Billboard Hot 100 liste başarıları ve kilometre taşları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Bu sayfada ABD'nin saygın müzik listesi Billboard Hot 100 listesinin tarih boyunca imza atmış olduğu olayları içermektedir. Liste 1940 yılından beri tutulmaktadır. Ancak "Hot 100" adı verilen günümüz listesi 1958'de başlamıştır.

Şarkı başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Zirvedeki en çok hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıda, bu listede en uzun süre 1 numara olan şarkılar yer almaktadır.

  • 16 hafta
Mariah Carey ve Boyz II Men - "One Sweet Day" (1995-1996)
  • 14 hafta
Whitney Houston — "I Will Always Love You" (1992-1993)
Boyz II Men — "I'll Make Love to You" (1994)
Los del Río — "Macarena" (Bayside Boys mix) (1996)
Elton John — "Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (1997)
Mariah Carey - "We Belong Together" (2005)
Black Eyed Peas - "I Gotta Feeling" (2009)
Mark Ronson ve Bruno Mars — "Uptown Funk" (2015)
  • 13 hafta
Boyz II Men — "End of the Road" (1992)
Brandy ve Monica — "The Boy Is Mine" (1998)
  • 12 hafta
Santana ve Rob Thomas - "Smooth" (1999)
Eminem — "Lose Yourself" (2002-2003)
Usher, Lil Jon ve Ludacris — "Yeah!" (2004)
Black Eyed Peas - "Boom Boom Pow" (2009)
Robin Thicke, T.I. ve Pharrell Williams — "Blurred Lines" (2013)
Wiz Khalifa ve Charlie Puth — "See You Again" (2015)
  • 11 hafta
Elvis Presley — "Hound Dog" / "Don't Be Cruel" (1956) (Hot 100 öncesi "En Çok Satanlar" ve "Jukebox'larda En Çok Çalınanlar" listesinde)
All-4-One — "I Swear" (1994)
Toni Braxton — "Un-Break My Heart" (1996)
Puff Daddy, Faith Evans ve 112 — "I'll Be Missing You" (1997)
Destiny's Child — "Independent Women Part I" (2000-2001)
  • 10 hafta
McGuire Sisters — "Sincerely" (1955) (Hot 100 öncesi "En Çok Çalınanlar" listesinde)
Pérez Prado — "Cherry Pink and Apple Blossom White" (1955) (Hot 100 öncesi "En Çok Satanlar" listesinde)
Debby Boone — "You Light Up My Life" (1977)
Olivia Newton-John — "Physical" (1981)
Santana ve The Product G&B — "Maria Maria" (2000)
Ashanti — "Foolish" (2002)
Nelly ve Kelly Rowland — "Dilemma" (2002)
Kanye West ve Jamie Foxx — "Gold Digger" (2005)
Beyoncé — "Irreplaceable" (2006)
Flo Rida ve T-Pain — "Low" (2008)
Rihanna ve Calvin Harris — "We Found Love" (2011)
Pharrell Williams — "Happy" (2014)
Adele — "Hello" (2015–16)
Drake ile Wizkid ve Kyla — "One Dance" (2016)[1]

İki numaradaki en çok hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 11 hafta
Whitney Houston — "Exhale (Shoop Shoop)" (1995) (zirvede 1 hafta geçirdikten sonra)
  • 10 hafta
Foreigner — "Waiting for a Girl Like You" (1981)
Missy Elliott — "Work It" (2002)
  • 9 hafta
Mariah Carey - "Always Be My Baby" (1996) (zirvede 2 hafta geçirdikten 4 hafta önce ve 5 hafta sonraya kadar)
Donna Lewis - "I Love You Always Forever" (1996)
Shaina Twain - "You're Still the One" (1998)
Coolio ft. L.V. - "Gangsta's Paradise" (1995) (zirvede 3 hafta geçirdikten 1 hafta önce ve 8 hafta sonraya kadar)
Lady Gaga - Poker Face (2009) (zirvede 1 hafta geçirdikten 1 hafta önce ve ardışık olmayan 8 hafta sonraya kadar)

İlk 10'da en çok hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Listeye İlk 10'dan Giriş Yaptıktan Sonra İlk 10'da En Çok Hafta[değiştir | kaynağı değiştir]

Listeye girdiği ilk hafta zirveye oturanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynak:[9]

Zirveye En Büyük Sıçrama[değiştir | kaynağı değiştir]

Listede En Yüksek Çıkış[değiştir | kaynağı değiştir]

Zirveden En Büyük Düşüş[değiştir | kaynağı değiştir]

Listede Kalınan En Uzun Süre[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Numaradan Giriş Yapan Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynak:[9]

İki Farklı Sanatçı Tarafından da Zirveye Ulaşan Şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İngilizce Olmadığı Halde 1 Numaraya Çıkan Şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendi Şarkısını Kendi Zirveden İndiren Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

† The Beatles, liste tarihinde art arda üç zirve birinciliği değiştiren tek sanatçı/gruptur.

