıktan sonra daha sağlıklı değerlendirme yaparız istersen. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:33, 13 Haziran 2013 (UTC)
Anladım. Gereksiz detaylara girmişim baya :). Zaten şuan için gerçekleşmeyen bir olay var. Olay bitiminden sonra son şekli verilecektir. Maddenin ana maddelerini felan açtıktan sonra güzelce bir traşlarım. Turnuva bitincede yine sana danışırım. Yardımların için teşekkürler.. :) --SAİT71 (mesaj) 20:37, 13 Haziran 2013 (UTC)

İzmir suikastı krokiler vs.[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, bugün eklediğim krokideki harita aslında maddenin metiniyle biraz çelişir gibi gözüküyor ama bakış açısına bağlı olarak belki de çelişmiyor. Maddede Anafartalar caddesinin eskiden Mevlevi Caddesi olduğu yazıyor ama bu haritada Mevlevi Caddesi gözükmüyor. Yanlız dikkat edersen krokide üç yol ağzında yer alan sokaklardan birinin adı verilmemiş, sadece Kemeraltı diye ok gösterilmiş. Belki de o caddenin adı eskiden Mevlevi caddesiydi. Ben krokideki kelimeleri aynen çevirdim. Belki de Mevlevi Caddesi diye yazan kitap ta hata yapmış olabilir. Günümüzde Yemiş Çarşı Caddesi 853. Sokak olmuş. Diğer iki sokak Anafartalar Caddesi olarak adlandırılıyor. Krokideki oklar Atatürk'ün gitmeyi planladığı rotayı gösteriyor. Bir de ikinci değinmek istediğim nokta şu: Maddede İzmir Suikastının haberinin ilk defa Hakimiyet-i Milliye gazetesinde 18 Haziran günü duyulduğu yazıyor. Oysa hem Milliyet, hem de Vakit gazetesi de aynı gün yani 18 Haziran'da suikastı duyurmuşlar. Bu gazeteleri bizzat inceleyerek bunu gördüm. Daha olmazsa "Hakimiyet-i Milliye ve diğer gazetelerde duyurulmuştur" diyebiliriz. ---Vikiyazar (mesaj) 21:30, 13 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Öncelikle teşekkür ederim, maddeye büyük değer kattı o kroki. Krokiyi ve maddeyi incelerken, dediğin şey benim de gözüme çarptı. Kemeraltı, maddesinden de görülebileceği gibi bir semt (yahut çarşı). Cadde adı değil yani. Google Maps'ten tam 583. sokak ile Anafartalar caddesinin kesiştiği noktayı buldum. Krokideki gibi üç yol ağzı. Kemeraltı Camii de gözüküyor haritadan. İkisini karşılaştırınca 583. sokak, krokide Yemiş Çarşı caddesine denk geliyor. Haritaya göre diğer ikisi de Anafartalar Caddesi (aynı caddenin devamı). Buradaki makalede de Suikast Başoturakla Yemişçarşısından gelen sokakların, Kemeraltındaki Hükümet Caddesiyle birleştiği noktada yapılacaktı. demişler. Bu verilere göre düzenleme yapıyorum o zaman.--RapsarEfendim? 21:42, 13 Haziran 2013 (UTC)

Ayetler ve TBA[kaynağı değiştir]

Merhaba. Lütfen bu tür, VP:TBA politikasını ihlal eden değişiklikler yapmayınız. İslam'a göre ayetlerin indirildiğine inanılmaktadır, bunu bu şekilde belirtmek daha uygun olacaktır. Ek olarak neden bilgi çıkarımı yaptığınızı da sorabilir miyim?--RapsarEfendim? 09:18, 14 Haziran 2013 (UTC)

Selam Rapsar, Bigi çıkarımından kastınız birinci örnek ise oradaki cümle basmakalıp, propagandist, ansiklopedik olmayan, doğal olarak ta TBA ya aykırı bir ifade. İkinci örneğiniz kabul edilebilir. Ayet ve surelerin "indirildiğine inanılır" veya "yazılmıştır" şeklinde bir ifade TBA ya uygun, değişik yerlerde ben de kullandım, ancak doğrudan indirildi, ya da nazil oldu ifadelerini bu kapsamda değerlendiremiyorum. Kolay gelsin Angelus 10:43, 14 Haziran 2013 (UTC)

Onlar değil kastettiğim. Mekke müşriklerinin akaid esaslarına yaptıkları itirazlara cevaplar verir. İnsanlara tarihin çeşitli dönemlerinde doğru yolu gösterip fazilet mücadelesi yapan nebilerin (Musa, Harun, İbrahim, Lut, İshak, Yakub, Nuh, Davud, Süleyman, İsmail, İdris, Zul-Kifl, Yunus, Zekeriya, Yahya ve İsa nebilerin, bilhassa İbrahim’ın islam dinini tebliğlerini ve faziletlerini ayrıntılı olarak nakleder. ifadesini Mekkeli paganların inançlarını eleştirir. Musa, Harun, Lut, Davud, Süleyman, Zul-Kifl, Yunus gibi peygamberlerin mücadelelerini anlatır. olarak değiştirmişsiniz. Surenin içeriğini "nesnel gerçekmiş gibi sunmak" taraflılık yaratır, haklısınız. Ancak surenin içeriği budur demek taraflılık yaratmaz. Şöyle ki, propaganda amaçlı bir kitapta/filmde geçen konuları tarafsızlaştırma adına saptırmaya benzer bu. Yani mümkün mertebe olduğu gibi nakletmekte fayda var.--RapsarEfendim? 10:51, 14 Haziran 2013 (UTC)

Örneğinize katılıyorum, ancak ansiklopedide kurulan cümle sureye ait bir paragrafı, ayeti olduğu gibi aktaran bir cümle değil. Dolayısıyla tarafsız olmak zorunda. Angelus 10:58, 14 Haziran 2013 (UTC)

Ben ayeti bilmiyorum açıkçası. Dediğim gibi biraz daha dikkatli davranabilirseniz çok iyi olacak :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 11:02, 14 Haziran 2013 (UTC)

Telif hakkını yanlışlıkla ihlal ettim. Sanırım bu yüzden "beyaz liste" deki adım silinmiş. Sebebini sorabilir miyim.Bu imzasız yazı Rettelo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bir sayfayı komple "yanlışlıkla" mı kopyaladınız? Hem de üç farklı sayfayı, üç farklı dönemde? Bu durumu bir hizmetliye bildirdim, kendisi de düşünceme katılmış olacak ki beyaz listeden çıkarmış sizi. Kuralları biraz daha kavradığınız düşünüldükten sonra tekrar girme olasılığınız da var elbet. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:04, 14 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Cenabet maddesinin İngilizcesi en:Najis midir?--RapsarEfendim? 12:45, 14 Haziran 2013 (UTC)

Selam Rapsar. Cenabeti İngilizceye janaba(t) şeklinde translitere ediyorlar ama maddesini açmamışlar anladığım kadarıyla. Najis, necaset demek ve cenabetten farklı biraz. Domuz, dışkı gibi İslam'da pis kabul edilen şeyler. Maddesi açılır elbet.--Abuk Sabuk 19:24, 14 Haziran 2013 (UTC)

Anladım. Peki diğer dillerde de mi maddesi yok? Yani bağlantı ekleme açısından soruyorum.--RapsarEfendim? 15:20, 15 Haziran 2013 (UTC)
Gözüm kaydı konuşmaya, Junub ingilizcesi ekledim. --Boyalikus (mesaj) 15:36, 15 Haziran 2013 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler.--RapsarEfendim? 16:23, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Junub de varmış, bilmiyordum. Teşekkürler.--Abuk Sabuk 17:17, 15 Haziran 2013 (UTC)

İzmir Suikastı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Elinizde bu maddenin son kısmında yer alan kitaplardan herhangi biri var mı acaba?--RapsarEfendim? 14:17, 15 Haziran 2013 (UTC)

Selam Rapsar, maalesef bu kitaplardan hiçbiri yok elimde. Koskoca madde neredeyse tek kaynaktan üretilmiş gibi, ben de bu maddeyi zenginleştirmek isterim doğrusu. Böyle başka maddeler olursa lütfen ilet bana. Mirada 17:27, 15 Haziran 2013 (UTC)

Teşekkürler ilgin için. Bu hâle de ben getirdim, sağ olsun Kullanıcı:Vikiyazar'ın da yardımları oldu :) En kısa zamanda tutanakların yer aldığı bir kitabı edinip, eksik olan Ankara yargılamaları sonucu beraat edenler kısmını tamamlamayı düşünüyorum.--RapsarEfendim? 14:28, 15 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Yardım:Sayfa nasıl yazılır (biçem) sayfasında Yukarıdaki örneklerde de görüleceği üzere Viki alışkanlıklarından birisi de giriş cümlelerinde -dır, -dir gibi isimden fiil üreten eklerin kullanılmamasıdır. yazıyor. Bilginize :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:11, 17 Haziran 2013 (UTC)

Hoş geldiniz bu arada, yeni kullanıcıymışsınız :) Sormak istediğiniz şeyler olursa mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin tekrardan.--RapsarEfendim? 09:13, 17 Haziran 2013 (UTC)

Hoşbulduk. Alışkanlık yazıyor. Alışkanlık ile kural aynı şey değildir. Yani giriş cümlesinde Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu gibi ifadelerin bulunması bir vikipedi alışkanlığı sonucu yazılmış olabilir ancak her şekilde düşük cümledir. Doğru ifade -dur ekinin eklenmesidir. Bu ifadelere rastgeldikçe düzeltmek lazım.Aditdigo (mesaj) 09:46, 17 Haziran 2013 (UTC)

Başka bir yerde konuyla ilgili açıklama bulamadığımdan kural olarak uygulanabilir. Ansiklopediler de, bu şekilde tanım yapmaktadırlar zaten (hepsi değil, benim gördüklerim arasında her iki türlüsü de var).--RapsarEfendim? 14:58, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. Vikipedi'ye üye olduğumdan beri sevemediğim KM işaretini değiştirmek için birkaç kez çağrı yapmıştım ama pek ilgi olmadı. Bir kez daha deneyeceğim ama senin de önerilerini alayım dedim. Bizim işaret en.viki ile aynıyken, birkaç kullanıcı tarafından şurada konuşulup değiştirilmiş. Tik işareti, bana o maddenin gözden geçirildiğini, onaylandığı hissini veriyor. Artı işareti bile şu ankinden iyi diye düşünüyorum (Artıyı da pek sevmiyorum aslında). Yeni işaretler baktım diğer vikilerden. En çok İsveç Vikisindeki sistem hoşuma gitti. Seçkin maddeler için sarı yıldız (), kaliteli maddeler için mavi yıldız () kullanıyorlar. Bu sistem bize de gelebilir diye düşündüm. Senin görüşlerin neler? Seninde güzel bir önerin varsa bunu köy çeşmesinde duyuralım ve değiştirelim işareti bence.

Ha bir İsveççe Vikide, Danca Vikide ve Fince Vikide Önerilen Maddeler () sistemine rastladım. Hoşuma gitti. İyi yazılmış ve konuya genel bir bakış sağlamış maddeleri önerilen madde seçiyorlar. Bu sistemde bize gelse güzel olabilir belki. Tabii detaylarını araştırmak lazım. Bizdeki KM/SM olmaya yeterli olmayan, ancak güzel yazılmış maddeleri böylece öne çıkarabiliriz. Bu konuda neler düşünürsün? - Seyit mesaj 13:37, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. İlk paragrafta bahsettiğin artı da tik de bence güzel. Buna karşın ikinci paragrafta bahsettiğin farklı renklerdeki yıldızlar da fena gelmedi. Belki altın ve gümüş (madalyalar gibi) yapılabilir, hem ilk bakışta bir anlam da ifade eder ister istemez okurlara. Benim için her türlüsü uygun, hepsi güzel :) Topluluğa çağrı yapılabilir, bir fikir birliği oluşturulabilirse ona uyarım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:01, 17 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar, az önce açılan Şablon:2013 FIFA U-20 Dünya Kupası , Türkiye şablonunu; Şablon:2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Türkiye şeklinde düzenledim ve diğerine sil etiketi koydum. Fakat arkadaş başlığı kurallara aykırı olan şablona eklediğim sil etiketini geri almış. Rica etsem hemen Şablon:2013 FIFA U-20 Dünya Kupası , Türkiye bu silinmesini istediğim şablon ile kullanılmasını istediğim Şablon:2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, Türkiye şablonu inceleyip bir karar verir misin :) --SAİT71 (mesaj) 16:13, 17 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar. Senin dediğin daha uygun tabi ki (turnuva adıyla uyum gösterdiğinden). Şuradaki maddelerde kullanımı düzeltilmeli sil etiketi eklemeden önce. Ondan sonra eklense daha iyi. Kullanıcıyla da iletişime geçebilirsin ayrıca :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 16:16, 17 Haziran 2013 (UTC)
Kullanıcıya bilgi verirken kullanmış şablonu her maddede. Neyse kullanıcıya bilgi verdim ve şablonun kullanıldığı maddelere yeni oluşturduğum şablonu ekledim. :)--SAİT71 (mesaj) 16:26, 17 Haziran 2013 (UTC)

Kesme işareti sorusu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Nurdağı özel isim ya şimdi, buna ek gelirken "Nurdağı'nda" değil de "Nurdağı'da" olması lazım değil mi?--RapsarEfendim? 16:23, 17 Haziran 2013 (UTC)

  • Merhabalar. Dediğin gibi Nurdağı'da olması gerekir "temel kuralı takip edersek" ama bu tür isimler oldukça tartışmalı. Yörede yaşayanların konuşmalarına bakılırsa memleket belirtirken Nurdağlıyım, yer belirtirken "Nurdağı'na, Nurdağı'nda" diyorlardır çok büyük ihtimalle. Resmi sitelerde, yöreyle ilgili kitaplarda vs. yerleşmiş kullanımlara da bakmak lazım.--Abuk Sabuk 16:33, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Bu tür karışıklıkları baypas etmek için "Nurdağı ilçesinde" hilesine başvurabiliriz. Zaten maddede bir iki yerde kullanılır olsa olsa.--Abuk Sabuk 16:35, 17 Haziran 2013 (UTC)
Tekirdağ kolay mesela, Tekirdağ'da doğru olanı. Ama burada sonraki "ı" kafamı karıştırmıştı. Özarı'da demekle arasında bir fark var mı teknik anlamda?--RapsarEfendim? 16:43, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Bu soruna daha çok adını coğrafi şekillerden alan yerleşim birimlerinde rastlanıyor ve sorun aslen "isim tamlaması", "sıfat tamlaması" ayrımından kaynaklanıyor.

Örneğin tekir sözcüğü bir sıfat olduğu için "Tekir Dağ", "Kara Göl" gibi sıfat tamlamaları -doğal olarak- ek almıyor. Gel gelelim "Nur Dağı", "Tuz Gölü" gibi tamlamalar isim tamlaması olduğu için "ı" iyelik ekini alıyor. Sonradan bu isim yakındaki bir yerleşim birimine verilince birleşik yazılan tek bir kelimeye dönüşüyor ve bu ek karmaşası ortaya çıkıyor. "Öz" sözcüğünün saf, has, asıl gibi sıfat anlamı da olduğu için, "ı" harfi de ek değil "arı" isminin parçası olduğu için "Özarı" sorunsuz.--Abuk Sabuk 17:14, 17 Haziran 2013 (UTC)

Hmm, anladım şimdi. Teşekkürler açıklama için. Tam üniversite sınavı sorusuymuş ama :)--RapsarEfendim? 17:20, 17 Haziran 2013 (UTC)
  • Haha. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 18:03, 17 Haziran 2013 (UTC)

İyi çalışmalar[kaynağı değiştir]

Öncelikle iyi çalışmalar. Bir sorum olacaktı size. Bu Green Lantern: The Animated Series sayfasını Türkçe'ye geçirmek için çalışmaya başlayacaktım fakat, başlık konusunda takıldım. Dizinin Türkçe sayfasındaki başlığı nasıl olmalı diye sormak gerekti. Çünkü dizinin tam adı bu ve Türkçe'ye de böyle mi yoksa farklı bir şekilde mi geçer karar veremedim. Yardımınızı bekliyorum.) Tottam100 10:05, 18 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba. Dizinin esas adı Green Lantern: The Animated Series. Eğer Türkçe bir adla yayınlanıyorsa o adla açılmalı, Türkçe bir adla yayınlanmıyorsa bu şekilde bırakılmalı. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:36, 18 Haziran 2013 (UTC)

Selamlar, hoş geldin tekrar :) İyisindir umarım? Kullanıcı:SAİT71, Türkiye'de düzenlenen 20 yaş altı Dünya Kupası maddesiyle uğraştığını belirtmişti bana. Kendisiyle iletişime geçersen, ikili bir çalışma yapabilirsiniz bence. Daha hızlı ilerler madde, ileride de belki KM veya SM olur :) Bu tip ufak iş birlikleri güzel oluyor :)--RapsarEfendim? 15:31, 17 Haziran 2013 (UTC)

Hoş bulduk, ayağımızın tozuyla hemen bi yorum yapalım dedik. Kusura bakma mesajı dün atmışsın fakat cevaplamaya anca şimdi vakit bulabildim. Ben iyiyim valla, seni sormalı? Okullar kapanınca hemen çeviriye başladım. O yüzden U-20 Dünya Kupası maddesine şu anda çok destek veremem. En fazla güncellemelerde bulunabilirim, Rapsar. --JustForFun (mesaj) 15:56, 18 Haziran 2013 (UTC)

Estağfurullah, önemli değil :) Ben kırmızı bağlantıların açılmasında arkadaşa yardımcı olursun belki diye yazmıştım aslında ama olsun, senin farklı projelerin varsa sıkıntı yok elbet :) Yardıma ihtiyacın olduğunda mesaj atabilirsin, biliyorsun :) İyi günler, iyi tatiller.--RapsarEfendim? 16:02, 18 Haziran 2013 (UTC)
Tabii, zaten yardımlarınla çok iş yaptım. Yine de kırmızılar için elimden geleni yapacağım. Nede olsa ülkemize böyle bir organizasyon gelmiş :)--JustForFun (mesaj) 16:08, 18 Haziran 2013 (UTC)
Estağfurullah. Dediğim gibi hiçbir şey yapmaya zorunlu değilsin. İsteksizsen yapmayabilirsin :)--RapsarEfendim? 16:09, 18 Haziran 2013 (UTC)
Ben hala ilk günkü gibi istekliyim :) Fakat kaynak tarayıp, yeni şeyler ekleme konusunda biraz üşengecim :) Ben daha çok madde çevirmeyi seviyorum. Heralde öyle daha kolayıma geliyor :) Ama yardım konusunda sıkıntın olmasın, dediğim gibi yardım edicem. Yarın arkadaşla irtibata geçip nelerin yapılması gerektiğini öğrenirim. --JustForFun (mesaj) 16:24, 18 Haziran 2013 (UTC)
Kırmızı bağlantıları İngilizceden çevirerek açarsın istersen :) Umarım güzel bir çalışma olur (şüphem yok gerçi).--RapsarEfendim? 16:40, 18 Haziran 2013 (UTC)
Zaten öyle yapıcam :) Hadi kendine iyi bak Rapsar, ufak bi işim var. Akşama devam ederiz. --JustForFun (mesaj) 17:10, 18 Haziran 2013 (UTC)

Evet Rapsar, geri döndüm. Şimdi hazırladığın maddelere bakıyordum da, ben yokken çok KM ve SM hazırlamışsın. Bence sana özel bir yıldız vermeleri gerekiyor :)--JustForFun (mesaj) 18:29, 18 Haziran 2013 (UTC)

Bir şeyler yapmaya çalıştık işte :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 21:09, 18 Haziran 2013 (UTC)

Teşekkürler. Birlikte çok daha iyisini yapabilmek umuduyla. --Superyetkinileti 16:02, 18 Haziran 2013 (UTC)

Teşekkürler Rapsar, Superyetkin'in dediği gibi; çok daha iyilerini viki topluluğunun tümüyle başarabilmek ümidiyle. Sevgiler.. --Garbino ileti 20:03, 18 Haziran 2013 (UTC)

Gereksiz düzenle şablonları[kaynağı değiştir]

Lütfen şunun gibi gereksiz düzenle şablonları eklemeyiniz maddelere. Bu madde gayet düzenlidir. VP:BEK'i biraz incelemeniz iyi olabilir. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 08:27, 19 Haziran 2013 (UTC)

Bu düzen http://tr.wikipedia.org/wiki/1908-09_Nemzeti_Bajnoks%C3%A1g_I sizin gibi eski ve tecrübeli kullanıcıları tatmin ediyorsa vikipedi kaliteyi yakalayamaz. Aditdigo (mesaj) 09:22, 19 Haziran 2013 (UTC)

Beni tatmin etmesi önemli değil, düzenli olsun yeter. İç bağlantılar verilmiş, düzgün Türkçeyle yazılmış, Vikipedi kurallarına uygun bir düzen varsa o madde düzenlidir. Ancak geliştirilebilir mi? Evet, geliştirilebilir. Emin olun kalitenin artmasını en çok isteyen kullanıcılardanım. Ek olarak haftanın iş birliği projesi de madde düzenlemesi üzerinedir. İsterseniz katılın, kalitemizi el birliğiyle arttıralım :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:34, 19 Haziran 2013 (UTC)
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zcanl%C4%B1,_Elbistan

Düzenle etiketini kaldırdığınız bu madde içeriğindeki düzgün Türkçe'yi size armağan ediyorum. İşbirliği düzenlemeden kaldırılmamalı denilen etiketlerin kaldırılması şeklinde cereyan ediyorsa ben yokum. Zaten katkı verenlere davranış modeliniz sürekli fırça kaymak ise yakında ben kaçarım siz de rahat edersiniz. Aditdigo (mesaj) 09:39, 19 Haziran 2013 (UTC)

Öncelikle sakin olunuz. Şu an hiçbir tecrübeniz yok bu siteyle ilgili. Biraz saygı gösterebilirsiniz en azından. Gitmek isterseniz de saygı duyarım, sizin tercihiniz. Son olarak, Türkçe'yi değil Türkçeyi olmalı, imlâ kurallarına göre. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:48, 19 Haziran 2013 (UTC)

Madde düzeni[kaynağı değiştir]

  • Selam Rapsar. Benden önce davranıp sen reddetmiştin ilgili değişikliği, o nedenle şuradan haberdar olmanı istedim. :) İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 09:46, 19 Haziran 2013 (UTC)

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Temizlik Takımı hakkında araştırma yaparken İngilizce Wikipedia'daki Temizlik Takımının da bizimkisi gibi senelerdir aktif olmadığını gördüm. Bunun üzerine orada söz sahibi olan kişilere bu konuyu sorduğumda onlardan aldığım cevap: "Bizde iki tane takım var, bunun üzerine Temizlik Takımı kendiliğinden aktif durumunu kaybetti. Onlar şuan Wikipedia:Cleanup dahilinde temizlik işlemlerini yapıyorlar. Ancak dedikleri şeylerden birisi de Türkçe Vikipedisinde bu takımın çok faydalı olacağı. O yüzden bu cevaplar beni biraz daha şevklendirdi ve ben güzel bir ekibin kurulabileceğini düşünüyorum. Tabi burada sizin desteğinizin de önemi yadsınamaz. İyi Günler!--Talha Çakırileti 08:41, 1 Temmuz 2013 (UTC)

furkan doğan maddesi neden silinmedi?[kaynağı değiştir]

selam rapsar, silinsin oyları çok olmasına rağmen neden bu amerikalı kayda değmeyen insanın maddesi silinmedi? acaba oylamanın kaça kaç olması gerekiyor? bu sayfayı ben tekrar silinmeye aday gösterebilir miyim? bir de şurada anlatıldığı üzere http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Gazete_sayfas%C4%B1_adil_kullan%C4%B1m gazete kapakları adil kullanıma girmiyor mu? benim birleştirdiğim veyüklediğim 7 gazete manşeti ve 8 haziran sözcü kapaklarını seyit ne hakla silmiş? bu yaptığının cezalandırılması için nereye başvurabilirim? aynı şekilde gezi sansürü nedeniyle kapatılan ntv tarihin kapağını yüklersem de silinir mi? sonuçta dergi kapağı. teşekkürler, çok deneyimim olmayınca sizden ve boyalıkuştan yardım almaya çalışıyorum.Humanistinsan (mesaj) 12:30, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. İlgili tartışma "fikir birliği oluşmadığından" kapatılmış. Yani sonuç ne silinmesi ne de kalması yönünde. Basit bir oy çokluğuna değil, fikir birliğine (%80 civarı) bakılıyor bu tip yerlerde. Tekrardan silinmeye aday gösterebilirsiniz, kayda değer olmadığını düşünüyorsanız. Gazete kapakları ise, yalnızca gazetelerin kendi maddelerinde kullanılabiliyor (çok çok ufak istisnalar dışında). Başka maddelerde kullanılması adil kullanım politikasına uygun değildir. Dergi kapakları da bu kapsamda değerlendirilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:22, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba, buraya bir göz atarsanız sevinirim. -- Ullierlich 16:35, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Başlık-Şablon[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Buradaki şablonun Türkçe şekli var mı, daha doğrusu bu türden başlıklar-şablonlar hangi türe giriyor, bilginiz var mı? Buradaki başlık --Talha Çakırileti 18:49, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Kategori:VikiProje şablonları diye bir kategorimiz var. VikiProje başlığı şablonları diye açılabilir bu kategori, eğer gerekliyse.--RapsarEfendim? 18:52, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Aslında amacım buradaki şu şablonu türkçeleştirmek. Kolay gelsin, iyi günler!Bu imzasız yazı Talha Samil Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Benim kullanıcı sayfamdakini kullanabilirsin sorun olmazsa? Yahut Vikiproje:spordaki yan menü de oldukça kullanışlı.--RapsarEfendim? 19:22, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Hallettim, teşekkürler. Bu arada ingilizce wikipedisinin temizlik takımını biraz daha inceledim ve sizin dediğiniz gibi orada herkes eşit. Ancak şöyle bir durum var, onlarda 70 küsür takım üyesi var :) Fakat bu bizim de takımımızın altyapısı kurulduktan sonra böyle bir yapıya geçmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Kesinlikle düşünülebilir. Bence şuan ilk olarak takım kurulmalı, devamında ise olabildiğince üye (tabi aktif olması bizim için daha iyi) katılımı sağlanmalı. İyi Günler, kolay gelsin! --Talha Çakırileti 14:36, 2 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar,

Vikipedi'yi çok daha güzel ve temiz bir ansiklopedi yapmak için Temizlik Takımı yeniden kuruluyor! Eğer takımda yer almak ve diğer adaylara oy vermek istiyorsanız tartışma sayfamıza bekleriz.

Sizce nasıl olmuş?--Talha Çakırileti 14:47, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Güzel :) Kolay gelsin, başarılar takımı tekrardan ayağa kaldırmada.--RapsarEfendim? 15:48, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler, size de özellikle Akdeniz Oyunlarındaki maddelerde kolaylıklar dilerim, vaktim oldukça yardımcı olmaya çalışıcam, interwiki ekleme ile başlamıştım ancak umarım daha faydalı işlerde de bulunabilirim.--Talha Çakırileti 22:29, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Ben teşekkür ederim, iyi günler.--RapsarEfendim? 07:57, 7 Temmuz 2013 (UTC)

Silinmeye aday sayfa[kaynağı değiştir]

Suradaki düzenlemenizi inceler misiniz? Kasıtlı olmadan yanlışlıkla sildiğinizi düşünüyorum. Yok değil mi?erlikkhan 21:26, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Silinmeye aday gösterdiğim sayfayı neden oradan kaldırayım ki?--RapsarEfendim? 21:29, 1 Temmuz 2013 (UTC)
Öyle düşünmüştüm zaten belki gerekçeli bir nedenle sildiyseniz dedim de. Sayfayı göremeyince sürümleri inceledim yanlışlıkla sildiğinizi gördüm. Düzeltmişsiniz teşekkürler iyi çalışmalar. erlikkhan 21:32, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Commons'a dosya yükleme[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizin şurada dediğinizi gibi yaptım. Yine olmuyor :( Yükleniyor fakat Vikipedi'deki resim ile Commons'taki resimler, "iki farklı" resim olarak görünüyor. Ama tek resim olması gerekiyor... Siz bana örnek gösterdiğiniz resmi ilk olarak Vikipedi'ye mi yoksa Commons'a mı yüklemiştiniz? Direkt yükleme iyi bir yol gibi gözükmüyor. Net, düzgün ve başarılı bir dosya taşıma sistemi yok mu bu wikide? Galiba dosyaları taşımaktan vazgeçeceğim... :/ --- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 08.39 (UTC)

  • Aslında aklıma sıra dışı bir fikir daha geldi. Türkçe Vikipedi'de bulunan resmin aynısını, bilgisayarımda bulunan klasörden seçerek farklı bir isim ve açıklama ile Commons'a (sizin dediğiniz "direkt" yolla yani sihirbazla) yüklerim. Yükleme tamamlandı mı? Tamamlandı. Bu durumda elde 2 farklı yerde, 2 farklı resim resim var. Türkçe Vikipedi'deki resmi silerim. Resim aynı görüntüde ama farklı bir ad ile Commons'da kalır. Düz mantık :) Her bir resim için bunu yaparsam, çok kısa bir sürede (en fazla 2 hafta) tüm resimleri bu yolla Commons'a koyarım. Samimi söylüyorum. Yaka silktim, bundan sonra yemin ederim ki kendi çalışmam olan bütün resimleri Commons'a yükleyeceğim. Siz bu fikre ne dersiniz? --- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 08.39 (UTC)
Merhaba. Commons ve Vikipedi farklı ortamlar, iki farklı resim gibi gözükecekler zaten :) Buradaki resmi Commons'a taşımak demek, aynı resmi oraya "da" yüklemek anlamına geliyor. Daha sonra buradakini "Commons'a taşındı" gerekçesiyle hızlı silmek lazım.--RapsarEfendim? 08:28, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hım. Şimdi anladım. :) Yani gösterdiğiniz sihirbazda aynı görüntüyü yükleyeceğim Commons'a. Sonradan buradaki resimler Commons'a taşındı nedeniyle silinecek. Orada mutlu mesut kalacaklar. Peki ya, Commons'daki dosya ismi ile buradaki dosya ismi aynı olmak zorunda mı? --- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 10.52 (UTC)
Evet, ama senin sil şablonu eklemen gerekiyor. Ek olarak buradaki resimlerin kullanıldığı sayfalarda, dosyanın güncel adına göre değişiklik yapmak gerekiyor. Aynı olmak zorunda değil, kişisel tercih.--RapsarEfendim? 09:05, 3 Temmuz 2013 (UTC)
Tamadır, teşekkür ediyorum. "Daha sonra buradakini 'Commons'a taşındı' gerekçesiyle hızlı silmek lazım" demiştiniz. Bu durumda şurada "Commons'a taşınmış olanlar" bağlığı oluşturdum. Yani bir nevi "hızlı silinecek dosyalar" bölümü. :) Commons'a yüklediğim dosyaları oraya koyarım. Sonra bir çırpıda sil şablonu ekler ve kullanıldığı yere göre isim güncellemeleri yaparım. Ne gıcık işmiş, aslında kullanıcıların Vikipedi'ye "kendi çektikleri dosyaları yüklemek" gibi bir hata yapmalarına engel olunmalı. Commons en rahatı :) Bıkmadan ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum size... --- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 10.52 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Commons'a yüklüyorum. Bu sefer de başka bir sorun çıktı. Şurada görebileceğiniz gibi EugeneZelenko adında bir kullanıcı resimleri silmeye aday göstermiş. >:( Dosya yüklüyoruz yinede yaranamıyoruz... Katkı yapmak suç mudur yahu? (!)--- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 17.05 (UTC)
Düşük çözünürlüklü ve faydasız diye silinmeye aday gösterilmiş. "Hiçbir ansiklopedik değeri olmayan" ve "kullanılmayan" dosyalar siliniyor, ben de silinmeye aday gösterdim; ancak bunlar kedi maddesinde kullanılabilir pekala. Ek olarak kişisel sayfanda kullanmışsın bunları, dolayısıyla ansiklopedik olmasa dahi kişisel sayfanda kullandığın için silemezler :) Bir de ben kalsın dedim, hiç silinmez :)--RapsarEfendim? 15:46, 3 Temmuz 2013 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim desteğin için. Adam resmen "seçkin resimler" yüklü kalabilir diyor. Kedi ile serçe resimleri, oylama sonuçlanana kadar Vikipedi'de silinmesin. Silinsin kararı çıkınca burada kalır, orada silinir. Silinmesin kararı çıkınca orada kalır, burada silinir :) Diğer kendi çalışmalarımı Commons'a yüklemeyi düşünmüyorum. Bunlar böyle yaparsa işimiz var... Wikiden soğudum. Bundan sonraki kendi çalışmalarımı -ki bunlar tartışma yaratma potansiyelinden uzak olacak- Commons'a yüklerim. --- C@no58 | mesaje-posta 3 Temmuz 2013, 17.05 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Merhabalar. Commons ve dosyalar konusunda yorulmak ve bıkmak bilmeyen ilgi, destek ve katkılarınız için çok teşekkür ederim... Cano58 (mesaj) 07:46, 4 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Denetçi istekleriyle ilgilenebilir misiniz müsait olduğunuzda? İyi günler.--RapsarEfendim? 16:39, 4 Temmuz 2013 (UTC)

Selam Rapsar. Denetleme sonucunu sayfada görebilirsin. --Eldarion 17:20, 4 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler, iyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:26, 4 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Futbol takımı maddelerinin kadro kısımlarını, kadro şablonlarını falan güncellerken güncelleme tarihini de yazarsan (şunun) gibi hem okur açısından hem de bizler açısından çok daha iyi olacak :) Bunu, güncelleme yapan diğer kullanıcılarla da paylaşabilirsin, daha da iyi olur. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:24, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkürler, iyi çalışmalar. -- Supermæn (mesaj) 09:34, 5 Temmuz 2013 (UTC)

HMS Lord Nelson[kaynağı değiştir]

Selamlar. Adaylık sayfasında yazdıklarına cevap geldi. Adaylığın kapatılabilmesi için tartışmanın sonlanması lazım. Son durum nedir?--RapsarEfendim? 07:59, 5 Temmuz 2013 (UTC)

selam, cevap derken neyi kastettin? maddeyi okuyup okumadığımın sorulmasını mı? bir de seçkin içerikteki kırmızılıkların durumu kesinleşmeden adaylıkları kapatmayacağını söylememiş miydin bir yerde? --kibele 10:53, 5 Temmuz 2013 (UTC)
Konu yarım kalmış da. Sen çeviri hataları var demişsin, o ise aksini söylemiş. Mümkünse bu cümleleri göstermen mümkün müdür? Gerçi Mskyrider yazmış birkaç tane, şimdi gördüm.--RapsarEfendim? 15:03, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba.Kendi çektiğim resimlerin lisanlarını yapamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

BaySou11eSileti 16:24, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Zaten yapmışsınız, iyi günler.--RapsarEfendim? 16:46, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Kuruluşlar/Oluşumlar[kaynağı değiştir]

