Kullanıcı mesaj:Nanahuatl/Ekim 2015-Aralık 2015

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

ne bu kabalik?[kaynağı değiştir]

burda da yazdim. trl ne oldugunu biliyo musun bilmedigin seye niye israrla müdahale ediyosun ben mesuliyetsiz kendini bilmez biri miyim ben 1. dünya ülkesinde yasiyan entellektüel ve sayisiz kitap okumus pek cok lisan bilen biriyim. niye anlamadigin konularda dedigim dediklik yapiyosun anlamak icin sorup anlamaya calismiyosun, transliterasyon ilmi sekilde harflerin degisik alfabelere gecirilmesinde kullaniliyo, wikipediada da sayisiz örnekleri var. nedir bu oldu bitti? burda da görüldügü gibi Spiridon Ion Cepleanu daha az mi biliyo? Bi bakin kimmis de ögreninǃ

yanlış içerik eklemesi demissin beni superyetkine sikayetinde, gerekeni yap demissin, beyaz listeye kim aldi demis beni assaglamissin. bu laflari kendine yakistiriyosan bravoǃ meseleye hakim deyilsin kendini nerde görüyosun bu kadar ucma düsersin, bi gel trl nedir diye sor. wikipediada yasak deyil benim üretkenligim seni rahatsiz mi ediyo acikca sorucam tabii. cevap vermek yerince yeter artik falan neyin nesi. cok teessüf ederim. bu mesele halledilmesse senden yukarida da akli selimler var onlarla irtibata gecicem. Anton (mesaj) 19:17, 1 Ekim 2015 (UTC)

Vikipedi:Etiketleme[kaynağı değiştir]

(Bu mesaj son 30 günde en çok katkı yapan ilk 50 devriyeye gönderilmiştir.)

Şafak Yayla[kaynağı değiştir]

11.329 baytlık maddenin 1.786 baytlık bölümünü aktarıp, gerisini yok etmişsiniz. Acaba bu elemeyi kendi başınıza yaparken ne gibi bir yöntem kullandınız? Aktarılan maddeye eklemediğiniz bilgileri ise neden eklemediniz ve bilgileri yok etme fikrini birileriyle paylaştınız mı? reob 21:29, 3 Ekim 2015 (UTC)

Tekrar edilenleri, bilgi kutusunu falan kaldırınca kalan budur. Eksik gördüğünüz nokta varsa ekleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 21:30, 3 Ekim 2015 (UTC)
Protesto olayları, işkence bilgisi, öğrenim hayatı, istanbul üniversitesi olayı, ölümü ve cenaze töreninde yaşananlar tamamiyle silinmiş. Üstelik imajı da aktarmayıp hızlı silme talebinde bulunmuşsunuz. reob 21:38, 3 Ekim 2015 (UTC)
Dediklerinizi ekledim, yalnızca cenazesinde yaşananlar eklenmemiş, dediğim gibi ekleyebilirsiniz. Dosya o maddede adil kullanım kapsamında kullanılamaz, telif hakkı ihlali oluşturur.--RapsarEfendim? 21:41, 3 Ekim 2015 (UTC)
Ben bunu sormasam bu bilgiler o zaman sorgusuz sualsiz gidecekti. Böyle bir işgüzarlık olabilir mi? Ayrıca ölmüş kişilerin küçültülmüş fotoğraflarını kullanmak ne zamandan beri adil kullanım kapsamında kullanılamaz tanımına giriyor? reob 21:42, 3 Ekim 2015 (UTC)
Tamam, görmüşsünüz, ne güzel benim hatamı bulmuşsunuz. Tam olarak ne gibi bir cevap bekliyorsunuz anlamadım. Şahıs maddesinde kullanmak ile başka maddelerde kullanmak arasında çok fark var, VP:AK politikasını, daha detaylı bilgi isterseniz ve yeteri kadar İngilizce biliyorsanız İngilizce Vikipedi'deki ilgili sayfaları inceleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 21:47, 3 Ekim 2015 (UTC)
Amacım sizin hatanızı bulmak değil, ne olduğunu iletişime geçerek anlayabilmek. Bu maddede öldürülenleri ve saldırganları eklemiştik. İngilizce Vikipedi'de de size onlarca bu şekilde madde bulabilirim. Hızlı silme şablonunu kaldırarak maddeye uygun yere eklemenizi rica ediyorum. reob 21:50, 3 Ekim 2015 (UTC)
Ben göremiyorum o resimleri. Olan resimler adil kullanım resmi değil, serbest lisanslı resimler. Onlarca madde varsa bunları da görmek isterim.--RapsarEfendim? 21:53, 3 Ekim 2015 (UTC)
en:Charlie_Hebdo_shooting, https://en.wikipedia.org/wiki/File:Sa%C3%AFd_Kouachi.jpg This file is ineligible for copyright and therefore in the public domain because it consists entirely of information that is common property and contains no original authorship. reob 22:00, 3 Ekim 2015 (UTC)
Commons'a yüklenen dosyalar serbest lisanslıdır, bu dosya gibi. Lütfen bağlantısını verdiğim adil kullanım politikasını okuyun, bu şekilde verimli bir tartışma sürdürmemiz imkansız.--RapsarEfendim? 22:02, 3 Ekim 2015 (UTC)

World Cup 98[kaynağı değiştir]

Telif sorunu kesin olarak EA Copyright'ta belirtilmiş dosyayı Vikipedi'ye eklemeniz yetmiyormuş gibi maddede kullanıyorsunuz. 3GD yi aşmamak için bunu geri almayacağım ancak ilgili dosyanın silinme talebini geri aldığınız sürece bunu tabi tutacağım. reob 22:49, 5 Ekim 2015 (UTC)

Adil kullanım politikasını okuyunuz. Hizmetliye de bildirdim durumu, gerekeni yapar umarım en kısa sürede.--RapsarEfendim? 22:53, 5 Ekim 2015 (UTC)
Birebir iletişime geçmekte sorununuz olduğunu düşünüyorum. Bu sebepten dolayı bana karşı yaptığınız davranışlarınızdan sonra sizinle birebir iletişime geçmemeyi tercih edeceğim. Dün yaptığınız saygısızlıktan ve hala silinmiş bilgileri eklememe sorunundan sonra bugün ikinci oldu. Sizi bir devriye olarak daha yakinen takip etmeyi tercih edeceğim. Lütfen electronic arts'ın belirtilmiş olduğu telif haklarına saygı duyalım.reob 22:56, 5 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Allegory of Prudence şunu tam olarak nasıl çevirmeliyim? Zeka Alegorisi mi, yoksa başka bir ifade mi? Saygılarla -- OkanfanEvet benim? 12:55, 7 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Tablodan bahsediyorsun anladığım kadarıyla. Eser adlarının Türkçe kaynaklarda geçen kullanımlarına bakmak lazım öncelikle. Kabaca bir web araması yaptım ama bulamadım ben. Mutlaka konu hakkında yazılan kitaplarda vardır bir kullanımı. Kullanım yoksa veya bulamamışsak özgün adını kullanabilirsin şimdilik.--RapsarEfendim? 13:32, 7 Ekim 2015 (UTC)

2018 FIFA Dünya Kupası elemeleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu maddeyi sana devredebilir miyim? Sen daha iyi takip ediyorsun, düzeni daha iyi biliyorsun açıkçası :)--RapsarEfendim? 15:57, 8 Ekim 2015 (UTC)

Selam. Benim de aklımda olan bir maddeydi. Açıkçası acelesi yok diye düşündüm ama ilgilenmeye çalışırım mutlaka. İyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 16:45, 8 Ekim 2015 (UTC)

Marilyn Monroe[kaynağı değiştir]

Merhaba. Sizden Marilyn Monroe maddesi için yardım isteyecektim. Çeviri gerekiyor, çok fazla kaynaksız bilgi ve yanlış bilgiler bulunmakta. Eğer çok yoğunsanız ilgilenebilecek birisine söylerseniz sevinirim. Teşekkürler. 88.224.136.171 09:58, 10 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Bu durumda olan o kadar çok madde var ki... Benim ilgi alanıma girmese de bakardım, ancak şu an başka maddeler üzerinde çalışmalarım mevcut. Siz de kaynak eklemeleri ve düzenlemeler yapabilirsiniz. Yardıma ihtiyaç duyarsanız mesaj atabilirsiniz.--RapsarEfendim? 10:02, 10 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba Sayın Rapsar, sizden bir düzeltme talebinde bulunmak istiyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Arsuz sayfasında bilgi kutusunda; harita=dosya:hatay in turkey.svg dosyasını sayfadan kaldırmanızı rica ediyorum. Nedeni ise bu harita eski ve bu haritanın yerine daha açıklayıcı bir harita eklenebilir. Son olarak harita1=dosya:hatay location districts.png dosyasını sayfanın en üst kısmına haritanın açıklamasını (tanımını) düzenleyerek taşımanızı talep ediyorum. Teşekkürler ve Saygılarımla.178.241.147.110 13:41, 10 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Altyazıları düzelttim; ancak ilk dosyayı kaldırmadım. Hatay'ın Türkiye'deki konumunu gösterdiğinden okura faydası var. Harita neden eski onu söylerseniz daha sağlıklı değerlendirebiliriz.--RapsarEfendim? 17:00, 10 Ekim 2015 (UTC)

3 kişi yetiyormuş. --Khutuckmsj 20:29, 10 Ekim 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Rapsar, Arsuz sayfasında gerekli düzenlemeyi yaptığınız için teşekkürler. Ancak atladığınız bir durum var. Bilgi kutusunda dosya:hatay location districts.png haritasının açıklaması sayfada görünmemektedir. Sizden (harita boyut) kısmına; "u" kelimesini (harita açıklama) kısmına; "sı" kelimesini eklemenizi talep ediyorum. Böylece haritanın açıklaması sayfada görünmesini sağlayacaksınız. Tekrar Teşekkürler.--178.241.135.177 12:30, 12 Ekim 2015 (UTC)

Rica ederim. Tamamdır şimdi, sorun yok. İyi günler.--RapsarEfendim? 14:12, 12 Ekim 2015 (UTC)

Hi. Why did you revert my edit? Please take a look at this source which has been used in Mahidevran's article. It clearly says that Suleiman had another daughter except Mihrimah named Raziye, but it does not mention her mother's name. So it can't prove that she was Suleiman's daughter by Mahidevran. Please accept my apologize for commenting on your page in English. My Turkish isn't that much good. Keivan.f (mesaj) 13:30, 13 Ekim 2015 (UTC)

Oh and another thing. Please check Nurbanu Sultan. There are 16 pending changes that need to be reviewed. Keivan.f (mesaj) 14:07, 13 Ekim 2015 (UTC)
Hi. I'm totally lost in this issue, sorry. An user changes information without adding any source, and another user comes and add an irrelevant source, and then another user changes the information again etc. So it's really hard to track these articles. I checked the source that you mentioned, my mistake. Nurbanu Sultan article has the same situation either, I tried to do my best.--RapsarEfendim? 14:32, 13 Ekim 2015 (UTC)
Yes I know how hard it is to control some editors. They also create articles which have no reliable source at all. For example Hanzade Sultan and Atike Sultan have been created recently. Their articles state that their mother was Kösem Sultan while there's not a single source to prove it. According to several books Kösem had three daughters named Ayşe, Fatma and Gevherhan. I don't know from where they get these wrong information. Also the pending changes on Kösem's page need to get reviewed. Keivan.f (mesaj) 19:23, 18 Ekim 2015 (UTC)

Transkripsiyon meselesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Öncelikle hoş geldiniz Vikipedi'ye. Özgün adı Yunanca olan şahısların maddelerinin adlarında transkripsiyonlarını kullanmaktayız. Sizin yaptığınız değişiklikler buna uygun değil. Cesur olun, ancak yeteri kadar tecrübe kazanmadan da bu tip taşımaları seri olarak yapmayın, naçizane önerim. Konu hakkında emek veren Kullanıcı:Esc2003 gibi kullanıcılarla da iletişime geçebilirsiniz. İyi günler.--RapsarEfendim? 12:55, 13 Ekim 2015 (UTC)

Madde adında Yunancanın romanizasyonu maddesindeki transkripsiyonları mı kullanmalıyım? İngilizce Vikipedi'den çevirmeyi planladığım birçok Yunan tarihi ile ilgili madde var. Bunları, bu konudaki kesin kuralları öğrenmeden çevirmek istemiyorum. O yüzden örneğin şu sorularımın cevabı nedir; Antiokhos Hieraks yerine Andiohos İeraks mı yazmalıyım? Seleucus Nicator'u Zelefkos Nikator diye mi yazmalıyım madde adında ve metinlerde? Çünkü, Yunancanın romanizasyonu maddesindeki verilere göre böyle oluyor. Doğru mu anlamışım? -- İskenderBalas💬 13:41, 13 Ekim 2015 (UTC)
Seleukos İmparatorluğu'nun adı da ve bütün Seleukos içeren isimler de Zelefkos mu olmalı? -- İskenderBalas💬 13:48, 13 Ekim 2015 (UTC)
Bir örnek olması için bir sayfadaki bütün Seleukosları, Zelefkoslara dönüştürdüm. Bundan sonra bu minval üzere değişiklik yapacağım. Bunu yaparken hep Yunancanın romanizasyonu maddesindeki transkripsiyonu kullanacağım. Bu defa doğru oldu mu? -- İskenderBalas💬 14:26, 13 Ekim 2015 (UTC)
Dediğim gibi madde adları transkripsiyona göre adlandırılmakta, ben de o maddedeki kuralları takip ederek adlandırma yapıyorum. Oraya göre konuşursam, "Aντιoχoς Ιεραξ">"Antiohos İeraks" olmalı. "Σέλευκος">"Seleukos" olmalı yine o maddeye göre (dipnotlara da dikkat ediniz).--RapsarEfendim? 14:37, 13 Ekim 2015 (UTC)

Dil bağlantıları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Oluşturduğunuz maddelere, diğer dillerdeki Vikipedilerle bağlantı kuran dil bağlantıları eklemeniz mümkün mü? İngilizceden çeviriyorsanız eğer, sayfanın sol kısmında bulunan "edit link"e tıklayın. Karşınıza şöyle bir sayfa çıkacak. "Değiştir"e tıkladıktan sonra sol kısma dil konu (Türkçe için tr), sağ kısma ise buradaki maddenin adını yazıp kaydettiğinizde bağlantı eklenmiş olacak. Ben bu madde için ekledim örnek olsun diye. Herhangi bir konuda sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz :) Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 13:53, 14 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba, dil bağlantısını eklediğiniz için teşekkür ederim. Ben eklemeyi düşünmüştüm lakin diğer dillerdeki sayfaları bulamamıştım.Tekrar teşekkür ederim :) Jiyeonshi 17:21, 14 Ekim 2015 (UTC)

Mesajları benim mesaj sayfama da atarsanız daha rahat görürüm :) Bir de kategori eklemesi yapabilirsiniz maddelere. Ben o grup maddesine örnek olarak eklemiştim. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:29, 14 Ekim 2015 (UTC)


Madde istekleri[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şurada birkaç siyasetçi maddesi var açılması beklenen. Müsait olduğunuzda ve isterseniz açabilirsiniz, haber vermek istedim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 11:18, 14 Ekim 2015 (UTC)

Çok teşekkür ederim, hemen başlıyorum :) SarvSarv 21:36, 14 Ekim 2015 (UTC)

28 Şubat sayfasındaki düzenleme[kaynağı değiştir]

Selam,

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=28_%C5%9Eubat_s%C3%BCreci&oldid=prev&diff=16109425 sayfasında görüldüğü üzere yüklediğim pdfyi telifli olduğu gerekçesiyle yayınlamamışsınız ancak bu bir basın açıklaması, zaten kamuoyuyla paylaşılmış bir şey. Bana çok saçma geldi, gerekçeyi biraz daha açarsanız sevinirim. Destan 14:20, 21 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Kamuoyuyla paylaşılmış olması telif hakkının saklı olmadığı anlamına gelmemektedir. İnternet sitelerinde yayınlanan haberler ve fotoğraflar da kamuoyuyla paylaşılmıştır; ancak telif hakları saklıdır mesela.--RapsarEfendim? 17:25, 21 Ekim 2015 (UTC)
Anlamadınız galiba bu sadece kamuya açılmış birşey değil, bu devletin yaptığı bir basın açıklaması! Neyin telifinden bahsediyorsunuz daha? İsterseniz bir avukata danışın basın açıklamalarının FSEK kapsamındaki durumu nedir diye... 176.40.228.70 20:59, 25 Ekim 2015 (UTC)

İçerik düzenleme.[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bir sorum olacaktı. Bir sayfaya içerik eklemiştim, içerik onaylanmamıştı. Ancak, aynı sayfaya, başka biri, benim yazdığım içeriğin tıpatıp aynısını yazmış, onunki anında onaylanmış. Neden ben yazdığımda kabul edilmedi? Yardımcı olursanız sevinirim. Furkandemircihp (mesaj) 17:47, 21 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Simona Halep maddesinden bahsediyorsunuz sanırım? Gördüğüm kadarıyla ekledikleriniz onaylanmış, bir sorun gözükmüyor.--RapsarEfendim? 18:04, 21 Ekim 2015 (UTC)

