Eve Torres

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Eve Torres
Eve Torres (Aralık 2008)
Doğum adıEve Marie Torres
Doğum21 Ağustos 1984 (39 yaşında)
Boston, Massachusetts, ABD
Profesyonel güreş kariyeri
Takma ad(lar)ıEve
Eve Torres
Boyu1,73 m (5 ft 8 in)
Kilosu59 kg (130 lb)
Eğitildiği yerLos Angeles, Kaliforniya, ABD
EğitenFCW
BaşlangıçMayıs 2007
Emeklilik2013

Eve Torres (d. 21 Ağustos 1984) Amerikalı manken, dansçı ve eski profesyonel güreşçidir.

Torres, kariyerine manken ve dansçı olarak başladı. Basketbol maçlarında ve Summer Pro League gibi birçok etkinlikte dans etti. 2006-2007 yıllarında profesyonel dansçı unvanını aldı.

2007'de Diva Search adlı bir WWE programına katılmış ve WWE Divası olmuştur. FCW tarafından eğitilen Eve, 2008'de WWE’ye röportaj vermiş, aynı yıl bikini yarışmalarına katılmıştır. Bu dönemde Cryme Time'ın menajerliğini de yapmıştı. 2009'da Michelle McCool, Layla El ve Natalya gibi isimlerle güreşmiştir. Nisan 2010'da Divalar Şampiyonu olmuş ve kemeri en uzun süre tutan WWE Divası unvanını almıştır. R-Truth'un dansçısı olduktan sonra, 2011 Royal Rumble'da ikinci kez Divalar Şampiyonu oldu. Booker T'nin asistanlığını yapmış ve 2013 yılında güreşi bırakmıştır. 2016 yılında Jackie Chan ile Skiptrace adlı filmde rol almıştır. Eve WWE'de Ambassador yani Efsane görevi görmektedir. 2014 yılında kontrat imzalamışlardır.

Diva Search (2007)[değiştir | kaynağı değiştir]

Torres, WWE'nin 4.sünü düzenlediği Diva Search Adlı yarışmasına katıldı, WWE'nin üst düzey görevlileri onu 50 kişilik kadın grubu üzerinden 8 finalistten 1 tanesi olarak seçti. 29 Ekim 2007 tarihinde, Philadelphia eyaletinde, canlı olarak RAW şovunda, Diva Search yarışmasının 1. si olarak seçildi. Kazanmasına bağlı olarak OVW'de eğitimine başladı. OVW şirketi kapatılınca WWE, onu FCW (Florida Valley Wrestling) şirketine eğitim için trasnfer etti.

Dünya Güreş Eğlencisi/WWE[değiştir | kaynağı değiştir]

Torres, ilk olarak 28 Ocak 2008 tarihinde Smackdown şovunda gözüktü, fakat asıl debutunu arka alanda Batista ile röportaj yaparken yapmıştır. 2008 yılı onun için bikini yarışmaları, bilek güreşleri gibi yarışmalarla geçirdi WrestleMania XXIV'de BunnyMania maçında LumberJill olarak yer aldı.

Raw'ın 800. bölümünde, Torres 16-Diva-Takım Maçı'nda yer aldı, fakat kendi takımından sadece Mae Young ringde yer aldığı için güreş debutu olarak sayılmadı.

Ilk Hikâyeler ve Feudlar (2009)[değiştir | kaynağı değiştir]

Torres, 2009'da Michelle McCool ile bir hikâye'ye girmiştir. İlk başta McCool ona saldırdı ve hikâye böyle başladı, Eve Ring-İçi Debutunu 9 Şubat 2009'da McCool'a karşı yaptı ancak McCool onu Submission yöntemi ile yendi. Bu hikâyeden sonra Torres, Layla ile feuda girdi, 2009'un ortalarını böyle geçirdi ve yeniden birkaç tane bilek güreşi maçı ve dans yarışması gibi maç türlerinde bulundu. Eve, Layla'yı SmackDown'un 29 Mayıs tarihli şovunda yendi. Ve 18 Haziran tarihli Superstars şovunda Eve, Layla'yı yeniden tuş etti ve maç sonunda el sıkıştılar ve feud son buldu.

Bundan sonra Torres, Crime Time grubunun menajerliğini üstlendi ve birlikte bir stable olan The Hart Dynasty ile karşılaştılar, zaman zaman Eve, Natalya ile tekli maçlarda bulundu, zaman zaman ise 3'lü takım maçlarında feud durduk yere bitirildi ve Eve, yeni hikâyelerle push almaya başladı.

Divalar Şampiyonu! (2010-2011)[değiştir | kaynağı değiştir]

Eve, 2011 Royal Rumble şovunda 2. şampiyonluğunu kazandığı anda.

