Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Nisan 2016-Haziran 2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

News from international CEE Spring 2016[kaynağı değiştir]

Hi, dear local organizer of CEE Spring 2016! We have some news and updates.

  • There are new countries and projects that joined the contest after it started, these are Belarusian classic Wikipedia, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Kazakhstan, Kosovo, Sakha and Turkey. Our Timeline is updated, so please update your plans as well. If some other countries join the contest on the go, we will inform you!
  • There are two types of statistics gathered:
    If you don't use the template yet, here is an example: uk:Template:CEE Spring 2016. Its usage looks like: {{CEE Spring 2016 |user= |topic= |topic2= |topic3= |country= |country2= |country3= }}
    If you are using it but don't see your project in the stats then, perhaps, you are not using it properly. Only articles created (or improved if the rules allow this) for the contest during its period should have the template on respective talk pages.
  • Let us remind you, that as the contest is held simultaneously in many Wikipedias, it is vital that all articles, contest templates and categories are linked with Wikidata. Don't forget about this :)
  • If your local contest has some special needs (e.g. stats by weeks), let us know. Having local rules briefly described on Meta page is compulsory for well-mannered organisers :)

Please let us know if you need help with anything! Any questions leave here.

If someone wants to receive such updates from CEE Spring on their talk page, they may add their username on this page. It might also be useful to join WMCEE-l mailing list (wmcee-l@tools.wikimedia.pl, registration).

Best regards from international organizers,
-- Ата via MassMessage 01:32, 3 Nisan 2016 (UTC)

Bir "kaynakça" sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba. II. Dünya Savaşı maddesinde ref etiketine alınmış kaynaklar Notlar başlığının altında yer almıyor, sizce bunun sebebi ne olabilir? - Ullierlich 11:30, 4 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Orada farklı bir kaynaklandırma sistemi kullanılmış, onun düzeltilmesi lazım. Sistem şöyle, kaynakça başlığına bir kaynak ekliyorsun ve o kaynağa isim veriyorsun. Aynı ismi buradakine benzer şekilde madde içerisinde kullanıyorsun ve sorun çözülüyor. Diğer, klasik sistem daha iyi tabi :)--RapsarEfendim? 15:07, 4 Nisan 2016 (UTC)

Selamlar. Şurası ve o FB sayfası ilgini çeker muhtemelen, paylaşımları güzel.--RapsarEfendim? 17:49, 7 Nisan 2016 (UTC)

Mehmet Yüce'nin sayfası mı bu? --cobija 17:51, 7 Nisan 2016 (UTC)
Aynen, sitedekinden daha çok şey paylaşılıyor.--RapsarEfendim? 18:19, 7 Nisan 2016 (UTC)
Çok iyiymiş. Yeri gelmişken, bir ara Türkiye'de futbol maddesini SM yapmak lazım. --cobija 00:42, 8 Nisan 2016 (UTC)
Malum, Türkiye'de futbolu geçmişiyle alakalı adam akıllı kaynak bulmak çok zor. Keşke eski yazıyı okuyabilen birileri yardım etse de her yayını taraya taraya gitsek, burada da her maddeyi geliştirsek adım adım o yayınları direkt kaynak göstererek. Atıyorum, oyuncu istatistiklerini çıkartırız, kulüp sezonlarını oluştururuz, hatta fotoğrafları alırız vs.--RapsarEfendim? 00:46, 8 Nisan 2016 (UTC)
Eski yazı hakkında yardımcı olabilirim bir süre sonra, umarım. --cobija 07:50, 8 Nisan 2016 (UTC)

Hüseyin Nihâl Atsız maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, gördüm ki Nihal Atsız yapmışsın yine ismi. Hoş. Üstelik bir de açtığım maddeyi değiştirmişsin, bu da hoş. Ana maddeye uyum olduğu için, teşekkür ederim fakat aklıma yatmayan nokta Nihal Atsız'a çevirirken ki gerekçen. Demişsin ki tartışma lazım, hadi tamam bunu anlarız, güzel. Dün gece bunu belirtmek için tartışma sayfasına girdiğim zaman iki kişinin bu olaydan yakındığını fakat kimsenin cevap vermediğini gördüm. Tartışma böyle mi yapılıyor? Açalım tartışmayı bekleyelim o zaman yanlış mı anlıyorum? Burada ki şeyi anlayabiliyorum hadi. Tartışma sayfası şart filan neyse de, "bilinen adı bu" cümleni gerçekten anlayamıyorum. Bilinen adı Nihal Atsız mı şimdi? O zaman Diego Ribas da Cunha bu maddeyi Diego Ribas yapalım? da Cunhayı 100 kişiden 60'ı bilmez. Hatta futbol bilmeyen insanlara denk gelirseniz 80'e kadar çıkar bu. Daha nice isim var böyle. Adamın kimliğinde geçen ismi mi inkar ediyorsunuz yoksa isim olarak tanınmayı mı bilmiyorum ama umarım isim olarak tanınmaktan bahsediyorsunuzdur. Son olarak tartışma sayfası vs vs demişsiniz yeniden dönelim oraya. Eğer gelecekseniz tartışma sayfasına açayım yoksa böyle adı güzel "Git tartışma sayfasına kardeşim, kendi kendine konuş. Kimse yazmasın ama git kesin tartışma sayfasına, beklesin böyle yıllarca." böyle mi? "Ama doğru bu." desem bana yine aynısından mı yakınacaksın? Doğru olan bilgileri de değiştirmek için tek tek tek tartışma sayfasına mı gidelim napalım? Yani art niyetli filan değilsin ama kasıt aramadan olmuyor. Gerçekliği bilinen bir bilgiyi "Tartışma sayfasına taşıyın, gerçek olması değiştirmez bir şeyi. Tartışma sayfasında Atsız'ın adı Mehmet çıkara Mehmet Atsız yaparız." Kusura bakma ama buna benziyor bu. İlk kez birisinin adının inkar edildiğini görüyorum. Tartışma sayfasına da gitmeyeceğim doğru bir bilgi yüzünden milletin vaktini çalmak gibi bir kasıtım yok. Koskoca ansikopedide yüce Rapsar eğer adamın kimliğini inkar edip "Yok efendim, bu Nihal Atsızdır ya, Hiç Hüseyin Nihâl Atsız olur mu?" diyorsa böyledir. Hatta kafanıza göre Mehmet, Ahmet, Cenk, Murat, Ayhan, Emirhan Atsız filanda yapabilirsiniz Sayın Rapsar, ne de olsa kimlik bilgilerinin bile inkarını gördük. Kurallar değil değişiklik üstün geliyor bu sitede. Gerçekten üzücü. Hadi iyi geceler. Kolay gelsin, iyi vikiler. --GurayKant (mesaj) 20:29, 11 Nisan 2016 (UTC)

@GurayKant, tartışma sayfaları "yıllara varan bekleme odaları" değildir. Konu ile ilgili olan kullanıcıların görüşlerini aktardığı bir mecradır tartışma sayfaları. En son olarak yakın geçmişte Orak, çekiç ve yazı fırçası sayfasını taşımıştık. Tartışma sayfasına göz atın. Eski hali "Orak, çekiç ve fırça" idi. Görüş birliğine varıldı ve kısa sürede de değişti (yalnızca 1 saat civarı). İtiraz olsaydı gene tartışma devam ederdi. Ayrıca kimsenin söz konusu maddeye Mehmet, Ahmet falan diyeceğini de sanmıyorum. Varsa kanıt sunar. Çok uzun tartışmalar da olabileceği gibi kısa vadede çözüm de üretilebilir. Korkmamak gerekli ve "bir an önce istediğim olsun" gibi bir sabırsızlığa düşülmemeli. Bu durum ayrıca Vikipedi kullanıcılarının arasındaki iletişimi de artıran olumlu bir durum. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:48, 11 Nisan 2016 (UTC)

@Rapsar, şurada ki meseleye göz atabilir misin? Eğer bir itirazın yoksa tartışma sayfasına da taşıdık. Tam adına yeniden taşıyacağım maddeyi?--GurayKant (mesaj) 20:34, 14 Nisan 2016 (UTC)

selam, kolay gelsin. Kategori tartışma:Çocuk cinsel istismarına bir göz atar mısın.. --kibele 23:08, 12 Nisan 2016 (UTC)

CEE şablon problemi[kaynağı değiştir]

Bütün sabrım ve iyi niyetimle Şablon:CEE Bahar 2016 şablonunu oluşturmaya çalıştım (Azerbaycan'ınkinden kopyaladım) ama pek olmadı; bir göz atabilir misin? --Başak (mesaj) 11:26, 13 Nisan 2016 (UTC)

Selam Başak. Açıkçası maddelerin tartışma sayfalarına bunları koymak faydalı mı bilemiyorum. Şu anda hangisi hatırlamıyorum ama buna çok benzer bir şablonu (bu madde şu proje kapsamında geliştirilmiştir/oluşturulmuştur) tartışma sonucu silmiştik. İlgili madde önce bu proje kapsamında geliştirilir, sonra falanca proje kapsamında geliştirilir, sonra benim kendi projem kapsamında geliştirilir vs. Hepsini belirtmek mantıklı mı? Yahut ne fayda sağlar? Gürcüce Vikipedi'deki bir arkadaş bunları, projeye olan katkıları takip etmek için kullandıklarını belirtmişti. Ancak biz zaten takip edebiliyoruz, maddeleri listeleyebiliyoruz proje sayfasında :)--RapsarEfendim? 16:09, 13 Nisan 2016 (UTC)

Kategori sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar sayın Rapsar. Fairy Tail Zero sayfasına eklenmiş bulunan İngilizce kategorileri bir türlü silemedim. HotCat, kaynağı değiştir vs hiçbirinde yapamadım. Bir sorun var gibi duruyor. Bir bakmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. Sputnik 18:53, 14 Nisan 2016 (UTC)

