Kullanıcı mesaj:Gökçe Yörük

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kullanıcı mesaj:Lord Leatherface sayfasından yönlendirildi)
Lütfen mesajlarınızın altına imza ve tarih ekleyin. -- ileti

Selam Gökçe, sana bir şey danışmak isteyecektim: Şimdi açtığım Barışçılar: 1919 Konferansı ve Savaşın Sonu maddesini görmüşsündür, o kitap Türkçe dilde basılmamış. Zaten ben de o maddeyi elimdeki İngilizce kitaba bakarak yazıyordum. Sence madde ismini orijinal adıyla mı değişsem, öyle daha uygun olmaz mı? Çünkü İngilzce dilde basılmış ve Türkçesi yok. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:42, 1 Ocak 2011 (UTC)

Tamam, teşekkür ederim, sana da mutlu yıllar dilerim . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:58, 1 Ocak 2011 (UTC)

Sizin de yeni yılınız kutlu olsun. İstediğiniz değişiklikleri yapmaya gayret ederim. Uyardığınız için teşekkürler. --M. Yalçın Yalhı ileti 15:06, 2 Ocak 2011 (UTC)

  • Selam. Yeni yerleşim birimi şablonlarının birçoğunda, burada görüldüğü gibi, haritası çalışmıyor veya ben beceremedim. Bilginize. --M. Yalçın Yalhı ileti 00:12, 3 Ocak 2011 (UTC)

İdari bölünüş[kaynağı değiştir]

Şu an biraz meşgulüm ama yaparım. İstanbul konusunu İng. Wiki'de gündeme getirdim [1] fikir olumlu karşılandı (ama henüz uygulamaya koymaya fırsat bulamadım). --İnfoCan 20:20, 5 Ocak 2011 (UTC)

İdari bölünüş[kaynağı değiştir]

Selamlar Gökçe, nasılsınız? Evet bu konuda bir sonuca varılabilirse çok yararlı olacağı muhakkak. Proje sayfası tartışma sayfasında belirtip ardından köy çeşmesinde duyuru yapabilirseniz yahut direkt köy çeşmesinde yazabilirseniz, görünce ben de görüşlerimi naçizane paylaşırım. İl ve şehir konusunda ise bazı farklılıklar olması gerektiğini düşünüyorum sizin gibi. Eğer uygulamada düzgün kendi başına ayakları üzerinde durabilen bir madde yaratılabilmişse ayrı olarak kalması çok daha uygun diye düşünüyorum. Sonuçta farklı kaynaklar olduğu ve diğer maddede daha fazla yer kaplamasındansa ayrı bir başlıkta bu konunun ele alınması okurlar için daha yararlı olacaktır okuma kolaylığı açısından. İstanbul İli maddesinde ise ilden ziyade şehir anlatılmış ne yazık ki. O bölümler temizlendikten sonra "il" ile ilgili kalan bilgiye göre karar verilmesi daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Sonuç olarak prensipte ayrı olmalarını destekliyor, ancak yetersiz içerik ve şehir bilgileriyle doldurulan maddeler olduğunda muhafaza edilmesini de yersiz buluyorum. "İl" ile ilgili bilgi kafi olduğunda ayrı bir madde olarak açılabilir tabi. Sevgi ve saygılarımla--Merube 89msj 20:59, 5 Ocak 2011 (UTC)

Çözünürlük[kaynağı değiştir]

Merhaba Gökçe,

Orada yazılanları okudum şimdi. Khutuck'un da belirttiği üzere, Vikipedi'nin genişliğe göre kendini yayan bir yapısı var. Bu da Facebook'ta olmayan problemin burada ortaya çıkmasına neden olmuş anlaşılan. Bu noktada yapılabilecek tek şey Taysin'in önerdiği yol. Yani kişiye özel CSS ayarları ile monitöre uygun bir görünüm oluşturmak. Hem CSS tecrübemin sınırlı olmasından hem de monitörün başında oturup test etmeden çok yanlış yönlendirebileceğimden sanırım CSS'nin ince ayarında pek işine yaramam. Ama gördüğüm kadarıyla Taysin anlıyor bu işlerden. Önerdiği değişikliklerden sonra "Şurası şöyle kaldı ama böyle olmasını istiyorum" diye yönlendire yönlendire doğru ayarı bulmanı sağlayabilir zannediyorum. Keşke benim de anladığım bir konu olsaydı da ben yardımcı olabilseydim.

Sevgiler

Vito Genovese 17:40, 15 Ocak 2011 (UTC)


Allah Allah? CSS ile kesin düzeleceğini düşünüyorum ben. Çünkü başka bir çözüm yolunu aklıma getiremiyorum. Yukarıdan da yapılabilecek bir şey yok gibi, çünkü otomatik kaydırma bir standart halini almış durumda. Şu sayfayı bunun için yapmış sayfanın sahibi mesela, şimdi aratıp buldum. Bir kullanmayı dener misin, bakalım ne olacak? Sayfayı kendi alanında oluşturup kullandığın görünüm neyse (mesela monobook ise monobook.js'ye, vector ise vector.js'ye

importScript( 'User:Gökçe Yörük/columnlayout.css' );

ibaresini ekler misin? Ben bir saat kadar olmayacağım bilgisayar başında, döndüğümde konuşuruz.

Sevgiler

Vito Genovese 17:59, 15 Ocak 2011 (UTC)


Geldim. Etkisi oldu mu?

Vito Genovese 18:27, 15 Ocak 2011 (UTC)


Görünüm olarak Monobook varsa doğru. Dediğim gibi CSS bilgim sınırlı olduğu için elimden daha fazlası gelmiyor. İngilizce Vikipedi'nin köy çeşmesindeki Technical bölümü tam da bu işler için aslında. Orayı bir denemeni önermek kalıyor sadece bana.

Vito Genovese 18:43, 15 Ocak 2011 (UTC)

Merhaba, ilginç bulduğum için, biraz tesadüfen Bucak (yerleşim) ve Divan (yerleşim) maddelerini açtım ama konuya pek hakim olmadığım için eksik ve hatalarım olabilir. Belki ilginiz çeker diye haber vereyim dedim. --İnfoCan 20:33, 17 Ocak 2011 (UTC)

Bana Vikipedi üzerinden eposta yollayın, cevabımda adresim görünecektir, oraya malzemeleri gönderebilirsiniz. Çözünürlük sorununuz Vikipedi'ye bilgi girmenize niye engel oluyor? Tarayıcınızın pencere büyüklüğünü değiştiremiyor musunuz? --İnfoCan 21:01, 28 Ocak 2011 (UTC)
Kullanıcı sayfamın sol tarafındaki "Kullanıcıya e-posta gönder" seçeneğine tıklarsanız Vikipedi aracılığıyla bana bir mesaj gönderebilirsiniz. Bu yolla sadece bana mesaj yazabilirsiniz, dosya gönderemezsiniz (bana göstermek istediğiniz şeylerin görüntü dosyaları olduğunu varsayıyorum). Gelen mesajda Vikipedi'ye kaydolduğunuzda belirttiğiniz eposta adresiniz görünecek. Ben o mesaja yanıt verince mesaj doğrudan benim eposta adresimden sizin eposta adresinize gidecek, arada Vikipedi olmayacak. Siz bana cevap verirken eklenti olarak dosya da gönderebilirsiniz.
Çözünürlük meseleniz acaip. Başka bir tarayıcı denediniz mi? IE, Firefox, Chrome? --İnfoCan 21:25, 28 Ocak 2011 (UTC)
Firefox bir Web tarayıcısı olarak Internet Explorer'dan çok daha iyi, özellikle Vikipedi'de sayfalar çabuk açılıyor, sayfa değiştirme işlemlerinde anormallikler yapmıyor. Tavsiye ederim (görüntüleme sorununuzdan ayrı bir konu olarak!). --İnfoCan 21:46, 28 Ocak 2011 (UTC)
Şu anda 1280x800px, ama başka bir makineminki daha büyük, bir diğeri daha küçük, onları hatırlamıyorum. Ekran büyüklüğü ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Sorununuz Internet Explorer'ın güvenlik ayraları ile ilgili olmasın? JavaScript betiklerini yasaklamış olabilirsiniz. --İnfoCan 22:10, 28 Ocak 2011 (UTC)
  • Öncelikle, şablonu çevireceğiniz için teşekkür ederim. Aranavutluk'ta yaşananlar medyada genellikle Tunus Devriminin tetiklediği olaylardan biri olarak değerlendiriliyor. Fakat bir Arap ülkesi olmadığı için Vikipedi'deki en:2010–2011 Arab world protests maddesine dahil edilmemiş.--Oğuzhan 13:24, 29 Ocak 2011 (UTC)
  • Peki bu maddenin adı ne olabilir? Maddenin Almancası "Arnavutluk'ta 2009'dan beri süren siyasi kriz" gibi bir anlama geliyor.--Gökçє Yörük mesaj 13:27, 29 Ocak 2011 (UTC)
  • Çevirmeye başlayayım. Akşama doğru şablona el atarım.--Gökçє Yörük mesaj 13:36, 29 Ocak 2011 (UTC)
  • Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Oğuzhan 13:39, 29 Ocak 2011 (UTC)
  • Aldım, teşekkür ederim. Kafamın durgun olduğu bir zamanda o bilgileri değerlendireceğim. Siz de ekran açıklamalarımı aldınız değil mi? --İnfoCan 20:02, 31 Ocak 2011 (UTC)
Selam! O ismi es-sahili'l-mütsalah diye okuyorum. Ya da mutsalah. Ama Osmanlıca'da, Arapça isimleri uyarlarken, el takısı yerine şöyle yapılıyor; es-sahil-i mütsalah.--Tuleytula 21:03, 2 Şubat 2011 (UTC)
Bir dakika, saddan sonra elif gelmiş. O zaman şöyle olmalı, es-sahil-i mütsalih.--Tuleytula 21:04, 2 Şubat 2011 (UTC)
Es-sahil-i mütasalih ^_^--Tuleytula 21:06, 2 Şubat 2011 (UTC)
Evet Arapçası öyle oluyor. Transliterasyon deniyor buna. Mesela, Kiril alfabesinin Latin alfabesine transliterasyonu gibi. Transkripsiyona örnek International Phonetic Alphabet. Transkripsiyon, her değişik ses için bir karakter belirleyip yazı dilinde ifade etmeye deniyor. --Tuleytula 21:16, 2 Şubat 2011 (UTC)
Bu Arapça'nın Türkçe'ye transliterasyonu oluyor. Doğrusu bu. Bu konularda (uyarlama konularında) maalesef TDK bizi yetim bıraktı. Sadece iki üç kural var başka hiçbir çalışma yok bu konuda. Aksine rastlarsanız bana da haber verin.--Tuleytula 21:32, 2 Şubat 2011 (UTC)
  • Bence yok. Sizce sorun neresinde? Üslü sayılar mı? Transliterasyonun amacı tam olarak şu; mesela farklı bir yazı sistemine ait bir kelimeyi () başka bir yazı sistemine dönüştürmek. Tam olarak tanımı bu, amacı da -bilmiyorum sadece tahminim- diğer yazı sisteminin ulaşılamaz olmasından dolayı, örneğin İngilizce'de bir çok transliterasyon sistemi var, her farklı dönüşüm için transliterasyon sistemi var. Böylece diğer dilin yazı sistemini bilen kişi, o transliterasyonu gördüğünde o orijinal kelimeyi görmüş gibi oluyor. Temel amaç yazıyla ilgili. Ancak transkripsiyonda temel amaç, yazı değil ses. Amaç, orada sesi taşımak. Örneğin, verdiğiniz örnekteki transkripsiyonda bir nazal N var /teŋri/ kelimesinde. Burada amaç sesi bilmek, bu karakteri gören kişi, nazal N olduğunu anlar. Ancak transliterasyonun amacı bu değil, onun amacı, transliterasyonu gördüğünde orijinal yazıyı otomatikman çıkarabilmek. Bunu tam olarak anlamak için, bir sağır insan hayal edelim. Sağır kişi, transliterasyonu anlar ama transkripsiyonu anlamaz. Bununla beraber şunu ekleyim, bu bahsettiğim açıklama, her iki kavramın dar anlamları için geçerli, verdiğiniz örnek için uygun. Ancak, transliterasyonla transkripsiyon kavramı bazen içiçe geçiyor. Tek kafası karışan siz değilsiniz. --Tuleytula 21:48, 2 Şubat 2011 (UTC)
Önemli değil. İyi çalışmalar.--Tuleytula 22:00, 2 Şubat 2011 (UTC)
  • Belki daha göndermediniz ama mesajınız henüz elime geçmedi. --İnfoCan 17:57, 6 Şubat 2011 (UTC)
  • Eski kullanıcı adınızı geri almışsınız. Hayırlı olsun. Katkılar kaldı ama olsun, siz burada oldukça nice katkılar yaparsınız .--Gökçє Yörük mesaj 13:58, 7 Şubat 2011 (UTC)
Evet geri aldım :) katkılar kalsın, sil baştan başladık biz de :) Ayrıca teşekkür ederim sözleriniz için. şiştim :) --Hedda Gabler 14:01, 7 Şubat 2011 (UTC)

