Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Takabeg. Px sorunu devam ediyor galiba. Edirne maddesinde yaptığınız şu değişiklik nedeniyle resimler çok büyük görünüyor. Eski halinde ne gibi bir sorun vardı acaba ve şu anki sorunu nasıl çözebiliriz, bir öneriniz var mı? (Ben IE'den giriyorum bu arada, onunla ilgisi olabilir mi?) Teşekkürler. --Yabancımsj 14:35, 1 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Bugün bazı arkadaşlarımla aynı konuda konuştuk. Şimdilik bu pixel meselesine dokunmamaya karar verdik. Kullanıcı:Ugur Basak ile Kullanıcı:Denisutku'dan haber gelecektir umarım. İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:41, 1 Nisan 2008 (UTC)

Bu sayfaya bakarmısınız: http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori_tart%C4%B1%C5%9Fma:Bar%C4%B1%C5%9F_Man%C3%A7oİpeklivikipedi 15:00, 1 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Comet-Hale-Bopp-29-03-1997 hires adj.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 1 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Iran saffron threads.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 1 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Total lunar eclipse august 28 2007 tr.png, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 1 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Lichtenstein.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 1 Nisan 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Taj Mahal in March 2004.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:17, 1 Nisan 2008 (UTC)

Dilekleriniz için çok sağolun.Fırsatım oldukça Gölbaşı'na gitmeye çalışıyorum.Vikide elimden geldiği kadar düzenleme yapmak ve yeni madde açmak için uğraşıyorum.Bir kaç projem var zamanı gelince onlarıda paylaşacağım.Siz değerli dostlarımın desteğiyle bilgi kaynağımız daha da güzelleşecek,buna inanıyorum.Teşekkür ederim. bora006ileti 18:47, 1 Nisan 2008 (UTC)


İyi geceler Yabancı, sinema portalını seçkin yapabileceğimize inanıyorum bize seçkin, kaliteli maddeler ve seçkin resimler lazım ayrıca temel sinema maddelerini geliştirmeliyiz. bir de portalın 2. sayfasına (kategoriler ve başlıklar) ilk sürümden eklemeler yapabiliriz gibi geldi bana sen ne dersin gerçi onda epey kırmızılık var ama olsun birlikte mavileştiririz artık. Sayfayı düzenledikten sonra sana mesaj atmamışım şimdi farkediyorum üzerimde bir dalgınlık var bu sıralar kusura bakma, görüşmek üzere--Gökhan 23:49, 1 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Lisans meselesini hallettiğiniz için teşekkür ederim. Bi de şu resim bizde kullanılabilir mi? Lisans sorunu çıkabilir mi acaba? Vaktiniz olduğunda değerlendirirseniz sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:10, 3 Nisan 2008 (UTC)

Öteki resim için de '''Şartlı Adil Kullanım|resmi kullanacağınız madde adı''' kullanacağım. Çok teşekkür ederim. Görüşmek üzere... Takabeg ileti 06:15, 3 Nisan 2008 (UTC)
Evet şimdi farkettim. Aynı anda mesaj atmışız evet. Demin yüklenmiştir. Ve dediğiniz gibi promosyon etiketi kullanılmıştır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 06:26, 3 Nisan 2008 (UTC)

Haftanın işbirliği[kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var.
Eğer siz de Haftanın iş birliği'ne katkıda bulunmak istiyorsanız; lütfen buraya tıklayın.

Bu imzasız yazı Sporsever (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 3 Nisan 2008

Selam. Pixel meselesi hakkında Vikipedi:Köy çeşmesi (istekler)'de Mach'ın açıklaması var. Teker taker tamir etmemiz gerekiyormuş. Şablon:Bilgikutusu Türkiye şehir için bi kaç tane kaçırmışımdır ama hemen hemen hepsi tamir edildi. Fakat henüz Şablon:Bilgikutusu Türkiye belde'ye dokunmadım. Görüşürüz. Takabeg ileti 05:43, 4 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Meseleyi Kullanıcı:White Cat arkadaşımız halletti. İlginiz için teşekkür ederim. Takabeg ileti 21:23, 6 Nisan 2008 (UTC)
Selamlar Yabancı, {{SR}} olması için önerdiğin Hans Holbein d. J. 065.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar--Machiavelli' msj 22:39, 7 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar Yabancı, {{SR}} olması için önerdiğin Joan of Arc-Notre Dame.jpg resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar--Machiavelli' msj 22:39, 7 Nisan 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Tower of Hanoi 4.gif, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:33, 8 Nisan 2008 (UTC)

Antiye maddesindeki resimler[kaynağı değiştir]

Sanırım yazdığım antiye maddesine koyduğum resimler ile ilgili uyarı yapmışsınız ama benim resimlerini koyduğum her iki antiye 70 yıldan eski copyright dışı telif sorunu olmadığını düşündüğüm materyal olmak dışında zaten PTT tarafından hazırlanan kamusal alandaki malzemeler. Lütfen resimlerimi arfaştırmadan silmeyin. Selamlar Cüneyt Gemicioğlu 07:58, 8 Nisan 2008 (UTC)

Mesaj atmadan saniyeler önce engellenmişti :)--Machiavelli' msj 16:18, 9 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim; hizmetlilikle ilgili sözünüze ve hoş sabah merhabasına. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, umarım aynı verimlilikte devam ederim. Bu arada Vikipedi:Seçkin resim adayları/Colosseum in Rome-April 2007-1- copie 2B.jpg için yorumum umarım kırıcı olmamıştır. Saygılar. Levent Abi ileti 06:01, 10 Nisan 2008 (UTC)

  • Bazen aceleden kendimi ifade etmekte eksik kalıyorum :) fotoğrafın tamamı değil. Yoksa destek vermezdim. Fotoğrafta olan bir şey, -bilmiyorum- itici geldi. Neyse, ilerde başka bir bakış açısıyla yeniden değerlendirdiğimde bulurum. Levent Abi ileti 06:09, 10 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Afife Jale Ödülleri şablonu için gönderdiğiniz mesajtan dolayı teşekkürler ederim. Sağlık sorunuma gelince "zaman"ın öperek üstünden geçtiği her şey gibi bunun da bir öpücük almasını bekliyorum. --- cemallamec 11:37, 10 Nisan 2008 (UTC)

Arada sırada elimden geldiğince seçkin resimlerin bulunduğu maddeleri kontrol ediyorum çıkarılanları geri ekliyorm. Ama uzun zamandır bununla pek ilgilenemiyordum. Yeni adayın geri çekilmesi daha iyi olabilir, arada büyük bir fark yok. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:51, 10 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Hatamı belirttiğiniz için teşekkürler... --Böcürt 13:03, 11 Nisan 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selamlar bir sorun göremedim. Filmler yeterli uzunlukta anlatılmış. Her ne kadar kişisel olarak film/kitap resimlerini sadece film/kitap maddesinde kullanılması gerektiğini "Özgür Vikipedi" düşüncesiyle daha çok istesem de politikalar ve uygulamalar açısından herhangi bir problem bulunmuyor. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 13:54, 11 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Ne yapmaya çalışıyor? Biliyor musunuz? Takabeg ileti 14:12, 11 Nisan 2008 (UTC)

Adil kullanım sorusu[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Samuel Beckett#Etkileri ve Mirası bölümündeki "Çekilen bu fotoğraflardan biri 20. yüzyılın en iyi üç fotoğrafı arasında gösterildi." cümlesi mevcut. Bu fotoğrafı internette aradım ve John Minihan'ın web sayfasında fotoğrafı buldum. Gerek fotoğrafın güzelliği ve yüzyılın fotoğraflarında biri olarak değerlendirilmesi, gerekse Beckett'ın fotoğraftaki duruşunun bir anlamda hayata bakışını anlatıyor olması, bu fotoğrafın maddeye değer katacağını gösteriyor. Ölmüş bir kişinin özgür lisanslı fotoğrafı çekilemez diyerek, ya da bunu bir sanat eseri gibi değerlendirerek adil kullanıma sokabilir miyiz acaba? Gerçi sitede "© 2006 John Minihan. Use of images or content from this site without the express permission of the copyright holder is strictly forbidden." notu var ama Üzgün homonihilis ileti 14:18, 11 Nisan 2008 (UTC)

Açıklama için teşekkürler. (aslında zaten pek ümitli değildim ) En azından referanslara koyarak fotoğrafa link vermiş oldum. Belki bir de fotoğrafçının agent'ına mail atarak şansımı denerim. Kitap kapaklarıyla ilgili olarak ben de sizin gibi düşünmüştüm daha önce. Ama hem Türkçe hem de İngilizce vikideki çoğu maddede bu kullanımın yaygın olduğunu görünce, fotoğrafları maddeden kaldrımamıştım. Öte yandan Bckett ile ilgili, sizin maddeye eklediğiniz duvar resmi dışında adil kullanılabilecek bir görsel malzeme bulabileceğimiz sanmıyorum. Yine de bu konuyu google efendiye bir daha danışacağım. homonihilis ileti 14:35, 11 Nisan 2008 (UTC)
Tekrar merhaba. Tam biz serbest resim bulmanın güçlüğünden bahsedip sizin eklediğiniz commons resmine şükrediyorduk ki, o resim commonstan silinmiş [1]. Ben de kitap kapağını kaldırdım. Şu anda mezarından başka resim kalmadı maalesef... homonihilis ileti 19:46, 11 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. Hatırlarsanız Kullanıcı:Volki16, yasal tehdit nedeniyle kibele tarafından önce 1 hafta, daha sonra ise şu tartışmanın ardından süresiz engellenmişti. Bugün Kullanıcı:Cumhuriyetçi volki16 adlı kullanıcı kibele'ye mesaj yazarak, ilk engel süresi olan 1 haftanın dolduğunu belirtmiş. kibele molada olduğundan sizi durumdan haberdar etmek istedim. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 11:49, 11 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, gördüğüm kadarıyla bahsettiğiniz kullanıcı engellenmiş, ilgi ve dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 17:01, 11 Nisan 2008 (UTC)

MErhaba, iyi geceler. yukardaki gibi resim formatında olmayan dosyaları sanırım kyanksız ve lisanssız şablonu ile etiketlemek yerine direkt sil şablonu koymak daha doğru olacaktır. Ne dersiniz? --Manco Capac 19:47, 11 Nisan 2008 (UTC)

Son değişiklikler devriyeliği ile ilgilenen arkadaşların dikkatine;

Anonim kullanıcılara yapılan uyarılara ve hoşgeldin mesajlarına biraz daha özen gösterilmesi gerekmektedir. Bazı uygun olmayan kullanıcı isimlerine dalgınlık olduğuna inandığım nedenle "hoşgeldin" diyoruz. Daha sonra da bu kullanıcılar engelleniyor. Mümkünse kullanıcı isimlerine dikkat edelim. Bunun dışında, basit ve (kendince) komik bir değişiklik yapana hemen "vandal" damgasını yapıştırmak yerine {{ciddiol}} ya da, {{test}} gibi şablonları kullanmak, en son aşamada kullanıcı bariz vandalistse {{son uyarı}} şablonuyla ve özet kutusuna gereken açıklamayı yazarak; özellikle de küfür ediyorsa, özet kutusunda bunu belirtmek daha yararlı olacaktır. Takdire değer çabalarınız için teşekkür ediyor, sabır ve kolaylıklar diliyorum. Bu kopya bir mesajdır, birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir. Levent Abi ileti 08:39, 12 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar. İyiyim teşekkür ederim. İşler dolayısıyla vakit bulamıyorum. Vandalı engelledim. Görüşmek üzere.Sağlamcıileti 19:06, 12 Nisan 2008 (UTC)

Maalesef ben yetişemedim; bakana kadar halledilmiş :) Levent Abi ileti 12:29, 13 Nisan 2008 (UTC)

  • Selamlar. Tartışma:Çin konusunda haklısın. ama ben yöneticilere iş çıkmasın diye genellikle böyle yapıyorum. Onlar da gördükleri zaman silip yeniliyolar zaten sayfayı. Bu arada öyle geçmişler var ki. Bu masum bile kalır:)) --maderibeyzaileti 21:06, 13 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Uğur. Şu vandalı engeller misin? Teşekkürler. --Yabancımsj 14:07, 14 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı, vandalı engelledim. İlgilendiğin için teşekkür ederim. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 14:24, 14 Nisan 2008 (UTC)
  • Sağol. Aslında bir de şu vardı :) --Yabancımsj 14:29, 14 Nisan 2008 (UTC)
Onun da çaresine baktım Yabancı:)Bunların sayısı hiç azalmıyor zaten. Kolay gelsin --Ugur Basakmesaj 14:33, 14 Nisan 2008 (UTC)

Madde hakkında genel bir düzenleme yapmıştım. O tip siteleri de düzenlemedim ki "fan" sitelerini diğer kullanıcılar eklemiş. Teşekkürler iyi çalışmalar-- Md....55 15:44, 14 Nisan 2008 (UTC)

Samuel Beckett için açtığım bazı maddeler içime sinmese de taslak da olsa açtım. İngilizce ve Fransızca'da romanlara ilişkin maddeler çok kısa ve kötü yazılmış. O yüzden roman maddelerinin bir kısmı Türkçe'de de kısa kalmak zorunda. Ama oyunlarda durum farklı. Bunları sırf açmış olmak için açamak istemiyorum, hiç olmazsa İngilizce içeriğini tamamen çevirmek istiyorum. O da zaman alacak tabii.

Ama madde - tamam itiraf ediyorum üç ay önce başladığımızda bu kadar ilerlemiş olacağını düşünmemiştim - oldukça iyi duruma geldi. Açılacak maddelerin dışında de:Samuel Beckett maddesinden ve bendeki bir iki Türkçe kaynaktan bilgi eklemeleri de yapacağım. Sanırım birkaç hafta içinde Beckett Amca, tüm vikilerin en güzeli olacak... homonihilis ileti 20:03, 14 Nisan 2008 (UTC)

Açacağınız maddeleri seve seve incelerim. (Aslında genelde yapıyorum zaten ). Çevirmen konusunu ben de fark ettim. Sizin Beckett'ın tartışma sayfasıdna verdiğiniz bir link vardı. Oradaki listede "Gün" yazıyordu. Ben de değişikliği ona göre yapmıştım. Ancak sonra kendi açtığım maddelerde, çevirmenin soyadının "Ün" olduğunu görünce o şekilde devam ettim. Ama Aşksız İlişkiler'deki değişikliği geri almayı unutmuşum. Hatta Watt'a da "Gün" yazmışım. Onu da düzelttim. Bir harf kafamı karıştırmış biraz ama hepsi Radikal Kitap'ın suçu homonihilis ileti 12:57, 15 Nisan 2008 (UTC)

Güzel bir gün, iyi çalışmalar. Ben de temizlik yapmakla meşguldüm, hemen bakıp silmeye başlıyorum. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 05:43, 16 Nisan 2008 (UTC)

  • Merhaba kibele. Karar veremedim, sence şu mesaj, gönderen kullanıcının şu kullanıcının kuklası olduğunun kanıtı sayılabilir mi? Kesin kanıt varsa hizmetlilerden birine başvurulmalı, diğer durumlar için VP:Dİ sayfasına gidilmeli biliyorum ama, bu kullanıcının bugüne kadar pek çok kuklası olduğu belirlendi; artık bu kadar kanıt yeter gibi geliyor. (Çünkü bu bağlantı kanıtlanmış bir başka kuklanın da sayfasında yer almaktaydı: "süper bir site herkese tavsiye ederim") Ne dersin? --Yabancımsj 16:15, 17 Nisan 2008 (UTC)
  • levent abi vandalizm nedeniyle engellemiş. küçük ihtimal ama bir başkasının da bu reklam bağlantılarını kullandığını varsayabiliriz. zaten kısa zamanda arkası gelecektir. biraz izlemekte yarar var. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:26, 17 Nisan 2008 (UTC)
Bu güzel güne günaydın,
günaydın güneş
günaydın gökyüzü
günaydın kuşlar
günaydın sana kedicik
sana da günaydın simitçi çocuk
günaydın otobüs şöförü
sevgili manavımız,
sana da günaydın
ve mahalle bakkalımız günaydın
günaydın saksıdaki çiçekler
benimle birlikte yolda yürüyenler, günaydın
karşıdan gelenler günaydın
karşı kaldırımdakiler
sizlere de günaydın
günaydın işte, ne var sanki
bunu söyleyemeyecek
hergün herkese ve herşeye
günaydın
günaydın günaydın....

