Vikipedi:Köy çeşmesi/2015/Temmuz

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teklifler[kaynağı değiştir]

Flickr'dan fotoğrafları çekip wikimedia'ya yükleme yapan bir bot.[kaynağı değiştir]

Başlıkta belirttiğim gibi Flickr'dan fotoğrafları çekip wikimedia'ya yükleme yapan bir bot fikri geldi aklıma. Kodu yazmaya başladım az buçuk. Mümkün gözüküyor. Sizin fikirleriniz neler? Gereksiz mi? Bu imzasız yazı Galaksidekiotostopcu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Commons'ta var zaten uygun lisanslı dosyaları yükleyen bir bot (veya botlar).--RapsarEfendim? 08:34, 2 Temmuz 2015 (UTC)
Peki, kişi yazılarının bilgi kutularındaki doğum ve ölüm tarihleri diğer dildeki Wikipedialar ile karşılaştırıp en uygun tarihi koyması. Sizce bu nasıl? --Galaksidekiotostopcu 3 Temmuz 2015 (UTC)
Vikipedi'ler güvenilir kaynak olmadığı için direkt olarak onları baz almak doğru değil. Daha önce İngilizce Vikipedi'deki kategorilendirmeyi buraya uyarlayan bir bot yapılmıştı. Aynı uyarıyı yaptım, karşı oldum ancak topluluk onay verdi. En son engellenmiş ve onlarca değişikliği tek tek geri alınmıştı.--RapsarEfendim? 20:34, 3 Temmuz 2015 (UTC)
O zaman şöyle yapalım. Bilgi kutularındaki verileri belirli bir standartta düzeltsin (örn. '|doğum_tarihi=17 Mart 1302' yerine 'Doğum tarihi' şablonuyla). Şimdilik bunla başlasın. Daha sonra diğer kişilerin fikri ile yeni işlevler eklerim? --Galaksidekiotostopcu 3 Temmuz 2015 (UTC)
Galaksidekiotostopcu gel şablon botu yapalım :) Bilgi kutularını alalım İngilizceden. Parametre çevirilerini otomatik yapar herhalde? Çift dilli olsun bir de :)  McAang  Mesaj  23:50, 4 Temmuz 2015 (UTC)
Tamam olur McAang. #wikipedia-tr IRC kanalında buluşup konuşalım. --Galaksidekiotostopcu 4 Temmuz 2015 (UTC)
Ben anlatamadım sanırım, diğer Vikilerdeki içerikleri kopyalayan bir bot daha önce yapıldı, sonra engellendi. Oradaki her değişiklik, her bilgi doğru değil. Direkt olarak kopyalamak uygunsuz.--RapsarEfendim? 07:46, 5 Temmuz 2015 (UTC)
Hayır, anladım. Dediklerinizi dikkate alıcam. Yoksa zaten saçmalık olur. Dediğiniz gibi önceden böyle bir bot yapılmış. Benim yapacağım farklı olacak (şimdilik üstte belirttiğim gibi). --Galaksidekiotostopcu 5 Temmuz 2015 (UTC)
Rapsar'ın bahsettiği engellenen bot hangisiydi acaba? Referans olması için gösterebilir misiniz?--Alperen (mesaj) 06:55, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Bot için başvuru yaptım. Vikipedi:Botlar/Başvurular/Yaslient1. --Galaksidekiotostopcu 8 Temmuz 2015 (UTC)

Olumsuz dosya ve resimler[kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta olumsuz fotoğraf ya da dosyaların silinmesi.Aynı zamanda öğretici olmayan resimlerin silinmesini düşünüyorum.--Vikipedisssttt (mesaj) 05:53, 27 Temmuz 2015 (UTC)

27.07.2015

Olumsuz fotoğraftan neyi kastettiğinizi anlamadım ama öğretici olmayan derken sadece Vikipedi'yi düşünerek söylediniz bunu sanırım. Commons'taki resimler MediaWiki altyapısını kullanan tüm sitelerde kullanılabiliyor (dosya bağlantısı vererek kullanmaktan bahsediyorum). Örneğin, İngilizce yayın yapan sitelerin bir listesine buradan ulaşabilirsiniz. Silinsin dediğiniz resimleri birileri bir yerde kullanıyordur muhakkak --Diyapazon, 07:21, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Edit: Commons'taki dosyaların kullanımıyla ilgili birkaç deneme yaptım. Bazı MediaWiki kullanan sitelerde devredışı bırakılmış sanırım ama kullanılabilenler var: http://i.imgur.com/fDmM5aT.png --Diyapazon, 08:11, 27 Temmuz 2015 (UTC)

Kuruluş İsimleri[kaynağı değiştir]

Merhabalar.
Bir çok dilin kullanıldığı bir Dünya'da yaşıyoruz ve Wikipedia'da ulusal bir ansiklopedi. Bunu göz önüne getirerek bir fikir sunmak istiyorum. Ulusal şirketlerin (Sadece ulusal şirketler olmak zorunda değil) resmi isimlerini Türkçe diline çevirerek bir madde oluşturalım ve bu oluşturduğumuz maddeyi ismini çevirdiğimiz şirketin resmi isimli maddesine yönlendirelim (Örn: "Dow Jones Newswires" isimli ajansın maddesinin Türkçe karşılığı olan "Dow Jones Haber Merkezi" isimli bir madde oluşturalım ve oluşturduğumuz maddeyi ajansın resmi adına sahip maddeye yönlendirelim). Türkçe kuruluşların isimlerini de diğer dillere çevirerek kuruluşun resmi ismine sahip maddelere yönlendirelim (Örn: "Türkiye Radyo Televizyon Kurumu" (kısaca: TRT) isimli kuruluşun maddesinin İngilizce karşılığı olan "Turkey Radio and Television Corporation" isimli bir madde oluşturup, kuruluşun resmi isimli maddesine yönlendirelim).

Böylelikle Wikipedia kullanıcıları/ziyaretçileri Türkçe olarak duyduğu ulusal (veya yabancı) bir şirketi tr.wikipedia.org'da kolayca bulabilir ya da diğer Wikipedia dillerinde ki kullanıcılar/ziyaretçiler tr.wikipedia.org'da Türkçe isimli bir şirketi kendi dilinde (veya kendi ülkesinde duyduğu şekilde) kolayca bulabilir.