Selam. Sayın veya siz demene gerek yok :) Sorun, tarih öncesinden kalma şu şablondan kaynaklanıyor. Bu bilgi kutusunun kullanıldığı maddelerde falanca parametreleri koymazsak falan bu tip kategoriler ekleniyor maddeye otomatik olarak. Şablonun komple yenilenmesi ve standartlaştırılması lazım.--RapsarEfendim? 20:29, 14 Nisan 2016 (UTC)

kategori ricası[kaynağı değiştir]

selam, vaktin ve isteğin olursa şu ve şu maddelerdeki kategorilerin alt ve üst kategorilerinden bizde olmayanlarını açabilir misin rica etsem. --kibele 15:54, 17 Nisan 2016 (UTC)

Selam. Açarım da hapishanenin adının "Ebu Gureyb" mi "Ebu Garib" mi olması gerek onu anlamadım. Hapishane maddesini de bu yüzden açamadım :)--RapsarEfendim? 18:40, 18 Nisan 2016 (UTC)
@Rapsar gerçi maddeyi değil kategorileri istemiştim ama sen onu da aç, fazla madde göz çıkartmaz. türkiye'deki hapishanelerle ilgilibir iki madde açtım da onun için istemiştim bu insan hakları vb. kategorileri. madde adına bakayım.. --kibele 18:43, 18 Nisan 2016 (UTC)
@Rapsar Ebu Garib Cezaevi işkenceleri mevcut.. --kibele 18:45, 18 Nisan 2016 (UTC)
Kategori açmam gerekiyor anladım da hapishane adını ekstra not olarak düşmüştüm :) O maddeyi gördüm ama doğru ad mı emin olamadım.--RapsarEfendim? 02:17, 19 Nisan 2016 (UTC)

Selam Rapsar, nasılsın? Burada ki başlık için silinme geldi, bildiğin gibi. Tartışmada gördüm de. Gerekli linkleri düzelttim ben bu arada. Silinmenin kalkması için mesaj atmıştım vikimemur´a ama görmedi sanıyorum. Kaynak akışı halen var, ingilizce sayfasını da oluşturdum. İkinci kitap hazırlıyor şu anda ilgili kişi, bunun da haberleri çıkıyor. Yani içeriğin güncelliği ve doğruluğu için, açtığım her başlıkta olduğu gibi özenle çalışıyorum. --» Badursun 18:08, 18 Nisan 2016 (UTC)

Selamlar. Kayda değer görülmeyen bir maddeymiş, silinmeye aday gösterilmiş. Bu, silineceği anlamı taşımıyor. Görüşlerinizi ilgili tartışmada paylaşabilirsiniz siz de. Ben de kayda değer olduğunu düşündüğümü belirttim zaten gerekçeleri sunarak :) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:26, 18 Nisan 2016 (UTC)
Bana kalırsa olayı kişiselleştiriyor yoksa ben mi böyle anladım?. --» Badursun 18:29, 18 Nisan 2016 (UTC)
Kişiselleştirmeden ziyade üslup sıkıntısı var, tecrübe kazandıkça bunlar geçecektir. Bu şekilde iletişim kurmak kimseye fayda sağlamaz. Her neyse, olayı uzatmanın gereği yok :)--RapsarEfendim? 18:32, 18 Nisan 2016 (UTC)
Sende ki şu pozitif enerji bende olsa yemin ediyorum gidip Kaş´a yerleşir, dalış yaparım her sabah :) Peki başta ki kutuyu kaldırmak için ne yapmam gerekiyor, yönlendirebilir misin beni lütfen. --» Badursun 18:33, 18 Nisan 2016 (UTC)
Estağfurullah :) Şu anda silinmeye aday olduğundan kaldırmak mümkün değil, tartışmanın sonuçlanmasını beklemek lazım. Kalsın sonucu çıkarsa kaldırılır, silinsin sonucu çıkarsa madde silinir zaten :)--RapsarEfendim? 18:38, 18 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar bilinmeyen bir nedenle veya (sözde bir yanlış yapmışım) diye "Beyaz Liste"m elimden alındı. Birkaç devriyeye sordum dediler tekrar vercekler ama henüz vermediler. Bi bakar misiniz lütfen Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 19:13, 22 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Konu hakkında bilgim yok açıkçası. Hatalı şey(ler) görülmüştür o sebeple geri alınmıştır, başka türlü bir durum olduğunu zannetmiyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:43, 23 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar.. Şuradaki ifadelerin VP:N gereğincen nezaketsiz ortama yol açan ifadeler olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda bunu düzeltmeyi tercih edeceğini de düşünüyorum, bu ifadelerin senin gerçek amacına hizmet etmediği ve etmeyeceği açıkça ortada. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 21:01, 23 Nisan 2016 (UTC)

Selam. Bilemiyorum, kimseye hakaret etmedim veya şahsına yorum yapmadım. Yalnızca bu kadar emeğe biraz saygı beklediğimi, agresif bir dille ifade ettim. Onca emek, onca tartışma bu gibi kestirip atmalar yüzünden heba oluyor.--RapsarEfendim? 21:41, 23 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar,

Böyle bir konu için tekrar görüşmek çok üzücü ama sanırım bir vandalizm durumuyla karşı karşıyayım. Bir zaman önce gerçek Kullanıcı:Sebastian James bana bir mesaj attı ve ben de ona bir yanıt yazdım. Gerçek diyorum çünkü buradan anlaşılabileceği gibi bu benim bir zamandır konuştuğum devriyelerimizden Sebastian James, Rettelo. Yani son değişikliğini 3 saat önce yapmış. Ama sonrasında ben bir mesaj yazdım ve geri dönüş çok çirkince oldu. Bir araştırma sonucu bu saldırının yeni üye olmuş ve Rettelo adına sığınan biri tarafından yapıldığını fark ettim. İlgili sahte kişinin kullanıcı ve mesaj sayfaları gerçek Sebastian James sayafsına yönlendirilmiş. Ama katkı sayfası şu ve Vandalizm katkıları yapmış.

Karışık oldu biraz ama aceleyle yazıyorum. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum. İyi akşamlar.--Narsilien (mesaj) 19:26, 26 Nisan 2016 (UTC)

Kaynak ekleme[kaynağı değiştir]

Selamlar. İngilizce Vikipedi'den çeviri yaparken, sunulan bilgiler için kaynak da ekleyebilmeniz mümkün mü acaba? Malum orası da bizim gibi, güvenilir kaynak sayılmıyor :) Bu sayede daha doğru ve kaynaklı bilgi sunmuş oluruz. Emeğinize sağlık, iyi günler.--RapsarEfendim? 16:52, 27 Nisan 2016 (UTC)

ingilizce vikipedi'deki referans ve kaynak kısmını olduğu gibi buraya eklesem olur mu? zaten maddenin birebir çevirisini yaptım. bir sorun olmaz herhalde? (Artemur (mesaj) 17:12, 27 Nisan 2016 (UTC)) Hebele (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Mesajın sonuna imza atarsanız süper olacak :) İlgili kaynakları dipnot olarak ekleyebilirsiniz elbette. Vikipedi:Kaynak gösterme sayfası yardımcı olabileceği gibi benim kullanıcı sayfamın sağ köşesindeki yıldızlarda yer alan maddeleri de örnek alabilirsiniz.--RapsarEfendim? 17:10, 27 Nisan 2016 (UTC)

Azerbaycan'daki-Türkiye'deki akarsular-nehirler[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Azerbaycandaki akarsular maddesi ile "Türkiye'deki akarsular" maddesini Türkiye'deki nehirler listesine yönlendirmişsin. Ancak akarsu tanımı dere,çay,nehir oluşumlarının hepsini kapsıyor. Nehir tanımı ayrı, çay tanımı ayrı, dere tanımı da ayrı. Türkiye'deki nehirler listesine bakıyorum, listede nehirde var, çayda var, derede var. Azerbaycandaki akarsular maddesine bakınca nehir karakterindeki akarsular listelenmiş bu açıdan sıkıntı olmayabilir ancak Türkiyedeki akarsular maddesinde ise genel bilgi mahiyetinde Marmara ve diğer denizlere dökülen tüm akarsularda işlenmiş. Bence bilgilendirme açısından da bu yapılanlar iyi olmuş. Ancak madde adının değişikliği, maddenin bu haliyle biraz sıkıntılı olmuş gibi geldi.--Muratero 07:53, 30 Nisan 2016 (UTC)

Merhaba. Kategorilerimiz hep nehir olarak adlandırıldığı için böyle bir değişiklik yaptım. TDK sözlüğünde akarsu için "yeryüzünde, yer altında belirli bir yatak içinde, eğim boyunca sürekli veya zaman zaman akan su" tanımı yapılmış. İngilizce karşılığı watercourse, o da aynı şekilde tanımlanmış ve kanal, okyanus akıntısı gibi oluşumları dahi kapsadığı belirtilmiş. Kısaca hareket eden her su kütlesi akarsu olarak tanımlanmakta. Diğer taraftan, nehir sözcüğü TDK sözlüğünde "ırmak" olarak tanımlanmış (en azından ırmak ihtimalini kaldırdık ortadan :) Irmak ise "çoğunlukla denize dökülen, özellikle genişliği ve taşıdığı su niceliği bakımından en büyük akarsu" denmiş. Akarsu tanımı okyanus akıntılarını da kapsıyorsa en büyük diyemeyiz aslında ama neyse. Dere için TDK sözlüğü "genellikle yazın kuruyan küçük akarsu" denmiş. Şuradaki çalışma akarsuları üçe ayırırken; dere<çay<nehir gibi bir sıralama sunmuş. Dediğin gibi taşıma doğru olmamış, bu bağlamda kategori adları da doğru değil. Dereler diye bir ayrım yapmak gereksiz diye düşünüyorum, kavramlar arasındaki fark bu kadar net değilken.--RapsarEfendim? 15:55, 30 Nisan 2016 (UTC)

