Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Temmuz 2016-Eylül 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Fetgeri Aşeni[kaynağı değiştir]

Selam, Binicilik Federasyonu üstte branşlar bölümünde üç günlük yarışma, TMOK da üç gün yarışması deyince öyle kullanıyordum; şu listede geçen konkur komple mi bahsettiğin kullanım? Neyse, asıl mevzu Ahmet Fetgeri Aşeni ve kızı Suat Fetgeri Aşeni'ydi. Adamın iki soyadı mı var, hangisi soyadı hangisi adı, nasıl olmuş baktım baktım bir türlü çözemedim.Sayginerv-posta 15:08, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. Ben ikisini de görmüş ama konkur komple baskın diye görmüştüm. Çok detaylı bakmadım ama, diğeri yaygınsa o şekilde düzenleyebiliriz. Şuraya göre soyadı Aşeni. Kızına da kendi ismini vermiş herhalde :) Şöyle bir aramayla elde ettiğim sonuçları da paylaşayım.--RapsarEfendim? 15:12, 3 Temmuz 2016 (UTC)
Ben üç günlük diye görüyorum genelde, çok önemli değil ama en azından anlaşılabilir duruyor okuyan için. Suat Fetgeri Aşeni diye başlatayım bari; bir de evliliğinden Tarı soyadı var ama tanındığı haliyle kalsın.--Sayginerv-posta 16:20, 3 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, acaba şu anki durumumla tekrar beyaz liste olabilir miyim? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 14:19, 9 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba. Ben hizmetli olmadığımdan kullanıcıları beyaz listeye alma gibi bir yetkiye de sahip değilim. Aktif bir hizmetliyle görüşebilirsin :)--RapsarEfendim? 16:54, 10 Temmuz 2016 (UTC)

La Turquie Kemaliste[kaynağı değiştir]

Şurada "La Turquie Kemaliste" dergilerinin sayılarını buldum; bunu Vikipedi Kütühanesi'ne açık kaynak olarak ekleyebiliriz sanırım, değil mi? Açık gazete kaynakları sayfasına link mi eklenecek?--Başak (mesaj) 08:46, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. Kaynak süper ama burada yalnızca Türkçe içeriği mi barındırmamız gerektiği yoksa tüm dillere yer vermemiz mi gerektiği konusunda emin olamadım açıkçası.--RapsarEfendim? 08:55, 11 Temmuz 2016 (UTC)
Peki maddede kullanmak üzere buradan kapak fotoğrafı veya dergi içindeki resimlerden kullanmak mümkün olur mu, en azından dergi kapakları kamu malı sayılır mı?--Başak (mesaj) 09:36, 11 Temmuz 2016 (UTC)
Bir kısmı için mümkün. Eser sahibi tüzel bir kişilikse (gazete, dergi vs), yayınlanmasının üstünden 70 yıl geçtikten sonra kamu malı oluyor Türkiye'de. Dolayısıyla 1946'ya kadar (1946 da olmayabilir, 1945 diyelim) olan tüm yayınlardaki resimleri ve yazıları (gazeteye ait olması koşuluyla) kullanabiliriz -atladığım veya eksik bildiğim bir şey yoksa.--RapsarEfendim? 09:41, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, Hareket ile ilgili yaptığım değişikliği "deneme amaçlı" geri almışsınız. Mümkünse sebebini öğrenebilir miyim? Bir sonraki entry girişimde dikkat ederim. SelamlarBu imzasız yazı Zawaqo (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. İlgili sayfa bir anlam ayrımı sayfası, aynı veya benzer adı taşıyan maddelere erişmek için kullanılan bir sayfa kabaca. Ekşi Sözlük gibi sitelerin aksine bir başlığın altına o başlığın farklı anlamlarına dair içerikler eklenmiyor Vikipedi'de, her kavram için ayrı maddeler bulunuyor. Ayrıca değişikliklerde Vikipedi:Vikipedi standartları, Vikipedi:Kaynak gösterme, Vikipedi:Telif hakları, Vikipedi:Biçem el kitabı (bağlantı) gibi konulara da dikkat etmek gerekiyor. İyi günler :)--RapsarEfendim? 16:04, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Türkiye-PKK çatışması[kaynağı değiştir]

Maddenin bilgi kutusunda Bozkurtlar yer alıyor, 2 de kaynak gösterilmiş. Bu bilgi ansiklopedik mi? Turgut46 18:26, 11 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. Açıkçası ben de arada kaldım. Tartışma sayfasında konuşulması daha iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 22:14, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Vikipedi:Vikipedi Kütüphanesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Haberin var mı bilmiyorum ama Vikipedi:Vikipedi Kütüphanesi diye bir proje mevcut. Köy çeşmesinde biraz daha detaylı bilgi var. İlgi bekleyen diğer kısımlara ek olarak şuraya elinde bulunan kaynak kitapları eklemen mümkün müdür? İyi günler.--RapsarEfendim? 21:18, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Selamlar, açıkçası gördüm köy çeşmesine yazdıklarından ama çok ilgimi çekmemişti o zaman. Şimdi tekrar okudum güzel bir proje gibi duruyor. Daha detaylı inceleyeceğim emin ol. İlk aklıma gelen soru olarak herhangi bir kitap mı ansiklopedide kullanabileceğimiz kaynak şeklinde olan kitaplar mı?--Teacher0691 (mesaj) 21:34, 12 Temmuz 2016 (UTC)
Temelde, herhangi bir kullanıcı madde yazarken kaynak ihtiyacı duyarsa ilk buraya gitsin, diğer kullanıcılarla iletişime geçsin, kaynaklara kolayca ulaşsın diye çıkan bir proje. Teşekkürler ilgin için :) Kaynak olarak kullanılabilecek herhangi bir kitap, ansiklopedi, dergi olur. Kurgusal kitaplar falan değil tabi ki :)--RapsarEfendim? 21:38, 12 Temmuz 2016 (UTC)
Anladım, tatil sonrası evi bi karıştırayım :)--Teacher0691 (mesaj) 21:43, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Lig mücadeleleri[kaynağı değiştir]

Bu arada yakalamışken bir sorum olacak. Daha önce tartışıldı mı bilmiyorum ben bulamadım. Şu örnekten yola çıkarak takımların lig mücadeleleri kısmına bir tablo oluşturmak istiyorum. Ancak aklıma takılan bir durum var. 2001 den önce sadece 3 lig seviyesi vardı şimdi 4. O zamanki 1. lig şimdi Süper Lig, 2. Lig şimdi 1. lig olarak devam ediyor. 3. lig yine 3. lig olmuş. Araya giren bir 2. Lig varmış gibi duruyor yukarıdan bakıldığında. Federasyon sitesinde de böyle zaten. Çok ayrıntıya girmeden sorayım bu durumda örneğin 1968-69 sezonunda 1. ligden düşen Sarıyer bir sonraki sezon 3. lige düşmüş oluyor burda bir mantık hatası yapmıyoruz di mi? Aslında Kastamonuspor örneğinde olduğu gibi başına bir de seviye veya kademe eklersek sorun çözülüyor gibi. Fikrin nedir?--Teacher0691 (mesaj) 22:02, 12 Temmuz 2016 (UTC)

Öncelikle "lig mücadeleleri" İngilizcede veya bizdeki seçkin kulüp maddelerinde olmadığını belirterek gireyim söze :) Olmalı mı olmamalı mı ayrı bir konu yani en başta. Yine burada sezon sezon mu yoksa yıl yıl mı ("1955-1988 arası" gibi gruplayarak) yazmak gerekliliği de ayrı bir konu. Lig adlarını bu tip tablolarda güncel ada göre, tarihçe kısmında ise o dönemki adına göre yapmak uygun diye düşünüyorum. Hatta mümkünse parantez içinde günümüzdeki adı da verilirse kafa karışıklığı giderilebilir. Öte yandan seçkin olan Aston Villa maddesinde şu şekilde not düşmüştüm, bu sistem de kullanılabilir tablo ve liste kısımlarında.--RapsarEfendim? 22:12, 12 Temmuz 2016 (UTC)
Olsun mu olmasın mı bilemiyorum ama şu an için 130 civarında profesyonel liglerde oynayan takımların hemen hemen hepsinde o bölüm var. Hiç ligden düşmeyenler veya 40 küsur yıldır Süper ligde oynayanlar için anlamsız olur o kesin bu arada. Ama bir şekilde profesyonel liglerde oynamış 400 civarında takım vardır sanırım. Notlar veya dipnotlar kısmı olacağı kesin bu arada Aston Villa örneğindeki gibi. Neyse en iyisi ben bir kaç örnek yapayım ondan sonra tekrar sorayım. Peki şu örneğe ne dersin çok ayrıntılı ve zahmetli epey hepsini bulmak. --Teacher0691 (mesaj) 22:45, 12 Temmuz 2016 (UTC)
O örnek işte mesela esas olması gereken :) Gerçi averaj-gol farkı ayrımını hâlâ yapabilmiş değiliz.--RapsarEfendim? 08:23, 13 Temmuz 2016 (UTC)

arşiv kategorileri[kaynağı değiştir]

selam, diğer vikilerdeki kütüphanelere bakmışsındır.. bir kitap birden fazla kategori içinde değerlendirilebiliyor malûm, ne yapılıyor o zaman? --kibele 10:18, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. İkisine birden eklemekte sakınca yok gibi :) Belli bir kategoriye giren eli boş dönmesin :)--RapsarEfendim? 10:26, 13 Temmuz 2016 (UTC)
bence de öyle.. bu arada yazarlara ve maddesi olan kitaplara da bağ veriyorum.. --kibele 11:01, 13 Temmuz 2016 (UTC)

İyi akşamlar Rapsar. Ne Vikipedi yaşınıza ne de "benden çok daha fazla" olan tecrübenize diyecek bir lafım yok. Fakat daha öncede belirttiğim gibi "usta-çırak" ilişkisi çerçevesinde yaklaşmanıza da müsaade edemem. Vikipediyi ve politikalarını sizden değil bizzat ilgili sayfasından öğrenirim. Bir aktör biyografisi maddesinde "oynadığı filmler" ne ise, bilim adamı maddesinde bilimsel çalışmaları o nispette önemlidir, maddede olmalıdır. VP:ÖAY kastı bellidir; fakat bahse konu şeyin bir biyografi maddesi olduğunu unutuyorsunuz. Bu yüzden değişikliğinizi geri alıyorum. --Mecnun (mesaj) 17:50, 13 Temmuz 2016 (UTC)

İyi akşamlar. Estağfurullah, öyle bir niyetim olmadı. Beni yaptığım tek şey politika ve yönergeleri uygulamak, bunu yaparken de kırıcı bir üsluptan ziyade doğruya yönlendiren bir üslup kullanmak. Özgün araştırmaya yer vermeme politikasına aykırı bir şey varsa yapılması gereken şey bu kısma müdahalede bulunmaktır. Buna karşı bir argüman sunabilir misiniz?--RapsarEfendim? 17:54, 13 Temmuz 2016 (UTC)
Bu arada değişiklik özetine yazdığım şey sizi hedef almışım gibi durmuş, pardon. Herhangi birini hedef alıcı değil, daha çok şaka maksadıyla yazmıştım.--RapsarEfendim? 18:03, 13 Temmuz 2016 (UTC)

Merhabalar. Madde içerisinde kompozisyonların yayınlandığı bir kitap ismi geçiyor, yetersiz mi? Kitabı yayınlayan ressamın kendisi değil. Şurada historical context note bölümünde kompozisyonların yayınlandığı diğer eserler de var, ancak bunları makale içine nasıl yedirebilirim, emin olamadım. Zira kitapların isimleri hep kısaltmalar ile yazılmış Saitcank (mesaj) 22:43, 14 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba. Kitap isminin geçmesi değil, çeşitli bağımsız ve güvenilir kaynaklarca konu edilmiş olması gerekiyor temelde :) Kendisini konu alan veya işleyen kitaplar varsa bunları kaynak olarak gösterebiliriz.--RapsarEfendim? 10:43, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Selam, son günlerde yine gündemde mevzu. Bir devşirme sporcular listesi yapsak adı ne olur sence? Kategorilere bakarsak "Türk vatadaşlığına kabul edilen (geçen) sporcular listesi" benzeri bir şey ama belki daha cazip bir şey çıkar senden.--Sayginerv-posta 13:31, 15 Temmuz 2016 (UTC)

Selam :) Şunu mu diyorsun? :)--RapsarEfendim? 13:37, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Bir nevi evet. Bunun tüm sporlar için, sadece Türkiye'ye geçenler olanı olacak.--Sayginerv-posta 13:51, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Ülke değiştiren Türk sporcular listesi nasıl? Hem örneği az olsa da Türkiye'den diğer ülkelere geçişleri de kapsamış olur.--Sayginerv-posta 14:56, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Burada benim bilmediğim şey bazı sporcular Türkiye adına yarışsa da Türk vatandaşlığına sahip mi? O konu hakkında bilgim yok inan :)--RapsarEfendim? 15:09, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Vatandaş olmadan temsil mümkün değil. Aksi fena olur; futboldaki gibi vatandaş olsan bile transferi zorlaştırmaya çalışıyorlar :) Şu da varmış mesela.--Sayginerv-posta 15:21, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Karar veremedim vallahi, sen daha bilgilisin benden sen seç :)--RapsarEfendim? 16:08, 15 Temmuz 2016 (UTC)
Türkiye'ye geliş gidişlerin birlikte olmasına ne diyorsun? Aslında tek taraflı yapıp ikiye de ayrılabilir. Birlikte kabaca şöyle oluyor.--Sayginerv-posta 17:55, 15 Temmuz 2016 (UTC)

İlgili şablonda değişiklik özetiniz kullanılan Türkçe üzerine olmuş, fakat arada kendi denemenizi de eklemişsiniz. Bunu özete yazabilirdiniz. Benimde beğendiğim bu deneme yazısını tekrardan gündeme getirerek topluluğa kabul ettirmeniz bu işin doğru olanı değil midir? Sonrasında tabiki bunu ekleyebiliriz. Mesela bir hizmetli bu adaylığa göre hareket etse bunu kabul etmezdik değil mi? --Kingbjelica (mesaj) 18:56, 15 Temmuz 2016 (UTC)

"Tartışma sayfası boşsa bağlantı verme" komutu[kaynağı değiştir]

ilgili komutu nasıl verebileceğimi gösterebilir misiniz? --Üçüncü Adam (mesaj) 13:40, 16 Temmuz 2016 (UTC)

Kullanıcı:Superyetkin yapabilir sanırım. Kaynaksız şablonunda, tartışma sayfası yoksa o yazının olmaması komutu.--RapsarEfendim? 13:44, 16 Temmuz 2016 (UTC)
Tartışma sayfası mevcut olmadığı zaman (yani kırmızıysa) komut eklenecekse bir yararı olmaz. Tartışma sayfaları genelde, "tartışma" olmasa da çeşitli şablonlar eklenerek oluşturuluyor. Bize lazım olan, "tartışma sayfasında konuyla ilgili tartışmanın bulunmaması" durumunda komut eklenmesi. Bu da elle değiştirilebilecek bir komut ile mümkün olabilir. Fakat, bu teknik değişikliği yapabilecek bilgiye sahip kullanıcı var mıdır bilemem. Varsa bile bununla ilgileneceklerini, vakit ayıracaklarını sanmıyorum. Kimse kusura bakmasın ama Vikipedi benim gözümde artık böyle görünüyor. İlgili değişiklikler yapılmaz ise, oluşturduğum şablonu kullanacağımı belirteyim. --Üçüncü Adam (mesaj) 14:04, 16 Temmuz 2016 (UTC)

Diller arası bağlantı[kaynağı değiştir]

Türkçe'de yayınlanan bazı maddeleri ingilizcede yayınlanan aynı başlıklı maddelere bağlayamıyorum. Sizce sebebi nedir? Örnek;

TR 2001 Türkiye ekonomik krizi - EN 2001 Turkish economic crisis ya da

TR Türkiye'de askerî müdahaleler - EN Turkish coup d'état

Saitcank (mesaj) 12:07, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba. Maddelerin sol kısmında "bağlantıları düzenle" ("edit links") yer alır. Oraya tıklayarak geçilen Vikiveri sitesinde, sol tarafta dil bağlantıları kısmını görebilir ve uygun bağlantıları ekleyebilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:10, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Yanıtınız için teşekkür ederim. Daha önce de denedim, çoğu kez şöyle bir hata ile karşılaşmaktayım. Saitcank (mesaj) 12:16, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Bu hata, daha önceleri bağlanmamış sayfalar olduğundan, hem İngilizcedeki hem de Türkçedeki maddeler için Vikiveri'de iki farklı sayfa oluşturulmuş olmasından kaynaklanıyor. Bu sorunun çözümü için "details" kısmına tıklayıp orada bahsi geçen sayfaya gitmek, Türkçe bağlantıyı silmek ve tekrar buraya gelerek Türkçe bağlantıyı eklemek gerekiyor.--RapsarEfendim? 12:22, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Saitcank (mesaj) 12:28, 19 Temmuz 2016 (UTC)