Tabi kuruluşların isimlerini çevirirken gerçek anlama dikkat edilmelidir. Dili yeterli olmayan kullanıcılar/ziyaretçiler, dili yeterli birinden veya kuruluşun çevirisinin gerçeğini bilenlerden yardım almalıdırlar.

iletişim 13:24, 27 Temmuz 2015 (UTC)

Yanıt Yanıt Ulusaldan kastım kesinlikle belirttiğiniz şekilde değil. Demek istediğim; geniş bir yelpazeye sahip, bir çok dilde bulunuyor. Ben Wikipedia'yı bir yere ait olarak göstermedim. Yanlış anladınız. Asıl konuyu anlamanız için farklı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. "Dow Jones Newswires" adlı kuruluşun Türkçe'de ki anlamı "Dow Jones Haber Merkezi". tr.wikipedia.org'da Türkçe dili destekli. Neden biz bunu İngilizce'de direk kullanıldığı gibi yazalım ki? Kuruluş Türkçe'de belirttiğim şekilde geçiyorsa; tr.wikipedia.org'da da Türkçe'de geçtiği gibi bir sayfa oluşturup, oluşturduğumuz sayfayı kuruluşun resmi adına yönlendirmek en doğrusu olmaz mı? Böylesi kullanıcıların/ziyaretçilerin aradıklarını bulmaları için kolaylık olur. İngilizce bilinen bir kullanıcı Türkçe Wikipedia'da aradığını daha kolay bulabilir. Bir şeyi kendi dilinizde olduğu gibi bilirsiniz, fakat o şey gerçekte farklıdır. Karmaşık mı gözüküyor? Anlatabildim mi? iletişim 15:28, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Farklı bir Örnek: Fox Uluslararası Kanallar Türkiye, Fox International Channels Turkey maddelerini oluşturup, kuruluşun resmi ismine sahip madde olan Fox International Channels Türkiye'ye yönlendireceğiz.iletişim 15:35, 27 Temmuz 2015 (UTC)
  • Bu yönlendirmeleri yapmanızın bir sakıncası olduğunu sanmıyorum. Görüldüğü kadarıyla da yapanlar olmuş. Yönlendirme yaparsanız kimse bir şey demeyecektir.  McAang  Mesaj  22:26, 27 Temmuz 2015 (UTC)
Yanıt Yanıt tr.wikipedia.org'da yönlendirilecek bir çok madde var. Tek başıma yapamam. O yüzden belirttiğim şekilde ki maddeleri düzenleyenlerden, yaratanlar, görenlerden de yönlendirme yapmalarını bekliyorum.iletişim 12:51, 28 Temmuz 2015 (UTC)

Teknik[kaynağı değiştir]

Bende çalışmıyor birkaç gündür, aynı sorunu yaşayan başkası var mı?--RapsarEfendim? 18:09, 6 Temmuz 2015 (UTC)

İşlem yapılıyor ekranında takılı kalıyor. İlgileniyorum. --Mavrikantmsj 18:55, 6 Temmuz 2015 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı Rapsar, güncel kodu aktardım. Şuan çalışıyor. Türkçeleştirme işlemi kaldı sadece. --Mavrikantmsj 19:26, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Eline sağlık, teşekkürler.--RapsarEfendim? 19:30, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Şu an yine çalışmıyor ben de. İngilizce ve takılıp kalıyor. --Teacher0691 (mesaj) 20:42, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Teacher0691, bir şey deniyordum o araya denk gelmiş olmalı. --Mavrikantmsj 21:21, 6 Temmuz 2015 (UTC)
  • Rapsar, Türkçeleştirme işlemini bitirdim. Bende çok güzel çalışıyor. Tarayıcını önbelleğini temizleyerek ya da başka bir tarayıcıda deneyerek beni onaylabilir misiniz? --Mavrikantmsj 21:21, 6 Temmuz 2015 (UTC)
  • Commons üzerindeki Katalitik'e de Türkçe çevirinin eklenmesin için istekte bulundum. Dil Türkçe seçili ise Katalitik'in Türkçe gözükmesi lazım. TRwiki'deki yabancı kullanıcılar için de diğer dil seçenekleri(İngilizce kendi içinde var) kolayca eklenebilir. --Mavrikantmsj 21:48, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Kaynak yardımcısı[kaynağı değiştir]

Yardımcının İngilizce Vikipedi'deki versiyonunda erişim tarihi parametresinin yanında günün tarihini pratik olarak eklemeye yarayan bir ikon var. Eskiden bizde de vardı ama uzunca süredir yok. Eklense çok iyi olurdu. --cobija 22:12, 6 Temmuz 2015 (UTC)

Şu işe bir el atın yahu. --cobija 21:17, 8 Ağustos 2015 (UTC)

McAang şablonun kullandığı modülü düzenlememi istedi. Herhangi bir hata olmadan düzenledim fakat diğer önceden eklenmiş şablonlar hata vermiş. Neyse ki Supermæn şablondaki değişikliği geri aldı. Teknisyen arkadaşlara bir önerim var Şablon:Konum haritası'nı Modül:Location map'e bağlasak mı ki? Modül:Location map'i elimden geldiğince Türkçeleştirdim. Geriye Türkçe Vikipedi'deki Şablon:Konum haritası kullanan maddeleri yeni modüle uygun hale getiren bir bot yapmak kalıyor. Şu günlerde bir bot yazdım ve bunu gerçekleştirebilir sanırsam, fakat halen onay aşamasında. Yorumlarınızı bekliyorum. -- Galaksidekiotostopcuefendism 21:56, 10 Temmuz 2015 (UTC)

Yeni modülü aktifleştirdim. Kategori:Pages_with_script_errors sayfasındaki Şablon:Konum haritası ile ilgili sorun oluşturanları düzelttim. İki özellik çalışmıyor şu an için. Onları da yakında halledicem. Hata bulduğunuz sayfa olursa bana mesaj atın lütfen. -- Galaksidekiotostopcuefendism 15:38, 11 Temmuz 2015 (UTC)
Şablon:Konum haritası+ ile Şablon:Konum haritası~'yi Modül:Location map/multi ile Modül:Location map'e bağladım. Eski şablonu kullananlarda sorun çıkmadı. Yakında relief ve diğer haritalarını da ekleyeceğim. -- Galaksidekiotostopcuefendism 20:32, 11 Temmuz 2015 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı en:Template:Location map/List'deki bütün şablonları Türkçe Vikipedi'ye aktardım. -- Galaksidekiotostopcuefendism 13:34, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Dolaşım şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşlar. Lütfen biri dolaşım şablonunu güncelleyebilir mi? Dolaşım şablonunda en son düzenleme 2013'te yapılmış. Ya bu sayfanın engelini kaldıralım hizmetliler dışındaki üyeler de değiştirebilsin ya da lütfen en azından altı ayda bir güncelleme falan yapılsın. Dolaşım şablonunun güncellenmemesi birçok şablonda görüntü bozuklukları falan ortaya çıkarabiliyor. Örneğin dolaşım şablonları ya da bilgi kutusu şablonları hazırlanarak kullanılan şablonlarda flatlist şablonu kullanmak istediğimiz zaman görüntü bozuluyor (ki bu benim müzik maddelerinde sık sık kullanmak durumunda olduğum bir sıralama şablonu). Albüm maddesine ekstra single parametresi eklediğimizde single tarihleri ve isimleri iç içe geçmiş gibi duruyor. (Örneğin burada olduğu gibi) Ayrıca en.wikide önemli şablonlarda Lua kullanılıyor. Bunun da bir yararı olacaksa bunu biz de dolaşım şablonunda bilgi kutusu şablonunda kullanalım. (Nasıl olduğunu bilsem hemen kullanacağım ama henüz çözemedim). Superyetkin'in bu işi halledebileceği kanısındayım. Anlayan diğer hizmetliler de bakarsa sevinirim. - Seyit mesaj 14:06, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Emir kipinde cümle kurmak iş birliğine açık bir yaklaşım değil. Teknik bilginiz yeterli olmadığı için şablonların güncellenmesine katkı yapamıyorsanız, en azından çözüme yönelik üslup geliştirmelisiniz. Şablonların niçin güncel olmadığı herkesin malumu: Şablonlar karmaşık olduğu için her kullanıcı istese de katkı yapamıyor. Ben bir seneden fazla süre önce lua kodlarını çevirmeye başlamıştım ama yarım kalmıştı maalesef. --Sadrettin mesaj 14:45, 17 Temmuz 2015 (UTC)
Kusura bakmayın gerçekten direkt emir veren cümleler olmuş. Aceleyle yazmıştım, tekrar okuyup düzenledim. - Seyit mesaj 16:03, 17 Temmuz 2015 (UTC)

{{Bilgi kutusu}}nu güncellemek isteyenler var ise şu sayfaları çalışma/deneme amacıyla kullanabilir. Devamını getiremedim ben.