Evet o maddeden bahsediyorum. En son paragraf varya, işte onun hepsini ben eklemiştim. 2 hafta boyunca kontrol etmiştim, ama onaylanmamıştı. Bugün ise bir bakayım dedim bu maddeye. Yazdığım içeriğin onaylandığını gördüm. Düzenleme geçmişine baktım, yanlış mı gördüm artık bilmiyorum da, bahsettiğim kişi de düzenleme yapmış, onda kontrol edildi yazıyor. Benim yaptığım düzenlemelerde kontrol edildi yazmıyor, tabi en son senin kontrol ettiğin hariç. Umarım anlatabilmişimdir. Sen bir sorun gözükmüyor dedin ya. Bunları anlatmamın sebebi acaba içerik eklerken bir yanlışlık mı yapıyorum da onaylanmıyor, onu öğrenmek. Furkandemircihp (mesaj) 19:58, 21 Ekim 2015 (UTC)

Senin yaptığın değişikliklikler henüz onaylanmamışken, yani beklerken, diğer kullanıcı onun üzerine bir değişiklik daha yapmış. Onaylayan kullanıcı ise hem senin hem de diğer kullanıcının değişikliklerini aynı anda onayladığından o şekilde gözükmekte. Sorun yok yani :) Başka sorun olursa mesaj atabilirsin.--RapsarEfendim? 20:17, 21 Ekim 2015 (UTC)

Evet evet bunu tahmin etmiştim, senin de böyle bir cevap vereceğini düşünmüştüm. :) İlgilendiğin için sağol. Sıkıntı olursa mesaj atarım. :) Çok teşekkür ederim. Furkandemircihp (mesaj) 20:24, 21 Ekim 2015 (UTC)

Harita isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu haritada, şu saldırıların gerçekleştirdiği konumları şurada olduğu gibi işaretleyebilir misin? Hatta bir de 20 Kasım'daki saldırılar için ayrı bir harita ile dördünün birlikte yer aldığı üçüncü bir harita çok faydalı olacaktır.--RapsarEfendim? 09:23, 16 Ekim 2015 (UTC)

Biraz geç cevap verdiğim için kusuruma bakma. 15 Kasım saldırıları haritasına buradan, 20 Kasım saldırıları haritasına buradan ve istediğin gibi her ikisinin de birlikte göründüğü 15 ve 20 Kasım saldırıları haritasına ise buradan ulaşabilirsin. Umarım istediğin gibi olmuştur. Inkscape'de o kadar iyi değilim. Kolay gelsin. --i.e.msj 10:12, 22 Ekim 2015 (UTC)
Estağfurullah, geç olsun güç olmasın :) Gayet güzel olmuş, ekledim maddelere. Emeğine sağlık, iyi günler.--RapsarEfendim? 15:26, 22 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar. Ebu Hafsa el-Mısri Tugayları maddesini oluşturdum da. Hafs mı doğru Hafsa mı? Sad (harf) maddesinde "Sad sesi ağız dolusu çıkarılan kalın ve dolgun bi " sa " sesidir." ifadesine göre Hafsa olmalı diye düşündüm. İşin ilginç yanı ikisi de kullanılıyor Türkçe sitelerde, hatta "Hafız" da kullanılıyor :)--RapsarEfendim? 11:07, 23 Ekim 2015 (UTC)

Bildiğim kadarıyla Hafsa doğru. Ancak başka bir şey dikkatimi çekti. "Ketaib", "ketibe"nin çoğulu olup "taburlar" anlamına geliyor. Yani Ebu Hafsa el-Mısri Taburları olması gerek. Ama bu isim de kulağa çok yabancı geliyor --Zaitsév 15:02, 23 Ekim 2015 (UTC)
Şurada görmüştüm de ne kadar doğru bilemiyorum, "arapça'da tugay kelimesi, (silahlı) birlik anlamına gelmektedir. çeviri yapılırken, zaten bizde de var bu kelime diye çevirenlerin suçu bu." yazmış biri.--RapsarEfendim? 15:36, 23 Ekim 2015 (UTC)
İslami örgütlerin tugay takıntısı yok. Tugay kelimesi her silahlı birlik için kullanılmaz. Tugay kelimesi, tugaylar için kullanılır :)
Ceyşul İslam (İslam ordusu), Ceyşul Feth (Fetih Ordusu), El-Cebhet-ul İslamiyye (İslami Cephe), Cebhet-un Nusra (Nusret Cephesi) (pardon o el-nusra cehpesiydi değil mi :) ) gibi örnekler var.
Ancak durum şu ki onların "ketibe" (çoğulu "ketaib") dediğine biz ve İngilizce wiki "tugay/brigade" diyoruz. (El-Faruk Tugayları, Ebu Ali Mustafa Tugayları, el-Aksa Şehitleri Tugayları, İzzeddin el-Kassam Tugayları) Sanırım bu durum taburdaki asker sayısı ile tugaydaki asker sayısının arasında aman aman bir fark olmamasından kaynaklanıyor. Bir de sayı artınca birliğin adını tümen, kolordu diye değiştirmiyorlar.
Velhasıl maddenin şu anki adında sorun yok. Ancak içerikler sorunlu. Kaynaksız ve düzensiz. Bir ara İslami gruplara da el atmak lazım --Zaitsév 17:11, 24 Ekim 2015 (UTC)

15 Kasım 2003 İstanbul saldırıları[kaynağı değiştir]

15 Kasım 2003 İstanbul saldırıları maddesi üzerinde çalışıyordum da bir süredir. Kırmızı bağlantıların açılması konusunda yardımcı olabilir misin? 3-5 tane kaldı zaten.--RapsarEfendim? 17:43, 24 Ekim 2015 (UTC)

Vakit bulabilirsem yardımcı olmaya çalışırım --Zaitsév 17:47, 24 Ekim 2015 (UTC)
Maddede Milliyet, Zaman, Radikal gibi bazı kaynaklar arşivlenmemiş. İstersen arşivlemeye başlayabilirim --Zaitsév 09:25, 26 Ekim 2015 (UTC)
  • Şurada bahsedilen link açılmıyor. DNS hatası filan diyor. Sorun benden mi kaynaklanıyor --Zaitsév 21:52, 27 Ekim 2015 (UTC)
Bende de gözükmüyor. Neyse ki daha önceden arşivlenmiş, arşiv bağlantılarından erişilebiliyor :)--RapsarEfendim? 08:06, 28 Ekim 2015 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Aslında o değişikliğimi geri almana gerek yoktu, sadece ben Ekim yazacakken yanlışlıkla Mart yazmıştım. O yüzden o sürümü değiştirecem kusura bakma Tolgahanbobİleti --Tolgahan 2323 10:29, 25 Ekim 2015 (UTC)

Cihatçı gruplar[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Geçen yazışmamızdan sonra Suriyedeki cihatçı grupların maddelerine baktım. Bir konuda yardımını istiyorum. Ben işin içinden çıkamadım. İngilizce wikide IŞİD, en:Ansar al-Islam, İslami Cephe, Şam İslam hareketi, en:al-Nusra Front gibi birçok sayfada infobox war faction şablonu kullanılıyor. Ancak trwikide durum çorbaya dönmüş. Örneğin İslami Cephe Askeri birim bilgi kutusu , IŞİD de Ülke bilgi kutusu, El-Nusra Cephesi nde Silahlı örgüt bilgi kutusu , El-Kaidede ise infobox war faction ın Türkçesi Savaş fraksiyonları bilgi kutusu kullanılmış. Ben bilgi kutularından fazla anlamıyorum. Hangi bilgi kutusu en uygunsa enwiki deki gibi hepsini ortak bir şablonda toplayıp bana "Al bunu kullan" demeni rica ediyorum. Çok acil değil. İstediğin zaman yapabilirsin --Zaitsév 10:48, 25 Ekim 2015 (UTC)

Selam. Bilgi kutusunun adına pek takılmamak, hangisi o oluşumu daha iyi anlatabilecekse onun kullanılması lazım. IŞİD örgütten ziyade bir devlet gibi davrandığından ve ülke bilgi kutusunun parametreleri o sayfa için daha faydalı olduğundan, ülke bilgi kutusunun kullanılması faydalı olmuş. Diğer örgütler için ise savaş fraksiyonları daha uygun gibi, daya iyi bilgi sunuyor.--RapsarEfendim? 10:53, 25 Ekim 2015 (UTC)
Bu arada bahsettiğim gruplar büyük harfle başlıyor. Fetih Ordusu , İslami Cephe gibi. Biçem el kitabında bulamadım ama bunda bir sorun yok değil mi?--Zaitsév 09:36, 26 Ekim 2015 (UTC)
Özel ad zaten, örgütün adı bu şekilde :) Sorun yok yani.--RapsarEfendim? 14:22, 26 Ekim 2015 (UTC)

Did you know[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Epeydir uğramamıştım, az önce Köy Çeşmesinde 'Did you know' başlıklı soruyu gördüm. Eğer ilgilenmek isterseniz, bilginiz için belirteyim, ben birkaç yıl önce Vikipedi:Biliyor muydunuz? sayfasında İng. Wiki'deki 'Did You Know?' düzenini buraya adapte etmiştim. Ayrıca epey sayıda 'biliyor muydunuz?' sorusu aday gösterilip, onaylanıp, şuraya ve şuraya depolanmış durumda. Tek kalan, Ana Sayfa düzenini değiştirip ona yer açmak. Bu konuda da Vikipedi tartışma:Biliyor muydunuz? sayfasında fikir alışverişi olmuştu. --İnfoCan 19:35, 25 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Ben de çok istiyorum ana sayfada yer almasını ancak ana sayfa düzenini bir türlü değiştiremiyoruz.--RapsarEfendim? 21:18, 25 Ekim 2015 (UTC)

Hatali imlan[kaynağı değiştir]

Murateronun pesinden ayni hatali imlada israr çok yanlis wikipedia da herhangi bir faydasi yok. türkce yazildigi gibi okunan bir dil, türkceyi ikinci lisan olarak ögrenenler ta-rih-çe diye okucaktir, dogru telaffuz icin târihçe oldugu bariz iken niye hatali imla yazarak katkimi geri cekiyosun? köy cesmesine gitmesi gereken siz ikinizsiniz. benden söylemesi. Anton (mesaj) 20:16, 25 Ekim 2015 (UTC)

Ankara'da eğitim[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Kategorileri çözmeye çalışıyorum. Ankara'da eğitim kategorisinde "Ankara ilinde bulunan okullar", "Ankara ilinde bulunan üniversiteler" gibi alt kategoriler var. Bunları "Ankara'daki okullar" ve Ankara'daki üniversiteler şeklinde taşısak olur mu? İkincisi şu değişikliğimde bir sorun yok değil mi? Çünkü zaten Ankara'daki devlet üniversiteleri kategorisi var. Bir üst kategoriyi de eklemek hata olur. Üçüncüsü şu mesajıma bir şey demedin. Dördüncüsü de .. şaka şaka bu aralar seni epey bunalttım zaten. Bir ay mesaj yazmam artık --Zaitsév 13:59, 27 Ekim 2015 (UTC)

Selam. Göründüğü kadar basit değil bunun çözümü ne yazık ki. İdari bir birim olarak Ankara ve bir şehir olarak Ankara olarak ikiye ayırmak lazım kategorileri esasen. Her ne kadar yeni büyükşehir kanunuyla beraber Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sınırları il ile eşitlense de şehir (yerleşim yeri) ve idari birim farklı kavramlar. Merkez ilçesi büyükşehir olmayan iller için mesela, Kırşehir ili ve Kırşehir'deki okullar farklı kavramlar olacaktır. İdari birimleri "... (il)" şeklinde adlandırdığımızdan kategorilerin adlandırılmasında "... (il)'deki okullar" ve "... ilindeki okullar" arasında tercih yapmamız lazım. Olay okul kategorilerinden daha kapsamlı bir olay senin anlayacağın. İkinci değişiklikte sorun yok dediğin gibi. Arşivleme mesajını görmemiştim, iyi olur vallahi :) Ben de bugün başlayacaktım ama archive.org bakımdaymış şansa.--RapsarEfendim? 14:58, 27 Ekim 2015 (UTC)
İl meselesini anladım. hem böyle daha iyi olur. Çünkü Kocaeli'nde/Kocaeli'de vb. tartışmalardan kategoriler etkilenmez. Öyleyse Ankara'daki devlet üniversiteleri ve Ankara'daki vakıf üniversitelerini Ankara ilindeki... şeklinde taşımamız gerek. Arşiv konusuna gelince. Sitenin ne zaman kullanılma açılacağı yazıyor mu? Bir de webcitation.org diye bir site vardı. Oradan da arşivlenebiliyor --Zaitsév 15:08, 27 Ekim 2015 (UTC)
Burada bizim karar vereceğimiz bir konu değil ne yazık ki, daha etraflıca tartışmak gerekiyor. Varolan kategorilere uymak koşuluyla kategorilendirme yapabilirsin, yeni kategori açacaksan da bunlara uygun açarsın. En kısa zamanda bir kategori tartışması başlatırsan daha da iyi olur hatta :) Site ise açılmış.--RapsarEfendim? 15:14, 27 Ekim 2015 (UTC)

Averaj Sistemi[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar, bir konuda fikrini almak istiyorum. 1971-72 sezonu için maçkolik sayfasında deniyor ki atılan gol - yenilen gol averaj sisteminin ilk kez uygulandığı sezondur. TFF sitesinde maalesef yeterli bilgi yok. Bu konuda bir bilgin veya başka kaynak var mı? Eğer doğru ise 1964-65'den 1970-71 sezonuna kadar olan sezonlarda düzeltme yapmak gerekiyor çünkü eski averaj sistemi atılan gol/yenilen gol şeklinde idi ve sıralamalar değişiyor. Saygılar, --Teacher0691 (mesaj) 20:06, 27 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Doğru diyor, daha önceki sezonlarda atılan gol/yenen gol şeklinde belirleniyordu averajlar. Aslında bir şey diyeyim hazır yeri gelmişken, şuradan görülebileceği üzere terminoloji karmaşası mevcut bizde. "Atılan gol/yenilen gol">averaj, "atılan gol-yenen gol">gol farkı olmalı :)--RapsarEfendim? 20:11, 27 Ekim 2015 (UTC)
Kesinlikle haklısın ama o kadar yaygın kullanım haline gelmiş ki. Ben 1963-64 Türkiye 1. Futbol Ligi sayfasında atılan ve yenilen gol sayıları oranı şeklinde kullanmıştım matematik diliyle. Neyse ben maçkolik'i doğru kabul ederek değiştirmeleri yapıyorum o zaman. İyi vikiler.--Teacher0691 (mesaj) 20:21, 27 Ekim 2015 (UTC)

Selamlar. Ben de geçenlerde Şişli'deki birkaç yerin fotoğrafını çekmiştim tesadüfen :) Yakınsan Osmanbey'deki Bet İsrael Sinagogu'nun da birkaç fotoğrafını çekebilir misin?--RapsarEfendim? 10:34, 28 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Bunlar arşiv temizliği aslında. :) Yakın zamanda çekemem sanıyorum, ama aklımda bulunsun. --yabancım 10:43, 28 Ekim 2015 (UTC)

Tamamdır. Commons'ta Türkiye ile ilgili fotoğrafların artması iyi bir olay :) Artık bir saatimizi ayırarak biz gidip çekeriz ne yapalım :) Bu bölgede fotoğrafı gereken başka yerler var mı? Hazır gitmişken onları da çıkarırım aradan.--RapsarEfendim? 10:45, 28 Ekim 2015 (UTC)
Park Hyatt İstanbul olabilir. Konsoloslukların fotoğrafları işe yarayabiliyor, bağımsız maddeleri her zaman kayda değer olmasa bile. Suriye Konsolosluğu oralarda, o çekilebilir. (Şurası fikir verebilir.) Kent Oyuncuları'nın sahnesi olan Kent Tiyatrosunun fotoğrafı iyi olur. Saint Esprit Kilisesinin fotoğrafına ihtiyaç var. Daha da vardır ama şimdilik bu kadar geldi aklıma. --yabancım 11:05, 28 Ekim 2015 (UTC)
Tamamdır. Bunları not edeyim, tam yerlerine bakayım, gidebilirsem bugün, olmadı daha sonradan giderim. Bunlar yerine birkaç yerin daha fotoğrafını yükledim Commons'a. Bu yapılar da kayda değer, maddeleri açılabilecek yapılar, haberin olsun :)--RapsarEfendim? 08:03, 29 Ekim 2015 (UTC)

engellendiniz[kaynağı değiştir]

daha önce defalarca bilgilendirilmenize ve uyarılmanıza rağmen, kullanıcıların değişikliklerini açıklama yapmadan geri döndürmeyi sürdürdüğünüz için iki gün süreyle engellendiniz. döndüğünüzde dikkat edeceğinizi umuyorum. --kibele 10:11, 29 Ekim 2015 (UTC)

Kullanıcı vandalizm yapmakta. Yukarıda Keivan.f ile olan konuşmamı inceleyiniz kullanıcı:kibele. Vandalizmi geri almak ne zamandır politika ihlali oldu?--RapsarEfendim? 10:18, 29 Ekim 2015 (UTC)

Hizmetlinin verdiği engel kararının doğru olmadığı açıktır. Vandalizmle savaşımın Vikipedi'yi geliştirmek isteyen her Vikipedistin görevi olduğu unutulmamalı; kaynaksız bilgi ekleme yoluyla ve özgün araştırma olarak nitelenebilecek ifadelerle kullanıcıları yanıltmaya çalışma gibi eylemlerde bulunan kişileri uyarmanın bir engel gerekçesi olmadığı anımsanmalıdır. Bu nedenle, sözkonusu engelin ivedilikle kaldırılması ve bu yanlışın yinelenmemesi yerinde olacaktır. --Superyetkinileti 13:53, 29 Ekim 2015 (UTC)

