Kullanıcı mesaj:Gerçekler

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Zafer tarafından 2 ay önce II.Abdulhamid sizin hakemliginizde sorun cozum talebi. başlığına

Vikipedi'ye Hoşgeldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoşgeldiniz
Vikipedi'ye hoşgeldiniz

Merhaba Gerçekler. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipediye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin Kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedide neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

Vito Genovese 22:33, 6 Şubat 2011 (UTC)

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Vito Genovese 22:33, 6 Şubat 2011 (UTC)


"Açtım fakat sildiler" dediğiniz Passiflora maddesinin telif hakkı gerektirmeyen içeriğini Çarkıfelek (bitki) maddesine alabilirsiniz. Vikipedideki diğer bitki maddelerini inceleyerek nasıl bir yöntem uygulandığını görebilirsiniz. Sağdaki taksokutudaki taksonlara tıklayarak ya da aşağıda kategoriler kısmından, ya da Ara butonundaki kısma bitkinin Latince ya da Türkçe adını girerek diğer bitki maddelerine ulaşabilirsiniz. Aktaracağınız bilgiler başka bir siteden birebir kopya olmamalı ve Vikipedinin ansiklopedik düzen dediğimiz yapısına uygun olmalı. O zaman kimse silmez, merak etmeyin. Sorunuz olursa her zaman bana mesaj atabilirsiniz. --Kmoksy 18:15, 16 Şubat 2011 (UTC)

Biraz önce maddeye eklediğiniz içerik gerçekten "ansiklopedik düzen" dediğimiz yapıya uymuyor ve de "www.zengardentr.com" adlı ticari sitenin reklamı olarak görünüyor. Gerçekten bu haliyle Vikipedide kalamaz ve silinir. Yukarıdaki mesajımı dikkate almamış gibisiniz. Bu hâliye silinir. Bunu uygun biçimde vermelisiniz. Bu sayfa Passiflora cinsinin sayfasıdır. Passiflora türlerinin ayrı ayrı maddeleri olur. Fakat hepsi de muhakkak Vikipedinin bitki maddeleriyle uyumlu bir ansiklopedik düzen içerisinde verilmelidir. --Kmoksy 22:35, 16 Şubat 2011 (UTC)
Çarkıfelek (bitki) maddesine yaptığınız katkıdan bazı bilgileri maddede bırakıp, diğerlerini sildim. Çünkü madde Passiflora cinsinin maddesidir ve burada yanlnızca cinse ait bilgiler yer alabilir. Türlerinin (P. caerulea, P. edulis ...) ise ayrı ayrı maddeleri açılmalıdır ve "ansiklopedik düzen" içerisinde verilmelidir. --Kmoksy 23:03, 16 Şubat 2011 (UTC)

Bana yardımlarınız için,katkılarınız ve öğütleriniz için gerçekten teşekkür ederim. Bu imzasız yazı Gerçekler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 17 Şubat 2011

Sayenizde bir maddemiz daha oldu. Her zaman çekinmeden mesaj atabilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Benim kullanıcı alt sayfamda yer alan iki tane Passiflora türünün madde taslağı var: Passiflora edulis ile Passiflora incarnata türleri. Bunları kopyalayıp ayrı ayrı maddelerini açabilirsiniz. --Kmoksy 09:08, 17 Şubat 2011 (UTC)
Maddeler açıldı. İki Passiflora türünün de kendi maddeleri oldu. --Kmoksy 09:20, 17 Şubat 2011 (UTC)

Henüz feleğin çarkından geçmeden madde açmak buna denir .-)[kaynağı değiştir]

Henüz feleğin çarkından geçmeden çarkıfelek maddelerini açmak buna denir, sanırım :-). Yahu Gerçeker, sen n'aptın. Aynı bitkiyi hem böyle (Passiflora tripartita mollissima) hem de şöyle (Passiflora tripartita var. mollissima) açtın. İlkine "sil" şablonu koydum. ikincisi de diğer Passiflora türlerinin sayfası gibi "ansiklopedik düzen" içerisinde olmalı. birazdan yapacağım. Oradan bak, nasıl yapıldığına ve açacağın maddeleri öyle aç. Belki maddesi vardır ve başka isimledir; onları kontrol etmen gerekir. Sağlıcakla kal. --Kmoksy 21:54, 17 Şubat 2011 (UTC)

Vallahi doğru,ben ne yapmışım? maddeleri bir birine karıştırmışım çok teşekkürler.(Gerçekler 22:05, 17 Şubat 2011 (UTC))
Olur böyle şeyler. Takma kafana. Ben sanki annemim karnında mı öğrendim. Hepimiz yaptık böyle karışıklıklar. :-)--Kmoksy 22:08, 17 Şubat 2011 (UTC)

Synsepalum dulcificum[kaynağı değiştir]

Son olarak benimde evde tohumdan inatla yetiştirmeye çalıştığım,inşallah 3 sene sonra meyvesini alabiliriz,2-3 sene sonra meyve veriyormuş,türkiyeye yeni gelmiş bir meyveyi wikipedia ingilizce ve bir kaç kaynaktan çevirip ansiklopediye ekledim,sizi bugün biraz acemiliğimle yordum,kusura bakmayın, ama bunuda kontrol edebilme imkanınız varmı saygılar.(Gerçekler) Bu imzasız yazı Gerçekler (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 18 Şubat 2011

Aha! Benim gibi bir bitki delisi daha! Sizden farkım, ayrıca böceklere, örümceklere de düşkünüm :-) Hızınızı kesmeyin. --Kmoksy 23:23, 17 Şubat 2011 (UTC)

Surinam kirazı[kaynağı değiştir]

Merhaba Gerçekler,

Maddede belirgin bir sorun gözükmüyor açıkçası. Resimler zaten Commons'tan yükleniyor, dolayısıyla herhangi bir telif problem yok. Sadece tanım cümlelerinde "bir x türü" gibi Meydan Larousse modeli bir tanım yapmak yerine "bir x türüdür" şeklinde tam bir cümle kullanıyoruz, dikkatimi çeken o oldu sadece.

Bir de en.wiki maddesini kaynak olarak kullandığımızı belirtmemiz gerekiyor lisans şartlarımız uyarınca. Bunun için de Şablon:Kaynak viki'den yararlanıyoruz. Şablonun sayfasında kullanımı anlatılmış ama bir yerde sorun çıkarsa mesaj atmaktan çekinme lütfen.

Sevgiler

Vito Genovese 17:33, 18 Şubat 2011 (UTC)


Merhaba Gerçekler,

Kaynak viki şablonunu maddenin altına "Kaynakça" gibi bir alt başlığa yerleştirirsen harika olur. Maddelerin en üst bölümünde biraz sırıtıyor.

Sevgiler

Vito Genovese 23:48, 19 Şubat 2011 (UTC)

Malpighia emarginata[kaynağı değiştir]

Bir maddeyi daha vikipedi'ye ekledim,bir kontrol etme imkanınız varmıdır? Umarım olmuştur.Saygılarımla.(Gerçekler 22:31, 18 Şubat 2011 (UTC))

Ben de maddeyi (Barbados kirazı) daha yeni incelemeye başlamıştım. Tropikal meyveleri çok seviyon herhalde :-) --Kmoksy 22:37, 18 Şubat 2011 (UTC)

Vallahi öyle. Evde 2 tane tropikal meyveyi (miracle,passiflora) yetiştirmeye çalışıyorum.Barbados kirazını ilk başta düşünmüştüm ama sonra vazgeçtim.Bonzaisi hariç eve sığacak bir tür değil.(Gerçekler 21:18, 19 Şubat 2011 (UTC))

Passiflora ile ilgili yaptığın şu şikâyeti geri almayı düşünüyor musun. Zira, "siliciler" silmekte gerçekten haklılar. Passiflora maddesini ilk gördüğümde gerçekten Vikipedi'nin ansiklopedik düzen dediğimiz "üslubuna" uymayan bir yazıydı. Gerçi şikâyetini okuduktan sonra Passiflora gibi önemli bir bitkinin maddesinin hâlâ niye açılmadığına hayret ettim. Madde açan kişi sayısı az maalesef. Sayende bir sürü Passiflora sayfamız oldu; teşekkürler. Ben de saksıda hurma (Phoenix dactylifera) yetiştiriyorum. 10 yaşını geçti; fakat bu kışı çıkaramayacak herhalde. Bütün yeşilliği gitti, kupkuru oldu :-). Şu an evdeki tek ağaç saksıda büyüttüğüm 3 yaşındaki çitlembik (Celtis australis) ağacı. Harika bir şey. Kendine iyi bak. --Kmoksy 22:17, 19 Şubat 2011 (UTC)

Dediğin doğru,ben nasıl şekil verileceğini bilmiyormuşum,hizmetliler kısmından şikayetimi sildim.Herhalde böyle oluyor değil mi? Geri alma umarım olmuştur.Olmamışsa bana yolunu gösterisen hemen onuda yaparım. sana tavsiyem birde "miracle fruit"i dene kafasına doğru düzgün büyüyene kadar nem için 1-2 ufak delik açılmış torba geçirmek,ayda bir asit olsun diye limonlu su vermek (500 ml2ye yarım limon),çayla sulamak,kışın 5 günde bir sulama (yazın herhalde 2 veya 3 günde bir) ve bol güneş görmesi şartıyla yetiştirilebilir gibi.bana ağaçlarnetten bir üye 5 tohum verdi 4ü çıktı, biri çıkmadı 4 ayrı saksı da yetiştiriyorum bakalım, olacakmı? birde passifloram var tabii 5 tohumdan sadece 1i filizlendi,guavayı ise hiç sorma ne çimlenmez bitkiymiş yani,bukadarıda pes,hurma için üzülme bende memleketten 2 pepino fidesi gönderdiler ikisinide ziyan ettim. hurmanın eğer şansı varsa yer zemini ve gövdesini hasır gibi sıcak tutacak bir şeyle örtmeyi veyahut büyük bir naylonla sera tarzı bir şey yapmayı dene ben pepinolar için denedim ama pek beceremedim, belki sen becerirsin zira belediyeler palmiyeler için bu yolu deniyor,işe yarıyor,belki hurmada da yarar. (Gerçekler 22:41, 19 Şubat 2011 (UTC))

Cevap vermemi bekliyorsan; mesajların bir kopyasını da benim mesaj sayfama atmalısın; yoksa nasıl haberim olacak :-) Şikayet için kafanı takma. Gülmüşlerdir büyük ihtimalle :-) Sen de gül geç. Ben hurma ile çitlembiği Ankara ikliminde yetiştirdim. Hurma, büyük ihtimalle öldü. Yine de "umudumu canlı" tutuyorum --Kmoksy 22:53, 19 Şubat 2011 (UTC)

İki tane papaya türünü daha vikipediye ekledim.Biri carica papaya ailesinin akrabası sayılan dağ papayası diğeri ise dağ papayası ile bir başka türün hibriti babako (ing:babaco).Umarım olmuştur.saygılarımla.(Gerçekler 23:57, 19 Şubat 2011 (UTC))

Vallahi ekmek için birkaç fırın dolaşman gerekiyor gibi :-) --Kmoksy 02:16, 20 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Gerçekler,

Şablon:Cite web parametrelerini düzelttim. Gelecekte bu şablonu kullanırken şablonun kendi sayfasında listelenen parametreleri kullanırsan sorun kalmayacaktır.