Sadrettin mesaj 18:59, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Bu modül işlerine Mavrikant başlamıştı. 50 kadar bi modül oluşturdu idi galiba bi aralar. Son durum nedir bilmiyorum belki bize bilgi verir. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 13:07, 18 Temmuz 2015 (UTC)

Politika[kaynağı değiştir]

Tanım cümlesi[kaynağı değiştir]

Herkese selam.

Bunu köy çeşmesinin politika bölümüne yazmakla hata mı ettim bilmiyorum. Artık çorbaya dönen şu "tanım cümlesi" veya "dır,dir meselesi" ya da her neyse bir açığa kavuşsun istiyorum. Viki alışkanlıklarından birisi de giriş cümlelerinde -dır, -dir gibi isimden fiil üreten eklerin kullanılmamasıdır. yazısını gördüğüm günden, bir IP nin (gerçekten IP mi yoksa tecrübeli biri mi bilemem) şekil A daki değişikliğine kadar hiçbir sorun yoktu. Ancak şu an geçmişte defalarca tartışılmış olan (Örnekler 1,2,3,4,5,6 daha var mı bilmiyorum) konuyu bir halledelim de değişiklik savaşları yaşanmasın --Zaitsév 18:52, 14 Temmuz 2015 (UTC)

Tartışmaları okudum da bu tür eklerin olmaması daha doğru sanırım. --KediÇobanıİleti 19:32, 22 Ağustos 2015 (UTC)
Aynı fikirdeyim, genel bir eğilim olarak -dir, -dır ekini kullanmamayı tercih edelim. --Yesevi (mesaj) 08:45, 17 Kasım 2015 (UTC)
Fakat şöyle de bir durum var, düzenlediğim Oktay Sinanoğlu sayfasındaki örneğe bakarsak;
Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, (d. 25 Şubat 1935, Bari, İtalya - ö. 19 Nisan 2015, Florida, ABD) Türk kimyacı, moleküler biyofizikçi ve biyokimyacı.[1]

Türkiye'de akademik çalışmalarıyla olduğu kadar, Türkçe ile ilgili politik görüşleriyle de tanınmaktadır.

Burda ilk tanım cümlesinde, -dir -dır eki olmaması daha doğru gibi gözüküyor. Ancak ikinci cümlede, -dır eki olduğu taktirde daha iyi bir cümle oluyor. Tabi bu görecelidir fakat bence -dir -dır eki eklenmesin dersek, bu gibi ikinci cümlelerdeki eklerin de kaldırılabilecek olması beni endişelendiriyor. Durumu "ilk cümle için olacak şekilde" netleştirmek lazım. --Yesevi (mesaj) 09:08, 17 Kasım 2015 (UTC)
Zaten sadece ilk cümleden bahsediyoruz. Tanım cümlesi = İlk cümle --Zaitsév 10:24, 17 Kasım 2015 (UTC)
Zaitsév, Vikipedi genelinde "tanım cümlesi" olarak geçiyor diye düşünmüştüm, fakat senin mesajının ardından Yardım:Sayfa nasıl yazılır (biçem)'nı kontrol ettiğimde "maddenin ilk cümlesi" olarak ifade edildiğini gördüm. Yeterince net üstteki önerim gözardı edilebilir. --Yesevi (mesaj) 12:06, 17 Kasım 2015 (UTC)
  • Bu konuda şimdi gösteremeyeceğim fakat zaman, zaman tartışmalar yapıldı. -dir, -dır şeklinde arama yapılabilir. Fakat, bu ekin kullanılması taraftarı olduğu kadar sizin gibi kullanılmaması taraftarı da var. Bu nedenle bir ara köy çeşmesinde kullanılsın gibi bir ortam belirmişti. Benim açımdan ise çok büyük bir sorun değil. Ben bazen kullanıyor, bazen kullanmıyorum. Ayrıca bunun için değişiklik savaşı yapılması ise hoşuma gitmez. Kimsenin de hoşuna gideceğini sanmıyorum. Fakat, değişiklik savaşı uzadığı takdirde önlem alınır. Bu konuda tam bir fikir birliğine varacağımızı sanmıyorum. Bunun yanı sıra bu değişikliklere başlayacak birisinin eklerin kullanım oranının maddelerde yarı yarıya kadar olduğunu ve en azından 100.000 değişiklik yapacağını unutmamalı. Vikipedi'ye ilk girişimde 2005 yılında camii değişikliklerini yapmaya başlamıştım. Benzer bir durum. Fikirlerimi belirtmek için yazayım dedim. Kolay gelsin. --i.e.msj 21:21, 17 Kasım 2015 (UTC)
  • Kendi yazdığım maddelerde kullanmıyorum, bana dir-dır ekleriyle kurulan bir giriş cümlesi çok garip geliyor nedense. Bu konuda bir karar, politika mevcut olmadığı için kullanıcıların inisiyatifinde tamamen. Ben kullanılmaması taraftarıyım. Çünkü dır-dir eki olmadığı takdirde daha bir ansiklopedik hava katıyor gibi sanki :) Sait71 22:39, 17 Kasım 2015 (UTC)

İlginize[kaynağı değiştir]

mw.loader.load( '//meta.wikimedia.org/w/index.php?title=User:He7d3r/Tools/ScoredRevisions.js&action=raw&ctype=text/javascript' );

İyi günler! Proje aşama aşama gelişiyor. global.js sayfanıza yukarıdaki satırı ekleyerek deneyebilirsiniz! Bu kod Özel:SonDeğişiklikler, kullanıcı katkıları, madde geçmişi gibi sayfalardaki revizyonları değerlendiriyor. Şimdilik sadece geri almayı kullanarak bu değerlendirmeyi yapıyoruz. Değişiklik kalitesi girişimi bittiğinde onu kullanarak aynı değerlendirmeyi yapacağız. :)

Altı aylık IEGnin sonunda final raporunu yayınladık ve IEG yenilemesi için tartışma topluluğa açıldı, 10 gün içinde karara bağlanmasını bekleniyor. Burada görüş ve önerileriniz memnuniyetle karşılanacaktır.

-- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 08:32, 4 Temmuz 2015 (UTC)

@Beyaz Kedi öncelikle çalışmalar için teşekkürler. Ben değişikliği yaptım ve son değişiklikler, izleme listesi ve kullanıcı katkıları sayfalarında değişiklikler renklendiler. Renklerde turuncu ve bunun açık koyu tonları şeklinde oldu. Öncelikle bu tonlamalar neyi ifade etmekte ve bir diğeride özeliklle kullanıcı katkılarında onaylanmamış sayfalarla bu tonlar birbirine karışmakta ve onaylanmamış sayfaları seçmek güçleşmekte. Tavsiye ve istek olarak bu tonlamayı başka rengin tonları olarak değiştirebilirmiyiz? Misal gri ve tonları gibi? Selamlarımla, iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 04:08, 6 Temmuz 2015 (UTC)
Bu kod bizim beta sürümümüz gibi bir şey. Daha çok deneme amaçlı bir ön çalışma olarak düşünebilirsiniz. Kodun kendisine bakarsanız 1 satırlık bir CSS kurallar zincirinden oluştuğunu görebilirsiniz. Yapmak istediğimiz yapay zeka algoritmalarının nasıl çalıştığıyla ilgilenilmeden kullanılabilmelerini sağlamak.
Bu tonlama değişikliğin ne kadar zararlı olduğu üzerine, eğer imlecinizi revizyonun üzerine getirirseniz bir % değerlendirme görmelisiniz. İmleci oynatmadam biraz beklemeniz gerekebilir.
Tonlamanın rengini değiştirmekten memnuniyet duyarız, konuyla ilgili phab:T104832 iş sayfasını hazırladım. Biz bunu yapana kadar isterseniz m:User:He7d3r/Tools/ScoredRevisions.js kodunu kopyalayıp üzerinde istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. :) Bunun gibi diğer bir çok öneriyede açığız.
-- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 08:25, 6 Temmuz 2015 (UTC)

İşbirliği Projesindeki Durgunluk[kaynağı değiştir]

İşbirliği projesinde hep benzer konuların seçilmesi projeyi durgunlaştırmış. Ayrıca sonuçlar da eklenilmiyor. Eskiden katkı yapmaya yönlendiren proje şimdi etkin değil. Konular hep madde düzenlemesiyle ilgili. Tabi bu da gerekli ancak her zaman da yapılmamalı. Ara sıra ilgi çeken tarih, edebiyat, bilim, sanat, spor konuları ya da gündemde olan konular olsa daha çok kullanıcı katılır. Seçkin madde oluşturma projeleri de olabilir. İşbirliği projesinin bu durumuyla ilgili ben de olmak üzere pek çok arkadaşımız tartışma sayfasında dile getirmiş. Buyurun buradan bakabilirsiniz. -- Batuhan 20:33, 4 Temmuz 2015 (UTC)

Ek olarak neden sikor bordlar güncellenmiyor? Sebebini öğrenebilir miyiz? --Mecnun (mesaj) 20:53, 5 Temmuz 2015 (UTC)
Mecnun, Güncellemesi gereken kişiler meşgul. Kendiniz bu durumu el atabilirsiniz. --Mavrikantmsj 03:49, 6 Temmuz 2015 (UTC)
O zaman 27. hafta'nın puan durumunu ben düzenleyeyim Kullanıcı:Mavrikant --Mecnun (mesaj) 10:11, 6 Temmuz 2015 (UTC)

İBP 27. Hafta[kaynağı değiştir]

27. haftanın puan durumunu ben hazırladım. İlk kez yaptığım bir iş oldu, puanlarda belki hata olabilir ama sıralamanın kesinlikle doğru olduğunu düşünüyorum. 1. ve 2. ye nişanlarını verdim. Görevli arkadaşlar yinede bir kontrol ederse güzel olur. --Mecnun (mesaj) 21:35, 6 Temmuz 2015 (UTC)

  • İBP lere katılmasam da durgunluk benim de dikkatimi çekmişti. Aylardır puanlama yapılmıyor. Aklıma şöyle bir şey gelmişti. İlk 3 e girenlere değil de sadece birinciye ödül versek. Birincinin bariz bir şekilde belli olduğu haftalarda ise ( Örneğin 11. hafta) puanlama yapmadan ödül verilebilir. --Zaitsév 22:09, 6 Temmuz 2015 (UTC)
11. hafta da İstek yapıldı Yapıldı --Mecnun (mesaj) 10:22, 7 Temmuz 2015 (UTC)
    • Bu konuda Uğurkent'e danışmıştım o yoğunluğum azalıyor,yakın da düzene girecek demişti ama hiç bir gelişme yok gibi görünüyor.Başka bir kişinin ele alması daha iyi olur İşbirliği Projeleri'ni düzenleme işini. Altair5555 (mesaj) 19:53, 8 Temmuz 2015 (UTC)
Eskisi gibi pek vakit bulamıyorum İBP için. Ben yokken bakıyorum da Mecnun ilgilenmiş. Bu arada 3. ye de verseymiş. İsterse sorumluluğa aday olabilir. --Uğurkentmesaj 23:19, 8 Temmuz 2015 (UTC)
Kullanıcı:Uğurkent 3.'lere de nişan veriyorum. 27. hafta'da 3. ben olduğum için es geçtim. Sizinde teşvikinizle sorumluluk için aday olacağım. --Mecnun (mesaj) 09:23, 9 Temmuz 2015 (UTC)
Projeye katılmasam da konuları izliyorum ve katılmadan yapmaya çalışıyorum. Durgunluğun da farkındayım. Umarım Mecnun'un sorumluluğu almasıyla bu durgunluk sona erer. -- OkanfanEvet benim? 12:10, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Hayırlı olsun. -- Batuhan 14:15, 11 Temmuz 2015 (UTC)

Yeni Vikipedistlere Hoş Geldin şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşlar. İlk katkısını reklam içerikleriyle oluşturan kullanıcılar için bir hoşgeldin şablonu hazırlamaya çalıştım. {{kopyala:merhaba}} kodu ile kullanabiliyoruz.

Önizleme:

Merhaba Köy çeşmesi/2015/Temmuz. Senin gibi binlerce gönüllü kullanıcının katkılarıyla oluşan "Özgür Ansiklopedi" Vikipedi'ye Hoş Geldin! Çabaların teşekkür eder, devamını dileriz ama Vikipedi biyografini, web siteni veya işletmeni tanıtacağın bir reklam alanı değildir! Bu konuda daha duyarlı olacağından şüphemiz yok. Hangi tür içeriklerin Vikipedi'de yer alacağı konusunda bu ve bu bağlantılar önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

Vikipedi burada yer alan 5 Temel üzerine kuruludur. Okumak için Tıklayın!

