2015'te Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şarkı Sanatçı(lar) Kaynak
3 Ocak "Blank Space" Taylor Swift [1]
10 Ocak [2]
17 Ocak "Uptown Funk" Mark Ronson ve Bruno Mars [3]
24 Ocak [4]
31 Ocak [5]
7 Şubat [6]
14 Şubat [7]
21 Şubat [8]
28 Şubat [9]
7 Mart [10]
14 Mart [11]
21 Mart [12]
28 Mart [13]
4 Nisan [14]
11 Nisan [15]
18 Nisan [16]
25 Nisan "See You Again" Wiz Khalifa ve Charlie Puth [17]
2 Mayıs [18]
9 Mayıs [19]
16 Mayıs [20]
23 Mayıs [21]
30 Mayıs [22]
6 Haziran "Bad Blood" Taylor Swift ve Kendrick Lamar [23]
13 Haziran "See You Again" Wiz Khalifa ve Charlie Puth [24]
20 Haziran [25]
27 Haziran [26]
4 Temmuz [27]
11 Temmuz [28]
18 Temmuz [29]
25 Temmuz "Cheerleader" OMI [30]
1 Ağustos [31]
8 Ağustos [32]
15 Ağustos [33]
22 Ağustos "Can't Feel My Face" The Weeknd [34]
29 Ağustos "Cheerleader" OMI [35]
5 Eylül [36]
12 Eylül "Can't Feel My Face" The Weeknd [37]
19 Eylül "What Do You Mean?" Justin Bieber [38]
26 Eylül "Can't Feel My Face" The Weeknd [39]
3 Ekim "The Hills" The Weeknd [40]
10 Ekim [41]
17 Ekim [42]
24 Ekim [43]
31 Ekim [44]
7 Kasım [45]
14 Kasım "Hello" Adele [46]
21 Kasım [47]
28 Kasım [48]
5 Aralık [49]
12 Aralık [50]
19 Aralık [51]
26 Aralık [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trust, Gary (24 Aralık 2014). "Taylor Swift Tops Hot 100 for Sixth Week". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2014. 
  2. ^ Trust, Gary (31 Aralık 2014). "Taylor Swift Helps Tie Record Streak for Women Atop Hot 100". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Aralık 2014. 
  3. ^ Trust, Gary (7 Ocak 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars Top Hot 100 With 'Uptown Funk!'". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2015. 
  4. ^ Trust, Gary (14 Ocak 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars No. 1 on Hot 100 for Second Week With 'Uptown Funk!'". Billboard. 16 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2015. 
  5. ^ Trust, Gary (21 Ocak 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars Top Hot 100, Maroon 5 Debuts at No. 8". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ocak 2015. 
  6. ^ Trust, Gary (28 Ocak 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars Rule Hot 100, Fall Out Boy Hits Top 10". Billboard. 11 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ocak 2015. 
  7. ^ Trust, Gary (4 Şubat 2015). "Mark Ronson & Bruno Mars Top Hot 100; Rihanna, Kanye West & Paul McCartney Near Top 10". Billboard. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Şubat 2015. 
  8. ^ Trust, Gary (11 Şubat 2015). "Rihanna, Kanye West, Paul McCartney & Ellie Goulding Hit Hot 100's Top 10; Mark Ronson, Bruno Mars Still No. 1". Billboard. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Şubat 2015. 
  9. ^ Trust, Gary (18 Şubat 2015). "Bruno Mars Scores Longest Hot 100 Reign, Taylor Swift Hits Top 10". Billboard. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2015. 
  10. ^ Trust, Gary (25 Şubat 2015). "Mark Ronson & Bruno Mars Top Hot 100 Again; The Weeknd Enters Top 10". Billboard. 26 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2015. 
  11. ^ Trust, Gary (4 Mart 2015). "Pitbull & Ne-Yo Enter Hot 100 Top 10; Mark Ronson & Bruno Mars No. 1 Again". Billboard. 27 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Mart 2015. 