Sayın Raspar, iyi olduğunuzu umuyorum. Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği' sayfasında yapılan değişiklikler uzun zamandır onay bekliyor. Benden önce yapılan değişiklik onaylanmadan değişiklik yaptığımdan; benim değişikliklerim de bekliyor. Uygun bir zamanınızda ilgilenirseniz sevinirim. Selam ve sevgiler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Kapçak (mesaj) 13:27, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Sayın Raspar Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ile ilgili ilginize çok teşekkür ediyorum. Sağ olu! Var olun! Eksik olmayın Kapçak (mesaj) 11:44, 20 Temmuz 2016 (UTC)

selam, şu kategori adında bir sıkıntı yok mu? diğer alt kategoriler ülkeye göre adlandırılmış. --kibele 17:33, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. Filmler kategorisinde de aynı tutarsızlık var. Bana sorarsan olması gereken bu, diğerlerinin değişmesi gerek :)--RapsarEfendim? 21:27, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba, Gezegen maddesinde kaynaksız değişiklikleri reddetmiştim ancak yeniden eklenmiş. Savaşa dönmemesi için ikinci bir gözün değerlendirmesi yardımcı olabilir. Teşekkürler.--evolutionoftheuniverse mesaj 18:08, 1

İmza şeysi[kaynağı değiştir]

İmzalarınızın üstüne nasıl "Efendim?" koyuyorsunuz? --BySharky (mesaj) 14:23, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Tercihlerim kısmında imza ile ilgili bir kısım var, oradan ayarlanıyor imzalar. VP:İMZA sayfasına da bakabilirsiniz.--RapsarEfendim? 15:18, 21 Temmuz 2016 (UTC)

SAS sayfasında ki anlaşmazlık[kaynağı değiştir]

Aabdullayev851 adlı kullanıcının oy kullandığını ve yanlış oy kullandığını sandım. Bende düzenleme ihtiyacında bulundum. Hala daha oy kullanmaya çalıştığını düşünüyorum. Neden Kalsın Kalsın simgesini kullanmadan sizin Kalsın Kalsın oyunuzun yanına "kalsın" diye yorum atsın ki? Vikipedi'nin mantığını çözmeye çalışıyorum. Yanlışım varsa affola. --BySharky (mesaj) 14:38, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Orada yazdığım gibi olay. Onun oyu geçerli olmadığından üstünü çizdim. Yeni bir kullanıcısınız, hoş geldiniz. Vikipedi:Cesur olun, ancak tecrübenizin ve bilginizin olmadığı konularda da uzak durmakta fayda var :) Bunu kötü niyetli algılamayın :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:25, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, Kategori:Türkçe albümler kategorisi içinde Kategori:Sagopa Kajmer albümleri var. Aynı şekilde Kategori:Rap albümleri içinde de aynı kategori var. Peki bizim bu üçünü aynı maddede kullanmamız doğru olur mu, yoksa sadece Kategori:Sagopa Kajmer albümleri'ni kullanalım? Turgut46 15:32, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba. Esasen "sanatçı albümleri" şeklindeki kategoriler bir tek sanatçılarına göre albümler (ya da o kategorinin adı her ne ise) orada olmalı. Tarkan albümleri kategorisi örneğin, pop albümleri kategorisine koysak Türk sanat müziği albüm var, o da pop albümleri kategorisinde listelenmiş olacak. Türkçe albümlere koysak, İngilizce albümü de var, o da orada listelenmiş olacak.--RapsarEfendim? 18:25, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Bu yıldız sizin için[kaynağı değiştir]

Anti-Reklam Yıldızı
Son dönemde reklamlara karşı yaptığınız katkılar oldukça dikkat çekiyor. 23 Temmuz 2016 katkıları buna örnek. Başarılarınızın devamını bekliyoruz, bu yıldızı hakettiniz. Ahmet Turhan (mesaj) 23:35, 23 Temmuz 2016 (UTC)
Bir yandan müzik dinleyip bir yandan adamakıllı bir şeyler yazmak olmuyor, o dönemlerde böyle "basit" işlere yöneliyorum :) Teşekkürler Kullanıcı:Ahmet Turhan.--RapsarEfendim? 18:27, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Taşıdığım Buffy sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Buffy the Vampire Slayer adlı dizinin bölümlerinin isimleri karman çormandı (anlam ayrımı yapılanlarda). Kimisinin başlığında parantez içinde sadece "Buffy", kimisinde "Buffy the Vampire Slayer" kimisinde "Buffy the Vampire Slayer bölümü" kimisinde "dizi" kimisinde de "Buffy bölümü" yazıyordu. Ben de anlam ayımı olan hepsinin parantez içlerini "Buffy bölümü" yaptım. Sorun olur mu acaba? İyi vikiler. :) ~ HastaLaVi2 (mesaj) 07:38, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba. Bu alanda örnek alabileceğimiz en iyi sayfalar Simpsonlar ve Lost bölümleri, zira her iki dizinin de seçkin ve kaliteli madde seçilen bölümleri mevcut. Burada yalnızca dizi adı, burada ise dizi adı+bölümü ifadesiyle ayrım yapılmış. Fikir birliği oluşmayan, tartışmaya değer bir konu gibi gözüküyor.--~~

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Çok uzun zamandır hiç ara vermeden yaptığınız sayısız katkı için bir teşekkür de benden gelsin madem. Katkılarınız hiç bitmesin. Kolay gelsin. ♪♫Berkay0652|ileti 21:47, 27 Temmuz 2016 (UTC)
Teşekkürler Kullanıcı:Berkay0652, darısı herkesin başına :) İyi geceler, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 21:56, 27 Temmuz 2016 (UTC)

Lig- Ödüller[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ödüller bölümünde bir boşluğu doldurmak adına ekleme yapmıştım. Neden iptal ettiniz? Kendi eklediğim fotografın ne tür bir telif ihlali olabilir?Bu imzasız yazı ‎Lacivert hc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. "Kendi çekiminiz" değil, İnternet'te daha önce kullanılan bir görsel. Bu yüzden telif hakları başkasına ait. Bu tip fotoğrafları Vikipedi'ye yükleyemiyoruz. Eğer siz çekmişseniz, ilk yüklenen siteye gidip bunu OTRS yoluyla ispat etmek gerekiyor.--RapsarEfendim? 10:46, 29 Temmuz 2016 (UTC)

Bu fotograf kulübün tarafıma kullanılmak üzere verdiği serbest lisanslı bir fotograf. Üzerinde benim modifiyelerim var. Yani telif sözkonusu değil.Bu imzasız yazı Lacivert hc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle imza kullanımı için şuraya bakabilirsiniz. Kulüp size izin vermişse de bunun OTRS yoluyla ispatı gerekmektedir. Kaldı ki fotoğrafı üreten kişi (tüzel kişi) de kulüp değil, başka sitelerde yayınlanmış daha önce.--RapsarEfendim? 11:02, 29 Temmuz 2016 (UTC)

Merhaba. Yeni bir fotograf ekledim. Yeni çekildi. Zaten tag bilgilerinden de göreceksiniz. Maddeyi yeniden düzenledim. Sıralamaya dokunmadım bu sefer. Kontrol ederseniz memnun olurum. Lacivert hc (mesaj) 12:57, 29 Temmuz 2016 (UTC)

Aynen, demek istediğim böyle bir fotoğraftı :) Onayladım ben de, anlaşabildiğimiz için teşekkürler. Müzeden başka fotoğraflar da bekleriz :) Hatta Wikimedia Commons'a yüklerseniz daha iyi, diğer Viki projelerinde de kullanılır.--RapsarEfendim? 12:59, 29 Temmuz 2016 (UTC)

Madde talepleri[kaynağı değiştir]

Selam Pınar. Senin ilgi ve uzmanlık alanına giren şu başlıktaki üç maddeyi açabilmen mümkün mü? Ben pek anlamam, yanlış yapmayayım diye 1-2 cümle yazıp bırakmak da istemiyorum. Aç(a)mazsan da boş ver :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:50, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Kolay gelsin Rapsar. Vakit bulursam ilgilenebilirim elbette ama yakın zaman için söz veremem :) — Pınar (mesaj) 10:48, 30 Temmuz 2016 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Rapsar selam. Şu şablonu, futbolcu bilgi kutusu gibi düzenleyemez miyiz? Şu anki hali çok kullanışsız, eski fbk şablonu hatıralarım canlandı (takımları elle alt alta yazıyorsun, yılları-istatistikleri hizalamak ömür törpüsü vs.). Fbk'yı sen yeniledin diye aklımda kalmış; eğer imkanın varsa hayrına el atabilirsen çok iyi olur.--Sayginerv-posta 20:05, 30 Temmuz 2016 (UTC)

Selam. Onu ben de yazdıydım geçenlerde bir yere :) Hakikaten aynı şekilde düzenlemek hem kullanımda kolaylık sağlar hem de görünüm bakımından standart yakalamamızı. Aynısını kopyala-yapıştır yapsak, sonra ekle-çıkar-terim değiştir yapsak dahi olur gibi sanki :)--RapsarEfendim? 20:30, 30 Temmuz 2016 (UTC)
Aynısını hiç değiştirmeden kullansak bile şu andaki hâlinden iyidir :) Bbk2 yapıp dene bir istersen; yeni maddeleri onunla başlatalım; olursa yenileriz hepsini öbüründe olduğu gibi.--Sayginerv-posta 00:03, 31 Temmuz 2016 (UTC)
Şu anda bambaşka alanlarda faaliyet gösteriyorum. Onlar tamamlansın, buna dönüş yapacağım. Yahut o anki moduma bağlı olarak da girişebilirim :) Sen de deneyebilirsin, şablonlar hakkındaki bilgini çok bilmiyorum ama. Çok zor değil bunu yapmak.--RapsarEfendim? 09:46, 31 Temmuz 2016 (UTC)
  • Selam tekrar. Birebir futbolcu bilgi kutusundan uyarladım şablonu. Şurada kendisini şurada ise örnek kullanımını görebilirsin. Teknik ve görsel bakımdan futbolcuyla aynı. Eskisinden farklı olarak kariyer başlangıç-bitiş, ve ödüller-başarılar kısımlarını kaldırdım (uyum sağlansın diye, ayrıca ilki aşırı gereksiz). Millî takım kısmını ekledim (neden yoktu bilemiyorum). Antrenör kısmı şurada görülebileceği gibi saçmaymış, onu da futbolcu gibi yaptım. NBA Seçmeleri kısmı güzel ve özgün oldu, orada da yalnızca sayılar kullanılacak (görünüm bakımından standart sağlandı). Bence fena olmadı, ne dersin?--RapsarEfendim? 22:07, 2 Ağustos 2016 (UTC)
    Temel bir problem gözükmüyor. Sadelik de her zaman iyi zaten; curcunaya çevirmenin alemi yok. Denemeye başlayabiliriz maddelerde.--Sayginerv-posta 07:08, 3 Ağustos 2016 (UTC)

Madde kontrolü[kaynağı değiştir]

Furkan Korkmaz ve Enes Ünal adlı maddelerde bazı düzenlemeler yaptım. Kontrol edilmesini talep ediyorum.--Theodore Jordan (mesaj) 16:18, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Haydi Ağustos 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset'in yeni 1-31 Ağustos 2016 tarihleri arasındaki işbirliği projesi: Resim aranan siyasetçiler kategorisindeki maddelere görsel ekleme olarak belirlenmiştir.

Resim aranan siyasetçiler kategorisinde an itibariyle 4.151 madde bulunmakta. Burada yer alan maddelere resim eklenmesi gerekmekte. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.
--Ahmet Turhan (mesaj) 17:18, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Seninle alakalı bir denetçi isteği başlattım, orada bir şeyler demek istersin belki. Umarım şüphelendiğim durum çıkmaz, kendine iyi bak.--RapsarEfendim? 21:41, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Vikipedi:Denetçi isteği/Dava/Sevimleribo 2 Mayıs ayında adıma bir dava açıldı hatta davayı ben açtım ve hala sonuç alınamadı. Var olan davayı 2. kez açmak büyük başarı ama iyi oldu tekrar gün yüzüne çıktı ak koyun kara koyun ortaya çıksın elhamdülillah ben kendimden eminim. -- II. Niveles (mesaj) 21:48, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Uzun ve detaylı bir inceleme gerekiyor, boş bir vaktimde müdahil olmaya çalışacağım. --Eldarion 06:09, 1 Ağustos 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanıcı:Kral(film), siz bildirim yaptıktan 4 gün 19:13:54 saat sonra Vikiçizer tarafından engellendi. Engel açıklaması:#9-Uygun olmayan kullanıcı adı Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 06:38, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Kerime Kumaş maddesi[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kerime_Kuma%C5%9F - SAS'ta oylamada yardımcı olurmusunuz...--Arkadaşım Eşek (mesaj) 09:09, 2 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, acaba şu kısmı çevirmen mümkün mü? Kendim yapardım ancak yanlış yapmaktan korkuyorum. Turgut46 22:28, 2 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Çokmuş yav :) Sen çevir istersen, ben üzerinden geçeyim elimden geldiğince olur mu? Arada takıldığın yer olursa da yardımcı olmaya çalışırım (İngilizcem mükemmel değildir, onu da belirteyim). Dipnot, tepkiler kısımları en sevmediğim kısımlardır :)--RapsarEfendim? 22:35, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Öyle mi? Burada öyle demiyordun ama . Büyük kısmı ben hallettim zaten sana sadece 1 tane başlık verdim. Benim iş yüküm daha büyüktü anlayacağın. Ben bütün bir maddeyi yazdım. --Turgut46 22:53, 2 Ağustos 2016 (UTC)
"Mükemmel" değildir, ama bin Ladin maddesini yazacak ya da Türkçeden İngilizceden çeviri yapacak kadar da iyidir ;) Orada "kusursuz bir İngilizcem olduğunu bekleme" demek istemiştim. Şu anda vaktimi ayırıp da o kısmı çeviremeyeceğim ama elimden gelen diğer yardımları da yapabileceğimi belirttim. Falanca yerlere gidip bağlantı falan vermen kırdı beni. Neyse..--RapsarEfendim? 08:18, 3 Ağustos 2016 (UTC)
Özür dilerim. Sadece şaka yapıyordum. Kırgınlık olmasın, hepimiz aynı amaç için buradayız, öyle değil mi? --Turgut46 08:59, 3 Ağustos 2016 (UTC)
Nasıl olduğunu bilmediğim bir işlem gerçekleşmiş. Teşekkürler.--Kafkasmurat- 09:35, 3 Ağustos 2016 (UTC)

Bu Vikipedi Kütüphanesi ilgimi çekiyor fakat bir yandan da yoğun bir dönem içerisinde olduğumdan çekimser kalıyorum. Çok etkin olamam fakat ilk etapta ne yapılması gerekiyor? --Cobija (mesaj) 12:05, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Selam. Elindeki kitapları, oradaki kullanıcı arşivleri kısmında listeleyerek başlayabilirsin. A kitabındaki bir kısma ihtiyaç duyan kullanıcı seninle iletişime geçebilir, sen de ilgili kısmı ona ulaştırarak (taratarak veya fotoğrafını çekerek) ona ulaştırabilirsin böylece. Onun dışında İnternet ortamındaki Türkçe veritabanlarıyla iletişime geçip, birkaç ücretsiz hesap alma girişiminde bulunmak lazım.--RapsarEfendim? 18:20, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Veritabanlarıyla iletişime geçmek için Vikipedi'nin kendi alan adına sahip e-mail var mı? --Cobija (mesaj) 18:29, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Bunu düşünmemiştim... Gerektiğini zannetmiyorum zira bu bir "kullanıcı projesi", site veya vakıf tarafından yürütülen bir proje değil. Proje sorumluları tarafından girişimler yapılması lazım. Proje sorumluların ortak kullanacağı bir e-posta alınabilir, proje sayfasında da bu belirtilebilir ve yollanan postalarda site veya vakıfla ilişkisi net bir dille belirtilebilir diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:38, 7 Ağustos 2016 (UTC)

İngilizce kütüphane sayfasında bahsettiğim gibi bir iletişim adresi var. Geçmişte özel e-posta adresimden belediyelerden bilgi talep ederken pek ciddiye alınmadığım için sorayım dedim, ki özel erişim talep edeceğiz. Buna dair bir çalışma yapmaya başlasak ya çağrı yapıp, beklemenin bir manası yok çünkü. Cumhuriyet gazetesi son zamanlarda özellikle üniversite öğrencileri için ücretsiz erişim veriyor ve oldukça cömert davranıyorlar. Buradan başlamak iyi olabilir yöntem üzerine konuşulduktan sonra. --Cobija (mesaj) 18:44, 7 Ağustos 2016 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Vikipedi de eksik olan kadın maddelerinin oluşturulması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 07.08.2016 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

--Krystal. ? 15:25, 6 Ağustos 2016 (UTC)

Pixar sayfasına iki paragraf ekledim kaynaklarıyla beraber. Bununla birlikte Yayınlanmış filmler genişlettim ve Yapım Aşamasında Olan Filmler tablsonu ekledim. Onaylanması gerekiyor. BilginizeBu imzasız yazı Hancer i figan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Rapsar. Bir aydır kullanıcı sayfama anonim kullanıcı tarafından bir saldırı var. Kim olduğunu tahmin edebiliyorum. Pazartesi IP tespiti için savcılığa başvuracağım. Senden ricam, mümkünse sayfayı korumaya alman. Nasıl olduğunu bilmediğim gibi, ben yetkili miyim? Onu da bilmiyorum. Dün gece sayfayı gene değiştirmiş. Kibele'ye de yazdım.sanırım tatilde.Sevgiler. (Gemalmazmsj 04:14, 7 Ağustos 2016 (UTC))

Selam. Herkese saldıran bir trol, uğraşmaya ve umursamaya değmez. Ben hizmetli olmadığımdan sayfaları koruma altına alamıyorum, kibele de hizmetliliği bıraktı, o da alamıyor. Kullanıcı:Superyetkin'i haberdar ettim, uygun görürse korumaya alır. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:37, 8 Ağustos 2016 (UTC)

Silinmeye oy verilmesi[kaynağı değiştir]

Sayfaların silinmesine nasıl oy verebilirim?