Terimle ilgili sorun konusunda ise maalesef bir fikrim yok. Onun için de Kullanıcı mesaj:Kmoksy sayfasına bırakılacak bir mesaj çok yol aldırabilir :)

Sevgiler

Vito Genovese 17:06, 21 Şubat 2011 (UTC)

Merhaba Komsky, Papav (Pawpaw) ile ilgili ingilizce vikipedideki bir sayfayı türkçeye çevridim ama bir kaç sorun var mesela netted pawpaw bunun türkçesi ne olabilir.sayfa düzeninde de hatalar var yardım edebilirsen sevinirim.Saygılarımla.(Gerçekler 19:45, 21 Şubat 2011 (UTC))

Netted pawpaw adının tercümesi "Ağlı papav" olur. Adının çıkış noktası ise "The veins are in a net like pattern" bilgisidir. Meyve bahçende epeyce meyve birikti sanırım. Annonaceae familyası da tropikal meyveler açısından bir cennettir. Kendine iyi bak. --Kmoksy 20:43, 21 Şubat 2011 (UTC)

Evire çevire[kaynağı değiştir]

en:List of Passiflora species sayfasının sana selamı var; Çarkıfelek listesi adıyla beni de evire çevire Türkçeleştirsin diyor :-) --Kmoksy 23:07, 21 Şubat 2011 (UTC)

dediğin gibi listeyi evirdm,çevirdim 1-2 kelime hatası olabilir birde kategori ayarlarını ayarlayamadım bir bakarsan iyi olur.saygılaırmla (Gerçekler 11:12, 23 Şubat 2011 (UTC))

Teşekkürler, hârika olmuş. Kendine iyi bak --Kmoksy 14:00, 23 Şubat 2011 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle vikipediye hoşgeldiniz. Başlıkları yeniden adlandırmak için üst kısımdaki "taşı" sekmesine tıklayabilirsiniz. Yaptığını ufak biçim hataları var sadece. Zamanla düzelir onlar da, önemli değil. Mesela virgül ve noktalardan sonra bir boşluk bırakarak başlıyoruz vikipedide. Yardım:Sayfa nasıl yazılır (bağlar) başlığındaki iç bağlar kısmını okumanız sizin için yararlı olacaktır. Bunun dışında maddeye başlarken ilk cümle sayfa ismini tanımlamalı. Bir de kaynak gösterme konusunda hafif bir sıkıntı var. Kaynak gösterirken Kategori:Kaynak gösterme şablonları sayfasından uygun bir şablonu seçebilirsiniz. Örneğin cite web, web sitelerinden bulunan kaynaklar için. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kaynak gösterme sayfasına uğrayabilirsiniz. Glastonbury festivali sayfanın son hali burada. Diğer maddeleri incelemek yazım olayını çözmenin en iyi yoludur. Herhangi bir konuda aklınıza bir soru düşerse bana veya o an online olan bir vikipediste yazmaktan çekinmeyin. Çalışmalarınız için teşekküler. İş birliği projesinde katılımcılar kısmına imzanızı atarsınız sizinde sayfanızı açıcam. Böylece puanlamaya girecekseniz. Saygılar.--Duke ϡ»» ileti ^^ 20:23, 23 Şubat 2011 (UTC)

Açmış olduğun İğde türlerini İngilizceden etkilenerek "üzüm" ya da "zeytin" gibi adlandırmalar yerine, bütün Eleagnus türlerini "iğde" olarak Türkçeleştirmek daha doğrudur. İngilizcede "zeytin" olarak adlandırılsa da Türkçede bunun tek karşılığı iğde kelimesidir. Kolay gelsin. Vikipedide meyve maddeleri az; özellikle tropik meyveler. Bahar geliyor ve sayende millet meyve görüyor :-) Kendine iyi bak. --Kmoksy 14:58, 25 Şubat 2011 (UTC)

Guava meyvesinin makalesini neredeyse birebir ingilizce viki'den çevirdim.Kaynaklarda yerleştirme hatam var sanırım bir bakabilirsen sevinirim.Yardımların için çok teşekkür ederim. Doğrusu epey meyve maddesi ansiklopedide eksikmiş,ah,ahhh madde sayısında en azından şu almanları,fransızları yakalayabilsek ne güzel olur.Bazı maddelerde bizim azeri kardeşler bizden hızlı çıkmış doğrusu.Mesela Malpighiales maddesi(Gerçekler 23:53, 1 Mart 2011 (UTC))

Ooo, harika bir şey ya bu Guava maddesi. Ellerine sağlık. Koskaca apartmanı dikmişsin. Ufak tefek iç dekorasyonu kalmış. Yapabildiklerimi yapayım; arkadaşlar da yardımcı olurlar. Ellerine sağlık. Laf aramızda, kimse duymasın. Böyle dolgun sayfalı meyve maddeleri aç ve her birini hizmetlilere yolla. Bir daha senin yaptığın sayfaları silmezler :-). Azeri vikisinde Vago mahlaslı arkadaş bütün bitkileri ve hayvanları temelden tek başına bir tertip içinde düzenleyip açtı. Sistematiği çok güzel. Bilgisi de var. Vallahi cemre memre düştü artık; bahar yakındır. İşinin ehli bir bahçıvansın. Meyvelerini esirgeme. Koy heybeye, bin eşeğe, dağıt herkese. Önce otur bir dinlen; kahveni de iç. Afiyet olsun. Fala bakma, fincanı kır gitsin; uğur getirir derler. --Kmoksy 00:29, 2 Mart 2011 (UTC)

Malpighiales ve Myrtaceae[kaynağı değiştir]

Azeri kardeşlerimizin çevirisinden yararlanıp "söğütçiçekliler" olarak türkçeleştirip metne ekledim.Umarım olmuştur.Birde Myrtaceae (mersingillere küçük bir not ekledim. guavanın referanslarını düzelttim ama kaynakça kısmını bir türlü düzeltemedim wikipedi kitap şablonuda olmuyor başlık ibaresi çıkayor şu

ibaresini yok edemedim gitti.(Gerçekler 09:56, 2 Mart 2011 (UTC))

Malpighiales takımının alternatif adı olan Salicales'e dayanarak Azeri vikisinde "Söyüdçiçəklilər" (= Söğütçiçekliler) denmiş. Azerice karşılığı bu haliyle Türkçeye geçiremeyiz. "çiçeliler" takılı adlandırmayı Türkçe bitki adlarında kullanmıyoruz. Latince "-aceae" familya yapım ekini "-giller" olarak, "-ales" takım yapım ekini de "-ler/-lar" olarak Türkçeleştiriyoruz. Standart ve gelenekselleşmiş adlandırmamız budur. Azericede bize uymayan adlandırma yöntemleri var. Onların "Söyüdçiçəklilər" dediklerini Türkçeye ancak "Söğütler" olarak çevirebiliriz. Takımın Türkçede en çok tanınan familyası olan Söğütgiller (Salicaceae) familyasından da destek alarak şu an geçerli olan ("accept, current name") Malpighiales takımının geçersiz ("not accepti current name") Salicales adlandırmasına dayanarak, Malpighiales takımını "Söğütler" olarak adlandırma konusunda Fagus'a danışmak lâzım. --Kmoksy 12:17, 2 Mart 2011 (UTC)
  • Bitki takım adlarının türkçeleştirilmesi günümüze değin yapılmadı. Bu yüzden latince adıyla bırakmanız en doğrusu olacaktır. İlerde bu konuyla ilgili kayda değer bir çalışma olursa değişiklikleri yaparız. Bence takım adlarını türkçeleştirmeyelim... --Fagusmsj 12:01, 3 Mart 2011 (UTC)

Başlık şablonu[kaynağı değiştir]

{{{başlık}}} biçiminde görülen hatayı kullanıcı Rapsar'a sordum. Verdiği cevap şöyle:

Yapmış olduğum şu değişikliği inceleyerek diğerlerinde de yapabilirseniz sorun düzelecektir. Kitap belirt şablonunu kullanırken mutlaka başlık parametresinin eklenmesi gerekir. Bu parametre olmadığından hata veriyordu. Kolay gelsin... --Kmoksy 12:43, 2 Mart 2011 (UTC)

Rapsar çok sağol,bende şu kaynakçayı niye oturtamadım diye dövünüp duruyordum. Kmosky ile birlikte ayrıca sana çok teşekkür ederim.(Gerçekler 18:28, 2 Mart 2011 (UTC))

Rica ederim ne demek. Kolay gelsin...--Rapsar 18:50, 2 Mart 2011 (UTC)

Bakalım pitaya (ejder meyvesi) meyvesini ortaya çıkan kaktüs cinsini yazdık şimdi sıra bunun meyvesi kaldı,o da cumartesi akşamına,Tohumu var meyvesi ortalarda yok.şu meyvenin kendiside olsada şöyle bir afiyetle yesek tadı nasıl acaba?? (Gerçekler 23:37, 4 Mart 2011 (UTC))

Antalya pazarlarında "frenk yemişi" adı altında satılan Opuntia ficus-indica meyvesi var. Yaklaşık bir çay bardağı kadar. Harika bir tadı var. Bütün kaktüs meyveleri ilginç tadları olan harika meyvelerdir ve bunları yemek, ya çöl farelerine ya da senin benim gibi meraklılara nasip olur. Ankara'da evde tam 10 yıl Opuntia ficus-indica yetiştirdim. İki kişiyle ancak kaldırılabilen bir saksısı vardı. Yazları balkonda, kışları salonda geçirirdi, "rahmetli". Evdekiler kızınca ve de "ya biz ya kıllı dikenli yaprakları olan o canavar" deyince, mecburen 10 yıllık aşkımı bir çırpıda doğram doğram doğradım, attım. --Kmoksy 23:55, 4 Mart 2011 (UTC)

Üzüldüm,valla, yalnız,eğer denilenler doğruysa bu pitaya yılda 6 defa meyve verebiliyormuş,Frenk inciri acaba bu kadar verebiliyor mu? eğer vermiyorsa istersen birde bunu dene, yılda 6 defa ürün veren bir kaptüse herhalde kimse dikenli canavar demez,canım cicim diye okşar.Ama tabi bununda yetiştirmesi bir cinsmiş güneşi doğrudan görmeyecek ama illa güneş odada olacak ve sıcak olacak, ee tabii birde su meselesi,miktarı artık mililitrelerle hesaplamak lazım,evde daha evvelden 3 defa kaktüs besledim 2si aşırı sulamadan öldü,biride su vermemekten yahu yanlışlıkla bir çay kaşığı yerine evdekiler 2 çay kaşığı su atmış dan birde baktık bizim minik kaktüs ölü.valla artık korkuyorum yenisini beslemekten sen 10 sene beslemişsin,yaşatmışsın vallahi bravo.saygılar.(Gerçekler 13:59, 5 Mart 2011 (UTC))

Frenk yemişi Antalya'da Konyaaltı plajına giderken sağda ilerideki kayalıklarda müthiş boyutlarda kendiliğinden yetişen işgalci arsız türdür ve de meyveleri - yılda kaç kere verdiğini bilmiyorum; fakat- oldukça büyük miktarlardadır. --Kmoksy 14:14, 5 Mart 2011 (UTC)
Frenk yemişi pazarlarda dolgun tezgahlarda kullanıma sunulur --Kmoksy 14:14, 5 Mart 2011 (UTC))