  12. ^ Trust, Gary (11 Mart 2015). "Mark Ronson & Bruno Mars Notch 10th Week Atop Hot 100". Billboard. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Mart 2015. 
  13. ^ Trust, Gary (18 Mart 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars Lead Hot 100; Sam Smith, Fetty Wap Hit Top 10". Billboard. 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Mart 2015. 
  14. ^ Trust, Gary (25 Mart 2015). "Mark Ronson, Bruno Mars Top Hot 100 for 12th Week; Flo Rida Reaches Top 10". Billboard. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2015. 
  15. ^ Trust, Gary (1 Nisan 2015). "Uptown Funk Is Longest-Leading Hot 100 No. 1 of the 2010s". Billboard. 9 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2015. 
  16. ^ Trust, Gary (8 Nisan 2015). "'Uptown Funk' Ties for Second-Longest-Leading Hot 100 No. 1 of All Time". Billboard. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2015. 
  17. ^ Trust, Gary (15 Nisan 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' Knocks 'Uptown Funk' Off No. 1 on Hot 100". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Nisan 2015. 
  18. ^ Trust, Gary (22 Nisan 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' Tops Hot 100 for Second Week". Billboard. 14 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2015. 
  19. ^ Trust, Gary (29 Nisan 2015). "Wiz Khalifa Rules Hot 100, Jason Derulo Hits Top 10". Billboard. 10 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2015. 
  20. ^ Trust, Gary (6 Mayıs 2015). "Wiz Khalifa Tops Hot 100, T-Wayne Whips Into Top 10". Billboard. 19 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2015. 
  21. ^ Trust, Gary (13 Mayıs 2015). "Wiz Khalifa Leads Hot 100, Britney Spears & Iggy Azalea Debut". Billboard. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mayıs 2015. 
  22. ^ Trust, Gary (20 Mayıs 2015). "Wiz Khalifa Tops Hot 100, Taylor Swift Re-Enters Following BBMAs Video Premiere". Billboard. 23 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Mayıs 2015. 
  23. ^ Trust, Gary (27 Mayıs 2015). "Taylor Swift's 'Bad Blood' Blasts to No. 1 on Hot 100". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2015. 
  24. ^ Trust, Gary (3 Haziran 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' Replaces Taylor Swift at No. 1 on Hot 100". Billboard. 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Haziran 2015. 
  25. ^ Trust, Gary (10 Haziran 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' Stays at No. 1 on Hot 100". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2015. 
  26. ^ Trust, Gary (17 Haziran 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' No. 1 on Hot 100, OMI's 'Cheerleader' Hits Top 10". Billboard. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2015. 
  27. ^ Trust, Gary (24 Haziran 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' Leads Hot 100 for 10th Week". Billboard. 6 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Haziran 2015. 
  28. ^ Trust, Gary (1 Temmuz 2015). "Wiz Khalifa No. 1 on Hot 100 'Again,' Selena Gomez Debuts at No. 9". Billboard. 12 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2015. 
  29. ^ Trust, Gary (8 Temmuz 2015). "Wiz Khalifa's 'See You Again' Ties for Longest-Leading Rap No. 1 on Hot 100". Billboard. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Temmuz 2015. 
  30. ^ Trust, Gary (13 Temmuz 2015). "OMI's 'Cheerleader' Leaps to No. 1 on Hot 100". Billboard. 21 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2015. 
  31. ^ Trust, Gary (20 Temmuz 2015). "OMI's 'Cheerleader' Tops Hot 100, The Weeknd Closes In". Billboard. 25 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Temmuz 2015. 
  32. ^ Pietroluongo, Silvio (27 Temmuz 2015). "OMI's 'Cheerleader' No. 1 for Third Week on Hot 100". Billboard. 29 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2015. 