(imzayı unutmuşum.. ) Levent Abi ileti 05:41, 21 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar.Genelde ben bu tip dosyaları "ansiklopedik değil ve kullanılmıyor" maddesi ile siliyorum.Sanırım uygundur.Kolay gelsin.--Eldarion 12:28, 21 Nisan 2008 (UTC)

Kendi çekimim resim[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler, ben de bunu merak ediyordum, ilk resim yüklememdi. --AMS ileti 14:42, 21 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler..[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı mesajınıza geç cevap verdiğim için üzgünüm, iyi dileğiniz için de teşekkür ederim.. Vikitatilim uzadı biraz ve sanırım daha da uzayacak. Yakında iş hayatına atılıyorum, beklediğim iş teklifini aldım :) Artık aktif olabileceğimi sanmıyorum ama yine de elimden geldiğince katkı yapmaya çalışıcam. Sonuçta okumaya ara vermek yok! Aklımızın ve ruhumuzun buna ihtiyacı var her zaman. Yazı insanoğlunun en büyük keşfiyse bir yerde buluşmamak imkansız değil mi? Sevgiler.. --Rhnileti 18:13, 21 Nisan 2008 (UTC)

Çok teşekkür ederim. Aylardır bu sorun yüzünden giriş yapmıyodum tekrar denemek istedim ve yardımınız için tekrar teşekkür ederim.--Sevgioncu 11:37, 29 Nisan 2008 (UTC)

Resim Etiketi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, Kocaeli_ice_rink_1.jpg resmine ulaştığım siteler kaynak olarak söz konusu siteye yönlendirmişlerdi. Söz konusu sitenin sahibinden ise yazılı olarak sitesinde yer alan bilgileri kullanabileceğime dair izin almıştım. Wikidepia'ya yüklerken ise resmin hangi lisansa ait olduğu seçneği konusunda emin olamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim. --Karakara 10:01, 22 Nisan 2008 (UTC)

selam yabancı. ilgili resim, açtığım konunun ingilizce versiyonunda zaten bulunmaktaydı. oradan direk link veremediğim için pc me yükleyip transfer ettim. ama telifinin nasıl belirtildiği konusunda bir bilgim yok. yardım sayfasında bu konuda anlaşılır bir bilgi bulamadım. ama sizlerin sayesinde kısa sürede sistemi öğreniyoruz. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler. Bu imzasız yazı Sensei (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

lisans ve kaynak[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Code_Geass_R2_title.jpg

belirttiğiniz şekilde tv görüntüsü lisans ibaresini ilgili sayfaya ekledim. ama kaynak diye bahsettiğiniz yeri göremedim. bu arada lisans ve kaynak sorunlarını çözdükten sonra sizin eklediğiniz uyarı şablonlarını biz silebilirmiyiz yoksa sizin mi silmeniz gerekli? yavaş yavaş öğrenicez artık, tabi sizin yardımlarınızla. Bu imzasız yazı Sensei (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar bu tür resimlere evet özgür lisanslı bir resim diyebiliriz ama Vikipedi için yeterli derecede özgür değil. Daha önce vermişimdir bu cümleyi belki, görünce hatırlayacağınıza eminim. VP:RKP: Sadece ticari olmayan kullanıma açık, izne tabii veya resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış görüntüler Vikipedi politikaları açısından uygunsuzdurlar ve görüldükleri anda silinirler. Gösterdiğiniz resimde tam olarak resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış görüntülerdir. Bu akşam vakit ayırabilirim sanıyorum, silinmesiyle ilgileneceğim. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 18:09, 22 Nisan 2008 (UTC)

Samuel Beckett ve resim kullanımı konusundaki bilgilendirme için teşekkürler, iyi niyetli girişimim başarısızlıkla sonuçlanmış demek ki. "Salt kitap kapağının ait olduğu kitabı konu eden maddeyi betimlemek için" cümlesi uçup gitmiş demek aklımdan. Tekrar uğraştırdım, bilgilendirme için çok teşekkürler, kolay gelsin. (bu arada, Beckett'in yüzü bir şekilde öyle örtüşüyor ki sanatıyla, sanırım bir kere gördükten/okuduktan sonra ikisi de sürekli birbirini çağrıştırıyor.) Sevgiler... --temaileti 05:17, 24 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, aslına bakarsanız pek fazla uğraşamıyorum artık oylama ya da tasarımla ama kısa zamanda yürürlüğe geçmesini bende diliyorum. Kolay gelsin Cat msj 09:08, 24 Nisan 2008 (UTC)

Nazik uyarınız için teşekkür ederim.İlk başka Resim:NASA Apollo 17 Uzay Ay Gezisi.jpg bu resmi aday göstermiştim,sevgili Dsmurat bana Commons'taki versiyonu aday göstermemin daha iyi olacağını söyledi bende aynen öyle yaptım.Son olarak işlerimi bitirdikten sonra şablonu kaldıracaktım ama unuttum sizin hatırlatmanız iyi oldu.İyi çalışmalar Bu imzasız yazı Bora006 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben yapardım gerçi ama, sağolun. --Yabancımsj 13:18, 24 Nisan 2008 (UTC)

Tur atıyordum Vikipedi'de neler var neler yok diye. E görünce düzelteyim dedim, bir de yazıda adım geçince tabii . Ben de size Resim:NASA Apollo 17 Uzay Ay Gezisi.jpg resminde yaptığınız sil şablonu düzeltmesi için teşekkür ederim. Kolay gelsin... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 13:22, 24 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba; gerçi artık eskisi gibi sanatçı biyografileri girmiyorum, (biraz da istemiyorum) ama yine de sorayım: imdb şablonunu sizden görüp kullanmaya başlamıştım ve çok yii bir ilaçtı. Acaba aynısı Sinema Türk için varmı/uygulanabilir mi? Zamanınız olursa bakmanız mümkün mü? Hep unutuyorum, ya da yetişemiyorum :) Levent Abi ileti 21:22, 24 Nisan 2008 (UTC)

  • Ne demek, asıl ben teşekkür ederim; bu yeni viki-kolaylık için. Elinize sağlık. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 06:43, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Kişi kılavuzu da çok iyi oldu, sanat ve vikipedi adına tekrar teşekkürler.. Levent Abi ileti 06:58, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Aslında daha girilebilecek çok kişi var; ama bazen farkediyorum ki Yehudi Menuhin gibi, Tekin Aral gibi olmazsa olmaz isimler, Hang ve Luthier gibi değişik, bulunmasında yarar gördüğüm özel maddeler, Ramayana Destanı benzeri çokça duyduğumuz şeyler var, onları da atlamamak lazım. Bu nedenle biyografilere boğulup yavaşlamak istemedim :) tekrar sağolun. Emeklerinize teşekkürler. Levent Abi ileti 07:06, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Tamam, akşama hallederim. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 07:16, 26 Nisan 2008 (UTC)

Ben o resmi internette bulmadım(İngilizce Wikipedia). Lisanslandırdım ve kaynağını betlirttim. Sorun varmı?--Kapandi 09:52, 26 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. şu kullanıcı adı uygunsuz görünüyor, bakabilir misiniz? Teşekkürler. --Yabancımsj 11:34, 26 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar, uygunsuz KA nedeniyle engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 11:36, 26 Nisan 2008 (UTC)
Engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 12:08, 26 Nisan 2008 (UTC)

Aslında açtığınız maddelerde bana pek müdahale alanı bırakmıyorsunuz. Bir "İ"'nin maddeden kaçmış olduğunu gördüm, yakalayıp geri getirdim sadece
İyivikiler... homonihilis ileti 13:07, 26 Nisan 2008 (UTC)

  • Açtım ekleyeyim diye, o maddeleri, bi baktım çalışkan arkadaşımız halletmiş. Bu gidişle sizinle işimiz iş. Teşekkürler. Levent Abi ileti 15:58, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Evet haklısınız, şimdi bir mola cvereceğim. Küçücük bir işim kaldı ondan sonra :) yoksa unutabilirim. Şimdilik mola Levent Abi ileti 16:23, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Merhaba; interviki vermenin kısa bir yolu var mı, yoksa İngilizce sayfadan mı alıyoruz? Levent Abi ileti 14:07, 27 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba ve teşekkürler Yabancı. Maddeyi şuanda enwikiden çeviriyorum bittiğinde kaynak eklenecek (malesef enwikide referans belirtilmemiş) sonrasında anasayfaya çıkarsa çok iyi olur. Hazır mesajlaşmışken, tiyatro için ayın işbirliği konusunda düşüncen nedir, sence verimli olabilir mi?

Neyse selam verip borçlu çıktın :)), görüşmek üzere--Gökhan 15:31, 27 Nisan 2008 (UTC)

Bence işbirliği faydalı olacaktır özellikle çevirilerde ve ufak tefek gibi görünen önemli işlerde. Ayrıca son zamanlarda iş bölümünün daha da faydalı olacağını düşünüyorum, herkes ilgilendiği konuyu belirtip ona yoğunlaşabilir. İkisi birlikte neden olmasın. Bu arada bu senin verimsiz dönemin ise iyiymiş sadece bu ay, ek katkıları bir tarafa bırakırsak, birbirinden güzel 20 yeni madde görüyorum .--Gökhan 16:32, 27 Nisan 2008 (UTC)

Tekrar merhaba buradan kaç madde açılışı yaptığını tarihleri ile birlikte öğrenebilirsin. buradan kaçıncı değişikliğini hangi maddede yaptığını öğrenebilirsin. bu da editcountitisliler için değişiklik sayacı, kolay gelsin--Gökhan 17:05, 27 Nisan 2008 (UTC)

Ayrıca yeri gelmişken Tiyatro portalı İngilizce versiyonundan daha çok okunuyor onu da buradan inceleyebilirsin. Enwiki Trwiki

Merhaba, bence madde bitti istersen bi yazım kontrolü yap, imla hatası her zaman çıkar. Kolay gelsin--Gökhan 12:20, 29 Nisan 2008 (UTC)

Maddeyle ilgilendiğin için sağol Yabancı, görüşmek üzere--Gökhan 16:34, 30 Nisan 2008 (UTC)

Martı en iyi oyun maddelerinden biri olmuş. Teşekkürler...
İyivikiler... homonihilis ileti 16:46, 27 Nisan 2008 (UTC)

Şimdi fark ettim. "Maşa" ve "Şamrayef" karakterlerinin isimlerini İngilizce gibi kullanmışsınız. Türkçe çevirilerde bunlar okunduğu gibi yazılmış olmalı. Ancak elimde bir çeviri olmadığı için isimlerin tam şeklini teyit edemedim. Bir de "bazı başlıkları birleştirdim" derken neyi kastettiğinizi anlayamadım.
İyivikiler... homonihilis ileti 16:56, 27 Nisan 2008 (UTC)
Bana göre başlıklar bu haliyle de mantıklı. Ben o formatı oluştururken mümkün olduğunca geneli kapsamaya çalışmıştım ama böyle olacak diye bir kural da yok tabii. Her madde kendi içinde anlamlı olduğu sürece istenildiği gibi başlıklandırılabilir. Belki bir süre sonra, birkaç nitelikli oyun maddesi daha kazandıktan sonra, o başlıklandırmayı gözden geçiririz, çünkü teorik çalışmalar her zaman pratiğe uymayabiliyor. Madde için tekrar teşekkürler.
İyivikiler... homonihilis ileti 17:08, 27 Nisan 2008 (UTC)

Kaynaksızlar[kaynağı değiştir]

Selam, kaynaksız resimlerime düzeltme yaptım sanırım onlarda sorun kalmamışdır. Birde Resim:Katalog sayfası.jpg var taradığım resim kataloglaraki sayfalar hakkında bilgi amacı ile, taradığım resmim üçte birini falan yükledim ki tüm sayfalara taranmış olmasın. Bu resim için görüşünüz nedir, madde de kalabilmesi için ne yapabilirim. Teşekkür ederim.--Cüneyt Gemicioğlu 07:36, 28 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar kusura bakmayın aslında cevap verecektim ama sonradan diğer işler araya girince aklımdan çıkmış. O zamanda çok araştırmıştım bu resimleri, siz belirtince tekrar baktım ancak boyutlar biraz şüphelendirse de fotoğrafların kalitesi (kullanıcının diğer yüklediği resimler de aynı) bu şüpheleri gideriyor diye düşünüyorum. Saygılar.--Machiavelli' msj 15:09, 28 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. SMA yapmayı düşündüğünüz Kars maddesinin tamamını henüz okuyamadım. Gözüme çarpan bir şey oldu, maddede Kar'ın kapak resmini kullanmış. Oysa kitap kapaklarının, yalnızca ait olduğu kitabın konu edildiği maddede kullanılması adil kullanım kapsamına girer. Hele de maddede kitaptan yalnızca bir cümleyle söz edilmişken resmin maddede bulundurulması, bence adil kullanım kapsamında değerlendirilemez. Bu nedenle resmin çıkarılması gerektiği kanısındayım, ne dersiniz? Verdiğiniz emek için teşekkürler. --Yabancımsj 13:31, 29 Nisan 2008 (UTC)

Bu konuda bilgi sahibi değildim. Mesajınızla beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Kapak resmini maddeden çıkardım. Mızrakmsj 16:56, 29 Nisan 2008 (UTC)

Selam, uyarınız için teşekkür ederim. Bu kendimizin çektiği bir resimdir. Bunun telif hakkını nasıl belirteceğim konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Ayrıca Çeviri Grubuna da katkıda bulunmak isterim. Almanca biliyorum. Bu konuda da ne yapmam gerektiğini bildiriseniz,bu grubda çalışabilirim. Sevgiler Oğuz Gemalmaz

  • Merhabalar,
  • Aslında sanırım içeriği CC yapmak istemişler ama yukarıya klasik copyright tabirini de koymuşlar... Nitekim seçtikleri CC lisansı da bizim kullandığımız serbest lisans türlerinden biri değildir zira ticarî kullanıma izin vermez; oysa Vikipedi'ye eklenen her içerik ticarî amaçla da kullanabilir olmalıdır. Bu sebeple eğer yukarıdaki hakların saklı olduğunu belirten copyright ibaresi olmasaydı da kullanamazdık. Ayrıca eğer CC kullanılabilir bir lisans olsaydı, yukarıda copyright ifadesi bulunduğu için yine kullanmamayı tercih ederdik zira telif konularında mantık her zaman daha güvenli, telif ihlâli riskinin en az olduğu yolu seçmeyi emreder. Aslında bu politikaların birinde de yazıyordu (emin değilseniz en güvenli yolu seçin tarzı bir şey) ama hatırlayamıyorum şu anda nerede yazdığını ^_^ Umarım yardımcı olabilmişimdir; teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 15:23, 30 Nisan 2008 (UTC)

Yöneticiliğe aday gösterildiniz![kaynağı değiştir]

Fotoğraflarım[kaynağı değiştir]

Ben Ali Mehmet Altundağ, Öncelikle uyarınız için teşekkürler bu tür konularda duyarlı olmak kaliteyi arttırır... Viki'de osx takma adı altında paylaşım yapıyorum ve paylaşıma sunduğum bütün fotoğrafları ben çektim, başarılar...

Osx

Merhaba Yabancı![kaynağı değiştir]

  • Mesajınız için teşekkürler. Hoşbulduk!

İyi çalışmalar dileğimizle. --Halil İbrahim 00:47, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Eski kullanıcı ve mesaj sayfamı,yeni kullanıcı ve mesaj sayfama nasıl yönlendireceğim?[kaynağı değiştir]

  • İlk hesap "Hayaman",biraz da bakalım nasıl oluyor,düşüncesiyle açıldı.Durum kavranıldıktan sonra ikinci hesap,böyle olsun kararlılığıyla... Oturum kapatılırken de sistem,"İster aynı kullanıcı adıyla,ister başka bir kullanıcı adıyla,tekrar oturum açabileceğimizi söylüyordu." Bu da birden fazla hesabımızın olabileceği demekti... Buna dair bir sınırlamaya da rastlamadım. Hem bu,gizli parola tarzı isimlerle ve kimlik açıklanması zorunlu olmayan ortamlarla oluşturulan hesaplarda nasıl denetlenebilir?.. Sonra hesabı,kendi kolaylığım açısından da bire indirmek istediğimde gördümki,kullanıcı adları (hesapları) belli koşullara dek yenisiyle değiştirilemiyor.
  • Fakat,eski kullanıcı ve mesaj sayfasının,yeni kullanıcı ve mesaj sayfasına yönlendirilmesi diye de birşey var... Yani her iki hesap da geçerli,fakat eskiyi açanın karşısında yeniyi bulması durumu... Adını değiştir'den,eskisine "Hayaman"ı,yeni kullanıcı adı olarak da "Halil İbrahim YAMAN"ı yazdım,alttaki tercihleri yaptım,sistem "Zaten böyle bir sayfa var olduğu gerekçesiyle" isim değiştirmeyi ve dolayısıyla yönlendirmeyi yapmadı!.. Zaten yönlendirme için de,önceden hesabı açılmış böyle bir farklı sayfa isminin var olması gerekmiyor muydu? Sayfa isminin değiştirilmesi de,yönlendirme demek değil miydi? Yönlendirme de,tekrarların önlenmesi ve ulaşım kolaylığı.
  • SONUÇ : Sayın Yabancı,tek hesap kullanır duruma gelmek için,"Hayaman" kullanıcı sayfamı ve mesaj sayfamı,yeni "Halil İbrahim YAMAN" kullanıcı ve mesaj sayfama nasıl yönlendireceğim?.. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

  • (Not: Genel konulardaki mesaj,o konuların yerlerini bildiğim ve incelediğim için,mesaj sayfamın da ihtiyaca göre düzeninin oluşumu için silindi.Hoş geldin dileğiniz ise duruyor.)