VikiPera: Vikimaraton[kaynağı değiştir]


VikiPera: Vikimaraton
13 Ağustos 2016 Cumartesi 10:30-17:00, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

VikiPera: VikiKarekod Projesinin ilk ayağı olan ödüllü yarışma VikiPera İBP tamamlanmak üzere. Pera Müzesi’nin 2 sergisinde yer alan 32 tablo hakkında birer Vikipedi maddesi oluşturulması ve geliştirilmesi için düzenlenen yarışmada, tablolar ve ressamları hakkında el birliğiyle yeni içerik ürettik. Hepimizin eline sağlık!

Projenin ikinci aşaması, karekodların müzeye yerleştirilmesi olarak planlanmıştı. Bu konuda da hazırlıklar tamam. Ancak şimdilik bu ilk GLAM deneyiminden öğrendiğimiz önemli bir şey oldu: Maddelerin müzede karekodla kamuoyu ile paylaşılacak duruma gelmesi için yarışma sürecindeki üretim yeterli değil; ek bir çalışma daha gerekli.

Maddelerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kayda değerlik sorunlarının çözülmesi için bir Vikimaraton yapılması planlanıyor. Pera Müzesi, eserler hakkında internetten ulaşılamayan bazı kaynakları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde (Tepebaşı’nda Pera Müzesi’ne 1 dk. yürüme mesafesinde) bulmanın mümkün olduğu ancak dışarıya ödünç kitap verilemediği bilgisini paylaştı. Bu sebeple, kaynakların proje dahilindeki maddelerin geliştirilmesinde kullanılması için vikipedistleri bir vikimaraton etkinliği kapsamında misafir etmeyi teklif etti.

Katılabilecek deneyimli vikipedistler ile kütüphanede buluşup maddelere son halini vermek üzere ikinci bir çalışma yapacağız. Cumartesi sabah 10.30'da başlayacak olan çalışmamız akşam 17.00'ye kadar sürecektir. İstanbul'da olan her yazarımızın, ilgi duyan herkesin etkinliğe katılmasını ve maddelerin gelişimine katkıda bulunmasını istiyoruz.

Gelecek olan vikipedistlerin aşağıda bir isim listesi oluşturmasını rica ederiz. Bu sayı Pera Müzesi'ne bildirilerek gerekli düzen sağlanacaktır.

Gelecek olan vikipedistlerin taşınabilir bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Vikimaraton kapsamında yapılacak tüm değişiklikler VikiPera İBP yarışmasındaki puanlamanın dışında tutulacaktır.

Katılımınızı bekliyoruz! Sevgiler. --Wikimedia TKG Türkiye

Katılmak için etkinlik sayfasına kaydolun!
Bu duyuru mesajı size VikiPera İBP yarışmasında yer aldığınız için gönderilmiştir.

Hush ve Where the Wild Things Are[kaynağı değiştir]

Hush ve Where the Wild Things Are maddeleri çok uzun zamandır kontrol edilmemiş duruyor. Bir bakabilir misiniz? Teşekkürler, iyi vikiler... ~ HastaLaVi2 (mesaj) 06:54, 12 Ağustos 2016 (UTC)

boş spor maddeleri[kaynağı değiştir]

selam rapsar, Kategori:Güncel spor maddeleri'ndeki lig maddelerine bir bakabilir misin.. boş tabloları sergilemenin âlemi yok, gizlenmeli, öyle değil mi.. --kibele 11:31, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Selam. Hiçbir bilgi sunmayan varsa kaldırılabilir direkt ama böyle göremedim ben. En azından tarih (fikstür) bilgisi sunuyor benim gördüklerim.--RapsarEfendim? 22:13, 13 Ağustos 2016 (UTC)

Müzik grubu kayda değerlilik[kaynağı değiştir]

Selam. Şu sayfadaki SAS tartışmasında, ilgili grubun kayda değer olmadığı iddia edilmekte. Bence Müzisyen ve müzik grubu kriterleri'ne göre açıkça KD görülüyor, yoksa ben mi hatalı okuyorum? :) Siz bu konularda daha tecrübelisiniz, konu hakkında yardımcı olmanızı isteyeceğim. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:00, 17 Ağustos 2016 (UTC)

Kuzgun (şiir) sayfasında Türkçe çevirilere yer verilmesi[kaynağı değiştir]

"Bir dile ayrıcalık tanınmamalı" diyerek yazdığımı silmişsiniz. Ben de silme işleminizi "geri aldım" çünkü örneğin Aslı Erdoğan'ın İngilizce çevirisine dair bilgilere İngilizce Wikipedia'da yer verilmiş: https://en.wikipedia.org/wiki/Asl%C4%B1_Erdo%C4%9Fan

O halde Edgar Allan Poe'nun Türkçe çevirisine dair bilgilere de Türkçe Vikipedi'de yer verilebilir.

--fidanerv-posta 11:20, 17 Ağustos 2016 (EDT)

Merhaba. İngilizce Vikipedi'de farklı burada farklı (genellersek, her dilde farklı) kurallar işlediğini bir kenara bırakırsak, hiçbir Vikipedi projesi herhangi bir dil veya ülkeye istisna tanımamakta, var olan nesnel bilgiyi farklı dillerde sunmaktadır. Nasıl ki orman maddesine "Türkiye'deki ormanlar" içeriğini eklemiyorsak kitap, film, oyun gibi maddelere de "istisnai" olarak herhangi bir ülke veya dildeki yayınını eklememekteyiz. VP:MİLLÎ sayfasını da inceleyebilirsiniz konuyla alakalı olarak. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:56, 18 Ağustos 2016 (UTC)

hangi dil bu?[kaynağı değiştir]

..demişsin. şu dil.. --kibele 10:33, 18 Ağustos 2016 (UTC)

Evlenen bayan kişilerin soyisimleri[kaynağı değiştir]

Sonradan evlenen bayan oyuncu maddelerini eşlerinin soyadı ile değiştirmeli miyiz? Örneğin İrem Derici evlense Maddeyi İrem X maddesine mi taşımalıyız? --Turgut46 09:22, 19 Ağustos 2016 (UTC) Turgut46 09:22, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Evlilik sonrası kullandığı ada bağlı. Shelly-Ann Fraser-Pryce benim aklıma gelen ilk örnek. Evlilik sonrası aldığı soyadıyla birlikte tanınıyor ve bu şekilde kullanılıyor artık. Evlilik sonrası soyadını aldıysa ancak kullanmıyorsa, tanınan ad madde adı olmalı ama madde içerisindeki ilk cümlede de tam adı belirtilmeli (İrem Derici XYZ (d. İrem Derici) şeklinde yani).--RapsarEfendim? 09:32, 19 Ağustos 2016 (UTC)
Peki, sonradan boşananlar için? --Turgut46 10:35, 19 Ağustos 2016 (UTC)
Madde adı her türlü "kullandığı, kendisini tanıttığı" isim, evlenmesi, boşanması falan fark etmez :) Girişteki ilk cümlede mutlaka tam adı, sahne adı falan varsa bunun da belirtilmesi (tam adıyla değil de yalnızca göbek adı ve soyadıyla tanınıyorsa bunu belirtmeye gerek yok - girişte Mustafa İsmet İnönü yazıp da sonrasında İsmet İnönü olarak tanınır yazmıyoruz yani), şu anda her iki soyadını veya yalnızca evlilik sonrası soyadını kullanıyorsa şu şekilde olması gerekiyor. Boşanmışsa ve soyadını taşıyorsa hâlâ Shelly-Ann Fraser-Pryce örneği geçerli. Boşanmış ve eski adına dönmüşse, evli kaldığı dönemde ullandığı soyadıyla birlikte "bir ara şu şu adı kullandı" denebilir girişteki parantezde.--RapsarEfendim? 11:09, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, kapalı oturum, yasama yılı, kanun teklifi gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz? --Ahmet Turhan (mesaj) 09:25, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Galiba sağlayamazsınız :) --Ahmet Turhan (mesaj) 18:30, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba, bu kişinin durdurulması gerekiyor. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 10:04, 20 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Ben hizmetli değilim, kullanıcı engelleme yetkim yok :) VP:KET sayfasında belirtebilirsiniz bu tip talepleri, hizmetliler ilgilenecektir.--RapsarEfendim? 10:54, 20 Ağustos 2016 (UTC)

yüksek/yüce mahkeme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bazı maddeleri açacaktım da emin olamadım hangi adı tercih edeceğime. Supreme court>yüce mahkeme, high court>yüksek mahkeme demek öyle değil mi? Terim karmaşası olmasın.--RapsarEfendim? 18:58, 19 Ağustos 2016 (UTC)

Selam Rapsar. Bu adlandırmalarda genelleme yapmak zor olabilir çünkü diğer Tükçe kaynaklarda her ikisi de kullanılabiliyor. Anlam konusunda da bir ikilem var. Örneğin Avustralya'da en "yüksek" mahkemeye High Court diyoruz ama ABD'de Supreme Court deniyor. Eğer Türkçe'ye yerleşmemiş ise, önerdiğin şekilde tercüme edebiliriz bence. — Pınar (mesaj) 12:16, 20 Ağustos 2016 (UTC)

anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

O halde diğer işçi partilerindeki yaptığım anlam ayrımı değişikliğini de düzeltiyorum.? Arayanların direkt anlam ayrımı sayfasına yönlendirilmesi için.Pragdonmesaj 22:13, 21 Ağustos 2016 (UTC)

Acele etmeye gerek yok, gördükçe de düzeltebilirsin. Aklında bulunsun da :) Anlam ayrımı sayfasının adını sadeleştirmek (parantezsiz ad buraya yönlendiriliyor zaten) ve şu bağlantıları da düzeltmek gerek bir ara. İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 22:21, 21 Ağustos 2016 (UTC)
Değiştirdim gitti bile :) bağlantılara göz atıyorum şimdi. Sana da iyi çalışmalar.--Pragdonmesaj 22:25, 21 Ağustos 2016 (UTC)

selçuklu devleti ve selçuklu hanedanı[kaynağı değiştir]

merhabalar selçuklu devleti selçuklu hanedanının ingilizce sayfasına türkçe okunuşlarını ekliyorum ama fars milliyetçileri türkçenin selçukluyla alakalı olmadığını söyleyip yaptığım değişikliği siliyorlar.Bunu yapan kişinin adı ( Kouhi ). şikayet edicem ama nasıl ediceğimi bilmiyorum.selçuklu devletini ve hanedanını farsmış gibi göstermeye çalışıyorlar.(Kouhi)https://en.wikipedia.org/wiki/User:Kouhi adlı kişinin yaptığı değişikleri incelerseniz fars milliyetçisi olduğunu görürsünüz.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim ben vikipediyi tam kullanmayı bilmiyorum.teşekkürler.--Selçuk bey (mesaj) 11:11, 22 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Doğrudur dediğiniz, yapılan açık bir manipülasyon örneğidir. İngilizce Vikipedi'de bu olaya sık rastlanılmakta ne yazık ki. Kullanıcı sayısının çok olması büyük avantaj gibi gözükse de bu tip problemler de oluşturabiliyor. Seljuq dynasty ve Seljuk Empire maddelerine Türkçe isimleri ekledim, bakalım ne olacak.--RapsarEfendim? 09:59, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba Sayın Rapsar, sizden Suriye Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Cumhuriyet Muhafızları sayfalarını incelemenizi rica ediyorum. Ben bu sayfaları 3 - 5 gün önce düzenledim ancak halen inceleme bekliyorlar sayfaları inceleyip onaylarsanız Allah Razı Olsun Teşekkürler.08:46, 23 Ağustos 2016 (UTC)

SELAMÜN ALEYKÜM RAPSAR, ÖNCELİKLE SURİYE SİLAHLI KUVVETLERİ VE SURİYE CUMHURİYET MUHAFIZLARI SAYFALERINI İNCELEDİĞİN TEŞEKKÜR EDERİM SENDEN SON BİR SAYFAYI DAHA İNCELEMENİ TALEP EDİYORUM BU SAYFA Arsuz SAYFASIDIR. BU SAYFA AYLARDIR İNCELENMİYOR BU SAYFANIN NEREDEYSE TAMAMINI BEN YAZMIŞTIM HATALI VE YANLIŞ BİLGİLERİ SİLDİM SENDEN RİCAM ALLAH RIZASI İÇİN BU SAYFAYI İNCELEYİP DEĞİŞİKLERİ ONAYLAR MISIN ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN HADİ EYVALLAH.178.241.130.179 10:31, 23 Ağustos 2016 (UTC)

selçuklu devleti ve selçuklu hanedanı[kaynağı değiştir]

merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim ama yine aynısını yapıyorlar.aynı zamanda selçuklu sultanları ALPARSLAN-MELİKŞAH-TUĞRUL BEY vs. diğerlerinin türkçe okunuşlarınıda kaldırıyor aynı kişi https://en.wikipedia.org/wiki/User:Kouhi sürekli Türk kelimesini çıkartmaya yönelik propaganda yapıyor.https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi eğer yapılabilirse bu kişiyi lütfen şikayet edin,bildirin.Bu yaptığı şey tarafsızlık,ırkçılık ve sayfaya zarar vermektir...--Selçuk bey (mesaj) 13:36, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Estağfurullah, ne rahatsızlığı. Benim değişikliklerimi "kaynak yok" diyerek geri almış, cidden gülünç. Bu adlarla basılan kitaplar varken (kitabın içeriğindeki binlerce kullanımı geçtim, kitapların adlarında geçiyor) bu kısma kaynak istemesi... İyi niyetli gözükmüyor. Bir kez daha geri alması durumunda -ki zaten onların VP:3GDK politikasını çoktan ihlal etti- hem orada gerekli yerlere gideceğim hem de İranlı Vikipedist arkadaşlardan ricada bulunacağım. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:27, 23 Ağustos 2016 (UTC)

merhaba üzgünüm bir daha rahatsız ediyorum selçuklu devletinin modern türkçe alakası olmadığını söylüyor.peki selçuklu hanedanının sayfasındaki türkçe adı neden siliyor.Devleti siliyor ama hanedan direk olarak türkleri ilgilendiriyor ve hanedanın adı türkçedir farsça değil,farsça adı koyupta türkçeyi silmesi direk düşmanlıktır.selçuklu sultanları SELÇUK BEY-ALPARSLAN-MELİKŞAH-TUĞRUL BEY https://en.wikipedia.org/wiki/Tughril https://en.wikipedia.org/wiki/Seljuq bu adların modern fars diliyle hiç bir alakası yoktur,bu sayfalarda türkçe adları yok.bu adlar modern türkçede kullanılan farsçada olmayan adlardır.selçuklu devletinin farsça adı Persian: سلجوقيان‎‎ Saljūqiyān bu adın modern fars diliyle hiç bir alakası yoktur.Selçuk adı türkçe kökenli bir addır.yanlış anlamayın bu kişiler açık açık türk düşmanlığı fars milliyetçiliği yapıyorlar.https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Kouhi https://en.wikipedia.org/wiki/Special:Contributions/Javaddeniro sadece selçukluya değil timur imparatorluğuna vs.Timur türkçe kökenli bir addır ve timur imparatorluğunun varisleri modern özbekistanlılardır.bu kişiler o sayfalardada aynısını yapıyorlar.İnsanların kafasında algı yaratıp onları fars gibi göstermeye türklerle alakası olmadığını onların türk olmadığını göstermek gibi amaçları var bir örnek daha veriyim.(ilkhanate Empire) ilhanlılar irana hakim oldular ama onların moğolca adı var ama selçuklunun türkçe adı yok.Buna karşı çıkıyorlar.Ben türk ırkçısı,iran düşmanı değilim ama bu iranlılar-farslar türkleri hiçbir zaman sevmemişlerdir ve türk adından dahi nefret ederler.--Selçuk bey (mesaj) 18:38, 23 Ağustos 2016 (UTC)

Türkçeyle değil de modern, günümüzde kullanılan Türkçeyle bir ilişkisi olmadığını söylüyor ki ben de hak verdim böyle deyince. O dönem, günümüzde kullanılan Latin alfabeli Türkçe kullanılmıyordu malum. Turkic Khaganate maddesi mesela, modern Türkçe değil de Göktürkçe karşılığı verilmiş ülkenin. O dönem kullanılan Türkçede geçen adına rastlanırsa eklenebilir diyor kendisi. Böyle bir kaynak varsa ekleyebiliriz.--RapsarEfendim? 06:44, 24 Ağustos 2016 (UTC)

selçuklu devleti ve selçuklu hanedanı[kaynağı değiştir]

