2014'te Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. Yılın ilk haftasında, Eminem ile Rihanna'nın düet şarkısı "The Monster" zirvenin sahibi oldu.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarih Şarkı Sanatçı(lar) Kaynak
4 Ocak "The Monster" Eminem ve Rihanna [1]
11 Ocak [2]
18 Ocak "Timber" Pitbull ve Kesha [3]
25 Ocak [4]
1 Şubat [5]
8 Şubat "Dark Horse" Katy Perry ve Juicy J [6]
15 Şubat [7]
22 Şubat [8]
1 Mart [9]
8 Mart "Happy" Pharrell Williams [10]
15 Mart [11]
22 Mart [12]
29 Mart [13]
5 Nisan [14]
12 Nisan [15]
19 Nisan [16]
26 Nisan [17]
3 Mayıs [18]
10 Mayıs [19]
17 Mayıs "All of Me" John Legend [20]
24 Mayıs [21]
31 Mayıs [22]
7 Haziran "Fancy" Iggy Azalea ve Charli XCX [23]
14 Haziran [24]
21 Haziran [25]
28 Haziran [26]
5 Temmuz [27]
12 Temmuz [28]
19 Temmuz [29]
26 Temmuz "Rude" Magic! [30]
2 Ağustos [31]
9 Ağustos [32]
16 Ağustos [33]
23 Ağustos [34]
30 Ağustos [35]
6 Eylül "Shake It Off" Taylor Swift [36]
13 Eylül [37]
20 Eylül "All About That Bass" Meghan Trainor [38]
27 Eylül [39]
4 Ekim [40]
11 Ekim [41]
18 Ekim [42]
25 Ekim [43]
1 Kasım [44]
8 Kasım [45]
15 Kasım "Shake It Off" Taylor Swift [46]
22 Kasım [47]
29 Kasım "Blank Space" [48]
6 Aralık [49]
13 Aralık [50]
20 Aralık [51]
27 Aralık [52]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Trust, Gary (26 Aralık 2013). "Eminem, Rihanna Top Hot 100; Beyonce Debuts". Billboard. Prometheus Global Media. 5 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2013. 
  2. ^ Trust, Gary (2 Ocak 2014). "Eminem, Rihanna Rule Hot 100 for a Fourth Week; Miley Cyrus Returns". Billboard. Prometheus Global Media. 22 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2014. 
  3. ^ Trust, Gary (8 Ocak 2014). "Pitbull, Ke$ha Take 'Timber' to Top of Hot 100". Billboard. Prometheus Global Media. 26 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2014. 
  4. ^ Trust, Gary (15 Ocak 2014). "Pitbull and Ke$ha's 'Timber' Remains Atop Hot 100". Billboard. 25 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2014. 
  5. ^ Trust, Gary (22 Ocak 2014). "Pitbull & Ke$ha's 'Timber' Still Tops Hot 100; Bastille, Lorde Reach Top 10". Billboard. 5 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2014. 
  6. ^ Trust, Gary (29 Ocak 2014). "Katy Perry's 'Dark Horse' Gallops to No. 1 On Hot 100". Billboard. 12 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2014. 
  7. ^ Trust, Gary (5 Şubat 2014). "Katy Perry Tops Hot 100, Beyonce Bounds to No. 2". Billboard. 9 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2014. 
  8. ^ Trust, Gary (12 Şubat 2014). "Katy Perry Rules Hot 100, Pharrell Flies to No. 2". Billboard. 14 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2014. 
  9. ^ Trust, Gary (19 Şubat 2014). "Katy Perry's 'Dark Horse' Ekes Out Hot 100 Win Over Pharrell's 'Happy'". Billboard. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Şubat 2014. 
  10. ^ Trust, Gary (26 Şubat 2014). "Pharrell Williams' 'Happy' Hits No. 1 On Hot 100". Billboard. 9 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2014. 
  11. ^ Trust, Gary (5 Mart 2014). "Pharrell's 'Happy' Holds at No. 1 On Hot 100". Billboard. 9 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mart 2014. 