--Halil İbrahim 14:37, 3 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar selam[kaynağı değiştir]

Selam, gerekli değişiklikleri belirttiğiniz gibi yaptım, vikipedi'de yeni olduğumu anlamışsınızdır. Benim için iyi bir bilgi oldu çünkü vikipedi'ye fotoğraflarımla katkıda bulunmak istiyorum... Tekrar teşekkürler... Umarım bir yanlışlık (daha) yapmadım :) Osx

  • Talebiniz doğrultusunda silinen madde geri getirildi. (Çok mu resmi oldu ne? ) Kolay gelsin, sevgiler. Levent Abi ileti 06:23, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • O zaman samimiyetinize güvenerek ben de minik bir talepte bulunabilir miyim? Tabii eğer uğraştırıcı değilse! yoksa viki-zaman çok değerli, bizim için. Şu imdb şablonuna sadece bir | araçizgi bir de imdb numarasını eklemekle hallediyoruz da, sinema türk şablonu niye öyle basit değil? araya bir de isim yazmak gerekliliği var. Elinden öper mi acaba o şablon :) Lütfen bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. Levent Abi ileti 06:35, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhaba Yabancı, sanırım şablon oldu, sen de bir bak istersen. Mel Gibson'a ekledim--Gökhan 07:41, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Sen sağol, bişey yapmadım sadece imdb'ninkini kopyaladım , kolay gelsin--Gökhan 07:49, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Her ikinize de teşekkürler. İşlerimiz daha da kolaylaştı :) Viki'ye emek katan o güzel elleriniz dert görmesin. Levent Abi ileti 07:53, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Engelledim.--İnfoCan 05:20, 7 Mayıs 2008 (UTC)
  • Günün maddesi konusunda deneyimlisin, bu maddeye bir göz atman mümkün mü? Gerçi henüz çok erken, daha çok sıra var. Ne zaman elin değerse. Teşekkürler. Levent Abi ileti 09:49, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Çift resimler[kaynağı değiştir]

Selamlar çift kopya resimlerde kullanılmayanın silinmesi daha uygun olur. Diğer resmi sildim. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 11:09, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar, geç cevap için kusura bakmayın, uygunsuz KA nedeniyle engellendi, teşekkürler. --M. M. ileti 14:02, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Çift kopya resim[kaynağı değiştir]

Böylece her resimde yaşadığım lisans derdi de kendiliğinden ortadan kalkmış oluyor.. ikaz ve bilgilendirmeniz için Teşekkür ederim. --Isparta 16:55, 7 Mayıs 2008 (UTC)

Şarkı sözleri[kaynağı değiştir]

Sadece öğrenmek için soruyorum,
If You Go Away (şarkı) maddesindeki şarkı sözlerini telifli oldukları gerekçesi ile çıkartmışsızın. Ancak İngilizce Wikipedia'daki aynı maddede bu şarkı sözleri çok detaylı bir şekilde yer alıyor(en:If You Go Away). Acaba değişik dillerdeki wikipedilerde farklı politikalar mı var?
Saygılar--docbaba 06:19, 8 Mayıs 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]


Bütün bunlar, şarkı sözlerinin maddelerde yer almasının önünde bir engel olmadığını göstemez mi? Ya da hiç olmazsa Wikipedia'nın kendi platformuna link verilemez mi?
Saygılar--docbaba 09:03, 8 Mayıs 2008 (UTC)Docbaba mesaj

Merhaba kibele. Docbaba'nın şurada söz ettiği wiki projesi hakkında bilgin var mı? Kendisinin açtığı bir maddeden şarkı sözlerini telifli olduğunu düşünerek kalırmıştım, mesajlarında verdiği bilgiler üzerine yeniden ekledim. Gözden kaçırdığım nedir? Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 09:18, 8 Mayıs 2008 (UTC)

  • ne yazık ki senden daha fazla bilgim yok. uygun bir zamanda bakıcam, birilerine daha sorabilirsin. kolay gelsin. :( --kibelemesaj 10:27, 8 Mayıs 2008 (UTC)

şarkı sözleri[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Docbaba'ya bıraktığım mesajda gerekli açıklamayı yaptım. Sözkonusu maddede telifli olan şarkı sözlerini çıkardım. Bilginize. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:02, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Telif ve şarkı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Tam olarak anlayamadım bahsedilen projeyi... ama genel olarak cevap verirsek: şarkı sözleri kesinlikle teliflidir ve Vikipedi'de kullanılamaz; bunu daha önce avukatlara da sorduğum için kati bir şekilde biliyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:00, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Kaliteli madde sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Şurada beni kaliteli madde sorumlusu olarak önerdiğiniz için çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşlarımızda destek verirlerse görevi üstlenmek isterim. Tekrar teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim. Mızrakmsj 00:06, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Desteğiniz ve güveniniz için teşekkür ederim. Mızrakmsj 17:00, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Çeviri yoluyla katkı[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, uyarıların için teşekkür ederim.Şimdilik Kurt Tucholsky'i çevirmeye ve "Levent Abi" yönlendirmesi ile "Organ bağışı"na katkıda bulunmaya çalışıyorum. Kaynak sorununu da halletmeye çalışacağım. Sevgiler --Gemalmaz ileti 06:52, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Sitenin üstündeki açıklamada "If you want to use icons for commercial purposes,You have to pay for obtain the author's License agreement." denmiş. Ticari kullanımı özgür değil. Yani VP:RKP'ye göre Vikipedide kullanımı uygun değil. Silindi, İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 09:23, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Beckett'a resim[kaynağı değiştir]

Merhaba,
en:image:Sam beck 20euro gold Reverse.JPG resmi hakkında ne düşünürsünüz? Buraya yükleyip maddede kullanabilir miyiz?
Bir de en:Image:Brocquy Image of Beckett.jpg resmi var. Bunu da buraya aktarıp kullanabiliriz diye düşünüyorum. Ayrıca es:Samuel Beckett'taki taktiği uygulayıp Joyce'un ve Beckett'ın aldığı madalyanın resmini maddeye eklersek görselliği yeterli seviyeye getirmiş oluruz sanırım.
İyivikiler... homonihilis ileti 13:25, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Resim açıklamaları[kaynağı değiştir]

Sevgili Yabancı, Resimler gördüğünüz gibi açıklamasız ve ben Türkçe açıklama yazmak istiyorum. Yazıyorum,fakat maddede görünmüyor. Şöyle yapıyorum: Resim:Resim adı.jpg|frame|açıklama resmin altında görünüyor açıklama,ama maddede yok. Bana yardımcı olun lütfen.--Gemalmaz ileti 14:06, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Tucholsky resim açıklaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Yabancı, madde içerisindeki üstte bulunan resme baktığınızda altında bir açıklama var. Kurt Tucholsky Paris Fransa. Bu resmin Almancasında,Almanca yazıyor. Bizim değiştirmeye çalıştığımız resmin altında da Almancasında, Almanca yazan yazıyı,ben Türk maddesinde Türkçe yazmak istiyorum. Olmazsa "Organ bağışı" maddesindeki grafikte yaptığım yönteme başvuracağım. Ama bunun daha kolay bir yöntemi mutlaka vardır diye düşünüyorum. Sevgiler--Gemalmaz ileti 14:27, 13 Mayıs 2008 (UTC)

SÜPER--Gemalmaz ileti 14:37, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı;

Namık İsmail maddesi ile ilgili yapmış olduğunuz katkılardan ötürü teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Kolay gelsin. Kapçak 13:07, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı;

Tekrar teşekkürler..

Namık İsmail'in ölümünün üzerinden 70 yıl geçmiş. O sayfada kullanılan resimler artık serbest olarak değerlendirilebilir mi sizce? Öyle olursa ana sayfada da kullanılabilirler. İyivikiler... homonihilis ileti 14:23, 14 Mayıs 2008 (UTC)


Erken tebrik[kaynağı değiştir]

Aday gösteren olduğum için, birkaç saat erken de olsa, ilk kutlayan ben olayım istedim. Tebrikler, başarı ve bol sabır dileklerimle.. Levent Abi ileti 05:34, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Beraber öğreniriz işte daha ısınma turlarındayım. İş, evet, ama sonrası çok daha yararlı olacak Vikipedi için. Hizmetli işlevlerinin atanma işlemini, bilen, anlayan bir arkadaş yapar. Hadi bakalım; mouse'una ve aklına kuvvet. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.Levent Abi ileti 05:47, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkür ederim Bu arada Levent Abi'nin erken tebriğine ben de katılmak isterim. Olumlu oyumu verecektim, sonra ihtiyaç yoktur diye vazgeçtim. Daima böyle çalışkan, sakin, tarafsız, yardım sever ve güler yüzlü kalmanız dileğiyle. --Pinar

Rica ederim. İçimden geçenleri söylemek istemiştim. Bol şans! --Pinar 07:10, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Dediler ki gökten meteor düşmezse Yabancı yeni görevine birkaç saat sonra başlıycakmış. Ben de birkaç saat sonra burda olamama ihtimalimi göz önüne alaraktan ve gökten meteor düşmemesini umut ederekten seni şimdiden tebrik ederim:)) --maderibeyzaileti 07:21, 15 Mayıs 2008 (UTC)

imageshack.us[kaynağı değiştir]

Selamlar http://www.imageshack.us/ sitesi insanların kendilerinin yükledikleri bir resim depolama sitesi. Lisans bilgilerine ve gerçek kaynağa ulaşılabilecek bir site değil. Bu sebeple kaynaksız olarak işaretledim. Buraya yükleyen önce oraya yüklüyor ama oraya nereden yüklüyor? Yani gerçek kaynağı ne? bunları bilemiyoruz.--Machiavelli' msj 10:04, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Tebrikler...[kaynağı değiştir]

Tebrik ediyor, bol sabırlar diliyorum... --M. M. ileti 10:35, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Tebrikler, oy hakkımı kullanmamın nedeni seni çok yakından tanımamış olmamdı, yinede başarılı olacağını düşünüyorum, kolay gelsin. --Karduelismsj 10:49, 15 Mayıs 2008 (UTC)
Tebrik ederim. Yöneticilik aktivitelerinizde özellikle vandallar için kullanmanız amacıyla bu balta takımını hediye ediyorum. Lütfen insaflı olun ve bu baltaları öyle zırt pırt kullanmayın. --Manco Capac 10:40, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Monobook şeysi[kaynağı değiştir]

Monobook.js dosyana yeni ciciler ekledim. Beğenmezsen bir ıslık çal, değiştiririz :) Kolay gele. --M. M. ileti 10:44, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Tebrikler... Size bol sabırlar diliyorum ^_^ Daha önce okumaya fırsat bulmadıklarınız varsa VP:KP, VP:YKP, VP:EP ve VP:HS dörtlüsünden, mutlaka okuyun derim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 10:47, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Adil Kullanımlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı,

Kullanıcı sayfamdaki Atatürk matem ilk gün zarfı resmi ile ilgili uyarınızdan sonra adil kullanım ile ilgili bilgileri tekrar okudum ve resmi kullanamayacağımı anlayarak kaldırdım.

Pul kataloğu diye bir madde çevirmiş/yazmıştım pul kataloğu görmeyenler için örnek olması amacı ile ingilizce ve rusça vikide görülen katalog sayfası resmini örnek alarak hkatalog sayfasının resmini çekmiş ve sayfanın yaklaşık dörtte birini düşük çözünürlükte ve açıklamalar ile yüklemiştim. Yüklediğim resim silinince bende ingilizce ve rusça vikilerde kullanılan [2] & [3] resmi yükleyip açıklamalar ve tartışma sayfasında resmin kaynağını ve düşüncelerimi yazmıştım. Bu resimde silindi. Bana yardımcı olacak bir öneriniz var mı? Pul kataloğu resminden vaz mı geçeyim?

Birde İngilizce dosya yükleme sayfasında adil kullanım kitap dışında, dergi, gazete kapak ve sayfaları diye kapsam belirtirken gazete sayfası, kitap ve dergi kapağı şeklinde daha kısıtlanmış görünüyor. Kitap ve dergilerin sayfalarını şu anda adil kullanım olarak kullanamıyor isek kullanabilecek şekilde genişletmek için yapılabilecek şeyler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Cüneyt Gemicioğlu 11:20, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Namık İsmail[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı;

Çok ama çok teşekkür ediyorum lianslar için. Harika! Aklımın köşesinden bile geçmemişti. Maddelere fazlasıyla yoğunlaşıyorum. Sanatçıların doğum tarihleri ikinci planda kalıyor bu nedenle. Ama iyi etmiyorum daha dikkatli olmam gerekiyor sanırım.

Bu arada sayın Homonihilis'a da teşekkür borçlu olduğumu söylemeden geçemiyeceğim sizi uyardığı için. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.88.229.48.118 11:31, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sevgili Yabancı, yeni görevinde başarılar diliyorum, sevgilerimle... e.c. 11:38, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Kolaylıklar dilerim[kaynağı değiştir]

Bulutların hiç eksilmesin Yabancı!
İyivikiler... homonihilis ileti 11:57, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Hayırlı olsun. Gerç ben oy hakkımı kullanmadım. Netice güzel çıktı ve sevindim. Görüşürüz. Takabeg ileti 12:07, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Bağışlayın[kaynağı değiştir]

Sayın Yabancı;

Yapım gereği insanlara hitap ederken "Sayın" sözcüğünü kullanmadan edemiyorum. Bağışlayın! Böyle daha rahat ediyorum. İnceliğiniz için teşekkür ediyorum. Aynı teklifi Sayın Kibele ile sayın Eldarion da yapmıştı. Onlara da teşekkürler. İyi çalışmalar Kapçak 12:12, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Bu arada yeni öğrendim. Yeni görevinizde başarılar diliyorum. Çok sevindim. Kapçak 12:15, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı[kaynağı değiştir]

Tebrikler ve yeni görevinde başarılar. Kolay gelsin --Gökhan 13:00, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • sabır, kolaylık ve iyilik melekleri seninle olsun..:) sevgiler.. --kibelemesaj 13:11, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • her zaman bekleriz, gelmezsen darılırız..:) --kibelemesaj 13:16, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Bol sabırlar diliyorum.--Machiavelli' msj 14:51, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Çok zorlu bir süreç seni bekliyor, sabır sabır sabır diliyorum.Zorlukların üstesinden kolaylıkla geleceğine inanıyorum, başarılar dilerim.--bora006ileti 14:56, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tebrik eder, başarılar dilerim, dilerim herşey gönlünüzce olur. Sevgiler. Cat msj 08:13, 17 Mayıs 2008 (UTC)
Ben de şuan madde bulmak ile uğraşıyorum :) Düzenleme yapmadan da çıkarmak çok içime sinmiyor ama bunu da herzaman yapamıyorum tabi :) Şimdiye kadar önerdiğiniz maddeler için gerçekten size teşekkür borçluyum, yardımlarınızı elbette bekliyorum, gözünüze ilişen maddeleri lütfen önermekten çekinmeyin, bende genellikle eksik kalan biyoloji, kimya vs. gibi daha farklı konularda maddeler bulmaya çalışıyorum, hepsini eşit dağıtmak etmek gerek :) Tekrar kolay gelsin ve teşekkürler. Cat msj 08:31, 17 Mayıs 2008 (UTC)
Biber maddesi cins olarak ele alınmış görülüyor, kırmızı biber ise bu cinse ait türlerin olgunlaşmış hallerine deniyor ve açıkçası benimde kafam karıştı :) çünkü kırmızı biber diye bir tür yok aslında, sadece deyiş var. Sanırım bu yüzden yönlendirme doğru olacaktır, ancak madde içerisinde bu konunun da belirtilmesi gerekir. :) Bu konuyu başka bir biyolog yazsa da olur sanırım değil mi :) teşekürler. Cat msj 09:00, 17 Mayıs 2008 (UTC)
Bu arada ip ile girip küfreden kullanıcılara 24 saatlik engel vermenize gerek yok, çünkü ip kullanımı bikaç saat sonra başkasına geçebilir, bu yüzden ~3 saat gibi bir süre yeterli olabilir, devamı halide statik ip engellemesi şeklinde işlem sürdürülebilir. Kolay gelsin. Cat msj 09:03, 17 Mayıs 2008 (UTC)
Tamam bakarım bir ara biber maddesine :) ip lere engeli öncelikle kısa süreli, sonrasında devam ettiği takdirde uzun süreli vermek daha uygundur, zaten durağan ip kullanıyorsa daha önce aldığı engel kaydı görünecektir, ikinci engeli buna bağlı olarak alabilir. :) keşke çok daha ayrıntılı yazabilsem ama inanın artık çok kısıtlı vakit ayırabiliyorum buraya. İyi çalışmalar. Cat msj 09:20, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı, beni engellemişler, kullanıcı adım uygunsuz demişler, bir açıkla ya da başka birşey yok, hiç söz hakkı vermemişler bana. Kullanıcı adım sadece basit bir oyuncaktan geliyor (ve çizgifilm), ne anlam yüklemişler bilemiyorum, işte kullanıcı adımın kaynağı; http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Horn Kullanıcı:Darkhorn --144.122.250.204 15:55, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Başarılar ve bol sabırlar dilerim.Kolay gelsin.--Eldarion 17:50, 15 Mayıs 2008 (UTC)

yeni görevin hayırlı olsun. kolay gelsin başarılar..--Aycan 19:01, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Kucak dolusu sabır ve şans sizin olsun. Başarılar... -- Dsmuratileti 21:36, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tebrik ederim. Kolay gelsin. --Math34 01:02, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Adapazarlı Hrant Sarıyan fotoğrafı[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı! Cevap vermekte birkaç gün geciktim, kusura bakma. Verilen kaynak adresinde fotoğrafı görmek için "Le Journal de Mon Pere" bağlantısını tıklamak yeterli. Selam. cretanforever 22:56, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Tekrar merhaba! Fotoğraf 1921 tarihli olduğu için Özgür Belgeleme Lisansı'na giriyor derim ben. Telif sahibinden yazılı izin de mevcut olduğu için gönül rahatlığı ile bu lisansın kaydını ekledim. Daha önceki tam olarak uygun değildi kabul ediyorum. Sen de tekrar bir bak istersen.