Bende engelin doğru olmadığını ve kaldırılması gerektiğini düşünmekteyim. Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 14:42, 29 Ekim 2015 (UTC)
Rapsar'ın engel sebebi olarak belirtilen sayfada herhangi bir ihlalini göremedim. --Khutuckmsj 07:34, 30 Ekim 2015 (UTC)

kaynaksız bilgi eklemek ve özgün araştırma vandalizm kapsamında değerlendirilmez. burada kişi uyarılmamış, doğrudan değişiklikleri geri alınmıştır. üstelik kullanıcının geri aldığı içerikteki iki şeyden biri bir düzeltmedir ve geri alma yapıldıktan sonra yerine iade edilmemiştir. sürekli olark değişiklik özetini kullanmayarak blind revert yapmak politika ihlalidir ve devriyeliğin kötü kullanımıdır. bunda ısrar eden ve daha önceki uyarıları göz önünde bulundurmak yerine sayfasından çıkartmayı tercih eden kullanıcının bunu dikkate almasında yarar var. --kibele 16:18, 29 Ekim 2015 (UTC)

Birincisi, üç geri dönüş politikası ihlal edilmemiştir. İkincisi, bu kullanıcı, daha önce farklı kullanıcı adlarıyla katkı yapan bir kullanıcının kuklalarındandır (şu kullanıcı) ve engelleme talebinde bulunulmuştur. Üçüncüsü, değişiklikler vandalizm amaçlı olduğundan (sayfa geçmişlerini incelemek lazım konuya vakıf olabilmek için) geri alınmaları politika ihlali yaratmamaktadır (yukarıda Keivan.f ile olan konuşmaları inceleyin). Dördüncüsü, kaynaksız bilgileri geri almak, iddia edildiği gibi "devriyeliğin kötü kullanımı" değildir, zira devriyelerin geri alma gerekçelerinde "kaynaksız bilgi eklemesi" de bulunmaktadır. Engelin kaldırılması için son kez çağrı yapıyorum.--RapsarEfendim? 17:18, 29 Ekim 2015 (UTC)

Bana ne hakla kukla dediğinizi anlamadım? Bu apaçık bir iftiradır ve düzeltmek zorundasınız. Daha öncede aynı madde yüzünden sizinle tartışmıştık. Israrla bu maddeleri keyfi olarak değiştirdiğinizi düşünüyorum. Açıkçası bu konuda yakında yayımlanacak bir kitap olduğunu açıkça söyleyebilirim. Aile ile röportaj yaptığım için bu konuda düzenlemeler yapıyorum. Bu beni kukla yapmaz, siz de sürekli keivan.f'nin değişikliğini onaylıyorsunuz bu şekilde ben de keivan.f'yi sizin kuklanız olarak ilan edebilirim. ruzigar (mesaj) 21:41, 29 Ekim 2015 (UTC)

Yanlışlık olmuş Kullanıcı:Ruzigar, "şah"lı "sultan"lı bir kullanıcılar ve bir ton anonim vardı, kuklalar onlar.--RapsarEfendim? 08:13, 30 Ekim 2015 (UTC)
  • Merhaba Rapsar, engellenmene üzüldüm. Meseleyi araştırmadım ancak haklı olduğunu düşünen arkadaşlar var. Umarım haklısındır ve kısa zamanda tekrar katkı yapmaya başlarsın. --Turgut46 13:10, 30 Ekim 2015 (UTC)
  • Engellemenin gerekli olmadığını düşünmekteyim. Kuklacılarla savaşmak ve kaynaksız bilgiyi geri almak da suç değil. --Uğurkentmesaj 13:51, 30 Ekim 2015 (UTC)
  • Kulanıcının şurdaki ifadesinin de cezalandırılması lazım. Bu türden saldırgan ifadeleri sürekli kullanıyor. Bu kullanıcı yüzünden Vikipedi birçok kullanıcı kaybetti. Kendi görüşlerine karşı çıkanları adeta düşman olarak görüyor ve saldırıyor. Cezasının kaldırılması değil artırılması lazım. Mukaddimeileti 16:32, 30 Ekim 2015 (UTC)
Mukadime, yeni kullanıcılar kazandırma çabamız olan Vikipedi Eğitim Programı'na sizin de katılımınızı bekleriz. Gerçi engellemeyi ceza olarak algılıyorsunuz ama, siz de yararlanabilirsiniz programdan.--RapsarEfendim? 17:28, 30 Ekim 2015 (UTC)
Rapsar, bu mesajınız bir üstteki mesajın "saldırgan ifadeleri sürekli kullanıyor" kısmını haklı çıkarır türden. --Khutuckmsj 18:55, 30 Ekim 2015 (UTC)
Engellemeyi ceza olarak algılayan bir hizmetli politikalara tam olarak hakim olamamış anlamı taşımakta. "Kullanıcı kaybettiriyor" demesinden yola çıkarak, kullanıcı kazandırma amacı güden eğitim programına katılabilir, yardımcı olabilir.--RapsarEfendim? 18:58, 30 Ekim 2015 (UTC)
Söylemenin yolu bu değil. Kurduğunuz cümle "engellemeyi ceza olarak görüyorsunuz, size eğitim verelim" anlamında. --Khutuckmsj 19:08, 30 Ekim 2015 (UTC)
Rapsar haklı. Kendisi, vandalizmi silmek için uğraşmış ama engellenmiş. Bu durum, gerçekten çok garip ve belki de gülünecek bir şey. Ben, Rapsar'a verilen engelin kaldırılması taraftarıyım. --Ozankra (mesaj) 17:44, 30 Ekim 2015 (UTC)
Engelleme sebebinin geçerli olmadığını düşünüyorum, bu kararlar keyfilikten uzak net bir şekilde, kullanıcıların üslubundan bağımsız olarak verilmeli, belirgin ihtilaf olan bir durum için muğlak ifadelerle abartılı sonuç çıkarılması hiç de yapıcı değil Hakan·IST 17:55, 30 Ekim 2015 (UTC)
  • Dürüst olmak gerekirse ben de bunu daha önce bilerek veya bilmeyerek yaptım. Ve başka yapan devriyeler de gördüm. Herhangi bir uyarı veya ceza(?) bana ve diğerlerine neden verilmedi? --SiLveRLeaD mesaj 09:13, 31 Ekim 2015 (UTC)
User:SiLveRLeaD vikipedide ısrarlı ihlaller engel sebebidir. uyarılar ise şurada: bir ve iki. --kibele 09:19, 31 Ekim 2015 (UTC)
@Kibele ilgili madde de VP:ÜGD ihlali olmadığı çok açıktır! bkz. 07:33, 29 Ekim 2015 ve 08:14, 29 Ekim 2015 Selamlarımla, iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:24, 31 Ekim 2015 (UTC)
kuralı bir matematik işlemi gibi değerlendirince öyle görünebilir. uzun zamandır çeşitli maddelerde süren bir alışkanlıktan ve daha önce defalarca uyarılmış bir kullanıcıdan söz ediyoruz. kuralda şöyle yazar: "Kullanıcılar günlük 3GK kuralını ihlal etmeseler de, rahatsızlık verme veya değişiklik savaşına girmiş olma nedenleriyle de yasaklanabilirler." bariz vandalizmler dışında değişiklik özeti yazmadan ve tartışma sayfasını kullanmadan geri almalar vikipedi'ye zarar vermektedir. elbette derdimiz bazı kullanıcıları korumak değil de vikipedi'yi korumaksa.. --kibele 09:28, 31 Ekim 2015 (UTC)
@Kibele buraya aktif katılıma başladığım günden beri tüm yaptıklarımın Vikipedi'yi korumak ve gelişimini sağlamak için olduğunun herhalde sizler gibi herkese de aksettirebilmiş ve bu izlenimi bırakabilmişimdir! Saygılarımla, iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 10:15, 31 Ekim 2015 (UTC)
Kullanıcının bir kukla hesap olduğu, daha önce defalarca anonim olarak maddeye aynı eklemeleri yaptığını söyledim. Kullanıcı, kukla hesap kullandığından engellenmiş.--RapsarEfendim? 09:30, 31 Ekim 2015 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, Grand Theft Auto: Vice City karakterleri listesi seçkin maddeye uygun mudur? Turgut46 18:35, 31 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Seçkin maddeden ziyade seçkin liste adaylığı diyelim :) İngilizce Vikipedi'de seçkin liste olan 1, 2, 3 ve 4 numaralı maddelere göre biraz zayıf olduğunu düşünüyorum. Bunların yanında kaynak düzenlemesi, tekrarlanan iç bağlantılar, kaynaksız ifadelerin çokluğu da göze çarpıyor. Sonny Forelli için örneğin hiçbir kaynak yok. Oyundaki diyaloglar bir şekilde kaynak olarak kullanılabilir -ki çokça da kullanılmış.--RapsarEfendim? 18:53, 31 Ekim 2015 (UTC)
İnan ki liste diyecektim ama şaşırıp madde demişim. Bence gayet uygun. Her bilgi için olabildiğince kaynak gösterdim, daha fazla kaynak gösterebilirdim ama aşırı kaynaklandırma olmasını istemedim. Sonny Forelli kısmına gelince, orasını ben yazmadım ama düzelteceğim, başlık telifli bile olabilir. Eksikleri söyle de düzelteyim, değil mi? :) --Turgut46 20:05, 31 Ekim 2015 (UTC)
Sonuç olarak ne yapmalıyım? --Turgut46 21:44, 31 Ekim 2015 (UTC)
Kaynaksız ifadelere yer verilmemeli ve kaynaklarla desteklenmeli muhakkak. Maddenin doğrulanabilir olması şart. Sırf oyun içi diyaloglar değil, çeşitli oyun sitelerinin inceleme ve yazıları da kullanılsa tadından yenmez :)--RapsarEfendim? 21:46, 31 Ekim 2015 (UTC)
Emin misin? Çokça kaynak gösterdim, her ifade için kaynak göstersem aşırı kaynaklandırma olmaz mı? Hangi siteleri öneriyorsun http://www.gtaturk.com/ olur mu mesela? Teşekkürler. --Turgut46 07:58, 1 Kasım 2015 (UTC)
Açıkçası maddeyi okumadım ama koskoca bir paragraf için tek bir diyaloğun kaynak gösterildiği kısımlar var. Hayat hikayesini tek diyalogda mı anlatıyor? :) Her cümle için kaynak elbette gerekmez. Şöyle ki, "Malı şuradan aldı. Şuraya götürdü. Polisler bastı." gibi cümleler mesela birbirleriyle bağlantılı olayları anlatıyor. Bunlar için, o kısmın sonunda tek kaynak kullanılabilir. "Polisler bastı. 5 yıl sonra hapisten çıktı." cümleleri mesela birbirleriyle bağlantısız ve muhtemelen oyunun farklı kısımlarında öğrenilen bilgiler. Bunlar için ayrı ayrı kaynak göstermek daha uygun. Verdiğin siteler gibi değil de daha çok IGN, GameSpot, Eurogamer gibi siteleri tercih etmek daha iyi. Türkçe için ise benim bildiğim BSC, Merlin'in Kazanı, Level gibi siteler daha kaliteli içerik sunuyor.--RapsarEfendim? 10:58, 1 Kasım 2015 (UTC)
Bu verdiğin Türkçe siteler kayda değer mi? Vikipedi'de maddeleri yok. Bu yüzden güvenilir olmayabilir. Tekrar teşekkürler. --Turgut46 12:11, 1 Kasım 2015 (UTC)
Kayda değer olabilir ama incelemedim. Muhtemelen Altın Örümcek falan almışlardır :)--RapsarEfendim? 12:40, 1 Kasım 2015 (UTC)

Rapsar, şurdaki ifadenin sorunlu olduğunu, daha önce de başka kullanıcılara karşı aşağılayıcı ifadeler kullandığını, bu yüzden engellenmen gerektiğini söylemiştim. Hatalı olduğunu kabul etmediğin gibi, aynı aşağılayıcı tavrını bana karşı da sürdürdün. Aslında ilk ifadeni görür görmez bu uyarının yapılmış olması gerekirdi. Yapılmamış olması hizmetlilerin hatası. Neyse, ben bu eksiği kapatıp, uyarmakla yetiniyorum. Bu uyarıdan sonra da bu tavır devam ederse yetki kullanmaya başlayacağımı bilmeni istiyorum. Umarım buna gerek kalmaz. İyi çalışmalar. Mukaddimeileti 21:32, 31 Ekim 2015 (UTC)

Merhaba. Öncelikle "siz"li konuşmayı tercih ederim. Kişisel görüşünüz aşağılayıcı ifade kullandığım yönünde olabilir, ben size katılmıyorum. Kullanıcıyla bu kadar samimiyetimiz olduğunu düşünüyorum, o nasıl düşünüyor onu bilemiyorum elbet. Siz de hizmetlisiniz, siz de hatalı gördüğünüzde nazikçe mesaj atabilirsiniz. Üsluptan dem vurup da azarlar gibi mesaj atmadan olsa daha iyi olur elbet. Size karşı aşağılayıcı tavrım "ceza" olarak algıladığınız engel kavramını yanlış olarak algılamanız mı yoksa eğitim programına davet edip de yeni kullanıcılar kazandırmamıza yardım olma çağrım mı?--RapsarEfendim? 21:38, 31 Ekim 2015 (UTC)
Bahsettiğiniz tartışmada sorun yarattığını düşündüğünüz ifadenin üzerini çizdim. Olsa ne olur olmasa ne olur, tartışmaya faydası yok pek. Emsal kararları da ekledim.--RapsarEfendim? 21:51, 31 Ekim 2015 (UTC)
Uyarının okunmuş olduğunu gördüm, bundan sonra daha dikkatli davranacağınızı tahmin ediyorum. (Siz/sen kısmında biçime değil içeriğe bakıyorum, ama tabii ki muhatabımın isteğini esas alırım.) Mukaddimeileti 22:03, 31 Ekim 2015 (UTC)

Translatewiki[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar benim yabancı dillerin iyi de ben çeviri Translatewiki ye nasıl üye olabilirim? Hayırlı günler. →→Mehk63 19:08, 1 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Siteye girip kayıt yapabilirsiniz :)--RapsarEfendim? 20:17, 1 Kasım 2015 (UTC)

Siteye girdim fakat kayıt yeri yoktu. Linkini atabilir misiniz? İyi günler:) →→Mehk63 14:09, 2 Kasım 2015 (UTC)

Şuradan geçici olarak kayıt oluyorsunuz, birkaç çeviri yapınca da hesap onaylanıyor. Şurada daha fazla bilgi mevcut.--RapsarEfendim? 15:59, 2 Kasım 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Rapsar,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Sinema ile alakalı maddeleri ekleme/düzenleme/bakım konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Ozankra (mesaj) 06:01, 2 Kasım 2015 (UTC)

FIFA Dünya Kupası[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar, en golcü futbolcular istatistiğindeki listede maç başına gol ortalamasını büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe sıralayınca hata oluyor. Haberin olsun. --Uğurkentmesaj 12:12, 2 Kasım 2015 (UTC)

Selam. Bu teknik bir konu, teknik bir kullanıcıya durumu haberdar edelim hemen. Teşekkürler bildirim için :)--RapsarEfendim? 16:01, 2 Kasım 2015 (UTC)

Merhabalar ben şablon: savaş bilgi kutusu'nu kürtçe vikipedi'ye aktardım fakat birşeyler teres gitti. Bakın: https://ku.m.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eera_Trablusxarp%27%C3%AA siz teknisyensiniz ya belki bir yardım edersiniz diye düşündüm. →→Mehk63 19:35, 2 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. İngilizce Vikipedi'den birkaç şablon ve modül sayfası aktardım, şu an maddede sıkıntı kalmadı. Ancak aktardıklarımı direkt olarak aktardım, kategori veya dil bağlantıları falan eklemedim. İsterseniz gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz aktardığım sayfalarda. İyi günler.--RapsarEfendim? 21:10, 2 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba Ahmet reyiz yılmaz ın özgeçmişindeki düzenleme ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. ufak bir yazım yanlışımız olmuş düzenleme gönderdim tekrar onaylama şansınız olursa çok memnun olurum iyi çalışmalar. Orhan6278 (mesaj) 10:31, 4 Kasım 2015 (UTC) Kullanıcı:Rapsar

Selam Rapsar

El-Nusra Cephesi sayfasındaki "UK2" adlı 10. kaynağa bakar mısın? Neden sayfada link ve başlık ayrı ayrı görünüyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. 😤😡 Maddenin geçmişindeki son birkaç değişikliğe bakarak da bunu anlayabilirsin zaten 😉 --Zaitsév 21:57, 4 Kasım 2015 (UTC)

Lütfen dikkat[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar, lütfen nezakete özen gösteriniz. iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 01:13, 5 Kasım 2015 (UTC)

Selam :) Kimse ilgilenmiyor konuyla. Kullanıcı ve kuklaları, once zamandır dezenformasyon amacıyla kullanıyor Mahidevran Sultan maddesini. Engelleme ve koruma talebinde bulundum, hiçbir sonuç çıkmadı. Hazır dikkatini çekmişken konuyla ilgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 08:59, 5 Kasım 2015 (UTC)
Konu hiç bilgim olan bişey değil, bu nedenle sayfa için maalesef yardımcı olamayacağım. Selamlar ve iyi vikiler, Eski KA Fenerli1978 SakhalinioBuyrun beniiiim? 09:06, 5 Kasım 2015 (UTC)
Konu hakkında bilgi gerekmiyor zaten :) Az önce tartışma sayfasına yazdım. Kullanıcı, kaynaklarda yer almayan bilgileri, yer alıyormuşçasına maddeye ekliyor ve okuru yanlış yönlendiriyor kasıtlı olarak. Keivan.f de bunu söylemişti. Son eklediği kaynak, bir profesör tarafından yazılmış olunca "acaba?" dedim ve geri almadım bir süre. Ancak o kaynağa da ulaştım, aynı şeyle karşılaştım.--RapsarEfendim? 09:13, 5 Kasım 2015 (UTC)