Madde silme şartları[kaynağı değiştir]

Maddenin silinmesi veya silinmemesi hangi şartlara bağlıdır?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.mertmetin96 18:55, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar. Bahsi geçen madde için Vikipedi:Kayda değerlik sayfasındaki şartları sağlaması gerekmektedir.--RapsarEfendim? 18:59, 1 Mayıs 2016 (UTC)
Teşekkürler.mertmetin96 19:05, 1 Mayıs 2016 (UTC)

Güncelleme onayı[kaynağı değiştir]

Cedi Osman sayfasındaki güncellemeler onay bekliyor. İlgilenirsen sevinirsem.--Theodore Jordan (mesaj) 20:09, 2 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba, hizmetlilik başvuruma ilişkin oylamaya katılır mısınız? - Ullierlich 08:35, 3 Mayıs 2016 (UTC)

Silinme Adaylığı Sonuçlanması Hk[kaynağı değiştir]

Selam rapsar, nasılsın ? Şurada bir konu vardı hatırlarsan, uzun bir zaman geçti, ne zaman sonuca bağlanacak yada kim bağlayacak? Oylamada çoğunluk belli durumda. --» Badursun 14:36, 4 Mayıs 2016 (UTC)

Selam rapsar, bilgi verirmisin konu hakkında --» Badursun 16:18, 7 Mayıs 2016 (UTC)
Selam. Tartışma belli bir yere ulaştıktan, sona erdikten sonra bir hizmetli gelip sonlandırıyor. Belli bir süresi yok.--RapsarEfendim? 20:13, 7 Mayıs 2016 (UTC)
anlaşılan bizim tartışmanın bir yere vardığı yok. Belirsiz olması bu kadar prosedüre sahip bir platform için ters düşmüyor mu? --» Badursun 20:47, 7 Mayıs 2016 (UTC)
şöyle sorayım o zaman; belli bir yere varması gerek dedim ama belli süresi yok da dedin. Kim ilgilenecek bu durumla? Yada daha kaç oy alması lazım yada kim sonuçlandıracak. Delinin biri kuyuya taş attı, kimse çıkartamıyor durumu. Aklımıza gelen başlığa silinme adayı yazalım o zaman iyice çorba olsun herşey. Kime danışayım bu durumu? --» Badursun 14:54, 10 Mayıs 2016 (UTC)
Bir yere varacaktır bir müddet sonra, olmadı bu hâliyle kapatılacaktır. Sabırsızlanmanızı gerektirecek bir durum yok :) Bir hizmetli kapatacaktır zamanı gelince/fırsat bulunca.--RapsarEfendim? 15:02, 10 Mayıs 2016 (UTC)
:) sistemi ablamaya çalışıyorum kusura bakma. Tabii hızlandırmaya da çalışıyorum. --» Badursun 15:06, 10 Mayıs 2016 (UTC)
Selam Rapsar, burada ki vikimemur (niveles aynı kişi) adlı eleman suyunu çıkardı. Gidip 50 tane hesap açıp bütün maddeleri silmeye çıkartalım oldu olacak. Yetkisini kötüye kullanıyor.. Vandallıktan başka birşey değil yaptığı. Ergen ergen hareketler. Kime şikayet edilecek ? --» Badursun 21:18, 22 Mayıs 2016 (UTC)
Selam. Üslubundan ve bu tavrından tek şikayetçi olan ben değilim demek ki. Ben hizmetli olmadığımdan herhangi bir müdahalede bulunamam ama bunu gören hizmetliler gerekeni yapacaktır.--RapsarEfendim? 04:25, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Rapsar şu kano konusundaki maddelere bir göz atsana sana zahmet. Az madde var, hatta tek ama hangisi nereye bağlanacak belli değil. Canoeing-Kayaking, flatwater, slalom vs. ne nereye gidecek karar verip olmayan maddeleri taslak da olsa açalım.--Sayginerv-posta 08:56, 6 Mayıs 2016 (UTC)

Selam. İnan hemen hemen hiç bilgim yok, federasyon sitesinden ve diğer kaynaklardan gitmeye çalışalım. İngilizce Vikipedi'de kayaking ve canoeing diye iki spor/aktivite maddesi var. İki taşıt arasında ufak farklılıklar olsa da kayaking maddesine göre kayakların en belirgin farkı küreklerinin çift başlı olması ve sporcuların oturuş pozisyonları. Federasyon, kayak kullanımını değil de deniz kanosu kullanımını tercih etmekte. TDK sözlüğünde de kayak için bu tanım yapılmamakta. Biz de deniz kanosu diyebiliriz, hem spora hem de araca (bisiklet gibi, kayak -karda olan- gibi). Bunların bir de alt disiplinleri var gördüğüm üzere. Canoe sprint, "is a sport in which athletes race canoes or kayaks on calm water" olarak tanımlansa da hatalı, zira sprint kayak maddeniz de var :) Sprint kayak maddesini de 2014'te oluşturmuşlar, bu canoe sprint maddesindeki kalıntı ondan sonra dikkat çekmemiş zannedersem. Zaten iki aracın/branşın farklı olduğu belirtilmişti. Şurada belirtildiğine göre daha önce "durgunsu yarışı" olarak anılan sporun adını ICF, Kasım 2008'de "kano sprint" olarak değiştirmiş, bizde de kullanılan bir kavram olmuş. Federasyon ise sprint yerine sürat kullanımını tercih ediyor. Bizdeki Durgun su sürat yarışı maddesi İngilizce Vikiye bağlanmamış, zira onlar bu durgunsu yarışları için iki ayrı madde (canoe sprint ve kayak sprint) oluşturmuşlar. Whitewater slalom maddeleri var, yine ICF Kasım 2008'de bunun adını "canoe veya kayak slalom" olarak değiştirmişse de bu ad maddede tercih edilmemiş. Federasyon bunu "akarsu slalom" olarak adlandırmakta. Federasyonun daha açıklayıcı dokümanlar hazırlaması lazım, sayfaları yapım aşamasında hep :( Şimdi bulduğum şu görsel fena değil. Detaylı incelemedim ama madde yazacaksan federasyon tarafından yayınlanan dergiler de yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 15:47, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Bir de dikkat ettim, "kayakçılar" gibi bir kategori yok İngilizce Vikipedi'de ve K kategorilerinde de C kategorilerinde de yarışsa kanocu deniyor. Ana madde adı Canoeing and kayaking at the Summer Olympics olsa da IOC tarafından "kano" başlığı kullanılmakta ve "slalom" ile "sprint" olarak iki alt dala ayrılmakta.--RapsarEfendim? 15:51, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Eline sağlık. Benimki de oyunlardan kısa göz aşinalığı vee Lasma Liepa Rio kotası alınca bir göz atmaydı. Štěpánka Hilgertová'yı açınca şimdi, ne Kanocular ne Kano ana kategorisi göremeyince düzene otursun dedim. Şimdi anladığım kadarıyla, sen düzelt gerekirse, Kano (spor) gibi bir ana madde gerekiyor. Bu şu an Durgun su sürat yarışının bağlı olduğu intervikiye (de:Kanusport ve çoğu dilde Kano-Kayak olan) bağlanacak. En.wiki gibi kano-kayak ayrımı yapanlar (azınlık) yok o iw'de. Olimpik alt disiplinler fed. göre durgunsu kano (en:Canoe sprint, de:Kanurennsport, şu an bizdeki Durgun su sürat yarışı) ve akarsu slalom (en:Whitewater slalom, de:Kanuslalom).--Sayginerv-posta 16:41, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Aynen dediği gibi :) Durgunsu diyor federasyon, bitişik. Kayak mı diyelim deniz kanosu mu? Yarışmalarımız falan hep deniz kanosu adı taşıyor, bence ikincisi. Durgunsuyu ayırıp ayırmama konusunda pek emin değilim, çok detaylı da bakmadım açıkçası.--RapsarEfendim? 17:03, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Kayak kelimesini Türkçede kano benzeri araç olarak hiç görmedim; fed.'da da yoksa ve deniz kanosu birebir bunun için kullanılıyorsa neden olmasın. Sutopu gibi örnekler var; akarsu-durgunsu olarak düşünmüşler ve kullanıyorlar; genel dil kurallarına uymasa da ayırmayalım.--Sayginerv-posta 17:17, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Çift maddemiz de varmış. Şu temel oluşsun da düzensizlik kalkar. Kano maddesideki "Spor olarak" başlığı taşınıp ana madde başlangıcı yapılır sanki.--Sayginerv-posta 17:25, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Aynen :) Sen zaten biliyorsun ne yapılması gerektiğini, ben hiç bulaşmayayım :)--RapsarEfendim? 17:26, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Bunu ne yapıyoruz?--Sayginerv-posta 18:19, 6 Mayıs 2016 (UTC)
O ad bir kere yanlış, sporu anlatmıyor. Zamanında ben taşımışım :( Taşıtı anlatıyor, bu taşıta da federasyon "deniz kanosu" demiş, TDK de kayak tanımları arasında bunu vermemiş. Tarihî/geleneksel adı "kayak" olsa da madde sırf bundan ibaret değil, günümüzdeki kullanımı ve adını da göz önüne almak lazım. Türkçedeki kullanımı "deniz kanosu" ise onu kullanmak gerek diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 18:27, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Yeni soru: Ana kategori "Kano (spor)" mu yoksa taşıt olan bir kategori teşkil etmeyeceğinden yalın "Kano" mu? --Sayginerv-posta 18:48, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Bu benim de muallakta kaldığım bir konu, yerleşim yerlerinde falan denk geldim bolca :) "Bence" sade ad ama genel bir yönergemiz var mı bilmiyorum. Ben de senden bir yardımda bulunayım, Kategori:Olimpiyat şampiyonları şablonlarındaki adlandırma nasıl olmalı? Atletizmde "Kadınlar cirit atma Olimpiyat şampiyonları" tarzı bir standart yakalanmış ancak diğer sporlara girince bu standart olmuyor. Mesela ben geçenlerde "Jimnastik Olimpiyat şampiyonları - Erkekler halka" şablonu açtım, diğer sporlar da karmaşık hep.--RapsarEfendim? 19:00, 6 Mayıs 2016 (UTC)
Kategori:Kürek örneğinden de hareketle yalın olsun şimdilik. Eğer başka sporda halka diye bir dal yoksa o da "Erkekler halka Olimpiyat şampiyonları" olsun? Oradaki sıkıntı birebir aynı isimli kategori varsa oluşur sanki. Mesele "tek erkekler/kadınlar" badminton, tenis ya da masa tenisini ifade edebilir. O durumda yalnız onlarda mı, yoksa standart olsun diye hepsinde mi spor adını da koymalı? --Sayginerv-posta 19:16, 6 Mayıs 2016 (UTC)
İşte, bu tip sıkıntılar ve ikilikler çıkabiliyor :( Basketbol, futbol gibi takım sporları da karışık, kg/sıklet ile ifade edilenler de. Bunu proje tartışmasına taşıyalım.--RapsarEfendim? 19:20, 6 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba Kibele, Vitruvian adındaki kullanıcı sağlam kaynakları vermemize rağmen değişiklikleri siliyor/geri alıyor. Bir bakar misin lütfen Ebu Hanife el-Dinaverinin etnik kökeni için 4 kaynak verdim silmiş gerekçesi sadece bir yerde fars olarak geçmesiymiş. Yanı ırkçı değilim Allaha şükür ama sonuçta hakikatı inkar edilmesine de karşıyım. Konuyu araştırın lütfen. Xwedêda Ozyilmaz (mesaj) 16:34, 8 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Ekleme eksik ve hatalı, kaldırma da hatalı. Kaynak(lar) Kürt veya Fars olduğunu söylerken sizin yalnızca Kürt kısmını almanız ve o şekilde göstermeniz doğru değil. Geri almak yerine de Fars eklemesi yapılabilirdi.--RapsarEfendim? 15:10, 9 Mayıs 2016 (UTC)

