Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ocak 2017-Mart 2017

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba rapsar, Vikiproje:Sinema/İş birliği projesi şuraya bakabilir misin sanırım yine karıştırdım bir şeyleri :/ Özellikle Kullanıcıların sayfaları Vikipedi:İş birliği projesine aktarıyor. Bu ayın projesi sizleri bekliyor! kısmını tıkladığında açılan sayfada da normal gibi gözüküyor. --Pragdonmesaj 16:21, 1 Ocak 2017 (UTC)

Şu değişikliği yaparak düzeldi. Ama yine de bir kontrolde fayda var güvenemedim yaptığım şeye :) --Pragdonmesaj 16:59, 1 Ocak 2017 (UTC)

Yanlışlıkla yaptığım değişiklikleri gerialdığın için teşekkürler bir daha olmayacak :-) MarinetteKorkmaz (mesaj) 18:55, 1 Ocak 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Öyle bir İBP belirlenmiş ki üniversitede MAT-1, MAT-2'den bütünlemeyle, Lineer cebir ve diferansiyel denklemler'den DD ile geçmiş olan beni kilitlediniz bıraktınız sayın Rapsar :) Sevgiler. chansey Mesaj 10:52, 2 Ocak 2017 (UTC)

Kendimi gördüm orada :) Ben de öyleydim ama pozitif bilimler de koymak lazım. İnorganik bileşiklerle alakalı projeden önceki son sayısal bilim projesini anımsamıyorum dahi :) Örten fonksiyon gibi fonksiyonlar zor değil aslında, lise konuları :)--RapsarEfendim? 18:13, 2 Ocak 2017 (UTC)
Sayın @Rapsar merhaba! İBP konusunu değiştirmişsiniz, 1.hafta puanlaması yapılmayacak mı? chansey Mesaj 10:32, 8 Ocak 2017 (UTC)
Ufak bir hata olmuş, giderildi. Uyarı için teşekkürler @Chansey.--RapsarEfendim? 11:08, 8 Ocak 2017 (UTC)
Yeniden merhaba. Önümüzdeki İBP'lerde madde bayt sınırının makul bir seviyede olmasının katılımı arttıracağı kanaatindeyim. Bu İBP'de 5000 çok fazla geldi, toplamda 2 madde açıldı. Maddenin birini siz açtığınız için 5000'in yüksek olduğunu takdir edersiniz. Saygılarımla chansey Mesaj 16:59, 8 Ocak 2017 (UTC)
Aslında ben bile unutmuşum bayt sınırını, benim açtığım maddeyi de biraz geliştirmem gerekecek @Chansey. Burada yüksek tutmamın amacı, matematiksel işlemleri kopyala-yapıştır ile kolayca ekleyerek bayt yükseltmenin kolay olmasıydı. Ama hesaba katmadığım şey, bilgi kutusu eklenemeyeceğinden oradan da en az 700-800 baytın kafadan olmamasıydı. Sınır düşük olsa da katılımın çok olmasını beklemiyordum yine de. Bundan sonra yine 3.000 bayt olarak devam edecek, istisna olmazsa. Teşekkürler görüşün için.--RapsarEfendim? 17:04, 8 Ocak 2017 (UTC)

Sevgili Rapsar, lütfen seviyesine düşmeyelim, beslemeyelim. Şu aşamada görmezden gelmenin en iyi yanıt olduğu kanaatindeyim. chansey Mesaj 18:12, 2 Ocak 2017 (UTC)

Hani derler ya "burası Dingo'nun ahırı değil", cidden değil. Kimse böyle iğrenç söylemler yapıp da elini kolunu sallaya sallaya dolaşamaz, dolaştırılmamalı. Ne yaptığının farkına varır umarım.--RapsarEfendim? 18:16, 2 Ocak 2017 (UTC)

Lütfen trol beslemeyiniz[kaynağı değiştir]

Şurada anonim IP VP:TROL örneği, beslemeyelim, besletmeyelim. --evolutionoftheuniverse mesaj 18:22, 2 Ocak 2017 (UTC)

Doğrudur, ne yaptığının farkına varsın diye yaptım. Belki faydası dokunmuştur. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:24, 2 Ocak 2017 (UTC)

Toplu geri alma[kaynağı değiştir]

Toplu geri alma nasıl yapılıyor? Vandalizme karşı gerekli oluyor. Eğer beyaz liste yetkilerimde geçerli değilse Juju sayfasına bir bakar mısınız vandalizme uğramış. --Tom Evuntiamesaj ♫ 17:16, 3 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. İlgili sayfada vandalizm yok, toplu geri almadan kastınız bir kullanıcının katkılarını topluca geri almak ise hayır, bunu yapmak mümkün değil. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 18:07, 3 Ocak 2017 (UTC)
Hayır, demek istediğim o sayfadaki değişiklikleri geri almak. Ayrıca yanlış sayfayı vermişim şu sayfayı verecektim ancak vandalizm geri alınmış: Juju (kültür)--Tom Evuntiamesaj ♫ 19:50, 3 Ocak 2017 (UTC)
Bir kullanıcı birkaç değişiklik üst üste yapmışsa "eski hâline getir" diyerek bu değişiklikler geri alınabiliyor yalnızca. Onun dışında tek tek geri almak lazım.--RapsarEfendim? 21:04, 3 Ocak 2017 (UTC)

Braket Oluşturma - Şablon[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Yeniden şablon ile karşınızdayım. 2016-17 Basketbol Şampiyonlar Ligi için 32 takımlı playoff braket oluşturmak istiyorum. Burada karşılaştığım ilk problem ilk ve ikinci turlarda 16 takım olması. Yani ilk turdaki 16 takımdan 8 tanesi bir üst tura yükselme hakkı elde edip ikinci turdaki 8 takımla beraber 16 takım oluşturacak. İkinci problem ise biraz araştırsam da bunu hangi şablonla yapılacağını bulamam. İngilizcesinden baktım RoundN kullanılmış. Türkçe'deki diğer basketbol organizasyonlarına baktım ama sonuç elde edemedim. Böyle bir şeye gerek mı emin değilim :) ama yine de yapmak istiyorum. Böyle bir braket oluşturmanın imkanı var mıdır? Hancer i figan (mesaj) 18:43, 3 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Kategori:Turnuva şablonları kategorisinde bir kamyon şablon var, oraya bakınsanız daha iyi olacak :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 19:17, 3 Ocak 2017 (UTC)
Teşekkür ederim cevap için fakat aradığım şeyi maalesef burada bulamadım. Başka bir şekilde halledeceğim artık. :) --Hancer i figan (mesaj) 17:49, 7 Ocak 2017 (UTC)
O zaman ben de tartışma sayfasına ekledim bir tane :) İngilizce Vikipedi'de bu kullanılmış, bu muydu istediğin tam olarak? Öyleyse eğer, oradan alıp maddeye ekleyebilirsin. Oraya da VikiProje şablonu eklesen fena olmaz ;) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 17:53, 7 Ocak 2017 (UTC)
Evet istediğim buydu nasıl yaptığınız çok merak ediyorum. Defalarca denemiştim oysa ki. Teşekkür ederim. Gerekli olan düzenlemeleri yapıyorum şimdi. --Hancer i figan (mesaj) 18:11, 7 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba Rapsar, sana bir şey danışacaktım. buradaki Canan Tolon görselini commonsa yükleyecektim ancak (bendeki ingilizce bitti) lisanslama konusunda emin olamadım dil konusunda sıkıntı yaşadım :) Görselin bulunduğu sitede copyright'a rastlamadım. Commons ile ilgili bir bilgin var mı? Hangi lisansı nasıl kullanmam gerekiyor? --Pragdonmesaj 18:19, 4 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Onların da, ilgili dosyanın üreticisi olduğunu sanmıyorum. Benzer düşük çözünürlüklü görselleri her sayfada kullanmışlar. Dolayısıyla ne Commons'a ne de AK kapsamında buraya yüklenebilir :(--RapsarEfendim? 18:36, 4 Ocak 2017 (UTC)