Tekrardan selamlar. Şöyle bir tartışma(msı) olmuştu zamanında. Orada yaptığım açıklamaya göre "establishments by year", "2010s establishments" gibi kategoriler bizde "oluşum" olarak adlandırılacak/malı. Bunun dışında İngilizcede "organization" denen kavram, bizde kuruluş olarak adlandırılıyor (bkz). Bu bağlamda Kategori:2010'larda kurulan kuruluşlar>Kategori:2010'larda kurulan oluşumlar ve sonrasında Kategori:2010'larda kurulan organizasyonlar>Kategori:2010'larda kurulan kuruluşlar benzeri taşımalar yapmak lazım. Bunları bot ile gerçekleştirmen mümkün müdür?--RapsarEfendim? 21:02, 4 Temmuz 2013 (UTC)

En kısa zamanda yapacağım. --Superyetkinileti 16:40, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Tekrar selamlar. Bunun bazılarını yapmışsın, çok teşekkürler; ancak Kategori:1900'lerde kurulan organizasyonlar gibiler duruyor. Aklında var da yapacaksın mı yoksa unuttun mu yahut görmedin mi bilemiyorum, kusura bakma :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 12:41, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Rica ederim. Bunları da yapmaya çalışacağım. --Superyetkinileti 16:50, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Can you just confirm that the pages an IP is tagging for deletion are really Turkish, not Gagauz? Specifically:

Thank you in advance. PiRSquared17 (mesaj) 18:54, 5 Temmuz 2013 (UTC)

Yes. You can also confirm these by looking at Su Ana, Susulu and Su Ata articles in here :)--RapsarEfendim? 18:57, 5 Temmuz 2013 (UTC)
gag:Kullanıcı_dartışma:PiRSquared17 - what does this mean? PiRSquared17 (mesaj) 03:08, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Yükleme tamamlandı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Nihayet Türkçe Vikipedi'de yüklü olan resimleri Commons'a kopyaladım. Şurada, "Commons'a taşınmış olanlar (hiçbir yerde kullanılmayan, silinecek dosyalar)" başlığı altındaki resimler artık silinebilir. Tek tek Commons'a yükledim. Uygun lisanslandırma yaptım. Kullanıldığı yer veya yerler varsa ona göre güncel ismiyle değişiklik yaptım. Kısaca her şey tamam. Bir tek Kedi ve serçe resimleri kaldı. Onlar şurada yapılan tartışma "kesin" bir karara varınca silinebilir. İşi garantiye almak hesabı yani :) Kendi çalışmalarımdan bazıları kaldı. Ancak onlar çok acemi ve bilinçsiz olduğum dönemlerin günümüze yansıyan bir yüzü. Çok bulanık ve çözünürlük bakımından kötü. Farklı projelerde kullanıma el vermiyor. Aslında buradan bile silinse olur :) Şimdi silinmesi gereken resimlere hangi şablonu ekleyeceğim? --- C@no58 | mesaje-posta 6 Temmuz 2013, 09.23 (UTC)

Merhaba. "Commons'a taşındı" diyerek hızlı sil şablonu ekleyebilirsin. Ben de taşıdıklarını biraz kategorize etmeye çalışayım :) İyi günler.--RapsarEfendim? 07:54, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Pekala, kopyalanmış dosyalara tek tek " {{sil|Bu dosya Wikimedia Commons'a taşındı}}" şeklinde ekliyorum o halde :) Teşekkür ederim. Kolay gelsin... --- C@no58 | mesaje-posta 6 Temmuz 2013, 10.20 (UTC)
Üzgünüm tekrar rahatsız ediyorum sizi. Son bir şey soracağım. Commons'a yüklediğim resim ile buradaki önceden yüklenmiş resimlerin isimleri aynı olunca karışıklık oluyor. Şu resim ile bu aynı. Buradaki maddede kullanıyorum dosya adını. Şimdi o silinince otomatikman Commons üzerinde bulunan resim mi gelecek? Yoksa zamanla "bu dosya Commons'da bulunmaktadır" etiketi mi olacak? Ki şu dosyada öyle oldu... Kafam biraz karıştı :( Ne olacak? --- C@no58 | mesaje-posta 6 Temmuz 2013, 13.38 (UTC)
Estağfurullah. Silinince otomatik olarak Commons'taki resim kalacak ve o kullanılmaya başlanacak.--RapsarEfendim? 11:47, 6 Temmuz 2013 (UTC)
O halde tüm resimleri hiç çekinmeden sil diye işaretleyebilirim. Tamamdır. Çok teşekkür ederim size. --- C@no58 | mesaje-posta 6 Temmuz 2013, 13.55 (UTC)

Dosya kaynağı hk.[kaynağı değiştir]

  • Rapsar selam. Şu dosyanın kaynağında ve Google görsel arama motorunda yaptığım arama sonucu, kaynakta bu dosyaya rastlayamadım hiçbir şekilde. Senin futbolla aranın daha iyi olduğunu ve belki de kaynak gösterilen siteye aşina olabileceğini düşünerek bir de sana danışmak istedim. Olmazsa aynı boyutta başka bir yerden dosyayı bulup, gösterilen kaynağı değiştirmek şimdilik en iyi seçenek gibi görünüyor, ne dersin? Utku Tanrıveremesaj 14:49, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Selam. İngilizce Viki aynı resmi Almancadan almış, onların aldığı esas kaynağı ekledim maddeye. Adil kullanım dosyalarında kaynak o kadar önemli değil sanki (gerekçesi uygunsa)? İyi günler.--RapsarEfendim? 17:40, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler, işlem ve cevap için. Ben de öyle düşünüyorum aslında ama "uygunluk" parametresini girmeden önceki lisans etiketinde "Eğer bu resim düzgün olarak kaynaklandırılmış ve gerekçelendirilmiş ise..." dendiği için ayrı bir hassasiyet gösterdim. Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar.Utku Tanrıveremesaj 18:12, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Çok önemsiz gibi gözükse de bence önemli bir detay bu. Bunu politikalara aktarsak olur mu acaba? Tabi önce topluluğa sunmak lazım. Ben adil kullanım resimlerinde kaynağın hiçbir önemi olmadığını düşünüyorum.--RapsarEfendim?20:14, 6 Temmuz 2013 (UTC)
Sanıyorum ki öncelikle ABD'nin telif yasalarını incelemekte fayda var. Eğer atfı zorunlu kılıyorsa, ki tahminim bu yönde, mutlaka kaynak göstermek gerekecektir, diye düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 21:19, 6 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. interwiki bağlantısı içeren madde artık hiç kalmadı değil mi? Çoğu maddede <!-- interwiki --> yazısı kalmış, silmeyi planlıyorum. --Sadrettin mesaj 20:35, 6 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. Yani, mantıklı :)--RapsarEfendim? 21:34, 6 Temmuz 2013 (UTC)

Kayabağ, Gesi[kaynağı değiştir]

Kayabağ, Gesi neyin nesidir? Gesi diye bir ilçe yok Vikipedi'de. Maddeyle ilgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 10:59, 7 Temmuz 2013 (UTC)

Gesi, bir kasaba diye biliyorum. Eski bir kasaba tabiki. Resmi idarede böyle bir yer şu an yok. Kaynak bulamazsam SAS sürecine tabi tutarız. --Sadrettin mesaj 13:28, 7 Temmuz 2013 (UTC)
  • merhaba, ADK sayfasında yaptığınız değişikliği geri aldım. Katılımcının az olduğu bu tartışmadan fikirbirliği çıkarmak uygun bir yaklaşım değil. Lütfen tartışmalar sonuçlanmadan bu tarz politika değişikliklerini "fikirbirliği" varmış gibi yapmayın. Belirli bir "acelemiz" olduğunu düşünmüyorum. Vikipedinin kalıcı olduğunu, efemer bir proje olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle de tartışmaların sonuçlanmasını bekleyebiliriz. --Mskyrider ileti 18:55, 7 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba. Bir yıl geçmiş tartışma başladığından beri, katılımcılar aynı kararda fikir birliğine varmış (gibi yapmıyorum), üç kez yapılan çağrılar sonucunda bir yere kadar gelmişiz. Daha neyi bekliyoruz? Katılmıyor işte başkası, itirazı olan varsa ona göre bir daha tartışılır.--RapsarEfendim? 20:17, 7 Temmuz 2013 (UTC)
Kullanıcıları zorla tartışmaya katılıp görüş bildirmelerini isteyemeyeceğimiz gibi bu şekilde bir değişikliği de kabul edemeyeceğimizi düşünüyorum. Neyi mi bekliyoruz, bence daha fazla görüş bildirilmesini bekliyoruz. Daha da bekleriz. Ayrıca yapılacak olan değişiklik metnini açık olarak tartışma sayfasında belirtip, gelen görüşlere göre düzenleyip, onay görmesinden sonra değişikliği gerçekleştirmek gerekli. --Mskyrider ileti 05:20, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Kullanıcıları zorla tartışmaya katılıp görüş bildirmelerini isteyemeyeceğimiz kısmına katılıyorum. Katılmıyorlar işte, kimseyi zorlayamayız. 10 kişiden 5'i katılmıyor, e ne yapacağız o zaman? Silinmeye aday sayfalara katılımcı az oluyor, seçkin/kaliteli içerik başvurularına da öyle. Ama bir noktada kapatmak gerekiyor onları da. Konuya ilgi gösterenler bu kadarsa kimsenin kabahati yok bunda. İlgi gösterenler de tamam dedi zaten.--RapsarEfendim? 07:16, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Valla Rapsar ben senin gibi düşünmüyorum. Katılım yoksa kapatmak gibi bir zorunluluğumuz yok açıkçası. O öneriyi mesela ben de destekliyorum ama bu şekilde kapatılmasını doğru bulmuyorum. Elbette ilgilenen, geliştiren, farklı görüş sunan çıkacaktır. Vikipedi'yi yarın tamamlamak gibi bir misyonumuz yok, uzun soluklu projelerde olur bu. Vikipediyi geliştirelim diyen, ilgi yok diyen çok ama katılım da yok. Demek ki daha olgunlaşmamış bir Vikipediyiz. Bu SAS ve SM/KM adaylıkları için de geçerli. Onlara da katılım yoksa kapatmak gibi bir zorunluluğumuz yok. Bir madde eğer zaten o kriterleri sağlıyorsa, yıldızı olsun olmasın maddeyi geliştirenler üzerine düşeni yapmış, o içeriği serbest olarak paylaşıma açmış. Bu Vikipedi'nin SM'i az diyenleri o sayfalarda görmedikten sonra ben açıkçası samimi olarak dikkate alamıyorum. Bu nedenle beklememizin bir zararı yok. --Mskyrider ileti 07:40, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Aktif kullanıcılar burada. Hadi bunların hepsini değil de en az 50 değişiklik yapanlarını göz önünde bulundurduk diyelim, 100'ün üstüne çok rahat çıkar. Katılım çok ya da az gibi bir yorum nasıl yapacağız? Bunların hepsinin görüş bildirmesini mi bekleyeceğiz yoksa yarısının mı? Hiç Vikipedi'de 50 kişinin geldiği bir adaylık sayfası olmuş mudur? Katılımın çok ya da az olması bizim yorumlarımız. Sen diyorsun katılımcı az, ben diyorum ki Türkçe Vikipedi standartlarında fazlaydı bile :) Bir noktada eninde sonunda kapatmak lazım, ilerlemek lazım.--RapsarEfendim? 08:24, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Hiç Vikipedi'de 50 kişinin geldiği bir adaylık sayfası olmuş mudur?: Evet: Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Mach. --Mskyrider ileti 08:28, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Gerçekten çok verimli olmuş; hayırlı olsun :), o da yemin etsin :), Başarılar gibi gerekçeler ve gerekçesiz karşı "oy"larla. Bahsettiğin "katılımcı azlığı" işte burada mevcut. Katılımcı var, ama "katılan bir şey" yok (çoğunda elbet :)--RapsarEfendim? 08:31, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Basit bir soru sordun ve basit bir cevap verdim. Eski adaylıklara bakarsan katılımın ne kadar yüksek olduğunu görebilirsin. --Mskyrider ileti 08:39, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Tamam, olmuş. 10 tane olmuş diyelim. 1000'lerce tartışma arasında yüksek bir oran değil yine de. Bu da bu 10 tartışmanın doğru ve uygun sonuçlandırıldığı, diğerlerinin ise yanlış sonuçlandırıldığı anlamına mı geliyor ki? Bence hayır. Senin ifadelerine göre ise bunlar "sonuçlandırılmamalıydı". Çünkü katılımcı az.--RapsarEfendim? 08:47, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Tebrikler ![kaynağı değiştir]

  Altın Wiki Ödülü kazandınız!


Merhabalar. Sizi tebrik ediyorum. Altın Wiki Ödülü Kazanmış durumdasınız ! Vikipedi içindeki çalışkan, aktif ve yardımsever davranışlarınızdan dolayı bunu hak ettiniz :) Yorulmaz katılımınızın ve çalışkanlığınızın devam etmesi dileğiyle. Saygılar, --- C@no58 | mesaje-posta 8 Temmuz 2013, 14.40 (UTC)

Teşekkürler :) Bir de siz değil de sen demeni tercih ederim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:05, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba. İnternet Sitesinde bulduğum telifsiz bir resmi kaynak göstererek şu an ekliyorum acaba doğru mu yaptım bilmiyorum tam, ama resmi düzgün ekledim tek sorun telif ve kaynak gösterme, çoğunlukta aynı resimlerden farklı sitelerde oluyor. acaba ben bir siteden telifsiz olarak bulduğum bir resmi ekleyebilirim miyim? Çünkü telifsiz olarak bulduğum Sinan cemgil'in resmini kendi başlığına ekledim ve hatta kaynak gösterdim sitenin altında izin almadan paylaşılabilirsiniz, kullanabilir hatta çoğaltabilirsiniz diye yazıyor umarım doğru eklemişimdir:-) Kullanıcı:Kulak44 15:16, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Bunu kastediyorsun sanırım. Bu resmin üreticisinin bu web sitesi olduğunu sanmıyorum. Vesikalık bir resim bu, sitenin sahibi fotoğrafçı değilse üreticisi de değildir :) Sitedeki içerikten kasıt muhtemelen sitedeki yazılardır, resimler değil. Bu yüzden silinmesi lazım resmin. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:09, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar. Belki beni hatırlarsınız, belki hatırlamazssınız; ama ben sizi iyi hatırlıyorum (girişsiz olmaz diye düşündüm) :). Şimdi benim bir derdim var. Dota 2 maddesi ile uğraşıyorum ve bitirmeye yaklaştım gibi duruyor. Ancak burada (08.07.2013, 23:44) 8 değişiklik onaylanmamış bekliyor. Şimdi sizden isteğimi anlamış olmalısınız :). (Maddedeki değişiklikleri onaylayabilirmisiniz?). Şimdiden teşekkürler, yazdığım mesajda hata varsa affola. Kolay gelsin. Veysel027 (mesaj) 20:46, 8 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Ne yazık ki hatırlayamadım, üstünden bir yıl geçmiş :( Maddeyi onayladım; ancak burası gibi siteleri kaynak göstermezseniz daha iyi. Orası da Vikipedi gibi herkesin değiştirebileceği bir yer ve bu tip siteler güvenilir kaynak kabul edilmiyor. İyi geceler, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:08, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkür ederim ilginizden dolayı; bu arada hatırlamamanız normal :). Ama sanırım Bu maddede daha çok değişiklik yapmam gerek ve başınızın etini biraz yiyeceğim :). İyi akşamlar, iyi çalışmalar.Veysel027 (mesaj) 23:08, 8 Temmuz 2013 (UTC) (Düzeltme : Bu arada uyarınızı dikkate aldım merak etmeyin.)
Estağfurullah, maddeler gelişsin de ne olursa olsun :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 23:12, 8 Temmuz 2013 (UTC)
Merhabalar, şurada bir kaç değişiklik daha yaptımda; musait olunca bir el atarsanız size zahmet :) Veysel027 (mesaj) 13:57, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Şu maddeyi sana havale ediyorum. Bozdur, tepe tepe harca --вяí¢αи76ileti 03:07, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Tamamdır :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:19, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Nerelerdesin?[kaynağı değiştir]

Nerelerdesin Reality? Şöyle bir geri dönüş yapsan, özlettin kendini cidden :)--RapsarEfendim? 17:27, 25 Haziran 2013 (UTC)

Fazla vaktim olmadığından bakamıyorum buralara. Bakamadığım zamanlarda da maalesef Takabeg gibi önemli ve deneyimli kullanıcıların birçoğu engellenmiş. Aslında pek de bakmama gerek yokmuş onu farkettim. Neyse en azından sen buralardasın sen ve birkaç deneyimli kullanıcı kalmış çoğu ya engellenmiş ya da bırakmış.--Reality 20:58, 9 Temmuz 2013 (UTC)
Yani, ne diyeyim. En azından seni de görelim, yeni kullanıcılar örnek biriyle tanışsınlar :) Umarım katkılarına devam edersin, eski heves ve isteğinle.--RapsarEfendim? 21:15, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar; iyi akşamlar, iyi geceler... Ben sizden biraz (ç)alıntı yaparak Şöyle bir sayfa açtımda, sorun olurmu diye sorayım dedim. İyi çalışmalar :). Veysel027 (mesaj) 00:06, 10 Temmuz 2013 (UTC)

İyi geceler. Benim icadım değil o, isteyen bu tip çalışma sayfaları oluşturabiliyor kendine özel :) Sıkıntı yok yani. Bu arada Dota oynamadım, ama oynadığım bir oyunla ilgilenirsen yardımcı olabilirim maddesinin geliştirilmesinde (Call of Duty 4: Modern Warfare referansım :). Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 00:20, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Tabi ki, bana ilgilendiğiniz ve maddesi olmayan/taslak halinde bulunan bir oyunu söylerseniz; çalışmalara başlarım (biraz bilgisayar oyunu manyağıyımdır (ne birazı, ne saçmalıyorum ben baya baya) :). İlginiz için tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar veysel027mesajkatkılar
Sen istersen o madde üzerindeki çalışmanı tamamla, ondan sonra Kategori:Video oyunları kategorisindeki herhangi bir madde üzerinde çalışabilirsin :) Var olan oyun maddelerinin kaliteleri çok düşük seviyede ne yazık ki. Portal:Video oyunları var bir de, bunu da ben bir-iki yıl önce yenilemiştim. Burada yer alacak kalitede madde varsa veya oluşturursan söylersin, ekleriz oraya.--RapsarEfendim? 00:48, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Tabi elimden geleni yaparım :). İyi geceler, iyi çalışmalar.veysel027mesajkatkılar
Sanırım şuraya ekleyecek bir şey kalmadı. Bende taslak şablonunu kaldırdım. Bir göz atın isterseniz :). Bu arada bir de şu var. İlginizi çeker mi bilmiyorum ama siz genede bir bakın :). İyi günler, iyi çalışmalar.veysel027mesajkatkılar

Temizlik Takımı[kaynağı değiştir]

Merhabalar, Birkaç gündür rahatsızlığımdan dolayı Temizlik Takımı ile ilgilenmeye vaktim olmadı. Gördüğüm kadarıyla seçilecek her takım üyesi için oylamanın yapılması, katılımın az olmasından dolayı şuan için zor gözüküyor. Bu sebeple ben de sizi takım üyesi olarak ekledim, umarım yanlış yapmamışımdır. Ayrıca Direktörlüğe şuan için gerek duymadım. Bence yapmamız gereken en önemli şey Buradaki birikmeyi azaltmak. Birkaç gündür bekleyen değişiklikleri 600e indirmeye çalıştım ancak bu sabah 800e çıktığını gördüm. Sizin fikirleriniz de tabi ki çok önemli. İyi Günler, Kolay Gelsin! --Talha Çakırileti 12:59, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Sıkıntı yok benim açımdan. Bekleyen değişiklikleri 3 gün seviyesinde tutmaya çalışıyorum; ancak bu konuda fazla yardımcı olmadığını düşündüğümden sıkılıyorum bir yerden sonra. Engelimin sona erdiği vakit 22 gün gibi bir şeydi bekleyen değişikliklerin en uç noktası :)--RapsarEfendim? 15:09, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Aslında ben de yardımcı olmaya çalışıyorum bu konuda. 6 gün seviyesine çıkan beklemelerin hepsini inceledim. Ancak 22 güb olayını tam anlayamadım?--Talha Çakırileti 15:28, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Geldiğim gün bekleyen değişiklikler sayfasının en başında tam 22 gündür bekleyen değişiklikler vardı. Geldim, bazı arkadaşları da teşvik ederek 3-5 günde bunu "sıfırlamıştık" :)--RapsarEfendim? 00:10, 11 Temmuz 2013 (UTC)
Anladım, demek ki hala umut var diyorsunuz :)--Talha Çakırileti 12:30, 11 Temmuz 2013 (UTC)

seçkin kapama[kaynağı değiştir]

selam rapsar, şu andaki süre 25 gün müydü? burada hızlı bir süreç olmuş sanırım.. --kibele 13:55, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. Süper bir tespit, hemen geri aldım değişikliğimi.--RapsarEfendim? 14:57, 10 Temmuz 2013 (UTC)
rica ederim, beş dakikada yirmiiki oy gibi süper katılımları görünce farketmemek mümkün olmadı da.. :) --kibele 20:51, 10 Temmuz 2013 (UTC)

liste kapamaları[kaynağı değiştir]

selam, şurada yaptığım yorumların bir kısmı diğer bütün listeler için de geçerli. seyit'ten haber gelmeden hepsine yazmak istemedim. bu konu konuşulmadan adaylıkları kapatmazsan sevinirim. kibele 11:02, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Futbol kulüplerinin kadrolarını göstermek için iki tip şablon var. İlki, kulüp maddelerinde kullanılan, ikincisi ise futbolcu maddelerinde kullanılan. Bunların eş zamanlı olarak güncellenmesi çoğu zaman sıkıntı yaratıyor. Ben de dedim ki ikisini nasıl tek bir sayfada güncelleyebiliriz :) Burada iki şablonu, tek bir sayfada verdim. Kullanıcılar şablon adından sonra "|1" yazınca futbolcu maddelerinde çıkan dolaşımı, "|2" yazınca kulüp maddesinde kullanılması gerekeni seçiyor. Burada görebilirsin. Ancak ilk verdiğim sayfada şablonları göremiyorum, switch'in özelliği gereği sanırım. Bunu nasıl aşabiliriz?--RapsarEfendim? 01:22, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Şöyle bir değişiklik yaptım. Bu değişikliğe göre varsayılan olarak birinci tablo gözükecek. switch'in karşısına
  • {{{1|1}}} yazarsak birinci tablo varsayılan olur
  • {{{1|2}}} yazarsak ikinci tablo varsayılan olur.

Sadrettin mesaj 15:21, 11 Temmuz 2013 (UTC)

Teşekkürler ama ben istiyorum ki ikisi birden gözüksün, güncelleme yapan ikisine birden rahatça yapsın. Yahut direkt olarak ilk şablonda yapılan güncellemenin otomatik olarak ikincisine de yansıtılması gibi bir seçenek varsa Viki'deki tüm futbol katılımcıları ellerinden öper :)--RapsarEfendim? 18:12, 11 Temmuz 2013 (UTC)
Tek sayfadan güncelleme yapılır yapılmasına da İngilizce wikideki sistemden tamamen farklı bir şey olur. --Sadrettin mesaj 16:21, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Misal?--RapsarEfendim? 21:58, 12 Temmuz 2013 (UTC)
Şuradaki gibi bir veri deposu oluşturulur ve hangi veri kullanılacaksa o veri çekilir. Her futbol kulübü için futbol oyuncu listesi oluşturulur ve bu ister dolaşım şablonunda, ister oyuncu tablosunda kullanılır. Bu ne kadar işlevsel olur, sen karar ver. Bana göre senin önerin daha uygun bence. (İki şablonu tek sayfadan güncellemek) --Sadrettin mesaj 19:09, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Güncelleme tarihlerine göre "güncel" veya "güncel değil" kategorilendirmesi yapabiliriz. Ne dersin?--Sadrettin mesaj 19:13, 15 Temmuz 2013 (UTC)
İlçe nüfusu gibi yaparsak çok fazla yeni şablon oluşturmak zorunda kalacağız, ve tüm sistemler yenilenmek zorunda olacak. Güncelleme konusunda şu sıkıntı var, çoğu zaman oraları güncelleyen kullanıcılar tarihi güncellemiyorlar bu da sıkıntı yaratıyor. Bir de A futbolcusunu ve güncelleme tarihini güncellerken, B futbolcusunu güncellemiyoruz, bu da ikinci bir sıkıntı oluyor. Tek şablon şu an için en iyi yol gibi; ama switch kullanarak ikisini de görmek lazım oradan.--RapsarEfendim? 21:44, 15 Temmuz 2013 (UTC)
  • Burası üzerinden gidilemez mi? {{şablon}} dersek ilki, {{şablon|2}} dersek ikinciyi göstermenin ve şablon sayfasında ikisinin birden görünmesinin bir yolu yok mu?--RapsarEfendim? 14:31, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Bu nasıl, kötü görünüyor mu? :) --Sadrettin mesaj 18:32, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Bu da... Yani :) MediaWiki'ye danıştım da, şablona includeonly ekle, sonra bir belgeleme sayfası oluştur ve o sayfada {{:Kullanıcı:Rapsar/Çalışma5}} kullan dediler. Bunda da hepsi için belgeleme yapmak gerekecek.--RapsarEfendim? 21:21, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Default olarak ilkini, şablon adına |2 ekleyerek ikincisini görmenin bir yolu yok mu yahu? :)--RapsarEfendim? 23:16, 23 Temmuz 2013 (UTC)

"default result" ekledim, şimdi dediğin gibi çalışıyor. --Sadrettin mesaj 01:06, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Teşekkürler. Bu kalan son iki kırıntıyı yok etmenin yolu yok mu? Az kaldı :)--RapsarEfendim? 01:23, 24 Temmuz 2013 (UTC)
O kırıntıları da incluedonly kodu arasına alabiliriz :) Başka türlü bir çözüm gelmiyor aklıma? --Sadrettin mesaj 16:57, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Sen var ya... Tam istediğim gibi oldu, daha ne olsun. Çok teşekkür ederim, eline sağlık.--RapsarEfendim? 21:38, 24 Temmuz 2013 (UTC)

AK dosyaları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Adil kullanım dosyalarını sadece kendi maddelerinde kullanabiliyoruz, buradaki gibi kullanımlar telif hakkı ihlaline giriyor. Kaldırabilir misin onları rica etsem? Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 12:19, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Birazdan kaldırıyorum...--SAİT71 (mesaj) 12:30, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar, yine rahatsız ediyorum :) 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası başlamadan önce danışmıştım hatırlarsan. Maddeyi KM-SM Allah ne verdiyse yapma amacım var. Buna ek olarak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası finali maddesinide en kötü SM yapmak istiyorum. 2010 FIFA Dünya Kupası finalini örnek alarak baya yol kattettiğim söylenebilir. Tabi DK finali için benim çalıştığım maddeye göre çok daha fazla kaynak ve ilgi var. O sebeple biraz zorlanıyorum final maddesinde. Bana yardım etmeni rica ediyorum. Tamamiyle özgün olarak 2 maddeyi ilerletiyorum. Zaten ansiklopediyi en iyi takip edenlerin başında geliyorsun. Bu konuda yaptığım değişiklikleri görüyorsundur. Sürekli güncel tutmak için çabaladım. Elimden geldiğince hızlı bir şekilde güncellemeye gayret ettim. Çalışmaya gittim akşam 12'de geldim, maçların bilgilerini girdim. Bir ara memlekete köye gittim, sırf oynanan maçları güncellemek için köyden yaklaşık 3-4 kmlik bir yolu yürüyerek ilçe merkezindeki internete gittim :D Neyse fazla övmüş gibi oldum kendimi. :) Ancak oldukça eğleniyorum bunları yaparken. Hatta turnuva bitti ve ben aylardır bu konuyla ilgilendiğim için, bitirince ne yapacağım diye şimdiden hüzünlenmeye başladım. :( Konuya dönersek, dediğim gibi maddelerin statü alması için çabalıyorum. Senin gibi tecrübeli ve kolay kolay beğenmeyen birinin fikirlerini alarak bunu yapmak çok daha kestirme bir yol benim için. Yardımların illa maddeye bir şeyler eklemen değil, fikir vermendir. Şu cümlede anlatım bozukluğu var, bu bilgi gereksiz, burada kaynak olması lazım gibi. Baştada dediğim gibi diğer wikilerde hiç ayrıntı yok. Ben KM veya sm olabilir diye tek tek grupları aşamaları finali vs. herşeyi açtım. Şuan tek olduğum için gruplardaki kadroları dizilişleri sonra yapacağım. Maddelerdeki kırmızı bağlarıda elimden geldiğince açacağım. Kırmızılıklar şuan için sorun değil... Pls... :((--SAİT71 (mesaj) 22:54, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Estağfurullah, selamlar. İki maddeyi de takip ettim, ilerlemeleri mükemmel, çok iyi iş çıkardın eline ve emeğine sağlık. Söz yardım edeceğim, ancak şu an kriket denen garip spora (beş günlük maç mı olur :) ve Akdeniz Oyunları'ndaki bir branşa konsantreyim. O zamana kadar kırmızı bağlantıları ufak ufak açabilirsin. İyi geceler.--RapsarEfendim? 23:07, 13 Temmuz 2013 (UTC)
Woow... Sözümü aldım ben o zaman. Kriket İBP'ne katıldım. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım. Ancak İBP'ye ve Mukaddime'ye ayıp olmaması için, bir kaç hafta hiç düşünmememe rağmen yine İsviçre maddesi sebebiyle davet etti bende 6-7 madde açtım. Şuan bende çok karmaşık katkılar yapıyorum. Ancak benimde ana amacım belli zaten :) Neyse onayı aldık, ilerleme olması güzel sevindim... Sağolasın. Kolay gelsin :) --SAİT71 (mesaj) 23:18, 13 Temmuz 2013 (UTC)
Final maddesindeki kırmızı bağlantıları açmaya yardım ediyorsun değil mi? :) İyi günler.--RapsarEfendim? 14:31, 21 Temmuz 2013 (UTC)
Ufaktan açıyorum... Dün 2011 17 yaş altı turnuvasını açıyordum, neredeyse bitmişti. Kaydetmedim maddeyi, laptoptan yazıyordum onuda tesadüfe bak. Sonra kabloya çarptım batarya olmadığı için dakikalarca uğraştığım madde heba oldu :D--SAİT71 (mesaj) 15:26, 21 Temmuz 2013 (UTC)
Tüh :( Chrome kullansaydın, bu tip durumlarda hemen aynı sayfalar açılırdı, hem de tam olarak kaldığın yerden.--RapsarEfendim? 18:53, 21 Temmuz 2013 (UTC)
Chrome kullanıyorum zaten... Ancak sayfa boş olarak geldi nedense :S--SAİT71 (mesaj) 20:34, 21 Temmuz 2013 (UTC)
Bu soruyu sen de cevaplandırabilirsin :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 23:08, 13 Temmuz 2013 (UTC)

İyi geceler Rapsar, daha önce izlemediğim sayılı spordan biri kriket ama beyzbola benziyor gözüküyor :) Şurada gayet güzel anlatmış aslında, senin sorunun cevabı da var. Wicket'in yıkılmasıyla vurucuyu gönderme ve vurucuların koşmasıyla sayı (run) konusunu yazmışsın, saha dışına çıkma durumu da doğru. Oradaki tanıma göre over topu atanın hakkını doldurması (6 kez), bundan sonra topu atan değişiyor.--Sayginerv-posta 23:44, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Kullandığım Türkçe kurallarda altı atışta bir değiş"ebilir" dediği için kafam karışmıştı. Mecburen değişiyorlarmış demek ki, teşekkürler.--RapsarEfendim? 00:24, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Maç da izlememle birlikte yavaş yavaş kavramaya çalışıyorum. Ama Allah'ım, böyle bir spor yok. Topu atanın amacı, vuranın arkasındaki sopalara değdirmek ama 50x6'dan 300 atış yaptı takım, bir kere bile bunu gerçekleştiremedi. Yani oyunun amacı olan şey hiç gerçekleşmedi :) Zaten vuruyor topa, %95'i falan dışarıda, çok nadiren oyun içinde tutuyor diğer takım topu. Havada tutarsa bir de bu vurucu oyun dışı kalıyor, tüm takım seviniyor falan. Neden seviniyorlar bu kadar onu da anlayamadım, zaten 9 tane yedek vurucu var teki çıksa ne olacak :) Bir de spikerin what a shot demesinden gına geldi, zaten %95'i dışarıda, diğerlerinden farkı ne de what a shot oldu ki bu?--RapsarEfendim? 11:50, 14 Temmuz 2013 (UTC)
İngilizlere akıl sır ermez, sömürgelere de bulaştırmışlar ki oynayabilecek takım olsun ileride :) --Sayginerv-posta 12:01, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Zaten her İngiliz sporunda boynuz kulağı geçiyor :) Beş günlük maç mı olur bir sporda? :)--RapsarEfendim? 12:04, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Sadece bilet organizasyonu bile dert. İlginçler harbiden.--Sayginerv-posta 12:18, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kriket kuralları maddesindeki lost ball, dead ball, wide ball ve 26. kuralı çevirebilir misin? Ben tam anlayamadım onları.--RapsarEfendim? 12:52, 16 Temmuz 2013 (UTC)
Anlaması gerçekten zor bunları, bir deneyeyim bakalım. Lost ball'dan anladığım şu, "Eğer oyun esnasında kullanılan top kaybolur veya kullanılamayacak duruma gelirse atıcı konumdaki takım "lost ball" çağrısı yapabilir. Vurucu takım no ball ve wide ball gibi ceza runlarını korur ve altıdan daha fazlaysa "lost ball" çağrısı olana kadar yapılan runları, değilse 6 run kazanır." Ana mantık bu, daha iyi ifade edebilirsin belki :) Diğerlerine de bakıyorum. --Sayginerv-posta 15:07, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Siz kesin kriketten anlarsınız diye buraya geldim :) Kuralları yeni yeni öğreniyorum da, bu maç maddesindeki skor kısmını tam anlayamadım, aslında skor sistemini tam kavrayamadım :) Atan takım bu kaleleri yıkarsa 1 wicket sayısı alıyor ve bir vurucuyu gönderiyor, değil mi? Diğer yandan, bu vurucular koşup kale değiştirse onlar 1 sayı alıyor. Vuruş sonucunda topu, saha dışına yere değmeden çıkarırsa 6, değerek çıkarırsa 4 puan da alıyorlar. Vurucular bitince bir "innings" oluyor ve takımlar görev değiştiriyor. Bunlarda (yanlış kavramadıysam) sıkıntı yok. Ama bu "over" ne oluyor?--RapsarEfendim? 23:05, 13 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki maddeden hareketle ve skor yazma sistemini öğrenmemle biraz daha netleşti durum. 274/6'daki 274 run sayısı, 6 ise out olan batsman sayısı (=diğer takımın aldığı wicket sayısı), değil mi? Sonra altı vurucusu out olduğundan atıcı değiştirme hakkını kullanmışlar ve bundan sonra atıcı ve vurucu taraflar da değişmiş. Bundan sonra atan taraf Hindistan oluyor. 277 run sayısı almışlar ve 3 batman kaybetmişler. Doğru mu yorumladım?--RapsarEfendim? 23:18, 13 Temmuz 2013 (UTC)
Şimdi biraz daha kavrayabildim. Innings, futboldaki devre gibi. 10 vurucu dışarıda kalırsa veya over sınırına erişilirse (20 veya 50, formata göre) bir innings (yani set/devre) tamamlanıyor ve roller değişiyor. Over ise bir oyuncunun sahip olduğu maksimum atış sayısının oluşturduğu periyot (6 atış). Yani 20 over limitli bir maçta 6*20'den 120 atış oluyor. Şimdi test formatını çözmek kaldı :)--RapsarEfendim? 11:09, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba Rapsar, bir müddet şehir dışında olduğumdan Vikiye giremedim ve de cevap veremedim kusura bakma. Ancak baksaydım da doğrusunu söylemek gerekirse cevap veremezmişim. Bu kadar anlamsız bir spora harcanan efora yazık. Şantiye için yurtdışında olduğum sürede bu sporu delicesine seven ve oynayan farklı ekipler görmüştüm, gerçekten gözleri bir şeyi görmez oluyordu. Anlamak mümkün değil. Kolaylıklar dilerim...эртлй ილეტი იაზ 18:59, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Küçük araçlar[kaynağı değiştir]

Merhaba. Tercihlerim kısmındaki küçük araçlar sekmesi bende gitti ve bu araçlar kullanılamıyor şu an. Neden acaba?--RapsarEfendim? 16:11, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Sekme bende de görünmüyor. BugZilla'ya gitmemiz gerekecek sanırım. --Superyetkinileti 16:23, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Sekme bende de gitti. El mecbur, Araçlardan, kullandığım uygulamaları Common'da, yeniden etkin hale getirdim. Sorun çözülene kadar sen de istersen öyle yap. E Camon!. :) --Garbino ileti 16:40, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Hotcat ile Katalitik kullanıyorum zaten topu topu :) İkincisini getiremedim de, yapabilirsen güzel olur. Teşekkürler :)--RapsarEfendim? 16:48, 14 Temmuz 2013 (UTC)
"Aaa, Küçük araçlar geri gelmiş'' diyip, sıyrılsam nasıl olur?. Sevgiler.. :) --Garbino ileti 19:51, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır :) Benim Common sayfamı da silebilir misin? Çakışıklık falan yaratmasın sonra :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:17, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Rapsar, şunun "Türk badmintoncular" olmaması neden sence. Sanki İngilizcede "badmintonner" gibi bir terim yerine "badminton players" kullanıldığından bizde de öyle açılmış gibi. Hemfikir olursan taşıyacağım.--Sayginerv-posta 19:01, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Bazı sporları yapanlar için kullandığımız kavramlar "kulağa garip" geliyor, ondandır :) Amerikan futbolcusu mesela. Federasyon da badmintoncu demiş, benim açımdan bir sıkıntı yok.--RapsarEfendim? 20:16, 14 Temmuz 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 20:16, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Bu şablonda, 1982 referandumunda verilen evet oylarıyla Evren'in cumhurbaşkanlığının kabul edildiğinin belirtilmesi gerekir. Kaynaklara bakalım: Kaynaklar öyle söylüyor. sayfa 45. Son olarak, 1982 Anayasa referandumu cumhurbaşkanı seçimi ile birleştirildi.

sayfa 480."7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in seçimi ise Anayasa'nın halk oyuna sunulması ile gerçekleşti."

