Kullanıcı mesaj:Christoph20036

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz Christoph20036!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin. --Vikipedist 00:31, 29 Mart 2008 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --Levent Abi ileti 21:38, 14 Kasım 2008 (UTC)



  • Gereksiz madde oluşturmayınız. Açtığınız maddede belirtildiği gibi; aile Osmanlı İmparatorluğunu kurmuş olan hanedandır., yönlendirme ile o başlığı arayanların aradıklarını bulabilmeleri için, Osmanlı Hanedanı başlığı altına ek yapınız. Levent Abi ileti 21:50, 14 Kasım 2008 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Lütfen diğer kişilerin değişikliklerini hemen geri almaktan kaçının. Devam ederseniz, kimsenin 24 saat içinde bir maddeyi üç defadan fazla eski haline çeviremeyeceğini belirten üç geri dönüş kuralı ihlal etmeniz nedeniyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız engellenebilir.

Not: Buna ayrıca maddenin eski bir halini geri getirmek de dahildir. Teşekkürler, iyi değişiklikler! --Levent Abi ileti 21:57, 14 Kasım 2008 (UTC)


  • İsterseniz, maddenin tartışma sayfasında görüşlerinizi nelirtmeye devam edebilirsiniz, ya da başka kullanıcıların görüşünü alma, konuyu tartışmaya açma yollarına gidebilirsiniz, ancak kural ihlalinde bulunarak herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamanız için tekrar aynı geri alma işlemini yapmamanızı öneririm. İyi geceler. Levent Abi ileti 22:03, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Bütün mesele de burada zaten, sorunuzun yanıtı, kendi yazdıklarınızın içinde bulunuyor. Özgür ansiklopedi sloganını algılayış biçimimiz; ansiklopedik olsun ya da olmasın her istediğimiz başlığı ekleyebilme özgürlüğümüz var şeklinde değil, "bilgiden ücretsiz yararlanma, bilgiyi ekleme mutluluğu" kavramları temelinde şekillenmelidir. Kısaca; sizin yazınızdan alıntıyla; "Ailenin şu anki üyeleri ve genel durumu" daha önceki girişimlerde ansiklopedik olmadığı için silindi. Bu nedenle dediğim gibi diğer maddeye katkıda bulunarak Vikipedi'ye yardımcı olabilirsiniz. Bir not: İletilerinize imza atmayı unutmayınız, bununla ilgili şablonumuzu aşağıya ekliyorum. İyi geceler. Levent Abi ileti 22:31, 14 Kasım 2008 (UTC)


Tartışma sayfalarına ve/veya diğer kullanıcılara yazdığınız iletilerinizin sonuna dört adet ~ "tilde" adlı işareti eklerseniz, imzanız belirir. Klavyenizdeki (Q/q klavye için) Alt Gr ve Ü harfi tuşlarına birlikte 4 kez basmanız ya da üstteki mavi/gri kutucuklardan 10.suna yani şu işarete tıklamanız yeterli. --Levent Abi ileti 22:31, 14 Kasım 2008 (UTC)

Osmanoğulları ailesi[kaynağı değiştir]

Merhabalar, konu hakkında bilgi sahibi olan veya o konuyla ilgili kişileri tartışmaya davet ederseniz daha yararlı olacaktır. Örneğin maddelerin geçmişine bakıp o maddeye katkı yapmış kullanıcıları tartışmaya davet edebilirsiniz. Şu an için benim tartışmaya katabileceğim birşey yok maalesef. Teşekkürler, iyi çalışmalar--Machiavelli' msj 20:20, 15 Kasım 2008 (UTC)

  • Selam. Osmanoğulları ailesi maddesine baktığımda madde çok kısa ve maddedeki bilgilerin çoğu Osmanlı Hanedanı maddesinde yer alan bilgilerden ibaretti. Yani hemen hemen aynı madde:) "Son Osmanlılar" belgeseli (Murat Bardakçı'nın vardı ya) gibi bir içeriği olursa ayrı bir madde olarak kalabileceğini düşünüyorum. Ancak aile mensupların maddeleri daha önce silinmiştir. Tek bir başlık altında yazılması daha uygundur bence. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 09:51, 16 Kasım 2008 (UTC)

Osmanlı ile ilgili yardım[kaynağı değiştir]