Kullanıcı kutuları[kaynağı değiştir]

Merhaba, aklımda bir kaç kullanıcı kutusu fikri var ancak bu kullanıcı kutularını herkes oluşturabiliyor mu ona göre yapacağım. Teşekkürler. --Tom Evuntiamesaj ♫ 20:52, 4 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Vikipedi:Kullanıcı kutuları sayfalarını inceleyebilirsin bunun için. İyi günler.--RapsarEfendim? 11:08, 8 Ocak 2017 (UTC)

Karbonhidrat[kaynağı değiştir]

Bu sayfayı bi inceleyebilir misin?--HKN DRN MesajKatkılar 19:43, 8 Ocak 2017 (UTC)

Arsenal Müzesi[kaynağı değiştir]

Son taşımayı yapmamış olsaydınız itiraz edecektim :) "Arsenal" bildiğiniz üzere kelime anlamı olarak "cephanelik" demek... Ne alaka acaba diye bende bu maddeyi EnWiki'de okuyordum siz geri almışsınız... Kolay gelsin chansey Mesaj 20:17, 8 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:17, 8 Ocak 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

türkiyedeki üniversiteler listesi konu başlığı[kaynağı değiştir]

ben sürekli ek yapıyorum ekler görünmüyor eski haliyle görülüyor09:26, 10 Ocak 2017 (UTC) bunu düzeltmek için neyapmak lazım.

kişi maddelerindeki doğum yeri[kaynağı değiştir]

Aziz Kocaoğlu maddesinde Gv06 adlı arkadaş bir değişiklik yapmış. Genel olarak katkıları bu doğum yerlerini belirtmek üzerine. Ben bir standart göremedim. Kişi bu doğum yerlerini ve ölüm yerlerini ana başlıkta gösterirken hangi yerleşim birimini kullanmalıyız?--Muratero 15:42, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Çok uzun zaman önce köy çeşmesinde konuşmuştuk ve doğum yerinin belirtilmesine karar vermiştik. İngilizce Vikipedi'de belirtmiyorlar ve bizim maddelerimizin büyük kısmı da oradan çeviri olduğundan bu şekilde kalıyor maalesef. "İdari bölüm"ler değil de "yerleşim birimi" belirtilmeli. İdari bölümler adı gibi idaridir, zaman içerisinde değişebilir vs.--RapsarEfendim? 15:45, 10 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Spor - Madde İstekleri[kaynağı değiştir]

Bir kez daha merhaba. Gün içinde Madde istekleri kapsamında Radivoj Korać'in maddesini oluşturup elimden geldiğince doldurmaya çalıştım. Madde isteklerinden Radivoj Korać silmeye gerek var mı? Daha genel olarak sorarsam madde isteklerindeki bir maddeyi oluşturduğum zaman madde isteklerinden silmeye gerek var mı? --Hancer i figan (mesaj) 17:04, 10 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Tabi ki de, o sayfalarda açılması istenen maddeler listeleniyor, açılanlar ise siliniyor :) Gördükçe siliniz efendim :) İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 17:38, 10 Ocak 2017 (UTC)

Rosario + Vampire[kaynağı değiştir]

Rosario + Vampire maddesini kontrol edebilir misiniz? --Lemon tart (mesaj) 09:34, 11 Ocak 2017 (UTC)

selam, beylerbeyi ve şeyhülislam maddeleri açılıyor seri olarak. doğrudan kayda değerler mi? --kibele 13:15, 11 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar. Beylerbeyi günümüzdeki valiye, şeyhülislam ise diyanet işleri başkanına (aslında bakan gibi de neyse) denk geliyor. Bunlar da VP:KD (KİŞİ) sayfasına göre kayda değer.--RapsarEfendim? 13:28, 11 Ocak 2017 (UTC)

Bir kaç şey hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Öncelikle yeni yılınızı kutlarım. Size bir kaç şey soracağım.

Birincisi Babil kutucuklarından Şablon:Kullanıcı Galatasaray şablonu haklında. Şablon hata veriyor. Kendi kullanıcı kutularıma bakarken fark ettim. Şablonun kendi sayfasına baktığımda bir sorun olmuyor ama sayfamda yönlendirme hatası veriyor. Detay için kendi sayfama bakabilirsiniz. Diğer sorum mesaj sayfaları hakkında. Mesaj sayfam biraz kabardı ve arşiv yapmak istiyorum. Fakat nasıl arşiv sayfası oluşturacağımı bilemediğimi itiraf etmeliyim. Eğer bu konularda yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. Kolay gelsin. İyi çalışmalar.--Narsilien (mesaj) 17:42, 11 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Şablondaki hata, şuradan kaynaklanıyordu. Küçük harflerle "yönlendirme" yazınca çalışmıyormuş. Yönlendirmeyi düzeltince şablon görünümündeki hata da giderilmiş oldu. Mesaj sayfanı arşivlemek için ise, "Kullanıcı mesaj:Narsilien" sayfasının altında, şuradakine benzer arşiv sayfaları oluşturman gerekiyor. İster yıl yıl oluşturursun ("Kullanıcı mesaj:Narsilien/2014" gibi) istersen "arşiv" adı verirsin ("Kullanıcı mesaj:Narsilien/Arşiv-1" gibi) ister de belli aylara bölersin benim yaptığım gibi. Sonrasında da mesaj sayfandaki mesajları alıp, ilgili arşiv sayfasına taşıman ve ana mesaj sayfandan da arşivlere bağlantı vermen yeterli olacaktır.--RapsarEfendim? 18:07, 11 Ocak 2017 (UTC)
Çok teşekkürler Rapsar. Tekrar kolay gelsin.--Narsilien (mesaj) 18:18, 11 Ocak 2017 (UTC)

2017 Wikimania Konferansı[kaynağı değiştir]

Merhabalar @Rapsar, Bugün Vikipedi'deki Wikimania Konferansı için burs başvurularının başladığını belirten yazıyı gördüm. Superyetkin'den de biraz bilgi aldım sağ olsun anlattı, deneyim sahibi olarak sizi önerdi. Ben de katılmayı düşünüyorum ancak gereken şartlar nedir bu burs için? Pasaport olması yetiyor mu, orada nasıl geçiriliyor 3 gün. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Burakolik (mesaj) 18:34, 12 Ocak 2017 (UTC)

Merhabalar. Başvuruyu yaptıktan sonra ilgili kişiler değerlendirme yapıp, ona göre uygun olanlara burs verecektir. Genelde çevrimiçi ve çevrimdışı olarak projelerde aktif, kullanıcı grubu veya Chapter üyesi/yöneticisi olanlara, bu tip etkinliklerle haşır neşir olanlara öncelik tanınsa da kime verileceği belli olmaz pek. Ulaşım, konaklama ve yeme-içme (muhtemelen 2 öğün ama fazla da olabilir) masrafları vakıf tarafından karşılanacak, bunun dışındakileri kendiniz karşılamak durumundasınız. 3 günlük etkinliğin öncesinde ve sonrasında birer gece konaklama olacak muhtemelen en az, onlar da dahil olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:33, 13 Ocak 2017 (UTC)

Çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp detaylı bir şekilde cevapladığınız için @Rapsar. :) Saygılar, sevgiler. Burakolik (mesaj) 13:53, 13 Ocak 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
İşte bu Rapsar! :)

İBP sorumluluğunuz ve takibiniz dolayısıyla bu yıldızı size takdim ediyorum... chansey Mesaj 21:00, 15 Ocak 2017 (UTC)

türkiyedeki üniversiteler listesi konu başlığı[kaynağı değiştir]

güncelleme görmüşsünüz teşekkürler ben kendim onaylıyabiliyordum ama beyaz listeye geçmişim o yüzden güncelleme yapamıyorum.