"Böylece Anayasa'ya evet demek, Evren'in cumhurbaşkanlığına da evet demek oluyor."

"07.11.1982: Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için referandum yapıldı."

sayfa 513. "Kenan Evren'in Devlet Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı 'na dönüştürülmesi ise Kasım 1982 sözde referandumu ve seçimi ile olmuştur."

1982 Anayasası döneminin ilk cumhurbaşkanı olan Kenan Evren, 1982'de yapılan yeni Anayasanın onaylanmasına ilişkin halkoyu sonucu cumhurbaşkanı seçilmiş kabul edilmiş ve bu görevi yedi yıl sürdürmüştür"

(İng.) Kavas (mesaj) 21:10, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Bunu şablona, bir dipnot olarak ekledim. Sıkıntı var mı şu an? Yalnız sizden ricam, bu kaynakları kullanarak bu bilgiyi ilgili maddeye de eklemeniz. Hatta Kenan Evren maddesine de eklenebilir -yoksa. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:10, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Flickr >> Commons[kaynağı değiştir]

  • Yine ben Rapsar :) Şu fotoğraf Flickr'da gördüğüm kadarıyla commons'a yüklenebilir lisanslı. Flickr'a Neslihan Kılıç olarak yüklemişler ama Neslihan Yiğit olacak aslında. Commons'a taşıyabilir miyiz, sen lisanslardan daha haberdarsındır; Türklerin özgür lisanslı fotoğraf kıtlığında faydalı olur :) --Sayginerv-posta 21:18, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Yalnız zaten yüklüymüş, işler karışık dur bakalım :) --Sayginerv-posta 21:36, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Benim Commons'ta dosya taşıma hakkım var. Kılıç yazılı resmi maddeye koy, ikincisi silinince bir mesaj atarsın bana, dosya adını değiştiririm :)--RapsarEfendim? 22:03, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamdır. Kimse de dememiş bu Yiğit diye, Almanca'da alıp de:Neslihan Kılıç maddesinde kullanmışlar.--Sayginerv-posta 22:07, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Silinmiş Rapsar.--Sayginerv-posta 14:06, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Kilikyalılar[kaynağı değiştir]

Bu madde SAS sonucu silinmişti. Sonra defalarca açıldı ve silindi. Şimdi ise Antik Kilikyalılar olarak açılmış. İki madde adını da korumaya alabilir misin? Kaynaklar da blogdur, aldanmayasın :)--RapsarEfendim?22:25, 14 Temmuz 2013 (UTC)

İçerik zaten tam da o blog adreslerinden kopyalanarak yaratılmış. :) Maddeler silindi ve süresiz korumaya alındı. İyi çalışmalar.. :) --Garbino ileti 22:40, 14 Temmuz 2013 (UTC)

VikiProje spor iş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vikiproje:Spor'da iş birliği projesi olarak kriket, kriket kuralları ve oynanışıyla ilgili temel maddelerin açılması, düzenlenmesi ve geliştirilmesi konusu belirlenmiştir. 15 Temmuz 2013 günü başlayacak olan projeye katılımınız bekleriz.--RapsarEfendim? 23:10, 14 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba, aslında şu sıralar bir sınava hazırlanmaktayım ancak fırsat buldukça vikipedi'ye girip şu an için üzerinde çalıştığım "tenis" alanında katkılar yapmaya çalışıyorum. yine aynı şekilde kendime fırsat yaratabildiğim zamanlarda katkı yapmayı çok isterim. açıkçası buralardan pek kurtulamıyorum:) kolay gelsin..iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 23:26, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Vikipedi'de bu sıralar farklı spor dallarıyla ilgilenen kullanıcılar var, böyle şeyleri görmek güzel :) Amacım, biraz geri planda kalmış spor dalı maddelerini canlandırmaktı, muhtemelen tenise de sıra gelir :) Umarım katkıda bulunursun vakit bulduğunda, iyi geceler.--RapsarEfendim? 23:29, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Her ne kadar ülke sporumuz=futbol olsa da:) dediğin gibi farklı spor dallarını da canlandırmak gerekiyor. sana da iyi geceler diliyorum..iyi çalışmalar:) Beyazmavi ileti 23:32, 14 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba Rapsar, şu sıralarda bisiklet ile ilgileniyorum. O konu da biraz geri planda kalmış gibi duruyor. Ama kriket konusuna da katkı yapmaya çalışırım. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 00:20, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Amsterdam Turnuvası[kaynağı değiştir]

Selamlar, yine ben :) en:Amsterdam Tournament isimli madde, İngilizce'de seçkin listeymiş... Ne var diyeceksin belki... Bir kaç yıl önce maddeyi çevirmiştim. Bir kaç cümle ve beraberinde kaynakları yok sadece. 5 dakikalık işi var maddenin... Olabilir mi sence? Amsterdam Turnuvası :D--SAİT71 (mesaj) 01:22, 15 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Olabilir tabi, neden olmasın? :) Futbolcu resimleri çok gereksiz geldi ama bana, oldu olacak hakem resimlerini de koyup bir kere maç yönetmişti diyelim :) Sırf seçkin olsun diye zorla koymuşlar sanki.--RapsarEfendim? 08:45, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Banada gereksiz geldi. Böyle bir durumda illa tıpa tıp aynısı olacak diye bir kaide var mı acaba? Kaldırabilirizde...--SAİT71 (mesaj) 11:45, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Tabii ki de yok, sen de aynısını düşünüyorsan kaldırabilirsin.--RapsarEfendim? 11:47, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Tamamadır... Resimler gereksizdi kaldırdık. Maddeyi biraz inceleyip, kırmızılıkları, eksik kategorileri ve şablonları oluşturayım :)--SAİT71 (mesaj) 11:54, 15 Temmuz 2013 (UTC)

LG Amsterdam Turnuvası ile ilgili, LG'nin resmi sitesinde (Hollandaca) bir bilgi buldum; LG Amsterdam Turnuvası Güney Amerika ve Asya, dünya çapında 150 ülkede yayınlanır.--SAİT71 (mesaj) 00:14, 20 Temmuz 2013 (UTC)

O gelişigüzel bir ifade gibi geldi bana. Ek olarak bunun hangi turnuva için geçerli olduğunu da belirtmemişler. Eklenmese de olur.--RapsarEfendim? 00:36, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Anladım, birde 2005 tarihli bir haberde; LG'nin turnuvaya sponsor olduğu yazıyor. 4 yıllık anlaşma demiş. Google translateden çevirdim... :) --SAİT71 (mesaj) 00:39, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Bak bu eklenebilir :)--RapsarEfendim? 00:41, 20 Temmuz 2013 (UTC)

U-20 DK Foto[kaynağı değiştir]

Mrblar. Twitter'da, U 20 DK'nin resmi hesabına kendi çektikleri fotoğraflarını gönderenlerle iletişim kurdum. Yanıt bekliyorum Vikipedi'de fotoğraflarını kullanabilmek için. Eğer olursa bir iki tanesini commons'a üye yapıp foto yükletmeyi deneyeceğim :) Twitter facebook gibi sosyal sitelerde paylaşılan özgün fotoğraflar içinde izin almamız gerekiyor mu illa? Boşuna uğraşmayım. Bunu soracaktım sadece...--SAİT71 (mesaj) 00:54, 16 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. O kullanıcı olduğunu belirtirse sorun olmaz diye tahmin ediyorum.--RapsarEfendim? 00:57, 16 Temmuz 2013 (UTC)
Konunun görsellerle desteklenmesi lazım olduğu için böyle bir delilik yapıyorum... buradaki gibi tribünden fotoğraf çeken yaklaşık 10-15 kişi ile iletişim kurdum. Elbet bir ikisi cevap verecektir. Bakalım hayırlısı o zaman :--SAİT71 (mesaj) 01:09, 16 Temmuz 2013 (UTC))
2013 U-20 DK finali için, twitterda paylaşılmış amatör özgün fotolardan yükleyelim mi?--SAİT71 (mesaj) 12:56, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Twitter'da paylaşılan fotoğraflar serbest lisanslı olmuyor, izin almadan yükleyemeyiz. Geri dönüş olmadı mı sana?--RapsarEfendim? 13:04, 20 Temmuz 2013 (UTC)

Hoş bulduk :)[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar! Nasılsın? Geldim! :) Ancak sorunu anlamadım ve dolayısıyla ne yapmam gerektiğini de. :) Empi-ileti 12:16, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba. Senin yaptığın değişiklikle birlikte A sınıfı gibi bazı sınıfların logoları gözükmüyor (bu sınıflar için parametre eklememenden kaynaklanan bir sorun).--RapsarEfendim? 12:21, 15 Temmuz 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 12:21, 15 Temmuz 2013 (UTC)
  • Parametre hatası yok. Listeye almamıştım :) Empi-ileti 14:50, 15 Temmuz 2013 (UTC)
Dediğim gibi, bu sınıflar için parametre "eklememenden" kaynaklanan bir sorun'.' :) Şimdi sorun yoksa sıkıntı yok, iyi geceler.--RapsarEfendim? 21:46, 15 Temmuz 2013 (UTC)

gereksiz etiket ve fillerde bilişşellik[kaynağı değiştir]

  • gereksiz yere koyduğun etiketi kaldırdım maddeden. Eğer ki cümle "filler en zeki hayvan türüdür" olsaydı büyük bir iddia olurdu. Ama maddenin tamamı zaten fillerin zekası üzerine. Giriş cümlesine kaynak etiketi istemek çok yersiz bir hareket bence. Filler en zeki hayvan türlerinden birisidir. Evet insanlar da hayvandır. İnsanların da arasında olduğu hayvanlar arasında en zekilerinden biri de fillerdir. Madde zaten bunu açıklıyor. Bu giriş cümlesine kaynak istemek ancak maddeyi tamamen okumayan biri tarafından yapılabilir. Gereksiz etiketlemelerden kaçınarak daha yapıcı işlere yönelmeni öneririm. --Mskyrider ileti 16:49, 16 Temmuz 2013 (UTC)
Bu ikili bir konu değil, tartışma sayfasına yazılsaydı daha iyi olurdu. İnsan da bir hayvan, insanla karşılaştırınca bayağı bir aşağıda kalması lazım. Maddede fillerin yaptıklarından bahsedilmiş, ancak hangi hayvanlar en zekileridir, hangilerine göre zekidir? Ya da zekâ, cetvel gibi bir şeyle ölçülebilecek bir kriter midir (insanlar için iq testi var, ama hayvanlar için?)? Gereksiz etiketlemelerden kaçınarak daha yapıcı işlere yönelmeni öneririm. gibi bir şey de nereden çıktı? Gerekirse sırf etiketleme de yapabilirim, hangi hakla katkılarımı sorgularsınız?--RapsarEfendim? 16:55, 16 Temmuz 2013 (UTC)
  • istediğin kadar etiketleme yap kim karışır ama gereksiz yere etiketleme yapıp, tartışma sayfasını da kullanmaz isen elbette ikili mesajlaşmaya gider. Anlamak istemediğin "en zeki hayvanlardan" demek ile "en zeki hayvan" demek arasındaki fark. Filler insanlardan daha zekidir mi deniyor? Tamamen gereksiz bir etiketleme. Ne bir yapıcılığı var ne de bir yararı. --Mskyrider ileti 05:19, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Sen karıştın işte? Değişiklik özetinde belirttim zaten neden kaynak gösterilmesi gerektiğini. En zeki hayvanlardan biridir var ve bunun için kaynak yok. Bu kadar basit. Ben en zekileridir ya da insan dışındaki en zeki hayvandır için kaynak istemiyorum, en zekilerinden biri olduğu nasıl ölçüldü onun için kaynak istiyorum. Ek olarak dediğim gibi hayvanların zekası neye göre ölçülüyor da mukayese ediliyor? Benim düşüncem aralarında bir fark olmadığı pek ve sempatik gözüken filin eğitilmesi sonucu birtakım şeyleri yaptığı mesela.--RapsarEfendim? 10:13, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • gereksiz etiketleme yaptığın için karıştım, etiketleme yaptığın için değil. ilk cümlenin ötesinde maddeyi oku o zaman "aralarında bir fark olmadığı pek ve sempatik gözüken filin eğitilmesi sonucu birtakım şeyleri yaptığı mesela" gibi düşünceni değiştirecek kaynaklarıyla bilgileri bulabilirsin. Eğitilebilir olmak zekânın bir göstergesidir zaten, sırf bunu demek bile zekâ seviyesinin diğerleri arasında yukarıda olduğunu göstermektir. Vikipedinin amacı diğer kaynaklarda olan bilgileri birebir aynı cümlelerle aktarmak değil, kaynaklarda olan bilgileri toparlayarak sunmak. Aşağıdaki konu başlıklarının herbiri zaten o cümleyi açıklamak için verilmiş ve görülen, bulunan gözlemlenen davranışları anlatıyor --Mskyrider ileti 11:07, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar Rapsar, Sizlerinde bileceği gibi bu yıl 1.lig 19 takımla oynanacak. Fakat bizim lig sayfalarında kullandığımız sonuçlar ve haftalık sıralamalar gibi şablonlar 18 ve 20 takıma göre yapılmış durumda. Ayrıca takımların yıllık maddelerinde kullandığımız haftalık performans şablonuda aynı şekilde ve sıralamalara verilen renklendirmeler 1. lig için uygun değil. Bu tip yeni şablonları yapmak için yardım edebilirmisinin? Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 10:12, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Hangi şablonlar onlar, gösterebilir misin?--RapsarEfendim? 10:14, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Mail adresinizi verirseniz hazırladığım sayfayı size yollıyayım daha kolay görebilirsiniz. ya da burdan yazmak gerekirse 2013-14 Süper Lig sayfasındaki Sonuçlar (19 takımlı olmalı), Takımların haftalık sıralamaları (38 haftalık olmalı) ve Takımların haftalardaki performansları (38 haftalık olmalı) başlıklarının altındaki şablonlar ile Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı 2013-14 sezonu#Haftaya göre sonuçlar şablonunun (38 haftalık olmalı) yeni halleri gerekmektedir. Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 10:37, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Süper Lig mi 19 takımla oynanacak? 1. Lig olmasın? O maddedeki tablolar 19'a göre düzenlenmiş.--RapsarEfendim? 10:44, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Süper Lig sayfasını örnek olarak verdim. 2013-14 1. Lig sayfasında henüz o tablolar yok. Ben bugün koymaya çalıştım ama 19 takıma göre olmadığı için maalesef başarılı olamadım.Bu imzasız yazı Fenerli1978 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ben şurada örnekler hazırladım, sen onları alır ve 1. Lig maddesine uygularsın. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 11:23, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Öncelikle ellerine sağlık. Yukarıdada yazdığım gibi 2 şablon daha var Sonuçlar ve Takımların haftalardaki performansları ve ayrıca bu sıralamalardaki renkleri değiştirirsem süper ligte kullanılan şablonlarda etkilenirmi? Çünkü bildiğiniz gibi 1.ve2. aynı 3.4.5.ve 6.sıradakiler aynı renk kodunda olması daha doğru olabilir. Fenerli1978 (mesaj) 11:30, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Şimdi olması lazım. Renk değişikliğini ise test edersin önce başka sayfalar etkileniyor mu diye, olmazsa bir şey uygularsın.--RapsarEfendim? 11:46, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Tekrar Teşekkürler. Fenerli1978 (mesaj) 11:59, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Selamalr yine ben, Ben 2 gün önce sayfayı yapıp tabloları koydum. Yanlız birileri bu tablonun base i ile oynamış ve şu anda kullandığım her sayfada tablo bozuldu. Ben tablonun base nerede olduğunu bulamadığımdan sana sormanın doğru olacağını düşündüm. Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 06:07, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Selam. Şimdi oldu mu?--RapsarEfendim? 08:46, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Siz sortable olmasını kaldırmışsınız. Onu bende yaptım onda sıkıntı yok. Ama bu tablo sort edilebilir bi şekilde daha önceden çalışıyordu, sort etmek için oklar haftanın üzerinde görünüyordu ve tablo gayet düzgün görünüyordu. Ve ayrıca bu tablo geçen yılki şurada , şurada, şurada ve şurada da kullanılmakta. Tabloyu düzeltirsek daha doğru olacağını düşünüyorum. Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 10:15, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Elimden gelen budur :)--RapsarEfendim? 10:20, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Öncelikle ilgin için çok teşekkürler. Peki bunun base ini nerden bulabiliriz. Muhmelen ben tabloları koyduktan sonra biri bunun base i ile oynadı onu bulup geri alsak bence toptan problem düzelecek gibi geliyor. Saygılar ve tekrardan teşekkürler, Fenerli1978 (mesaj) 10:29, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Rica ederim. Kopyalayıp, başka maddelere yapıştırman lazım, hazır bir şablonu yok bunun.--RapsarEfendim? 10:40, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Hepsi aynı anda bozulunca ben bir şablonu olduğunu düşündüm. Saygılar, Fenerli1978 (mesaj) 10:57, 20 Temmuz 2013 (UTC)
  • Selam Rapsar. Size bir konuda danışmak istiyorum. Yabancı sayfalara bağlantı vermeye çalışıyorum. "Confirm" tuşuna bastığımda "your session has expired" yazıyor. Oturumu açıp kapamama rağmen değişen bir şey olmuyor. Ne yapabilirim acaba? İyi çalışmalar... GökçeYörük 10:41, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Selam. Wikidata'da mı yaşıyorsun bu hatayı? Tam olarak anlayamadım.--RapsarEfendim? 10:42, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Burada, herhangi bir maddenin "Diğer diller" başlığındaki "Bağlantı ekle" butonunu tıklayınca gelen küçük sayfada yaşıyorum. GökçeYörük 10:48, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Helenleştirme için kastediyorsun sanırım? Bu madde için bir Vikiveri sayfası var halihazırda. Diğer dillerde hiçbir karşılığı olmayan bir madde olsun. Daha sonra, atıyorum İspanyolca Vikipedi'de bunun bir karşılığı açılıyor. O madde henüz yeni olduğundan Vikiveri'de bir karşılığı oluşturulmamış, bizdeki ise eski olduğundan karşılığı var. İspanyolcadan bağlantı ekle yazısına tıklayıp, bizim maddeyi oradan eklerlerse hata verir; çünkü bizim madde zaten kendine has bir Vikiveri sayfasına sahip. Ama bizdeki bağlantıya tıklayıp, İspanyolca karşılığını bizim madde üzerinden verirsek, bizim maddenin Vikiveri sayfasına İspanyolca maddenin de bağlantısı eklenir. Pratiğe dökersek, İng. Vikideki en:Hellenization sayfası için bir Vikiveri sayfası mevcut. Oradan Türkçe sayfayı eklemek gerekiyor.--RapsarEfendim? 10:59, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. Uzun süredir Vikipedi'de yoktum. Bu süre zarfında oluşturulmuş Vikiveri galiba. Bildiğiniz gibi eskiden direkt madde sayfasını kullanarak yapardık; köprünün altından çok sular akmış. Esenlikler dilerim, iyi çalışmalar... GökçeYörük 11:13, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Bir ara futbolcu istatistikleri, nüfus verileri gibi sayısal verilerin de burası üzerinden güncelleştirileceği ve her Vikinin bu alanda güncel tutulacağı fikri vardı ama şimdi ne oldu bilmiyorum. Neyse, rica ederim, iyi günler.--RapsarEfendim? 11:25, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Hmm, sanki öyle bir şeyler benim de gözüme çarptı gibi. Tekrar karşılaşırsam size haber vereyim. GökçeYörük 12:24, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu maddenin KM adaylığıyla ilgilenmeniz mümkün müdür aday gösteren kişi olarak? İyi günler.--RapsarEfendim? 08:48, 18 Haziran 2013 (UTC)

Tekrardan selamlar. Bu konuya bir kez daha dikkatinizi çekmek istiyorum.--RapsarEfendim? 08:02, 5 Temmuz 2013 (UTC)
En yakın zamanda ilgileneceğim. Teşekkürler. --akinranbu (mesaj) 21:16, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Soygaz için iş birliği[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar Mskyrider, Rapsar, Saygıner ve Superyetkin. Kırmızı bağlarının tamamlanmasını istediğiniz Soygaz maddesi bu hafta ikinci kez VP:İBP gündeminde. Siz de ikişer madde eklerseniz, bir daha İBP gündemine almamıza gerek kalmayabilir. Teşekkürler. Mukaddimeileti 12:14, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Şurada anlamadığım bir konuda benden yardım isteniyor. Yardımcı olursan sevinirim..--Eğitmenmahmut msj 22:47, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Teşekkür ederim.--Eğitmenmahmut msj 22:57, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Copa Libertadores[kaynağı değiştir]

Selamlar... Yine takıldığım bir yer oldu ve yardım istemek için rahatsız ediyorum :) Amsterdam Turnuvası'nı katkıların sayesinde bitirmek üzereyim. 4 tane turnuva maddesi kaldı sadece. Ondan sonraki ilk hedefim, İngilizce'deki List of Copa Libertadores finals SL'yi tamamlamak. Maddenin tabloları kaldı sadece. Tabi birde final maddeleri açılacak. Final maddelerinin hepsi yok nerdeyse bizim vikide. O biraz zaman alacak olsada önemli olan işin sadece kırmızılıklara kalması. Onlarıda tamamlayınca maddeyi SL yapabiliriz. Ancak İngilizcem zayıf olduğu için takıldım. İngilizcede tablodaki

2–2 on points; Santos won playoff 3–0 at Estadio Monumental

bu kısımları anlayamadım tam olarak... 2-2'nin sonucunda (?) Estadio Monumental'deki playoffu Santos 3-0 kazandı gibi bir şey demek istiyor ama birebir anlayamadım. Üstelik skorlar felanda garip geldi çünkü 2-2 bitmemiş toplamda maç... Yardımcı olabilirsen eğer listeyi tamamlayabileceğim...--SAİT71 (mesaj) 16:17, 19 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Estağfurullah, istekli kullanıcılara kapımız açık her zaman :) Puanlarda 2-2'lik eşitlik oldu, Estadio Monumental'da oynanan playoff maçını 3-0 Santos kazandı olması lazım. Şu maddeye bakarsan galibiyete 2 puan veriliyor o dönem, o yüzden öyle olmuş :) Bir de spor ile ilgilenen kullanıcılar olarak tek bir konuda yoğunlaşsak süper olacak. Böylece hem daha verimli hem hızlı hem de daha organize çalışmış oluruz. Sen yine yapacaklarını, kafandakileri yap; ama spor projesi iş birliğine de katıl diyorum kısaca, artık yabancı değilsin :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:53, 19 Temmuz 2013 (UTC)
hmmm. Çok teşekkürler. Ben tam içeriğini bilmediğim için mantıklı bir izahat yapamadım. İki maç oynanıyor ve puan veriliyor galiba. Biraz karmaşık bir içeriği var gibi. Spor işbirliğine her zaman açığım. Şuan başladığım 2-3 maddeyi bitirdikten sonra topluluğa daha çok katılabilirim. Örnek olarak FA Cup gibi önemli bir organizasyonun sezonları felan duruyor. Yine önemli liglerin eski sezonları yok. Seri penaltı atışı ve ekstra uzatma gibi maddeler yok. Bunlar ilk aklıma gelen. Birde kriket gibi farklı bir İBP var tabi o da güzel bir çalışma.--SAİT71 (mesaj) 22:01, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Bu spor iş birliğinde daha çok arka planda kalmış spor maddelerine ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Futbol zaten her daim katılımcısını bulan bir konu. Ama kriket maddesi mesela, kaç aydır telifli içerikle duruyormuş. Giriştim kabaca, fena olmadı. Sıfır bilgiyle girdim, sporu öğrenerek çıktım :) Bir de sen okusan, anlaşılıyor mu diye baksan fena olmaz. Kriketten sonra mesela, eksikliğini gördüğümüz sporlardan aklıma kürek geliyor, belki ona girişilir :)--RapsarEfendim? 22:08, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Benim de hiç bir bilgim yok aslında o oyun hakkında. Madde iyi olmuş. Anladığım kadarıyla beyzbol tarzında bir oyun. Spor İB için bir liste belirlemek lazım aslında. Sporla ilgilenen herkes katkı yapsın. Yegul38 var mesela. Sürekli futbolcu maddesi açıyor, kadroları güncelliyor. Kategori, interwiki hiç bir maddesinde olmasada yinede yararı var tabi. O gibilere davetiye felan gönderilse iyi olur. Bende bir iki SL felan oluşturayım diye Copa Libertadores finalleri listesine başladım. Tabloda kalmıştım işte. Hiç değil bir SL daha kazanabiliriz belki :) Bitireyimde şunları bi rahatlayım artık... --SAİT71 (mesaj) 22:16, 19 Temmuz 2013 (UTC)

Kulüpler Birliği Vakfı[kaynağı değiştir]

Merhaba nasılsın Rapsar, bahaneyle halini hatrını da soramıyordum çok yoğunum bu aralar :) Ben senden ne rica edeceğim malum hali hazırdaki kulüp başkanlarımız bile Kulüpler Birliği'nin ne amaç ve gayesi olduğunu bilmedikleri bir ortamda elimden geldikçe vakfın sayfasını düzenledim sana zahmet futbol bilgin var ben güzelce güncelledim ama eksik olan yerleri görürsen düzeltir yada beni uyarırsan sevinirim :) (Şakşakcı7 (mesaj) 21:15, 19 Temmuz 2013 (UTC))

Bir de Rapsar sana zahmet olacak ama kırmayacağını bildiğim için rica edebiliyorum vakfın bir logosu var ve internette kulüpler birliği vakfı logo diye arattığımız zaman vakfın logosu çıkıyor acaba sana zahmet yükleyebilirmisin sayfaya benden kaynaklı bir sorun yüzünden logo yükleyemiyorum ve bir an öncede sayfadaki çalışmanın sonlanmasını istiyorum müsait anında yapabilirsen çok sevinirim. Gece gece başına iş açtım kusura bakma. İyi geceler :) (Şakşakcı7 (mesaj) 21:26, 19 Temmuz 2013 (UTC))
Merhaba. Ufak biçimsel düzenlemeler yaptım, logo da ekledim, bilgi kutusunu da uygun olanıyla değiştirdim. Sadece girişe, daha tanımlayıcı bir cümle eklersen (falanca için kurulan, filancaların üye olduğu Türkiye merkezli vakıf gibi) güzel olacak. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:04, 19 Temmuz 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim gece gece zahmet verdim sağol :) Tamamdır uygun bir giriş cümlesi bulucam yazarım hemen :) İyi geceler. (Şakşakcı7 (mesaj) 22:09, 19 Temmuz 2013 (UTC))

Hayırlı Ramazanlar![kaynağı değiştir]

Hayırlı Ramazanlar!
Razaman ayında sahur vaktine kadar yaptığım sayfa incelemelerinde her akşam istatistiki olarak beni geçmeniz öncelikle vikipedi adına beni mutlu ediyor ve tabiri caizse "gaza getiriyor" :) (Özellikle bu akşam çok güzel bir iş çıkardınız) Çalışmalarınızın devamını ve hayırlı bir Razaman ayı diliyor, güzel bir pazar gününe uyanmanızı umut ediyorum! Talha Çakırileti 22:55, 20 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler, takdir edilmek de beni teşvik ediyor :) Sahura kadar oturup, sahurdan da bir saat kadar sonra yatıyorum ki kilo yapmasın, bu vakitte de Vikipedi'de oluyorum :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 00:00, 21 Temmuz 2013 (UTC)

İyi geceler yahut sabahlar :) 1985 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası maddesinin bilgi kutusundaki "Seyirci" parametresinde bir hata var. Maç başına 21 seyirci diyor :) Virgül-nokta ayrımından kaynaklı sorun muhtemelen.--RapsarEfendim? 01:03, 21 Temmuz 2013 (UTC)

İyi günler :) Noktasız kullanım tek çözüm yolu görünüyor.[5] --Sadrettin mesaj 13:55, 21 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Bunları kontrol edebilir misin?--RapsarEfendim? 00:26, 21 Temmuz 2013 (UTC)

İnceledim. Kolay gelsin. --esc2003 (mesaj) 18:08, 21 Temmuz 2013 (UTC)

SAS hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, az önce VikiProje Tenis sayfasını inceledim. gördüğüm kadarıyla sayfada 30 Haziran 2010‎'dan beri hiç bir hareketlilik yok. zaten sende o tarihlerde projeyi SAS olarak göstermişsin ama oylama olumsuz sonuçlanmış. o yüzden senden fikir almak istedim. senin de o dönem belirttiğin gibi böyle bir projeye gerek olmadığını düşünüyorum. en.wiki'de 170 üyesi olan ve sürekli aktif olan bir proje. bu şekilde ilgisi az olan konuları projelendirmek zaten az olan sayımız nedeniyle konuların niteliğini ve niceliğini düşürüyor. Vikiproje spor herkesin ortak bir noktada toplanması için yeterli diye düşünüyorum. ilerde belki kullanıcı sayıları en.wiki'de olduğu gibi olursa tekrar düşünülebilir. 2. defa SAS oylamasına girmesi gerektiğini düşünüyorum. fikrin nedir? Beyazmavi ileti 20:03, 21 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Bana kalırsa da işlevsel olmayan ve silinmesi gereken bir proje. Ancak bazı kullanıcılar, genel olarak projelerin silinmesine karşılar. Bu yüzden silinmeye aday gösterilse dahi herhangi bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.--RapsarEfendim? 21:03, 21 Temmuz 2013 (UTC)
Evet aslında haklısın. zaten projelerin çoğunluğu genel olarak tenis projesinin durumundan farklı değil. bu gerekçeyle silinirse bir çoğunun da silinmesi mantığı doğacak. ki aslında bana göre proje sayfaları oluşturmak için belirli kriterler konularak başlatılsa (örneğin katılımcı sayısı ve katılımcıların belirli bir süreden beri üyeliği veya aktifliği vb şartlar) çok daha mantıklı olur. çünkü bu şekliyle projeler hiç hoş olmayan bir profil sergiliyor. bazılarının şablonları dahi bozuk durumda.. neyse biraz fazla uzattım:) fikrini almak iyi oldu. en iyisi şimdilik böyle kalsın o zaman..iyi çalışmalar..kolay gelsin..Beyazmavi ileti 23:55, 21 Temmuz 2013 (UTC)

sis uygulamaları konusunda[kaynağı değiştir]

hâlen süren seçkin tartışmalarına saygı gereği, aday gösterdiğiniz ve/veya oy verdiğiniz adaylıkları kapatmayın lütfen. --kibele 10:09, 22 Temmuz 2013 (UTC)

Orada sorumluların görüş bildirdiği adaylıkları kapamaması gibi bir öneri yok. Kaldı ki benim bu görüşlerim geçresiz sayılsa dahi bu adaylıkların yine aynı şekilde sonuçlandırılması gerekiyor.--RapsarEfendim? 10:26, 22 Temmuz 2013 (UTC)
sizin 'zaten belli' şeklinde kendi fikrinizi mutlakmış gibi sunmanıza alıştık. sıkıntılı adaylıkları açarak ya da yenilerini yapmayarak 'zaten belli' olan adaylıkları başkalarına bırakmak dururken böyle sürdürmeyi siz içinize sindiriyor olabilirsiniz, burası böyle bir yer değil ancak. --kibele 10:29, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Bkz. VP:İÜYYKÜD--RapsarEfendim? 10:31, 22 Temmuz 2013 (UTC)

Coldplay diskografisi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Vaktin olduğunda bu maddenin düzeni ve güncellemesiyle ilgilenirsen iyi olur :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 14:32, 21 Temmuz 2013 (UTC)

Tamamdır, hallettim :) - Seyit mesaj 12:12, 22 Temmuz 2013 (UTC)

Galatasaray Hentbol Tarihçesi[kaynağı değiştir]

Rapsar Merhaba. Senle daha önce konuştuğumuzda bir GS kitabın olduğundan bahsetmiştin. Şimdi benim kafama şu takıldı galatasaray 1926 yılında sanırsam sadece erkek hentbol takımını açtı ve de iki kez şampiyon oldu ben bunu vikipediye katkı olarak yapmak istiyorum ama gel gelelim internette vs bir bilgi bulamıyorum tamamen o kitabına bakıp erkek ve bayan hentbol takımları açılmış mı açıldıysa hangi senede aktif olmuş ve kapanmış ve de şampiyonluklar yazıyor mu sana zahmet bir bakarsan yada bilgin varsa geliştirelim derim onu da.(Şakşakcı7 (mesaj) 14:37, 22 Temmuz 2013 (UTC))