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![kaynağı değiştir]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (talk) 15:06, 9 May 2016 (UTC)

Olimpiyatlar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Olimpiyatlarla ilgili şöyle ufaktan başlayıp birkaç kaliteli veya seçkin madde hazırlasak ya? 1956 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye mesela görece kısa olabilecek bir madde gibi duruyor :)--RapsarEfendim? 00:50, 12 Mayıs 2016 (UTC)

Selam Rapsar. Valla bazı ana maddeler bile kötü halde, Norveççede olan bayrak taşımış Türk bizde yok. Her türlü geliştirmeye açığız :) Eski tarihler için sağlıklı bilgi bulmak zor olabiliyor ama, şu liste çok zahmete girmeden seçkin olur diyordum mesela, daha isimleri tamamlamıyorum. Sen karar ver, ben destek olurum her türlü.--Sayginerv-posta 05:12, 12 Mayıs 2016 (UTC)
Ondan başlayalım o zaman :) Olmadı dönem gazetelerini inceleriz (in that case, incelersin :) Hadi başlayalım.--RapsarEfendim? 15:31, 12 Mayıs 2016 (UTC)
Olur farketmez, ben kaynaklara bakınıyordum zaten --Sayginerv-posta 17:01, 12 Mayıs 2016 (UTC)
En başta verdiğim maddeye mi geçsek bunu tamamlamak imkansıza yakın :)--RapsarEfendim? 15:13, 13 Mayıs 2016 (UTC)
Nasıl istersen :) Bunda liste tamamlansa bile metine yazacak şey de bulunmayacak.--Sayginerv-posta 20:17, 13 Mayıs 2016 (UTC)
  • Hiç yardım etmiyorsun :) Güreşte bir yere kadar sıklet olarak kullanmış İngilizce Viki, sonradan kg şeklinde kullanıma geçmiş. Ben hakim değilim pek, neden öyle yapmışlar?--RapsarEfendim? 21:58, 19 Mayıs 2016 (UTC)
(Maddeyi düzenle, kırmızıları aç, metin yaz vs. gibi) Tam bir paylaşım olmayınca mı nedir kaldı öyle haklısın. Bu kilo kategorileri sıkça değiştiğinden, başta standart olsun diye sıklet olarak açmış, daha sonra bu durumdan vazgeçmiş olabilirler. Aslında sıklet kullanışlı olabilir gerçekten, örneğin "Erkekler x kg serbest güreş olimpiyat şampiyonları" diye şablon oluşturmak sıkıntı değişiklikler sebebiyle ama sıklet o işi çözüyor. Bir tartışma yapmışlarsa kg kullanma argümanlarına bakmak lazım.--Sayginerv-posta 22:31, 19 Mayıs 2016 (UTC)
:) Madde içeriğini doldurmak ve sonrasında oluşacak bolca maddeyi açmak kaldı :) Ben çalışma sayfamda sporcuların performans tablosunu yapmaya başladım. Boksa mesela hep sıklet demişler, yandaki şablonda kg vermişler :) Dolaşım şablonunda da sıklet demişler ve kg değişikliklerini not düşmüşler. Ben bu sporları takip etmem, neler yaygındır bilmem. Bu eski sporcuları yazarken hep kg olarak yazıldığını gördüm gazetelerde. Diğer yandan da hep "Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonası" tarzı kullanımları biliyorum :) Proje sayfasında tartışmaya değer gibi duruyor.--RapsarEfendim? 22:53, 19 Mayıs 2016 (UTC)
56'da İsveç'teki binicilik yarışlarına da katılmışız; onu da eklemek gerekecek. Metin için düşündüğün bir çevrimiçi kaynak var mı? Gazete arşivlerinde çok çelişkili haberler geçmişler. Eski dönemleri basılı kaynak olmadan halletmek zor oluyor.--Sayginerv-posta 17:19, 20 Mayıs 2016 (UTC)
Sports-Reference'ta yer almıyor, ilginç. Ben de şimdi gördüm. Gazete arşivleri çelişkili derken? Bir de Ramazan Güngör ve Adil Güngör adlı iki farklı güreşçi var ya, Sports-Reference'ta bunları birleştirip "Ramazan Adil Göngör" yapmışlar :) Kendilerine mail attım birkaç gün önce bakalım düzelecek mi. Sana şunu sunayım o zaman gazete kaynakları için. Avustralya'ya git, İsveç'e git, Amerika'ya git :) Daha doğrusu gidelim :)--RapsarEfendim? 18:21, 20 Mayıs 2016 (UTC)
Onu 1956 Equesterian Games diye ayrı bir sayfada vermişler ama dahil kabul ediliyor diye biliyorum. Eski tarihler için hataları olabiliyor; düzeltirler muhtemelen. Gazete için Milliyet'e baktım şöyle bir de, atletizmde katılacağız denmiş bir gün, sonra çelişikili başka haber girmişler iyice detaylı bakmak lazım sürecin gelişimi için. newspapermap de güzelmiş teşekkürler :) --Sayginerv-posta 18:36, 20 Mayıs 2016 (UTC)

TVF, Şampiyonlar Ligi'ni CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi şeklinde adlandırıyor. Bu durumda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yerine CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi daha doğru değil mi? Aynı şekilde Kadınlar CEV Kupası yerine CEV Bayanlar Kupası? --cobija 11:36, 15 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar. Uluslararası organizasyonlarda federasyona balı kalınması gerektiğini düşünmüyorum açıkçası. Kafalarına göre çeviri/kullanım yapabiliyorlar, tutarsızlıklar olabiliyor. Mesela arama kısmına "şampiyonlar ligi" yazıp aratınca, zaman zaman "CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi" kullanımını zaman zaman da "CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi" kullanımını tercih ettiklerini görebilirsin aynı turnuva için. Keza TFF de FIFA Dünya Kupası değil de Dünya Kupası diyebiliyor yalnızca. Bu tip uluslararası etkinliklerde, yaygın kullanım da göz önüne alınarak doğru çeviriden yanayım.--RapsarEfendim? 20:16, 15 Mayıs 2016 (UTC)

TVF ligleri bayan diye adlandırıyor, buna uyarak çevirileri de bayan diye yapmak lazım tutarlılık adına. Lig adında Denizbank adını kullansa da kullanmasa da konfederasyon adının lig adından önce getirildiği de görülüyor her türlü kullanımda. Sadece voleybolda değil diğer sporlarda da olan bu zaten, yanlış mıyım? --cobija 20:39, 15 Mayıs 2016 (UTC) .böyle bir zorunluluğumuz yok. Ulusal organizasyonlar farklı uluslararası farklı. Britanya'da "Ladies" adıyla düzenlenen organizasyonlar var mesela. Kadın-Erkek kısmının önce gelmesi hakkında net bir görüşüm yok açıkçası, ama dediğim gibi uluslararası bir organizasyonda direkt federasyonların kullanımını esas almamak lazım.--RapsarEfendim? 21:38, 15 Mayıs 2016 (UTC)