  33. ^ Trust, Gary (3 Ağustos 2015). "OMI's 'Cheerleader' No. 1 on Hot 100 for Fourth Week". Billboard. 2 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2015. 
  34. ^ Trust, Gary (10 Ağustos 2015). "The Weeknd Tops Hot 100 With 'Can't Feel My Face,' One Direction Debuts at No. 3". Billboard. 31 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2015. 
  35. ^ Trust, Gary (17 Ağustos 2015). "OMI Back to No. 1 on Hot 100, Lana Del Rey Debuts at No. 7". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2015. 
  36. ^ Trust, Gary (24 Ağustos 2015). "OMI No. 1 on Hot 100 for Sixth Week". Billboard. 20 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2015. 
  37. ^ Trust, Gary (31 Ağustos 2015). "The Weeknd's 'Face' Back Atop Hot 100". Billboard. 21 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2015. 
  38. ^ Trust, Gary (8 Eylül 2015). "Justin Bieber Scores First Hot 100 No. 1 With Debut of 'What Do You Mean?'". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2015. 
  39. ^ Trust, Gary (14 Eylül 2015). "The Weeknd Nos. 1 & 2 on Hot 100 With 'Can't Feel My Face' & 'The Hills'". Billboard. 29 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Eylül 2015. 
  40. ^ Trust, Gary (21 Eylül 2015). "The Weeknd Replaces Himself Atop Hot 100 as 'The Hills' Hits No. 1". Billboard. 24 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2015. 
  41. ^ Trust, Gary (28 Eylül 2015). "The Weeknd Holds Atop Hot 100, Taylor Swift Hits Top 10 With 'Wildest Dreams'". Billboard. 21 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Eylül 2015. 
  42. ^ Trust, Gary (5 Ekim 2015). "The Weeknd No. 1 on Hot 100 Again, Shawn Mendes Earns First Top 10". Billboard. 21 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2015. 
  43. ^ Trust, Gary (12 Ekim 2015). "The Weeknd No. 1 on Hot 100, Drake's 'Hotline Bling' Bounds to No. 2". Billboard. 23 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2015. 
  44. ^ Trust, Gary (19 Ekim 2015). "The Weeknd's 'The Hills' No. 1 on Hot 100 for Fifth Week". Billboard. 21 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2015. 
  45. ^ Trust, Gary (26 Ekim 2015). "The Weeknd Tops Hot 100; Adele No. 1 Next Week?". Billboard. 29 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2015. 
  46. ^ Trust, Gary (2 Kasım 2015). "Adele No. 1 on Hot 100, Justin Bieber Debuts at No. 2 With 'Sorry'". Billboard. 23 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2015. 
  47. ^ Trust, Gary (9 Kasım 2015). "Adele's 'Hello' Tops Hot 100 for Second Week; Ariana Grande, Meghan Trainor Hit Top 10". Billboard. 23 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Kasım 2015. 
  48. ^ Trust, Gary (16 Kasım 2015). "Adele's 'Hello' Leads Hot 100 for Third Week, Is Fastest Radio Songs No. 1 in 22 Years". Billboard. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Kasım 2015. 
  49. ^ Trust, Gary (23 Kasım 2015). "Adele Tops Hot 100 for Fourth Week; Justin Bieber, Alessia Cara Hit Top 10". Billboard. 24 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Kasım 2015. 
  50. ^ Trust, Gary (30 Kasım 2015). "Adele's 'Hello' Leads Hot 100 for Fifth Week". Billboard. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Kasım 2015. 
  51. ^ Trust, Gary (7 Aralık 2015). "Adele's 'Hello' Leads Hot 100 for Sixth Week, Selena Gomez Goes Top 10". Billboard. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Aralık 2015. 
  52. ^ Trust, Gary (14 Aralık 2015). "Adele Matches Her Longest Hot 100 Reign With Seventh Week at No. 1 for 'Hello'". Billboard. 15 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2015.