2008'de Billboard Hot 100'da bir numara olan single'lar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Sarı şapkalı, siyah gözlüklü, mavi t-shirt ve siyah pantolonlu bir adam, sol eli göğüs hizasında, sağ eli sol eline göre biraz aşağıda, ayağını hafifçe öne kalkmış bir şekilde duruyor. Sol kolunda altın sarısı bir saat ve boynunda altın sarısı bir kolye, sağ elinde sarı ve mavi iki bileklik var.
Rapçi Flo Rida'nın, "Low" şarkısı on ardışık hafta bir numarada kalarak yılın en uzun soluklu bir numarası oldu.

Billboard Hot 100, Amerika Birleşik Devletleri'nde en iyi performans gösteren single çalışmalarını sıralayan bir listedir. Billboard dergisi tarafından yayımlanan ve Nielsen SoundScan tarafından derlenen bu liste, haftalık fiziksel ve dijital satış rakamlarının yanı sıra, müzik yayınlarını da esas almaktadır. 2008 yılında listede, 14 farklı single zirveye yükseldi.

2008 yılı içinde listede zirveye yükselen şarkıcılara, düet şarkıcısı olarak T-Pain, Young Jeezy, Static Major ve Rihanna eşlik etti. Toplamda dört düet zirveye yükseldi. T.I. ile Rihanna'ya ait albümlerde yer alan şarkılardan iki tanesi numaraya yükseldi. Yılın ilk haftasında zirveye yükselen Flo Rida şarkısı "Low", on ardışık hafta bu sırada kaldı ve yılın en uzun soluklu bir numarası oldu; Billboard tarafından hazırlanan yıl sonu listelerinde de zirvenin sahini oldu. Katy Perry'nin ilk single'ı "I Kissed a Girl" ve T.I.'ın "Whatever You Like" şarkıları ise yedi hafta bir numarada kalarak yılın ikinci en uzun soluklu bir numaraları oldu.

Britney Spears'ın "Womanizer" şarkısı 96 numaradan zirveye sıçrayarak Hot 100 tarihinde, o güne kadar gerçekleşen en büyük sıçrayışı gerçekleştirdi.[1] T.I. ile Rihanna düeti "Live Your Life" ise 80 numaradan zirveye sıçradı.[2] Yılın son haftasında, Beyoncé şarkısı "Single Ladies (Put a Ring on It)" bir numaranın sahibi oldu.

Liste geçmişi[değiştir | kaynağı değiştir]

