Vikipedi:Kaliteli madde adayları: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
k →‎Adaylıklar: isim değişikliği
Maniaqq (mesaj | katkılar)
20. satır: 20. satır:
Aday göstermeden önce lütfen maddenin KM kriterlerini karşıladığından emin olun.
Aday göstermeden önce lütfen maddenin KM kriterlerini karşıladığından emin olun.
-->
-->
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Nadia Petrova/Arşiv2}}

----

{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/İPod Nano}}
{{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/İPod Nano}}



Sayfanın 10.15, 25 Haziran 2009 tarihindeki hâli

Vikipedi'deki kaliteli madde adaylarını sembolize eden bir köşesi eksik yıldız
Vikipedi'deki kaliteli madde adaylarını sembolize eden bir köşesi eksik yıldız

Bu sayfada, Vikipedi'deki maddelerden hangilerinin kaliteli madde statüsünü alacağı kararlaştırılır. Kaliteli maddeler; kullanıcılar tarafından konuları hakkında iyi yazılmış, nesnel gerçekliğe ve doğrulanabilirliğe sahip, kalıcı olarak belirlenen maddelerdir. Bu maddeler, birtakım kriterler ışığında bu sayfada değerlendirilirler. Eğer bu konuda şüpheniz veya maddeyi aday göstermeden önce daha da geliştirebilmek için görüş almaya ihtiyacınız varsa madde incelemesi için başvurabilirsiniz.

Maddeleri aday gösteren kullanıcılardan, itiraz edilen noktalarda düzeltmeye gidilmesi konusunda çaba göstermeleri beklenir. Eğer aday gösterdiğiniz madde üzerinde siz de çalışmışsanız, adaylık gerekçesinde bunu da belirtin. Lütfen değerlendirme yapan kullanıcılara karşı nazik olun ve kullanıcıların hevesini kırmayın.

Bir maddenin kaliteli madde statüsüne geçebilmesi için, kriterleri sağlayıp sağlamadığına bakılmalı ve fikir birliği sağlanarak karar verilmelidir. Fikir birliği, maddeyi aday gösteren ve gözden geçiren kullanıcılar arasında sağlanır ve seçkin içerik sorumluları tarafından doğrulanır. Adaylık tartışmaları iki ay sürer ve bu iki ayın sonunda seçkin içerik sorumluları tarafından üzerinde çalışılabilir bulunmuş eleştirilere yönelik bir çaba sergilenmemiş veya herhangi bir konuda fikir birliğine ulaşılamamışsa, sorumlu tarafından adaylık bir ay daha uzatılabilir. Bu sürenin sonunda adaylığın olumlu sonuçlanması yönünde bir fikir birliği oluşmamışsa, adaylık olumsuz sonuçlandırılarak arşivlenir.

Sayfayı yenilemek için önbelleğinizi boşaltın

Aday gösterme

  1. Bir maddeyi aday göstermeden önce, maddenin kaliteli madde kriterlerinin tamamını karşıladığından emin olun. Halihazırda açık bir madde incelemesi tartışması varsa, bunun sonlanmasını bekleyin.
  2. Aday gösterilen maddenin tartışma sayfasının en üstüne {{KMA}} şablonunu yerleştirin. Madde daha önce de aday olmuşsa, {{KMA|2}} (ya da kaçıncı kez aday gösteriliyorsa o sayı) şablonunu kullanın.
  3. Yerleştirdiğiniz şablondaki "adaylık sayfasında" bağlantısına tıklayın ve açılan sayfada aday gösterme gerekçenizi yazın.
  4. {{Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Aday gösterilen maddenin adı}} metnini kopyalayın ve şu anda bulunduğunuz sayfanın üzerindeki    değiştir    sekmesine tıklayarak kopyaladığınız metni aday listesinin en üstüne yapıştırın. "Aday gösterilen maddenin adı" yerine maddenin adını yazın.

Adayların değerlendirilmesi

  • Adaylıkta görüş belirtmeden önce lütfen aday gösterilen maddeyi tamamen okuyun ve kriterlere uygun olup olmadığını inceleyin.
  • Adaylıkla ilgili yorum yapmak için madde adaylık bölümünün sağındaki "değiştir" bağlantısına tıklayın (tüm KMA sayfasını değiştirebileceğiniz "değiştir" sekmesine tıklamayın). Tüm kullanıcılar, adaylıklarda görüşlerini belirtebilirler.
  • Adaylığı destekliyorsanız, {{destek}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak ve kaliteli madde kriterlerini karşıladığını da ifade ederek gerekçenizi ekleyin. Eğer maddeye önemli ölçüde katkıda bulunmuşsanız bunu da belirtin.
  • Adaylığa karşı çıkıyorsanız {{karşı}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak ve kaliteli madde kriterlerindeki hangi kriterleri karşılamadığını da ifade ederek gerekçenizi ekleyin. Tüm itirazların üzerinde çalışılabilecek spesifik bir gerekçesi olmak zorundadır. Eğer bu şart sağlanmıyorsa, kaliteli içerik sorumluları bu itirazı göz ardı edebilir. Biçem ve dil bilgisi referanslarının her zaman aynı fikirde olmayacağını unutmayın. Eğer katkıda bulunan kullanıcı standart bir referans çalışmasındaki veya diğer otorite kabul edilen kaynaklardaki (Örnek: Türk Dil Kurumu) belirli bir biçemi destekleyen bir sayfayı referans olarak gösteriyorsa, bunu kabul edin.
  • Adaylıkta destek ya da karşı olmadan görüş ve önerilerinizi belirtmek isterseniz {{yorum}} (veya aynı anlama gelecek bir seçenek) yazarak bunları belirtebilirsiniz.
  • Maddeyi inceleyip kaliteli madde statüsüne geçmesine itiraz eden kullanıcılardan, birkaç gün sonra maddeyi tekrar kontrol ederek, itirazlarının üzerinde çalışıp çalışılmadığını kontrol etmeleri beklenir. İtirazınızı geri alırken yazdıklarınızı silmek yerine üzerini çizin (<s>...</s> şeklinde). Maddenin kaliteli madde statüsüne geçmesi için çaba sarf edenler, inceleyenlerin bu düzenlemeyi kendi kendilerine yapmalarına izin vermelidirler. Eğer itiraz edilen noktanın düzeltildiğine inanıyorsanız, eleştiriyi getiren kullanıcının yazdıklarının üzerini çizmek yerine, sadece eleştirilen noktaların düzeltildiğini belirtin.