özür dilerim son kez rahatsız ediyorum modern türkçe ile alakası yoksa eski anadolu türkçesi(Old Anatolian Turkish) ile alakası var ve selçuklular bu türkçeyi kullanmışlardır.farsça selçuklunun sadece resmi dilidir.hanedan ve ordu dili eski anadolu türkçesidir. Old Anatolian Turkish=دولتى سلچوقلو Selçuklu Devleti Old Anatolian Turkish=سلچوقلولر Selçuklular eski anadolu türkçesi ve yanında modern türkçe ile birlikte yazarsak diyecek birşeyi yoktur.yine karşı çıkıyorsa yaptığı şey istismar. ve selçuklu sultanları Old Anatolian Turkish=سلچوق Selçuk Old Anatolian Turkish=طوغرول Tuğrul Old Anatolian Turkish=ملكشاه Melikşah Ve birşey daha eklemek istiyorum selçuklunun kökeni kınık boyudur.ingilizce sayfada kınık'a tıklayınca Kankalis diye bir sayfa açılıyor.bu kankalis boyuyla kınık boyunun alakası yoktur.bu yanlış bir bilgidir.Selçuklu Kökeni Kınık(tribe) dır.bunuda düzeltirseniz memnun olurum.Kusura bakmayın ama türkçeyi silmesine çok kafayı taktım.Onun için uğraşıyorum.. resmen pers imparatorluğuna dönüştürmeye çalışıyor..--78.183.196.160 08:15, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Suriye İç Savaşı[kaynağı değiştir]

Madde adı imla kurallarına uygun mudur? Büyük harf-küçük harf gibi. Turgut46 14:08, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Evet?--RapsarEfendim? 14:10, 24 Ağustos 2016 (UTC)
İç savaşı kısmı özel isim değil, cümle başında da değil. --Turgut46 14:14, 24 Ağustos 2016 (UTC)
Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar" demekte TDK. Tüm maddelerimiz de bu yönde.--RapsarEfendim? 14:33, 24 Ağustos 2016 (UTC)

Bölüm listesi şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba iyi günler! Bölüm listesi şablonunda bir sorun var sanırım çünkü bölüm listelerinin başında bir sürü "}" işareti var, birkaç gün önce bu işaret yoktu, 24 Ağustos'ta da bir düzenleme yapılmış, ondandır dedim ve düzenlemeyi geri aldım ama işe yaramadı, yardımcı olabilir misiniz? (En son siz düzenleme yapmışsınız diye size başvurdum.) İyi günler tekrardan! Gizliyedili 17:04, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Biraz geç cevap veriyorum ama... :) Sanırım sorun düzelmiş, benim ilgilenmeme gerek kalmamış. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:12, 27 Ağustos 2016 (UTC)

CEE Spring 2016 Survey[kaynağı değiştir]

Hi, dear CEE Spring 2016 organisers! I am sorry for writing in English again.

The international organisers of the contest ask all the participants to complete the survey about the contest. It is very short. It gives us a bit of statistics and helps make the next contest better.

We will use MassMessage to give the survey link to all the participants. Obviously, not all of them speak English, so please, help us with translating this request and encourage them to complete the survey.

Best regards,
-- Ата via MassMessage 18:54, 26 Ağustos 2016 (UTC)

Bones bölümleri listesi maddesinde kaynakça ve diğer şablonlarda sorun var. Turgut46 18:15, 30 Ağustos 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Diplomasi Yıldızı
Genel anlamda Vikipedi'deki anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözülmesine yardımcı olduğunuz için bu Diplomasi Yıldızı'nı hakettiniz. Ahmet Turhan (mesaj) 22:27, 30 Ağustos 2016 (UTC)

Sivil Savunma Birlikleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bu konuda tecrübeli olduğunuz için size yazıyorum. Şurada bir vandalizm başlangıcı söz konusu. ilgilenirseniz sevinirim. --Ahmet Turhan (mesaj) 05:59, 31 Ağustos 2016 (UTC)

yaptığınız en ama en hafif tabiri ile saygısızlık! ne vandalizminden bahsediyorsunuz? lütfen laflarınıza dikkat ediniz. pkk isimli terör örgütünün sayfasında nasıl geçiyorsa hali hazırda ben de o şekilde bahsettim orada pkk'dan. sırf bir başka vikipedi maddesinde halihazırda geçen şekliyle bir tanımalama yaptım diye vandalizm ile suçlayamazsınız insanları! yaptığınız saygısızlık. lütfen haddinizi bilin. mesajımda da belirttiğim gibi burası sizin ideolojik görüşünüze uymayan şeyleri kafanıza göre silebileceğiniz bir mecra değil.-- s a y z ' ı nu s u 06:41, 31 Ağustos 2016 (UTC)
Sakin olun, Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamaktadır.Bu imzasız yazı Ahmet Turhan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ben zaten sakinim. insanları vandallıkla suçlama hadsizliğinde bulunmayı bırakın siz. Ben zaten hali hzırda pkk isimli terör örgütünün maddesinde geçtiği haliyle bir tanımlama ekledim oraya. bunu kaldırmak sizin haddiniz değil. haddinizi bilin. -- s a y z ' ı nu s u 08:44, 31 Ağustos 2016 (UTC)
  • Merhaba. Açık konuşmak gerekirse, ne yazık ki ikiye ayrılmış ve kendi görüşleri doğrultusunda geliştirmeler yapan, karşı tarafın "lehine" olan geliştirmeleri ise yapmayan, göz ardı eden kullanıcılar görüyorum. Maddede geliştirme yapılacaksa, nesnel ve tarafsız olmasının yanı sıra eksiksiz bir biçimde de yapılmalı. Örnekse, Atatürk'ün dine bakış açısı başlığı oluşturup, yalnızca din karşıtı görüşlerini içermesi sıkıntı yaratacaktır. Herkesten ricam, geliştirmeler yaparken tam ve eksiksiz yapmaya özen göstermesidir. Konu özeline dönersem, PKK'nın ne olduğu zaten kendi sayfasında mevcutken, aynı bilgileri buraya eklemeye lüzum olmadığını düşünüyorum. Detaya girmeden, kabaca bilgi verilebilir zaman zaman ama her Atatürk geçen yere "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk cumhurbaşkanı vs" diye eklemeye benziyor bu. Maddede birtakım değişiklikler yaptım, sorun olduğunu düşünmüyorum şu an.--RapsarEfendim? 11:41, 31 Ağustos 2016 (UTC)

Bones bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, anlayamadığım bir sebepten dolayı Bones bölümleri listesi maddesinde aşağıdaki şablonlar çalışmıyor. Kaynakça da görünmüyor. Bir yardım edebilir misiniz? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 06:36, 31 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba. Aynı soruyu yukarıda Kullanıcı:Turgut46 da sormuştu, ikinize birden yazmış olayım :) Bende ne listede ne de kaynakçada bir sorun var. Düzeltmişsiniz sanırım.--RapsarEfendim? 11:32, 31 Ağustos 2016 (UTC)
Evet, düzelttim. Sorunu gizli kategoriden gördüm. Madde şablon sınırını aşan maddeler diye bir kategoriye eklenmişti. Ben de ev videosu başlığı altındaki bütün Web kaynaklarını sildim. Ancak öyle düzeldi. Sanırım maddeler için sınır var. Onu silmeden önceki sürüme bakarsanız görebilirsiniz. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 13:31, 31 Ağustos 2016 (UTC)
Ama sorun şu ki; bu maddeye daha fazla şablon eklenmiyor. On taneden daha fazla şablon ekletsek aynı sorun tekrar oluyor. Bunun bir çözüm yolu yok mu? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 13:36, 31 Ağustos 2016 (UTC)
İlk defa böyle bir şey duyuyorum açıkçası. Böyle bir şey olmaması lazım normalde. Kullanıcı:Superyetkin anlayabilir, şu hatalı eski sürümü de buraya bırakayım.--RapsarEfendim? 15:34, 31 Ağustos 2016 (UTC)
Tekrar rahatsız ediyorum ama maddede yine aynı sorun oluştu, üstelik bu defa yeni şablon da eklenmedi. Kimse de ilgilenmiyor. Ne yapılabilir? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 16:00, 5 Eylül 2016 (UTC)
Estağfurullah, rahatsızlık falan yok. İstediğiniz zaman mesaj atabilirsiniz :) Bölüm listelerini sezon maddelerinden çağırmak yerine, elle kopyala-yapıştır yaparsanız sorun kalmayacak muhtemelen.--RapsarEfendim? 16:41, 5 Eylül 2016 (UTC)

Kaynak konusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Mirada. Vikipedi'ye içerik eklemesi yaparken, senden rica etsem, Usame bin Ladin maddesinde örneği görülebilecek tarzda kaynak eklemesi de yapabilir misin? Biliyorsun, Vikipedi'yi diğer web yazılarından ayıran en önemli şeylerin başında, içeriğin kaynaklar tarafından doğrulanmış olması gerekiyor. Bu, hem o bilgilerin doğruluğu konusunda okurlara güven verir hem de kaynaksız olan birtakım ifadelerin bazı kullanıcılar tarafından kaldırılmasının önüne geçer -ki kaldırma olayı yanlış da değil. İyi günler :)--RapsarEfendim? 21:02, 30 Ağustos 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, bu bundan sonraki maddelerde bu hususu dikkate alacağım.Miradamesaj 17:18, 31 Ağustos 2016 (UTC)

Tablolardaki değişim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bazı sayfalardaki tablolarda anormallik var. Kimse müdahale etmediği halde bir bozulma oldu. Aşağıdaki sayfalardaki tablolar örnek ve burdaki yanlış ne bilmiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz?--Murat Güneş Altuntaşoğlu 20:37, 2 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Bazı maddeler düzelsin diye bölüm listesi şablonunda değişiklik yapınca, diğer bazı maddeler bozulmuş bu sefer :( Düzelmeyecek şeyler değil neyse ki. Şu değişikliğimi inceleyin önce. Elle yapılan tablo başlığı yerine "Bölüm tablosu" diye bir şablonumuz var, onu kullandım. Buradaki püf noktası, kullanmayacağımız başlığa orada yer vermemek. Listede senarist başlığı yoksa örneğin, "|Senarist=evet" kısmını tamamen silmek gerekiyor. Öte yandan bu maddede başka sorun da vardı. "Aux2" parametresine girilen yayın tarihi, aslında "OrijinalYayınTarihi" parametresine girilmeliydi. Keza "Aux1" kısmına yönetmen, "Yönetmen" kısmına ise senarist girilmişti. Değişiklikten görülebileceği üzere bu kısımları da düzenleyince maddede sorun kalmadı :) Diğer maddelerde de aynı değişiklikleri yapabilir, herhangi bir sorun olursa yine mesaj atabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:57, 3 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar Rapsar, Çok uzun zaman oldu görüşmeyeli. Eski hesabım Talha Çakırdı. Tekrardan bir giriş yaptık viki dünyasına. Unuttuğum birçok şey olmuş. Takıldığım yerlerde sana yazarım.

Kolaylıklar dilerim. --rsina (mesaj) 22:58, 2 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar. Tekrar hoşgeldin o halde :) Umarım aynı hızla devam edersin katkılara. Takıldığın yer olursa mesaj atman yeterli. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:59, 3 Eylül 2016 (UTC)

Acarken/Acarkan[kaynağı değiştir]

Değerli @Rapsar vallahi beynim devre yaktı kusura bakmayın :) Malum sayfa yüzünden yazıyorum, şimdi "Acarken" soyadıyla bir sayfa oluşturulmuş ve "Acarkan" sayfasına yönlendirilmiş. Örneğin benim soyadım "Şensu" varsayalım ki Vikipedi'de maddem var; hiç alakasız "Şansu" soyadıyla ismim açılıyor ve gerçek sayfaya yönlendiriliyor. Gerçek ismimde sayfa varken yönlendirme sayfası neden var? Şunu izah edeyim ben SAS etiketini yanlızca Halit Acarken sayfasına koydum Ayhan Halit Acarkan sayfasını SAS açısından sorgulamıyorum. Cidden aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla Chansey (mesaj) 12:41, 3 Eylül 2016 (UTC)

Estağfurullah :) Ben soyadındaki farklılığa dikkat etmemişim, dediğin doğru. Sadece içerik ve geçmiş birleştirmek, sonrasında ise bu kalan sayfayı silmek yerinde olacaktır.--RapsarEfendim? 12:52, 3 Eylül 2016 (UTC)

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Paraklet, siz bildirim yaptıktan 2:45:05 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#5-Vandalizm Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 13:51, 3 Eylül 2016 (UTC)

Karacabey Birlik Spor[kaynağı değiştir]

Merhabalar, 3. ligde oynayan Bursa Nilüferspor Karacabey Belediyesi tarafından satın alınmış ve adı Karacabey Birlik Spor olmuş.[1] TFF ve mackolik sitelerinde Bursa Nilüferspor'un devamı gibi gösteriliyor. Yeni bir madde mi açmak lazım yoksa taşıma yapıp not düşmek mi? --Teacher0691 (mesaj) 17:53, 3 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Taşımak yeterli olacaktır diye düşünüyorum, zira Bursa Nilüferspor cephesinde isim ve yönetim değişikliği olmuş sadece. Satın alan kulübe ne olduğunu ve ligdeki konumunun ne olacağını da merak ettim doğrusu.--RapsarEfendim? 18:04, 3 Eylül 2016 (UTC)
Eyvallah. Diğerinin yerine 3. Ligde oynuyor. İlk maçını da kazanmış bugün. --Teacher0691 (mesaj) 18:08, 3 Eylül 2016 (UTC)

Resim ekleme[kaynağı değiştir]

Superyetkin üstada yazmıştım ancak müsait olamadı galiba. Size yolluyorum aynı sorunumu.

Merhaba, Thomas Kuhn maddesindeki resim şahsa ait değil. İngilizce sayfadaki resmi alıp koymaya çalıştığımda ise resim yüklenmedi. Müsait vaktinizde yardımcı olabilirseniz sevinirim. --rsina (mesaj) 18:06, 3 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Şahsın serbest lisanslı bir sürümü mevcut değil. Artık hayatta olmayan ve serbest lisanslı resmi bulunmayan şahısların "düşük çözünürlüklü" resimleri, adil kullanım politikası kapsamında Vikipedi'ye yüklenebiliyor. İngilizce Vikipedi de bu kapsamda bir resim yüklemiş ve maddede kullanmış; ancak o siteye yüklenen resmi bizim kullanmamız mümkün değil. Dolayısıyla, aynı gerekçeye dayanarak ben de Türkçe Vikipedi'ye aynı resmi yükledim ve maddeye ekledim. Şu dosyadan lisans kullanımına ve diğer detaylara ulaşabilirsiniz. İleride buna benzer durumla karşılaşırsanız, benzer şekilde siz de yükleme yapabilirsiniz (lisans bilgileri falan önemli konular, bu resimdekileri kopyalayıp yüklediğiniz resme yapıştırır ve gerekli düzenlemeleri yaparsanız sorun olmaz). Öte yandan ilgili madde kaynaksız kalmış, konuyla ilgileniyorsanız eğer tarafsız ve güvenilir kaynaklar kullanarak maddeyi kaynaklandırmanız da faydalı olacaktır :) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:18, 3 Eylül 2016 (UTC)
Teşekkürler elinize sağlık. Sayfa ile ilgilenerim sorun yok. Bir de bir hususu daha soracaktım, unutmuşum. Benim mesajıma cevap verirken hem sizin hem benim sayfamda cevabınız nasıl gözüküyor :) tekrar teşekkürler. --rsina (mesaj) 18:25, 3 Eylül 2016 (UTC)
İki sayfaya da ekliyorum :)--RapsarEfendim? 18:34, 3 Eylül 2016 (UTC)
oo anladım. teşekkürler. bir de bir hususu sormak isterim. benim eski hesabım vardı Talha Samil Cakir. kukladan dolayı süresiz kapatılmıştı o hesap. aslında kukla değil de kardeşimdi giren ama aynı ip olunca ispat imkanım olmadı. şimdi iki kardeş farklı yerlerdeyiz, ipler de değişti tabi. acaba o hesabı tekrar aktif hale getirip çalışmalarımı oradan yapma imkanım var mıdır? iyi akşamlar.--rsina (mesaj) 19:12, 3 Eylül 2016 (UTC)
Bu konuyu, engeli veren hizmetliyle görüşmeniz daha uygun olacaktır.--RapsarEfendim? 13:48, 4 Eylül 2016 (UTC)

Nusra ve Suriye İç Savaşı[kaynağı değiştir]

Nusra belki El-Kaide'den ayrıldığını duyurdu ama Suriye İç Savaşı'ndan çıktılar diye yazmak doğru olmaz. Ayrıca varlığını sonlandırmadı. IŞİD gibi ayrıldı. Suriye'de şu an İdlipteler hala, başkent görevi görüyor onlar için orası. Rus uçaklarının 2 günde bir yaptığı saldırıdan haberdarsanız zaten bilirsiniz böyle olduğunu. Neyse belirteyim dedim. İyi çalışmalar.--Locos Turcos (mesaj) 18:49, 3 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Ben herhangi bir değişiklik yapmadım, olayları da öyle çok sıkı takip eden birisi değilim açıkçası. El-Nusra'daki değişikliği dahi yeni gördüm. Yeni bir yapılanmaya girmiş ve yeni bir örgüt oluşturarak bir nevi "bağımsız takılmaya" başlamışlar. El-Nusra'nın eskiden faaliyet gösterdiğini ve yeni yapılanmayı (Şam Fethi Cephesi) eklemek gerekiyor.--RapsarEfendim? 19:08, 3 Eylül 2016 (UTC)