Safiye & Kösem[kaynağı değiştir]

Hello. Actually I think I have found new problems in these two pages. First of all, Safiye's death date is unclear. In English Wikipedia it's written that she died in November 1605 (it also seems to have a source), but here in Turkish Wikipedia her death date is November 1619. Well, there's a huge difference between these years and I don't know which one is correct. As you have better knowledge and better access to different sources, I think you can find a reliable source which provides her exact year of death. The other problem is about Kösem and her children. International encyclopaedia of Islamic dynasties by Nagendra Kr Singh which is used in English Wikipedia as a source lists Kösem's children as Murad, Süleyman, Ibrahim, Kasim, Ayşe, Fatma and Gevherhan. Now some users and IPs have added new names including Hanzade, Burnaz Atike and Mehmet. Actually The Imperial Harem: Women and Sovereignty in the Ottoman Empire by Leslie P. Peirce lists Hanzade as Kösem's daughter in page 365. But when I searched Atike Sultan in Goole books I just saw that she is listed as Ahmed I's daughter. None of those books refer to her mother's name. There are however some other books in Google results showing another Atike Sultan as Turhan Hatice Sultan's daughter. As they're Turkish I can't understand them completely. Is it possible for you to take a look at them? Besides, I couldn't find any information about Kösem's possible son Mehmet, whose name is listed by IPs or unconfirmed users. Maybe it's mistaken by one of Mahfiruz Hatice Sultan's son whose name was also Mehmet according to English Wikipedia but I don't know if its source is reliable or not. Keivan.f (mesaj) 10:07, 6 Kasım 2015 (UTC)

Hi. To be honest, I am focused on another subject which is completely unrelated with Ottoma history :) And I really don't have much information about these issues, I only expanded I. Süleyman and Mahidevran Sultan articles, that's all. It seems like you are interested in these issues and you are trying to build neutral content with reliable sources. You can contribute however you want, and it is really better to delete unreferenced content. After I complete the article that I'm working on, I'll try to expand these articles too with reliable sources that I can access.--RapsarEfendim? 10:49, 6 Kasım 2015 (UTC)
Thanks for your response. I'm also busy with some new articles in English Wikipedia but I also want to expand Ottoman related articles in English and Turkish Wikipedia equally. However my major problems in expanding these articles are the pending changes that I can't revert. That's why I always have to ask you or the others to revert them for me. Anyway I don't have enough time currently as I have some major works to do in my own life. But I'll be back some months later and after you finished your current projects, with your help and advise I think I can make those articles' material better and more trustworthy. Until then, I wish you best luck and happiness in everything you do. Keivan.f (mesaj) 11:00, 6 Kasım 2015 (UTC)
You can just send a message to me or any other patroller that is interested about these kind of articles to revert vandalisms :) I would love to be helpful against vandalism. After expanding an "important" article (I personally use that term for geography, history, science articles), I try to expand a cinema, sport or video game related article just to clear my mind :) I just recently expanded 2003 İstanbul saldırıları, so now, I'm focused on a movie article. After that, I. Süleyman can be my next project. It's almost finished, but it needs a revision and expansion in some sections. I would be happy to have your help :) And if you need any translation of a Turkish source, you can just ask me. Have a nice day.--RapsarEfendim? 11:09, 6 Kasım 2015 (UTC)
Great. Thanks. I'll absolutely rely on your help in the future. Bye. Keivan.f (mesaj) 11:56, 6 Kasım 2015 (UTC)

Tiyatro topluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Ümraniye Sahnesi maddesini " Türkiye'deki tiyatro toplulukları"na dahil etmişsiniz. Sizce uygun mu, yanlışlıkla mı oldu acaba ?

Bir de, bir tiyatro oyunu maddesinin "taslak" olmaktan çıkması için gelmesi gereken nokta nedir? Örneğin: Woyzeck Masalı taslak olmaktan çıkartılabilir mi?

Selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 13:56, 6 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Tiyatro toplulukları kategorisindeki maddeleri ülkelerine göre dağıttığım için onu da Türkiye'ye eklemiştim. Açıkçası tiyatro alanı hakkında çok fazla bilgim yok, terminolojiye de tam olarak hâkim değilim. Siz daha hâkimsiniz benden :) Taslak nedir, hangi maddeler taslaktır konusunda fikir edinmek için şuraya bakabilirsiniz. Keskin bir çizgisi yok taslak maddelerin. Bağlantısını verdiğiniz madde ise kesin olarak taslak seviyesini aşmış, şablon kaldırılabilir :)--RapsarEfendim? 14:06, 6 Kasım 2015 (UTC)

Philon ve Yunanca Φ harfi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Philon maddesinin adını değiştirmek istedim. Philon, Roma İmparatorluğu'nun Mısır eyâletinde doğdu ve büyüdü. Ancak, Philon'un orijinal ismi Latince değil, Yunanca Φίλων. Bu durumda, madde adını Filon yapmalı mıyım? Yoksa Romalıların dili Latince olduğu için ve Philon'un resmi olarak Romalı Latin olduğu kabul edileceği için madde adı Latince imiş gibi Philon olarak mı kalmalı? Yunancanın romanizasyonu maddesine baktım ve Φ harfinin f olarak Türkçe Vikipedi'de kullanılması gerektiğini gördüm. Eğer yanlış gördüysem lütfen doğrusunu göster, çünkü ona göre değişiklik yapacağım?-- İskenderBalas💬 15:08, 7 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Philon şöyle, Filon ise şöyle sonuç veriyor. Görüldüğü gibi Philon daha yaygın, ancak Filon'u kullanan kaynaklar daha sağlam gözüktü bana (şimdi gelip de Rapsar kendince yorum yapıyor denmesin ama öyle gözüktü ilk bakışta). Şahsın Yunan olmasından ötürü Filon olması gerektiğini düşünüyorum.--RapsarEfendim? 16:32, 7 Kasım 2015 (UTC)

Engelli kullanıcının, isimsiz olarak değişiklik yapması[kaynağı değiştir]

Selam, bir sorum olacaktı. Bir kullanıcı topluluğun sabrını zorladığı için 1 ay ceza aldı. Ama kendisi bu sefer ip adresi ile değişiklik yapmaya ve laf yetiştirmeye devam ediyor. Bu yapılabilir mi? kişi aynı kişi, aynı takıntılı değişiklikleri yapmasından belli oluyor.Kolay gelsin...--Muratero 16:08, 7 Kasım 2015 (UTC)

Selam. Vikipedi:Kukla politikasında "Kullanıcılar değişiklik yapamamaları için engellenmiş olması veya bir şekilde bir konu için uzaklaştırıldıkları süreçte, sock puppet kullanarak bu engelleri kaldırmaya çalışamaz. Bu şekilde bir davranış, engelleme süresinin yeniden başlatılmasına veya uzatılmasına neden olabilir." olarak açıklanmakta durum.--RapsarEfendim? 16:35, 7 Kasım 2015 (UTC)


Usame bin Ladin'in ölümü[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Uzun zamandır maddeyi baştan sonra inceleme fırsatı bulamamıştım. Öncelikle ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Ben de ufak tefek bir şeyler yapmaya çalıştım. Gerçi devede kulak kalıyor ama neyse.. 3 kaynak hariç (197:arşivlenmiyor, 217: ölü link, 227: burada url yok) hepsini arşivledim. Aklıma takılan bazı şeyler var. SM adaylık sayfasında belirtmeden önce sana söylemek istedim

  • 1- Maddede şöyle bir cümle var: Obama'nın üst düzey danışmanlarından biri daha sonraları The New Yorker'a, Obama'nın "Pakistanlıların bu sırrı bir saliseden fazla saklayabileceğine dair ciddi güven eksikliği vardı." demiştir. (Biraz düşük bir cümle olmuş sanki. 4-5 kere okuduktan sonra anlaşılabiliyor ama daha düzenli hale getirilebilir). Kaynakta "nanosaniye" ifadesi yer alıyor. "Salise" çevirisini mecaz olarak mı kullandın?
  • 2- Maddenin birkaç yerinde (Örneği şu cümlede: Harcanan [istihbarat toplama] çaba o kadar büyük ve maliyetliydi ki CIA, Aralık [2010] ayında Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ne başvurarak onlarca milyon doların bu iş için kullanılması için çeşitli ajansların bütçelerine aktarılması talebinde bulundu.) köşeli parantez var. Köşeli parantezin kullanımı normal parantezden farklı mı?
  • 3- Maddenin 2 yerinde "bulunulmak" kelimesi geçiyor. Katmerli edilgenlik (bulmak -> bulunmak -> bulunulmak) yerine daha farklı bir ifade kullanmamızın bir sakıncası var mı?
  • 4- Maddedeki mevcut kırmızılar maddenin SM olmasına engel olur mu?
  • 5- ====sonuç==== altbaşlığı ===sonuç=== şeklinde olsa daha doğru olmaz mı?
  • 6 - Yayımlamak mı doğru, yayınlamak mı? Her ikisini bolca kullanmışsın. Şurada yayımlamak doğru demiş ama..😕
  • 7- Bir de bazı paragraflarda cümleler "dı,di" ile biterken araya "mıştı,mişti" ler girerek akıcılığı azaltmış biraz. Çeviri sırasında gözünden kaçmış olabilir. (SM adayı olduğu için kılı kırk yarıyorum. Kusura bakma 😄)

Son olarak sayfandaki duyuruyu gördüm. Kırmızıları açamam ama kaynak arşivlemesi gibi angarya işlere yardım edebilirim.--Zaitsév 22:12, 8 Kasım 2015 (UTC)

Rica ederim, okumana ve beğenmene sevindim, değişiklikler için de ben teşekkür ederim :) 197'yi ben arşivledim, çalışmayan 217 yerine aynı bilgileri içeren ve kaynak olarak kullanabileceğimiz başka bir bağlantıyı ekledim, 227 de aslında haber programına atfen eklenmişti ama ben yine de yazılı bir kaynakla değiştirdim, erişimi daha rahat oldu.
  1. Burada esasen bir zaman dilimi olarak verilmemiş o kavram, mecazen verilmiş :) Salise yerine daha iyi bir öneri varsa bu mecazı karşılayacak, gerekli değişikliği yapabilirsin. Cümledeki düşüklüğü de gidermeye çalıştım.
  2. Farklı bir görevi var, evet; ancak bu görevi Türkçe için de geçerli mi kesin olarak bilmiyorum açıkçası. Ek açıklama gibi düşün onları. Tire konabilir belki, bilemedim.
  3. Değiştirmişsin sanırım, sıkıntı yok :)
  4. "Ben" sanmıyorum, senin düşündüklerin varsa açabiliriz problem değil.
  5. Haklısın, düzelttim.
  6. İngilizcedeki aired kelimesinin karşılığı olarak "yayınlamak"ı uygun gördüm. TV yayını diye bir kullanım var mesela.
  7. Ben de bunları akıcılık artsın diye eklemiştim aslında :) Geçmiş zamanın da geçmişinden bahsettiği yerlerde kullanmaya çalıştım çoğu zaman. Göz tırmalayanlar varsa değiştirebilirsin.
Bunları SM adaylığı sayfasına yazsan daha da süper olurdu, kopyalarız artık :) Böyle ince değerlendirmeler çok daha iyi ve verimli kesinlikle. Maddeyi ben aday göstersem de bana ait değil, buraya ait neticede. Film maddesinde ise kaynaklar şu an dağınık ve daha eksikleri olduğunu düşünüyorum. Yine de kırmızılara yoğunlaştım şu an, onlar çıkınca aradan rahat rahat çalışılır diye düşündüm :) Haber ederim tamamlanınca da birlikte daha çabucak tamamlarız. Teşekkürler, iyi günler.--RapsarEfendim? 23:32, 8 Kasım 2015 (UTC)
Köşeli parantezin dediğin gibi bir kullanımı varmış. Sıkıntı yok yani. --Zaitsév 15:51, 9 Kasım 2015 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Rapsar,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kategorisi eksik/olmayan maddelerin kategorilendirilmesi konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Ozankra (mesaj) 06:08, 9 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba, Mavi maddesinde rastladım da, çeşitli alanlardaki tanımlaması yapılırken "Müzikte" başlığında Mavi isimli bir şarkıcıdan bahsedilmiş. Bana pek öyle gelmedi de, sizce kayda değer bir bilgi mi?

Selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 14:53, 11 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Başlık yanlış anlaşılarak o kısım eklenmiş zannediyorum ki :) Mavi rengin çeşitli alanlardaki kullanımı yer almalı o başlıkta, diğer örneklerde görüldüğü gibi. Dediğin gibi kaldırılması lazım.--RapsarEfendim? 15:18, 11 Kasım 2015 (UTC)

Selamlar. Sinema projesi üyeleri olarak Aşk filmindeki kırmızı bağlantılara bir el atsanız ya :) Günlerdir madde açıyorum ama tek başına zor geliyor. Maddeyi de geliştirmek gerek, siz açın, söz o kısmı ben halledeceğim ve İngilizce Viki'dekinden daha iyi hâle gelecek :)--RapsarEfendim? 22:34, 12 Kasım 2015 (UTC)

Şuraya yazın bakalım başka ilgilenen çıkacak mı. Ben ilk fırsatta ilgilenmeye çalışacağım. Şu sıra başka işlerle uğraşıyorum, bitince bakayım --Diyapazon, 00:34, 13 Kasım 2015 (UTC)

Kaliteli madde yorumu[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar, 22 Ekim günü Marksizm-Leninizm maddesinin kaliteli madde olmasına dair tartışmada karşı oy kullanıp cümlelerin düzeltilmesini önermiştiniz. O zaman sürecinden sonra tüm önerilerinizi de dikkate alarak maddeye birçok katkıda bulundum. Ardından geçen sürede herhangibir yorumda bulunmadınız. Maddenin yeni hali hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ayrıca madde mevcut haliyle yeterince uzun ve detaylı bilgiler içermekte. Üstelik birçok kaliteli maddeye göre de daha içerikli. Bu nedenle Kaliteli Madde değil de Seçkin Madde adayı olsa daha uygun olmaz mı? --Ahmet Turhan (mesaj) 13:23, 15 Kasım 2015 (UTC)

Madde düzenleme hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Kerbela (oyun)'da "Kaynakların, kaynak şablonları kullanılarak düzeltilmesi ve bağlantıların yok olmasına tedbir olarak arşivlenmesi" dediğiniz işlemleri ne şekilde yapabilirim? Yönlendirirseniz sevinirim. Frock~trwiki (mesaj) 14:59, 16 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Kategori:Kaynak şablonlarındaki uygun şablonları, mümkün mertebe tüm parametreleri doldurarak düzenlemek gerekli (genelde yayımcı, yazar, tarih parametreleri). Şu maddeyi bırakayım örnek kullanımlar için (kaynak dili Türkçe ise ayrıca belirtmeye gerek yok). Arşivleme işini de archive.org'dan yapabilirsiniz.--RapsarEfendim? 16:27, 16 Kasım 2015 (UTC)

Pending changes[kaynağı değiştir]

Hi Rapsar. Can you please take a look at the article of Kösem Sultan? There are 34 pending changes that need to get reviewed. Can you or any other user who has enough time check the contributions by IPs and new users? Keivan.f (mesaj) 07:58, 17 Kasım 2015 (UTC)

Thanks for reviewing the edits. Also User:Ruzigar has changed Mahidevran's article again and added new information. You may take a look at them if you want and see if the sources are reliable. Another thing that I wanted to discuss with you is that Mahidevran wasn't actually a Haseki Sultan as this title was given to Hurrem for the first time. So I think "Haseki Sultanlık dönemi" should change to "Sultanlık dönemi". Anyway, I don't change it and let you decide on your own. Thanks. Keivan.f (mesaj) 17:41, 19 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı adınızın yanındaki R harflerini nasıl oluşturdunuz? Bu özellik tüm kullanıcılara açık mıdır? Birde kaliteli, seçkin madde yıldızları var, o yıldızların oraya eklenebilmesi için neler yapılması gerekmektedir? Son olarak, sürekli takibini yaptığım birçok sayfa var, bu sayfaları seçkin/kaliteli maddelere aday göstermek istiyorum. Aday gösterdikten sonra değerlendirme süreci kaç gündür? Değerlendirme olumlu olursa kullanıcı adının yanına yıldızlar kendisi mi ekleniyor? Son sorum, bazı kullanıcıların sayfalarında "çalışma sayfam" gibi bir şey oluyor. Bir sayfayı çalışma sayfam olarak nasıl ekliyoruz? Teşekkürler. Manco nun hayali (mesaj) 17:07, 17 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

Merhaba. Rockstar Leeds'in logosu sadece, ben de kamu malı olduğundan kullanabiliyorum :) Kullanıcı sayfamdan kopyalayarak siz de kullanabilirsiniz yıldızları (veya dosya adı kısmını değiştirerek başka dosyalar da kullanabilirsiniz, adil kullanım resmi olmadığı müddetçe elbet). Adaylık süreci ve şartlar için de VP:SMN ve VP:KMN ile diğer seçkin ve kaliteli madde örneklerini inceleyebilirsiniz. "Kullanıcı:Manco nun hayali/Çalışma" diye bir sayfa oluşturabilirsiniz çalışmalarınızı yapmak için.--RapsarEfendim? 18:22, 18 Kasım 2015 (UTC)

İlginize teşekkürler... Manco nun hayali (mesaj) 18:39, 19 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

denetçi isteği[kaynağı değiştir]