Kaliteli madde adayları, topluluk bir karara varıncaya kadar bu sayfada listelenir. Daha sonra kaliteli madde seçilen veya seçilemeyen adaylar listeden çıkartılır ve arşivlenir. Adaylık sayfasında devam eden bir tartışma varsa adaylık sonuçlandırılmaz.

Sonuçların arşivlenmesi

  1. Adaylık alt sayfasını, değişiklik özetinde adaylığı arşivlediğinizi belirterek bu sayfadan çıkartın ve arşive ekleyin.
  2. {{Kaliteli madde adaylığı arşivi}} şablonunun yanı sıra, adaylık başarılı sonuçlanmışsa Vikipedi:Kaliteli madde kayıtları sayfasını da güncelleyin.
  3. Maddenin tartışma sayfasındaki {{KMA}} şablonunu, adaylığın sonucuna göre madde geçmişi şablonu kullanarak güncelleyin.
  4. Adaylık başarılı sonuçlanmışsa maddeye {{Kaliteli madde}} şablonunu ekleyin.
  5. Adaylık başarılı sonuçlanmışsa maddeyi, Vikipedi:Kaliteli maddeler sayfasındaki uygun başlığa ekleyin.

Adaylıklar

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:10, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Nadia Petrova

Daha önce aday olmuştu, olmadı, kaynaklar eklendi, performans çizlegesi yılsonunda güncellenecek, oyları bekliyorum. --Maniaqq 10:17, 25 Haziran 2009 (UTC)

  • Destek Destek --Maniaqq 10:17, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Şartlı destek Bazı başlıklarda kaynak yetersiz. 2003, 2004, rekabet başlıkları gibi. Bu başlıklar kaynaklandırılır ve kaynaklar cite web şablonuna göre düzenlenirse destek oyu vereceğim. --Veritas ileti 10:23, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Fakat Petrova o zaman ünlü bir tenisçi değildi. Asla kaynak bulamam. --Maniaqq 10:31, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Üzgünüm, ama bence ne kadar büyük bir kaynak kıtlığı olsa da pekâlâ desteklemem. O bölümlerin kaynağa ihtiyaçları var. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 16:24, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Эялвачмеcаж 18:03, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddenin kaynak eksikliği var. Tenis kariyeri bölümünde yer alan "Kariyer Başlangıcı", "2003", "2004" ve "2005" başlıklarnda hiç kaynaklandırma yok. Bunun yanında diğer başlıklardada kaynak belirtilmesi gereken yerler bir hayli çok. Buralara kaynak eklenmesi lazım çünkü tenisçinin katıldığı turnuvalar, oynadığı maçların skorları ve rakipleri belirtilmesine rağmen kaynak eklenmemiş. Bu gibi ifadelere kaynak eklenmediği sürece maddenin doğrulanabilir ve güvenilirliği tehlikeye girer ve kolayca vandalizme uğrayabilir. Ayrıca "Rekabet" başlıklı kısımda belirtilen ifadelerin başlıkla örtüştüğü söylenemez ve yine bu başlıktada kaynaklandırma sıfır ve mutlaka kaynaklandırma yapılması lazım. Maddenin bu haliyle KM olabilmesi çok zor. Hazırlayanların ellerine sağlık... --Böcürt 19:15, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Burada kaynak var ama kullanılabilir mi bilmiyorum. Эялвачмеcаж 19:39, 25 Haziran 2009 (UTC)
  • O kaynağı görmüştüm Eyalvac, ama birden fazla bilgi var. Her cümleye aynı kaynağı göstermek ne kadar doğru olur bilemiyorum. --Maniaqq 10:31, 26 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddede büyük bir kaynak eksiği var. "2003", "2004", "2005" başlıklarında hiç kaynak verilmemiş. Ayrıca, tablolardaki verilerin her birinin mutlaka kaynaklandırılması gerekiyor. Ek olarak; giriş bölümünün daha uzun tutulması ve tablolardaki kırmızıların da giderilmesi gerekir. --Kemal K.ileti 16:28, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yorumlara katılıyorum. --Kerem233 16:39, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:08, 26 Temmuz 2009 (UTC)