Eve, 12 Ekim 2009 tarihinde Brand kuralları gereği Raw brandına seçildi böylece yeni hikâyeleride başlamış oldu,

2 Kasım 2009 tarihli Raw şovunda Alicia Fox'un kazandığı battle royal'de yer aldı ve kaybetti ardından Romantik bir hikâye için Chris Masters adlı güreşçi ile 2 bölüm boyunca flört etti.

Bu hikâye de bitince Eve, şampiyon Melina, sakatlandığı için başlatılan turnuvaya katıldı. İlk raund'da Katie Lea Burchill'ı yendi fakat ardından yarı finallerde Maryse'e karşı kaybetti. Maryse ve Gail Kim, Raw şovunda maça çıktılar ve Maryse kemeri kazandı ancak, Giyin ve Etkile Battle Royal'ini kazanarak Birleşik Krallık'ta yapılacak olan Raw şovunda Maryse ile kemer maçına çıkmaya hak kazandı ardından ise maçı kazanarak ilk tekli şampiyonluğunu kazandı.

Eve, Over The Limit 2010 şovunda Maryse'e karşı kemerini koruyabildi ancak, Fatal-4-Way 2010 şovunda Alicia Fox'a karşı kaybetti, maç 4 kişinin karşılaştığı maçtı (Gail Kim, Maryse ve Alicia Fox dahildi.) Alicia Fox ile çeşitli senaryolarda rol oynadı en son olarak Money In the Bank 2010 şovunda ona karşı kemeri 2. kez alamadığı için hikâye kapandı ve eve yıl sonuna kadar aksiyonda bulunmadı. Ardından 2010 yılının sonlarında 1 numaralı aday olmaya gak kazanma maçında, Melina ve Alicia Fox'a karşı kaybetti. ardından Eve, Royal Rumble 2011 şovunda Belirsiz Raw General Menajeri sayesinde Handicap olan maçı 4'lü-Tehdit maçına çevirdi ve böylece Eve, maça çıkmaya hak kazandı ve kariyerinde bir ilke imza atarak 2. kez Divalar Şampiyonluğu'nu kazandı.

Ardından kemerini Natalya'ya karşı korudu ve en sonunda Bella İkizler ile hikâyeye girdi.

Bella İkizler ile Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu hikâye, Nikki'nin Battle Royal maçını kazanması ile başladı bellalar ilk başta BabyFace kimliğindeydiler ancak Şubat'taki bir Raw şovunda arka alanda Eve'e saldırdılar fakat Gail Kim ve Natalya onları etkisiz hale getirdiler. Eve, Nikki ile şampiyonluk maçına çıktı (Gail Kim Eve'in, Brie ise İkizi Nikki'nin menajerliğini üstlendi) Maçı eve üstünlük ile kazandı fakat 11 Nisan 2011 tarihli Raw şovunda Brie'ye kaybetti ve kemeri elinden gitti. Bundan sonra Eve, Kelly Kelly ile takım Olup Divas Of Doom (Beth Phoenix & Natalya) ve Bella İkizler (Nikki ve Brie Bella) ile çeşitli feudlara girdiler. 2011 yılının sonlarında Alicia Fox'da takıma dahil oldu ve takım artık Stable haline geldi ancak 2012 Royal Rumble şovunda Tamina & Eve & Kelly Kelly & Alicia Fox, Divas Of Doom ve Bella İkizlere karşı kaybetti.

Otorite Figürü (2012)[değiştir | kaynağı değiştir]
Torres (Sol) ve Phoenix Nisan 2012'de Wrestlemania XXVIII'da

Eve, yeni bir hikâyeye başladı böylece Zack Ryder'ın sevgilisi rolünü üstlendi fakat amacı John Cena'ya yaklaşmak idi. Daha sonralarda Zack sakatlandı ve Kane, Eve'i kaçırdı ardından John Cena onu kurtardı ve aralarında bir öpüşme gerçekleşti. Zack bunu gördü ve mahvoldu, ardından bir sonraki şovda Eve, Bella ikizler'e Zack'i kullandığını asıl amacını John'a yaklaşmak olduğunu söyledi ardından Cena bunları duydu ringde tartıştılar ve Eve Heel Turn geçirdi.

Eve, Kelly ve Alicia kavga etti ve stable'dan ayrıldı fakat hala tek değildi yanına Beth Phoenix'i aldı ve Wrestlemania şovuna kadar birlikte güreştiler Wrestlemania 28'de ise Beth ile takım olup, Kelly ve Maria Menonuous'a kaybettiler. Ardından Eve John Laurinaitis tarafından raw ve Smackdown'un yöneticisi olarak atandı ve rolüne başladı. Eve çeşitli maçlar hazırladı, kimilerin lehine kimilerin aleyhine olacak şekilde. Haziran'a kadar güreşmedi. Haziran'da iki kez mixed-tag-team maçlarına boy gösterdi ve bu hikâyede burada son buldu.