Tartışma:Hamaxitos[kaynağı değiştir]

  • Selam Gökçe, yanılmıyorsam Balıkkesir'i bilen biriydiniz, Tartışma:Hamaxitos sayfasına bakabilir misiniz? İsimler konusunda hiç bilgim yok --Hedda Gabler 11:53, 8 Şubat 2011 (UTC)

Selam Gökçe, nasılsın? Senden bir ricam olacaktı, Grafik Laboratuvarı takımında olduğunu gördüm de, şu ve şu haritaları Türkçeleştirebilir misin? Maddeyi KMA gösterdim de, sorun olsun istemiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:13, 12 Şubat 2011 (UTC)

Yok canım, ne kusuru. Teşekkür ederim, başka bir arkadaştan rica ederim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 22:29, 12 Şubat 2011 (UTC)

Serbest Bölge[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Size bir sorum olacaktı. Acaba neden direkt yeni madde açmak yerine yazılarınızı Serbest Bölge diye adlandırdığınız alt sayfanıza yazıyorsunuz? Sadece merak ettim.--Gökçє Yörük mesaj 22:29, 12 Şubat 2011 (UTC)
Yeni sayfa açmama huyu edindim. İsteyen adı gibi serbest olan "serbest bölge"den her şeyi alabilir :-) Bu imzasız yazı Kmoksy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Kmoksy yeni madde yazmayı bile kabul etmiyordu da, bizi kırmadı, serbest bölgede açma şartıyla madde açıyor Gökçe . Ona da şükür. --Berm@nyaİleti 22:40, 12 Şubat 2011 (UTC)
Evet, Kmoksy bir ara başka Vikipedilere geçmişti. Sonra benle başka bir Vikidost, ısrar ettik, sonunda kabul etti katkı yapmayı. Çok mutlu olmuştuk . --Berm@nyaİleti 22:47, 12 Şubat 2011 (UTC)

Hatırlıyorum da, 1 yıl öncesine kadar çok daha fazla aktif kullanıcı vardı. %70'i kayıp durumda, nereye gitti herkes, anlamış değilim Üzgün. --Berm@nyaİleti 22:51, 12 Şubat 2011 (UTC)

İlk zamanlarda anonim olarak katkı yapıyordum. Neredeyse 2,5 yıldır Vikipedi'yi tanıyorum, eskiden SD şenlik yeri gibiydi . Şimdi yeller esiyor, son 6 ayda kazandığımız aktif kullanıcı sayısı 2-3 kadar. Durum kötüye gidiyor bence. --Berm@nyaİleti 22:55, 12 Şubat 2011 (UTC)
Kumul, "Sizi özledik iletisi" diye bir şey düşünmüş te, pek faydalı olacağına inanmıyorum. Bırakıp giden kullanıcıların güçlü sebepleri olabilir, kolay kolay geleceklerini de sanmıyorum. --Berm@nyaİleti 23:02, 12 Şubat 2011 (UTC)

Sanırım yok, neyse bekleyelim bakalım, İyi çalışmalar...Myrat ileti 00:14, 15 Şubat 2011 (UTC)

  • Selamlar. Sizden bir metni Fransızcadan çevirmenizi rica etsem, yapabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 20:38, 20 Şubat 2011 (UTC)
  • Gökçe hanim, siz bana kondisyonlari verebilir misiniz? ne kadar uzun/kisa ve ne zamana lazim seklinde. Tercümenin boyutu nedir ona göre degerlendirebilecegim. Hürmetler. --fatixxx 20:41, 20 Şubat 2011 (UTC)
  • Fransızca Vikipedi'deki şu madde. Süresi önemli değil. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca ben erkekim .--Gökçє Yörük mesaj 20:44, 20 Şubat 2011 (UTC)
    • Uygundur Gökçe bey. Ben size yakisan bir zamanda geri dönerim. Hürmetler. --fatixxx 20:49, 20 Şubat 2011 (UTC)
  • Gercekten kusura bakmayin ben onu unutmusum hemen cevirirm bugün veya yarin. Saygilarimla --Sero1988 13:37, 5 Mart 2011
  • Ayrica katil Michael Myers'in gösterimide elestirildi. Mesela Rudolf-Ruediger Hamacher'e göre bir insandan daha cok, maskenin altindakinin "Önyargilar Resim Kitabin'daki" ruh hastasina benzeyen Michael'in daha cok bir zombiye benzedigini düsünüyor. Ancak Carpenter'in mükemmel stilistik imkanlarinin kullanisini övüyor, böylece onun görüsüne göre bazi basit sahnelerdeki motivesiz Myers'in gösterimini vazgecillebillir kanaatinde.
  • Carpenter'in film'in gisi hattina dair cesitli görünüsler bulunuyor. Dört dakikalik exposition'dan (Exposition'un türkcedeki tercümesini bilmiyorum ama anlatmaya calisiyim bir hikayenin basi mesela insanlari tanitir veya hikayenin neden böyle gelistigini anlatmaya calisir) sonra kirk dakikanin gecmesini bekliyor, Myers'in baska bir cinayet islemesine kadar. Bu tempo degisimi Wittich'e göre Laury'in karakterinin ve duygusal durumunun tanitilmasina ve melankoli görünen gencligin özdeslesmesine neden oluyor.
  • Der Spiegel Filmin Almanyadaki ilk gösteriminden sonra , Carpenter ve film'i elestirdi ve Myers'in uzun cinayet duraklamasina bu acik sözleri sarfetti: Ve malesef exposition'dan korku-klimax'ina kadar o kadar uzun ve önemsiz ki, katliamdaki kötü seytani büyüsü ürpertmiyor, fakat o arada kizdiran seylerden biri, genclerin arasinda zevkli seks ve kanli katliam. Sasirtici olmayan son söz Carpenter'in röntgenci filminin hayal kirici oldugu.
  • Bir cok elestirici icin filmin konusunun zayif olmasindan dolayi elestirmek ve daha derin analizler yapmak mümkün olmadi. Mesela Ronald M. Hahn ve Volker Jansen Horror-Films anslikopedisinde su noktaya degindiler (1989): Bu soruyu bir kenara birakip, yani bir insanin, bütün hayatini bir timarhande gecirmesinden sonra nasil sorunsuz bir sekilde araba kullanmasindan daha cok baska bir soru üzerinde duruyoruz. Oda sudur: John Carpenter adinda bir adam dünyaya 1948'de gözlerin acmis ve nerden bu hakka sahip oluyorda, izleyicilerin önüne konusuz bir eseri koyuyor? Ayrica ikinci bölümde Micahel myers'in 31 yasinda oldugu söyleniyor ama 1957'de dogmus bir adam filim konusunun 1978 devam ediyor ve böylece 21 yasinda oluyor. Ama bu konu film yapimcilarini galiba hic etkilemiyor: Halloween'e x milyon izleyiciler bakti ve izleyiciler yanilmaz. ( Bu hatta sadece alman prodüksüyonunda olmus, filmin orjinalinde 21 yasinda). „Lexikon des internationalen Films“ elestirisnede göre kamera müzik ve olaylarin birbirne iyi baglantili olmasina nazaran filmin konusu bos. --Sero1988


İş birliğine katılın![kaynağı değiştir]

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2011'in 11. haftası için proje olarak Şarkı ve kitap maddelerinin geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 22:22, 14 Mart 2011 (UTC)

Selam Gökçe, nasılsın? Umarım iyisindir, köy çeşmesinde de görmüşsündür; hizmetli adaylığın sözkonusu. Şurada seni aday gösterdim, umarım kabul edersin. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:27, 15 Mart 2011 (UTC)

İçinden geçeni uygulamışsın Gökçe, bence en iyisi . Ben teşekkür ederim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:01, 16 Mart 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Alai-kurdistan.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 18:45, 19 Mart 2011 (UTC)

  • Kusura bakmayın otomatik gönderiyor size de gelmiş cevap yazmasanız da olur bu tür şeylere.--Reality 18:51, 19 Mart 2011 (UTC)

Çözünürlük[kaynağı değiştir]

Selamlar. Size bir konuda danışmak istiyorum. Yarın yeni bir monitor alacağım. Acaba sizin kullandığınız ekranın çözünürlüğü nedir?--Gökçє Yörük mesaj 16:56, 31 Mart 2011 (UTC)

Selam. Monitörüm 17"lik. Çözünürlük ise 1280x960.--Rapsar 17:08, 31 Mart 2011 (UTC)

Merhaba Gökçe,

En.wiki'nin köy çeşmesinde soracaktın bunu hani, en son öyle bırakmıştın. Sorma fırsatın oldu mu? Oradan bir CSS çözümü çıkacağına emin sayılırım zira. Keşke benim elimden gelse...

