Kullanıcı mesaj:Muallim Fatih

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Muallim Fatih Erdem sayfasından yönlendirildi)

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Muallim Fatih. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayınız![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

вяí¢αи76ileti 12:02, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Türkçe Dilbilgisi Özeni Ve Güncellenmesi Gereken Sayfalar[kaynağı değiştir]

Merhaba, Yan alan Türkçe Dilbilgisi olan bir muallim olarak Vikipedi sayfalarında rastladığım dilbilgisi ve imlâ hatalarını düzeltiyor; güncellenmesi gereken sayfalar üzerinde çalışıyorum. Son olarak Fransa'nın Ligue 1, Ligue 2, Championnat National ve Championnat De France Amateur liglerinin 2011-2012 sezonuna geçişlerini yaptım. Tabii bazı bilgilere ulaşmak, mümkün olmadı. Ligue 1 haricindeki sayfalarda yer alan tablolarda o lige 2011-2012 sezonunda dahil olacak takımların kuruluş tarihi, o ligdeki kaçıncı sezonu olduğu, ilk ne zaman oynadığı gibi bilgilerin yerini ??? ile belirttim. Elimden geldiğince her kıtanın en önemli liglerini güncellemeye çalışacağım. İlk olarak Fransa liglerinde yapmış olduğum güncelleştirmelerde eksik kaldığını yukarıda belirttiğim eksik bilgileri bir el atıp tamamlayabilecek bir Vikipedici'nin çıkacağını umuyorum. Kolay gelsin. Muallim Fatih Erdemİrtibât 12:41, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Selamlar. Katkılarınızı takdir ediyorum. Ancak madde içlerinde 3 kere ' işaretini kullanıp sözcükleri koyu olarak yazmak gereksiz. Saedece baştaki madde adnda onu yapıyoruz. Sorunuz olursa sorabilirsiniz, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 13:02, 9 Temmuz 2011 (UTC)
Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 6.sına tıklamanız yeterli. --вяí¢αи76ileti 13:02, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Hakemlerin Yanına Yazılan Ülkeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Ülke bayraklarının yanına hangi ülkenin bayrağı olduğunu yazmak gereksiz olduğundan pek tercih etmiyoruz. Genel kullanımımıza uygun olmadığından değişikliklerini geri aldım, kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 18:49, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Sabri Bey, Hakemin isminden önce ülkesinin bayrağının olmaması; hakemin ait olduğu ülkenin bayrağı görüldüğünde hemen tanınan bayraklardan değilse fare okunu bayrağın üzerine götürme zorunluluğuna sebep olup hem gereksiz zaman kaybına yolaçmakta hem de karşıdan şöyle bir bakınca hakemin ülkesini hemen anlayabilme görücülüğünü engellemekte! Zaten müştereken tanınan bayrak sayısı da çok sınırlıdır. Kolaylık olsun düşüncesiyle değişikliğe gitmiştim. Fakat siz, öyle münasip görmüşseniz mesele yoktur. 2011 Copa América sayfasını ekleyen arkadaşımız; 1989-1995-1997-1999-2001-2004-2007 Copa América sayfalarındaki eksiklikleri, kendi eklediği sayfaya benzeyecek şekilde gidermeli. 1991 ve 1993 Copa América turnuvalarını da eklemeli ki arada kopukluk kalmasın! Teşekkür ederim. Muallim Fatih Erdemİrtibât 21:42, 20 Temmuz 2011 (UTC)

Madde Metinlerine İmza Atmıyoruz[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bugün bir maddede gözüme ilişince değişiklik yaptığınız maddelere göz gezdirerek fark ettim ki maddelerde değiştirdiğiniz bölümlerin altına imzanızı atıyorsunuz. Vikipediye katkıda bulunmanız tabi ki önemli ama lütfen bu davranışınızdan vazgeçiniz, zira vikipedide maddeler ya da bölümler kimsenin sahipliğinde değildir. Konuyla ilgili aşağıdaki maddeyi okumanızı tavsiye ederim. Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti İyi günler -- Hcagri 13:58, 29 Temmuz 2011 (UTC)

  • Teşekkür ederim. Ben de bunun farkına varmıştım. Zira sadece tartışma sayfalarına filan imza atılıyordu. İmzaladığım sayfaları bulup imzamı kaldıracaktım; siz halletmişsiniz. Tekrar teşekkür ederim. Muallim Fatih Erdemİrtibât 15:45, 31 Temmuz 2011 (UTC)

Ankara Maddesi Değişiklikleriniz[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Ankara maddesindeki değişikliklerinizi, hatâları ayıklamak zor olacağından geri almak durumunda kaldım; kusura bakmayın. Gerekçelerini kısaca sıralayayım:

  1. Giriş cümlesinde kalın yazılan Ankara'dan sonra iki nokta kullanmıyoruz.
  2. Giriş paragrafını birer cümlelik maddeler halinde sıralamıyoruz.
  3. "Yunancada" yazarken dilbilgisi kuralları gereği -da'yı kesme ile ayırmıyoruz.
  4. Eklediğiniz nüfus bilgileri kaynaksız.
  5. Şablonlarda yaptığınız harf değişiklikleri şablonların çalışmamasına neden olabilir.

Kolay gelsin.--Abuk SABUK 22:47, 3 Ağustos 2011 (UTC)

  • Merhaba,
  1. Giriş paragrafı konusunu anladım fakat giriş cümlesinde iki nokta üstüste konulmayacaksa ya noktalı virgül konulmalı ya da Ankara kelimesi kaldırılmalı. Zira virgülü, birbirinden farklı kelimeleri veya öğeleri sıralarız.
  2. Dikkatiniz için teşekkür ederim ki Türklük, Rumların, Yahudîliğin, Türkleşmek, Müslümanlık, Hristiyanlıkta, Bolulu, Mehmetler, Hasan Cemaller gibi özel isimlerin eklerini ayırmadığımız gibi dil adlarına getirdiğimiz ekleri de kesme işareti ile ayırmayız.
  3. Nüfus bilgilerine kaynak, illâki verecektim fakat aşağıda belirteceğim bazı açmazlar yüzünden geçici olarak unuttum. Sayfayı önizlemede de kaydettikten sonra da kontrol ederim. Bundan sonra kaynakları, değişiklik esnasında hemen belirtmeye dikkat ederim.
  4. Şablon hususundaki endişenizi anlıyorum fakat şablon sayfasının orjinal hâlini olduğu gibi kopyalayıp ayrı bir sekmede saklıyorum ki amacıma ulaşamazsam ve değişikliği geri alamazsam sakladığım kopyayı, şablonu geri yüklemede kullanırım diye...
    1. Ankara il ve Ankara kent maddelerinde bilgi kutusunda yer alan bazı bilgiler yok. Bunları eklediğimde görünmedi. Bu yüzden şehir bilgi kutusu şablonuna baktım. Gördüm ki şablonun nüfus bilgileri kısmında km2 ifadesi var. Bunları 'kişi'ye çevirip önizleme yaptım, değişiklik olmadı. Hâliyle Ankara il maddesinde görünmeyen bazı bilgi kutusu verileri de görünür olmadı.
    2. Şehir bilgi şablonu, Türkiye il veya ilçe bilgi şablonlarına benzemiyor. Hem çok karışık hem de örnek verilmemiş. Bu şablona bir el atıp Ankara il ve kent maddeleriyle deneme yapmanız elzemdir. Bu arada şablonda meselâ "yüz_ölçümü" yazılıysa maddede "yüzölçümü" yazdığımızda sistem tanımıyor. Bunu biliyorum. Tabiî yine yanılmıyorsam:)
  5. Ankara il maddesinde "Etimoloji" başlığının altında derin bir boşluk var. Resimlerin ölçüsünü biraz daraltarak boşluğu azaltabilmiştim fakat yine de istediğim gibi olmamıştı. Sanırım bilgi kutusunun çerçevesini daraltmak gerekiyor. Fakat buna dair bir veriyi, ilgili şablonda göremedim!
Yukarıda sıraladığım hataları ve eksiklikleri gidermenizi rica ediyor, ilginiz için teşekkür ediyorum. Muallim Fatih Erdemİrtibât 00:29, 4 Ağustos 2011 (UTC)
  • Tekrar merhaba. Girişten sonra noktalı virgül kullanılması dilbilgisi açısından daha doğru olabilir belki ama Vikipedi'de yerleşmiş böyle bir uygulama var. Aynı değişikliği binlerce, belki onbinlerce maddede yapmamız gerekecektir ki bu konuda topluluk kararı gerekir. Şablon konusunu Gökhan, Süperyetkin, Khutuck vs. gibi teknik konularda derin bilgiye sahip kimselere ya da köy çeşmesinde danışmanızda fayda var. Açıkçası ben de sizin gibi deneme yanılma yöntemiyle kullanıyorum ya da yardım alıyorum. Etimoloji bölümü benim ekranımda normal görünüyor. Umarım şevkinizi kırmamışımdır. Hoşgeldiniz, kolay gelsin.--Abuk SABUK 17:16, 4 Ağustos 2011 (UTC)
  • Hoşbulduk! Şevk kırmak, ne kelime! Bilâkis şevkimi kamçıladınız. Size de kolay gelsin. Muallim Fatih Erdemİrtibât 01:53, 5 Ağustos 2011 (UTC)
Sevgili Muallim Fatih, sayfaların düzenlenmesi ve Türkçe hatalarının giderilmesi konusundaki hararetli çalışmaları nedeniyle bu bombusa layık görülmüştür. --Abuk SABUK 17:52, 8 Ağustos 2011 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Çalışmaya devam ediyorum. Dilbilgisi hatalarının yanısıra güncellemeler de yapıyorum. Fakat zorlandığım yerler de oluyor! Kaynak kitap belirtme gibi.. Yardım sayfalarına bakarak da başaramazsam başka maddelerden kopyalama yöntemi kullanıyorum. İşin içinden çıkamayıp da bildirsem umarım düzeltirsin. Muallim Fatih Erdem 21:46, 8 Ağustos 2011 (UTC)

  • Tekrar merhaba. Teknik konularda çok bilgili değilim ama elbette ne zaman yardıma ihtiyacın olursa çekinme lütfen. Bu arada 5 Ağustos'taki cevabını bugün sana mesaj yazarken gördüm zira mesaj sayfanı izleme listeme almamıştım, şimdi aldım. Sana mesaj gönderen kimselerin mesajlarını onların mesaj sayfalarına kopyalayıp cevabını altına yazabilirsin. Böylece gözden kaçan mesaj olmayacaktır. Bu tamamen senin keyfine kalmış bir uygulama bu arada.

Ayrıca kullanıcı sayfanı keyfine göre düzenleyebilirsin. Henüz yaratılmamış durumda, bu nedenle imzalarında vs. ismin kırmızı görünüyor.--Abuk SABUK 22:05, 8 Ağustos 2011 (UTC)

Karacasu, Bolu Maddesi İçin Teşekkür[kaynağı değiştir]

Merhaba Fatih, <ref> şablonlarını kullanarak kaynak ekledikten sonra maddenin en sonundaki kaynakça bölümüne gidip {{Kaynakça}} ifadesini eklemen gerekiyor ki kaynaklar görünebilsin. Bunu da not defterine ekleyebilirsin :) Bu arada Karacasu, Bolu maddesi çok güzel olmuş eline sağlık. Tel no vs. bilgilerini kaldırdım ama termal tesislerin site adresini bıraktım. O da reklam kabul edilip silinebilir aslında, şimdilik hizmetlilere bıraktım. Bir kural olarak Vikipedi'de ara başlıklarda sadece ilk kelimenin baş harfi büyük yazılıyor: ==Atatürk'ün çocukluğu ve gençliği== vb. şeklinde. Son bir şey daha, mesaj yazdıktan sonra sol üst köşedeki kalem resmini tıklarsan otomatik imza atmış olursun. Alternatif olarak --~~~~ sembollerini de ekleyebilirsin imza olarak. Kolay gelsin.--Abuk SABUK 16:30, 9 Ağustos 2011 (UTC)

Takdîrin için teşekkür ederim. Maksat, hem eksiklik kalmasın hem de haksızlık olmasın!

Dediklerini not defterine ekledim ve defterde üst ve alt başlıklar şeklinde bir düzen oluşturmaya çalıştım ki istediğimi kolayca bulayım.

Ara başlıklardaki kuralı biliyorum ama Türk ansiklopedi kurallarımızı sindirmiş olduğum için farkında olmadan Wikipedi alt başlık kuralına aykırı hareket ettiğim oluyor. Wikipedi'de üst başlıklar, büyük harflerle atılmadığı için alt başlıklarda her kelimenin ilk harfinin büyük olamadığının farkındayım.

Maddedeki www.karacasutermal.com adresli kaynağı, Niğde Çiftehan Termali'ne götürdüğü için kaldırdım. Yeni kaynaklar ekledim.

Bu arada maddenin içine baktım da <ref> ve {{Kaynakça}} şablonlarını eklediğini görmedim! Peki nasıl oldu da kaynakça göründü? Şimdiye kadar düzeltmeye girdiğim sayfalarda nowiki şablonuna hemen hemen hiç rastlamadım. Ben "Kaynakça" başlığı attığımda görünmeyen kaynaklar, şu an ise "Kaynaklar" başlığı yine yazılı olduğu halde görünüyor. Bunu anlamadım. Dipnotla mı karıştırıyorum? Muallim Fatih Erdemİrtibât 18:50, 9 Ağustos 2011 (UTC)

  • Şu değişikliğimin en alt sağ kısmında kaynakça şablonunu eklediğimi görebilirsin.--Abuk SABUK 19:07, 9 Ağustos 2011 (UTC)
"Kaynakça" başlığının altına "Kaynakça" şablonunu açmadığımı değişiklik karşılaştırmasında gördüm ve olayın farkına vardım; teşekkür ederim.

Hâlihâzırda maddelerde gördüğüm eksik veyâ hatâlı dilbilgisi ve imlâ kullanımı gibi çeşitli menfîlikleri düzeltip ayrıca bilgi güncelleştirmesi yapmanın yanısıra yeni bir madde oluştururken de mevcût maddelerdeki kaynak, dipnot, tablo, iç ve dış bağlantılar vb. şablonları kopyalamak sûretiyle deneme-yanılma yöntemini uygulama kolaylığına başvurma tercîhimi -sâdece çok zorda kaldığım zamânlarda kullanmaya saklamakla berâber- en azından basit şablonların otomatik kullanımına alışkanlık kazanabilmem için, bir yandan katkıda bulunmaya devâm ederken diğer yandan taslak çalışmalarına ağırlık vermem gerektiği kanısına vardım.