  • Denetçi talebini niçin geri aldınız? Jumpeax (mesaj) 17:11, 18 Kasım 2015 (UTC)
Eski yazışmaları silmişsiniz, üzerine başka yazılar eklemişsiniz.--RapsarEfendim? 18:18, 18 Kasım 2015 (UTC)
Eski yazışmalar bknz. sonuçsuz idi. Belirttiğiniz gerekçe haklı bir sebep oluşturmuyor. Bana biraz keyfi geri alma gibi geldi. Ki denetçi talebini bu şekilde geri almanız bazı şüpheler uyandırıyor. Jumpeax (mesaj) 19:11, 18 Kasım 2015 (UTC)

gta san andreas oyununun resmi sitesindeki tasarımcı kimliğine bakar mısınız? Jumpeax (mesaj) 13:46, 19 Kasım 2015 (UTC)

Öyle bir kısım göremedim ben sitesinde.--RapsarEfendim? 13:50, 19 Kasım 2015 (UTC)

Ayrıca bakınız[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kerbela (oyun) maddesinde, örnek olarak Kerbelâ olayı maddesinde de yer alan "Ayrıca bakınız" kısmı gibi * madde işareti koymadığım için uygun değildi sanırım. Şu anki hali uygun mudur? Frock~trwiki (mesaj) 12:00, 20 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Öyle bir durum olsaydı silmek yerine düzeltirdim :P Madde içerisinde bağlantı verilen bir maddeyi "ayrıca bakınız" olarak eklemiyoruz. Konuyla ilgili olduğu hâlde madde içerisinde bağlantı verilmeyen maddelere bağlantı vermek için o kısım.--RapsarEfendim? 14:27, 20 Kasım 2015 (UTC)

Şimdi anladım : ) Doğru, ilk kısımda iç bağlantı olarak geçiyor. İlk kısımdaki iç bağlantıyı iptal edip "Ayrıca bakınız" kısmında özel olarak vurgulanması kanaatindeyim, çünkü konunun tarihsel detayı hayli fazla ve oyuna konu olan olayı kapsamlıca öğrenmek isteyenlere bir kaynak olur diye düşünüyorum. Bu şekilde tekrar düzenledim, sizce uygun mudur? Frock~trwiki (mesaj) 14:42, 21 Kasım 2015 (UTC)

Vikipedi'deki bazı kısımların sizcesi bizcesi olmuyor bildiğiniz gibi :) Ayrıca bakınız başlığının görevi dediğim gibi. Benzer şekilde "dış bağlantılar" başlığı da kaynak olarak kullanılmayan ve konuyla alakalı bilgi sunan bağlantıları listelemek için. "Konuyla ilgili yayınlar/ileri okuma" başlıkları da öyle keza. Bu noktada bana "peki bu nerede yazıyor?" diye sorarak bağlantı istemeniz gerek :P Tabi ki de Türkçe Vikipedi'de böyle bir kısım oluşturulmamış. İngilizce Vikipedi'de "As a general rule, the "See also" section should not repeat links that appear in the article's body or its navigation boxes." diye gayet net bir dille belirtilmiş. "İngilizce bizi ilgilendirmiyor ki, her Viki kendi bacağından asılır" derseniz bunun üzerine, bizdeki uygulamanın da benzer olduğunu söylerim. "Bana yazılı bir şey gösterin" derseniz, diyecek lafım kalmaz :)--RapsarEfendim? 17:54, 21 Kasım 2015 (UTC)

Teşekkürler baya kaynaklı açıklamışsınız da.. : ) "bence" derken, eğer giriş kısmındaki dahili link bağlantısını kaldırdığımda artık sayfada Kerbela olayı maddesine bir link kalmadığında Ayrıca bakınız kısmına ekleyebiliyorsam diye söylemiştim. Olmuyorsa ok. Bu arada kaynak bağlantıların arşivlenmesi tamamlandı. Bu vesileyle sayenizde bu işlemi de öğrenmiş oldum. Frock~trwiki (mesaj) 19:01, 21 Kasım 2015 (UTC)

Resim boyutu küçültme[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu resmin boyutunu küçültüp, adil kullanıma uygun hâle getirebilir misin? Yarı yarıya küçültsen yeterli zannediyorum ki :)--RapsarEfendim? 21:40, 20 Kasım 2015 (UTC)

Buyrun... Kolay gelsin.--i.e.msj 10:39, 21 Kasım 2015 (UTC)

iki ayrı madde[kaynağı değiştir]

Sayfalara bakarken rastladım da, Kadıncıklar (tiyatro) ve Kadıncıklar (oyun) adında iki ayrı sayfa açılmış. Bunu nasıl birleştirebiliriz? Ne yapmak gerek?

Frock~trwiki (mesaj) 19:18, 21 Kasım 2015 (UTC)

Uygun ada sahip olan madde altında ikisinin verdiği bilgiler birleştirilmeli ve diğer maddedeki içerik boşaltırılarak Şablon:Geçmiş birleştir eklenmeli. Uğraşmam derseniz, her iki maddeye de Şablon:Birleş ekleyerek birleştirilmeleri gerektiğini işaretleyebilirsiniz.--RapsarEfendim? 21:24, 21 Kasım 2015 (UTC)

Kemal Sunal sayfası.[kaynağı değiştir]

Merhaba.. Bir önceki mesajınız için teşekkür ederim.. Yıldızları yapabildim, biraz uğraşmam gerekti sadece. Zamanla alışıyorum sisteme. Sakhalinio ya seçkin maddelerle ilgili danıştım, sizin bu konuda daha deneyimli olduğunuzu söyledi. Şu an hali hazırda kemal sunal sayfasıyla ilgili bilgileri güncelleme, alt başlıkları genişletme ve sayfa düzeni çalışması yapıyorum. Ek bilgiler ekliyorum.. Sayfada şu an "çalışma" şablonu ekli. Çok kısa süre sonra çalışmama devam edeceğim. Sakhalinio sayfayı takip edeceğini söyledi, sizden ricam, sizinde sayfayı çalışmam bitene kadar takip etmeniz, eksiklerimi yanlışlarımı önerilerinizi bana bildirmeniz.. Ben bu ansiklopedi de yeniyim ve kemal sunal sayfasını seçkin madde yapmak istiyorum. Tabi sadece bu sayfayı değil, farklı sayfaları da seçkin madde yapmayı çok istiyorum. Seçkin madde yapmayı çok ama çok istiyorum ve kemal sunal sayfası benim ilk seçkin madde çalışmam.. Bu yüzden çok heyecanlıyım ve yanlış yapmak istemiyorum. Seçkin madde incelemesine başvurmadan önce tüm eksikleri gidermeye çalışıyorum.. Bu konudaki yardımlarınızı ve önerilerinizi beklemekteyim. Sakhalinio ya danışmıştım ama size de sormak istiyorum.. Kemal Sunal'ın ayrı bir filmografi sayfası var ama kemal sunal başlığında da filmografi tablosu var. Yani bu tabloyu sileceğim ve Ana madde: Kemal Sunal filmografisi olarak yönlendireceğim. Bu konudaki görüşünüz nedir? Sayfa yapısını çok kalabalıklaştırıyor ve bu yüzden onu silmeliyim.. Sayfayı şu an ki haliyle bir ziyaret edip, geçmişten yaptığım katkılara bakarsanız, epey yol katettiğimi düşünüyorum, inşallah yanılmıyorum.. Mesajınızı bekliyorum.. Manco nun hayali (mesaj) 19:24, 21 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

Merhaba. Yeteri kadar/doyurucu bir içeriğe sahip, güvenilir kaynaklara dayanan, kaynaksız, yoruma dayalı ve taraflı ifade içermeyen, iyi yazılmış bir madde olursa neden olmasın? :) Böyle bir konu için basılı eserleri de kullanmanızı tavsiye ederim, daha da sağlam bir madde olur. Çalışmanızı tamamlayın, ondan sonra naçizane görüşümü paylaşırım. Filmografi kısmına gelince, ana madde çok uzun olursa, filmografi gibi bazı kısımlar ayrılarak ayrı bir madde oluşturulabilir. Sırf bazı kişiler için ayrı madde var diye, kısacık bir maddeden filmografi kısmını alıp ayrı bir madde açmamak lazım.--RapsarEfendim? 21:30, 21 Kasım 2015 (UTC)

Rapsar Selamlar.. Kemal Sunal sayfasıyla ilgili çalışmam devam ediyor. Şu an üç adım çalışma yaptım, toplamda 13bin karakter ediyor aşağı yukarı. Çalışmam devam edecek.. Sormayı istediğim bir şey var, sinema dönemi kısmında filmleriyle ilgili bazı bilgiler, çalıştığı yönetmenler ve bazı senaristleri belirtiyorum ancak bölüm sandığımdan daha uzun oldu gibime geliyor. Sence bu bölümde çıkarmam gereken bilgiler var mı yoksa ekleyeceğim görsellerden sonra o ilgili alt başlık kendini toplayacak mıdır (okunaklı olması açısından) bu konudaki önerini okumayı çok isterim, beklemedeyim. Teşekkürler. Manco nun hayali (mesaj) 11:43, 26 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

Selam. Emeğine sağlık :) Açıkçası daha önce hiç oyuncu maddesini bu ölçüde geliştirmediğimden ötürü tam hakim değilim konuya. Bizde, İngilizce ve diğer dillerde seçkin madde olan oyuncu maddelerinde durum nasılsa onlara göre hareket edilebilir. Çok aşırı detaylardan değil de yönetmen gibi başlıca unsurlardan bahsedilmeli gerek diye düşünüyorum.--RapsarEfendim? 12:25, 26 Kasım 2015 (UTC)

Tekrar merhaba.. Mesajınız için teşekkür ederim. Daha önce bu denli bir geliştirme (oyuncu maddesi) yapılmamış olmasından bir manada sevinç duydum, zira bunu ilk kez başarmış bir kimse olacağım kısmet olursa.. Çalışmamı sürdürüyorum, dediğin gibi yabancı vikilere de bakacağım.. Tavsiyen içinde teşekkür ederim.. :) Saygılar, sevgiler.. Manco nun hayali (mesaj) 19:03, 26 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

Selamlar. Sayfa içerisinde ayriyeten varolan filmografi tablosunu sildim, ana maddeye yönlendirdim, bilginize. Manco nun hayali (mesaj) 20:04, 27 Kasım 2015 (UTC)manco nun hayali

Hocam selamlar. İlgili sayfada hakkındaki görüşler diye bir bölüm var. Bu bölümü silmek istiyorum. Çünkü son bir haftadır yazılı basında araştırma yapıyorum ve hakkındaki görüşlerin tamamını yazsam ayrı bir sayfa açmak gerekir. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, bazı sanatçılar diye daraltıp öyle mi ekleyeyim yoksa tamamen sileyim mi? Bu konudaki görüşünüzü bekliyorum Manco nun hayali (mesaj) 10:43, 2 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Merhaba. Vefatı sonrasında elbette hakkında iyi şeyler söylenecektir. Bunların burada değil de Vikisöz'de yer alması daha iyi olacak. Buradan oraya bağlantı verilebilir.--RapsarEfendim? 10:54, 2 Aralık 2015 (UTC)

Hocam selamlar.. Vikisöz bağlantısını Ana madde: Vikisöz şeklinde yapamadım. İlgili sayfada "hakkındaki görüşler" diye bir alt başlık bıraktım. Bunu oraya benim için ekler misiniz? Çalışmanın sonuna geldim sayılır. Bittiğinde değerlendirmenizi rica edeceğim.. Bitmek üzere. Manco nun hayali (mesaj) 21:09, 3 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Selamlar.. Çalışmam bitti. Rötuş gerektiren yerler illaki olacaktır.. Göz atıp bana görüşlerinizi iletirseniz bunları düzeltip seçkin madde adayı şablonu eklemek istiyorum.. Teşekkürler.. Manco nun hayali (mesaj) 19:20, 11 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Selam. Emeğine sağlık. Maddedeki resimleri adil kullanım politikası gereğince kullanamayız ne yazık ki. Yalnızca bilgi kutusundaki resim ve bir kullanıcı tarafından çekilen mezarının resmi kalabilir.--RapsarEfendim? 22:07, 11 Aralık 2015 (UTC)

Hello Rapsar. I have been recently expanding Beren Saat's article in English Wikipedia. I have to confess that I have been using the Turkish version as a source of inspiration and have translated some parts of it to English. But my main problem is philanthropy (hayırseverlik) section. It's too difficult for me translate it, besides it's an important section that shows her charitable efforts. Unfortunately there aren't enough English language sources about her charity works so translating this section is the only way. I will translate some parts of it and save it in my sandbox. If you can, please take a look at it later to see if the paragraphs are well translated and also contain all the information mentioned in the original Turkish section. Thanks a lot. Keivan.f (mesaj) 09:55, 23 Kasım 2015 (UTC)

Hi. OK, you start working on it and I will try to help it after you complete your work :)--RapsarEfendim? 09:59, 23 Kasım 2015 (UTC)
I finished the translation. The translated paragraphs can be seen in the section that you created in my talk page. Please take a look at them and compare them to the Turkish version. Thanks. Keivan.f (mesaj) 11:57, 23 Kasım 2015 (UTC)
I've also translated some parts of the "Early years" section. I'll be glad if you take a look at them as well. Keivan.f (mesaj) 16:40, 23 Kasım 2015 (UTC)
I tried my best, hopefully I didn't do anything wrong :)--RapsarEfendim? 17:15, 23 Kasım 2015 (UTC)
Well, if you say it's OK then it's OK. Thanks by the way. Keivan.f (mesaj) 18:03, 23 Kasım 2015 (UTC)

Gülden Mutlu[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şarkıcının bazı şarkıları şurada görülebileceği üzere bazı ulusal müzik listelerine girmiş ki bu sayede de Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasında belirtilen "Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması" kriterini karşılıyor. Rica etsem maddeyi geri getirebilir misin? İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 23:41, 23 Kasım 2015 (UTC)

Maddeyi geri getirdim. Kolay gelsin. --Eldarion 06:39, 24 Kasım 2015 (UTC)

israil hava kuvvetleri sayfasını değiştirmiyorsun, halen daha uyarıma rağmen değiştirmeyip vandallara göz açtırırsan hakkında soruşturma açacam, bu uyarım olsun hadi ;)

Madde düzenleme hk. Kerbela (oyun)[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba, (Bu madde için sizi de fazla rahatsız ettim ısrarcı gibi ama...) Türkçe tiyatro adına da bir ilki yapabilmeyi umuyorum. Son tespitlerinizdeki gibi kadro kısmını, ödüller kısmını düzenledim, adaylıkları ekledim, bağlantıları arşivledim, eleştiriler bölümünü ekledim, dış bağlantıları düzenledim.

Ayrıca ne katabilirim diye araştırıp, içindekiler kısmını düzenledim, görüntülerdeki fotoğrafların şablonunu değiştirerek daha büyük ve üzerine gelince otomatik olarak açıklama çıkacak şekilde düzenledim, kaynakça şablon görünümünü düzenledim. Wikimedia commons kategorisi oluşturup şablonu ekledim, dolaşım şablonu ekledim, kategoriler ekledim.

Varsa bir tespitiniz palaşırsanız sevinirim.

selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 20:59, 25 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba,

Görüşünüzü merakla bekliyorum. Frock~trwiki (mesaj) 13:44, 1 Aralık 2015 (UTC)

boş başlık[kaynağı değiştir]

Başlığın altında "boş bölüm" şablonu var. Anonim ve yeni kullanıcıların görüp içerik eklemesi için. Daha önce de bu şekilde yapmıştım, faydası var. Ayrıca yüzlerce maddede değişiklik yaptım bu şekilde. Geri alacak mıyız hepsini? --Diyapazon, 21:47, 26 Kasım 2015 (UTC)

