Ankara'nın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Ankara, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı[1]
Akyurt Akyurt Gültekin Ayantaş
Altındağ Altındağ Veysel Tiryaki
Altındağ Altınova Yusuf Koca
Ayaş Ayaş Ali Başkaraağaç
Ayaş Çanıllı Ali Hadi Öztürk
Ayaş Oltan Emin Öztürk
Ayaş Sinanlı Alaettin Süer
Balâ Afşar Bayram Küçük
Balâ Bala İbrahim Gürbüz
Balâ Karaali Sadi Orhan
Balâ Kesikköprü Ömer Yılmaz
Beypazarı Beypazarı Mansur Yavaş
Beypazarı Karaşar Yılmaz Koçak
Beypazarı Kırbaşı Cengiz Yılmaz
Beypazarı Uruş Kemal Kılınçarslan
Çamlıdere Çamlıdere Hazım Caner Can
Çamlıdere Peçenek İ.Yavuz Cengiz
Çankaya Çankaya Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz
Çubuk Çubuk Adem Tuğluca
Çubuk Esenboğa Mehmet Kuzal
Çubuk Sirkeli Mehmet Yurtseven
Çubuk Yukarıçavundur Lokman Özden
Elmadağ Elmadağ Ömer Ağa Kurt
Elmadağ Hasanoğlan Ahmet Poyraz
Elmadağ Lalahan Zekeriya Top
Elmadağ Yeşildere Ahmet Küçükkurt
Etimesgut Etimesgut Serhat Kemal Yılmaz
Etimesgut Etimesgut Av. Serhat Kemal Yılmaz
Evren Evren Dursun Çekim
Gölbaşı Bezirhane Faruk Yüksel
Gölbaşı Gölbaşı Abdulnasır Haşlak
Gölbaşı Karagedik Ahmet Dinç
Gölbaşı Selametli Adem Küçük
Güdül Çağa Ali Akça
Güdül Güdül Hüseyin Erdoğan
Güdül Sorgun Hüseyin Sağlam
Güdül Yeşilöz Hasan Çoban
Haymana Balçıkhisar Hacı Özkan
Haymana Bumsuz Nevzat Doğan
Haymana Çalış İsmail Gözübüyük
Haymana Haymana Bünyamin Adacı
Haymana Oyaca Duran Özkan
Haymana Yenice Abdullah Kuş
Haymana Yurtbeyli Ahmet Özkan
Kalecik Kalecik Orhan Benli
Kahramankazan Kahramankazan Lokman Ertürk
Keçiören Bağlum Murat Kutlu
Keçiören Keçiören Turgut Altınok
Keçiören Pursaklar Selçuk Çetin
Keçiören Saray Hasan Coşkun
Kızılcahamam Çeltikçi Hidayet Demirhan
Kızılcahamam Kızılcahamam Adem Özbekler
Mamak Kutludüğün İsmail İldam
Mamak Mamak Gazi Şahin
Nallıhan Çayırhan Hüsamettin Yüksel
Nallıhan Nallıhan Safa Gür
Nallıhan Sarıyar Mustafa Aytekin
Polatlı Polatlı Yakup Çelik
Polatlı Temelli Alaattin Bera Türkoğlu
Sincan Sincan Hasan Altın
Sincan Yenikent Emin Özer
Şereflikoçhisar Çalören Faik Alpay
Şereflikoçhisar Devekovan Ömer Yılmaz
Şereflikoçhisar Gülhüyük İhsan Özcan
Şereflikoçhisar Kaçarlı Dursun Çağdaş
Şereflikoçhisar Şereflikoçhisar Ramazan Ceylan
Yenimahalle Yenimahalle Ahmet Duyar
Ankara Ankara Büyükşehir İ. Melih Gökçek

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 20 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]