Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ocak 2018-Mart 2018

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Rap/Hip hop maddeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Esasen Project X (film, 2012) maddesindeki kırmızıları açmaya çalışıyorum :) Bu müzik ile hiç alakam yok, o yüzden başlangıç seviyesine getirip bırakıyorum maddeleri. Senin ilgin çok, burada açmak istediklerin varsa ilgilenebilirsin :) İyi günler.--RapsarEfendim? 18:36, 2 Ocak 2018 (UTC)

Bu maddenin kırmızılarıyla ilgili yakın zamanda bana mesaj atmıştın, bir iki tane açtıktan sonra unutmuşum. Dün dead prez maddesini görünce hatırladım. Önümüzdeki günlerde biraz daha ilgilenebilirim. Kolay gelsin. --Kemal K. 19:33, 2 Ocak 2018 (UTC)

Teşekkürler :) Aslında seçkin madde zaten ve olmasına da engel değil, sadece tertemiz gözükse daha da iyi olur şahsi kanaatimce ) İyi günler.--RapsarEfendim? 20:00, 2 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba Rapsar, mesela anal seks, kadın üstte, köpek pozisyonu, PKK, KCK, PYD, Irak ve Şam İslam Devleti, İsrail, İsrail bayrağı gibi maddeler seçkin madde statüsünde olsaydı yine de ana sayfada gösterilirler miydi? Turgut46 21:06, 3 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba. Gösterilmemesi için bir neden yok.--RapsarEfendim? 21:09, 3 Ocak 2018 (UTC)
Zaten bu nedenle sormuştum. Mesela PKK gibi maddeler ana sayfada yer alsaydı muhtemelen bayağı tepki çekerdi. Kimse de çıkıp bu ansiklopedi tarafsızdır demezdi. İngilizce Viksözlük'te küfürlü kelimelerin ana sayfada gösterilmemesi gibi bir politika var. Bu sansür politikası genel mi yoksa özel mi? --Turgut46 21:14, 3 Ocak 2018 (UTC)
Genel, hiçbir yerde hiçbir şekilde ayrıcalık yapmıyoruz.--RapsarEfendim? 05:59, 4 Ocak 2018 (UTC)
Biraz konuya dahil olmuş gibi oldum ama neden tepki çeksin @Turgut46? İnsanlar yukarıda bahsi geçen konular hakkında ansiklopedik bilgi okuduğunda tam tersine sevinir, neden karşı çıksın? Üstelik hangi "kesimin" tepki vermesine veya sahiplenmesine göre politika üreteceğiz ki, belli bir kesimin endişesini taşıyalım? --Ahmet Turhan (mesaj) 09:43, 4 Ocak 2018 (UTC)
@Ahmet Turhan, bu konuyu merak etmem şöyle oldu: İngilizce Vikisözlük'te ana sayfada farklı farklı kelimeler yer alıyor. Ama bir şart var o da küfürlü kelime olmayacak. Vitruvian da Vikisöz'de ana sayfada siyasi içerikli sözlere yer vermiyor. Sansür politikasına aykırı gibi. Ben de merak ettim acaba burada da ana sayfada anal seks, köpek pozisyonu gibi maddeler yer alsa ne olur diye. Rapsar sansürün genel olduğunu söyledi ama her Viki'de işlemiyor gibi. Zaten ben tepki göstermem, şu an engelli olmamız da sansüre karşı çıktığımız içindir. Burası özgür bir ansiklopedi, bu yönüyle de kendisiyle gurur duyuyorum. Eğer bir şey doğru ise bize söylemek düşer. Benimkisi sadece bir meraktı. --Turgut46 17:00, 4 Ocak 2018 (UTC)
Teşekkür ederim öyleyse, ansiklopedimizi daha da ileriye taşıyalım öyleyse. Yani bence ne KCK maddesini, ne Milliyetçi Hareket Partisi maddesini, ne İsrail bayrağı maddesini, ne de Seks maddesini seçkin madde düzeyine getirip ana sayfada çıkarmamamız için bir neden yok. Hatta neden yapmıyoruz diye birbirimize kızmamız lazım :) Bu yönde paralel düşündüğümüze sevindim. --Ahmet Turhan (mesaj) 19:47, 4 Ocak 2018 (UTC)

Madde bağlantısı yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Fred_Bass - Şu maddenin diğer dile bağlantıyı hatalı yaptım düzeltebilirmisiniz...--Kostantinapulos (mesaj) 18:38, 4 Ocak 2018 (UTC)

Şablon çevirme ricası[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, https://en.wikipedia.org/wiki/Template:TennisEvents - Şu şablonun Türkçeye çevirisini yapabilir misiniz acaba?--Ali95Acar (mesaj) 00:21, 6 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba. Bu kategoride benzer amaçlarla oluşturulmuş bir sürü şablon var. Birisi işini görecektir mutlaka :) Aslında bunları toparlayıp ortak bir şablon yapmak lazım da neyse.--RapsarEfendim? 21:09, 8 Ocak 2018 (UTC)

"Sana ne oluyor?" ifadesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. @Pragdon'un topluluğa soru sormak ve görüş almak amacıyla köy çeşmesine yazdığı yazıyı kaldırdınız. Bunu yapmamanız gerektiğini söylediğimde "Bilenim zaten, sana ne oluyor?" ifadesiyle "sen kimsin" edası bir ağızla yorum yaptığınızı görüyorum. Bu dil gerginlik yaratacağa benziyor, o yüzden iletişime geçmenin yararlı olduğunu düşündüm.

Bakın, zaten engelli bir ansiklopedide çok sayılı kullanıcının çok sınırlı iletişim kurma durumu söz konusu. Kullanıcıların hala ansiklopediyi geliştirmek üzere çalıştığına ve buna yönelik soruları sorduğuna şükredelim. Ne demek ki "sana ne oluyor?" Bana bir şey olduğu yok, müdahil oluyorum suç değilse hani. Ve itiraz ediyorum izin varsa. Ha bana bir şey de olabilir yani, sen kipini kullanarak kişisel itham ederek bana bunu yazmak hiç hoş değil. Daha önce de bunu yapmıştınız ve benzer tepkiler de almıştınız. @Seksen iki yüz kırk beş'in tabiriyle yanıtlayalım: "Burada neyin paylaşılabileceğine dair bir kural yok. "Öznel" doğru-yanlışlar üzerinden başkalarının yazdıklarının çıkarılmasının norm haline gelmesi sakıncalı olur." Tekrar ediyorum, zaten çok sınırlı olan madde uğraşları ile ilgili tartışmalara insanları çekmenin ansiklopediye bir zararı mı olacak? Hayır olmayacak, Pragdon gerek görmüş ki bunu köy çeşmesine yazmış, hayır bence gerek yok deyip içerik kaldırmak ileride başka durumlarda alışkanlık haline gelebilir.

