I Just Can't Stop Loving You

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"I Just Can't Stop Loving You"
Michael Jackson single
Yayımlanma20 Temmuz 1987
FormatCD & DVD & Kaset
TarzR&B
Süre4:25
ŞirketEpic
YazarMichael Jackson
YapımcıQuincy Jones, Michael Jackson
Michael Jackson single kronolojisi
"Thriller"
((1984))
"I Just Can't Stop Loving You" "Bad"
((1987)
Ses örneği
noicon

)

I Just Can't Stop Loving You, pop şarkıcısı Michael Jackson'ın 1987 çıkışlı Bad adlı albümünden çıkan ilk şarkıdır. Şarkı, Epic Records tarafından yayınlanmıştır. Şarkı, ABD'de 1 numaraya kadar yükselmiştir. Bununla beraber Michael Jackson'ın Birleşmiş Milletler listesine giren ilk şarkısı, yine 1 numara olan ilk şarkısıdır. Şarkının yapımcılığını Quincy Jones ve Michael Jackson üstlenmiştir. Şarkıda Siedah Garrett da yer almıştır.

Şarkı hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı 1987'de yayımlanmasına karşın 1982 yılında kaydedilmiştir. Michael Jackson, düet için seçilecek bayan vokaller arasında, Whitney Houston, Barbra Streisand, Aretha Franklin ve ABBA solisti Agnetha Fältskog gibi büyük isimler olmasına karşın, Michael Jackson bu vokalleri reddederek, o zamanlara nispeten daha az tanınan Siedah Garrett ile çalışmıştır. Şarkı böylelikle kaydedilip baş şarkı olarak Bad albümünden piyasaya sürülmüştür. Şarkı 1987 yazının aşk simgelerinden kabul edilmektedir. Şarkının baş kısmında geçen konuşma bölümü de ayrıca sonradan kaldırılmıştır. Şarkının ayrıca bu başarılara karşın bir müzik videosu yoktur.

Canlı Performanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Jackson, şarkıyı Sheryl Crow ile Bad World Tour'da (1987-1989) ve Siedah Garrett ile Dangerous World Tour'da (1992-1993) seslendirdi.

Ayrıca şarkıyı Temmuz 1996'da Brunei'deki Kraliyet Konserinde Marva Hicks ile birlikte seslendirdi.

Jackson, şarkıyı Judith Hill ile birlikte This Is It'de sergileyecekti, ancak konserler ani ölümü nedeniyle iptal edildi. Prova görüntüleri, Michael Jackson's This Is It filminde yayınlanmıştır.

Bad 25[değiştir | kaynağı değiştir]

Şarkı, Michael'ın 1987 yılında yayınlanan efsane albümü Bad'in 25. yılına özel olarak yeniden raflarda Bad 25 ismiyle yerini alan albümünden çıkan ilk teklidir. Bunun sebebi albümün orijinal yayım tarihinde (1987)'de albümden çıkan ilk tekli olmasıdır. Fakat, single'ın B yüzü, orijinalinin aksine daha önce yayınlanmamış fakat Bad 25'in bonus diskinde yer alan Don't Be Messin' Around adlı demoyu içerir. Bu tekli, 2012 yılında CD ve plak olarak satışa sunulmuştur.

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Tepe
noktası
Avustralya Avustralya 10
Belçika Belçika 1
Danimarka Danimarka 1
Fransa Fransa 11
Almanya Almanya 2
İtalya İtalya 1
Japonya Japonya 3
Hollanda Hollanda 1[1]
Norveç Norveç 1
İsveç İsveç 4
Birleşik Krallık İngiltere 1
Amerika Birleşik Devletleri ABD 1
Birleşmiş Milletler Birleşmiş Milletler 1
İrlanda İrlanda 1

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2008.