2018 Billboard Hot 100 bir numaralı şarkıları listesi (ABD)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır.

Camila Cabello "Havana" şarkısı ile ilk bir numarasını elde etti. "Camila" albümü aynı hafta Billboard 200 listesine de bir numaradan giriş yaptı.
Childish Gambino "This Is America" ile ilk bir numarasını elde etti. Şarkı listeye bir numaradan giriş yapan 31, şarkı oldu.
Ariana Grande "Thank U, Next" ile ilk bir numarasını elde etti. Şarkı listeye 1 numaradan giren 32. şarkı oldu.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şarkı Sanatçı(lar) Kay.
3 Ocak "Perfect" Ed Sheeran ve Beyoncé [1]
6 Ocak [2]
13 Ocak [3]
20 Ocak Ed Sheeran[a] [4]
27 Ocak "Havana" Camila Cabello ile Young Thug [5]
3 Şubat "God's Plan" dagger Drake [6]
10 Şubat [7]
17 Şubat [8]
24 Şubat [9]
3 Mart [10]
10 Mart [11]
17 Mart [12]
24 Mart [13]
31 Mart [14]
7 Nisan [15]
14 Nisan [16]
21 Nisan "Nice for What" [17]
28 Nisan [18]
5 Mayıs [19]
12 Mayıs [20]
19 Mayıs "This Is America" Childish Gambino [21]
26 Mayıs [22]
2 Haziran "Nice for What" Drake [23]
9 Haziran [24]
16 Haziran "Psycho" Post Malone ile Ty Dolla Sign [25]
23 Haziran "Nice for What" Drake [26]
30 Haziran "Sad!" XXXTentacion [27]
8 Temmuz "I Like It" Cardi B, Bad Bunny ve J Balvin [28]
15 Temmuz "Nice for What" Drake [29]
22 Temmuz "In My Feelings" [30]
29 Temmuz [31]
4 Ağustos [32]
11 Ağustos [33]
18 Ağustos [34]
25 Ağustos [35]
1 Eylül [36]
8 Eylül [37]
15 Eylül [38]
22 Eylül [39]
29 Eylül "Girls Like You" Maroon 5 ile Cardi B [40]
6 Ekim [41]
13 Ekim [42]
20 Ekim [43]
27 Ekim [44]
3 Kasım [45]
10 Kasım [46]
17 Kasım "Thank U, Next" Ariana Grande [47]
24 Kasım [48]
1 Aralık [49]
8 Aralık "Sicko Mode" Travis Scott [50]
15 Aralık "Thank U, Next" Ariana Grande [51]
22 Aralık [52]
29 Aralık [53]
Cardi B "I Like It" ve Maroon 5 düeti "Girls Like You" şarkıları ile liste tarihinde 3 tane bir numaraya sahip ilk kadın rap şarkıcısı oldu.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trust, Gary (26 Aralık 2017). "Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' Tops Hot 100 for Third Week, G-Eazy's 'No Limit' Hits Top Five". Billboard. Erişim tarihi: 27 Aralık 2017. 
  2. ^ Trust, Gary (2 Ocak 2018). "Cardi B Joins The Beatles & Ashanti With First 3 Hot 100 Hits in Top 10 Simultaneously; Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 2 Ocak 2018. 
  3. ^ Trust, Gary (8 Ocak 2018). "Ed Sheeran & Beyonce's 'Perfect' No. 1 on Hot 100, Camila Cabello's 'Havana' Back Up to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 8 Ocak 2018. 
  4. ^ a b Trust, Gary (16 Ocak 2018). "Ed Sheeran's 'Perfect' Rules Hot 100, Bruno Mars & Cardi B's 'Finesse' Flies to No. 3 & Justin Timberlake's 'Filthy' Debuts at No. 9". Billboard. Erişim tarihi: 17 Ocak 2018. 
  5. ^ Trust, Gary (22 Ocak 2018). "Camila Cabello Earns First Billboard Hot 100 No. 1 With 'Havana,' Featuring Young Thug". Billboard. Erişim tarihi: 22 Ocak 2018. 