Ayrıca lütfen gerginlik içermeyen ifadelerle durumu anlatalım derim. --Ahmet Turhan (mesaj) 09:43, 8 Ocak 2018 (UTC)

  • Selam herkese, öncelikle üslup konusunda ben de üzüldüm. Altı üstü basit bir tartışmaya davet yazısına bu tarz bir "tepki" beklemiyordum. Ahmet Turhan'ın "... gerek görmüş ki bunu köy çeşmesine yazmış" sözüne katılıyorum. Bu durum benim yazdığımla da alakalı değil. Genel olarak oraya yazılan tüm yazılar ile ilgili. Sonuçta "ilginize" bölümü ile ilgili bir sınırlamamız yok. Ben kişisel olarak çok umursamam bunu. Hiç müdahil de olmayacaktım aslında ama ping gelince yazma zarureti doğdu :) Bu vesileyle orada başlığı açma nedenini de kısaca açıklayayım; şablonu takip eden aktif kullanıcı sayısının az olduğunu düşündüğüm için köy çeşmesinden takip etmeyen kullanıcılara haber verme ihtiyacı duydum. Sadece tartışma bölümüne yazıp "acaba şablonu takip eden var mıdır? Görmüşler midir?" sorularını sorup uzun uzadıya beklemek istemedim. Lüzumsuz bir bekleme olacaktı zira. Fikir ayrılıkları yaratıp uzun uzadıya sürecek bir tartışma da değil sonuçta.
İyi çalışmalar herkese. --Pragdonmesaj 10:03, 8 Ocak 2018 (UTC)
Bence bu konu özelinde değil, genel bir duruma tekabül eden bir şey söz konusu. Çünkü daha önce de "üsttencilik" gibi iddialara nazır oldu Rapsar maalesef. Tartışılsın ki bu durum hep karşımıza çıkmasın, çözüm olsun @Pragdon.--Ahmet Turhan (mesaj) 10:31, 8 Ocak 2018 (UTC)
Merhaba. Senin yazdığına cevaben "bilenim" dedim ve bilenim de zaten. Her tartışmayı duyurmak için köy çeşmesini kullanmıyoruz, öyle olsaydı eğer köy çeşmesi ile tartışma sayfaları arasında bir fark kalmazdı. Bir şablonu, kategoriyi, maddeyi vs ilgilendiren bir tartışma varsa, bunun yeri o sayfanın tartışma sayfası. Yok eğer birden fazla maddeyi, genel bir konuyu ilgilendiren tartışma varsa da bunun yeri köy çeşmesi. Bu farkı bu zamana kadar anlamış olmanızı beklerdim. İkincisi, bir sayfanın tartışma sayfasında bir tartışma başlatılmasının hemen ardından köy çeşmesine yazmak doğru değildir. Yine ilk söylediklerimle açıklanabilecek bir konu. Halihazırda da tartışma ilgi çekmiş zaten. En olmadı sinema Vikiprojesi var, orada dile getirilebilir. O da olmadı, konuyla ilgili olabileceği düşünülen kullanıcılara bildirim gönderilebilir. Oldukça genel tartışmaların döndüğü köy çeşmesinde böyle dar kapsamlı bir konuyu dile getirene kadar birçok yol var. Dilediğin hizmetliye, tecrübeli olduğunu düşündüğün kullanıcıya sorabilirsin bunu, onlar da aynı şeyleri diyecektir. Benim gerginlikle işim olmaz, yalnızca doğru olmayan şeylerin yapıldığını gördüğüm zaman müdahale etme ihtiyacı hissediyorum, hepsi bundan ibaret. Bir de rica edeceğim benim mesaj sayfamı bir tartışma sayfası gibi kullanmayın. İyi günler diliyorum.--RapsarEfendim? 20:48, 8 Ocak 2018 (UTC)

Otomatik şablon güncellemeleri[kaynağı değiştir]

Çalışmayan yordamları gözden geçirmeye çalışacağım. İyi vikiler. --Superyetkinileti 16:18, 10 Ocak 2018 (UTC)

Selam Rapsar, aktif gördüğüm için sana da yazayım dedim.. Bu kaynakla özellikle yerleşim birimlerinin tarihçe kısmına girdiler yapılmakta. Bu site IMDb gibi bişey? KG aykırı ve güvenilir değil. Katkıları zaten takip etmişsindir. Birde senin kanaatini alayım... chanseyMesajYaz 08:08, 11 Ocak 2018 (UTC)

Selam. Aynen, doğrudur.--RapsarEfendim? 08:11, 11 Ocak 2018 (UTC)
@Chansey, geçenlerde görmüştüm bunu, bugün bir köy maddesine bakarken aklıma geldi de not düşeyim dedim. Sitede kullanıcıların eklediği içeriğin kimin tarafından eklendiği falan açıkça belirtiliyor. Bunlar dışında kalan içerik Sevan Nişanyan'ın notlarından ve eski kütük kayıtlarından vs. oluşuyor, yani son derece güvenilir. Mesela şu içeriğin kullanımında bir sıkıntı görmüyorum. Ama yukarıda verilen Manav Anton'un yazdığı içerik kullanılmamalı. Ne dersiniz? --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 21:25, 23 Ocak 2018 (UTC)
@Seksen iki yüz kırk beş, mantıklı duruyor evet. İlk bakışta aklıma Sevan Nişanyan’ın notları veya eski kütük kayıtlarının manüple edilmesine yönelik bir endişe takıldı; siteyi ya ben çözemedim veya bir yerde belirtmemişler? Önyargılı mı yaklaştım acaba? chanseyMesajYaz 21:37, 23 Ocak 2018 (UTC)

Büyükelçiler KD değil mi?[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, kaymakamların KD olmadığını belirttiniz ben de ona göre buna dair maddeler açmayacağım, tartışmalar üzerine yargıç maddeleri de açmamaya başladım ama sizin de bazı büyükelçi maddelerinin tartışma sayfalarında (Tanju Bilgiç tartışma ve Mehmet Kemal Bozay tartışma) belirttiğiniz görüşten sonra tabii alınan karara istinaden büyükelçilerin maddeleri üzerine çalışmaya başladım ama @Nushirevan11 Kemal Madenoğlu maddesini SAS yaptı. Kemal Madenoğlu tartışma sayfasında görüşlerinizi sunup bir açıklık getirirseniz çok mutlu olurum. --SarvSarv 15:20, 14 Ocak 2018 (UTC)