Benim bilgisayar olayları biraz karışık, üçü taşınabilir 4 bilgisayar ve taşınabilirlerin ekranlarının dışında da toplamda 10 tane monitör var evde. 17 inç ekranlar için 1280 x 800, 15 inçlikler için ise 1024 x 768 kullanıyorum. 19 ve 11 inçliklere ise şu an bakabilecek durumda değilim.

Eğer CSS'den ümidi kestiysen 1444 x 900 gibi standart orantıdan çok çok uzaklaşmamış bir alet al istersen. Test falan da et almadan, en sağlıklısı olur.

Vito Genovese 17:35, 31 Mart 2011 (UTC)


Eğer monitörden başka alanlarda memnunsan sırf bu yüzden dünyanın parasını verme yeni bir monitöre. Tüm çözüm yolları tükenmeden verme en azından. Gel biz bu en.wiki işini yapalım, mesajı da ben hazırlar sorarım orada.

Sen yeni anlatıyor gibi, sorununu hiç bilmeyen birine anlatır gibi bir metin yazar mısın bana. Bir de Vikipedi'deki sorunu görmelerini sağlayacak bir ekran görüntüsü alır, imageshack tarzı ücretsiz bir resim sunucusuna yükleyip burada bana bağlantısını verirsen harika olur.

Vito Genovese 18:05, 31 Mart 2011 (UTC)

Korku rehberi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Nasılsınız? Ben korku filmleri hakkında yazmak isteyenlere kolaylık olsun diye şöyle bir şey hazırladım. Elimdeki video kasetlerinin ve posterlerin isimlerini yazdım. İnternetten de araştırma yaptım. Sizi de haberdar edeyim dedim. Sizin de elinizde bu konuda materyal vardır diye düşünüyorum. Saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 10:23, 4 Nisan 2011 (UTC)

Selam Sayın Gökçє Yörük. "Korku rehberi" projenizde kolaylıklar dilerim. Anladığım kadarıyla çalışmanız galiba sadece sinema alanını kapsayacak (Belki o zaman adını "Korku sineması rehberi" olarak değiştirirsiniz). Proje, Kitap vb gibi alanları da kapsayacaksa sizi çok uğraştırır gibime geliyor. Şu aralar pek vaktim yok ama fırsat bulabilirsem tabii ki katıda bulunabilirim. Saygılar, iyi çalışmalar.Docbaba mesaj


Selam Gökçe, Sabri76'nın ortalığı yatıştırmak için onu yazabileceğini de düşündüm, merak etme. Ancak oradaki hakaretlere dikkatini çekerim, Sabri'nin o noktada kesinlikle VP:TBA'yı, VP:MİLLİ'yi ve VP:N'yi hatırlatması gerekirdi, söz konusu maddeyi SM yapmak istemesi üzücü değil, az önceki dediklerimi hatırlatmaması üzücü. Kimsenin boş yere suçlandığını sanmıyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:11, 19 Mayıs 2011 (UTC)

Dinlemeleri, kavramaları için çabalaması yeterdi. Tıpkı Emperyan'ın yaptığı gibi. İyi çalışmalar... --Berm@nyaİleti 13:42, 19 Mayıs 2011 (UTC)


  • Selamlar. Şu madde Türkçe Vikipedi'de yok. Galiba Rusça biliyorsunuz. Rica etsem çevirip Vikipedimize kazandırabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 14:57, 19 Mayıs 2011 (UTC)
İnşallah yarın hall ederim. Sevgiler. --N KOzimesaj 15:03, 19 Mayıs 2011 (UTC)
Tamamdır. Artık geri kalanını siz hall edersiniz. --N KOzimesaj 05:00, 20 Mayıs 2011 (UTC)

Siz bana söyleyin ne cevrilcek diye ellimden geleni yaparim. --Sero1988 4 Haziran 2011 00:32 (UTC)

Madde ama Türkce Vikipedi'de mevcut? Tam olarak nereyi cevirmemi istersiniz? --Sero1988 4 Haziran 2011 00:36 (UTC)

Ankete katılın lütfen![kaynağı değiştir]

  • Yukarıdaki çok ama çok önemli konuyu kapatmak istemezdim ancak bu anketleri 2 hafta içinde mümkün olduğu kadar çok katılımlı bir şekilde gerçekleştirmek zorundayım. Bir tez hazırlamadan dolayı. Bu yüzden lütfen bu ve buradaki anketlere katılın!' Daha önceki ankete katıldığınız için gönderilmiştir. Emperyan-ileti 11:56, 25 Haziran 2011 (UTC)

Selam Gökçe, nasılsın? Umarım iyisindir, büyük ihtimalle Ağustos gibi buluşma olabilir İstanbul'da. Hangi şehirde bulunduğunu bilmiyorum, İstanbul'da olduğunu farzederek yazıyorum bu mesajı: Buluşmaya gelecek misin? En çok merak ettiğim Vikipedistlerdensin . İyi vikilemeler, saygılar... --Berm@nyaİleti 00:35, 5 Temmuz 2011 (UTC)

  • Size Vikipedi aracılığı ile bir e-posta gönderdim. İlk defa buradan e-posta göndermeyi deniyorum, umarım becerebilmişimdir. Bana e-postada bahsettiğim konuda yardımcı olursanız sevinirim. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 18:54, 7 Temmuz 2011 (UTC)
Kusura bakmayın yeni gördüm mesajınızı, vikiden çıkmıştım da birkaç saatliğine. Görür görmez, hemen cevapladım. Sevgiler--Merube 89msj 21:52, 7 Temmuz 2011 (UTC)
    • Sorularımı yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 07:27, 8 Temmuz 2011 (UTC)
Rica ederim. Elimden gelen konularda her zaman seve seve... İyi vikiler, sağlıcakla--Merube 89msj 19:31, 8 Temmuz 2011 (UTC)

Vampir Barnstarı[kaynağı değiştir]

Teşekkürler
Vampir Yıldızı

27. Hafta İş Birliği Projesi İkinci Ostend Baskını'na yaptığınız katkılardan dolayı teşekkürler. Projenin ilerlemesine yaptığınız değerli katkılardan dolayı size bu, Vampir barnstarını hediye ediyorum. --Duke ϡ»» ileti ^^ 14:19, 11 Temmuz 2011 (UTC)

  • Size bir mesaj daha gönderdim. Zahmet olmazsa eğer bakabilir misiniz? Esenlikler dilerim, saygılar...--Gökçє Yörük mesaj 22:18, 11 Temmuz 2011 (UTC)
Ne zahmeti, lafı edilmez. Dün başlayan -nedenini anlayamadım- ilginç bir sunucu sorunu nedeniyle hotmail.com'dan oturum açma sayfasına giremiyorum. Sorunu çözer çözmez hemen bir mesaj yollayacağım. Neden olabilir sizce? Geçer diye bekliyorum ama o taraflarda bezi yok gibi. Hotmail'de genel bir sorun mu bende spesife bir sorun mu acaba? İsterseniz irc'e gelin ben de gelirim size uygunsa?--Merube 89msj 22:24, 11 Temmuz 2011 (UTC)
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Daha sonra "http" yerine "https" yazdım. Oturum açılıyor. Yine sorun verirse sayfayı "geri" yapıp yeniden url yerine https://www.hotmail.com yazıp giriyorum. Oluyor. Irc'i hiç kullanmadım bu zamana kadar. Ama deneyebilirim, umarım becerebilirim.--Gökçє Yörük mesaj 22:31, 11 Temmuz 2011 (UTC)
Çok teşekkürler açıldı sayfa dediğiniz gibi yapınca. Hemen okuyup cevaplıyorum şimdi. Yine de irc'de bekliyorum. Daha hızlı birebir konuşabiliriz böylece. Şimdi maile bakıyorum. Sevgiler--Merube 89msj 22:35, 11 Temmuz 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:ZastavaSandzaka-1-.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

İyivikiler... [ho? ni!] 19:14, 12 Temmuz 2011 (UTC)

Vikihaber'de hizmetlilik oylaması[kaynağı değiştir]

  • Vikihaber'de şu anda bir hizmetlilik oylaması yapılmaktadır ve değişen oy politikasına göre oy hakkınız bulunmaktadır. Katılımın artması ve farklı görüşlerin de temsilini artırmak amacıyla kişilere oylamaya davet mesajları göndermekteyim. Oy kullanmanız ve/veya görüşlerinizi belirtmenizi rica ederim. İyi akşamlar.--Reality 19:45, 13 Temmuz 2011 (UTC)
  • Herhangi bir projede 100'den fazla katkınızın olması yeterli ki eminim vikipedi'de yüzden fazla değişikliğiniz vardır. Dolayısıyla oy kullanma hakkına sahipsiniz.--Reality 19:49, 13 Temmuz 2011 (UTC)

Dini sansür[kaynağı değiştir]

Sorun çıkarsa tartışırız --Superyetkinileti 20:09, 14 Temmuz 2011 (UTC)