  6. ^ Trust, Gary (29 Ocak 2018). "Drake's 'God's Plan' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: 29 Ocak 2018. 
  7. ^ Trust, Gary (5 Şubat 2018). "Drake's 'God's Plan' Holds at No. 1 on Billboard Hot 100, Justin Timberlake & Chris Stapleton's 'Say Something' Debuts in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 6 Şubat 2018. 
  8. ^ Trust, Gary (12 Şubat 2018). "Drake's 'God's Plan' Dominates Billboard Hot 100 for Third Week & Three Songs Enter Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 12 Şubat 2018. 
  9. ^ Trust, Gary (20 Şubat 2018). "Drake Tops Billboard Hot 100 With 'God's Plan' & Debuts in Top 10 as Featured on BlocBoy JB's 'Look Alive'". Billboard. Erişim tarihi: 21 Şubat 2018. 
  10. ^ Trust, Gary (26 Şubat 2018). "Drake Leads Billboard Hot 100 With 'God's Plan' for Fifth Week, Drawing Monstrous 101.7 Million U.S. Streams". Billboard. Erişim tarihi: 27 Şubat 2018. 
  11. ^ Trust, Gary (5 Mart 2018). "Drake's 'God's Plan' No. 1 on Billboard Hot 100 for Sixth Week, Post Malone's 'Psycho' Debuts at No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 6 Mart 2018. 
  12. ^ Trust, Gary (12 Mart 2018). "Drake's 'God's Plan' Rules Billboard Hot 100 for Seventh Week; Zedd, Maren Morris & Grey's 'The Middle' Hits Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 13 Mart 2018. 
  13. ^ Trust, Gary (19 Mart 2018). "Drake's 'God's Plan' Tops Billboard Hot 100 for Eighth Week". Billboard. Erişim tarihi: 20 Mart 2018. 
  14. ^ Trust, Gary (26 Mart 2018). "Drake's 'God's Plan' Leads Billboard Hot 100, Bebe Rexha & Florida Georgia Line's 'Meant to Be' Rises to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 26 Mart 2018. 
  15. ^ Trust, Gary (2 Nisan 2018). "Drake Becomes First Lead Solo Male With Two 10-Week Billboard Hot 100 No. 1s, as 'God's Plan' Stays at the Summit". Billboard. Erişim tarihi: 3 Nisan 2018. 
  16. ^ Trust, Gary (9 Nisan 2018). "'God's Plan' Becomes Drake's Longest-Leading Hot 100 No. 1, The Weeknd Debuts at No. 4 & Migos Hit Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 10 Nisan 2018. 
  17. ^ Trust, Gary (16 Nisan 2018). "Drake Dethrones Himself Atop Billboard Hot 100, as 'Nice for What' Debuts at No. 1, Replacing 'God's Plan'". Billboard. Erişim tarihi: 17 Nisan 2018. 
  18. ^ Trust, Gary (23 Nisan 2018). "Drake's 'Nice for What' Holds Atop Billboard Hot 100, Nicki Minaj's 'Chun-Li' Vaults to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 23 Nisan 2018. 
  19. ^ Trust, Gary (30 Nisan 2018). "Drake Leads Billboard Hot 100, Ariana Grande Arrives at No. 3 & J. Cole Collects Record Three Debuts in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 1 Mayıs 2018. 
  20. ^ Trust, Gary (7 Mayıs 2018). "Drake's 'Nice for What' No. 1 on Billboard Hot 100, Post Malone's 'Psycho' No. 2 & Camila Cabello's 'Never Be the Same' Hits Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2018. 
  21. ^ Trust, Gary (14 Mayıs 2018). "Childish Gambino's 'This Is America' Blasts in at No. 1 on Billboard Hot 100". Billboard. Erişim tarihi: 15 Mayıs 2018. 
  22. ^ Trust, Gary (21 Mayıs 2018). "Childish Gambino's 'This Is America' Leads Hot 100, & All-Rap Top Four, For Second Week". Billboard. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2018. 