Merhaba 1926'da kurulduğu, 1945'te başlayan İstanbul Hentbol Şampiyonası'nda 1955'e kadar 8 şampiyonluk aldığı ve sonraları 2 Türkiye şampiyonluğu kazandığı yazıyor. Kadın şubesi var mıydı bilmiyorum, yazmıyor bir şey.--RapsarEfendim? 14:46, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Anladım çok teşekkür ederim zaten etkin bir şube değildir sayfa açmak yer işgali gibi birşey olur kulüp bir gün tekrar açarsa şubeyi o zaman incelemeye alırız bilgi vs birşey bulmak çok zor. En azından basketbol, voleybol, sutopu sayfalarını geçmişten bugüne tarihçeledim sorun yok şimdiki hedefim seninde yardımlarınla açıkcası briç, judo, yüzme, atletizm, kürek şubelerinin sayfaları geçmişten bugüne çok hatalı ve eksik bilgiler var o sayfalarında galatasarayın. çalışma başlatmak şart oldu en azından popüler branşlar futbol, basketbol ve voleybol eksiksiz önemli olan o gibi gözüksede bu sayfaları da tamamlamamız lazım tek başıma ne kadarına yetişebilirim bilmiyorum seninde boş vakitlerindeki yardımına ihtiyacım var :)(Şakşakcı7 (mesaj) 14:59, 22 Temmuz 2013 (UTC))

2000 UEFA Kupası finali[kaynağı değiştir]

2000 UEFA Kupası finali maddesine, Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası'nın resmini koydum ugun mu emin olamadım... Ne de olsa SM...--SAİT71 (mesaj) 21:48, 22 Temmuz 2013 (UTC)

Resmi sen mi çektin? Sen çektiysen mükemmel, Galatasaray maddesine bile eklenmesi gerekir :)--RapsarEfendim? 22:33, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Geçen yaz askerdeyken çekmiştim. Sirkeci'de yaptım ben askerliği. O sebeple İstanbul'da bir çok yer gezdim. Galatasaray'ın 18. Şampiyonluk sergisimiydi neydi, Galatasaray Lisesi'nin tam karşısında bir binada çektim bu kupaları felan. 10-11 tane resim vardı. 3-4 tane yükledim. Galatasaray Müzesi maddesinin resim galerisine koydum yüklediklerimi hatta. Metin Oktay'ın forması, Gs'nin kazandığı ilk kupa olan Union Club Kupası, Süper Kupa, Uefa Kupası vs. Bir kaç resim daha var elimde ama onları yüklemedim... :) --SAİT71 (mesaj) 22:41, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Süpermiş :) Onlar büyük değer katar maddelere. Sezon maddelerinde falan da kullanılabilir. Askerliğin İstanbul'da olması da iyiymiş :)--RapsarEfendim? 22:53, 22 Temmuz 2013 (UTC)
Galatasaraylı değilim ama arkadaşım Galatasaraylıydı. İlla girelim demişti. Benimde makina vardı askerdeyken, çektim resimleri. Jardel'in süper kupa maçında giydiği kramponuna kadar çektim. :D --SAİT71 (mesaj) 22:58, 22 Temmuz 2013 (UTC)

U-20 Finali maddesi[kaynağı değiştir]

Ben de gördüm onu da, finalle pek alakası yok sanki? Turnuva maddesine eklenebilir ama, tek cümleyle.--RapsarEfendim? 22:25, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Dur tamam, bir iki tane çok güzel haber buldum. Finalden sonraki tepkilere koyacağım... :) --SAİT71 (mesaj) 22:38, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Buda var, ancak eklemedim. Gereksiz olur gibi...--SAİT71 (mesaj) 23:06, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Yani... :)--RapsarEfendim? 23:14, 23 Temmuz 2013 (UTC)

telif hakkı ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba. değiştirmek isteğimiz İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi sayfasındaki değişiklikler telif hakkı ihlali gerekçesiyle reddedilmiştir. Değişiklikler kurumun sosyal medya ajansı tarafından, üniversitenin göndermiş olduğu metne göre yapılmıştır. Bu konuyla ilgili ne yapabiliriz? Teşekkürler.Bu imzasız yazı Tuuba.arslan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Zaten telif hakkı ihlali de başkası tarafından yazılan ve aksi belirtilmedikçe telif haklarının bu yazarda olduğu metnin olduğu gibi başka bir yerde kullanılmasıdır. Kullanıcı:Taysin ile iletişime geçerek OTRS izni alabilir ve bu metni burada kullanabilir, yazarla iletişime geçerek metni serbest bir lisans altında yayımlatabilir veya farklı kaynakları ve kendi cümlelerinizi kullanarak içerik ekleyebilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:07, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Elden geçirme[kaynağı değiştir]

  • Dostum, bir de bunun alt yazısına bir el atsan. Karıştırmış olabileceğim yerler olabilir. Ayrıca şuradaki madde açtırma cingözlüğünü de anlamıyorum sanma :). Hemen açarım o maddeleri, sen yeter ki düzenlemelere devam et. Kolay gelsin.--i.e.msj 10:55, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Yahu ben EC Roma ile Toulouse IC sayfalarını başka dilde bulamadım? Bir destek versen.--i.e.msj 11:02, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Altyazıyı bayağı bir değiştirdim, ilk hâli çok gereksiz detaylara giriyordu bir resim altyazısı için. EC Roma'ya ben de rastlamadım, diğeri ise fr:Toulouse Invalides Club olarak var Fransızca Vikipedi'de. Diğeri ise ES Roma olmalı (düzeltebilirsin), açılımı ise Elecom Sport Roma ve Vikipedilerde rastlamadım :) Önemli bir takım ama bu tanınmayan spor için (ilk sıraya dikkat :)--RapsarEfendim? 16:43, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. SL sayfasında, mevcut sayı 100 olarak gösteriliyor. Ancak SL sayı şablonunda sayı 105. Asıl SL sayımız ise 106 (doğru saydım diye düşünüyorum, kaç kere saydım). Bunun nedenini bulamadım aradım taradım. Sende bir bakarsan sevinirim. - Seyit mesaj 10:59, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Sorun burada oluşmuş :) Tamam şimdi, iyi günler.--RapsarEfendim? 16:48, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Türkiye Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası[kaynağı değiştir]

Değerli Rapsar, 1997'den beri gazetelerin kütüphanelerdeki basılı nüshalarını inceleyerek ve keza gazetelerin internete de aktarılmış bulunan arşivlerini tarayarak oluşturduğum arşivle benzer spor başlıklarında olduğu gibi Türkiye Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası başlığını açmış ve altındaki bilgileri dercetmiştim. Şampiyonluk listelerinde kaynağı bulunmayan ve kanıtlanmamış hiçbir veri yoktur. Bilgiler el emeği göz nurudur. Buna karşılık, Vikipedi'de kaydı bile bulunmayan internet kullanıcılarının rastgele veri girişiyle el emeği göz nuru çalışmaları sempatizanı oldukları kulüp lehine ancak tarihi gerçeklere ve kaynaklara aykırı şekilde tahrif ettiklerini görüyorum. Hepimiz bir takımı tutabiliriz, ama burada Vikipedist olarak kaynaklarla ve tarafsız olarak veri girişi yapmalıyız diye düşünüyorum.

Rastgele veri girişleri, tahrifatlar ve vandalizm; madde sayısı ve içerik zenginliği açısından diğer dillerdeki Vikipedilerin gerisinde kaldığını üzülerek gördüğümüz Türkçe sayfalarına akademisyen titizliğiyle katkı sağlamaya çalışan bizlerin hevesini ve umudunu kırmaktadır. Bu nedenle, maddeyi el emeği göz nuru incelemelerle ulaştığı haline geri döndürdüm. Elbette 2013 Yaz Şampiyonası güncellemesini yaparak. Sizden ricam, çabalarımızın saygı görmesi ve rastgele veri girişlerinin (ki bu aslında vandalizmdir) onaylanmamasıdır. Saygılar. Kullanıcı:Tapfereritter (mesaj) 15:16, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Çok haklısınız, benim bir hatam olmuş, aşırı güven duymuşum orada. Halbuki en dikkat ettiğim konuydu bu sinsi vandalizm. Haber verdiğiniz için teşekkürler, bundan sonra daha da dikkatli olmaya çalışacağım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 16:51, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar tekrardan. Bu tip şablonlarda şampiyon takımlara yer vermiyoruz, mesela teknik direktörlere falan da yer vermiyoruz :) Bu şablonun amacı, o turnuvaya has sezon, final, kadro listesi gibi maddeleri toparlamak, aynı Şablon:FIFA Dünya Kupası'nda olduğu gibi.--RapsarEfendim? 22:28, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba, ancak ingilizce vikipedilerde ve uefa kupaları uefa sper kupası , ingilizce türkiye süper kupası, ingilizce türkiye kupası gibi sayfalarda bu şekilde ve bende bunu inceledikten sonra düzenledim :) yani tamam dediklerine katılıyorum ama şampiyon takımların bulunmasında bir zarar yok ki ingilizce standartları böyle :) (Şakşakcı7 (mesaj) 22:42, 23 Temmuz 2013 (UTC))
Şablon:UEFA Süper Kupası'nda yok (İngilizcede de yok), Şablon:UEFA Avrupa Ligi sezonlarında yok (İngilizcede de yok), Şablon:Türkiye Süper Kupası'nda yok (İngilizcesinde Türk bir kullanıcı eklemiş, muhtemelen gözden kaçmış, mesela daha göz önünde olan en:Template:FA Cup ile en:Template:FA Community Shield'de vermemişler) vs.--RapsarEfendim? 22:48, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Peki şablonda fazla bir yer almadığı gibi önemsiz bir bilgide değil keza kupayı evine götüren ekipleri belirtiyor ve sayfalarına da ilgili şablonu koyuyoruz. Keza ben hem türkiye kupası ingilizce hemde türkiye süper kupası sayfalarını bu şekilde gördüğüm için ingilizcelerinde düzelttim türkçesinde neden olmasın diye :) Bu kadar keskin bir çizgiyle silip atmak bence önce bana sonra vikipediye haksızlık olur :) gayet basit ve sade bir görünümle belirtilmiş kalmasından yanayım yine seni ikna etmek için uğraşacağım anlaşılan :) (Şakşakcı7 (mesaj) 23:10, 23 Temmuz 2013 (UTC))
İngilizcede kullanılıyor diye eklediğini söyledin, olmadığını gösterdim sana. Bu şablonların "amacı" o organizasyonun "kendi maddelerini" toplamak dediğim gibi. Sezon maddeleri, finaller, şampiyon takımların listesi, şampiyonluk yaşayan teknik direktörler listesi vs. Takımlar, bu kategoriye girmiyor. Ek olarak kesin çizgiyle silip atmıyorum, gerek İngilizce gerek Türkçe standartlarına uygun olmayan eklemeyi yapan sensin :)--RapsarEfendim? 23:13, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Tamam dediğin gibi ingilizcede kullanıldığını gördüğüm için ekledim hala hem fikirim görüşümde ama şuna bakarsakta o Türk kullanıcı yapmış olmasına rağmen yabancı devriyelerde silip atmamış önemsiz bir bilgi değil diye ki üstüne çok kezde işlem yapılmış ki kontroller yabancı isimli kişiler. Ayrıca o maddelerin amacı kupa organizasyonu hakkında bilgi vermekse eğer gayet tabi abartıya kaçmadan şampiyonlarını yani kazananlarınıda belirtmek çok normal bir durum. Şimdi bazı şeylerde tasarruf kullanamayacaksak eğer bu da kötü birşey. Bende uzun zamandır kendimce doğru işler yapmaya çalışan ve yapan bir kullanıcı olarak kurallar dışına çıkmadan gördüğüm bazı şeyleri değiştirip değiştirmemekte özgür olduğumu düşünüyorum. Bunu sana samimiyetimiz ötürü rahatça yazabiliyorum vikipedide başım sıkıştığında imdat diyebildiğim sayılı kullanıcılardansın ancak hala tezimi savunuyorum ve kazananların yazıyor olması standartlar dışına çıkıldığını göstermez kesinlikle ! Ayrıca ben ingilizce yada türkçe sayfalarda hangi kullancılar paylaşım yapmış tek tek takip edemiyorum yanlış bir şey yapmış olsalardı o kişilerde üstüne diğer devriyeler senin benim yaptığım değişliklere olduğu gibi geri alırlardı :) Hala savunuyorum ve değişiklik savaşına girmiyorum ama değiştirmek istediğimi belirtmek istiyorum bunda büyük vandalizm vs herhangi bir durum yok aksine güzel birşekilde ilgili takımların sayfasına şablonları ekleyip önemli bir detayı paylaşmış oluyoruz :)(Şakşakcı7 (mesaj) 23:26, 23 Temmuz 2013 (UTC))
O eli bir indir önce!!!1 Şaka şaka, Vikiproje:Spor/Tartışmalar sayfasında tartışma başlatmak iyi olur bence :)--RapsarEfendim? 23:27, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Madde İstekleri[kaynağı değiştir]

İyi günler, iyi sahurlar, iyi geceler. Nasılsınız, hayat nasıl gidiyor? Hal hatır sorayım dedim :) (Düzeltme : Başlığı bilerek böyle yaptım bu arada :) ) veysel027mesaj

Merhaba, seni sormalı? İyi diyelim iyi olsun :) Geldi de geçiyor bile Ramazan :) Teşekkürler selam için.--RapsarEfendim? 01:27, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Ne yapalım iyi olmaya çalışıyoruz, iyiysen; bizde iyi oluruz :) veysel027mesaj

Bâb-ı Âli Baskını[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu KMA adaylığında kibele en altta bir karşı oy vermiş, buna ekleyeceğin bir şeyler var mıdır?--RapsarEfendim? 10:07, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. Yapabileceğim fazla bir yorum yoktu zaten. Bir iki cümle yazdım. --cobija 11:23, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Kadro şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Sadrettin'in de büyük yardımlarıyla şöyle bir çalışma yaptım. Bu şablonu direkt olarak kullanınca üstteki dolaşım, şablon adı|1 şeklinde kullanınca alttaki şablon çıkıyor. Bu sayede kulüp ve kadro dolaşım şablonlarını tek bir sayfadan güncelleyeceğiz ve ikisini senkronize hâle getirmiş olacağız :) Sence uygun mudur?--RapsarEfendim? 15:04, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Çok güzel olur bence. Tek tuşla istediğimiz şablonu gösterebiliriz. Güncelleme olayıda daha güzel olur. Hiç uğraşmayız başka işlerle, tek sayfadan hepsini halledebiliriz. Çok güzel bir düşünce. Destek Destek :D --SAİT71 (mesaj) 15:19, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Kadroya eklenen futbolcunun maddesine o takımın kadro şablonunu ekleyen, çıkarılınca çıkaranını da isterük :) --Sayginerv-posta 17:04, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Uygundur, uygundur. Yapımda ve yayında emeği geçen herkesin eline sağlık. :) -- Supermæn (mesaj) 18:44, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Son hali nasıl? Diyorum ki bunu kulüplerin kadro şablonlarına, şablonları da güncelleyerek uygulayalım ve hemen akabinde kulüp maddelerine yerleştirelim. Bir de Vikipedi:Tepegöz koyalım ve her iki kısmı da güncelleyin, güncelleme tarihini de güncelleyin diyelim. Nasıl? Futbol maddeleri çağ atlar yeminle :)--RapsarEfendim? 21:43, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Bana mesaj atmadan çalışma sayfandaki değişikliği incelemiştim ve tahmin etmiştim böyle bir uygulama üzerinde çalıştığını. Ancak ayrıntısını bilmiyordum. Şablonu deneme tahtasında çalıştırdım. İlk önce orijinalini koydum, sonra |1 yapınca kadro geldi, içim bir tuhaf oldu :D, Başka bir vikide rastlamadım ben böyle bir uygulamaya. Özgün bir çalışma galiba. Çok güzel. Eğer herşey hazırsa şablonları güncellemeye başlayabiliriz. Süper Lig pilot bölge olabilir bunun için :) --SAİT71 (mesaj) 21:50, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Özgün ya tabi, Türk icadı bu :) MediaWiki'de dile getirdim bunu, orada çözüm bulamadı biri, Sadrettin buldu :) Köy çeşmesine açtım bir başlık.--RapsarEfendim? 21:52, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Güzel gözüküyor, bir problem göremiyorum. Elinize sağlık :) --Sayginerv-posta 21:51, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Bu tarz bir tepegöz uyarısı hoş olur. Fikir vermesi açısından yaptım... (Okuduktan sonra kodu kaldırabilirsin)...--SAİT71 (mesaj) 22:38, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Fena değil de sık sorulan sorular ne oluyor? :)--RapsarEfendim? 22:39, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Köy çeşmesinde de belirtmiştim; En kötü şablonu kullanmaya başladıktan belli bir süre geçinceye kadar bu sisteme yabancı olan, bunu uygularken veya tartışırken Vikipedi'de olamayan kısacası eski sisteme göre değişiklik yapacağını sanıpta 2 şablon birden gören kullanıcılara yol göstermek için bir yardım sayfası oluşturabiliriz. Bir bağlantı ile Spor portalında oluşturacağımız yardım masasına kullanıcıyı yönlendirip oradan yol gösterebiliriz. Gerek olmadığınıda düşünebilirsin fakat ilk başlarda belki yabancılık çekenler olacağı için yardım alacağı bir yerin olması iyi olacaktır. Belli bir süre sonra kaldırabilirz. Ha dersenki biz zaten 2 şablonuda güncelleyin diyerek uyarı yapıyoruz gerek yok diye orasıda senin bileceğin iş :) --SAİT71 (mesaj) 22:44, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Haklısın, şablon farklı bir sisteme sahip olduğundan bir bilgilendirme lazım. Kısa bir belgeleme sayfası hazırlayarak kullanım şeklini yazmıştım, başka bir şey gerekiyor mu oraya? Gerekli diyorsan eklersin hemen. Bir de bu şablonları her takım için oluşturmayacağız, biliyorsun değil mi? :) Kadrosunda birden fazla maddesi olan oyuncu varsa yeni şablon açarız.--RapsarEfendim? 22:48, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Belgeleme sayfasına şimdilik ek bir şey gerekmez gibi görünüyor. Aklımıza gelirse fikir birliği yaparız yine. Tabi her takım için saçma olur. Anladığım kadarıyle şablon kısmında oyunculardan en az 2 tanesinin maddesi olması gerekiyor şablon için. Böyle daha mantıklı. Zaten Süper Lig ve Avrupa'nın önde gelen üst düzey liglerindeki takımların bir çoğu bu kriteri sağlamıyor mu?--SAİT71 (mesaj) 22:54, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Sağlıyor. Ama mesela Zambiya ligi takımlarının kadrosundaki oyuncuların tamamı kırmızıysa gidip de ekstra bir şablona gerek yok :) O madde üzerinden yapılır güncellemeler, oyuncular açılırsa şablon da açılır.--RapsarEfendim? 23:00, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Sıkıntı yok. İlk hedefimiz belli liglerdeki büyük takımlar. Hatta 2-3 oyuncu içinde açmaya gerek yok. Şablon'da yer alan oyuncuların %40-45 civarındakilerin maddesi varsa öyle yapabilirizde. 3-4 oyuncu için bile açmaya değmez. EE şimdi ne yapıyoruz. Valla sabırsızlandım ben...--SAİT71 (mesaj) 23:06, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Birkaç gün yokum ben, kadar belki itiraz falan olur, bekleyelim. Dünya Kupası finalinde kalan kırmızı bağlantılardan yalnızca oyuncu maddelerinin gerekli olduğunu düşünüyorum ben. Sen istersen taslak olarak aç onları (Fransızlar ve Uruguaylılar için benim açtığım maddelerin dış bağlantılarına bakıp istatistikleri yazabilirsin, yalnızca lig maçlarını alıyorsun tabi). Ben de biraz sitelerde gezineyim eklenecek şeyler var mı diye. Eklenecekleri ekleyeceğim, ben yokken sen KMA gösterirsin, tamamlandı bu madde diyorsan. Ha bir de kaynakları arşivlemek lazım, uçmasınlar ileride :)--RapsarEfendim? 23:09, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Anladım. Maddeleri açarım sorun değil. Aday göstermek için aceleye gerek yok ama göster diyorsan eksikleri tamamlayıp aday gösteririm. İstersen sen gelince yaparım. Birde kaynak arşivlemeyi bilmiyorum ben. :(--SAİT71 (mesaj) 23:15, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Bence KM seviyesine geldi madde, belki biraz maç sonrası tepkiler kısmı geliştirilebilir. Şurada girip "URL to Archive [url]:" kısmına linki, hemen altına ise bir e-mail adresi yazarsan (uyduruk da olabilir) ve alt kısımdaki "submit" butonuna tıklarsan, bir müddet sonra sana şunun gibi bir link verecek. Buradaki gibi maddeye eklersin.--RapsarEfendim? 23:31, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Kaynak arşivlemeyi, Kaynak gösterme bölümünden bakarak çözdüm gibi. Dediğin işlemleri yapınca linki veriyor onuda Cite şablonundaki arşivurl kısmına yapıştırıyoruz.. Asıl link ölse bile arşiv çalışır durumda oluyor. Orası tamamdır. Eğer Fransızcadan biraz anlıyorsan ya da İspanyolcadan yabancı kaynaklardan bakmak lazım. Bizde sıfırın altında gibi. Hiç bir haber yok. Olanlardan bu kadar çıkıyor. En kötü İngilizce sitelerden kaynak aramak lazım. Birde kadroların olduğu yerin ortasına diziliş grafiği koymak lazım. Svg ile düzenleniyor galiba, tam bilmiyorum nasıl yapıldığını. Eğer onuda yapabilirsek, dizilişleride bir sitede buldum. :) --SAİT71 (mesaj) 23:41, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Az buçuk Fransızca biliyorum, L'equipe'i kullandım az önce :) Kadroları Kullanıcı:İncelemeelemani yapar sanırım, bir svg harita yapmıştı benim için. Yalnız kendisine bir örnek göster :)--RapsarEfendim? 23:47, 24 Temmuz 2013 (UTC)
Anladım. Ben iletişime geçerim onunla. 2013 Türkiye Süper Kupası'nı da KM yapmaya karar verdim. En azından bu maddeden daha iyi kaynak bulabileceğim popülaritede olacak. U-20'de hedefe ulaştık gibi. KM seçilme olasılığı yüksek. Neyse, ben lafa tutmayım seni, sen işine bak. Yine irtibata geçeriz projeler olunca... Teşekkür ettim :) --SAİT71 (mesaj) 23:52, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Eline sağlık. İkisinin de güncellenmesi için ikisini de elle güncellemek mi gerekiyor, yoksa kadro şablonunu güncellediğimizde diğeri otomatik olarak güncelleniyor mu? -- Supermæn (mesaj) 06:50, 25 Temmuz 2013 (UTC)

İkisini de tek tek yapmak gerek.--RapsarEfendim? 16:26, 29 Temmuz 2013 (UTC)

cem özerİN ÇOCUKLARI EKLENDİ. DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLAYABİLİRMİSİNİZ.

Sevgierol1984a (mesaj) 08:11, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Malmö Arena, The Fame, 2012 Eurovision adaylıkları ilgini bekliyor :) İyi günler.--RapsarEfendim? 10:19, 24 Temmuz 2013 (UTC)

İlgilenmeye çalışacağım, SLA'lar vakit kalmıyordu :) İyi çalışmalar. - Seyit mesaj 08:22, 25 Temmuz 2013 (UTC)

U 20 için twitterdan yeni kişilerle iletişime geçtim .Birinden cevap alabildim. :) burada... --SAİT71 (mesaj) 01:41, 26 Temmuz 2013 (UTC)

İlk mesaj attığımda geri dönüş yaptı 3 fotoğraf aldım. Yeterli bence. 2 tane final birde 3. maçından. :)--SAİT71 (mesaj) 16:22, 26 Temmuz 2013 (UTC)
Selamlar. Commons'a yüklemişsin; ancak EXIF bilgileri olmadığından ve daha önce Twitter'da kullanıldığından ileride telif hakkı ihlali şüphesiyle silinme ihtimali "çok" yüksek. Rica etsem, sen de o arkadaşlara rica etsen kendileri yükleseler olur mu? Yahut Kullanıcı:Taysin ile görüşüp VP:OTRS izni alınabilir.--RapsarEfendim? 16:30, 29 Temmuz 2013 (UTC)
2 kişiden izin aldım. Ancak onlardan sadece fotoğrafı kullanmak için bile izin alırken zor ulaştım. Şimdi birde commonsa nasıl yükleteyim. :) --SAİT71 (mesaj) 17:36, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Soyağacı şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, KİHBİ maddesinde kullanmak için oluşturduğum, {{KİHBİ teşkilat şeması}}'nda {{ ve }} işaretlerinin kaybolmasını nasıl sağlayabilirim? Çözemedim, yardımcı olabilir misin?--i.e.msj 08:25, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Tek bir sayfada kullanmak için şablon oluşturamadığımızdan düzenleyerek aktardım ilgili maddeye. İstediğin gibi oldu sanırım?--RapsarEfendim? 16:42, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Çok sağol. Şimdi daha iyi olmuş.--i.e.msj 17:15, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar. Nasılsın? İyisindir umarım. SİS sorumlusu olarak seninle uyumlu bir şekilde bu süreçi nasıl ele alalım diye fikir alışverişinde bulunmak istedim. Seçkin madde kriterleri sonuçlanmaması bazı adaylıkların sonuçlandırılmasına engel değil diye düşünüyorum. Aşağıdaki önerilerim için ne düşünürsün?
Seçkin Listeler/Kaliteli Maddeler: Senin aday gösterdiğin hiçbir madde yok. Ben yorum yapmadıklarımı tek tek gözden geçirip, ya yorum yapacağım, ya da olumlu oy vereceğim. Eğer süreleri yeterince uzunsa, toplamda seninki hariç üç olumlu oy varsa, eğer sen de destekliyorsan (4 oy oluyor), adaylıkları kapatabilirsin herhalde.
Kaliteli Konu: Bu konuda defalarca köy çeşmesinde görüş bildirildi. İlk aday da yeterince tartışıldı ve olumlu oy aldı. Senin için de uygunsa ilk seçkin konu adaylığını kapatacağım.
Seçkin Maddeler: Senin aday gösterdiğin maddeyi değerlendireceğim. Eğer bir sorun görmezsem (ki yok gibi görünüyor ama henüz detaylı okumadım), bu maddeyi sonuçlandıracağım. Diğer iki adayın daha vakti var sanırım…sevgiler…kolay gelsin.Mimar77 (mesaj) 00:23, 28 Temmuz 2013 (UTC)
Merhaba. Şu an -dediğin gibi- köy çeşmesindeki maddeler henüz öneri hâlinde. Kendim aday gösterdiğim maddelerin adaylıklarını kapamayacağım, nerede fikir birliği görüyorsan, süresi gelmişse, tartışmalar da sonlanmışsa kapatabilirsin elbet. Kaliteli konu da aynı şekilde.--RapsarEfendim? 16:50, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Çavuşzade Mehmed Paşa[kaynağı değiştir]

Merhaba, Çavuşzade Mehmed Paşa maddesini daha önce incelemiş olduğun için sana danışmak istedim. Bu maddeye tek bir kaynak verilmiş ve bende bu kaynak mevcut olduğu için kaynağı kontrol ettim. Maddenin Çavuşzade Mehmed Paşa#Hayatı bölümü büyük ölçüde bu kaynağa dayanıyor ve doğru kabul edilebilir. Ancak Çavuşzade Mehmed Paşa#Yaptıkları ve Çavuşzade Mehmed Paşa#Bu Kadar Güçlü Olmasının Sebebleri bölir resim ekledim ben siteye ve kümleri bu kaynakta mevcut değil ve İnternet'te bu kişi hakkında hiçbir bilgi mevcut değil. Yani bu bilgileri doğrulamam imkansız. Madde anonim bir IP'den yazılmış ve 4 Haziran'da koyduğum kaynaksız etiketine cevap olarak hiçbir kaynak eklenmedi. Bu kaynaksız bilgileri silmeyi düşünüyorum. Madde bu kişinin ailesinden gelen birisi tarafından yazılmış gibi görülüyor ve söz ettiğim bölümler kulaktan dolma gibi gözüküyor. Bu doğrulayamadığım bilgilerin çoğunun zaman dilimi tutarlı ama bir tanesininki tutarsız. Çavuşzade Mehmed Paşa "Hotin Muharebesi büyük başarı göstermiştir" dıye yazıyor. Oysa 1622'de doğduğu iddia edilen bir kişinin 1621'de yapılan bir savaşta çarpışması imkansız. Bu hata maddedeki kaynaksız bilgilere olan güvenimi sarsıyor. Bir bakarsan sevinirim. İyi çalışmalar.

---Vikiyazar (mesaj) 15:42, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle "Bu Kadar Güçlü Olmasının Sebebleri" başlığı ansiklopedik değil ve tamamen kişisel görüşlere göre oluşturulmuş bir başlık. Kime göre güçlü, tecrübeli, zengin gibi sorular sorulabiliyor rahatlıkla; nesnel değil öznel kriterler bunlar. Direkt olarak kaldırmak gerekir bu tip içerikler. Madde içerisinde Sivas, Diyarbakır, Şehrizor, Şam, Musul, Maraş valiliği yaptığı yazıyor. Böyle birisi için mutlaka farklı kaynaklar olmalı; ancak internet ortamında ben rastlayamadım. Maddedeki tek kaynak sende mevcutsa bir kontrol edebilir misin? Vandalizm amaçlı açılmış bir sayfa olma ihtimali de var. Mesela burada adı yok.--RapsarEfendim? 16:25, 29 Temmuz 2013 (UTC)
  • Evet tabii "Bu Kadar Güçlü Olmasının Sebebleri" başlığı altındaki bölümü zaten nesnel olmadığı için tartışmasız olarak silebiliriz. Elimde Sicil-i Osmani var ve bu kitapta gerçekten de bir Çavuşzade Mehmed Paşa maddesi mevcut. Bu kaynakta gerçekten de Şehrizor, Mara, Şam, Musul, Anadolu ve Sivas valilikleri yaptığı ve Kaptan-ı Derya olduğu yazıyor. Ancak maddenin Çavuşzade Mehmed Paşa#Yaptıkları bölümündeki bilgiler o kaynakta hiç yok ve de başka hiçbir kaynakta aradım ama bulamadım. Benim tereddütüm o bölüm hakkındaydı. Bence bu madde vandallık amaçlı değil ama kaynaksız olan bölümünün doğruluğu kuşkulu. Sanırım kuşkularımı sen de paylaşıyorsun. O zaman ben kuşkulu bölümleri sileyim. Kaynaklara dayanan geri kalan kısmını yerinde bırakayım. Selamlar. ---Vikiyazar (mesaj) 18:22, 29 Temmuz 2013 (UTC)
  • Çavuşzade Mehmed Paşa'nın senin işaret ettiğin listede adını buldum. Valilik yılları tam uymuyor ama oldukça yakın. Bizim maddede 1665-1666 yılları arasında Şam valiliği yaptığı yazıyor. İngilizce Vikipedi'deki bu listede ise adı Mehmed Pasha Chewish Oglu (1667–1669) olarak geçiyor. Arapçadan tercüme edilmiş olacak ki biraz tanıması zor ama Mehmed Paşa Çavuşoğlu (Çavuşzade) demek istiyor. Yılları ise sadece 2 yıl farklı. Yani kesinlikle bunlar aynı kişi. ---Vikiyazar (mesaj) 13:41, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Kod değişikliği hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, az önce kod değişikliğini geri aldığını gördüm. ancak burada görmüş olabileceğin gibi uygulamaya geçmeden önce futbol konusunda katkıları fazla olan SAİT71'in fikrini aldım , daha sonra ise Şakşakcı7'den olumlu geri dönüş ve uygulamaya destek aldım.yazışmaları buradan görebilirsin. bunun dışında Hobbit28'in de bu konudaki katkılarını da buradan Özel:Katkılar/Hobbit28 görebilirsin bu doğrultuda düşünecek olursak ben bu uygulamayı kendi başıma yapıp sadece kendim uygulamamaktayım.. değişikliği sende uygun bulursan geri almanı rica ediyorum. iyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 16:29, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Bu tür, topluluğun bir kesimini ilgilendiren değişiklikler, topluluk üyelerinin fikri alarak yapılmakta. Sen de bunu yapmışsın; ancak tartışma sayfasına yazsaydın daha iyi olabilirdi. Buraya bakabilirsen kadro şablonları için bir değişiklik önerisinde bulundum ve henüz itiraz gelmeyen bu öneri uygulamaya geçtiğinde renkli kullanım olamayacak.--RapsarEfendim? 16:45, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Bahsettiğin öneriyi okudum.eğer uygulamaya geçerse çok faydalı olur.tabi bir de yaptığınız çalışmaya renk kodu da verilirse daha iyi olacağı kanaatindeyim. hatta bunu orda da fikir olarak belirticem. son olarak senin de söylediğin gibi tartışma sayfasında olmasada, yaptığım kodlamaya yönelik fikirler aldım ve ben dahil bahsettiğim kullanıcılarla birlikte bu alanda düzenlemeler(katkılar) yaptık.(ki bu katkılar sadece futbol değil, aynı maddelerde düzenlenmiş basketbol ve voleybol şablonlarına kadar yayıldı) yapılmış olunan katkı ve emek dolayısıyla, sözünü ettiğin çalışma uygulanana kadar, yaptığın geri alma değişikliğini tekrar geri almanı rica ediyorum..Beyazmavi ileti 17:18, 29 Temmuz 2013 (UTC)
İyigeceler.köy çeşmesinde yapmış olduğunuz yorumu gördüm.Vikipedi'de tartışmaya varan diyologlara girmek en son yapmak isteyeceğim şeydir.ancak basketbol, voleybol gibi maddelerde bu gibi renk değişikliği takıma göre bireysel kararlarla değiştiriliyorken ve bundan kimse rahatsız olmuyorken..ben futbol alanında takıma göre değil kapsayıcı(yani fb, gs maddesi değil) yapmış olduğum bu değişikliği fikirlerde alarak (ki bu fikirler olumlu ve fikir sahipleri de harekete geçiyor ve emek gösterip katkılarda bulunuyorlar).. ısrarla karşı duruşunuza ve yapılan katkılara saygı çerçevesinde değişikliği geri almayışınıza ve bana bir cevap dahi vermiyor oluşunuza anlam veremiyorum..benimle birlikte katkı yapan kullanıcılar adına konuşmak istemem.. ancak ortada bir emek var ve bu benim için herşeyden değerli. futbol alanında yapmış olduğunuz katkıları saygıyla karşılıyorum ancak burası herkesin katkıda bulunabildiği bir ansiklopedi.artık değişikliği geri alıp almamanın benim için bir önemi kalmadı. bende geri alabilirdim..ama size saygı göstermiştim.. buradan sonra diyeceklerim kişi bazlı olacağı için, elimden geldiğince şahsiyete dönüştürmeden düşüncelerimi belirtmek istedim.Beyazmavi ileti 23:40, 29 Temmuz 2013 (UTC)
İyi geceler. Fikir "birliği" olabilmesi için mesajlaşmalar değil, "topluluk" üyelerinin görebileceği ortamlara yazmak gerekir. Tartışma sayfasına yazılır, bir hafta kadar yorum gelmezse tekrar ben değiştiriyorum o zaman diye ufak bir dikkat çekilir, yorum gelmezse zaten yapılır bu değişiklik. Sana cevabı zaten köy çeşmesinde verdiğim için mesaj olarak atmadım. Dediğim gibi bunlar kişisel zevk meseleleri, ben şahsen rengarenk istemiyorum futbol kulübü maddelerindeki o kısımları. Şahsi bir konuya dönüştürme yok burada zaten, fikir ayrılıkları her zaman olabilir :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 23:45, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Öncelikle cevap için teşekkürler..tabiki görsel sunum zevk meselesi..ikinci kez tartışma sayfasına ve köy çeşmesine not eklememin daha uygun olacağını söylüyorsun(ki doğrusu bu), bende birazdan bu şekilde not düşücem..yalnız bu notu eklememin tek bir sebebi olacak o da yapılan katı ve emek nedeniyle(zaten col ve span kodları takımların çoğunda hala duran bir vaziyette,sadece şablondaki koda tekrar ihtiyaç var) neyse dediğin gibi artık bundan sonrasına topluluk karar verir..madem senin hoşuna gitmedi, o halde ilk olumsuz yorumunu bekliyorum:)iyi geceler.Beyazmavi ileti 23:58, 29 Temmuz 2013 (UTC)
Bende Beyazmavi'ye katılıyorum Rapsar'ın da belirtmiş olduğu gibi göreceli bir kavram olmuş olmasına rağmen bazı takımların sayfası vikipedi ile özdeşleşmiş durumda ve de sayfa içerisinde kendi renklerinin teması bulunduğuna göre şimdi şöyle herşey sarı kırmızı ancak takım şablon kısmı turkuaz bu anlamsız duruyordu açıkcası Beyazmavi bu uygulamayı yapınca özellikle süper lig ekiplerinin sayfalarında gayet şık durdu benim görüşüm bu konuda kesinlikle olumlu ve önceki yazışmalarda Beyazmavi'de bahsetmiştim. Rapsar'ın hassasiyetini anlıyorum ancak yinede bu çalışma belirttiği kadar kötü ve anlamsız durmuyor. İyi günler (Şakşakcı7 (mesaj) 11:15, 30 Temmuz 2013 (UTC))