Selam genç! Câmpulung maddesindeki şablonun zamanı geçmiş, içerik de İngilizce duruyordu, bir hatırlatayım dedim, icabına bakarsın Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 20:04, 27 Temmuz 2011 (UTC)

Merhaba. Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation bağlantısını siz oluşturmamışsınız. Onu bıraktım, diğerlerini G6'dan sildim. Öte yandan, bu sayfalara verilen bağlantılar mevcut. Sanırım yönlendirmeleri güncelleyeceksiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:01, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Next Generation'a bağlanan sayfalar var. Yönlendirmenin hedefini güncelleyecekseniz bunu silmemize gerek yok. Yoksa bunun üzerine taşımak istediğiniz başka bir sayfa mı var? İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 21:15, 28 Temmuz 2011 (UTC)
Vikipedi'de saniyeler bile önemli --Superyetkinileti 21:18, 28 Temmuz 2011 (UTC)

Sadece tek yönlü olarak yüklenmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Politikalara hakimiyet ile politikaya hakimiyet farklı şeylerdir. Benim orada gördüğüm politikaya hakimiyet yoksunluğu ve düzeltilemeyecek bir şey değil diye düşünüyorum. Eğer bir politika ihlali daha mevcutsa oyumu gözden geçirebilirim. Teşekkürler. --Gktr 09:42, 3 Ağustos 2011 (UTC)


Selamlar. Haberiniz olsun dedim...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 18:47, 3 Ağustos 2011 (UTC)

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 31. hafta projesi 2009 senesinin ilk 6 ayının maddelerini düzenleme olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ------Duke ϡ»» ileti ^^ 12:38, 5 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Tartışmaya Katılın![kaynağı değiştir]

Bu sayfadaki Kukla politikasını okuduktan sonra;
  • politikada anlamadığınız bölümler için lütfen bana başvurunuz.
  • politikayı kavradığınız takdirde topluluğumuz için önem teşkil eden Kukla tartışmasına lütfen katılınız.
  • Politikaların değişebilmesi Vikipedi'nin özgürlüğünün bir kanıtıdır. Sizde bize destek olun ve politikamızı geliştirmemize yardımcı olun!
  • Kukla politikasının getirmiş olduğu cezalardan dolayı Vikipedistler, Vikipedi'ye bir daha katkı yapamamaktadırlar. Lütfen tartışmaya katılın ve yorumunuzu belirtin. Teşekkürler.

--Gktr 20:49, 7 Ağustos 2011 (UTC)

Bildirdiğiniz için teşekkürler. Saygılarımla, hemşeriniz Supermæn mesaj · katkılar 14:43, 8 Ağustos 2011 (UTC).

İş birliği duyurusu![kaynağı değiştir]

Yeni İş Birliği Projesini Keşfedin!
  2011'in 32. hafta projesi Afiş aranan filmler kategorisinin temizlenmesi olarak seçilmiştir. 


  Şimdi rekabete ortak olun. Çünkü, iş birliği takımı ile daha rahat, kolay ve hızlı katkıda bulunabilirsiniz.  
  Ayrıca özel önerilerinizle yeni iş birliği konuları aday gösterin ya da mevcut adaylıkları sonuca bağlayın.  
Teşekkürler! ----82 ~145 ileti 21:15, 9 Ağustos 2011 (UTC)
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bu sayfaya imzanızı bırakın.

Tong Yabgu Kağan[kaynağı değiştir]

Çok memnun olurum. Böylece KM seçilme ihtimali de güçlenmiş olur. --cobija 02:58, 13 Ağustos 2011 (UTC)
Korku filmi önerileri
Korku filmi öneri rehberiniz gerçekten harika! Teşekkürler! --Gktr 03:16, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:28, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Reality 13:28, 16 Ağustos 2011 (UTC)

  • Selamlar. Aşağıdaki Almanca cümleyi çevirebilir misiniz? Teşekkürler...
    • Der katholische film-dienst beurteilte den Film wenig freundlich: „Hemmungslos sadistischer Horrorfilm mit nervtötendem Soundtrack, technisch wie inhaltlich gleichermaßen niveaulos.“--Gökçє Yörük mesaj 02:21, 18 Ağustos 2011 (UTC)
  • Katolik Film Hizmetleri (Der katholische Film-Dienst) Filmi nazik olmayan bir şekilde değerlendirmişti: "Film müziği sinir bozucu olan dizginsiz sadist, teknik ve içerik olarak aynı şekilde vasat bir korkufilmi". --Dadaş 14:44, 18 Ağustos 2011 (UTC)
  • Evet, malesef bu aralar Vikipediye fazla giremiyorum.. --Dadaş 15:44, 18 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar... Öncelikle özel bir istek olduğu için sizden özür diliyorum. Ancak böyle önemli bir konuda (tabi ben öyle olduğunu düşünüyorum) bu kadar az talep görmesi beni buna itti. Acaba buradaki yazılanlarla öncelikli olarak da son yazmış olduklarımla ilgili fikir bildirip bir karar almamıza yardımcı olursanız sevinirim.--özgür|fikir 14:37, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Teşekkürler... :) --özgür|fikir 14:38, 20 Ağustos 2011 (UTC)

Rapsar oyunu değil, yorumunu değiştirmiş Sonuç olarak, sayfanın silinmesi ya da aktarılması yönünde bir karar alınmadığından karar tanımı çok da önemli değil. İyi vikiler. --Superyetkinileti 18:09, 21 Ağustos 2011 (UTC)

Ramazan Bayramı'n kutlu olsun.[kaynağı değiştir]

Ramazan Bayramı'n kutlu olsun, Gökçe Yörük. -- Supermæn mesaj · katkılar 10:19, 30 Ağustos 2011 (UTC)

Merhabalar. Evet artık Vikipedi'ye geri döndüm sayılır. İyi günler.

 The Emirr İleti 12:24, 01 Eylül 2011 (UTC+3)

Merhabalar... Vikipedi'ye kayıtlı e-posta adresinizi kullanıyor musunuz? ya da kayıtlı bir e-posta adresiniz var mı? :D --insan|perver 19:29, 3 Eylül 2011 (UTC)

O hâlde bir tane atmış bulunuyorum:) --insan|perver 19:37, 3 Eylül 2011 (UTC)

Reality 02:49, 5 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Ahmet Hasan el Bekir.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 05:58, 6 Eylül 2011 (UTC)


Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Szarvasi késő avar kori csont tűtartó.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 05:59, 6 Eylül 2011 (UTC)


Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Karesi-Saruhan Eyaleti.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 06:00, 6 Eylül 2011 (UTC)


Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Hersek Vilayeti.gif adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:34, 6 Eylül 2011 (UTC)


Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Stema Tighina.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 12:39, 6 Eylül 2011 (UTC)


Merhaba Gökçe Yörük,

Oluşturmuş olduğunuz Şablon:Annem adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden ş2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Emyilmesaj 20:01, 8 Eylül 2011 (UTC)

Şans bebeği isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

Düzeltme yapayım m2'den hızlı silindi. Eğer çalışma yapmayı düşünüyorsan bir haber uçur hemen geri getireyim. Kolay gelsin.--Reality 22:01, 19 Eylül 2011 (UTC)
  • Selamlar. Sizinle özel bir konu hakkında konuşmak istiyorum. Daha önce konuşmuştuk. IRC'e gelebilmeniz mümküm mü? GökçeYörük 13:58, 22 Eylül 2011 (UTC)
Birazdan geliyorum--Merube 89msj 14:01, 22 Eylül 2011 (UTC)

kontrol isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu değişikliği kontrol edemedim. Bir el atar mısın--вяí¢αи76ileti 16:35, 24 Eylül 2011 (UTC)

  • Selamlar. Abi kontrol derken editörlük fonksiyonundan mı bahsediyorsun? Yoksa kaynaklandırayım mı? GökçeYörük 19:41, 24 Eylül 2011 (UTC)
Editörlük fonksiyonunu kasdetmiştim. Gerekirse fact şablonu da ekleyebilirsin, sana kalmış ama biraz uzmanlık gerektiren bir editörşlük kontrolü o--вяí¢αи76ileti 08:18, 25 Eylül 2011 (UTC)

Vikiproje:Fotoğrafhane[kaynağı değiştir]

  • Selam Gökçe. Vikiproje:Fotoğrafhane'yi Vikipedi:Grafik Laboratuvarı'nın bir alt bölümü haline getirmek faydalı olmaz mı? GL bile işlemiyorken buranın işlemesi pek mümkün görünmüyor ki zaten işlememiş de. Fikrini alayım dedim kolay gelsin.--Reality 03:30, 25 Eylül 2011 (UTC)