Bir konuda da fikir danışacağım. Kategori: Ünlülerin hekimleri ismi altında bir kategori açmak istiyorum. Bu kategoriye dahil edilebilecek isimler var maddeler arasında. Senin de görüşünü almak isterim. Selam. cretanforever 07:04, 21 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar. Biraz geç kalmışım ama, tebrik ederim. ^_^ Başarılar ve -hizmetli olmak nasıl bilmiyorum ama zordur zannımca, bu yüzden- sabırlar diliyorum. Kolay gelsin.--Burak ileti 12:33, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Sağolasınız. Turuncu şerit muhabbeti yayılmış. Beni mutlu ediyor da siz yönetici kesimi her zaman mutlu etmez sanırım. Tekrardan kolaylıklar. Bu iletiye yanıt yazmak yerine -ki yanıt yazılacak birşey de yazmadım- Vikipedi'yi birkaç vandaldan kurtarınız. Teşekkürler.--Burak ileti 12:55, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Ben de yazmadan duramam. Hayırlı olsun inşallah yönetici kesime dahil oluşunuz. Dediğiniz gibi ileriki günlerde artacaktır göreceğiniz turuncu şeritlerin sayısı. Ben de turuncu şeritle bıktıranlardan biriyim şuan. SD devriyeliğini hakkıyla yapabildiğimden emin değilim ama, az da olsa katkı katkıdır. Ve bugünlerde SD devriyeliği yapmak da canım istemiyor. Sadece SD'yi izleyip bol bol madde açanları kıskanmakla vakit geçiriyorum. İçimi döktüm biraz size. Neyse kolaylıklar, hoşçakalın! --Burak ileti 13:20, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Nazik sözleriniz için teşekkürler! Moral oldu. Aslında haklısınız Vikipedi'ye katkı yapmaya sadece madde açmak olarak bakmamak lazım. Tekrardan teşekkürler. İyi çalışmalar. --Burak ileti 13:40, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı, yöneticiliğin hayırlı olsun. Benim merak ettiğim şey Sarhoş Atlar Zamanı çok iyi bir sinema maddesi değil, Ana sayfa için önermişsin. Acaba özel bir durumu mu vardı tarihsel bakımdan? Ben mi kaçırdım acaba :) yoksa tesadüfi bir seçimmiydi ? iyi çalışmalar--Boyalikus 21:48, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Allianz resmi kullanıldı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kullanılmıyor diye şablon eklediğiniz Allianz.svg dün eklediği resmi az önce oluşturduğum Allianz SE isimli ticari maddede kullandım. Şablonu kaldırmanız mümkün mü acaba. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Aysucilek mesaj 09:30, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Köy çeşmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Köy çeşmesine bağlantının kaybolduğunu yazmışsınız. Tam emin değilim ama MedyaViki:Sidebar sayfasını açıp, değiştir sekmesine bastıktan sonra hiçbir değişiklik yapmadan kaydederseniz sanırım güncellenir. En azından bir denemek lazım. --60.240.112.112 06:02, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Süper, bağlantıları artık ben de görebiliyorum --60.240.112.112 06:07, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Hangi resim ki ?--Boyalikus 06:04, 21 Mayıs 2008 (UTC)

KM Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Ben bu konuda Khutuck'a şurada da görüldüğü gibi mesaj yazmıştım ancak kendisinden sonra bir haber alamadım. Gerçi Khutuck bana burada, göreve istediğim zaman başlayabileceğimi yazmıştı ama ben köy çeşmesinde bir sonuç açıklanmadan bunu yapmanın yanlış olabileceğini düşündüm. Mızrakmsj 06:09, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Evet farkettim kaynağı yokmuş, ekledim. Resmi siteden de ekleyebilirdim. Mach ile konuşmuştum bu durumu. Şablonların hepsi tr:wikide yok.. Oysa commons için ortak dil filan denmişti.. Belki bir ara açıklık getirilir bu meseleye. Bilmiyorum var mı yok mu ama olmazsa o şablonu PD-because yani ekleyelim.--Boyalikus 06:11, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Seve seve. Biraz sonra KMlerle ilgilenmeye başlayacağım. Mızrakmsj 06:14, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Logo olarak eklenebilirdi ama en:Wiki'de logo eklenmediği için eklemek istemedim.. --Boyalikus 06:18, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Vito Genovese "resmin olduğu yer şak diye çıksın" demişti diye hatırlıyorum. O nedenle resmin bulunduğu sayfayı koyuyordum ama söylediğiniz şekilde kolay olacaksa öyle koyarım.. Ama şablonlar cidden sıkıntılı.. Pek detaylı bir bilgim yok ama bazı yeni yasalar vs. ile şablonların değişmesi bazı resimlerin silinmesi söz konusu. Ben buraya PD şablonu koyuyorum ama en:wiki PD şablonu apayrı bir şekilde.. buradan aldığım için resmi açıkçası dikkat etmedim linke. Kontrol edersiniz.--Boyalikus 06:31, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Cicileri eklerken bir sorun olursa ıslık çal demiştiniz, bir iki ricam olacak. Önceden monoobookumda olan ve sık kullandığım Şablon:Anon vandal, Şablon:Test ve Şablon:Telif hakkı-yeni'ye ihtiyaç duyuyorum. Bu arada monobooka eklemek mümkün bilemiyorum ama, inceleyicilik yaparken kullanılan telif-inceleme şablonları da işlevsel olurdu, elle eklemek bazen fazla vakit alıyor. (4 çeşit var zaten.) Kodlardan falan hiç anlamıyorum, bu yüzden nasıl ekleneceğini bilmiyorum. Eğer ekler ya da yol gösterirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 08:52, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Merhabalar, şu ara çok yoğunum, ancak akşam saatlerinde ilgilenebilirim sanıyorum dediğiniz ilavelerle. Teşekkürler, kolay gelsin. --M. M. ileti 08:59, 21 Mayıs 2008 (UTC)
  • Sorun değil, acelesi yok. Yoğunluğunuza rağmen yazdığınız için teşekkürler. --Yabancımsj 09:03, 21 Mayıs 2008 (UTC)
Merhaba, şimdi baktım da, aslında Şablon:Anon vandal, Şablon:Test ve Şablon:Telif hakkı-yeni, kullanıcılara mesaj yazmak için açtığınız pencerenin üstünde halihazırda (kullanıcı sayfası, Tartışma, Oluştur, +, vb. sekmelerinden sonra sağa doğru) minik sekmeler halinde zaten yer alıyorlar. Gözünüzden kaçmış olabilir mi?.. Soldan sağa doğru; hoşgeldin (h), test yapma (t), vandal olma (va), telif hakkı-yeni (t1), ve telif hakkı-hafif (t2) şeklinde. Bunlara tıkladığınızda mesaj otomatik olarak çıkıyor ve sayfa kaydediliyor. Ayrıca kaydet'e basmanıza gerek yok. Öte yandan, telif-inceleme şablonlarının da soldaki sütunda görünmesi, dediğiniz gibi gerçekten büyük kolaylık olacaktır. Yapılabilir mi bir bakacağım. Olunca size de haber veririm. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 20:35, 21 Mayıs 2008 (UTC)

İsim değişikliği[kaynağı değiştir]

Merhaba. 20 Mart'ta şuradan görebileceğin bir isim değişikliği yapılmış. Görebildiğim kadarıyla konuyla ilgili herhangi bir tartışma yapılmamış. Geri alınmalı mı, ne dersin? Sağol şimdiden. --Yabancımsj 12:07, 21 Mayıs 2008 (UTC)

  • bence geri alınmalı.. yaparken tartışma sayfasına da not düşersen iyi olur. kolay gelsin. --kibelemesaj 15:05, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı.

Yapılan oylama sonucu yönetici seçilmişsiniz. Sizi daha önceden tebrik etmek istiyordum ancak unutkanlığımdan dolayı bunu şimdi yapmak istiyorum. Sizi tebrik eder yeni görevinizde başarılar dilerim. Mızrakmsj 23:30, 21 Mayıs 2008 (UTC)

I. Elizabeth[kaynağı değiştir]

Halloldu, teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 06:49, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Rica ederim, o sayfanın tek şok edici yanı, açıldığında bomboş bir ekranla karşılaşmak :) Değiştir'e basınca mesele kendiliğinden anlaşılıyor zaten.. Kolay gelsin. --M. M. ileti 07:00, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Tam sana nasıl yapılacağını yazıyordumki düzeltmişler. Burda bir şey sormaya gelsin mesajı okuyup anında düzeltmeler yapılıyor. Gerçektende güzel bir şey. Umarım nasıl yapıldığını öğrenmişsindir. iyi çalışmalar. --Karduelismsj 06:53, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Mademki öğrendiniz , size bir uygulama fırsatı: resim altındaki Tsar Ican IV ifadesi Çar Ivan IV mü olmalı? Bir de Alexander Litovchenko yerine Aleksandr Litovçenko'ya ne dersiniz?
İyivikiler... homonihilis ileti 07:03, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Bu arada düzelti için de teşekkürler. İyivikiler... homonihilis ileti 07:18, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Beckett'ın oyunları[kaynağı değiştir]

Beckett'ın en büyük oyunu bana ettiği bu oyun oldu . Çevir, çevir bitmiyor. Açıkçası oyunları üç dört cümleyle açıp Beckett'ı oylama sunmak hiç içime sinmiyor. O yüzden yavaş yavaş çeviriyorum. Yardım edebileceğini ve konuyla ilgileneceğini düşündüğünüz birileri varsa tabii ki yardım isteyebiliriz. Bir oyun bile çevrilse kârdır. İyivikiler... homonihilis ileti 07:17, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Ben teşekkür ederim. Elbirliğiyle seçkin olacak sonunda. İyivikiler... homonihilis ileti 07:32, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Ansiklopedik bir konu değil diye düşünüyorum. Teşekkürler.--foPen bana ileti gönder 13:09, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Olurmu efendim neden kırılacağım? Zaten ben de şüpheye düşmüştüm, yazsam mı yazmasam mı karar veremiyordum. Madde silinebilir... İlginiz için teşekkürler, çok kibarsınız, iyi çalışmalar.--Mehmet Baran 13:37, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Görüş bildirmelerini beklememiz konusunda haklısınız, biraz bekleyelim... Kolay gelsin.--Mehmet Baran 13:45, 22 Mayıs 2008 (UTC)


Kibbele, uygunsuz kullanıcı adı olarak engellenemez ancak kullanıcılara remote virüsü yollamaktan engellenebilir düşüncesindeyim. Kolay gelsin.--85.101.227.119 14:17, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Mesaj bıraktığı sayfaları geri alabilirseniz çok güzel olacak hepsinde virüs linki vermiş. Geri alamıyorum ip olduğum için. Kolay gelsin.--85.101.227.119 14:21, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Kullanıcı:Yabancıgül'de aynı kişi olmalı sizin tartışma sayfanıza da remote admin.exe linki koymuş...--85.101.227.119 14:24, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Yabancıgül'ü de Kibbele'nin davranışsal kuklası olarak engelleyebilirsiniz düşüncesindeyim.--85.101.227.119 14:45, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Bu Kullanıcı:Kybele-Aysu ile alakalı mıdır acaba? Takabeg ileti 14:49, 22 Mayıs 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Söz konusu kullanıcı ile bir ilgisi olup olmadığını bilemiyorum. Ama homonihilis VP:Ş'ye bu konuda bir şeyler yazmış. Eğer katkılarında bir benzerlik, davranışsal iz görüyorsanız, oraya bir not düşebilirsiniz. Bundan sonrasıyla başka bir hizmetlinin ilgilenmesinin daha doğru olacağı kanısındayım. --Yabancımsj 14:52, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Anladım. Aslında Kullanıcı:Aysucilek'in güzel katkıları vardı. Niye böyle yaptığını anlayamıyorum. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 14:56, 22 Mayıs 2008 (UTC)


Tabii ki seve seve, ne demek :) hazır şu an işim de yok. Görüşmek üzere. Levent Abi ileti 15:12, 22 Mayıs 2008 (UTC)

  • Ya aksi gibi tam klavyeyi aldım, kapı çaldı, arabayı sokağın tam köşesine bırakmıştım, bir kamyon dönemiyormuş, çekermisin dediler, ona gitmek zorunda kaldım. Şimdi de haberler başlıyor; bir süreliğine yine gideceğim, pek içime sinmedi doğrusu, kusura bakma. Neyse, başka zaman telafi ederim :) kolay gelsin. Levent Abi ileti 15:50, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Samuel Beckett[kaynağı değiştir]

Merhaba. Seçkin içerik konusundaki katkılarınızı ve çevirilerinizin kalitesini bildiğimden, sizden biraz büyük bir ricada bulunacağım, daha doğrusu bir öneri. Tiyatro portalı katılımcıları olarak Samuel Beckett'ı SM yapmak için uğraşıyoruz. Çeviri bitti ancak, onunla eş zamanlı başlayan kırmızıları mavileştirme işi hâlâ sürüyor. Madde içindeki yazar adları gibi kırmızıları mümkün olduğunca açmaya çalışıyorum ama, asıl iş oyun maddelerini çevirmek. Bununla da homonihilis ilgileniyor, ben çok hakim olmadığımı düşündüğümden oyun çevirilerine el atmaya biraz çekiniyorum. Her biri oldukça uzun olan oyun maddelerinin çevrilmesi şu anki hızımızla epey zaman alacak gibi görünüyor. En azından bir oyun maddesini çevirmek ilginizi çeker mi acaba? Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz, olamazsanız da sorun değil, sadece çalışma biraz daha fazla zaman alır, daha geç biter o kadar. Yanıtınız ne olursa olsun şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 08:02, 22 Mayıs 2008 (UTC)

elimden geleni yapmaya çalışırım. --Mskyrider ileti 15:24, 22 Mayıs 2008 (UTC)
Merhaba Yabancı. Maddeyi mükemmelleştirdiğin için sana ve Homonihilis'e teşekkürler, tek eksik kırımızı bağlantılar gibi görünüyor. Samuel amcaya katkıda bulunamadım, ama bir kaç oyununu çevirebileceğimi sanıyorum. Birlikte yavaş yavaş mavileştireceğiz artık, hoşça kal, kolay gelsin.--Gökhan 17:36, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, Samuel Beckett ile ilgili mesajınızda belirttiğiniz çevirileri yapmak isterim ama şu an final dönemim. Zaman verirseniz seve seve birkaçını çeviririm. Eğer taslak olarak çevirmemi isterseniz ona da yardımcı olabilirim. Aslında mesaj çekmeniz iyi oldu çünkü portalı takip edemiyordum yakından. Ben konuya bi bakayım. Kolay gelsin. (sağlık ile ilgili sorunum şu an gayet iyi. teşekkürler)---- c3mâL 10:17, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Geyikler Lanetler[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Böyle potansiyel maddelerde kesişmek güzel oluyor. Geyikler Lanetleri cuma akşamı festivalde İtalyanca olarak izledim. Yabancı bir topluluğun sahnelemesi güzel bir şeydi, ama daha Türkçesini izlememiş olmak da biraz acayip bir sonuç doğurdu. Sonuçta oyunu ve o sahnelenişi beğendim diyebilirim. O yüzden hazır hafızam taze iken ve elimde de oyunun broşürü varken maddeyi hazırlayayım dedim. Bir iki dergide oyun hakkında yazı görmüştüm, bir de tiyatroya ilişkin internet sitelerinden sahnelenme geçmişini araştıracağım. Bakalım ne kadar gelişebilecek. İsterseniz çalışma şablonuyla açayım maddeyi, siz de katkıda bulunursunuz.

Yardım çağrınız güzel sonuç verdi. İlgilenen kişiler maddeyi SMA'ya bayağı yaklaştırdılar. Güzel bir koordinasyon sağladınız, teşekkür ederim bunun için. Beckett'a İspanyolca ve Almanca maddelerden biraz ekler yapmayı düşünüyorum. Biraz da giriş paragrafını geliştirmek gerekir sanırım. Sonra da gerekli kırmızıları açıp gereksiz olabilecekleri kaldırırsak adayığa sunabiliriz.