10 yıl Opuntia ficus-indica'yı evde yetiştirdim fakat her yaz balkona almak gerekiyordu ve de bunun için evdeki "yardımcılar" pek de "yardımseverce" davranmadılar. Göbeğim çatlarcasına ve de alnıma ve ellerime dikenleri batması pahasına balkona alırdım. Kışa doğru tekrar salon derken, bu her yıl iki sefer olunca ben de pes ettim. Evdekiler sevindi. "Salon genişledi" diye. Antalya'dan meyvesini getirttim, bir kaç kilo kadar. Evdekilerin önüne koydum; soydum kabuklarını, uzattım yediler. Hayran kaldılar. Bu meyve dedim, evdeki kaktüsten elde edilir. Yüzüme öyle bir bakışları vardı ki. Zahir dediler; bizim oğlan "kitaplara dalmaktan kafayı yedi" :-) --Kmoksy 14:14, 5 Mart 2011 (UTC)

Pitaya başlığı'da tamam yalnız yine referanslara guava gibi hata yaptım şu referanslarda epey zorlanıyorum doğrusu.sana epey zahmet veriyorum ama bir bakabilirsen sevinirm. birde öğrendim ki evde ejder meyveli kaktüs yetişir ama meyve vermesi için iki tanesini bir arada yetiştirmek gerekirmiş. Sanırım bu frenk incirinin durumuda aynı meyve vermesi için iki tane lazım. hayret ama ingiliz vikipediası 9-a ve 9b bölgelerinde dışarıda yaşama şansı var diyor ilginç istanbul bizim meteorolojiye göre 9 b bölgesinde ama pepinolarım bile soğuktan kırılmış şansı zor.Şu usda hardiness zone'uda en kısa zamanda türkçeleştirip vikiye girmek lazım[[[Kullanıcı:Gerçekler|Gerçekler]] 00:14, 6 Mart 2011 (UTC))

Ben de yani gördüm açtığın maddeyi. Sorun değil, yanlışlar düzeltilir. Önemli olan maddelerin açılması. Açılmamış maddeleri "düzeltemeyi" ama açılmışları pekâla düzeltip bir şekle sokabiliriz :-) Vallahi ben de Dağ Maricesi Vikisinde madde açmakla meşguldüm. Şimdi ara verip, pitaya ile ilgileneyim. Doğru ya, erkek ve dişi cinsler olmadan meyve nasıl versim garibim. Ben 10 yıldır frenk yemişini bekarlıktan kudurtmuşum sanırım :-) Kendine iyi bak --Kmoksy 00:21, 6 Mart 2011 (UTC)

Merhabalar, yüklediğiniz resimlerde kaynak olarak gösterdiğiniz sitede hiçbir lisans bilgisi yok, kaynak olarak gösterdiğiniz PDF de ise belirtiğiniz gibi lisansın CC-BY-SA olduğu belirtilmiyor. İyi çalışmalar -- taysin (mesaj) 06:57, 2 Nisan 2011 (UTC)

Merhabalar, yüklenen resimler ingilizce içeriğe sahipti, birçok site internette bulunan içeriği kopyala-yapıştır yaparak yayınlıyor, "Olası Telif Hakkı İhlali" oluşturmamak için şüpheli durumdaki dosyalar Vikipedi de kullanılmamalıdır. Bir çözümse Adil Kullanım. Devriye ve editörlükten başka bir yetkim yok ama tabiki sıradan bir kullanıcı olarak elimden geleni yaparım. --taysin (mesaj) 07:20, 3 Nisan 2011 (UTC)

Selamlar. Söz konusu kullanıcıların katkılarını inceleyerek buradaki aktiflik durumlarını öğrenebilirsiniz. Kolay gelsin. --Eldarion 17:09, 4 Nisan 2011 (UTC)

Şifrenizi hatırlamanıza çok sevindim. Bu tür şifre unutma olaylarına karşın Tercihlerim bölümünden e-posta adresinizi girebilir ve şifrenizi unuttuğunuz zaman e-posta adresinize posta gönderterek sorunu çözebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Berm@nyaİleti 18:30, 25 Aralık 2011 (UTC)
Yorulmaz Paylaşımcı Yıldızı
Sevgili Gerçekler'in özellikle Osmanlı tarihi hakkındaki kaliteli katkılarının artarak devam etmesi dileğiyle... Berm@nyaİleti 21:42, 25 Aralık 2011 (UTC)

Bu muharebe ile ilgili 3 farklı görüş var ona göre bu görüşleri belirtip sayfada değişiklik yaptım.Ayrıca bu savaşşta valkaşin ölmüyor ölemez de zira 1365'de prenslikten kurtulup tahta geçiyor 1371'de çirmende ölüyor bu durumda aynı kişi 2 kere nasıl ölsün.yine sırp sındığının anlamıda eklendi,ayrıca ingilizce vikipedi'de de en: Battle of Sırp Sındığı diye bir sayfa açtım bakabilirsiniz. itiraz etmesinler diye delillerini de stavrinos'un kitabından alıntıları da koyuverdim (1364 ve 1371 savaşının ayrı olduğunu gösteren ama stavrinos türk kaynaklarının aksine 1364teki savaşın adı başka olmalı 1371deki çirmen savaşı aynı zamanda sırp sındığı savaşıdır iddiasında-aksine linki verilmiş diğer türk kaynağıda hayır 1364deki savaş sırp sındığıdır hatta bu sebeple savaşın yapıldığı edirne'deki sarayakpınar köyü ve mevkiine eskiden "sırp sındığı" denirdi demektedir).bu arada 26 eylül'de çirmen savaşı yapılıyor,sırp sındığı savaşının günü belirsiz ona göre değişiklik yaptım.yapıldığı köyüde sayfaya delil olsun diye ekledim.Ayrıca bu savaşa balkan devletlerini macarları sırp sındığı muharebesine teşvik eden papa 5.urban çirmen savaşından 1 yıl önce ölüyor,herhalde hasta yatağında savaş kışkırtacak hali yok; çirmen savaşını papa kışkırtsa bu savaşı bu papa değil yerine geçen kışkırtırdı onun adıyla anılırdı herhalde bu da bu savaşın çirmen ayrı olduğunun bir diğer ispatı. Ayrıca bu savaşa sırp prensliği değil,Sırp İmparatorluğu giriyor ona göre bir değişiklikte yaptım....saygılar.(Gerçekler 08:03, 2 Ocak 2012 (UTC))

Maddeyi kontrol ederek ufak yazım ve terim düzenlemeleri yaptım, standartlaştırdım. Bir yerde de kaynak talebi ekledim. Siz oraya kaynak bulursanız daha sağlıklı bir madde olur. Ayrıca Bu Muharebe İle İlgili Tartışmalar kısmı için de kaynaklar eklense daha doğru olur. Şu an için, daha ayrıntılı bir çalışmada bulunmam zor. Yine de temastan kaçınmayın. Kolaylıklar dilerim. taglıgalpileti 14:42, 2 Ocak 2012 (UTC)

Bu madde daha önceden bir kere telif haklarına aykırılıktan Levent adlı kullanıcı tarafından ve bir kerede yetersiz veriden sizin tarafınızdan silindiğinden ve silme konularınız her halde bu sayfayı önceden oluşturan kullanıcılar için %100 haklı olduğundan bu kullanıcıların hatasına dülşmemek için dikkatli davranmaya çalıştım.Telif haklarıyla ilgili bir sorun olmaması için ingilizce vikipediden aslına yakın çevrilmek suretiyle tekrar oluşturdum. Berberidaceae ailesinin türkçesi Hanımtuzluğugiller olarak bilinmektedir.Bunun ispatı olarak bu adın nereden alındığına dair bir internet sitesine kaynak olarak başlıkta atıf yapılmıştır.Bir kontrol edebilirmisiniz;umarım beğenirsiniz saygılar.(Gerçekler 22:05, 13 Ocak 2012 (UTC))

Merhaba. Öncelikle ben hizmetli değilim, hiçbir zaman da olmadım. Dolayısıyla madde silemem. Elinizde maddelerin içeriğine dair hiçbir bilgi yokken nasıl sayfayı önceden oluşturan kullanıcılar için %100 haklı diyebiliyorsunuz? En ufak bir fikriniz dahi yok, en ufak. Neyse, benim beğenip beğenmemem yahut başkasının beğenip beğenmemesi değildir mevzu. Bir madde, buranın kriterlerini karşılamıyorsa silinir ya da silinmesi topluluk tarafından tartışılır vs. Hizmetliler ise diğer kullanıcılara göre daha tecrübeli ve politikalarımıza daha hakim kullanıcılar olduğundan -ki bu hizmetlileri de topluluk seçer- onlar basit bir silme işlemini gerçekleştirir. Ortada keyfi hareket gibi bir durum söz konusu kesinlikle yoktur. Maddeyi de bu kurallar çerçevesinde inceleyip, onaylarım. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:06, 14 Ocak 2012 (UTC)
Ek olarak Adi kadıntuzluğu diye bir maddemiz ve kadıntuzluğu diye bir kategorimiz de var. Doğrusu hanım mı kadın mı? Hangisi daha yaygın kullanılır?--RapsarEfendim? 09:11, 14 Ocak 2012 (UTC)
Kusura bakmayın sayın rapsar sizin tarafınızdan madde silinmiş gözüktüğü için herhalde silme nedeniniz %100 haklıdır dedim ben sizi hizmetli sanıyordum bilmiyorum yoksa o madde sizin tarafınızdan silinmedimi? bende anlamadım ki sistem öyleyse niye böyle gösteriyor ben mi yanılıyorum, ayrıca o sayfayı oluşturan kullanıcalar %100 haklıdır demedim herhalde cümleyi yanlış anladınız cümle şu:"silme konununuz herhalde o sayfayı oluşturan kullanıcılar için %100 haklı olduğundan (olabileceğinden)" o kullanıcıların hatasına düşmemeye çalıştığımı belirttim. Yani burada o sayfayı oluşturan kullanıcılar %100 haklıdır demedim tam aksine hizmetlilerin silmesi sizin silmeniz %100 haklı bir nedene dayanmakta herhalde dedim. Cümlem anlaşılan yanlış anlaşıldı lütfen dikkatli bakın.Cümlemi de lütfen iyi şekil okuyun ben burada vikipedi hizmetlilerine bir hakarette bulunmadım aksine hizmetlilerin haklı nedeni olabileceğini belirttim.Elbette ki olayı bilmediğim için ister kullanıcı olsun ister hizmetli olsun %100 haklı olabilerler kelimesi yerine silmek için haklı bir nedenleri herhalde vardı gibi bir ibare kullanmak daha doğru olurdu.Bu konuda affedersiniz.
Bunun dışında bu maddeyi size gönderip kontrolünü rica ettim, zira bitkiler konusundan benden iyi anlayan kişi sizsiniz bir zamanlar bana Kullanıcı:Kmosky öyle söylemişti; ayrıca daha önceden bu maddeyi denetleyen kişilerden biri sizsiniz bu sebeple bu maddeyi denetleme imkanınız varmı hata yapmışmıyım,istenilen şekle uygunmu diye gönderdim.Kısacası sizin bilginizi bilerek kontrolünüzü bu konudan daha iyi anladığınız için rica ettim.hatırlarsanız daha evvelde pek çok maddeyi size gönderip kontrolünü rica ettim,ettiniz çok da güzel maddeler oldu vikipedi de. Merak ediyorum kırk yıllık kani olurmu yani mi dedinizde size ve şahsınıza etmediğim bir hakaret ve tehditten dolayı beni yargılıyorsunuz,bu vikipediye kaç madde gönderdim kaç kişiye hakaret ettim ben?,yardım istediğim ricada bulunduğum bir kişiye ben niye hakaret edeyim, o kadar madde size göderip kontrolünüzü rica ettim onlardan bir hakaretim varmı ne alaka? Tam aksine övgüm vardır size.Bunun dışında adi kadıntuzluğu sizde biliyorsunuz bir tür ben bunun üstündeki bağlı olduğu gruba aileye Hanımtuzluğugiller deniyormuş doğrumudur diye size sordum.Bu konuda da benden daha iyi olduğunuzu düşünerek takdiri size bırakıyorum. saygılarımla.(Gerçekler 10:16, 14 Ocak 2012 (UTC))
Mesajı bana göndermeyi unutmuşsunuz. Neyse, hakaret ettiğinizi söylemedim. Hakaret ettiğinizi de düşünmüyorum zaten. Yalnızca bu kadar kesin bir kanıya nasıl vardığınızı sormuştum -ki yanlış anlaşılma olduğunu da belirtmişsiniz zaten. Bu konuyu sürdürmenin ne size ne de bana faydası olacak. Konuya dönersek, Kmoksy "muhtemelen" benim düzen konusunda daha tecrübeli olduğumu söylemiştir size. Genel olarak biyolojiyle ilgili bilgim lise bilgisinden fazla değildir (belki de biraz fazladır :). İlgim de keza fazla değildir. Yine de gerekli düzenlemeleri yaptım maddede, en üstteki düzenle şablonunu da kaldırdım. Kadın mı hanım mı konusunda benim en ufak fikrim yok. O yüzden size danışayım demiştim. Sizinde fazla bilginiz yok bu konuda anladığım kadarıyla :) Google aramalarına bakınca kadıntuzluğu kullanımının daha yaygın olduğunu gördüm. Değiştireyim mi madde adını? Katkılarınızı devamı dileğiyle, iyi çalışmalar.--RapsarEfendim? 10:47, 14 Ocak 2012 (UTC)
yardımınız için esas ben size çok teşekkür ederim; eğer o şekilde kullanım varsa isterseniz Hanımtuzluğugillerde denildiğini belirterek Kadıntuzluğugiller olarak değiştirin. Birde Fagus adlı bir kullanıcı var acaba o biolojiden anlar mı birde ben ona bir sorayım isterseniz. (Gerçekler 19:20, 14 Ocak 2012 (UTC))
Onun anlaması lazım diyecektim ki sorun çözülmüş :) İyi günler.--RapsarEfendim? 07:42, 15 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba Gerçekler, yukardaki sohbeti okudum. Yanlış bir şey söylediğinizi sanmıyorum. Katkılarınızı takip ediyorum. Biyolojiden özellikle botanikten çok iyi anlarım. Hanımtuzluğugiller ve kadıntuzluğugiller terimlerin her ikiside kullanılıyor. Yaygın olanı kadıntuzluğugillerdir. Bitki takımlarının türkçe adlandırması yapılmamıştır. Bu yüzden Ranunculalesin latince haliyle kalması uygundur. Ayrıca ben hizmetliyim, bir sorun olursa yardım istemekten çekinme. Açmış olduğunuz maddeleri gözden geçireceğim. Katkılarınız devamını bekliyorum.. iyi çalışmalar... --Fagusmsj 06:18, 15 Ocak 2012 (UTC)

