Ordu'nun belediyeleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste 2007 Ekim'deki Ordu, Türkiye'nin belediyelerinin listesidir.

Belediyeler ve başkanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Liste önce ilçelerin sonra belediyelerin A'dan Z'ye abecesel olarak sıralanmasından oluşmuştur.

İlçe Belediye Belediye başkanı [1]
Akkuş Akkuş Lütfi Efil
Akkuş Akpınar Fikri Çamoğlu
Akkuş Çayıralan Azmi Kocagöz
Akkuş Kızılelma İsa Demirci
Akkuş Salman Murat Kement
Akkuş Seferli Kaya Filiz
Aybastı Alacalar Aydın Seçgin
Aybastı Aybastı Fehmi Küpçük
Aybastı Çakırlı Mehmet Er
Aybastı Pelitözü Selahattin Sucu
Çamaş Çamaş Mahmut Ayparçası
Çatalpınar Çatalpınar Muhasin Eriş
Çatalpınar Göller Nuhil Kiremitçi
Çaybaşı Çaybaşı Zekeriya Sarıkoca
Çaybaşı İlküvez İsmet Yanık
Fatsa Aslancami Murat Yiğit
Fatsa Bolaman Sabri Serdaroğlu
Fatsa Fatsa Hüseyin Anlayan
Fatsa Geyikçeli Rıza Altaylı
Fatsa Hatipli Ahmet Özcan Kütük
Fatsa Ilıca Ahmet Altuntaş
Fatsa İslamdağ Seyfi Orman
Fatsa Kösebucağı Mustafa Çolak
Fatsa Yalıköy Ahmet Ulu
Gölköy Alanyurt Necati Özsoy
Gölköy Aydoğan Fikri Uludağ
Gölköy Damarlı Niyazi Çelenk
Gölköy Düzyayla Avni Akgül
Gölköy Gölköy Recep Karaahmetoğlu
Gölköy Güzelyurt Cafer Yılmaz
Gölköy Karahasan Cevat Canlı
Gülyalı Gülyalı Uğur Cörüt
Gürgentepe Direkli Mustafa Aydın
Gürgentepe Eskiköy Yaşar Keskin
Gürgentepe Gürgentepe Selim Ölmez
Gürgentepe Işıktepe İhsan Kılıç
İkizce Devecik Mahir Çoban
İkizce İkizce Birol Kaygı
İkizce Kaynartaş Hüseyin Korkmaz
İkizce Şenbolluk Şenol Arslan
İkizce Yoğunoluk Enver Sekmen
Kabadüz Kabadüz Temel Duran
Kabadüz Yokuşdibi Ramiz Okumuş
Kabataş Alankent Kemal Özer
Kabataş Kabataş Recep Ali Acısu
Korgan Çamlı Sebahattin Bol
Korgan Çayırkent Halil İbrahim Aha
Korgan Çiftlik Mustafa Talı
Korgan Korgan Mahmut Ali Akkiraz
Korgan Tepealan Mustafa Adaş
Kumru Fizme Ahmet Ağırbaşlı
Kumru Kumru Ticabi Civelek
Kumru Yukarıdamlalı Hüseyin Yanar
Mesudiye Mesudiye Ahmet Baki Yılmaz
Mesudiye Topçam Birol Birlikbaş
Mesudiye Üçyol Hamit Erdem
Mesudiye Yeşilce Yekta Aydın
Ordu Ordu Seyit Torun
Ordu Saraycık Mustafa Candan
Perşembe Kırlı Abdurrahman İnci
Perşembe Medreseönü Mustafa Sayim Tandoğan
Perşembe Perşembe İlhami Selami Çakıcı
Ulubey Ulubey Akif Atlı
Ünye Erenyurt Zekai Çivici
Ünye Fatih Mustafa Güneş
Ünye Hanyanı Bahattin Taş
Ünye İnkur Mehmet Okuyucu
Ünye Pelitliyatak İlhan Keçeli
Ünye Tekkiraz Hüseyin Necdet Yılmaz
Ünye Ünye Ahmet Arpacıoğlu
Ünye Yenikent Hasan Hamarat
Ünye Yeşilkent Muammer Çamuroğlu

2014'teki değişiklikler[değiştir | kaynağı değiştir]

6360 sayılı kanuna göre, 750000'den fazla nüfusa sahip iller içindeki belde belediyeleri (Büyükşehir belediyeleri olarak adlandırılır) 30 Mart 2014 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır.[2] Yukarıdaki listedeki 23 belde belediyesi şimdi feshedilmiştir.[3] Liste tarihsel referans için tutulur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]