Kontrol Başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili Rapsar, Bu sayfasının 13 Nisan 2016 tarihinden beri bekleyen toplam 68 güncelleme mevcuttur, bunları kontrol ederseniz memnun olurum. TmY e12 11:58 07 Eylül 2016 (UTC)

Saat Yanlışlığı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar ben imza attığımda saati yanlış yazıyor bu sorunu nasıl çözebilirim? Saygılar TmY e12 18:19, 7 Eylül 2016 (UTC) 21.19 (UTC)

Merhaba. Sitenin saati UTC'ye göre ayarlı, Türkiye saatine göre 3 saat geri yani :) Herkes aynı şeyi görsün diye, imzalarda böyle gözüküyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 22:22, 7 Eylül 2016 (UTC)

selam, şuradaki davranışın bir benzerini Vakıflı, Samandağ maddesinde de görmemiz gerekmiyor muydu 'cesur ol, geri al, tartış' gereği? --kibele 20:31, 7 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Yerleşim yeri maddesini ve geçmişini kontrol etmedim, yalnızca köy çeşmesinde yapılan tartışma çağrısına yanıt vererek tartışma sayfasına uğradım ve görüşümü belirttim. Mezarlık maddesi ise izleme listemde, o yüzden öyle bir müdahalede bulundum.--RapsarEfendim? 22:24, 7 Eylül 2016 (UTC)
@Rapsar e şimdi haberin oldu işte. :) ilkeleri korumak gerek, yoksa baskın basanındır gelenekleşebilir. bir de Tartışma:Konstantinopolis'e bakabilir misin? --kibele 22:32, 7 Eylül 2016 (UTC)
İlkem değil de, doğru olduğunu düşündüğüm şeye göre hareket etmek diyelim :) Her şeye yetişme gibi bir durumum yok, doğru olan ne ise uygulanabilir o. Benim müdahil olmam gerekmiyor her duruma, zaten bin bir şeyle uğraşmaya çalışıyorum :) Bakarım bir ara oraya da.--RapsarEfendim? 22:34, 7 Eylül 2016 (UTC)

Sayfa silinmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Bana yardım edebilecek tek kişi olarak seni görüyorum. İngilizcesi bulunan ve 25. Dönem milletvekilliği yapan, Gençlik Kolları Başkanlığı yapan ve şu anda Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Abdurrahim Boynukalın'a sayfa oluşturuyorum. Ancak sürekli bahanelerle siliniyor. Yaptığım sayfada da telif haklı bir içerik ve kaynak bulunmadığını düşünüyorum. Kaynaklar İngilizce sayfasıyla aynı olmasına rağmen ısrarla siliniyor. Onay konusunda veya bilgilendirme açısından yardımcı olabilir misin lütfen?

Şimdiden Teşekkürler..Bu imzasız yazı Bedirfurkan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Vikipedi'ye, telif haklarıyla korunan başka sitelerin içeriğini kopyalayamıyoruz. Telif hakkı ihlali içeren kısımları temizledim, maddeyi de biraz düzenledim. Şu an sorun gözükmüyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:18, 9 Eylül 2016 (UTC)

Şablon:Film tarihi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bu şablonu yıl eklenince otomatik olarak Kategori:YIL filmleri şeklinde bir kategori ekliyor ki bu da karışıklıklara yol açıyor. Bir maddede farklı ülkelerde farklı tarihlerde gösterime girmiş filmleri listelerken bir maddede farklı farklı kategoriler oluşuyor. Zaten madde açarken biz elimizle ekliyoruz, eklenebilir. Otomatik eklenmesine gerek yok diye düşünüyorum. Turgut46 17:35, 9 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Bilgi kutusunda filmin vizyona giriş tarihini, yalnızca yapımcı ülke veya ülkeler için göstermek lazım. Türkiye ya da ABD'ye falan ayrıcalık tanımamak gerekiyor. O zaman problem kalmayacaktır.--RapsarEfendim? 17:40, 9 Eylül 2016 (UTC)
Hepsini tespit edip düzeltmek gibi bir seçeneğimiz varsa olur tabi. Aksi durumda şablona el atmak zorundayız değil mi? Şahsen ben açtığım bütün maddelerde yıl kategorisini el ile ekledim şimdiye kadar. --Turgut46 17:49, 9 Eylül 2016 (UTC)
Denk geldikçe düzeltilebilir, çok aciliyeti olan bir konu değil. Şablona müdahale edersek bu safer yüzlerce madde o kategorilerden mahrum kalacak :) Ben de şablonlara bu şekilde kategori eklettirilmesini doğru bulmuyorum, onu da belirteyim. Bazı istisnalar problem yaratabiliyor illa ki.--RapsarEfendim? 17:53, 9 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar. (tek yapılması gereken {yk:sasx|2} eklemek) diyerek Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi SAS şablonunu düzeltmişsin ama sanki yine olmamış, VP:SAS'ta görünmüyor. ben birşeyler yapayım ama olmadı galiba, geri aldım değişiklikleri. İlgilenebilirsen niye böyle, iyi olur. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 18:50, 9 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Şu sayfa adam akıllı oluşturulmamıştı, değişikliği yapınca düzelmesi lazım. Kendisine mesaj attım, oradaki birkaç paragraf okunmuş olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı, ama mesajımı sildi onun yerine. Her şey orada gayet net ve güzel anlatılıyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:54, 9 Eylül 2016 (UTC)
Enteresan. VP:SAS geçmişine bakarsan aynısını yaptığım halde göremedim. Ön bellek boşlat, yenile vs. yaptığım halde yoktu. Teşekkür.Vikiçizer (mesaj) 19:00, 9 Eylül 2016 (UTC)
.OK. Anladım.Vikiçizer (mesaj) 19:02, 9 Eylül 2016 (UTC)

Sayfa kontrolü[kaynağı değiştir]

Tekrardan merhabalar, Zafer Çubukçu sayfasını da inceleyebilir misiniz? Telif konusunda bir soruun varsa o kısımları çıkartarak onaylasanız?--Bedirfurkan (mesaj) 21:57, 9 Eylül 2016 (UTC)

Kurgusal karakterler için kayda değerlik kriterleri nelerdir? Turgut46 10:15, 11 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. İstisnai kriterlerimiz yok, VP:KD sayfasındaki ana kriterleri karşılasa yeterli. Genel olarak, "kayda değerliğini ispat edecek yeteri kadar bağımsız ve güvenilir kaynak olması" lazım.--RapsarEfendim? 10:29, 11 Eylül 2016 (UTC)
Kayda değer 13 kitabın ve kayda değer 3 filmin baş karakteriyse? --Turgut46 13:34, 11 Eylül 2016 (UTC)
Fark etmez, yine aynı :) Bu gibi "şahsi kriterler" ne yazık ki zaman zaman silinmeye aday sayfa tartışmalarında da sunuluyor. "Ama 12 kitap yazmış", "ama şu şu gazetede çalışmış" gibi. Esas olan kaynakların varlığı. En olmadı, o serinin bir maddesi varsa orada bahsedilebilir ya da yeteri kadar içerik oluşacaksa "... karakterleri listesi" maddesi açılabilir.--RapsarEfendim? 18:02, 11 Eylül 2016 (UTC)

biliyorum beni sevmiyorsun geçmiş zamanda iyi ilişkilerimiz olmadı. üçüncü adama saldırgan bir tavrım olmadı. naçizane fikrimi söyledim. sanada şakayla karışık küçük bir tavsiyede bulunmak istedim. sen bütün bunları abartı noktasına getirerek olayı büyütmek istiyorsun. sana yazdığım mesajın ardından intikam alırcasına Makedonya meşesi maddesine kaynaksız şablonu ekledin. orda emek var. (kaynakta belirtilmiş ) Bundan sonra çeviri yapmayalım o zaman nasıl olsa kaynaksız şablonu eklemek gerekecek. --Fagusmsj 13:57, 11 Eylül 2016 (UTC)

Kimseyi sevmeme gibi bir durumum yok burada, olmadı hiçbir zaman. Kişilere bakarak değil değişikliklere bakarak hareket etmeye çalışıyorum. Bir hizmetlinin, beş temel taştan birisine hakim olamaması kabul edilebilir bir şey değil. Tecrübeli olmayan bir kullanıcı bunu yapsa anlarım, ama siz hizmetlisiniz ve bunu bilmeme gibi bir lüksünüz yok. Son katkılarınıza bakınca, kaynaksız oluşturduğunuz maddelerin de bir kısmına kaynaksız şablonu ekledim ki yapılması gereken buydu. Kaynak yoksa kaynaksızdır :) Kişisel bir durum söz konusu değil dediğim gibi, ama en kısa zamanda hizmetlilik yetkilerini bırakmanızın da daha iyi olacağını düşünüyorum. Uzmanı olduğunuz alanda, kaynaklı katkılarınıza ise her zaman ihtiyacımız var, malum çok fazla katkı yapılmayan bir alan. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:07, 11 Eylül 2016 (UTC)

sana bir soru Makedonya meşesi maddesini nasıl oluşturabilirim. çok bilinen bir konu değil haliyle. meşelerle ilgili http://oaks.of.the.world.free.fr/quercus_trojana.htm sitesinde bize bilgi verecek ileri düzeyde bilgiler var. Bende bu uzmanlığım olması münasebetiyle viikpediye bu maddeyi kazandırmak istedim. kaynakça bölümüne ekledim. İllada Türkçe kaynaklardan mı yazılması gerekiyor botanik maddeleri ? zaten yazılan çoğu botanik maddeleri çeviridir bunuda hatırlatmak isterim. --Fagusmsj 14:15, 11 Eylül 2016 (UTC)

Öncelikle, güvenilir kaynak olduğu müddetçe her dildeki kaynak kullanılabilir tabi ki de. Kaynakça başlığı açılıp da "işte kaynak budur metnin tamamı için" gibi bir kullanımdan ziyade pelikan maddesindeki gibi bir kaynaklandırma yapılması gerekmekte. Bu bir basılı yayın olsaydı dediğiniz uygun olabilirdi, ancak Vikipedi sürekli değişken bir içerik barındırıyor. Dolayısıyla eklenen her bilginin, verdiğim örnek sayfadaki gibi kaynaklandırılmış olması doğru olacaktır.--RapsarEfendim? 14:18, 11 Eylül 2016 (UTC)

Pelikan maddesi örneğini bende biliyorum. Pelikan maddesi çok uzun bir madde ve çok fazla kaynaktan faydalanmış ve sıralanmış. bir cümle veya paragraf yazılmış ve ardından kaynaklandırılmış. Benim yazdığım metin birebir çeviri. O şekilde gösterebilirim evet. uzun bir metin sonunda kaynaklandırma ama ne kadar doğru olur bilmiyorum öylede olur. güvenilir kısmına gelince uzmanlık olan bir konuda böyle bir yanlışa düşmem...--Fagusmsj 14:24, 11 Eylül 2016 (UTC)

Uzun yahut kısa, hiç fark etmez. Bir bilgi sunuyorsak, onu mutlaka ama mutlaka kaynaklara dayandırmamız lazım. Diğer Vikipedilerden çeviri olsa dahi fark etmez, zira onlar da burası gibi işliyor :)--RapsarEfendim? 14:33, 11 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar. Bu maddede kırmızılıklar bayağı azaldı, içeriği doldurmada yardımcı olur musun? Sonra da kaliteli ya da seçkin madde adayı gösterelim :)--RapsarEfendim? 18:11, 9 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Fırsat bulursam zevkle :) Hayırlı bayramlar.--Sayginerv-posta 05:35, 12 Eylül 2016 (UTC)

Yuva sayfasını Yuva (anlam ayrımı) sayfasına taşımak uygun mudur? Yuva (en:Nest) maddesini oluşturmayı düşünüyorum.Bu imzasız yazı Lemon tart (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Gerekli taşımayı yaptım, iyi günler.--RapsarEfendim? 21:05, 12 Eylül 2016 (UTC)

selam, şuraya bir yorum yapabilir misin? hem bilgi kutularında hem de madde içlerinde bayrak kullanımına ilişkin kısıtlamalarımız var diye biliyorum. --kibele 08:56, 13 Eylül 2016 (UTC)

ben de diyorum herkes niye ekliyor, şablona eklenmiş bir standart olarak. --kibele 09:22, 13 Eylül 2016 (UTC)

Şablon Güncelleme[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Türkçedeki Savaş şablonunu İngilizce sürümünü takiben günceller misiniz? Eksiklikler var. --Erdo Can 10:56, 13 Eylül 2016 (UTC)

En azından yapıp yapamayacağınızı söyleyin de başka teknisyenlere başvurayım! --Erdo Can 11:31, 13 Eylül 2016 (UTC)
Merhaba. Öncelikle şunu belirteyim, herhangi bir şablonun diğer dillerdeki şablonlara uyumlu olma zorunluluğu yoktur. Oradaki her şeyi birebir buraya adapte etmek zorunda değiliz. Bizdeki şablon eksik mi? Evet, eksiklikler var. Ama oradaki şablonda da eksik ve fazlalıklar mevcut. Özgün ve daha eksiksiz bir şablon oluşturulabilir. Bu eksiklikleri eklemek zor değil, sizin de yapabileceğiniz bir şey diye tahmin ediyorum. Diğer taraftan teknisyen olmakla bu konu arasında bir bağlantı yok. Şurada teknisyenlerin yapma hakları olan şeyleri görebilirsiniz. İyi günler, iyi bayramlar.--RapsarEfendim? 11:37, 13 Eylül 2016 (UTC)
Oldu ozaman hocam kolay gelsin --Erdo Can 12:04, 13 Eylül 2016 (UTC)

Sorunlara/sorulara derhal cevap veriyorsun. Sen Türk olamazsın!  :) AMS ileti 12:12, 14 Eylül 2016 (UTC)

Estağfurullah :) Sayfa izleme listemde olduğundan dikkatimi çekti, zamanında uğraşıp bu hâle getirmiştim :) Katkılarınızın devamı dileğiyle, iyi günler ve iyi bayramlar.--RapsarEfendim? 12:15, 14 Eylül 2016 (UTC)

Selam,Kullanıcı:BurakOtto bir sure once engellendigi icin VP:POAda aday sunduğu portal adaylarinin kaldırılması gerekmez mi ?--Erdo Can 14:13, 14 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Engellenmiş olması, katkılarının yok sayılması veya silinmesi anlamı taşımıyor. Birinin herhangi bir sayfayı oluşturmuş yahut herhangi bir konuda aday göstermiş olması da o sayfanın sahibi olduğu anlamına gelmiyor :) Başka birileri ilgilenebilir portallerle. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:16, 14 Eylül 2016 (UTC)
Bir an önce sonuçlandıralım adayliklari ozaman :d --Erdo Can 14:21, 14 Eylül 2016 (UTC)

Kullanıcı kutularım iç içe geçmiş durumda. Düzeltebilir misin? Turgut46 16:14, 14 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar. Zamanında Portal:Spor'da uyguladığım bir sistemi paylaşmak isterim. Oradaki her bölüm için bir havuz yaratılıyor ve sayfa her yenilendiğinde farklı içerik sunuyor. Böylece belli periyotlarla portal güncellemesi yapma sorunu yaşanmadığı gibi, bu güncelleme yapılamadığında güncelliğini yitirmiş olma durumu da kalmamış oluyor :) Hristiyanlık portalinde de buna benzer bir uygulama yapabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:19, 14 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Güzel bir otomatik sistem yapmışsınız. Sorun şu ki, Hristiyanlık kategorisindeki bâzı maddeler çok kısa, çok kısa maddeler portala girememeli. Sözler kısmında, Kitab-ı Mukaddes'teki her söz alıntı olarak kullanılamaz. İnsan kontrolü gerekiyor. Bâzen bağlamı koparmamak içi alıntıyı çok uzun yapmak gerekebiliyor veyâ tam tersi. Biyografilerde mümkün oldukça birbiri ardı sıra farklı inançların (kanonik, heretik, kanonik, heretik...) mensuplarını yerleştirmeyi düşünüyorum. Çoğulcu bir pano için. İki portal arasında böyle bazı farklar var. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Portalın diğer katılımcıları bu konuda bunu istemezlerse, ben böyle birşey yapmayı hiç düşünmüyorum.-- İskenderBalas💬 23:38, 14 Eylül 2016 (UTC)
Siz zaten içerik seçerek bu havuzu oluşturuyorsunuz :) Yani tamamen rastgele değil, şurada görülebileceği gibi belli kriterlerdeki maddeler listeliyor.--RapsarEfendim? 08:57, 15 Eylül 2016 (UTC)