Bende 100.000 sınırını geçtiğiniz ve aldığınız koşan adam ve gayret yıldızları için ayrıca sizi kutlarım.umarım bu APG II sistemi'de iyi olmuştur.Saygılar.(Gerçekler 00:30, 17 Ocak 2012 (UTC))

Teşekkürler. Madde zaten onaylanmış. Burası herkese açık bir ansiklopedi olduğundan bu şekilde mesaj atıp, kendinizi yormanıza gerek yok aslında. Telif problemi, ansiklopedik değer problemi, kısalık (bundan kastım çok, çok kısa) ve aşırı düzen sorunu dışında maddeler zaten onaylanıyor. Bu konuda endişeniz olmasın :) Çalışmalarınız için ben de sizi tebrik ediyorum. İyi günler.--RapsarEfendim? 07:20, 17 Ocak 2012 (UTC)

Merhaba, sizden bir ricam olacak. Aile yerine familya kullanırsanız doğru bir ifade olacak.. iyi çalışmalar.. --Fagusmsj 06:47, 18 Ocak 2012 (UTC)

En son olarak bu iki muharebeyi vikipediye ekledim ancak bir sorun var. Türk Kaynaklarında 2.Çatalca muharebesi aynı adla bir muharebeler silsilesi olarak gösterilirken,yabancı kaynaklarda böyle iken (http://www.nuveforum.net/1186-terimler-sozlugu-c-c/172938-catalca-savaslari/ ve Büyük Larousse ansiklopedisi) ) Bulgar vikipedisi bu muharebenin içindeki ara muharebeleri (saldırıları) ayrı bir muharebe olarak kabul etmekte 2.3.4.Çatalca Muharebesi diye veya tarihlerine göre isimlendirmektedir,her bir muharebe içinde ayrı sayfaları vardır. Bu sebeple sayfalarda sorunlar olabilir.Bir bakabilirseniz çok sevinirim.saygılarımla.(Gerçekler 20:10, 19 Şubat 2012 (UTC))

Merhaba. Üç Bulgarca madde eklenen İkinci Çatalca Muharebesi ile özellikle ilgilenip maddeyi standarda kavuşturacağım. Sizden ricam şu olur. Türkçe tarih literatüründe İkinci Çatalca Muharebesi'nin tek parça olarak değerlendirildiğinden emin olmamız lazım. Buna dair bir kontrol taraması yapabilirseniz iyi olur. taglıgalpileti 8:27, 20 Şubat 2012 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 15:03, 21 Şubat 2012 (UTC)

  • Merhaba. Yukarıdaki dosyanın İngilizce sürümünde lisansı farklı olduğu için lisanssız olarak işaretledim. Lisans bilgisini de düzeltebilir misiniz? -- Güzelonlu (mesaj) 15:03, 21 Şubat 2012 (UTC)

Makaleyi tamamladım umarım beğenirsiniz saygılarımla.(Gerçekler 07:12, 29 Şubat 2012 (UTC))

Merhaba. Maddeye baktım. Evvela emeğinize sağlık, diyorum. Her şeyden önce Türkçe yazım kuralları ve paragraf ayarları gerekli. Oluşturacağınız, geliştireceğiniz diğer maddelerde de size lazım olacak temel şey olduğu için, öncelikle bu maddenin yazım kurallarına göre düzenlenmesi lazım. Bunu sizin yapmanız, madde yazmakta gelişmeniz için önemlidir. Ayrıca Balkanlar maddesinde ve diğer bazı maddelerde uygulanan yöntemi örnek alarak bu maddede Notlar ve Kaynakça kısımlarını ayırmalısınız. Notlar kısmında, açıklamalara yer verilirken, Kaynakça kısmında kaynaklar yer alır. Bunlar yapılınca madde olması gerektiği gibi görünecektir. Bunları yaptıktan sonra bana haber verin, ben son standartlaştırma için kontrol ederim. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 11:30, 29 Şubat 2012 (UTC)

Dosya:5t Dunavska pri Karagach dere.jpg[kaynağı değiştir]

  • Lisans bilgilerini hatalı girmişsiniz. Ayrıca İngilizce Vikipedi'den kaynaklanan bir sıkıntı vardı. Şimdi düzelttim dosyanın daha büyük çözünürlüklüsünü yükledim. Kolay gelsin.--Reality (tartışma) 14:10, 3 Mart 2012 (UTC)

Boze Muharebesi ile ilgili maddeyi yazdım.Ancak sorun şu Boze Muharebesi=Yabancı kaynaklardaki Rymnik Muharebesi mi? Kanaatim aynı olduğu yönünde zira Rymnik muharebesinin tarihi 22 Eylül 1789-Boze Muharebesininde aynı tarih [1].her ikisinde de Avusturya-Rus Ordusuna karşı sayıca üstün osmanlı ordusu savaşıyor.Her iki savaştada rus ordusu avusturyalılarla Osmanlıları bozguna uğratıyor.Osmanlı ordusu komutanıda aynı.Ayrıca her ikisinde de Rus ordusu komutanı suvorov.Yine savaşın başında Osmanlılar yorgun süvari birlikleri ile Avusturya ordusu ile karşılaşıp tedbirsizce savaşa giriyor. Rymnikte de aynı 15.000 kişilik bir süvari gücü cephe önünde toplu tüfekli Avusturya Ordusu üzerine saldırıp bozguna uğruyor.Silistre Eyaletinde Osmanlı-Rus Savaşları Küçük Kaynarca’dan Berlin’e Boze nehri Buzau Nehrinden adını alıyor Râmnicu Sărat şehri yakınından geçiyor buradan aynı zamanda Rymnik nehride geçiyor ve bu iki nehirde Siret nehri ile birleşiyor. Osmanlı'nın kamp kurduğu Rymnik muharebesinin geçtiği yerde su yönünden epey zengin bir yer. Büyük ihtimalle Osmanlı ordusu geri çekilirken Boze nehrine doğru çekildiği için bu savaşın adı Boze Muharebesi buna karşın Ruslar v.s yabancı kaynaklar Rymnik nehrindeki Osmanlı kamplarına saldırdığından bu savaşın adı yabancı kaynaklarda Rymnik Muharebesi Râmnicu Sărat şehride günümüzde Buzau (Boze)yönetim biriminin bir parçası. Bu dediklerim doğru mu? Türkçe kaynak olarak bunlar dışında bir şeyde bulamadım,rus kaynaklarıda boze değil rymnik diyor.Ama herhalde bu kadar tesadüfte olamaz?

Bir tek yabancı kaynakların büyük bir hatası var. savaşın komutanı Veziriazam Koca Yusuf Paşa diyorlar oysaki Yusuf paşa başarısızlıklar nedeniyle bu savaştan 3 ay önce mayıs 1789'da görevden alınıp yerine Cenaze Hasan Paşa veziriazam olarak görevlendirilmiş,veziriazamın sefere çıktığı belirtildiğine göre bu savaşı da doğal olarak o yapıyor.Kemankeş Mustafa Paşa'da osmanlı süvari kuvvetlerini yönetiyor 15.000 kişilik süvari birliğini korumasız avusturyalıların üzerine saldırtıp bozguna uğruyor.Osmanlıların süvari kaybı ile kalan süvariler kanatları hele Rusların saldırdığı Osmanlı sol kanadını koruyamıyor.Birde üstüne suvarov sol kanatta özellikle Osmanlı süvarisinin üzerine saldırıyor ve paniğe düşürtüp Osmanlı arka kanadına sarkıyor kaçan süvariler piyadeleri paniğe düşürtüyor,sonra yeniçeriler paniğe düşüyor bütün osmanlı cephesi çöküyor,ruslar-Avusturyalılarla sayıca üsütn gelip Martinesti köyündeki kamptan gelen az sayıdaki Osmanlı kuvveti karşı saldırısınıda püskürtüyor,bu arada kovalamayı sürdürüp Osmanlıları Boze nehrine sürüyorlar ve çoğu Osmanlı askeri nehirde boğulup ölüyor.Suvorov'un izlediği taktiği gösteren animasyonlu haritanın bulunduğu site (Rusça)Sonuç tam bir facia.Osmanlı İmparatorluğu hakikaten 18.yy'ın 2.yarısında hem askeri açıdan geri kalıyor hemde çok şansız Ruslar bu dönemde birbiri ardına başarılı generaller çıkarmış,devlet Avusturyalıların tek başına muhadiye ve şebeşte canına okuyacak Erdeli macaristanı geri alacak halde ama nedense bu rusları engelleyemiyor,sonuç tam bir çöküş?1735-1739 savaşıda aynı.prutta baltacı 16.yyda molodide selim bir kaçırıyor rusları sonra resmen imparatorluğun idam fermanını çekmişler.İlginç bir şey bizi tek kelime ile ruslar batırmış!Rusya olmasa belkide osmanlı eski ihtişamını korurdu......gevezeliğim fazla kaçtı galiba:).şu yerleşim yerleri adlarıda çeviridiğim yazıda doğrumu "Kryngu-Meylor ormanı","Targu Kakula" gibi bir kontrol edebilirmisin rica etsem.saygılar,kolay gelsin.(Gerçekler (tartışma) 19:57, 26 Mart 2012 (UTC))