  12. ^ Trust, Gary (12 Mart 2014). "Pharrell Williams, Idina Menzel Ride Oscar Gains On Hot 100". Billboard. 14 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Mart 2014. 
  13. ^ Trust, Gary (19 Mart 2014). "Pharrell Williams Tops Hot 100 Again; Soko Surprises With Top 10 Debut". Billboard. 21 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mart 2014. 
  14. ^ Trust, Gary (26 Mart 2014). "Pharrell Williams Leads Hot 100; John Legend, Idina Menzel On the Move". Billboard. 28 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2014. 
  15. ^ Trust, Gary (2 Nisan 2014). "Pharrell Williams' 'Happy' Holds Atop Hot 100; DJ Snake & Lil Jon Hit Top 10". Billboard. 4 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Nisan 2014. 
  16. ^ Trust, Gary (9 Nisan 2014). "Pharrell Williams Leads Hot 100; John Legend Gains At No. 2". Billboard. 11 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Nisan 2014. 
  17. ^ Trust, Gary (16 Nisan 2014). "Pharrell Williams Tops Hot 100; Ed Sheeran Blasts In at No. 15". Billboard. 18 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Nisan 2014. 
  18. ^ Trust, Gary (23 Nisan 2014). "Pharrell Williams Still Atop Hot 100; Justin Timberlake, Chris Brown Reach Top 10". Billboard. 26 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2014. 
  19. ^ Trust, Gary (30 Nisan 2014). "Pharrell Williams Tops Hot 100 For 10th Week, Iggy Azalea Vaults Into Top 10". Billboard. 2 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2014. 
  20. ^ Trust, Gary (7 Mayıs 2014). "John Legend's 'All Of Me' Tops Hot 100, Ariana Grande Debuts At No. 3". Billboard. 10 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mayıs 2014. 
  21. ^ Trust, Gary (14 Mayıs 2014). "John Legend Leads Hot 100, Paramore Hits Top 10". Billboard. 16 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2014. 
  22. ^ Trust, Gary (21 Mayıs 2014). "Michael Jackson, Coldplay Hit Hot 100's Top 10; John Legend Still No. 1". Billboard. 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2014. 
  23. ^ Trust, Gary (28 Mayıs 2014). "Iggy Azalea Tops Hot 100 With 'Fancy,' Matches Beatles' Historic Mark". Billboard. 29 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2014. 
  24. ^ Trust, Gary (4 Haziran 2014). "Iggy Azalea Remains Atop Hot 100 With 'Fancy'; MAGIC!, Calvin Harris Hit Top 10". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2014. 
  25. ^ Trust, Gary (10 Haziran 2014). "Iggy Azalea Continues Record-Tying Run Atop Hot 100; Sam Smith Soars Into Top 10". Billboard. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2014. 
  26. ^ Trust, Gary (18 Haziran 2014). "Iggy Azalea's 'Fancy' No. 1 On Hot 100 For Fourth Week; PSY Debuts In Top 30". Billboard. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2014. 
  27. ^ Trust, Gary (25 Haziran 2014). "Iggy Azalea Leads Hot 100 For Fifth Week, Maroon 5 Debuts In Top 20". Billboard. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2014. 
  28. ^ Trust, Gary (2 Temmuz 2014). "Iggy Azalea Claims Longest Hot 100 Reign For A Female Rapper With 'Fancy'". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Temmuz 2014. 
  29. ^ Trust, Gary (9 Temmuz 2014). "Iggy Azalea Tops Hot 100 For Seventh Week, Maroon 5's 'Maps' Finds Top 10". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2014. 
  30. ^ Trust, Gary (16 Temmuz 2014). "MAGIC!'s 'Rude' Tops Hot 100; Iggy Azalea's 'Fancy' Falls to No. 2". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Temmuz 2014. 
  31. ^ Trust, Gary (23 Temmuz 2014). "MAGIC!'s 'Rude' No. 1 On Hot 100, Sam Smith's 'Stay With Me' Surges". Billboard. 28 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Temmuz 2014. 