iPod Nano

Şansımı deniyim bi----Coollandİletişim 15:33, 21 Haziran 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Maddede çok fazla yazım yanlışı var. Öncelikle noktalamaişaretlerinden sonra bir karakterlik boşluk bırakılması gerekir. Ayrıca bu konuda birkural var mı bilmiyorum ama kaynakların noktadan önce değil sonra konması gerektiğinidüşünüyorum. Bir dekaynakça bölümünün düzenlenmesi gerekiyor. Madde şu anki durumuyla B sınıfı gibi. Biraz daha geliştirilebilir. Sevgili Coolland'ın emeğini hiçe saymamak için karşı oy vermiyorum; ancak birkaç eksiklik olduğu için destek oyu da veremiyorum. Madde biraz daha geliştirilebilir. --Veritas ileti 10:55, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Evet oyum geçersiz ama bir şey söylemek isterim. Madde bence b sınıfını bile nerdeyse geçmil. B.7 gibi bişi. Ama Coolland'ın emeklerine teşekkürler.--78.165.229.68 11:55, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Şartlı destek Yazım kuralları! --Maniaqq 18:39, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Sayfadeki yazım hatalarının düzeltilmesi ve daha çok Türkçe kelime kullanılması gerekiyor. Kaan 123 16:12, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Şartlı destek İş yazım kurallarına kaldı.--Reality006 20:43, 24 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddedeki yazım hataları düzeltildi. Jenerasyon yerine nesil sözcüğünü kullandım. Gözümden kaçan bir şeyler olmuş olabilir kontrol edilmesinde fayda var. Kıdemli 21:51, 30 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Kaliteli madde kriterlerini sağladığını düşünüyorum. Kıdemli 10:26, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddede birçok yere bağlantı verilmemiş. Mavi bağlantı kıtlığı var. Giriş bölümünün daha uzun tutulması gerekiyor. Maddenin görsel açıdan göze pek hitap ettiği söylenemez. Resimlerin düzenlenmesi gerek, zira "Üçüncü Nesil" başlığı altında resimlerin yerleşimi nedeniyle bir boşluk oluşmuş. Bazı kaynaklar noktadan önce, bazıları noktadan sonra konulmuş, bunlar bir standarda bağlanmalı. Başlıkların isimlerinin değiştirilmesi gerekiyor: "Üçüncü Nesil" değil de "Üçüncü nesil" (VP:BEK). --Kemal K.ileti 16:35, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kemal K.'ye katılıyorum. --Kerem233 16:40, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:06, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Amyotrofik lateral skleroz

Açıklamalar yeterli neden olmasın?----Coollandİletişim 14:05, 17 Haziran 2009 (UTC)


  • Karşı Karşı Maddenin belli bir kısmından sonra kırmızı bağlantı sayısı fark edilecek şekilde artış gösteriyor. Bu kırmızı bağlantılar maviye dönerse oyumda değişecektir. Ayrıca kaynakça kısmınında geliştirilmesi lazım.

Teşekkürler... --Böcürt 17:34, 17 Haziran 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı 10 kaynak? Olmadı. --Maniaqq 17:41, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynakça eksik ve bağlantılarda problem var. Эялвачмеcаж 07:19, 18 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynaklandırma yetersiz. --Kemal K.ileti 19:18, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Koskoca madde için 10 kaynak mı? --Kerem233 07:49, 7 Temmuz 2009 (UTC)
  • Arkadaşlar, kaynakça gittikçe azalıcak galiba, 10 kaynaktı 9 kaynak olmuş. --Kerem233 16:42, 8 Temmuz 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir. --Mızrakmsj 20:28, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Üçüncü Harkov Muharebesi

Kullanıcı:Tigerfibel İngilizce Vikiden çevirdi. İngilizcesi Seçkin Maddedir. Doyurucu zengin içerikli bir madde. Fakat Türkçe Vikideki ise kırmızı bağlantıların fazla olmasından dolayı maddenin şu anki haliyle SM seçilmesi imkansız. Kullanıcı:Tigerfibel'e çok mer30. Takabeg ileti 15:38, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek -- Takabeg ileti 15:39, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek Gerçekten madde güzel olmuş. İngilizce Vikipedi'deki madde ile tıpa tıp aynı. Belli bir süre daha beklenip, kırmızı bağlantılar açıldıktan sonra SM adaylığına sunulabilirdi. Fakat şuan ki hali KM olması için yeterince fazla. :) Katkıda bulunan herkesin eline sağlık.--Muratsahinmesaj 16:17, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek Madde içerik ve kapsam olarak güzel ama bir kısım mavilik eklenirse daha güzel olur Durkin 16:21, 17 Haziran 2009 (UTC)

  • Destek Destek Maddede neredeyse hiç kırmızılık kalmamış, hazırlayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum Durkin 16:23, 2 Temmuz 2009 (UTC)

Destek Destek Madde kapssamlı ve güzel hazırlanmış. Bence biraz daha üzerinde çalışıldıktan onra SM adaylığına sunulsa SM seçilmek için bayağı şansı olabilirdi. Hazırlayanların ellrine sağlık... --Böcürt 17:28, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek Biz gördük beğendik :) --Maniaqq 17:42, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek Kişisel fikrim darısı Çanakkale ve diğer muharebe maddelerimize --Aycanileti 19:55, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek Bence SM için yeterli. Epey emek verilmiş ve yeterince bilgi mevcut Totenkopf division 21:11, 17 Haziran 2009 (UTC)