Osmanoğulları ailesi maddesi Osmanlı Hanedanına yönlendirilmiştir. Konuyla ilgili tartışmaya katılmak için Osmanlı tarihiyle ilgili kullanıcıların tartışmaya katılmalarını istiyorum. Konuyla ilgilenirseniz maddenin tartışma sayfasına bakmanızı rice ederim iyi çalışmalar.--christoph20036 23:44, 15 Kasım 2008 (UTC)

Görüşlerimi şurada belirttim. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 10:25, 16 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Kaynak gösterme ya da başka konularda yardıma ihtiyacınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 19:29, 26 Ocak 2009 (UTC)

Kaynak gösterimi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Şöyle bir sayfa yazarsanız :

'''Elma''', lezzetli bir meyvedir.<ref>Meydan Larus, ''Elma maddesi''</ref>

=== Dipnotlar ===

{{Kaynakça}}

    • Şöyle görünür:

Elma, lezzetli bir meyvedir.[1]

Dipnotlar[kaynağı değiştir]

  1. ^ Meydan Larus, Elma maddesi


  • Kitaplardan alıntılar için şöyle bir format kullanabilirsiniz:

<ref>ÜNLÜSAN, A. ve EVERETT, L.L., 2006. "The Literary Sources of the Kebra Nagast", Ankara, s. 337-387. </ref>

  • Eğer kaynak eklediğiniz sayfanın sonunda Kaynakça veya dipnotlar bölümü varsa ve {{Kaynakça}} şablonu eklenmişse tekrar eklemenize gerek yok.
  • İnternet sitelerini köşeli parantez içine alıp açıklamasını yazabilirsiniz:

[http://tr.wikipedia.org Türkçe Vikipedi] yazarsanız Türkçe Vikipedi olarak görünür.

İyi çalışmalar.--Abuk SABUK♫ ♫ 23:03, 26 Ocak 2009 (UTC)

Devletin Devamı[kaynağı değiştir]

Bence sadece Türkiye olmalıdır. Neden değiştirildiğini anlıyamadım.Diğe devletler zaten sömürge yada manda onlaı oraya koymak gereksiz. Eğer onlaı koyacaksak yayıldığı topraklarda kurulan tüm ülkeleri yazalım. Türkiyenin farkı imparatorluğun kadroları tarafından kurulmasıdır. Yani diek devam etmesidir. Eğer diğer ülkelerde yer alırsa ozaman Osmanlının Türk kimliğide zedelenicektir. Bu nedenle eski haline değiştiriyorum --christoph20036 22:32, 19 Şubat 2009 (UTC)

Devamları ekleyen bendim. Yani Osmanlı Devleti - Türkiye Cumhuriyeti arasındaki devamlılık-devamsızlık meselesi varlığından haberiniz vardır, herhalde. Diğer bilgi kutularına bakııldığında siyasî devamlılıklar değil coğrafî devamlılıkların gösterildiği anlaşılıyor. Şimdi bu siyasî devamlılık burda gösterilmesi gereken Osmanlı'nın taksimı, değil mi? Birde Osmanlı borçlarını kimler ödediler? Bu arada Türkçe ile yazılan makale ve kitaplarda Osmanlı Devleti terimiin tercih edildiği anlaşılıyor. Yabancı dilden çevirilen makale ve kitaplarda Osmanlı İmparatorluğu da kullanılıyor. Kaynaklar konuşuyorlar. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:59, 20 Şubat 2009 (UTC)
Lütfen çok kısa içerikli maddeler oluşturmayınız, bu tür sayfalar taslak kriterlerini sağlamadığı için silinir ya da silinmek üzere işaretlenir. Yarattığınız maddelerin silinmesini önlemek için biraz daha kapsamlı bilgi yazmanız uygun olacaktır. Taslaklar hakkında daha fazla bilgiye Vikipedi:Taslak sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak zengin içerikli madde eklemek adına da telif ihlalinde bulunmamalı ve eklediğiniz içeriğin ansiklopedik ve kayda değer olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Bu hassas konuyla ilgili olarak Telif hakları sayfasını inceleyebilirsiniz.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Takabeg ileti 19:42, 23 Şubat 2010 (UTC)

VikiProje Siyaset'e Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler...
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

~--~AtakanCanileti 08:41, 18 Haziran 2012 (UTC)

Şenay Gürler[kaynağı değiştir]