,,,,,,13
49, 16 Ocak 2017 (UTC)13
49, 16 Ocak 2017 (UTC)

kolaylıklar dilerim iyi günler.

VP:N VP:İÜYYKÜD[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar bu yazınız yukarıdaki her iki politikayı da ihlal eder niteliktedir. Kendinizi bu politikaları ihlal etmeden de ifade edebileceğinizi düşünüyorum. Daha dikkatli olacağınızı temenni ederek, uyarıyı dikkate almanızı rica ederim. İyi çalışmalar.--Vikiçizer (mesaj) 14:45, 17 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Katkı değil de değişiklik yapan kullanıcılara bu üslupla yanıt vermeye çalışıyorum. Kişisel saldırıdır, nezaketsizliktir vs bir şey demeyeceğim, yalnız öyle olduğu düşünülüyorsa dahi bunların sansürlenmesini doğru bulmuyorum. Bu bir zorunluluk değil. Uyarıyı dikkate alıyorum, ancak yorumlarımın kırpılmaması, eğer politika ihlali de varsa bunların net bir şekilde herkes tarafından görülmesi gerektiğini düşünüyorum @Vikiçizer. Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 15:12, 17 Ocak 2017 (UTC)
Olmaz. Topluluğun amacına hizmet etmez, kötü yazıları yazanın amacına hizmet eder. Zaten mümkün mertebe az kırpmaya çalışıyorum. Orada ihlali bırakıp iki gün engel versek vikipediye faydası olmaz. Yapılmış bir nezaketsizliğin saygısızlığın veya tehdit/hakaret, alay etmek gibi şeylerin toplulukça görülmesinin kime ne faydası olur, bunları yazan dışında. Mağduriyet, yazı orada durdukça devam eder. Son olarak söyleyeyim, eğer çok ağır bir durum yoksa küfür/tehdit gibi kullanıcılardan biri/birkaçı bana iletmişse değerlendiriyorum, kendim tasvip etmesem bile karışmıyorum, ama bir kullanıcı mağduriyetini bildirmişse ilgilenmemek/incelememek gibi seçeneğim yok. Kimsenin ettiği saygısızlık, alay etme, dalga geçme, küfürü vs. yanına kalmamalı. Ayrıca, ilk başta dediğin gibi kullanıcıların katkılarına göre üslup seçmek; bana pek iç açıcı gelmedi. Kazanmaya çalışmak zordur, ama olması gerekendir. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 15:26, 17 Ocak 2017 (UTC)
UTC)
@Vikiçizer aynı sayfadaki 'övdüğünüz' diye başlayan cümlenin bu politikaları ihlal ettiği gözden kaçmış olmalı. kime hizmet ettiği belli olduğuna göre bir temizlik de oraya gerekiyor. --kibele 17:28, 17 Ocak 2017 (UTC)
Temizleriz, @Kibele. Gördükçe duydukça temizlenmesi gerek. Vikiçizer (mesaj) 18:08, 17 Ocak 2017 (UTC)

İdeal kaynak şablonu[kaynağı değiştir]

Merhabalar @Rapsar, Yine "son değişiklikler" kısmına soru sormak için girdim, senin aktif olduğunu gördüm ve sana soruyorum; affet. :) Milliyet veya hürriyet gibi bir haber sitesini kaynak olarak gösterirken "web kaynağı" şablonunu mu tercih etmeliyiz, "haber kaynağı" şablonunu mu? Diğer sorum da her kaynak verilen siteyi archive.org'dan arşivlemek saçma mı olur, bu işlemi göstereceğimiz tüm kaynaklara yapmak iyi mi olur yoksa abartılı mı?

Teşekkürler şimdiden. Burakolik (mesaj) 11:21, 18 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. İkisi de hemen hemen aynı, fark etmez :) Gazete-dergi adlarını eğik yazalım yeterli. Arşiv bağlantısını da eklemek her zaman iyidir. Seçkin/kaliteli içerik adaylıklarını gözlemlersen, ben dahil birçok kullanıcının bu bağlantıların eklenmesi gerektiğine dair fikir paylaşımları yaptığını görebilirsin :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 20:00, 18 Ocak 2017 (UTC)

Şablon oluşturma[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu gibi şablonları, Türkiye'deki tüm sezonlar için oluşturabilir misin? En azından Süper Lig başına kadar olsun :) Ben bir süredir kayda değer teknik direktörlerle falan uğraşıyorum, fark etmişsindir belki. Her sayfa birbiriyle bağlantılı olsa, kırmızı link kalmasa falan...--RapsarEfendim? 20:34, 18 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar @Rapsar. Keşke keşke diyorum ben de. 2016-17 futbol takımı sezonlarının yarısını filan ben açmıştım öylece kaldı. İnşallah diyelim elimden geldiğince.--Teacher0691 (mesaj) 20:38, 18 Ocak 2017 (UTC)
Şablonları oluşturabilir misin dedim ama madde sandın sanırım? :) Ya da ben anlayamadım :D O sezonları elle oluşturmak cidden çok vakit alıyor ama GS'nin 54-55 sezonu gibi güzel işler de çıkabiliyor üzerine düşünce.--RapsarEfendim? 20:41, 18 Ocak 2017 (UTC)
Kırmızılıklar kalmasa demişsin ya ona keşke demiştim. Şablonlara bakacağım mutlaka.--Teacher0691 (mesaj) 20:45, 18 Ocak 2017 (UTC)

Silme sayacı[kaynağı değiştir]

Merhaba değerli Rapsar! Ping atmamış olmanıza rağmen hizmetlilik başvurusu sayfasındaki oyunuzu inceledim. Ufak bir hatayı düzeltmek isterim. Sanırım benimle ilgili olan silme istatistiğinde ufak bir hata var. Benim silinen değişikliğim 1046 gözükmekte... Bilgilerinize.Bu imzasız yazı Chansey (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddeye kayda değerlik şablonu eklemişsiniz. Bu yapım şirketi 4 tane film yapmıştır. Bu filmlerin her biri maddede belirtilmiştir, ansiklopediktir ve trvikide de maddeleri bulunur. Peki o zaman bu yapım şirketi nasıl kayda değer olmuyor ve ya kayda değerliliyi tartışmalı konuma geliyor?--samral mesaj 08:39, 19 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Vikipedi'deki her maddenin Vikipedi:Kayda değerlik sayfasıyla uyuşması gerekmektedir. Bahsettiğiniz argümanlar, bağlantısını verdiğim sayfa veya alt sayfalarında yer almayan argümanlar olduğundan bir geçerliliği bulunmaz. İlgili sayfaya göre geliştirilip, kayda değer olduğunu ispat edilirse kalır, edilemezse tartışma sonucu silinir. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:44, 19 Ocak 2017 (UTC)

Merhabalar Rapsar, hormon maddesi üzerinde bayağıdır uğraşmaktayım. Zahmet olmazsa kullandığım kaynakçaların telif hakkı saklı olup olmadığını kontrol edebilir misiniz?--HKN DRN MesajKatkılar 14:04, 20 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Farklı farklı web sitelerinden kopyala-yapıştır yapmışsınız, tamamını geri almak durumunda kaldım. Böyle katkıları olan kullanıcının beyaz liste üyeliği, şahsi fikrime göre askıya alınmalı. @Vikiçizer'e haber verelim, kendisi uygun olanı yapar. VP:T gibi sayfaları okuyup, özümsemeniz faydalı olacaktır. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:17, 20 Ocak 2017 (UTC)
Merhaba. @HakanIST kullanıcıyı BL'ye almış, aktif olduğundan yine kullanıcının durumunu değerlendirebilir, sürüm kontrolü kurallarını geliştirmeliyiz, nasıl alacağımızı yazıyoruz nasıl çıkartacağımızı yazmıyoruz, bir hizmetlinin aldığını diğeri çıkarınca tıpkı engellemelerdeki gibi sorun oluyor. HakanIST akitf olmasaydı, durumu değerlendirebilirdim. Kolay gelsin.Vikiçizer (mesaj) 14:44, 20 Ocak 2017 (UTC)
@Rapsar, Arşivlemenin yapıldığı tarih ile şimdiki zaman kıyaslanınca farklı oluyor ama:

Aynı zamanda size bildirmemin amacı da buydu.--HKN DRN MesajKatkılar 14:22, 20 Ocak 2017 (UTC)

Sırf o değil ki. Şu mesela, yahut şu.--RapsarEfendim? 14:36, 20 Ocak 2017 (UTC)
Rapsar, mümkünse hesabımın silinmesini istiyorum.--HKN DRN MesajKatkılar 14:54, 20 Ocak 2017 (UTC)
Neden cevap verme zahmeti göster miyorsunuz????--Hakan Duran 16:31, 20 Ocak 2017 (UTC)
Soru sormadınız bir, aktif değildim iki, mesaj yazmayın demişsiniz üç, hesap silme gibi bir şey yok ki olsa dahi hizmetlilerde olacaktır ve ben de hizmetli değilim dört @Hakan Duran. Politika karşıtı değişiklikler yapınca kullanıcılar uyarılır, gerekirse engel verilir, gerekirse devriyelikten veya beyaz liste üyeliğinden çıkarılır. Bunlar doğal prosedürlerdir. Herkes her zaman doğru yapacak diye bir şey yoktur, her insan hata yapabilir. Bu hataları size bildirmek bizim suçumuz değil, yanlışı yanlışla telafi etmemek lazım. Vikipedi'nin her zaman katkı yapan kullanıcılara ihtiyacı var. Hem zamana yayılan hatalı değişiklikler yapıp hem de haklı olmadığınız bir konuda katkı vermeyi durdurmakla tahdit etmek doğru değil. Katkıları durdurmak sizin tercihiniz, saygı duyarım, ama bana kalırsa doğru bir davranış değil. İyi akşamlar.--RapsarEfendim? 20:22, 20 Ocak 2017 (UTC)
Sırf o değil ki. Şu mesela, yahut şu. demişsiniz ama ben o bilgiler için kaynakça göstermiştim. Kaynakçada göstermesem de dış bağlantılarda belirtmişimdir.
Oradaki yazıların büyük çoğunluğu neredeyse tek bir kaynağa ait (Mustafa altınışık hormon yazın en üst sırada çıkacaktır. Vikipedi izin vermiyor kaynağı kullanmamda). O kaynak için de izin aldığımı zaten hormon maddesinin tartışma sayfasında belirtmiştim. O kaynakçanın yanında bu bilgilerin doğru olduğunu sağlayabilmem için 30-40 tane daha kaynak kullandım. Kullandığım bu 30-40 kaynağın telif hakkı saklı olabilirdi. Bu yüzden size bildirmiştim.
Hesabımın silinmesine gelince süresiz engelleneceğimi sandım. Madem süresiz engelleniyorum, hesabım da silinsin diye @Rapsar, @HakanIST--HKN DRN MesajKatkılar 09:04, 2 Şubat 2017 (UTC)
@Hakan Duran hatali degisiklikler yapiyorsunuz, yol gosteriyoruz, anlamsiz bir sekilde karsilik veriyorsunuz. Degisiklikler hatali iste, daha neyi tartisiyoruz anlamiyorum. Hesap silme yoktur, katki yapmak istemiyorsaniz yapmayin. Ne Vikipedi sizin ve benim katkimla ayakta duruyor ne de biz katki yapmayi birakinca burasi cokecek bitecek. Yani kusura bakmayin kimsenin tribini de cekecek halim yok benim de. Katki yapmaniz elbette ki iyi olacaktir burasi icin ama bu anlamsiz uzatmayi anlayamiyorum. Lutfen daha fazla mesaj yazmayiniz. Iyi gunler ve umarim iyi calismalar.--RapsarEfendim? 16:46, 2 Şubat 2017 (UTC)
@Rapsar, Mesaj yazmamı HakanIST söylemişti :))) İyi geceler.--HKN DRN MesajKatkılar 17:40, 2 Şubat 2017 (UTC)

selamlar, bir ara çok muhabbeti dönen bir söylemdi. hâlâ daha arada geçer afedersin şu afedersin bu falan diye. önemli ve maddede yer almasını gerektiğini düşündüğüm için ekledim ("peygamberimizi bile desteklemeyenler oldu" cümlesine benzer şekilde) ancak madde şu an pek ilgimi çekmediği için değişiklik savaşına/uzun uzadıya konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum. açıkçası hayatının ilk kısmını falan anlatırken pek alıntı taraftarı değilim, doğrudan anlatmak daha iyi ancak maddede yer alması gerekiyor ve yazacak başka uygun yer de yok ne yazık ki. kolay gelsin. -MHIRM. 20:45, 20 Ocak 2017 (UTC)

Selamlar. Maddede alması gerekli ama özette dediğim gibi yeri orası değil. Orası eleştiriler ya da görüşleri gibi bir kısmı değil, ilk yıllarıyla alakalı kısım. Bu tip başlıklarda bahsedilmesi gereken bir mevzu. İyi geceler.--RapsarEfendim? 21:10, 20 Ocak 2017 (UTC)

Puan durumu şablonları[kaynağı değiştir]

Eline sağlık değişikliklerin için sadece hatırlatma zamanla hepsini yeni modül içeren formata çevireceğim. Kategori ayarlaması da iyi olmuş. Geri kalanları da lige göre ayarlamak gerekecek. Tüm puan durumu şablonlarını yeni formata dönüştürmek hedeflerim arasında. Bu arada yıl turnuva şablonlarında 2003-04 e geldim. şuradaki konuşma aklıma geldi. Devam etmeden önce şablon ismine karar versek mi? 2003-04'te Türkiye'de futbol önermiştim. Sezonları da kapsar milli takımı da.--Teacher0691 (mesaj) 22:05, 20 Ocak 2017 (UTC)

1-2 şablonda modüllü kullanıma denk geldim ben de ama anlamak için vakit ayırmadım açıkçası :) Standart açısından iyi olacaktır. Pastel renkler kullansak daha mı iyi? Göreceli kavram tabi ama bana daha hoş gözüktü (modüldeki renkler çok, nasıl desem göze batıyor, gözü okşamıyor, yumuşak değil gibi geldi bana). Şablonlar için 2003-04'te Türkiye'de futbol da olabilir 2003-04 sezonunda Türkiye'de futbol da olabilir, ama kategorilerde dediğim gibi emin değilim.--RapsarEfendim? 07:54, 21 Ocak 2017 (UTC)
Modül şurada. Renkler En vikiden aynen alınmış sanırım. Estetik de mutlaka önemli ancak benim önceliğim içinde yazan bilgilerin doğru olması biliyorsun. İstersen deneme yapabilirsin bence modülde ancak o modül epey bir yeri ilgilendiriyor. Sonra kontrol gerekebilir. Diğer konu ok o zaman.--Teacher0691 (mesaj) 11:40, 21 Ocak 2017 (UTC)
  • Bu arada, 1962-63 Millî Lig sezonu için puan durumu şablonları oluşturulamış. Sen daha tecrübelisin, benim oluşturmaya çalıştığın şuna devam edip, diğer şablonları da oluşturabilir misin zahmet olmazsa? Hatta modülle yaparsan ileride bir daha değiştirmek zorunda da kalmayız :) İyi günler.--RapsarEfendim? 09:13, 22 Ocak 2017 (UTC)
  • Selam, aklıma takıldı birkaç soru sorayım dedim.
    1. 2003-04 sezonunda Türkiye'de futbol şeklinde yaptık ya hani En kısmına da bakarak acaba 2003-04 sezonunda Türk futbolu mu yapsaydık? Mevcut hali milli takımı pek kapsamıyor gibi çünkü.
    2. En şablonda Avrupa Kupalarına da yer verilmiş bizde yok. Olmalı mı?
    3. Bu şablonlarda daha alt liglerdeki takımların sezonları da yer almalı mı? Eğer öyleyse iş epey uzayacak gibi. Ya da şuradaki gibi sadece maddesi olanlar mı eklensin?--Teacher0691 (mesaj) 21:18, 24 Ocak 2017 (UTC)