Kaynak:[25]

En Çok Listede Yer Alan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 40 Numaraya En Çok Ulaşan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 10 Numaraya En Çok Ulaşan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

En Çok Zirveye Erişen Şarkıcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

1. The Beatles (20)
2. Mariah Carey (18)
3. Elvis Presley (17)
4. Rihanna (14)
4. Michael Jackson (13[26])
5. Madonna (12) (tie)
5. The Supremes (12) (tie)
6. Whitney Houston (11)
7. Janet Jackson (10) (tie)
7. Stevie Wonder (10) (tie)
8. Bee Gees (9) (tie)
9. Elton John (9) (tie)
10.Katy Perry (9) (tie)
11. Bruno Mars (6) (tie)

Toplamda En Çok Hafta Listede Kalan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Michael Jackson (80 hafta)
  • Elvis Presley (79 hafta)
  • Rihanna (74 hafta)
  • Katy Perry (69 hafta)
  • The Beatles (59 hafta)
  • Beyonce (53 Hafta)
  • Boyz II Men (50 hafta)
  • Usher (43 hafta)

En Çok Art arda Zirveye Erişen Şarkıya Sahip Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

En Çok 2 Numaraya Erişen Şarkıya Sahip Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk 2 Sırayı Aynı Anda Paylaşan Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. "Hound Dog" / "Don't Be Cruel"
  2. "Love Me Tender"
  1. "Can't Buy Me Love"
  2. "Twist and Shout"
  3. "She Loves You"
  4. "I Want to Hold Your Hand"
  5. "Please Please Me"
  1. "Night Fever"
  2. "Stayin' Alive"
  1. "Foolish"
  2. "What's Luv?" (Fat Joe ile Ashanti)
  1. "Hot in Herre"
  2. "Dilemma" (şarkılar 17 Ağustos 2002'de yer değiştirmiştir.)
  1. "Hey Ya!"
  2. "The Way You Move"
  1. "Candy Shop" (50 Cent ve Olivia (singer)|Olivia)
  2. "Hate It or Love It" (The Game ve 50 Cent)
  1. "We Belong Together"
  2. "Shake It Off"
2 Aralık 2006
  1. "I Wanna Love You" (Akon ve Snoop Dogg)
  2. "Smack That" (Akon ve Eminem)
14 Nisan 2007
  1. "Don't Matter"
  2. "The Sweet Escape" (Gwen Stefani ve Akon)

İlk ve Son Zirveye Erişen Şarkıları Arasında En Uzun Süre Geçen Sanatçılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Cher — (33 yıl, 7 ay)
"I Got You Babe" (Ağustos 1965 - Sonny Bono ile)
"Believe" (Mart 1999)
"I Want You Back" (Ocak 1970)
"You Are Not Alone" (Eylül 1995)
"Crocodile Rock" (Şubat 1973)
"Candle in the Wind 1997" / "Something About the Way You Look Tonight" (Ekim 1997)
"I Get Around" (Temmuz 1964)
"Kokomo" (Kasım 1988)
"I Want to Hold Your Hand" (Şubat 1964)
"Got My Mind Set on You" (Ocak 1988)

Ölümden Sonra Gelen Zirve Şarkıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

En Çok Zirvede Kalan Albüm Single'ları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Albüm Yıl Single
sayısı
Michael Jackson Bad
1987
5
Katy Perry Teenage Dream
2010
Various artists Saturday Night Fever
1977
4
Whitney Houston Whitney
1987
George Michael Faith
Paula Abdul Forever Your Girl
1988
Janet Jackson Janet Jackson's Rhythm Nation 1814
1989
Mariah Carey Mariah Carey
1990
Usher Confessions
2004

Kaynak:[27]