Kişisel tercihim, portalın sayfalarının gökyüzündeki bulutlar gibi sürekli değişip durmaması yönünde : ) Portalın şu anda aktif bir katılımcısı sâdece benim ya da iki üç kişi. Otomasyona bağlamamanın yol açacağı bir miktar zahmet sâdece benim üzerimde oluyor. Bu durumdan da şikâyetçi olmadığıma göre, ve diğer katılımcılar bunu istemezse, bu değişikliği yapmayacağım. Çünkü portalla bu şekilde ilgilenmek, ilgi alanıma giren Hristiyanlık konularına yeniden göz atarak bilgi tâzelememe yol açıyor. İyi çalışmalar..-- İskenderBalas💬 21:56, 15 Eylül 2016 (UTC)

selam,tarık akan maddesinden çıkartılan ve silinmesi için işaretlediğin foto Ses (dergi) maddesinde kullanılamaz mı? --kibele 16:31, 16 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Maddede zaten bir kapak var, ikincisi fazla kaçacaktır adil kullanım politikasına göre.--RapsarEfendim? 17:18, 16 Eylül 2016 (UTC)

Ülke bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, son dönemde ülke bilgi kutularında bir güncelleme oldu galiba, bilgi kutularından artık bayrak ve armaya link veril(e)miyor. Bu konu hakkında senin bir bilgin var mı? Sorduklarım oldu ama konuyu çözümleyemedim, burada nasıl tekrar link verilebilir? Şimdiden teşekkürler.DieFohlen (mesaj) 08:36, 17 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Sanırım öyle bir şey olmuş ama şablon o kadar karmaşık ki benim içinden çıkabileceğim bir iş değil ne yazık ki :( Kullanıcı:Superyetkin'e paslayayım ben de, o halleder. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:55, 17 Eylül 2016 (UTC)
Düzeltildi. --Superyetkinileti 11:28, 17 Eylül 2016 (UTC)
Teşekkürler Rapsar, teşekkürler Superyetkin :)) DieFohlen (mesaj) 19:32, 17 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, Said Nursî maddesi seçkin madde olmaya uygun mudur? Turgut46 11:04, 17 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Sayfanın tepesindeki "taraflı" şablonuyla mı? Düzen problemlerini geçtim, akademik kaynak çok az sunulmuş. Garip web siteleri yerine konusunda uzman kişilerin yazdığı kitap veya makalelere yönelmek daha sağlıklı bilgi verilmesini sağlayacaktır.--RapsarEfendim? 11:14, 17 Eylül 2016 (UTC)
Onları ben de biliyorum. Şablonu ve kaynakları görmezden gelsek? --Turgut46 11:15, 17 Eylül 2016 (UTC)
Görmezden gelmek? Seçkin maddelerin Vikipedi'nin "en iyi" çalışmaları olması lazım. Bir bütün olarak değerlendirilmeli, görmezden gelemeyiz.--RapsarEfendim? 11:26, 17 Eylül 2016 (UTC)
Ah Rapsar! Görmezden gel derken, onları olmuş varsay anlamında dedim. Boşver anlamında demedim. Yani şablonu ve kaynak sorununu halledilmiş farz ederek değerlendir. --Turgut46 11:43, 17 Eylül 2016 (UTC)

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz. Nasıl tespit ettiniz o detayları? Teşekkürler dikkatiniz için :) Katkılarınızın devamı dileğiyle...--RapsarEfendim? 14:37, 16 Eylül 2016 (UTC)

Hoşbulduk, teşekkürler :) Bu konuda 1974'den itibaren kendi tuttuğum arşivler var; ara sıra kesintiye uğrasa da. Daha önceki tarihler için çeşitli kaynaklardan edindiğim sonuçlardaki tutarsızlıkların önüne geçmek için gün gün gazete arşivlerinden kontrole başladım. Temel kaynağım Milliyet Gazetesi arşivleri, gerektiğinde Maçkolik sitesinden de teyit ediyorum. Farklı konularda da ilerleyen zamanlarda katkıda bulunmayı umuyorum. --Arc_Turgay 13:06, 17 Eylül 2016 (UTC)

Güzel :) Mesajı benim sayfama (da) atarsanız daha iyi olacak :) Herhangi bir konuda mesaj atabilirsiniz, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 15:30, 17 Eylül 2016 (UTC)

İngilizce Vikipedi'de Süresiz Engellenme'nin Çözümü[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizden bir konuda yardım isteyecektim. Olay aynen şöyle oldu:
Selçuk Bey adında bir kullanıcı benden İngilizce Vikipedi'nin Selçuklu İmparatorluğu sayfası konusunda benden yardım istedi. Bazı kullanıcılar sayfadaki Türkçe insan isimlerini siliyordu ve Selçuklu İmparatorluğu'nu Fars devleti gibi gösteriyordu. Gerekçe olarak da o dönemde kullanılan Türkçe'nin farklı olması ve Latin alfabesiyle yazılmamasıydı. Ben de bu davranışı Fars milliyetçiliği olarak görerek Selçuk Bey'e hak verdim ve Türkçe isimler yazdım. Kouhi adındaki bir kullanıcıyla aramda değişiklik savaşı yaşandı. Öncelikle Kouhi'den uyarı aldım ve 6 Eylül tarihinde 31 saatliğine engellendim. O olaydan sonra bir daha bu konuyla ilgilenmeme kararı almıştım. Ancak 15 Eylül tarihinde Blahhas adında bir kullanıcı benim, Osman Bey'in ve Selçuk Bey'in kukla olduklarını iddia etti ve diğer bir iki kullanıcıyla birlikte bizi süresiz engellediler. Osman Bey'in ve Selçuk Bey'in aynı kişi oldukları doğruydu ama benim Selçuk Bey ile aynı değişikliği yapmış olmam onunla aynı kişi olduğumuz ya da birbirimizin kuklaları olduğumuz anlamına gelmez. Bu konuyu kendisiyle görüştüm ve Vikipedi'yi daha iyi bilen birisinden yardım almamı önerdi. Ben acaba kukla olmadığımı kanıtlamak için ne yapabilirim?
Detaylı bilgi için:

Not:Mesajım size çok uzun geldiyse özür dilerim.--Murat Güneş Altuntaşoğlu 16:16, 17 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. İlgili kullanıcı daha önce bana da aynı konu hakkında mesaj attı, ben de Türkçe kullanımı ekledim ve benim değişikliğim de geri alındı. Nedenini sorduğumda gayet tatmin edici bir yanıt aldım. Devlet maddelerinde devletlerin "kullandığı" dildeki karşılığı yazılmakta, günümüzde kullanılan hâliyle değil. O dönem kullanılan Selçuklu Türkçesiyle yazılırsa ve bu kullanım kaynakla desteklenirse sorun kalmayacaktır. Benzer şekilde Farsça karşılığı da o dönemde kullanılan Farsçayla yazılmış. Her neyse, sizi engelleyen kullanıcıya durumu açıklayan bir mesaj attım, geri dönüş bekliyorum kendisinden. Kukla olmadığınız bariz bir durum :) İyi günler.--RapsarEfendim? 22:35, 17 Eylül 2016 (UTC)
Tekrar merhaba. Beni engelleyen kullanıcılarla konuştunuz mü? Kukla olmadığımı kanıtlayabilme şansım var mı? --Murat Güneş Altuntaşoğlu 19:16, 23 Eylül 2016 (UTC)
Merhaba. Sizin mesaj atmanız gerekiyormuş, öyle dediler. Kendi mesaj sayfanızda durumu izah edebilir (benim yazdığım itirazı da kullanabilirsiniz) ve Kullanıcı:Rapsar şeklinde ilgili kullanıcının adını yazarak ona da bildirim gitmesini sağlayabilirseniz iyi olacaktır.--RapsarEfendim? 07:53, 24 Eylül 2016 (UTC)
Merhaba, İngilizce Vikipedi'deki mesaj sayfamda durumumu izah ettim. Kouhi adındaki bir kullanıcı bana bu mesajı gönderdi. Sakıncası yoksa Türkçeye çevirebilir misiniz? Kazayla yanlış çevirip yanlış anlamış olmak istemiyorum. "Murat_Güneş_Altuntaşoğlu, you should ask for unblock with Template:Unblock. Otherwise, English Wikipedia administrators wouldn't be notified about the message you wrote here. I hope your account become activated again. Feel free to notify me with Template:ping if I may be of any help." --Murat Güneş Altuntaşoğlu 19:53, 25 Eylül 2016 (UTC)
İlgili şablonu kullanarak bir istekte bulunmanız gerekiyormuş Kullanıcı:Murat Güneş Altuntaşoğlu.--RapsarEfendim? 21:35, 25 Eylül 2016 (UTC)

Seçkin Resim Adaylığı[kaynağı değiştir]

@Rapsar selamlar ve iyi akşamlar, seçkin resim adaylığında bulundum, yorumlarını bekliyorum. Adaylık Sayfası Konuyla ilgilenen arkadaşları da yönlendirir misin? Görüşmek üzere. Vapurcu (mesaj) 20:38, 17 Eylül 2016 (UTC)

@Rapsar yorum için sağol. Seçkin resimleri biraz daha inceledim ve biraz daha farklı bir kapsamı olduğunu gördüm. Bu sebeple proje sayfasını sonlandırdım. Ancak farklı bir sürümü daha var onu yükleyeceğim. Vapurcu (mesaj) 23:30, 17 Eylül 2016 (UTC)

Basketbolcu bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar. Basketbolcu bilgi kutusunda oyuncunun bulunduğu kulüple numarası yer almıyor. Düzeltebilir misin acaba? --oltnilhn (mesaj) 02:03, 18 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Artık yer alıyor :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 08:08, 18 Eylül 2016 (UTC)
Teşekkür ederim iyi çalışmalar. :) --oltnilhn (mesaj) 10:09, 18 Eylül 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma projesi - 100 madde[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Bu nişan sizin için. Sizin de katılımcısı olduğunuz Türkçe Vikipedi'de bulunmayan gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusundaki projede an itibariyle 100 madde oluşturuldu. 18 Ağustos 2016'da ilk maddenin oluşturulduğu projede, tam bir ay sonra 18 Eylül 2016'da 100 madde geride kaldı. İşbirliğimizin devamı ve Vikipediye daha çok madde kazandırmaya yönelik çalışmalarımız birçok kullanıcının da katkısıyla ilk günkü gibi devam etmekte. Katkılarınızın devamını bekliyorum, daha açacağımız çok sayıda madde bulunmakta :)

Liste için tıklayın. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:28, 18 Eylül 2016 (UTC)

Kayda değerlik[kaynağı değiştir]

Selamlar. 2000 Moskova Zafer Günü Geçit Töreni'nde biraz düzenleme yaptım. Etiketi siz koyduğunuz için dokunmadım, KD için yeterli midir sizce? --Ahmet Turhan (mesaj) 09:34, 18 Eylül 2016 (UTC)

Selam. emeğine sağlık, ancak ayrı madde olacak kadar özgün içerik barındırmadığını düşünüyorum hâlâ. Bu geçit törenleri kolayca tek bir maddede toplanabilir. Tekrar eden içerikler, kaynaklar, dış bağlantılar, ayrıca bakınız kısımları falan temizlenince ufak kalacaklar zaten :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:39, 18 Eylül 2016 (UTC)
Her geçit törenine özel olan durumları ön plana çıkarırsak bence ayrı madde halinde daha uygun olur gibi duruyor. Stalin dönemindekiler, Kruşçev dönemindekiler, Brejnev dönemindekiler, Gorbaçov dönemindekiler ve Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılmasından sonra değişen içerikler, Boris Yeltsin politikaları vb vb. hepsi kendi içerisinde incelenmeli diye düşünüyorum. Çünkü destalinizasyon sürecinden sonra epey farklılıklar ortaya çıktı, hele ki dağılmadan sonra geleneklerin önemli kısımları değilti. 1945 Moskova Zafer Geçit Töreni bu törenlerin birincisiydi, her yıl tekrarlananları ise "zafer günü anma günü töreni" şeklinde. Ayrı ayrı oluşturma planım vardı ama siz böyle söyleyince geri durdum sanki :) --Ahmet Turhan (mesaj) 09:51, 18 Eylül 2016 (UTC)
Ahmet Turhan, bir "alt başlığın" ayrı bir madde olması için, hem o alt başlığın ayrı madde olacak kadar gelişmiş olması hem de ana maddenin de o gelişmiş alt başlığa artık yer veremeyecek kadar büyük olması gerekmekte. İlgili madde, daha önce de bahsettiğim gibi bu iki ana unsuru sağlıyormuş gibi gözükmüyor. Bu demek değildir ki her tören sağlamayacak. 2009'daki tören hakkında daha çok içerik olur, o ayrı bir madde olur mesela. Daha önce defalarca dediğim gibi her madde kendi başında değerlendiriliyor malum. Burayı ilgilendiren tek kısım bu, şu dönem şöyleymiş bu dönem böyle olmuş falan değil. Bu benim kişisel bir uygulamam da değil, Vikipedi'nin yapısı bu şekilde :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 17:19, 18 Eylül 2016 (UTC)
Anladım, öyleyse içeriğini geliştirerek oluşturmam gerekli, baştan belirttiğiniz öneri için teşekkürler :) Ayrıca bilgi vermek amacıyla söyleyeyim: Bu maddeler sadece Zafer Günü anması amaçlı değil. Her sene onlarca ülke liderlerinin katıldığı bu törenler (bildiğim sadece birine Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Hatta yakın zamandaki birinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu ilk defa geçit yapmış, başka birinde ise NATO birlikleri ilk defa katılmıştı. Bu gibi bir çok yeni gelişme yıllara göre değişiklik gösteriyor), Rusya'nın her sene güncellenen askeri teçhizatını da gösteren, yenilenen teklonojilerinin sergilendiği geçit törenleri. Yani askeriye ile ilgili silah teknolojileri ile ilgili maddeler. Her sene güncellenen envanterler ile dünyaya kendi teknolojisini gösteren Rusya, bu yolla adeta silah teknolojilerini sergilemekte. Nitekim Türkçe kaynaklarda, "bu sene xx teknolojisi gösterildi." olarak kaynaklar mevcut. Tek tek maddelerde bunlar ortaya konulacak. Bu söylediklerimi 2010 Moscow Victory Day Parade, 2013 Moscow Victory Day Parade, 2014 Moscow Victory Day Parade gibi maddelerde, kaynaklarıyla birlikte açıkça görmeniz mümkün. Çeşitli silahlara dair maddeler bu maddelerde listeleniyor. İngilizce maddelerdei bilgilerin tamamının tek maddede olduğunu düşünürsek, çok uzun uzadıya olacağı açık. Bu sebeple ayrı ayrı maddeler açılmasının gerekeli olduğunu düşünüyorum @Rapsar. --Ahmet Turhan (mesaj) 17:57, 18 Eylül 2016 (UTC)
Konusunun veya içeriğinin ne olduğu değil, ayrı madde olup olamayacağı konusu ilgilendiriyor burayı :) İngilizcedeki 2010 maddesi mesela ayrı madde olacak kıvamda. Ama bu demek değil ki her sene için ayrı madde açılabilir/açılmalı. Demeye çalıştığım şey bu.--RapsarEfendim? 18:27, 18 Eylül 2016 (UTC)

selçuklu sultanları[kaynağı değiştir]

merhaba ben selçuk bey adlı kullanıcıyım daha önce konuşmuştuk.lütfen beni engellemeyin mesajımı silmeyin.zaten okullar başladığı için bu konuyla uğraşamayacağım.osman bey adlı hesabımı bloke ettirdikten sonra kouhi bütün selçuklu sultanlarının türkçe okunuşlarını sildi.selçuklu devleti konusunu zaten biliyorsunuz.devlet ayrı bir konu ama selçuklu sultanları hakkında tartışıyoruz.kouhiyle

selçuklu sultanlarının adlarını silmemesi gerektiğini söyledim.bu adların türkçe olduğunu liderlerin türk olduğunu modern türkçede kullanıldığını güzel bir dille anlattım.kouhi oğuz türkçesinin ölü bir dil olduğunu söylüyor saçma bir şekilde.modern türkçenin bu dille alakası olmadığını diyor.ben ise örnek gösterdim bu konuda.büyük iskender-cengiz han-hülagu han gibi o zamanki moğolcanın kiril alfabesi olmadığı modern moğolca olmadığı ama moğol milletini direk olarak ilgilendirdiği için eklendiğini söyledim.lütfen bu konuda ona kaynaklar gösterirmisiniz.ben kouhinin tarafsız olduğunu düşünmüyorum.bu konuda çok fazla kaynak olduğunu söyledim.bulabilirsiniz dedim.ama çok gülünç cevaplar veriyor.

ben üç defa değiştirme kuralını çiğnemedim.konuşurken saygılı bir şekilde konuştum.yinede beni bloke ettirdi.bloke ettirdiği kişiylede alakam yok ama bu önemli değil.bloke edilince yaptığı ilk iş sultanların türkçe okunuşlarını silmek oldu.benim puppet olduğumu neden göstererek.

lütfen ona bu konudaki kaynaklarını gösterin.niyetimin edit savaşı olmadığını söyledim ama kouhinin bu konudaki düşmanlıktan vazgeçme niyeti yok gibi.daha önce böyle olayları çok yaşamışsınız galiba ama kouhinin yaptığı bu şey gerçekten çok gülünç ve düşmanlık.yaptığı değişikliklere bakarsanız bana hak vereceksiniz.bu liderler türk lideri olduğu ve adlar türk kökenli adlar olduğu için bu isimleri eklemek zorundalar.--Osman bey (mesaj) 16:34, 18 Eylül 2016 (UTC)