Merhaba. Şu aralar sadece mecburi durumlardan ötürü sınırlı zaman zarfında Vikipedi'de bulunabiliyorum. Kayda alıyorum ama kontrol etmem birkaç gün sürecektir. Bu süre içinde ben "çalışma var" etiketi koyup düzeltmelere geçene kadar siz madde üzerinde (ihtiyaç varsa) geliştirme ve düzeltmeler yapabilirsiniz. Belki ek kaynaklar da bulursunuz. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 20:39, 27 Mart 2012 (UTC)

Reality halletmiş. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:01, 5 Nisan 2012 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 11:20, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Artık tamam, umarım olmuştur, eğer bir aksilik olmazsa bundan sonraki yazacağım yer Lüleburgaz Muharebesidir. Teşekkürler (Gerçekler (mesaj) 18:22, 1 Ekim 2012 (UTC))

Akademik işler ve üzerinde çok sıkıca çalıştığım bir madde yüzünden ancak genel bir kontrol ve standartlaştırma yapabildim. Yaptıklarıma da bakarsanız, nerelerde eksikleriniz olduğunu anlayabilirsiniz. Maddede belirtilen "doğruluk talebi" konusunda ya daha sonra kontrol yaparım ya da başkası yapar. Çalışmalarınızda kolaylıklar... taglıgalpileti 18:15, 3 Ekim 2012 (UTC)

Yapmış olduğunuz kelime düzeltme katkıları için çok teşekkür ederiz.. Ancak biraz önce gördüğüm gibi Tugay kelimesini Alay kelimesi ile değiştirdiniz ki bunlar aynı anlama gelmez. Lütfen yanlış kelime değişiklikleri yapmayalım. Unutmayalım ki insanlar araştırmak için Vikipedi'den doğru bilgi bekler. Sağolun..Aguzer

Doğru, bilgiyi yanlış girdiğimden değiştirdim zaten zira okuduğum ingilizce kitapta alay kelimesini tugay olarak düşündüğümü ancak bunun yanlış olduğunu fark ettim Osmanlıların 3500 kişilik muharebede süvarisi var ki bu ancak tugay seviyesindedir. Bu sebeple bunun alay olması gerekir. ingilizcesini de kontrol ettim doğrusu buymuş.Teşekkürler.(Gerçekler (mesaj) 21:53, 7 Ekim 2012 (UTC))

Tarih ile ilgili eklemiş olduğunuz bilgilerde kaynaklar var. Bundan dolayı onaylıyoruz zaten. Sorun nedir ?--Aguzer (mesaj) 06:53, 22 Ekim 2012

Şöyle ki; erickson'un kitabının ilgili kısmını okudum, ona göre yazdım özetini yaptım ardından genelkurmyaın yayını ve ardından ahmet muhtar paşanın tezi v.syi okuyorum internet sitelerine bakıyorum onlarada atıf yapıp ona göre yazıyorum yani o kaynakçada gösterdiklerimden daha fazla kaynak kullanıyorum ancak her kaynaktaki ortak şeyleri yazmaya başladığım için süreç biraz ağır işliyor,kaynakça belirtmekte zaman alıyor.bu sırada da daha çalışmada tamamlanmadan birileri telif hakkını ihlal etmiş veya kaynak belirtilmeli diye işaret attığım, kısmı siliyor hayda geçmişe dön; tekrar işe başla. bende 3 günde bitirmek isterim ama süreç ağır işliyor.Lüleburgaz Muharebesini 10 günde zor bitirdim,Boze Muharebesi ha keza öyle,Kırkkilise Muharebesi 8 günden fazla sürdü,Kumanova Muharebesi 10 günden fazla sürdü. her biri için en az 100 kere sisteme girip çıkmak zorunda kaldım,telifsiz veya kullanımı serbest 1912 yılında yayınlanan resim bulmak canımı çıkardı. birde işlerim var süreç ağır işliyor,öyler her daim de bilgisayarın başında duramıyorum.kaynakları okudukça,yazıyorum, ondan diyorum ben bir işimi tamamlayım çalışma var yazısını kaldırayım bakın ondan sonra telif hakkı ihlalali varsa yazdıklarımı silin,değiştirin. Bu arada ilginçtirki Kırkilise ve Lüleburgazla ilgili 1.çatalca muharebesinden daha fazla kaynak var.ondan daha zahmetli ama 'bu 1.çatalca muharebesi için benimde eklemek istediğim şeyler var,kaynaklar ve yazı var,resim var diyorsanız tabii ki büyük bir zevkle işimide kolaylaştırır,değiştirin ancak ne olur şu çalışma var yazısını kaldırana kadar,şu kaynakçayı adam gibi düzeltene kadar telif hakkı ihlali suçlaması,sadece kaynak belirtilmeli yazısı konuldu diye şu yazıyı silmeyin.daha bir 3-4 günlük işim var bu yazıyı tamamlamak için.eğer müdahale edecekseniz lütfen sizde bir şeyler eklemek bir kaç tuğla eklemek için müdahale edinki koca vikide üst beş satır yer verilen şu muharebe adam gibi bir hal alsın.''''zira osmanlının bu 1.Balkan savaşında uğradığı yenilgiler türkiye için ders alınması gereken durumlara delalettir,Osmanlı 93 harbini de 1.balkan savaşınıda kazanabilecek bir durumdayken yetersiz kadrolar,plansızlık,savaşa iyi hazırlanamama, siyasal çekişmeler,lojistikte ağır hatalar,vizyon eksikliği, siyasi durumu yanlış okuma,tembellik gibi bir devlette görülmemesi gereken utanç verici nedenlerle bu savaşları kaybetmiştir.Çatalca muharesi ise osmanlının 1.Balkan Savaşının başında yapması gerekli işleri ne hikmettir ki birbiri ardına ağır yenilgilere uğradıktan sonra ancak akıl etmesi neticesi kazanılmış bir muharebedir. saygılarımla.(Gerçekler (mesaj) 07:20, 22 Ekim 2012 (UTC))

Sizi anladım. Şöyle bir çalışma sayfasında çalışmalarınızı bitirseniz ve maddelere ekleseniz daha iyi olur sizin için bence. Silen karışan olmaz...--Aguzer (mesaj) 07:26, 22 Ekim 2012 (UTC)

Çalışma sayfası yaparsanız daha güvenli bir ortamda maddeleri hazırlar, sonrada eklersiniz. Ayrıca yazıma biraz daha dikkat etmelisiniz. Örneğin "nokta" işaretinden sonra bir boşluk bırakarak devam etmek gibi. İyi çalışmalar...--Aguzer (mesaj) 07:58, 22 Ekim 2012 (UTC)

Eklemiş olduğunuz ŞU ve ŞU dosyalarında lisans bilgisi doğru girilmemiştir. Lütfen düzenleyiniz...--Aguzer (mesaj) 12:00, 31 Ekim 2012 (UTC)

  • Uyarınız için çok teşekkürler. 5 kadar internet sitesine konduğundan (daha fazlada olabilir) aldığım yerleri belirterek koydum.ancak telif hakları konusunda bu resimler sorun çıkarıyorsa o zaman gereğini yapmak en doğal hakkınız. eğer telif hakları konusunda sorun teşkil ediyorsa istediğiniz gibi silebilirsiniz.saygılarımla.(Gerçekler (mesaj) 15:27, 31 Ekim 2012 (UTC))
Lisans bilgilerini düzenlemeniz halinde kalabilirler, Yoğun çalışma temponuz olduğunu biliyorum. Boşa gitmesin bunları bulmak..--Aguzer (mesaj) 12:23, 1 Kasım 2012 (UTC)
sonunda buldum bu siteler bir Rus askeri atlasından yararlanıp bu haritaları koymuşlar ingilizce yayınlarda da bu haritalar var hatta 3çplevne muharebesi haritasıda var.Başkaca rus ordusuna ait tarihi muharebe haritalarıda var.Adı:"Beskrovni's Atlas of Russian Military history" ( L.G. Beskrovny, Sketches on a source study of military history of Russia, Moscow, 1957) 1957 yılında Moskova'da basılmış bir kitap [[2]] (Gerçekler (mesaj) 06:05, 2 Kasım 2012 (UTC))

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti

== 31 Ekim 1912 Günü Lüleburgaz Cephesi.jpg adlı dosyada kaynak sorunu ==
Dosya telif sorunu
Dosya telif sorunu

31 Ekim 1912 Günü Lüleburgaz Cephesi.jpg adlı dosyayı yüklediğiniz için teşekkürler. Ancak dosyanın tanım sayfasında içeriğin kimin tarafından yapıldığı hakkında ayrıntılı bilgi bulunmamaktadır, yani telif durumu açık değildir. Eğer dosyayı kendiniz oluşturmadıysanız, içeriğin sahibini belirtmelisiniz. Bir internet sitesinden elde ettiyseniz nereden aldığınızı net şekilde gösteren bir bağlantı vermelisiniz. Eğer telif hakkı sahibi, dosyanın alındığı siteyle bağlantısı olmayan biriyse, sahip de belirtilmelidir. Lütfen gerekli bilgileri dosya açıklama sayfasına ekleyin.

Önümüzdeki yedi gün içinde gerekli bilgiler eklenmezse dosya silinecektir. Dosya zaten silindiyse, silen hizmetliden geri getirme talebinde bulunabilir ve sorunu çözme şansı isteyebilirsiniz. Sorularınız için danışma masasını kullanabilirsiniz.

Vikipedi'ye hangi resimlerin yüklenebileceğini öğrenmek için lütfen resim kullanım politikamıza göz atın. Diğer yüklediğiniz dosyaları kontrol etmek istiyorsanız [{{subst:fullurl:Special:Log|type=upload&user={{subst:PAGENAMEE}}}} bu bağlantıyı tıklayabilirsiniz]. Teşekkürler. Doruk455 (mesaj) 14:32, 20 Ocak 2016 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Doruk455 09:11, 29 Mayıs 2016 (UTC) kaynak bu http://www.turkcebilgi.com/derviş_vahdeti

Doruk455 20:43, 5 Temmuz 2016 (UTC)

SakhalinioBuyrun beniiiim? 17.43, 31 Mart 2018 (UTC)Yanıtla

Çeviri Hk.[kaynağı değiştir]

Merhaba @Gerçekler iyisindir umarım bir sorun yoktur, görüyorum ki maddeleri önce ana dilinde ekleyip daha sonra çeviri yapıyorsun, fakat bu durum çoğu zaman devriyeler tarafından maddeni VP:HS#M2 olarak etiketlenmesine sebep olabilir, bu yüzden maddelerle ilgili çalışmalarını önce kullanıcı sayfan altında yapmanı öneririm :) iyi vikiler! 𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 00.29, 12 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Yardım[kaynağı değiştir]

Kılkış-Langaza Muharebesi cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.

