Aynı anda BK ve ABD'de bir numarada olan sanatçılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bir dizi sanatçı, İngiltere ve ABD'deki resmi listelerde eşzamanlı olarak bir numaralı single veya albüm elde etti. (Amerika Birleşik Devletleri'nde Billboard ve Birleşik Krallık'tan Official Charts Company, ayrıca BPI.)

(2020 (2020) itibarıyla), on altı sanatçı, single ve albümü zirvedeyken iki listede eşzamanlı olarak yer aldı: The Beatles, The Monkees, Simon & Garfunkel, Rod Stewart, Men at Work, Michael Jackson, Madonna, Beyoncé,[1] Rihanna, Adele, Zayn, Drake, Ed Sheeran, Taylor Swift, Ariana Grande ve Lady Gaga. Bu sanatçılar dört listede de en az bir hafta geçirmiştir.

En uzun süreyi İngiltere ve ABD'de eşzamanlı olarak bir numarada geçiren single, her iki ülkede de 11 hafta bir numara geçiren Ed Sheeran'ın 2017'deki " Shape of You", en uzun albümü ise South Pacific oyuncu kadrosunun 26 hafta boyunca her iki ülkede de bir numara olan "<i id="mwJw">Güney Pasifik"</i> (1958) oldu.

Eşzamanlı bir numaralı single şarkılar[değiştir | kaynağı değiştir]

2000'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

2010'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

2020'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Eşzamanlı bir numaralı albümler[değiştir | kaynağı değiştir]

2000'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

2010'lar[değiştir | kaynağı değiştir]

2020'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jones (27 Haziran 2008). "Coldplay shaded out of elite chart club". MusicWeek. Erişim tarihi: 22 Eylül 2010. 
  2. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  3. ^ "california gurls | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 9 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  4. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  5. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 
  6. ^ "just the way you are | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 
  7. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  8. ^ "grenade | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 23 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  9. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  10. ^ "we found love | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 14 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  11. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  12. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  13. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  14. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. 17 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  15. ^ "blurred lines | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 19 Ekim 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  16. ^ "roar | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 21 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  17. ^ "royals | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 22 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  18. ^ "Official Singles Chart Top 100 | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  19. ^ "Official Singles Chart Top 100 | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  20. ^ "all about that bass | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  21. ^ "MARK RONSON FT BRUNO MARS | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 4 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  22. ^ "see you again | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 26 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Aralık 2018. 
  23. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  24. ^ "hello | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 23 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  25. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  26. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  27. ^ "one dance | full Official Chart History | Official Charts Company". 25 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  28. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  29. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  30. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  31. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  32. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  33. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  34. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  35. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  36. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  37. ^ "closer | full Official Chart History | Official Charts Company". 4 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  38. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  39. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  40. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  41. ^ "shape of you | full Official Chart History | Official Charts Company". 20 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  42. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  43. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  44. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  45. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  46. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  47. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  48. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  49. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  50. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  51. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  52. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  53. ^ "despacito (remix) | full Official Chart History | Official Charts Company". 21 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  54. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  55. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  56. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  57. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  58. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  59. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  60. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  61. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  62. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  63. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  64. ^ "look what you made me do | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  65. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  66. ^ "perfect | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 5 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  67. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  68. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  69. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  70. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  71. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  72. ^ "god's plan | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 1 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  73. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  74. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  75. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  76. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  77. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  78. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  79. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  80. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  81. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  82. ^ "in my feelings | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 18 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  83. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  84. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  85. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  86. ^ "thank u next | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 9 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  87. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  88. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  89. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  90. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 12 Aralık 2018. 
  91. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 20 Aralık 2018. 
  92. ^ "7 rings | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 26 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2019. 
  93. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 28 Ocak 2019. 
  94. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 9 Şubat 2019. 
  95. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 13 Şubat 2019. 
  96. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 25 Şubat 2019. 
  97. ^ "blinding lights | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 13 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 
  98. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 
  99. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2020. 
  100. ^ "rain on me | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 10 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  101. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  102. ^ "rockstar | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2020. 
  103. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  104. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 1 Haziran 2020. 
  105. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 30 Haziran 2020. 
  106. ^ "wap | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 20 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ekim 2020. 
  107. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 13 Ekim 2020. 
  108. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 13 Ekim 2020. 
  109. ^ "positions | full Official Chart History | Official Charts Company". www.officialcharts.com. 7 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Kasım 2020. 
  110. ^ "Top 100 Songs | Billboard Hot 100 Chart". Billboard. Erişim tarihi: 3 Kasım 2020. 
  111. ^ "Archived copy". 2 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2008.  Coldplay’s Viva La Vida simultaneously tops the US and UK album charts
  112. ^ "Susan Boyle Sees 'Dream' Soar To No. 1 On Billboard 200". 14 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  113. ^ "Archived copy". 5 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2009. 
  114. ^ "Drake achieves a rare feat on the UK and US charts". officialcharts.com. 25 Mayıs 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]