Tatilden döndün galiba :) BAFTA Akademi Bağlılık Ödülü üzerinde çalışıyorum bir ara inceleyip fikir verirsen sevinirim... :)--SAİT71 (mesaj) 01:22, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Evet, döndüm ve bekleyen değişiklikleri yine dağ gibi buldum (aslında şaşırtıcı değil :) Neyse, çalışman tamamlandığında baksam daha iyi olacak. Bir de şu futbol kadro şablonlarında yeni sisteme geçebiliriz sanırım, itiraz falan gelmedi.--RapsarEfendim? 01:30, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Takip ediyordum şablon konusunu. 1-2 yorum oldu itiraz olmadı. Bencede geçmemizde bir sakınca yok. :)--SAİT71 (mesaj) 01:35, 31 Temmuz 2013 (UTC)


Selamlar. Şu haritayı Dardanelles map2-tr.png ismiyle Türkçeleştirerek yükleyebilir misin?--RapsarEfendim? 23:41, 30 Temmuz 2013 (UTC)

Hiç İngilizce kalmasın. Yanlış mı anladım?--i.e.msj 11:28, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Evet.--RapsarEfendim? 11:28, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Bu ne hız maşallah. Hani tatildeydin sen? :). Akşama hazır say. Varsa yapacağım başka çalışma söyle yeter. Kolay gelsin.--i.e.msj 11:31, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler. Döndüm tatil(cik)den :)--RapsarEfendim? 11:32, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Hazır ama Svg'yi Png'ye çevirirken çok oynamışlar. Bu nedenle bende biraz oynadım :). Şimdi tamam ve maddelere de ekledim. Kolay gelsin.--i.e.msj 16:24, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Çok sağ ol abi, süper olmuş. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:44, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Porsche Panamera

Selamlar, çektiğim bir fotoğrafın Seçkin resim olup olmayacağı hakkında fikir edinmek istiyorum. En azından fikrini edinmek istiyorum. Daha mı yüksek kaliteli olması lazım acaba? --SAİT71 (mesaj) 22:16, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Selamlar. Açıkçası teknik bilgim pek yok fotoğraflar konusunda; ama yakınlaştırdığım zaman bozulmalar gördüğümü söyleyebilirim. Yine de Kullanıcı:Coriolis veya Commons üzerinden Kullanıcı:Takabeg'e danışsan daha iyi geri dönüşler alırsın.--RapsarEfendim? 22:19, 31 Temmuz 2013 (UTC)
Teşekkürler Coriolis'e mesaj gönderdim. :) --SAİT71 (mesaj) 22:24, 31 Temmuz 2013 (UTC)

Selam. "Vice captain", ikinci kaptan olarak mı, yardımcı kaptan olarak çevriliyor? --Sadrettin mesaj 15:10, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Selam. 2. kaptan, yani ilk kaptan sahada olmadığında kaptan olan oyuncu.--RapsarEfendim? 15:14, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Bu isimde bir gemi tipi varmış, tam olarak nedir? Osmanlı donanmasında kürekle yürütülen ve yelkenin yardımcı bir araç olarak kullanıldığı gemilere verilen genel isim, doğru mu bu?--RapsarEfendim? 23:40, 30 Temmuz 2013 (UTC)--RapsarEfendim? 23:40, 30 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar. Anladığım kadarıyla bu bir tipin değil sınıfın adı. Hem kürekli hem yelkenli olup yelkenin küreğe yardımcı olarak (tersi değil) kullanıldığı gemi türleri olarak anladım ben. Gördüğüm kadarıyla çektiri (çekdiri, çekdirü) ismi daha yaygın gibi kitaplarda.--Abuk Sabuk 17:04, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Peki diğer dillerde mevcut mu? Maddesi açılabilir mi? Açılamaz diyorsan Vikisözlük üzerinden bağlantı verelim.--RapsarEfendim? 21:02, 1 Ağustos 2013 (UTC)
  • Maddesi açılmalı ama ben başka bir dilde karşılığını bulamadım. Bazı kitaplarda kadırga ve çektirmenin aynı şey olduğu, bazılarında da çektirmenin kadırgadan daha küçük/zayıf olduğu yazılı. Bu sorunun kaynağını çözdüm sanırım: kürekli ve yelkenli tüm gemilere çektirme (çektiri) deniyor ve kadırga bunların en önemlisi. Kadırgadan küçük ama yine kürekli ve yelkenli bazı gemilere "küçük çektirme" deniyor. Bazı kaynaklarda "küçük" sözcüğünü kullanmamaya başlamışlar ve zamanla "çektirme kadırganın küçüğüymüş" gibi bir karışıklık oluşmuş. Aslında trireme vs. çektirme sınıfı gemiler yani kadırga maddesindeki bazı bilgiler çektirmeye taşınabilir.--Abuk Sabuk 15:37, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Sultanahmet Meslek Lisesi Başlığına Gelir misiniz?[kaynağı değiştir]

Rapsar şuraya bir gelir misiniz... (Bu mesajı okuyan yöneticiler de bir baksınlar bakalım) Yorum Ansiklopedik olmayan bir bilgi ilave edilmedi oraya. http://tr.wikipedia.org/wiki/Sultanahmet_End%C3%BCstri_Meslek_Lisesi http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Sultanahmet_End%C3%BCstri_Meslek_Lisesi

Şuradaki yorumunuzla ilgili olarak önce şurayı sonra şuradaki son iki mesajı lütfen inceler misiniz?.Hepsi aynı şahıs. İyi çalışmalar--Eğitmenmahmut msj 21:27, 1 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Dediğim gibi, bir kullanıcı anonim olarak da giriş yapabilir, katkıda bulunabilir. Bu kukla kullanımına girmez. Ancak bunu istismar edici olarak kullanırsa (farklı kişiymiş gibi davranarak belli bir görüşü kanıtlamaya çalışırsa vs) kuklaya girer. Anonim maddeye zarar vermiş, evet; ancak Zohak bunu destekleyici şeyler yapmamış.--RapsarEfendim? 21:53, 1 Ağustos 2013 (UTC)

/* Tartışma:Galatasaray Erkek Basketbol Takımı */[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar nasılsın :) senin de bu konuya olan bakış açını bildiğim için direkt tartışma kısmında düşüncemi belirttikten sonra sana geldim :) bu galatasaray erkek basketbol takımı sayfasındaki önemli oyuncular kısmının başı sonu yok ve de artık her gelen oyuncu önemli statüsünde ve de kime göre neye göre bu yüzden kaldırılmasını talep ettim düşünceni belirtirsen sevinirim ve kaldırma taraftarıyım aslında bunu danışmadan yapabilirim ama yinede kurallara uygun hareket etmekte yarar var :)(Şakşakcı7 (mesaj) 22:27, 1 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba. Tam da bu nedenle kaldırılıyor zaten bu kısımlar, görünce direkt kaldırabilirsin. İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:39, 1 Ağustos 2013 (UTC)
Tamamdır teşekkür ederim iyi geceler :)(Şakşakcı7 (mesaj) 22:56, 1 Ağustos 2013 (UTC))

merhaba rapsar kardesim

Ayetullah bey sayfasinda katkilarim olmustur, kaynakta paylastim, bi goz atsan sevinirim, iyi calismalar KirmiziAdam (mesaj) 16:32, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Selam, senin yaptığın değişikliğin üzerinde çok küçük bir değişiklik yaptım. Bu şekilde daha iyi oldu diye düşünüyorum. ?--SAİT71 (mesaj) 17:39, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Selam. Tartışmasız daha iyi zaten :) Benim amacım düzgün bir tanım eklemekti sadece :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:08, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Çabuk KM'de aday göster Metin Oktay'ı; şimdiden destekliyorum. - Lubunya 20:39, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Daha eksikleri var onun, ama yakındır :) Teşekkürler ilgin için.--RapsarEfendim? 22:09, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Şu arkadaş BL için uygun gibi, haber vereyim dedim. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 23:08, 3 Ağustos 2013 (UTC)

Tamamdır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:18, 3 Ağustos 2013 (UTC)

Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu yeni KM adayı mı :D ?--SAİT71 (mesaj) 01:32, 4 Ağustos 2013 (UTC)

SM adayı olacak umarım :)--RapsarEfendim? 01:33, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Wooww, 2013 Türkiye Süper Kupası'nı KM yapacağım bende :)--SAİT71 (mesaj) 01:35, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Akhisar Belediyespor[kaynağı değiştir]

Selamlar. Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu maddesi için dördüncü formamızı ve kaleci formalarımızı yapabilir misin? Tartışma sayfasına eklersin, ben alırım oradan. Madde nasıl olmuş bu arada?--RapsarEfendim? 01:19, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Tüm oyuncu ve kaleci formalarını yaptım, tartışma sayfasına da ekledim. Madde, sıradan sezon maddelerine göre harika. Eline sağlık. -- Supermæn (mesaj) 07:21, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Süper olmuş, çok teşekkür ederim.--RapsarEfendim? 10:39, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Kaynak arşivleme botu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Böyle bir bot yapmak mümkün müdür? Web kaynaklarını arşivlesin, ileride sıkıntı olmasın :)--RapsarEfendim? 11:41, 4 Ağustos 2013 (UTC)

İyi düşünmüşsün ama zor bir iş. İngilizce wikiye bakayım, belki benzer çalışmalar vardır ama umutlu değilim.
Belki görmüşsündür, peykbot'un şu an yapabildiği aynı kaynak birden çok kullanılmışsa, birincisine ref etiketi verip diğerlerini silmek ve silinen yere etiket eklemek. Yakında, böyle bir düzenleme çalışması yapmayı düşünüyorum. --Sadrettin mesaj 15:21, 4 Ağustos 2013 (UTC)

Kayseri Erciyesspor[kaynağı değiştir]

Kayseri Erciyesspor amblemi kuruluş kısmında 1966 yazmakta fakat 1932 olarak tüzükte değişmiş ve vikipedi de eskisi duruyor 1932 olan logoyu yüklemekte fayda var diyorum?(Şakşakcı7 (mesaj) 21:26, 4 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba. İstediğini yapabilirsin elbette, bu konuda bana neden danıştığını anlayamadım :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:57, 4 Ağustos 2013 (UTC)
Elbetteki onu kast etmedim ben eksik yazmışım gece gece :) Şunu kast ettim yeni logoya yükleyip sayfa içerisine de eski logoları yükleyeyim mi diye sormak için rahatsız ettim çünkü bazı takımların sayfasında bu var bazılarınınkinde yok bende bu konu hakkında bir tartışmaya falan rastlamadım bilgin varmı diye soracaktım :) (Şakşakcı7 (mesaj) 10:01, 5 Ağustos 2013 (UTC))
Eski logoya ayrıca madde içinde yer verilip, güncel logo bilgi kutusunda yer alabilir. Aston Villa'da öyle mesela. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 10:48, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Tamamdır teşekkür ederim peki bunu Galatasaray içinde yapmak istiyorum ancak malum 2000'li yılların başındaki logo ile günümüz logosu farklı hangi yıl sürecinde o logo kullanıldı bunun için bir kaynak vs var mı yani çok araştırdım hala bulamadım açıkcası(Şakşakcı7 (mesaj) 10:58, 5 Ağustos 2013 (UTC))
Telif mevzusu falan vardı sanırım, o yüzden onu kullanmıştık. Burada araştırırsan bulursun muhtemelen hikayesini.--RapsarEfendim? 11:00, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim :) İyi günler(Şakşakcı7 (mesaj) 11:01, 5 Ağustos 2013 (UTC))

Simoviç ve Sırp alfabesi[kaynağı değiştir]

Zoran Simoviç sayfasını Zoran Simović adına yönlendirme gerekçeniz anlaşılır değil. Simoviç adının Sırp alfabesi ile ne ilgisi var? Örnek gösterdiğim Zlatan Arnavutoviç sayfasını taşımanız da bir anlam taşımıyor... M.F.Eirtibat 01:17, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, konuyla ilgili olduğundan şuna da bakabilir misin? Doğru mudur acaba? Teşekkür ederim, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 09:55, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba. Sırpça, hem Latin alfabesi hem de Kiril alfabesi kullanıyor. Sırpça Vikipedi'deki her maddenin üzerinde latinica sekmesi var, orada görülebilir. Sırpça maddesine bakarsanız, Sırpçanın ilginç bir özelliği, hem Latin alfabesi hem de Kiril alfabesi kullanılarak yazılmasıdır. ifadesi vardır. Dolayısıyla Rusça gibi, Yunanca gibi Latin alfabesi kullanmayan diğer dillerdeki özel adların Türkçe okunuşuna göre yazılması Sırpça için geçerli değildir. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:47, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkürler, kolay gelsin, iyi günler.--Hobbit28ileti alpi 15:49, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Ömür boyu hapis[kaynağı değiştir]

Nedense bu kategori bana komik ve ilginç geldi :)) Kolay gelsin. --bermanya 12:37, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Benim ise tam tersi kanımı çekti. El mecbur, ne yapalım. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 12:38, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Hükümet değişir mahkumlara af çıkarılır. Tarihte hep böyle olmuştur. En azından böyle ümit ediyorum. Neyse fazla siyasete girdim :) --bermanya 12:41, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Galatasaray Samsun[kaynağı değiştir]

Sence bu kaç yıllarına aittir? :)Bu imzasız yazı Cobija (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Logoya bakarak tamamen sallama bir tahminle 1930-1960'lar arası bir döneme ait gibi :) Oyuncu falan da yok, bir yerden çıkarmam mümkün değil pek :)--RapsarEfendim? 11:44, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Tekrardan selamlar ve iyi bayramlar. Çolak Sebahattin KD midir?--RapsarEfendim? 06:39, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Selam Rapsar. Samsun Demirspor profesyonel liglerde yer almayan bir takım. Hayatının son dönemlerinde çalıştırdığı Ladikspor da amatördeydi. Samsun amatör futbolunun demirbaşlarından kendisi fakat KD değil. Yazılan Hürriyet gazetesi olayı da hikayeden fazlası değil. CENTO Kupası olayının da doğru olduğunu pek düşünmüyorum şahsen. Bu arada kendisi Şifo Mehmet'in de ilk hocalarından olsa gerek :) --cobija 07:46, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Biraz baklava da sizin için![kaynağı değiştir]

İyi bayramlar... Supermæn (mesaj) 18:35, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkürler, sana da iyi bayramlar.--RapsarEfendim? 21:14, 7 Ağustos 2013 (UTC)

İyi bayramlar[kaynağı değiştir]

Günaydın, iyi bayramlar :) Kolaylıklar dilerim.--RapsarEfendim? 04:21, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkürler:) sana da iyi bayramlar diliyorum..ilk bayramımı kutlayan olduğun için ayrıca teşekkürler:)Beyazmavi ileti 04:44, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim, sana da iyi bayramlar:)--Hobbit28ileti alpi 04:47, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Dosya yükleme hakkında[kaynağı değiştir]

Selamlar, az önce şuradaki dosyayı kırparak commons'a şu şekilde yükledim. yalnız lisans ve etiketleri doğru olarak yapıp yapmadığımdan emin olamadım. rica etsem kontrol edebilir misiniz ? iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 04:01, 8 Ağustos 2013 (UTC)

İtalya'da kamu malı olanların hepsi Commons'a yüklenemiyor. Geri alınsa daha iyi.--RapsarEfendim? 04:21, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Evet geçen gün İtalyanca Vikipedi'de bununla ilgili bir tartışma yaptım. Biraz da araştırma yaptım. Fakat bu konuda kimsenin net bir şey bildiğini düşünmüyorum. Commons'taki dosyada bazı düzenlemelerde yaptım. Biraz bekleyelim bence. Bu arada herkese iyi bayramlar. --i.e.msj 04:44, 8 Ağustos 2013 (UTC)

İyi Bayramlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar :) Sağlık ve mutluluk dolu nice bayramlara :) (Şakşakcı7 (mesaj) 05:23, 8 Ağustos 2013 (UTC))

Günaydın. Teşekkürler, sana da iyi bayramlar dilerim.--RapsarEfendim? 05:52, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Çok teşekkürler Rapsar, sana da iyi ve güzel bayramlar dilerim. :) --Garbino ileti 10:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Kadro şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar ve iyi bayramlar. Kadro şablonları, geçenlerde yapılan bir güncelleme ile Şablon:Chelsea FC kadrosu şablonundaki şekli aldı. Türk futbol kulüplerine de bu sistemi uygulayabilir misin gördükçe?--RapsarEfendim? 10:14, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar Öncelikle iyi bayramlar. Bu şablonları uygulayacağım. Ben şimdilik yaptığım kadroları geçici olarak uyguluyorum. Sezon başlayıp numaralar belli olunca tüm liglere ait takımların kadrolarını tff, mackolik ve resmi sitelerinden tüm kadroları girmeye başlayacağım. Ayrıca daha önce Supermæn e yolladığım mesajı sana da yollayıp fikrini almak isterim.

Ayrıca daha önce Xberger bu sayfasını baz alarak bu yıl için bir sayfa düzenlemek istiyorum. Ama çncelikle bu konuda sizin gibi eskilerin görüşlerini ve desteğini almak isterim. Hatta ben biraz daha genişletip 2. ve 3. ligi de eklemeyi düşünüyorum (güzel bir hayal ama). Bu konudada bana fikrinizi yazarsanız sevinirim. Saygılarımla,Bu imzasız yazı Fenerli1978 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mackolik ile iletişime geçip izin alsak kendilerinden ve bir şekilde otomatik olarak bizdeki istatistikler de güncellense, biz de vaktimizi başka yerlere ayırırız ve en azından futbol maddeleri konusunda on kat ileri gideriz :) Şu an için hayal belki de :) O sezonki gibi bir çalışma yapılabilir, hatta mümkünse geçenlerde hazırladığım Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu kalitesinde maddeler çıkarılabilir.--RapsarEfendim? 15:13, 8 Ağustos 2013 (UTC)
Maçkolik fikri süper ama herhalde bu bir hayal olur. Yurt dışı vikilerde bu iş nasıl yapılıyor acaba? bunun daha kolay yolları varmıdır ki? Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu maddeni gördüm. Benimde hayalim öyle maddeler hazırlamak ben son 8 aydır viki ye yoğun mesai harcayabiliyorum ve ondada geçen sezon ve bu sezonun maddelerini ancak ana hatlarına getirebildim. Hedefim önümüzdeki hafta başı 1.lig sezon maddelerini bitirip o sayfayı açmak sonrasında 2.lig içinde bir kaç takım yapacağım. Umarım düzenleyeceğim sayfaya gereken desteği alır ve sezon sayfalarını daha güncel ve Akhisar Belediyespor 2012-13 sezonu standartında maddelere kavuşuruz. Saygılar, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 23:58, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Tekrardan selamlar, Ben bugün orduspor maddesini yarattım ve sizin dediğiniz gibi Şablon:Orduspor kadrosu nu düzenledim. fakar sezon sayfasına Orduspor kadrosu|1 yaptığımda doğru şablon orada gözükmedi. Bende kadroyu oraya kopyalamak zorunda kaldım. Muhtemelen bi yerde eksik ya da hata yaptım ama ne kadar uğraştıysam bulamadım. Siz bakıp bana hatanın nerede olduğunu söylerseniz bende bir dahakinde aynı hatayı yapmam. Şimdiden teşekkürler ve iyi günler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 15:55, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Tamamdır şimdi :)--RapsarEfendim? 15:57, 9 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkürler Burdan sonra aynı şekilde devam edeceğim. Selamlar Fenerli1978Buyrun beniiiim? 16:13, 9 Ağustos 2013 (UTC)

İyi bayramlar[kaynağı değiştir]

Selamlar ve iyi bayramlar :)--RapsarEfendim? 10:15, 8 Ağustos 2013 (UTC)

teşekkürler rapsar. sana da iyi bayramlar. :) --kibele 11:40, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Ramazan Bayramı[kaynağı değiştir]

Bayramın mübarek olsun Rapsar :) --bermanya 17:21, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

Mübarek Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Hayırlı Bayramlar..--Eğitmenmahmut msj 18:18, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkürler hocam, seninde bayramın mübarek olsun.--RapsarEfendim? 08:57, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Kişisel "saldırı"[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu beni rahatsız etti açıkçası. Anonimin yaptığı kışkırtmaya karşın böyle cevap verilmemeli.--RapsarEfendim? 09:05, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Bir de burada Açtığınız şu madde de sizin misyoner olduğunuzu ortaya koyuyor. Bineaneleyh misyonerlik faaliyetlerinizi vikipedide İslam, Hz.Muhammed ve ilgili maddeler üzerinde hakaret içerikli yazı vb. madde bozma ve Ateist yazarların kaynaklarını kullanarak İslam karşıtı bazı maddeler açarak değil de misyonerlik faaliyetlerinize kilisede devam ediniz kısmı da bariz ihlal. Yani bunların önüne geçemezsek, bunlar devam edecek, belli artık.--RapsarEfendim? 09:06, 9 Ağustos 2013 (UTC)
selam, her zaman söylediğim gibi, kişisel yorumları sayfalardan temizlemek ve yapanları uyarmak, kim yaparsa yapsın ve kime yapılırsa yapılsın zaten herkesin sorumluluk alanında. umarım konuyla ilgilenen birileri çıkar. --kibele 10:04, 9 Ağustos 2013 (UTC)
Uyarı kaç defa yapıldı, kaç defa şikayet açıldı, yine aynı hareketler ne yazık ki.--RapsarEfendim? 16:08, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba.Lütfen ŞURAYI inceleyip yardımcı olursanız sevinirim. Bu konularda uzman olduğunuzu düşünüyorum:) İyi çalışmalar--Eğitmenmahmut msj 19:44, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba ve estağfurullah. Gerekli düzenlemeyi yaptım, iyi günler.--RapsarEfendim? 22:45, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Çok teşekkür ederim elinize sağlık.--Eğitmenmahmut msj 22:48, 9 Ağustos 2013 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Yeni bir resim ekledim ben siteye ve kaynak belirttim. Sitede Fotoğrafı Çeken kişinin adı ve Paylaştığı sitesinin adı belirtildiği takdirde kullanılabileceğini belirtmiş fotoğrafı çeken kişi. bende fotoğrafı ekledim ve kaynakları gösterdim. umarım bir sorun olmaz. (mesaj) 12:22, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Bu tip telif hakları saklı ve serbest lisanslı bir sürümü oluşturulabilecek resimleri Vikipedi'ye yükleyemiyoruz ne yazık ki. Bir spor kulübü logosu mesela, serbest lisanslı olarak oluşturamayız ve bu logonun spor kulübü maddesinde olmaması büyük eksiklik olur. Bu bağlamda bu tip logo dosyaları adil kullanım çerçevesinde yüklenebilir. Ancak bu şahıs hayatta ve resmini kendimiz çekebiliriz, dolayısıyla adil kullanıma uygun değil, kaynak gösterilse dahi. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:35, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Ben nereden aldığıma dair kaynak belirtmiştim hatta aynı resim tüm vikipedi sayfalarında mevcut aynı şekilde kaynaklı bir şekilde ben de aldığım sitenin ve fotoğrafı çeken kişinin ismini belirterek siteye ekledim. Fotoğrafçı kendi isminin eklenmesi halinde istenildiği gibi kullanabileceğini bildirmiş. Bu yüzden ekledim İngilizce, Almanca, Rusça olan tüm vikipedi sayfalarında aynı şekilde resim mevcut. Peki resmi nasıl ekleyebilirim. resmini ekleyeceğim kişi hayatta şu an ve genellikle sitelerde hep birden fazla aynı resimler oluyor.

Kulak 12:40, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Resim zaten, serbest lisanslı resimlerin depolandığı Wikimedia Commons'a yüklüymüş, ekledim.--RapsarEfendim? 10:18, 10 Ağustos 2013 (UTC)

2013 Türkiye Süper Kupası[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, öncelikle Bayramını kutluyorum. :) 2013 Türkiye Süper Kupası maddesini genel hatlarıyla inceleyebilir misin, maddede final yolu başlığında geçen sene Türkiye Ligi'nde Galatasaray ve Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile ilgili maçlara yer verdim. Altınada kupa öncesinde sezon hazırlıklarına değindim. Bu hazırlık kampından bahsetmemiz gerektiğini düşünüyorum ancak bu başlığı Final Yolu başlığının alt başlığı olarak mı yoksa ayrı bir başlık olarak mı ya da başlıksız olarak mı yapmalıyım kararsız kaldım. Fikrini önerilerini bekliyorum :)--SAİT71 (mesaj) 13:27, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar, sana da iyi bayramlar :) Final yolu bu tip tek maçlık organizasyonlar için doğru değil gibi. Önceki performanslar ve bu sezonki hazırlıklar arka plan, maç öncesi yaşananlar (stadyum, biletler, TV bilgileri vs.) ise maç öncesi başlığında anlatılsa daha uygun olabilir bence. Yahut en:2012 FA Community Shield gibi bir sistem yapılabilir.--RapsarEfendim? 13:34, 10 Ağustos 2013 (UTC)
Hmm anladım. Biraz değiştireyim maddeyi bakalım :)--SAİT71 (mesaj) 13:36, 10 Ağustos 2013 (UTC)
Bir kez daha bir göz atar mısın zahmet olmazsa :)--SAİT71 (mesaj) 13:52, 10 Ağustos 2013 (UTC)
Bence yine gereksiz detaylar var. Kamp dönemi çok detaylandırılmamalı, aynı şekilde FB'nin kupadaki maçları da GS'nin lig performansı gibi özet niteliğinde olmalı, bence. Ayrıca bakınız olarak bu iki kulübün 2012-13 sezonlarına da bağlantı verilebilir.--RapsarEfendim? 08:49, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Bizde dana eti maddesi varmış; ama sığır anlatılmış sanırım genel olarak. İngilizcesi en:beef olarak gösterilmişti, ben en:veal ile değiştirdim. Beef>Sığır eti maddesi bizde yok şu an. İlgileniyorsan, açabilirsin :)--RapsarEfendim? 10:49, 11 Ağustos 2013 (UTC)

  • Dana eti kulağa daha taze ve lezzetli geldiği için sığır eti pek kullanılmıyor sanırım. Aklımda dursun.--Abuk Sabuk 14:21, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Kulağa mantıklı geliyor :) Bir de vatan (en:Homeland) maddesi de yokmuş, büyük bir eksiklik bence.--RapsarEfendim? 14:58, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Aslına bakılırsa lisanî farklılıklar göz önünde bulundurularak birleştirilmeleri (ve diğer dillerdeki sığır eti linklerine bağlanmaları) bile düşünülebilir zira Türkçede dana eti, sığır eti anlamında kullanılıyor. Sen hiç "yağsız sığır kıyma bulunur" diye afiş gördün mü? :) Vatan maddesi büyük eksik gerçekten.--Abuk Sabuk 16:27, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Şimdi farkettim eski hâli öylemiş zaten. Bence öyle kalması yerinde olabilir.--Abuk Sabuk 16:31, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Dana etinden olduğu için kıyma, dana kıyması deniyordur :) Sadece Türkiye'deki kullanımına bakmamak lazım, sonuçta evrensel bir nitelikte yazıyoruz maddeleri.--RapsarEfendim? 16:34, 11 Ağustos 2013 (UTC)
  • Vikipedi Türkiye Türkçesi ile yazılıyor, Tıpkı Wikipedia'nın Amerikan İngilizcesi ile yazılması gibi. Dolayısıyla kavramların karşılıkları Türkçede ne ise öyle açmak gerekir, yeni kavram yaratmaktansa ("sığır eti" örneğine has konuşmuyorum, o da kullanılıyordur muhakkak).--Abuk Sabuk 18:49, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Bir de şimdi aklıma geldi, %100 sığır eti kullanılmıştır sloganı vardı, hatırlarsın. Reklamını yaptırma bana o hamburgercinin :)--RapsarEfendim? 21:46, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Anvers maddelerindeki değişikliklerinizi geri aldım. Bu tür işlemler için tartışma sayfasında konuyu konuşmak gerekir. Antwerp İngilizcede kullanılan biçim. Nasıl ki Viyana için İngilizcede Vienna deniyor, burası için de o kullanım mevcut (anladığım kadarıyla). Diğer değişikliklerinizi de geri alabilir misiniz?--RapsarEfendim? 14:26, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Selam. Evet konuyu tartışmadan (bunu aklıma bile getirmedim) ve katkı sayfama bakma zahmetine bile bulunmadan değişiklikleri yaptım. Yunanistan'ın Tripoli(s) kenti için de aynı şekilde yaptığım ad değişkiliğini bu yüzden (haklı olarak) geri almışsınız. Bunu şimdi keşfettim. Sizden bu yüzden özür diliyorum. Diğer değişiklikleri de geri alıyorum. Eski sunuma geri getirirken, gözümden bir şey kaçmışsa, siz de ayrıca kontrol edebilirmisiniz?

Saygılar. Menikure Mesaj 14:45, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Estağfurullah. Bu kadar anlayışlı olmanıza da şaşırmadığımı söyleyemeyeceğim :) Herhangi bir sorunuz olduğunda mesaj atabilirsiniz, iyi günler.--RapsarEfendim? 14:48, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Tekrar Merhaba. Yaptığım tüm değişiklikleri geri aldım. Ama eğer bir şey gözümden kaçmışsa, siz yine de bir kontrol edin. Tripoli(s) ve Anvers/Antwerp için yaptığım değişiklikleri Türkçe'deki (ve ayrıca internet'deki) yaygın kullanımına göre yapmıştım. Örneğin Antwerp (Türkçe'de "w" harfi olmamasına rağmen - bu da ayrı bir sorun) ve Tripolis, Türkçe'de daha yaygın kullanılıyor. Ama belirttiğiniz gibi bunları tartışmak gerek. İyi çalışmalar. Menikure Mesaj 15:08, 11 Ağustos 2013 (UTC)
Yaptıysanız sorun yoktur, kontrole gerek yok şimdi :) İnternet yerine kitap aramalarına bakmak daha iyi olacaktır bu tip konularda, çünkü gerek Vikipedi'nin gerekse İngilizcenin etkisiyle kullanımlar değişiklik gösterebiliyor. Bunun yanında sadece sonuç sayılarına bakmak değil de güvenilir kaynakları incelemek gerekiyor. Şu ve şu aramalar demek istediğim. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:11, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Kardeşim e-postana acil bir bakar mısın?--i.e.msj 16:07, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Türkiye Süper Kupası[kaynağı değiştir]

Merhaba, malum Galatasaray dün süper kupayı tff ve tüm kamuoyuna göre 3. vikipediye göre ise 13.kez kazandı ancak kulübün resmi sitesi ve tff sitesine göre cumhurbaşkanlığı kupası resetlenmiş 2006dan bu yana kadar olan bu isimdeki kupa sayılıyor yani biz şuan vikipediye ikisini bir yazıyoruz aslında doğrusu bu olsa da kulüpler ve federasyon aksine birde tüm basın bunu böyle kabul edince burada cumhurbaşkanlığı kupası diye ekstra bir sayfa açık süper kupadaki 2006 dan bu yana kadarını aynen yerinde tutmalıyız bunun için tartışma vs açıyorum bir an önce düzeltmeliyiz diyorum tamam aynı format ama eskisini sıfırlayarak yerine bu kupa geldi düzenlemeliyiz artık(Şakşakcı7 (mesaj) 12:42, 12 Ağustos 2013 (UTC))

Merhaba. Onların "cehaletine" veriyorum bunu. Adı değişti diye statüsü değişecek diye bir şey yok. O zaman Millî Lig'leri de saymayalım, hatta Türkiye 1. Futbol Lig'lerini de saymayalım, 2001'de aldığı Süper Lig'den itibaren şampiyonluk sayılarını alalım. Olur mu hiç öyle şey? Bu arada istersen Galatasaray tarihi kitaplarındaki diğer branşlar kısımlarının resmini çekip atayım sana? Zaten 3-5 sayfa bir şey :)--RapsarEfendim? 14:06, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Kesinlik doğru söylüyorsun bende şuana kadar öyle düşünüyordum ama bizim yaptığımızın doğru olduğunu düşünüyordum hala öyle ama pekala düzenlemeye gitmeye gerek yok o halde neticede federasyon sitesinde bizim gibi duruyor ayrıca basınımız ve kulüplerimizde bu işe nokta koymalı ama nerede :) Ayrıca tamamdır Galatasaray SK sayfası içerisine eski branşlar diye düzenleme yaparım :)Teşekkürler :) (Şakşakcı7 (mesaj) 18:06, 12 Ağustos 2013 (UTC))
Teşekkürler ilk fırsatımda inceleyip gerekli bilgileri ekleyeceğim. İyi geceler :) (Şakşakcı7 (mesaj) 21:32, 13 Ağustos 2013 (UTC))

İzmir Suikastı tekrardan[kaynağı değiştir]

Selamlar. Tekrar bu konu için rahatsız edeceğim. 18 Haziran 1926 tarihli Hakimiyet-i Milliye gazetesinde kamuoyuna duyurulmuş bu girişim. Gazetenin bu sayısını bulabilmen mümkün müdür? Maddeye büyük değer katar.--RapsarEfendim? 22:28, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Bir de 17 Eylül 1928 tarihli Akşam gazetesi bulunabilir mi? Başka bir şeye bakacağım.--RapsarEfendim? 22:29, 5 Ağustos 2013 (UTC)
  • Ben aslında İzmir Suikastının 18 Haziran 1926 tarihinde Hakimiyet-i Milliyet gazetesi tarafından kamuoyuna duyurulduğu cümlesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Gazetenin o günkü nüshası elimde yok ve elimde olmayan o nüshada suikast girişiminin haber olarak verildiğinden kuşkum yok. Yanlış olan bu haberin o gün sadece Hakimiyet-i Milliyet gazetesinde yayınlanmış olması. O günkü gazetelerden iki değişik gazetede de aynı haberin çıktığını gördüm. Şu an bu gazeteler elimde yok, tekrar bulup çıkartmam lazım. Birisi Vakit gazetesiydi sanırım. Bu haberin Hakimiyet-i Milliyet'e ekslusif olduğunu kim çıkartmış bilmiyorum ama yanlış gibi görünüyor.
  • 17 Eylül 1928 tarihli Akşam gazetesini burada 49. sayfada görebilirsiniz. Gazetenin bu sayısı alfabe devriminin tam ortasında olduğu için kısmen latin alfabesiyle yayınlanmış. Ama çoğu Osmanlı alfabesiyle. Eğer yardıma gerek olursa hangi yazıyla ilgilendiğini söylersen yardımcı olurum.