Kolay gelsin --Mecnun (mesaj) 12:24, 14 Temmuz 2015 (UTC)


Fikirlerinizi alabilir miyim? --Mecnun (mesaj) 12:36, 14 Temmuz 2015 (UTC)

  • Kullanicilar uzerinde yapilan bir arastirma sekilli resimli suslu buslu seylerin okunmadigini gosterdi. Herkese gonderilen standart bir sablon oldugu icin pas geciliyor. Rapor koy cesmesi arsivinde olmasi lazim. Kocaman bir kirmizi isarette kullanicilari sogutuyor zaten. Onun icin kisiye ozel yazilmis bir mesaj gibi gozukmeli. {{Huggle/warn-advert-1}} buna gore olusturuldu. --Mavrikantmsj 12:49, 14 Temmuz 2015 (UTC)
  • Mavrikant'ın da dediği gibi. Çok cümleli yazılar ağır gelir ki; bunu zaten tepegözler ile yapıyoruz. Bu nedenlerden dolayı, duyuru hakkındaki görüşüm olumsuz. Fakat bu durum, duyuru bazen sinir bozucu olsa da (katılım azlığı ve bu bahane ile duyurunun uzun süre tutulması nedeni ile...), duyuru konusundaki çalışmalarınızı önemsemediğimi göstermez. Bu nedenle, durmadan devam edin lütfen.--i.e.msj 22:19, 16 Temmuz 2015 (UTC)
  • Ben bunu görsem "ahha banlandım " derim. Biraz daha pozitif mesaj veren görseller seçilebilinir.--Ollios (mesaj) 06:26, 18 Temmuz 2015 (UTC)

WikiCamp Macedonia 2015[kaynağı değiştir]

  • Hi, as you know, the winner of local CEE Spring contest has a scholarship to come in Macedonia WikiCamp, which will happen in 31 July, 1st and 2nd August 2015. Please send contact of the winner from Turkey, so we'll be able to proceed the process. --Violetova (mesaj) 09:10, 12 Temmuz 2015 (UTC)
  • (Tercüme) Merhaba, bildiğiniz üzere yerel CEE Spring kazananı 31 Temmuz, 1 Ağustos ve 2 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Makedonya WikiCamp'ına burs kazandı. Lütfen Türkiye'den kazanan kullanıcının bilgilerini iletin, böylece işlemlere başlayabiliriz. --Violetova (mesaj) 09:10, 12 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kullanıcı:Basak geri dönüş yapmadığından, Wikimania'da gördüğüm Makedon bir kullanıcı (kullanıcı adını hatırlamıyorum) konuyu, ikinci sıradaki isme iletmemi söyledi. Kullanıcı:Vikiçizer'e mesaj attım ben de.--RapsarEfendim? 09:53, 22 Temmuz 2015 (UTC)
    • Selamlar, Makadonca wikimania'dan Корисник:Виолетова ile temasa geçmem için mesaj sayfamda not vardı; onunla temas kurdum ben. Oradaki e-mail üzerinden yazıştık ama bir iletişimsizlik oldu sanırım? Mesaj sayfama yazmıştım iletişim kurduğumu, sanırım buraya yazmam gerekirdi?--Başak (mesaj) 15:19, 22 Temmuz 2015 (UTC)

250 bin madde logosu[kaynağı değiştir]

250k logo önerisi/Mavrikant
  • Eski tartışma (Mart 2015)
  • Sınıra ulaşmamıza 1000 madde kaldı. Hesaplamalar 3 hafta içerisinde sınırı geçeceğimiz gösteriyor. Logo önerisi hazırlayacaklar ve değerlendirme için bu süreyi kullanabiliriz. --Mavrikantmsj 15:44, 15 Temmuz 2015 (UTC)
    Bence çeyrek milyon önemli bir rakam. Bu nedenle logonun bir süreliğine değişmesine olumlu bakıyorum. Başka tasarımlar olmazsa mevcut tasarım sade ve güzel. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:15, 16 Temmuz 2015 (UTC)
    Hoş, sade ve güzel. Başka tasarlayan var mı acaba? -- Galaksidekiotostopcuefendism 20:58, 16 Temmuz 2015 (UTC)
  • Fenerli'nin çeyrek milyon sözü oldukça hoş. Bunu sayı yerine yazı olarak logo üzerine taşısak?--i.e.msj 22:10, 16 Temmuz 2015 (UTC)
  • Şunlar da iyiymiş: 1, 2 --Diyapazon, 22:23, 16 Temmuz 2015 (UTC)
Aklıma şununla ilgili tasarımlar gelmiyor değil --Diyapazon, 22:32, 16 Temmuz 2015 (UTC)
  • "çeyrek milyon" çok hoşmuş :) Kullanıcı:Diyapazon gösterdikleriniz hoş da özgün olması gerekir :) keşke bilsem de karalasam bir şeyler. çok cahilim :|  McAang  Mesaj  18:13, 18 Temmuz 2015 (UTC)
  • Şöyle bir şey yaptım, acemi işi oldu ama belki ilham verebilir: http://i.imgur.com/vTKLuNT.png --Diyapazon, 22:31, 18 Temmuz 2015 (UTC)
  • Mavrikantın tasarımı fena değil. şu ve şu gibi süslü püslü olabilir. Şu limonlu tasarımın esprisini de anlayamadım gitti. --Zaitsév 14:06, 19 Temmuz 2015 (UTC)
  • "V250.000" ("Vikiyüzellibin" ) gibi bir kelime oyunu da yapabiliriz. --Zaitsév 14:08, 19 Temmuz 2015 (UTC)
Tasarımlar bir yerde derlenip oylamaya sunulabilir. (Vikipedi'de oylama bileşeni var diye biliyorum.) --Mecnun (mesaj) 11:10, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Bence madde sayısına çok takılmayalım derim. Bence bunun için yeterince büyüdük. :) -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 11:33, 22 Temmuz 2015 (UTC)
Bilinen Bir Beyaz Kedi, Mesele kendimi tatmin değil. Logoyu bir süreliğine değiştirerek gündemde yer edinmek, birçok kullanıcının ilgisini Vikipedi'ye çekmek. 8 Mart duyurusu boyunca ortalamanın 4 katı kadar kullanıcı kazanmıştık. --Mavrikantmsj 19:45, 23 Temmuz 2015 (UTC)
  • 490 madde kaldı 250 bine, bir an evvel seçelim :) Mavrikant'ın logosu olabilir bence. --Khutuckmsj 18:18, 26 Temmuz 2015 (UTC)
    Aynen. Sadrettin 20:11, 26 Temmuz 2015 (UTC)
    Diğer tüm arkadaşların çalışmaları için teşekkürler. Bu kadar az kalmışken bence Mavrikant'ın dizaynı! Fenerli1978Buyrun beniiiim? 02:50, 27 Temmuz 2015 (UTC)
  • Bende "çeyrek milyon" için bir çalışma yaptım. Türkçe Vikipedi 249.829 madde oldu. Umarım 1 milyon maddeyi de görürüz. AYBARS 09:00, 31 Temmuz 2015 (UTC)
  • Mavrikant'ın ki bayağı güzel. Bence onunkinin olması daha uygun olur.--HeraklesKakashi mesaj atın 09:08, 31 Temmuz 2015 (UTC)
  • 3 tasarımı da sırayla kullanalım bence. Hem daha çok ilgi çeker. --Zaitsév 19:49, 31 Temmuz 2015 (UTC)
  • Mavrikant'ın çalışması daha doğru olmuş. Bu da benim çalışmam:

1U24 17:04, 2 Ağustos 2015 (UTC)

  • 250.000 vurgusunun yanında hala çok sayıda eksik madde olduğunu vurgulayan bir ibare ve yeni katkılara davet de iyi olurdu. 250 bin madde ve açılmayı bekleyen yüz binlercesi gibi bir ifade ile bu başarı daha da ileri götürlebilir.--Kafkasmurat- 17:57, 2 Ağustos 2015 (UTC)
  • Ben de bunu değiştirerek yaptım. Mavrikant'ın yaptığı bence de güzel. --DemirciMehmedİleti 14:29, 3 Ağustos 2015 (UTC)

Türkçe Vikipedi'de 250000. Madde. DemirciMehmed

  • Arkadaşlar yavaştan logoyu hazırlasak iyi olur. Akşama büyük sürpriz var, hem de çok büyük :)--Alperen (mesaj) 10:02, 4 Ağustos 2015 (UTC)
  • Sürekli Mavrikantın tasarımını mı kullanacağız. Diğerleri de belli bir süre anasayfada olsa güzel olur. Daha çok dikkat çekebilir --Zaitsév 17:35, 14 Ağustos 2015 (UTC)

Mahalleye dönüşen büyükşehir köyleri[kaynağı değiştir]

Türkiye'deki mahalleler kategorisi ve alt kategorilerinde yer alan tüm köy maddelerinin ve kategorilerinin mahalle olarak düzenlenmesi. Gerekçe: 6360 sayılı kanun ile büyükşehirlere bağlı köylerin mahalleye dönüşmesi. Konu ile ilgili İBP sayfasında önerimi belirttim. Yorum, görüş ve önerilerinizi rica ederim. Herkese iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 12:15, 16 Temmuz 2015 (UTC)

Mahalleye dönüşen köyler kayda değerliğini koruyor mu? --Zaitsév 15:52, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Elbette koruyor. Onlari idari bir birim olarak degil de yerlesim yeri olarak dusun.--RapsarEfendim? 16:51, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Kaç tane köy mahalleye dönüşmüş. --Zaitsév 17:08, 20 Temmuz 2015 (UTC)
10000'den, ve muhtemelen 15000'den fazla köy mahalleye dönüştü. -- Supermæn (mesaj) 18:33, 20 Temmuz 2015 (UTC)
Ooo. Ben az bi şey zannediyordum. Yaklaşık yarısı --Zaitsév 19:37, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Aslında sorun yok gibi. Nasıl yok? Şöyle ki: Köy maddelerimiz zaten ultra-düzensiz bir halde. Maddeler düzene girmeden ha köy olmuş ha mahalle olmuş ne fark eder. Örneğin tüm köy maddelerimiz Esadiye maddesi gibi olsaydı bakımını yapar geçerdik. (bilgi kutusu, kategoriler vs). Ancak Şu köy (bu haliyle) mahalle oldu mu olmadı mı çok da mühim değil bence. Zaten bunla bağlantılı Vikiprojemiz pek ilgi görmüyor. Doğal karşılamak gerek çünkü kendimden biliyorum bu maddelerle uğraşmak bir süre sonra epey sıkıcı gelmeye başlıyor. Umarım anlatabilmişimdir. --Zaitsév 19:50, 20 Temmuz 2015 (UTC)
  • Öncelikle tam sayıyı vereyim:1032 belde ve 16082 köy. Diğer yandan köy maddelerimizin çok iyi durumda olmadığını kabul etmekle beraber bir yerinden tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bu haftaki İBP projesinin de konu ile ilgili olmasına rağmen ilginin az olduğunu maalesef görmekteyim. Oysa ki yapılabilecek işlemler çok kısa ve net durumda iken. (köy yerine mahalle yazmak gibi) Sağlık olsun şahsen konu ile ilgilenmeye elimden geldiğince devam edeceğim. Sıkıcı olabilir ama sorun değil gerekli ise yapılır. Herkese iyi vikiler. --Teacher0691 (mesaj) 23:16, 21 Temmuz 2015 (UTC)

* Bu düzenlemeleri yapacak Python dili ile bir bot yazmaya çalışıyorum. Yaz bitmeden bütün köy maddelerini projede belirtildiği gibi düzenleyeceğim. Katılımcılara sadece maddeyi kontrol etme, ansk. olmayan bilgileri çıkarma ve dili düzenleme gibi görevler kalacak. Bir defa düzeni oturttuktan sonra her sene Yerelnet'ten nüfus vb. gibi bilgileri güncellemeyi amaçlıyorum. Binlerce maddenin el ile düzenlenmesi çok büyük bir emek kaybı hatta imkansız. Maddelerle ilgilenmek isteyenler şimdilik sayfaki ansk. olmayan bilgileri çıkartıp sayfayı kontrol edebilir. Köylerin mahalleye dönüştürülmesi AWB ile çok kolay bir şekilde yapılabilir. İlgilenmek isteyenlere yardım edebilirim. --Mavrikantmsj 12:18, 22 Temmuz 2015 (UTC)

    • Kaynak kodlarını paylaşmak gibi bir düşünceniz var mı? --Mecnun (mesaj) 20:02, 23 Temmuz 2015 (UTC)
      • Mecnun, Python ile kod yazmaya başlamadım daha. Yazınca CC-BY-SA ile paylaşıcam. Köyleri mahalleye dönüştürmek için AWB kullanılabilir. [[ https://yadi.sk/d/9Tj14FlCi4R6i%7CBu]] ayarlar ile Trabzondaki 500den fazla yeri kısa sürede düzenledim. Tabii her ihtimale karşın sonradan tek tek kontrol edilmeleri gerekiyor. --Mavrikantmsj 22:29, 23 Temmuz 2015 (UTC)
      • Madde üzerinde yaptığım değişlik genel olarak şöyle. IBP ye katılmış olsam kafadan 1000 puan ediyor yaptığım değişlikler. Bot ile yaptığım için sayılmıyor galiba :P--Mavrikantmsj 22:34, 23 Temmuz 2015 (UTC)
Mavrikant Bir bot yazarak yerelnetten nüfusları ve altyapı bilgilerini güncellemek mümkün mü?--Zaitsév 19:16, 24 Temmuz 2015 (UTC)
Zaitsév, Mümkün. her şey mümkün. --Mavrikantmsj 19:17, 24 Temmuz 2015 (UTC)
Ben şimdi buna sevineyim mi üzüleyim mi? Aylardır yapmaya çalıştığım şeyi dakikalar içinde mi yapacaksın? --Zaitsév 19:19, 24 Temmuz 2015 (UTC)
Daha ortada somut bir şey yok. Ama bunlar yapılabilir. Tabi sonrasında tek tek kontrol edilmeleri gerekecek. --Mavrikantmsj 19:27, 24 Temmuz 2015 (UTC)

İyi bayramlar dünyanın en...[kaynağı değiştir]

En güzel bayramlar sizin olsun dünyanın en temiz kalpli en güzel insanları. Şeker gibi katkılar yapmak dileğiyle... --Mecnun (mesaj) 09:24, 17 Temmuz 2015 (UTC)