Yahu ortada bir zorunluluk olsa direkt taşırım zaten. Jimnastik/cimnastik meselesinde ilgili kurumları esas alırken şimdi neye göre federasyon dikkate alınmayıp da -ki orada bu durumdakinin aksine spor kurumları yerine diğer kaynakları esas almak çok daha mantığa yatkın- yaygın kullanım esas alınır oldu onu anlamadım. Baktığım kadarıyla bayan/kadın kullanımında da dramatik bir fark göremedim. CEV ilk olarak gelmeli de, federasyonu bayan/kadın kullanımında esas almazsak buraya tezat düşeriz. --cobija 21:52, 15 Mayıs 2016 (UTC)

Abi üstte açıkladım ya, yapma :) Uluslararası organizasyonlar için bunun doğru olmadığını düşünüyorum "ben". Tutarsızlıklar oluyor, kafalarına göre kullanımlar oluyor. Örnek de verdim hatta.--RapsarEfendim? 01:17, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Bu yıldız senin için[kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
İnanılmaz çalışmaların için. Hayranlıkla takip ediyorum. --cRea80ileti 11:19, 16 Mayıs 2016 (UTC)

Seçkin madde adayı hakkında[kaynağı değiştir]

Önecelikle yardımlarınız için teşekkürler :)Gerçekten sayfanın hepsini okudunuz mu? bu kadar kısa sürede mütalaasını yapmanız beni şaşırttı doğrusu :) Temel53 (mesaj) 23:45, 18 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar ve rica ederim :) Zaten izleme listemde yer alan, daha önce de okuduğum ve hatta ufak ufak temizlikler yaptığım bir madde. İmza: Madde okunmadan görüş belirtme mevzusundan zamanında çok isyan eden biri :)--RapsarEfendim? 00:11, 19 Mayıs 2016 (UTC)

İntihar saldırıları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu maddeye yeni saldırılar ekledim, onları açmamda yardım edebilir misin? Kayda değer olanlar varsa başka onları da açabiliriz :)--RapsarEfendim? 23:40, 18 Mayıs 2016 (UTC)

Şu sıralar biraz yoğunum Rapsar ama önümüzdeki hafta elimden geldiğimce yardımcı olabilirim bu konuda. Önümüzdeki günlerde provelt de düzelirse, kaynak eklemede kolaylık olacağını umuyorum. Maurice Flesier message 17:03, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar. Serhat (şarkıcı) maddesini kaliteli madde adayı göstermişsiniz. Böyle bir zorunluluğumuz yok ama maddeyi oluşturan ve bu seviyeye getiren bana bir mesaj atmış olsaydınız öncesinde hoş olurdu... İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 20:17, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Gerçekten iyi bir kullanıcı ve çalışkan kullanıcı olduğunuzu daha öncede belirtmiştim, bu düşüncem yine devam etmektedir.Emeğinize sağlık gerçekten iyi bir sayfa düzeni gördüm,oluşturduğunuz madde ile ilgili.Bu yüzden kaliteli madde olması gerektiğini düşünerek sayfayı aday gösterdim.Sizin sayfayı oluşturduğunuzu bilmiyordum dolayısıyla mesajınızı gördükten sonra öğrendim.Bu kısmı es geçtiğim için üzgünüm ayrıa bana vikipedi kuralları hakkında yardımlarınızdan dolayıda teşekkür etmek istiyorum :) iyi çalışmalar. Temel53Mesaj 21:20, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Estağfurullah, dediğim gibi bu bir zorunluluk veya kural değil. Şahsi bir mevzu da değil, genel bir olay. Sadece bunu dile getirmek istedim, iyi günler :)--RapsarEfendim? 21:24, 23 Mayıs 2016 (UTC)

Annem de babam da Trabzon-Çaykaralı", kendisine de sordum.[kaynağı değiştir]

Bu ne şimdi? Doğum yerleri mi demek oluyor? --esc2003 (mesaj) 16:36, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Evet. Kendisini tanırım, kendisi de doğruladı.--RapsarEfendim? 16:38, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Ben ne diyorum kardeşim? İstanbul'da doğup Vanlıyım dersen Van doğumlu olmuyorsun değil mi? Mantık kurabiliyorsundur. Kaynakta sadece ebeveynlerinin memleketi olduğunu belirtmiş. Doğum yerleri olduğunu değil. Ayrıca kendisini tanıyıp tanımaman beni ilgilendirmiyor. Kaynak muamelesi yapamayız senin gözlemlerine, deneyimlerine vs. --esc2003 (mesaj) 16:41, 25 Mayıs 2016 (UTC)
Kardeşin değilim. Kendisiyle görüşüyorum diyorum hâlâ bana açıklama yapmaya çalışıyorsun. Kaynakta kastedilen de benim dediğim zaten.--RapsarEfendim? 16:43, 25 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, yeri burası değil derken anlamadım. İstiklal Marşının metni Vikikaynak'da var ama aynı metin burda da var.TurkuazTurkuazmsj 19:31, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Tartışılması gereken bir mevzu. Genel olarak uygulamada bu tip metinleri eklemiyoruz ama bazı şiir ve özellikle ulusal marşları ekliyoruz. Bunun bizde bir yönergesi de yok :( İngilizce Vikipedi'ye baktım, en:Wikipedia:Do not include the full text of lengthy primary sources diye yönergeleri var. Bazı kısa konuşmalar, şiirler, ulusal marşlar falan eklenebilir denmiş. Dediğim gibi tartışmaya değer.--RapsarEfendim? 19:36, 28 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba,

Hazal Kayanin sayfasi bir inceleme bekliyor, bi bakar misiniz? Tesekkurler Mona778 (mesaj) 09:27, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Benden önce başka bir kullanıcı incelemiş, problem yok :) İyi günler.--RapsarEfendim? 05:49, 30 Mayıs 2016 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Selam rapsar, kaynak verdiğimde arşivlerken kaynak verdiğim sayfa değiştirildiğinde arşiv kısmı da yenileniyor ben yaptığımda, eğer sende bu sorunu engelleyecek bir çözüm varsa yardımcı olursan sevinirim. İyi çalışmalar.--AliKd 15:42, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Selamlar. Hangi siteyi kullanıyorsunuz? Archive.org'da böyle bir durum söz konusu değil, orayı kullanabilirsiniz. İyi günler.---RapsarEfendim? 05:51, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Devriye isteği: Asal sayı[kaynağı değiştir]

Merhaba, Asal sayı maddesinde bekleyen IP değişikliklerini reddeder misiniz? Madde perişan hâlde. Teşekkürler. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 05:07, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Tamamdır, halledildi ;) İyi günler.--RapsarEfendim? 05:53, 30 Mayıs 2016 (UTC)
Teşekkürler, iyi günler. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 07:57, 30 Mayıs 2016 (UTC)

Erdoğan- Davutoğlu gerginliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Erdoğan - Davutoğlu gerginliği tartışma sayfasına madde adı değişikliği ile ilgili yorum yapar mısın? Teşekkürler| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 12:27, 31 Mayıs 2016 (UTC)

Kukla iddiası[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilk gördüğüm andan beri anlamsız gülüyorum ben, hemen yanıt mı vereyim, bekleyeyim mi? Böyle bir durumda ne yapılır bilmiyorum. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 00:33, 1 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Şurayı okuyup gerekeni yapmak gerekiyor.--RapsarEfendim? 01:18, 1 Haziran 2016 (UTC)
Anladım, teşekkürler. Şimdilik görmezden geliyorum.--Evolutionoftheuniverse (mesaj) 01:38, 1 Haziran 2016 (UTC)

kategori başlık sıralaması hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba, daha önce DEFAULTSORT şablonu ile sıralamanın ada veya soyadına göre yapılması ile ilgili bir mesajını görmüştüm sanırım. ilgili bot isteğine görüş bildirebilir misin? teşekkürler. -- Hakan·IST 09:40, 1 Haziran 2016 (UTC)

Sığınmacı ve mülteci Türkiye'de nasıl farklı?[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C3%BClteci&diff=17144575&oldid=16750219 kontrol edildiniz.

Türkiyede sığınmacı ve mülteci nasıl farklı Tartışma:Mülteci de anlatabilir misiniz?Bu imzasız yazı Chidgk1 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Onaylama gerekçem o değil, herhangi bir ülkeye ayrıcalık tanınarak yalnızca o ülke hakkında bilgi verilmesinin doğru olmamasıdır. Yani dediğiniz doğru aslında :)--RapsarEfendim? 02:23, 3 Haziran 2016 (UTC)

Anonim kullanıcı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Son değişiklikler kısmında bir katkına denk geldim. Kukla olduğundan şüphelendiğin anonim kullanıcı (vandal?) şurada, "Yok olma isteği" başlığı altında, mevcut şüpheni doğrulamış bulunuyor. Mesaj sayfamda sarkazm yapmaya çalışan anonim kullanıcı ile aynı kişi, tesadüfen gördüm. Denetçiye de önerdiğim gibi, range block uygulaması işe yarayacaktır. İyi çalışmalar. Hannahannah (mesaj) 11:14, 1 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Şu anda anonimlerin yanında kullanıcı adıyla da bir şeyler yapmaya çalışan kukla hesaplar mevcut. Kim olduklarını inan bilmiyorum ve öyle bir kovalamam da yok ama bariz bir şey bu. Katkı yapmaya çalışan herkese kapımızın açık olması lazım, ancak amacı katkıdan çok burayı kaosa sürüklemeye çalışanlara da fırsat vermemek gerek ;) İyi günler.--RapsarEfendim? 02:26, 3 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba, bu sorunlar sayesinde kabul edebilir: 1, 2, 3.--88.18.113.156 11:54, 1 Haziran 2016 (UTC)

Selaaaaam. Şu mesajdakiler senin için de geçerli Rapsar. İlgilenip düzenleme yaparsan sevinirim malum başımda nur topu gibi bir trol var maddenin tartışma sayfasında falan ilerlemek imkânsız. -seyit. 12:25, 1 Haziran 2016 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

merhaba kolay gelsin . Mustafa Demir sayfasında ki değişiklikleri onaylayabilirmisin. Mutlutopuz 07:45, 2 Haziran 2016 (UTC)