Dyrrhachium Muharebesi (1081)[kaynağı değiştir]

Merhaba, Dyrrhachium Muharebesi (1081) maddesi kalite madde olarak gösterdim. Belki bakmak istersin. Teşekkürler.Yzkoc (mesaj) 19:52, 21 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Bir ara, temiz ve sakin kafayla okumak istediğim için görüş bildirmemiştim. O arayı bulabilirsem görüşlerimi paylaşmak isterim. İyi günler.--RapsarEfendim? 20:55, 21 Ocak 2017 (UTC)

Bölüm kaynağı[kaynağı değiştir]

Bir maddede "Kaynağı Değiştir"e basınca üstte Gelişmiş, Özel karakterler, Yardım, Kaynak gibi düğmeler çıkıyor ya hani. Kaynaka tıklayıp Şablonlar sekmesini açınca içinde bölüm kaynağı yok. Onu oraya eklemek için ne yapılabilir? --Turgut46 08:56, 22 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. Teknik konular hakkında o kadar bilgim yok ne yazık ki :( Danışma masasına yazarsan yanıt gelecektir. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:11, 22 Ocak 2017 (UTC)

Bölüm kaynağı şablonunu kullanarak kaynak gösterirken, sayı parametresine hangi numarayı yazacağız? Önceki sezonlardaki bölümleri de sayıya dahil edecek miyiz, yoksa sadece bulunduğu sezon içindeki numarayı mı yazmalıyız? Turgut46 23:28, 24 Ocak 2017 (UTC)

Yeni Seçkin madde adayı göstermek istiyorum nasıl yapacağımı okudum ama hiç birşey anlamadım bu konuda yardım eder misiniz? İyi Günler... MarinetteKorkmaz (mesaj) 18:53, 23 Ocak 2017 (UTC)

Sayın @Anyela23 ve sayın @Mecnun112 sizlerin de dikkatlerinize

Selamlar Rapsar! Mesajınızı okudum, diğer sorumlularımızın aktif olmadığı için 3.Hafta İBP (puanlandırılmamış kullanıcı vardı) ve 4.Hafta İBP puanlamasını yaptım. 3. Haftayı koleksiyona ve çizelgeye ekledim. Bir tek ödüllerin dağıtımı kaldı, eğer yarına dek mesajıma cevap vermezseniz ödülleri de dağıtacağım bilginiz olsun. Kolay gelsin, saygılar! chansey Mesaj 08:19, 27 Ocak 2017 (UTC)

Birde İBP 3.Haftadaki eşim ÇOD'un katkısını benim puanlamış olmam ne kadar uygun bilmiyorum, hassas olduğum bir husus o bölüme birde siz göz atarsanız memnun olurum. chansey Mesaj 08:29, 27 Ocak 2017 (UTC)
@Chansey, burada toplam oluşturulan madde ve yüzde hesabını da etkileyecek puanlanmayan maddeler de mevcut. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:20, 27 Ocak 2017 (UTC)
Sayın @Ahmet Turhan ilgileniyorum... chansey Mesaj 11:22, 27 Ocak 2017 (UTC)

Merhaba. "Substantive merit" kelimesini tam olarak çeviremedim ve "It tells the story of a couple who, after the death of their child, retreat to a cabin in the woods where the man experiences strange visions and the woman manifests increasingly violent sexual behaviour and sadomasochism." cümlesini çevirdikten sonra kelimeleri sıraya koyamadım maalesef. Bu yüzden sizden yardım isteyecektim. Teşekkürler, sağlıcakla kalın. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 18:08, 27 Ocak 2017 (UTC)

Verilmemiş iç bağlantılar[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, bir maddedeki verilmemiş iç bağlantıları kısayoldan saptamak için bir çözüm var mı acaba yoksa kendimiz okuyup mu tespit etmeliyiz her defasında? ~ HastaLaVi2 (mesaj) 10:45, 28 Ocak 2017 (UTC)

Sorunlu adil kullanım dosyaları[kaynağı değiştir]

Deniz (mesaj) 22:07, 28 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:41, 30 Ocak 2017 (UTC)

Merhabalar Rapsar, Nasılsın görüşmeyeli? Bir hususu soracaktım: vikipediden bazı arkadaşlar vikipediyi tanıtıcı seminerler veriyorlardı. Acaba onlarla nasıl irtibata geçebilirim? Selamlar üstadım. --rsina (mesaj) 08:35, 1 Şubat 2017 (UTC)

Plaj maddesi[kaynağı değiştir]

Çimerlik sözcüğü konusunda kaynak gösterilmiş olmasına rağmen 123snake45 adlı kullanıcı ısrarla bu sözcükle ilgili kısmı maddeden çokartmaya çalışıyor. Bu sözcüğün Türkiye Türkçesinde kullanıldığını gösteren kaynaklar açıkça ortada duruyor. --88.251.168.126 17:20, 2 Şubat 2017 (UTC)

Katkı durdurma[kaynağı değiştir]

Merhaba. Daha önceleri, vandal faaliyetler sergileyen birisi, sırf benim çalışma sayfamda yer alan bir-iki sayfayı kopyalayıp madde açtığı ve sonrasında bana "eyvallah koçum" gibisinden bir mesaj attığı için benim kukla hesabım olarak gösterilmişti. Hatta denetçiler de teknik yönden çakışmalar olduğunu belirtimişti, az kalsın güme gidiyordum yani :) Benim anlayamadığım şey, hiçbir zararlı değişikliği olmayan ve bilakis faydaları olan kullanıcılara, neye dayanarak kuklacı damgası vurulduğu. Burada faydalı katkıları olan her kullanıcı, temelde, başka bir hesapla zarar verici faaliyetleri pekala sürdürebilir, bunun garantisini de kimse veremez. Böyle bir durum tespit edilirse de gereği yapılır zaten. Ama böyle varsayımlarla, "öyle gibi"lerle, "ben öyle hissettimler"le hareket edeceksek işimiz var. Öyle de hareket etmiyoruz neyse ki. Bir an önce katkılarınıza devam etmenizin burası için faydalı olacağı kanaatindeyim. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:52, 23 Aralık 2016 (UTC)

  • Sayın Rapsar, ben gördüm ki siz sonuna kadar haklısınız. Aynı şey sizinde eskiden başınıza gelmiş ve yeniden gelmiş durumda. Kim ne der korkusuyla kabuğa çekilme olayını ergenlikte bıraktım ben, tekrarlamanın anlamı yok. Hiç alakam olmayan konularla kendimi üzmenin de anlamı yok. Bu arayı Vikimola olarak kabul ediyorum ve çalışmalarıma devam edeceğim. Sizin gibi emektar bir üyeye bile ardı kesilmez suçlamalar yöneltiliyorsa artık... Desteğiniz bana güç vermiştir, teşekkürlerimi sunarım... Sevgi ve saygılarımla... --Ryan O'Reily (mesaj) 15:07, 3 Şubat 2017 (UTC)
Merhaba. Bir süredir aktif değildim kusura bakmayın. Geri döndüğünüze sevindim, olumlu katkılarınızın devamı dileğiyle...--RapsarEfendim? 20:52, 19 Şubat 2017 (UTC)

Hırsız var[kaynağı değiştir]

Selamlar, her şey yolundadır umarım. Şurada fikrini aşırdım biraz, kusura bakmayasın :) Kolay gelsin, iyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 03:08, 13 Şubat 2017 (UTC)

Selam. Estağfurullah @Seksen iki yüz kırk beş problem değil :) İyi günler.--RapsarEfendim? 20:51, 19 Şubat 2017 (UTC)