---Vikiyazar (mesaj) 15:19, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Ben kaynaklarda geçen ifadeyi kullandım. Birkaç gün içinde konu hakkındaki en kapsamlı kitap geçecek elime, ondan bakıp daha iyi bilgiye ulaşırız. İlk olarak Hakimiyet-i Milliye duyurmuş, diğerleri ikinci bir baskı yapmış olabilir belki. Yahut, hükûmetin resmi organı olduğundan önce ona ulaştırılmış, oradan da dağıtılmış olabilir. Dediğim kitap gelsin, düzeltiriz ona göre.
Ben bu uzantılı dosyaları açamadım :) Spor sayfasında Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi 7-0 yenmesiyle ilgili bir haber olması lazım. Bir bakabilir misin? Latin harfleri varsa direkt olarak bana görüntüsünü de atabilirsin.--RapsarEfendim? 15:24, 12 Ağustos 2013 (UTC)
  • Gazetenin baş sayfasında Fenerbahçe ve Galatasaray'la ilgili Osmanlıca harflerle yayınlanmış bir haber var ama o 7-0'lık maçtan ziyade o zamana kadar Fenerbahçe-Galatasaray arasında yapılmış maçlarında hangi takımın daha fazla maç kazandığıyla ilgili bir haber. Başlık şöyle: "Galatasaray Fener'i Kaç Defa Yendi? 19 Seneden Beri Yapılan Maçlardan 23'ünde Galatasaray, 19'unda Fenerbahçe Galip Gelmiştir". Ne yazık ki yazının metinindeki harfler çok küçük ve tarama çözünürlüğü düşük olduğu için yazının metnini okumakta zorluk çekiyorum. Yazı içinde Galatasaray-Fenerbahçe arasında o tarihe kadar yapılan maçlarla ilgili bazı istatistiklere yer verildiğini görebiliyorum. ----Vikiyazar (mesaj) 15:58, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Evet, o şekilde olması lazımdı :) Geçmiş karşılaşmalardan bahsederken, bu 7-0'lık maçtan da bahsetmesi gerekiyor. Spor sayfaları falan var mı ileriki kısımlarda? Maçın tarihi 12 Şubat 1911. 13-14 Şubat 1911 tarihlerine ait gazeteler var mı peki? Bir tane spor dergisi görmüştüm orada, O hafta veya ayki sayısında bahsetmiş olabilir. Çok teşekkür ederim.--RapsarEfendim? 16:03, 12 Ağustos 2013 (UTC)
İnanamıyorum. Millî Kütüphane eski gazeteleri taramış ve İnternet ortamına aktarmış. Takdir ettim. Ancak para almak nedir? İnanamadığım şey bu. Öğrencilerden 0,5 lira kadar alacak kadar muhtaç bir kurum mu? Böyle bir şey görmedim.--RapsarEfendim? 20:14, 12 Ağustos 2013 (UTC)
  • Genellikle böyle bir hizmeti özel teşebbüs yaparsa para almıyor ama devlet yaparsa alıyor. Hakkı Tarık Us Kütüphanesi ve IRCICA para almıyor ama devlet para alıyor. Milli Kütüphane, Başbakanlık Arşivleri vs. hep para alıyorlar. ----Vikiyazar (mesaj) 21:06, 12 Ağustos 2013 (UTC)
  • Not: Hakkı Tarık Kütühanesindeki gazeteleri açamadığını yazmışsın. Bunlar DJVU uzantılı dosyalar olarak taranmış. Windows'ta LizardTech uygulamasıyla Web tarayıcısı içinde bu dosyaları görmek mümkün. Linux, Mac, IOS ve Android uygulamaları da mevcut. Ben sırf bu site için bu uygulamayı yükledim. ---Vikiyazar (mesaj) 21:12, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Bu dosyaları açtım da, içi boş bunların?--RapsarEfendim? 21:19, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, buradaki şablonu şu şekilde değiştirsek nasıl olur?Beyazmavi ileti 17:04, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Daha önce başka bir kullanıcıya da dediğim gibi bu şablonların amacı "turnuva" ile ilgili maddeleri toparlamak; yani finaller, sezonlar, kadrolar vs. Şablon:FIFA Dünya Kupası gibi.--RapsarEfendim? 17:12, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Evet bu şablonun, örnek verdiğin şablon şeklinde ilerlemesi daha mantıklı duruyor. fikrini almak istedim iyi oldu.teşekkürler düşüncelerin için..iyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 17:23, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Rica ederim. Ben de sana bir "hediye" vereyim, haberin yoktur belki :) Buradan başlayarak okursun, maddenin yazımında yardımcı olur. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:40, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Beni nasıl mutlu ettiğini anlatamam:) günlerdir genel bilgiler dışında birşeye ulaşamadığım için sinirlerim bozuluyordu.bu gerçekten şahane oldu:) bu hediye için sana özel bir yıldız hazırlayıp göndermek gerekiyor:) aslında biraz daha ilerledikten sonra maddenin gidişatıyla ilgili fikrini soracaktım.59dan itibaren her sezonun bilgisi var ancak fazla bilgiye ulaşamadığım için madde kendini tekrarlayan bir hale dönüşmeye başlamıştı. bu bilgilerle inşallah daha da zenginleştirebilirim..tekrar çok teşekkürler:)Beyazmavi ileti 17:53, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Beğenmene sevindim :) Bir de burası var ama her yazana direkt inanma, sonuçta blog :) Tekrardan kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:59, 12 Ağustos 2013 (UTC)
Evet bende bloglara girerken tedirginlikle yaklaşıyorum ama en azından bu blog da fikir sağlaması için yararlı olacaktır.kulüp tarihine çok girmek istemiyorum çünkü Fenerbahçe Spor Kulübü'nün maddesini tekrarlamış olurum.dediğim gibi en azından 87 yılına kadar büyük bir arşiv oldu elimde:) ondan sonrasını da artık gazete arşivlerinden toparlamaya çalışıcam.tekrar çok teşekkürler:)..iyi çalışmalar diliyorum.Beyazmavi ileti 18:08, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Sibel Pamuk (türkücü) sayfası bir türlü açamadım.www.sibelpamuk.com sitesinde tüm bilgileri var biyografi.ama silindi iki kez lütfen bu sayfayı açarmısınız.çok rica ediyorum Kalendira (mesaj) 19:53, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Kayda değer mi emin olamadığımdan açma taraftarı değilim açıkçası. Farklı kaynaklar varsa kendisi hakkında, bunları kullanarak maddeyi yazabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:56, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Peki siz açarsanız şayet ben kendisine facebook aracılığıyla ulaşır doğum tarihini öğrenir eklerim.Başka neleri ekleyebilirim bilmiyorum açıkçası diskografisi ve klip bilgilerinide ekleyebilirim kendisinin gerçek anlamda hayranıyım lakin bir dünya sanatçının sayfası varken onun hala yok lütfen yardımcı olunuz bana.Kalendira (mesaj)

Dediğim gibi farklı, kişiden bağımsız ve güvenilir kaynaklar kullanılarak kayda değer olduğunun ispat edilmesi lazım.--RapsarEfendim? 20:55, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Merhabalar, Ben bu yıl başlayacak futbol sezonu için daha önce Xbergerin şuradaki sayfasında esinlenerek bir sayfa hazırladım. Sizlerden ricam sayfaları güncel tutarak Türkçe wikipedia nın spor maddelerini biraz daha iyi hale getirmek ve futbol liglerimizin ve takımlarımızın arşivlerini daha iyi hale getirmektir. Şu ana kadar Süper Lig ve 1.Lig takımlarının tamamının sayfaları açılmıştır ve hepsi günceldir. Ben 2.ligtende birkaç takımın daha sayfasını yapacağım. Eğer dilerseniz başka takımların sayfalarını yapmakta da sizlere yardıcı olabilirim. Ayrıca oluşturduğum şablonlarıda farklı bir sayfa da paylaşacağım. Sizlerden bir ricam da cevap verirken benim mesaj sayfama değilde maddenin mesaj sayfasını kullanınız ki herkes düşünceleri ortak bi yerde okuyabilsin. Mesajın gönderildiği kişilerin listesinide sayfada bulabilir ve unutulan kişiler var ise sizlerinde ilgilenebilecek kişileri haberdar etmenizi rica ederim.

2013-14 sezonu spor maddeleri

Saygılar ve Teşekkürlerimle, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 08:50, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İyi günler Rapsar. Şuradaki bayraktaki amblemi "olduğu sanılan/kurgusal amblem" dipnotuyla ekleyemez miyiz? Önceki amblemi çizen kişi de iç içe geçmiş d ve p harflerinden oluşuyor demiş ama sırasını tutturamamış. --cobija 13:44, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İyi günler. Açıkçası ben, bu tip kendi yorumumuz olan olabilirlerle ekleme taraftarı değilim. İlla ki bir yerlerde geçiyordur bunun yazılı bir ifadesi, yahut mitinglerde falan sıkça kullanılan bir bayrak vardır. Hatta belki de budur amblemi :) Ama dediğim gibi bunlar yorumdan öteye geçemiyor şu an için.--RapsarEfendim? 14:02, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Oy pusulalarına bir bakayım dedim ama üç seçime de ait bir şey yok. Cumhuriyet tarihinin en önemli partilerinden birinin amblemi bilinmiyor. Şaka gibi. --cobija 14:38, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İlla ki vardır da, İnternetten erişilemiyordur. Milliyet arşivine bak diyeceğim (seçim sonrası); ama o dönemler uydurma logolar meşhurdu (GS ve FB logolarından biliyorum :) Seçimlerin olduğu ve sonraki günlere bir bak istersen.--RapsarEfendim? 14:52, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Hiç aklıma gelmemişti bu. Akşam, Yeni İstanbul, Yeni Sabah ve Zafer gazetelerine baktım ama umudumu kesmişken 29 Ekim 1957 tarihli Milliyet'te şunu buldum. Cumhuriyetçi Millet Partisi'nin amblemi de teraziymiş. --cobija 16:33, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Güzel :) Kullanıcı:İncelemeelemani SVG uzantılı yapabilir mesaj atarsan. Commons'a yüklenir sonra, güzel olur. Eline sağlık.--RapsarEfendim? 16:43, 13 Ağustos 2013 (UTC)

İncelemeelemani'na dediğin gibi danıştım. Gazete arşivinden bahsetmesen kırk yıl aklıma gelmezdi, teşekkürler. --cobija 17:07, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Kullanıcılara bir uyarı yaptım. Bundan sonra bu tutumlarını sürdürmeyeceklerini umuyorum. Aksi taktirde politikada belirtilen yaptırımlar ile karşılaşacaklardır. Kolay gelsin. --Eldarion 14:21, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Hâlâ devam ediyor ne yazık ki.--RapsarEfendim? 08:19, 14 Ağustos 2013 (UTC)
Selam Rapsar. Gecikmiş mesaj için kusura bakma. Kullanıcı engellenmiş gördüğüm kadarıyla. Kolay gelsin. --Eldarion 06:37, 15 Ağustos 2013 (UTC)

dana ve siyaset[kaynağı değiştir]

Danayı calf'a bağlamak uygun bence de. Ne de olsa her ikisi de yaşına bakmaksızın sığır yavrusu anlamında kullanılıyor. Siyasetle ilgili olanlara gelince, aşağı yukarı aynı anlamdalar (sadece köken farklı) dolayısıyla yaygın kullanımlarını incelemek lazım.--Abuk Sabuk 17:09, 13 Ağustos 2013 (UTC)

Üzgünüm ancak Vikipedi Kayda değerlik politikası uyarınca sizin de belirttiğiniz gibi bu çalıştayın yalnızca küçük akademik toplantılar olması nedeniyle silinmesini gerektiriyor. --RapsarEfendim? 08:19, 14 Ağustos 2013 (UTC)
İlginize teşekkürler. Argumann (mesaj) 08:42, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Arkadaş son yaptığım değişikleri kabul et bugün BiGBuBBLeS (mesaj) 14:42, 14 Ağustos 2013 (UTC)

CEMOMKU sürekli sayfaları değiştiriyor. BiGBuBBLeS (mesaj) 14:43, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
İncelemelerinizin devamını beklerim. Ataefek14 (mesaj) 14:50, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Anzhela Atroshchenko maddesine bir bakar mısın isimlendirme için. İngilizcedeki Kiril yazımlarına göre, Beyaz Rusça için Anjela Atroşçanka(Анжэла Атрошчанка), Rusçası için Anjela Atroşenko (Анжела Атрощенко) gibi ama İngilizceye ikisinin karması Atroşçenko (Atroshchenko) şeklinde geçirmişler. Bizim basın zaten evlere şenlik, direkt yazan mı istersin, sadece adını Anjela yazan mı, yoksa soyadını Patroshenko yazan mı. Ayrıca Türk soyadı Kinet çok yaygın bizimkilerde ama yarışmalarda nedense kullanmamış gözüküyor IAAF'a, sports-reference'a bakınca. Ne dersin? --Sayginerv-posta 21:34, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Türk vatandaşlığına geçtikten sonra direkt olarak Anzhela Atroshchenko yazıyordur belki kimliğinde? :) Böyle bir ihtimal var sanırım? Yarıştığı bir görüntü varsa, göğüs etiketine bakmak lazım.--RapsarEfendim? 07:47, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Çakma evlilik yapıp Türk vatandaşı oldukları için soyadı değişmiştir; Kinet yazmışlardır muhtemelen sürekli kullanılmış kaynaklarda da çünkü. Anzhela Kinet yazmış olabilirler Anjela yerine ama soyadını yazdıklarını hiç sanmıyorum.--Sayginerv-posta 08:55, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Şimdi Milliyet'te bir röportajını gördüm, adımı çok sevdiğim için değiştirmedim diyor. Peki Atroşçenko haline taşınması mı gerekir böyle mi kalmalı? Bana taşınmalı gibi geliyor.--Sayginerv-posta 09:03, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Dediğim gibi kimlikte bu şekilde kaldıysa bunu kullanmak lazım. Ben açıkçası pek olasılık vermiyorum Türkçe transkripsiyon yaptıklarına. Atletizm federasyonu arşivlerinde falan nasıl geçiyor?--RapsarEfendim? 09:06, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Çok büyük olasılıkla kimliğinde Anzhela Kinet olarak yazılı; federasyonun rekor listeleri de bunu kullanıyor. Ama uluslararası yarışmalarda bunu kullanmamış, eski halini kullanmış. Sıkıntı da burada, Fenerbahçe sitesinde Anzhela ASTROCHANKA, 2011 Akdeniz Oyunları sonuçlarında Anzhela Atrochanka, IAAF ve sports-reference'ta Anzhela Atroshchenko gibi kullanımlar var; en yaygını maddenin şu anki hali. Ama zaten bunun orijinali Anjela Atroşçenko yazılmalıydı mı demeli, yoksa Anzhela Kinet'e mi taşımalı (bunu kullanmamış yarışmalarda ama Türkçe kaynaklarda böyle geçiyor).--Sayginerv-posta 09:24, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Tanınan ad old. yarışmalarda kullandığı ada taşımak bence en doğrusu. Yok mu göğüs etiketli bir fotoğrafı?--RapsarEfendim? 09:29, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Göremedim ama Anzhela Atroshchenko şeklinde geçecektir orada, zaten İngilizcesiyle yazılıyor formalara. Buradaki problem tanınan adı n orijinal adı olması; bu yüzden transkripsiyon gerekip gerekmediği. Yani ya böyle kalacak ya Anjela formuna çevireceğiz.--Sayginerv-posta 09:34, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Şunun için soruyorum: Türk vatandaşlığına geçtikten sonra adını okunuşa göre mi değiştirdi? Ek olarak farklı sitelerde farklı şekillerde kullanılıyor ama hangisi doğrusu?--RapsarEfendim? 09:36, 15 Ağustos 2013 (UTC)
Daha önce konuşmuşuz kabaca :) Oradan devam edelim, herkes görsün.--Sayginerv-posta 10:08, 15 Ağustos 2013 (UTC)

Kadro şablonu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Sadrettin'in de büyük yardımlarıyla şöyle bir çalışma yaptım. Bu şablonu direkt olarak kullanınca üstteki dolaşım, şablon adı|1 şeklinde kullanınca alttaki şablon çıkıyor. Bu sayede kulüp ve kadro dolaşım şablonlarını tek bir sayfadan güncelleyeceğiz ve ikisini senkronize hâle getirmiş olacağız :) Sence uygun mudur?--RapsarEfendim? 15:04, 24 Temmuz 2013 (UTC)

Müthiş, nasıl yaptığını anlamadım ama ellerinize sağlık...--вяí¢αи76ileti 13:17, 16 Ağustos 2013 (UTC)

Friedrich Nietzsche[kaynağı değiştir]

Merhaba.

Friedrich Nietzsche maddesi üzerinde genel ve titiz bir düzenleme yapmaktayım. Eski içerikleri baştan sona kaldırıp yerine İngilizce sayfadan uyarlanmış içerikleri yerleştiriyorum. Konunun bir akademisyeni olarak, günbegün maddeyi düzenlemeye devam ediyorum. Takipte kalırsanız çok sevineceğim.

Teşekkürler! Metheus 20:58, 17 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle şunu belirtmek isterim, önceki yazarların emeklerini yok sayarak "eski" içerikleri komple kaldırıp "yeni"lerini eklemek pek uygun bir hareket değil. İngilizce Vikipedi de burası gibi farklı kullanıcılar tarafından oluşturulur ve orada yazar her şey doğru, uygun, tarafsız değildir. Çalışma yapmanız güzel; ancak halihazırda kaliteli madde statüsü verilmiş bir maddede komple baştan yazım yerine, cümle cümle ilerleyip, uygun bilgileri korumak, kaynaksız ve yoruma dayalı ifadeleri kaldırmak, yeni bilgiler eklemek daha doğru olacaktır. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 09:40, 18 Ağustos 2013 (UTC)

Kategori taşıma[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Araçlar/Katalitik kullanmayı denedin mi hiç? Tek tıkla taşıdım hepsini :)--RapsarEfendim? 15:19, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Denemez olur muyum? Kurcalamadığım bir ben kaldım :). Onu da sökeceğiz inşallah. Şimdi; dediğim gibi önce kategoriyi oluşturuyor ve taşıyacağın kategoriye bağlıyorsun değil mi? Yoksa yanılıyor muyum?--i.e.msj 15:28, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Hepsini seç de, kategori adını girdiğin kısma taşımak istediğin kategori adını yaz ve entera tıkla. Kategori bulunamadı falan diyecek altta, ama taşı ve kopyala tuşları da çıkacak. Taşı deyince eskiyi atar yenisi kalır :) Sonra kategoriyi oluşturursun.--RapsarEfendim? 15:30, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, maddenin SAS da birleşmesi kararı çıktı. Madde içeriğini aktarırsan geri kalanı, malum benden olmak zorunda. :) İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 15:24, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Gerekli birleştirmeyi yaptım, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:27, 19 Ağustos 2013 (UTC)
Tamamdır. Ellerine sağlık. --Théoden ileti 15:30, 19 Ağustos 2013 (UTC)

Birkaç gün içinde yapabilirim. --Superyetkinileti 16:58, 22 Ağustos 2013 (UTC)

Bir çikolatalı kek de sizin için![kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim :) TheAlps (mesaj) 20:47, 22 Ağustos 2013 (UTC)

Tarafsız bakış açısı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Futbol maddesine Türkiye'deki futbolun tarihini eklemişsiniz. Ancak bu madde evrensel nitelikle olup, Türkiye ya da başka herhangi bir ülke ağırlıklı olmamalı. Hatta ülkemiz gibi ifadeler kesinlikle eklenmemeli (Vikipedi:Tarafsız bakış açısı). Türkiye'de futbol gibi bir maddemiz var zaten, orada işlenebilir bu konular, yine tarafsız olmak koşuluyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:34, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Peki, bu konuda daha dikkatli olurum. --hmtktrk ileti 08:37, 23 Ağustos 2013 (UTC)


Samimiyet ve Teşekkür[kaynağı değiştir]

Öncelikle samimi ve tarafsız yaklaşımınız için sizi tebrik ediyorum ve ardından birilerinin keyfi davranışları karşısında dik durup tarafsız bir bakış açısı ile tüm samimiyetinizle destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. Dilerim diğer arkadaşlarımızda kalması için açıklama yaptığınız sayfada sizin gibi değerli ve samimi düşüncelere sahip olurlar. Birileri şirketleri yada şirket sahiplerini itibarsızlaştırmak isterken birileri de sizin gibi samimi ve sıcak duygularla verilen emeğe saygı duyuyorlar. Tekrar tebrikler ve teşekkürler.--UzaylıRob (mesaj) 08:47, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Geliyoo adlı sitenin silinmesi konusundan bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla. Yanlış anladığınız bir şey var, o da keyfi davranıldığı. Birisi gelip direkt olarak kayda değer değildir diyerek silseydi yahut silinmesi için işaretleseydi işte o zaman keyfi davranış olurdu. Ancak silinmeye "aday" gösterildi. Kimsenin burada birilerini karalama gibi bir tutumu yok, özellikle aday gösteren kullanıcı için bunu garanti ederim. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:50, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Stad bilgisi[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, bir konu hakkında yardımını isteyecektim. bildiğin gibi üç büyük takımlar uzun bir süre inönü stadını kullandı. ama tarihlerden tam emin olamadım. fenerbahçe hangi yıllar arasında inönüde maç yaptı. benim ulaşabildiğim bilgi 1947 yılına kadar kendi sahasında ve 1982 yılından itibaren yeni yapılan stadıyla birikte yine kendi sahasında yaptığı yönünde. 1947-1982 yılları arasında tüm iç saha maçlarını inönü de mi yaptı, yoksa başka bir durum mu var? bu konuda bilgiye ulaşabilir miyiz?..şimdiden teşekkürler,iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 20:38, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Lig maçlarının büyük kısmı orada oynandı, doğrudur. Bir kısmı ise Şeref Stadyumu'nda oynanmıştı diye biliyorum. Zamanında Taksim Stadyumu'nda da oynanmıştı; ama o daha eskilerde.--RapsarEfendim? 20:55, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Biraz karışık bir durum var o halde. 1947de de inönü açılmış. tüm takımlar Şeref Stadyumu'ndan inönüye taşındı o zaman. 82de de fenerbahçe stadı açıldığına göre bu tarihe kadar fenerbahçe maçlarını inönüde oynadı gibi gözüküyor. neyse net bilgi yazmasam daha iyi olacak. ilgin için teşekkürler.iyi çalışmalar..Beyazmavi ileti 21:04, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Ben anlatamadım o zaman :) Ana stadyum İnönü'ydü, çakışma durumlarında yahut bazı ufak maçlar falan Şeref'te oynandı diye biliyorum. Lig maçlarının esas yeri İnönü. Hatta 1 ve 2 maçlarına bakarsan ilk maç biter bitmez diğeri başlıyor :) Çakışma olduğu durumlarda (var mı bilmiyorum) yahut diğer olağan dışı durumlarda (bayram kutlamaları, stad yenilemesi vs.) bildiğim kadarıyla Şeref Stadı'nda oynanmış. Galatasaray'ın 1955-56 sezonu için hazırladığım maddeyi görmüşsündür. Bazı hazırlık maçları da orada yapılmış mesela. İstanbul Ligi dönemine gidersek, mesela bu maç Fenerbahçe Stadı (modern Saracoğlu'nun öncesi)'nda oynanmış. Bu ise Şeref'te oynanmış. Senin anlayacağın bir takımın "evi" diye tabir edebileceğimiz stadyumlar yok :)--RapsarEfendim? 21:22, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Bu takımlar ne yapmış böyle:) şimdi çok daha net oldu:) o halde 82 sonrası fenerbahçe gerçek anlamda kendi sahasında, ama ondan öncesine pek dokunmamak doğru olan gibi duruyor.(tabiki bir inönü gerçeği var). sonuç olarak epey farkılıklar var, ben bu stadlar kullanılmış diyerek geçsem daha doğru olacak.yıldan bahsetmek sıkıntılı gözüküyor. seni de uğraştırdım, teşekkür ederim bilgiler için..keşke herkes evini bilseymiş:)Beyazmavi ileti 21:38, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Rica ederim. Malum Osmanlı sonrası yeniden yapılanmalar falan filan derken 1950'leri 60'ları buluyor şehrin "oturması". Zaten futbol o zamanlara kadar pek büyümemiş, İnönü'yü de bu Prost'un planı doğrultusunda yapıyorlardı yanılmıyorsam. Hani ev sahibini geçtim, oynayacak stadyum dert idi :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 21:42, 23 Ağustos 2013 (UTC)
Haklısın verdiğin uzantıları biraz inceledim gerçekten futbol tarihimiz ilginç.mesela bir fener-beşiktaş maçı ankarada oynanmış, neden diye baktım sıkıyönetimden olmuş:) bu maçlarda içsaha:) şimdi çalışmanın ilgili bölümünü biraz daha düzenledim, tekrar teşekkürler, kolay gelsin, iyigeceler:)Beyazmavi ileti 22:06, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Seri "oy"lar[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Senden, seçkim içerik sorumlusu olarak adaylıklara seri oy vermemeni rica edebilir miyim? Bunlar, maddeyi okumadan/üstünkörü bakarak oy verdiğin izlenimi yaratıyor gerek bende gerekse diğer kullanıcılarda. Bu konuda biraz da dikkatli olman umuduyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:03, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Üstünkörü aslında doğru bir izlenim; bizzat kendi oyum ve genelleme oy kullanımı içeriğe, maddeye bağlı olarak değişiyor; bilgim veya katılımım olmayan ancak adaylık prosedürüne yatkın, uygun ve yoğun emek olan adaylıklara e.s/elinize sağlık veya emeğinize teşekkürler demek kadar yanlış izlenim yaratacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum kaldıki oy prosüdürü ; gereksiz oy gerekçesi uydur, gereksiz yere konuş, gereksiz yere cümle kur demiyor. Bilgine. - Lubunya 08:09, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Dikkat çekmek istediğim gerekçe değil. Şöyle ki; ilk oyunu 10:58'de, son oyunu ise 11:00'da vermişsin. Bu ikisi arasında da üç oy daha var, toplamda beş eder. Bunun anlamı şudur: Beş dakika içerisinde beş maddeyi de okudum, inceledim ve seçkin/kaliteli olmasının önünde bir engel göremedim ve destekliyorum adaylığı. "Sahiden beş dakika içerisinde bu maddeleri okudu mu?" sorusu geliyor insanın aklına ister istemez. Ha dersin ki on dakika arayla verip de okumayanlar olabilir mi? Olabilir; ama biz burada insanların kafasındaki o şüpheyi en aza indirsek çok daha iyi olur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:28, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Okuduğumu söylemiyorum zaten; sizin deyiminizle; üstünkörü göz atıyorum bakıyorum imlaya, kırmızılara, göz yanılgılarına vs. Ve sonra diyorum ki kullanıcıya eline sağlık veya +1 gerekçe yazıp noktalıyorum ve bu 2 dakikamı alıyor. Hızlı göz at ve hızlı yanıtla. İyi günler. - Lubunya 08:33, 24 Ağustos 2013 (UTC)
En azından dürüstsün, teşekkürler :) Ancak bunu tekrar yapmamanı rica edeceğim. Birkaç kişi daha böyle yapsa içeriği uygun olmayan maddeler "şaka maka" seçilebilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:21, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Rapsar Selam. Müslüman kardeşler için açılan seçkin içerik adaylık sayfasını silmiştim ancak geri getirdim. Bugün içinde madde oldukça geliştirilmiş. Topluluğun fikrini almakta yarar var. --Eldarion 09:28, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, nasılsın? Ben şu dosyayı ekran yakalama görüntüsü kapsamında adil kullanıma uyduğu gerekçesiyle yükledim. Ama pek de emin olamadım. Acaba bu dosya uygun mu sence? Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti alpi 15:56, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. "Kabaca", serbest lisanslı resmi çekilebilecek olan resimler adil kullanım kapsamında yüklenemiyor. Hâlâ hayatta olan kişilerin tamamı bu kategoriye girer. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:13, 26 Ağustos 2013 (UTC)
O zaman silinmesi için etiketliyorum. Teşekkür ederim, verdiğin bilgi için.--Hobbit28ileti alpi 16:16, 26 Ağustos 2013 (UTC)

Article request: DR (broadcaster)[kaynağı değiştir]

I noticed you edited the article on Denmark. Do you want to write a short article in Turkish about en:DR (broadcaster), the Danish radio broadcaster? The Turkish language site can help you write the article: http://www.dr.dk/nyheder/Andre_sprog/Turkce/

Thanks WhisperToMe (mesaj) 05:32, 27 Ağustos 2013 (UTC)

Hi. I am not interested in writing TV channel articles.--RapsarEfendim? 08:08, 27 Ağustos 2013 (UTC)

Şablon güncellemeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Lütfen Şablon:Chelsea FC kadrosunda yaptığınız gibi İngilizce Vikipedi'den kopyala-yapıştır yaparak şablonları güncellemeyiniz. Orasıyla bizim sistemimiz biraz farklı, iki şablonda birden güncelleme yapmak gerekiyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 16:42, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Demek istediğinizi anlamadım. --hmtktrk ileti 16:47, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Gösterdiğim şablonda şöyle bir değişiklik yapmışsınız. İngilizce Vikipedi'de yer alan şablonun içeriğini aynı şekilde buraya kopyalamışsınız yani. Ancak bizim şablonlarla oradaki şablonlar arasında fark var, her iki sayfayı birden yan yana açarsanız görürsünüz bu farklı. Bizde tek bir şablon içinde iki farklı şablon (futbolcu maddelerinde kullanılan dolaşım şablonu ve takım maddelerinde kullanılan şu kısım) bulunmakta. İngilizce Vikipedi'den direkt olarak ilk kısmı kopyalarsanız, ilk kısım ile ikinci kısım arasında uyumsuzluk oluşuyor. Ek olarak bazı bağlantılarda da sıkıntı oluyor (Obi Mikel bağlantısını değiştirmişsiniz mesela). Bu yüzden biraz daha özen gerektiriyor bu güncellemeler.--RapsarEfendim? 16:51, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Peki, iyi akşamlar... --hmtktrk ileti 16:55, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Marmaray geri sayım şablonu[kaynağı değiştir]

Türkiye tarihinde önemli bir yer edinmiş 150 yıllık proje geçmişi olan bir olay için geri sayım koymak gerekli değil mi? Kaldı ki çok az bir süre kaldı. MEOGLOBALBana mesaj atın 17:31, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Vikipedi maddeleri belli bir düzen ve standart içerisinde olmalı. Bu şablonun orada "dan diye" karşımıza çıkması bu standardı bozuyor. Ek olarak bu geri sayım ansiklopedik midir bilemiyorum. Belki de topluluğun fikrini almak gerekir. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:10, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Bekleyenleri bitirelim mi?[kaynağı değiştir]

Az önce Vikipedi:Ülke bayrak şablonları listesi oluştururken fark ettim de aslında 2006 ile 2009 yılları arası gerçekten Vikipedi'ye epey emek verilmiş. Fakat ne olduysa sonradan, sanki her geçen gün geriye gidiyoruz gibi geliyor bazen :). Neyse... --i.e.msj 22:16, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Aslında ileri gidiyoruz da, gidiş hızımızı şu vandalizmle uğraşmak düşürüyor ne yazık ki.--RapsarEfendim? 07:15, 29 Ağustos 2013 (UTC)
VikiProje Edebiyat davetiyesi
İyi günler...
Edebiyat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Edebiyat Portalı altında toplamayı hedefleyen Edebiyat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.
Merhaba. Maalesef katkı yapmayı pek sevdiğim bir alan değil. Docbaba, Yabancı, Vikiçizer ve Homonihilis ilgilenebilir muhtemelen. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:08, 29 Ağustos 2013 (UTC)
İsimler için teşekkürler, istediğiniz kitap, yazar gibi edebiyat maddeleri olursa VikiProje Edebiyat İsteklere ekleyerek de projeye katkıda bulunabilirsiniz. DezekeMesaj 18.15, 29 Ağustos 2013 (UTC)[yanıtla]

