Ankara'daki tiyatrolar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ankara'da birçok Devlet Tiyatrosu sahnesi ve özel tiyatro grupları bulunmaktadır. Ayrıca her yıl Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali düzenlenmektedir.

Devlet Tiyatroları'na bağlı sahneler[değiştir | kaynağı değiştir]

Açılış tarihi Sahne Kapasite Bulunduğu ilçe Durum Notlar
13 Ekim 2009 75. Yıl Sahnesi 268 Çankaya Aktif [1][2]
12 Ocak 2003 Akün Sahnesi 361 Çankaya Aktif [1][2]
27 Mart 1964 Altındağ Tiyatrosu 307 Altındağ Aktif [1][2]
1 Ekim 1949 Büyük Tiyatro 595 Altındağ Aktif [1][2]
11 Ekim 2019 CerModern Sahnesi 360 Altındağ Aktif [2]
11 Nisan 2006 Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi 531 Çankaya Aktif [1][2]
27 Mayıs 2014 Tatbikat Sahnesi 187 Çankaya Kapalı [3]
4 Nisan 1990 İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi 216 Yenimahalle Aktif [1][2]
27 Aralık 1947 Küçük Tiyatro 467 Altındağ Aktif [1][2]
7 Nisan 1995 Mahir Canova Sahnesi 198 Çankaya Kapalı [3]
9 Mart 2006 Muhsin Ertuğrul Sahnesi 288 Mamak Aktif [1][2]
5 Ekim 1949 Oda Tiyatrosu 60 Altındağ Aktif [1][2]
4 Ocak 2008 Stüdyo Sahne 100 Yenimahalle Aktif [1][2]
13 Mart 1988 Şinasi Sahnesi 490 Çankaya Aktif [1][2]
22 Ekim 2015 Ziraat Sahnesi 198 Çankaya Aktif [1][2]

Özel Tiyatrolar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 80.Yıl Tiyatrosu
  2. Akademi Ramel Sanat
  3. Ankara Akademi Sanat Tiyatrosu
  4. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları
  5. Ankara Çağdaş Sanat Tiyatrosu
  6. Ankara Deneme Sahnesi
  7. Ankara Devinim Tiyatrosu
  8. Ankara Kent Tiyatrosu
  9. Ankara Kültür Sanat Tiyatrosu
  10. Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi
  11. Ankara Sadri Alışık Kültür Merkezi
  12. Ankara Sanat Merkezi ASM
  13. Ankara Sanat Tiyatrosu
  14. Ankara Umut Sahnesi
  15. Ankara Yeni Sahne
  16. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi
  17. Başkent Kültür Sanat Tiyatrosu
  18. Çan Tiyatrosu
  19. Deli Tiyatro
  20. Dikmen Nevzat Sahnesi
  21. Ekin Tiyatrosu
  22. Ekşi Tiyatro Ankara
  23. Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu
  24. Moral Sahne
  25. Nüans Tiyatro
  26. Öteki Tiyatro
  27. Sahne Sanat Evi
  28. Sanatolia
  29. Sanat Üretim Topluluğu
  30. Tiyatro 8 Ankara
  31. Tiyatro Cafe Ankara
  32. Tiyatro Pembe Kurbağa
  33. Tiyatro Tempo
  34. TiyatRol
  35. Kobat Sanat Tiyatrosu
  36. Tiyatro TAM

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l "Devlet Tiyatroları" (PDF). Ankara’da Kültür ve Sanat. Ankara Kalkınma Ajansı. Nisan 2017. ss. 77-89. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m "İdareye İlişkin Bilgiler" (PDF). 2019 Faaliyet Raporu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü. s. 5. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020. 
  3. ^ a b "2015 Faaliyet Raporu" (PDF). Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü. Erişim tarihi: 1 Ekim 2020.