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Hoşgeldiniz Rapsar! Sizi tekrar son değişikliklerde sıkça görmek çık güzel :) chansey Mesaj 20:40, 19 Şubat 2017 (UTC)

Tam hoş gelemeyeceğim muhtemelen @Chansey ama ara ara uğramaya çalışıyorum :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 20:42, 19 Şubat 2017 (UTC)
Tamamen boşlamaktansa ara ara gelmek iyidir... Kolay gelsin! Biz buralardayız:) chansey Mesaj 20:45, 19 Şubat 2017 (UTC)
Bu aralar seni Vikipedi'de pek göremiyoruz. Özellikle İBP'te yokluğun haftalardır belli ediyor. Bir sorun yoktur umarım, en kısa zamanda seni aramızda görmek isterim. Bu turta senin için :) Ahmet Turhan (mesaj) 14:54, 23 Şubat 2017 (UTC)
Selamlar @Ahmet Turhan. Yurt dışında olmam, bilgisayarımın tamirde olması gibi durumlar üst üste gelince bir müddet uzak kaldım. Bu aşamadan itibaren, eskisi kadar olmasa da biraz daha fazla aktif olacağım muhtemelen :) Teşekkürler mesajın için, iyi günler.--RapsarEfendim? 02:39, 24 Şubat 2017 (UTC)
Buradaki tek bir proje ödülü mü? Tanım kısmında 5. hafta yazıyor da o hafta boyle bir ödül göremedim, birkaç projeyi kapsayan bir ödülmüydü? Gözden kaçma olasılığına dair bu bilgi mesajını göndermek istedim. --Ahmet Turhan (mesaj) 05:14, 24 Şubat 2017 (UTC)
Ödüller kısmında açıklamasını bulabilirsin :) Aslında o projenin ardından bu ödülün sahibi oldun :) Bu vesileyle ödül şablonunda da ufak bir düzeltme yaptım. İyi günler.--RapsarEfendim? 05:36, 24 Şubat 2017 (UTC)

Devriyeliğe adayım lütfen görüşünüzü belirtiniz![kaynağı değiştir]

Kaliteli madde-seçkin madde ayrımı üzerine[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. KMA değerlendirme süreciyle ilgili öneriye ayırdığın vakit için çok teşekkürler öncelikle. KM ve SM arasındaki ayrımın sadece uzunlukla bağlantılı olduğu, ikisinin de tam kapasiteye ulaşmış maddeler olması gerektiği ve iki statünün denk olduğu argümanına değinmişsin. Orayla direkt bağlantılı olmadığından konu dağılsın istemedim; ancak görüş alışverişi yapıcı olur düşüncesiyle bir detaylı konuşalım bunu diye düşündüm. Şurada aynı görüşü ifade etmen üzerine KM ve SM'nin arasındaki farkın uzunluk farkı olmaması gerektiği, aksine SM'nin gerçekten de KM'nin bir üstü olduğunu düşündüğümü belirtmiş ("KM/SM farkı üzerine" kısmı) ve bunun neden Vikipedi için çok daha yararlı olacağına dair fikirlerimi açıklamıştım. Bu doğrultuda da o olimpiyat maddesi maksimum potansiyeline ulaşmışsa SM adayı göstermeyi düşünebilirim :) Senin bu görüşünün arkasında da kesinlikle önemli noktalar yatıyordur; ancak buna dair herhangi bir açıklamanı göremediğimden neden böyle düşündüğünü öğrenmek istedim. Dikkate almadığım ciddi bir nokta varsa belki benim de fikrim değişir, ona göre adım atarım. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 00:49, 25 Şubat 2017 (UTC)

