Ankara'daki müzeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ankara'daki müzeler listesi; Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan müzeler hakkındadır.

Adı Bulunduğu ilçe Bağlı olduğu kurum Fotoğraf
Altınköy Açık Hava Müzesi Altındağ Altındağ Belediyesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ankara Museum Anatolische Zivisilasition.JPG
Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Altındağ Devlet Resim ve Heykel Müzesi
State Painting and Sculpture Museum of Ankara.jpg
Ankara Etnografya Müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ankara - City scenes - in the Etnografya Muzesi (11078164064).jpg
Ankara Roma Hamamı Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ankara Roma Hamamı Apoditerium.jpg
Ankara Roma Tiyatrosu Altındağ Ankara Büyükşehir Belediyesi
The Roman Theatre of Ancyra, 2nd half of the 1st century AD - beg of the 2nd century AD, Ankara, Turkey (25743828343).jpg
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi Altındağ Ankara Üniversitesi
Ankara Vakıf Eserleri Müzesi Altındağ Vakıflar Genel Müdürlüğü
Ankara Vakıf Museum building.jpg
Augustus Tapınağı Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
AugustusAnkara6.jpg
Cumhuriyet Müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
IMG-20180928-WA0055 16.jpg
Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi Altındağ Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı
Rahmi M. Koç Museum, Ankara.jpg
Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Altındağ
Erimtan.jpg
Feza Gürsey Bilim Merkezi Altındağ
Feza gürsey bilim merkezi.JPG
Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Altındağ Gökyay Vakfı
Hacı Bayram Türbesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ulus-4.jpg
Kurtuluş Savaşı Müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
IMG-20180928-WA0055 20.jpg
Mehmet Akif Ersoy Müze Evi Altındağ
Mehmet Akif Ersoy müze evi.JPG
PTT Pul Müzesi Altındağ PTT
StampMuseum.jpg
Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Altındağ Gazi Üniversitesi
TCDD Müzesi ve Sanat Galerisi Altındağ TCDD
Türk Hava Kurumu Müzesi Altındağ THK
TürkHavaKurumuMüzesiGiriş.jpg
Türk Telekom Telekomünikasyon Müzesi Altındağ Türk Telekom
Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Altındağ İş Bankası
IMG-20180928-WA0055 44.jpg
Ulucanlar Cezaevi Müzesi Altındağ Altındağ Belediyesi
Ankara, Turkey - panoramio (223).jpg
Veteriner Anatomi Müzesi Altındağ Ankara Üniversitesi
Ziraat Bankası Müzesi Altındağ Ziraat Bankası
IMG-20180928-WA0055 05.jpg
Türk Hamam Müzesi Beypazarı
Yaşayan Müze Beypazarı
Anadolu Mimarlık ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi Çankaya
Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Çankaya Türk Silahlı Kuvvetleri
Eğit-Der Eğitim Müzesi Çankaya
Hacettepe Sanat Müzesi Çankaya Hacettepe Üniversitesi
Haritacılık Müzesi Çankaya Milli Savunma Bakanlığı
Hukuk Müzesi Çankaya Türkiye Barolar Birliği
Jandarma Müzesi Çankaya Jandarma Genel Komutanlığı
Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müzesi Çankaya Milli Savunma Bakanlığı
MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi Çankaya MKE
Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi Çankaya Mustafa Ayaz Vakfı
ODTÜ Arkeoloji Müzesi Çankaya ODTÜ
ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi Çankaya ODTÜ
Science and Technology Museum in Ankara.jpg
Pembe Köşk Çankaya İnönü Vakfı
Pembe Köşk - İsmet İnönü'nün Evi.jpg
Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi Çankaya Gazi Üniversitesi
Şefik Bursalı Müze Evi Çankaya Devlet Resim ve Heykel Müzesi
TCDD Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi Çankaya TCDD
Ankara açık hava buharlı lokomotif müzesi.jpg
TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Çankaya TRT
Çubuk Şehir Müzesi Çubuk Çubuk Belediyesi
Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi Etimesgut Türk Hava Kuvvetleri
Ülker Zaim Müzesi Gölbaşı
TED Ankara Koleji Okul Müzesi Gölbaşı Türk Eğitim Derneği
Satıkadın Müzesi Kazan Kazan Belediyesi
Alagöz Karargâh Müzesi Polatlı Türk Silahlı Kuvvetleri
Gordion Müzesi Polatlı Kültür ve Turizm Bakanlığı
Gordion Museum, Turkey 01.jpg
TCDD Malıköy Tren İstasyonu Müzesi Polatlı TCDD
Topçu ve Füze Okulu Müzesi Polatlı Türk Silahlı Kuvvetleri
Ankara Atatürk Evi Müzesi Yenimahalle Atatürk Orman Çiftliği
AOÇ Atatürk evi müzesi.JPG
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi Yenimahalle Ankara Üniversitesi
Atatürk Eğitim Müzesi Yenimahalle Milli Eğitim Bakanlığı
Ekmek Müzesi Yenimahalle Ankara Büyükşehir Belediyesi
Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi Yenimahalle Gazi Üniversitesi
Profesör Doktor Metin Aktaş Zooloji Müzesi Yenimahalle Gazi Üniversitesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi;1997 yılında Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Müze Forumu tarafından Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’ne layık görülmüştür.Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk müzedir.

İlçelere göre dağılım[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankara'daki müzelerin ilçelere göre dağılım tablosu
İlçe Altındağ Çankaya Çubuk Etimesgut Gölbaşı Kazan Polatlı Yenimahalle
Müze sayısı 26 19 1 1 2 1 4 6