Size de iyi bayramlar. -- Batuhan 22:36, 18 Temmuz 2015 (UTC)

Ermeni Soykırımı Diretmesi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Kibele Kategori:Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları reddedenler'i kaldırıp ilgili maddeleri Kategori:Ermeni Soykırımı'nı reddedenler'e taşımış. Bunu kimseye danıştı mı bilmiyorum ancak ortada bariz bir ihlal var. Tartışmalı bir konu var ve hizmetli bir yöne doğru seyirtiyor. Tarafsız bir isimlendirme mevcutken bunu Ermeni Soykırımı varmış ve bunu reddedenleri fişlemek istiyormuş gibi değiştirmek nedendir?--Kafkasmurat- 21:16, 21 Temmuz 2015 (UTC)

Fikir birliği konusunda hizmetlilerin diğer kullanıcılara bir üstünlüğü ve muaf olma durumu var yada ben öyle düşünüyorum sanırım! Madde başlığının "Ermeni Kırımı" olan bir maddeyle alâkalı "Ermeni Soykırımını reddedenler"' adlı bir kategori taşıma işlemi ne kadar çelişkili ve ihtilafli ise, aynı şekilde açık bir TBA ihlali. Eğer mevcut madde Ermeni Soykırımı olsaydı bu taşıma sanırım isabetli olurdu. Maurice Flesier msj 00:19, 22 Temmuz 2015 (UTC)
'reddedenleri fişlemekten' sözeden kullanıcı sanırım bunu görmedi. yapılan semantik bir değişikliktir. vikipedi konular hakkındaki fikirlere ve taraflara değil olayların kendi adlarına göre adlandırma yapar. bu bağlamda kabul edilen ya da reddedilen şey 'soykırım'dır, olmuş olması ya da olmamasından bağımsız olarak. 'iddia' lafının ansiklopedik olmadığı ve 'açık' VP:TBA ihlali olduğu ilgili yerlerde defalarca söz konusu olmuştur. ayrıca ansiklopedik yaklaşım, ilgili maddenin adının da 'ermeni soykırımı' olması gerektiğini göstermekte, tartışma sayfasında bu yöndeki argümanları görebilirsiniz. --kibele 08:15, 22 Temmuz 2015 (UTC)
Tarafsız olanlar ilgili maddede aksinize görüş beyan edildiğini görebilir. Taraflı olanlar ise olmayan bir şeyin kategorisini üreterek bunu semantik sanır. Reddedilen şey soykırım değildir. Ortada bir iddia vardır, reddedenler de bu iddiayı reddeder. Gerçek bir şeyi reddetmek isteyeceklerini düşünemeyiz. Kategoride yer alan bir şahsın böyle bir adlandırmayı kabul edeceğini düşünemeyiz. Ermeni soykırımını değil, iddialarını reddedenler arasında yer alacaklardır.--Kafkasmurat- 05:32, 23 Temmuz 2015 (UTC)
Aslında mantık biraz ters. "Ermeni Soykırımını reddedenler" başlığı kişileri itham eden yaklaşımın buraya yansıması. "Ermeni Soykırımını reddedenler" listesinde yer alan kişiler ne dese yeridir. Listedeki kişilerin çoğu ya da hepsi sanki Ermeniler ölmemiş, öldürülmemiş, acı çekmemiş vb. demiş gibi bir hava uyandırılmaya çalışılıyor. Bu kişilerin çoğu ya da hepsi "soykırım" tanımına göre yaşanan trajedinin bu şekilde adlandırılmasına karşı geliyorlar. "Ermeni Soykırımı'nın olduğuna dair iddiaları reddedenler" kategorisi bundan dolayı daha uygundu. Bence de burada Ermeni Soykırımı olduğunu düşünenler, bu yaşananların trajedi olduğunu ancak yaşananların soykırım olarak adlandırılmasını reddedenleri fişlemek istiyormuş gibi bir hava var. "vikipedi konular hakkındaki fikirlere ve taraflara değil olayların kendi adlarına göre adlandırma yapar." denilmiş, olayın adı ne? olayın adına kim karar veriyor? "Ermeni Kırımı'nı soykırım olarak tanıyan ülke ve kuruluşların listesi." başlığı da aynı kişi tarafından Ermeni Soykırımı'nı tanıyan kuruluşların ve ülkelerin listesi." olarak değiştirilmiş. "Hizmetli" kafasına göre karar alacaksa Türkçe vikipedia' nın işi iş. Bari "Hizmetliler" kendi aralarında bir fikir birliği oluşturmaya çalışsalar, en azından olay kişiselden kurtulup az da olsa topluluk kararı olmuş olurdu.--Muratero 21:35, 23 Temmuz 2015 (UTC)
  • Tüm gözler ilgili hizmetlide. --Kafkasmurat- 18:29, 24 Temmuz 2015 (UTC)
  • Son zamanlarda kullanıcının benzer türdeki davranışlarının yaygınlaştığını gözlemlemek mümkün. Kimseye danışmadan bu gibi değişikliklere gidilmemesinde fayda var. olduğuna dair kelimeleri hariç kategoriyi yeniden oluşturarak geri taşıma işlemi yaptım. Bu adlandırmalar da tartışılabilir elbet, tartışılmalıdır da... --esc2003 (mesaj) 00:39, 12 Ağustos 2015 (UTC)
Bu olguyu reddeden biri bile Ermeni Soykırımı yoktur der Ermeni Soykırımına dair iddiaları reddediyorum değil. Gülünç olmayalım. İdeolojileriniz üzerinden komik adlandırmalara girmeye gere yok. Bu imzasız yazı Kudelski (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Senin ideolojinin ne olduğu ortada, üstünlük taslıyorsun bir de. Tutturmuşsunuz bir argümandır gidiyor. Yok efendim iddiayı reddeden bile soykırım kelimesini kullanıyormuş. Ama sen bunu da yanlış anlamışsın işte. Bu yüzden de komiksin. Kabul etmeyen biri Ermeni Soykırımı iddiasını kabul etmiyorum der biter gider. --esc2003 (mesaj) 09:17, 31 Ağustos 2015 (UTC)

Oylamaya ilgi[kaynağı değiştir]

Değerli kullanıcılar, Vikipedi:Botlar/Başvurular/Yaslient1 sayfasında oy ve görüşlerinize ihtiyaç var. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 16:40, 22 Temmuz 2015 (UTC)

Jimmy Wales'den TPO isminde sosyal medya sitesi[kaynağı değiştir]

Şimdi önüme düştü, Twitter'a rakip olacak reklamsız bir sosyal ağ kurmuş Wales. Bakalım başarılı olabilecek mi.. İlgili haber. Bu da site. --Théoden ileti 11:25, 23 Temmuz 2015 (UTC)

Üye oldum, site şu anda "Hi Anna", "Hello Yasmin" aşamasında. şuradaki yazışma gülümsetti :) --DemirciMehmedİleti 12:41, 23 Temmuz 2015 (UTC)

biraz sükûnet[kaynağı değiştir]