Merhaba kolay gelsin. Kılkış-Langaza Muharebesi'ni ingilizce wikiden çevirip koydum.ama ufak bir sorun var ingilizce cite archive şablonu yerine ne kullanılıyor referanslarda burada sorun var.teşekkürler.Gerçekler (mesaj) 22.18, 18 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Merhaba. Size de kolay gelsin. Normal kaynak verme için artık düzenleme tablosundaki "Kaynak" kısmından çalışıyorum. Tam bunla bağlantılı bir şey mi kastettiniz, bilemedim. Bödöŋtıl (mesaj) 16.55, 11 Ekim 2021 (UTC)Yanıtla

Son açtığınız madde[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Son açtığınız maddenin tanımında "Dünya'nın dönme eksenine paralel bir dönme eksenine sahip olarak Dünya'nın dönüşünü telafi eden aletler için bir kundak türüdür." şeklinde bir ifade var. Eğer tüm çevirilerinizde böyle ne denildiği anlaşılamayan ifadeler varsa sıkıntı büyük. O maddenin tamamını kontrol ederseniz sevinirim.--Śαвяí¢αи76ileti 20.00, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla

Ayrıca şu şekildeki değişikliğimi inceleyebilirsiniz. Referanslar şeklinde bir ibare kullanmıyoruz. Kaynakça diyoruz. dipnottan önce de boşluk bırakmıyoruz.--Śαвяí¢αи76ileti 20.03, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla
Eğim Sapması (optik) maddesinde "Eğim, bir optik sistemin gözbebeği boyunca bir dalga cephesi veya faz profilinin hem X hem de Y yönündeki ortalama eğimi nicelendirir. İle bağlantılı olarak piston (ilk Zernike polinom dönem), X ve Y, eğim ikinci ve üçüncü Zernike polinomları kullanılarak modellenebilir" ifadesini kullanmışsınız. Eğimi nicelemek ne demek? Böyle bir kullanım var mı? "İle bağlantılı" demişsiniz. Ne ile bağlantılı?--Śαвяí¢αи76ileti 20.06, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla
Yine aynı maddede makine çevirisi olduğu bariz olan şu kısmı çıkardım. Bu hataları görünce açtığınız tüm çeviri maddelerini incelemek şart oldu. Maddeleri inceleyip niteliksiz makine çevirisi olan kısımları silebilirim. Eğer giriş kısmında varsa maddenin tamamı gidebilir. Buradan oluşturduğunuz maddelerin listesini görebilir ve maddeleri sıfırdan okuyan birinin gözüyle cümle cümle kontrol edip düzeltebilirsiniz.--Śαвяí¢αи76ileti 20.11, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla
tamamdır Ekvatoryal kundak kısmını hallettim ancak Eğim Sapması (optik) kısmına bir mühendis fotoğrafçı editörün bakması gerekir.Astronomiye meraklıyım ama maalesef mühendis değilim. Eksik çoktu tamamlayayım dedim. Gerçekler (mesaj) 20.57, 17 Kasım 2021 (UTC) Gerçekler (mesaj) 21.03, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla

Valla ne diyeyim haklısınız. Oraya yani Eğim Sapması (optik) kısmına bir mühendis veya fotoğrafçı vikipedi editörünün bakması şart.Astronomiye meraklıyım ama mühendis değilim. Gerçekler (mesaj) 20.57, 17 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla

Niteliksiz makine çevirisi konusunda biraz hassas davranıyorum zira kullanıcılar nasıl olsa birisi düzeltir diyerek özensiz bir biçimde çok çaba sarf etmeden çeviri maddeleri açıyor ve çevirinin düzeltilmesi için şablon konuluyor. Ancak birinin çevirisini düzeltmek sıfırdan çeviri yapmaktan daha zor olduğundan kimse ilgilenmiyor ve yıllarca o vaziyette kalabiliyor. O nedenle siz de lütfen uzmanı değilseniz o konuda çeviri maddesi açarken teknik konulara girmeden genel kısımları açınız. Bir madde açarken tamamını çevirmek zorunda değilsiniz sonuçta. Yoğunluktan ötürü açtığınız maddeleri kontrol etmeye fırsatım yok. Yukarıda verdiğim linke tıklayıp tek tek okuyarak kötü çeviri olarak kalan yerleri çıkarır mısınız? Gerekirse 1-2 cümlelik madde kalsın önemli değil. Kötü çeviri şu an vikinin karşılaştığı en büyük sorun. İnsanların burasını herkes makineyle çeviri yapıp madde eklediği bir platform olarak nitelemesini istemezsiniz sanıyorum.--Śαвяí¢αи76ileti 09.28, 18 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla
  • Tekrar merhabalar. Caransebeș maddesi üzerinde çalışmanız henüz bitmemiştir diye umuyorum çünkü daha giriş paragrafında birbirine bitişik kelimeler var. Madde içerisini okumadım ancak girişteki gibi kötü çeviri hataları olabileceği hissine kapıldım. Bu maddeyi ve açacağınız tüm maddeleri en baştan okuyup çeviride hata varsa düzeltebilir misiniz?--Śαвяí¢αи76ileti 18.49, 3 Aralık 2021 (UTC)Yanıtla

Teşekkürler göz attim.belli yerleri düzelttim.(Gerçekler (mesaj) 21.39, 3 Aralık 2021 (UTC))Yanıtla

Ekim 2022[kaynağı değiştir]

Bilgi simgesi Merhaba, Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdirle ve teşekkürle karşılıyorum. Özgür ansiklopedinin gelişmesi ancak sizin gibi kullanıcıların aramıza katılımıyla mümkündür, katkılarınızın bu vesileyle devamını diliyorum. Bununla beraber, lütfen İçerik Çevirmeni aracı, çeşitli programlar ya da web sayfaları aracılığıyla Türkçe dışında bir dilden çevirisi yapılmış sayfaları, anlaşılırlık ve çeviri doğruluğu konusunda gerekli kontrollerde bulunmadan Vikipedi'ye eklemeyiniz. Bu tür sayfalar, ciddi düzeyde ifade ve anlam bozuklukları içerdiğinden, hatta hatalı çeviri içerme ve okuyucuyu yanlış bilgilendirme riskine sahip olduklarından hızlı silme kuralları gereği silinecektir. Eğer dil bilginiz yeterli değilse, diğer kullanıcılara mesaj atıp yardım isteyebilirsiniz. Vikipedi'ye farklı alanlarda katkıda bulunmak istiyorsanız, neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoş geldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 13.00, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Bilgilendirme simgesi Merhaba, ben Vincent Vega. Herkes Vikipedi'ye katkı yapmakta özgürdür fakat diğer kullanıcılar, Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasındaki yazındaki gibi, bazı ifadelerden rahatsızlık duyabilirler. Diğer kullanıcıların duygularını göz önünde bulundurman önemlidir. Muhtemelen niyetin saldırgan olmak değildi ama unutma ki Vikipedi herkesi kapsayan bir atmosfer oluşturmak için uğraşır. Bilmelisin ki saldırgan olarak değerlendirilebilecek davranışların önüne geçmek için kendini telkin etmen takdir edilecek bir davranıştır. Teşekkürler! Vincent Vega mesaj? 19.39, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Kişisel saldırı hakkında[kaynağı değiştir]

Makine çeviri konusu nedeni ile şurada şahsıma yapmış olduğunuz kişisel saldırıyı kınıyorum, nezaketten çok uzak bu saldırınızın Vikipedi'ye bir katkısı yoktur. @Superyetkin, Vincent Vega, Elmacenderesi, Anerka
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 19.45, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Ani bir tepki olduğunu değerlendirerek kullanıcıyı ikaz ettim. Devamı halinde gerekli değerlendirme yapılacaktır @Vikipolimer. Vincent Vega mesaj? 19.48, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Yanıt @Vincent Vega ani bir tepki değil, ilgili olay sabah saatlerinde yaşandı, 1 saat öncesine kadar şikayet sayfası kullanılmış, anonim bir IP bile şahsıma yapılan saldırı planlı gerçekleşmiş.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 19.52, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Görebiliyorum. IP'leri de görebiliyorum. Fakat kullanıcının tepkisine cevap verilmemiş ve konu hakkında ikaz edilmemiş. Devam etmeyeceğini umuyorum. Vincent Vega mesaj? 19.55, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Yanıt @Vincent Vega kullanıcının şikayetini fark etmediğim için cevap vermedim, ping gelmedi. Kullanıcı niteliksiz makine çevirisi üzerine @Sabri76 tarafından da şahsım tarafından da daha önce uyarıldı, uzun süredir burada olan bir kullanıcı, nezaketten bi haber diyemeyiz, bu nedenle ilgili işlemin yapılmasını talep ediyorum.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 20.00, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
  • Bir hizmetli olarak yaptığımız işlemlerden sorumlu olduğumuzu ve hizmetli işlemi hususunda şikayeti olan kullanıcılara karşı normalden daha fazla anlayış göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Gizlemeler yapıldı, ilgili bölümler çıkartıldı, ikazda bulunuldu. Şu noktadan sonra verilecek bir engel Vikipedi'yi koruma amaçlı değil olsa olsa kullanıcıyı cezalandırma maksatlı olacaktır.
Önceki ikazlar makine çevirisi üzerine, bizim konumuz ise nezaket ve İÜYYKÜD. @Vikipolimer bu konudan uzaklaşarak kendinde bir soğuma süresi tanımanı rica ediyorum. Yaptırım talebinde ısrarcıysan bunu diğer hizmetlilere havale edebilirsin, yazdığım sebeplerle ben bu talebini kabul edemiyorum. Vincent Vega mesaj? 20.09, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Yanıt @Vincent Vega engeli kullanıcıyı cezalandırmak için değil, bana kişisel saldırı yapmasını önlemek amacı ile talep ettim, bu noktada engel işlemi kullanıcının eylemine devam etmesini önlemek adına talep edildi, kimseyi cezalandırmak gibi bir niyetim yok fakat göründüğü üzere kullanıcı IP üzerinden saldırıda bulunmuş bu da demek oluyor ki eylemin tekrarı söz konusu olabilir. İşlem yapmıyor olmanda bir sıkıntı yok, kullanıcı eylemini tekrar ederse takibi size bırakıyorum.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 20.13, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
size karşı ipden bir saldırı yapmak istesem bunu çoktan yapardım. o kadar da değil. tepkininde bir sınırı var. dikkatinizi çekerse o konuyu sizin gibi doğrudan silmedim silinmeye aday yaptım ki benim ne çektiğimi 3 maddemin gittiğini görünce yaşadığım şoku hissedin diye. dediğim gibi ben artık çekiliyorum. @Vincent Vega eğer vandal olduğumu düşünüyorsanız özel olarak kişisel saldırıda vikipolimere bulunacağımı düşünüyorsanız gereğini yapabilirsiniz. ama vikipolimerin 11 yıllık geçmişi kadar incelerseniz benimde bir geçmişim var. onunda katkıları oldu benimde. bunca zaman kişisel saldırı birine yapmak istesem zaten yapardım tam aksine hep vikipedi yöneticileri ile uyumlu olmaya bu ansiklopediye madde eklemeye çalıştım. vikipolimerlede şahsi bir hesabım yok ama saatlerimi alan 3 maddeyi @Sabri76 gibi uyarmak nezaketen düzelttirmisin demek yerine doğrudan silmesi esefle kınanacak bir eylemdir hiç kusuruma bakmayın.Sabri76 gidipte ekvatoryal kundak maddesinde makalemi silmek yerine bak buralar uyumsuz buraları düzelt olmamış yoksa sayfan silinir deme inceleğini gösterirken vikipolimer ise böyle bir incelikte bulunmadı. tepkimin nedeni budur. bundan sonra vikipediye bir katkı yapmayı düşünmediğimden artık bunları konuşmamızın bir anlamı da zaten yok. 10 yıl boyunca bana destek çıkan yöneticelere teşekkürü bir borç bilirim saygılarımla Gerçekler (mesaj) 20.33, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Maddeler kalır, silinir. Hata yapılır, düzeltilir veya düzeltilmez tüm bunlar iletişimle halledilecek şeyler. Doğrusu hizmetliler maddeler üzerinde işlem yaparken illa öncesinde bilgi vermek, kullanıcıyı ikaz etmek zorunda değildir. Kullanıcının katkı profili, tecrübesi, maddenin durum vs. bir çok etken göz önüne alınarak bu karar verilir. Vikipolimer'de burada işlemi doğrudan tesis etmiş, bunda usulen bir beis göremiyorum. Sorabilir ve bir düzeltme isteyebilir miydi, elbet isteyebilirdi ama sizin tecrübenizdeki bir kullanıcı için buna sanıyorum ki bende gerek görmezdim. Ben Mora maddesini inceledim ve Vikipolimer'in işleminde bir isaabetsizlik görmedim. Hizmetli işlemi doğru.
Yeni veya tecrübeli, hiç bir kullanıcımızın gönüllü katkı sağlanan ve kullanıcılarla büyüyen bu projeden ayrılmasını istemeyiz elbette. Hele Vikipedi içindeki olaylar yüzünden ayrılmasını, katkılarına son vermesini hiç temenni etmeyiz. Çünkü Vikipedi içindeki her işlem geri alınabilir yapıdadır. Fakat tüm bunlarla birlikte siz eğer katkılarınıza son vermek istiyorsanız buna karşı da ancak saygı duyarım. Vincent Vega mesaj? 20.57, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Merhaba[kaynağı değiştir]