İşbu 1'i kısaltılmış 76 kelime, 227 hece, 542 harf, 13'ü düzgün okutma işâreti olmak üzere 22 noktalama işaretinden mürekkep önceki cümle; Vikipedi'nin en uzun cümlesi olmaya namzettir. Muallim Fatih Erdemİrtibât 21:27, 9 Ağustos 2011 (UTC)

  • Haha! Ben mesaj sayfanı izlediğim için bu cevaplarını görüyorum. Bir başkasına cevap yazdığında onların mesaj sayfalarını kullanmanı tavsiye ederim, aksi takdirde mesajların gözden kaçabilir.--Abuk SABUK 22:15, 9 Ağustos 2011 (UTC)

İşbirliği duyurusu[kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 32. hafta projesi Afiş aranan filmler kategorisinin temizlenmesi olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----82 ~145 ileti 21:29, 9 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Mesaj sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Fatih,

  • Bana soru sormanda elbette bir mahsur yok, vaktim oldukça yanıtlamaktan zevk duyarım.
  • "Senin mesaj sayfan" şu an bu mesaji okuduğun yer, yani Kullanıcı mesaj:Muallim Fatih Erdem sayfası. "Benim mesaj sayfam" (yani Vikipedi posta kutum) ise Kullanıcı mesaj:Abuk SABUK sayfası. Ben şu an okuduğun bu mesajı senin mesaj sayfana yazdığım için sana -yeni bir mesajınız var şeklinde- bir uyarı mesajı geldi. Eğer kendi sayfamdaki senin şu mesajının altına cevap yazmış olsaydım sana bir uyarı gelmeyecekti. Ancak benim mesaj sayfamı tıpkı bir ansiklopedi sayfasıymış gibi izleme listene alarak ya da benim adımın (imzamın) yanındaki mesaj bağlantısına tıklayarak kontrol edebilirdin. Umarım anlatabilmişimdir, benim bile kafam karıştı :)
  • Kendi mesaj sayfanı çalışma sayfası olarak kullanmanı ve buraya madde parçaları kopyalamanı tavsiye etmem. Bunu yasaklayan bir yönerge olup olmadığını bilmiyorum. Çalışmaların için benim ana sayfamda örneğini gördüğün sana ait olan çalışma sayfasını kullanman daha uygun olur, mesajlarını düzenli tutabilmen ve arşivleyebilmen açısından. Kolay gelsin.--Abuk SABUK mesaj bırak 16:48, 11 Ağustos 2011 (UTC)
Merhaba Abuk,

Çok iyi bildiğin birşeyi anlatırken sana karışık gelmesini anlayabiliyorum Kendi sayfamdan yeni başlık açarak mesaj yazarsam veyahut daha önce gelmiş ya da gönderilmiş olan bir mesaja yine kendi sayfamdan cevap yazarsam alıcı kişi, beni izleme listesine almamışsa farkedemeyebileceğini; o yüzden ilgili kullanıcının mesaj sayfasından yazmanın, mesajın okunmasını sağlacayağını anladım..

İzleme listeme baktım, adın kayıtlı. Herhalde sen beni ekleyince otomatikman kaydedilmiştir.
Madde düzenleme taslaklarını, çalışma sayfam hazır olmadığı için mesaj sayfasına yazmıştım. Birine göndermediğim için görülmez diye düşünmüştüm. Ama artık çalışma (güncelleme) sayfama aktardım. Muallim Fatih Erdemİrtibât 19:40, 13 Ağustos 2011 (UTC)

Balâ İlçe Adının Telâffuzu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ben vaktiyle Balâ'da bulundum. İlçenin adı, yerlileri tarafından, birinci a kalın ve orta uzunlukta, ikinci a ince ve uzun olacak şekilde -la notası gibi- telaffuz ediliyor. Zaten dikkat edersen iki a'yı da ince söylemek neredeyse imkansız. Kelimenin yazılışı da bildiğim kadarıyla doğru. Şuradaki kaynakta da bu şekilde örneğin.--Abuk SABUK mesajlaş 23:55, 10 Eylül 2011 (UTC)

Kaymakamlık sitesine baktım, senin yazdığın gibi. Fakat Valilik sitesinde düz yazılmış. İlçe Millî Eğitim Md.lüğü sitenin başlığında doğru, iç başlıklarda yanlış yazmış. Bunlar da ayrı birer garâbet! Bir vali, bir müdür; hassas mı titiz mi değil mi buradan anlayabiliriz! Bu arada ilk a'nın ince değil, uzun okunduğunu söylemiştim. Zaten Türkçe'de b'nin ince okunuşu yok! Benim dediğim ile senin "birinci a kalın ve orta uzunlukta, ikinci a ince ve uzun olacak şekilde -la notası gibi- telaffuz ediliyor." demen uyuşuyor. Ama yine de ilk a'yı şapkasız yazmak gerektiğine katılmıyorum. Çünkü Balâ'nın ba'sının okunuşu; "bakır, baban, basit" gibi kelimelerin ba'sına değil de "bakir, badem, bari" gibi kelimelerin ba'sına okşuyor (benziyor). Muallim Fatih Erdemİrtibât 00:48, 11 Eylül 2011 (UTC)
İlçe Millî Eğitim Md.lüğü, şapkayı kaldırmış. TDK ile mi yazıştı da bunu yaptı?! Hiç sanmam! Bu değişikliğe dâir açıklama da yok internet dünyâsında... --Muallim Fatih Erdemİrtibât 03:16, 22 Mayıs 2012 (UTC)
Aslında bu mes'eleyi şapka da çözemez tek başına...

== Flag of Espana t'lif sorunu =={|align="center" width="750px" |-

|

|} Reality 17:11, 21 Eylül 2011 (UTC)

  • Merhaba Fatih. VP:TBA gereğince dinî şahsiyetlerden önce Hz, Aziz gibi unvanları kullanmıyoruz ("Şu literatürde şu isimle bilinir" veya "Hıristiyanlıkta azizdir" gibi bir seferlik tanımlar hariç). Bu maddeler için geçerli, tartışma sayfalarında kullanabilirsin. Ayrıca kaynaksız ifadelerin yanına {{olgu}} şablonunu ekliyoruz, bir kaç tane soru işareti değil. Kolay gelsin.--Abuk SABUK mesajlaş 22:31, 16 Ekim 2011 (UTC)
    • Bilmukabele Abuk.

İlgin için ve ayrıca ilgini hiç kaybetmediğin teşekkür ederim. Hatâ yapmadan doğrusunu sizlerden öğrenmek ne mümkün! Benim gibi acemîlerin hatâlarını görüp bize yazdığınızda öğrenmiş oluyoruz. Tabiî başka sayfalara da bakarak ilgili şablonu eklemek, mümkün olsa da her aradığımız şablonu bulmakta ve/veya uygulamakta sıkıntı çekebiliyoruz.
"Ayşe" değil, Aişe kelimesinin kullanılması gerektiği tartışma sayfalarına da yansımış ve Türkçeleşmiş şekliyle değil de Arapça okunuşuna göre yazılması onaylanmış.
Diğer bir husûs da meselâ Fatih Sultan Mehmed Hân'a "Hz. Fatih" diyenler vardır fakat bu kullanım; yerleşmiş ve genel kabûl görmüş bir kalıptan öte, bunu kullanan kişilerin saygı ifadeleridir. Fakat Hz. Âişe gibi peygamber hanımlarının, sahabelerin, peygamberlerin adlarının önüne "Hz." ifadesinin konulması; saygıdan öte genel bir kabûldür. Tıpkı Hristiyanların kullandıkları "Aya", "St." kelimeleri gibi.. Meselâ; biz müslümanlar olarak bile "Aya Yorgi Kilisesi" deriz, "Yorgi Kilisesi" demeyiz. Çünkü böyle yerleşmiştir.
Nüfusun -her zaman- %99'unun kimlikte müslüman olduğu dillendirilen ülkemizde, Aişe bint Ebû Bekr'e "Hz." nitelemesinde bulunmayanlar olsa da hem ezici çoğunluk ve literatür, "Hz. Âişe" demektedir hem de bu gibi şahsiyetler, kendi dönemlerinin dinde ileri gelenleridir. Ateist, deist vb. kişiler, Allah inancına sahip olmadıklarından ve belki bazı Alevîler, Hz. Ali ile olduğu (iddiâ edilen) mücadelesinden dolayı ona "Hz." ünvanını lâyık görmediklerinden kullanmıyor olsalar da bu gibi şahsiyetlerin hazret olma durumları gölgelenmez.
Vikipedi'nin tarafsızlığına sözüm yok ama "Hz. Âişe" denmesinde tarafsızlığa ters düşen bir durum yok! Zîra VP:TBA'da "Dinî önyargılar; dinî konularda bir dinin bakış açısını diğer dinlere göre üstün tutan önyargılar. " denmektedir. Hz. Âişe'nin diğer dinlerle bir ilgisi olmadığından bir önyargıdan da söz edilemez.
Genel hitap, "Hz. Âişe" şeklinde olup böyle kullanılması gerekir ve fakat "bu hitabı kullanmıyorum" diyen olursa usturuplu ve genel ilkelere uygun bir şekilde sayfaya ekler. Örneğin; "Alevîler; Hz. Ali ile savaşmasından dolayı isminin önünde 'Hz.' ifadesini söylemezler" şeklinde bir cümle kurabilirler ki bu da bir bakış açısı gösterir ve hiç kimseyi de incitmez. Çünkü herkesin inancı kendine..
Vikipedi'nin amacı da insanları bilgilendirirken her türlü bakış açısını -küçük düşürmeye, şantaja, tehdide, aşağılamaya vb. meydan vermeden- yansıtmak olsa gerek. Tarihî, dinî, siyasî vs. bir şahsiyet hakkında farklı bakış açıları; maddelerde elbette yer alacaktır ve alıyor da.. Yani bir "Hz." kelimesinden bu kadar gocunmamak gerek!
Şu da var ki Hz. Muhammed'e "Muhammed" denirse Müslümanlar rencide olur. Aynı durum, Hz. Âişe vd. dinî şahsiyetler için de geçerlidir. Hani Vikipedi tarafsızdı?!
Bir de bir şahsiyet, bir kavram, bir din, bir cemaat vb. tanıtılırken öncelikle onun hassasiyeti esas alınmalı. Yani meselâ; "putperestlik" maddesinde olaya öncelikle putperestler tarafından bakmak lâzım. Sonraki paragraflarda ise dinlerin putperestliğe bakışına yer verilir. Öncelik sırası değişirse putperest insanları aşağılamış oluruz.
İslâm'a göre insan, yeryüzünde Allah'ın halîfesidir. İnancı her ne olursa olsun, bütün insanların hayat hakkı vardır; hepsinin de üzerine yağmur yağar; hepsi de nefes alırlar. Yani "sen Müslüman değilsin, sana yağmur yok; sen nefes alma!" denmez. Dolayısıyla ansiklopedilerde insanlar arasında ayrımcılık yapılamaz! Muallim Fatih Erdemİrtibât 20:06, 19 Ekim 2011 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Eldarion 09:01, 27 Ekim 2011 (UTC)

Selamlar. Zannediyorum Vikipedi'nin işleyişi hakkında tam olarak anlamadığınız bir nokta var. Vikipedi'yi kişiler değil Vikipedi topluluğu yönetir. Yani bu tarz değişiklikler yapmadan önce topluluğun tartışmasına açmanız ve topluluğun onayını almanız gerekiyor. Bana yazdığınız mesajı maddenin tartışma sayfasına ekliyorum. Topluluktan gelecek fikirlere göre durum belli olacaktır. İyi çalışmalar. --Eldarion 11:55, 28 Ekim 2011 (UTC)

  • Aleykum selâm. "Vikipedi'yi Vikipedi Topluluğu yönetir" diyorsunuz fakat buradaki herkesin aynı yetkide olmadığını biliyorum. Meselâ; benim sayfa silme yetkim yok! Sadece önerebilirim. Mesajı ben ekleyecektim, siz eklemişsiniz. Teşekkür ederim. Muallim Fatih Erdemİrtibât 12:14, 28 Ekim 2011 (UTC)
Madde silme vs gibi hizmetli fonksiyonlarını kullanacak hizmetlileri de topluluk seçer. Şartları sağlayan herkes hizmetli adayı olabilir. Ek olarak madde adı tartışmaları geçmişini incelerken son taşımanın hiçbir fikir birliği olmadan yapıldığını gördüm. Madde adını topluluğun en son kabul ettiği isme geri çevirdim. Bundan sonrası için tartışma sayfasında fikirlerinizi belirtebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 12:17, 28 Ekim 2011 (UTC)
  • Merhaba Fatih. Geçmiş maddelerin dilbilgisini düzeltmene gerek yoktu ama neyse, teşekkürler :) İyi geceler.--Abuk SABUK msj 00:50, 13 Kasım 2011 (UTC)

Hazır seni bulmuşken şunu sorayım. Sence "arama-kurtarma" ve "eğitim-öğretim" kavramlarında tire kullanmaya gerek var mı? Bu konuda bir kural olup olmadığını biliyor musun?--Abuk SABUK msj 00:52, 13 Kasım 2011 (UTC)

  • Merhaba Abuk,

Sana bir mesaj yazıyordum ki yeni gördüm sorunu... Evet, gerek var tire kullanımına. Çünkü bu kavramlar; birbirleriyle ilintili fakat aynı değiller. Tabiî başlıklarda tire kullanılmaz; biliyorsun. Eğer meselâ "arama kurtarma" şeklinde yazıp da tire kullanmazsan bu iki kavramın ilintili/ilişkili olma durumu bozulmuş oluyor. O zaman (tiresiz) şöyle bir cümle kurulabilir: "Erciş Depremi sonrasında arama ve kurtarma çalışmalarına hemen başlandı." Yani bağlaç ihtiyacı duyulacaktır. Bilmem, anlatabildim mi ki?
Zaten TDK'nın "kısa çizgi" açıklamasının 7. maddesinde "Kelimeler arasında "-den...-a, ve, ile, ilâ, arasında" anlamlarını vermek için [kısa çizgi] kullanılır." şeklinde îzâh getiriliyor. Muallim Fatih Erdemİrtibât 01:02, 13 Kasım 2011 (UTC)

Yanlış kullanılan tâbirler[kaynağı değiştir]