Selamlar. Çok bakındım burada "boş başlık oluşturmayın" gibi bir ibare var mı diye, bulamadım. Yönergelere aykırı bir durum yok, ancak yönergeler "bunu yapın" da demiyor. Ne konuşursak konuşalım mesnetsiz olacak yani, baştan belirteyim :( Yalnızca "köy tarihi hakkında bilgi yoktur" gibi başlıkların boş olduğu gerekçesiyle kaldırılmasına ilişkin bir tartışmamız var. Her neyse, kişisel düşünceme gelirsem, boş başlıkları oluşturmanın sonu gelmeyeceğinden faydalı bulmuyorum. Bir film maddesine 10'a yakın başlık ekleyip de boş başlık şablonu koymanın önündeki engel nedir? Yok. Diğer maddeler için de aynı durum geçerli. İngilizce Vikipedi'de de bu şablonu iki kez silinmeye aday göstermişler, karar çıkmamış. Sebebini bilmiyorum ama Almanca, Fransızca, İspanyolca, İsveççe, Hollandaca gibi büyük Vikipedilerde şablon yok mesela. İlla İngilizce Vikipedi gibi olunacak diye bir kural da yok biliyorsun ki, onlar da işin "uzmanı" değil :P--RapsarEfendim? 21:55, 26 Kasım 2015 (UTC)
Bir film maddesi için en önemli unsurlardan biridir maddenin konusunun yazılması. Hepsi için boş başlık oluşturmayacağız elbette. Sadece bu konu için daha önce de faydasını gördüğümden dolayı eklemeyi uygun görmüştüm. Benim düşünceme göre yeni kullanıcılar maddelere nasıl katkı sağlayabileceğini bilmiyor. Bu şekilde yazınca en azından diyor ki maddenin konusu eksik, ekleyebilirim. --Diyapazon, 22:01, 26 Kasım 2015 (UTC)
Diğer başlıklar önemsiz yani :P "Falanca" için ekleniyorsa "filanca" için de eklenmesinin önünde bir mani var mı ki?--RapsarEfendim? 22:05, 26 Kasım 2015 (UTC)
Hayır öyle değil. Ödüller kısmı her maddede olmayabilir mesela. Her film ödül alacak diye bir şey yok. Öte yandan bilgi kutusu ve konusu her maddede olmalıdır. Bunlar için maddeye etiketler eklenebilir kanaatimce. --Diyapazon, 22:09, 26 Kasım 2015 (UTC)
Bir maddenin ulaşabileceği en uç aşama seçkin madde aşaması, öyle değil mi? Her maddenin amacı seçkin madde olmak gibi düşün, her biri potansiyel seçkin maddeler. Seçkin bir film maddesinde konusu, yapım süreci (gelişim, kurgu gibi alt başlıklar), -varsa- ödüller, tepkiler, oyuncu kadrosu, açıklaması/tarzı/temalar gibi başlıkların olması gerek o vakit, en azından. Sadece film için düşünmezsek, bir ülke için düşünürsek çok daha fazla başlık olması gerekmekte. Aklımda yer edinen bir örneği vereyim bu noktada.--RapsarEfendim? 22:15, 26 Kasım 2015 (UTC)
Verilen örnek abartılmış , maddede 1 tane bu şekilde başlık olsa göze çok batmaz bence. İlgili başlık geliştirilir ise daha sonra öteki başlıklar da önem sırasına göre bu şekilde boş başlık olarak eklenebilir. Konusu, maddenin olmazsa olmazıdır. Bilgi kutusu gibi düşünün, olmadığı zaman etiketliyoruz. --Diyapazon, 22:20, 26 Kasım 2015 (UTC)
Benim anlatmaya çalıştığım şey bu :) Bir tane oluyorsa iki tane olmamasının önündeki engel nedir? Ya da üç, dört...Bilgi kutusu yoksa "bilgi kutusuz" ekliyoruz, konusu yoksa da "konusuz" eklenmeli o halde -ki tartışma sayfasına ekleniyor.--RapsarEfendim? 22:24, 26 Kasım 2015 (UTC)
Anladım söylediğinizi, lakin tartışma sayfasındaki şablonu Vikipediyi pek bilmeyen kullanıcıların görmesi pek olası değil. Son durum nedir şimdi? Konuyu topluluğa mı götürelim, yaptığım değişiklikleri geri mi alayım? Ne yapmamı önerirsiniz? --Diyapazon, 22:29, 26 Kasım 2015 (UTC)
Topluluğa götürmek elbette :) Geri almak gereksiz olacaktır bu aşamada.--RapsarEfendim? 22:36, 26 Kasım 2015 (UTC)

Oradaysanız Joy (film) adlı az önce çevirdiğim sayfa için film bilgi kutusu bilgilerini düzenler misiniz? Ben bir türlü beceremiyorum hepsini. Bilal rec (mesaj) 14:51, 28 Kasım 2015 (UTC)

Merhaba. Yapımcı kısmı gözükmüyordu, onu düzelttim. Bilgi kutusu için şuradaki parametreleri kullanırsanız sorun kalmayacaktır :) İyi günler.--RapsarEfendim? 17:47, 28 Kasım 2015 (UTC)

Ecevit Şanlı maddesini sonuca göre aktarımını maddeye öyle olursa sağlarmısınız benim bilgim yok bu konuda...--176.233.144.120 05:34, 30 Kasım 2015 (UTC)

Evet, elbette.--RapsarEfendim? 09:04, 30 Kasım 2015 (UTC)

Doğru mu? Alamadım[kaynağı değiştir]

Iñárritu was insistent that computer-generated imagery not be used to enhance the film, stating "If we ended up in greenscreen with coffee and everybody having a good time, everybody will be happy, but most likely the film would be a piece of shit."

Yönetmen filmi büyütmek için bilgisayar üretimli imgeleme kullanmakta ısrar etti. Eğer yeşil ekranı durdurursak herkes iyi vakit geçirir fakat film saçmalıklar parçası olur.

Şu metni şu şekilde çevirdim fakat yanlış olabilir diye düşündüm. Çünkü hem kullanmamakta ısrar etti diyor hemde kullanılmazsa kötü olur diyor. Yada ben tam anlayamadım. Bu arada önceki yardımların için çok sağol. :)

Bilal rec (mesaj) 13:50, 30 Kasım 2015 (UTC)

Iñárritu, "elimize kahvelerimizi alıp yeşil ekran kullanmaya karar verirsek herkes iyi zaman geçirir, herkes mutlu olur; ancak büyük ihtimalle film bir boka benzemez" ifadeleriyle filmde bilgisayar üretimi görüntü kullanılmayacağını belirtti. gibi bir çeviri daha uygun. Çeviri programı mı kullanıyorsunuz?--RapsarEfendim? 13:34, 30 Kasım 2015 (UTC)

Marta Lacza maddesi hakkında[kaynağı değiştir]

https://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1rta_Laczaİngilizce Wikipedide bağlantısı yok hatalı yapmışım düzeltebilirmisiniz ve mümkünse İngilizce sayfası açılabilirmi bu maddenin yardımcı olurmusunuz Marta Lacza maddesi hakkında--195.142.178.3 11:51, 30 Kasım 2015 (UTC)

If we ended up in greenscreen diye yazınca eğer yeşil ekranı durdurursak diye anladım. Programdan sadece kelime anlamında yardım alıyorum. Teşekkür ederim.

Bilal rec (mesaj) 16:14, 30 Kasım 2015 (UTC)

Nur Fettahoğlu[kaynağı değiştir]

Hi Rapsar. I'm here to ask your opinion on a biographical matter. Actually in Nur Fettahoğlu's article, it's claimed by a source (Sabah magazine) that Fettahoğlu and her second husband divorced in 2015. I searched for other sources on internet as well. Most of them including CNN Turk support this theory, but Selma Ergeç's wedding photo taken in September 2015 shows a pregnant Fettahoğlu with a man who is identical to her divorced husband holding her back. Now I don't know whether to trust my eyes or the news. As here is an encyclopedia, should we trust the news and use them as our sources and consider them as a divorced couple? Keivan.f (mesaj) 17:07, 2 Aralık 2015 (UTC)

Hi. This source says that they changed their mind, got together again and didn't divorce :)--RapsarEfendim? 20:01, 2 Aralık 2015 (UTC)
Is it a reliable source? I'm not that much familiar with Turkish newspapers so I don't know whether this one can be trusted or not. Anyway, the source says that they divorced and married again or didn't divorce at all?? Keivan.f (mesaj) 06:59, 3 Aralık 2015 (UTC)
The source said they got back together, didn't get divorced and also attended Ergeç's wedding as a couple :)--RapsarEfendim? 07:40, 3 Aralık 2015 (UTC)
So they didn't divorce at all. If it's true then we should change her article. I think as you are fluent in Turkish, you can change the article better than me. Thanks again for your response. Keivan.f (mesaj) 14:28, 4 Aralık 2015 (UTC)
Hi again. Actually I wanted to change the information on Fettahoğlu's article by the source that you had provided above. But when I want to open the site, it doesn't load or I face an error. Maybe it's because of my internet accession. If you can open that link, it's better to change her article yourself as I said above. And also I wanted to thank you for your help and support during Saat's article translation. You may take a look at it on English Wikipedia and later inform me about the possible mistakes. Regards. :) Keivan.f (mesaj) 07:50, 13 Aralık 2015 (UTC)
Hi. This source is better, you can use that one. It says "they announced that they divorced in January, but it's been found out that they didn't actually divorce and got back together again". You're welcome :)--RapsarEfendim? 23:46, 14 Aralık 2015 (UTC)
I've also found an article by "Sabah" newspaper. Is it also reliable? Keivan.f (mesaj) 18:04, 15 Aralık 2015 (UTC)
Yes, one of the newspapers of mainstream media.--RapsarEfendim? 19:11, 16 Aralık 2015 (UTC)

Osmanli Hanedani Reisi listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba ben listesi degistir, yani bakarmisin: Kaynak:

Sehzade cengiz nazim vefat etti: http://www.milliyet.com.tr/sehzade-cengiz-nazim-osmanoglu-abd-de-istanbul-yerelhaber-1070953/

ve yeni sehzade dogdu: http://www.palo.com.tr/a/osmanl%C4%B1-hanedan%C4%B1na-yeni-%C3%BCye-430236

Tablo yardımı[kaynağı değiştir]

Şöyle yapılabilir. --Superyetkinileti 21:01, 3 Aralık 2015 (UTC)

Kerbela (oyun) Madde Düzenlemeleri hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Düzenlemeler için tekrar teşekkür ederim. İşaretli alanlara kaynak bağlantılarını ekledim, bilginize.

Tekrar değerlendirirseniz sevinirim : ) Frock~trwiki (mesaj) 07:30, 4 Aralık 2015 (UTC)

Mimari hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kuzey Kore ile ilgili maddelerden bazı kategorileri çıkardığınız görülüyor, bunu tartışmaya açmak ve konunun hakimiyeti açısından hatalı olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü silinen "Mimari" özelliklerde olan maddelere atıf (özelikle tarihsel mimari) yapılmakta ve özellikle "kore mimarisi" için örnek kaynak aranırken bu maddede sözü geçen eser kastedilmektedir. Dolayısıyla bu kategorileri kaldırmak yanlıştır. Buna benzer durum bir ülke tarihine mal olmuş yapıların "tarih kategorisinden de çıkarılmaması gerektiğine inanmaktayım, çünkü bilimsel atfın bu eserleri de kapsamaktadır.

Ayrıca titiz çalışmalarınız için size teşekkür ederim. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:29, 4 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Kategorilendirme yapılırken, mümkün olan en dar kapsamlı kategorileri eklemekteyiz. Şu örnekle durumu açıklamak gerekirse, "Kuzey Kore'deki kütüphaneler" kategorisi zaten "Kuzey Kore'de kültür" ve "Kuzey Kore'deki yapılar" kategorilerinin bir altında bulunuyor. Dolayısıyla "Kuzey Kore'deki kütüphaneler" kategorisi eklenen bir madde, bu üstteki iki kategorinin zaten içerisinde. Ayrı olarak bu iki kategoriyi de maddeye eklememiz gerekmekte. Benzer şekilde "1982'de tamamlanan yapılar" kategorisi "1982'de mimarlık" ve "1982'de kurulan kuruluşlar" kategorinin bir alt kategorisi. "Komünist kuruluşlar" kategorisi, "kuruluş" (organizasyon/kurum) olan maddeler için kullanıldığından kaldırıldı. Kütüphane bir yapı, bir kuruluş değil. Yapılar, "x tarihi" kategorilerinde de yer almamakta, zira bu kategoriler geçmişte yaşanan olayları/etkinlikleri içeren kategoriler.--RapsarEfendim? 10:36, 4 Aralık 2015 (UTC)

Mahidevran and Hümaşah[kaynağı değiştir]

Hello again. I'm here to ask your advise for two historical matters. The first one is about the death date of Mahidevran Sultan. According to this photo which has been taken from her grave by one of the Wikipedia's users, it's written on her grave that she had died in 1580. But when I was reading The Imperial Harem: Women and Sovereignty in the Ottoman Empire published by Oxford University Press I saw that in the page 56, it's written that she had died in 1581. You can also check it yourself from the link above. Now should we include both of these years as her death year?

The second one is about Hümaşah Sultan granddaughter of Hürrem Sultan through her firstborn son, Şehzade Mehmed. Actually the problem is about her parentage. In her article it's stated that her mother was Esmehan Baharnaz Sultan, niece of I. Süleyman through her sister, Şah Sultan. You can see the source that is provided in favor of this theory here. It seems to be an article written by Hurriyet and unfortunately I think it's not a very reliable source for such historical claim. In the book that I mentioned above there are also some information about Hümaşah Sultan in pages 67 to 69 also referring to her marriage with Ferhad Pasha, but there's no information about her mother. So should we remove Esmehan's name and change the articles? Keivan.f (mesaj) 15:07, 4 Aralık 2015 (UTC)

Hi. There is no source in the book for death date of Mahidevran Sultan, and there is no source in the text near of her grave either :) But, we have a source, a good one in the article. Actually, it was added to the article by me :) As you already know, the empire was using Islamic calender during that era. The source that your book used may be an Ottoman source that was written in that era. So, if the main source says "she died in 988", her death year can be 1580 or 1581. The reason of that difference "may be" this. And I also want you to give an online converter that can be useful in your research, here.
I don't have much information about the issue. Please feel free to make any contribution to the article or to clear unreferenced information from the article :)--RapsarEfendim? 17:42, 4 Aralık 2015 (UTC)
According to that online converter Muharrem 1, 988 was the same with February 17, 1580. Mahidevran's article shows her death date as February 3, 1580, so does it mean that she had died on Zilhicce 16, 987? But that can't be right, because as you said she died in 988. Or maybe the Gregorian (Miladi) date isn't February 3, 1580? Keivan.f (mesaj) 18:06, 4 Aralık 2015 (UTC)
And about the second issue, can you please only check this source which is used in Esmehan Sultan's article supporting the theory of Esmehan being the mother of Hümaşah? I will remove other unsourced information myself. Thanks. Keivan.f (mesaj) 18:30, 4 Aralık 2015 (UTC)
The year that i gave was just an example :) I said, the year that's given in Islamic calendar "may" be the source of this difference. As I said one of our discussions, newspapers can't be a reliable source when it comes to these kind of topics. Feel free to do what you think it's true.--RapsarEfendim? 20:18, 4 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. "One effect used which, as far as the director is aware of, had not been done in cinema before, was to brighten the lighting in filming and correct everything down in post-production." cümlesinin tam olarak türkçe karşılığını çeviremedim. Sizden yardım isteyecektim. İyi günler. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 08:00, 5 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Tek cümleye sığdırmak zor (zorunda da değiliz elbet). "Çekim aşamasında oldukça aydınlık bir ışıklandırma kullanıldı ve yapım sonrası aşamasına geçildiğinde düzeltmeler yapıldı. Bu teknik sinema tarihi boyunca hiç kullanılmamıştı ve yönetmen tarafından bilinçli bir şekilde tercih edildi." gibi bir çeviri bana doğru gözüktü.--RapsarEfendim? 13:00, 5 Aralık 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Tebrikler hocam Sevimleribo (mesaj) 21:53, 5 Aralık 2015 (UTC)

Kullanıcı adı değiştirme[kaynağı değiştir]

iyi günler ben kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum ne yapmam lazım acaba?Bu imzasız yazı Madefcofix (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasına bakabilirsiniz.--RapsarEfendim? 11:01, 6 Aralık 2015 (UTC)

Vukašin Mrnjavčević[kaynağı değiştir]

Selamlar. Eklediğiniz içerik taraflı ve yoruma dayalı ifadeler içerdiğinden geri alındı. Lütfen tam tarafsız, doğrulanabilir ve nesnel içerikler ekleyelim.--RapsarEfendim? 16:09, 6 Aralık 2015 (UTC)

Özür dilerim, Vukasin Mrnjavcevic maddesine eklediğim bilgileri taraflı olduğu gerekçesiyle silmişsiniz, hangi ifademin taraflı olduğu yönünde bilgi verirseniz çok memnun olacağım, zira konu üzerinde akademik anlamda da araştırma yapmaktayım. Girmiş olduğum bilgiler viki almanca ve ingilizce sayfalarından ortak olarak geliştirilmiş bilgilerdir.(Saitcank (mesaj) 16:31, 6 Aralık 2015 (UTC))

Estağfurullah, özür dilenecek bir şey yok :) Öncelikle eklenen hiçbir bilgi güvenilir kaynağa dayandırılmamış. İyi ilişkiler, ..sayılabilir, zekice gibi ifadeler kişisel bakış açısı içeren ve nesnel olmayan ifadeler. Bu gibi sorunlar mevcut maddede.--RapsarEfendim? 16:59, 6 Aralık 2015 (UTC)

Sanırım haklısınız, maddeyi daha nesnel bir biçimde yeniden düzenliyorum, yine de önceki versiyonda nesnel olan ifadelerim de olduğunu düşünüyorum. Örneğin; "Bugün Üsküp'te bulunan Marko Manastırı'nın inşasına onun emri ile başlanmışsa da, ölümü ile yarım kalan inşaat oğlu Marko tarafından tamamlanmıştır." Tüm emeğimin silinmesindense şüphede bulunduğunuz cümleleri kaldırmanız daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Yine de uyarı için teşekkürler, bundan sonra daha dikkatli olacağım. (Saitcank (mesaj) 17:25, 6 Aralık 2015 (UTC))

Mrnjavčević ibaresini kaldırma sebebiniz nedir? Ailenin önemli üyelerinin yer aldığı sayfayı tr vikipediaya aktarmıştım, oraya link vermek istedim. şu adreste; https://tr.wikipedia.org/wiki/Mrnjav%C4%8Devi%C4%87%27ler (Saitcank (mesaj) 14:46, 7 Aralık 2015 (UTC))

Standart kullanım gereğince madde adında taşıma yaptım. Özel adlara gelen çoğul eklerin de kesme işaretiyle ayrılamaması yönünde bir imla kuralı da var, onu da not düşeyim. Emeğinize sağlık.--RapsarEfendim? 15:01, 7 Aralık 2015 (UTC)

Harry Potter'daki büyülü nesneler listesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Size bir konu hakkında danışmak istemiştim. Harry Potter'daki büyülü nesneler listesi adlı sayfayı bir zaman önce İngilizce sayfadan çevirmiştim. Şimdi sayfayı kaliteli maddeler arasına aday olarak göstermek istiyorum. Ancak sayfada yeterince görsel yok (hatta hiç yok). Fakat ben çeviriye başladığımda birkaç tane vardı. Zamanla Vikipedi'de görsellerle ilgili tartışılan bir konudan ötürü kaldırıldılar. Danca sayfada (ki kaliteli madde) pek çok görsel var. Size danışmak istediğim mesele de bununla ilgili. Bu sayfadan doğrudan görsel yükleyemiyorum diye biliyorum. Ayrıca bazı görsellerin eklenmesi de sorunlu olabilir. Eğer bu sayfalararası görsel geçişi konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