Merhaba iyi geceler, doğum tarihi bilgisini değiştirmiştim. Fakat geri alınmış. https://www.facebook.com/Senay.Gurler.Fan.Page/info ile şuan ki maddedeki tarih tutmuyor. Zaten kendisi yengeç yine şuan ki tarih tutmamış oluyor.Bu imzasız yazı Christoph20036 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Orası bir fan sayfası ve güvenilir kaynak olarak kabul edilemiyor. Bir gazete haberi, röportaj falan filan varsa onları kaynak göstererek ekleyebilirseniz çok daha iyi olur. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:17, 6 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba, http://ozgunkabacaoglu.blogspot.com/2013/06/senay-gurler-ile-soylesi.html buradaki röportajı en son okumuştum. Bildiğim kadarıyla en azından burcu yengeç ve dğduğu ayın Kasım olmadığına kanaat getirebiliriz.Bu imzasız yazı Christoph20036 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

O halde ay ve gün kısımlarını atabiliriz, en azından :)--RapsarEfendim? 17:28, 6 Eylül 2013 (UTC)

Gerekli bilgiyi bu sayfada bulabilirsiniz. Eldarion 18:19, 13 Eylül 2013 (UTC)

İyi günler. Ikta maddesinde bir değişiklik yapmıştım.

"Ancak Büyük Selçuklularda büyük iktalara müsaade edilirken, Anadolu Selçuklularında ve Osmanlılarda toprak aristokrasisini engellemek ve feodalite benzeri oluşumlara meydan vermemek için büyük iktalara müsaade edilmemiştir. o yüzden emeğesaygı olarak yazın" yukarıa ifadeyi silmiş ve yerine

"kta sistemini önce Büyük Selçuklular ve Anadolu Selçuklularında uygulanmış, bu uygulama Osmanlı devletinde tımar sistemi olarak gelişerek devam etmiştir. Böylece en mükkemmel halini almıştır."

getirmiştim. Siz geri almışsınız. Özellikle en sonunda ki o yüzden emeğe saygı ifadesi ansiklopedi ciddeytinde gözükmedi bana. Tekrar değişikliklerimi yayına koyacağım. Konu hakkında sizinde fikrinizi almak isterim. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim... christoph20036 (mesaj) 17:08, 16 Aralık 2013 (UTC)

Gereken düzenlemeler yapıldı. Teşekkürler... --SiLveRLeaD mesaj 17:13, 16 Aralık 2013 (UTC)

Değişiklik Hakkında[kaynağı değiştir]

Öncelikle teşekkür ederim. Fakat bazı konular hakkında bilgi vermek istiyorum.

1. Osmanlılarda büyük ıktalara izin verilmemiş demek doğru bir tabi değildir kanımca... Zira paşa - bey hasları vardır. Bunlar herhalde büyük ıktalara girer.

2. Belirtmek isterim ki tımar, ıkta sisteminin gelişmiş bir versiyonudur. Temelde toprağı işleyen ailenin üretici olarak kabul edilmesi ve merkezi otorite tarafından yerel gruplara karşı yasal ve idari önlemlerle korunması vardır.

3. Ikta sisteminde aristokrasiyi engelleyen Osmanlının çok iyi tatbik ettiği özellikle has ve zeametlerin yani orta ve büyük ıktaların bir ailenin elinde nesiller arası aktarımının engellenmesidir. Selçuklular bu konularda sınıfta kalmıştır. Merkezi otorite bu sebeple hep zayıftır. --christoph20036 (mesaj) 17:26, 16 Aralık 2013 (UTC)

Şu anda pek müsait değilim, siz sayfada uygun değişiklikleri yapın, ben müsait olunca kontrol ederim. İyi vikilemeler, kolay gelsin! --SiLveRLeaD mesaj 17:49, 16 Aralık 2013 (UTC)

Hoş geldiniz Christoph20036![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 07:57, 28 Aralık 2014 (UTC)


Merhaba Christoph20036, Eğer cevabınız olumlu ise Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından başvurunuzu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --Mavrikantmsj 07:57, 28 Aralık 2014 (UTC)

Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoş geldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız: Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
Eldarion 11:03, 23 Aralık 2015 (UTC)


Gerekli bilgileri buradan alabilirsiniz. --Eldarion 11:33, 23 Aralık 2015 (UTC)

Kriterler gayet açık, kriterlere uymayan maddeler silinirler. --Eldarion 12:26, 23 Aralık 2015 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:18, 17 Mayıs 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 09:03, 16 Aralık 2016 (UTC)