"Eğitim-Öğretim Yılı" tâbiri yanlış kullanılmakta. Çünkü Bakanlığın ve okulların resmî yazışmalarında ve kayıtlarında meselâ "2011-2012 Öğretim Yılı" tâbiri kullanılır. "Öğretim Yılı", 1 Eylül- 30 Haziran (arasını değil, aralığını) yani öğretmenlerin okulda bulunmalarının mecbûrî olduğu zaman dilimini; "Ders Yılı" ise talebelerin okulda bulundukları süreyi kapsar. Maalesef öğretmenlerin çoğu; aynı "tünaydın" mes'elesinde olduğu gibi bu husûsta da yanlış içinde olup bir türlü bun(lar)dan dönmemektedirler! Muallim Fatih Erdemİrtibât 01:09, 13 Kasım 2011 (UTC)

  • Tünaydın :) Sana yazdığım mesajları yanlışlıkla Isparta sayfasına göndermişim :) Çok teşekkür ederim. Bu kural yıllardır beynimin bir köşesinde ama nereden bildiğimi bilmiyordum. Kaynak için teşekkürler. Şu an VP:STT'de "arama-kurtarma" maddesindeki tirenin kaldırılması ile ilgili bir başvuru var da o nedenle sormuştum. "Tünaydın sorunu" nedir bu arada?--Abuk SABUK msj 09:08, 13 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhaba Fatih. Az daha Isparta sayfasına bırakıyordum mesajını :) Açıklama için teşekkürler.--Abuk SABUK msj 16:09, 21 Aralık 2011 (UTC)
  • Eyvallah Abuk. Yardımcı olabildiysem ne mutlu! Muallim Fatih Erdemİrtibât 03:32, 24 Aralık 2011 (UTC)

Abuk'a iyiniyetli bir soru (Emre'nin sorusu hk.)[kaynağı değiştir]

Sevgili Abuk... Emre'nin sorusuna neden cevâp vermedin?! Muallim Fatih Erdemİrtibât 18:44, 14 Mart 2012 (UTC)

  • Merhaba Fatih. Gerçi başka bir kullanıcının bana sorduğu soru ile ilgili hesap sorulmasını -hem de ?! ile- yadırgadım ama yine de yanıtlayayım. Emre'nin sorusuna kendi mesaj sayfasında cevap vermiştim. Mesaj bıraktığın sayfa benim "mesajlaşma arşivi" sayfalarımdan biri ve o sayfalarda değişiklik yapmaman gerekiyor. Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 19:06, 14 Mart 2012 (UTC)
  • Merhaba Abuk. Cümlenin sonunda "?!" kullanmak; bunun bir soru cümlesi olduğunu ve aynı zamanda dikkat çekme amacı olduğunu gösterse gerek! (Bu ünlem, "acabâ öyle mi" anlamında). Emre ile ilgili cümlemin sonundaki ikili işârete bakarak niyet okumuş oldun! (Bu ünlem, "dikkat çekmek için). Fakat benimkisi, iyiniyetli bir merak sorusu idi ki "sevgili Abuk" diye başladım. Dolayısıyla "hesap sorma" gibi bir durum, sözkonusu değil! (Bu ünlemse ünlem cümlesi olduğu için). İnsan; tartışma ve köy çeşmesi sayfalarında bir soru okuyup da cevâbını göremeyince dikkatini çeken bir soruda bilgilenememiş oluyor! (Bu ünlem de hem dikkat çekmek hem de ünlem cümlesi olduğu için). Emre'nin sorusunun altına "onun sayfasında cevâp vereceğini belirtemez miydin? O zaman, cevâbını bulup okuma imkânım olabilirdi; tabiî bir acemi olarak bulabilirsem... Cevâbını göremediğimiz sorulara, soru sâhibinin sayfasından mı cevâp veriliyor? Bu arada o sayfanın, "senin arşiv sayfalarından biri" olduğunun farkında değildim. Olsam da birşey farketmiyordu. Çünkü o tür sayfalarda değişiklik yapmamam gerektiğini bilmiyordum! Bilvesîle öğrenmiş oldum; teşekkür ederim. Muallim Fatih Erdemİrtibât 00:40, 16 Mart 2012 (UTC)

Yazım ve Şapkalı a[kaynağı değiştir]

Portekiz maddesinde yaptığınız değişiklik için yazım kurallarını ayrı ve imla kurallarını ayrı yollasaydınız iyi olurdu. Değerlendirilmesi ve kısmen geri alınması mümkün olabiliyor. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 04:08, 19 Mayıs 2012 (UTC)

  • Bunu bilmiyordum, teşekkür ederim. Artık dikkat ederim.

Bu arada "değerlendirilme" ve "kısmen geri alınması" demişken bâzı editör veyâ hizmetlilerin, yetkilerini aştıklarını düşünüyorum. Öyle ki kendi kendine karar alma durumları hâsıl olmakta. Meselâ; maddede değişiklik yapan yetkilinin bunun sebebini tartışma sayfasında değerlendirirken hiç kimsenin tartışmaya katılmamış olması gibi! Sanki burada yapılan; "değişiklik özeti"ni değişiklik penceresinin altına değil de tartışma sayfasına yazmak gibi olmakta! Belki küçük değişikliklerde fazla problem olmayabilir fakat ilkelere ters bir durum sözkonusu ise yetki aşımı olarak değerlendiririm. Saygılar. Muallim Fatih Erdemİrtibât 04:44, 19 Mayıs 2012 (UTC)

  • İstediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz, o size kalmış. Mesajlarda fazla ünlem kullanmamaya dikkat edin.~Nezaket bölümümüze bir göz atın. Ben de sizin bir kullanıcıyım. MEOGLOBALBana mesaj atın 04:59, 19 Mayıs 2012 (UTC)

İki hesap mı kullanıyorsunuz? MEOGLOBALBana mesaj atın 05:06, 19 Mayıs 2012 (UTC)

  • Onu da nereden çıkardınız? Muallim Fatih Erdemİrtibât 05:12, 19 Mayıs 2012 (UTC)
  • İki adet mesaj sayfam var görünmesinden herhâlde! Ben de biraz önce farkettim. İki sekmede açtım. Nasıl olduğunu anlamaya çalışıyorum. Vikipedi'ye tam adapte olabilmiş değilim. Muallim Fatih Erdemİrtibât 05:16, 19 Mayıs 2012 (UTC)
    • Kullanıcılarla konuşurken ünlem kullanmaktan vazgeçin. Yanlış anlaşılabilir. MEOGLOBALBana mesaj atın 05:20, 19 Mayıs 2012 (UTC)
  • Yanlış anlayan oldu zâten (Burada ünlem kullanmam lâzımdı ama kullanmadım). Ben, Türkçe dilbilgisi kurallarına göre noktalama işâreti kullanırım. Bunlar arasında "yanlış anlaşılmak" diye bir kural yoktur.

Bu arada mesajınıza "kuklacılık" diye başlık atmanıza içerlemedim değil. Meselâ; "İki hesâbınız olduğunun farkında mısınız" diyebilirdiniz. Övünmek amacıyla yazmıyorum (övünmek, kendini küçültmektir) fakat velîlerinin, "mertliği" ile andığı bir öğretmenim. Bugüne kadar -elhamdulillâh- doğruluktan şaşmadım ve -inşâallâh- şaşmayacağım da. Muallim Fatih Erdemİrtibât 06:10, 19 Mayıs 2012 (UTC)

    • zâten (Burada ünlem kullanmam lâzımdı ama kullanmadım) Hocam, kafa mı buluyorsunuz? Şapka kullanmakla alakalı bir takıntınız mı var? Türkçe dil bilgisi kurallarında artık şapka kullanılmıyor. Bir araştırmak lazım. MEOGLOBALBana mesaj atın 06:13, 19 Mayıs 2012 (UTC)
  • Parantez içinde "Burada ünlem kullanmam lâzımdı ama kullanmadım" derken aslında cümlemin -N.Ş.A.- ünlemle bitmesi gerektiğini fakat Vikipedistlerin nereden kaynaklandığını bilemediğim bir anlayışla ünlem işâreti kullanımını (hakâret/yersiz dürtme) gibi görmelerinden dolayı kullanmadığımı aksettirmek istedim.

Siz, ünlem işâreti kullanmamışsınız fakat "kafa mı buluyorsunuz" demişsiniz. Ünlem ve soru işâretine takan biri olsaydım, bu ifâdenizi de hakâret olarak algılardım. --Muallim Fatih Erdemİrtibât 03:16, 22 Mayıs 2012 (UTC)

  • Ben; eğrisini değil, doğrusunu (orijinalini) yazmayı tercîh ederim. Belki "inşaallah" yazmayı seçebilirsin fakat "inşallah", hiç doğru değil. Hattâ en doğrusu, inşâallâh"tır (inşaa-allaah). "Hattâ" kelimesini "hatta" şeklinde yazsam, vermek istediğim anlama mı gelirdi yoksa "bir hat üzerinde olan" anlamına mı?

Düzgün okunabilmesi için şapkalar gerekli. Yoksa "hala" ile "hâlâ"yı, "milli" ile "millî"yi karıştırırsın. Bak, okurken bile karıştırdın. İkinci örneğin iki kelimesini de uzatarak okudun. Muallim Fatih Erdemİrtibât 06:42, 19 Mayıs 2012 (UTC)
TDK'nın sitesine gir. "Milli" kelimesini arat. "Milli yerine aşağıdakilerden birini bulmak istediyseniz tıklayınız." uyarısının altında "millî" kelimesini görecek ve şapka kullanımının sürdüğünü göreceksin. Aklına gelen şapkalı kelimeleri de aratabilirsin
Eğer şapkalara dikkat edersen benim yazımı çok kolayca, şaşırmadan ve anlayarak okuyabilirsin.
Bilhassa dînî ifâdeleri yazarken şapkalara ve kesme işâretlerine dikkat edilmelidir. Aksi takdirde bir çırpıda söyleniveren "maşallah", bastırarak söylenen "maşşallah" gibi anlamsız ifâdelere boğulmaktan kurtulamayız. Muallim Fatih Erdemİrtibât 06:42, 19 Mayıs 2012 (UTC)

    • 'gir' gibi nazik olmayan cümleler kurmayın. Kolay gelsin. Lütfen, cevap yazmak zorunda değilsiniz. Sadece dikkat etseniz iyi olur. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 06:45, 19 Mayıs 2012 (UTC)
    • Tercih kelimesini kontrol ettim onda da şapka yok. Siz aklınızdaki bütün kelimeleri şapkalı kullanmaya çalışıyorsunuz. Madde katkılarınızda kullanıcılara sıkıntı olacak. MEOGLOBALBana mesaj atın 06:47, 19 Mayıs 2012 (UTC)
  • Vikipedi'de sâdece çok elzem olan kelimelere şapka koyarım. "Tercih" gibi kelimelerde ise değişiklik yapmam. Bu arada TDK'nın "tercih" kelimesinde şapka olmaması; TDK'nın şapka kullanmadığını göstermemekte.

Bir de "nezâket" üzerine söyleşmem gerek. Acabâ "gir" kelimesinin neresi kaba? Burada "siteye girmek"ten bahsettim. Herhâlde "emîr" telâkki ederek okudunuz ki kaba geldi. Hâlbuki bir yönlendirme cümlesidir. "Giriniz" desem, gâlibâ mes'ele olmayacaktı. Fakat nazar-ı dikkatinize sunarım ki "kurmayın." diyerek siz de emretmişsiniz; sizin düşüncenize göre. Ve fakat ben, bunu emir olarak algılamadım. Lütfen, za'ten normal (normlara uygun/edebe aykırı olmayan) kullanımda vâr olan böyle cümleleri nezâkete aykırı görmeyelim ve ünlem işâretlerinin de "dikkati celbetmek" amacında olanlarını, nezâket dışı amaç içerenlerinden ustalıkla ayıralım; ayırmasını öğrenelim. Aksi takdîrde, hem hayâtı kendimize zehir ederiz hem de muhâtâbımızı rencide ederiz.
Bir de şu var ki meselâ -gerektiği yerde- "hala" kelimesine ve de "mili olan/milli" ve iyelik eki almış olan "resmi" kelimesiyle karışmaması için "milli takım", "resmi kurum" gibi ibârelerde şapkaları koymak; kullanıcılara sıkıntı değil, kolaylık olacaktır.
İlginize teşekkür ederim.
NOT: Lütfen mesaj başlığını değiştiriniz. Ben "kuklacı" değilim. Bununla suçlayıp suçlamadığınızı bilmiyorum fakat o kelimenin sayfamda yer alması bile hiç hoş değil! Muallim Fatih Erdemİrtibât 07:34, 19 Mayıs 2012 (UTC)

Tercih mi tercîh mi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Şuraya bakar mısınız? --Muallim Fatih Erdemİrtibât 08:43, 24 Mayıs 2012 (UTC)

  • Yolladığınız kelime orada da yazdığı üzere osmanlıca. Burası Türkçe Wikipedia, Osmanlıca değil. Bu kelimenin Türkçesi tercihtir. Siz Osmanlıcasını yazmayı tercih edebilirsiniz. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 11:09, 24 Mayıs 2012 (UTC)

Diğer kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Not defteri tarzında tüm bölümleri bu kullanıcı sayfanıza taşıyın. Kolay gelsin. MEOGLOBALBana mesaj atın 05:27, 19 Mayıs 2012 (UTC)

İçeriğini kopyaladığınız diğer kullanıcının tüm sayfalarına[kaynağı değiştir]

{{sil|KS2}} ya da {{sil|g6}} şablonu koyun. Kolay gelsin.. MEOGLOBALBana mesaj atın 05:51, 19 Mayıs 2012 (UTC)

  • Merhaba Fatih. şu tartışmaya bir bakar mısın? Kolay gelsin.--Abuk SABUK msj 16:01, 3 Temmuz 2012 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 16:56, 1 Ağustos 2012 (UTC)

isim değişiklikleri, geçmişler[kaynağı değiştir]

merhaba, maddelerdeki isim değişikliklerini yönlendirerek yapmıyoruz, taşı sekmesini kullanıyoruz. çünkü bu durumda maddelerin geçmişi yokoluyor. bir de 'seyyit' bir unvandır ve vikipedide unvanları madde adlarında kullanmıyoruz. kolay gelsin. --kibele 21:49, 27 Eylül 2012 (UTC)