Katkıda bulunduğunuz bir madde SAS adayı[kaynağı değiştir]

Merhaba, katkıda bulunduğunuz bir madde (maddenin değişiklik geçmişine istinaden) SAS adayı. Görüş bildirmek için Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ayçiçeği Projesi. --Evolutionoftheuniverse (mesaj) 21:52, 2 Haziran 2016 (UTC)

şu maddelerin kayda değerliğine bakabilir misin.. Edin Terzic, Eren Şafak, Miguel Peiró.. --kibele 16:30, 3 Haziran 2016 (UTC)

bunlara bakabildin mi? --kibele 10:33, 9 Haziran 2016 (UTC)
Selam. Ters zamanda gelmişti :) Ne futbolculuk kariyerleriyle ne de diğer pozisyonlarıyla KD durmuyorlar.--RapsarEfendim? 10:35, 9 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar. ABD-Amerika Birleşik Devletleri kategorilendirmesi hakkında 14 ay önce şurada bir tartışma başlatmışsın ama şimdi değişiklik yapılıp ABD olanlar silinsin diye etiketlenmiş. Gözden kaçırmayalım, bu tartışma neticelenmiş miydi? Orada sözünü ayrı bir tartışma gerektiğinden bahsederek bitiyorsun. O ayrı bir tartışma oldu mu? Bilgi verirsen sevinirim. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:53, 5 Haziran 2016 (UTC)

Selam. Tartışma neticelenmiş, tekrar okudum. BSRF'nin "ABD'li kategoriler ne olacak?" sorusu için "ona ayrı bir tartışma lazım" demiştim :) Bot isteği sayfasında da bunu ayrıca belirttim zaten.--RapsarEfendim? 20:12, 5 Haziran 2016 (UTC)
Tamam. ABD neticelenmiş, ABD'liler neticelenmemiş, doğru mu?...Şu değişiklik tartışıldı mı? diyorum.Vikiçizer (mesaj) 20:16, 5 Haziran 2016 (UTC)
ABD'liler tartışılmadı bile :) Yani bu asıllılar da tabi ABD'li kısmına giriyor.--RapsarEfendim? 20:21, 5 Haziran 2016 (UTC)
O zaman sana zahmet mevzuyu HakanIST'e yazar mısın? Onları bekletsin. Sanırım ABD'li kısmını kategori tartışmalarına eklersin, sonucuna kadar değişiklik yapılmamalı bence. Vikiçizer (mesaj) 20:29, 5 Haziran 2016 (UTC)
Zaten yapmayacağını belirtti orada :) Bu kategoriler "ABD'li" olarak adlandırılmadığı için arada kaynamış.--RapsarEfendim? 00:11, 6 Haziran 2016 (UTC)

Anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Selam. Bunun tartışılması için bir neden göremiyorum. 2016 Ankara saldırısı'nda yer alan maddelerden bir farkı yok. Eğer 2008 Güngören patlaması tartışmasındaki gibi aylarca sürecek bir kısır döngü görülmek isteniyorsa buyurun başlatın tartışmayı. Ayrıca Mart 2016 İstanbul saldırısını da özelleştirin bu durumda. İyi geceler. Maurice Flesier message 00:59, 8 Haziran 2016 (UTC)

Yaptığınızın geçerli bir açıklaması yok Maurice Flesier. Güngören için de Temmuz 2008 İstanbul saldırıları diyebiliriz bu düşünceye göre. O tartışmadaki konu farklı. Saldırı kelimesinde TBA'ya aykırılık aranıyor. --esc2003 (mesaj) 02:07, 8 Haziran 2016 (UTC)
Selamlar. Saldırının gerçekleştiği noktaya göre, basında yer alan ada göre değişiklik gösterebiliyor. Türkiye'deki intihar saldırıları listesine bakarken bu çeşitlilik net olarak görülebilir. Tek yapılması gereken bu tip konularda tartışmak.--RapsarEfendim? 05:50, 8 Haziran 2016 (UTC)

Rapsar merhaba, rica etsem bu sayfadaki son yapılan değişiklikleri geri alabilirmisiniz. Çok fazla hatalı değişiklik yapılmış. Bu sebeple yeni bilgiler ekleyip gerekli düzeltmeleri yapamıyorum. İlgilenebilirseniz memnun olurum.--Neomaniaamesaj 19:07, 9 Haziran 2016 (UTC)

yorumunu gördüm de.. o zaman Kategori:Türkiye tarafından terörist olarak belirlenmiş örgütler kategorisinde de sıkıntı var, öyle değil mi? --kibele 22:43, 9 Haziran 2016 (UTC)

Elbette :) Diğer kategorilere bakılırsa anlaşılabilir.--RapsarEfendim? 22:47, 9 Haziran 2016 (UTC)
teşekkürler. bu arada kendine vandaldan kukla yapmışsın. bunca yılın vikipedisti olarak teessüf ederim. --kibele 22:56, 9 Haziran 2016 (UTC)
Tabi. O kadar zekiyim ki hatta maddeleri açık açık, aşama aşama çalışma sayfamda oluşturup, sonra işini kuklamdan rica ediyorum. Neyse, şuraya bakar mısın? İşi mantıklı tartışma kısmına getiremedim.--RapsarEfendim? 22:59, 9 Haziran 2016 (UTC)

Küçük harfli yönlendirmeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu yönlendirmeler Kullanıcı:Khutuck tarafından bot yardımıyla, yanlış hatırlamıyorsam topluluğa da sorularak (ya da bilgilendirilerek) açılmıştı :) Sonra sıkıntı olmasın.--RapsarEfendim? 22:01, 12 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar. Bilgilendirme için teşekkürler. Topluluk kararından haberim yok. Bilginiz varsa link atabilir misiniz? Bir karar alındıysa muhtemelen bu toplam sayfa sayısını şişirmek için bulunmuş bir yöntem, işlevselliği yok. Uygulama o kadar kötüye gitmiş ki ortaya Eurovision Şarkı Yarışması'Nda Türkiye gibi sayfalar da ortaya çıkmış. Uygulama o kadar işlevsiz ki küçük harfle arama çubuğuna yazıldığında zaten ilgili sayfaya gidiliyor. Bu şekilde yönlendirme yapıldığı zamansa xxx sayfasından yönlendirildi uyarısı alınıyor. Birkaç haftadır birkaç bin yönlendirme halihazırda silindi. Silen hizmetliler ya da son değişikliklerde gören kullanıcıların hiçbiri bir ses etmedi. Bir çekinceniz varsa işlemi durdurup tartışmaya alalım. Yoksa da köy çeşmesinden ya da kullanıcı mesaj sayfamdan bir kullanıcı çekincesini ortaya koyana kadar devam edelim diyorum. --Kudyaz 22:09, 12 Haziran 2016 (UTC)

Öyle bir "topluluk kararı" denebilecek bir şey yoktu. Kendisi böyle bir öneriyle geldi, itiraz da gelmedi diye hatırlıyorum :) Bakayım... Şurası, buldum :) O verdiğim örnekteki yönlendirmeyi bu bot mu yaptı bilmiyorum. Dezavantajları nelerdir onları da bilmiyorum. Yalnızca böyle bir şey vardı zamanında. Her iki tarafın da emekleri boşa gitmesin sonra diye dedim :)--RapsarEfendim? 22:20, 12 Haziran 2016 (UTC)
2011'de madde sayımız az bari derinliğimiz fazla olsun diyerek başlamış bir uygulama anlaşılan. :) Zaman harcayıp linki bulduğunuz için teşekkür ederim. Gelen ilk itirazda uygulamayı durdurup tartışmaya açacağım. İyi çalışmalar. --Kudyaz 22:25, 12 Haziran 2016 (UTC)
Benim için fark etmez, maksat sonradan emekleriniz boşa gitmesin ve daha geç olunmadan bir tartışma yaşanmasın :) Khutuck aktif olduğunda görecektir muhtemelen. İyi günler.--RapsarEfendim? 22:32, 12 Haziran 2016 (UTC)

/* Vedat Akman */ Bağımsız ve güvenilir kaynak olduğunu düşündüğüm kaynakları ekledim.[kaynağı değiştir]

