Kullanıcı mesaj:Doğu

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Bu kullanıcı Türkçe Vikipedi'de hizmetlidir.
Bu kullanıcı Vikipedi'de gözetmen haklarına sahiptir.
Bu kullanıcı Vikipedi'de arayüz yöneticisi haklarına sahiptir.
Bu kullanıcı Vikipedi'de en az 10 yıldır düzenleme yapıyor.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
18.15, 4 Ekim 2022 tarihinde Doğu (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 28642984 numaralı sürüm (→‎Beyaz Liste meselesi...: Yanıt)

Son yorum: Vikipolimer tarafından 1 yıl önce Beyaz Liste meselesi... başlığına

Eğer bir konuyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak veya geçmiş mesajları incelemek isterseniz, mesaj arşivime buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

İbrahim Haskoloğlu

İbrahim Haskoloğlu için neden Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan kişi görüşünde bulundunuz ? Mr.yilanci (mesaj) 09.12, 1 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Yanıt Selam @Mr.yilanci, Kayda değerlik ile popülerlik aynı anlama gelmez. Vikipedi'deki maddeler politikalar ve yönergeler doğrultusunda kabul edilir, yeni bir madde oluşturmadan önce lütfen VP:Kayda değerlik ve Vikipedi:Kayda değerlik (kişiler) politikalarımızı inceleyiniz.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 09.55, 1 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Bekleyen değişikliklerin eritilmesi hususunda desteğinizi rica ederiz.

Türkçe Vikipedi'nin değerli kullanıcısı; Vikipedi'mizde bildiğiniz üzere sürüm kontrolü uygulaması vandalizmi önlemek gayesiyle uygulanıyor. Projemize artan ilginin neticesi olarak sürüm kontrolü sebebiyle bekleyen değişikliklerimizin sayısı tekrar ivme kazandı. İşbu değişikliklerin incelenmemesi okuyucunun motivasyonunun düşmesine zemin hazırlayacaktır. Türkçe Vikipedi'nin şiarı okuyucularına özgürce kaliteli bilgi sunmaktır, bekleyen değişiklikler içerisinde uygun olanların kabulü, yıkıcı olanların ise reddiyle birlikte okuyuculara kaliteli bilgi sunabileceğiz.

Haydi, değişiklikleri eritelim! Klavyelerinize ve dimağınıza kuvvet!

(Sürüm kontrolü yetkiniz olması hasebiyle bu mesaj tarafınıza bir bot hesap vasıtasıyla Kadı tarafından gönderilmiştir, devriye veya hizmetli değilseniz mesajı dikkate almayınız.)

Kadı Mesaj 12.11, 1 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Eren Aydın (futbolcu) maddesi hk.

Merhaba Vikipolimer bir kac gün önce katkıda bulundugum Eren Aydın (futbolcu) maddesini şuan kayda değer olmadıgı icin silinmeye aday google üzerinden bagımsız bir cok kaynak mevcut inceleyip dogru kararı vermenizi arz ederim iyi vikiler dilerim. 𝓔𝓷𝓿𝓮𝓻 00.22, 3 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Yanıt Selam @Envrr ilgili madde silinmiş.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 08.47, 3 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Oğuz Ergin maddesinin silinmesi hakkında

Merhabalar. Ben kendi adımla ilgili olan başlığı kendim açmıştım. Bugün silindiğini gördüm (aradan 2 ay geçmiş olmasından anlaşılabileceği gibi çok da takip etmiyordum). Açıkçası Google'ın yarattığı bilgi kutusundaki fotoğrafımı güncellemek ve doğru bilgileri o kutuda çıkmasını sağlamak için Google bilgi kutusu ortaya çıktıktan sonra (oradaki fotoğrafımız beğenmediğimden) bu maddeyi açmıştım. Şimdi bu maddenin kapatılmasıyla Google bilgi kutusu da ortadan kalkmış. Artık bilgi kutusu gittiği için benim için hiç sorun yok buraya kadar.


Bu süreci incelerken ben genel olarak yanlış bir uygulama yapıldığı düşüncesine kapıldım. Benim bunu reklam amaçlı açmış olduğum gibi geçersiz savlar (Google'da Oğuz Ergin diye aranınca zaten gelen birçok şey varken vikipedinin reklam amaçlı açıldığı düşüncesi) yanında ben aslında kuralların biraz Amerika'ya göre yazıldığı görüşündeyim. "klasik akademik çalışmalar yapmış" gibi savlarla ülkemizde zaten az olan akademik kişileri bu ortamdan silmenin vikipedi için yararlı olmadığını düşünüyorum. Ülkemizde zaten az böyle insan var ve Türkçe vikipedi diğerlerine göre oldukça sığ (500 bin başlıkla). Hal böyle iken ve bizim basın kurumlarımız yalnızca güncel siyasi haberleri ve futbolcuları tartışıyorken gidip "basında da bağlantısı yok" diyerek kişi silmek Türkiye gerçeğine uygun değil (Bu arada basından geçenlerde kazandığımız bir ödülle ilgili örnek: http://www.dengegazetesi.com.tr/basarili-ogrencileri-kutladi-158125h.htm).


