Ankara'nın belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Ankara, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı[1] Kapatımış belediye
Akyurt Akyurt Gültekin Ayantaş
Altındağ Altındağ Veysel Tiryaki
Altındağ Altınova Yusuf Koca x
Ayaş Ayaş Ali Başkaraağaç
Ayaş Çanıllı Ali Hadi Öztürk x
Ayaş Oltan Emin Öztürk x
Ayaş Sinanlı Alaettin Süer x
Balâ Afşar Bayram Küçük x
Balâ Bala İbrahim Gürbüz
Balâ Karaali Sadi Orhan x
Balâ Kesikköprü Ömer Yılmaz x
Beypazarı Beypazarı Mansur Yavaş
Beypazarı Karaşar Yılmaz Koçak x
Beypazarı Kırbaşı Cengiz Yılmaz x
Beypazarı Uruş Kemal Kılınçarslan x
Çamlıdere Çamlıdere Hazım Caner Can
Çamlıdere Peçenek İ.Yavuz Cengiz x
Çankaya Çankaya Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz
Çubuk Çubuk Adem Tuğluca
Çubuk Esenboğa Mehmet Kuzal x
Çubuk Sirkeli Mehmet Yurtseven x
Çubuk Yukarıçavundur Lokman Özden x
Elmadağ Elmadağ Ömer Ağa Kurt
Elmadağ Hasanoğlan Ahmet Poyraz x
Elmadağ Lalahan Zekeriya Top x
Elmadağ Yeşildere Ahmet Küçükkurt x
Etimesgut Etimesgut Serhat Kemal Yılmaz
Etimesgut Etimesgut Av. Serhat Kemal Yılmaz x
Evren Evren Dursun Çekim
Gölbaşı Bezirhane Faruk Yüksel x
Gölbaşı Gölbaşı Abdulnasır Haşlak
Gölbaşı Karagedik Ahmet Dinç x
Gölbaşı Selametli Adem Küçük x
Güdül Çağa Ali Akça x
Güdül Güdül Hüseyin Erdoğan
Güdül Sorgun Hüseyin Sağlam x
Güdül Yeşilöz Hasan Çoban x
Haymana Balçıkhisar Hacı Özkan x
Haymana Bumsuz Nevzat Doğan x
Haymana Çalış İsmail Gözübüyük x
Haymana Haymana Bünyamin Adacı
Haymana Oyaca Duran Özkan x
Haymana Yenice Abdullah Kuş x
Haymana Yurtbeyli Ahmet Özkan x
Kalecik Kalecik Orhan Benli
Kahramankazan Kahramankazan Lokman Ertürk
Keçiören Bağlum Murat Kutlu x
Keçiören Keçiören Turgut Altınok
Keçiören Pursaklar Selçuk Çetin
Keçiören Saray Hasan Coşkun x
Kızılcahamam Çeltikçi Hidayet Demirhan x
Kızılcahamam Kızılcahamam Adem Özbekler
Mamak Kutludüğün İsmail İldam x
Mamak Mamak Gazi Şahin
Nallıhan Çayırhan Hüsamettin Yüksel x
Nallıhan Nallıhan Safa Gür
Nallıhan Sarıyar Mustafa Aytekin x
Polatlı Polatlı Yakup Çelik
Polatlı Temelli Alaattin Bera Türkoğlu x
Sincan Sincan Hasan Altın
Sincan Yenikent Emin Özer x
Şereflikoçhisar Çalören Faik Alpay x
Şereflikoçhisar Devekovan Ömer Yılmaz x
Şereflikoçhisar Gülhüyük İhsan Özcan x
Şereflikoçhisar Kaçarlı Dursun Çağdaş x
Şereflikoçhisar Şereflikoçhisar Ramazan Ceylan
Yenimahalle Yenimahalle Ahmet Duyar
Ankara Ankara Büyükşehir İ. Melih Gökçek

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 20 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]