  23. ^ Trust, Gary (29 Mayıs 2018). "Drake's 'Nice for What' Returns to No. 1 on Billboard Hot 100, Lil Baby, Ella Mai & BTS Earn First Top 10s". Billboard. Erişim tarihi: 30 Mayıs 2018. 
  24. ^ Trust, Gary (4 Haziran 2018). "Drake Tops Hot 100 for Sixth Week With 'Nice for What,' Ties Michael Jackson for Second-Most Weeks at No. 1 Among Solo Males". Billboard. Erişim tarihi: 5 Haziran 2018. 
  25. ^ Trust, Gary (11 Haziran 2018). "Post Malone's 'Psycho' Hits No. 1 on Billboard Hot 100, Maroon 5's 'Girls Like You' Leaps to Top Five". Billboard. Erişim tarihi: 12 Haziran 2018. 
  26. ^ Trust, Gary (18 Haziran 2018). "Drake's 'Nice For What' Returns to No. 1 on Billboard Hot 100 & Juice WRLD's 'Lucid Dreams' Tops Streaming Songs Chart". Billboard. Erişim tarihi: 19 Haziran 2018. 
  27. ^ Trust, Gary (25 Haziran 2018). "XXXTentacion's 'Sad!' Vaults From No. 52 to No. 1 on Billboard Hot 100 Following Rapper/Singer's Death". Billboard. Erişim tarihi: 25 Haziran 2018. 
  28. ^ Trust, Gary (2 Temmuz 2018). "Cardi B Becomes First Female Rapper With Two Billboard Hot 100 No. 1s, as 'I Like It', With Bad Bunny & J Balvin, Follows 'Bodak Yellow' to the Top". Billboard. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2018. 
  29. ^ Trust, Gary (9 Temmuz 2018). "Drake Claims 7 of Hot 100's Top 10, Breaking the Beatles' Record, As 'Nice For What' Returns to No. 1 For Eighth Week". Billboard. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2018. 
  30. ^ Trust, Gary (16 Temmuz 2018). "Drake Dethrones Drake Atop Billboard Hot 100 as 'In My Feelings' Replaces 'Nice for What' at No. 1". Billboard. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2018. 
  31. ^ Trust, Gary (23 Temmuz 2018). "Drake's 'In My Feelings' Tops Billboard Hot 100 for Second Week With Record-Breaking 116.2 Million U.S. Streams". Billboard. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2018. 
  32. ^ Trust, Gary (30 Temmuz 2018). "Drake Tops Hot 100 For Third Week With 'In My Feelings,' Passes Rihanna For Most Weeks at No. 1 This Decade". Billboard. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2018. 
  33. ^ Trust, Gary (6 Ağustos 2018). "Drake Dominates Hot 100 for Fourth Week With 'In My Feelings,' DJ Khaled's All-Star 'No Brainer' Debuts at No. 5". Billboard. Erişim tarihi: 7 Ağustos 2018. 
  34. ^ Trust, Gary (13 Ağustos 2018). "Drake Rules Billboard Hot 100 for Fifth Week With 'In My Feelings,' Travis Scott Debuts Two Songs in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2018. 
  35. ^ Trust, Gary (20 Ağustos 2018). "Drake Leads Billboard Hot 100 for Sixth Week With 'In My Feelings,' Moves Closer to Mark for Most Weeks at No. 1 in a Year". Billboard. Erişim tarihi: 21 Ağustos 2018. 
  36. ^ Anderson, Trevor (27 Ağustos 2018). "Drake's 'In My Feelings' Leads Billboard Hot 100 for Seventh Week, Ariana Grande's 'God Is A Woman' Hits Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2018. 
  37. ^ Trust, Gary (4 Eylül 2018). "Drake Ties Usher for Most Total Weeks at No. 1 on Billboard Hot 100 Among Solo Males; Khalid & Normani Hit Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 5 Eylül 2018. 
  38. ^ Trust, Gary (10 Eylül 2018). "Drake Ties Usher for Most Weeks at No. 1 in a Year On Billboard Hot 100 as 'In My Feelings' Leads for Ninth Week". Billboard. Erişim tarihi: 11 Eylül 2018. 