Kısacası benim ricam: benim başlığım geri gelmesin (soldier arkadaşı eleştirmiyorum, yazılanlara kendimle ilgili bir itirazım yok), ama ülkemizdeki diğer hocaların hepsini üşenmeyip yazalım, bunların silinmemesi için de kuralları lütfen gözden geçirip Türkiye'ye uyarlayın. Memleketin çok bilgisayar (ya da diğer alanlarda) hocası yok, burada hepsinin bir başlığı olsa vikipedi bir şey kaybetmez ama kazanır. Herkesin mutlaka Nobel almasını ya da bizim bu konulara ilgisiz basınımızın hocalarımızı konu etmesini beklersek buraya pek madde yazamayız, hep futbolcu yazarız (basında çok yer aldıkları için örnek veriyorum).


Bu arada ben TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün 6 yıldır bölüm başkanıyım. Böyle bir bölümün başlığını oluşturup beni bağlasanız ve benden sonra gelecek başkanı da, benden öncekini de yazsanız yine vikipedi kaybetmez kazanır.


Bu bir menfi eleştiri yazısı değil bir öneri yazısı. Umarım yanlış anlaşılmaz. Selamlar. Oğuz Ergin (mesaj) 16.07, 3 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Yanıt Selam! @Oğuz Ergin, Vikipedi'deki maddeler politikalar ve yönergeler doğrultusunda kabul edilir, İlgili madde tartışma sonrasında silinmiştir. VP:Kayda değerlik ve VP:KİŞİ politikalarımızı lütfen inceleyiniz.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 17.21, 3 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Ben bunları zaten okuduğumu, politika ve yönergeleri anladığımı, bence bunlarda hata/eksik olduğunu, bunların Türkiye gerçeklerine uymadığını, siz bu platformu elinde tutan kişilerin oturup konuşarak bunları Türkiye gerçeklerine göre güncellemenizin yararlı olduğunu açıkça belirttiğimi düşünüyorum. Oğuz Ergin (mesaj) 18.14, 3 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Moro Ayaklanması

Okumadan ne diye acaba çeviriyi makine çevirisi diye siliyorsunuz. türkçeleştirilmişti. neresi acaba kalitesizlik bir başlık hadi Moro İsyanı (1899-1913) diye değiştirilebilirdi. bir okusaydınız önce bir zahmet. kabul etmiyorum itiraz ediyorum silmenize ve benim emeğimi hiçe saymanıza. zira o makineden çok ben uğraştım çeviriyi yapmaya. eğer size kalırsak o zaman ben hiç maguindanao sultanlığı ile ilgilide yazı yazmayayım o zaman vikipedi kullanıcıları türkçe okumasın bu konuarı o zaman katılmıyorum. çevirimin derhal yerine konulmasını talep ediyorum. bir başlığı Moro İsyanı (1899-1913) diye değiştirebilirsiniz.Saygılarımla. Gerçekler (mesaj) 13.05, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Yanıt @Gerçekler, öncelikle lütfen içerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil, itiraz etmenizi anlayışla karşılıyorum fakat maddeyi önce okudum sonra sildim.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 13.11, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
o zaman itiraz edeceğim daha üst merciiyi söyleyim oraya itirazımı yapayım. Gerçekler (mesaj) 13.14, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla
Yanıt @Gerçekler Vikipedi:Şikâyet/Hizmetli sayfasını kullanabilirsiniz.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 13.15, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Kullanıcı şikayet

Merhaba @Vikipolimer 2022 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası maddesine yapılan katıkıları geri almanıza ragmen ısrarla devam ediyor kullanıcı Özel:Katkılar/Zubeyrhiziroglu 𝓔𝓷𝓿𝓮𝓻 17.57, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Yanıt @Envrr son değişikliklerde gezerken "geri döndür" butonuna yanlışlıkla tıkladım, kullanıcının katkılarını kasten geri almadım.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 17.59, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Beyaz Liste meselesi...

Merhaba hocam. Şu Beyaz Liste başvurularını incelerseniz çok sevinirim. Bu kadar ısrar etmemin sebebi benden sonra 4 kişinin başvurusu incelenmesi :| . Ve buda tahmin ediceğiniz üzere biraz can sıkıcı . Ereniusovic (mesaj) 18.02, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla

Yanıt Talebiniz olumsuz şekilde sonuçlandırıldı.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 18.15, 4 Ekim 2022 (UTC)Yanıtla