Resim istekleri[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Vikipedi:Resim istekleri'nin adını geri almışsınız. Bunu neden yaptığınızı öğrenmek istiyorum? Ama önce ben size neden değiştirdiğimi söyleyeyim. Öncelikle bu geniş çaplı değişiklik değildir. Proje Aralık 2008'de açılmış ve o zamandan beri kimsenin eli değmiyor, botlar hariç. Bu projenin amacı, İngilizce versiyonu gibi fotoğraf isteklerine cevap vermektir. Mesela bugün köy çeşmesinde paylaştığınız yazıyı buraya yazabileceksiniz. Projenin adı sorunlu. Çünkü "resim" demek çok geniş bir kavram. Grafik, harita, çizim vs. için kullanılıyor. Sayfaya en uygun isim "fotoğrafhane". Bu kelime "fotoğrafçının çalıştığı, fotoğraf çekilen yer" anlamına gelir. Diğer istekler Grafik Laboratuvarı'nda yapılacak. Şimdi söyleyin bunu da mı tartışalım? Ayrıca ben deneyimsiz bir kullanıcı değilim, kendi başıma değişiklik yapacak. Kuralları falan çok çok iyi biliyorum ve uyguluyorum da. 4 senedir "sürekli" aktifim. Sizden değişikliğinizi geri almanızı rica ediyorum. Esenlikler dilerim, saygılar... GökçeYörük 14:33, 25 Eylül 2011 (UTC)
Selam. Değişiklik özetinde belirtmiştim aslında. Birkaç kişinin daha fikrini almak, en azından tartışma sayfasına ufak bir not düşüp, birkaç gün içinde cevap gelmediği durumda taşıma yapmak daha uygun. Neden? Burada onlarca kişi aktif, o kadar aktif olmayan ise yüzlerce kullanıcı var. Bu kullanıcıların fikirleri, düşünceleri çeşitlilik gösteriyor. Size göre ak olan şey bir başkasına göre olmayabilir. Sizin yüzde yüz doğru kabul ettiğiniz olgular, başkaları için öyle olmayabilir. Beş parmağın beşi de bir değil denir ya, öyle. Sizin isim değişikliğinize bu gözle baktım. Yeni isim uygun değildir veya yanlıştır diye geri almadım. Mesela siz de benzer şekilde şu Simpsonlar maddesinde yaptınız. Direk isim değişikliğine gitmek yerine tartışma sayfasını kullandınız. Benimki de aynı mantık.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:39, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Tamam. Vikipedi'deki en önemli şeylerden biri tartışmaktır. Ama tartışmaya gerek var mı, bir düşünelim isterseniz. Zaten tamamlanmamış bir proje, 3 senedir yapım aşamasında. Henüz topluluk bunu tanımıyor bile. İsim başlı başına sorunlu. Bu benim şahsi düşüncem değil. Resim ile fotoğraf aynı şey değildir. Zaten Türkçe Viki'deki topluluk tartışmalara yeterince katılım göstermiyor, bence. Uzun uzun birilerinin ilgilenmesini beklememiz anlamsız. Yakında projenin tanıtımını yapacakken sizin değişikliğiniz birazcık şevkimi kırdı, n'apayım? GökçeYörük 14:44, 25 Eylül 2011 (UTC)
Ben de tanımıyordum, sayende tanımış oldum bu arada :) Resim ile fotoğraf aynı şey değildir, ama bildiğim kadarıyla resim daha kapsamlı. Fotoğrafı da bir resimdir, tablo da. Kendi adıma konuşayım, ne zaman Vikipediyi açsam son değişikliler kısmına gider ve tartışma sayfalarını listelerim. En basitinden son 50 tartışma değişikliğim son iki gün içinde olmuş. Elimden geldiğince kendi fikrimi belirtirim. Hevesiniz kırılmasın, kırılması için de bir sebep yok. Kendi açtığım maddenin dahi adını sorgularım mesela. Ne diye heves kırılsın ki? Aksine tartışıp, doğru şeyi bulmak beni mutlu eder :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 14:51, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Ya tam sayfa üzerinde çalışırken geri alınınca şey ettim. Tartışmaya bence hiiiç gerek yok. Siz de öyle düşünüyorsanız, değişikliği geri almanızı rica ederim. İlla da tartışılsın derseniz, gereksiz de olsa öyle yaparız. GökçeYörük 14:56, 25 Eylül 2011 (UTC)
Ben işe farklı bir yönden bakarak "dosya istekleri" olsun derim. Vikipedideki sayfa gruplarından biri de dosyadır bildiğiniz üzere. Fotoğraf veya resim gibi kendimizi sınırlamayalım, video ve ses istekleri de oraya yapılsın :) Öte yandan tüm kullanıcıların istek yapabildiği bir yer olduğundan proje demeye gerek olmadığını düşünüyorum ben. Sayfa taşıma talepleri sayfamız var mesela benzer olarak. Buna uydurmak için Vikipedi:Dosya istekleri/talepleri olabilir bence. Bakın, konuştuk ve benden apayrı bir fikir çıktı :)--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:02, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Sizden apayrı fikir çıktı, benim projeler de karıştı gitti :). Harita, grafik gibi resim istekleri zaten Grafik Laboratuvarı'nda yapılacak. Fotoğraflar için bence burası uygun, Almanca versiyonuna bakarsanız iyi olur. İyi bir örnek. Dosya derseniz işin içine video, ses ve resim girer. Resimler için dediğim gibi Grafik Laboratuvarı var. Yani burası da fotoğraflar için olmalı. Daha ne diyeyim? GökçeYörük 15:07, 25 Eylül 2011 (UTC)
Hepsini tek bir çatı altında toplasak? Ne gerek var fotoğraftı, resimdi, videoydu, sesti, animasyondu diye ayırmaya? Hepsi bir arada olur, derli toplu olur...--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:09, 25 Eylül 2011 (UTC)
  • Dosya -> Resim+Video+Ses -> Harita+Grafik+Fotoğraf (Resimin açılımı). Şimdi Grafik Laboratuvarı, harita ve resimleri düzenlemek ve yenilerini oluşturmak için. Fotoğraflar için Fotoğraf hane açılacak ve resim projesi tamamlanmış olacak. Hepsini bir arada yapmak istersek ana baba gününe döner. Diğer vikilerde de böyle bir uygulama yok. Hatta daha ayrıntılı sayfalar var. Dosya istekleri projesi açılırsa Grafik Laboratuvarı da kapanır. GökçeYörük 15:15, 25 Eylül 2011 (UTC)
En büyük Vikipedide şöyle muazzam bir sayfa oluşturmuşlar; istekler. Orada medya başlığı var. Kayıt (ses diyebiliriz) ve resim olarak ikiye ayırmışlar orayı. Pictures sayfasında haritasından, tablosuna, çiziminden, fotosuna tüm görsel öğe talepleri oradan yapılıyor. Grafik Laboratuvarı, harita ve resimleri düzenlemek ve yenilerini oluşturmak için dediniz. Bu da istek olmuyor mu? Aslında fazladan bir grafik lab. kalabilir. Düzenleme, Türkçeleştirme istekleri oradan yapılabilir. Bir de görsel isteklerin yapılacağı bir sayfa olabilir.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 15:23, 25 Eylül 2011 (UTC)

Selam Gökçe, öncelikle tasarımı çok beğendim, eline sağlık. Bu projeleri hareketlendirecek her türlü değişikliği destekliyorum. Bir de resim istekleri sayfası çevrilmeden kaldı, bu yüzden orayı düzenlemeye sıfırdan başlayabilirsin. Yardım edebileceğim bir konu olursa lütfen yaz, kolay gelsin. --Gökhan 18:54, 25 Eylül 2011 (UTC)

  • Selamlar. Anladığım kadarıyla buradaki gibi Osmanlı valileri şablonu hazırlıyorsunuz. Yılmaz Öztuna'nın Büyük Türkiye Tarihi adlı kitabında tüm listeler var. Kitabın sayfalarının fotoğrafını çektim. İsterseniz e-posta adresinize göndereyim. GökçeYörük 14:43, 29 Eylül 2011 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Elim değdikçe Osmanlı devlet adamları (vali, nazır, elçi vs.) şablonları hazırlıyorum ama şu an için bütün valilerin şablonlarını hazırlamak gibi bir projem yok. Şu an daha çok nazırlar ve elçilerle uğraşıyorum. Valilerin listesi çok kabarık. Pek gözüm almıyor. Şimdi size zahmet vermeyeyim. Eğer ilerde elim değerse sizi rahatsız ederim. Çok sağolun. Kolay gelsin. ---Vikiyazar
İstek yapıldı Yapıldı Ek olarak bu tarz tüm isteklerinizi VP:STT'de belirtirseniz en geç 2 gün içerisinde gerekli işlem yapılır. Ama sorun değil böyle de hallederiz bazen.) Kolay gelsin.--Reality 18:35, 10 Ekim 2011 (UTC)

Selam. Osmanlı İmparatorluğu maddesinin adı değiştirilmiş. Bu konu hatırladığım kadarıyla bir yerlerde tartışılmıştı ve devlet yerine imp. kullanılması belirlenmişti. Doğru mu hatırlıyorum acaba?--Rapsar da ne ki? 16:03, 28 Ekim 2011 (UTC)

Reality 02:37, 4 Kasım 2011 (UTC)

  • İstek yapıldı Yapıldı - Halledildi. Utku TanrıvereMesaj 02:46, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Selamlar Gökçe. Yukarıda belirtilen dosya, maddede yapılan yanlış bir değişiklik nedeniyle kullanılmıyor gözüküyordu. Uyarıyı gördükten sonra maddedeki işlemi geri alarak tekrar dosyanın kullanılmasını sağladığımı belirtmek için yazmıştım. :) İyi çalışmalar. :) Utku TanrıvereMesaj 15:41, 4 Kasım 2011 (UTC)

Yönlendirme[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Bayramınız mübarek olsun öncelikle. Köy Çeşmesi'ndeki tartışmadan sonra Vikipedi:Resim istekleri'nin Vikiproje:Fotoğrafhane'ye yönlendirilmesini sizden rica edeceğim. Orada da belirttiğim gibi "resim" kelimesi harita, şema, fotoğraf gibi görselleri ifade ediyor. Projenin amacı fotoğraf olmalı. Çünkü diğerleri için Grafik Laboratuvarı diye bir projemiz var. Karşı çıkan da olmadığına göre (gerçi ne denilebilir ki). Saygılar... GökçeYörük 00:48, 8 Kasım 2011 (UTC)
Tartışma bitince yaparım, sadece hatırlatın :) Khutuckmsj 01:06, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Tamam bekleyelim öyleyse. Şu an farklı öneri olmadığı için bir hafta beklesek olur mu? Farklı öneriler çıkarsa tartışmanın bitmesini bekleriz. Bu arada madde açan robotunuz acaba Osmanlı sancaklarını açabilir mi? Gerekli olan bilgileri ben hazırlarım. Bu konuda sizden bilgi almak istiyorum. GökçeYörük 11:04, 8 Kasım 2011 (UTC)
Eldeki verilerin niteliğine bağlı, elinizde tablolar varsa deneyebiliriz. Khutuckmsj 12:05, 8 Kasım 2011 (UTC)
  • Yani şu an elimde tablo yok. Ama sancaklarla ilgili gerekli dokümanlar mevcut. Yapılacak tablonun nitelikleri nasıl olmalı? GökçeYörük 12:10, 8 Kasım 2011 (UTC)
Eldeki veriler bir Excel tablosunda düzenlenebilecek şekildeyse maddelerini de açabiliriz sanırım. Khutuckmsj 18:43, 8 Kasım 2011 (UTC)

Vikipedi'de uzun bir süredir tartışma konusu olan ve taslak madde tartışmasıyla beraber yürüyen hızlı sil M1 kriteri hakkında şu sayfada [3] teklif verildi. Amaçlanan kısa maddelerin tamamen anlamsız maddelerle aynı işlemi görüp silinmesi şeklindeki uygulamayı gidermek ve dolayısıyla M1 kriterinin potansiyel yanlış uygulamalarını ortadan kaldırmak. Görüş belirtmeniz faydalı olacaktır. Saygılarımla--Alperen 11:44, 8 Kasım 2011 (UTC)