Nuri Ok maddesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok SAS ilan edilmişti olumlu veya olumsuz görüşlerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. --SarvSarv 23:35, 20 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba Rapsar, şu an devam etmekte olan 2018 Avustralya Açık tenis turnuvası maddesini Türkçe Vikipedi'de açmak istiyorum. https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Australian_Open bana yardımcı olabilir misiniz acaba? --Ali95Acar (mesaj) 11:54, 23 Ocak 2018 (UTC)

Merhaba. Hangi konuda yardıma ihtiyacın vardı tam olarak?--RapsarEfendim? 21:29, 23 Ocak 2018 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Redaktör Yıldızı
Koka Koka11 (mesaj) 23:01, 25 Ocak 2018 (UTC)

Hello. Please, help me[kaynağı değiştir]

Hello, dear Colleague!
I'm from russian wiki and I write articles about turkish history personalities. I need some information about Karamanides and Karaman. Can You connect me with users from Karaman? I don't know how to find them.--Удивленный1 (mesaj) 11:07, 26 Ocak 2018 (UTC)
PS. I chouse you due to your stars and because you have recent edits. --Удивленный1 (mesaj) 11:25, 26 Ocak 2018 (UTC)

Hi. Sorry, I was kinda busy to reply. I don't think we have any active users that live in Karaman, sorry :/ It shouldn't be so difficult "Turkish-language" sources for Karamanides, but I don't know if they would be useful for you. Cheers.--RapsarEfendim? 06:23, 29 Ocak 2018 (UTC)

Madde yardımı[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Niki_Betendorf - İngiliz maddenin alttaki bilgi kutusunu yapamadım yardımcı olabilirmisiniz...--Kostantinapulos (mesaj) 06:04, 29 Ocak 2018 (UTC)

Selamlar @Kostantinapulos. Düzeltmeyi yaptım, sen de incelersen iyi olur :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 06:21, 29 Ocak 2018 (UTC)

Madde hakkında[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Caherelly - İngilizce sayfası 2009'da eklenmiş efendim uzun zamandır durmakta orada... Kaydadeğerlik sorunu yok orada direkt silinmemesini rica ediyorum bir bakabilirmisiniz kaynak varsa eklenmesini kaydadeğerlik sıkıntısı varsa direkt silinmesi yerine kayda değerlik etiketi konmasını rica ediyorum--Kostantinapulos (mesaj) 06:28, 29 Ocak 2018 (UTC)

@Kostantinapulos, İngilizce sayfası yalnızca örnek, bir maddenin orada olmaması silinmesi için öne sürülebilecek bir gerekçe olmadığı gibi orada var olması da kalması için öne sürülebilecek bir gerekçe değil. İlgili yerleşim yerinin kayda değer olduğunu ispatlayacak kaynaklar yok. Öte yandan, gerçekte var olduğu dahi şüpheli, istenen kaynaklar da bu yüzden zaten.--RapsarEfendim? 06:38, 29 Ocak 2018 (UTC)

Ayrıca Yurttaş Tete dediğiniz kimse alakam yoktur... Ben sadece bilgi ekliyorum amacım kimseye sıkıntı vermek değil bir başkası yaptığı şeyleri ben bilemem ben sadece madde ekliyorum inatlaşmak değl amacım siz tecrübelisiniz size bırakıyorum madde kararını kolay gelsin efendim...--Kostantinapulos (mesaj) 06:51, 29 Ocak 2018 (UTC)

@Kostantinapulos, Rapsar Yurttaş Tete olduğunuzu söylememiş ki, neden savunmaya geçtin kendini anlamadım. Ayrıca o olduğunu bilsem de sadece yeni bir hesap açmadan sabit bir hesapla çeşitli vandallık hareketleri göstermeden olumlu katkılar sunabilmen için sürekli yeni açtığın hesapları engellemeyi bıraktım. Yurttaş Tete olduğunu anlamam "profesyonel" sözcüğünü her daim yazarken "profosyonel" olarak yaman ve çok basit bir noktalama hatasını yıllardır her maddede ve her açmış olduğun hesapta istisnasız tekrar etmen. Yoksa yeni ölmüş kişilerin maddelerini KD olsun ya da olmasın açtığını dünya alem biliyor. şu,şu ve şunun gibi birçok kanıt varken lütfen inkar etme. Sana verilen şansı değerlendirip olumlu katkılara devam et. Zaten Vikipedi'den engellensen bile kopamadığına göre buraya ilgilendiğin konuda katkı yapmak artık senin için bir yaşam tarzı olmuş demektir. Açtığın her madde en azından bir vikide yer alıyor ve bu nedenle KD olduğunu düşünüyorsun. Lütfen öyle düşünme. Ayrıca geçmişte yaptığın gibi Yurttaş Tete olduğuna dair yazıları oturum açmadan anonim olarak çıkartmaya çalışmaktan vazgeç. Sen 5 yıldır buradaysan ben de 10 yıldır buradayım. Her şeyi görüyor ve yeri geldikçe söylüyorum. Ancak Yurttaş Tete olarak anılmak istemiyorsan bu konuyu sürekli ısıtmamanı ve unutmanı öneririm.Zaten sen aynı hataları yapmadıkça ve bundan bahsetmedikçe kimse bahsetmez. VP:KD sayfasını hatmet ve ne maddelerini silenlere ne de silme şablonu ekleyenlere politikaları iyi bilmeden "kayda değerlik sıkıntısı varsa direkt silmeyip KD'lik şüphesi vardır şablonu ekleyin" şeklinde bir anlayışı her madde için kabul edemem. Amacım inatlaşmak değil desen bile açtığın maddelerden herhangi biri silindiğinde hoşnutsuzluk yaşadığını fark ediyorum. Lütfen bu tavrını bir kenara koy. Tamam, kullanıcılar da hata yapabilir ancak bu durum açtığın her maddenin KD olduğu anlamına gelmez. Ayrıca eklediğin maddeler telif haklarını ihlal etmeyen emek içeren maddeler olduğundan zaten en az %90'ı Vikipedi için olumlu katkı sağlayan maddeler. Zaten bunlar olmasa tertemiz bir sayfa açamazdın. Senden isteğim madem Yurttaş Tete olduğunu kabul etmeyeceksin, o halde lütfen inkara devam etme ve zaten sen konudan bahis açmadıkça kimse de açmayacaktır. Hiçbir şey olmamış gibi katkılarına devam etmen. Kayda değerlik hususlarında ise gerektiği yerde kullanıcıların görüşlerini alman. İyi çalışmalar dilerim. Bu arada bazı kayda değer olmayan maddeleri girdiğinde "bu maddeyi neden açmış ki" diyerek harcadığın zamana acıyorum. Lütfen kayda değerlik hususunu daha çok gözetmeni tavsiye ederim.--Śαвяí¢αи76ileti 21:02, 29 Ocak 2018 (UTC)

