Ankara'daki belediyeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ankara'nın belediyeleri listesi sayfasından yönlendirildi)
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ankara'daki belediyeler listesi; Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da bulunan yerel yönetimlerin listesidir. 2019 yılı itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara'ya bağlı 25 ilçenin belediyeleri göz önünde bulundurulduğunda şehirde toplamda 26 belediye başkanlığı bulunmaktadır.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

18 Ocak 2020 Cumartesi, 09.30 (Eş Güdümlü Evrensel Zaman) itibarıyla
İlçe Belediye Belediye başkanı[1] Kapatılmış belediyeler
Akyurt Akyurt Belediyesi Hilal Ayık
Altındağ Altındağ Belediyesi Asım Balcı
Altınova Yusuf Koca x
Ayaş Ayaş Belediyesi Burhan Demirbaş
Çanıllı Ali Hadi Öztürk x
Oltan Emin Öztürk x
Sinanlı Alaettin Süer x
Balâ Afşar Bayram Küçük x
Bala Belediyesi Ahmet Buran
Karaali Sadi Orhan x
Kesikköprü Ömer Yılmaz x
Beypazarı Beypazarı Belediyesi Tuncer Kaplan
Karaşar Yılmaz Koçak x
Kırbaşı Cengiz Yılmaz x
Uruş Kemal Kılınçarslan x
Çamlıdere Çamlıdere Belediyesi Hazım Caner Can
Peçenek İ.Yavuz Cengiz x
Çankaya Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen
Çubuk Çubuk Belediyesi Baki Demirbaş
Esenboğa Mehmet Kuzal x
Sirkeli Mehmet Yurtseven x
Yukarıçavundur Lokman Özden x
Elmadağ Elmadağ Belediyesi Adem Barış Aşkın
Hasanoğlan Ahmet Poyraz x
Lalahan Zekeriya Top x
Yeşildere Ahmet Küçükkurt x
Etimesgut Etimesgut Belediyesi Enver Demirel
Evren Evren Belediyesi Hüsamettin Ünsal
Gölbaşı Bezirhane Faruk Yüksel x
Gölbaşı Belediyesi Ramazan Şimşek
Karagedik Ahmet Dinç x
Selametli Adem Küçük x
Güdül Çağa Ali Akça x
Güdül Belediyesi Muzaffer Yalçın
Sorgun Hüseyin Sağlam x
Yeşilöz Hasan Çoban x
Haymana Balçıkhisar Hacı Özkan x
Bumsuz Nevzat Doğan x
Çalış İsmail Gözübüyük x
Haymana Belediyesi Özdemir Turgut
Oyaca Duran Özkan x
Yenice Abdullah Kuş x
Yurtbeyli Ahmet Özkan x
Kalecik Kalecik Belediyesi Duhan Kalkan
Kahramankazan Kahramankazan Belediyesi Serhat Oğuz
Keçiören Bağlum Murat Kutlu x
Keçiören Belediyesi Turgut Altınok
Saray Hasan Coşkun x
Pursaklar Pursaklar Belediyesi Ertuğrul Çetin
Kızılcahamam Çeltikçi Hidayet Demirhan x
Kızılcahamam Belediyesi Süleyman Acar
Mamak Kutludüğün İsmail İldam x
Mamak Belediyesi Murat Köse
Nallıhan Çayırhan Hüsamettin Yüksel x
Nallıhan Belediyesi İsmail Öntaş
Sarıyar Mustafa Aytekin x
Polatlı Polatlı Belediyesi Mürsel Yıldızkaya
Temelli Alaattin Bera Türkoğlu x
Sincan Sincan Belediyesi Murat Ercan
Yenikent Emin Özer x
Şereflikoçhisar Çalören Faik Alpay x
Devekovan Ömer Yılmaz x
Gülhüyük İhsan Özcan x
Kaçarlı Dursun Çağdaş x
Şereflikoçhisar Belediyesi Memiş Çelik
Yenimahalle Yenimahalle Belediyesi Fethi Yaşar
Merkez Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 20 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]