Yukarıda kibele'nin yaptığı uyarıyı tekrar etmem gereksiz olacaktır. Lütfen, bu tür değişiklikler gerçekleştirmeyiniz. Teşekkürler.. --Garbino ileti 23:27, 15 Ocak 2013 (UTC)
Uyarınızın anlamlı olması için hiçbir maddede "seyyid" unvânının durmaması lâzım. Bu arada -ma'lûmunuz- "seyyid", soy belirten bir unvândır; yüceltme içermez.
Normalde "Taşı" sekmesini kullanıyorum. Fakat örneğin Mete maddesini Mete Han maddesine taşımak mümkün değil; zîrâ hedefteki isim aynı. Bu sebeple yönlendirme kullanmak gereken durumlar da oluyor. Örnekteki ilgili Büyük Hun Devleti hânının kabul görmüş ve yerleşmiş hükümdarlık unvânlı ismiyle yer alması; herhâlde yanlış değildir, Vikipedi ilkelerine de aykırı değildir. Aksi hâlde Düzgün Baba, Şeyh Cüneyt, I. Ağa Han, Abdurrahman Han, Prens Sabahattin, Galler Prensi Charles, Hadım Ali Paşa gibi yüzlerde(?) madde adının da güncellenmesi gerekir. Düzgün Babanın düzgün olup olmadığını herkes kabul eder mi ve herkes ona "baba" diye hitap eder mi ki "Viki tarafsızlık" ihlâli olmasın? Savınıza göre her iki kelimeyi de çıkarmanız ve nüfus kayıt adını bularak Düzgün Baba maddesini gerçek isme yönlendirmeniz gerekir. Nâçizâne görüşüm; meselâ "Düzgün Baba" olarak bilip kabul edenlere saygılı olmaktır. Tabiî maddenin onların bakışını yansıttığını bilerek okuyabilmem için de madde giriş(ler)ine ön uyarı konulması ne de güzel olur ve tartışmalarla değişiklik savaşlarını bitirir veyâ en aza indirirdi. Bazı hizmetliler, devriyeler ve kullanıcılar da kendi görüşlerini yansıtmak ve kabul ettirmek için uğraşmazlardı. Türkçe Vikipedi'deki en büyük mes'ele bu zâten... Vikipedi, sanki olanı değil de oldurulmak isteneni hedeflermiş gibi ele alınıyor; tarih bile baştan yazılıyor. Böyle yapılacağına aynı madde içinde veyâ farklı maddeler açılıp (iç-dış bağlantı vererek) farklı siyasî, dînî vs. yaklaşımları verilse ya... Muallim Fatih Erdemİrtibât 01:04, 16 Ocak 2013 (UTC)
Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. kibele 14:56, 19 Ocak 2013 (UTC)


Merhabalar, Vikipedi'nin işleyişini sağlamayı jandarmalık olarak adletmek ne kadar doğru bilemiyorum. Ancak, belirtmem gerekir ki sayfa taşıma işlemlerinde geçmişlerinde birleştirilmesi gerekmektedir. Yaptığınız değişiklikler işin bir boyutu, ikinci boyutu tarafsızlık politikası gereği isim takısı veyahut unvan kullanamıyoruz. Herkese eşit mesafede yaklaşılması gereğinin ilkesidir ve bunu herkes sağlamak zorundadır. İşin üçüncü boyutu da iki kullanıcı adı üzerinden çalışma yapıyor oluşunuz. Kullanıcı:Muallim Fatih üzerinden de, bu kullanıcı adı üzerinden de değişiklik yapamazsınız. İçerisinden birini seçerek sadece o kullanıcı adıyla değişiklikler gerçekleştirmenizi, Vikipedi politikalarını hatırlattığımız için bize kırılmamanızı ve yine aynı politikalara riayet ederek katkı sağlamanızı rica ederim.. İyi çalışmalar. --Garbino ileti 13:09, 20 Ocak 2013 (UTC)

Kullanıcıların kendi mesajlarını bile çıkarmakta sonsuz bir özgürlüğü olduğu söylenemez[kaynağı değiştir]

selam, şuradaki değişiklik özetinize cevaben.. şurada çıkarttıklarınız kendi mesajlarınız değil gördüğüm kadarıyla. kaldı ki, kendi mesajlarımızı çıkartmak konusunda da sonsuz bir özgürlüğümüz olduğu söylenemez. --kibele 07:39, 4 Mart 2013 (UTC)

Başka kullanıcı değerlendirmelerini de silmiş olmam husûsundaki haklılığınızı teslîm ederim. Her ne kadar farkında olmadan silmişsem bile bu hatâyı ma'zeret olarak öne sürmeyeceğim... Netîcede dikkatli olmak gerek.
"Kaldı ki kendi mesajlarımızı çıkartmak konusunda da sonsuz bir özgürlüğümüz olduğu söylenemez." derken hangi Viki kuralı, ilkesi veyâ teâmülüne işâret ettiğinizi belirtir misiniz lütfen? M.F.Eirtibât 15:47, 5 Mart 2013 (UTC)

Vandalizm (Şablon:İslam)[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Tam ben geri alacakken sizin aldığınızı gördüm... Tebrîk ve teşekkür ederim.
Nakşibendîlikle ilgili bir bağlantı görüp tıkladığımda başka sayfalarda da etkilenme olduğunu gördüm. Acabâ tarayıcımda mı öyle görünüyor diye düşünüyorken, etkilenen bir sayfadaki şablonu kaldırdığımda düzeldiğini görünce {{Şablon:İslam}}'da bir oynama olduğunu anladım.M.F.Eirtibât 13:20, 8 Mart 2013 (UTC)

Merhabalar, malumunuz sayfalarda sık sık vandalize işlemler gerçekleştiriliyor. Önünü almamız imkansız ama gördüğümüzde bertaraf etmemiz mümkün. Bu tür vandalize işlemler gördüğünüzde geri almaktan lütfen çekinmeyin. Ayrıca, güzel söyleminiz için teşekkür ederim. Sevgiler, iyi çalışmalar..--Garbino ileti 13:27, 8 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Abuk, nasılsın?
Üyeliğimden bir ay sonra ikinci bir hesap açmışım. Problemin giderilmesi için birtakım işlemlerim oldu. Son olarak Sil (KS2) isteğim geri çevrilince "çift madde birleştirme" ilkelerini uyguladım.
İlgili sayfa geçmişine göz atıp geçmiş birleştirme şablonunun gereğini yapabilir misin? Ardından "Sil (G6/KS2)" ekleyeceğim. [[Kullanıcı:Muallim Fatih Erdem|MFEirtibât 02:22, 14 Nisan 2013 (UTC)

  • Merhaba Fatih. Çok iyiyim teşekkürler, umarım sen de iyisindir. Normal ansiklopedi sayfalarına "geçmiş birleştir" şablonu ekliyoruz ama kullanıcı sayfası olduğu için emin olamadım. İlgilenen hizmetliye mesaj attım, eminim gereğini yapacaktır. Sanırım senin mesajları taşıdığını görmemiş. Kolay gelsin.--Abuk Sabuk 15:32, 14 Nisan 2013 (UTC)
    • Ben de iyiyim Abuk. Teşekkür ederim. Yardımın için de teşekkür ederim. Sana da kolay gelsin. Muallim Fatih Erdem 01:26, 18 Nisan 2013 (UTC)
  • Merhaba. Eski hesabınızla oturum açıp bu sayfada bir değişiklik yapabilir misiniz? Ardından eski kullanıcı adınız için el koyma isteğinde bulunabilir ve hesaplarınızı birleştirebilirsiniz. İyi vikiler. --Superyetkinileti 15:35, 14 Nisan 2013 (UTC)
    • Merhaba Superyetkin. Yardımın teşekkür ederim. İspat için bu kullanıcı adı ile oturum açtım. Şimdi sıra geldi, Muallim Fatih kullanıcı adım için el koyma isteğinde bulunmaya... Bu arada benzer problem yaşayabilecek kullanıcıların çözüm ararlarken ulaşabilecekleri bir veri olabilir düşüncesiyle eklemek isterim ki Muallim Fatih kullanıcı adının Kullanıcı: Muallim Fatih Erdem'e (bana) ait olduğunun bir ispatı; ilgili değişiklik geçmişinden, görülebilir. Muallim Fatih Erdem 01:26, 18 Nisan 2013 (UTC)
    • El koyma isteğinde bulunmamı neden beklemediniz? Yaptığınız taşıma işlemleriyle şimdi ne yapacağım hususunda beni şaşırttınız. Bakalım, şimdi yapacağım el koyma isteğinde bulunma işleminin hatalı mı olduğunu söyleyeceksiniz?.. Bu arada artık imzam da "Muallim Fatih Erdem" şeklinde bağlantısız olarak çıkıyor. "Herhalde şu an Muallim Fatih hesabıyla mesaj yazdığım için böyle olmaktadır. Muallim Fatih Erdem hesabıyla oturum açıp yazdığımda, bağlantı görünür hâle gelecektir herhâlde." şeklinde alâkasız tahminlerde bulunabilmeme de sebep oldunuz ya daha ne diyeyim?.. Muallim FatihMesaj 03:02, 18 Nisan 2013 (UTC)
    • Lütfedip de bir açıklama getirebilirdiniz... M.F.Eirtibât 23:33, 29 Nisan 2013 (UTC)
    • El koyma isteğinde bulunuldu. M.F.Eirtibât 00:30, 30 Nisan 2013 (UTC)
    • El koyma isteği, talimat sırasına uymadığım görüldüğünden yenilendi M.F.Eirtibât 19:47, 3 Mayıs 2013 (UTC)

kişisel yorum[kaynağı değiştir]

merhaba, şuradaki yorumunuzu bağlantısını verdiğim vikipedi politikasını vahim bir şekilde ihlal ettiğiniz için çıkardım. bu kullanımların bazılarının yanlış olduklarını ama yaygın olarak kullanıldıklarını, kimi osmanlıca tamlamaların bu şekilde yaygınlaştığını, bizim çeşitli konuları göz önünde bulundurarak bu tartışmaları yaptığımızı hatırlatayım. konuya ilişkin yorumunuzu vikipedi ilkeleri dahilinde yapabilirsiniz. --kibele 18:22, 3 Temmuz 2013 (UTC)

  • İkide bir bazı talimatları getirmeden cevaplasanız olmaz mı? Üstelik cümlelerimde VP:İÜYYKÜD'e aykırı yüklemler bulunsa da devamında getirdiğim açıklamalar; değerlendirmemi bu politikanın ihlâli kapsamından çıkarmaktadır. Gerçekten en ufak bir kural ihlâli bulunsa bile, ben de VP:BKY'ye yazarım. Yanî politika dövüştürmenin gereği yok... Bağlantısını verdiğiniz yerdeki mesajınızdan ne anladığımı ve bana ne hissettirdiğinizi ifade etmiştim. Eğer yanlış anlamışsam herhâlde yapmanız gereken; bir hissiyâtı silivermek değil, amacınızı ve neyi ifade etmek istediğinizi net bir şekilde açıklamaktır. Yukarıdaki silme gerekçenizde de belirtmiyorsunuz. Çok belirgin nisbet i'si kullanımlarında bile yaygın hatalar olduğu ve bunun tarafımdan gündeme getirildiği ve "Kaos mu?" denilerek küçümsendiği ve bunun kural ihlâli olarak kimsenin dikkatini çekmediği ilâvesiyle de doğrudur fakat Asr î Saadet benzeri yaygın nisbet i'si yanlışları bulunduğu önermenizin dayanağını bulamadım. Lütfeder misiniz?.. Davranışınızdan anladığım şu ki özür dilemek yerine silmeyi tercih etmişsiniz. Hâlbuki özür dilemek erdemdir. O değerlendirmemi saklamak, ne işinize yarayacak? Yanlış anladığım bir durum varsa açıklarsınız da bize de özür dilemek düşer. Elbette ilk etapta bana hissettirdiklerinizden dolayı benden özür dilemenizden sonra... M.F.Eirtibat 20:18, 3 Ağustos 2013 (UTC)

Lütfen madde adlarını rastgele değiştirmeyiniz.[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --kibele 18:24, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Dín ile ilgili maddelerin adlandırılmasında standart (oylama dáveti)[kaynağı değiştir]

Merhaba Orjins,
Nasılsın?.. Lütfen şu oylamaya katılır mısın? M.F.Eirtibat 09:55, 9 Temmuz 2013 (UTC)

  • Teşekkür ediyorum hocam, siz nasılsınız? Oylamaya katıldım. --OrjinS 18:14, 11 Temmuz 2013 (UTC)
    • Eyvalláh iyiyim. Sırf "Diyánet'in adı geçti" diye mes'eleyi hiç anlamadan karşı oy verenler olmuş. TDK'yı öne sürmüşler. Aslında TDK ile ilgili yaklaşımlarına bir bakmak lâzım; bu oylama ile çelişmişler mi diye? M.F.Eirtibat 07:30, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Simoviç ve Sırp alfabesi[kaynağı değiştir]

Zoran Simoviç sayfasını Zoran Simović adına yönlendirme gerekçeniz anlaşılır değil. Simoviç adının Sırp alfabesi ile ne ilgisi var? Örnek gösterdiğim Zlatan Arnavutoviç sayfasını taşımanız da bir anlam taşımıyor... M.F.Eirtibat 01:17, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar, konuyla ilgili olduğundan şuna da bakabilir misin? Doğru mudur acaba? Teşekkür ederim, kolay gelsin.--Hobbit28ileti alpi 09:55, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba. Sırpça, hem Latin alfabesi hem de Kiril alfabesi kullanıyor. Sırpça Vikipedi'deki her maddenin üzerinde latinica sekmesi var, orada görülebilir. Sırpça maddesine bakarsanız, Sırpçanın ilginç bir özelliği, hem Latin alfabesi hem de Kiril alfabesi kullanılarak yazılmasıdır. ifadesi vardır. Dolayısıyla Rusça gibi, Yunanca gibi Latin alfabesi kullanmayan diğer dillerdeki özel adların Türkçe okunuşuna göre yazılması Sırpça için geçerli değildir. İyi günler.--RapsarEfendim? 10:47, 5 Ağustos 2013 (UTC)
Türkçede "ć, š" diye harfler yok... MFEIspartaspor 02:25, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Bayram kutlaması[kaynağı değiştir]

  • Hangisini kabúl ederseniz:
    Hocam(cámideymiş). Öğretmenim(kendimden bahsetmiyorum lâstik Türkçem)... İyi bayramlar. Hayırlı bayramlar. Kutlu bayramlar. Bayramınız mübárek olsun.