Stadyum adları[kaynağı değiştir]

Selam, şuradaki stadyum isimleri ile ilgili ne yapabiliriz artık? Sponsor adı yok biliyorsun. En son Spor Toto Akhisar Stadyumu da eklenmiş. Diğerleri düzeltilir ama Vodafone Park, Türk Telekom Stadyumu ve Medical Park Stadyumu ne olmalı sence? Hazır spor maddelerine el atmışken bunlara da el atarsan sevinirim.--Teacher0691 (mesaj) 20:17, 2 Şubat 2018 (UTC)

Selamlar. Sponsor adları kullanılmaması konusunda kararımız vardı, ancak Sakhalinio'nun buna bizzat itirazı oldu ve "spor ligleri/kulüpleri farklı, birer yapı olan stadyumlar farklı" gerekçesini öne sürdü. Aldığımız karar spesifik olarak stadyumları kapsamıyordu, bu bakımdan kendisine hak veriyorum. Ancak sponsor adı kullanmamızın sebebi sürekli değişebilir olması, esas isim değil geçici bir isim olması (yıllarca anlaşma olsa da sonuçta geçici isim). UEFA sitesinde ve UEFA ile ilgili her yerde, ortamda sponsorsuz adlar kullanılıyor (Şampiyonlar Ligi maçında dikkat et Beşkiktaş'ın). Dolayısıyla oradan faydalanılabilir. Ancak yine de, lig/kulüp adları konusunda aldığımız karar gibi bu konuda da bir karar almak faydalı olacaktır. Vikiproje:Spor'un tartışmalar kısmında dile getirebilirsen sevinirim. İyi günler.--RapsarEfendim? 02:29, 3 Şubat 2018 (UTC)

Maddem silinmekte SAS'a yollarmısınız lütfen[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0zaiah_Zeldin - Bu oluşyurduğum madde bakın kaynaklarda var birde siz bakıp karar verirmisiniz size güvenim tam lütfen sayın Rapsar kukla diye ilşikilendirilmek istemem elbet ama devamlı aynı kullanıcı silmekte bir siz kontrol edin size ve Sakhalinio, Pragdon, Anyela 23, Vikiçizer, Kibele, Ahmet Turhan başta olmak üzere hepinize saygım var ama bu sadece Sabri76 hariç taraflı lütfen siz karar verin bakıp saygı duyacağım karara...--72.52.87.78 08:08, 3 Şubat 2018 (UTC)--72.52.87.78 08:09, 3 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba. Kaliteli madde adaylıklarında 9 dakikada 5 "oy" kullanmışsın. Bu maddelerin hiçbirinde de bir değişiklik yahut adaylık sayfalarında belirttiin herhangi bir eksiklik, hata, fazlalık vs mevcut değil. Maddeleri okumadan, incelemeden verilen "oy"lar olduğu aşikar. Bu yapılan doru deil, etik değil. O sayfalar kullanıcıların oy atması için değil, inceleme yapması ve görüşlerini belirtmesi, bu sayede en iyi seviyede maddelere erişilmesi için. Senden ricam bu tip davranışlarda bulunmaman, vakit ayırıp maddeleri okuman ve incelemen. Vaktim yok dersen de oy atmak için oy atmaman. İyi günler.--RapsarEfendim? 20:17, 2 Şubat 2018 (UTC)

Aslında yanılıyorsunuz hepsini yeni sekmede açıp uzunca incelemelerde bulundum sonra da sırayla oyladım. Benimde senden ricam yargısız infaz yapmaman oyları 9 dakika içerisinde vermiş olmam onları da 9 dakika içinde okumuş olduğum anlamına gelmiyor zaten adaylıkların tamamı inceledim ve KM olarak gördüklerime oy verdim diğerlerini KM olarak görmediğim için onlara yorumda bulunmadım. Bir dahaki sefer senden ricam insanları damgalamak yerine "bunu böyle yapmışsınız nedeni nedir acaba?" şeklinde yaklaşmandır. Saygılar --By erdo can • msj 08:27, 3 Şubat 2018 (UTC)
İkimiz de bunun doğru olmadığını biliyoruz arkadaşım. O adaylıkların amacı dediğim gibi "en iyiye ulaşmak". Bir seçkin içerik üreticisi olarak, destek dahi olsan ben bunu saygısızlık olarak algılıyorum zira haftalarca verilen emekler var ve maddeler okunmadan, tam olarak incelenmeden "eline sağlık" tarzı yorumlar geliyor. 5 adaylık var, 5'inde de bir virgül dahi hata yok yani? En azından sayfalarda dönen tartışmalar mevcut, onlar hakkında "evet katılıyorum" ya da "hayıe katılmıyorum" da denilmemiş. Yahut falanca kullanıcının dikkat çekmeye çalıştığı herhangi bir husus çözüme kavuşmamışken sen yine destek olmuşsun. Anlatabiliyor muyum? Birbirimizi kandırmanın gereği yok yani. İyi günler.--RapsarEfendim? 22:12, 3 Şubat 2018 (UTC)

Beni Adınla Çağır[kaynağı değiştir]

Maddenin büyük bir kısmının çevirisini bitirdim, son bir iki başlık kaldı. Dışarıdan bir bakış açısıyla yorumunuzu alabilir miyim acaba? İyi çalışmalar. ~ Z (m) 22:14, 8 Şubat 2018 (UTC)

Selamlar. Hangi açıdan yorumumu istiyorsun? Seçkin madde adayı mı olacak, o açıdan mı? @Pragdon'un görüşleri de faydalı olabilir.--RapsarEfendim? 17:43, 9 Şubat 2018 (UTC)
Aslında hem yaptığım çevirinin dili açısından hem de seçkin madde adaylığına yükseltmeye çalışıyoruz. Zaten Pragdon da yardımcı oluyor. Eğer vaktiniz olursa bir ara okuyabilirseniz güzel olur. ~ Z (m) 17:52, 9 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba Rapsar, Yeşil Türbe'de bazı değişiklikler yaptım, lütfen onları kontrol et. Lütfen sayfaya eklediğim videoyu izleyin. Dokuz sanduka var, ve Hafsa Hatun listelenmedi. Teşekkür ederim beyefendi. --Yahia.Mokhtar (mesaj) 16:13, 10 Şubat 2018 (UTC)

Tripoli katliamı[kaynağı değiştir]