  39. ^ Trust, Gary (17 Eylül 2018). "Drake Breaks Record for Most Weeks at No. 1 by Any Artist in a Year on Billboard Hot 100, as 'In My Feelings' Reigns for 10th Week". Billboard. Erişim tarihi: 18 Eylül 2018. 
  40. ^ Trust, Gary (24 Eylül 2018). "Maroon 5 & Cardi B's 'Girls Like You' Hits No. 1 on Hot 100, Eminem & 5 Seconds of Summer New to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 25 Eylül 2018. 
  41. ^ Trust, Gary (1 Ekim 2018). "Maroon 5 & Cardi B's 'Girls Like You' Holds Atop Hot 100, Juice WRLD's 'Lucid Dreams' Lifts to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 2 Ekim 2018. 
  42. ^ Trust, Gary (8 Ekim 2018). "Maroon 5 & Cardi B's 'Girls Like You' Leads Hot 100 for Third Week, Lil Wayne Is First to Debut Two Songs in Top Five". Billboard. Erişim tarihi: 9 Ekim 2018. 
  43. ^ Trust, Gary (15 Ekim 2018). "Maroon 5 & Cardi B's 'Girls Like You' Tops Hot 100 For Fourth Week, Lady Gaga & Bradley Cooper Hit Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 16 Ekim 2018. 
  44. ^ Trust, Gary (22 Ekim 2018). "Kodak Black's 'Zeze' & Bad Bunny & Drake's 'Mia' Launch in Billboard Hot 100's Top 5, Maroon 5 Lead For Fifth Week". Billboard. Erişim tarihi: 23 Ekim 2018. 
  45. ^ Trust, Gary (29 Ekim 2018). "Maroon 5 and Cardi B Rule Billboard Hot 100 For Sixth Week, Post Malone and Swae Lee Debut in Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 30 Ekim 2018. 
  46. ^ Trust, Gary (5 Kasım 2018). "Maroon 5 & Cardi B's 'Girls Like You' Leads Billboard Hot 100 For Seventh Week, Halsey & Sheck Wes Hit Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 6 Kasım 2018. 
  47. ^ Trust, Gary (12 Kasım 2018). "Ariana Grande Achieves First Billboard Hot 100 No. 1 as 'Thank U, Next' Debuts on Top". Billboard. Erişim tarihi: 13 Kasım 2018. 
  48. ^ Trust, Gary (19 Kasım 2018). "Ariana Grande's 'Thank U, Next' Tops Hot 100 for Second Week, Panic! at the Disco's 'High Hopes' Hits Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 20 Kasım 2018. 
  49. ^ Trust, Gary (26 Kasım 2018). "Ariana Grande's 'Thank U, Next' Leads Hot 100 for Third Week, Panic! at the Disco Hits New High With 'High Hopes'". Billboard. Erişim tarihi: 27 Kasım 2018. 
  50. ^ Trust, Gary (3 Aralık 2018). "Travis Scott Scores First Billboard Hot 100 Leader: 'What's More 'Sicko Mode' Than Going No. 1?!'". Billboard. Erişim tarihi: 4 Aralık 2018. 
  51. ^ Trust, Gary (10 Aralık 2018). "Ariana Grande's 'Thank U, Next' Returns to No. 1 On Hot 100 With Biggest Streaming Week Ever For a Woman". Billboard. Erişim tarihi: 11 Aralık 2018. 
  52. ^ Trust, Gary (17 Aralık 2018). "Ariana Grande's 'Thank U, Next' Rules Billboard Hot 100 for Fifth Week, Halsey's 'Without Me' Rises to No. 2". Billboard. Erişim tarihi: 18 Aralık 2018. 
  53. ^ Trust, Gary (24 Aralık 2018). "Ariana Grande Tops Billboard Hot 100 for Sixth Week, Andy Williams Makes 'Wonderful' Record Return to Top 10". Billboard. Erişim tarihi: 25 Aralık 2018. 


Kaynak hatası: <ref> "lower-alpha" adında grup ana etiketi bulunuyor, ancak <references group="lower-alpha"/> etiketinin karşılığı bulunamadı. (Bkz: Kaynak gösterme)