Yeni SMA konusunda, yine İngilizceden çeviri yoluyla gerçekleştirilebilecek bazı hayallerim var, ama bu defa sinema tarafında olsa mı diye düşünüyorum. Bir de Edgar Allan Poe var, o da bana göre bir gün seçkin olacak , ama bilmem ne zaman. Şimdilik şiirlerini, öykülerin açıyorum, yani etrafında dolaşıyorum. Önce tüm gerekli maddeleri yavaş yavaş açayım, sonra kendisini çeviririm diye düşünüyorum (yani SMA'da tümevarım yöntemi. Beckett'ta ise tümdengelim yapmış olduk ). Tabii bu toplu bir çalışmaya döner mi bilmem, Poe ile ilgilenmek isteyen çok kullanıcı çıkmayabilir. Tiyatro projesi kapsamında ise belki en:Hamlet yapılabilir. Gerçi tamamını okumadım daha.
İyivikiler... homonihilis ileti 09:47, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Poe'ya +1 güzel haber. Kara film konusunu sizin çalışma sayfalarınızda görmüştüm. Bence de olabilir ama sanırım biraz kaynaklama sıkıntısı var. Ama böyle bir konuda internet deryasında birçok kaynak bulunabilir.
SMA konusundaki çalışmaları bireysel yapmak gibi özel bir niyetim yok. Her zaman için ortak çalışmaya hazırım, yeter ki katkıda bulunabileceğim ve ilgi alanım dahilinde bir konu olsun. (Sinema tarafında en:Night of the Living Dead maddesini biraz gözüme kestirdim. B sınıfı korku filmleri genel ilgi çeker mi bilmem.)
Sanırım daha etkin çalışmak için böyle konulardaki fikileri sürekli değiş tokuş etmek gerek. Neyse, hele bir Beckett bitsin de...
İyivikiler... homonihilis ileti 10:28, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Teşekkürler. Aslında biraz eksiği var maddenin. Oyunun yorumuna, işlenen temalar ilişkin bir bölüm daha ekleyeceğim. Ama bunun için biraz okuma yapmam gerekiyor. Ondan sonra daha da iyi olacak. İyivikiler... homonihilis ileti 05:31, 26 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. ^_^ Sizden bir ricam olacak. Şu sayfayı silebilir misiniz? Biraz deneme amaçlı açılmıştı. Sil şablonu koydum amma, işe yaramadı. Şimdiden teşekkürler. Hoşçakalın. ^_^  Burak ileti 23:41, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Çok teşekkür ederim, zahmet oldu. Tekrar ihtiyacım olacağını zannetmem ama, olursa yine size bildiririm. Evet, çok uzun sürmedi isteksizlik dönemi; birkaç gün falan. Ama şimdi de ortak yazılılar yüzünden Viki'den ayrılmak zorunda kalacağım yaklaşık iki hafta. Ben gelene kadar sizlere emanet. Tekrardan teşekkür ederim. Kolay gelsin, hoşçakalın!   Burak ileti 16:29, 26 Mayıs 2008 (UTC)
  • Aaaahh, ah!... Şansa çok ihtiyacım var ve tabii çalışmaya. Teşekkür ederim. Hoşçakalın! Bu iletiye yanıt yazmanıza gerek yok. Viki-vakti değerli.   Burak ileti 17:28, 26 Mayıs 2008 (UTC)

Sizinde burda olduğunuz görseydim öncelikle daha önemli olduğunu düşündüğüm 27 Mayıs Darbesi maddesi hakkında fikrinizi almak isterdim, her neyse. Anasayfaya çıkan maddeler 2 günde bir güncelleniyor, daha önce 3 gün kalmalarının ne kadar sıkıcı olduğunu tartışıp böyle bir karar almıştık. Dsmuratla birlikte bahsettiğiniz madde anasayfada bir günden fazla kaldı, normalde de dün gece güncelleme gerekiyordu ama bilerek sabaha bıraktım bu işlemi, tabi yine kimseyi mutlu edemedim orası da malum. İsteniyor madem bukadar yine koyayım tabi, ancak ben; Vikipedi'nin anasayfasındaki maddelerin sürekli "güncel" olması gerektiğini düşünmüyorum, zira böyle birşey istense yeni tasarımda haberler ya da güncel gibi bir bölüm eklenmesi için oybirliğine varılırdı. O yüzden bugünlerde artan güncel maddelerin acil olarak çıkarılması benim suçum değil, istenilen. Yine de, madem sadece (evet sorumlu olduğumu düşündüğüm için aksatmamak nedeniyle) girip tek anasayfaya katkı yaptığım bu kadar belli oluyor ve siz bunu yapmayı istiyorsunuz, buyurun güle güle kullanın. Ben de sırf bu yüzden tatil şablonu koymuyordum, koyayımda herkes rahatlasın. Sizden tek isteyebileceğim, herzaman olamayan, sözel maddelere verilen ağırlık kadar fen bilimleri ve teknoloji maddelerine de verilmesidir. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Cat msj 06:29, 27 Mayıs 2008 (UTC)

İyi niyetinizden şüphem yoktu aslında, sadece böylesi daha iyi olur. Zor günler geçiriyorum ve sizin ve Dsmuratın attığını mesajlar da buna denk geldi. Ben katkı yapmaktan yorulmak değil, yapmamaktan kendimi suçlamak içinde geçiriyorum günlerimi, ancak şuan da daha fazlasını yapabilecek durumda da değilim, dediğim gibi böylesi herkes için daha iyi o yüzden - sabah sabah arkası kesilmeyen mesajlar içinde verdiğim tepki için de ben özür dilerim, iyi çalışmalar. Cat msj 07:03, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Evet, telif-inceleme, telif-inceleme-onay, telif-inceleme-red 3'e ayırdım ancak otomatik isim ekleme konusunda muavvafak olamadım üzerinde çalışıyorum, ayrıcı biliyorsun şablonlar çok ve sırası karışık bütün şablonları alfabetik sıraya sokacağım zamanla herşey daha derli toplu olacak, eklemediğimiz şablonları bana bildirebilirsin, gözümden kaçmış olabilir. Teşekkürler --Karduelismsj 10:32, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Dikkat ederim.Uyarı için sağolun.--Yurekli74 07:15, 28 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhaba Yabancı, Beckett oyunlarını çevirmeyi becerebileceğimi sanmıyorum :(. Bir tanesine başlamıştım ama onu da adamın oyunu gibi yazmışlar, çeviri hatası kaçınılmaz gibi görünüyor. Maddedeki diğer (oyun olmayan) kırımızılıklarla ilgilensem daha iyi olur sanırım. Görüşmek üzere--Gökhan 16:24, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Ansiklopedik olmamak gerekçesiyle silinecek olan Cihad aliu maddesine sil şablonu koyarken özet kutusuna yazdığınız sözcük, yalnızca VP:KSY ihlâli değil, aynı zamanda hakarettir. Benzer davranışı tekrarlamanız engellenmenizi gerektirebilir. Lütfen bu tür ifadeler kullanmaktan kaçınınız. --Yabancımsj 06:27, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Benim orada saçmalamam ve neticesinde uyarı alıp uyarı gönderen kişiye "haklısınız" demem akabinde bir uyarı da sizden alınca açıkçası şaşırdım ve üzüldüm. Üzüdüm diye sizi de üzecek değilim ama bir hataya bir uyarı sanırım yeterlidir. Kolay gelsin. --Ispartaileti 19:27, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Nezaketiniz başta olmak üzere herşey için ben de teşekkür ederim. --Ispartaileti 07:13, 29 Mayıs 2008 (UTC)

köklerin yer eğrisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı, Uyarınız için teşekkür ederim. Kategoriyi ekledim ve bir iki düzenleme daha yaptım. Ayrıntılı bilgi içermediği için taslak şablonunu da ekledim. İyi çalışmalar --Terennum Mesaj 08:24, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Sayın Vikipedist.Sayfanızda İngilizce bildiğinizi gördüm.Kullanıcı:Lord Leatherface/Deneme sayfasında uzun İngilizce bir metin var.Vaktiniz varsa en az bir cümle çeviri yapabilirseniz sevinirim.Bu metin Türkçe'ye çevirildiğinde Hersek Dükalığı maddesine eklenecek.Saygılar. Signore Faccia di cuoio ileti 13:41, 29 Mayıs 2008 (UTC)

Tavistock Clinic[kaynağı değiştir]

Bence çok iyi oılmuş. Bu haliyle güzel. Elinize ve bilginize sağlık. --Manco Capac 12:03, 29 Mayıs 2008 (UTC)

arabulucu talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bana yardım edermisin, grup halinde üstüme geliyorlar... --Tarifsizsevda 17:28, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Çin Dilleri[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı. Çin Dilleri (Çincenin lehçeleri) maddesinde arkadaşımız ısrarla yanlış Çince karşılığını göstermeye çalışıyor. Eğer bunu bilerek yapıyorsa vikipedide suç sayılıyor değil mi? Takabeg ileti 07:12, 31 Mayıs 2008 (UTC)


Merhaba. Anladığım kadarıyla konu tartışmalı. Dolayısıyla ısrarla yanlış bilgi ekliyor demektense, iyi niyet varsaymak daha doğru bence. Konuyla ilgili bilgim yok; ancak gördüğüm, iki tarafın da kendi doğrusunu biraz sert bir üslupla savunmakta olduğu. Kasten yanlış bilgi girmek elbette ki politika ihlalidir; ancak, böyle bir kanıya hemen varılmasını doğru bulmuyorum. Önerim bir süre tartışmadan uzak kaldıktan sonra yeniden dönmeniz. Böylece meseleye daha soğukkanlı yaklaşabileceğinizi sanıyorum. Bence en doğrusu meseleyi ilgili maddenin tartışma sayfasında tartışarak çözmek. Konuya hakim olmadığımdan daha fazla yardımcı olamıyorum. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 07:24, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Sizi anlıyorum. Ancak okuyucularımızı düşündüğüm zaman dayanamıyorum. Elbette diğer arkadaşlarımızın katılmaları önemlidir. Meseleyi kısaca anlatayım: Çincenin lehçeleri var. Çincenin lehçelerinin birebir dil sayılabildiğine dair 'tez' var. Bu 'tez'i savunanlar da az sayılmaz. Yine de söz konusu maddede bu tür tezler varken sadece bir tezi ('dil' tezi) savunmak doğru değildir. Benim ilgilendiğim konu değil aslında. (Abiye de anlatmıştım.) Fakat büyük hatalar ve bariz taraflılıkları gördüğüm zaman konuyu bilen insan olarak hiç müdahale etmemek bence suçtur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:34, 31 Mayıs 2008 (UTC)
Bence yine de tartışmaya ara verip daha sonra yeniden dönmeyi deneyin. Dediğim gibi, konuya hakim olmadığım için içeriğe ilişkin bir şey söylemem mümkün değil. Güvenilir kaynaklar göstererek meseleyi çözmek en iyisi. Tartışmanın daha fazla uzamadan ve büyümeden sonuçlanması dileğiyle. --Yabancımsj 08:13, 31 Mayıs 2008 (UTC)
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Evet tartışmaya girmeyeceğim. Zaten arkadaş kişiselleştirmeye başladı:) Maddede bir tezi savunduğu ortadadır. O yüzden taraflı şablonu ekledim. Şimdilik okuyucularımızın durumdan haberdar olmaları yeterlidir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:17, 31 Mayıs 2008 (UTC)
Küçük bir uyarı, lütfen herhangi bir kullanıcının mesaj sayfasına başka bir kullanıcıyla ilgili "Zaten arkadaş kişiselleştirmeye başladı" benzeri ifadeler yazmayın. Tartışmanın tarafı olan kullanıcının görme olasılığının zayıf olduğu sayfalara onlarla ilgili bu gibi ifadeler yazmak hoş karşılanmaz, biliyorsunuz. Hatta kişiler üzerine yorum yapmamak gibi bir kural da var bildiğiniz gibi. O yüzden katkılar üzerinden konuşmak en iyisi. Mesajınız üzerine bu uyarıyı yapmam gerektiğini hissettim. Dikkate alacağınızı sanıyorum. Kolay gelsin. --Yabancımsj 08:23, 31 Mayıs 2008 (UTC)
Tamam Yabancı. O tür şey yazmayacağım. Arkadaşlarımızın farkedeceklerini bekleyeceğim. Hoşça kalın. Takabeg ileti 08:33, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Mavi Bayrak katkınız için teşekkürler. --foPen bana ileti gönder 09:08, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Güncel bir madde. Zaten ben de onun için baktım. Olmadığını görünce oluşturdum. Katkılarınızla içerikli bir madde oldu. Kolay gelsin. Plaj bağlantısını da tamamlayınca tam ana sayfalık oldu diye düşünüyorum. --foPen bana ileti gönder 09:14, 31 Mayıs 2008 (UTC)

~

  • Teşekkürler abicim, canını sıkma hemen bakıyorum. Levent Abi ileti 17:43, 31 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kullanıcı:Halkçı'nın kullanıcı sayfasına bir göz atar mısın? Adil kullanım resimleri serbest kaldıysa ben de kullanıcı sayfama, şu isimlerin fotoğraflarını eklemek istiyorum (Belki bi kaç tanesinden fedakarlık yapabilirim ) İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 18:27, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Takabeg adli kullanici, cesitli maddelerde kendince tabirler icat edip, literaturde bulunmayan okunmasi rahatsiz isimlerle basliklari degistiriyor. Bunun son ornegi cin hanedanlari isimleri. Tartışma:Çov Hanedanı Cince isimler konusunda uzun sure once yapilmis bir tartisma var. belli basli vikipedistlerin ezici cogunlugu pinyin kullanilmasinda hemfikir olmus. Vikipedi tartışma:Türkçe'nin kullanımı bunu kendisine anlattim. ancak benim degistirdigim madde basliklarini tekrar tekrar degistiriyor. kendi bildigini okuyor. Bu konuda bir seyler yapmanizi rica ediyorum. yapilan emekler boyle harcanmasin. kolay gelsin.--CenkX 05:48, 1 Haziran 2008 (UTC)

Ben kendi adima sogukkanliligimi yeterince korudugumu dusunuyorum. Yoksa 3-4 gundur suren bu absurt tartismalarda coktan sabrimi yitirmistim. kurallara uygun ne yol varsa deneyecegim gene de. burda bilgi sahibi olmasanizda 2 yil oncesinde yapilmis bir tartisma var. bir okursaniz hakli oldugumu gorursunuz. --CenkX 06:24, 1 Haziran 2008 (UTC)

Takabeg adli kullanicinin engellenmesi gerekiyor. Yazdiklarimi surekli silerek vandalizm yapiyor. yardimci olun lutfen--CenkX 06:33, 1 Haziran 2008 (UTC)

Ben de bu tur anlamsiz tartismalara girmek istemem. Burada elimden geldigince tarafsiz katkida bulunmaya calisiyorum. Uzlasmaya acigim. Ama arkadasin uslubu sert. Cince konusunda ne yapabiliriz. Soyledigniz konuyu bilen yetkililer kimler. hep birlikte bir karara varirsak vaktimizi harcamayiz.--CenkX 06:53, 1 Haziran 2008 (UTC)

Selam Yabancı. Köklü değişiklik söz konusu değil. Vikipedi:Adlandırma kurallarına göre ve kaykanklara dayanarak Türkçeleştirildi. Söz konusu tartışma Vikipedi:Adlandırma kuralları'nın tartışma sayfasında devam edilirse faydalı olacaktır. Diğer arkadaşlarımızın da katılımları önemlidir. Bir de maddedeki hataları düzeltmek kesinlikle vandalizm değildir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:01, 1 Haziran 2008 (UTC)

Peki tesekkurler. Kendisine danisayim. Umarim rastgele degistirilmeyecek bir formul gelistirebiliriz.--CenkX 07:12, 1 Haziran 2008 (UTC)

Transliterasyonlar arası tercih[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Fikrimi sorma inceliğini gösterdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim...
  • Abbas Kiarostami trasliterasyonu İngilizce bazlı bir transliterasyondur. Farsça bildiğiniz gibi Arap alfabesiyle yazıldığından, Latin alfabesi kullanan diller şahsın ismini çevirirken kendi dillerinin fonetiğine uygun bir çeviri yaparlar. Bununla birlikte; İngilizce bir nevi bilgi dili-ortak dil konumuna geldiği ve Anglo-Sakson global etkisinin sonucu olarak zaman zaman farklı dillerin de İngilizce transliterasyonu kullandığı olur. Bunun en büyük sebebi bir sözcüğün kendi dilimizde nasıl yazıldığını bilmediğimiz, öğrenmemizin de mümkün olmadığı durumlarda İngilizce transliterasyonu kullanma eğilimimiz. Bununla birlikte bahsettiğiniz gibi ilgili şahsın adının Türkçe bir transliterasyonu yani yazımı mevcut. Nitekim Osmanlı döneminden kalma alışkanlıklarımız sebebiyle çoğu Farsça ismin yaygınca kullanılan yazılışları, transliterasyonları mevcut ve Farsça sözcükleri translitere etmek de oldukça kolay.
  • Sonuç olarak farklı bir alfabe olduğundan okunduğu gibi yazmaya yani tranlisterasyona gideriz. Hâli hazırda transliterasyonlar varsa bunların Türkçe olanlarını önceleriz. Birden çok Türkçe yazılış varsa, en yaygın olanı ana madde adı yaparız. Ama dediğim gibi bu durumda elimizdeki iki seçenekten biri olan Abbas Kiarostami Türkçe fonetiği değil İngilizce fonetiği bir transliterasyon; diğer diller de bunu tercih etmişler ama kendi fonetiklerinden değil büyük ihtimalle alternatif transliterasyonların olmadığından. Bence kaynaklarınız olduğuna yani seçiminiz doğrulanabilir olduğuna göre hiçbir sorunla karşılaşmazsınız ^_^ Eğer kaynağınız olmasaydı, tercihiniz doğrulanabilir olmasaydı Abbas Kiarostami tercihini kullanmak zorunda kalırdık. Gelip illâ ki Abbas Kiarostami olsun diyen arkadaşların çıkacağını da sanmıyorum zaten; topluğumuz genelde tam tersi yönde hareket ediyor - Türkçe sözcüklerin bile etimolojisine göre sözcük tercihi yapılırken İngilizce bazlı bir transliterasyonu kullanmamızı savunan olacağını sanmıyorum ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:00, 1 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkür ve geçmiş olsun[kaynağı değiştir]

  • Akşamki saldırıyı göğüsleyecek yeterli arkadaş vardık, çıkman önemli bir boşluk yaratmadı. Hepimize geçmiş olsun, bu arada hiç hoşuma gitmese de (henüz daha yeni alışıyorsun çünkü), sen de hedef oldun, üzgünüm.