Bu katliam hakkında yaptığım objektif düzeltmeleri silmezseniz sevinirim. Açın arşiv ve diğer ülke arşivlerini, tripolide kimlere katliam yapılmış görün. Orda ki katliam sadece Türklere değil, çoğunluk olarak yerli olan Arvanit Arnavutlarına gerçekleştirilmiştir. Nebiju (mesaj) 11:36, 11 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba. Güvenilir kaynak(lar) eklediğiniz vakit bu eklemeler elbette kabul edilecektir ancak kaynaksız bir şekilde bu tip ciddi iddalara yer vermemekteyiz. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:10, 13 Şubat 2018 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

Millî şair sayfasına kaynak eklenmesi[kaynağı değiştir]

İngilizce Vikipedi'den çevirerek oluşturduğum Millî şair sayfasına kaynak eklenmesini istemişsiniz. Sayfanın geçmişine bakılırsa orada da maddenin çeviri olduğunu yazmıştım. Bildiğim kadarıyla Vikipedi içinden sayfaları kaynak göstermiyoruz bu durumda. Emin olmadan şablonu kaldırmak istemedim Rapsar. -Gargarapalvin, 13 Şubat 2018, 21:35

Merhaba. Herkesin değişiklik yapabilidi Vikipedi, güvenilir kaynak kabul edilmiyor. İyi günler.--RapsarEfendim? 19:06, 13 Şubat 2018 (UTC)

Somatoloji maddesini açacağım, ancak madde adı yanlış olarak Biyolojik antropoloji maddesine yönlendiriyor. Yönlendirmeyi silebilir misiniz?

Teşekkürler Saitcank (mesaj) 21:25, 14 Şubat 2018 (UTC)

Selamlar. Hizmetli olmadığım için sayfa silme yetkim yok benim de. Şuradan yapabilirsiniz eklemelerinizi. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:22, 15 Şubat 2018 (UTC)

Ayrıntılı lig durumu[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, futbol takımlarının sezon maddelerinde yer alan "Ayrıntılı lig durumu" kısmını nasıl güncelliyoruz? Parametreleri kavrayamadım bir türlü. Parametrelerin ne anlama geldiğini açıklayan bir yere de denk gelemedim. Var mı senin bilgin? --Pragdonmesaj 15.33, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Selamlar. Gözümden kaçmış bu mesaj, şimdi gördüm :) hw>içerideki galibiyet, hd>içerideki beraberlik, hl>içerideki mağlubiyet, hgf>içeride attığı gol, hga>içeride yediği gol; h yerine a'lı olanlar ise deplasman bilgileri. Budur :)--RapsarEfendim? 22.17, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Teşekkürler Rapsar sayende çözebildim. Bu açıklamayı şablonun bir köşesine eklemekte fayda var sanırım :) --Pragdonmesaj 09.27, 25 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Büyükelçiler[kaynağı değiştir]

Merhaba, büyükelçilerin direkt kayda değer kabul edildiklerini söylemiştiniz. Bu karar nerede alındı öğrenmek istiyorum ve politika teklifi sunmadan böyle bir karar alınabiliyor mu? Bu konu hakkında net bilgi öğrenmek istiyorum, yoksa büyükelçi maddelerini SAS'a taşıyacağım. Çünkü buna dair yazılı bir yönerge yok.--Nushirevan11 19.39, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Ben öyle bir tartışma var diye hatırlıyorum. "Politika" değil "yönerge" olması lazım, zaman zaman birtakım tartışmalar yaşanıp fikir birliği sağlansa da yönerge hâline getirmiyoruz nedense.--RapsarEfendim? 22.16, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Bu durumda SAS'a taşıma işlemini yapacağım. Çünkü kayda değerliğe dair delil yok. Tartışmayı ortaya koyabilen yok. Başka kullanıcıya da sordum, o da bulamadı.--Nushirevan11 17.41, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Arkadaşım :)[kaynağı değiştir]

Vikiçizer defalarca açıkladı demişsin de, Vito'nun da defalarca aksi yönde yaptığı yorumlar mevcut Rapsar. Hizmetli yorumlarının da bu gibi konularda ek değeri yok zaten, Vikiçizer de Vito da görüşlerine inanılmaz saygı duyduğum iki kullanıcıdır ama senin görüşün de onlarla aynı değerdedir benim için. Bu fikir birliğinin oluştuğu bir konu hiçbir zaman olmadı ve hiçbir zaman politikalarda dayanak gösterilmedi, Vikiçizer de bunu "kişisel" olarak istedi zaten yorumlarında. Hatırlatmak istedim. Onun dışında zaten en yapıcısı kaynağı ekleyip etiketi kaldırmaktı, o yola gittim elbette :) Kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02.12, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Selamlar. Yılda birkaç gün aktif olan Vito yerine hemen her gün aktif olan ve değerli vaktini bunlarla uğraşarak geçiren Vikiçizer'i tercih ederim açıkçası (buradan Vito'nun faydasız bir kullanıcı olduğunu söylediğim anlaşılmasın). Kaldı ki yönergeler de bu yönde, ben sürekli bunları konuşmak istemiyorum zaten diyeceğimi dedim çokçe kez.--RapsarEfendim? 02.13, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Yönergeler bu yönde diyorsun da maddede gösterilmesi gerektiğine yönelik atıfta hiçbir zaman bulunulmadı ısrarlarıma rağmen. Bulunulmadığı sürece de yok hükmünde olacak benim için bu gibi otoriter söylemler. Yolu gösterirsen yola gelirim :)
Vito'nun sık sık bizi bırakıp gittiği doğrudur (duyuyorsa sesimizi çıkıp gelsin :) ama politikalara ve politikaların ruhuna hakim olma konusunda hiçbir eksiği yoktur. Çizer de buna katılacaktır eminim. İkisi de çok ama çok değerli bizim için, yarıştırmayalım :) Çizer'in buraya hayret edici derecede ayırdığı vakit, gösterdiği sabır falan, bunlara olan takdirim de elbette apayrı; ama bunlar görüşlerini daha muteber kılmıyor bence.
"Let's agree to disagree" demek istiyorum cidden. Önce ama bir eğri oturup doğru konuşalım, "tek benim dediğim, Çizer'in dediği doğru" düsturu görüyorum burada. Üstüne bir de alttan alta "bilmiyorsun işte arkadaşım" vurgusu. Bunu dayatmamanı rica edeceğim senden bu noktadan itibaren. Kıbrıs maddelerine haklı olarak eklediğin KD etiketlerinde sergilediğim genel yaklaşımdan da görmüşsündür ki benim de normalen tercihim her maddenin kaynaklandırılarak KD ispatı yapılması, o kadar da farklı değil pozisyonumuz. Ufak bir yorum farkımız var ve bunun daha fazla gerginliğe yol açmamasını istiyorum. Kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 02.23, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Affına sığınarak bir not daha düşeceğim, zira "çatışma çözümü"nün temeli cidden eksiksiz iletişime dayanır: "arkadaşım senin benim değil herkesin bilmesi önemli", "....., bilesin" ve "Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz" gibi bir üsluba maruz kalmak istemiyorum bundan sonra lütfen. Bunlar cidden benim için ancak kavgada gidecek derecede saygısız ifadeler. İngilizce Vikipedi'de politik içerikli maddelerde radikal derecede farklı görüşler savunduğum kullanıcılarla tartışmaya girdiğimde bile böyle bir üsluba maruz kalmıyorum, seninle o kadar önemli noktalar bile değil tartıştıklarımız. Biliyorum ki saygısızlık maksadın falan yok, çok büyük ihtimal farklı kültürel arka planlarla da alakalı (yani ne bileyim "arkadaşım" yerine "gardaş" olsa bu kadar kötü bir algı uyandırmazdı herhalde düşününce ilk okuduğumda); ama geriyor okuyunca günün sonunda. Burada ortak bir çalışma alanı paylaşıyoruz ve bu çalışma alanında verimli, seviyeli bir ortam sağlanması hepimizin sorumluluğu; ikimiz de 8-9 yıldır Vikimedya projelerinde olan kullanıcılarız, birbirimize saygıda kusur etmeden belli bir entelektüel seviyede yürütmemiz gerek tartışmaları. İnsanın kaçası geliyor öbür türlü. Benim de farkında olmadığım ve senin sinirini bozan üslup sorunlarım vs. olabilir. Senden ricam bunları gördüğün anda mesaj sayfama not düşmen. Hiç alınmayacağımın teminatını veririm, mümkün olduğunca dikkat ederim. Bu ufak bir pürüz benim gözümde, bunun dışında elbette her zamanki gibi beraberce uğraş vereceğiz her konuda ansiklopedinin gelişimi için. Bu mesajı da çıkarman falan sıkıntı olmaz, kolay gelsin. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 15.10, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Özgeçmiş[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, özgeçmiş sayfamın silinmesini istiyorsunuz. Nedenini anlayamadım; içeriğinde 'uygusuz' ifadeler mi var? Gereksiz, o sayfada olmaması gereken kısımlar mı, yoksa tamamı mı formata uymuyor? Lütfen bu konuda bilgi verir misiniz. Saygılar.Mehmet Ali Acar 23.07, 22 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba. Vikipedi'yi, kullanıcı sayfalarını tanıtım yapma amacıyla kullanmıyoruz. Bu yüzden. İyi günler diliyorum.--RapsarEfendim? 23.08, 22 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba, rica etsem Aday olduğum hizmetli adaylık sayfamda oy kullanıp görüşünüzü belirtir misiniz? İyi vikiler.