şu sayfanın geçmişindeki değişikliklere bir göz atalım lütfen. rapsar ile bir adlandırma üzerine konuşuyoruz. kendisi "Wikmania'da olduğum için kaynak arayışına girmek istemedim." diye kaynaklar paylaştı. dikkatli biri olarak pek yapmadığı bir şekilde bir akademisyenin isminin geçtiği bağlantısı yüzünden 'wikimania yormuş sanırım.' diye yaptığı yanlışlığı gösterdim. bir başka kullanıcı vahim bir VP:İNOV ihlali yaparak bunu iki kez geri aldı. kendisine durumu izah ettim. ancak bu çoook önemli meseleyi bir hizmetliye taşıdı, o da içeriği geliştirmeye yönelik olmayan yorum diye çıkarttı. burada cidden çok vahim bir durum var. içeriği geliştirmeye yönelik olmayan diye bu tip ifadeleri çıkartmaya kalkarsak, bunu kullanıcılara karşı bir silah gibi kullanırsak, hele de böyle vahim VP:İNOV ihlalleri yaparsak vikipedi'yi yaşanılmaz bir hale getirmemiz kaçınılmaz olur. aslolanı gözden kaçırmamakta, vikipedi'yi bir savaş alanı gibi kullanmamakta ve asıl işimiz olan geliştirmeyi öncelemekte yarar var. biraz sükûnet, biraz izan, biraz iyiniyete ihtiyaç var. --kibele 19:36, 23 Temmuz 2015 (UTC)

Vikipedide karşılıklı güvensizlik hissiyatını bende hissediyorum. Bence biraz sükûnet ve derin nefes herkes için iyi olur. Genel olarak problemleri ve görüş ayrılıklarını daha serinkanlı tartışabilmeliyiz. -- Bilinen Bir Beyaz Kedi çi? 03:45, 24 Temmuz 2015 (UTC)

Proposal to create PNG thumbnails of static GIF images[kaynağı değiştir]

The thumbnail of this gif is of really bad quality.
How a PNG thumb of this GIF would look like

There is a proposal at the Commons Village Pump requesting feedback about the thumbnails of static GIF images: It states that static GIF files should have their thumbnails created in PNG. The advantages of PNG over GIF would be visible especially with GIF images using an alpha channel. (compare the thumbnails on the side)

This change would affect all wikis, so if you support/oppose or want to give general feedback/concerns, please post them to the proposal page. Thank you. --McZusatz (talk) & MediaWiki message delivery (mesaj) 05:08, 24 Temmuz 2015 (UTC)

Engelli Maddeler Hakkında[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar engellenen maddelerimize erişim açıldı mı? Ben kendimi engelletemedim de :) http adresler otomatik olarak https'e yönlendirdi, herkeste böyle mi? --Khutuckmsj 19:01, 26 Temmuz 2015 (UTC)

Vakıf tamamen HTTPSye geçti. Pratikte engel tek taraflı olarak kalktı. Yukarıda yazmıştım ama kimse umursamadı. --Mavrikantmsj 19:17, 26 Temmuz 2015 (UTC)
PCnet dergisi Temmuz 2015 sayısında engel konusuna küçük de olsa yer vermiş: http://i.imgur.com/m80ckG7.png --Diyapazon, 16:36, 12 Ağustos 2015 (UTC)
Aslında böyle konularda sesimizi daha çok duyurmak için bu gibi yayın organlarıyla iletişime geçmeliyiz. Konu hakkında yapılacak küçük bir söyleşiyi yayınlamayacaklarını sanmıyorum. --Diyapazon, 16:46, 12 Ağustos 2015 (UTC)

Wikimedia blogundaki Türkçe Vikipedi ve Türkçe hakkındaki yazı[kaynağı değiştir]

Selamlar. Wikimania'da tanıştığım, Pakistanlı olan ve genelde Urduca Vikipedi'de faaliyet gösteren Kullanıcı:Hindustanilanguage, Wikimedia blogunda Türkçe Vikipedi ve Türkçe hakkında bir yazı yazmak istediğini söyledi. Daha önce benzer bir çalışmayı Esperanto Vikipedi'de de yapmış. Daha önce köy çeşmesine geldiğini, birkaç kullanıcıya da mesaj yoluyla ulaşıp birtakım sorular sorduğunu, ancak yalnızca bir geri dönüş aldığını belirtti. İşin ilginç yanı dönüş yapan tek kişi de ben mişim? :) Her neyse, en az 10-15 kullanıcının geri dönüşü olursa daha doğru ve tutarlı bir yazı yazmak istediğini söyledi. Birkaç dakikanızı ayırarak şuradaki soruları cevaplayıp, kendisine mail veya mesaj olarak geri dönüş yapabilir misiniz? Konuyla ilgilenen ancak İngilizce bilmeyen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirim (kısa bir zamana kadar soruları Türkçeye çevireceğim zaten, cevapları da Türkçe verebilir, ben İngilizceye çevirebilirim). Umarım topluluğumuzun dikkatini çeker.--RapsarEfendim? 20:09, 26 Temmuz 2015 (UTC)

Rapsar, İngilizcem pek iyi değil. Sen soruları çevirdikten sonra haber verirsen mutlaka ilgilenirim. OkanfanEvet benim? 15:34, 29 Temmuz 2015 (UTC)
  • Türkçe'ye çevrildikten sonra mutlaka bakarım --Zaitsév 17:57, 29 Temmuz 2015 (UTC)
Rapsar So far I've got only two responses- it will good if I get 10 more responses to write a workable blog draft. --Hindustanilanguage (mesaj) 19:31, 12 Ağustos 2015 (UTC)
Türkçeye çevrilmiş olsa yanıtlardım :/ --cobija 11:56, 14 Ağustos 2015 (UTC)
Anketine katılmayı düşünüyorum. Açıkçası daha önceki isteğine ilgisiz kalmamın sebebi bu yönde mailler gelmesindendi. Şimdi Rapsar buraya yazınca baktım, yardımcı olmanın Türkçe vikipediye de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Vikiçizer (mesaj) 18:12, 15 Ağustos 2015 (UTC)

What does a Healthy Community look like to you?[kaynağı değiştir]

Hi,
The Community Engagement department at the Wikimedia Foundation has launched a new learning campaign. The WMF wants to record community impressions about what makes a healthy online community. Share your views and/or create a drawing and take a chance to win a Wikimania 2016 scholarship! Join the WMF as we begin a conversation about Community Health. Contribute a drawing or answer the questions on the campaign's page.

Why get involved?[kaynağı değiştir]

The world is changing. The way we relate to knowledge is transforming. As the next billion people come online, the Wikimedia movement is working to bring more users on the wiki projects. The way we interact and collaborate online are key to building sustainable projects. How accessible are Wikimedia projects to newcomers today? Are we helping each other learn?
Share your views on this matter that affects us all!
We invite everyone to take part in this learning campaign. Wikimedia Foundation will distribute one Wikimania Scholarship 2016 among those participants who are eligible.

More information[kaynağı değiştir]


Happy editing!

MediaWiki message delivery (mesaj) 23:43, 31 Temmuz 2015 (UTC)