  • Tamam fikir belirtirim. Bot ile taslak madde açma da acaba bu konu ile alakalı mıdır? GökçeYörük 11:53, 8 Kasım 2011 (UTC)
Teşekkür ederim. Doğrudan alakalı sayılmaz. Daha çok Vikipedi:Taslak politikası ile doğrudan alakalı. Vikipedi:Taslak uzun bir süre önce değişti ama birkaç cümlelik maddelerin taslak olduğu orada yazarken, "kısa maddeler silinir" şeklinde bir tutarsızlığa sebep olmamak için M1'de güncelleme teklif ettim. Botla madde açılması konusu ile uzaktan alakalı çünkü botlarla genelde rutin bilgi içeren maddeler açılıyor ve malesef çok uzun madde yazmaları zaten beklenemez.--Alperen 11:57, 8 Kasım 2011 (UTC)

Yeni kullanıcı çekme[kaynağı değiştir]

Selam Gökçe. Çeşmede bir konu açtım, sitenotice kısmına (Jimbo'nun bağış topladığı yer) bir banner tasarlayıp yeni kullanıcı çekelim diyorum, yapabilir misin öyle bir banner? Khutuckmsj 22:42, 12 Kasım 2011 (UTC)

  • Selamlar. Yapabilirim, biraz gecikebilir. Çünkü bugünlerde çok yoğunum ve Vikipedi'ye sık giremiyorum. Tariflerinizi bekliyorum. GökçeYörük 19:40, 13 Kasım 2011 (UTC)
Ok, zaten önce bir çeşmede tartışalım, daha vakit var banner vb. şeylere. Rasgele çalışmalar yap istersen, uygun ve boş vaktinde Jimbo'nun üstteki bannerı gibi "Vikipedi güzel mi? Siz de yazar olun, daha güzel olsun!" tarzı bir temada bir şeyler karalayabilirsen süper olur.--Khutuckmsj 19:50, 13 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar. İlçe haritaları teker teker bayağı zor olcağa benziyor. Bu yüzden illerin idari haritalarını yüklesem sanırım akıllılık etmiş olacağım. Tıpkı bunun gibi. Ne dersiniz?

 The Emirr İleti 18:43, 20 Kasım 2011 (UTC+4)

Desteğiniz için teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Gökçe Yörük hizmetlilik oylamamda beni desteklediğiniz için çok teşekkür ederim. Maalesef yeterli oy sayısına ulaşamadık İyi çalışmalar dilerim.---- Akhilleus ileti 16:39, 22 Kasım 2011 (UTC)

Tekrar merhaba. Grafik Laboratuvarında kanımca köklü bir değişikliğe gitmemiz lazım. Tıpkı Bilim Takımında olduğu gibi. Çeşitli koşullar ve müracaat edilecek bir yetkili olsa bence çok iyi olur. Bunu bence düşünelim. Oylamaya sunalım. Ayrıca görev dağılımı yapabiliriz. Bu sayede istekler konusunda hızlı bir ilerleme sağlayabiliriz. Düşüncelerinizi bekliyorum. İyi günler.

 The Emirr İleti 20:09, 22 Kasım 2011 (UTC+4)

Gerçekten lafı ağzımdan aldınız. Oldukça güzel bir fikir. Bence dediğim gibi bir eleme yapsak daha iyi olur. Değişiklik sayısına göre örneğin. Bir de tıpkı Bilim Takımında olduğu gibi bir kullanıcıya başvuru yoluyla üyeliğe izin verilse projenin hem itibarı hem de kalitesi artacaktır. Tekrar tebrik ederim. Umarım düşüncelerimizi en iyi şekilde hayata geçirebiliriz. Kolay gelsin, iyi günler.

 The Emirr İleti 16:33, 23 Kasım 2011 (UTC+4)

İstanbul'un işgali[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. İstanbul'un işgali ile İstanbul'un kurtuluşu'nun birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü İstanbul düşman işgalinden kurtulurken herhangi bir çatışma olmadı. Antlaşma sonucu itilaf kuvvetleri çekildi. Ne dersiniz? GökçeYörük 16:23, 22 Kasım 2011 (UTC)
    • Cevap vermekte geciktiğim için kusura bakmayın. Bu birleştirme önerinize katılıyorum. Zaten bu iki madde de aslında biraz zayıf kalmış. İstanbul'un kurtuluşu maddesi özellikle zayıf. İleride bu konular zenginleştirilirse belki tekrar ayırmak gerekebilir ama şu anda birleştirilmelerini destekliyorum. Zaten İstanbul'un işgali maddesinde bu işgalin nasıl sona erdiğinin açıklanmaması büyük bir eksiklik. İyi günler. ---Vikiyazar 16:39, 28 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar. Sanırım oylamada Resim Atölyesi fikri kabul edildi. Artık hayata geçirsek nasıl olur? İyi günler.

 The Emirr İleti 13:38, 27 Kasım 2011 (UTC+4)

Verdiginiz destek icin size gercekten cok tesekkür ederim. --Sero1988 10 Aralik 2011, 03:14 (UTC)

Sürüm kontrolörlüğü[kaynağı değiştir]

Sürüm kontrolörlüğü için tekrar aday oldum. Desteğinizi bekliyorum.--Türk Süvarisi ileti 12:59, 11 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Gökçe, her iki oylamamda da vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim. Layık görüldüğüm hizmetlilik görevini en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğim. İyi vikiler.---- Akhilleus ileti 16:31, 25 Aralık 2011 (UTC)

  • Selamlar Sabri abi, nasılsın? Uzun zamandır konuşamıyoruz. Dün Revan Hanlığı maddesini gördüm. Onu yakın zamanda SM yapacak mısın? Elimde Richard Tapper'in İran'ın Sınır Boylarında Göçebeler adlı kitabı var. Ondan da yararlanabiliriz. Ayrıca aklıma gelmişken söyleyeyim, "Kırmızı Gül Demet Demet" adlı bir türkü var. "Şol Revan'da balam kaldı" diyor bir dizesinde hatta. Ona da yer verebiliriz. Saygılar... GökçeYörük 19:03, 10 Aralık 2011 (UTC)
Yoğunluk işte... O maddeyi bir yılı aşkındır yakın zamanda SM yapmak istiyorum ama o kadar yavaş ilerliyorum ki, bir SM ilerlemesinde yavaşlık rekorunu kırmışımdır. Hizmetlilik sorumluluklarım dışında YMD'de çok fazla atlanan madde oluyor ve onlarla ilgileniyorum. Sonuç olarak fazla zaman ayıramıyorum. Richard Tapper'ın o kitabında ilgili kısımları eğer kısaysa bana sayfa kaynağı göstererek yazabilir misin? Eğer birkaç sayfa varsa da tarayıp e-postayla e172238@metu.edu.tr adresine atabilir misin? Bir de, bahsettiğin türkünün madde için pek faydalı olacaını düşünmüyorum. Eğer Erivan maddesi olsaydı ilginç bir konu olurdu ancak, Revan Hanlığı ile ilgiliye benzemiyor...--вяí¢αи76ileti 14:16, 6 Ocak 2012 (UTC)
  • merhaba, hangi sebeple anlayamadım --Mskyrider ileti 23:04, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • tekrar merhaba, seri filmlerde de aynı yönergeyi uygulamakta bir sakınca görmüyorum açıkçası. İnsanların aklına öyle bir soru gelirse araştırırlar diye düşünüyorum. Şablonlarda da Serinin birinci filmi, ikinci filmi gibi açıklamalarda yapılabilir. Bir de Docbaba'ya danış istersen, sinema konusunda uzman kullanıcımız o benim tanıdığım. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 23:25, 7 Ocak 2012 (UTC)
  • Docbaba'ya danıştıktan sonra, değişiklik önerini yönergenin tartışma sayfasına koyup, görüş isteyebilirsin. --Mskyrider ileti 23:32, 7 Ocak 2012 (UTC)

Kullanılmayan şablon[kaynağı değiştir]

Selamlar gökçe. Nasılsınız? Şablon:Teksas Testere Katliamını kullanılmayan şablon olarak işaretlemişsiniz, ancak Şablon:The Texas Chainsaw Massacre şablonu kullanılmakta. İkisi de aynı ingilizce şablona bağlantı vermekte. İçerikleri de benzer, ikinci diğerinden geliştirilmiş gibi duruyor, öyle olmasa bile benzer konuya sahip oldukları ve hayli benzer oldukları için ilk adda değiştirilse geçmişler kaybolmamış olurdu. Sonuçta ikisi de oldukça benzer şablonlar. Bu durumda silmektense geçmişlerinin birleştirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum ama, siz ne dersiniz?--Merube 89msj 00:46, 8 Ocak 2012 (UTC)

  • Olabilir tabi ki. Benim aklıma gelmemiş. Yapabilirseniz sevinirim. Saygılar... GökçeYörük 11:07, 8 Ocak 2012 (UTC)
Çok teşekkür ederim anlayışınız için. Yetkin o arada sayfayı silmiş, şimdi kendisinden rica ediyorum. Tekrar teşekkürler. Sevgiler, saygılar--Merube 89msj 15:55, 11 Ocak 2012 (UTC)
  • İsterseniz buradan da konuşabiliriz. GökçeYörük 12:37, 9 Ocak 2012 (UTC)
Selam. Maddenin tartışma sayfasını tercih ederim. Katılmak isteyen olur, bu madde adı neden böyle diye tartışma sayfasına yazmak isteyen olur, önceki tartışmayı görür vs.--RapsarEfendim? 12:39, 9 Ocak 2012 (UTC)

Yabancı (film)[kaynağı değiştir]

  • İyi günler Gökçe. Haklısın orada bir hata olmuş. Gerçi oradaki onaylama iş yükünden düşürmek maksatlıydı. Yani ben değişikliği onaylamasaydım sayfa adı eski haline gelmeyecekti. Sürüm kontrolündeki bir eksik. O yüzden oradaki değişikliği onaylayıp onaylamamanın pratikte pek bir önemi yok. Ayrıca filmin Cadılar Bayramı olarak kullanımı da var. Vizyon adının hangisi olduğunu nereden öğrenebilirim? Herhangi bir site var mı?--Reality 16:24, 25 Ocak 2012 (UTC)

Bütün kuralları yok sayın[kaynağı değiştir]

Bu mesaj aktif kullanıcıların bir kısmına gönderilmiş bir dostâne duyurudur.