Bu kullanıcı şu sıralar bir hizmetli adayıdır. İlgili başvuruya göz atmak ve fikrinizi belirtmek için lütfen On 15 sayfasını ziyaret ediniz.

--On 15 (mesaj) 10.01, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Seçkin madde adaylığı öncesi inceleme isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Daha önce aklıma olan bir seçkin maddeyi Türkçe Vikipedi'ye kazandırmayı istedim. Adaylık öncesinde senin de bir gözden geçirmeni ve fikrini almak isteyeceğim, vaktin varsa. Madde: Sovyetler Birliği'nde 1956-1962 ücret reformu‎. --Ahmet Turhan (mesaj) 17.40, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Selam. Vakit bulabilirsem okuyacağım. İyi günler.--RapsarEfendim? 20.12, 23 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Sayfa taşıma talebi[kaynağı değiştir]

Vikipedi otomatik engellediği için sizden aşağıdaki talebi ilgili sayfaya eklemenizi rica edebilir miyim? "=== 24-02-2018 – Tayfun Duygulu → Tayfun (şarkıcı) === {{STT |eskiad = Tayfun Duygulu |yeniad = Tayfun (şarkıcı) |gerekçe = Şarkıcının kullandığı takma adı. Albüm kapakları ve dijital platformlarda da(iTunes, Spotify vs.) hep Tayfun olarak kayıtlı. |yorum = |karar = }} " Teşekkür ederim.

Emmanuele Kanyama hakkında[kaynağı değiştir]

Siz karar verdiyseniz silinmesine saygı duyuyorum ve maddeyi bir daha açmayacağımı ifade ediyorum teşekkür ederim sizin kontrolünüz için...--66.160.199.84 04.43, 25 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Bağlantı hatası yardım[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Serban_Cantacuzino - Diğer dillere olan bağkantı yanlış olmuş düzeltebilirmisiniz birde kontrol edermisiniz kaydadeğerlik açısından lütfen...--72.52.125.71 05.26, 25 Şubat 2018 (UTC) Siz ne derseniz saygım var..--72.52.125.71 05.26, 25 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Adlandırma kuralları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:Rapsar/Adlandırma kuralları çalışmanı ne zaman topluluğa sunuyorsun?--Nushirevan11 14.22, 2 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Bayağı süre geçmiş üstünden. Bir kez daha okuyup, ayrıntılı açıklamalar yaparak sunmayı düşünüyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 18.15, 2 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Tevafuklu Kur'an[kaynağı değiştir]

Bu maddenin silinme adaylığı konusunda akademik ve ansiklopedik kaynaklar belirttim. Daha konuda yeni ilgilenmeye başladım ve konu üzerinde çalışıyorum. Lütfen silinmesi konusundaki görüşünü geri gözden geçirirmisin. Saygılar. Nariai (mesaj) 15.01, 3 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Değerlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkiye Futbol Şampiyonası sayfası değerlendirilmemiş, bunu nerede nasıl isteyebilirim? Akocsg (mesaj) 16.14, 4 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

KET Bot Bildirim[kaynağı değiştir]

Merhaba. Uşaklı, siz bildirim yaptıktan sonra 5 gün geçmesine rağmen engellenmediği için sayfadan çıkartıldı. Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 18.13, 7 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Şablon hatası[kaynağı değiştir]