İyi akşamlar, iyi vikiler.--Narsilien (mesaj) 19:42, 6 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Listelerde adil kullanım resmi olması sorun yaratıyor. Danca Vikipedi'de kullanılmış olan şu resimler ise adil kullanım resmi değil, serbestçe kullanılabilir.--RapsarEfendim? 10:23, 7 Aralık 2015 (UTC)
Merhaba Rapsar,
İnanamıyorum. Gerçekten müthişsiniz. İlginiz ve dostane yardımınız için çok teşekkür ederim. Saygılar.
İyi günler, esenlikler.--Narsilien (mesaj) 10:58, 7 Aralık 2015 (UTC)
Merhaba Rapsar,
Size yeniden bu sayfa ile ilgili başvurmam gerekti. Maddenin en sonundaki kaynakça kısmında 4 yerde şablon hatası (1, 8, 14, 16. kaynaklar) veriyor. Ancak hatanın tam olarak nasıl giderilebileceğini bilemiyorum. Kaynaklar için hazırlanmış olan rehber sayfa, itiraf edeyim bana kafa karıştırıcı geliyor. Kaynakçada kaynak hatası verilmemiş. Bu nedenle nereye bakacağımı da bilemiyorum. Yardımcı olursanız sayfanın kaliteli madde adayı olması önündeki son engeli de kaldırmaya destek olmuş olursunuz. Bu arada sağladığınız kullanılabilir resimleri de sayfaya ekledim. Bunun için tekrar teşekkürler.
İyi akşamlar, iyi çalışmalar.--Narsilien (mesaj) 17:13, 20 Aralık 2015 (UTC)
Merhaba. Sırf Harry Potter kitaplarını kaynak olarak göstermek amacıyla ayrı bir şablon oluşturulmuş İngilizce Vikipedi'de. Bu şablon bizde olmadığından böyle bir hata veriyor. Şablonu oluşturmak lüzumsuz gözüktü, onun yerine şöyle bir kaynak gösterimi yaptım (kitap bölümünün Türkçe adı vardır muhtemelen o adı kullanabilirsin İngilizcesi yerine, yahut kitap adını da İngilizce yaparak direkt İngilizce kitabı kaynak gösterebilirsin). Bu gösterime bakarak diğer kaynakları da düzenlemen gerekecek. Kolay gelsin, iyi günler :)--RapsarEfendim? 17:39, 20 Aralık 2015 (UTC)
Merhaba,
Açıklama ve örnek için teşekkürler. Takip ederim. Desteğiniz için çok teşekkürler. Sayfayı en yakın zamanda tartışma sayfasına taşıyacağım. Bu kadar destek yaptık boşa gitmesin demeyin :)
İyi akşamlar, kolay gelsin.--Narsilien (mesaj) 17:58, 20 Aralık 2015 (UTC)

Mesaj sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar

Bu kadar çabuk geri dönmek ilginç oldu:) Sayfayı eski haline getirdiğimde sizin mesajınız görünmüyor, doğal olarak. Anlayamadığım sizin bana bıraktığınız geri dönüşü eklediğim zaman mesaj sayfamın yarısı ortadan kalkıyor. Daha önceki hatalı değişiklik bildiriminin altından itibaren gitmesi tesadüf mü? Aydınlatabilirseniz, çok oldum ama, çok sevinirim. Sizin gibiler çok bulunmuyor.

İyi günler.--Narsilien (mesaj) 11:14, 7 Aralık 2015 (UTC)

Estağfurullah :) Bir mesajda "nowiki" parametresi açılmış ve kapatılmamış. Dolayısıyla sonraki kısımda Vikipedi'ye özel işlemler (başlık açma, bağlantı verme gibi) uygulanmamış. Şimdi düzelmiş olması lazım, son değişikliğimi incelerseniz.--RapsarEfendim? 11:27, 7 Aralık 2015 (UTC)
Çok teşekkürler. Evet düzelmiş. Benim de aklıma o takılmıştı zaten. Sağ olun.
İyi günler. Kolay gelsin.--Narsilien (mesaj) 11:44, 7 Aralık 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Teşekkürler Urungu97 (mesaj) 16:54, 7 Aralık 2015 (UTC)

Geri alınan değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba Kullanıcı:Rapsar
Biraz önce Usame bin Ladin'in Abbottabad'daki kompleksi sayfasında ki değişikliğimi okunabilirliği düşüyor diye geri aldınız. Geri almanızı hiç olumlu bulmadım. Kötü bir amaçla yapılan bir değişiklik değildi. Sadece "3" rakamını "2" rakamı ile değiştirecektiniz. Bunu yapmak hiç de zor değil bence. AYBARS 18:55, 8 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Kötü amaçlı olduğunu söylemedim zaten, bildirim gitsin ve kolaylık olsun diye geri aldım. Sorun edilecek bir konu değil :)--RapsarEfendim? 19:04, 8 Aralık 2015 (UTC)
Kullanıcı:Rapsar sadece geri alınan değişikliklere dikkat ediyorum. Benim için tatlı bir sorun diyelim. :) Allahaısmarladık. AYBARS 19:20, 8 Aralık 2015 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Selamlar hocam. Millî takımların FIFA Konfederasyonlar Kupası'na katılımları maddesini seçkin liste adayı yapma uğraşındayım da. Kırmızı bağlantıları açma konusunda yardımcı olabilir misin? Buna benzer bir liste halihazırda seçkin, diğeri de adaylık aşamasında. Benzer şekilde diğer kıtasal şampiyonalar için de hızlı hızlı açıp aday gösterebiliriz, maddelerin temel içerikleri benzer çünkü :)--RapsarEfendim? 22:52, 8 Aralık 2015 (UTC)

Selamlar Rapsar. Ordaki kırmızı futbolcuları görev alabilirim neden olmasın elimden geldiğince. İyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 22:57, 8 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba, sence Time Crash maddesinin kaliteli madde potansiyeli var mı bu şekilde? akil13ileti 09:51, 10 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. KM olan İngilizcesinden birebir çeviri, değil mi? Orada olduysa burada neden olmasın? :) Yalnızca içeriği okumak, varsa imla hatası ve anlatım bozukluklarını gidermek, maddenin anlaşılabilirliğine gölge düşürdüğü düşünülen kırmızı bağlantıları açmak gibi ufak şeyler yapılabilir. Emeğine sağlık.--RapsarEfendim? 15:35, 10 Aralık 2015 (UTC)
Teşekkürler. Yakın bir zamanda son kontrolleri yapıp adaylığa koyarım o zaman. Zaten adaylık sırasında gereken başka şeyler olursa halledilir kısmetse. --akil13ileti 21:37, 15 Aralık 2015 (UTC)

Samir Kamouna[kaynağı değiştir]

Selamlar. en:Samir Kamouna maddesini Samir Kemune olarak mı açmalıyım?--RapsarEfendim? 17:50, 10 Aralık 2015 (UTC)

Semir Kemune --Zaitsév 21:36, 10 Aralık 2015 (UTC)

Gerilla ve üye anlam farkı[kaynağı değiştir]

Merhaba @Rapsar, söz konusu en son değişikliğinize şiddetle karşı çıkmaktayım. Üye tabiri gerilla ifadesini akademik olarak asla karşılamamaktadır. Bir derneğe ya da bir siyasi partiye de üye olunabilir fakat bu asla o kişiyi gerilla sıfatına nazır yapmamamaktadır. Dolayısıyla tüm dünyada akademik olarak bir tanıma sahip olan olan ifadeyi "üye" olarak değiştirmeme taraftarıyım. Hatta sadece taraftar değil, akademik atıflarla dünyaya mal olmuş bilimsel bir gerçeğin ifadesinde ısrar etmekteyim. "Üye" tabiri asla "gerilla" ifadesiyle eşit bir değer değildir. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:03, 11 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Akademik olarak terörist de karşılamaktadır, ancak belli bir kesimin bakış açısını yansıttığından kullanmamaktayız. Üye denir, mensup denir, bunlar nesnel kavramlar. Ancak herkes "gerilla" veya "terörist" olarak nitelememektedir. İtirazınız varsa eğer tartışma sayfasında dile getirebilirsiniz.--RapsarEfendim? 23:04, 11 Aralık 2015 (UTC)

VikiProje Spor İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Selamlar. VikiProje Spor kapsamında yeni bir iş birliği oluşturuldu. Bundan sonra mümkün mertebe her hafta yeni bir iş birliği projesi gerçekleştirelim hep birlikte.--RapsarEfendim? 23:28, 11 Aralık 2015 (UTC)

Selamlar Rapsar. Dün farkında olmadan katkı yapmışım o zaman iş birliğine :) Fırsat buldukça desteklerim.--Sayginerv-posta 07:56, 12 Aralık 2015 (UTC)
Selamlar. Mesajın için sağol. Ben daha dün akşam bu sayfaya bakmıştım "acaba bunu güncelleyip üye olan herkese duyursam mı" diye. Sen sanki içimi okumuşsun. :) Elbette desteklerim. --Ozankra (mesaj) 09:09, 12 Aralık 2015 (UTC)

Kemal Sunal sayfasındaki görseller[kaynağı değiştir]

Merhaba.. Mesajınızı okudum.. Teşekkür ederim... Gazete küpürlerini silmemiz mi gerekli? Altbaşlıkları destekleyici olarak eklemiştim esasen.. Silmemi mi tavsiye ediyorsunuz? Manco nun hayali (mesaj) 09:24, 12 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Hepsinin kaldırılması gerekli. Verdiğim politika bağlantısına göre telif hakkı ihlali yaratıyor.--RapsarEfendim? 10:41, 12 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba gazete küpürlerini kaldırdım.. Değerlendirmenizi iletirseniz düzeltmem gereken yerleri düzeltip seçkin madde aday şablonu eklemek istiyorum hocam.. Manco nun hayali (mesaj) 09:57, 13 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Merhaba. Yalnızca gazete küpürleri değil, "tüm" resimlerin kaldırılması gerekiyor politika gereğince (bilgi kutusundaki resim ve Commons'ta yüklü olan kabrinin resmi hariç)--RapsarEfendim? 23:47, 14 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. İsteğiniz üzerine görsellerin tamamını kaldırdım. değerlendirmenizi iletebilir misiniz? Manco nun hayali (mesaj) 16:06, 15 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Teşekkürler :) Müsait olduğumda okuyacağım. Benim görüşüm olmadan da hareket edebileceğinizi not düşeyim, sonra başkaları yanlış anlamasın bunları :) İyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 16:08, 15 Aralık 2015 (UTC)

Hocam ben bir acemiyim, sizse deneyimli bir kimsesiniz. Sizden yardım istememi yanlış anlayacak kimseler olacağını bu platformda zannetmiyorum. Ancak kaygınızı anladım. Sevgiler. Manco nun hayali (mesaj) 10:14, 17 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Hi dear Rapsar. As you know I have been translating Beren Saat's article from Turkish to English. I could translate most of the parts but there are a few sentences that I don't understand including:

  • Ekranlara 6 ay aradan sonra İntikam ile geri döndü
  • Ayrıca reklamda senaryo gereği Saat'in film setindeki hallerine, bir ödül töreninde ödül almasına ve Kenan Doğulu ile birlikte evdeki hallerine yer verildi.

Please translate them to English if it's possible for you. Thanks a lot. Keivan.f (mesaj) 15:37, 12 Aralık 2015 (UTC)

Hi.
  • She continued her TV career after six months of absent, with İntikam.
  • The commercial also shows her while she's in a film set, getting an award in an event and personal life in her home with Kenan Doğulu.
I'm not sure about the grammar, but they mean something like these ones.--RapsarEfendim? 16:13, 12 Aralık 2015 (UTC)
Thanks, don't worry about the grammar. You have helped a lot. I have translated most parts of this article but a few sentences remain:
  • Bir röportajında canlandırdığı Bihter karakteriyle ilgili "Senaristlerin diyaloglar dışında Bihter’in ruh hâliyle ilgili yazdıkları bana çok şey öğretti." dedi
  • Saat'in içerisinde kıyafet, ayakkabı, peruk gibi eşyaların bulunduğu bir gardıroptan giydirildiği oyun, yayınlandığı dönemde en çok oynanan oyunlar sırasında ilk sırada yer aldı

Keivan.f (mesaj) 18:35, 12 Aralık 2015 (UTC)

You're welcome :)
  • In an interview, she stated that "I've learned a lot from what the writers wrote about the mentality of Bihter".
  • The play that Saat has been dressed from a wardrobe that contains items such as clothes, shoes, wigs etc, was the most played play during its era.--RapsarEfendim? 18:48, 12 Aralık 2015 (UTC)
I'm already finished. There are only a few sentences that remain including:
  • Kendini vurmadan önceki ruh halini o kadar güzel vermiş ki, bizler gibi yıllarca piyasanın önemli oyuncularından olacağına inanıyorum." yorumunu yaptı.

Keivan.f (mesaj) 19:46, 12 Aralık 2015 (UTC)

  • "She portrayed the character's psychology so great that I believe she'll become one of the most important actresses of the industry like one of us." he/She commented on the scene.--RapsarEfendim? 19:50, 12 Aralık 2015 (UTC)

Kerbela (oyun) Madde Düzenlemeleri hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba,

En son, düzenlemeleriniz ve işaretlemeleriniz üzerinden gerekli düzeltme ve kaynak eklemelerini yapmıştım. Müsait olduğunuzda maddeyi terkar değerlendirirseniz sevinirim : )

selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 12:40, 14 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba,

Unutulmuş olabilir miyim? : )

selamlar, Frock~trwiki (mesaj) 09:50, 31 Aralık 2015 (UTC)

Son duzenleme[kaynağı değiştir]

Merhabalar Rapsar bey. Tr Vikipedi'nin en altında "Son değişiklik 2 saat önce Mehk63 tarafından yapıldı." diyor. Kürtçe Vikipedi'de ise bu yazı İngilizce. Ben bu yazıyı nasıl değiştirebilirim? →→Mehk63 Mesaj 21:14, 15 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Çok emin olmamakla birlikte Translate Wiki'de İngilizce metni aratırsanız o metnin sayfasına ulaşabilirsiniz. Oradan Kürtçe çevirisini yapmak lazım.--RapsarEfendim? 21:19, 15 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba Rapsar Translate ten hic ceviri yapamiyorum. Herseyde izniniz yok diyor. →→Mehk63 Mesaj 17:38, 16 Aralık 2015 (UTC)

Ben de oraya tam hakim değilim ne yazık ki. Yanlış hatırlamıyorsam birkaç kullanıcının onayı falan gerekiyordu. Kullanıcı:İncelemeelemani yardımcı olabilir, onunla da bir görüşün isterseniz..--RapsarEfendim? 17:41, 16 Aralık 2015 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Merhaba Kullanıcı:Rapsar.
Telif hakkı ihlali yaratan metinleri/içerikleri nasıl anlıyoruz? Yardımcı olabilir misiniz? AYBARS 20:03, 16 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Aynı içerik daha önce herhangi bir ortamda yayınlanmışsa, aksi belirtilmediği sürece telif haklarıyla korunmaktadır. Şu sayfada detaylı bilgiler mevcut.--RapsarEfendim? 20:05, 16 Aralık 2015 (UTC)
Teşekkürler Kullanıcı:Rapsar. Allahaısmarladık. AYBARS 20:09, 16 Aralık 2015 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Hocam selamlar. Geri alma bildirimin ulaştı. Eksik yaptığım noktayı iletir misin? Manco nun hayali (mesaj) 11:35, 18 Aralık 2015 (UTC)manco nun hayali

Merhaba. Özette yazdığım gibi, adaylık sayfasının en başında nasıl aday gösterilmesi gerektiği anlatılıyor. O noktalara dikkat edilmeli.--RapsarEfendim? 11:39, 18 Aralık 2015 (UTC)

anlam ayrımı[kaynağı değiştir]

Sweet maddesi için anlam ayrımı oluşturmaya çalıştım ama beceremedim bi göz atabilir misinizBu imzasız yazı Salihkaraca2000 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Bir iki düzenleme yaptım, onları inceleyebilirsiniz :) Madde adının sa sadece "Sweet" olması için talepte bulundum, kısa süreye taşınacaktır.--RapsarEfendim? 14:58, 19 Aralık 2015 (UTC)

Beyaz Liste Talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Nasıl beyaz liste üyesi olunuyor yardımcı olurmusunuz 2 ay 18 gündür kullanıcıyım, 500'den fazla değişiklik yaptım 7 madde açtım (Kullanıcı:Salihkaraca2000'den maddelere bakabilirsiniz) beyaz liste üyeliği için kendimi yeterli görüyorum. Sizin içinde uygunsa benim beyaz liste üyesi olmama yardımcı olurmusunuz (ya da siz yapabiliyorsanız yaparmısınız?)