En Çok İlk On'a Giren Albüm Single'ları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Albüm Yıl Single
sayısı
Michael Jackson Thriller
1982
7
Bruce Springsteen Born in the U.S.A.
1984
Janet Jackson Janet Jackson's Rhythm Nation 1814
1989
Michael Jackson Bad
1987
6
George Michael Faith
Janet Jackson Janet.
1993
Katy Perry Teenage Dream
2010
Lionel Richie Can't Slow Down
1983
5
Janet Jackson Control
1986
Genesis Invisible Touch
Madonna True Blue
Huey Lewis and the News Fore!
Whitney Houston Whitney
1987
Paula Abdul Forever Your Girl
1988
Bobby Brown Don't Be Cruel
New Kids on the Block Hangin' Tough
Bon Jovi New Jersey
Milli Vanilli Girl You Know It's True
1989
Various artists † Waiting to Exhale
1995
Fergie The Dutchess
2006
The Black Eyed Peas The E.N.D.
2009
Taylor Swift 1989
2014

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trust, Gary (July 18, 2016). "Drake's 'One Dance' Tops Hot 100 for 10th Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/7439135/drake-one-dance-hot-100-10th-week. Erişim tarihi: July 18, 2016. 
  2. ^ Trust, Gary (2015-01-21). "Mark Ronson, Bruno Mars Top Hot 100, Maroon 5 Debuts at No. 8". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6443847/mark-ronson-bruno-mars-top-hot-100. Erişim tarihi: 2015-01-21. 
  3. ^ a b Trust, Gary (2013-02-20). "Baauer's 'Harlem Shake' Debuts Atop Revamped Hot 100". Billboard. http://www.billboard.com/articles/news/1549388/baauers-harlem-shake-debuts-atop-revamped-hot-100. Erişim tarihi: 2013-02-20. 
  4. ^ Trust, Gary (September 3, 2014). "Taylor Swift's 'Shake It Off' Holds At No. 1 On Hot 100". Billboard. Prometheus Global Media. http://www.billboard.com/articles/news/6236690/taylor-swifts-shake-it-off-holds-at-no-1-on-hot-100. Erişim tarihi: September 3, 2014. 
  5. ^ a b Trust, Gary (September 8, 2015). "Justin Bieber Scores First Hot 100 No. 1 With Debut of 'What Do You Mean?'". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6685975/justin-bieber-what-do-you-mean-first-hot-100-number-one. Erişim tarihi: September 8, 2015. 
  6. ^ a b Trust, Gary (November 2, 2015). "Adele Says 'Hello' to No. 1 Hot 100 Debut; First Song to Sell 1 Million Downloads in a Week". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6746355/adele-hello-no-1-hot-100-debut-one-million-downloads-week. Erişim tarihi: November 2, 2015. 
  7. ^ a b Trust, Gary (February 8, 2016). "Zayn's 'Pillowtalk' Debuts at No. 1 on Hot 100'". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6867374/zayn-pillowtalk-debuts-no-1-hot-100. Erişim tarihi: February 8, 2016. 
  8. ^ Trust, Gary (May 16, 2016). "Justin Timberlake Debuts at No. 1 on Hot 100 With 'Can't Stop the Feeling!'". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/7370592/justin-timberlake-debuts-no-1-hot-100-cant-stop-the-feeling. Erişim tarihi: May 16, 2016. 
  9. ^ a b "Billboard Hot 100 No. 1 Debuts, a Guide". Billboard. Prometheus Global Media. February 23, 2012. http://www.billboard.com/photos/426225/billboard-hot-100-no-1-debuts-a-guide. Erişim tarihi: February 25, 2012.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "numberonedebuts" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış. (Bkz: Kaynak gösterme)
  10. ^ Silvio Pietroluongo (Jan 28, 2009). "Kelly Clarkson Breaks Record For Hot 100 Jump". Billboard. 13 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160413180430/http://www.billboard.com/articles/news/269530/kelly-clarkson-breaks-record-for-hot-100-jump. Erişim tarihi: 2009-01-28. 
  11. ^ Caulfield, Keith (2008-10-08). "T.I. Maintains No. 1 Album While Britney Spears Zooms to No. 1 on the Hot 100". Billboard magazine. http://www.billboard.biz/bbbiz/content_display/charts/chart_alert/e3ie627726a68e6407fdda13ab19f781280. Erişim tarihi: 2008-10-08. 
  12. ^ Caulfield, Keith (2008-10-08). "T.I.'s 'Paper Trail' Leads To No. 1 On The Billboard 200". Billboard magazine. http://www.billboard.biz/bbbiz/content_display/charts/chart_alert/e3i305959daf22af07a80e03da69edaf7f4. Erişim tarihi: 2008-10-08. 