Ben TOYP Türkiye projesini vikipedia da görünce çok heyecanlandım. 23 yıldır devam eden bu projenin vikipedia gibi gayet saygın bir bilgi arşivinde yer almasına katkıda bulunmak istedim. Çünkü 23 yıldır başarılı gençlere hizmet eden böyle bir projenin hiç böyle kalıcı bir maddesi olmamıştı. Hemen viki oldum. İyi bir motivasyon olur diye düşündüm. Amatör heyecanımla TOYP Türkiye birincisi olan gençlerimiz için detaylı bir madde oluşturma çabasına girdim. Ancak gayet başarısız oldum. İki kez silinme aldım. Bu süreç iyi bir öğrenme süreci oldu ancak madde için pek iyi olmadı. Bu projenin fahri babası olan ve bu proje vesilesi ile yıllar önce tanıştığım Vedat Hoca'nın sayfası hakkında sizin yorumlarınızı görünce bende bu sefer o maddeyi kurtarmak için çalıştım. Gerçekten bağımsız ve güvenilir olduğunu düşündüğüm bir çok kaynak ekledim. Epey araştırdım ve iyi kaynaklar bulduğumu düşünüyorum. Yine sizin gibi vikipedia'ya yıllarını vermiş birikimli bir yetkili göz atmış ve değişikleri beğenmiş. Olumlu yazmış. Cesaretlendim ve size o cesaretle bu mesajı yazıyorum. Birazda çekinerek yazıyorum çünkü size yazmamı nasıl karşılarsınız bilemiyorum. Umarım size herhangi bir rahatsızlık vermiyorum. Tek ricam yaptıklarıma bir göz atmanız. Umarım bir fark yaratmışımdır. Yazdıklarınızı gayet dikkatli bir şekilde uygulamaya çalıştım (tarafsız ve güvenilir kaynaklara başvurmak hk.). Kısa yazmayı ümit ediyordum uzadı sanırım verdiğim rahatsızlık için tekrar kusura bakmayın. Sevgiyle kalın. Oznurkazanci (mesaj) 18:50, 13 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Öncelikle hoş geldiniz. Cesur olun, büyük adımlar atın ama Vikipedi:Politika ve yönergelere de dikkat edin :) Burada kişisel çatışmalar olmaz, katkılara bakılıyor. Size karşı bireysel bir hamle olmadığını da unutmayın ve olayları kişisel algılamayın ;) İyi günler.--RapsarEfendim? 11:15, 14 Haziran 2016 (UTC)
  • Merhaba, maddeye gazete ve dergi haberlerinden oluşan yeni kaynaklar ekledim. Bu tür kaynakları bu şekilde eklemeyi yeni öğrendim. Haber Linklerinin yönlendirildiği sitede paylaşım serbest ibaresi var yani paylaşımda sorun yok. Maddenin tartışma kısmında bununla ilgili bilgi var. Çok titiz ve dikkatliyim kontrol ettim. Yeni kaynaklara bir göz atarsanız sevinirim. İlginize teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 01:33, 16 Haziran 2016 (UTC)

Onay bekleyen düzenlemelerim (Buffy evreni)[kaynağı değiştir]

Merhaba öncelikle. Ben uzun bir süredir Buffy evreni maddelerini ayrıntılı bir şekilde incelemeye aldım ve geliştirmekteyim. Amacım bütün Buffy evreni sayfalarını olabildiğince genişletip ayrıntılı hale getirmek ve henüz açılmamış maddeleri açıp gerekli bilgiler eklemektir. Ama uzun bir süredir bekliyorum ve hala düzenlemelerimin çoğu beklemede. Bir bakabilir misiniz? --HastaLaVi2 (mesaj) 02:10, 16 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Değişiklikler genel olarak birileri tarafından görüldükçe -olumlu olmaları şartıyla elbet- onaylanmaktadır. Siz mesaj attığınız için ben tamamıyla ilgilendim az önce. Bir hizmetliye mesaj atayım, sizi beyaz listeye alalım. Böylece değişiklikleriniz otomatik olarak onaylanacaktır :) Bu sistem (sürüm kontrolü) hakkında daha fazla bilgi için ise Vikipedi:Sürüm kontrolü sayfasını inceleyebilirsiniz. Herhangi bir problemde mesaj atmanız yeterli. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:19, 16 Haziran 2016 (UTC)
Merhaba, ilginiz için teşekkür ederim. Yalnız bir hafta kadar önce ben beyaz listeye bir hizmetli arkadaş tarafından alınmıştım. Alındıktan bir iki gün sonra iki ayrı sayfada telif hakkından dolayı (tamamen benim suçum) dolayı beyaz listeliğim geri alındı. Yani karar vermeden önce bunu bilmenizi istedim. --HastaLaVi2 (mesaj) 13:10, 16 Haziran 2016
Evet ben de size mesaj atarken gördüm, bir şey yapmadım :) Bu kurala da hakim olduğunuzu düşünüyorum artık az çok :) Neyse, bir müddet daha beklemekte yarar var o halde.--RapsarEfendim? 10:31, 16 Haziran 2016 (UTC)
Teşekkürler. :) Son bir şey daha sormak istiyorum. Bu deneme tahtası olayını nasıl kullanabilirim? Başka kullanıcılarda gördüğüm kadarıyla kendi sayfalarında direk yapmıyorlar bunu ama nasıl yapıyorlar çözemedim. --HastaLaVi2 (mesaj) 13:39, 16 Haziran 2016
Estağfurullah :) Kullanıcı:HastaLaVi2/Çalışma sayfasını oluşturup, çalışmalarınızı orada yapabilirsiniz.--RapsarEfendim? 10:47, 16 Haziran 2016 (UTC)

Yeni Kaynaklar - Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddeye gazete ve dergi haberlerinden oluşan yeni kaynaklar ekledim. Bu tür kaynakları bu şekilde eklemeyi yeni öğrendim. Haber Linklerinin yönlendirildiği sitede paylaşım serbest ibaresi var yani paylaşımda sorun yok. Maddenin tartışma kısmında bununla ilgili bilgi var. Çok titiz ve dikkatliyim kontrol ettim. Yeni kaynaklara bir göz atarsanız çok sevinirim. İlginize teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 02:03, 16 Haziran 2016 (UTC)

Selamlar. Usame bin Ladin maddesinde bayağıdır çalışmam var. Elimde bolca kaynak olduğundan geliştirmek sıkıntı değil :) Kırmızı bağlantıların açılması konusunda yardımcı olabilir misin ilgileniyorsan konuyla?--RapsarEfendim? 18:37, 16 Haziran 2016 (UTC)

Selam Rapsar, konuyla ilgileniyorum sayılır. Burada katkılarım olmadı pek ama. Abdullah Azzam'dan Ebu Katade el-Filistini'ye kadar geniş bir cihad külliyatı var bende de. İstifade edip ilgilenmeye bakarım. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 18:43, 16 Haziran 2016 (UTC)

Real challange[kaynağı değiştir]

Selam. Esas bunlara bak ;) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 18:35, 16 Haziran 2016 (UTC)

Challange accepted. O listemin baş köşesinde ömürlük proje olarak beklemekte. Saydıklarım biterse anca bakarım ama onun maddeleri sitenin yüzkarası olarak görüyorum. 5.200 civarı eksik futbolcu madde açan Japon abimiz sağ olsun, hepsini düzenlemeye ne sabır ne zaman yeter. Adamdaki enerjiyi görünce Japonların nasıl böyle ilerlediğini bir kez daha gördüm. Var ya iyi ki de Japonya liginde o futbolcular forma giymiş. Sağ olsun, Japonya'ya adım atan hiçbir futbolcunun maddesini eksik etmemiş. Gerçi adamın bizde 23 madde açtığı FootballLibrary adlı kulanıcı hesabı global çapta engellenmiş. Artık diğer vikilerin de anasını ağlatmış mıdır bilemem --Śαвяí¢αи76ileti 19:24, 16 Haziran 2016 (UTC)

Bu Yıldız Senin için[kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
Deneyimli bir kullanıcı olarak diğer kullanıcılara yol gösterdiğin için - Antmqr mesaj at 20:23, 17 Haziran 2016 (UTC)
Estağfurullah :) Teşekkür ederim düşüncelerin için Kullanıcı:Antmqr.--RapsarEfendim? 21:22, 17 Haziran 2016 (UTC)

TOYP Türkiye Hk.[kaynağı değiştir]

Sayın yetkili Günaydın. Vedat Akman maddesinin belirttiğiniz KD sorunu hakkında bayağı yol kat ettiğimi düşünüyorum. Yeni bir viki olmama rağmen iyi bir iş çıkarttığımı ümit ediyorum. Sizden ricam maddeye tekrar bir bakmanız ve tekrar değerlendirmeniz lütfen. Bu arada bekleyen yeni eklemelerde kategori kısmına TOYP Türkiye maddesini ekledim. Onaylarsanız esas olarak bu madde üzerinde çalışmayı çok isterim. TOYP ve JCI wikipedia'da var. JCI Türkiye ise Vikide var. Ancak JCI nın en önemli sosyal sorumluluk projesi olan TOYP Türkiye seçmeleri TOYP Türkiye yok. (23 yıldır ülkemizde yapılıyor) Lütfen bir bakarmısınız görüşünüz benim için önemli. Teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 08:10, 19 Haziran 2016 (UTC) Bu maddeyi Cuma günü TOYP Türkiye birincileri olarak tekrar açmak istedim (daha önce silinmişti KD sorunu var diye) bayağı bir hazırlık yaptım (özgün ve ciddi kaynaklar buldum içerik yazdım). Bir ansiklopediye yakışır bir çalışma yaptım. Çalışmamın ortasında daha maddeyi yazarken uzman bir yetkili sildi. Acaba silinmiş bir madde üzerinde çalışmak yasak mı? Bende bu yüzden TOYP Türkiye dedim. Sanırım bende Japonluk var çalışmadan duramıyorum. İyi bir şeyler üzerinde çalışma fırsatı verirseniz elimden geleni yaparım. Özellikle TOYP projesine lütfen bir göz atın. İnanın maddeye bağımlılığım falan yok. Sadece doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapmak için çabalıyorum ve fırsat istiyorum. Görüş ve yorumlarınıza saygı duyuyorum. Olumsuzda olsa görüş vermeniz beni motive edecektir. Ayırdığınız zamana değeceğini düşünüyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.Oznurkazanci (mesaj) 08:10, 19 Haziran 2016 (UTC)

Selamlar. Öncelikle burada "yetkili" diye bir kavram olmadığını belirteyim. Siz ne kadar katkı yapabiliyorsanız biz de o kadarını yapabiliyoruz :) Yalnızca bazı görece tecrübeli kullanıcıların sahip olduğu ekstra haklar var ama bu onları diğerlerinden üstün yapmamakta. Emeğinize sağlık, maddeye büyük emek vermişsiniz. Bir maddenin kayda değer olabilmesi için "konudan bağımsız, güvenilir ve atıf yapılabilir bir şekilde kapsanmış, içerik edilmişse kayda değer sayılır. Kapsamın derinliği ve kaynakların kalitesi, kapsamın ve ihtiyaç duyulan kaynak sayısının kayda değerlik yaratıp yaratmadığı belirlenirken dikkate alınmalıdır." şeklinde kabaca bir özet var. İlgili kaynaklar şahsı derinlemesine incelemeyen kaynaklar (çok büyük bir kısmı), aynı içeriği barındıran kaynaklar, tekrar eden kaynaklar vs. Bunları eleyince elimizde 2-3 kaynak kalıyor adam gibi (derinlemesine inceleyen). Bunların da yeterli olduğunu düşünmüyorum ben.--RapsarEfendim? 11:49, 19 Haziran 2016 (UTC)