Selam, teknik bir sorun var çözemedim. Maddenin kaynakça yerinde kaynaklar sıralanması gerekirken "Şablon:kaynakça" yazıyor. Hataya dair geçmiş sürümleri araştırdım ve hata olan değişikliği buldum ama durumu çözemedim. 18.35, 7 Mart 2018 tarihli bu kararlı sürüm üzerine bu değişiklikle 18.41, 7 Mart 2018 tarihli bu kararlı sürüm oluştu ama maddede "kaynakça şablonu" çalışmamaya başladı. Anlamadım bi bakar mısın, sadece 2 kaynak eklentisi var halbuki. Yani kısaca bu değişiklikteki önceki ve sonraki sürüme bakarsan durumu anlayacaksın. Bununla birlikte en alttaki portal şablonu da bozuk görünüyor. Bi sende baksana, epey uğraştım deneme yanılma, içerik çıkararak önizlemeyi gösterdim falan, ama olmadı :( --Ahmet Turhan (mesaj) 11.26, 8 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Selam. Maddelerde kullanılabilecek şablon sayısı sınırlı ve burada çok fazla şablon kullanılmış, dolayısıyla belli bir noktadan sonra kullanılan şablonlar işlevsiz gözükmüş. Bunu yalnızca maddede kullanılan şablonlar değil, o şablonlarda yer alan şablonlar olarak da düşün, zincirleme gibi. @Superyetkin, kaynak gösterme şablonlarını modül ile kullanmak mümkün gözüküyor. En iyi anlayan da sensin malum :) Web kaynağı gibi kaynak gösterme şablonlarını modülle kullanılabilir hâle getirirsek ilerleyen zamanlarda bu hatayı çok daha az göreceğiz. İlgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 17.22, 8 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Selçuklu - Osmanlı[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Osmanlı İmparatorluğu'nun iktisadi yapısı maddesinin adını Osmanlı İmparatorluğu maliyesi yapmayı düşünüyorum. Madde adı değişikliği gibi konularda en az bir kullanıcı ile antad kalmayı uygun bulduğum için soruyorum. Bir de Anadolu Selçuklu Devleti maddesine bakar mısın. Bu haliyle Anadolu Selçuklu Devleti maddesi olmamış. Önemli sultanların faaliyetleri hakkında. Oysa bu sultanlarla ilgili maddelerimiz var, gariptir daha dar içerikli. Bu maddelerin oraya aktarılması olmadan, ben bu maddeye tek cümle yazamıyorum. Neresine yazacağım. Uluslararası transit ticaret, mali yapı, ordunun yapısal değişikliği, devlet bürokrasisinin keza. Sultanlar arasına alt başlıklar mı açmalıyım. Hiç bir şey yazamıyorum. Buna bir çare, ya da böyle kalsın.--Makedon (mesaj) 18.11, 11 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba. İlk maddeyi, Türkiye ekonomisi gibi maddelerimiz ve Kategori:Osmanlı İmparatorluğu ekonomisi gibi kategorilerimizle uyum açısından "Osmanlı İmparatorluğu ekonomisi" yapmak gerek gibi, atladığım bir yer yoksa. Selçuklu maddesinde ise "tarih" kısmı birincil seviye başlık, bahsettiğin diğer konular da benzer şekilde birincil seviye başlıklar. Tarihçe kısmında aşırı başlıklandırma yapılmış, aşırı da detaya girilmiş. Senin dediğin gibi alt maddelere aktarmak ve bu maddede daha özet şeklinde, daha önemli noktalara yer vermek gerekiyor.--RapsarEfendim? 20.49, 11 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Osmanlı İmparatorluğu ekonomisi olarak adlandırırsak, ileride lisans eğitimi benim gibi iktisat - maliye olan bir kullanıcı tüm bu içeriği Osmanlı maliyesi alt başlığına alır. Maddeye eklenen pek çok şeyden sonra bu alt başlığı, ayrı bir madde olarak düzenlemek gerekir ki, ben de bunu baştan yapalım diyorum. Maddede anlatılan vergilerdir ve bu, doğrudan doğruya kamu maliyesidir. Diğer konu ise, hımm bu şekilde bakınca mantıklı söylediklerin. Peki öyle yapalım, ben yapabileceğimi yapayım, gözü kesen arkadaşlar sözünü ettiğin aktarma ve özetleme işini yaparlar. Benim bu konuda malzemem yok. --Makedon (mesaj) 10.29, 12 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Kaybedenler Kulübü Yolda Maddesi Görüş[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Uzun zaman sonra tekrar bu derece severek yoğunlaşıp hazırlamak istediğim bir konu olduğu için mutluyum.
Umarım sayfanın geliştirmeye çalıştığım şu anki halinde fark etmediğim bir sıkıntı yoktur.
Kaybedenler Kulübü Yolda sayfası hakkında görüşünü benimle paylaşırsan sevinirim.

selamlar,

Frock~trwiki (mesaj) 06.45, 16 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Yalnış hatırlamıyorsam ilk filmin maddesini @Hedda Gabler yazmıştı, onun görüşünü alsan daha sağlıklı olacaktır :) Kendisi de aktif zaten. İyi günler diliyorum.--RapsarEfendim? 06.57, 16 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
@Frock~trwiki, uygun bir vakitte maddeye bakarım. Ellerine sağlık --Hedda Gabler (mesaj) 09.55, 17 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
@Hedda Gabler, teşekkür ederim :)

Fırsat buldukça da daha donanımlı hale getirmeye çalışacağım. Mümkün olursa çekim aşaması, eleştiriler, filmin analizi gibi... Umarım optimum bir noktaya geldiğinde kaliteli, seçkin madde gibi unvanlar alabilir.
selamlar, Frock~trwiki (mesaj)

Kullanıcı:Mehmetkemal1978[kaynağı değiştir]

Selamlar. Kullanıcı:Mehmetkemal1978 ile bir bağlantın var mıydı?--RapsarEfendim? 19.58, 19 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Hayır, adını ilk defa duyuyorum. Neden? --TmѰ e12 13.47, 20 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Türk generaller[kaynağı değiştir]