Şaka yapmıştım, kullanıcı sayfamda resimlere yer vermek istemiyorum; biraz daha html bilgim olsa ya da zaman ayırabilsem, daha da sadeleştireceğim bile sayfamı.. Neyse, işimiz çok, şimdilik kolay gelsin diyorum, sevgiler. Levent Abi ileti 09:19, 1 Haziran 2008 (UTC)

  • Arada çok küçük istisnalar olabiliyordu, Mach'a bir sor istersen, ama yine de sen bilirsin :) Levent Abi ileti 10:52, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Şu garabet şahıslar bırakmadı ki bi cevap yazayım! bir de ikide bir bağlantım kopup duruyor.. Tamam usta sensin hocam, top sende, dilersen sil. Ama bari bırak metal görsün bi.. Kolay gelsin (ve bol sabır) dileklerimle. (NOT:Dediğim gibi bağlantım durmadan uçuyor, bana güvenmeyin SDD için) Levent Abi ileti 12:08, 1 Haziran 2008 (UTC)

VikiProje Tiyatro davetiyesi[kaynağı değiştir]

Projeye memnuniyetle, elimden gelebildiği kadar yardım etmek isterim. Samuel Beckett çalışmasını saygı ile izliyorum, çünkü buna değer. Maddeye ait "kırmızı"lar konusunda destek olayım, iyi olur. )Teşekkürler, görüşmek üzere. --temaileti 10:17, 1 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Vandalizm değil... ama normalde hakaretamiz ibareleri, KSY ifadelerini falan da çıkarıyor veya geri alabiliyoruz. İstersen geri al; almasan da önemli değil bence... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 12:36, 1 Haziran 2008 (UTC)

Beckett projesinden haberim yoktu haber verdiğiniz iyi oldu. Elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışırım. Haber verdiğiniz için teşekkürler. İyi çalışmalar.--2ulus 06:26, 2 Haziran 2008 (UTC)

Rica ederim. Bu arada üzerinde çalıştığınız Abbas Kiyarüstemi maddesi de çok güzel. SM adayı göstermeyi düşünüyor musunuz?--2ulus 06:37, 2 Haziran 2008 (UTC)
Vakti geldiğinde orada da yardımcı olmak isterim. Gerçi üzerinde uğraştığım bir-iki madde var ama eğer yükü hafifletebileceğim bir durum olursa haber verin. İyi çalışmalar.--2ulus 06:52, 2 Haziran 2008 (UTC)

Merci. Takabeg ileti 06:41, 2 Haziran 2008 (UTC)

Rica ederim :) Kaynak bir internet sitesiyse url cinsinden girmek gerekiyor, sizin de bilginiz olsun. en.wiki'den aldığınızı tahmin etmesem kaynaksız olarak işaretleyecektim. Neyse, iyi çalışmalar. --Yabancımsj 06:46, 2 Haziran 2008 (UTC)

Tabi ki biliyorum:) Bu sefer uykumdan mı bilmem kaçırdım. Molada olduğum için fazla çalışmayacağım. Teşekkür ederim. Görüşürüz. Takabeg ileti 06:58, 2 Haziran 2008 (UTC)
Tekrar selam. Rica etsem silinmiş şu:

22:11, 17 Şubat 2008 (geçmiş) (fark) Mustafa Kemal Atatürk‎ (Bakiniz: Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk ve gençlik yılları‎ Mustafa Kemal Atatürk'ün subaylık yıllarıMustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarıMustafa Kemal Atatürk'ü son yil)

madde içindeki Atatürk'ün soyağacı (eğer varsa) geri getirebilir misiniz? Refarens olarak kullanmak istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 07:18, 2 Haziran 2008 (UTC)

  • Açıkçası tam olarak ne istediğinizi anlamadım. Silinmiş maddelerin içeriğinde soy ağacı varsa geri getirmemi mi istiyorsunuz? --Yabancımsj 07:39, 2 Haziran 2008 (UTC)
Evet. Yanlış hatırlamıyorsam (çok kez yanlış hatırlıyorum da) Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk ve gençlik yılları‎ içinde olmaslı lazım. Takabeg ileti 07:53, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • Silinmiş maddenin içeriğini göremiyorum. Bu durumda geri getirmek yerine örneğin şu sitedeki şema esas alınarak yeni bir şema yapılabilir bence, ne dersiniz? --Yabancımsj 08:10, 2 Haziran 2008 (UTC)
Evet. İyi fikir. İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:15, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • ..Öhö, şey, yani o bir şikayet falan değildi aslında.. Şimdi nasıl anlatsam? Ya da hiç anlatmayıp unutturmaya mı çalışsam..? Albert Fish'e gelince; evet aslında tarzım değil; "nerede güzelim üretken sanatçı maddeleri" değil mi? Ancak arada bir tarzımın dışında da gezinmeye çalışıyorum; dün de bir masal - öykü ekledim. Benim de pek hoşlanarak yaptığım madde değildi ama literatüre geçmiş adam. Hitler de öyle değil mi? Aslında bugün de ölüm yıldönümü nedeniyle Rex Harrison'u düşünüyordum ama galiba Türkçe kaynak bulmakta zorlanacağım. Hala araştırıyorum. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 09:12, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • Aslında az önce yazmaya dilim varmadı; dünkü saldırılar korkusuyla SD'den ayrılamıyor, madde ekleyemiyorum diyecektim; yazmasam da korktuğum başıma geldi. Bir de Rex amca hakkında maalesef bilgi bulamadım, ve vazgeçtim benim İngilizce bilgim ve sözlük yardımıyla çeviri yapmam çok zaman alacak, ben yine Türk sanatçılara döneyim :) Levent Abi ileti 09:22, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • Hatırlatma için (Afife) teşekkürler, ilk fırsatta ilgileneceğim. Sevgiyle kal. Levent Abi ileti 09:33, 2 Haziran 2008 (UTC)
  • İsimlendirmekte güçlük çektiğim şu zavallılara engelleme verirken elini çekingen tutma. En sonuncuyu ben değiştirdim. Levent Abi ileti 10:54, 2 Haziran 2008 (UTC)

~

  • Son mesajım hiç de nazik olmamış; özür dilerim Üzgün ama sinir falan bırakmadı bunlar.. Neyse. Ve görünen o ki; Afife kırmızıları akşamı bekleyecek. Levent Abi ileti 11:10, 2 Haziran 2008 (UTC)~
  • Çok teşekkür ederim gerçekten iyi fikir. biraz kahve molası vermeli. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 11:20, 2 Haziran 2008 (UTC)

geçmiş olsun[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Son günlerde artan bu vandallıkların sona ermesi dileğiyle iyi çalışmalar. --Math34 13:12, 2 Haziran 2008 (UTC)

Son 2-3 gündür hep aynı şeyler.Haklısınız sinirlerime hakim olamadım.--Yurekli74 13:44, 2 Haziran 2008 (UTC)

En azından ağır hakaretleri kesmiş oldu.2-3 gündür ağza alınmayacak sözler işitiyoruz.Sert tepkim o kadar da kötü olmadı :)--Yurekli74 13:54, 2 Haziran 2008 (UTC)

Böyle problemli tipler sadece internet ortamında değil,hayatın hemen her alanında vardırlar.Psikolojik olarak kendilerini diğerlerinden üstün görme eğilimlerindedirler.Yaptıkları kendilerince karmaşık eylemleri deşifre ettiğinizde sus-pus olurlar.Ben sinirlenmedim.Onun büyük bir marifet saydığı İP değiştirme işlemini çözerek,onun anlayacağı şekilde yüzüne vurdum.--Yurekli74 14:06, 2 Haziran 2008 (UTC)

Günaydın ve hoşçakal[kaynağı değiştir]

  • Sözünüzü tutup, Afife ödüllerine bakıyorum: Neden bilmiyorum ama, 10. Afife ödüllerinden başladım kırmızıları ele almaya. Hepsine sıra gelecek. Şimdilik ara veriyorum sanırım 3-4 saat yokum. Size kolay gelsin, sakin ve iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle.. Levent Abi ileti 06:37, 3 Haziran 2008 (UTC)

Takabeg'e mesajını gördüm Yabancı.. burada var aynı resim.. Olursa koyalım. --Boyalikus 07:08, 3 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı mesaj:NitroCharger ısrarla telifli resim yüklemeye devam ediyor. Kendisi daha öncede defalarca uyarılmış. Acaba bir uyarı yapma ya da engelleme konusunda bir fikir verebilir misiniz? Şikayette edebilirdim ama önce size danışmak istedim. --Manco Capac 07:42, 3 Haziran 2008 (UTC)

Kolay gelsin. --Manco Capac 07:46, 3 Haziran 2008 (UTC)

Hatalı Adil Kullanım Resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı,

Hatalı adil kullanım resmi ne demek? Nevzat celik.jpg ile ilgili sorunu anlatabilir misin.

Teşekkürler. --ongan 10:37, 3 Haziran 2008 (UTC)

Samuel Beckett[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele. Samuel Beckett'ı SM yapmaya çalışıyoruz, belki biliyorsundur. Kırmızıları açmakla uğraşıyoruz şu ara. Yalnız asıl madde metni başta homonihilis olmak üzere bir kaç kullanıcı tarafından çevrildi. Bu nedenle gözden kaçmış çeviri farklılıkları/hataları ya da yazım yanlışları olabilir. Metin uzun, tamamına bak diyemem ama, fırsatın olukça şöyle bir gözden geçirebilirsen çok iyi olur. Vakit ayıramazsan da önemli değil, diğer işler bitince biz döner bakarız. Sağol şimdiden. --Yabancımsj 06:40, 4 Haziran 2008 (UTC)

  • ilgilenirim yabancı.. kolay gelsin. --kibelemesaj 07:12, 4 Haziran 2008 (UTC)

Beğendiğinize sevindim. Bu hafta içinde fırsat buldukça kırmızı linklerden bir, iki tane daha açarım. Güzel bir SM olacak inşallah.--2ulus 12:05, 4 Haziran 2008 (UTC)

    • Sağol Gökhan :) --Yabancımsj 07:58, 4 Haziran 2008 (UTC)
Rica ederim görevimiz, kolay gelsin :)--Gökhan 13:12, 4 Haziran 2008 (UTC)

Yu-Gi-Oh! maddesi vandal saldırısına uğradı ancak geri getiremiyorum.Sürekli değişiklik çakışması bilgisi çıkıyor.Rica etsem İlgilenebilir misiniz?--Yurekli74 13:56, 4 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı:Homonihilis halletti.Bilginize.--Yurekli74 14:06, 4 Haziran 2008 (UTC)

Şimdiye kadar böyle sorun olmamıştı.Neyse halloldu.İyi çalışmalar.--Yurekli74 14:12, 4 Haziran 2008 (UTC)

derya alabora doğum tarihi kaynak[kaynağı değiştir]

doğum yılını bu sitede buldum:

http://www.diziler.com/index.php?page=biography&id=1939

Eline sağlık, daha iyi olmuş :)
Ben de katıldığım için çok memnun oldum. --Aeyque 20:49, 4 Haziran 2008 (UTC)

O vandal hakkında şikâyet olduğu için böyle bir yorumda bulundum.Kendisiyle birebir polemiğe girmedim.Girmem de mümkün değil.Bununla beraber Şikâyet sayfasında görüş ve yorumda bulunmak her Vikipedist'in en doğal hakkı.Şahıs hiç şüphesiz aynı şahıs.Sizinle daha öncede kendisi hakkında e-postalaşmıştık hatırlarsanız.Bugün yaptıkları boyut değiştirdi ve işi resimli vandalizme götürdü.Benim mesaj sayfamın geçmişine bakarsanız görürsünüz.Saygılar--Yurekli74 14:41, 5 Haziran 2008 (UTC)


  • klasik bir vandal; uyardım, bakalım duracak mı? Levent Abi İleti 08:05, 6 Haziran 2008 (UTC)
  • Artık durdu , şimdi iş, yaptığı değişiklikleri düzeltmekte. Ama bir 10 dakika kahve molasına çekiliyorum, ancak dönünce bakabilirim. İyi bir gün dilerim; kolay gelsin. Levent Abi İleti 08:09, 6 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Japonlar maddesini ilgili tartışma (millet kavramı ile iligili tartışma) netleşinceye kadar Yurekli74 sürümüyle sabitleştirebilir misiniz? O zayıf madde için gereksiz gerginliğin yaratılmasını istemiyorum. Zaten vikimizde Millet v.s kavramsal sorun var. Bunu değerlendirmemiz için iyi fırsat olmuştur. Konuya ilgilenecek arkadaşımız vardır herhalde. Ne olursa olsun Yamato halkı diye bir şey olamaz. İlgilenirseniz sevineceğim. Takabeg ileti 08:30, 6 Haziran 2008 (UTC)

Beckett'ta "Huguenot" diye bir kırmızı bağlantı var. Anladığım kadarıyla Franszı Calvinistlere verilen bir ad. Şu an için o bağlantıyı iptal edeyim dedim. Normal metin içinde açıklaması yapılabilir diye düşündüm. Sırf bunun için iki satırlık taslak açmamış oluruz. Bir hber vereyim dedim. Yok o da açılsın dersen, ya da bir başkası koyalım derse tabi değiştiririz.--2ulus 17:27, 6 Haziran 2008 (UTC)

Selamlar.Söz konusu kullanıcı maddelerde ve imzasında bu sitenin reklamını yapıyor.Açıkçası bende kararsız kaldım.Tam firma adı olmadığı için uygun olmayan kullanıcı adı sebebiyle engellenmesi uygun mudur bilemiyorum.Birkaç kullanıcıdan daha fikir almakta fayda olabilir.İyi çalışmalar.--Eldarion 09:06, 8 Haziran 2008 (UTC)

Sağol taslak olarak gözüme kestirdiğim 2 tanesini açtım (yani pek bi şey yok). Bunlar ileride geliştirilebilir. Açıkçası oyunlara girmeye cesaret edemedim. Enwikidekileri de tebrik etmek lazım Beckett oyunlarını gerçekten çok iyi hazırlamışlar. Beckett Amca layık olduğu yere gelecektir artık önümüzdeki seçkin madde projelerine karar vermeliyiz desem çok mu abartmış olurum acaba :). Harika katkıların için teşekkürler, kolay gelsin--Gökhan 08:53, 9 Haziran 2008 (UTC)

Bence de Hamlet uygundur. Biraz baktım, bu madde Beckett'ın neredeyse iki katı, oyun hakkında yazılmayan bir şey yok gibi, tam anlamıyla seçkin bir madde.--Gökhan 14:56, 9 Haziran 2008 (UTC)
Kısa sürede Vikipedi'ye uyum göstermesi, eklediği özgün maddeler ve kararlı - yapıcı tutumu nedeniyle bu "Viki - sevgi Ödülü", kabul etmesi dileğiyle Yabancı'ya sunulmuştur. Levent Abi ileti 23:26, 9 Haziran 2008 (UTC)