Gözünde pembe çerçeveli siyah, kalp şeklinde bir gözlük takan yeşil kıyafetli, kırmızı bir kemer takmış olan siyah saçlı bir kadın.
Katy Perry'nin ilk single'ı "I Kissed a Girl", yedi ardışık haftada bir numarada kaldı.
Üzerinde parlak bir B harfi olan siyah polis şapkası takan ve beyaz çerçeveli siyah gözlüklü sarışın gülümseyen bir kadın. Boynunda ise parlak benekleri olan siyah bir kravat var.
Britney Spears'ın "Womanizer" şarkısı 96 numaradan zirveye sıçrayarak Hot 100 tarihindeki en büyük ikinci sıçrayışı gerçekleştirdi.
Tarih Şarkı Şarkıcı(lar) Kay.
5 Ocak "Low" Flo Rida ve T-Pain [3]
12 Ocak [4]
19 Ocak [5]
26 Ocak [6]
2 Şubat [7]
9 Şubat [8]
16 Şubat [9]
23 Şubat [10]
1 Mart [11]
8 Mart [12]
15 Mart "Love in This Club" Usher ve Young Jeezy [13]
22 Mart [14]
29 Mart [15]
5 Nisan "Bleeding Love" Leona Lewis [16]
12 Nisan "Touch My Body" Mariah Carey [17]
19 Nisan [18]
26 Nisan "Bleeding Love" Leona Lewis [19]
3 Mayıs "Lollipop" Lil Wayne ve Static Major [20]
10 Mayıs "Bleeding Love" Leona Lewis [21]
17 Mayıs [22]
24 Mayıs "Take a Bow" Rihanna [23]
31 Mayıs "Lollipop" Lil Wayne ve Static Major [24]
7 Haziran [25]
14 Haziran [26]
21 Haziran [27]
28 Haziran "Viva la Vida" Coldplay [28]
5 Temmuz "I Kissed a Girl" Katy Perry [29]
12 Temmuz [30]
19 Temmuz [31]
26 Temmuz [32]
2 Ağustos [33]
9 Ağustos [34]
16 Ağustos [35]
23 Ağustos "Disturbia" Rihanna [36]
30 Ağustos [37]
6 Eylül "Whatever You Like" T.I. [38]
13 Eylül [39]
20 Eylül [40]
27 Eylül "So What" Pink [41]
4 Ekim "Whatever You Like" T.I. [42]
11 Ekim [43]
18 Ekim "Live Your Life" T.I. ve Rihanna [44]
25 Ekim "Womanizer" Britney Spears [45]
1 Kasım "Whatever You Like" T.I. [46]
8 Kasım [47]
15 Kasım "Live Your Life" T.I. ve Rihanna [48]
22 Kasım [49]
29 Kasım [50]
6 Aralık [51]
13 Aralık "Single Ladies (Put a Ring on It)" Beyoncé [52]
20 Aralık "Live Your Life" T.I. ve Rihanna [53]
27 Aralık "Single Ladies (Put a Ring on It)" Beyoncé [54]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Pietroluongo, Silvio (15 Kasım 2008). "Spears Scores Record-Setting Hot 100 Jump". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/1043782/spears-scores-record-setting-hot-100-jump. Erişim tarihi: 17 Ocak 2009. 
  2. ^ Cohen, Jonathan (11 Aralık 2008). "Britney Debuts Big, But T.I. Tops Hot 100". Billboard (Nielsen Business Media, Inc). http://www.billboard.com/articles/news/266122/britney-debuts-big-but-ti-tops-hot-100. Erişim tarihi: 7 Ocak 2009. 
  3. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 6 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080106162106/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  4. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 13 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080113125907/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  5. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 24 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080124115138/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  6. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 26 Ocak 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080126100230/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  7. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080202053127/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  8. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080210000818/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  9. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 20 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080220035627/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  10. ^ "The Hot 100: Feb 23, 2008 | Billboard Chart Archive = The Hot 100: Feb 23, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 11 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141011050457/http://www.billboard.com:80/charts/2008-02-23/hot-100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  11. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 2 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080302032246/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  12. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 8 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080308025104/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  13. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 16 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080316035337/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  14. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 22 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080322042838/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  15. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 30 Mart 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080330025308/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  16. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 5 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080405223543/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  17. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 12 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080412114643/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  18. ^ "Billboard Singles Charts - Billboard Top 100 Songs - Billboard Top 100 Singles". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 20 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080420092205/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  19. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 28 Nisan 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080428004352/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  20. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 4 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080504045202/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  21. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080510190830/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  22. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 18 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080518011635/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  23. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 26 Mayıs 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080526130011/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  24. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 1 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080601191817/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  25. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 8 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080608104551/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  26. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 15 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080615025016/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  27. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 21 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080621120605/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  28. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 29 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080629093841/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  29. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 5 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080705024805/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  30. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 13 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080713225752/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  31. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 20 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080720101252/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  32. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 27 Temmuz 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080727235611/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  33. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080803020037/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  34. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080810013112/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  35. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 17 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080817110237/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  36. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 24 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080824175954/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  37. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 31 Ağustos 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080831162103/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  38. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 7 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080907000344/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  39. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 14 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080914061219/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  40. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 21 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080921102941/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  41. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 28 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20080928203930/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  42. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 5 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081005202223/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  43. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 12 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081012071025/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  44. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 19 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081019014031/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  45. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 26 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081026214115/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  46. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081103013756/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  47. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 10 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081110151548/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  48. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 16 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081116053834/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  49. ^ "The Hot 100: Nov 22, 2008 | Billboard Chart Archive = The Hot 100: Nov 22, 2008". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 12 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140512173723/http://www.billboard.com/charts/2008-11-22/hot-100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  50. ^ "Billboard- Music News Magazine for Fans and Music Executives - Music Search". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 3 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081203122940/http://www.billboard.com/bbcom/index.jsp. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  51. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 8 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081208175120/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  52. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 16 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081216211359/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  53. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 21 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081221130440/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 
  54. ^ "Billboard Hot 100 Music Charts -Most Trusted Music Charts in the Industry". Billboard. Nielsen Business Media, Inc. 29 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20081229084817/http://www.billboard.com/bbcom/charts/chart_display.jsp?g=Singles&f=The+Billboard+Hot+100. Erişim tarihi: 2013-02-26. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]