Selamlar. Açıklama yaptım ama dikkate almadınız sanırım. Bir makamda general rütbesiyle bulunmuş olmak, generaller kategorisinin kaldırılmasını gerektirmiyor. Millî takım futbolcusu diye futbolcular kategorisi kalır, Olimpik atlet diye atletler kategorisi kalır, HSYK başkanı diye hakim kategorisi kalır, örnekler çoğaltılabilir. Teki makam, teki rütbe belirtiyor. O makam dışında da general bu kişile. Dolayısıyla geri eklemenizi rica ediyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 06.18, 21 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Selam @Rapsar ben her zaman kategorilerde tasarruftan yanayım zaten Hava Kuvvetleri Komutanı Türk generaller kategorisinin içinde, yani gerekçelendiremeden değişiklik yapmamın tek sebebi sadece (-) tuşu ile değişiklik yapmam. Yani hem büyükelçi hem diplomat kategorisini beraber eklemek gibi bir durum bu açıkçası geri almaya karşıyım. Bence siz de geri almayın tekrar Hasan Küçükakyüz maddesinden de kaldıracağım. Tekrar ediyorum Türk Hava Kuvvetleri Komutanları kategorisi zaten Türk generaller kategorisinin içinde. İyi günler --SarvSarv 10:35, 21 Mart 2018 (UTC)
Bu sizin tercihinize bırakılan bir durum değil, tartışmaya açık bir durum da değil. Her alt kategori bu mantıkla işlemiyor, üstte örneklerini verdim. Bir kişi belli bir makam getirilince ve o makamdaki kişilerin rütbesi veya mesleğinin tamamının aynı olması, o rütbe veya meslek kategorilerinin kaldırılmasını gerektirmez. Hemen @Vikiçizer müdahalesi isteyelim, gereği ne ise yapsın. Yine bir Yargıtay üyeleri inatlaşması içinde bulunmasın Vikipedi. İyi günler.--RapsarEfendim? 18.00, 21 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Merhaba Rapsar, @Sarv. Evet, bu konular tercihe bırakılan konular değil ama bence tartışılması gereken konular. Olay bazında değerlendirilmeli, konu bazında konuşulmalı. Mesela; ilginç ama her hakim hukukçu değildir bazıları iktisatçıdır, mesela bazen bakan olanlar milletvekili değildir. Eğer kuvvet komutanı olmak için mutlaka general olmak gerekiyorsa - sanırım öyle - alt kategoriyi göz ardı edebiliriz, yani sadece kuvvet komutanı ile ilgili kategori kalabilir, sayfa üzerinde görünen aşırı kategori eklenmesini durdurmak için. Özellikle rütbe-rank-geçiş içeren kategorilerde bunu uygulayabiliriz, duruma ve kesinliğe göre. Yüzbaşı/albay/general/kuvvet komutanı gibi kategorilerin sonuncusunu ekleyebiliriz, ama keskin bir rütbe/rank/geçiş içermeyen diplomat-büyükelçi ayrımı doğru gelmiyor, yani her ikisi de maddede bulunabilir diye düşünüyorum. Diplomat sayılmadan büyükelçi olunabildiği gibi büyükelçi olmadan da diplomat sayılabiliniyor. Tabi bunlar benim fikrim, general de dursun kuvvet komutanı da dursun diyene de çok yanlış demem, okurun görev olan "kuvvet komutanı" ile kadro olan "general"e de tek tıkla ulaşabilme pratikliğini gösterir ama generalin altı albayı, albayın altı binbaşıyı vs. giderse yanlış olacağı çok açık. Vikiçizer (mesaj) 19.02, 21 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Vikiçizer buradaki olay şu: HKK olmak için general olmak şart, burası tamam. Ancak generallik durumu, HKK öncesinde ve sonrasında da geçerli bir durum, kapsamı daha geniş. Milletvekili oldu diye siyasetçi kategorisini kaldırmayız, milletvekilliği öncesinde de siyasetçiydi o kişi. Ama "14. dönem Van milletvekili" ise yalnızca, milletvekili kategorisine gerek yoktur zira zaten tüm milletvekilliği dönemi 14. dönem Van milletvekili olarak geçmiştir. Ancak HKK makamında bulunanlar, general rütbesiyle yalnızca bu makamda bulunmamış, bunun öncesi de vardır. Yani yerine göre hem alt hem üst kategorilerde olabilen maddeler de var, yalnızca alt kategoride olması gereken maddeler de var -ki senin dediğin de buna benzer.--RapsarEfendim? 19.06, 21 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
OK. O zaman görev-kadro ayrımından hareket edeceğiz. Yani bir general; HKK da olabilir Genelkurmay Başkanı veya ordu komutanı da, general aslolandır, diğerleri görevdir ve ayrı kategorilendirilebilir. Böyle bakarsak, general yanında diğerleri de kalabilir ve aşırı kategori sayılmaz. Vikiçizer (mesaj) 19.13, 21 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
@Rapsar açıkçası milletvekili olursa siyasetçi kategorisini ben kaldırırım çünkü zaten milletvekili siyasetçiler kategorisinin altında değerlendiriliyor. Ben alt-üst kategoriler varsa tekrar edilmesine mesafeli yaklaşıyorum. Bu sayede Türk generaller kategorisindeki kabarıklık da azaldı, yanlışım varsa düzeltin eğer kategorilere dair böyle bir şart varsa (gözümden kaçmış olabilir) özür diler ve gerekeni yapıp geriye de alırım. --SarvSarv 19:19, 21 Mart 2018 (UTC)
@Sarv, yukarıda tonla açıklama var, evet, hatalıdır. Geri alınız lütfen. Sizin ya da benim şahsi düşüncemiz değil, Vikipedi'deki işleyiş mühim olan. Hukukçu maddeleri gibi lüzumsuz inatlaşmalarla vakit kaybetmeyelim. İyi günler.--RapsarEfendim? 19.46, 21 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Madde ricası[kaynağı değiştir]

Selamlar. İlgi alanına girdiğinden yazıyorum, Next Goal Wins maddesini kazandırabilir misin? Teşekkürler ve iyi günler :)--RapsarEfendim? 08.26, 23 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Selam Rapsar, birazdan hallederim. Kahvemi tazeleyip geleyim önce :) --Pragdonmesaj 08.29, 23 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

İş Birliği Projesi ödülü[kaynağı değiştir]

2016 Olimpiyatları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Atletizm rekorları listesindeki kırmızılıkları giderme adına, oyunlarda ABD maddesini açman mümkün mü? Ben Brezilya'yı açtım, sen de onu aç bari :P İyi günler.--RapsarEfendim? 20.03, 28 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Selam Rapsar. Madalya kazananlarla açabilirim ama tüm sonuçlarla gözüm keser mi bilmiyorum. Hallederiz bir şekilde yine de :) --Sayginerv-posta 20.08, 28 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Açılsın yeterli. Eski yıldızlı maddeleri gözden geçiriyorum da, hazır bunu yaparken önemli-önemsiz kırmızı bağlantıları da temizliyorum :) Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 20.19, 28 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Ön bölümle açtım. Biz bu sıklet-kg meselesini bir karara bağlamış mıydık? Hatırlayamadım da belki sen çıkarırsın.--Sayginerv-posta 09.57, 29 Mart 2018 (UTC)Yanıtla
Emeğine sağlık. Evet, hep "kg" denmesini uygun görmüştük. Sıklet kullanmıyoruz madde adında, madde içinde elbet kullanılabilir.--RapsarEfendim? 18.00, 29 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

WMF Surveys, 18.33, 29 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Sayın Rapsar, üstteki mesaj bana da geldi konuyu tam anlayamadım. Anketle ilgili ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. (Ne yazık ki yabancı dilim yok).Mehmet Ali Acar 21.19, 29 Mart 2018 (UTC)