Vikipedi:Resim Atölyesi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Gökçe. Nasılsın? Vikipedi:Resim Atölyesi projesinde son durum nedir acaba? Ben de commons'ta profilimi aktive ettim ve orada elimdeki fotoğrafları yüklüyorum. Özellikle Türkiye'de çağdaş mimarlık ile ilgili fotoğrafların az olması hususuna odaklanmak istiyorum. O yüzden Vikipedi:Resim istekleri konusunda destek olmak istiyorum. Bu arada hem Vikipedi:Resim Atölyesi hem de Vikipedi:Resim istekleri kapsamında yapmayı istediğim çok şeyler var. Bu projeler çerçevesinde yapabileceğim birşey olursa haber verirsen sevinirim. Bir de Vikipedi:Resim istekleri sayfasının ismi VikiProje Fotoğrafhane olacaktı. Bu konu ne oldu acaba? Kolay gelsin. Mimar77 23:10, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Selamlar. Resim istekleri sayfasının Fotoğrafhane olarak adlandırılması hakkında köy çeşmesinde bir yazı yazmıştım. Kullanıcı arkadaşlarımız bu konuda olumlu yorumlarda bulundular. İsim değişikliğinin yapılmasını Khutuck'tan rica edeceğim. İsim değişikliğinden ziyade önemli olan projenin geliştirilmesi ve kullanıcılara tanıtılması. Bu konuda çalışmalar yapıyordum. İşlerim yoğun olduğu için ara vermek zorunda kaldım. Ayrıca birkaç hafta sonra Vikipedi'den tamamen ayrılacağım. Artık kaç sene sonra geri dönerim Allah bilir. Proje yarım kalacak yani, diğer birçok projem gibi. Hayırlısı neyse o olsun diyeyim :) GökçeYörük 00:05, 31 Ocak 2012 (UTC)
  • Tamamen ayrılma kararına çok üzüldüm. Umarım tamamen değil de geçici bir ayrılık olur da seni buralarda tekrar görürüz. Ve de ayrılma kararın ne ise umarım senin için hayırlara vesile olacak bir nedendir. Sevgiler. Mimar77 00:14, 31 Ocak 2012 (UTC)

  • İyi geceler. Şu an boş vaktiniz varsa IRC'de konuşabilir miyiz? GökçeYörük 23:30, 30 Ocak 2012 (UTC)
Selamlar. Aslında ne yazık ki çıkmak üzereyim. Ayrıca zaten geçenlerde yaşanan bazı olaylar nedeniyle artık IRC'e girmeme kararı aldım. Mail yoluyla iletişime geçebiliriz her zaman. Kusura bakmayın lütfen. --Merube 89msj 23:33, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Estağfurullah. Daha sonra size mail atarım o zaman. Cevabınız için teşekkür ederim. İyi geceler... GökçeYörük 23:35, 30 Ocak 2012 (UTC)
Çok teşekkür ederim anlayışınız için. Tekrar kusura bakmayın. Sevgiler, iyi geceler--Merube 89msj 23:40, 30 Ocak 2012 (UTC)
  • Merhabalar Gökçe çok uzun zamandır girmiyordum,bundan sonra da pek fazla gireceğimi sanmıyorum ama neyse,bu arada IRC kanalına ansıl giriliyordu?Bir türlü bulamadım ve unutmuşum da zaten.--Kamuran Ötükenli 09:20, 1 Şubat 2012 (UTC)
  • Açıklayıcı cevabın için teşekkür ederim Gökçe.Artık pek girmiyorum vikiye çünkü çok müthiş bir dejenerasyon söz konusu,ayrıca şunları [4],[5]da öğrenince insan buralarda dönen dolapları çok daha iyi anlıyor malesef.Sana çok kolay gelsin,çalışmalarında başarılar.--Kamuran Ötükenli 08:49, 2 Şubat 2012 (UTC)

Merhaba Gökçe, kullanıcı sayfanızdaki yazıyı gördüm de, niçin böyle bir karar aldınız, bir sıkıntı mı var? Vikipedi katkılarınıza muhtaç... --Berm@nyaİleti 23:42, 1 Şubat 2012 (UTC)

Mutlutopuz 16:15, 3 Şubat 2012 (UTC)

Reality (tartışma) 15:16, 26 Mart 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 21:51, 9 Nisan 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 20:40, 12 Nisan 2012 (UTC)

Reality (mesaj) 13:38, 10 Mayıs 2012 (UTC)

Hangi tartışma? Şunu diyorsan karara varılamamıştır diyor silinsin demiyor.--Reality (mesaj) 12:32, 20 Mayıs 2012 (UTC)
Mümkünse önce bahsettiğin tartışmayı görebilir miyim? Değişikliğini geri aldım. Ek olarak geçmişi olan bir sayfanın öyle birleştirilemeyeceğini bilmen gerekir.--Reality (mesaj) 12:35, 20 Mayıs 2012 (UTC)

Saham el-Jawlan[kaynağı değiştir]

Selamlar, İngilizce Viki'deki Saham el-Jawlan maddesindende yararlanarak bu şehirle ilgili yazıya başlıycaktım ancak nasıl Türkçeleştirmem gerektiği konusunda emin olamadım. Bu yüzden size danıştım, Saham el-Jawlan maddesinin türkçesini hangi isimle açmalıyım. Şaham el-Cavlan uygun olur mu ? ~--BerkayMesaj--~ 20 Mayıs 2012, 14:19 (UTC)

Mutlutopuz 18:02, 20 Mayıs 2012 (UTC)

merhaba gökçe ! Boyalikus 19:57, 3 Haziran 2012 (UTC)

  • Merhabalar Gökçe. Karabağ Hanlığı maddesinin KM incelemesinde Aralık 2011'de görüş belirtmiş ve oy kullanmışsın. Şubat 2012'de ise madde önemli bir değişiklik geçirmiş ve 18 olan kaynak sayısı 33'e çıkmış. Vaktiniz olduğu takdirde konuya bir kez daha bakarak, kararınız aynı da olsa (mesajımın yanlış anlaşılmaması dileğiyle) değerlendirmenizi yenileyebilir misiniz? İyi çalışmalar dilerim. (Bu mesajın bir benzeri, maddedeki önemli değişiklikten önce maddeyi değerlendiren Rapsar'a da gönderilmiştir.) Utku Tanrıveremesaj 02:57, 11 Haziran 2012 (UTC)

Selamlar. Yılmaz Öztuna'nın Kanuni Sultan SÜleyman isimli kitabı elinde mevcut mudur? Öyleyse Kanuni'nin eşleri ve çocuklarıyla ilgili kısımları mail olarak gönderebilmen mümkün müdür?--RapsarEfendim? 09:20, 29 Haziran 2012 (UTC)

Türkiye yerleşim yerleri[kaynağı değiştir]

Merhaba,

İşbu mesaj, 3 yıla yakın bir süredir Teklif statüsünde olan Vikipedi:Adlandırma kuralları (Türkiye yerleşim birimleri) sayfasına yönelik tartışmalara katılmış ve an itibarıyla yapacağım davetten haberi olmayan tüm kullanıcılara gönderilmektedir.

Topluluğun tartışmaların sonucundaki kararı/kanaati konusunda tartışmalar olduğu ve artık yönergenin uygulamaya girmesi gerekliliğinin açık olmasından hareketle, şuraya katılımını rica ediyorum.

Vito Genovese 18:07, 15 Temmuz 2012 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 06:42, 1 Eylül 2012 (UTC)

Sana nasıl ulaşabiliriz? Hemşo.. Kullanıcı sayfama e-mail bırak. --88.247.225.145 17:12, 17 Aralık 2012 (UTC)

Reality 23:29, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Hoşgeldiniz[kaynağı değiştir]

Hoşgeldiniz Gökçe Yörük, ben de çok sık burada olamasam da arada sırada bakıyorum :) Evet bazı yenilikler olmuş ve benim yakaladığım birkaç ciddi tartışma oldu..Şu sıralar malum Gezi Parkı protestoları ile ilgili tartışmalar dönüyor :) --Boyalikus (mesaj) 16:06, 4 Temmuz 2013 (UTC)