Bayramınız kutlu olsun... MFEIspartaspor 19:13, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkür ederim Fatih Hocam, sizin de Bayramınız mübârek olsun :) --Eğitmenmahmut msj 19:56, 8 Ağustos 2013 (UTC)

Düzeltme İşáreti[kaynağı değiştir]

Emirlikler Kupası Şablon İhtiyácı[kaynağı değiştir]

Selâmun aleykum hocam. Uluslararası futbol turnuvası bilgi kutusu şablonu hakkındaki yazıma bir bakar mısınız? MFEIspartaspor 15:20, 9 Ağustos 2013 (UTC)

  • Aleykümselam sayın hocam. İsteğinizle Rapsar sağolsun ilgilendi. Bilginize, iyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 22:54, 9 Ağustos 2013 (UTC)
Lütfen maddelerin içeriklerine yorum eklemeyiniz. Vikipedi'nin blog, forum vb. bir site değil, bir ansiklopedi olduğunu unutmadan ve özellikle tarafsız bir yaklaşımla, ansiklopedik içerikli değişiklikler yapabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. - эртлй ილეტი იაზ 18:57, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Sayfa Taşıma Talepleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, bazı sayfalarda {{yanlışbaşlık}} şablonu kullandığınızı gördüm. Ancak sizin bu sayfayı ilgili başlığa taşıyamamanız yalnızca ilgili sayfanın daha önce oluşturulmuş veya taşınmış olmasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle söz konusu şablon yerine sayfanın ilgili ada taşınması için taleplerinizi VP:STT'de yapınız. Ayrıca tüm başlıklarda şapka kullanacağımıza dair bir kuralımız yok. Önemli olan bu maddelere insanların kolay ulaşımı. Bana göre bir maddeye ulaşılması için pek çok yönlendirme konulacağına, şapkasız kullanımlar tercih edilmelidir. Ancak bu benim fikrim tabi. Kolay gelsin.--i.e.msj 11:00, 28 Ağustos 2013 (UTC)

Çoğu (yetkili) vikipedistten göremediğim nâzikâne ilginiz ve açıklamalı yönlendirmeniz için teşekkür ederim... Haklısınız. Madde adları, yönlendirme çakışması dolayısıyla değiştirilemediğinde VP:STT'ye yazmak gerek. İnsan, Vikipedi ilkelerine uymayan birtakım içerik ve dilbilgisi hatâlarını görüp de uyarı şablonlarına biraz takınca böyle bir durum ortaya çıkıyor. Fakat şu da var ki VP:STT'ye yazıldığında, sayfaya uğrayan kullanıcı ve okuyucuların bu durumdan haberdâr olmaları mümkün olmayacaktır. Gerçi VP:STT'de gereği yapılabilir fakat maddenin girişinde küçük bir uyarı bulunması; sayfa ziyaretçilerini doğru imlâ konusunda bilgilendirmiş ve bu şekilde olduğuna rastladıkları maddelerle ilgilenmelerini sağlamaya katkıda bulunmuş olmaz mı?.. Öte yandan, biliyorsunuz ki imlânın, kelimeleri doğru okutmakla da ilgisi var... Bu arada pek çok yönlendirme yapılacak diye kelimenin yanlış yazılması tercih edilmemeli diye düşünüyorum. Sanırım lisân (dil) ve lisâniyât (dilbilgisi) hassâsiyeti de bunu gerektirir. Ayrıca bazı (veya çoğu) maddelerde rastlandığı gibi, doğru imlâya yönelik olanlar hariç, birçok yönlendirmeye de gerek yok. Zâten arama kutusuna yazılan ibâre; arama sonuçlarında kırmızı çıksa da ya "Şunu mu demek istediniz?" diye uyarı beliriyor ya da benzer isimli maddeler sıralanıyor... Tekrar teşekkür ederim. Kolay gelsin. MFEIspartaspor 11:31, 28 Ağustos 2013 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Maddelerin isimlerini, Vikipedi’de mevcut eğilim ve standartların aksine olacak şekilde değiştirmeyiniz ve/veya yönlendirmeyiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --RapsarEfendim? 16:01, 17 Eylül 2013 (UTC)

Hotel California (şarkı)[kaynağı değiştir]

Sayın Muallim Fatih "Hotel California (şarkı)" maddesinin adını tekrar özgün şekline getirdim.(Oysa siz maddenin adını "Otel Kaliforniya" yapmıştınız). Buna tepki olarak maddenin tartışma sayfasına not düşmüşsünüz. Ancak buradaki örnek sizin verdiğiniz örneğe uymuyor. "Kaliforniya" (ya da California) bir yer ismidir ve özel isim olmasına rağmen tıpkı sizin verdiğiniz TDK referansında da (2. madde) belirtildiği gibi "eskiden dilimize yerleşmiş Batı kökenli yer adı" olduğu için Türkçede "Kaliforniya" şeklinde yazılabilir (Tıpkı Londra ve Selanik örneklerinde olduğu gibi). Ancak "Hotel California" bir yer ismi değil bir şarkı ve bir müzik albümünün adıdır. Bu özel bir addır ve Türkçe söylenişiyle yazılması uygun değildir. Bu kez yine sizin verdiğiniz TDK referansındaki 1. maddeye girer yani "Latin harflerini kullanan dillerdeki özel adlar özgün biçimleriyle yazılır" kuralına. Üstelik bir de "Hotel" sözcüğü "Otel" olarak değiştirilirse bu tür özel şarkı ve film adlarında büyük karmaşa ortaya çıkar. Örneğin "American Pie" şarkısını "Amerikan Turtası", "American Life" şarkısını "Amerikan Yaşamı" şeklinde çevirmeye/yazmaya kalkarsak çok büyük karışıklıklara ve anlaşmazlıklara yol açarız.Aynı mesajı tartışma sayfasına da koydum. Docbaba mesaj 16:32, 11 Ekim 2013 (UTC)

  • Az rastladığım üslûbunuz için teşekkür ederim. Benim orada kullandığım "veryansın" üslûbunu anlamış bir kişinin üslûbu olarak gördüm. Genel tarzım olmayan o üslûbum için özür dilerim. Devámını "tartışma sayfası"na yazacağım." MFEIspartaspor 19:09, 14 Ekim 2013 (UTC)
Açıklaması zor birtakım şahsî ve teknik sebeplerden ötürü yazamadım...
Kusúra bakmayınız ve bir önceki yazdıklarımı kâfi kabúl ediniz...
MFEIspartaspor 02:57, 28 Kasım 2013 (UTC)

"+ deneme amaçlı değişiklik" nedir? Gerekçenizi düzgün yazınız bundan sonra...[kaynağı değiştir]

Bázı değişikliklerimi geri alıp gerekçesine "+ deneme amaçlı değişiklik" yazıyorsunuz. Alâkası olmayan gerekçeler yazmayınız. "California" eyáleti maddesinin adı, "Kaliforniya" yapılırken "Hotel California (film/şarkı) maddelerinin adlarını "Otel Kaliforniya"ya çevirmemi geri almanızın tutarsızlığı bir tarafa; bu değişikliklerimi "+ deneme amaçlı değişiklik" olarak "gerekçelendirmeniz"; benim için daha mühim ve öncelikli bir durumdur. Gerekçenizin ízáhını, tiyatrocu Ferhan Şensoy'a -o ünlü sözüyle- sorduruyorum: "Kesken alâka!"
Yukarıda geçen madde adları hakkında "Özel isimdi, karışırdı, olmazdı, uymazdı, eyálet adı ile aynı durumda değildi, eyálet adının Türkçe okunuşu eskiden kalmıştı" gibi savunmaları sakın ola sıralamayınız. Benim buradaki derdim; başlıkta ve girişte yazdıklarımdır...
Haklı olduğunuzu sandığınız "isimlendirme konusu"nda da yanılıyorsunuz:

  1. "Kaliforniya" yazılışının ne kadar eskiden yerleştiğine dáir bir ispátınız vár mı?
  2. Mádemki eskiden yerleşmiş; şimdilerde 70-80 yaşlarında olan eski futbolcuların ve spor adamlarının dilinde rastlanan (demek ki dilimize eskiden yerleşmiş olan) "Mançester, Liverpul" gibi adlara taşıma işlemlerini neden yapmıyorsunuz?
  3. Mezkûr film ve şarkı adlarının Türkçe okunuşlarına taşınması; "yönlendirme sayfası" diye bir vásıta olduğundan mes'ele teşkíl etmez. Türkçe dilbilgisi açısından bakıldığında da Türkçesinin tercíh edileceği muhakkaktır. Çünkü okunuşla yazılış arasında pek fark yoktur. Film veyá şarkının "I just called to say I love you" gibi bir adı olsaydı; bunun Türkçesinin madde adı yapılması; elbette uygun olmazdı. Fakat burada böyle bir durum da yok. ABD'nin başşehrini "Washington" adıyla işleyebilirsiniz fakat aynı adlı portakala da Vaşington portakalı adıyla yer verirsiniz. Tabiî siz; máhiyetini -imlâ kurallarındaki anlayamamazlığınız gibi- çözemediğiniz "orijinallik" uğruna Washington portakalı adına yönlendirmekte ısrár edebilirsiniz... MFEIspartaspor 09:43, 18 Ekim 2013 (UTC)
Siz çok yanlış gelmişsiniz. Şarkı adları dilden dile değişmez, özel isimdir. Gidip "Another Brick In the Wall"u "Duvardaki Diğer Bir Tuğla", "Sarı Odalar"ı "Yellow Rooms" yapmadığımız gibi "Hotel California"yı da "Otel Kaliforniya" yapmayız. Eyalet adı için Kaliforniya kullanılan bir ifadedir, Liverpul gibi değildir. Bu tür gelişigüzel değişiklikler yapmaya devam etmemenizi umuyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:51, 18 Ekim 2013 (UTC)

Türk mitolojisi ve yorum içeren değişiklikler[kaynağı değiştir]

İyi Günler, Vikipedide ilk yazmaya başladığım yıllarda diğer kullanıcılarla bazı sorunlar yaşamıştım. Ama sonradan bunların en azından bir kısmında Vikipedi politikalarını doğru bilmediğim için yanılan tarafın ben olduğumu anladım. Mesela yorum içerikli değişiklik, ille de kendi yorumunuzu yazmanız demek değildir. Yazılmış ve yeterince kabul gören bir bilgiyi gereksiz yere silmeniz de yorum içeren değişiklik demektir. O bilgi hangi gerekçe ile silindi? Bana göre öyle, demek yeterli değildir. Dolayısıyla Naim Süleymanoğlu da mit kahramadır, yorumu burada geçerli bir gerekçe değlidir. Türk Mitolojisi, Osmanlı Devletinden hatta Türklerin İslam ile şereflenmesinden çok öncesine kadar gider. Dolayısıyla buradaki bakış açımız bir bilgiyi başka bir kalıba yerleştirmeye çalışmak değildir. Bilgi ya yanlışlanır, ya da doğrulanır. Bu da belge ve bilimsel veri ile olur. Ben Türk Mitolojisine çok emek verdim burada, ama bu durum bu sayfaları benim şahsi eserim yapmaz. Yani daha doğru bir bilgi geldiğinde bunu herkes kabul eder. Fakat bu doğrulanabilir ve yönergelere uygun olmaladır. Aksi takdirde istediğinz kadar değişiklik yapın, geri çevrilir. Ama doğru biçimde yaparsanız da, binlerce değişiklik kabul edilir. Saygılarımla... Buzancar (mesaj) 11:23, 24 Ekim 2013 (UTC)

  • Burada kimsenin amacı saldırganlık değildir. Örneğin şu sayfada: (Küresel Tohum Deposu) yer alan maddeyi ben hazırladığım halde Kibele neeredeyse bütünüyle silmişti. Silmeyi geri aldım. Ama gerekçe göstererek tekrar sildi. Yaptığı işlem doğru gözüküyordu ve ben de aksini ispatlayamadım. Onun değiştirdiği şekilde kaldı. (Bahsi geçen sayfanın geçmişine bakabilirsiniz). Fakat bu arada birbirimize asla saldırganlık göstermedik. Hatta tek bir kelime bile yazışmadık. Sadece değişiklikler için gerekçelerimizi yazdık. Ama o haklı çıktı veya öyle görünüyor, çünkü aksini ortaya koyacak veri bulamadm. Ne olur? Çok mu zor birşey yanıldığını kabul etmek... Bence bu tip sorunlarda yardım isterseniz, size pek çok kimse yardımcı olur. Yönergelere uygun hareket edince de katkılarınız asla geri çevrilmez. Biraz daha sakin olursanız, emeklerinizden fayda görürüz, bundan eminim. Burada amaç kimseyi kösteklemek değil, olabildiğince çok bilgiyi doğru yöntemlerle toplamaktır. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.Buzancar (mesaj) 11:39, 24 Ekim 2013 (UTC)
  • İyi günler Buzancar,
Hiç de gereksiz silmedim ve yorumumu da içermiyor aslında... Daha geniş okuma için ilgili maddenin tartışma sayfasına bakınız.
Bázı kısımları silmemin, bir yorum olduğunu söylüyorsunuz da doğruluğu hangi kaynaklara dayanarak ispátlanmış da maddeye yerleştirilmiş olduğunu söylemiyorsunuz. İspátlı bir kaynak veyá bunların bütün insánlarca "mit" olduğu kabúlü gibi bir olgu söz konusu olsaydı; herhangi bir silme yapmazdım záten. O yüzden benim silişim, sádece nötr hále getirmektir.
Şöyle ya da başkaca bir yakın ifádeyle denilse ki:
"Dede Korkut hikâyelerinin, Türklere de peygamber(ler) gönderildiğinin ispátı olduğu veyá İslâm'ın yayılışı esnásında tebliğ için Türklere ulaşan sahábe, mürşid ve dervişlerin etkisiyle sonradan İslâmî motiflerle süslendiği görüşüne karşılık, tamámen 'mit' olduğunu savunan -özellikle Batılı- yaklaşımlar da várdır{{kaynak belirt}}... Osmán Gázi'nin -anlatıldığı súrette gerçekleşen- rüyásının da İslâm Dünyásı'nı birlik altında toplamak gáyesiyle sonradan ortaya atıldığını iddiá edenler olduğu gibi{{kaynak belirt}}, '‘Rüyá, peygamberliğin kırkaltı cüz'ünden biridir.’ hadísi ve İslâm Peygamberi Muhammed'e vahiylerin ‘rüyá’ olarak da geldiği inancı gereği Osmán Gázi'nin rüyásının gerçek olduğuna da inanılır.{{kaynak belirt}}...
Fakat yok işte... "Efsánedir, mittir kardeşim." der gibi bir anlayış vár... Bu değişmeli...
Doğrulanmayan veyá genel kabúl içermeyen bilgiler ya silinir ya da en azından iki görüş de verilir. Aslında hiç yer almaması; kafa karıştırmaması açısından daha isábetli olacaktır lâkin "kasıtlı işgüzárlar" karşı çıkacaklardır; "Burası ansiklopedi." diyerekten...
Bu arada meselâ; "Türklerin İslâm ile şereflenmesi" ifádesini bir maddeye ekleseniz; "sizin inancınızın yorumu" diye geri alınır değil mi? Buna katılırsınız... Çünkü Türklerin İslâmiyet'i kabúl etmekle yanlış yaptığını düşünen Türkler -çok az olsa da- bulunduğundan açık bir ihlâl yapmış olursunuz. Aslında Vikipedya; bu tür azınlıkları gözönünde bulundurmamamızı ister. Fakat Türkiye Vikipedyacıları "tarafsız olacağım" diye bázı maddelerde o yönergeye uymazlar... O politika da der ki: "Küçük azınlık bakış açılarına yersiz derecede önem vermek ya da çok küçük azınlıkların bakış açılarından bahsetmek tartışmanın biçimi hakkında yanıltıcı olacaktır."[1]
(...) Hürmetle... MFEIspartaspor 12:40, 24 Ekim 2013 (UTC)