Selam. Vikipedi:Kaliteli madde nedir? sayfasında "Ancak kaliteli madde kriterleri, öncelikli olarak kısa maddeler için ortaya konmuştur. Kaldı ki, kısa maddelerin seçkin madde sınıfına kabul edilmesi çok ender rastlanan bir durumdur. Bununla birlikte kaliteli madde kriterlerini sağlayan uzun bir maddenin, seçkin madde statüsünü kazanması mümkündür ve seçkin madde kriterlerini bir şekilde sağlıyordur." diyor. Bunun Türkçesi, doyum noktası görece kısa maddeler en fazla kaliteli, uzun olanlar ise seçkin olabilir. Mesela hemen altta da 20 KB'den büyük olan maddeler için seçkin madde adaylığı tavsiye ediliyor. Uygulamalar farklı, sayfalarımız da farklı şeyler söylüyor. Böyle bir ayrım yerine, zaten statüyü verme aşaması bakımından seçkin maddeden hiçbir farkı olmayan kaliteli madde kısmını kaldırmak bana kalırsa işleri basitleştirecek ve kolaylaştıracaktır. Seçkin madde ana sayfada "haftanın seçkin maddesi" olarak sergilenirken kaliteli maddenin böyle bir durumu da söz konusu değil. Kaliteli kaldırılıp, mevcut kaliteli maddeler de tekrar gözden geçirilip seçkin madde adayı olarak gösterilirse aşama aşama (burada süreç biraz daha hızlı işlemeli elbette) faydalı olacaktır diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 02:29, 25 Şubat 2017 (UTC)
Hakkın var dediklerinde.
Ancak bu bahsedilen "kısalık" ölçütü, kaliteli maddelerimizin de "kapsamlı" olması gerektiği anlamına geliyor. Bu bağlamda "gereksiz ayrıntıya girmeden konuya odaklı olan" ile "kapsamlı" ayrımının kriterlerde yapılmasının bir anlamı kalmıyor, bir nevi kriterler bu ek açıklama ile çelişiyor (tekrar Anavatan Çağırıyor adaylık sayfasındaki yorumuma yönlendireyim bu kriterin yorumuyla ilgili). Bunu sence nasıl yorumlayabiliriz? Mevcut durumda bunun tek çözümlemesinin bu alttaki metni yok sayıp aktif olarak maddeleri değerlendirmek için kullandığımız kriterlere öncelik vermek olduğunu düşünüyorum. Daha önce yıllarca yanlış değerlendirdiğimizi söylemiştin bu çerçevede adaylıkları. Bu bir bilim değil, Vikipedi bir bürokrasi de değil, eğer bir uygulama pratikten düşerse "doğrusu bu" demek için iyi bir pratik (teorik değil, "şurada şu yazıyor" değil) gerekçe olması gerekir. Bu nedenle o cümleyi ciddi bir dayanak olarak göremiyorum. Aşağıda belirttiğim gibi, kaliteli maddeyi seçkin maddenin bir tık altı olarak tutmak için pratik sebepler var, senden de benzer pratik sebeplerle aklımı çelmeni bekliyorum :)
Bu bağlamda da şunu diyorum işte: kaliteli madde sistemini kaldırmayalım. Sen kaliteli maddelerin geliştirilebilecek en son noktada olduğunu düşünüyorsun ve bundan yola çıkarak sistem değişikliği yapılıp son noktada olan tüm maddelerin seçkin madde olarak toplanabileceğini söylüyorsun. Ben de son noktada olan tüm maddelerin seçkin madde olarak toplanabileceğini söylüyorum, ideal durumun bu olduğunda hemfikiriz. Ancak sen maksimumuna ulaşmış tüm maddelere seçkin dediğimiz noktada kaliteli maddelere sistemimizde yer kalmayacağını söylüyorsun. Bunun sebebi de kriterlerde bahsettiğin bu bölüm anladığım, hak veriyorum. Ancak ben KM'yi SM'nin bir aşama altı olarak tutmanın çok ciddi faydaları olacağı fikrindeyim madde gelişimini teşvik açısından, sırf "günün maddesi" olabilecekleri için de zaten kriterleri o kadar sıkmaya gerek yok. Bunu da detaylı olarak şurada açıkladım yine.
Bu noktada tek yapılması gereken o kısalıkla ilgili kısmı kriterlerden kaldırmak. Veya VP:BKY kapsamında doğrudan kaldırmayıp uygulamaya geçmek; dediğim gibi burası bürokrasi değil, her kitapta yazılana motamot uymak zorunda değiliz. Bu pratikte senin bakış açına göre SM ve KM'lerin birleştirilmesi ve KM'nin SM'ye alt bir kategori olarak resetlenmesi olur; benim bakış açıma göre statükonun devamı olur; ama bakış açılarımızın önemi olmaz: Vikipedi için yararlı bir uygulamayı en kısa zamanda sağlam temele oturtmak hepimiz için en iyisi olur. Böylece büyük değerlendirme krizimizi çözeriz ve sistemi çalışır hale getiririz, yeni kullanıcılarımız, Lehçe bilmeyip Polonya'yla ilgilenen kullanıcılarımız en azından KM için şevkle madde geliştirebilirler. Yoksa seçkin ve kaliteli madde sistemimizi hiç istemeden çok büyük bir kesime kapatabiliriz, zaten soğumuşları daha da soğuturuz. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 03:34, 25 Şubat 2017 (UTC)
Aranıza giriyorum ama bir not düşüp kaçmak istedim: 2007'de @Rapsar gibi düşünüyordum, 2017'de Seksen gibi düşünüyorum. :) KM'lerin bir ara düzey olması, maddeyi daha iyiye sevk etmeye yönelik gerçek bir motivasyon sağlıyor. Ben ki hayatında SM işine girmemiş insan, bazı KM'lerin üzerinde çalışıp SM olmasına çabalamamak için kendimi zor tutuyorum (niye tutuyorsam o da meçhul). :) Petscan'de listelenen birçok kısa SM var. Bunlar potansiyelinin %99'una ulaşmış maddeler, gelişme payları artık yok denecek kadar az. en:Tropical Depression Ten (2005) bir SM örneğin, bu maddeyi KM olmaya zorlamak, "Sen daha fazla gelişebilirsin" hükmü vermek olur ve hata yapmış oluruz. Bu yüzden yukarıda Seksen'in söylediklerine tamamen katıldığımı ve enwiki sistemine göre kendimizi yeniden yapılandırmamız gerektiğini not düşmek istedim.
Vito Genovese 07:42, 25 Şubat 2017 (UTC)
"Yıllarca yanlış değerlendirme"den kastım, ilgili sayfa ile çelişmesiydi. Aslında zaten kendi sayfalarımız arasında da çelişkili kısımlar mevcut :) Şablon:Sınıflandırma sistemine bakarsan orada KM ile SM arasında bir A sınıfı olduğunu göreceksin. Bu da, benim savunduğum kısmın aslında burayla çelişmesi anlamı taşıyor. Dolayısıyla Kaliteli madde nedir sayfası ile bu şablon çeşilişiyor :) KM'yi ve SM'yi topluluk veriyor, aradaki A sınıf maddeyi nasıl belirleyeceğiz mesela? Topluluk KM dedi, biz gittik A dedik, A sınıfı vermek için herhangi bir topluluk kararı gerekmiyor neticede. O maddenin KM sınıflığı düşecek mi? Nasıl olacak o iş? Ya da KM olmadan, direkt olarak "bu madde A sınıfındadır" değerlendirmesi de mümkün. O zaaman KM sınıf olmadan, direkt bir üst sınıfta maddeler olacak ve bunlar KM'ler gibi listelenmeyecek mesela. Ben, Kaliteli madde nedir sayfasına dayanarak "kaliteli maddelerin geliştirilebilecek en son noktada olduğunu" düşünüyorum. Kaldı ki Olimpiyat maddesi de ESC'de Lübnan maddesi de zaten buna güzel bir örnek. Buradan yola çıkarak Türkiye maddesinin, İstanbul maddesinin, kanguru maddesinin hiçbir zaman KM olmayacağını da söylüyorum, zira bunların geliştirilebilecek son noktası görece kısa olmayacaktır. Bir maddenin "kapsamlı" olması, kişiden kişiye değişebilecek bir yorum biraz da. Benim buradan anladığım, doyum noktasına ulaşmasıdır o maddenin. İstanbul maddesini ele alırsak, Bizans ve Osmanlı periyodunu üçer cümlede geçince o konulara değinmiş oluyoruz ve tarihçe kısmındaki -atıyorum- 1000 yıllık süreçte kapsamadığı bir konu kalmıyor. Ancak buna "kapsamlı" denebilir mi? Bana kalırsa denemez. Üçer cümle olunca KM, sekizer cümle olunca SM mi olacak mesela? Bana bu uygun gelmiyor. Bunu bir teklif olarak sunmayı düşünüyorum: KM sınıfı kaldırılsın, doyum noktasına ulaşan KM'ler için SM adaylığı açılsın (kademeli ve sistematik olarak), bu adaylıkların süresi mümkün olduğunca kısa tutulsun, SM'nin bir altı olarak düşünülen KM'ler ise ihraç edilsin.--RapsarEfendim? 15:45, 25 Şubat 2017 (UTC)

SAS Geri Almak[kaynağı değiştir]

Merhabalar https://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar/Siyamder adresindeki sayfada bağımsız kaynak eksikliği sebebiyle sayfa silinmiş, doğrulanmış kaynakları eklemek istiyorum ancak sayfanın geçmişi gitmiş. Geri getirebilmek mümkün müdür acaba? Yoksa geçen sene olduğu gibi yeniden mi yazmam gerekiyor?Bu imzasız yazı Metoinside (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bir hizmetli ile görüşmeniz lazım durumu, benim sayfaları geri getirme yetkim yok. İyi günler.--RapsarEfendim? 15:20, 25 Şubat 2017 (UTC)

Selam Rapsar

Şimdiye kadar arşivleme yaparken archive.org u kullanıyordum. Ama bugün archive.is i keşfettim. Daha pratik ve hızlı geldi. Kullanmada bir sakınca yok değil mi? Daha önce wikide pek rastlamadım da. --Zaitsév 09:25, 27 Şubat 2017 (UTC)

Zaitsév, Şu yazıda bile arşivleme konusundan bahsedilirken archive.org sitesinden bahsedilmemiş. Yani arşivlenen site konusunda herhangi bir kısıtlama yok gibi. ~ HastaLaVi2 (mesaj) 12:12, 4 Mart 2017 (UTC)
Selamlar. Cevap biraz gec oldu kusura bakma :( Arsiv sitesinin ne oldugu fark etmiyor, basit bir kullanimi oldugu surece kullanabilirsin.--RapsarEfendim? 17:18, 14 Mart 2017 (UTC)

Tuna Kiremitçi maddesi ve ısrarla silinen kaynaklı veri[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Sayfayı izleme listene almanı rica ediyorum. Kaynaklı veri ısrarla siliniyor. Maddede sadece söz konusu sanatçının malum nedenden mahkemeye çağrıldığı bilgisi var. "Kiremitçi fuhuş yapıyor", "Kiremitçi fuhuş yaparken basıldı" tarzında cümlelerle okuyucuyu yönlendirme yok. İçerik kaynaklarla gayet örtüşüyor. Yargıya intikal etmiş haberlerle ilgili benzer içerikler Kenan İmirzalıoğlu, Ersin Korkut vb maddelerde de mevcut. Kiremitçi'ye özel muamele yapmanın bir manası ve gereği olduğunu düşünmüyorum. Rahatsız olan Vatan, Hürriyet vb gazeteleri dava edebilir,, biz oradaki içeriği aktarıyoruz sadece. Hannahannah (mesaj) 20:47, 1 Mart 2017 (UTC)

Merhaba. Gec bir cevap oldu ama sorun cozulmus gozukuyor. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:02, 29 Mart 2017 (UTC)