Destek Destek Gayet güzel bir madde olmuş. Hazırlayanların ellerine sağlık. Эялвачмеcаж 07:20, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Lütfen kusura bakmayın, aslında bence içerik bakımından SM için yeterli, ama hepiniz bir şey unuttunuz - KM ve SM'nin arasındaki tek fark içeriktir, kırmızı bağlantı sayısı değil, ve bu maddede biraz fazla kırmızı bağlantı var. Bunun dışında da bence muharabe düzeni bölümü düzenlenmeli; onun için herhangi bir kaynak belirtilmemiş, ve görsel olarak daha iyi olabilirdi; belki de bölümün başında muharebe düzenini anlatan birkaç cümle de eklenebilir, böylece daha ansiklopedik olur. Neyse, bu benim görüşüm, iyi çalışmalar diliyorum. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 14:51, 18 Haziran 2009 (UTC)
Yorum Yorum SM'ye yönelik trivial kırmızı bağlantıları ekledim. Bu kırmızı bağlantılar kime göre gerekli kime göre gereksiz olabilir. SM seçilmesi için de şart olmayabilir. Yine de ileride 48. Panzer Kolordusu, 57. Panzer Kolordusu gibi kolordular, 6. Panzer Tümeni, 17. Panzer Tümeni gibi tümenlerinin maddelerinin de açılmasını istiyorum. Şimdi seçkin madde olan İngilizce Vikide bu bağlantı verilmemektedir. Yine de SM için hazırlık yapayım dedim. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 15:01, 18 Haziran 2009 (UTC)
Destek Destek Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:40, 29 Haziran 2009 (UTC)

Karşı Karşı Madde düzen açısından KM olabilecek bir madde değil, o muharabeler bölümü göze hitap etmemektedir. Almış başını aşağıya doğru kayıyor. Kırmızı bağlantı gırla gidiyor. Herkes destek vermiş ama ben bu destek oylarını bir türlü anlayamıyorum ya artık hayırlısı. Bir başka maddede herkes "kırmızı bağlantı çok" deyip şartlı destek veriyor burdaysa tam destek. Ayrıca bazı bölümlerde hiç iç bağlantı yok. maddeye oy verenler, maddeyi inceleyerek oylarını gözden geçirseler iyi olur ya da maddeyi aday gösterenler maddeye çeki düzen verebilirler. --Hedda Gabler 14:56, 18 Haziran 2009 (UTC)

Yorum Yorum Yukarıda bahsettiğim gibi kırmızı bağlantılar sonradan ekledim. SM'e yönelik. Muharebe düzeni Glanz'ın kitabından alındı. Fakat o liste olmasa da kaliteli olduğu için gizlendi. Takabeg ileti 15:06, 18 Haziran 2009 (UTC)
Öncelikle sonradan iç bağlantı verilebilir fakat oy kullanan arkadaşlar, bunu fark edebilirler. Ayrıca hiç iç bağlantı içermeyen alt başlıklara da iç bağlantı verilmesi gerekmektedir.--Hedda Gabler 15:17, 18 Haziran 2009 (UTC)
Açılmamış askerî birimlerin iç bağlantıları iptal edildi. İkinci kez aynı terim kullanıldığında iç bağlantılar verilmemektedir. O yüzden bu kadar uzun bir maddede bağlantısız alt başlıklar olablir. İkinci kez çıkan terime de bağlantı verelim mi? Takabeg ileti 15:29, 18 Haziran 2009 (UTC)
2. kez verilen bağlantı eğer ilk bağlantıdan epey bir sonra söz edilmişse verilebilir bence çünkü maddeyi okuyan kişi belki 2. okuduğunda tıklayabilir. Bu tıklama için ilk bağlantı verildiği yere dönmesine gerek yok.--Hedda Gabler 15:55, 18 Haziran 2009 (UTC)
Tamam. Ölçülü bir şekilde ekleyecem. Takabeg ileti 16:04, 18 Haziran 2009 (UTC)
Destek Destek Sayfanın son durumu iyi.--- Hedda Gabler 16:25, 24 Haziran 2009 (UTC)

* Şartlı destek Muharebeler başlığı düzene sokulursa,madde KM olabilir. --Veritas ileti 14:58, 18 Haziran 2009 (UTC)

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 00:19, 19 Haziran 2009 (UTC)

Command & Conquer: Red Alert 2

Maddeyi ben yapmadım ama üzerinde büyük bir emek var bence KMA olmalı --mhakan96 14:15, 12 Haziran 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı 0 kaynak, imkansız...--Gökçє Yörük mesaj 14:15, 12 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynaksız, bu hâliyle KM olamaz. --Kemal K.ileti 09:38, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynaksız! Kolay gelsin... — Kerem233 17:16, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynakça yok. --Maniaqq 18:14, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yukarıdaki yorumlara katılıyorum. TravianTM 14 Haziran 2009 22:57
  • Karşı Karşı Vallaha diyecek bir şey kalmamış...--вяí¢αи76ileti 12:14, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Kaynak yok. --Böcürt 17:29, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Эялвачмеcаж 07:21, 18 Haziran 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 19:03, 26 Temmuz 2009 (UTC)

Bıçak Sırtı (film)