Gerçekler merhaba, nasılsın?
Az önce silahlarla ilgili içerik çevirmeni yardımıyla açmış olduğun bir maddeyi sildim. Yakın zamanda çeviri aracının kullanımına minimum BL kullanıcı grubu şartı eklendi, belki Köy Çeşmesinden tartışmayı takip etmişsindir. Daha önce de bu bağlamda uyarılar aldığın ve bu son tespitle başka bir maddeye daha rastlamış olduğum için çeviri aracı kullanımını kaldırabilmek amacıyla seni beyaz listeden çıkartıyorum. Vikipedi'ye zarar verme amacında olmadığının farkındayım ancak çeviri aracına erişimini tekrar açabilmek için daha önce çeviri aracıyla açtığın maddeleri tekrar gözden geçirmeni ve çeviri konusunda, gerektiği yerlerde düzeltmeler yapmanı isteyeceğim senden. Eski maddelerini elden geçirmeye başladığın zaman bana yazarsan beyaz liste konusunda tekrar değerlendirme yapabiliriz. Herhangi bir soru veya isteğin olursa mesaj sayfamdan ulaşabilirsin. Bu uygulamayı gerçekleştirmemin nedeninin sadece çeviri aracıyla ortaya çıkan maddelerde büyük sorunlar ve uzun vadeli düzenleme eksikleri çekmemiz olduğunu tekrar vurgulamak isterim. Eski maddelerini düzeltmeye vaktin ya da isteğin yoksa ikinci seçenek olarak o maddeleri listelemeni isteyeceğim ki ilgili hızlı silme kriterinden silebileyim. Bu durumda beyaz liste grubuna seni tekrar ekler, bundan sonra çeviri aracıyla açacağın tüm maddelere azami önem göstermeni senden ister ve bundan sonraki maddelerinle değerlendiririz durumu. Ama her koşulda önceden açtığın maddeleri en azından tespit sorumluluğunu almanı istiyorum. Herhangi bir soru için mesaj sayfamı zaten biliyorsun, iyi vikiler. ----anerka'ya söyleyin 08.47, 28 Şubat 2023 (UTC)Yanıtla

canınız sağolsun. O silah konusunda haklısınız silahlar konusunda tam bilgim yok çeviri editörünü kullandım. Bölümü düzeltemeden işlerim çıktı. Ama diğerlerinde pek bir hata yok. beyazlistede olmamam da sorun değil. çeviri editörü olsa da olur olmasa da, beyaz listeden çıkarsanız da olur çıkarmasanız da yaptığım katkılar azalarak da olsa devam eder. zaten çeviri editörünüz bir işe yaramıyor. çevirdiğim bölümleri kendim defa kere düzeltmek zorunda kaldım. Moro isyanı çeviri idi sildiniz baştan tekrar çevirdim ama bu sefer çeviri araçsız çevirdim. 'yani silmeniz hata olur'.
Bu sayfada geçen bütün muharebelerde de çeviri editörünüzü kullandım ama bir işe yaramadığından şablonunuz üstüne pek çok yeri düzeltip elle çevirmek zorunda kaldım. Silmeniz hata olur zira silinecek hatalar neredeyse kalmadı:
Malalag Nehri Muharebesi,
Datu Ali,
Bayang Muharebesi,
Hassan Ayaklanması,
Girit İsyanı (1897-1898) çeviri editörünüzle çevirdim ama bir işe yaramadığından tekrar düzeltmek zorunda kaldım şu anda da iyi durumda,
Uluslararası Donanma (Girit müdahalesi, 1897-1898) da hata üstüne hata yaptığından ancak baş kısmını çeviri editörünüzle düzenledim sonrasında kendim elle düzeltme yapmak zorunda kaldım kalan kısmı ne kendim ne çeviri editörüne çevirttim. gidip bakabilirsiniz.
Leonard Wood (Asker) çeviri aracınızı denedim işe yaramadığından pek çok kısmı elle yazdım. ha baş şablonda türkçeleştirilmeyen kısımlar vardı şimdi türkçeleştirip düzelttim bilginize.
Ahmed Nureddin Efendi (II. Abdülhamid'in oğlu) çeviri aracınızdan da yararlandım elle de çeviri yaptım. hatada düzelttim hatta şimdi bir hata vardı onu da giderdim.
Ha köyçeşmesindeki tartışmanıza katılmadım ama en deneyimli kullanıcınız bile her halde çeviri aracının felaket halini görüyordur.
çeviri aracınızın niye işe yaramadığını da söyleyeyim: 1-En başta ingilizceden türkçe ye başta şablonlarınızı idrak edemiyor. Ama en kötü hatanız google translate veya yandex çeviriye çeviri aracını şartlandırmanız. yandex bir nebze iyi ama yine hatalı. Köy çeşmesindeki tartışmalardan haberim yok ama olsaydı vikipedi yönetimine ve tarafınıza çeviri editöründe google translate veya yandex değil bunu editör olarak kullanmayı önerirdim: https://www.deepl.com/translator Deepl prosunu kullanmanıza para vermenize gerek yok ücretsiz versiyonu bile çeviri aracınızdaki sorunları bir nebze giderebilir. buyrun isterseniz deneyebilirsiniz. silah haricinde son olayı biliyorsunuz öyle çok fazla çeviri aracınızdan yararlanmadım yararlanmışsam da yayınladıktan sonra defa kere her yerini değiştirdim. Saygılarımla. Gerçekler (mesaj) 19.20, 2 Mart 2023 (UTC)Yanıtla

Mehmed Bedreddin Efendi (II. Abdülhamid'in oğlu) silinme talebinize itiraz[kaynağı değiştir]

Mehmed Bedreddin Efendi (II. Abdülhamid'in oğlu) silinme talebine itiraz Silinmesini talep ediyorsunuz da böyle bir şehzade var. Öldüğüde sabit başlık açıp kaynak gösterip 4 satırlık bilgi vermişim. 6.maddeye nasıl bir aykırılık var. bir açıklama rica edebilir miyim? 6. maddeye göre önemsiz bilgi diyorsunuz da önemsizlik burada kişiden kişiye değişir. sonuç olarak bir şehzadenin varlığı sabit bilgi de verilmiş. Bu sebeple bu başlığın silinmesine itiraz ediyorum. sayfanın tartışmalar kısmına yazdım ama bilgi vermek bağlamında buraya da yazıyorum. saygılarımla. Gerçekler (mesaj) 11.58, 28 Ağustos 2023 (UTC) Gerçekler (mesaj) 12.02, 28 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

Sayın Gerçekler, kayda değerlik kriterleri önemli yada önesiz demek değildir. Ansiklopedik olarak kayda değerliğidir. Dilerseniz hizmetlilere yazabilirsiniz. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 17.58, 28 Ağustos 2023 (UTC)Yanıtla

İlahi aşk hk. (telifli kısımlar)[kaynağı değiştir]

Merhabalar;

Öncelikle emeğinize sağlık.İlahi aşk maddesinde telifli içerikler mevcut. Lütfen başka sitelerden kopyala-yapıştır ile alıntılama yapmayınız. Maalesef çok fazla değişiklik de söz konusu olduğundan sürümleri reddetmek zorunda kalıyorum. Buradan sayfanın onaylanmamış son halini görebilirsiniz.

İyi vikiler. İmmortalance (mesaj) 21.07, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla

ingilizce vikipedi sayfasina bakarmisiniz lütfen en:Love of God oradan ceviri oldugunu gorürsünüz. Ilaveten islamiyette ilahi ask konusu ise kaynakcali kendine özgü, ingilizce vikipedi +kendi eklemelerim hepsi kaynakcali yani. Alinti yapilan yerlere zaten atif var kaynakcada geciyordu.atiflara bir bakin isterseniz. Sayfanin ingilizcesi çogunun oradan ceviri ve kaynakcaya atif yapildigini gorursünuz hinduizm, hristiyanlik ve musevilik,yunan cok tanriciligi ingilizce vikipediden ceviri kaynakcali.kopyala yapistir degil. Bakin isterseniz. Lütfen en:Love of God saygilarimla. Gerçekler (mesaj) 21.14, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla
İslam Ansiklopedisi'nden bir çok alıntı mevcut fakat alıntıları birebir kesip alamayız. Eğer İngilizce Vikipedi'de de birebir aynısı yazıyorsa orada da sorun var demektir. Sizden ricam mevcut kısımdaki paragrafları düzeltmeniz ya da telifli olan kısımları silmenizdir. Aksi halde telif sebebebiyle uygun değildir.
Örnek Paragraf: Allah sevgisi konusunu işlediği “Kitâbü’l-Maḥabbe ve’ş-şevḳ ve’l-üns ve’r-rıżâ” başlıklı bölümünde aşk kelimesine iltifat etmemiştir. Bununla birlikte o aynı eserin semâ konusu ile ilgili bölümünde Allah’ı seven, O’na âşık olan ve O’na kavuşma iştiyakı duyan kişinin semâından da söz etmekte ve bu semâın kişinin şevk, aşk ve sevgisini coşturacağını belirtmektedir. Gazzâlî’ye göre Allah’ı tanıyan O’nu sever. Tanıma (mârifet) arttıkça sevgi de gelişir ve güçlenir. İşte bu sevgiye aşk denir. Sevginin bu şekilde aşk halini alması, kulun mârifette yetkinleşerek ilâhî güzelliği idrak etmesinden ileri gelir; bu idrak arttıkça aşk da güçlenir. Nitekim Hz. Peygamber’in Hira’da ibadete kapandığını gören Mekke müşrikleri, “Muhammed Tanrı’sına âşık oldu” demişlerdi. Gerçek âşık kalbindeki Allah sevgisine hiçbir varlığın sevgisini ortak etmez. Bu yüzden başka şeylere karşı duyulan sevgiye ancak mecaz yoluyla aşk denebilir; çünkü ortağı olmayan, dolayısıyla ortaksız sevilebilen tek varlık Allah’tır.
Telif sorunu yaşatan sayfa: [3] İmmortalance (mesaj) 21.24, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla
tamam oldu bakiyorum Gerçekler (mesaj) 21.33, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla
Aşk bölümünde dediğiniz yerleri değiştirdim ayrıca telif sorunu çıkarabilecek başka yerleri de değiştirip törpüledim.Atıfta yaptım. Kaynakçaya da İngilizce ve Fransızca vikipediden çeviri yoluyla yararlandığımı da belirttim. KOntrol edebilirsiniz. saygılarımla. Gerçekler (mesaj) 23.07, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla
Aşk konusu gibi İlahi aşkkısmında belirttiğiniz yerleri de değiştirdim. Kontrol edebilirsiniz.Saygılarımla. Gerçekler (mesaj) 23.36, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla
Sorun giderilmiş görünüyor. Emeğiniz için çok teşekkürler. İyi vikiler... :) İmmortalance (mesaj) 23.52, 14 Eylül 2023 (UTC)Yanıtla