Başarılar bölümü[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, yaptığım çalışmayla alakalı olarak buradaki maddenin bir benzeri olacak Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı istatistikleri ve rekorları listesi maddesini açmayı düşünüyorum. ki bu maddede malum "başarılar" bölümü de olacak. ancak başarılar bölümü hem burada, hem burada, hem burada bulunmakta. bu nedenle şöyle bir öneri fikri oluştu. Fenerbahçe Müzesi maddesi, Galatasaray Müzesi maddesi gibi metinsel olsun. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde bulunan futbol başarıları bölümüne "ana madde" uzantısı verelim. Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı maddesinde bulunan başarılar bölümündeki eski turnuvaları da istatistikler ve rekorlar maddesine taşıyalım. anlatabildim mi bilmiyorum:) karışık ve uygun olmayan bir konu olduğu için fikrini almak istedim?Beyazmavi ileti 15:15, 29 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar. Fenerbahçe Müzesi maddesinde sadece kupalar listelenmiş, dolayısıyla finaller dahil edilmemiş. Futbol takımı ve kulüp maddelerinde sadece "resmî" organizasyonlarda elde edilen başarılar (yarı finaller falan başarı değildir) yer almalı. General Harrington, TSYD kupası falan varsa kaldırılmalı. Bu özel kupalara, açacağın maddede yer vermek daha iyi olacaktır. Spor kulübü maddesinde de sana kalmış, ister futbol takımı maddesindeki gibi resmi organizasyonlara yer ver, istersen metin olarak geç :)--RapsarEfendim? 15:18, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Açacağım maddeden sonra umarım düzene girer bu durum. bir de yarı finaller başarı olmaması konusu benim gözümden kaçmıştı,bunu belirtmen iyi oldu.bu gibi durumlar ancak istatistikler rekorlar maddesinde olmalı.(bir de tabi resmi-özel kupa durumları var) neyse ben şu işe girişeyim bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. bu karışıklıkta insanın aklı da karışıyor:) teşekkürler düşüncelerin için kolay gelsin..Beyazmavi ileti 15:32, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Tekrar merhaba Rapsar:) başarılar bölümüyle ilgili olarak bir araştırma yaptım. tüm vikipedilerde örneğin fenerbahçe ya da galatasaray'ın futbol takımı maddelerindeki avrupa başarıları bölümünde çeyrek final ya da yarı final başarısı belirtilmiş. seninle daha önceden bahsettiğim gibi hemen hemen benzer fikirlerde olsam da sonradan bizde de bu şekilde olması lazım diye düşünmeye başladım. bunun nedeni örneğin ben vikipediye üye olmadan önce mesela fenerbahçe futbol takımı maddesine girip avrupada en büyük başarımız neymiş diyerek bu bölümü incelediğimi ve çıktığımı hatırlıyorum. bunun gibi bir çok kişi meraklarını gidermek için aynı yolu izleyeceklerdir. ki aslında düşününce "başarılar"'dan bahsediyoruz, eğer sadece şampiyonlukları yazsaydık "şampiyonluklar" dememiz doğru olacaktı. sonuçta fenerbahçe'nin uefa'da yarı final oynamasına gerek yurt dışında gerekse yurtiçinde --fenerbahçe'nin en büyük avrupa "başarısı"-- denmekte. o yüzden tüm vikipedilerde olduğu gibi bunları da belirtmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.(tabi örneğin fenerbahçe şampiyonlar liginde yarı final oynarsa, önceki çeyrek finalleri sileceğiz.çünkü en büyük başarısı gösterilecek sadece) örneğin tr ve en göztepe. son durum hakkındaki fikrin nedir:)Beyazmavi ileti 22:26, 29 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba. Çeyrek/yarı final hiçbir zaman bir başarı değildir (Avrupa Şampiyonası gibileri hariç :). İngilizce Vikipedi'deki Türk takımlarına eklenmesinin sebebi ise Türk kullanıcılardır. Normalde eklenmemesi gerekir. İngiliz kulüplerine göz gezdirebilirsin, göreceksin hemen zaten. Çeyrek final bir başarıysa, o halde grup aşamasına gelebilen Trabzonspor için de bu bir başarıdır yorumu yapılabilir. Yahut Malatyaspor der ki ben ön eleme oynamıştım, bu benim en büyük başarım. Lüksemburg ekiplerine falan 1. ön eleme başarı olarak eklenir :)--RapsarEfendim? 08:47, 30 Ağustos 2013 (UTC)
Malum bir süredir senin de bildiğin bir çalışmayla uğraşıyorum o yüzden madde hazır hale geldiğinde en ideali olmasına ve diğer maddelere de referans olabilecek nitelikte olmasına çalışıyorum. bu nedenlerle bazen birbirinden farklı durumlar gördüğümde tereddütte kalıyorum. bu şekilde fikir alışverişi yapmadan "olması gerekene" ulaşılamıyor işte. Malatyaspor örneğin çok güzeldi:) teşekkürler yorumların için, kolay gelsin..Beyazmavi ileti 11:34, 30 Ağustos 2013 (UTC)
Emin ol bu şekilde konuşmak, ufak noktaları dahi tartışmak çok daha iyi, hem maddeler açısından hem iki tarafın da tecrübe kazanması açısından :) Madde gerçekten güzel olmuş bu arada. Türk futbol takımı maddelerine el atmak gerekiyordu, harika bir başlangıç olmuş oldu. Emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 15:15, 30 Ağustos 2013 (UTC)
Güzel düşüncelerin ve desteğin için teşekkür ederim. umarım bu madde diğer Türk futbol takımı maddelerine referans olabilecek bir başlangıç olur. iyi çalışmalar diliyorum..Beyazmavi ileti 15:26, 30 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, man-of-war'u duymuştum ama hulk'ı bilmiyorum. Man-of-war anladığım kadarıyla belirli bir tipten ziyade ağır silahlı tüm yelkenli gemiler için kullanılıyor. Şurada hulk için karavelin atası denmiş.--Abuk Sabuk 17:25, 29 Ağustos 2013 (UTC)

Selam Rapsar. Bu fotoğrafı Vikipedi'de kullanabilirmiyiz? --UltraslansiMesajla 11:31, 1 Eylül 2013 (UTC)

Selam. Buradan görebileceğin gibi lisansı "Cc-by-nc-sa-2.0". Commons'ta bu lisansı kullanmak istersen, direkt olarak hızlı sil ile işaretlemiş oluyorsun :) Kullanamayız yani.--RapsarEfendim? 11:35, 1 Eylül 2013 (UTC)
Teşekkürler. Bu da kurtarmıyormu ?--UltraslansiMesajla 11:41, 1 Eylül 2013 (UTC)
O resmin lisansı ise şurada görebileceğin gibi Cc-by-2.0. Dolayısıyla yükleyebilirsin. Belki botla falan daha önce yüklenmiş olabilir, bir kontrol et istersen.--RapsarEfendim? 11:47, 1 Eylül 2013 (UTC)

Kullanıcı Takabeg ile kendisinin neredeyse tüm vikipedi'lerde yaşadığı sorunlardan birisini şu anda Commons'ta yaşıyoruz da. Acaba Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına uygun bir şekilde OTRS izni için e-posta gönderebilir misin?--i.e.msj 05:30, 2 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. TSK'den fotoğrafları kullanmak için izin almışız; ancak Jandarma'dan almamışız. Jandarma, direkt olarak İçişleri Bakanlığına bağlı, TSK ile bir alakası yok. Yani TSK için aldığımız bu izin, Jandarma'yı "kapsamıyor". Dolayısıyla bu dosyanın silinme gerekçesi bana mantıklı gözüktü. Şurada ise TKK logosu silinmeye aday gösterilmiş. TKK, TSK'ye bağlı olduğundan bu bana mantıksız geldi açıkçası (OTRS şeysini çok net bilmiyorum, yanılıyor da olabilirim). OTRS konusunda inan fazla bilgim yok, mail atmayı da yapabileceğimi zannetmiyorum. Taysin veya Bermanya ilgilenebilir.--RapsarEfendim? 09:16, 2 Eylül 2013 (UTC)
Ben şu Jandarma direkt içişleri bakanlığına bağlıyı kaçırmışım. Maalesef herşey göründüğü gibi değil. Hala üzerimizde askeri üniforma var ve komutan deniliyor. Yani sadece göz boyama amaçlı çabalar. 13 yıldır o söylediğin içişleri bakanlığına tam bağlı olmayı dört gözle bekliyorum :). --i.e.msj 13:05, 2 Eylül 2013 (UTC)

İBP'nin gelecek haftaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

İş birliği projesinin'nin önümüzdeki haftalarda hangi konularda yapılması gerektiğini belirleyebilmek için yardımınıza ihtiyacım var. Bunun için Vikipedi:İş birliği projesi/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar ve Vikipedi:İş birliği projesi/Kırmızılar sayfalarında görüşlerinizi beklirtirseniz sevinirim. Yapılmasının yararlı olacağını düşündüğünüz işleri değil, katılmayı düşünebileceğiniz işleri belirtmeniz karar vermede daha çok yardımcı olacaktır. Sevgilerle.. Mukaddimeileti 09:05, 3 Eylül 2013 (UTC)

Yardım Düzeltme[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, oylamaya bırakılan Geliyoo sayfası 5 günden fazla oylamaya sunulmuş ve kalsın oyları fazlacadır, konunun karara bağlanması ve sayfanın editlenmesi için sizcen düzenleme rica ediyoruz. Tarafsız tutumunuz ve dengeli değerlendirmeniz için teşekkür ederiz. (Not: ayrıca oylama sayfasında haber aranması için verilen link de hatalıdır, normal şartlarda arandığında çok daha fazla kaynağa erişilebilmektedir. Dergiler, gazeteler gibi birçok kaynağa konu olmuş bir başlıktır.) Saygılarımla.Bu imzasız yazı FathArsln (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Silinmeye aday sayfalar birer hizmetli tarafından kapatılmaktadır ve ben bir hizmetli değilim :) Zamanı gelince bir arkadaş kapatacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:16, 4 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. Anadolu Efes SK kadroları tarzı maddeler için alınmış bir silme kararımız var mıydı? Sanki hatırlıyor gibiyim ama bulamadım.--Sayginerv-posta 20:32, 4 Eylül 2013 (UTC)

Selam. 1, 2 ve 3 yeterli sanırım? Gerisi sende, kolay gelsin :)--RapsarEfendim? 21:15, 4 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar; Akçe maddesini biraz zenginleştirmek istiyorum. Konuya commonsta ve diğer vikilerde bulduğum resimleri ekledim. Almanca Wiki'de bir resim buldum ancak commons'a yüklü olmadığı için kullanamıyorum. Oradan commonsa aktarabilme imkanımız var mı? Yoksa o resmi commonsa hangi lisans ile yüklemeliyiz? İ.E'ye sordum ancak yapılacak bir şey olmadığını söyledi. Birde sana danışmak istedim. Bahsettiğim resimler konu açısından önemli. Almanca'da yüklü olan resim yükleyenin kendi çalışması mı bilmiyorum, öyleyse yapacak bir şey olmayabilir?Resim burada. Ek olarak buradaki resmi yükleyebilme imkanımız var mı?SAİT71 (mesaj) 23:36, 4 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. O dosyayı Commons'a taşımayın diye işaretlemişler. Her ülkede kamu malı sayılmıyor diye sanırım. Neyse, bu fotoğrafları kendimiz çekmedik; ancak çeksek dahi aynı görüntüyü elde edeceğiz. Özgün bir yanı yok yani. Bana sorarsan Osmanlı dönemine ait paraların tamamını Commons'a taşıyabiliriz.--RapsarEfendim? 07:03, 5 Eylül 2013 (UTC)
Çok teşekkürler :) SAİT71 (mesaj) 11:40, 5 Eylül 2013 (UTC)
  • Bu sorumun haricinde bir şey daha danışmak istiyorum. Anladığım kadarıyla tarih hakkında bilgin var. Osmanlı Devleti'nin paraları ile ilgili konular biraz sıkıntılı. İçerik çok düşük. Genel anlamda tüm para maddelerini geliştirmeyi düşünüyorum. Bir çok para var madde olarak. Akçe, Bürgus, Cedid Eşrefi, Mangır vs bir sürü. İlk önce bir şablon yapmayı planlıyorum. Genel anlamda tüm paraların bir arada olması lazım. Hani bu konuda benim gibi merak edip giren birisi tek bir vasıta ile tüm paralar hakkında bilgi alması gerekiyor. Bu konuda bilgi birikimin varsa fikir verebilir misin? Mesela: Kategori:Osmanlı paraları Burada eksik olan para biriminin maddesi var mı? (Bence vardır :) ) Birde oluşturacağım şablon sadece para birimlerini mi içermeli yoksa Osmanlı devletinin genel olarak iktisadi konularıyla birlikte para birimlerini mi içermeli. Ne bileyim öşür vergisi bilmem ne vergisi gibi konularıda aynı şablonda mı toparlamalıyım? Bu tür bir şablonun olmadığını varsayıyorum tabi ben bulamadım en azından :) SAİT71 (mesaj) 22:38, 5 Eylül 2013 (UTC)
Bilgim var biraz ağır kaçar, ilgileniyorum diyelim :) Kabaca sana şöyle bir arama sonucu verebilirim. Bunların çoğu akademiktir, kullanabilirsin. Konuya hâkim oldukça, neyin ne olduğunu anladıkça kafanda bir sistem oluşturursun zaten :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 08:09, 6 Eylül 2013 (UTC)

Silinen iki kategori hakkında[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, Hotel California (şarkı) maddesinden "Kategori:Kaliforniya temalı müzik" ve "Kategori:Uyuşturucu temalı müzik" kategorilerini çıkartmış ve bu kategorileri de (başka madde bağlı olmadığı için) silinmek üzere işaretlemişsiniz. Ancak bu kategorilerin İngilizce Wikipedia'da (ve bazı diğer wikilerde) karşılıkları var ("en:Category:Songs about California" "en:Category:Songs about drugs") ve yine en:Hotel California maddesinde kullanılmışlar. Kategorileri tekrar eski haline getirelim mi? ne dersiniz? (kategorilerin Türkçe adları uygun değilse siz başka adlar önerebilirsiniz) Saygılar.--docbaba 04:09, 5 Eylül 2013 (UTC)Docbaba mesaj

Merhaba. Şarkıların böyle kategorize edildiğini bilmiyordum açıkçası. Kategori:Konularına göre şarkılar kategorisi varmış, ona uygun adlandırılmış kategoriler eklense daha iyi olacak. Kusura bakmayın, iyi günler.--RapsarEfendim? 06:58, 5 Eylül 2013 (UTC)

Öncelikle anlayışınız ve yapıcı davranışınız için teşekkür ediyorum. Öneriniz üzerine ben de kategorilerden "hızlı sil" şablonlarını kaldırayım (İlgili maddeye de bu kategorileri tekrar ekleyeyim). Bu kategorileri de Kategori:Konularına göre şarkılar üst kategorisine bağlayayım (tıpkı İngilizce wikipedideki en:Category:Songs by theme'de olduğu gibi. İyi çalışmalar.--docbaba 08:05, 5 Eylül 2013 (UTC) Docbaba mesaj

Estağfurullah. Bu arada nette dolaşırken şöyle ve şöyle bağlantılara rastladım. Belki ilginizi çeker, benim çekti mesela :)--RapsarEfendim? 20:26, 5 Eylül 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, basketbolun ilgini pek çekmediğini daha önce de söylemiştin. Ancak fikirlerini önemsediğimden dolayı yine de görüşlerini almak istedim. Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı maddesine bir bakabilir misin? KM ya da SM olabilecek kapasitede mi? Sence ne gibi eksiklikler var? Müsait olduğunda bakabilirsen sevinirim. Kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 22:23, 5 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Öncelikle emeğine sağlık, madde iyi yerlere gelmiş. Kaynak gösterme sistemini I. Süleyman'daki gibi yapabilirsin. Kitap adını sürekli yazmana gerek yok :) İkinci olarak biraz düzen bakımından sıkıntılar var gibi. Aynı maddelere ardı ardına birkaç kez bağlantı verilmiş, bazı bağlantılar atlanmış, olmaması gereken kalın yazılan kısımlar var, kuruluş başlığı mesela eksik, yine tarihçe başlığında birçok başlık açılmış bunlar daha kapsayıcı başlıklarda toparlanabilir, belki tarihçe kısmında dönemin önemli oyuncularından falan bahsedilebilir fazla detaya girmeden (Aston Villa FC gibi) vs. Potansiyel olmasına rağmen biraz daha uğraşmak gerekiyor bana sorarsan :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:14, 6 Eylül 2013 (UTC)
Mesajımı dikkate aldığın için öncelikle çok teşekkürler. Kaynak gösterme mevzusunda oldukça haklısın, ancak kaynaksız olarak düşünülmesin diye bu yola başvurmuştum:) Düzen konusundaki eksiklikler de tamamlanabilir görünüyor. Bir de İngilizce Vikipedi'de basketbol kulüplerinden km/sm olan madde olmadığından, ben de Fransızca Vikipedi'deki Élan sportif chalonnais maddesine biraz benzetmeye çalıştım. Ayrıca Aston Villa FC'ye de baktım. Ona göre düzenlemeler yapmaya çalıştım. O zaman biraz daha bu maddeyle uğraşayım ondan sonra tekrar kapını çalarım. Değerlendirmen için, teşekkürler. Kolay gelsin.--Hobbit28iletialpi 21:38, 6 Eylül 2013 (UTC)

Şenay Gürler[kaynağı değiştir]

Merhaba iyi geceler, doğum tarihi bilgisini değiştirmiştim. Fakat geri alınmış. https://www.facebook.com/Senay.Gurler.Fan.Page/info ile şuan ki maddedeki tarih tutmuyor. Zaten kendisi yengeç yine şuan ki tarih tutmamış oluyor.Bu imzasız yazı Christoph20036 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Orası bir fan sayfası ve güvenilir kaynak olarak kabul edilemiyor. Bir gazete haberi, röportaj falan filan varsa onları kaynak göstererek ekleyebilirseniz çok daha iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:17, 6 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba, http://ozgunkabacaoglu.blogspot.com/2013/06/senay-gurler-ile-soylesi.html buradaki röportajı en son okumuştum. Bildiğim kadarıyla en azından burcu yengeç ve dğduğu ayın Kasım olmadığına kanaat getirebiliriz.Bu imzasız yazı Christoph20036 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O halde ay ve gün kısımlarını atabiliriz, en azından :)--RapsarEfendim? 17:28, 6 Eylül 2013 (UTC)

Vallahi öyle yapalım olmadı. Yengeç burcu diye ekleme yapabiliriz. --christoph20036 (mesaj) 20:38, 6 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Bu konularla ilgili olduğunuzu gördüm de, şöyle ilginç bir madde var, belki açmak istersiniz diye düşünmüştüm :) Bu kesinlikle bir istek veya rica değil, sadece haberdar etmek için attığım mesaj :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 22:24, 16 Mart 2013 (UTC)

İngilizce maddeden kaynaksız etiketli yerleri çevirmeden ve kısaltarak Papa Ioanna olarak açtım. İyi çalışmalar.Yzkoc (mesaj) 11:33, 6 Eylül 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]

Samuel Johnson[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, bir süre önce yazar olan Samuel Johnson maddesini açmıştım(şuan anlam ayrımı olarak gözükecektir). ancak kibele benim oluşturduğum Samuel Johnson sayfasını Samuel Johnson (yazar) şeklindeki yeni sayfaya taşımış.ancak şöyle bir sorun var taşıdığı sayfa seninde bildiğin futbolcu Samuel Johnson maddesi. böylece futbolcu olan samuel ortadan kalkmış tamamen:).bende samuel johnson anlam ayrımı sayfası oluşturarak önceki verilerden Samuel Johnson (futbolcu) sayfasını yeniden oluşturdum. tabi benim yazar olarak açtığım maddenin geçmişi futbolcu bilgileriyle doluyken, futbolcu maddesini ise ben açmışım gibi gözüküyor. kısaca kullanıcıların emeklerine çok değer veriyorum(yani kimsenin emeğine konmuş gibi gözükmek istemem).tabi benim yazar da önceden futbolcuymuş:) bunu düzeltmenin bir yolu olur mu yoksa böyle kalsın mı? umarım anlatabilmişimdir. biraz karışık bir durum:)Beyazmavi ileti 04:25, 8 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Demek istediğini anladım, kibele'ye bu mesajı atarsan sorunu çözecektir. Hizmetlilerin yapabileceği bir iş bu :)--RapsarEfendim? 08:30, 8 Eylül 2013 (UTC)
Teşekkürler Rapsar, İncelemeelemani ve Superyetkin konuya el attılar.gerçi bahsettiğim sorun kaldı ama ne yapalım yazar olan Samuel'de geçmişinde Ganalı bir futbolcu olsun:)Beyazmavi ileti 12:05, 8 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba Rapsar

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Pisi_Linux&diff=next&oldid=13651797 Pisi Linux ile ilgili sayfada, Pisi Linux dağıtımının desteklediği diller sebeb belirtilmeden siliniyor, bir kontrolör tarafından da otomatik olarak onaylanıyor. İlgili değişikliği geri aldım, desteklediği diller kaynağı, pisilinux dağıtımı iso 'su, dar anlamda ise kurulum yöneticisi Yalı'nın kaynak paketidir. https://github.com/pisilinux/PisiLinux/blob/master/system/installer/yali/pspec.xml http://source.pisilinux.org/1.0/yali-2.4.5.tar.xz Ayrıca kurulum yöneticisinde, desteklediği dillerin bir görüntüsü : http://1.bp.blogspot.com/-X4j3ECh-gqM/UdtHnShdCTI/AAAAAAAACyE/p09rxXsXc9o/s640/pisilinux_boot.jpg İlgili sayfanın vandalizmlere karşı korunmasını rica ediyorum. İyi çalışmalar dilerimBu imzasız yazı Enerjiparki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Şu an sizi değişikliğinizi onayladım, kullanıcıya da mesaj attım neden çıkardığını öğrenmek için. Direkt olarak onunla da iletişime geçebilirsiniz, not düşeyim. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:34, 9 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba. Yaptığım değişikliğin açıklamasını, Pisi Linux maddesinin tartışma sayfasına yazdım. Kolay gelsin. --Fsandlinux (mesaj) 15:59, 13 Eylül 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Bilgi kutusu bulunmayan sayfalara bilgi kutusu ekleme konulu iş birliği projesine katılımız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta 300 maddeye bilgi kutusu eklemeyi hedeflemiştik. Yeni katılımcılarımızın üstün gayretleriyle 700 civarında maddeye bilgi kutusu eklemeyi başardık. Bu hafta yeni bir bakım projesini ele alıyoruz. Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi iş birliğine katılarak, 500 maddeyi düzeltme hedefine ulaşmamıza yardımcı olursanız iş birliği ile Vikipedi'yi bir adım daha ileri götürmüş oluruz. Şimdiden teşekkürler.. Mukaddimeileti 07:49, 9 Eylül 2013 (UTC)

Merhabalar buradaki gelecek hafta ve aylar için yapılan işbirliği projesi oylamasına katılabilirmisiniz ? Mert Taşkın iletie-posta 16:08, 9 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. The opening shot of the film zooms into a bed containing an unknown sleeper, instilling, according to film scholar Ruth Perlmutter, the necessity to ask if what follows is reality cümlesinde sleeper'dan sonraki kısım ile Professor of dream studies Kelly Bulkeley argues that the early scene at the diner, as the only one in which dreams or dreaming are explicitly mentioned, illustrates "revelatory truth and epistemological uncertainty in Lynch's film" cümlelerini anlayamadım. Yardımcı olabilir misin?--RapsarEfendim? 17:07, 9 Eylül 2013 (UTC)

Şu karşılıklar uygun düşecektir:

Filmin açılış sahnesi, üzerinde uyuyanın belirsiz olduğu bir yatağa odaklanıyor. Ruth Perlmutter adlı film eleştirmenine göre bu, ortaya konulanın gerçek olup olmadığını sorgulamanın ne denli gerekli olduğunu anlatıyor.
Rüya çalışmaları profesörü Kelly Bulkeley rüyalar ile rüya görmenin açık biçimde anlatıldığı ve yemek odasında geçen sahnenin "Lynch filmlerindeki açıklayıcı olgu ve epistemolojik bilinmezliği" örneklendirdiğini savunuyor.

İkinci tümcede geçen epistemolojik bilinmezlik kalıbıyla ne anlatılmak istendiği konusunda pek emin değilim. Araştırmak gerek --Superyetkinileti 17:52, 9 Eylül 2013 (UTC)

Tamamdır, düzenleyip ekledim metne. Teşekkürler, iyi geceler.--RapsarEfendim? 20:31, 9 Eylül 2013 (UTC)
"reviewers rhapsodized in particular and at length about the film's sex scenes, as if there were a contest to see who could enjoy this representation of female same-sex desire the most" cümlesinin şu ikinci kısmını da bir türlü toparlayamadım.--RapsarEfendim? 17:10, 11 Eylül 2013 (UTC)
Bu kadın-kadın isteğinden en çok kimin hoşlanacağına ilişkin bir yarış varmışçasına diyebiliriz. --Superyetkinileti 17:18, 11 Eylül 2013 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Popular reaction to the film suggests the contrasting relationships between Betty and Rita and Diane and Camilla are "understood as both the hottest thing on earth and, at the same time, as something fundamentally sad and not at all erotic" as "the heterosexual order asserts itself with crushing effects for the abandoned woman" var bir de, konsantrasyonumu kaybettim sanırım bir şey anlayamıyorum...--RapsarEfendim? 17:19, 11 Eylül 2013 (UTC)
Filme yönelik eleştirilerde Betty, Rita, Diane ve Camilla arasındaki karşıt ilişkilerin "dünyadaki en ateşli şey ve aynı zamanda, temelde üzücü olmasına karşın erotik olmayan bir yapıya sahip" olduğu düşüncesi öne çıkıyor. Bu, karşıcinsel düzenin kendini terk edilen kadın üzerinde yarattığı ezici etkilerle tanımlamasına dayanıyor. --Superyetkinileti 17:45, 11 Eylül 2013 (UTC)

O etiketleri madde'nin daha fazla zarar görmesini engellemek için koymuştum. Vikipedi'yi kullanmasını bilmeyen bir kitle var, ve anonim takılan o kitle'yi önlemek bana çok zor geliyor OnurT 23:50, 9 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Zarar vermek için maddeye girip, o yazıları görüp, "vicdana gelip" de geri dönen olacağını zannetmiyorum açıkçası :) Madde için yarı koruma talebinde bulundum, korumaya alınınca anonim kullanıcılar değişiklik yapamayacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:40, 10 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Seyit. Bu adaylıkları şöyle bir gözden geçirebilir misin sana zahmet? İyi günler.--RapsarEfendim? 21:02, 9 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar. İlgilenmeye çalışacağım en kısa zamanda :) - Seyit mesaj 05:49, 10 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Şu vandal engellense iyi olacak.--RapsarEfendim? 16:11, 5 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, kullanıcı uyarın sonrası sanıyorum pek bir değişiklik yapmamış. Katkılarını takip ediyor olacağım, tekrarında gereken yapılacaktır. Sevgilerimle.. --Théoden ileti 07:59, 10 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Sn.Rapsar. Şu değişikliğinizi bir müddetliğine geri alabilir misiniz, lütfen? Bildiğiniz üzere SAS olarak görüşülmekte olan bir madde var. Çıkardığınız içerik orada da mevcut. Topluluğun ilgili mukayesesi/karşılaştırması dikkate alınırsa, ya onu da çıkarmak gerekiyor veya çıkarılanı SAS sonuçlanana kadar geri eklemek gerekiyor, diye düşünüyorum. Ayrıca ilgili çizelge diğer Vikilerde de kullanılmış. Bilgilerinize. Selamlar, iyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 20:25, 10 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Farklı iddialar mevcut maddeye göre, dolayısıyla bu iddialardan herhangi birine dayanan bu çizelge, Vikipedi'nin o iddiayı desteklediği anlamı çıkarmakta. SAS maddelerde zaten olması gereken, adaylık sırasında gereksiz yerlerin temizlenmesi, gereken yerlerin eklenmesi. Yani o maddeyi orada "dondurdumanın" bir anlamı yok :) Elde kalan en temiz, en net sürüme göre karar vermek gerekiyor.--RapsarEfendim? 20:28, 10 Eylül 2013 (UTC)
Teşekkürler, ustam:)Kolay gelsin.--Eğitmenmahmut msj 20:34, 10 Eylül 2013 (UTC)
Estağfurullah, sorun yoksa âlâ :)--RapsarEfendim? 20:35, 10 Eylül 2013 (UTC)

Merhabalar ben şurada ve şurada kullanmak için İngilizce vikiden yararlanarak şöyle bir şablon hazırdım. Fakat şablonu maddelerde kullanınca çok eksik bir biçimde çıkıyor nedeni ne olabilir acaba ? --Çakırmsj 21:57, 10 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Şablona bakarsan, {{#if:{{{expanded|<noinclude>y</noinclude>}}} ve {{#if:{{{fixtures|<noinclude>y</noinclude>}}} kısımlarını göreceksin. Diyor ki burada, "expanded=y" eklersen şablonun sonuna, genişletilmiş kısımları gösterir. "fixtures=y" eklersen fikstürü gösterir. Ben gerekli değişikliği yaptım, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 22:01, 10 Eylül 2013 (UTC)
Teşekkür ederim. --Çakırmsj 22:14, 10 Eylül 2013 (UTC)

Bagratlı/Bagrationi[kaynağı değiştir]

  • merhaba Rapsar, Bagratlı Hanedanı sayfasında sürekli bir ad değişikliği savaşı var. Değişiklik geçmişinde adını gördüğüm için yazıyorum, tartışma sayfasına görüşlerini bildirebilir misin? Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 12:20, 12 Eylül 2013 (UTC)

İstanbul Erkekler Voleybol Ligi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar nasılsın? Sana bir şey soracağım İstanbul Erkekler Voleybol Ligi'nde ilgili kullanıcı düzenlerken 1941 ve 1959 senelerinde Galatasaray'ın şampiyon olduğunu ancak resmi sitede gs sitesinde yani bu tarihte olmadığı yazıyor ancak resmi site de dahil çok büyük yanlışların ve eksiklerin olduğunu bildiğim için oraya güvenemiyorum ilgili kullanıcı bu konuda doğru bir istatistik paylaşmış olabilir büyük bir çalışması var sayfada ancak bende kendisine tekrar göz atmasını rica ettim buradaki şimdi de senden bir ricam olacak milliyet arşiv de sanırım o tarih de şampiyon takım ve ikinci takım yazıyordur eğer ki gs şampiyon olmadıysa ikinci ve üçüncülere de bakarmısın orada çünkü malum ikinci ve üçüncü vikipedide belirtiliyor zaten şampiyon olmadıysa bu iki dereceden birini almıştır bazı sebeplerden ötürü çok uzun süre bilgisayar başında duramıyorum bir müsait anında ilgili kullanıcıyı beklemeden bakabilirsen oraya yada cumhuriyet arşive ben başka kaynak bulamadım çünkü bu ligle alakalı malum federasyon sitesinde bile bir haber yok ilgili kullanıcı da uzun süreler etkin değil çok geç olabilir yazması ve milliyete de bir üyelik gerekiyor açıkçası şuan onları yapabilecek bir zamanım yok bunu da o arşivi kullanan biri olarak senden rica edebilirim :) Şimdiden zahmet olmazsa çok çok teşekkür ediyorum iyi akşamlar :) (Pipapo7 (mesaj) 15:39, 12 Eylül 2013 (UTC))

Tekrar ben :) Çok oluyorsun diyeceksin biliyorum ama hazır arşive bakmışken tek bir sorunda İstanbul Bayanlar Voleybol Ligi sayfasında var orada da resmi sitede 1961 senesinde Galatasaray'ın bazı kaynaklarda şampiyon olduğu ama bazı kaynaklarda olmadığı belirtiliyor bu yüzden bizim vikipedi sayfası kabul etmiyor ama resmi site gs nin o senede de şampiyon olduğunu belirtmiş ona da bakarsan çok sevinirim sanırım arşive bakamadığım için tam net diyemiyorum ama maçlar şubat - mart aylarında oynanmış başka sorunum ve sorum yok sağol şimdiden :)(Pipapo7 (mesaj) 15:45, 12 Eylül 2013 (UTC))
Merhaba. Milliyet'e kısa bir sürede üye olabilirsin, ücretsiz zaten üyelik. Hemen ol bence, ileride de lazım olur zaten. Ben şu an bir film maddesi üzerine çalışma yapıyorum ve yanda birkaç sayfa açık :) İngilizce film incelemelerini okumak konsantrasyon gerektiriyor malum. Acelem yok diyorsan birkaç gün içinde bakarım. Diğer yandan o kullanıcı da bilgili birisi, katkılarından anlaşılıyor bu, onun cevabını da bekleyebilirsin.--RapsarEfendim? 16:14, 12 Eylül 2013 (UTC)
Kesinlikle çok doğru söylüyorsun bir an önce düşünüyorum üyeliği geçmişle alakalı en iyi kaynak ancak sağlık problemlerinden ötürü çok uzun süreler burada olamıyorum ve galiba biraz daha olamayacağım kısa aralıklarla girip çıkabiliyorum açıkçası ama iyiyim dinleniyorum bol bol :) Seni yoracağım ama ben seni beklemekten yana hakkımı kullanayım işin kolayına kaçmış gibi oluyorum ama durum malumun yukarıda söylediğim gibi :) Ayrıca ilgili kullanıcının bilgi birikimi bencede yüksek emek verilmiş bir sayfa ama ne zaman girip de yanıtlar onu beklersek aylar bile sürebilir sana da çalışmanda başarılar yine güzel bir madde hazırlayacağından şüphem yok iyi akşamlar :) (Pipapo7 (mesaj) 16:39, 12 Eylül 2013 (UTC))
Geçmiş olsun, iyi bak kendine :)--RapsarEfendim? 17:09, 12 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Narsilien ve Horseblood BL'de olabilir diye düşünüyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:36, 14 Eylül 2013 (UTC)

Tamamdır Rapsar, bildirim için teşekkürler. İyi günler.. --Théoden ileti 10:45, 14 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar nasılsın? Sana bir şey danışmak istiyorum. Bu aralar televizyon kanallarından son logo harici geri kalanının kaldırılması olayından haberin var mı? Adil Kullanım galerileri kapsamaz şeklinde bir gerekçe göstererek kaldırılmış. Yeni bir karar mı alındı, yoksa kişisel bir tercih mi söz konusu? Teşekkürler iyi Vikiler... insan|perver 14:54, 14 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Adil kullanım dosyaları galeride kullanılamaz diye bir genellemeden ziyade şunu diyebiliriz: Bir resim, o maddenin anlaşılması için hayati önem taşımıyorsa adil kullanım olarak kullanılamaz. Eski logoların maddede olması gerekir. Bunu galeri veya normal şekilde kullanmak arasında bir fark var mı? Düzeni bozuyor diye galeriye koyunca, yahut "galeride kullanılamaz" deyip de yukarı alınca bir fark oluşur mu? Oluşmuyor. Diğer yandan, TRT logoları gibi özgün şekil içermeyen ve sadece yazılar ile basit şekillerden oluşan logolar, adil kullanım kapsamında değerlendirilemiyor. Benim Commons'a yüklediğim logolara bir bak istersen. Bunların hiçbiri özgün bir şekil içermediğinden Commons'a yüklenebilir. Dosya:Star TV logosu.png mesela, sadece yıldızlardan ibaret. Dosya:Star1 Logo.JPG sadece yazı, Dosya:Interstar Logo.JPG "S" ile yıldız, Dosya:CNBC-e logosu.png basit şekiller (ki CNBC logosu Commons'tadır), Dosya:E2 logosu.png sadece yazı içerdiğinden Commons'a taşınabilir, galeride kullanılabilir, kendi sayfanızda bile kullanabilirsiniz :) Dosya:FB-tv-logo.png logosundaki meşe yaprağı, Dosya:Beyaz tv.jpg logosundaki sarmal, Dosya:Bebe tv.jpg logosundaki ördek şekilleri ise özgün şekillerdir, dolayısıyla bu dosyalar Commons'a taşınamaz, burada ise adil kullanım kapsamında kullanılabilir. Diğer yandan, Dosya:Joytv ekran goruntusu.jpg gibi dosyalar ise en başta belirttiğim "maddenin anlaşılması için hayati önem taşımadığı" gerekçesiyle silinmelidir (resme baktıktan sonra sil şablonu eklerseniz iyi olur :). İyi günler.--RapsarEfendim? 15:18, 14 Eylül 2013 (UTC)
Yok zaten senin eklemiş oldukların için Wikimedia Commons'a eklediklerini kastetmemiştim ama onlar da iyi olmuş eğer dediğin gibi bir durum varsa. Benim kastettiğim mesela bu veya şu birileri kendi kafalarına göre kural koymaya başlamış sanki ve gerçekten sinir bozucu bir durum. Daha önce de buna benzer girişimler olmuştu. Benim yokluğumda tekrar başlamış. Bu yüzden birçok dosya silinmiş Vikipedi'den kullanılmıyor diyerek. Birçoğu zar zor bularak eklediğim değeri olan görsellerdi. Bu konudan haberin var mıydı senin? :/ --insan|perver 15:55, 14 Eylül 2013 (UTC)
Üstte açıklamaya çalıştım, "maddenin anlaşılması için hayati önem taşıyan" eski logoların galeride yahut metin içerisinde kullanılması arasında bir fark göremiyorum ben. Dediğim gibi zaten, bu dosyaların çoğu "adil kullanım resmi dahi değil". Lisanslarının değiştirilmesi gerek, hatta Commons'a taşınması gerek.--RapsarEfendim? 16:09, 14 Eylül 2013 (UTC)

Selam rapsar[kaynağı değiştir]

  • İlluminati maddesine eklediğim bilgi kutusunda verilen bilgiler zaten kaynak gösterdiğim ve bilinen şeylerdir. Kabul edilen dediğim gibi commonstan aldığım dosya İlluminati örgütünün sembolüdür. Bilgi kutusuna eklediğim bilgiler zaten maddenin giriş bölümünden alıntı yaparak eklediğim bilgilerdir.