Lütfen mesajlaşma ve açıklamalarınızda, diğer kullanıcıları hedef almadan, konuya odaklanan değişiklikler yapınız. Bu konuda tekraren uyarılmayacaksınız. Bilginize.. --Théoden ileti 13:18, 24 Ekim 2013 (UTC)

  • Misál veriniz... MFEIspartaspor 14:18, 24 Ekim 2013 (UTC)
  • Birşey yazarken kaynağı da vermeniz gerektiğini herhálde söylemem şart değil. Lütfen kaynaksız yazı yazmayınız. Uyarı eklemenizin kaynağını az önce gördüm. Mesaj sayfamdaki 37 no.lu mesajındaki cevábımın bir bölümünü silmişsiniz. Benzer ve daha şiddetli ifádeler; şikâyet sayfalarında kullanılıyor da onları neden silmiyorsunuz? Kaldı ki olanı söylüyorum. Havadan bir şey uydurmuyorum. Hatálarına işáret ediyorum. Bunu silme hakkınız nereden geliyor? Madde metnine yazılmış olsa haydi neyse... MFEIspartaspor 14:31, 24 Ekim 2013 (UTC)
Kendi mesaj sayfanıza yazıp, cevap alamayınca hiddetlenip daha ateşli bir mesajı yine kendi mesaj sayfanıza yazıyorsunuz farkındaysanız. Eğer iletişime geçmek istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına iletiyi bırakmazsanız, ancak şimdi olduğu gibi şans eseri kendi mesaj sayfanıza yazdığınız mesajı görebilir. Dikkat ettiğim şey mesajlaşmalarınızda, sizinle aynı görüşte olmayanlarla bir diklenme savaşına giriyorsunuz. Genel kültürünüz, bilgi birikiminiz çok çok üstün olabilir. Ama bu kimse hakkında nezaket ihlali derecesinde açıklamalar yapmak hakkını size vermiyor, vermeyecekte. Mevcut uyarıyı alış sebebiniz, sadece mesaj sayfanızdaki değişiklik değil, köy çeşmesine yazdığınız bu değişikliktir-ki o da ihlal giderilerek temizlendi-. Ayrıca bir tartışma sayfasına aynı iletiyi koymuşsunuz o da temizlendi. İçerik temizleme yetkisini de bana, bu hak veriyor-ki politikalardan haberdar olan herhangi bir vikipedist de bunu yapabilir-. Aynı faaliyetleri tekrar etmemenizi salık veririm. --Théoden ileti 14:58, 24 Ekim 2013 (UTC)
  • Hiç de hiddetlenerek hiç de ateşli bir şekilde yazmadım. Bunlar, hüsn-ü kuruntu... Ayrıca ceváp alamadığım için değil, uyarınızın kaynağını bulduğumu belirtmek için ikinciyi yazdım. Çünkü mesaj sayfamdaki bir kısım cümleyi sildiğinizi farkettim ve ikinci mesajı yazdım. Mesajımda bu da belli záten... Fakat siz "Köy Çeşmesi"ndeki ve bir tartışma sayfasındaki (Tartışma:Türk mitolojisi) yazıma atıfta bulunmuşsunuz. Neyse, sonunda sizden öğrenmiş oldum. Bu cevábımın ilk dört cümlesindekiler meydánda iken, son yazdığınız mesajdaki "hayál mahsúlü" hakáretámiz ifádelerinizi tekrár okur musunuz?.. Bir kullanıcının düşünmediği bir durumu, kesinmiş gibi ifáde etmek hakkını Vikipedya vermiyor. Veriyorsa kaynağını yazınız...
Şu da vár ki benim sayfama uyarı bırakmışsanız, izleme listenize de alacaksınız. (Bu bir emír değil, hatırlatmadır. Listeye almayınca haberiniz olmamış ve görünen o ki kuruntuya vesveye kapılmışsınız.) "Vikipedya unvánı" olmayan bir kullanıcı olarak sizin sayfanızı tákíbe almayabilirim fakat sizin unvánınız vár ve benim sayfama yazan da sizsiniz. Üstelik kaynak bile vermeden uyarı veriyorsunuz. Yánî suçlama yapıyorsunuz fakat ortada iddiánámenin kaynağı yok. Ben kaynağı tahmín etsem de etmesem de (ki bilemediğim için "Misál veriniz." demiştim) sizin veyá kim olursa olsun, belirtmesi lâzımdı. Kendi yaptığınız ve tálímátlara uyduğuna ispát gereken yaklaşımları sergilerken iyi de ben ise olanı söylerken kötü... Bunu Vikipedya da kabúl etmez kimse de...
Siz, son mesajı yazmadan önce silme hakkının kaynağını da bulmuştum. Diyor ki:
“Yapılabilecek bir başka şey de bariz kişisel saldırıları tartışma sayfalarından (Kişisel Saldırıların Silinmesi yönergesine bağlantı eklenmeli WP:RPA) silmek olacaktır. Ancak, "kişisel saldırı" tanımının kapsamını çok genişletmemeye ve çok sık kullanmamaya da dikkat etmelisiniz. İngilizce Vikipedi'de yakın geçmişte yer alan bir arabuluculuk komitesinin saptamasına göre:
Kişisel saldırıları silme yönergesi (ve dolayısıyla uygulaması) ihtilaflı bir konudur. Kötü niyetlilerce istismar edildiği gibi topluluğun oybirliğiyle desteğinden de yoksundur. Yorumlarken esnek davranmamalı ve uygulamasından olabildiğince kaçınılmalıdır.”[2]
Yine diyor ki:
“Kişisel saldırı içermeyen örnek yorumlar aşağıda verilmiştir, fakat bu tür yorumlar aşağıda verilen örneklerle sınırlı değildir:
İçerik hakkındaki anlaşmazlıklar ; " 'X' hakkındaki ifaden yanlıştır" veya " İfadende belirttiğin nokta gerçek değildir." gibi.
Bir yazarın hareketlerini tanımlamak için uygar bir dil kullanılmadığında ve bu saldırı ifadeleri yazarın kişilik veya karakterini olaya dahil etmeden yapıldığında, bu kişisel saldırı olarak yorumlanmamalıdır.”[3]
Görülüyor ki tálímáta aykırılık olmayan yazımı -sizin de ítiráz etmeyeceğiniz hále getirmek için- (tamámen silerek hatá yapmak yerine), küçük bir kısmî düzeltme yapmanız yeterliymiş. Onu da ben yapacağım... Yine bir müdáhaleniz hálinde "işinize gelmeyeni sildiğinizi ve bázı kullanıcıları koruduğunuzu" telâkki edeceğim. Bilginize... MFEIspartaspor 15:48, 24 Ekim 2013 (UTC)

Lütfen uyarıları dikkate alınız[kaynağı değiştir]

Lütfen uyarıları dikkate alınız. Vikipedi işleyişini aksatmanıza yönelik davranışlarınızdan dolayı size yapılan uyarıları önemsememeniz vandalizm olarak değerlendirilebilir ve engellenebilirsiniz. i.e.msj 15:45, 24 Ekim 2013 (UTC)


Lütfen size yukarıda yapılan uyarıları dikkate alınız. Topluluğu bir şey ile itham etmek için, sayfalar aramaktan ve bu sayfalarda, elde etmek istediğiniz amaca yönelik; topluluğa dönük değişiklik yapmaktan vazgeçiniz. Unutmayınız, biz burada sizinle aynı fikir ve düşünceleri paylaşıyoruz. Ama canımızı sıkan en küçük değişiklikte, farklı yollar aramak yerine, maddeleri kaynaklandırıyor, anlaşmazlıkları maddelerin tartışma sayfalarında tartışıyor ve gerekirse topluluktan yardım istiyoruz. Yalnızca maddelere yoğunlaşacağınız katkılarınızı görmek dileklerimle. Saygılar. Coelum non animum mutant qui trans mare currunt --i.e.msj 15:45, 24 Ekim 2013 (UTC)
Mektûbunuzun sonuna eklediğiniz gâvurca yazının anlamı nedir? Neden böyle bir şey yazma gereği duydunuz veyâ duyuyorsunuz? Burası, Türkçe Vikipedya değil mi? Yabancı bir söz yazmanızı engelleyen bir ilke yok fakat başka kullanıcılarla irtibât kurduğunuz sayfalarda Türkçesini de yazmanız gerek. Aksi takdîrde -belki herkesten değil fakat- benden şöyle bir karşılık alırsınız: "Ne demek acabâ?" deyip de anlamını araştıracak değilim. Ya anlamını (gâvurcasıyla berâber) bu mesajın altına ekleyiniz ya da silip yine bu mesajın altına sildiğinizi belirtiniz. Bizden de saygılar... MFEIspartaspor 01:35, 29 Ekim 2013 (UTC)

Ahmed İzzed Furgaç adına taşıma gerekçesi ve Soyadı Kánúnu asıl metninin genel ağ adresi[kaynağı değiştir]

  • Maddenin girişinde "Soyadı Kánúnu'yla benimsediği adıyla "Ahmet İzzet Furgaç" denmiş. Kánúnda böyle bir madde veyá fıkra yok. Bu yüzden taşındı. Eğer "Ahmet İzzet Furgaç" olduğuna dáir resmî bir kaynak getirilirse gereği o zamán da yapılır... Bütün bu ve çok daha vahim hatáları görmezden gelenler; ben dile getirince uyarıları yapıştırı yapıştırıveriyorlar. "Görmezden gelenler" dedim ya yeni bir uyarı bekliyorum. Bakmışsınız, bu kez engelleme veriverirler. Benim katkılarıma bakabilir ve genel bir değerlendirme yaparak notumu verebilirsiniz. Eleştire de bilirsiniz fakat iki şartım; (varsa) yanlışımı, çözümden olduğu belli olan, kendi içinde çelişmeyen cümleler kurarak anlatmanız ve tezinizle çözümünüzü sağlam dayanak ve misállere yaslamanızdır... MFEIspartaspor 22:03, 24 Ekim 2013 (UTC)
  • Merhaba, bahsettiğiniz cümleyi ben yazmadım ama maddede kastedileni yanlış anladığınızı sanıyorum. "Soyadı Kanunu'yla benimsediği ad" derken kastedilen şey ilk adı değil, soyadıdır. Yani Soyadı Kanunu'ndan sonra bu kişinin Furgaç soyadı aldığı anlatılmak istenmiş. Adının d ile mi, yoksa t ile mi yazılacağı ayrı bir konu. O konuya gelince: Bu Soyadı Kanunu'ndan çok Alfabe devrimiyle ilgili bir konu. Osmanlıca'da İzzet adı Latin alfabesinde d harfine denk gelen dal harfiyle yazılırdı. Ancak Türkçe'de d ile biten kelimeler olmadığı için genellikle t sesiyle telaffuz edilirdi. Latin alfabesine geçince telaffuzdaki sesi esas alarak bu tür isimler t harfiyle yazılmaya başladı. Yani Ahmed, Mehmed, İzzed yerine Ahmet, Mehmet, İzzet. Ancak bu konuda bir zorlama olup olmadığını bilmiyorum. Yani eğer bir kimse alfabe devriminden sonra ismini d ile yazmaya kararlıysa buna izin verilip verilmediğini bilmiyorum. Ancak ben pek ismini d ile yazana pek rastlamadım. Vikipedi'de Alfabe devriminden önce ve sonra yaşamış kişiler hakkında açılmış maddeler mutlaka alfabe devriminden sonraki (soyadlarını içeren) resmi adları altında açılır. Yani nüfus kağıdındaki ya da gazete ve kitaplarda geçen adları altında. Eğer bu kişi alfabe devriminden önce ölmüş olsaydı o zaman bu madde Ahmed İzzed Paşa adı altında açılırdı. Sizin bu maddenin adını değiştirmede verdiğiniz gerekçe (Soyadı Kanunu'nda böyle bir şey yok gerekçesi) yetersiz. O yüzden eski adın geri getirilmesi gerekiyor. Ancak eğer bu kişinin resmi adının nüfus kağıdında Ahmed İzzed Furgaç şeklinde yazıldığını, ya da gazete ve kitaplarda adının Ahmed İzzed Furgaç olarak geçtiğini belgeleyebilirseniz ancak o zaman bu madde adı değişikliği yerinde kalır. Nitekim ben bir google taraması yaptığımda Ahmed İzzed Furgaç yazımının kullanıldığını hiçbir yerde göremiyorum. Latin alfabesinde genel olarak kabul gören yazım Ahmet İzzet olduğu için kaynak gösterme yükümlülüğü size düşüyor. Selamlar. ---Vikiyazar (mesaj)

Gençliğe hitabe, Vedâ hutbesi[kaynağı değiştir]