Bilican Dağları[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Bilican Dağları'nı "Türkiye'deki dağlar" şablonunun sıra dağları bölümüne eklemişsin. Ben daha önce yerel dağları kalabalık yapmasın diye şablondan çıkardım. Çünkü bu türde Türkiye'de yüzlerce dağ bulunabilir. Şablona bunların hepsini koymalı mıyız? Mesela; Kaçkar sıradağları, üzerinde Kaçkar Dağı, Onunda üzerinde Kaçkar zirvesi/tepesi bulunur. Bilican dağları yazılsa bile dağlar bölümüne aktarılmalı fikrindeyim. kolay gelsin...[[kullanıcı:acar54|acar54]] (mesaj) 11:11, 19 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Şablonun adı "Türkiye'deki dağlar" ise Türkiye'deki dağları koymak lazım :) Seçmece içerik koymuyoruz bu şablonlara, zira yoruma açık oluyor ve teki gelip "bu neden yok?" diye ekliyor, başkası gelip "bu neden var?" deyip çıkarıyor falan. Bu tip şablonlarda "kayda değer olan" her maddede bağlantı vermek lazım. Kayda değerse yer alsın, değilse maddeyi silelim (silinmeye aday gösterelim daha doğrusu).Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Farklı Görüşlerde Sinerji Yaratabilir[kaynağı değiştir]

Sinerji Ödülü
Farklı görüşlerde harika bir sinerji yaratabilir. Sizden bu sinerjiyi aldım. Teşekkür ederim. Oznurkazanci (mesaj) 14:47, 19 Haziran 2016 (UTC)
Teşekkürler Kullanıcı:Oznurkazanci :) Katkılarınızın devamı dileğiyle...--RapsarEfendim? 15:45, 19 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar, sen ilgili olmuştun da Superyetkin'in sayfasında. Sen kaldırdın zannettim o mesajı, ama başkası kaldırmış. bende bir saldırı görememiştim hepsi bu , kusura bakmayın --Toppolila (mesaj) 18:06, 19 Haziran 2016 (UTC)
Merhaba. Estağfurullah :) Tartışmaların kişi odaklı değil, katkı/değişiklik odaklı olması gerekmekte. Burada ben yargılanmışım, böyle bir kararı vermiş kendisi ve benimle alay eder bir üslupla konuşuyor. Ben rahatsız olduğumu belirttim, Superyetkin de hemfikir olacak ki müdahalede bulundu. Dediğim gibi bu tip konuları uzatmayalım, kişiselleştirmeyelim, katkılarımıza devam edelim hep beraber.--RapsarEfendim? 18:10, 19 Haziran 2016 (UTC)

--Toppolila (mesaj) 22:14, 19 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Rapsar. Ben eski kullanıcı İnternion. Bu ise yeni hesabim. Kingbjelica ile yaşanan şu meselemizi görünce gerçekten çok üzüldüm . Aranızda şu ve şu anlaşmazlığın giderilmesi için size bir Barış guvercini yolluyorum ,Güvercinler VikiBarış'a katkıda bulunur. İyi çalışmalar --Toppolila (mesaj) 22:14, 19 Haziran 2016 (UTC)

:) Benim kimseyle kişisel problemim yok, olamaz da zaten Kullanıcı:Toppolila. Buradaki -birkaç görüştüğüm istisna hariç- kimseyi tanımıyorum. Tanıyor olup olmamam da mühim değil gerçi, katkı odaklı çalışmak lazım ;) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 22:17, 19 Haziran 2016 (UTC)

https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullanıcı_mesaj:Superyetkin#Ki.C5.9Fisel_kin surada söylediklerinizi okudum. Bahsettiğim sorun da bu zaten --Toppolila (mesaj) 22:19, 19 Haziran 2016 (UTC)

Benden kaynaklı bir şey olduğunu ya da hatalı bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Yeni açtığı maddelere katkı yapmak yanlış bir şey mi? Keşke benim açtığım maddelere de birileri dokunuşlar yapsa, sevinirim birisi okumuş diye :)--RapsarEfendim? 22:24, 19 Haziran 2016 (UTC)
Sizin hatali birşey yaptığınızı düşünmüyorum zaten.--Toppolila (mesaj) 22:31, 19 Haziran 2016 (UTC)

Yetkileriniz iade edilmiştir. Bunca yıllık hizmet ve emek boşa gitmemelidir. Tek bir onay bile bizim için önemli. Bir bürokrat olarak adaleti sağlamak zorundayım, kimsenin hakkına girmemeye de özen göstermeye çalışıyorum. Yetki askısı bir ceza değil, belki de kendi not defterinde; kullanıcıların senin hakkında ne şekilde bir kanıya vardığını görmeni sağlayacak satırlar halini almıştır. Engelini ben vermiş olsam da Levent'in bile buraya dönerek katkılarına devam edebilmesini isterdim. Bir öğretici olarak dileğim; "para" mefhumundan önce "bilgi" olgusunun ön planda olmasıdır. Kukla meselesinde yakında büyük bir temizlik yapacağım. Buna herkes emin olabilir. Kolay gelsin... --e.c. 22:41, 19 Haziran 2016 (UTC)

Teşekkürler. Diğer dediklerine katılıyorum, buraya katkı verebilecek herkesi bir şekilde oyuna sokmalıyız, cesaretlendirmeliyiz, yardımcı olmalıyız. Dört gözle bekliyorum kuklalardan ve trollerden temizleneceğimiz günleri.--RapsarEfendim? 22:45, 19 Haziran 2016 (UTC)

Selamlar. 1956 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye maddesindeki kırmızıların giderilmesi konusunda yardımcı olsan ya :) İlgilenmiyorsan canın sağ olsun. Sayginer ile çalışma yapıyoruz maddede.--RapsarEfendim? 15:50, 21 Haziran 2016 (UTC)

Kendimde şevk bulsam şunun üzerinde çalışacağım ama işte... :| Size kolay gelsin. --cobija 15:56, 21 Haziran 2016 (UTC)

Tarayıcı şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar şu tarayıcı şablonlarına pazar payı bölümü de ekleye bilir misin? Mehk63 Mesaj 20:12, 21 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Ne demek istediğini tam olarak anlayamadım açıkçası.--RapsarEfendim? 19:22, 24 Haziran 2016 (UTC)

Barbara McNair maddesi yardım...[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Barbara_McNair - Maddeye uygun bir bilgi kutusu ekleyebilirmisiniz bunu beceremedim...--100. Yıl Hedefi (mesaj) 20:48, 23 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba. Uygun bir bilgi kutusu ekledim, bundan sonraki katkılarınızda da buna bakarak kutu eklemesi yapabilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:38, 26 Haziran 2016 (UTC)

İyi çalışmalar rapsar, İnternetten Şanlıurfa Müzesi resim yazınca çıkan ilk resmi Şanlıurfa Müzesi sayfasına koymak istiyorum, ancak resmi yükledikten sonra koyacağım afiş ve dosya açıklamasında ne yazacağımı bilemedim. Bir örnegini verirsen minnettar olurum. İyi çalışmalar --AliKd 18:11, 25 Haziran 2016 (UTC)

Selam. İnternetten rastgele alınan resimler, ancak ve ancak adil kullanım politikasına uyması koşuluyla kullanılabilir. Bu konuyla alakalı kısmı açıklayacak olursam, müzenin serbest lisanslı bir resminin çekilebilmesi mümkün olduğundan herhangi bir adil kullanım resmi (serbest kullanım lisansına sahip olmayan, telif hakları korunan) yüklememiz mümkün değil.--RapsarEfendim? 09:40, 26 Haziran 2016 (UTC)
En iyisi oraya gittiğimde benim çekip yüklemem, teşekkürler.--AliKd 11:22, 26 Haziran 2016 (UTC)
Aynen :) Gündüz çekin, akşam çekin, dışarıdan çekin, içeriden çekin, koleksiyonu çekin, avluyu çekin, kısacası mümkün olan her şeyi çekin ve güzel açıklamalarla Commons'a yükleyin. Bunlara ihtiyaç var :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 11:53, 26 Haziran 2016 (UTC)

Sagopa Kajmer[kaynağı değiştir]

Sagopa Kajmer'in seçkin ya da kaliteli madde olmasının önünde bir engel var mı? Turgut46 11:02, 27 Haziran 2016 (UTC)

Selamlar. Halihazırda statüsü olan hande Yener ve Lady Gaga maddesine göre eksiklikler var gibi duruyor.--RapsarEfendim? 13:39, 29 Haziran 2016 (UTC)
Peki ne yapmalıyım? --Turgut46 14:52, 29 Haziran 2016 (UTC)

Vikipedi sayfalarının ne kadar tıklandığı gibi bir site var mı varsa bana yollayabilir misiniz, teşekkürler--AliKd 13:55, 29 Haziran 2016 (UTC)

Güvenilir kaynak değil derken, yazarın kendi sitesine link olduğu için mi?--Başak (mesaj) 14:32, 30 Haziran 2016 (UTC)

Yok, kendisi hem tarihçi değil hem de taraflı yazılar yazmakta. Böyle konularda tarihçileri esas almak daha iyi.--RapsarEfendim? 14:42, 30 Haziran 2016 (UTC)