Tarihin İlk Kez 3.Kere Divalar Şampiyonluğunu Kazanan Kişi! Ve Emeklilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Eve, Ağustos'ta Smackdown şovunda Kaitlyn'le karşılaştı ve kazandı bu sayede John Laurinaitis'tan boşalan koltuğu devr alan Booker T ve Teddy Long'un yanında yönetici asistanı olarak görev almaya hak kazandı ve böylece olayları kendi lehine kurdu, her ne kadar Booker'la iyi anlaşsa da Teddy ile arası berbat idi. Teddy onu sahte bir kostüm partisine davet etti ve rezil etti böylece ikisinin arası kötüleşmeye başladı. Fakat aynı zamanda Eve, Layla ve Kaitlyn ile uğraşıyordu Kaitlyn Night Of Champions 2014'te kemer maçına çıkmaya hak kazandı ancak o gece arka alanda biri ona saldırdı. Bu Aksana'ydı fakat bunu bilmiyordu ve hatta onu Eve yaptırtmıştı ama Kaitlyn bunları bilmiyordu, Night of Champions PPV'sinde her kemer sahibi maça çıkmak zorundayıdı bu yüzden olaylar Eve'in istediği gibi gelişti ve Booker, Eve'i şampiyona maçına çıkardı Eve, Layla'yı KalpKırıcı hareketi ile tuş etti ve ''Tarihin İlk Kez 3.Kere Divalar Şampiyonluğunu Kazanan Kişi!'' oldu böylece bir rekor kırmıştı. Ama bu kemer Kaitlyn'in hakkıydı Kaitlyn bu işin bırakmadı ve Kasım'da Aksana ve Eve'in oyunu olduğunu Aksana'nın onun bileğini kırdığını öğrendi Eve sonuna kadar mücadele etti, maçlardan kaçtı, tuş etti, diskalifiye oldu fakat kemeri her seferinde korudu ve 100 günü geçirdi.

Ancak 14 Ocak 2013'te Eve kemeri Kaitlyn'in evi olan Houston, TX'da kaybetti ve böylece bir efsane güreşi daha WWE'den ayrılmış oldu

Eve Kendi Hayatını Kuruyor (2013-günümüz)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrılma sebebi o zamanki nişanlısı ve şu anki eşi olan Rener Gracie ile evlenmek istediğini ve kadınlar için kendini savunma sporu ve ayrıca güreşte kullandığı hareketlerin geldiği spor olan Jiu-Jitsu eğitmeni oldu Eve, şu an Brezilya Jiu Jitsu'sunda Mor Kemere sahip, ayrıca 1 yaşında bir oğlu var.

Eve, WWE ile 2014'te Ambassador haline geldi yani Efsaneler kontratı imzaladı fakat bir efsane rolünde hala bulunmadı. Son olarak 2013 Slammy Awards'ta Yılın Diva'sını taktim etmek için geri döndü

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Röl Notlar
2013 Queens of the Ring Kendisi
2015 The Scorpion King 4: Quest for Power Chancara
2016 Toz Ol Dasha

Televizyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Başlık Röl Notlar
2005 Show Me The Money Kendisi
2007 The Best Damn Sports Show Period
2008 Sunset Tan
Magic's Biggest Secrets Finally Revealed
2009 Deal or No Deal
2012 Extreme Makeover: Weight Loss Edition
Stars Earn Stripes Competed for the "USO" charity; Winner
Attack of the Show
The Soup
2014 Matador Reyna Flores
2016 Supergirl Maxima Bölüm: "Myriad"

Güreş[değiştir | kaynağı değiştir]

Bitirici hareketler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Diving Moonsault (EveSault) 2009-2012
  • Handspring Moonsault 2008-2009
  • Moonsault 2007-2013
  • Spinning Neckbreaker (HeartBreaker) (KalpKırıcı) 2009-2013'

Özdeşleşmiş Hareketler[değiştir | kaynağı değiştir]

Giriş Müziği[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pop Energia - Juan Estefan (2007-2008)
  • She Looks Good V1 - Jim Johnston (2009-2011)
  • She Looks Good V2 - Jim Johnston (2011)
  • She Looks Good V3 - Jim Johnston (2011-2012-2013)

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Divas Champion (3 Kere) (Bu alanda rekor kırmıştır)
  • Diva Search 2007 Kazananı
  • WWE Ile Efsaneler Kontratı Imzalayan Ilk Kadın Güreşçi

NickName'leri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Hoeski
  • The Hellacious Heartbreaker

Üstlendiği Menajerlikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

  • PWI onu 2010 yılında 50 kadın arasından 5. seçti!
  • Divalar Şampiyonu (3 kez)
  • Diva Search 2007 Kazananı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]