  • Bu maddeyi daha önce SMA yapmış idim, ancak adaylık başarısızlık ile sonuçlandı. Hala SM olabileceğini düşünsem de KM olmasınında das bir sakınca görmüyorum. Kriterleri karşıladığına inanıyorum.--Olağan Şüpheli 16:49, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Bence yeterli.Emeği geçen kişilere teşekkürler----Coollandİletişim 16:52, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Ellerinize sağlık. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 17:26, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı--Soğuk 11:42, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek KM için uygun olduğunu düşünüyorum. Madde yazımı için Olağan Şüpheli'ye teşekkürler.--Veritas 11:44, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Oldukça iyi fakat düzen olarak biraz daha göze hitap edebilir. --♪♫Berkay0652|ileti 17:08, 11 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Ellerinize sağlık. --Kemal K.ileti 13:11, 12 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Эялвачмеcаж 09:20, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Kolay gelsin... — Kerem233 17:17, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek KM olma kriterlerini karşılıyor. Hazırlayanların ellerine sağlık. --Böcürt 20:14, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Ultra-manyak bir şey. --Maniaqq 18:15, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Olağan Şüpheli'ye katılıyorum.--вяí¢αи76ileti 12:15, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum-- Madde tekrar gözden geçirilmeli. Bir çok yerde harf eksiklikleri mevcutt. Bir kısmını düzelttim. --Mızrakmsj 22:53, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Madde gayet güzel km standartlarını taşıyor --Durkin 16:18, 2 Temmuz 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 22:19, 28 Haziran 2009 (UTC)

Khobar

  • Birkaç aydır bu madde üzerinde uğraşıyorum. Ve, şöyle düşünüyorum; Fazla tanınmamış bir şehir için fazla ayrıntılı bilgi veriyor. Ayrıca diğer dillerdeki versiyonlarından da detaylı. Son olarak maddede sadece 3 kırmızı bağlantı var. Teşekkürler; Berkaysnklf 05:50, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Henüz Türkçeleştirilmedi. Başlığı bile Türkçe Vikipedi adlandırma kuralına aykırı sanki... Bunlar düzenlenmelidir. Takabeg ileti 05:56, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum // Türkçe'de El Huber ismide Khobar ismide kullanılıyor. Madde sayfasında iki isme de Türkçe gazetelerden kaynaklar verilmiş. Yani maddenin şu anki ismi Türkçe'ye uyuyor. Bu nedenle düzenlenmeye gerek yok diye düşünüyorum. ~--BerkayMesaj--~
Türkçe gazetelerinde ikisi de kullanılıyor. Birde Al khobar var. Fakat El Huber yaygın ve diğer alternatifler yaygın değildir. Khobar, Vikipedinin adlandırma kuralına da aykırıdır. Takabeg ileti 09:28, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı -- Şimdi içeriğine bakalım. Kaynaksız bir madde olduğu için KM seçilmesi mümkün değildir. Takabeg ileti 09:32, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı -- Maddeyi okudum. Kaliteli sıfatından çok uzakta. 1 milyonluk koca bir kent için her başlığın altına 2-3 satır yazı yazarsanız, bir genel görünüm resmi ile iki haritadan başka bir şey koymazsanız sizce bu madde kaliteli olur mu? Sizce bu madde bu kenti tüm yönleriyle, olabildiğince yeterli anlatıyor mu? Neyse, yetersizliğinin yanı sıra giriş bölümünde suudi arabistan profesyonel liginden, bilmem ne stadyumundan, ülkenin petrol şirketlerinden söz etmek de abes geldi bana. Maddenin adı ve içindeki diğer özel ad kullanımları konusunda ise Takabeg ile hemfikirim. İyi günler. --Danbury ileti 10:16, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddenin içeriği yetersiz, alt başlıkların genişletilmesi gerekiyor. Bu hâliyle KM olamaz. --Kemal K.ileti 12:39, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Maddenin içeriği ve alt başlıklar çok yetersiz. --Böcürt 13:16, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Diğer Vikilere göre iyi durumda ama biraz daha genişletilmesi lazım bence de----Coollandİletişim 05:22, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yorumlara katılıyorum. --Kolay gelsin... — Kerem233 17:18, 13 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Teker teker söylemeyeceğim, çok eksikli. --Maniaqq 18:17, 14 Haziran 2009 (UTC)

*Karşı Karşı Maddeyi iyi hazırlamışsınız, ellerinize sağlık ama biraz daha geliştirilebilir. TravianTM 14 Haziran 2009 22:48Geçersiz oy. Kullanıcının en az 150 değişiklik yapması ve iki ay (60 gün) üye olması gerekektedir. Bak.: VP:OY. --Mızrakmsj 00:16, 19 Haziran 2009 (UTC)

  • Karşı Karşı Diğer arkadaşlara katılıyorumBu imzasız yazı Kaan 123 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 22:18, 28 Haziran 2009 (UTC)

Sony

İngilizce Vikipedi'den çevirildi.Yorumları alalım----Coollandİletişim 17:10, 6 Haziran 2009 (UTC)
Destek Destek----Coollandİletişim 18:47, 6 Haziran 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum - Emeğiniz için teşekkürler. Ancak kesin bir şey söyleyebilmem için maddeyi baştan sona tarayıp düzeltmeler yapmam gerekli. Çünkü giriş bölümünde birkaç ufak yazım hatası gözüme ilişti. --♪♫Berkay0652|ileti 22:28, 9 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Taslak şablonları var, neden? Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 22:52, 9 Haziran 2009 (UTC)
    • Hıııım, meğerse birisi çıkarttı. Ama maddeyi hâlâ daha inceleyemedim, o yüzden bunun dışında yorum veremiyorum şu anda... Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 15:55, 10 Haziran 2009 (UTC)
  • Şartlı destek Kaynakçası az ve kısa. --Maniaqq 18:16, 14 Haziran 2009 (UTC)
  • Şartlı destek İngilizce Viki'deki sayfasının yarısı boyutunda bile değil, biraz daha çeviri yapılıp kaynaklar sıralandığında olabilecektir.--вяí¢αи76ileti 11:14, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Hafif kısa. Ayrıca 21 kaynak yetmez. Cık. --Maniaqq 17:44, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı İngilizce Vikipedi'yle karşılaştırıldığında yeterince kapsamlı olmadığı görülüyor. Ayrıca, maddede kırmızı bağlantılar göze çarpıyor ve kaynaklandırması da yetersiz. --Kemal K.ileti 19:20, 22 Haziran 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 00:11, 19 Haziran 2009 (UTC)

