2020 Billboard Hot 100 bir numaralı şarkıları listesi (ABD)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şarkı Sanatçı(lar) Kay.
4 Ocak "All I Want for Christmas Is You" Mariah Carey [1][2]
11 Ocak "Circles" Post Malone [3][4]
18 Ocak "The Box" Roddy Ricch [5][6]
25 Ocak [7][8]
1 Şubat [9][10]
8 Şubat [11][12]
15 Şubat [13][14]
22 Şubat [15][16]
29 Şubat [17][18]
7 Mart [19][20]
14 Mart [21][22]
21 Mart [23][24]
28 Mart [25][26]
4 Nisan "Blinding Lights" The Weeknd [27][28]
11 Nisan [29][30]
18 Nisan "Toosie Slide" Drake [31][32]
25 Nisan "Blinding Lights" The Weeknd [33][34]
2 Mayıs [35][36]
9 Mayıs "The Scotts" The Scotts, Travis Scott ve Kid Cudi [37][38]
16 Mayıs "Say So" Doja Cat ile Nicki Minaj [39][40]
23 Mayıs "Stuck with U" Ariana Grande ve Justin Bieber [41]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trust, Gary (30 Aralık 2019). "Mariah Carey Becomes First Artist at No. 1 on Billboard Hot 100 in Four Decades, Thanks to 'All I Want for Christmas'". Billboard. 2 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2019. 
  2. ^ "January 4, 2020". Billboard Hot 100. 23 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  3. ^ Trust, Gary (6 Ocak 2020). "Post Malone 'Circles' Back to No. 1 on Billboard Hot 100, Maroon 5 & Roddy Ricch Reach Top Three". Billboard. 9 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2020. 
  4. ^ "January 11, 2020". Billboard Hot 100. 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  5. ^ Trust, Gary (13 Ocak 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Bounds to No. 1 on Billboard Hot 100, Justin Bieber's 'Yummy' Debuts at No. 2". Billboard. 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2020. 
  6. ^ "January 18, 2020". Billboard Hot 100. 13 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  7. ^ Trust, Gary (21 Ocak 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Rules Billboard Hot 100 for 2nd Week, Future & Drake's 'Life Is Good' Debuts at No. 2". Billboard. 22 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2020. 
  8. ^ "January 25, 2020". Billboard Hot 100. 26 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  9. ^ Trust, Gary (27 Ocak 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Tops Billboard Hot 100 For Third Week; Eminem, Juice WRLD's 'Godzilla' Roars In at No. 3". Billboard. 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ocak 2020. 
  10. ^ "February 1, 2020". Billboard Hot 100. 27 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  11. ^ Trust, Gary (3 Şubat 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Tops Billboard Hot 100 for Fourth Week, Dua Lipa's 'Don't Start Now' Hits Top 10". Billboard. 3 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2020. 
  12. ^ "February 8, 2020". Billboard Hot 100. 4 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  13. ^ Trust, Gary (10 Şubat 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Rules Billboard Hot 100 For Fifth Week, Tones and I's 'Dance Monkey' Swings Into Top Five". Billboard. 12 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2020. 
  14. ^ "February 15, 2020". Billboard Hot 100. 18 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  15. ^ Trust, Gary (18 Şubat 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Rules Hot 100 For Sixth Week, Dua Lipa Matches Career Best With 'Don't Start Now'". Billboard. 18 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2020. 
  16. ^ "February 22, 2020". Billboard Hot 100. 18 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  17. ^ Trust, Gary (24 Şubat 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Tops Hot 100 For Seventh Week; Dua Lipa Hits Top 5; Justin Bieber, The Weeknd Go Top 10". Billboard. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2020. 
  18. ^ "February 29, 2020". Billboard Hot 100. 24 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Mart 2020. 
  19. ^ Trust, Gary (2 Mart 2020). "BTS Sets New Career Best on Hot 100 as 'On' Blasts in at No. 4; Roddy Ricch's 'The Box' Rules For Eighth Week". Billboard. 3 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2020. 
  20. ^ "March 7, 2020". Billboard Hot 100. 3 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2020. 
  21. ^ Trust, Gary (9 Mart 2020). "Lady Gaga's 'Stupid Love' Launches at No. 5 on Hot 100, Roddy Ricch's 'The Box' Notches Ninth Week at No. 1". Billboard. 9 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2020. 
  22. ^ "March 14, 2020". Billboard Hot 100. 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  23. ^ Trust, Gary (16 Mart 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Tops Hot 100 For 10th Week, Lil Uzi Vert Launches Three Songs in Top 10". Billboard. 16 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2020. 
  24. ^ "March 21, 2020". Billboard Hot 100. 24 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  25. ^ Trust, Gary (23 Mart 2020). "Roddy Ricch's 'The Box' Leads Hot 100 for 11th Week, Harry Styles' 'Adore You' Hits Top 10". Billboard. 23 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mart 2020. 
  26. ^ "March 28, 2020". Billboard Hot 100. 24 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  27. ^ Trust, Gary (30 Mart 2020). "The Weeknd's 'Blinding Lights' Hits No. 1 on Billboard Hot 100, Doja Cat's 'Say So' Enters Top 10". Billboard. 31 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Mart 2020. 
  28. ^ "April 4, 2020". Billboard Hot 100. 6 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  29. ^ Trust, Gary (6 Nisan 2020). "The Weeknd's 'Blinding Lights' Shines at No. 1 on Billboard Hot 100 For Second Week". Billboard. 6 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2020. 
  30. ^ "April 11, 2020". Billboard Hot 100. 6 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  31. ^ Trust, Gary (13 Nisan 2020). "Drake Makes Historic Debut at No. 1 on Billboard Hot 100 With 'Toosie Slide'". Billboard. 13 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2020. 
  32. ^ "April 18, 2020". Billboard Hot 100. 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  33. ^ Trust, Gary (20 Nisan 2020). "The Weeknd Returns to No. 1 on Billboard Hot 100, Doja Cat Hits Top 5, Post Malone Ties Top 10 Record". Billboard. 22 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2020. 
  34. ^ "April 25, 2020". Billboard Hot 100. 11 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  35. ^ Trust, Gary (27 Nisan 2020). "The Weeknd's 'Blinding Lights' Leads Hot 100 for 4th Week, DaBaby & Roddy Ricch's 'Rockstar' Launches in Top 10". Billboard. 28 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Nisan 2020. 
  36. ^ "May 2, 2020". Billboard Hot 100. 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  37. ^ Trust, Gary (4 Mayıs 2020). "Travis Scott & Kid Cudi's 'The Scotts' Debuts at No. 1 on Hot 100, Megan Thee Stallion's 'Savage' Soars to Top Five". Billboard. 5 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2020. 
  38. ^ "May 9, 2020". Billboard Hot 100. 9 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  39. ^ Trust, Gary (11 Mayıs 2020). "Doja Cat's 'Say So,' Featuring Nicki Minaj, Tops Billboard Hot 100, Becoming Their First No. 1 Each". Billboard. 15 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2020. 
  40. ^ "May 16, 2020". Billboard Hot 100. 23 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mayıs 2020. 
  41. ^ Trust, Gary (18 Mayıs 2020). "Ariana Grande & Justin Bieber's 'Stuck With U' Debuts at No. 1 on Billboard Hot 100". Billboard. 19 Mayıs 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2020.