  32. ^ Trust, Gary (30 Temmuz 2014). "MAGIC! No. 1 On Hot 100, Sia Swings Into Top 10". Billboard. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Temmuz 2014. 
  33. ^ Trust, Gary (6 Ağustos 2014). "MAGIC! Maintains No. 1 Perch on Hot 100; 'Bang Bang,' Meghan Trainor Soar Into Top 10". Billboard. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2014. 
  34. ^ Trust, Gary (13 Ağustos 2014). "MAGIC! Still No. 1 On Hot 100 as Meghan Trainor & Charli XCX Soar". Billboard. 3 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ağustos 2014. 
  35. ^ Trust, Gary (20 Ağustos 2014). "Ariana Grande, Iggy Azalea Triple Up In Hot 100's Top 10, MAGIC! Still No. 1". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2014. 
  36. ^ Trust, Gary (27 Ağustos 2014). "Taylor Swift's 'Shake It Off' Debuts At No. 1 On Hot 100". Billboard. 18 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Ağustos 2014. 
  37. ^ Trust, Gary (3 Eylül 2014). "Taylor Swift's 'Shake It Off' Holds At No. 1 On Hot 100". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2014. 
  38. ^ Trust, Gary (10 Eylül 2014). "Meghan Trainor Tops Hot 100 With 'All About That Bass'". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Eylül 2014. 
  39. ^ Trust, Gary (17 Eylül 2014). "Meghan Trainor Leads Hot 100's All-Female Top Five Again". Billboard. 17 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2014. 
  40. ^ Trust, Gary (24 Eylül 2014). "Meghan Trainor No. 1 On Hot 100, Jeremih Hits Top 10, Jennifer Lopez Debuts". Billboard. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Eylül 2014. 
  41. ^ Trust, Gary (1 Ekim 2014). "Meghan Trainor Tops Hot 100; Tove Lo, Clean Bandit Climb Into Top 10". Billboard. 16 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2014. 
  42. ^ Trust, Gary (8 Ekim 2014). "Meghan Trainor Leads Hot 100's Record-Setting All-Female Top Five". Billboard. 10 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2014. 
  43. ^ Trust, Gary (15 Ekim 2014). "Meghan Trainor Tops Hot 100; Tove Lo Joins All-Female Top Five, Bobby Shmurda Hits Top 10". Billboard. 8 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2014. 
  44. ^ Trust, Gary (22 Ekim 2014). "Meghan Trainor Rules Hot 100, Ed Sheeran Hits Top 10, Glen Campbell Returns". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2014. 
  45. ^ Trust, Gary (29 Ekim 2014). "Meghan Trainor Tops Hot 100 For Eighth Week, Hozier Hits Top 10". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ekim 2014. 
  46. ^ Trust, Gary (5 Kasım 2014). "Taylor Swift's 'Shake It Off' Returns to No. 1 on Hot 100". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2014. 
  47. ^ Trust, Gary (12 Kasım 2014). "Taylor Swift Still No. 1 on Hot 100, Ariana Grande & The Weeknd Hit Top 10". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Kasım 2014. 
  48. ^ Trust, Gary (19 Kasım 2014). "Taylor Swift Makes Hot 100 History With 'Blank Space'". Billboard. 19 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2014. 
  49. ^ Trust, Gary (26 Kasım 2014). "Taylor Swift's 'Blank Space' No. 1 on Hot 100 for Second Week". Billboard. 16 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2014. 
  50. ^ Trust, Gary (3 Aralık 2014). "Taylor Swift No. 1 on Hot 100, Selena Gomez, Mark Ronson Hit Top 10". Billboard. 11 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  51. ^ Trust, Gary (10 Aralık 2014). "Taylor Swift Tops Hot 100, Meghan Trainor Scores Second Top 10". Billboard. 11 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Aralık 2014. 
  52. ^ Trust, Gary (17 Aralık 2014). "Taylor Swift Leads Billboard Hot 100, Ed Sheeran Soars to Top 10". Billboard. 20 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2014.