  • Gençliğe Hitabe maddesinin muhtevásındaki hitáp metnini, Kullanıcı:Kibele'nin değişikliği doğrultusunda çıkardım. Fakat bu işlemin doğru olduğunu savunamam. Zírá Vikikaynak'ta var diye metinde yer almaması; okuyucuları sıkıntıya sokar. İnsánlar; maddeye girdiklerinde hitábe ile ilgili yan bilgiler göreceklerini değil; hitábenin metnini göreceklerini düşünürler. Birtakım yan bilgiler (günümüz Türkçe karşılığı, yeri ve zamánı, gençlere yönelik olmasının sebebi vs.) olduğunu da görürlerse maddeden daha iyi faydalanmış ve başka aradıkları bilgiler de varsa bunlara da ilk hamlede ulaşmış olurlar. Okuyucunun maddeye girip "en önemli ve en çok aranan" kısmı okumak veyá almak için Vikikaynak'a yönlendirilmesi; onu boş yere dolaştırmaktan başka bir şey değildir. Dikkat ediniz; hitábenin metnini görmek için Vikikaynak'a değil, Vikipedya'ya geliyor okuyucular... Önce Vikipedya'ya, sonra -başka neler varmış diye merák ederse- Vikikaynak'a gider. Bir maddeyi okumak için doğrudan Vikipedya'ya gelirler, Vikikaynak'a değil... Dolayısıyla her iki maddeye de hitáp metinlerinin eklenmesi; hem yukarıda açıkladığım sebepler hem çifte standart önleme bakımından doğrusu olacaktır. Bilginize...
NOT: Çok uzun olan hitábeler, en çok bilinen bölümü tam olarak veyá bölümlerden alıntılar yapılarak verilebilir. Örneğin; Veda Hutbesi'nin en çok bilinen ve geçmişten günümüze yayımlanan bir bölümü vardır. MFEIspartaspor 17:08, 29 Ekim 2013 (UTC)
İçeriğin kalması yönündeki görüşünüze tamamen katılıyorum. Hutbe ve hitabenin tamamı olduğu gibi madde de yer almalı ve özüne uygun olarak madde/maddeler geliştirilmeli diye düşünüyorum. Vikikaynak konusunda da sizinle aynı fikirdeyim. Kibele belki söz konusu değişikliği gayri ihtiyâri olarak yaptı diye düşünüyorum. Sonuçta doğru olan ne ise o olur.Selamlar, iyi çalışmalar Fatih Bey hocam..--Eğitmenmahmut msj 17:29, 29 Ekim 2013 (UTC)
  • Hocam. Mesaj sayfama yazdığınız cevábî yazınızla buradaki mesajları Tartışma:Veda Hutbesi sayfasına kopyalasak; Tartışma:Atatürk'ün Türk Gençliğine Hitabesi maddesinde de "Hitabe metni yer almalı mı" diye bir başlık açarak aradaki bağlantıyı orada da göstersek... Ben de son mesajınıza orada bir ceváp yazsam... Olur mu dersiniz? Ki mesajım da önemli. Diyeceğimi belki görmemişsinizdir... MFEIspartaspor 18:06, 29 Ekim 2013 (UTC)
Tekrar merhaba hocam. Kullanıcı mesaj sayfamda "Veda Hutbesi" başlığı altında, yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere kibele ile aramızdaki mesajlaşma an itibariyle devam ediyor. Eğer sonuçlanmaz ise konuyu " köy çeşmesi" de, topluluk huzurunda görüşmek bu anlamda daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü konu genel bir özellik arz ediyor. Bilginize..--Eğitmenmahmut msj 18:20, 29 Ekim 2013 (UTC)

Kanadalı Olimpiyat atletleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kanadalı Olimpiyat atletleri ile - Patricia Jones, Nancy MacKay, Diane Foster, Viola Myers ilgili yaşanan sorunu çözmek için intervikilere de gözatmanızı rica ederim. Ayrıca, o maddeler Kişiler için kayda değerlik kriterlerine uygundur. Çünki bu kişiler sporculara ait aşağıdaki kriterleri sağlayan kişilerdir:

  • Profesyonel bir ligde veya yüzme, tenis gibi ligli olmayan dallarda eşdeğer karşılaşmalarda oynamış veya yarışmış sporcular.
  • Amatör spor dallarında en üst seviyede oynamış veya yarışmış sporcular.

Gördüğümüz gibi bu sporcular sadece yarışmakla kalmamış, hatta Yaz Olimpiyatları'nda bronz madalya da kazanmışlardır. Saygılarımla, --►Cekli829 07:16, 28 Kasım 2013 (UTC)

Bilmukábele... Diğer Vikipedyalara baktım. Verilen bilgiler aynı. Şu ána kadar sádece sekiz dil veyá lehçede işlenmiş. (En az altısı çeviri.) Türkçe dışında bir Doğu dili sürümü yok. Plattdüütsch lehçesinde ve Lehçe'de (Leh Lisánı) sádece Nancy adlı eski atletin maddesi var. Lehçe'de diğer üç eski atletin adları da geçmiyor...
Şablon:KD'nin ikinci paragrafına bináen kaynak göstermeyi, {{kayda değerlik}} şablonu ilk konulduğunda yapsaydınız; bu gidiş-gelişler yaşanmayabilirdi. Fakat siz, acele ederek "Kaydadeğerlik" tálímátlarının ilgili şablonda geçen kısmına dikkat etmediniz ve "KD sorunu yoktur." diyerek şablonu kaldırdınız... Şablonu ikinci kez ekleyip işáret ettiğim "KD kaynak gösterme" íkázımı -herhálde- ilkten yapmadığım için dikkatinizin nereye odaklanması gerektiğini görememişsiniz. Şablonu, bu sefer bir kaynak ekleyerek kaldırdığınız için ítirázım olmayacak. Fakat dört atletin birbiri ardı sıra koşarak "bir ülke adına, bir tek madalya" kazandıkları da bir hakíkát... Ve bu atletlerin bunun dışında bir "KD'likleri" de bulunmuyor. Bu sebeple maddeler, çok kısa yazılmış. Bunu şimdilik "bir mes'ele" olarak addetmeden geçelim lâkin başka dildeki (İngilizce) Vikipedya'dan çevirip eklerken bununla ilgili şablonu ({{çevrilmiş sayfa|dil kodu|orijinalindeki madde adı}}) koymamak; çeviren kullanıcının açıkça intihál yapmasıdır...
Ayrıca sınavda kopya çekmek için hazırlanmış özet tarzında yazılmış gibi duran bu tür kısa içerikli ve ortaklaşa bir başarıyı farklı maddelerde anlatan sayfaların ortak bir maddeye aktarılması yerinde olacaktır. Záten dört maddede de aynı şeyler yazıyor. Tek fark; biri háriç diğer maddelerde öteki üç atletin adının geçirilmesi... Aktarmanın bir örneğini uygulayacağım. Lütfen geri alma yapmadan Köy Çeşmesi'nde tartışmaya açınız. Netíceye göre ya geri alınır ya da onaylanır... MFEIspartaspor 06:21, 5 Aralık 2013 (UTC)

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Cekli829 sayfasındaki asılsız suçlamanıza cevábım[kaynağı değiştir]

  • Bana ilk cevap yazışınızda başka bir kullanıcının (Kullanıcı:ANADOLU) -ne tesádüftür ki Ermenistan Cumhurbaşkanı ile ilgili- değişikliğini bana áitmiş gibi göstermeniz ve ancak üç ara sürüm sonra, hem de o üç sürümde aynı mesajınız üzerinde girinti ve ekleme yaptıktan sonra farkına vararak düzeltmiş olmanız; psikolojik açıdan sizi ele vermekte ve asıl sizin hassásiyetlerinizin "kişiye göre" olduğunu ortaya koymaktadır. Yánî: Eğer benim müspet reyimi tartışmalı hále getirme niyeti içinde olmasaydınız; Vikipedya hakkında benden bin kat daha tecrübeli ve bilgili olduğunuz hálde, bağlantılarını verdiğim hatáyı yapmazdınız... Yaptığınız suçlamayı, soru kalıbına büründürerek "suçlama yapmadığınız imajı" vermeye çalışmanız da záten görünen resmi, daha da görünür hále getirmiş. Cekli829 ile aramızda neler geçtiğine bakıp da o şekilde burada ithámda bulunmuşsanız buna sádece gülümseyip geçerim.
Reyimi vermeden önce, olumlu rey kullananların değerlendirmelerini hemen hemen hiç okumadım. Okusam da etkilenmem. Çünkü önemli olan; orada da belirttiğim gibi hizmetlilik kriterleridir. Olumsuz oy kullananların tezlerinin isábetli olup olmadığına baktım. Eğer bu tezlerde VP:H'ye aykırılık yoksa demek ki olumlu oy kullanılabilir. Fakat siz, rey kullandığım sayfalarda özellikle Kullanıcı:Eğitmen Mahmut'la aynı yönde olmuş olmamı mı mánidár buldunuz diye sormadan da edemiyorum.
Ayrıca düzelterek verdiğiniz bağlantıdaki değerlendirmemde nezáketten uzak bir kurgu yoktur. Orada nezáketten uzak ne varsa yazınız da hep beráber okuyalım... Ancak şunu unutmayınız ki burası, "üçüncü bir şahsın" hizmetlilik başvuru sayfasıdır. Verdiğiniz linkte bulunan yazımdaki hitáb ise sizedir. Dolayısıyla size yazdığımı, Kullanıcı Cekli829'a verdiğim müspet rey ile alâkalandırmanız; tasnif dışıdır. Öte yandan "á, é, í, ú" gibi harf karakterleri ve "hitáb, müspet" gibi p'si yumuşatılmış kelime imlâsı kullanıyor oluşum; yarın bir gün hizmetlilik başvurusunda bulunursam, red oyu vermenizi sağlama almanıza yarayacaktır... Yazıyorsunuz birşey; veriyorsunuz bir link; kaç kişi bakıyor ki buraya yazdıklarınızla alâkası olmadığını görsün?.. Cekli829 ile aramızda geçenlere bakarak müspet rey verdiğimi mi sanıyorsunuz yoksa?..
Son olarak bana karşı süregelen tavrınızdan vazgeçmenizi salık veriyor ve ricá ediyorum... MFEIspartaspor 14:27, 5 Aralık 2013 (UTC)
arka arkaya yaptığım iki katkıda, [4] ve [5] imlecin ucunda takılı kalan bir bağlantının yanlışlıkla eklenmesinden öyle bir hikâye çıkarmışsınız ki, ne desem boş.. - bu yorumunuz da, başlığından, değişiklik özetinden tut, vikipedi ilkeleri açısından o kadar çok problem taşıyor ki detaya girmeyeyim. - hizmetli kriterlerine göre oy verdiğinizi söylemişsiniz, oysa bir dizi görüş paylaşılmış aksine.. - 'üstad incilerine yenisini eklemiş' lafını nazik buluyorsanız da söyleyecek söz yok. - birilerinin türkçelerini eleştirip alaycı yorumlar yapan sizin, bir başkasının türkçe eleştirisini böyle değerlendirmeniz ilginç geldi. - ben size 'bana karşı olan tavrınızdan vazgeçmenizi' değil, kullanıcılara katkıları bağlamında yaklaşmanızı tavsiye ediyorum özetle. selamlar. --kibele 14:42, 5 Aralık 2013 (UTC)
İşte o hatáyı -arka arkaya iki kez- yapmanız; sizin benim reyime ve ízáhıma nasıl bir hálet-i rúhiye ile yaklaştığınızı gösteriyor. Bunu belirtmek istemiştim; sizin cevábî son yazınız, daha da açıklayıcı ve ispátlayıcı oldu...
Yukarıda ":Reyimi vermeden önce" öğesi ile başlayıp "demek ki olumlu oy kullanılabilir. " cümleciği ile bitirdiğim kısmı; dikkatinize sunarım.
"Üstád, incilerine yenisini eklemiş." tábírinde "üstád, inci" gibi güzel kelimeler kullanmıştım. "Kedi, uzanamadığı ciğere 'pis' dermiş." deseydim; işte buna darılabilir ve VP:N'sizlikle ithám edebilirdiniz... İyi çalışmalar ve bilmukábele selâmlar... MFEIspartaspor 15:15, 5 Aralık 2013 (UTC)
'inci'ler ve kediler konusundaki yaratıcılığınızı kutluyorum. iyi çalışmalar. --kibele 16:13, 5 Aralık 2013 (UTC)

Kullanıcı Kibele ve Pınar'a cevâblarım (Hizmetlilik mürâca'atınızla ilgili)[kaynağı değiştir]

  1. Kullanıcı:Pınar'a cevâbım
Mürâca'atınızın reddine gösterilen gerekçe ne kadar haklıdır ve hizmetli belirleme oylamaları için öyle bir kural var mıdır bilmiyorum fakat bana doğru gelmedi. Ne denmiş gerekçede:
Olumlu verilen oyların bir kısmı, uzun zamândır uğramayarak bu oylama için ortaya çıkmış kullanıcılar tarafından verilmiştir.
Uzun süredir uğramamışlardır diye Vikipedi'nin işleyişinden ve ta'lîmâtlarından bî-haber oldukları anlamı çıkmaz. Dolayısıyla "red gerekçesi" de çok tutarlı değil bence. Üstelik "Hizmetlilerde aranan şartlar" diye bir metin de bulamadım. VP:H'de sâdece vazîfelerinden bahsedildiğini gördüm. Bu vazîfeler de sizin yapamayacağınız şeyler değil... Neyse, hayırlısı olsun. Demek ki bu netîce; sizin için daha hayırlısıdır Cenâb-ı Hakk'tan... MFEIspartaspor 14:58, 5 Aralık 2013 (UTC)
Hocam kendinizi yormayın. Herkes kendi hatasını çok iyi bilir. Sadece anlamak istemiyor. V:HB'ye göre genellikle %80 düzeyinin üzeri başarılı, %70 düzeyinin altı da başarısız olmaktadır. Aradaki alan, bürokrat takdirine tabidir. İşte gördüğümüz gibi bürokrat oyle bir karar verdi... Naapalım? Yetkili ve son sözü deyecek kişi o. Objektif hareketiniz için teşekkürler. Sizinle tanışmak çok hoş. İyi vikiler, --►Cekli829 15:31, 5 Aralık 2013 (UTC)

Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Cekli829 sayfasındaki asılsız suçlamanıza cevábım[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı Cekli829'un hizmetlilik başvuru sayfasındaki müspet reyimi ízáh etmeye çalıştığım yazıma cevábınızda:
"Vikipedi ilkelerini "millî hassasiyetlere" göre yorumlamak. Bunu neden daha önce denemedik acaba?... Olumlu oy vermek kadar kolay birşey yokmuş gerçekten." dediniz.
Size göre benim müspet rey verişim; Ermeni düşmanlığına dayalı bir millî hassásiyetten ileri gelmiş bulunmakta. O yazımı tekráren ve dikkat ederek ve de en baştan giydiğiniz menfî bakış gözlüğünü çıkararak okursanız ve ayrıca şuradaki cevábıma bakarsanız, sizin yazdığınızın benim dile getirdiklerimle -uzaktan yakından- alâkası olmadığını belki görebilirsiniz... MFEIspartaspor 14:41, 5 Aralık 2013 (UTC)
  • "Size göre benim müspet rey verişim; Ermeni düşmanlığına dayalı bir millî hassásiyetten ileri gelmiş bulunmakta" demişsiniz. Ben asla böyle bir yorumda bulunmadım. Sözlerim gayet net iken nasıl böyle bir anlam çıkardınız emin değilim. "Menfî bakış gözlüğü" de her neyse, meseleyi kişiselleştirmemenizi tavsiye ederim. — Pınar (mesaj) 08:26, 6 Aralık 2013 (UTC)
  • O hálde şu "alaycı" sözlerinizin doğrusunu -buyrun- siz açıklayın:
"Vikipedi ilkelerini "millî hassasiyetlere" göre yorumlamak. Bunu neden daha önce denemedik acaba?... Olumlu oy vermek kadar kolay birşey yokmuş gerçekten." MFEIspartaspor 03:26, 15 Aralık 2013 (UTC)