  13. ^ Pietroluongo, Silvio (2009-02-11). "Eminem's 'Bottle' Breaks Digital Record". Billboard magazine. http://www.billboard.com/articles/news/269427/eminems-bottle-breaks-digital-record. Erişim tarihi: 2009-02-11. 
  14. ^ Trust, Gary (2012-08-22). "Taylor Swift Scores First-Ever No. 1 on Billboard Hot 100 With 'Never'". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.biz/bbbiz/industry/record-labels/taylor-swift-scores-first-ever-no-1-on-billboard-1007872562.story. Erişim tarihi: 2012-08-22. 
  15. ^ Pietroluongo, Silvio (2008-08-27). "T.I. Sets New Record With Hot 100 No. 1 Jump". Billboard magazine. http://www.billboard.com/articles/news/1044335/ti-sets-new-record-with-hot-100-no-1-jump. Erişim tarihi: 2008-08-27. 
  16. ^ Pietroluongo, Silvio (2010-11-03). "Rihanna's 'What's My Name?' Rockets to No. 1 on Hot 100". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/951307/rihannas-whats-my-name-rockets-to-no-1-on-hot-100. Erişim tarihi: 2010-11-10. 
  17. ^ Silvio Pietroluongo (February 18, 2009). "Flo Rida Topples Single-Week Download Mark". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/269390/flo-rida-topples-single-week-download-mark. Erişim tarihi: 2009-02-18. 
  18. ^ Pietroluongo, Silvio (2008-05-14). "Rihanna's 'Bow' Soars 52 Spots To Lead Hot 100". Billboard magazine. http://www.billboard.com/articles/news/1045397/rihannas-bow-soars-52-spots-to-lead-hot-100. Erişim tarihi: 2008-05-14. 
  19. ^ Pietroluongo, Silvio (2010-03-10). "Taio Cruz Cruises To Record No. 1 Jump on Hot 100". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/959077/taio-cruz-cruises-to-record-no-1-jump-on-hot-100. Erişim tarihi: 2010-03-10. 
  20. ^ "Taylor Swift's 'Bad Blood' Blasts to No. 1 on Hot 100". http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6576177/taylor-swift-bad-blood-tops-hot-100. 
  21. ^ a b c d e f g h Trust, Gary (May 9, 2014). "Imagine Dragons' 'Radioactive' Ends Record Billboard Hot 100 Run". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 20 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160420172237/http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6084584/imagine-dragons-radioactive-ends-record-billboard-hot-100-run. Erişim tarihi: 2014-05-09. 
  22. ^ Trust, Gary (September 3, 2014). "Taylor Swift's 'Shake It Off' Holds At No. 1 On Hot 100". Billboard. Prometheus Global Media. 6 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160306054551/http://www.billboard.com/articles/news/6236690/taylor-swifts-shake-it-off-holds-at-no-1-on-hot-100. Erişim tarihi: September 3, 2014. 
  23. ^ Trust, Gary (September 21, 2015). "The Weeknd Replaces Himself Atop Hot 100 as 'The Hills' Hits No. 1". Billboard. http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6700789/the-weeknd-replaces-himself-hot-100-the-hills-no-1. Erişim tarihi: September 21, 2015. 
  24. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Preview_2016_02_13 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  25. ^ Trust, Gary (November 19, 2014). "Taylor Swift Makes Hot 100 History With 'Blank Space'". 20 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151020021921/http://www.billboard.com:80/articles/columns/chart-beat/6320061/taylor-swift-blank-space-hot-100. Erişim tarihi: November 19, 2014. 
  26. ^ https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/479713_955710171178566_2667224639284160965_n.jpg?oh=f37532ae90da5f1af39235a674298959&oe=574B2EC5
  27. ^ Trust, Gary (May 31, 2015). "Ask Billboard: Is Taylor Swift's '1989' the Next 'Teenage Dream'?". 8 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20160308053923/http://www.billboard.com/articles/columns/chart-beat/6583024/ask-billboard-is-taylor-swifts-1989-the-next-teenage-dream. Erişim tarihi: June 1, 2015.