Maddenin giriş bölümü:İlluminati, (çoğul bir sözcük olup tekili Latince: illuminatus, Türkçe: aydınlanmış) tarihteki adıyla Bavyeralı İlluminati, Rönesans döneminde 1 Mayıs 1776'da kurulmuş bir cemiyet. Modern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket ettiği iddia edilen, monarşileri yıkmayı, dini inançları yok etmeyi, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırarak sosyal düzeni alt üst etmeyi planladığı öne sürülen; ancak faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir yapılanmadır. [4] Bazı komplo teorisyenleri, İlluminati üyelerini ışığın insanları ya da aydınlanmışlar olarak addetmektedirler.

Bilgi kutusundaki bilgiler: Aktif olduğu dönem: 1 Mayıs 1776-günümüz, Kurucu:Adam Weishaupt, Amacı:Yeni dünya düzenini kurmak, monarşileri yıkmak, dini inançları yok etmek, ulus devletleri ve vatanseverliği sonlandırmak, sosyal düzeni alt üst etmek,,, İdeoloji:Satanizm, Ateizm,,, Faaliyetleri:Subliminal mesaj, Zihin kontrolü

Buradan hareketle farklı şeyler değil ve de kaynak gösterilen bilgilerdir. Olaya tarafsız bir bakış açısıyla bakmanızı salık veririm. Hayırlı geceler diliyorum.|MURAT Jumpeax| 21:33, 14 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Bunlar komplo teorileridir, kanıtlanmış bir şey yoktur. en:New World Order (conspiracy theory) maddesi incelenebilir detay için.--RapsarEfendim? 21:37, 14 Eylül 2013 (UTC)
Tamam anlaşıldı rapsar güle güle |MURAT Jumpeax| 21:52, 14 Eylül 2013 (UTC)

Olası telif[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, birkaç gün önce Ultraslansi kullanıcısına şu mesajı göndermiştim. Ancak herhangi bir cevap gelmedi. Açıkçası 35. satırdan yukarısı büyük ölçüde şu siteden kopyalanmış gibi gözüküyor. Yanılıyor muyum diye seninde fikrini almak istedim. İyi çalışmalar. Beyazmavi ileti 21:46, 14 Eylül 2013 (UTC)

Buradan da kopyalama var gibi.--i.e.msj 21:53, 14 Eylül 2013 (UTC)
Selamlar. Olabilir evet. Telifliyse kaldırmak gerekir elbet, iyi geceler.--RapsarEfendim? 22:00, 14 Eylül 2013 (UTC)
Gerekli düzenlemeyi yaptım. İyigeceler diliyorum. Beyazmavi ileti 22:44, 14 Eylül 2013 (UTC)

Neye dayanarak Safevi Devletinin Türk devleti olduğu bilgisini geri alıyorsunuz? Hem de kaynak sunulmasına rağmen. 95.5.30.157 10:02, 15 Eylül 2013 (UTC)

"Türk" devleti nedir? Şah İsmail Türk'tü, tamam ama bu tüm devletin Türk olduğu anlamına mı gelir? Osmanlı padişahları Türk'tür, ancak bu, halkın ve devletin de Türk olduğu anlamına mı gelir?--RapsarEfendim? 10:04, 15 Eylül 2013 (UTC)
Öncelikle Osmanlı Türklüğü tartışılcak olan son devlettir ve Osmanlının Türk devleti olduğunu en büyük Türk düşmanları bile inkar etmez, zaten Osmanlının Avrupa'da kullanılan isimlerinden bazıları şöyledir; Turkey, Turkey Empire, Turkish Empire. Osmanlı padişahları Türktü, halkının da çoğunluğu Türktü, diğer milletler azınlıktaydı ve Osmanlı İmparatorluğu da bir Türk devletiydi. Osmanlı Devleti Türk kültürüne göre yönetilirdi. Türk devleti nedir sorusuna gelince Türk teşkilat sistemiyle yönetilen devletler diyebiliriz. Zaten sadece yönetici sınıf Türk olunca bile doğal olarak Türk teşkilat sistemiyle yönetilmiş oluyor. Safevi Devleti'ne gelince halkının çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu, Şahları Türk, dili Türkçe olan, Türklüğüne son derece bağlı, Trük milliyetçisi ve Türk kültürüne göre yönetilmiş bir devlet Türk devleti değilse kimlerin devletiydi? İstediğiniz her kaynaktan bakın Safevi bir Türk devletidir. Lütfen yapmayın, tarihimize biraz sahip çıkalım. Biz bile kendi tarihimize sahip çıkmazsak yabancılar hiç çıkmaz. 95.5.30.157 10:14, 15 Eylül 2013 (UTC)
Bir "devletin" Türk olduğu söylenebilir mi ondan emin değilim. Handan Türktür, onda kimsenin en ufak bir itirazı olamaz. Ancak hanedanın, yöneticilerin Türk olması, o "devletin", o "halkın tamamının" Türk olduğu anlamına gelmez. Osmanlı hanedanının hâkim olduğu topraklarda Türkler kadar Yunanlar, Ermeniler, Araplar gibi halklar da vardır. Arap bir aile, Osmanlı hâkimiyetine girdi diye Türk mi oluyor? Burada, hanedan ve devlet ayrımlarını yapmak gerekiyor.--RapsarEfendim? 10:46, 15 Eylül 2013 (UTC)
Ben zaten Arap bir aile Osmanlı hakimiyetine giriyor diye Türk oluyor gibi bir şey demedim. Farklı milletlerin de olduğunu ama çoğunluğu Türklerin oluşturduğunu söyledim. Ayrıca senin bakış açından bakarsak hiçbir milletin devleti yok demek oluyor. O zaman sen açıkla hanedanının Türk olması devletin Türk olmasına yetmiyorsa devletin Türk olması için ne yeter? bir kere hanedan Türk olursa devlet de Türk teşkilat sistemine göre yönetilecektir ve bu da Türk devleti olması için yeterli kaldı ki ne Osmanlı ne de Safevi sadece hanedanı Türk olan devletlerdir. İkisi de halkının çoğunluğu ve hanedanı Türk, dili Türkçe olan devletlerdir. 95.5.30.157 11:03, 15 Eylül 2013 (UTC)
İşte çoğunluğunu A ya da B milletinin oluşturduğu devletler için A/B devleti denilebilir mi sorusunu soruyorum ben de. en:Habsburg Spain diye bir dönem var mesela, halkı İspanyol ama yönetici Alman. Bu devlet için İspanyol devleti mi denir yoksa Alman devleti mi? Devletin bir "ulusu" yoktur demek istiyorum kısaca. Safevî devleti için ise, başında Türk kökenli bir hanedanlık bulunan denebilir mesela, ama Türk devletidir demek sıkıntı.--RapsarEfendim? 12:24, 15 Eylül 2013 (UTC)
Birincisi burada sadece halkının çoğunluğu Türk olan bir devletten değil hem halkının çoğunluğu, hem hanedanı Türk, dili Türkçe olan ve Türk kültürüne göre yönetilmiş bir devletten bahsediyoruz. İkincisi devletlerin ulusu vardır. Aksini iddia ediyorsan kaynak sunman lazım. Bu görüşü hiçbir tarihçi kabul etmiyor. Bütün tarihçiler devletlerden Türk devleti, Arap devleti, İspanyol devleti vs. diye milliyetleriyle bahseder. 95.5.30.157 17:40, 15 Eylül 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Merhaba Rapsar,

Geçtiğimiz hafta yapılan Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi projesine katılımınız için teşekkürler. Bu projede 210 madde düzenleyerek, hedefimiz olan 500 maddeye ulaşamasak da, düzenlenmeyi bekleyen madde sayısını 6000'in altına indirmiş olduk. Bu haftanın projesi olan Erivan maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışmasına katılımınızı bekleriz. İyi çalışmalar.

 Mukaddimeileti 09:22, 17 Eylül 2013 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Ayas (film) sayfasına yaptığım konu eklemeleri Telif Hakkı sebebiyle onaylanmıyor. Girdiğim içerikte ne gibi bir telif hakkı ihlali olduğunu öğrenebilir miyim?Bu imzasız yazı Xkimyagerx (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. İçeriği telif haklarıyla korunan içerikleri, kopyala-yapıştır yöntemiyle Vikipedi'ye eklemiyoruz. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:25, 18 Eylül 2013 (UTC)

Akif Hamzaçebi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Akif Hamzaçebi maddesinde Akif ismindeki a şapkalı olarak yazılmış. Şapkanın kaldırılması şeklinde yapmış olduğum düzeltme geri alınmış. Akif Hamzaçebi'nin TBMM'de görevli danışmanıyım. A harfindeki şapkanın kaldırılması yönündeki değişikliğimin onaylanmasını ve maddeye ilişkin bilgilerin teyidinde benimle iletişime geçilmesini rica ediyorum. İyi dileklerimle Rosazt Rosazt (mesaj) 11:56, 19 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Madde, bir müddet önce bu ada taşınmış. Dediğiniz belli ki doğru -ki resmî sitesi de bunu teyit ediyor. Gerekli taşıma yapıldı, ek olarak kamuoyunda sıklıkla kullanılan şekle, Akif Hamzaçebi şekline taşınması için bir de talep yapıldı. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:47, 19 Eylül 2013 (UTC)

Teşekkür ederim. Esen kalın. Rosazt (mesaj) 13:10, 19 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar Rapsar, Atletizmde Türkiye rekorları listesinin SL ümidi var mı sence? Metin yeterli mi? Elin boşsa kırmızı yardımı da isteyeyim :) --Sayginerv-posta 15:31, 20 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Öncelikle eline sağlık, uzunca bir süredir benim de takip ettiğim bir maddeydi. Şu an Mulholland Çıkmazı maddesine yoğunlaştım, en kısa zamanda okuyup görüşlerimi bildiririm. Branşlar dışındaki kırmızıların da önemli old. düşünmüyorum şahsen :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:45, 20 Eylül 2013 (UTC)
Metine Avrupa rekorları hakkında bilgi eklendi mi tamam olacak gibi, Mulholland Drive da başarılı olmuş eline sağlık.--Sayginerv-posta 16:19, 20 Eylül 2013 (UTC)

Seri "oy"lar[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Mimar. Bazı kullanıcılar 1-2 dakika içerisinde 5-6 maddede olumlu veya olumsuz "oy" kullanmakta. Bunun amacı maddeyi inceleyip bu kriterlere uygunluğunu görmek değil, bir vatandaşlık görevi gibi oy kullanmış olmak gibi gözüküyor bana. Şu an için Lubunya'da (19 Eylül 23:37-23:48 arası 10 oy) bu durumu gözlemledim. Daha önce kendisine bu konuda mesaj da atmıştım, kendisi maddeyi okumadığını söylemişti (Okuduğumu söylemiyorum zaten). Bu ve benzer nitelikteki "oy"ları geçersiz saymak gerekiyor diye düşünüyorum. Sence?--RapsarEfendim? 07:44, 20 Eylül 2013 (UTC)
  • Merhaba Rapsar. Bu hususta teorik olarak sana katılıyorum. Ama bu konuda birkaç nedenden dolayı çekincem var.
  1. Birincisi herkes Lubunya gibi dürüst davranıp bunu söylemeyebilir; bu konu kuklacılıktaki davranışal iz gibi belirlenecek net bir husus değil. Birisi “Bütün maddeleri önceden okudum. Hepsini değerlendirdim ve arkasından seri oy verdim.” derse ne diyebiliriz?
  2. İkincisi zaten Vikipedi’de birçok platformda anlaşmazlıklar ve yanlış anlaşılmalar sıklıkla rastlanıyor. Birçok tartışmanın kişiselleştirilmesi veya öyle algılanması durumları ortaya çıkıyor. Getirdiğin öneri verimli olmayan ve kişiselleştirilen bir ortama yer açabilir. Şikayet sayfası ve hizmetlileri de muhatap edecek verimsiz bir tartışma ortamına da yol açacaktır.
  3. Üçüncü ve son yorumum eğer dikkat edersen tüm KMİ ve SMİ’leri Vikipedi’deki kurallari baz alarak yorumlamaya çalışıyorum. Bir Seçkin İçerik Sorumlusu’nun görevleri arasında senin bahsettigin bu görev yer almıyor diyen bir Vikipedist’e haklısın cevabını vermek zorunda kalırım.

Ama bu öneriyi getirme nedenini çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Bu türden olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olacak en önemli faktörlerde birisi bizler yani SİS’ler olacak. Mesela 10 tane olumlu oy almış bir adaylık olsun. O adaylıkta bir kişi bir takım eleştiriler getirsin. Ben bir SİS olarak bu eleştirileri yerinde görürsem; bu olumsuzluklar düzeltilinceye kadar maddeyi SM/KM yapmam. Bence bahsettiğin bu sorunun üstesinden gelmenin tek yolu bu Rapsar. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 04:25, 21 Eylül 2013 (UTC)

Evet, herkes doğru söylemeyebilir. Senin dediğin konunun yanında, onar dakika aralıklarla da okumadan oy kullanan olabilir elbette. Burada, okunmadan oy verme ihtimalini minimuma düşürmek için bu seri oy konusunda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Öte yandan, bana kalırsa da sağlam gerekçelendirilmiş bir olumsuz oy on "eline sağlık"a bedeldir; ancak bu adaylığı olumsuz kapatamayacağımızı ikimiz de biliyoruz :)--RapsarEfendim? 07:33, 21 Eylül 2013 (UTC)

Dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

Selamlar, Süper Lig takımlarının bazılarında yeni kadro şablonu var. Hani şu {{şablon adı|1}} şeklinde olan kadro şablonları varya, Karabükspora falan yapılmamış. Eksik olanları tamamlayalım mı?SAİT71 (mesaj) 10:22, 22 Eylül 2013 (UTC)

Selam. Ben dünden beri genel bir güncelleme yapmaya çalışıyorum. Gerçekten çoğu madde -ki bu çoğu %80'lere varıyor ne yazık ki- güncellenmemiş vaziyette kalmış. Ben Süper Lig'i bitireyim, sen 1. Lig'e geç istersen?--RapsarEfendim? 10:26, 22 Eylül 2013 (UTC)
Tamamdır bana uyar. Hem eksik olanları ekleriz, hem de yeni sisteme geçmiş oluruz... SAİT71 (mesaj) 10:28, 22 Eylül 2013 (UTC)

Desteklemiş olduğunuz seçkin resimler altyazılarındaki kırmızı bağları oluşturma konulu iş birliği projesi bu hafta huzurlarınızda. Desteklerinizi bekleriz.. Mukaddimeileti 11:00, 23 Eylül 2013 (UTC)

Futbolcu KD kriterleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Futbolcuların KD kritlerine yönelik daha önce topluluk tarafından alınmış bir karar var mı? Örneğin Süper Lig,1.lig ve 2.lig'de oynamış futbolcu KD, 3.ligde oynamış futbolcu ise KD olamıyor gibi? Bu konu KD kişilerde tam olarak düzenlenmemiş olduğu için sormak istedim. Beyazmavi ileti 17:16, 24 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Yazılı bir kriterimiz yok şu an için. Ancak Türkiye için Süper Lig ve 1. Lig'de forma giyenleri direkt kayda değer kabul ediyoruz. Zamanında şöyle bir SAS vardı mesela, bu madde kalmıştı. Alt liglerde uzunca süre oynayan futbolcular genel olarak kalıyor.--RapsarEfendim? 18:19, 24 Eylül 2013 (UTC)
Aslında birkaç gündür en.wikipedia'daki futbolcu KD'lerine bakıyordum. Orada şu şekilde 2 kriter bulunuyor. Ve ilginç olan şey ise KD'liğin fully professional diye bir kavram üzerine şekillendirilmiş olması. Bende bu konuda ilgili kişilerden bilgi almaya çalıştım ve profesyonel ve fully professional arasında ne fark var dedim. Örneğin şu listede sadece Süper lig fully professional olarak gösterilmiş. Zaten yönergelerine göre bir futbolcunun kd olabilmesi için fully professional liglerden birinde oynamış olması gerekiyor. Bu da örneğin Mehmet Akif Önal adlı futbolcunun bizde KD olmasını ancak en.wikipedia'da bağlantı dahi verilmiyor olması sonucunu doğuruyor. Aslında bu konuda bizde de bir öneride bulunmayı düşünüyorum. Örneğin biz, bir akademisyeni, sanatçıyı veya politikacıyı kd olup olmaması konusunda ince eleyip sık dokuyorken, futbolculara olan yaklaşımımız aynı oranda olamayabiliyor. Örneğin bir futbolcunun 2.lig'te(3.kademe) profesyonel olarak maça çıkması maddenin açılması için yeterli oluyor. Bu da bana pek adil gibi gözükmüyor. İfade etmek istediğim, 3.kademede oynayan bir futbolcunun maddesi açılıyor ve o futbolcu bal ligine hatta yerel amatöre düşüyor ve emekli oluyor. Ve maddesi unutularak yıllarca eksik ve kalitesiz bir madde olarak kalıyor. Kısacası bizde örneğin "Bir futbolcunun kayda değer olması için en üst düzey liglerde(Süper lig, La liga gibi veya bunların bir alt liglerinde) maça çıkmış olması gerekmektedir." gibi fully professional gibi bir kriter mi belirlesek diye düşünmüştüm ? Bu konularda deneyimli olduğunu bildiğim için bir kez daha fikrini almak isterim. Zira bildiğin gibi belkide vikipedi'ye en çok katkı futbol alanında yapılıyor ve bu konunun ileride sıkıntı yaşatmaması için ve hayatında hiçbir zaman ptt 1.ligde dahi oynamamış vb. bir futbolcunun maddesinin açılmaması için belirli bir kriter koymamız gerekir diye düşünüyorum. Beyazmavi ileti 18:55, 24 Eylül 2013 (UTC)
Bu listeyi ben de görmüştüm ve şaşırmıştım. "Fully professional" ne demek bilmiyorum ama bizde BAL'a kadar tüm futbolcuların esas mesleği bu. FM oynadıysan eğer, orada sözleşme türlerinden full ve semi gibi şeyler vardı (yanlış hatırlamıyorsam, çok oldu :) Yarı pro. dediğimiz olay daha çok BAL'da geçerli bizim için. Yarı zamanlı yani, esas mesleği değil. En azından ben bu anlamı çıkarıyorum. Diğer yandan, 3. kademede tek bir maça çıkan bir oyuncuyu KD kabul etmemiz senin de dediğin gibi mümkün değil. 1. Lig altı için bir maç kotası (50 maç örneğin) koyabiliriz belki. Yahut liglerinde gol krallığı yaşamış oyuncuları da direkt KD kabul edebiliriz. İngiltere 10. liginde (cidden) oynayanların dahi maddesi olabiliyorken bu bana biraz haksızlık gibi geliyor biraz ama ne yapalım :)--RapsarEfendim? 19:12, 24 Eylül 2013 (UTC)
Evet FM'den anımsar gibiyim:) Aslında bu fully professional'liğin ne anlama geldiği sorusunu masum bir şekilde sordum ve bir gün sonra sayfaya geri döndüğümde nerdeyse birbirine girmişlerdi diyebilirim, sanırım uyuyan devi uyandırdım:) kısacası oradada bir anlaşmazlık var gibi gözüküyor. Bazı kullanıcılar bunun İngiltere ve İskoçya yanlısı bir düzenleme olduğunu düşünüyor.(senin bahsettiğin durum sanırım). Neyse bu durumda onlara göre hareket edemeyeceğiz galiba. Dediğin gibi en azından gol krallarına tölerans tanınabilir belki. Bu arada bu öneriyi KD kişiler tartışmasında mı sunmak doğru olur yoksa köy çeşmesi politikaya mı? Gerçi tam bir öneri düşünemedim ancak şu nasıl olur: Bir futbolcunun kayda değer olması için en üst düzey liglerde(Süper lig, La liga gibi veya bunların bir alt liglerinde) maça çıkmış olması veya kendi ulusal futbol liglerinde belirli başarılar(gol krallığı,yılın futbolcusu vb.) elde etmiş olması gerekmektedir." nasıl olur ? Beyazmavi ileti 19:31, 24 Eylül 2013 (UTC)
Bağlamları ayrı ayrı ele almak gerekirse;
  1. En üst seviye birinci ve ikinci ligde en az bir maça çıkmalı bence gayet uygun bir kriter. Bu kritere, liglerin profesyonel olma şartını da ekleyebiliriz bence (Andorra ikinci liginde tek maça çıkan, benden hallicedir :)
  2. Profesyonel bir ligde gol krallığı yaşamış ya da ulusal çapta bir ödül almış olması da bence uygun.
  3. Daha düşük seviye profesyonel liglerde en az xx maça çıkmış olması bence olması gereken bir kriter. 50 veya olabilir.
Bu üç kriter bence yeterli olacaktır gayet -atladığımız bir nokta yoksa. Önce bir politika taslağı hazırlamak, sonra topluluğa sunmak lazım.--RapsarEfendim? 19:37, 24 Eylül 2013 (UTC)
  1. FIFA tarafından tanınan uluslararası bir maçın oyuncuları arasında olması da eklenebilir ayrıca.--RapsarEfendim? 19:38, 24 Eylül 2013 (UTC)
Şu şekilde bir taslak oluşturmaya çalıştım.
  • Futbolcular:
    • İlgili ülkenin futbol federasyonu tarafından profesyonel lig statüsü verilmiş en üst seviye birinci ve ikinci liglerde en az bir maça çıkmış olan futbolcular.
    • İlgili ülkenin futbol federasyonu tarafından profesyonel lig statüsü verilmiş olan liglerde, ulusal veya uluslararası çapta bir başarı elde etmiş(gol krallığı, yılın futbolcusu vb.) olan futbolcular.
    • FIFA tarafından tanınan uluslararası bir maçta forma giymiş futbolcular.
    • İlgili ülkenin futbol federasyonu tarafından profesyonel lig statüsü verilmiş liglerden birinde, en az 50 maç forma giymiş futbolcular. (açıkçası bundan emin olamadım. Mesela TFF 2.ligde(3.kademe) ve TFF 3.ligde(4.kademe) (ki profesyonel ligler bunlar) forma giyen çoğu oyuncuyu KD yapabiliyor- mesela bir futbolcu 4.kademede 50 maça çıkmış geri kalan tüm kariyerinde BAL ve yerel amatörde oynamış. bu kriteri eklemesek mi ?) Beyazmavi ileti 20:41, 24 Eylül 2013 (UTC)
Bence bu kriterler uygundur. 50 maç da iyi bir sınır bana sorarsan, İngilizce Vikipedi'de 10. seviyedekiler de KD kabul ediliyorsa en azından biz de bunu yapabiliriz :) Şu an için 3. Lig'de yer alan bir takım, bir sezonda 34 maça çıkıyormuş. 50 az dersen 100 de yapabiliriz, bu da en az 2-3 yıl profesyonel olmasını gerektirir o futbolcunun.--RapsarEfendim? 12:25, 25 Eylül 2013 (UTC)
Yaklaşık 2 gündür en,es,fr,it gibi wikipedileri didik didik ettim diyebilirim. Sonuç şu ki çoğu vikipedi bu konuda kendi kriterlerini belirlemiş. Aslında işin sıkıntılı tarafı şu ki bu fully professional kavramının temelinde oyuncuların ev kira giderleri vs. yani İngiltere ve İskoçya ligleri statüleri tabanlı bir yaklaşım bulunuyor. Bu da diğer liglere olan yaklaşımda sıkıntı doğruyor. Dediğin gibi İngiltere en alt seviyelere kadar fully professional kabul ediliyorken Fransa ,İspanya liglerinde sadece birinci ve ikinci ligler fully pro. kabul edilmiş. Açıkçası hiç adil durmuyor bu düzenleme. Asıl konumuza gelirsek taslaktaki son kriter (maç sayısı kriteri), diğer ilk üç kriteri anlamsız hale getirebilir. Çünkü dediğim gibi ortalama bir futbolcunun 50 maç ve üzerinde forma giydiğini düşündüğümüzde BAL ve yerel amatörler haricindeki hemen hemen her futbolcu KD olacaktır. Açıkçası Süper lig ve Ptt haricindeki TFF 2.lig, 3.lig ve BAL ligi futbolcularının ancak ikinci kriterde belirttiğimiz şekilde gol krallığı, yılın futbolcusu vb. bir ödülle ancak KD olması gerektiğini düşünüyorum. Yani Fransa ve İspanya ligleri gibi bir düzenleme yapılması taraftarıyım. İstersen bu kriterleri ayrı ayrı olarak da oylamaya sunabiliriz. Ondan sonra kabul edilenleri tek bir başlık altında futbolcu kriteleri şeklinde ekleriz diyorum. En azından ayrı ayrı olursa daha sağlıklı bir karar çıkabilir diye düşünüyorum. Eğer sende olumlu bakıyorsan bu kriterleri ayrı ayrı oylamaya sunalım. Tabi gönül isterdi ki tüm vikilerde ortak bir standart olsun bizde o kriterleri çeviri yaparak direk oyalama yapmadan ekleyebilelim.. Beyazmavi ileti 20:25, 25 Eylül 2013 (UTC)
Bir de 3.kademe(2.lig) ve 4.kademe(3.lig) oyuncularının KD olması, diğer kişi kd kriterlerimizi gözönünde bulundurduğumuzda ne kadar doğru olur diye de düşünüyorum. Bu durum birçok maddenin silinmesine de yol açabilir, ancak Fransa ve İspanya'da yapılan kd uygulaması daha yerinde gibi geliyor bana. Eğer böyle bir standart belirlersek, sadece birinci ve ikinci kademe oyuncuları ve ödül almış futbolcular kd olacağı için futbolcu maddeleri sayısı az ama daha kaliteli olur gibi geliyor. Beyazmavi ileti 21:05, 25 Eylül 2013 (UTC)

Denetim gerektiren başlıklar[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bir sorum olacaktı. Vikipedi'de çok önemli görünmeyen bazı maddelerin kontrolü neye göre ayrılmaktadır? (örneğin bunun gibi bir madde). Bazı maddeler daha önemli iken (göreceli olabilir tabi) bir sürüm kontrolü gerektirmemektedirler. Yani kısaca değişikliklerin anında görünüp görünmemesini belirleyen kriter nedir? Bir de bu madde neden ilk sürümünde gelmektedir? (yani Vikipedi'ye giriş yapılmadan ve tarayıcı önbelleği temizlenmiş şekilde). Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Huuntaİleti 12:10, 25 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Sorularını tam olarak anlayamadım açıkçası.--RapsarEfendim? 12:59, 25 Eylül 2013 (UTC)
Mesela bu maddede yaptığım değişiklik niçin incelenmemiş sayfa olarak (tabi rengi farklı olarak belirtilmekte ve sayfanın sağ üstünde Kontrol edilmemiş butonu bulunmakta bana görünen şekliyle) görünür katkılarım kısmında da mesela bu gibi bir madde incelenmiş olarak görünür. Ayrım neye göre onu merak ettim. Teşekkürler.--Huuntaİleti 14:12, 25 Eylül 2013 (UTC)
Anladım şimdi :) Sen beyaz listede olduğun için yaptığın değişiklikler beklemiyor, otomatik olarak onaylanıyor. Bunun bir üst sürümü ise devriyelik. Devriyeler, başkalarının değişikliklerini onaylama ve reddetme yetkisine sahip. Diğer yandan gösterdiğin örnekteki gibi bazı maddeler, hiçbir devriye tarafından kontrol edilip, onaylanmamış. Bu demek oluyor ki bu maddede beyaz liste veya devriye yetkisine sahip olmayan biri dahi değişiklik yapsa, o değişiklik beklemeye alınmayacak ve direkt gözükecek. Şimdi onayladım ben onu, artık bu madde de diğer kontrol edilmiş maddeler gibi oldu :)--RapsarEfendim? 14:18, 25 Eylül 2013 (UTC)
Peki. Bir soru daha: Neden İngilizce Vikipedi'de bazı maddelerde olmayan değişiklik denetimi aynı maddelerin Türkçe sürümlerinde bulunmakta? Bu yeterli sayıda denetmenin olmadığı durumda veya yeterince denetime zaman ayrılamadığı durumlarda Vikipedi gelişimini yavaşlatmaz mı? Ve bir de oluşturduğum ve birkaç defa güncellediğim bu madde neden (Vikipedi'ye giriş yapılmadan ve tarayıcı önbelleği temizlenmiş şekilde anonim olarak sayfa görüntülendiğinde) ilk sürümünde (şu revizyon gibi) gelmektedir?--Huuntaİleti 14:41, 25 Eylül 2013 (UTC)
İngilizce Vikipedi'de aktif ve kaliteli kullanıcı sayısı çok fazla, evrensel bir dile sahip olduğu için. Ugandalısı da giriyor, Yeni Zelandalısı da, Japonu da, Andorralısı da. Her millet zaten kendi ülkeleriyle alakalı maddeleri geliştirse, güncellese ve vandalizmleri geri alsa sıkıntı yok. Buna ek olarak hizmetli sayıları da fazla, bir vandala anında müdahale ediliyor. Bir de bot yapmışlar, bariz vandalizm gördüğü an devreye giriyor ve bu değişikliği geri alıyor. Bizde öyle değil. Son bir haftaki katkıları göz önüne alınca 20'yi zor bulur aktif kullanıcı sayımız. Aktif hizmetli sayımız ise şu an 5-6 civarı. Vandallar ise cirit atıyor ne yazık ki. Sihirli bir değnekle bunları aşamayacağımızdan, şu an için tek çözüm sürüm kontrolü gibi gözüküyor. Sizin katkılarınızı ben sorunsuz olarak gözlemledim. Bu vandallarla başa çıkmak isterseniz, Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından devriye olmak için başvuru yapabilirsiniz. Bu sayede vandalizmle mücadelede bir kişi daha kazanırız :) İkinci sorununuz ise sistemle alakalı bir şey. Bende düzgün gözüküyor mesela, bir müddet sonra sıkıntı kendiliğinden kalkacaktır.--RapsarEfendim? 15:02, 25 Eylül 2013 (UTC)

(Pardon) Hah! Nihayet ″de″ ne zaman bitisik ne zaman ayri yazilir bilen bir devriye adayi. Devriye olmasini destekliyorum. Huunta, lutfen su Aşk maddesinin Turk kulturunde ask ile ilgili bolumunu bir denetleseniz. Tesekkurler...Bu imzasız yazı 80.123.196.102 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben de biliyorum :) Mesajınızın sonuna imza atsanız da bir de bununla vakit kaybetmesek güzel olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:13, 25 Eylül 2013 (UTC)
Sizde :-) adaysaniz sizide :-) destekliyorum. Sevgiler...

Kullanıcı:Mishukdero hakkında uyarı[kaynağı değiştir]

Selam. Aslen Ermenice Vikipedi'de faal olan Kullanıcı:Mishukdero'yu izlemeye almanızı öneririm çünkü siyasi içerikli ve daha doğrusu vandalizm amacıyla değişklikler yapma eğilimi ve geçmişi var. Örneğin Azerice Vikipedi'de maddelere vandalizm amacıyla değişiklikler yaptığından, Azeri Vikipedi denetçilerini haberdar ettikten sonra, Azerice Vikipedi'de bloke edildi.

Saygılar. Menikure Mesaj 17:18, 26 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Bilgim var, merak etmeyin. İyi günler.--RapsarEfendim? 17:50, 26 Eylül 2013 (UTC)

sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

sizin de bildiğiniz gibi sürüm kontrolünü vandalizm önleme amacıyla kullanıyoruz. şurada olduğu gibi katkıları reddetme gibi bir hakkımız yok. dikkat ederseniz sevinirim. kibele 18:44, 26 Eylül 2013 (UTC)

Kişisel kelime tercihlerine bu tip müdahaleler yapılmamalı -anlam kayması falan yaratmıyorsa. Bir başkası gider "sözcük"leri "kelime" olarak değiştirir, öbür gün "öldü>vefat etti" olur, ertesi gün "hayatını kaybetti" yaparlar falan. Gerek yok, amaç farklı orada.--RapsarEfendim? 18:47, 26 Eylül 2013 (UTC)
gerek olup olmadığına siz karar vermiyorsunuz. kullanıcının amacını sorgulamak da bizim işimiz değil. toplu bir değişiklik söz konusu değil. son derece yaygın bir kelime değişikliği yapılıyor. maddeleri sahiplenmek de, sürüm kontrolünü bu şekilde kullanmak da doğru değil. lütfen, kullanıcıya 'gereksiz' dediğiniz değişikliğin aynısını yaptığınızı farkedin. kibele 18:53, 26 Eylül 2013 (UTC)
İyi o zaman, ben de kendi tercihimi kullanarak değiştiriyorum.--RapsarEfendim? 18:53, 26 Eylül 2013 (UTC)

İcevan maddesi ve genel olarak kent (maddelerin) tarihi geçmişi ve kent adlarının etimolojileri[kaynağı değiştir]

Selam. İcevan kenti 1990 yılına kadar Azerilerin yoğun olarak yaşadığ bir kent olmakla beraber, tarihi adı 1919 yılına kadar Karvansaray idi. Vikipedi'de kent maddelerin (ve kent adlarının etimolojileri de dahil) tarihi geçmişi koşulsuz ama objektif olmakla beraber konulur ve bu gözardı edilmemeli. Önceki kullanıcı hiç bir gerekçe göstermeden kasıtlı olarak Azerice adları sildi. Lütfen geri koyun.

Saygılar. Menikure Mesaj 19:54, 26 Eylül 2013 (UTC)

Selamlar. Eski adları girişte, parantez içinde vermiyoruz. İstanbul maddesine bakınız mesela, Konstantinopolis falan yazmaz. Eski adları, madde içerisindeki tarihçe veya etimoloji başlıklarında vermek yerinde olacaktır. Ancak bu adlar tarihsel bir ad değilse ve sadece Azerilerin kullandığı bir adsa buna yer verilmemeli.--RapsarEfendim? 18:59, 26 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba. Ermenice adı hariç, Karvansaray/Kervansaray o şehrin tarihsel Azerice ve Türkçe adıydı. Rusça kaynaklarada, bu yer 18. yüzyılda bir kervansaray olarak kurulduğundan, Azerice Karvansaray adını almış ve 1920 yılında ise İcevan olarak değiştirildi. Örneğin Türklerin ve Azerilerin eskiden yaşadığı ve tarihi geçmişi olduğu yerlerin Türkçe ve Azerice olan adları genellikle var. Ya da tam tersi - eski devşirme ya da artık kullanılmayan Yunanca veya Ermenice yer adları gibi. Doğru. Bir tarihçe veya etimoloji bölümüne konulabilir. Menikure Mesaj 20:22, 26 Eylül 2013 (UTC)

Merhabalar Rapsar basketbola ilgin var galiba senden bişi rica edicem Eurobasket 2013 takım kadroları konusunu açtım fakat tek başıma yetiştiremiyorum oyuncu profillerini açmaya çalışıyorum elimden geldiğince senden ricam yardımcı olabilirmisin ? neyse iyi wikiler ‎Gençfenerbahçeli98 16:21, 29 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba. Eline sağlık; ama benim basketbola pek ilgim yok. Kullanıcı:Hobbit28 ve Kullanıcı:Pipapo7 ilgili basketbolla, onlarla birlikte bir çalışma yürütebilirsiniz.--RapsarEfendim? 19:50, 29 Eylül 2013 (UTC)