(beyaz liste üyeliği için gerekenler;)

  • En az 7 gün önce oluşturulmuş bir kullanıcı hesabı
  • 7 veya daha fazla güne yayılmış olan en az 30 değişiklik
  • 5 veya daha fazla madde üzerinde gerçekleştirilmiş en az 20 değişiklik
  • En az 5 kez değişiklik özeti kullanımı
  • Değişikliklerinin %3'ünden fazlasının devriyeler/hizmetliler tarafından "eski hâline getir" düğmesiyle geri alınmamış olması

Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)19 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. "Şahsı kanaatimce" biraz daha tecrübe edinmeniz gerektiğini düşünüyorum. Değişikliklerinizin iyi niyetli olduğundan şüphem yok, ancak belli politika ve yönergeler çerçevesinde yapmak gerekiyor değişiklikleri. Bunlar da katkı yaptıkça, politika ve yönerge okudukça tecrübe kazanılacak şeyler :)--RapsarEfendim? 21:51, 19 Aralık 2015 (UTC)

Bildiğim kadarıyla beyaz liste üyeliğinin oluşturulan maddelere otomatik onay vermesi haricinde başka artısı yok yani çok fazla tecrübeye de gerek varmı ki ? Birde belli politika ve yönergeler çerçevesinde derken ne kastettiğinizi anlamadım yada okumam gereken politika ve yönergeler nelerdir ?Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)01:25, 20 Aralık 2015 (UTC)

Yaptığınız değişiklikler de otomatik olarak onaylanıyor. Daha önce silinen maddeleriniz ve reddedilen değişiklikleriniz mevcut. Vikipedi:Politika ve yönergeler sayfasından gerekli sayfalara erişebilirsiniz.--RapsarEfendim? 23:53, 19 Aralık 2015 (UTC)

Peki, teşekkürler. Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)

Güncellemelerle alakalı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu Türkiye liglerinde yaptığın güncellemeleri diğer ligler için de yapabilmen mümkün müdür? Yahut bunlar için bir bot oluşturmak?--RapsarEfendim? 22:01, 19 Aralık 2015 (UTC)

Selamlar. Türkiye liglerini excel ile çalışıyorum. Diğer ligler için de mümkün tabiki ama gerçekten çok zamanımı alıyor excel programını yazmak. Programı yazdıktan sonrası kopyala yapıştır şeklinde. Belli başlı bir kaç lig için deneyebilirim vaktim olursa. Çünkü şu an 4 futbol ligi (TR) + + Türkiye kupası + 2 basketbol ligi (TR) + Euroleague + Şampiyonlar ligi ve Avrupa Ligi + Avrupa Futbol şampiyonası sanırım epeyce var. Bot konusunda bir fikrim yok. Saygılar. --Teacher0691 (mesaj) 22:37, 19 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba, öncelikle telif hakkı ihlalinden dolayı özür dilerim Darvaz Çukuru adlı maddeyi biraz değistirip elimden geldiğince farklı cümleler kurmaya çalıştım ve biraz daha kendi cümlelerimi kurmaya çalışıcam neyse, Super Mario adlı maddenin adını Mario olarak değistirebilirmisiniz çünkü Maddede karakter hakkında bilgi verilmiş ancak Super Mario serinin adı. Super Mario adında seri ye yönelik madde açıcam o yüzden o maddenin isminin Mario olarak değiştirilmesi lazım, sadece anlam ayrımından değil(zaten o çözülebilir basit bi sorun) olması gereken de bu şimdiden teşekkürler :) Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)21 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Ben de ilk katkılarımda bu tarz içerikler eklemiştim, dediğim gibi değişiklik yapa yapa tecrübe kazanıyor insan :) Ufak ek ve kip değişiklikleri yapmak yeterli olmuyor, farklı kaynaklardan farklı bilgileri derlemek ve cümle yapılarını komple değiştirmek gerekiyor telif hakkı ihlalinden kurtulmak için. Mario maddesinde de gereken değişikliği yaptım. Bir sonraki sefere maddelerin tartışma sayfasına da not düşebilirsin :)--RapsarEfendim? 08:57, 21 Aralık 2015 (UTC)

Super Mario maddesinde bir değişiklik göremedim ? zaten tek sorun adının super Mario olması, adının Mario olması için talepte bulunmustum ama adıda değişmemiş tekrar kontrol edebilir misiniz bende mi gözükmüyor ? Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)21 Aralık 2015 (UTC)

Ben burada talepte bulundum, hizmetli olan bir kullanıcının yapabileceği bir işlem yalnızca.--RapsarEfendim? 17:47, 21 Aralık 2015 (UTC)

Ben değiştirebiliyorsunuz sanıyordum, o halde teşekkürler Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)21 Aralık 2015 (UTC)

Tamam değiştirilmiş, tekrar teşekkürler. Salihkaraca2000 (mesajkatkılar)21 Aralık 2015 (UTC)

  • Merhaba Rapsar, nazik davranışın ve beni bu yıldıza layık gördüğün için teşekkür ederim. Kolaybgelsin. -- OkanfanEvet benim? 20:28, 21 Aralık 2015 (UTC)

VikiProje spor iş birliği[kaynağı değiştir]

Selamlar Rapsar. Şu sıralar izleme listemi kontrol etmek dışında Vikipedi'ye pek zaman ayıramıyorum ama bizim de çorbada tuzumuz olsun madem öyle. :) Katkı sağlamaya çalışırım. İyi çalışmalar. --Myrat ileti 00:46, 22 Aralık 2015 (UTC)

İncelenmeyi Bekliyor[kaynağı değiştir]

Yeni kullanıcıyım, sorumu cevaplayabileceğinizi düşündüm. Katkıda bulunduğum başlık şu anda inceleme bekliyor. Bu ortalama ne kadar sürer yeterli bir bilgi bulamadım cevaplarsanız sevinirim.Selfbio 21:57, 22 Aralık 2015 (UTC)

Öncelikle hoş geldiniz :) Belli bir süresi yok bu beklemelerin, gördükçe onaylanıyor devriyeler tarafından. Sizin değişikliğinizi de onayladım. Herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz, iyi günler.--RapsarEfendim? 21:59, 22 Aralık 2015 (UTC)

Potansiyel seçkin listeler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Futbol projesi kapsamında şu (madde adlarını düzenlemek gerekecek) ve şu madde, birkaç ufak düzenlemeden ve eklemeden seçkin liste olmaya yakın.--RapsarEfendim? 21:17, 22 Aralık 2015 (UTC)

Selamlar, O maddelerden haberim vardı zaten. Ancak bir türlü fırsatım olmuyor. Fırsat buldukça geliştirmeye çalışıyorum bazı maddeleri. Ancak VikiProje Futbol kapsamında bu tür maddeleri tespit edip geliştirebileceğimiz, ortak çalışmalar ile seçkin içerik üretebileceğimiz bir sayfa hazırlıyorum. Bu tür maddeleri orada daha kolay bir şekilde geliştirebiliriz. Gösterdiğin maddeleri de öncelikli olarak geliştirmeye ve statü kazandırmaya çalışabiliriz. :) Sait71 23:12, 22 Aralık 2015 (UTC)

Selam, taslak kriterleri net olmadığı için emin olamadım, BETUYAB sayfası uygun değil gibi, bakabilir misin? Hakan·IST 10:39, 24 Aralık 2015 (UTC)

Selam. Hafızam beni yanıltmamış, daha önce silinmeye aday gösterilmiş ve silinmişti :)--RapsarEfendim? 11:12, 24 Aralık 2015 (UTC)

Hatun or Sultan?[kaynağı değiştir]

Hi Rapsar. There has been a discussion on English WP about the royal title and death date of Mahidevran. As once we discussed her date of death previously the other users only want to know what date is actually mentioned in Süleyman, Hurrem ve Diğerleri for Mahidevran's death? Besides her royal title has been a matter of much debate. As in Padişahların Kadınları ve Kızları and The Imperial Harem: Women and Sovereignty in the Ottoman Empire she is called "Hatun" not "Sultan" and as the title "Haseki Sultan" was first created for Hürrem Sultan, the users think that it's really unlikely that she had ever held the title "Sultan". Is there any reliable source available that has mentioned her as "Mahidevran Sultan"? Keivan.f (mesaj) 08:35, 26 Aralık 2015 (UTC)

Hi. I checked the booklet, it doesn't call her "Mahidevran Sultan" nor "Mahidevrah Hatun", not even "Mahidevran" :) The booklet mentions her as "Mahıdevran", and doesn't give any specific date for her birthday, stating that "she's supposed to born in 1500". But, there is a quote from an Ottoman source and accoring to that, she was called as "Mahıdevran Hatun".--RapsarEfendim? 21:46, 26 Aralık 2015 (UTC)
Thanks for your response, but is there any information on her date of death? Which date is exactly mentioned for death? Is it 1580 or 1581? If it is in Hijri, then please say the Hijri date because the other users on English WP want to know her exact date of death. Keivan.f (mesaj) 17:41, 10 Ocak 2016 (UTC)
It gives February 3, 1581 as her date of death. The article in Turkish Wikipedia had "1580", I just changed that. Some kind of vandalism probably.--RapsarEfendim? 20:26, 10 Ocak 2016 (UTC)

Türkiye Kürtleri/Kürt asıllı Türkler[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu konu hakkında yapılan tartışmalar mevcut daha önce. Burada, burada, burada var mesela. Bireysel olarak değişiklik yapmaktansa bunları göz önünde bulundurmakta yarar var.--RapsarEfendim? 20:58, 26 Aralık 2015 (UTC)

Evet, haklısınız sanırım tartışma sonucunu beklemeden değişiliklik yoluna gittim. İtiraf etmem gerekir ki çift başlı bir kategori olduğunu görmem üzerine değişiklik yoluna gittim. Önce tartışma açmam gerekir. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:02, 26 Aralık 2015 (UTC)

Selam Rapsar

YBot'un şöyle değişiklikler yaptığını gördüm. Bu arşivlemeleri neye göre yapıyor. Belki senin çalıştığın maddeler üzerinde bir yararı olur diye düşündüm de --Zaitsév 12:57, 26 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Ben de gördüm ama neye göre yaptığını bilmiyorum :) Olabilir elbette.--RapsarEfendim? 14:41, 26 Aralık 2015 (UTC)

Telif hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba @Rapsar, telif hakkında birkaç sorum olacak. Umut Gazetesi adlı sayfada telif haklarıyla ilgili "Kaynak göstermek koşulu ile tüm içerik özgürce kullanılabilir. ibaresi yer almakta. Bu ifade, siteye yer alan görsel ve yazılı kaynakların kullanabileceği anlamına gelmez mi? Bu içerikteki kaynakları Vikipedi'de nasıl kullanacağız? --Ahmet Turhan (mesaj) 21:35, 26 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Oraya şuradaki logoyu koydukları için kullanamayız. Serbestçe kullanabilmek için sitelerinde açık açık "buradaki içerik şu şu lisans altında yayınlanmaktadır" demeleri lazım -ki bu da yalnızca kendi ürettikleri içeriği kapsayacaktır. Orada "muhtemelen" kaynak gösterebilme konusunu kastetmişlerdir.--RapsarEfendim? 21:40, 26 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba, Peygamberimiz için açılan sayfanın Hz.Muhammed olarak yazılması bile yanlışken Muhammed olarak yazılması ne kadar doğru ? Ben şimdi oraya Hz. eklesem hem vikipedinin kurallarını çiğnemiş olucam hem de 2 güne kalmadan eski haline gelecek. tartışma sayfasına da Hz. kullanılması gerektiğini yazdım ancak tartışma sayfasında dahi silinmiş. Tüm dinler için övgü kelimelerinin serbest olması daha doğru değilmi sadece peygamberlere değil mesela Buda ya dahi övgüyle bahsedilmeli böylelikle tüm dinlerde övgüyle bahsedilirse taraflı olma durumu da kalkmış olur . Ayrıca şunu da belirteyim Azerbaycanca Vikipedi'de Hz.Muhammed olarak bahsedilmiş vikipedi bir ansiklopedi olduğu için Hz. koyulamaz deniyor da bizimki vikipedide onların ki değil mi ? Tekrar hatırlatayım her din için övgü kullanılırsa bir nebze tarafsızlığa daha yakın olunur. Lütfen Vikipedi:Köy çeşmesi veya onun gibi önemli bir tartışma sayfasında belirtir misiniz ben yazacaktım ama sizin sözünüzün daha çok önemseneceğini düşünüyorum.(her ne kadar vikipedi de herkes aynı itibara sahiptir gibi cümleler kullanılsa da insanlar belki farkında olmadan da olsa daha yüksek rütbeli kişinin sözlerine daha çok önem veriyorlar).Salihkaraca2000 (mesaj) 16:21, 27 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Aynı şey defalarca konuşuldu, defalarca açıklandı. VP:TBA ve VP:MİLLİ sayfalarını inceleyebilir, eski tartışmaları okuyabilirsin. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:55, 28 Aralık 2015 (UTC)

I. Süleyman[kaynağı değiştir]

Selamlar maddeyi SM statüsüne yükseltmek için bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Boş zamanını ayarladığın vakit ortak bir çalışma yapabiliriz diye düşünüyorum. Hatta bir iki kişi daha olursa ortaya eşsiz bir madde çıkarabiliriz. Daha önceki adaylığında çalışman olduğundan bahsetmişsin ve belki ilgini çeker diye düşündüm. :) Sait71 09:49, 29 Aralık 2015 (UTC)

Selam. Zaten Adalardan Modalardan gelerek şurada büyük bir toparlama yapmıştım, şimdiki hâlinin büyük oranda dayandığı sürüm :) Bolca kitap kaynağı gerek, web siteleriyle falan olacak iş değil. Kütüphanelere falan erişimin varsa tonla kaynak var, onları kullanarak yapılabilir güzel işler elbette. İngilizce Vikipedi'de seçkin seçmişler ama bence olmamalıydı.--RapsarEfendim? 10:44, 29 Aralık 2015 (UTC)
Peki internet üzerinden alabileceğimiz, bildiğin kaynak kitap var mı?Sait71 21:06, 29 Aralık 2015 (UTC)
Vallahi detaylı araştırmak lazım, bibliyografyaları, uzman tarihçileri falan. Kaynak "bolluğu" sebebiyle ben de böyle büyük konulara girmeye korkar oldum artık. Erhan Afyoncu iyi bir başlangıç noktası mesela, yükselme dönemiyle ilgili eserler veriyor genelde. Muhteşem Süleyman bende PDF olarak mevcut, istersen mail atabilirim ama beklediğim kadar iyi çıkmadı açıkçası. Maddedeki askerî ve siyasi gelişmeler kısmında pek bir eksik yok gibi aslında, birkaç ufak kontrol ve dokunuş gerekebilir yalnızca. Esas eksik edebiyat, sanat, kültür, mimari gibi alanlarda. Yalnızca Türkçe değil, başka dillerdeki eserler de incelenebilir, incelenmeli.--RapsarEfendim? 21:11, 29 Aralık 2015 (UTC)
Anladım, ben boş vakit ayarlayıp kütüphaneye gitmeliyim o halde. Ancak kütüphaneden fotokopi şeklinde mi yoksa üyelik şeklinde mi olur, bahsettiğin eksik kısımlarla ilgili kaynakları almak lazım. Sait71 21:16, 29 Aralık 2015 (UTC)
O başlangıç noktasını bulmak zaten benim için en zor olan :) İzmir Suikastı maddesi için dergi olmuştu, sonrasında kitap dahi aldım sırf o maddede kullanmak için :) Gerisi geldi zaten. Diğer yandan şu an Usame bin Ladin maddesinde bir çalışma sürdürüyorum, konuyla alakalı kitapların çoğu mevcut bende. İlgilenirsen ona da bakınabilirsin, hatta konuyla ilgili seçkin/kaliteli içerik adaylıklarında fikir belirtirsen de iyi olur, yeri gelmişken sıkıştırayım.--RapsarEfendim? 21:26, 29 Aralık 2015 (UTC)
Teşekkürler, boş bir vakit ayırıp hangi kitap varsa oradan gerekli bilgileri almam gerek artık. SM/KM adaylıklarına pek vakit bulamıyorum çünkü eve geç geliyorum. Haftada bir boş günüm var ve onda da yine pek müsait olamıyorum. Ancak en kısa zamanda ilk olarak onları okuyup değerlendireceğim. :) Sait71 21:29, 29 Aralık 2015 (UTC)

Çeşmedeki oylamaya bakar mısın? --Mavrikantmsj 15:48, 29 Aralık 2015 (UTC)

Sürekli Dizi bölümleri listesi[kaynağı değiştir]

Selam Rapsar

Sürekli Dizi bölümleri listesi İngilizce wikide seçkin liste statüsünde. Üstünde biraz çalışılarak trwikide de SL haline getirilebilir. Belki ilgilenirsin diye düşündüm --Zaitsév 19:36, 29 Aralık 2015 (UTC)

Selam. İlgimi çeken bir konu değil açıkçası :)--RapsarEfendim? 19:56, 29 Aralık 2015 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


VikiProje Futbol iş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu: Premier League şampiyonları listesi maddesindeki eksik kırmızı bağlantıların açılması ve maddenin seçkin liste statüsüne kavuşturulması.


Hemen, şimdi projeye katılın! Şimdi yeni kullanıcılar da daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!  



Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sait71 08:25, 30 Aralık 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
kaynak vs ekledim bakın koguryo wiki ye düzenleme yapın salsu muharebesi de sğ da nokta giibi bir şey var öyle ayarlsanız daha güzel olur Make it Right (mesaj) 12:49, 30 Aralık 2015 (UTC)

Selamın aleyküm kardeş bir sorum olcaktı beyaz liste olmak için ne yapmam gerekiyor? cevaplarsan sevinirim By Erdo Can (mesaj) 14:24, 31 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba. Katkı yapmak ve tecrübe kazanmak gerekiyor :) Uygun görüldüğünde bir hizmetli tarafından beyaz listeye girebilirsin.--RapsarEfendim? 10:08, 1 Ocak 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özel Yıldız
300.000 katkın için gelsin --Zaitsév 18:05, 31 Aralık 2015 (UTC)