Video oyunu serisi bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Şablon:Video oyunu serisi bilgi kutusunun üst kısmında kalın harfli başlık yok. Üstelik ekelenen maddenin başlığını da eğik yapmıyor. Turgut46 11:16, 20 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Şablonu düzenledim, hatta belgeleme sayfasında da birtakım hatalar vardı onları da giderdim. Şu anda sorun olmaması lazım. Film, kitap, video oyunu gibi benzer şablonlarda ifade uyumluluğu yakalasak bir de tadından yenmeyecek :) Tekinde çıkış tarihi diğerinde yayın tarihi falan, standart yakalamak lazım.--RapsarEfendim? 14:26, 20 Eylül 2016 (UTC)

Selamlar. Bu maddeyi açtım ama siz konu hakkında daha bilgilisiniz diye düşünüyorum. Maddeyi biraz geliştirebilmeniz mümkün müdür? Bu şekilde de bırakabiliriz olmadı :)--RapsarEfendim? 21:32, 20 Eylül 2016 (UTC)

İngilizcesini tercüme etmem sorun değil. Gelecek haftaya ilgilenirim inşallah. Genelde yaptığım tercüme. -- İskenderBalas💬 23:26, 20 Eylül 2016 (UTC)

Yanlışlık[kaynağı değiştir]

Değerli Rapsar, iyi akşamlar öncelikle. Şu değişikliği kabul etmişsiniz. Sanırım dalgınsınız. Düzeltmeyi size bırakıyorum. İyi çalışmalar dilerim. Saygılar.--Locos Turcos (mesaj) 20:19, 21 Eylül 2016 (UTC)

Terör örgütleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Terör örgütü olarak tanımlanmış örgütler listesi maddesi var, daha önce görmüşsündür. Bir müddet önce toparlamış ve bu hâle getirmiştim ama o zaman da kafama bir şey takılmıştı. BM Güvenlik Konseyi, el-Kaide'yi ve bağlantılı kuruluşları terör örgütü olarak tanımlıyor ve TBMM de bunu mecliste onaylıyor doğal olarak (diğer tüm ülkeler gibi). Şimdi şöyle açıklamalar olmuştu zamanında, hatta ilgili gazete de şu. O zaman soru geliyor, bu BMGK'nin terör örgütleri dediklerini her ülke terör örgütü diyor diyebilir miyiz? Diyemezsek, Türkiye'nin terör örgütleri listesi var mı? Terörle mücadele kapsamında arananlar var ama orada el-Kaide üyesi yok. El-Kaide'yi terör örgütü olarak tanımlıyor diye tik koymasak da garip duracak, olmayacak, zira tanımlıyor. Diğer yandan hem burada hem İngilizce Vikipedi'de (ikincisinde daha çok), EGM'nin eski sitesi referans alınarak bazı oluşumları Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı söylenmekte. Sitedeki ilgili bölüm kaldırıldığından bunun da geçerliliği yok gibi. Ne yapmalı?--RapsarEfendim? 21:09, 21 Eylül 2016 (UTC)

Aynen söylediğiniz gibi durum epey karmaşık. Aslında burada durum yine "terör" ve "terör örgütü" ifadesinin taraflara göre değişen iç dinamiği ile ilgili. Terör örgütü olarak tanımlanmış örgütler listesi madde adı ifadesi o kadar geniş ki, sanki ufak yerel bir kuruluş belli bir yapıya terörist dese bu maddeye alacakmışız gibi duruyor. BM üyesi bile olsa herhangi bir devlet iktidarı, yani hükümet, "terör örgütü" tanımlamasını muhalif herhangi bir silahlı yapıya etiketlendirilebildiği gibi, yandaş veya yakın gördüğü silahlı yapıya bu etiketi koymayabilir. Bir çok ülkenin "terörist" olarak adlandırdığı Özgür Suriye Ordusu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri ile ortak operasyon yapması buna güncel örnek. Veya Türkiye'deki mevcut hükümetin Demokratik Birlik Partisi ve Halk Koruma Birlikleri'ni terör örgütü olarak adlandırmasına rağmen, birçok devlet böyle tanımlamıyor hatta aksine destek veriyor falan. Şimdi biz tüm bu farklılıkları alıp "BMGK" ya sıkıştıramayız. BM üyesi demek, Güvenlik Konseyi'nin aldığı her politik kararı destekliyor anlamına gelmiyor. Abartabiliriz: List of revolutions and rebellions, List of guerrilla movements, List of Occupy movement protest locations, List of anarchist movements by region vb. saymakla bitmez.
Madde adı o kadar genişe tekabüle diyor ki. "Terör örgütü olarak tanımlanmış" ön sıfatına nazır örgütlerin listesi. Emin olun bir milyona ulaşır :) Tanımlayan o kadar çeşitli yapılar, devletler, ideolojiler vb. var ki, yekpare bir şekilde tanımlamak imkansız.
Türkiye'ye özel durum da belirsiz, çünkü "devlet" ve "hükümet" farklılığı mevcut. Hükümetler değiştiğinde bu tanımlamalar da değişebilir. Tıpkı anlık politikalarda PYD veya YPG'nin güncel olarak terör örgütü tanımlamasına sokulduğu gibi. Bu tanımı Türkiye yapıyor dersek yanlış olur, bu tanımı şu an için 65. Türkiye Hükûmeti yapıyor. Türkiye diyebilmek için 1923'ten bu yana değişmeyen bir listenin olması gerektiğini düşünüyorum. Ama yok öyle bir liste. Tıpkı ABD'nin el-Kaide'yi zamanında Sovyetler'e karşı desteklemesine rağmen, sonradan terör örgütü olarak tanımlaması gibi. el-Kaide'yi geçmişte belli ABD hükümetleri destekledi, ama yakın geçmişteki ve günümüzdeki ABD hükümetleri terör örgütü olarak tanımlıyor. Biliyorum çok konuştum, ama gerçekten durum çok karmaşık. Sorunuzu kısaca hiçbir genel geçer tanımlamanın geçerliliği yok olarak yanıtlayabilirim. :) --Ahmet Turhan (mesaj) 21:38, 21 Eylül 2016 (UTC)
Madde adı senin de dediğin gibi ilk bakışta doğru duruyor, ülkelerin terör örgütü olarak tanımladığı örgütleri listeliyor gibi gözüküyor ama aslı öyle değil. Şimdi sen deyince fark ettim. Bu liste, "kim hangi örgütü terör örgütü olarak tanımlıyor?" sorusu için güzel, ama Türkiye gibi doğru düzgün bir liste sunmayan ülkelere girişince ("falanca ülke şunu terör örgütü olarak tanımladı" cinsi haberler kaynak gösterilerek) iş bozuluyor. BMGK'ye sıkıştırmamak senin dediğin gibi doğru olacak. Ben şurada başlık için tanım yaparken zorlandım mesela :) Şunu da buldum ek olarak, Türkiye için bir liste araması yaparken. Her neyse, biz o zaman maddede "bu madde, yalnızca hükûmetler tarafından yayınlanan terör örgütü listelerine sahip ülkeleri içermektedir" gibi bir ifade kullansak ve Türkiye'yi çıkarsak nasıl olur? Alt kısma ise "Türkiye'nin resmî bir listesi olmadığını, ancak terörden arananlar arasında şu şu örgüt üyelerinin olduğu" yazılabilir. Not, ABD hiçbir zaman el-Kaide'yi Sovyetlere karşı desteklemedi, zira el-Kaide, Sovyetler çekilmeye başladıktan sonra kuruldu :) El-Kaide'yi oluşturan mücahitleri desteklemedi mi? Hem para olarak hem de eğitim olarak desteklese de (savaş sonuna kadar) 1992'ye kadar bu ikisi arasında bir sorun veya herhangi bir ilişki olmamıştı zaten.--RapsarEfendim? 21:54, 21 Eylül 2016 (UTC)
Anlatmak istediğim şu, Türkiye'nin böyle bir listesi de olabilir, belki 2 sene sonra böyle bir liste yayınlayacak. Bu olsa dahi yine belli bir hükümetin tanımlamasını ifade edecek. Şöyle anlatayım: örneğin şu an mesajları yazdığım zaman dilimi itibariyle böyle bir liste yokken de ülkenin ismi Türkiye, 2 yıl sonra böyle bir liste var olacağı zaman da Türkiye. Ee, "Türkiye'nin terörist olarak gördüğü" ifadesi bizzat yanlış, çünkü şu an böyle bir liste yok :) Yeni bir ülke kurulup liste ilan edilmiyor ki sonuçta. Bu kararları hükümetler verir, bu da değişkenliğin ana kaynağı. 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı ve Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi'ni terör örgütü olarak tanımlasaydı mesela? Biz diyecektik ki darbe hükümeti bunu böyle tanımladı. "Türkiye Ak Parti'yi terör örgütü olarak tanımladı" mı diyecektik? İşte bu kadar basit bu olay :) --Ahmet Turhan (mesaj) 22:06, 21 Eylül 2016 (UTC)

koordinat bilgisi[kaynağı değiştir]

selam, bu bilgilerin madde içindeki yeri hakkında bir standardımız var mı? başında, sonunda, ilgisiz yerlerde dolanıyor çoğu zaman da.. --kibele 12:34, 22 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Yönerge var mı bilmiyorum ama pratikte bilgi kutusu+sağ üst köşede kullanılıyor şunun gibi. Yerleşim yerleri için metin içerisinde de yazıldığına denk geldim (bu şablonlarla değil, normal yazıyla).--RapsarEfendim? 12:42, 22 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba! Yeni bir kategori açacağım, oluşturmadan önce size bir sorayım istedim. Örneğin: Kategori:İzlanda'daki adalar kategorisi [Kategori:İzlanda'nın adaları] şeklinde olması daha iyi olmaz mı? Sonuçta dört tarafı denizlerle çevrili bir ada ister göl üzerinde olsun ister denizde bir ana kara üzerinde değil. Yani bu İzlanda'daki dağlar, İzlanda'daki nehirler..vs kategorilerden biraz farklı. Umarım anlatabilmişimdir. --Maurice Flesier message 15:30, 22 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Siz mi sen mi haha? Dediğini anladım, ada olunca aidiyet arayabiliyor insan dediğin gibi. Şu tarz maddelerimiz de mevcut, bence tartışılabilecek bir konu.--RapsarEfendim? 18:59, 22 Eylül 2016 (UTC)
Maddeler içinde tabi aynı şey geçerli. Bana sorunlu ve anlam bozukluğu varmış gibi geldi. Tartışalım, zaten son günlerde bundan başka birşey yapmaz olduk :) Hangi Kategori veya madde de tartışmayı açmalıyız sizce ?? --Maurice Flesier message 20:31, 22 Eylül 2016 (UTC)
Temsili bir kategori seçilip, VP:KT'de yahut temsili bir maddenin tartışma sayfasında bir tartışma başlatılabilir.--RapsarEfendim? 09:45, 23 Eylül 2016 (UTC)

Kaynak gösterme[kaynağı değiştir]

Sayın @Rapsar iyi günler, Güney Cephesi (isyancı grup) sayfasında (tartışmalı) ibaresi eklemişsiniz ancak ibareyi gerektiren bilginin kaynağı bir forum sitesinden, kaynağı çıkarttım. Bilginize. Kolay gelsin.YenilenebilirAdamMESAJ 13:55, 23 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Ben herhangi bir kaynak eklemesi yapmadım, yalnızca resmîyette bu iki grup birbirine bağlı olmadığından o ibareyi ekledim. Yoksa Reddit hele tabi ki de güvenilir kaynak değildir :) Dikkatiniz için teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 14:10, 23 Eylül 2016 (UTC)

Savaş bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Düzeltildi. --Superyetkinileti 17:36, 23 Eylül 2016 (UTC)

Şablon:Osmanlı padişah kızlarının başlık rengini diğerlerine uyumlu bir hâle getirebilir misin rica etsem, bebek odası gibi olmuş. bir de şuraya bir yorum lütfen.. --kibele 09:52, 24 Eylül 2016 (UTC)

Sürüm Kontrolü[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Kösem Sultan maddesindeki bekleyen 19 değişikliği inceleyebilir misin? --Erdo Can 12:05, 24 Eylül 2016 (UTC)

Selam @Rapsar, ülke bilgi kutuları üzerinde çalışırken bir şey fark ettim. Normalde uluslararası sayı formatında her 3 rakamda bir virgül, ondalık içinde nokta koyuyoruz. (Örnek: 100,000,000.00)
Ancak ülke kutusuna nasıl yazarsam yazayım format 100.000.000,00 şeklinde oluyor. Bende şablon kaynağına gittim; sanırım mesele {{formatnum: ###}} fonksiyonundan kaynaklanıyor, hata gibi göründü gözüme.
Buraya ve buraya göre öyle olmaması gerekiyor. Teknisyen sıfatına sahip olduğun için seninle paylaşıyorum. Kolay gelsin... YenilenebilirAdamMESAJ 21:03, 24 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Bunu daha önce kaç kere düzelttik hatırlamıyorum inan :) Neyse, Kullanıcı:Superyetkin anlar sanırım.--RapsarEfendim? 21:17, 24 Eylül 2016 (UTC)
Teşekkürler...YenilenebilirAdamMESAJ 21:21, 24 Eylül 2016 (UTC)
Türkçedeki kullanıma göre üçten çok rakamlı sayılarda her üç rakamda bir nokta konur, kesirleri ayırırken de virgül kullanılır.[2] Bu nedenle mevcut kullanım doğrudur. Değiştirilmesi yanlış olur.--B.S.R.F. 💬 05:17, 25 Eylül 2016 (UTC)
Dikkat, bu kullanıcı troldür. @Sakhalinio, @Vikiçizer biz nelerle uğraşıyoruz, bu kişi neyle uğraşıyor? YenilenebilirAdamMESAJ 07:38, 25 Eylül 2016 (UTC)

konuya ilişkin bir şey söylemeyeyim, ama bsrf gibi bir kullanıcıya bu tür ithamların yapılması karşısında sessiz kalamadım. kullanıcıya hem konulardan sapmaması, hem de kullanıcıları böyle olur olmaz vandal/trol diye hedeflememesi konusunda bir hatırlatma yapmış olalım. --kibele 07:59, 25 Eylül 2016 (UTC)

Sayın @Kibele, şurayı inceleyin lütfen. Burada mesele konunun tartışılıp tartışılmaması değil, tartışma safhasına kadar kullanıcının izlediği tutumdur. Katkılarımı bir incelerseniz, böyle anlamsız polemiklere hiç girmediğimi ve canla başla Vikipedi için çalıştığımı görebilirsiniz. Bu konuyla ilgili attığım mesajlara dahi acıyorum, değişiklik sayısını Vikipedi yararına işlerle arttırmayı tercih eden bir kullanıcıyım. İyi çalışmalar... YenilenebilirAdamMESAJ 08:29, 25 Eylül 2016 (UTC)
Bu arada kullanıcı BSRF üniversiteye gitmiş iseniz, bilimsel kullanımın Evrensel olarak bu şekilde olduğunu bilirsiniz. TDK'nın çıkardığı bir sürü kelime var yabancı kelimeleri Türkçe'leştirmek için ama onları da hiç kullanmıyoruz mesela. Kullanım yanlış değildir tabi ancak burası bir ansiklopedi olduğu için bilimsel şekil uygundur. YenilenebilirAdamMESAJ 08:32, 25 Eylül 2016 (UTC)
Bakınız dünyanın %99'unda nasıl kullanılıyor, bunu da geçin dediğim gibi bilimsel kaynaklarda kullanım 1,000,000.12 şeklindedir. YenilenebilirAdamMESAJ 08:36, 25 Eylül 2016 (UTC)
Bu konu tartışılabilir zaten polemiğe neden olan konu bu değil. Sayın @Rapsar, bu linki incelediniz mi? Ayrıca birçok Viki maddesinde bu yönde kullanım var.YenilenebilirAdamMESAJ 09:40, 25 Eylül 2016 (UTC)
Tartışmaya dahi gerek olmayan bir durum bu. O sayfayı değil, burayı incelemek gerek "Türkçe" dil bilgisi kuralları için.--RapsarEfendim? 09:42, 25 Eylül 2016 (UTC)
Burada bir karıştırma durumu var, biz burada bilimsel olarak kullanıyoruz. O halde bütün bilimsel maddelerde değişime gitmek gerekir. YenilenebilirAdamMESAJ 09:44, 25 Eylül 2016 (UTC)
Çok güzel bir yazı lütfen okuyun. Sayın Rapsar, her konu tartışılır, tartışmaya dahi gerek yok lafı size olmamış. Lakin ben mühendislikte uzman olarak bunu söylüyorsam lafımın bir kıymeti vardır. Zaten BSRF para birimleri konusu ne kadar basit olursa olsun tartışılsın diye Tartışma:İspanya sayfasına ben yorum yaptım. Paylaştığım link elbette kaynak değik ancak konuyu güzel açıklıyor. YenilenebilirAdamMESAJ 09:51, 25 Eylül 2016 (UTC)
Selam Rapsar, konuyu Superyetkin'e aktaralım mı? TrWiki de çok fazla İngilizce'den çevrilmiş madde var, ayrıca pek çok bilgi kutusu veya bilimsel madde de kullanım bu yönde. Vikipedi olarak amacımız uluslararası ansiklopedi olmak olduğu için formatnum da bu şekilde düzenlemeye gitmek gerekir. Pek çok madde bu sayıların olduğu tüm maddelerin sorunu :) ikilem içerisinde. Ayrıca yabancı wikiden gelen birinin gözüyle baksana kafa karıştırıcı. İyi çalışmalar. YenilenebilirAdamMESAJ 12:18, 25 Eylül 2016 (UTC)
Ben size doğru kullanımı, TDK bağlantısıyla birlikte verdim ama siz onun yerine, kendi sunduğunuz gerekçelerle buna aksi bir kullanıma geçilmesi gerektiği konusunda ısrarcısınız. Doğru olmayan bir kuralı Vikipedi olarak benimseyip, yaygılaştırmaya çalıştıramayız. Vikipedi'nin misyonu bu değil.--RapsarEfendim? 13:33, 25 Eylül 2016 (UTC)
Canım tek doğru diye birşey yok ki, o zaman bütün kelimeleri TDK'nın verdiği şekle çevirelim. Bütün maddelere böyle yayılmış ondan bunu uygulayalım demiyorum ki yukarıda attığım linkteki yazıyı okuduysanız ne demek istediğimi anlarsınız Rapsar'cım. Aksi kullanıma geçelim demiyorum ki Dünya'ya uyalım diyorum Vikipedi'nin misyonu dünyaya uymak aksi takdirde ilelebet bu problemi çekeriz :) YenilenebilirAdamMESAJ 13:51, 25 Eylül 2016 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Rapsar, Fırat Kalkanı Operasyonu'nda bilgi kutusunda ABD, SDG safında; yanına bir not düşülmüş ancak gene de sanki Türkiye'den farklı safta gibi görünüyor. Evet, anlaşmazlıklar var ancak sonuçta kaynaklara göre hareket ediyoruz. ABD, Türkiye ile birlikte operasyon yapıyor özel kuvvetler destek veriyor. Orada bir düzenleme gerekebilir mi acaba? Belki hem SDG safına hem Türkiye safına yazılır ve parantezle açıklama yapılır. Sonuçta resmi müttefik ülkeler NATO bağlamında. İyi çalışmalar.YenilenebilirAdamMESAJ 14:02, 25 Eylül 2016 (UTC)