  • Rica ederim; önemli değil.. O fazla kaçan "de" de önemli değil :) Levent Abi ileti 07:05, 10 Haziran 2008 (UTC)

yok böyle biri... : )) uydurma bir madde gibi duruyor... kim uğraşmışta yapmış bilmiyorum birde vikipedi yazım kurallarına uygun bağlantı falanda vermiş : )) okunmadan anlaşılmazdı... resmi prison breakteki çocuğun resmi... gerisi Tobey Maguire zaten senin dediğin gibi... bence silebilirsin bunu... bu arada hayırlı olsun yöneticilik : )) iyi gidiyordur umarım... sana kolay gelsin :)) --Berfu 07:33, 10 Haziran 2008 (UTC)

keşke sınavlarım olsaydı.. final,vize zamanı daha rahat oluyoruz... sunumlar, ödevler falan 2 haftadır bişey yapamadım... finallerim haftaya başlıyor neyseki.. : )) nitelikli vandal gerçekten yerinde olmuş.. güzel madde çıkarmış birde gerçek olsaydı tam olacaktı.. böyle maddelere ben genelde futbolcu biyografilerinde rastlıyorum... real madrid'de top koşturanlar, gol kralı olanlar mı dersin : )) neyse iyi olduğuna sevindim... güç seninle olsun (kolay gelsine star wars aleminden rakip, uzun zaman önce, uzak bir galakside böyle kullanılırmış, o değilde benim star wars izleme zamanım gelmiş bünye alarm veriyor : ) hayır şimdi dikkatimi çekti 3 kelime için parantez için 3 satır şey yazmışım.. ne gevezeyim ya I have a very bad feeling about this) --Berfu 07:55, 10 Haziran 2008 (UTC)
sinema alanında bir SM güzel olur.. ben samuel amca maddesini gördükçe umutlanmaya başladım.. geçen sene seçkin liste için şansımı denemiş ve boyumun ölçüsünü almıştım : ) aç aç bitmiyor.. neyse sonra organize edebiliriz bunu... aloha :)--Berfu 08:26, 10 Haziran 2008 (UTC)
Altın Portakal için yapılabilir ama çok zor... zor olmasının sebebi Türkçe kaynak olmaması.. hem oyuncular, filmler vs. içinde geçerli.. çoğu türk oyuncunun doğum tarihi bulmakta bile zorlanıyorum bazen ben... ama Levent Abi gerçekten bu konuda benden daha iyi onun yardımları olursa güzel bir hale gelebilir.. hemde çoğu oyuncunun biyografisi/film maddesi zaten var vikipedide.. iyi bir giriş bölümü yazılması gerekli sonra. ben daha çok hazır olanı çevirmekteyim.. En İyi Yönetmen Akademi Ödülü için denemiştim.. hatta bir yönetmen hariç tüm kazananların isimleri açıldı.. tek söyleyebileceğim denemeyin : )) o kadar söylüyorum bak : )) --Berfu 08:58, 10 Haziran 2008 (UTC)
ben sizin sağlınızı düşünerek söylüyorum : ) bilmiyorum sinema ile ilgilenen kullanıcılara haber verip, onlarla konuşarak karar verebiliriz. çünkü altın portakalda herkesin üzerinde çalışabileceği bir madde değil. sinema ile ilgili çalışan çoğu vikipedist yabancı filmler üzerinde yoğunlaşıyor ve beni en çok korkutanda kaynak sorunu. kendin kaynak aramakla, diğer dillerdeki kaynakları hemen alıp çevirmek arasında en basitinden zaman farkı var. şahsen ben tembel bir insan olarak diğerini tercih ediyorum : ) ama altın portakal üzerinde uzlaşılırsa durun durun yapamazsınız... siz kardeşsiniz... pardon kaynak yok diye bölmem (kurduğum cümleye bakar mısın nefret ettim kendimden : ))) neyse başlayacağımız zaman daha kötü eprilerle tartışabiliriz bunu.. güç seninle olsun... hatta gölgelerin gücü adına... --Berfu 09:19, 10 Haziran 2008 (UTC)

Samuel Beckett-resim[kaynağı değiştir]

Selamlar gözümden kaçmış olmalı mesajınız, kusuruma bakmayın. Flickr'daki lisans doğru olabilir tabi, ama buraya adil kullanım etiketlerinden uygun olanı ile yüklenmeli. Ticari kullanıma sınırlandırılmış olduğu için yeterince özgür diyemiyoruz. Ancak adil kullanım etiketleriyle kullanılabilir.--Machiavelli' msj 11:47, 10 Haziran 2008 (UTC)

En uygunu {{promofoto}} olacaktır. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:01, 10 Haziran 2008 (UTC)
Rica ederim hepimiz emek verdik :). Seçkin madde adaylıkları hız kazanmalı. Bir buçuk yılda 50 seçkin madde çıkartabildik, bundan sonra bir yılda 52 seçkin madde çıkarmamız gerekecek. --Machiavelli' msj 12:01, 10 Haziran 2008 (UTC)

Yılmaz Onay resimler[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı, Resim telif hakları ile sizin ilgilendiğinizi "Levent abi" yazmıştı. Bu nedenle size yazıyorum. Yılmaz Onay'ın Wikimedia Commons Gallery'sine yüklü resimler için Yılmaz Onay kendisi,benim ricam üzerine, Vikipedi "info" adresine bir mail attı. Bu mail izinler için yeterli mi acaba? Eğer yeterli ise,resimlerden bazılarının altındaki sil vb. ikazları kaldırabilir misiniz?. Yeterli değil ise,nasıl bir izin yazısı yazmak gerektiği konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Sevgiler ve şimdiden teşekkürler.--Gemalmaz ileti 00:39, 11 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba. Samuel Amca'nın oyunları listesi sayenizde artık gelincik tarlası gibi görünmüyor. Herhalde madde yakında aday olacak hale gelecek. Elinize sağlık, teşekkürler. Yeri gelmişken iki KM'niz için de kutlarım. Vikide sizin gibi nicelikten çok niteliğe önem veren kullanıcıların bulunması bir şans. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 11:12, 11 Haziran 2008 (UTC)

Rica ederim taslak olarak açabildim anca. Radyo ve TV çalışmaları ne olacak? onlar da mavileştirilecek mi? (İspanyolların yaptığı gibi.) Yoksa bağlantıdan çıkarılacak mı? Bu arada aklımda yeni KM oluşturmalar var ama zaman yok. Neyse ben size teşekkür ederim madde sizin eseriniz. Elinize sağlık.---- c3mâL 11:21, 11 Haziran 2008 (UTC)
Aslında ben tiyatrodan çok edebiyat ile ilgiliyim. Ama edb. portalındaki arakadaşlar tiyatro portalındakiler gibi o kadar aktif olmadıkları için tek başıma uğraşamıyorum. Tiyatro projesine katılırım. Afife Jale gibi biri aday olabilir. Yada Karagöz ve Hacivat oyunları bilirsiniz çok derin köklere sahip ve geleneklerimizde de hâlâ tökezleye tökezleye kullanılmakta. Bir başka kişi tabiki Ahmet Kutsi Tecer'in tiyatroları ile ilgili kaynaklar bende mevcut yardım edebilirim. Tabi aday olarak seçilirse.---- c3mâL 11:39, 11 Haziran 2008 (UTC)
Çeviri yapmak yerine bizden birilerini SMA yapabilsek daha uygun geliyor. Tabi kaynak sorunu var nette. Zaten benim de vikide bulunma sebebim bu. Türkçe nette kaynak yok hepsi kopyala yapıştır ya da eğlence sitesi. ama bir kaç ansiklopedi taraması için zaman ayaralayabiliriz. Karagöz dediğim gibi kaynağı rahat bulunur. Üzerinde epey çalışmalar da yapılmış. Zamanı gelince herkes fikrini söyler ben yine de bizden 1ileri olsun derim. Mesela ben Ahmet K. Tecer'i nette bulamadım doğru düzgün arkadaşlar da arıyordu, en sonunda ben kendi defterme aldığım notları özet halinde vikiye geçtim. Başkları faydalansın diye. Hamlet maddesi uygun olabilir. Adaylık oluşturulduğunda görüşerlerimizi o zaman tam olarak bildirebiliriz.---- c3mâL 12:06, 11 Haziran 2008 (UTC)
  • Not: Mesaj kutunuzu arşivleyin isterseniz: yükleme, yazma, sf. bakma epey zor oluyor.---- c3mâL 12:08, 11 Haziran 2008 (UTC)

Tam verime dönmem vakit alacak ama geldim sayılır :) Khutuckmsj 11:31, 11 Haziran 2008 (UTC)

Öncelikle Beckett fotoğrafı için elinize sağlık ! Cemallamec'in de bahsettiğini gördüm, oyun şablonu "Radyo" kısmındaki maddeler üzerinde uğraşmayı istiyorum ancak zaman belirtemiyorum. Aklınızda olsun istedim. Sevgiler. --temaileti 11:35, 11 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Gördükçe açmaya çalışıyorum Samuel amca için taslak ama ancak iki tane açabildim bu yoğunluktan; bence birkaç kişinin bir araya gelip hazırladığı seçkin madde kavramına en güzel örnek bu açıdan sonuna kadar destekliyorum ^_^ Umarım eksiklerini kısa zamanda el birliği ile kapatabiliriz de seçkin seçilebilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 12:54, 11 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı, e-postama gelen iletiyi sana aktarmak istiyorum:

Selam, good sir.

I´d like to ask you this (and pardon me that I write in English, my Turkish - despite the fact I admire your wonderful language a lot - is limited to just a few words). I made an entry for a Czech poet, Ivan Wernisch (my friend in Istanbul translated it). There was a section "IW and Turkey" which was perfectly true, yet it got deleted. Sadly, I can´t contact "Kibele" (the admin) for some reason. I should have sourced it better, mea culpa - is it ok if I do it with Czech books and put the section back? The bee story is not mentioned in any of them anyway. I know it sounded as a hoax, but I assure you it is - although it might have been seen as too entertaining for Wiki standard - all true.

With best wishes - and a big apology - sincerely yours M. F. (HTO)

e-posta adresi:neznalekab@gmail.com--Aycanileti 11:39, 12 Haziran 2008 (UTC)

e-postayı Kibele'ye de ilettim. Dediğin gibi karar onun :) --Aycanileti 11:53, 12 Haziran 2008 (UTC)

Uyardığınız için sağolun.Bu konuda bilgim yoktu.Lord Lєəthєrfəcє ileti 17:06, 12 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Yabancı nasılsın? Bir türlü fırsatım olmamıştı şimdiye kadar ancak şimdi oluyor, yeni hizmetlilik görevi için geç de olsa tebrik ederim :) Aslında ben şu albüm için yazıyorum, sormadan bilgi kutusunu değiştirdim ama :( böylesi daha güzel gibi geldi, bir sakıncası yoktur umarım, öbürü çok kötüydü. Hafta sonu vaktim olursa ben de Başucu Şarkıları 2'yi açarım belki, boynu bükük kalmasın di mi? :) --Rhn ileti 18:55, 12 Haziran 2008 (UTC)


--ya pardon mesaj yazamıyorum da sayfanıza ya hep saçma sapan maddeler var ya sil şablonu koymak gerekiyor. şu yeni maddeler kısmı insanı sinir ediyor ya bir allahın kulu ilgilenmiyor mu ya gıcık oldum Bu imzasız yazı Arda92 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • İyi oldu tam korumanın kalkması. aslında yarı koruma olmalıymış ya.. neyse. tebrikler arda92'ye yerinde ve zamanında söylenmesi gereken şeyi söyledin :) kolay gelsin. cevap yazmana gerek yok. Bebek masumiyeti 06:08, 13 Haziran 2008 (UTC)
  • Teşekkürler, mesajı aktarmasanız farkında değildim işlerin karıştığının :) --Yabancımsj 06:18, 13 Haziran 2008 (UTC)
Rica ederim. İtiraf etmem gerekirse, 'koruma altında olduğunu bilmiyordum:) Görüşürüz. Takabeg ileti 06:25, 13 Haziran 2008 (UTC)

Türkçe Vikipedisi[kaynağı değiştir]

Yönetici adaylığını koyduğum sayfada adaylık ile ilgili bir görüşünü belirtmişsin. Ne tür niteliklere sahip olup olmadığımı belirlemeye çalışıyorum. Kimseden veya sendende beklediğim bir olumlu oy yok. Sadece kendimi denemek istedim... Aynı zamanda Türkçe Vikipedi'si yaptım. Olmuş mu ?

Saygılar... SBM ileti 07:59, 13 Haziran 2008 (UTC)

Kesinlikle anketleştirdiğim bir mesele yok. Aslında şu Türkçe Vikipedisi meselesini belirtmek için yazmıştım da, amacımı bir kez daha anlatayım istedim. Belge olarak, hizmetli olabilmek için aday olduğum açık ve net. Saygılar ve iyi çalışmalar... SBM ileti 08:14, 13 Haziran 2008 (UTC)

E-postanızı şimdi okudum ve cevap gönderdim. Kolay gelsin, teşekkürler. Mızrakmsj 13:30, 13 Haziran 2008 (UTC)

Trabzonspor'a uzun süredir saldırılar oluyor bugün olduğu gibi... Sık sık ilgilenmeme rağmen baş edemiyorum. Geçici kilit koymayı düşünürseniz iyi olur...--Xyzblood 16:09, 13 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba Yabancı Beckett amcada Catherine Walsh'a bağlantı var da kadının hakkında pek bir bilgi yok. Enwikide de maddesi yok internette birkaç cümle buldum ama sadece ne zaman doğduğunu nerede eğitim gördüğünü, oyunlarını kitaplarını filan yazıyor. Daha fazla gelişemeyeceği açık. Maddeyi açalım mı dersin.--Gökhan 08:31, 14 Haziran 2008 (UTC)
Tamam maddeyi oluşturalım sonra sen duruma göre silersin :), kolay gelsin--Gökhan 09:22, 14 Haziran 2008 (UTC)

Müzik hakkında[kaynağı değiştir]

Zuhal Olcay dinlemeyi özlemişim de ben ondan çakıştık böyle :) Bana da dinlemek için bahane oldu. Ama İhanet için yazacak hiçbir şey bulamadım nette, herhalde eski albüm diye böyle oldu. Portalla ilgili de yapmak istediğim şeyler vardı fakat, vaktim çok kısıtlı, madde yazamıyorum, bir de yakında taşınacağım için internet bir süre olmayacak. Bazı akşamlar sadece birkaç saat burda oluyorum. SM için ne kadar ilgili olabilirim bilmiyorum ama benim dışımda bir çalışma olursa bir ucundan tutmaya çalışırım tabiiki. Aktif olamadığım için severek ilgilendiğim, takip ettiğim Tiyatro portalına bile kaç aydır hiç bir madde ekleyemiyorum. Yine de sanat maddelerinin "her zaman" destekçisiyim.

Bir de Başucu Şarkıları 2'yi aramızda paylaşmayı teklif ediyorum, nasıl olucak bilmiyorum ama :)) --Rhn ileti 10:32, 14 Haziran 2008 (UTC)

Denetçi isteği[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Vikipedi:Denetçi isteği sayfasında yeni onaylanmış bir-iki kukla var... ilgilenebilir misin? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 05:14, 15 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Teşekkürler ^_^ Bu kuklacılık işlerinin prosedürleri öldürüyor beni bazen... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 06:00, 15 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba. Samuel Beckett'a yaptığın katkılar için teşekkürler, eline sağlık. --Yabancımsj 07:46, 15 Haziran 2008 (UTC)


Uyarın için teşekkür ederim darkirre

---

Merhabalar, ana sayfada bir kaç yazım yanlışı takıldı gözüme,

Türkçe'leştirilmiş : Türkçeleştirilmiş [4] Valentina Tereshhova : Valentina Tereşkova Bir de daha önceki ana sayfada düzeltilmişti şimdi yinelenmiş, gözat değil göz at biçimleirnde olmalı. [5] Teşekkürler. --Danbury ileti 08:14, 16 Haziran 2008 (UTC)

Selam Yabancı. 147'lerin liste hangi kitaplarda bulunabilir acaba? Aklınıza geldiğinde beni haberdar ederseniz sevineceğim. Görüşürüz. Takabeg ileti 10:52, 16 Haziran 2008 (UTC)

  • Merhaba. Maddeye de yazdığım "Beyaz kitap-147'ler Mes'elesi, Sermet Matbaası, İstanbul 1962."de geniş bilgi vardır muhtemelen. Ama baskısı yok anladığım kadarıyla, ancak kütüphanelerden bulunabilir. Bunun dışında belki tam listeye ulaşılamasa da, çeşitli kaynaklardan eklemeler yapılabilir. --Yabancımsj 13:37, 16 Haziran 2008 (UTC)

Selam. Teşekkür ederim. Elimde o kitap yoktur. Kütüpheneler de çok uzak. Koliyi açıp diğer kitapları inceleyeceğim. Bulgaristan'ın illeri maddesine bakabilir misiniz? Arkadaşımız tam olarak meseleyi algılamamış olabilir. Khutuck'un de dediği gibi tartışma sürdüğü müdetçe taraflı şablonu kalmalıdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:45, 16 Haziran 2008 (UTC)

  • Konuya hakim olmadığımdan içerikle ilgili yorum yapmayacağım. Lütfen Bulgaristan'ın illeri sorununu tartışma sayfasında çözmeye çalışın. Mesele değişiklik savaşı haline gelmesin. Bendense konuyla daha önce ilgilenmiş bir hizmetli daha fazla yardımcı olabilir. --Yabancımsj 13:55, 16 Haziran 2008 (UTC)
Aslında mesele basittir. Tartışma sürüyor ve taraflar var. Bu durumda hangi sürüm gelirse gelsin maddeye 'taraflı' şablonun olması gerekiyor. Anlatabildim mi? Yine de size yük olmasın. Diğer arkadaşlarımıza da danışacağım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:59, 16 Haziran 2008 (UTC)
  • Neden taraflı şablonunun kalması gerektiğini düşündüğünüzü anlamıştım zaten :) Ama şu anda mesele o şablonun orada kalıp kalmaması meselesine dönüştü. Önceden bu konuda bir fikir birliğine varıldıysa, kullanıcıya tartışmanın bağlantısını verin. Yok varılmadıysa, benim fikir belirtmem müdahil olmam anlamına gelecek. Konuya hakim olmamamı bir kenara bırakalım, müdahil olmam için hiç değilse bütün tartışmaları okumam gerek. Şu anda buna vaktim yok ve pek fazla konsantre olamıyorum. Kullanıcıya taraflı şablonunun neden kalması gerektiğiyle ilgili bir açıklama yapma girişiminde de bulunmamışsınız. Bunu savunduğunuza göre, bu iletişimi kurması gereken sizsiniz. Dilerseniz önce kendiniz açıklamayı deneyin, olmazsa konuyla ilgilenmiş başka bir kullanıcıdan yardım isteyin. Umarım neden çağrınıza yanıt veremediğimi anlatabilmişimdir. (Yük olmayla ilgisi yok.) --Yabancımsj 14:10, 16 Haziran 2008 (UTC)