Merhaba, Orhan Gazi eserlerde, medyada ve halk arasında Orhan Gazi olarak geçiyor ve biliniyor. Orhan Gazi sayfası hangi gerekçe ile Orhan Bey sayfasına taşınmış bilginiz var mı? --Nushirevan11 ☾★ 21:49, 9 Mart 2017 (UTC)

Merhaba- Gec bir cevap oldu ama en azindan bir seyler yapabildim :) Bu tip kritik ad degisikliklerinde tartisma sayfasinda konuyu dile getirip, fikir birligi aranmasi gerekiyor. Bu sebeple sayfa tasima taleplerinde bir geri alma talebinde bulundum. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:05, 29 Mart 2017 (UTC)

Şablon: NBA oyuncu istatistik başlangıç[kaynağı değiştir]

Merhaba. Az önce bir basketbol oyuncusunun sayfasını güncellerken dikkatimi çekti, İngilizcedeki NBA player statistics start ile Türkçe'deki NBA oyuncu istatistik başlangıç birbirine bağlanmamıştı. Az önce bağlantı ekle ile bağladım ama şablonların oluşturması üzerinden epeyce vakit geçmiş. Fırsatınız varsa doğru olup olmadığına bakar mısınız? --Hancer i figan (mesaj) 10:20, 10 Mart 2017 (UTC)

Merhaba. Su an aktif olamiyorum ama donus yaptigimda ilgilenebilirim. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:18, 29 Mart 2017 (UTC)

Haber7.com hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili Rapsar. Lütfen e-gazetelerden biri olan haber7.com maddesini, kayda değerlik yönergelerini sağlamadığı gerekçesiyle silinmeye aday göstermeyin.

Eğer ölçütünüz Vikipedi:Kayda değerlik (İnternet) yönergesindeki kıstaslar ise, aynı mantıkla e-gazeteler kategorisinde diğer tüm siteleri silinmeye aday göstermemiz gerekecek. Zira onların içi de nerdeyse boş. (Örneğin odaTV, Diken, T24, soL gibi siteleri kayda değer yapan nedir? Onlar kayda değer oluyor da haber7.com niçin silinmeye aday oluyor?)

Kaldı ki bu e-gazetelerin içi tümden boş idi; ben birkaçında geliştirmeler yaptım. Dolayısıyla ilk hâllerini (neredeyse tamamane boş olduğu zamanları) hatırlıyorum. Ancak ben kolaycılığa kaçmadım ve olabildiğince geliştirdim, katkı sundum. Hatta "Şablon:Türkiye gazeteleri" şablonuna da e-gazeteler kategorisini yerleştiren bendim.

Kısacası, e-gazetelerin silinmemeleri gerektiğini ve bu maddelere hepimizin olabildiğince katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum. – Amillians (mesaj) 00.31, 15 Mart 2017

Merhaba. Her madde kendi icerisinde degerlendirilir, yani falanca maddeler var diye bu alandaki her madde olamaz, o alanda baska madde yok diye de herhangi bir madde olmamali denemez. Bu mantikla birkac hekim maddesi var diye tum hekimleri, birkac lise maddesi var diye tum liseleri acmiyoruz :) Su an son durumlari nedir maddelerin bilmiyorum ama kayda degerligi ispatlanmamis olanlar ilgili sablonlarla isaretlenmeli, bir muddet bekledikten sonra herhangi bir gelisme yoksa silinmeye aday gosterilmeli. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:17, 29 Mart 2017 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, büyük ihtimalle rahatsız ediyorum ama bu konuyla alakalı soru sorabileceğim sizden daha aktif gözüken kimse yoktu. İş birliği projesi sorumluları arasında gözükmeyen TmY e12 bir haftanın puanlamasını yaptı ve ödülleri dağıttı. Bunu yapma izni için bir hizmetliye danıştı ama kesin bir cevap almamasına rağmen puanlamayı yaptı (doğal olarak bir hizmetlinin bu konuda bilgisi olamaz ama size yönlendirme yapmasına rağmen işlemi yapan kullanıcı size mesaj yazmadan puanlamaları yaptı). Eğer işbirliği projelerine olan ilgi bu seviyede olacaksa kendisinin proje sorumlusu olmasını sonuna kadar destekliyorum ama puanlama yaparken maddenin İngilizce olan kısımlarını hesaba katarak puan verme ya da projenin başlangıç tarihinden 1-2 saat önce açılmış maddelere puan verme gibi hatalarda bulundu. Büyük ihtimalle ilk puanlandırması olduğu için başka hatalarda yaptı. Ülke dışında olduğunuzu duydum o yüzden boş bir vakit bulduğunuzda bununla ilgilenmenizi rica edeceğim. Sonuçta acelesi olan bir konu değil. Cem 53 (mesaj) 16:07, 15 Mart 2017 (UTC)

Merhaba. Estagfurullah rahatsiz etme gibi bir durum soz konusu olamaz :) Boyle bir durumda hizmetliye danismak veya ondan izin almak gibi bir sey olamaz, zira hizmetlilerin gorev, yetki ve sorumluluklari arasinda olan bir konu degil. Is Birligi Projesi, proje sorumlulari tarafindan yurutulur ve bu sorumlular vakit bulamiyorsa sorumluluklarini yerine getirmek icin, bunlara mesaj yoluyla ulasilarak gecici bir sorumluluk almak ya da sorumlu olmak icin kendi kendine basvuruda bulunarak sorumlu adayi olmak gerekir. Izlenmesi gereken mantikli yol bu. Su an durum nedir, neler oldu, nereye gelindi inanin bir bilgim yok ama sunu diyebilirim ki gectigimiz haftalari kontrol etmeye calisacagim geri dondugumde. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:14, 29 Mart 2017 (UTC)

Belediye başkanları[kaynağı değiştir]

Merhabalar @Rapsar, Umarım iyisinizdir. Aklıma takılan bir konuda yine size ulaşma gereği duydum, ansiklopedi'nin emektarlarından bir tanesi olduğunuz için. Acaba Belediye Başkanları'nın kayda değerlik durumları nedir? Biraz bakındım ansiklopediye ancak bazı tartışmalarda kayda değer değiller denmiş, bazı belediye başkanlarının sayfaları hala duruyor. Sormak istedim. Burakolik (mesaj) 13:50, 16 Mart 2017 (UTC)

Merhaba. Il seviyesindeki idareciler kriterlerimize gore direkt kayda deger kabul edilirken, ilce seviyesindekiler icin belli bir kriter yok. Dolayisiyla genel kayda degerlik kriterlerine (konu hakkinda yeteri kadar bagimsiz ve guvenilir kaynak olmasi) bakmak gerekiyor. Sisli belediye baskanlari listesini ben olusturmustum zamaninda mesela. Bu maddeleri incelerseniz bunlarda cesitli kaynaklar kullanildigini ve kayda degerliklerinin ispatlandigini gorebilirsiniz. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 04:09, 29 Mart 2017 (UTC)--RapsarEfendim? 04:09, 29 Mart 2017 (UTC)

Sovyet savaş suçları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Sovyet savaş suçları maddesinde kaynaklı bilgilerin toptan çıkarılması gibi bir durum var. Durumu inceleyip, tartışma sayfasına görüşlerinizi bildirirseniz çok memnuniyet duyarım. Teşekkürler. --Disket01 (mesaj) 20:48, 17 Mart 2017 (UTC)

Selamlar Rapsar, nasılsın? Rica etsem 8.Haftaya bir göz atarmısın? Açtığım onca madde puanlandırılmamış ve bu sıralamayı etkiliyor. Teşekkürler! chansey Mesaj 19:00, 29 Mart 2017 (UTC)

Selamlar. Su an o kadar aktif olamiyorum, klavyem Turkce degil :( Aktif olmaya basladigimda gecmise donuk puanlamalari ve odullendirmeleri yapacagim, yapilmamislarsa eger. Yapilmislarsa da kontrol edecegim. Iyi gunler.--RapsarEfendim? 19:14, 29 Mart 2017 (UTC)