Orada "Türkiye ve yanındaki ülkeler" değil, silah veya asker bakımından ilgili olayda destek veren ülkeler veya kuruluşlar listeleniyor. İlgili operasyonda Amerikan birlikleri yer almışsa aktif olarak (Türkiye ve ÖSO tarafında), kaynak gösterilerek eklenebilir.--RapsarEfendim? 15:05, 25 Eylül 2016 (UTC)
Rapsar'cım tabi ki öyle değil. Genelde 2 taraflı durumlar olduğu için sorun olmuyor ancak burada karışık bir politik durum var. Türkiye, PYD'ye düşman ancak ABD müttefiğim diyor ama aynı zamanda ABD, Türkiye ile müttefik. Genel bilgi kutusu prensipleri dışına çıkmayalım diye sormuştum. Kaynaklı olarak Türkiye tarafına da ABD'yi ekledim. İyi akşamlar... YenilenebilirAdamMESAJ 16:40, 25 Eylül 2016 (UTC)

Bajar albüm kapağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, şu albüm kapağı ile ilgili bir şey danışacaktım. Albüm kapaklarını müzik gruplarının bilgi kutusunda mı kullanamıyoruz yoksa tüm madde içerisinde mi? Misal böyle yaptım şu an. Bakıp dönüş yaparsan sevinirim. İyi çalışmalar.Pragdonmesaj 11:41, 26 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Hiçbir şekilde kullanılmıyor. Albüm kapağı, film afişi, spor kulübü logosu gibi adil kullanım dosyaları yalnızca kendi maddelerinde (albüm, film, spor kulübü) kullanılabilir.--RapsarEfendim? 12:38, 26 Eylül 2016 (UTC)

Madde altı şablon[kaynağı değiştir]

Selamlar. Naum Tiyatrosu maddesinin en altındaki tiyatro şablonu standartlara uygun mu? Madde sayfasında projelere atıf yapabiliyor muyuz, bunlar tartışma sayfasında olmuyor muydu? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:08, 26 Eylül 2016 (UTC)

Selam. Bu tip şablonların çoook önceleri maddelerden kaldırılıp, tartışma sayfalarına eklenmesi konusunda fikir birliği oluşmuştu (sen ekleme yöntemini falan biliyorsun zaten). Keza portaller de Şablon:Portal ile dış bağlantı başlığı altına eklenmeli.--RapsarEfendim? 11:07, 27 Eylül 2016 (UTC)

Şablon Değiştirme Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Futbol ligi sezonu bilgi kutusu'nda bazı eklemeler yapacağım. İngilizce şablonunda yer alan En farklı ev galibiyeti ile en farklı deplasman galibiyeti Türkçe şablonuna ekleyeceğim. Aklıma takılan bazı şeyler var. Başlıklarda mevcut olan Futbol ligi sezonu bilgi kutuları değişime uğrar mı? Ayrıca az önce deneme yaparken önizleme tıklayıp baltım bu bir belgeleme sayfasıdır bir uyarı çıktı. Belgeleme sayfası tam olarak ne oluyor? Hancer i figan (mesaj) 20:08, 27 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Önce bunlar gerekli mi yoksa aşırı detay mı diye sorgulamak gerekiyor. En farklı ev galibiyeti-mağlubiyeti, deplasman galibiyeti-mağlubiyeti, genel galibiyet-mağlubiyet, atılan-yenen gollerde ev sahibi-deplasman ayrımı, en golcü futbolcuda ayrım, en gollü beraberlikte ayrım falan derken önünü alamayız gibi duruyor açıkçası :) Belgeleme sayfası, o şablonun nasıl kullanılacağını gösteren sayfa. Orada yapılan değişiklikler fayda etmeyecektir. Şablon hakkında yeteri tecrübeniz yok gözüküyor, bu durumda dokunmamanız daha iyi olacaktır açıkçası. Bu yenileme konusunu ise şablonun tartışma sayfasında dile getirirseniz ve ilgili kullanıcılar hemfikir olursa yapabiliriz :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 08:03, 28 Eylül 2016 (UTC)
Şablon hakkında fazla bir tecrübem yok hatta hiç yok gibi bir şey :) Birazda şablonda neyin ne olduğunu bilmek için böyle bir şeye niyetlendim. Şimdilik böyle kalsın o zaman. Futbol sezonlarının bilgi kutularını mevcut şablona göre düzenlerim. Tartışma sayfasına da bir ara yazarım niyetimi. Kolay gelsin. Hancer i figan (mesaj) 10:42, 28 Eylül 2016 (UTC)

Sayın @Rapsar, son zamandaki tepkinize anlam veremiyorum. Oysa birlikte çalışmaktan memnun olacağımı düşündüğüm kullanıcılardansınız. Konu genel bir konu, köy çeşmesine taşınmasında bir sakınca görmüyorum. Neden bu isteğimi benimle irtibata geçmeden geri alıyorsunuz? Para birimi tartışması da Tartışma:İspanya'da sürüyordu ancak ilgi düşük ve başka kullanıcılar tarafından beslenmesi gerekiyordu alındı. Bırakın topluluk karar versin. Ufak tefek anlaşmazlıklar, şikayetler taşınıyor da tüm kategorileri etkileyen bir değişiklik niye taşınmıyor? YenilenebilirAdamMESAJ 15:25, 28 Eylül 2016 (UTC)

Sayın demenize lüzum yok öncelikle :) Sakınca görmeyebilirsiniz şahsi olarak, ama köy çeşmesinin kullanımı, amacı bu yönde değildir, buna da uymak zorundayız hepimiz. Geri alırken kimseyle irtibata geçme durumunda değiliz, değişiklik özetinde belirttim zaten geri alınma gerekçesini. Köy çeşmesinde bir konuya dikkat çekilir, tartışma biraz hareketlenince ilgili sayfanın tartışmasına (madde olur şablon olur kategori olur) taşınır, prosedürü budur bu işin.--RapsarEfendim? 15:28, 28 Eylül 2016 (UTC)
Tamam @Rapsar, Kullanıcı:Maurice Flesier arkadaşımız nedense konuyu orada tutmak istiyor, Vikipedi'de hem tr de hem diğerlerinde gördüğüm kadarıyla uygulama bu yönde, şimdi aniden her şeyi durdurmak istemesine anlam veremedim. Konu orada atıl kalıyor, birkaç aktif arkadaşın daha katılmasını sağladıktan sonra oraya taşıyalım derim. Kolay gelsin. YenilenebilirAdamMESAJ 15:31, 28 Eylül 2016 (UTC)
@Rapsarcım bu arada, kategori tartışma sayfasında şu tartışmaya katılır mısın? İngilizce'den kategori yanlış geçmiş.YenilenebilirAdamMESAJ 15:42, 28 Eylül 2016 (UTC)
Ben size "olması gerekeni" açıkladım, siz olayı bir kişinin kişisel isteği olarak algılıyorsunuz hâlâ. Sizin o "gördüğünüz kadarını" ben de 7 küsür yılda gördüm, merak etmeyin. Sizden tecrübeli birisi olarak bir şeyler söylüyorsam bilgim vardır da söylüyorumdur, emin olun. Burada "ben eskiyim, her dediğim doğrudur" algısına sakın kapılmayın, tartışma, karşı çıkmak falan herkesin hakkı ve olması gereken ama ben mantıklı bir açıklama sunmama rağmen sizin bu ısrarcı tavrınızı anlamlandıramadım. Konuyu daha fazla uzatmanın gereği de olduğunu düşünüyorum. Son olarak, sayın diyebilir yahut demeyebilirsiniz, senli benli de konuşabiliriz, ama "-cığım" olmazsa sevinirim :) İyi günler, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 16:52, 28 Eylül 2016 (UTC)
Bir şeyde ısrar ettiğim yok, isteğimin ortaya çıkaracağı bir zarar yok, Vikipedi'nin doğal yönlerinden biri, bir konu istenilen noktada tartışmaya açılabilir. Hayır gerek yok, tepkisiyle karşılaştığım için anlam veremedim. "-cım" eki de sizi niye rahatsız etti ona da anlam veremedim. Senli, benli konuşurken bence gayet doğal. Maurice'te arkadaş dedim diye tepki gösterdi. Bence Vikipide'de topluluğun bir kısmının sanallığı üzerinden atması gerekiyor :) yanlış anlaşılmasın kötü bir şey olarak söylemiyorum. Ancak bu şekilde çalışmak herkes için daha rahat olur, sonuçta resmi kurumda değiliz, birbirimizi aşağılamadıktan sonra nasıl hitap ettiğimiz bize kalmış ancak istemediğiniz bir şekil varsa elbette hassasiyet gösteririm. Sonuçta bilgisayarın içinde yaşamıyoruz, normal bir sohbette ilk defa karşılaşmadıysanız "-cım" diye hitap etmek çok normaldir, borçlu çıkmazsınız merak etmeyin :D İyi akşamlar. YenilenebilirAdamMESAJ 18:51, 28 Eylül 2016 (UTC)
Bu arada tecrübenden emin olduğum için mesaj sayfana açtığım başlıkları görebilirsin Rapsar. Gel gelelim hepimiz devriye sıfatını taşıyoruz. Yaptığım değişikliğe saygı duyulmasını ve varsa bir görüş geri almadan önce benimle paylaşılmasını beklerdim ve burası bir madde değil, geri alma opsiyonu etik olarak bende olmalıydı. Sonuçta tartışma sayfası ve tartışmaya açtığım bir konu var. Özel değil, vandallık yok içinde, geri almak sebepsiz. Ancak anlıyorum dediğinizi onun yeri orası bunun yeri burası, okay. Ancak genel bir konu ve hala yapılan yorum yok 1-2 kişi dışında. Arkadaşlarımız katıldıktan sonra oraya taşıyabilirdik. Sayın Maurice Flesier, köy çeşmesine size tepki olarak taşımadım, geri almanızın "cesur ol, geri al, tartış" la da bir alakası yok, zaten tartışma sayfası. Size yazdığım yazıya da cevap vermediniz o sebeple köy çeşmesinde konuyu tekrar duyuracağım, lütfen geri alma yapmayın; zira ben taşımak istiyorum bunu benim açtığım tartışma olarak düşünün lütfen, bu özgürlüğüm var. YenilenebilirAdamMESAJ 19:03, 28 Eylül 2016 (UTC)
Devriye, anonim ya da hizmetli fark etmez, kural kuraldır ve istisna tanınmaksızın uygulanmalıdır. İşin prosedürünü anlattım, sız ısrarla, yapıcı olmayan bir şekilde geri alıyor, konuyu da anlamsız bir biçimde uzatarak vaktimizi alıyorsunuz. Yalnızca vandallık sebebiyle geri alma yapılmıyor, başka sebeplerle de geri alınabilir. Köy çeşmesine bu tartışmayı kopyalamanız, bir kez daha söylüyorum doğru değildir ve bunda ısrarcı olmanız hâlinde ben, trol muamelesi (topluluğun vaktini lüzumsuz yere alan) göstermek durumunda kalacağım size. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 19:31, 28 Eylül 2016 (UTC)
Allah aşkına Rapsar, yaptığım katkıları biliyorsun ne trolü şaşkına döndüm şu anda???YenilenebilirAdamMESAJ 19:33, 28 Eylül 2016 (UTC)
Açıkçası bu mesajından ötürü çok kırıldım, bunu hak edecek hiçbir şey yapmadım. Bir sürü önemsiz konunun köy çeşmesine taşındığını gördüm, diğer kullanıcıyı daha uzun süredir tanıyorsunuz diye haftalarca emeğimi boş görmeniz Vikipedi'den çok itti beni şu anda. YenilenebilirAdamMESAJ 19:37, 28 Eylül 2016 (UTC)
Bakın hâlâ kişi odaklı düşünüyorsunuz. O daha uzun süredir tanıdığım kullanıcının doğru olmadığını düşündüğüm bazı faaliyetlerini daha geçen gün bir hizmetliye demiştim. Her neyse, ben neyin ne olduğunu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ve anlattığımı da umuyorum. Bu konuyu daha da uzatıp, ikimizin de vaktini harcamaya gerek yok. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:16, 28 Eylül 2016 (UTC)

Formula 1 satfasında 10 değişiklik var onylarmısınız.Bu imzasız yazı Bozok33 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar. Öncelikle teşekkür ederim. Sayenizde 1 maddenin uymadığını fark ettim. Madde şuymuş: Oy verebilme/kullanabilme ön yeterliliği için oy verebilecek durumda olan üye kullanıcının oylama açılma/başlangıç tarihi itibarıyla Vikipedi'de en az 2 aydır (60 gün) üye ve en az 150 değişiklik katkısı yapmış olması gereklidir.

Sağ olun. O maddenin kriterlerini karşıladığım anda (bana haber verir misiniz) sizin dediğiniz gibi kendi fikrimi belirterek oy kullanacağım. --Bozok33 (mesaj) 17:39, 28 Eylül 2016 (UTC)

--Bozok33 (mesaj) 16:58, 29 Eylül 2016 (UTC)

@Rapsar Geri alıp, sonra olumlu katkı diye eklemen niye? Kategoriler doğru bir yanlışlık yok Maurice Flesier'e mi destek oluyorsun. Ne istiyorsunuz benden bıktırıp göndermek mi?YenilenebilirAdamMESAJ 20:22, 29 Eylül 2016 (UTC)

Oruç Aruoba[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar iyi geceler, Şu maddenin KD'liği konusunda aklıma takılan bir kaç şey var. İlk olarak; kitapları, tanınmış KD yayınevlerinde basılmış bir yazarın, şairin veya ünvanı her neyse kişinin KD olmaması bana çok mantıklı gelmiyor. Onun dışında akademik aramalarda 186 sonuç çıkıyor. Sonuçlara baktığımda da yazdıklarının veya çevirilerinin bir çoğu türlü makale, veya yayınlara referans olarak gösterilmiş bir kişi (kendi yazdıkları dışında). Tüm bunlara rağmen nasıl KD olmayabilir? KD kriterlerinde atladığım bir nokta mı var?--Pragdonmesaj 21:41, 30 Eylül 2016 (UTC)

Merhaba. Kayda değerliği sağlaması için ya Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) sayfasındaki uygun kriterleri sağlayacak ya da bağımsız ve güvenilir kaynaklar kullanılarak kayda değer olduğu ispat edilecek. Gerisi hep "şahsi kriter" kapsamına giriyor :) Senin dediğin " kitapları, tanınmış KD yayınevlerinde basılmış bir yazarın, şairin veya ünvanı her neyse kişinin KD olmaması bana çok mantıklı gelmiyor" kısmı da bu kapsamda. Bunu, isteyen kullanıcı istediği şekle sokabilir. "Almanca kitap yayınlamış, kayda değer" gibi "88 ülkede kitabı yayınlanmış, kayda değer" gibi "233 tane imza günü düzenlemiş, kayda değer" gibi. Örnekler çoğaltılabilir. "Pulitzer ödülü alması" mesela tek başına yeterli olacaktır, bunun gibi ifadeleri karıştırmamak lazım tabi :) Google sonuçları da tek başına hiçbir şey ifade etmez. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:55, 30 Eylül 2016 (UTC)