Merhaba. Oylamaya katıldığınız ve bana güvendiğiniz için çok teşekkür ederim! Sevgilerimle, --►Cekli829 08:45, 8 Aralık 2013 (UTC)

Ricá ederim. Biz zaten "kanka" değil miyiz? Kankama destek vermeyeceğim de kimi destekleyeceğim?..
Anlayana sivrisinek saz; anlamayana davul zurna az!.. MFEIspartaspor 03:34, 15 Aralık 2013 (UTC)
Kişi / Kurum / Kuruluşlara yönelik küfür / hakaret içeren ifadeleriniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Geri döndüğünüzde kişilere yönelik yorumlarda bulunmak yerine, Vikipedi'ye yararlı katkılarda bulunmak için çaba harcayın. kibele 21:06, 12 Aralık 2014 (UTC)
Herhâlde "sivrisinek saz, davul zurna"dan ötürü #Kebile tarafından verilen bu engellemeyi yeni gördüm. Hayırlı olsun. MFEIspartaspor 09:50, 24 Mart 2016 (UTC)

Hoş geldiniz Muallim Fatih![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 07:59, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Muallim Fatih, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 07:59, 28 Aralık 2014 (UTC)

Teşekkür ederim Mavrikant. Fakat dağınık bir zihin yapısına sâhip olduğumdan kabûl edemeyeceğim... MFEIspartaspor 21:15, 3 Şubat 2015 (UTC)

Sürüm denetimi Vikipedi'deki vandalizmi önlemeye yönelik bir uygulamadır. Madde adları ise herhangi bir kullanıcı tarafından herhangi bir zaman değiştirilebilir. Bilginize. --Superyetkinileti 12:48, 27 Şubat 2016 (UTC)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[kaynağı değiştir]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği davet[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 07:23, 13 Nisan 2017 (UTC)

Azerbaycan konulu işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Azerbaycan'da komünizm şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması" projesine son 2 gün. An itibariyle 47 olan madde hedefine dair 18 madde (%38.3) açıldı, proje bitim tarihi olan 15 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Ayrıca gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 07:35, 13 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Nisan 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak eklemektir. Burada örnek bir liste yer almaktadır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:51, 15 Nisan 2017 (UTC)

Kaynak ekleme işbirliği projesinin bitmesine son 2 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "kaynak eksik olan maddeler kategorisinde yer alan Sovyet konulu maddelere kaynak ekleme" projesine son 5 gün. Burada örnek bir liste mevcut. An itibariyle 250 madde olan hedefe dair 57 maddeye (%22.8) kaynak eklendi, proje bitim tarihi olan 30 Nisan 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:54, 26 Nisan 2017 (UTC)

Sovyet kaynak listesi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında Sovyet kaynak listesi oluşturuldu. Vikipedistlerin yararlanılacağı kaynakların listesini barındıran bu listeye siz de herhangi bir kaynak önerebilir ve ilgili altbaşlığa ekleyerek içeriği zenginleştirebilirsiniz.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 11:35, 27 Nisan 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu SSCB bayrakları şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet bayrakları işbirliği projesinin bitmesine son 3 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "SSCB bayrakları şablonundaki yer alan eksik maddeleri gelişmiş seviyede (en az 5.000 bayt) oluşma" projesine son 3 gün. Proje bitim tarihi olan 16 Mayıs 2017 gününe kadar katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:33, 12 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği ikinci Mayıs 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ikinci proje konusu Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturmaktır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 20:40, 3 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet projesi oylamaları[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği'nde gelecek dönemlerde planlanan tüm katkılar konusunda anket ve oylamalar sayfasında önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve ayın görseli başta olmak üzere aklınızdaki herhangi bir konu hakkındaki görüşlerinizi oylama sayfasında paylaşın, dilediğiniz öneriye oy verin. Sayfada an itibariyle 14 aday görsel ve 14 aday proje bulunmakta. Bunun dışında aklınıza gelen yeni fikirlerinizi de ekleyebilirsiniz.

Proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte. İyi Vikiler, bol katkılar.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 12:16, 23 Mayıs 2017 (UTC)

Sovyet futbolu işbirliği projesinin bitmesine son 4 gün[kaynağı değiştir]

Bu ayın VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi olan "Sovyetler Birliği'nde futbol şablonundaki kırmızı bağlantılı maddeleri oluşturma" projesine son 4 gün. 33 madde olan proje hedefine dair henüz 2 madde (6.06%) tamamlandı. Proje bitim tarihi olan 31 Mayıs 2017 gününe kadar katılımınızı ve katkılarınızı bekliyoruz.

Bununla birlikte gelecek döneme dair yapılacak projelerde fikirlerinize ihtiyacımız var. Şablonlarda yer alan eksiklikleri giderme, çeşitli konulara dair maddeleri açma, eksik maddeleri geliştirme, seçkin madde üretme gibi pek çok konuda proje önerileri mevcut. Lütfen fikirlerinizi ve yeni proje önerilerinizi anket ve oylamalar sayfasına yazın, işbirliği ile Vikipedi'yi geliştirelim.

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 22:39, 27 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği birinci Haziran 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her iki haftada bir tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın ilk proje konusu {{VikiProje Sovyetler Birliği}} şablonunu Sovyetler Birliği alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmektir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin dönemki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

Bu mesaj proje toplu mesaj listesindeki kişilere gönderilmiştir. --MediaWiki message delivery (mesaj) 23:34, 1 Haziran 2017 (UTC)

Şu katkı reklam sayılmıyor muydu?[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Rapsar,

Kestane şekerinin tarihi alt başlığının ikinci cümlesinden bölüm sonuna kadarki kısım; kaynak gösterilen siteden birebir kopyalanmış. Site, hem imalatçı hem de satıcı: ElitezSince 1958. İlginize... MFE 09:15, 1 Ekim 2017 (UTC)

Merhaba. Telif hakkı ihlali olduğundan kaldırıldı ilgili kısım. Teşekkürler bildirim için.--RapsarEfendim? 20:36, 1 Ekim 2017 (UTC)

Emre Belezoğlu[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben ChiefBera. Oluşturduğun Emre Belezoğlu maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "G:Özel" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --ChiefBeramesaj 11.49, 24 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Lütfen emailinizi kontrol edin[kaynağı değiştir]

Merhaba Muallim Fatih: Lütfen emailinizi kontrol edin! Konu: "The Community Insights survey is coming!" Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen surveys@wikimedia.org adresine e-posta gönderin.

(English: Please check your email and spam! Subject is "The Community Insights survey is coming!" If you have questions, email surveys@wikimedia.org.)

Sorry for the inconvenience, see my explanation here.

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.39, 24 Eylül 2020 (UTC)[yanıtla]

Öğretmenler gününüz kutlu olsun![kaynağı değiştir]

Öğretmenler günü
Öğretmenler gününüz kutlu olsun :) Robingunes 09.22, 24 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Çok teşekkür ederim. MFE 01.14, 28 Kasım 2020 (UTC)[yanıtla]

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Sayın Muallim Fatih, VP:Ş’deki hakkınızdaki şikayeti değerlendirerek sizi engelleme politikasının 10. Maddesi gereğince birinci sefere mahsus 24 saatliğine engelledim. Şurada belirttiğim üzere ihlallerinizin devamı halinde devam eden süreçte inisiyatifimi bu denli kısıtlı bir süre için kullanmayacağımı bildiriyorum. Lütfen ilgili engelleme maddesini inceleyiniz. Saygılarımla. chansey mesaj? 17.22, 12 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

"Camii" değişikliğiniz[kaynağı değiştir]

Burada değişiklik özetinden bildirim yollayıp "geri almama talimatı vermek" yerine ilgili madde adının değiştirilmesi için girişimde bulunabilirsiniz. Benim yaptığım geri alma, madde adını gözeterek iç bağlantıyı korumaktan ibarettir. Dr. Coalmesaj 01.29, 30 Temmuz 2021 (UTC)[yanıtla]

VPR:TRY Vikiprojesi maddelerinin toplanması.[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje Türkiye Yangınları kapsamında proje ile ilgili maddelerin tartışma sayfalarına vikiproje şablonu ekleyebilirsiniz. Ayrıca projeye katılımda bulunmak için bu listeye kullanıcı ismini ekleyebilirsiniz. İletişim için Kullanıcı_mesaj:Mustafa_MVC, iyi günler.

2023 Avrupa Erkekler Veleybol Turnuvası[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar Fatih Bey Polonya'nın rakibini yanlışlıkla Ukrayna'ya girmişsiniz rakibi Belçika olduğu için ben değiştiriyorum bilginize Zubeyrhiziroglu (mesaj) 22.01, 6 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]

Düzeltme için teşekkür ederim. Öklid gibi Plutarhos Plütark olarak değiştirilmeli. Ahilleus Aşil, Pompeyus Pompeyüs, Herakles Herkül, Hieronymus Türkçe Hieronimos, Clytemnestra ise Klitemnestra, Zephyros Zefiros ve Eutyches Eutihes olmalı. 2A02:3102:6A55:FF7D:AD9E:ABDA:B323:BC8C 17.01, 13 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]

Ricâ ederim. Türkçe ansiklopedilere bakmıyorlar ki! Burada ünlem işâreti kullanmama bakıp herhangi bir şikâyette emsâl gösteren çıkması kuvvetle muhtemel. Şimdi bu ibârenin yerine kuvvetle olası veya güçle olası desek kuvvetle muhtemel gibi bir ta'bîrin yerini tutabilir mi? Birçok kelime ve ibâreyi Türkçeleştirme(?) adıyla değiştirip dilde kopukluk oluşmasına yardım edenler; hayâtım hitâbı yerine yaşamım demiyorlar niyeyse?.. Verdiğiniz maddelerle ilgili çalışmaları en kısa sürede yapmak ümîdiyle... MFEcelfe 21.28, 13 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
Yukarıdaki haklıdır. @Muallim Fatih İsimleri hemen değiştirmeye başlamak ister misiniz? Bazı maddeler için öncelikle yönlendirmelerin silinmesi gerekir.--24.134.186.201 09.03, 14 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
Veya ne zaman yapmak istersiniz Muallim Fatih bey?--24.134.186.201 08.04, 20 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
Doğrudan düzeltme imkânı yok. Ansiklopedik Türkçelerini araştırıyorum. Bulamazsam VP:STT'ye yazacağım. MFEcelfe 21.19, 20 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
Yukarıdaki çoğu maddeleri STT'ye başvurmadan direk taşıyabilirsin.--24.134.186.201 10.54, 22 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
Ali'yi Veli'ye yönlendirmişlerse Veli'yi Ali'ye doğrudan yönlendiremeyiz, diye biliyorum. Geçmiş birleştirme vs. yollardan da ben anlamam, daha doğrusu Vikipedi'de o kadar mütehassıs olma çabam yok... ■Bu sayfaların bâzısı İngilizce, bâzısı Grekçe teļaffuza göre adlandırılmış. Tabi' aslolan, bizim teļaffuzumuz. Meselâ Platon'a Eflâtun dediğimiz gibi... Fakat ne yazık ki Eflâtun'u Platon olarak işliyorlar. Türkçe Vikipedi'de Türkçe'ye saygı yok ki|.. ■Batı'nın İlk Çağ diye adlandırdığı devrin bilginleri hakkında internette araştırma yaptığımızda akademik (ilmî) kaynaklara rastlamak veyâhûd rastlasak bile bu bilginler hakkında bilgi veren ilk kaynaklarımıza atıfta bulunan kaynaklara rastlamak pek mümkün değil. Dolayısıyla doğru isimleri bulup yazmak ve yaygınlaştırmak; şu dakîka i'tibârıyle olacak şey değil. Yine de bakmaya devâm edeceğim. ■Dağınık çalışan biri olarak benden hemen netîce beklemeyin lütfen... MFEcelfe 20.46, 22 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
Eğer maddede bunu gerekçelendirebilir ve tarafsız delil sunabilirseniz maddeleri geri taşıyabilirsiniz.--24.134.186.201 14.50, 23 Kasım 2023 (UTC)[yanıtla]
@Muallim Fatih Esenliker. Batlamyus (Arapça) ise Batlemyüs (Türkçe) olarak değiştirilmeli. Umarım en azından yukarıdaki maddeler de düzeltilir. Eflâtun için VP:STT'ye başvurun. Aristoteles ise Türkçede Aristotales yoksa Aristo mu olmalı?--24.134.186.201 13.04, 1 Aralık 2023 (UTC)[yanıtla]
Yeni yılınız kutlu olsun Muallim Fatih bey. Bu projeyi daha yapmak istiyormusunuz?--24.134.186.201 14.40, 3 Ocak 2024 (UTC)[yanıtla]
Birçok madde ismini inceledim fakat "-us, -yus -os" vb. ba'zılarında var, ba'zılarında yok. Dolayısıyla farklarını tesbît etmeden harekete geçmek doğru değil. Birini düzelttik derken diğeriyle çelişkiye düşmek elzem olacaktır. VP'de geçen bütün bu isimleri tesbît edip Türkçe kaynaklarda yer alış isimlerini de bulduktan sonra katkı yapabilirim. Tabi' bulmak da epey bir vakit isteyecektir. Ne vakit fırsat bulabileceğimi ise bilemiyorum.
"Eutyches"' fiļan nedir Allahaşkına? Olsa olsa "Ötikes" veyâ "Ötihes" Şu İngilizce yazımlardan kurtulamadılar gitti. Adına gelince "Türkçe Vikipedi" demeyi biliyorlar. Araştırma ve tedkîk olmayınca yarı İngilizce yarı Türkçe bir ansiklopedik site nev-zuhûr etmiş, mâ'al-esef.
➡️Bu arada kısaca Aristo denen bilimcinin "Aristoteles" olan uzun isminin Türkçe'deki yazılışı "Aristotalis"'tir, imlâsı ise "Arisțoțâlîs" şeklindedir.
Bu güzel ve yerinde hassâsiyyetiniz için teşekkür ederim. SerdengeçtiEcelfe 12.50, 7 Şubat 2024 (UTC)[yanıtla]