Ankara'daki müzeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Ankara'daki müzeler listesi; Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan müzeler hakkındadır.

Açılış yılı Adı Türü Bulunduğu ilçe Bağlı olduğu kurum Fotoğraf
2016 Altınköy Açık Hava Müzesi Açık hava müzesi Altındağ Altındağ Belediyesi
1921 Anadolu Medeniyetleri Müzesi Arkeoloji müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
1980 Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Sanat müzesi Altındağ Devlet Resim ve Heykel Müzesi
1930 Ankara Etnografya Müzesi Etnografya müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ankara Roma Hamamı Açık hava müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
Ankara Roma Hamamı Apoditerium.jpg
Ankara Roma Tiyatrosu Açık hava müzesi Altındağ Ankara Büyükşehir Belediyesi
2007 Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Müzesi Altındağ Ankara Üniversitesi
2007 Ankara Vakıf Eserleri Müzesi Etnografya müzesi Altındağ Vakıflar Genel Müdürlüğü
Ankara Vakıf Museum building.jpg
Augustus Tapınağı Açık hava müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
1981 Cumhuriyet Müzesi Tarih müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
2005 Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi Altındağ Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı
Rahmi M. Koç Museum, Ankara.jpg
2015 Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Arkeoloji ve sanat müzesi Altındağ
Erimtan.jpg
1993 Feza Gürsey Bilim Merkezi Bilim müzesi Altındağ
Feza gürsey bilim merkezi.JPG
2015 Gökyay Vakfı Satranç Müzesi Satranç müzesi Altındağ Gökyay Vakfı
Hacı Bayram Türbesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
1981 Kurtuluş Savaşı Müzesi Tarih müzesi Altındağ Kültür ve Turizm Bakanlığı
1949 Mehmet Akif Ersoy Müze Evi Biyografi müzesi Altındağ
2013 PTT Pul Müzesi Tarih müzesi Altındağ PTT
2013 Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi Yaşayan müze Altındağ Gazi Üniversitesi
1990 TCDD Müzesi ve Sanat Galerisi Sanat müzesi Altındağ TCDD
2002 Türk Hava Kurumu Müzesi Havacılık müzesi Altındağ THK
TürkHavaKurumuMüzesiGiriş.jpg
Türk Telekom Telekomünikasyon Müzesi Tarih müzesi Altındağ Türk Telekom
2019 Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi Tarih müzesi Altındağ İş Bankası
2010 Ulucanlar Cezaevi Müzesi Altındağ Altındağ Belediyesi
Ankara, Turkey - panoramio (223).jpg
2013 Veteriner Anatomi Müzesi Altındağ Ankara Üniversitesi
1981 Ziraat Bankası Müzesi Tarih müzesi Altındağ Ziraat Bankası
2007 Türk Hamam Müzesi Beypazarı
2012 Yaşayan Müze Yaşayan müze Beypazarı
2008 Anadolu Mimarlık ve Mobilya Kültürel Miras Müzesi Çankaya
2002 Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Tarih müzesi Çankaya Türk Silahlı Kuvvetleri
1995 Eğit-Der Eğitim Müzesi Eğitim müzesi Çankaya
2005 Hacettepe Sanat Müzesi Sanat müzesi Çankaya Hacettepe Üniversitesi
1971 Haritacılık Müzesi Askeri müze Çankaya Milli Savunma Bakanlığı
2012 Hukuk Müzesi Tarih müzesi Çankaya Türkiye Barolar Birliği
2005 Jandarma Müzesi Askeri müze Çankaya Jandarma Genel Komutanlığı
2005 Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müzesi Tarih müzesi Çankaya Milli Savunma Bakanlığı
2013 MKE Sanayi ve Teknoloji Müzesi Çankaya MKE
2009 Mustafa Ayaz Vakfı Plastik Sanatlar Müzesi Sanat müzesi Çankaya Mustafa Ayaz Vakfı
1969 ODTÜ Arkeoloji Müzesi Arkeoloji müzesi Çankaya ODTÜ
2003 ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi Bilim müzesi Çankaya ODTÜ
Pembe Köşk Biyografi müzesi Çankaya İnönü Vakfı
1974 Profesör Doktor Ülker Muncuk Müzesi Etnografya müzesi Çankaya Gazi Üniversitesi
Şefik Bursalı Müze Evi Sanat müzesi Çankaya Devlet Resim ve Heykel Müzesi
1991 TCDD Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi Açık hava müzesi Çankaya TCDD
Ankara açık hava buharlı lokomotif müzesi.jpg
1981 TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Tarih müzesi Çankaya TRT
2015 Çubuk Şehir Müzesi Tarih müzesi Çubuk Çubuk Belediyesi
1998 Ankara Hava Kuvvetleri Müzesi Havacılık müzesi Etimesgut Türk Hava Kuvvetleri
1974 Ülker Zaim Müzesi Gölbaşı
2008 TED Ankara Koleji Okul Müzesi Gölbaşı Türk Eğitim Derneği
2014 Satıkadın Müzesi Biyografi müzesi Kazan Kazan Belediyesi
1967 Alagöz Karargâh Müzesi Askeri müze Polatlı Türk Silahlı Kuvvetleri
1963 Gordion Müzesi Arkeoloji müzesi Polatlı Kültür ve Turizm Bakanlığı
2008 TCDD Malıköy Tren İstasyonu Müzesi Açık hava müzesi Polatlı TCDD
1973 Topçu ve Füze Okulu Müzesi Askeri müze Polatlı Türk Silahlı Kuvvetleri
1981 Ankara Atatürk Evi Müzesi Atatürk müzesi Yenimahalle Atatürk Orman Çiftliği
AOÇ Atatürk evi müzesi.JPG
1990 Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi Oyuncak müzesi Yenimahalle Ankara Üniversitesi
1981 Atatürk Eğitim Müzesi Eğitim müzesi Yenimahalle Milli Eğitim Bakanlığı
2007 Ekmek Müzesi Yenimahalle Ankara Büyükşehir Belediyesi
1979 Gazi Üniversitesi Resim Heykel Müzesi Sanat müzesi Yenimahalle Gazi Üniversitesi
1982 Profesör Doktor Metin Aktaş Zooloji Müzesi Yenimahalle Gazi Üniversitesi
Anadolu Medeniyetleri Müzesi;1997 yılında Avrupa Konseyi’ne bağlı Avrupa Müze Forumu tarafından Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’ne layık görülmüştür.Türkiye’de bu ödülü kazanan ilk müzedir.