Altınmühür

madde hakkında bulduğum kadar bilgi topladım. resim fazla bulamadım ama kaliteli madde olabilir. --Bozkurt16 22:32, 3 Haziran 2009 (UTC)

  • Destek Destek --Bozkurt16 22:31, 3 Haziran 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Merhabalar, kaynakça bölümüne bir tane "kaynak-düz" şablonu ekledim, bakarsanız sevinirim. Yine de kaynak konusunda, bence Angelfire güvenilir bir kaynak olarak sayılmaz. Bunun yerine değişik, daha güvenilir bir kaynak eklenmeli. Kıro-headmesajjj 14:38, 4 Haziran 2009 (UTC)
  • Uyarısimge Uyarı Bu madde kalite madde adayı olamaz internette farklı sitelerden bire bir alınmış metinler içeriyor. Kaynak gösterme yanlış anlaşılmışa benziyor. Herhangi bir kitap, dergi, ansiklopedi veya internet sitesinden kopya alarak burada kullanamasınız. Ancak farklı cümlelerle anlamını bozmadan bu kaynaklardan faydalanabilirsiniz. --Karduelismsj 10:17, 5 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Lütfen yani. Hem "olası telif ihlali" şablonu var, hem 12 (!) kaynaklı, hem de kısa. Cık. --Maniaqq 17:45, 17 Haziran 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu madde, Vikipedi topluluğu tarafından Kaliteli Madde seçilmiştir. --Mızrakmsj 00:05, 19 Haziran 2009 (UTC)

Exposé (Lost)

Lost'un bölümlerinden biri olan "Exposé" maddesi İngilizce vikiden çevrildi ve ek bilgiler de verildi. Örneğin izlenme oranı İngilizce Viki'de mevcut değil iken ben bizim Viki'ye ekledim. KM olabileceğini düşünüyorum. Bu arada yazım hataları mevcutsa okurken düzeltilirse sevinirim. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 10:00, 30 Mayıs 2009 (UTC)

  • Destek Destek Madde gayet güzel görünüyor, tebrik ederim. Acaba "Flashback" yerine "Geriye dönüş", "Geri dönüş" gibi ifadeler kullanılsa daha iyi olmaz mı? Bir de "Hafta boyunca yayınlanan programlar arasında, Lost, "Expose" bölümüyle en çok izlenen on sekizinci program oldu" cümlesi için bir kaynak konulursa iyi olur.--Olağan Şüpheli 12:22, 30 Mayıs 2009 (UTC)
    • Kaynak kısmı düzenlendi ama flashback kelimesi edebiyat içinde de flashback olarak kullanılıyor yani geri dönüş pek kullanımda değil. O yüzden flaşbek kalsın.--Hedda Gabler 09:02, 31 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek Madde KM olma kriterlerini karşılıyor. Hazırlayanların ellerine sağlık... --Böcürt 12:25, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek Ölçütleri karşılıyor, ellerinize sağlık.. --Kemal K.ileti 14:52, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek güzel bi madde. --Bozkurt16 14:54, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek Lost'un bütün maddeleri böyle bir dönüşüm geçirecek sanırım. Oldukça güzel bir madde.--Veritas 10:20, 1 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Kaliteli bir madde...Vikipedist 16:19, 1 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek--Kerem233 16:55, 2 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Ellerinize sağlık. --♪♫Berkay0652|ileti 16:56, 2 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek - Maddenin kaliteli seçilmesi ile ilgili hiçbir itirazım yok. Öte yandan bir önerim var: Lostpedia ne derece güvenilir bir kaynaktır bilemiyorum ama ne zaman bir şey kontrol etsem yanlış ya da taraflı bir bilgiyle karşılaşmadığım bir site. Onun Exposé maddesinde bölümle ilgili bir çok trivia, kahramanların geçmişleriyle ilgili bilgiler, göndermeler ve bölümler arasındaki bağlantılar yer alıyor. Bana kalırsa benzer bir çalışma bu madde üzerinde yapılırsa Exposé seçkin madde seçilebilir. Tekrar elinize sağlık, iyi günler. --Guzelonlu 14:21, 8 Haziran 2009 (UTC)
    • Aslında Lostpedia oldukça güveilir bir kaynak (ingilizce vikide maddesi bile var.) Ordaki önemli bilgileri kaynaklandırarak bir ara bu maddeye aktarırım.--Hedda Gabler 09:46, 9 Haziran 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "kaliteli madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 22:16, 28 Haziran 2009 (UTC)

Çankaya, Ankara

Maddeyi devraldığımda içeriği kısa da olsa gayet iyi durumdaydı. Maddeyi elimden geldiğince geliştirmeye çalıştım. Şimdiki haline bakınca KM olabilecek düzeye geldiğini gördüm. Bence oldukça güzel bir madde ve KM kriterlerini karşılıyor. KM olması durumunda maddeyi daha da geliştirip SM düzeyine getirmeyi hedefliyorum. Teşekkürler.--Veritas 12:37, 28 Nisan 2009 (UTC)