Hoşgeldin Gökçe. BSRF maddedeki eksikleri tamamlamış. Rica etsem HMS Lord Nelson (1906) maddesini tekrar değerlendirebilir misin? --bermanya 15:12, 14 Temmuz 2013 (UTC)
  • Selam Rapsar. Size bir konuda danışmak istiyorum. Yabancı sayfalara bağlantı vermeye çalışıyorum. "Confirm" tuşuna bastığımda "your session has expired" yazıyor. Oturumu açıp kapamama rağmen değişen bir şey olmuyor. Ne yapabilirim acaba? İyi çalışmalar... GökçeYörük 10:41, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Selam. Wikidata'da mı yaşıyorsun bu hatayı? Tam olarak anlayamadım.--RapsarEfendim? 10:43, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Burada, herhangi bir maddenin "Diğer diller" başlığındaki "Bağlantı ekle" butonunu tıklayınca gelen küçük sayfada yaşıyorum. GökçeYörük 10:48, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Helenleştirme için kastediyorsun sanırım? Bu madde için bir Vikiveri sayfası var halihazırda. Diğer dillerde hiçbir karşılığı olmayan bir madde olsun. Daha sonra, atıyorum İspanyolca Vikipedi'de bunun bir karşılığı açılıyor. O madde henüz yeni olduğundan Vikiveri'de bir karşılığı oluşturulmamış, bizdeki ise eski olduğundan karşılığı var. İspanyolcadan bağlantı ekle yazısına tıklayıp, bizim maddeyi oradan eklerlerse hata verir; çünkü bizim madde zaten kendine has bir Vikiveri sayfasına sahip. Ama bizdeki bağlantıya tıklayıp, İspanyolca karşılığını bizim madde üzerinden verirsek, bizim maddenin Vikiveri sayfasına İspanyolca maddenin de bağlantısı eklenir. Pratiğe dökersek, İng. Vikideki en:Hellenization sayfası için bir Vikiveri sayfası mevcut. Oradan Türkçe sayfayı eklemek gerekiyor.--RapsarEfendim? 10:59, 17 Temmuz 2013 (UTC)
  • Çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. Uzun süredir Vikipedi'de yoktum. Bu süre zarfında oluşturulmuş Vikiveri galiba. Bildiğiniz gibi eskiden direkt madde sayfasını kullanarak yapardık; köprünün altından çok sular akmış. Esenlikler dilerim, iyi çalışmalar... GökçeYörük 11:13, 17 Temmuz 2013 (UTC)
Bir ara futbolcu istatistikleri, nüfus verileri gibi sayısal verilerin de burası üzerinden güncelleştirileceği ve her Vikinin bu alanda güncel tutulacağı fikri vardı ama şimdi ne oldu bilmiyorum. Neyse, rica ederim, iyi günler.--RapsarEfendim? 11:26, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Askeri müdahale[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. 2013 Mısır askeri müdahalesi sayfasını 2013 Mısır askeri darbesi sayfasına yönlendirmişsiniz. Bu şekilde, tartışmadan, kendi başınıza karar almanız doğru değil. Ayrıca bu Vikipedi'de teknik olarak da doğru değil. Geçmişin oraya taşınması için yönlendirmeyi hizmetlilerin yapması gerek. Başa dönersek, tüm ülkeler durumu darbe diye nitelendirmiyor. Bu konuda yoğun tartışma mevcut. Tantavi'nin müdahalesi darbe sayılmadığı hâlde bunun sayılmasına karşı çıkanlar var. ABD de mesela darbe diye nitelendirmedi. Böyle önemli konularda karar almadan önce lütfen tartışınız. İyi çalışmalar... GökçeYörük 08:21, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Bireysel görüşünün tartışma olmasıñı, daha sonra başlığın isminin değiştirilmesini anlarım, tartışma olmadan darbe başlığına yönlendirmen doğru değil izah veya gerekçeni de anlarım lakin maddeye başlıktan çok içeriğe yapılmış şu geniş katkıyı geri aldığın önceki müdahale başlığına ilave etmediğini kasıt veya politik görüşünü yansıtma tutumu adledirim. - Lubunya 08:28, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kusura bakmayın, onu görmemişim. Beşer şaşar demişler. Gözümden kaçmış. Siz ekleyin veya ben de ekleyebilirim. Lakin ne demek "politik görüş" falan? Vikipedi'de olduğunuzu unutmayın. İyi niyet olduğunu varsaymak Vikipedi'nin temel kuralıdır. Bu şekilde, daha ilk mesajınızda ithama sarılmanız hoş değil, politikalara da aykırı. Burası sizin insanları dilediğiniz gibi suçlayabileceğiniz bir siyaset arenası değil. Elbette ki insanız, apolitik bile olsak az çok bir siyasi görüşümüz vardır; ama ben bunu Vikipedi'ye sokmuyorum. Sokmuş olsaydım en azından maddenin adı "2013 Mısır Devrimi" olsun derdim. Devrim diyen yok mu? Bakınız Almanca Vikipedi'deki Umsturz in Ägypten 2013 maddesine. Ama en tarafsızı askeri müdahale. Madde içinde darbe veya devrim olarak niteleyenler belirtilebilir. GökçeYörük 08:35, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Başlıklar üzerinde nasıl darbe, devrim, katliam gibi görüş ayrılıkları varsa ve bu bizim en doğal hür yaşam hakkımızsa; insanların yaptıkları, konuştukları, yazdıkları veya araç & maddeye atıfla; insanların insanlarla olan davranışlarından yine insanların kasıtlı görüyorum, politik buluyorum veya düşünüyorum, sen şu görüştesin gibi, yazını beğenmiyorum gibi çıkarımları da bulunması bir itham değil; fikir veya düşüncedir. Ha karşıdaki insan diğer insanın görüşünü itham olarak anlıyorsa o ayrı. Politik buluyorum sözü öznesi olmayan bir cümledir. O halde itham değil; düşünçedir. Sevgiyle. - Lubunya 08:44, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Pardon özne nerden çıktı yahuu, nesne o nesne - Lubunya 08:48, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Selamlar. Galiba Genelkurmay'dan ve Deniz Kuvvetleri'nden paşaların fotoğraflarını kullanma izni almışsınız. Kara Kuvvetleri'nden almamız mümkün müdür? Bilgilendirebilir misiniz? GökçeYörük 22:25, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Selam, evet ikisinden de başarıyla kullanım izni almıştım. Sadece paşaların değil, sitelerinde bulunan tüm fotoğrafların (Tatbikat, muharebe, operasyon, geçit töreni fotoğrafları vs). Kara Kuvvetlerinden ve Hava Kuvvetlerinden ne yazıkki cevap gelmedi, bir kez daha atmıştım yine cevap gelmedi. Yapcak bişey yok. --bermanya 22:28, 7 Ağustos 2013 (UTC)
İzin alsak yine de iyi olurdu :) Ben teşekkür ederim, sana da iyi bayramlar. --bermanya 22:36, 7 Ağustos 2013 (UTC)
İki sitede de "Bize ulaşın" gibi bir bölüm vardı, orada yazan e-posta adresine göndermiştim. Aslına bakarsan gönderdiğim e-postalara dilekçe bile denemezdi. İstersen copy-paste edeyim mesajımı, sana örnek olabilir? --bermanya 22:41, 7 Ağustos 2013 (UTC)
Yok canım ne zahmeti. İsmimi sansürleyerek copy-paste ediyorum:
Merhaba. Ben, Vikipedi'de katkı yapan gönüllü bir katılımcıyım. Bazı maddelerimizde Türk Denizciliğine ve Türk Denizcilik Tarihine dair resimlere ihtiyaç duyuyoruz. http://commons.wikimedia.org/wiki/OTRS  Şu 
linkteki bilgilere göz atabilir ve bize cevap atabilirseniz çok sevinirim. http://www.dzkk.tsk.tr  ile başlayan tüm web sayfalarınızdaki resimlerin ve Deniz Kuvvetleri Brövesinin  Vikipedi'de serbest kullanım
hakkını rica ediyoruz. Telif haklarını terketmek istiyor veya istemiyorsanız lütfen yukarıda verdiğim OTRS Bağlantısından ulaşıp bilgi veriniz. Sevgiler saygılar...

(... Adım soyadım ...)
Vikipedi kullanıcı adı: Bermanya

--bermanya 22:50, 7 Ağustos 2013 (UTC)

Ramazan Bayramı[kaynağı değiştir]

Bayramın mübarek olsun Gökçe :) --bermanya 17:22, 8 Ağustos 2013 (UTC)

  • İsim değişikliği için 2013 Mısır Askeri Müdahalesi adlı yönlendirme sayfasını silebilir misiniz? İmla kurallarına göre bu 2013 Mısır askeri müdahalesi yanlış. İsim değişikliği için bu yönlendirmenin silinmesi gerekiyor. GökçeYörük 12:37, 25 Ağustos 2013 (UTC)
Tamamdır. İyi çalışmalar.. --Théoden ileti 12:45, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba. Hizmetli seçimi için yapılmakta olan oylamaya katılmak ister misiniz? Teşekkürler! (Not: Bu mesaj birden fazla kullanıcıya gönderilmiştir.) --esc2003 (mesaj) 15:02, 12 Haziran 2014 (UTC)

Türkiye yerleşim birimleri/Bitirme projesi[kaynağı değiştir]

Selam. Tatışmayı karara bağladık ve kalabalık bir kadroyla başlıyoruz. Geçmişteki başarısız girişimimiz gibi olmayacak büyük ihtimalle. Belki katılmayı düşünürsün diye haber vereyim dedim: [6] --Śαвяí¢αи76ileti 06:53, 6 Ağustos 2014 (UTC)

Sizi özledik Gökçe Yörük![kaynağı değiştir]

Gökçe Yörük, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Mavrikantmsj 09:25, 19 Aralık 2014 (UTC)

Fenerli1978Buyrun beniiiim? 05:35, 21 Ağustos 2015 (UTC)

Kudyaz 21:03, 14 Nisan 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 20:13, 9 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:20, 30 Ocak 2017 (UTC)

Deniz (mesaj) 08:59, 17 Şubat 2017 (UTC)

{{subst:di-kaynaksız-notice|1=Trablusgarp harita.png}} Cem 53 (mesaj) 21:32, 12 Nisan 2017 (UTC)

Küçük Oskar silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Küçük Oskar) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Küçük Oskar sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--[evolutionoftheuniverse] @trwiki 15:26, 6 Mayıs 2017 (UTC)

Sizi özledik Gökçe Yörük![kaynağı değiştir]

Gökçe Yörük, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Madrox❯❯❯ mesaj? 15.47, 1 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]

Hep birlikte sürüm kontrollerini eritelim![kaynağı değiştir]

Selam sevgili devriye, şu anda, özgür ansiklopedimiz Vikipedi'de sürüm kontrolü bekleyen tam olarak 1.880 değişiklik bulunmakta; bu oldukça yüksek bir değer. Bu sayıyı 2 haneli sayıların altına düşürmek için iş birliği yapmaya ihtiyacımız var.. Okurların doğru bilgilere hızlı ve düzgün şekilde erişebilmesi için haydi hep birlikte bekleyen değişiklikleri eritelim!

(Bu toplu mesaj olduğu için lütfen yanıtınızı ya bu mesaja beni etiketleyerek ya da mesaj sayfama belirterek cevap veriniz.) YG1’mensaje❓ MediaWiki message delivery (mesaj) 19.31, 12 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme Hk.[kaynağı değiştir]

MediaWiki message delivery (mesaj) 19.06, 15 Mart 2024 (UTC)[yanıtla]

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba sevgili kullanıcı, 20 Mart tarihinde yani bu gün 14:00 UTC (TSİ:17:00) saatlerinde yapılacak olan sunucu değişikiliğinden dolayı Tüm Vikileri kısa bir süreliğine sadece okuyabiliceksiniz, değişiklik yapamayacaksınız. Detaylı bilgi için bkz.: Test duyuru.
MediaWiki message delivery (mesaj) 13.41, 20 Mart 2024 (UTC) YG1’Je t'écoute❓ [yanıtla]