Mandy Rose

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mandy Rose
Mandy Rose (Mart 2018)
Doğum adıAmanda Rose Saccomanno
Doğum18 Temmuz 1990(1990-07-18)
Westchester County, New York, ABD
Profesyonel güreş kariyeri
Boyu1,63 m (5 ft 4 in)
Kilosu54 kg (119 lb)
Eğitildiği yerOrlando, Florida, ABD
EğitenBooker T
Billy Gunn
Lita
Başlangıç25 Ağustos 2015

Amanda Saccomanno (doğum 18 Temmuz 1990), bir Amerikalı manken ve profesyonel güreşçi. Şu anda WWE'nin RAW brand'inde Mandy Rose ring adıyla güreşmektedir.

Saccomanno Tough Enough yarışmasının 6. sezonunun 2.si olmuştur böylece WWE ile kontrat imzalamıştır. Ayrıca WWE ve E! adlı televizyon kanalının birlikte yürüttüğü Total Divas adlı Reality Tv Şovunda 5.Sezonda bulunmuştur

İlk yılları ve modellik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Amanda Saccomanno, Westchester County, New York İtalyan-Amerikan bir aile tarafından dünya ya gelmiş ve eğitilmiştir ve 4 kardeşten en küçüğüdür. Kendisi hem İtalyan hem Amerikalıdır. Liseyi Yorktown Lisesi'nde okumuştur ve aynı zamanda dans yarışmalarında yer aldığı okuldur. Konuşma-Dil-Patalojisi bölümünü Lisans Mezunu olarak Iona Kolejini bitirmiştir.

Rose, ilk fitness yarışmasına 2013'te World Bodybuilding Fitness & Fashion Boston Show'a katılmıştır. Ayrıca 2014 yılında Dünya Güzellik Fitness & Moda Bikini Şampiyonu seçilmiştir.

Profesyonel güreş kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

WWE[değiştir | kaynağı değiştir]

Tough Enough (2015)[değiştir | kaynağı değiştir]

Rose, Haziran 2015'te yayınlanmaya başlanan WWE'nin Tough Enough yarışmasına seçilen adaylardan biriydi 28 Temmuz günü yayınlanan şovda elenme riski vardı fakat jürilerden The Miz tarafından kurtarıldı. Sezon finali sırasında Mandy Rose ring ismi ile Alicia Fox'ın karşısına çıktı ve kaybetti. Yarışma sonunda 2. oldu

NXT (2015-2017)[değiştir | kaynağı değiştir]

Tough Enough finalinden sonra Rose, WWE tarafından fark edildi ve 5 yıllığına kontrat imzaladığı ortaya çıktı. Rose, ring debutunu Venice, Florida'da gerçekleşen canlı şov'da gerçekleştirdi. 17 Ağustos 2016'da yayınlanan NXT bölümünde ise ilk televizyon debutunu yaptı. 28 Eylül 2016 tarihli NXT bölümünde ise tekli maç debutunu yaptı ve Ember Moon'a karşı kaybetti.

Romantik hikâye (2019–günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

20 Aralık SmackDown gecesinde Otis ve Tucker arka alan konuşur sonrasında Mandy gelir ve Otis'e bir hediye verir. Sonraki hafta 27 Aralık SmackDown şovunda arka alanda Mandy ve Sonya kendi aralarında konuşur sonra Otis çıka gelir ve bu kez de Otis, Mandy'e pasta hediye eder aynı gece Mandy pastanın tadına bakarken arka alandan Dolph Ziggler gelir Mandy'le konuşur sonra Dolph, Otis'in Mandy'e verdiği pastayı ezer ikili arka alandan ayrılırken Otis onların bulunduğu yere gelir ezilmiş pastayı görür ve sinirlenir. 3 Ocak SmackDown'da arka alanda Otis antrenman yapar yanına Mandy gelir ve ona soğuk davranır. 10 Ocak SmackDown şovunda Mandy ve Sonya aralarında konuşur konuştuktan sonra Sonya ayrılır ve Mandy kapalı bir kutunu içene bakar. Aynı gece Mandy, Otis ve Tucker'ın yanına gider ve kutuyu verir kutunun içinden "Çok Üzgünüm" yazılı bir pasta çıkar sonra onların yanından ayrılır. 17 Ocak SmackDown Şovunda Mandy ve Sonya, Alexa Bliss ve Nikki Cross ile karşı karşıya gelir Nikki, Mandy'e Dirsek darbesi vurur ve dışarı atar ancak Otis'in kucağına düşer, ardından maçı kaybeden taraf Mandy ve Sonya olur. 26 Ocak Royal Rumble ise Mandy, Alexa tarafından dışarıya atılır ring'in altından Otis çıkar ve Mandy'nin elenmesini engeller Mandy maça geri döner.

Diğer medya[değiştir | kaynağı değiştir]

Rose, birden fazla derginin kapağında bulundu. Bazıları Fitness Gurls Magazine, Fit & Firm Magazine and FitFemme Magazine dergileridir.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2018'de, Tino Sabbatelli adıyla bilinen diğer profesyonel güreşçi Sabatino Piscitelli ile çıktığını açıkladı.

Güreşte[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Richard, Trionfo (28 Eylül 2016). "WWE NXT REPORT: ASUKA FACES LIV MORGAN, THE DUSTY CLASSIC STARTS NEXT WEEK, ITAMI VERSUS DORADO, EMBER MOON VERSUS MANDY ROSE, AND MORE". PWInsider. 5 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2016. 
  2. ^ a b c Richard, Trionfo (25 Ağustos 2015). "TOUGH ENOUGH FINALE REPORT: WHO ARE THE TWO NEWEST WWE SUPERSTARS?". PWInsider. 13 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ağustos 2016. 
  3. ^ Byron, Saxton (14 Ekim 2016). "Meet Mandy Rose, NXT's "Golden Goddess"". WWE.com. 18 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ekim 2016. 
  4. ^ "A Little Bit Of Bad (Asian Pop)". firstcom MUSIC. 30 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ağustos 2016.