Anlıyorum. Açıkça söylemem gerekirse benim de ilgilenmek istemediğim maddelerdendir. O yüzden mümkün olduğu kadar maddenin tartışma sayfasına da yazmıyorum. Mesele kaynak meselesi olmadığını ve duygu meselesi olduğunu anladım. Ne kadar kaynakları göstersem de inanamak istemeyenler inanamazlar. O yüzden diğer arkadaşlarımızın ilgilenmelerini bekliyordum. Fakat madde ile ilgili olarak kukla olayın sürekli ortaya çıkması ve bazı taraflarının vandallaşmaları v.s ilgilenmek isteyen hemen hemen kalmadı. Yine de okuyucularımıza zararın verilmesi doğru olmadığını düşünmekteyim. Khutuck arkadaşımızın temelli dönüşüyle tam olarak çözüleceğine inanıyorum. Görüşürüz. Takabeg ileti 14:20, 16 Haziran 2008 (UTC) P.S. Listeyi bulamıyorum. Bir yerde vardır. Aramaya devam edeceğim. Takabeg ileti 14:20, 16 Haziran 2008 (UTC)

Takabeg'in kaynaklarından çok daha fazla diğer taraf kaynak göstermiştir. Takabeg'in burada yaptığı taraf toplamak için kulis çalışmasıdır.--88.232.158.4 14:23, 16 Haziran 2008 (UTC)

Öncesinde diyoloğumuz oldu. İP adresim sürekli değişiyor da. Her açıp kapandığında dğeişiyor ben de anlamıyorum pek bu işlerden.--88.232.158.4 14:29, 16 Haziran 2008 (UTC)

Benim de demek istediğim Takabeg'in sizin sayfanıza yaptığı şikayetlerin asılsız olduğudur. Yani ben bir tartışma başlatmadım var olan tartışmaya dahil oldum. Size iyi çalışmalar.--88.232.158.4 14:39, 16 Haziran 2008 (UTC)

Benim de demek istediğim Takabeg'in sizin sayfanıza yaptığı şikayetlerin asılsız olduğudur. Yani ben bir tartışma başlatmadım var olan tartışmaya dahil oldum. Size iyi çalışmalar.--88.232.158.4 14:40, 16 Haziran 2008 (UTC)

.rar uzantısı hakkında madde oluşturuldu. İyi günler ve iyi çalışmalar. -- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Muratsahinileti 15:24, 16 Haziran 2008 (UTC)

Eklediğim karides resimlerine yapmış olduğunuz uyarıları gördüm ve adres ekledim. Resimler üzerindeki silme uyarısını silip silmemem gerektiğine karar veremedim. Bu imzasız yazı Cbukowski91 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kusura bakmayın daha öğrenecek çok şeyim var sizi yorduğum için özür dilerim,yardımınız içinde teşekkürler

ilginize bir kez daha teşekkür ederim--Cbukowski 18:34, 17 Haziran 2008 (UTC)

Sayın Yabancı;

İyi olduğunuzu umuyorum. Namık İsmail'i ana sayfada görmek resim sanatı adına beni mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum. Ancak; "Goxell" adlı bir kullanıcı sayfaya zarar vermiş görünüyor. Sayfanın "Dış bağlantılar" bölümünün hemen üzerinde kime ait olduğu bilinmeyen hayali bir kaynak göstererek "Namık İsmet"in başka bir fotoğrafı" şeklinde bir eklenti yapmış. Namık İsmail'in böyle bir fotoğrafı yoktur olamaz da. Uygun görmeniz halinde müdahalede bulunur musunuz? İyi çalışmalar. Kolay gelsin.

Ders yılı sonu nedeniyle bu ara yararlı olamıyorum. Çok yakında yine çalışmalara başlayacağım. Kapçak 19:26, 17 Haziran 2008 (UTC)

prix = prize ?[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bu listedeki 76. ödül için "Prix Henri-Langlois Prize" denmiş (İngilizce'de de öyle). Ancak Fransızcada prix İngilizcedeki prize ile aynı anlama geliyor. Birini kaldırmak gerekir sanırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 12:38, 18 Haziran 2008 (UTC)

Kolay gelsin, yolunuz uzunmuş İyivikiler... homonihilis // ileti 12:54, 18 Haziran 2008 (UTC)


  • Hem senden hem Emil Galip'ten özür diliyorum; senden, çünkü önce davrandım. Sandalcı'dan, bugüne kadar nasıl eklemedim, farketmedim?.. Daha çok değerli insan var. Çok çalışmalıyız çok.. :) Levent Abi ileti 13:56, 18 Haziran 2008 (UTC)


Günaydın. Sabah erken girecek olan arkadaşlarımız:) şu değişikliklere göz atmanızı rica ederim. (Aynı mesaj Kullanıcı:Levent Abi'ye de atılmıştır.)Takabeg ileti 04:54, 19 Haziran 2008 (UTC)

Elinize sağlık. Teşekkür ederiz. Görüşürüz. P.S. Abi geç gelmiş:) Takabeg ileti 08:23, 19 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Çok teşekkür ederim önerin için. Gönderiyorum şimdi Karduelis'e iletiyi. Köy çeşmesinden cevap gelmemişti. Tekrradan teşekkürler. Dediğin gibi, bol turuncu şeritli günler!   Burak @ 09:12, 19 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler Nightwish uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir maddeydi. Grubun böyle geniş bir maddeye sahip olmasına ise hem bir Nightwish hayranı hem de Vikipedi'deki yap ortalamasının altındaki bir yaşta Vikipedist olarak seviniyorum. Yarından ihtibaren ne ders çalışacağım, ne de internete gireceğim için birkaç günlüğüne adaylıktaki eleştirileri göremeyeceğim. Onun dışında yapıcı eleştirilere her zaman açığım. Neyse size iyi çalışmalar.--Nazzzzmesaj 12:11, 19 Haziran 2008 (UTC)


DÜn yanıt yazamadım ama söylediğinin gereğini yerine getirdim; daha önce de bu tür maddeler çıkmıştı, tebrik ederim yakaladığın için. Gözü açık olmak gerek. Levent Abi ileti 07:14, 21 Haziran 2008 (UTC)

Halim Erker fotoğrafları[kaynağı değiştir]

Selam Yabancı! Resim:HalimErkerMatematikKitaplari.jpg resmini yazar Yücel İzmirli'nin izniyle bizzat Halim Erker'den aldım. İzin yazısını kaybettim, tekrar yazıp isteyeceğim. Bir iki gün müsaade edersen, izin mesajını permissions'a iletirim. Bu arada şu siteye bakabilir misin? [6]. Hiç bir telif ibaresi yok. Resimlerdekiler çok serbestmiş gibi duruyorlar :) Selam. Cretanforever

ana sayfada telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Ana sayfadaki Resim:Turgutreis.jpg resminin telifinde sorun var sanırım. Mevcut telif etiketi doğru olmayabilir (çünkü oldukça eski bir tablodan alınmış muhtemelen) ama bu etiket resimde olduğu sürece ana sayfada ve tarihte bugün sayfasında kullanılmamalı diye düşünüyorum. Bir bakabilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 06:31, 23 Haziran 2008 (UTC)

geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Karşıma çıkan ilk hizmetli ödülünü aynı gün içinde iki defa kazanan ilk hizmetlisiniz (biraz karmaşık oldu galiba). Neyse söylemek istediğim şudur: Jeanne d'Arc ile Jeanne D'Arc maddelerinin geçmişlerini birincisinin altında birleştirebilir misiniz? İyivikiler... homonihilis // ileti 08:00, 23 Haziran 2008 (UTC)

Neden sıkıldınız ki, hepimiz hata yapıyoruz. Nasıl olsa her hata geri alınabiliyor. Kırk yılda bir olur böyle, kızmayın kendinize. Hem bana kalırsa hata kontenjanınız oldukça geniş. İyivikiler... homonihilis // ileti 08:33, 23 Haziran 2008 (UTC)
Böyle durumlar benim başıma geldiğinde, kendime Bülent Baba'dan şu dizeleri armağan ederim:
Her şey olur, her şey büyür,
Her şey geçer, hayat kalır

Biraz rahatlatır hiç olmazsa. Sizi de bu dizeler rahatlatır umarım.
İyivikiler... homonihilis // ileti 08:47, 23 Haziran 2008 (UTC)

borough, county vb...[kaynağı değiştir]

İyi günler. Mesajınızı okuduktan sonra kısa bir keşif gezisine daha çıktım tam net bir yanıt verebilmek için ama hâlâ kuşkularım var, zira anlamak zor şu anglofon dünyayı. Her şeyleri gibi idari birimleri bile ters. ABD için konuşmak gerekirse, County için İngilizce Vikipedi der ki: Eyalet statüsünden sonra gelen en büyük idari birim. Yani Butler County için "il" demek herhâlde doğru olacaktır. Ama bunun iki istisnası Alaska ve Louisiana imiş, orada başka ad verilirmiş. Borough terimine gelirsek de- ki Chicora, Pensilvanya bir borough imiş- bu da eyaletler arasında bile değişkenlik gösteriyor. Tam bir tanımını onlar bile koymamış. Chicora gibi tüm borough'lar belediye benzeri bir yapılanmaya sahipler ama nüfusları 1000-3000 arası genelde. Türkçeye çevirirken en uygun tanımın sizin kullandığınız gibi kasaba olacağına karar verdim. Türkiye'de de bu çapta kırsal kesim ilçe merkezlerine kasaba deniyorsa ben de böyle çeviri yapardım :) Umarım yardımcı olabilmişimdir. Amerika ile ilgili bilgi sahibi olan biri aslında bize bir yol haritası açsa ve tüm bu county'leri, borough'ları bir düzene koyabilsek ne güzel olurdu aslında. İyi günler.--Danbury ileti 09:26, 23 Haziran 2008 (UTC)


  • Evet haklısın, resmi çıkarıyorum. Kolay gelsin :) Levent Abi ileti 10:01, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Sanırım bu ikincisi oyunun afişi.. Levent Abi ileti 10:05, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • Pes ediyorum , bu tramvay beni ihtiras rüzgarına alamıyacak artık.. Levent Abi ileti 10:51, 23 Haziran 2008 (UTC)

merhaba yabancı verdiğin bilgiler için teşekkürler Bu imzasız yazı Cabulka (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • merhaba, kullanıcı adı saldırı içerdiğinde, internet aramalarında çıkmasın diye kullanıcı ve mesaj sayfalarını silmek daha uygun olur sanırım. --Mskyrider ileti 16:47, 23 Haziran 2008 (UTC)

Çift madde birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba kibele. Homonihilis'ten şöyle bir mesaj gelmişti: "Jeanne d'Arc ile Jeanne D'Arc maddelerinin geçmişlerini birincisinin altında birleştirebilir misiniz?" Ben senin çift madde birleştirmeyle ilgili mesajlarına ve birleştirdiğin maddelerden hermafrodite falan baktım ama herşeyi birbirine karıştırdım galiba. Umarım geri alınamayacak bir hata değildir yaptığım. Bir bakarsan çok iyi olur. Şimdiden sağol. --Yabancımsj 08:36, 23 Haziran 2008 (UTC)

  • geri alınamayacak hata yoktur vikipedimizde.. maksat kalpler kırılmasın..:) bikaç saat sonra ilgilenicem. kolay gelsin.. --kibelemesaj 16:53, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • İnan, çok rahatladım. Bir yerde geçmişlerin yok olmasının mümkün olduğuyla ilgili bir şey okuduğumu hatırlıyordum çünkü. Çok üzülecektim insanların katkıları madde geçmişinde gözükmeyecek diye. Neyse doğru düzgün öğrenene kadar bulaşmasam daha iyi böyle işlere. Çok sağol. --Yabancımsj 16:58, 23 Haziran 2008 (UTC)
  • geçmişlerin yok olması lafını, yönlendirmelerde gizli kalması nedeniyle kullanıyoruz. en azından benim bildiğim bu. her şekilde geri getirebiliyoruz geçmişleri. maddede garip işler olmuş, sanırım şu anda tamamı görünüyor. doğru düzgün öğrenmek için yapmak bozmak gerek.. biraz karışık bir iş olduğu için pek kimse bulaşmıyor, ama aslında o kadar da değil. yönlendirmeler cidden çok fazla katkının aralarda kaybolmasına neden oluyor. ilkesel olarak bunun peşine düşmek ve gerekliliğini vurgulamak lazım. bir ara adım adım beraber yaparız, ki bana da sevgili bir vikidaşımız öyle öğretmişti zamanında.. sevgiler. --kibelemesaj 19:12, 23 Haziran 2008 (UTC)

not, mesaj sayfan arşive gidip dinlenmek istiyor.. :) --kibelemesaj 19:13, 23 Haziran 2008 (UTC)

Bakın, korktuğunuz kadar sorun olmamış, kahraman kibele olayı çözmüş. Bilgilendirme için teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 07:56, 24 Haziran 2008 (UTC)

Merhaba Takabeg. Kullanıcı engellenmişti zaten. Sonra da ben uygunsuz KA şablonu koymuştum. Ama Mskyrider bu gibi KA'lar internet aramalarında çıkmasın diye o sayfaları hiç oluşturmamanın, oluşturulmuşsa da silmenin daha iyi olacağını söyledi. Ben de buna katılıyorum. Bu yüzden uyarı koyduğunuz sayfayı sildim. Bundan sonra buna dikkat etmek gerekecek. Teşekkürler. --Yabancımsj 17:02, 23 Haziran 2008 (UTC)

Tamam anladım. Görüşürüz. Takabeg ileti 17:04, 23 Haziran 2008 (UTC)

Chicora, Pensilvanya maddesinde değişikliği geri aldığınızı yazmışsınız. Olabilir, uygundur...Boş kategori olan "Pensilvanya'daki Kasabalar" kategorisini açtım. Aslında ABD'deki sistem bizdekine tam benzemiyor. Bu tip yerleşim yerlerine belde, belediye, ilçe vs demek tam oturmuyor. Kasaba ne derece doğru incelemek lazım. Nüfusu Teksas'ta 250-500 civarında olan iki şehir maddesi açmıştım. "Teksas'taki şehirler" kategorisine eklemiştim. ABD için şehir daha kapsayıcı olabilir diye düşündüğümden. Pensilvanya'daki kasabalar veya Teksas'taki şehirler kategorileri aslında çok fazla kapsayıcı duruyor. İrili ufaklı ABD şehirlerine ilgi olmadığından sıkıntı yaratmıyor. Mesela kasabanın bağlı olduğu kentin adına X'in kasabaları kategorisi açılabilir. Ama bu seferde belki birincil planda olmayan bu kentin maddesini veya maddesiz kategorisini açmak sorun olabilir. Neyse...Çok uzun yazmışım:) Teşekkürler, iyi çalışmalar...Vikipedist 06:43, 24 Haziran 2008 (UTC)

Evet, inceleme isteyen bir konu. Danbury Türkiye'de ilçelere kasaba dendiğine benzer yazmış ama malum kasaba diye Türkiye'de sadece beldelere derler, ilçelere belki farklı olarak kaza denir sadece. Zaten film dublajlarında da hep kasabanın şerifi vs. dediklerinden bizlere de aşina geliyor kasaba sözcüğü ABD için...Dediğiniz gibi uzman biri ilgilenir umarım, pek zannetmiyorum ama...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 06:59, 24 Haziran 2008 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Hatırlatman için teşekkürler, çıkardım şarkı sözünü. Aslında aklıma geldi koyamayacağım ama... tutamadım kendimi, koydum. Üzgün Neyse sorun halloldu. Hediyen için de çok teşekkürler. Düşüneyim, ben de göndereceğim sana Cengiz Onural'dan birşeyler. Neyse, hoşçakal!   Burak @ 15:24, 25 Haziran 2008 (UTC)
  • Parantez içindeki Bir Çapkın Dilenci'den. Bilmem bilir misin? kısmının cevabını vermemişim. Şimdi veriyorum: Bilmem mi... Yine aynı şarkıdan birkaç dize Geniş kanatlarında/Açıldım denizlere/Yıllanmış ne günler/Yakalarım derinlerde... Kolay gelsin.   Burak @ 17:27, 25 Haziran 2008 (UTC)
  •   Burak @ 17:50, 25 Haziran 2008 (UTC)

ana sayfadaki resim[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Bir göz atmak için vikiye baktığımda ana sayfada bir adil kullanım resmi gördüm (Beatles). Tarihte bugün sayfasını değiştirecektim ama hemen çıkmam gerektiği için, buralardaysanız size not bırakayım dedim. İyivikiler... homonihilis // ileti 07:51, 26 Haziran 2008 (UTC)

Teşekkürler. Kendim yapacaktım değişikliği ama bugün ancak şimdi vakit buldum vikiye. İyivikiler... homonihilis // ileti 13:47, 26 Haziran 2008 (UTC)

kaynağı belirsiz resim?[kaynağı değiştir]

tarafıma yüklediğim resimlerin kaynaklarının belirsiz olduğuna dair mesaj yollamışsınız. Ancak bütün yüklediğim resimleri wikinin ingilizce sayfalarından alıyorum ve resimlerin altında da yazıyor. acaba başka bir yerde mi hatam var? selamlar, iyi çalışmalar--Vikiki 06:56, 27 Haziran 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Abkant.gif kaynak http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/77/Biegeanimation_3D.gif http://tr.wikipedia.org/wiki/Resim:Abkant1.jpg kaynak http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4a/Press_Brake.jpg