Herem[kaynağı değiştir]

Hatalarımız olabiliyor tabii çeviri biraz zor iş. İlginiz için teşekkür ederim. II.Abdülhamid sayfasındaki yaptığım değişikliklere de bir bakmanızı rica edebilir miyim. birde 2.Abdülhamid sayfasını çok tahrif eden vandallar çıkıyor maalesef. bu sayfaya yarım kilit tarzı bir şey konulamıyor değil mi? Tekrar teşekkürler saygılarımla. (Gerçekler (mesaj) 20.24, 9 Kasım 2023 (UTC))Yanıtla

Merhaba sayın Gerçekler, öncelikle katkılarınız için teşekkürler. Sayfa üzerinde koruma taleplerini sayfa koruma talepleri sayfasından ekleyebilirsiniz. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 20.27, 9 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla

Mescidi Aksa ve Kubbetüs Sahra Farkları[kaynağı değiştir]

Şu nedenden karıştırılıyor. Farkları saygılarımla.Gerçekler (mesaj) 21.25, 9 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla

Sayın Gerçekler, burada öyle bir durum söz konusu değil, resimden karıştırılıyor olabilir ama konunun içeriği ismi ile başlıyor. Oradan karışması gibi bir durum söz konusu olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 21.30, 9 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
teşekkürler sonuç olarak benden daha deneyimli bir kullanıcı ve devriyesiniz. verdiğiniz bilgi benim için değerlidir. Gerçekler (mesaj) 21.37, 9 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla

Bu yıldız sizin için![kaynağı değiştir]

Toplum Yıldızı
İlk başta son zamanda yaptığınız katkılar olmak üzere, hepsi için çok teşekkürler. Viki sizin sayenizde daha Gerçek ve bilgi dolu. --Kırmızı💬 19.16, 27 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla


güzel iltifatınız için çok teşekkürler. Gerçekler (mesaj) 20.15, 27 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
ben teşekkür ederim. --Kırmızı💬 14.12, 1 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Çeviri[kaynağı değiştir]

Selamlar @Gerçekler, nasılsın, iyi misin? Uzun zamandır katkılarına dikkat ediyorum hepsi çok güzel fakat aralarında bir iki sorun gördüm o da: çeviri. Benim sıklıkla kullandığım bir çeviri uygulaması var ismi "Deepl". Sıkılıkla bu çeviri aracını kullanıyorum. Birde mesela bir cümlede kaynak gösterirken ara boşluk oluyor mesela "deneme [1] deneme deneme..." gibi. Onun çözümü olarakta hangi dildeki Vikipedi'den çeviri yapıyorsan mesela İngilizce Vikipedi olsun ondan alırken "Kaynağı değiştir" düğmesine tıklayıp orada bulunan cümleleri kopyalayıp çeviri uygulamasına yani Deepl'e yapıştıracaksın. Arada bazen sıkıntılar oluyor örnek olarak az önce söylediğim kaynak cümlesi gibi. Onuda maddeyi tamamladıktan sonra son kez göz gezdirdiğinde halloluyor. Vikipedi'ye yaptığın katkılardan ötürü teşekkür ederim. Katkılarının devamı dileğiyle. İyi günler, iyi vikiler.

Kaylorensen (mesaj) 21.39, 30 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla

Çok sağolun bende deepl kullaniyorum malum google translate ile vikiçevirmenden malum epey ağzım yandi.Tavsiyenize uyacagim. Gerçekler (mesaj) 21.47, 30 Kasım 2023 (UTC)Yanıtla
merhaba, belki alakasız olacak ama ben de deepl kullanıyorum ve goggle arasında çok fark oluyor. İyi çalışmalar. --Kırmızı💬 14.13, 1 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Ülgün Muharebesi[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz Ülgün Muharebesi maddesi hızlı silme kriterlerinden "Madde 6: Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan konuya sahip madde gerekçesiyle sayfanın hızlı silinmesi talep ediliyor." kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Kızıltoprak‬ (msg) 10.44, 10 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Kızıltoprak bey bir durun yahu :). daha yeni başladık çalışmaya çeviri kolay mı oluyor? Serhafiye Fehim Paşa'yı bitirdik bunu da bitiririz. sizin silme hususuna dokunmadım. ama çalışma şablonu koydum. bilginize. (Gerçekler (mesaj) 10.50, 10 Aralık 2023 (UTC))Yanıtla

Fransa'nın Cezayir'i İşgali[kaynağı değiştir]

Zafer bey yanlış anlamayın İngilizce vikipedi de 1830-1903 arası dediğinden ondan ona göre değiştiriyorum. Sayfayı ingilizce vikipediye bağladım. orası direniş 73 yıl sürdü diyor.Gerçekler (mesaj) 16.52, 25 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Sayın Gerçekler, özellikle bu tip mevcut bilgiyi, farklı bir bilgi ile değiştirirken, nedenini yada kaynağını lütfen değişiklik özetinde belirtiniz. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 17.04, 25 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla
tamam teşekkürler.bende merak ettim ingilizce vikipedi niye 1903 demiş bütün sayfayı türkçeye çeviriyorum. biraz çeviri vakit alacak. merakımı celbetti ama. Gerçekler (mesaj) 17.07, 25 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Beyaz liste[kaynağı değiştir]

Gerçekler merhaba,
Senden düzeltmelerini yaptığında bana ulaşmanı istemiştim ama o dönemden bu döneme bu yönde bir diyaloğumuz olmadı. Az önce başka bir kullanıcıyı daha önce çıkartmış olduğum devriyelik grubuna ek şartla geri aldım. Bu durumun sana haksızlık olacağını düşünüyorum. :) İyi niyetli ve Vikipedi'nin genel kurallarına aşina olduğun ortada, o dönemden bu döneme bir iki yerde çeviri konusunda başka denemelerin olduğunu söylediğine de rastladım. Bu konuya ekstra özen göstermen koşuluyla seni BL grubuna tekrar alıyorum. Sevgiler ve iyi vikiler.----anerka'ya söyleyin 13.55, 27 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

teşekkürler elimden geldiğince çevirilere dikkat edeceğim. Gerçekler (mesaj) 11.11, 28 Aralık 2023 (UTC)Yanıtla

Oluşturduğunuz maddenin silinmesi gerekiyorsa[kaynağı değiştir]

Merhaba. Başlıkta belirttiğim hâllerde madde içeriğine {{sil|Gerekçe}} şeklinde bir şablon bırakabilirsiniz. Aksi takdirde, madde içeriğini tamamen boşaltıp maddeyi öylece bırakmanız fark edilmeyebilir ve Vikipedi'yi pek tanımayan okuyucu ya da kullanıcılar için karışıklığa sebebiyet verebilir. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 11.58, 24 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla

teşekkürler Gerçekler (mesaj) 12.15, 24 Ocak 2024 (UTC)Yanıtla

II.Abdulhamid sizin hakemliginizde sorun cozum talebi.[kaynağı değiştir]

iyi gunler zafer bey denetcilerden MRTFR55 ile bazi sorunlar yasiyoruz. Konulari böldu dogru yapti onabir lazim yok.bolüm cok uzundu. ancak benim eski boldugum konulardaki notlar kismindaki notlarin yarisini ansiklopedik bilgi degil diye cikardi. https://tr.m.wikipedia.org/w/index.php?title=II._Abd%C3%BClhamid_d%C3%B6nemi_Osmanl%C4%B1_tarihi_(1876-1881)&action=history https://tr.m.wikipedia.org/w/index.php?title=II._Abd%C3%BClhamid_d%C3%B6neminde_toprak_kay%C4%B1plar%C4%B1&action=history ozellikle siyasal olaylar 1876-1881 ve toprak kayiplari kisimdaki notlar. abdulhamid aleyhine olanlar cikiyor peki niye lehine olanlar kaliyor? Ben ansiklopedik olsun diyede notlardaki dili duzelttim.Yani notlarimin hepsi kaynakcali 2.abdulhamid lehine aleyhine verilerde yanyanaydi? Herseyide yazdim. MTFR55 inde gorusunu alarak simdi arkadan is cevirme olmasin.onla da bozusmak istemiyorum ama boyle sil geri al ile biz bu 2.abdulhamidde anlasamayacagiz en iyisi hakem olarak sizin bu isi nezaket kurallari kim hakli kim haksiz cercevesinde çözmeniz orta yolu bulup neler kalacak neler kalmayacak bir karar vermeniz? Yoksa ben koyacagim o cikaracak biz burada sonunda birbirimize gireriz. En iyisi su sorunu sizin hakem olarak usulu erkaninda ne beni ne MTFr55i kirmadan cozmeniz. Bir bakabilirmisiniz. Mumkunse tarihi daha iyi bildiginiz icin notlardan ne ansiklopedik ne degil bakin. Aramizdaki uyusmazligi siz bas denetcilerden oldugunuzdan cozebilirmisiniz? Siyasi olaylar kisminda MTFRnin boldugu konulardaki notlar tartisma nedeni?bunuda denetciyi sikayet gibi algilamayin oyle bir niyetim yok bu aramizdaki teknik tarihsel konulardaki anlasmazligin cozumu talebidir. Bildigim kadariyla vikipedide tarih konusunda en bilgili en uzun sure gorevden olan denetcilerden biri sizsiniz Saygilarımla. (Gerçekler (mesaj) 08.04, 22 Şubat 2024 (UTC))Yanıtla

Merhaba sayın Gerçekler, öncelikle @MRTFR55 denetçi değil, devriye. Konu hiç benim ilgim olan veya bilgimin yeterli olduğu bir konu değil. Bu nedenle fikir belirtmem yanıltıcı olur. İçerik anlaşmazlıklarında her zaman yaptığımız gibi, konuyu lütfen tartışma sayfasına taşıyınız ki farklı kullanıcılar da orada fikir belirtebilsinler. Saygılarımla, Zafer (mesaj - e-posta) 09.22, 22 Şubat 2024 (UTC)Yanıtla
  1. ^ deneme