  • Destek Destek--Veritas 12:37, 28 Nisan 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Yetersiz içerik diyerek karşı oy veriyorum. Aşağıda bir kaç neden sıraladım ama maddeye biraz daha bakılırsa daha çok hata görülebilir.
    • Nüfus bilgileri verilen kaynakta 792.189 diye belirtilmiş. sayfada 2 milyon bilmem kaç! Bu bilgi gösteriyor ki kaynak ile ifade edilen cümle arasında hata mevcut.
    • Çankaya'nın tarihi, aynı zamanda Ankara'nın da tarihidir denilebilir gibi subjektif ifadeler mevcut.
    • Toplam 102 ilköğretim olan bir ilçede yüzlerce ilkokul ifadesi oldukça abartılı. (ayrıca ilkokul mu kaldı yavu!)
    • Madde görsellikten uzak.--Hedda Gabler 12:54, 28 Nisan 2009 (UTC)
Yorum YorumTaraflı olduğunu düşündüğünüz bölümü düzelttim. Nüfus bilgisinde yanlışlık yapılmış sanırım düzelttim. İlkokul ifadesini düzelttim. Sanırım sizin istediğinize yakın bir şey çıkmıştır ortaya.--Veritas 11:46, 29 Nisan 2009 (UTC)
  • Destek Destek Çankaya'da yaşamasam da her Ankaralı gibi hayatımın büyük kısmı Çankaya'da geçiyor. O yüzden maddeyi böyle düzenli ve görsel olarak görmek Çankaya hakkında bilgi vermek adına gayet güzel. Ancak Çankaya gibi neredeyse milyonluk bir ilçe için yeterince uzun değil gibi. Ama zaten kaliteli madde olmak için abartılı bir boyut gerekmiyor. Sadece baştan sona birinin düzenlemesi gerekiyor. Onu da ben hallederim. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 21:57, 1 Mayıs 2009 (UTC)
  • Şartlı destek Çankaya'da doğup büyümüş ve hala Çankaya'da yaşayan biri olarak maddenin daha kapsamlı hazırlanabileceğini düşünüyorum. Çünkü Çankaya belirtildiği gibi çok büyük bir ilçe ve gerek siyasi gerek kültürel gerekse tarihi açıdan çok zengin bir yer olma özelliğini taşıyor. Ayrıca daha fazla dış bağlantının eklenebileceği görüşündeyim. Madde biraz daha zenginleştirilip bağlantı kısmı düzeltilirse maddenin KM olması için destek vereceğim. Hazırlayanların ellerine sağlık... --Böcürt 11:56, 2 Mayıs 2009 (UTC)

*Karşı Karşı Daha kapsamlı hazırlanabilirdi? --Kerem 233ileti 15:00, 3 Mayıs 2009 (UTC)

Yorum Yorum Maddeye yeni eklentiler yaparak kapsamını genişlettim. Alt başlıklara daha çok bilgi ekledim. Umarım şimdi istenilen düzeye yakın bir konuma gelmiştir. Teşekkürler.--Veritas 09:28, 4 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek Madde üzerinde yapılan olumlu değişikliklerden sonra destek oyu vermeye karar verdim. Teşekkürler... --Böcürt 13:30, 4 Mayıs 2009 (UTC)
Madde büyüdükçe büyüyor ancak kimse olumlu ya da olumsuz eleştiri yapmıyor. Sizlerden isteğim bir eleştiri yapın ki ben de bunu dikkate alıp maddede dikkat edeyim. Teşekkürler.--Veritas 13:46, 13 Mayıs 2009 (UTC)
Madde Vikipedi'nin en büyük 717. maddesi oldu.Niçin kimseoylamıyor?--Veritas 20:53, 15 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek Bence tamamdır. Kıro-headmesajjj 21:27, 15 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddedeki resimlerin bir kısmı Çankaya'ya değil, Ankara'ya ait gibi duruyor; müze, gar vs. Açıkçası emin değilim ama bilen birisi teyit ederse iyi olur. Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 21:39, 15 Mayıs 2009 (UTC)
    • Maddedeki resimlerin hepsi Çankaya'ya aittir. Emin değilseniz araştırabilirsiniz. --Böcürt 10:54, 16 Mayıs 2009 (UTC)
    • Yaptığım yorum maddeyi geliştirmeye yöneliktir. Bu tarz nezaket sınırlarını zorlayan yorumlar gereksizdir.--Abuk SABUK♫ ♫ 23:25, 20 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum: maddenin neredeyse yarısını tekrar okudum ve okuduğum kısımlardaki görüşlerim.
    • "Çankaya'nın yaz mevsimlerinde turizm ile artan nüfusu, kış mevsimlerinde üniversite öğrencilerinin gelmesi ve adli yılın açılması nedeniyle birçok ilin nüfusundan daha büyük bir nüfusa ulaşır" şimdi bu ifadede verilen nedenlerin kaynaklandırılması gerekmektedir, çünkü nüfusun artması belki bu nedenlerden kaynaklanmıyordur, okuyanı yanıltmamak adına ya kaynak eklenmesi gerekir ya da ifadeler çıkarılmalı.
    • Tarih kısmındaki ilk cümledeki bilgiden sonra "Çankaya da bu yerleşimlere yakın konumundan dolayı birçok tarihöncesi kalıntıya evsahipliği yapmaktadır" denmiş. Yani düz mantıktan yola çıkılmış. Oraya yakında tarihi de o döneme yakındır gibi bir sonuça varılmış ve kaynaksız! Artı tarih ve coğrafya kısmına bir {{fact}} şablonu ekledim.
    • "Nüfusun tamamı kentte yaşar" denmiş ama verilen kaynakta öyle bir bilgi yok.
    • " Türkiye'nin en iyi üniversiteleri olarak görülen bir çok üniversite ..." çıkarılması gerekir ya da kaynak eklenmesi. Artı üniversitelert kısmındaki kaynaklar "...resmî sitesi, İletişim bölümü" eklenmiş ama ne alaka?--Hedda Gabler 11:19, 16 Mayıs 2009 (UTC)
  • Nüfusun tamamı kentte yaşarın kaynağı Budur. Dikkat ederseniz nüfusun tamamı kentlerde kayıtlı.
  • "...resmî sitesi, İletişim bölümü" kaynağı ise o üniversitenin adresini veriyor ve çankayada bulunduğuna kanıt olarak ekledim.--Veritas 10:37, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Madde genel olarak güzel gibi duruyor ama yazım (imlâ) ve kaynaklandırma/uslûp açısından sorunlu... daha önce de örnek olarak verilmiş şu cümlede bunların hepsini görmek mümkün: Türkiye'nin en iyi üniversiteleri olarak görülen bir çok üniversite ile birlikte vakıf üniversiteleri de... veya şunun gibi: "Çankaya'daki üniversitelere sadece Ankara'dan değil, Türkiye'nin dört köşesinden ve yurtdışından öğrenciler..." Hem uslûp sorunlu, hem övücü, hem de kaynaksız... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 22:08, 20 Mayıs 2009 (UTC)
Sayın kullanıcıların önerileri/uyarıları doğrultusunda gerekli tüm değişiklikleri yaptım. Lütfen maddeyi tekrar gözden geçirin. Teşekkürler şimdiden.--Veritas 12:48, 21 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek Maddede 3 adet kırmızı bağlantı var, bunlar sorun değil. Kaynaklandırmalar tam. --Kerem233 12:57, 23 Mayıs 2009 (UTC)
  • Destek Destek-- güzel bi madde--Bozkurt16 17:59, 28 Mayıs 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum
    • Maddede Atakule ile ilgili az da olsa bilgi olması gerekir diye düşünüyorum.
    • Güvenpark Anıtı'nı kimin emniyete hediye ettiği belirtilmemiş.
    • Çankaya'daki tarihi kalıntılar ile ilgili -yanılmıyorsam Hedda Gabler'indi- düz mantık yorumuna katılıyorum. Kaynaklandırma gerekli.

Saygılar.--Abuk SABUK♫ ♫ 18:08, 28 Mayıs 2009 (UTC)

  • Atakuleyi maddeye ekledim
  • Kaynaklarda güvenpark anıtını emniyete halkın hediye ettiğini yazıyor. Teşekkürler.--Veritas 16:17, 29 Mayıs 2009 (UTC)
Bu oyunuzun nedenini yazmanız gerekir.--Veritas 11:34, 5 Haziran 2009 (UTC)
Giriş parağrafı kaliteli bir madde adayı için kısa. Keza alt başlıklar da çok kısa. Kaynaklandırmalar hoş duruyor. Madde 33.000 KB civarı ki hesaplamasam da bunun 3'te 1'lik kısmının kaynakça kısmının oluşturduğunu düşünüyorum. Şu an okulum devam ediyor. Okulum Çankaya topraklarının içinde. Bitinceye kadar madde kaliteli madde olamazsa el atıcam. Hatta Veritas senle aynı yerde okuyoruz ya da sen okumuşsun galiba :)

--Kızıl Şaman 14:21, 5 Haziran 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Maddede Ankara Kalesi'nin Çankaya ilçe sınırları içinde olduğu belirtilmiş; ama Ankara Kalesi Altındağ ilçe sınırları içinde kalmaktadır ve altındağ belediyesine bağlıdır. Çankayada oturan biri olarak bilgilerinize sunarm:) Эялвачмеcаж 09:42, 13 Haziran 2009 (UTC)
Sanırım bir hata olmuş. Bunu düzelttim.--Veritas 09:54, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Şartlı destek Çankaya Köşkü'nden hiç bahsedilmemiş. Çankaya Köşkü ile ilgili gerekli başlık açılırsa ve kaynaklandırılmalar yapılırsa neden olmasın? --Maniaqq 10:11, 15 Haziran 2009 (UTC)
  • Destek Destek Çankaya Köşkü ile ilgili başlık açılmış. Tamamdır. --Maniaqq 10:13, 16 Haziran 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı - üzgünüm ama madde hatalarla dolu tarihi bölümü olmamış bahsedilen uygarlıklar ağırlıklı olarak Altındağ ilçesinde eser bırakmıştır. Roma hamamı , Julian sütunu Ulus'tadır. Ulus ise Altındağ'da. Ankara savaşının ise Çankaya ilçesi sınırları ile bir ilgisi yoktur. çankaya tarihi daha çok cumhuriyet tarihi ile ilgilidir. Burada Papazın bağından ve çankaya köşkünden bahsedilebilirdi. Coğrafya ve iklim konusu da madde ile ilgisiz.Müzeler de hatalı Anadolu medeniyetleri müzesi , ı. ve II. TBMM çankayada değil. Başkent üniversitesi de çankaya ilçe sınırı içinde değil Yenimahalle de , Hacettepe üniversitesinin beytepe kampüsü çankaya da --Nosferatu 20:46, 17 Haziran 2009 (UTC)
Bu, bir kaliteli madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.